Az Elliott Wave International ajánlásával:

Kerülj előnybe Elliott hullámokkal! tréning 2020

KONTEXTUS-MOMENTUM-SZIGNÁL

2020. február 7. - március 21. sorozat

Egyben a 35 tanóra* alapozó + haladó a gyakorlati alkalmazásról.

Ha konkrét protokollt akarsz megtanulni a belépésre és az idősíkok összefésülésére, akkor ezt hallanod kell
--- a 2012-es csoport egyik résztvevőjének véleménye.

Élő program, amelybe otthonról, vagy munkahelyről is kapcsolódhatsz és bármikor saját mikrofonodon keresztül kérdezhetsz, szólhatsz bele. Nemcsak prezentáció, hanem saját eszközeimet és monitorfelületemet teszem láthatóvá pontosan abban a nézetben, ahogyan kereskedésre magamnak beállítottam.

A program internet kapcsolaton keresztül, kép- és hangközvetítéssel zajlik.
Vezeti: Cimballi


Ugrás egy kattintással a kívánt információra:

► ÓRAREND
► RÉSZVÉTELI DÍJ
► JELENTKEZÉS
► AJÁNLÁSOK
► AZ ALAPOZÓ SZINTŰ TARTALOMRÓL
► A HALADÓ SZINT TEMATIKÁJÁRÓL
► KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
► GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK


ÓRAREND


Bázisépítés, 1-2 széria a kitörés előtt --  február 7. (péntek) 17:30 - 21:00
A trend RSI anatómiája nap -- február 8. (szombat) 17:30 - 20:30
Konvergencia nap - fordulás és folytatás --  február 15. (szo) 17:30 - 20:30
Célárazás bázisból nap --  február 28. (pén) 17:30 - 20:30
Balansz és lassulás, momentum-konfigurációkkal -- feb. 29.(szo) 17:30 - 21:00
Célárazás nap kései helyzetekre --  március 6. (pén) 17:30 - 20:30
Kezdeti stop, követő stop, és kalkuláció nap --  március 7. (szo) 17:30 - 20:30
Adaptívan gyertyáról gyertyára - gyakorló nap --  már. 20. (pén) 17:30 - 20:30
Kereskedés folyamata, idősíkok koordinálása --  március 21. (szo) 17:30 - 20:30

Komplett tőzsdei program, kilenc esti alkalomra ütemezve. Az ülések között kihagyott napok lehetőséget hagynak a tananyag ismételt áttanulmányozására és a gyakorlásra.
Nincs annál hasznosabb mint amikor a következő tréningnapon a hallottak egyéni áttekintésére, kutatómunkára és saját élményre, megtapasztalásra alapozva lehet kérdezni.
Vissza a tetejére


RÉSZVÉTELI DÍJ**

35 óra* 169.000 forint**
Tartalmazza a kiadott elektronikusan továbbított PDF segédletek árát.

EXTRA "upgrade" opció: A programhoz opcionálisan vásárolható egy személyes követő óra. A legutolsó alkalom után is merülhetnek fel kérdések, szükséges lehet egy konzultáció, amit néhány héttel a program zárása után egyénileg ütemezhetünk. A privát óra választható, nem kötelező része a programnak.
Felára: 22.000 forint**

* 45 perces nettó online órákban számolva.
** Mivel a szervező nem magyar rezidens ezért a részvételi díjról szóló, magyar és angol nyelvű nyugta a kanadai számviteli törvényeknek megfelelően készül és 0% ÁFA-t tartalmaz.
Vissza a tetejére


JELENTKEZÉS módja, határideje

Az alábbi adatok megadásával, e-mailben a MyElliottBlog@gmail.com címre:

Név:
Kapcsolattartásra használt e-mail cím:
Számlázási cím:
Skype azonosító:

Jelentkezési határidő: -- 2020. január 31.
A beérkező jelentkezésekre 24 órán belül elektronikus formában küldöm a szerződést, amely tartalmazza a banki átutalásra vagy befizetésre vonatkozó instrukciókat is.
A visszaigazolástól számított 5 munkanapon át foglalom a megrendelt helyet. Amennyiben ez alatt nem érkezik részvételi díj, akkor a foglalást törlöm, a helyet pedig értékesítem.
Vissza a tetejére


VÉLEMÉNYEK, AJÁNLÁSOK korábbi résztvevőktől


"Végre értem már, hogy én, kicsi ember hol foglalok helyet a rendszerben és rálátást kaptam a többiek viselkedésére" /B.B./

"Örülök, hogy részt vehettem, bármikor újra eljönnék, megismételném. Lehet, hogy fordulópont a tőzsdei karrieremben?" /Cs/

"Az RSI indikátor és a mometum ilyenfajta elemzését szenzációsnak tartom. Semmi hasonlóval nem találkoztam még." /H.Zs/

"Az elmúlt 10-15 évben, több, mint 100 tréningen voltam (nem csak tőzsdei témában), de ez az első, aminek az indulásának pillanataiban és folyamatosan végig, azt éreztem, hogy nem szabad elmulasztanom egyetlen egy szót sem, mert olyan értéket ad, ami megfizethetetlen". /Adrián/

"ÓRIÁSI!! Mind tartalmában, mind mennyiségben..." /Csaba/

"A nagyok szerint a kereskedés technikai része csupán a siker 20%-át teszi ki. A pszichológiai egyensúly a maradék 80%, amit egy jó mentor segítsége nélkül nagy nehézségek és sokkal hosszabb idő alatt lehetne talán elérni. Cimballival a tréning programon és a coaching órákon a mások által is használt stratégiák személyemre szabásában és a mentális felkészültségem fokozásában sikerült gyors fejlődést elérnem" /Márk/

"Átgondolt, felépített, nem sematikus program kreatív fogásokkal, életből vett és ott is alkalmazható példákkal. A programvezetők nem öncélú előadásokat tartanak, abszolút hallgató centrikus a hozzáállás." /Z/

"Impozáns elemzési módszerhez impozáns környezet pazar előadóval. Azt gondoltam előtte, hogy sok újat nem tudsz mondani már Elliott módszeréről, tévedtem. Így utólag okosan, nagy hiba lett volna ezt kihagyni." /Károly/

"A tréning óta egész más szemmel nézek az indikátorokra, mást keresek a grafikonokon és más pontokon lépek piacra. Nagyra értékelem bennetek, hogy nem csupán halat adtok az elemzéseitekkel, hanem hajlandóak vagytok halászni is megtanítani" /Zs/

"Tömény igazsághalmaz, rengeteg nagyon fontos és eredeti tartalommal..." /András/

Vissza a tetejére


AZ ALAPOZÓ SZINT TEMATIKÁJÁRÓL


A hét legalapvetőbb Elliott-i alakzat belső szerkezete, funkciója, kapcsolódása, a pozíció, amelyben előfordulhatnak. A három fő impulzus szabály, amely mindig érvényes, mindig működik. A legfontosabb vezérlőelvek és azok konkrét megjelenése a Dow történelmi grafikonján.

Az alapvető Forma, amely minden grafikonon mindig állandó és amelyen tájékozódási pontokat keresünk akár egy térképen. A piacok fraktálszerkezete.

A mögöttes láthatatlan erő, ami a hullámokon keresztül mégis láthatóvá válik; a Socionomics alapgondolata. A társadalmi hangulat, az események és a hullámok karakterjegyeinek összhangja – úgyis mint Cimballi lágy vezérlőelvei.

Fibonacci kérdések: Ha megértjük miből ered a módszer, úgy könnyebb lesz alkalmazni. Mekkora egy arányos alakzat? Mit viszonyítunk vele, mihez? Mennyi, és milyen értékű információt ad nekünk egy Fibonacci mérés? Milyen esetekben hívjuk segítségül?

A filozófia, amely segít megérteni a piacok működési mechanizmusát. A szemléletmód, amely sikerre visz, akár jó a helyzetértékelésünk, akár nem.

Az alapozó szint fő kompetencia területe, hogy a résztvevők végül értelmezni tudjanak előzőleg már jelölésekkel ellátott árfolyammozgásokat.

Az alapozó témaköröket a 64 oldalas magyar nyelvű Elliott Építőelemek kiadvány tartalmazza. A jegyzet egyszerre olvasmány és minden fontos sematikus ábrát tartalmazó gyűjtemény az alakzatokról. Betekintés: [link] - a segédletből ebben a blogbejegyzésben lehetett hosszabb leközölt részletet olvasni. (A füzet a tréning részvétel nélkül is megvásárolható 2.500 forintért).


A KERÜLJ ELŐNYBE! ELLIOTTAL ÉS RSI-vel HALADÓ SZINTŰ TARTALOM


A program alcímében a "KONTEXTUS, MOMENTUM, SZIGNÁL" nálam nem egyszerűen három szempont, hanem egy pozíció megnyitása felé vezető folyamat három mérföldköve.

KONTEXTUS - Tisztán az eredeti Elliott-i hullámelmélet:
Az imént három hívószóval dióhéjban összefoglalt gondolkodási procedúrában a hullámok alapelve adja a kontextust. A kontextus összefüggést, környezetet, kapcsolódást jelent. Azaz Ralph Nelson Elliott módszerével kevésbé magát az előrejelzést szeretném kinyerni, mint inkább azt meghatározni, hogy egy akár felfelé, vagy akár lefelé bekövetkező elmozdulásnak mi a tágabb értelme és jelentősége. A trend 8-10 szintjén elemezzük az árfolyammozgásokat és az alakzatokat. Rávilágítunk, hogy a trend nem egy abszolút fogalom; egy elmozdulásról akkor tudjuk eldönteni, meddig tart, hová tart, érdemes-e beszállnunk, mi következhet utána, ha megértjük, mi az adott trendszakasz relatív helyzete más idősíkokhoz, korábbi mozgásokhoz viszonyítva.

A kontextus segít kiválasztanunk a kereskedési stratégiát amivel várhatóan a legjobb hatékonysággal tudunk piacra lépni, konkrétan:
a) A kiindulási ponthoz közeli bázisból kitörő új tendenciára megyünk,
b) előrehaladott állapotban lévő, meglett trend pullback kereskedési helyzetét használjuk ki, vagy
c) tudatosan kontratrend trade szituációt vállalunk be.

A hullámok rendeződésére több mint 80 vezérlőelv létezik. Rangsorolják, melyek a valószínűbb forgatókönyvek és melyik idősíkon érdemes azokat kiaknázni.

Többféle típusú trendcsatornát hívunk segítségül a piac impulzív és korrektív üzemmódjának megkülönböztetésére és annak meghatározására, hogy az egyes trendmozgató, vagy korrektív egységek honnan lépnek át egymásba. Miként használhatjuk a csatornákat, vagy az RSI indikátorok értékét, vagy a momentum alakzatokat, ha az egyébként zűrzavaros grafikonon, nincs jó fogódzónk a hullámok számozásából?

További témák: Stílus és stratégia szerint honnan keressük egy alakzatban a belépési pontot és melyik a jó stop helyszín. Mit jelent egy alakzat egyensúlya, vagy a befejezetlensége? Miként tekintsünk a híreseményekre? Melyek az egyes alakzatok Fibonacci jellegzetességei?


A MOMENTUMRÓL MESTER SZINTEN:
Egyetlen indikátor! Ennyire van szükségünk az ár mellett. Egyetlen sebességmérő műszerre, amivel képesek vagyunk összefésülni a rövid táv és a hosszabb táv történéseit. Egy ilyen eszközünk legyen, de azt tanuljuk meg mester szinten alkalmazni! Olyan információkat ad a kezünkbe, amit az átlag szemlélő, vagy csak felületes ismeretekkel rendelkező többség észre sem vesz.

Elliott momentumra és szentimentre vonatkozó iránymutatását fordítjuk át az RSI (Relative Strength Index) indikátor jelzéseire. Erre elsősorban két okból van szükség. Egyrészt, ha kizárólag a grafikon jelölgetéséből következtetünk, akkor ha jól végezzük a munkánk, akkor legtöbbször nagy számú lehetséges forgatókönyv áll elő. Viszont ha figyelünk arra, amit én „momentumképnek” nevezek, akkor radikálisan lecsökkenthetjük az alternatívák számát és a maradékot könnyebben rangsorolhatjuk a bekövetkezés valószínűsége szerint. Vagyis ebben az értelemben az RSI indikátort megerősítésre és szűrésre használjuk.

Másrészt a hullámelmélet egyik gyenge pontját ellensúlyozzuk vele, ugyanis Elliottal könnyen magával ragadhat a következő hullám erejének, hosszának gondolata, miközben még az előző, az aktuális mozgás nem ért véget. Az RSI kiválóan segít detektálnunk az aktuális trendszakasz végét, a tényleges fordulót. Az indikátorral elérjük, hogy ne kelljen csúcsvadászatot, vagy mélytengeri horgászatot játszanunk. Ez az RSI időzítő funkciója.

Rengeteg információt rejt magában Welles Wilder RSI indikátora, ezért tudnánk akár egy egész tréninget megtölteni a kifinomult fogásokkal, amelyeket még nem láttam magyar nyelven megemlíteni, sőt sok esetben épp az ellenkezőjét láthatjuk a népszerű szakirodalomban. Hallgassuk meg a történetet, amit a hullámok és a momentum együtt mondanak nekünk a piaci szereplők döntéseiről és érzelmi állapotáról. Ismerjük fel melyik oldal a sérülékenyebb akár a félelme, akár túlzott lelkesedése miatt.

További témák: Ha jól használjuk, akkor segít kiválasztani a domináns idősíkot Bízhatunk-e a folyamatban lévő mozgás fenntarthatóságában? Teljesen természetes, hogy legtöbbször csak a negyedik-ötödik indikátor divergencia hoz kereskedhető fordulatot. Miért van így? Mikor fordul egy piac és mikor csak konszolidáció a kontratrend mozgás? Az RSI iránymutatása az optimális követő stop stratégia kiválasztásában.

SZIGNÁL:
Az Elliott-i szcenáriók közül az egyiket a momentum képlete is megerősíti. Már tudjuk, mit szeretnénk lekereskedni. Helyzet van. Még egy tényezőnek kell összeállnia. Már csak azt várjuk ki, amíg az árfolyam a mi irányunkba mozdul. Azt a pillanatot, amikor a piac elkötelezi magát az irányunkba, ezért mi ténylegesen cselekszünk. Nemcsak konkrét belépési jelzésekről tanulunk, de vezérlőelvek formájában definiáljuk, milyen a jó szignál.

TEMATIKA TÁMOGATÁSA A MENTÁLIS VONULATTAL

A teljes programot átszövik a mentális felkészülésről szóló intermezzók és demonstrációk, amelyek a pszichológiai buktatók áthidalását szolgálják. A kereskedés már csak a természeténél fogva is elég kontraintuitív, így speciális képességek kifejlesztését igényli.

Jelentős hangsúlyt helyezek a kereskedői hivatásra vonatkozó reális elvárások kifejtésére, amely a résztvevők számára először még meglepetést, a későbbiekben kézzelfogható előnyt hordoz.

Miként rázzuk le az elfogultságot (bias) – a legjobb, ha mindkét irányba nyitottak vagyunk Hozzunk döntést gyorsan, magabiztosan! Stressz és érzelmek alacsony szinten, könnyed összpontosítás a maximumon Készen állsz veszíteni? Hasznos és káros viselkedési minták Miként menedzseljük magunkat és viseljük el az állandó bizonytalanságot? Mitől lesz az elemzőből jó kereskedő, az elemzésből kereskedési terv? Csődkockázat és helye, hatása a kockázatvállalás tervezésekor Az alapvető, nominális kockázatvállalási képességünk.

A felsoroltakon túl rengeteg más szemléletbeli csapdahelyzet alakulhat ki a tréder életében, amelyek akár évekre lelassíthatja, megállíthatja a fejlődését. Kinél a félelem leküzdése, kinél a felesleges agresszió, kinél egyszerűen az, hogy irreális elképzelései vannak a technikai eszköztár alkalmazásával és a kereskedéssel, mint üzleti vállalkozással kapcsolatban.

Cél, a kockázatmentes, mégis a valós körülményekhez rendkívül hasonló tanulási terep biztosítása. Egy 2012-es résztvevő így tartotta a légkörről: "Meglepett az a közvetlenség amit kaptunk, az hogy teljes mértékben partnerként kezeltek."

A programhoz azok csatlakozzanak, akik a maguk erejéből és tudásából, a saját elemzésük alapján szeretnének pénzt keresni, nem pedig másokat követni. Azok, akik mindig, minden helyzetben maguk akarnak dönteni a pozíciójukról.

További kérdésekkel és információkért az alábbi elérhetőségre várom (Cimballi) a megkereséseket: MyElliottBlog
Vissza a tetejére


KAPCSOLÓDÓ CIKKEK LINKJEI


A kereskedő útja podcast >
10.000 óra a szakmában - A sikeres trade valódi titka >
Előnyben vagy? - A profi sport és a kereskedés >
Séma és pszichológia - Az Építőelemek jegyzet indító három oldala >
Játék a valószínűséggel - sorozat>


GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK


Kérdés: Forex kereskedés része-e a tematikának? Válasz: Elliott hullámtana nem igényli, hogy módszeresen külön kezeljük a devizapiacokat. Elliott és az RSI indikátor nem deviza specifikus. Minden instrumentumnak megvan kicsit a maga "lelki világa", amely finomságokat érdemes megkeresni, alkalmazkodni hozzá, de a összességében nem különbözik sokban a Forex, mondjuk a határidős indexektől. Elvégre egy az egész piac, ugyanazok a pszichológiai tényezők vezérlik.
Megemlítünk azért erre, vagy arra a piacra jobban jellemző karakterjegyeket, pl. hogy amikor a kettes hullámok "mély" korrekciójáról beszélünk, akkor az indexeknél a 50-66% a leggyakoribb, addig az EURUSD 75-85%-ot simán teljesít.

K: Mit jelent a csillag alatti magyarázatban a "kanadai törvényeknek megfelelően 0%"? Akkor kell fizetnem ÁFÁ-t, vagy sem? V: Ha te magánszemély vagy, akkor a nettó összeg és a fizetendő részvételi díj megegyezik, mert az általam számlázandó kanadai forgalmi adó erre a szolgáltatásra 0%. Tehát ténylegesen 169.000 forintot fizetsz.
Kicsit talán félreérthető, de így szabályos feltüntetni. Ugyanis, ha valakit a cége küld, akkor igaz ugyan, hogy az említett variációra ugyancsak 169.000 forintot utal, de ő ÁFA nélküli számlát kap, amire bevalláskor közvetlen az adóhatóságnak kell befizetnie az ÁFÁ-t, amit azután elvileg azonnal vissza is igényel.

K: Hogyan tudok jegyzetelni? V: Úgy fejlesztettem a tréninget, hogy mindenki előtt nyomtatva és a képernyőn kivetítve ott lehessen az éppen tárgyalt grafikon. Amikor pedig élő, vagy a résztvevő által felhozott példa a téma, akkor egy közösen elérhető mappába helyezem a grafikon képét.
Egyébként az alapozó Építőelemek jegyzete 64 oldal, bármikor megvásárolható részvétel nélkül is. A Kerülj előnybe Elliottal! haladóhoz egy további kiadott anyag tartozik, amely a jegyzetelést segíti, munkafüzetként szolgál és tartalmazza a gyakorlati példákat.
Vissza a tetejére

9 megjegyzés:

 1. Tisztelt Cimballi! Yota a szerzőtársa? Mert a forex klub úgy hirdeti, hogy vele tartja az oktatást.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Oh, még nem is láttam, hogy kommunikálta... megnézem, mit mond :) A tréning 10 éve alatt voltak vendégszereplők - ez alkalommal igen, Yota közreműködik a 2020-as program szervezésében.

   Törlés
  2. Tisztekt Cimballi!
   Ha valaki nem tud minden előadáson "ott lenni", utólag lesz mód felvételről megnézni?
   Válaszát előre is köszönöm!

   Törlés
  3. Igen, erre kitér a szerződés, amit jelentkezéskor küldök. Alapvetően azért amin lehet, érdemes ott lenni, tartani a lépést a csoportban még az alkalmak közötti "tanulószoba" zárt fórumon is. Erről majd később lesz szó...
   Azt még leszögezném, hogy teljesen a felvételre hagyatkozás a program teljes időtartamára sokkal kevésbé éri el a célját, mint a részvétel.

   Törlés
  4. Köszönöm a gyors választ.
   Mindenképpen szeretném megoldani hogy részt tudjak venni az előadásokon, viszont ha valami balul sülne el, érdekelt hogy lesz-e ilyen lehetőség is.
   Nameg a tanulás miatt is biztosan többször vissza kell majd hallgatni az elhangzottakat.

   Köszönöm, és szép napot!

   Törlés
 2. Sziasztok! A következő ilyen tanfolyam mikor lesz, erről lecsúsztam, úgy látom sajnos!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia Gábor!
   Tedd meg, hogy gyorsan küldesz nekem egy emailt a fenti kiírásban látható címre. Legegyszerűbb, ha küldök értesítést még a következő kiírás előtt. Nem kell tartani túlzott levélmarketingtől, mert átlag 8-10 havonta küldök egy email üzenetet.

   Törlés
  2. Köszönöm, írtam levelet, esetleg van még arra mód, hogy ebbe a tréningbe bekerüljek?

   Törlés

Rendszeres olvasók

Alakzatok bar grafikonon

ALAKZATOK AZONOSÍTÁSA

Prechter könyv

Kötvénybaj

Europai válogatás

A Mánia vége

Alapleckék

Magunk döntsünk

Diverzifikáció?

FOREX video

10 piaci tévhit

Mítosz a Fed körül

8 könyvrészlet

Theorist '09. nov.

15 írás ill. video a hitelválságról

Mozgóátlagok

Címkék

200 SMA (3) AAPL (2) adósság (5) Amibroker (2) André Kostolany (1) arany (4) aritmetikus (1) Barack Obama (2) báziscsatorna (4) belső nap (1) Ben Bernanke (1) Birger (1) Bollinger (1) Brikka (1) BUX (6) carry-trade (1) CFD (1) Charles Collins (2) Charles Dow (1) Club EWI (18) Conquer the Crash (2) csorda (4) csordaszellem (5) csúzli (3) DAX (6) defláció (4) depresszió (8) deviza (13) diagonal triangle (6) Dick Diamond (2) divergencia (4) DIX (1) dollárerősödés (12) double key reversal (2) Dow Jones (36) dupla hármas (7) dupla kulcsforduló (3) E-mini future (46) ék (8) Elliott magyarul (7) Elliott Wave Principle (9) Elliott Wave Theorist (9) Elliott-ciklus (17) előfizetés (8) elsődleges trend (12) ending diagonal (10) erősödő dollár (4) EURHUF (1) EURJPY (1) eurozóna (3) EURUSD (30) evening star (1) expanded flat (9) extension (12) extrém ármozgás (1) ezüst (3) FED (8) fej-váll alakzat (8) Fibonacci (33) flash crash (8) flat (17) Forex (6) Fotex (1) földgáz (1) fraktál (11) FTSE (1) Futures Junctures (4) GBPJPY (1) Goldman Sachs (3) Görögország (3) Hang Seng (1) háromszög (20) hatékony piac (2) hope (2) hullám személyiségjegye (11) infláció (1) inside day (1) IOU dollárok (1) Japán (3) Jason Farkas (2) Jeffrey Kennedy (11) jelzálog (2) Kína (3) kollektív hangulat (8) kombináció (10) korrekció (20) könyvajánló (4) kőolaj (1) kötvény (1) külső nap (1) leading diagonal (1) lineáris gondolkodás (3) logaritmikus skála (1) MACD (5) Mandelbrot (1) megnyúlt hullám (2) mérés (6) Minyanville (1) momentum (8) Morgan Stanley (1) mozgóátlag (3) munkaállomás (1) Nasdaq (28) Newsweek (1) NFP (4) Nikkei (2) Nonfarm Payrolls (3) nyersolaj (2) NYSE (4) opció (1) óriás szuperciklus (14) OTP (3) outside day (4) pánik (6) pit noise (1) Ralph Nelson Elliott (8) regular flat (3) remény (4) Robert Prechter (28) RSI (11) Russel (3) short (3) Short Term Update (3) slingshot (4) social mood (5) Socionomics (6) SP500 (107) spirál (2) SPY (55) Steve Nison (1) Stochastic (1) Stocklandyard (2) stop loss (2) szándékos csőd (1) szentiment (1) szignálvonal (1) szójabab (2) tananyag (25) Thomas Bulkowski (1) throw-over (2) tovahaladó háromszög (4) trendcsatorna (22) trendvonal (2) tréningprogram (12) túladott (5) túlvett (5) TWS (1) USD (14) USDCHF (1) valószínűség a tőzsdén (3) Vancouver (3) Venezuela (1) vertical spread (1) vezérlőelv (8) Wyckoff (1) XLE (1) Zaner (4) zigzag (35)