AZ ELLIOTT WAVE INTERNATIONAL AJÁNLÁSÁVAL:

Oldalak

2010. május 7., péntek

Lefagysz, vagy cselekszel?!

- The Elliott Wave Theorist legfrissebb száma teljes terjedelemben letölthető (részletek lejjebb a cikkben) -

Ma este a hideg is kirázott, amikor begyorsult az esés, majd az általam használt kereskedési felületek, amelyekkel eddig soha nem volt problémám, teljesen belassultak, végül a legnagyobb volatiltás pillanatában kétszer, cca. egy percre meg is szakadt a kapcsolatom a tőzsdével, de volt olyan interfész, ami sokkal hosszabb időre leállt. Nem azért, mert károm lett volna belőle; a többszörös backupot tartalmazó rendszeremmel (még) biztonságban voltam.
Inkább az volt a döbbenet, hogy amikor először olvastam a válság előttünk álló szakaszának forgatókönyvéről, akkor az előrejelzésben találtam egy megmosolyogtató részletet. A jóslat szerint a shortosok sem fogják "élvezni" a drámát, ugyanis a túlterheléstől olyan tőzsdei rendszerproblémák lesznek, amelyek miatt akár napokra is állhat majd a kereskedés, lehetetlenné téve az időben történő zárást. Természetesen EWI forrásról van szó (egy 2004-es kiadású könyvből), amelyekről tudjuk, nemcsak célárakat tartalmaznak, hanem mindenféle háttérkörítést a társadalmi és gazdasági folyamatokról. Felrémlett előttem, hogy ez talán nem is puszta fantáziálás, hiszen egy évekig tartó esés előtt állunk és már az első napokban ilyen súlyos esetek fordulnak elő, mint ma.

Percekkel ezelőtt jött az értesítés a brókercégemtől, hogy készüljek, több tőzsde - köztük a NYSE és a Nasdaq - "kilátásba helyezte, hogy töröl bizonyos irreális tranzakciókat, melyek 20:40:00 és 21:00:00 között születtek". Ez tulajdonképpen annak beismerése, hogy volt valami műszaki zűr, amiért felelősek. Rendben. De azért vegyük észre, addigra a határidős indexek a napi premarket maximumhoz képest 4,5% mínuszban voltak és ráadásul nem éppen fordulásra kész hangulatban! Szóval elég naiv dolog a teljes esést, egyszeri és megismételhetetlen, lehetetlen és véletlen műszaki hibának tartani. Meg az ok-okozati összefüggéseken is gondolkodóba esnék. Melyik volt előbb? Az esés, vagy a rendszerhiba?

Mindenki vérmérséklete szerint döntse el, hogy mikor kezdi el fontolóra venni a lehetőséget, hogy a válság még nem ért véget, sőt a legsúlyosabb szakasza következhet, amikor nem a pénzügyi szektor, hanem a mértéktelen magas adósságterheket vállaló kormányok, önkormányzatok és háztartások válnak fizetésképtelenné. Mikor kezd el magának forgatókönyvet / cselekvési tervet gyártani arra a lehetőségre, hogy az elmúlt év száguldása mégis medvepiaci rally-nak, ha úgy tetszik átmeneti emelkedésnek, illúziónak bizonyul. Épp három napja fejtettem ki itt, hogy technikailag miként lehetséges ez.
A "mikor kezd már hozzá?" itt költői kérdés, de azért én javaslom egyre nagyobb tempóban ízlelgetni a lehetőséget legkésőbb akkor, amikor némi észheztérés után a mai "rendszerhiba alj" elesik majd.

Utaltam rá, hogy a Theorist legfrissebb száma "A Deadly Bearish Big Picture", kb. "Végzetes bessz kilátások" címmel egy különlegesen részletes elemzést és egészen pontos előrejelzést tartalmaz konkrét dátumokkal egészen 2016-ig. Az eredetileg csak előfizetőknek szóló dokumentum mától ingyenes Club EWI tagsággal letölthető, ezért nem ragozom tovább a témát. Sokan kérték, itt van, kitűnő lehetőség a felkészülés megkezdésére. Link a Theorist ingyenes letöltéséhez.

A múlt hónapban rengetegen regisztráltak a kereskedési lehetőségekről szóló tananyag kapcsán - azt a regisztrációt lehet felhasználni ehhez is. Tudom, többen küldözgették egymásnak, hogy megkerüljék az EWI regisztrációt, mégis hamarosan itt lehet az ideje nekik is becsatlakozni, ugyanis körvonalazódik egy ingyenes EWI próbahét az egyik szekcióban. Remélem, néhány napon belül részletekkel tudok szolgálni arról, hogy pontosan mit is kapunk. Mivel ez nem "letöltős", hanem "nézős" játék lesz, ezért arra nem fog működni a mail-ben továbbítás.

A fentiekhez képest már igazán kevés izgalmat találunk abban a friss Robert Prechter interjúban, amelyik épp 24 órával az esés előtt készült a Bloomberg News csatornán. A közel 5 perces beszélgetés alatt többször hivatkozik a Theorist következtetéseire. "A ciklusok, és a hullámszerkezet is a végéhez ért, negatív technikai jelzéseket látunk, túl vagyunk egy fej-váll alakzat jobb vállán, a forgalom végig csökkent az emelkedésben, az optimizmus nem volt még ekkora a 2007-es csúcs óta egyszer sem. Ha összeadjuk mindezeket, akkor semmi okunk sincs a részvénypiacokon befektetni." Link a videó megtekintéséhez.

Get Bob Prechter's Latest Market Report, Free!

"A Deadly Bearish Big Picture"
That's the headline Robert Prechter gave to his just-published Elliott Wave Theorist. You can read that entire 10-page issue right now -- for FREE!

Continue reading to learn more or get it now.

Headlines are usually about what happened already, but Prechter's headline is about what happens next. It goes beyond providing information. Yes, he wants you to see what he sees -- but Prechter's purpose is to provide you with a forecast so that you'll be prepared.

So please consider the top headline once again.

If you've read any of Prechter's books or heard him in an interview, you know that overstatement is not his style. When he says the "Big Picture" is "Deadly Bearish," that is exactly what he means.

This issue of the Theorist shows the depth of Prechter's recent research into what that "Big Picture" includes. The array of time cycles he explains is nothing short of amazing; each one is relevant to the how and when of what stock market prices will do from now until the year 2016.

And make no mistake, this April issue of The Elliott Wave Theorist fully recognizes the extraordinarily optimistic sentiment that now blankets the financial world!

Get your FREE copy of Prechter's latest research -- Download the April Theorist now.

21 megjegyzés:

  1. Bár klubtag vagyok, be is jelentkeztem, de ajánlja fel free-nek.

    Pedig elolvasnám..........

    VálaszTörlés
  2. Pedig klubtag vagyok, de nem ajánlja el free letöltésnek...

    Ha valaki segítene megköszönném

    VálaszTörlés
  3. Sziasztok!

    Most kezdtem ismerkedni az Elliott elmélettel és igen érdekesnek találom. Bár elég nehéz elsőre látni az elméletben megfogalmazott hullámokat, de azért néhány dolgot már egész könnyen magáévá tehet belőle az ember.

    Főleg az fogott meg, hogy a gazdasági elemzőket hallva utólag értelmezik és magyarázzák valamilyen hírrel kapcsolatban az esés/emelkedés okát, holott a technikai elemzéssel és az Elliott elmélet alkalmazásával már előtte "gyanítani lehet", hogy törtönni fog hamarosan valami.

    Ami a részvénypiaci esés előrejelzését illeti, kiváncsi vagyok arra, hogy vajon a devizák is megsínylik-e majd ugyanannyira (vagy jobban?), mint a részvénypiac?

    VálaszTörlés
  4. A tanulmány érdekes, de nem mondja meg, mit cselekedjek. Tudom, van egy lista: likvid eszközök, arany, dollár, no ingatlan stb. De ettől még nem leszek sokkal kisebb kakában (az OTP lakáshitelemmel), ha jön az óriás medve a böszme deflációjával. Próbálok nem lefagyni, és megtartani az asszony aranyláncait...

    VálaszTörlés
  5. Egy kicsit más, mint az előző, ilyen ingyenes letöltő képernyő volt. A "Join Now" feliratra kell kell kattintani és akkor a következő képernyőn jobb felső sarokban már feljön a "Club EWI Members: Click Here For Access" felirat.

    VálaszTörlés
  6. Dani, május 14-18. között valamikor kijön a folytatással. Gondolom, az nem lesz ingyen - de hát valamiért pénzt is kell szednie :)
    Az EWI előrejelzések eladásából él.

    VálaszTörlés
  7. Szia István! Ha érdekel a téma társadalmi aspektusa, akkor a socionomics témakörre keress rá - szerintem fantasztikusak a felfedezéseik. (itt is lesz majd)

    Devizák: elég egyértelmű trend alakult ki a dollár körül, főleg az euróval szemben. Ilyen erősségű mozgásokra simán lehet számítani, csak az olyan durvaságok maradnak el (remélem), mint amit tegnap a részvénypiacokon láttunk.

    VálaszTörlés
  8. Hali Cimballi!

    Láttam ma írtál a portfolio fórumra. Engem sajnos egy hete tiltottak ki, de láttam ma páran hiányoltak.

    Megkérhetlek, arra, hogy "tedd közzé" az OTP topikban a következőket:

    Kwiatz-t kitiltották, új nick még sétálón, de jól vagyok és persze shortolok:-DD

    Előre is kösz!

    Kwisatz


    Jah gratula a bloghoz, hasznos.

    VálaszTörlés
  9. Kedves Cimballi!
    Valami csak nem akar nekem összeállni a kép.A héten kérdeztelek az ajróval kapcsolatosan,és válaszodban az szerepelt,hogy látjuk az ajrót még 1,35 körül. Így tehát véleményem szerint a csütörtöki pánik alj lehetett az 5. pont.Az "A" pont talán ahogy vártad 1,3 körül lehet és a "B" pont egy újabb gyors szakadással eléri az 1,23 körüli árat.És innen indulna a "C" pont kijelölése 1,35 körülre?Ez technikailag nayon is hihető alakzat lenne,mivel lassan minden idősíkon túladottá vált a szerencsétlen.Azonban ha feltételezzük azt,hogy a tőzsdék mostmár valóban délnek veszik az írányt akkor ez megtörténhet?Eddig az ajró tudott esni emelkedő indexek mellett is,de azt észre kellett venni,hogy az ezekben történt esésekben mindig nagyobbat esett,tehát néminemű korreláció mégis volt a tőzsdékkel. Tehát a "C" hullámban ez a korreláció teljesen meg fog szűnni,emelkedni fog eső tőzsdék mellett??? Vagy a tőzsdék sem szakadni fognak ezután,amiből kedves kis ízelítőt kaptunk az elmúlt két napban hanem szép lassú csorgással köszönt be a déli írány trendje így teremtve meg a lehetőségét annak tartósságára? Válaszod előre is köszönöm !

    VálaszTörlés
  10. Egy kezdő elliottos hétvégi gondolatai:

    _ Először is max. elismerés Mr Prechtert-nek a héten történt tőzsdei események előrejelzéséhez.
    (szeretném látni a tv riportban szereplő kövér bika megnyúlt arcát aki azt tanácsolta zárszókét gúnyosan, hogy tartsd csak kp.ben a pénzed).

    Elismerés e blog gondozójának aki nem rest minden kérdésre reflektálni (de talán nem kellene felkérnünk olyan dolgokra , hogy írjon helyettünk üzenetet másoknak, vagy vigye el a téli gumit lecserélni stb..)

    Más:
    Kb. fél éve foglalkozom Elliott elméletével.
    Mit ne mondja vért izzadtam az első időkben , de még most is vannak persze gondjaim.
    Az az összeszedett és rendszerezett anyag amit Cimballi prezentál sokkal többet ér mint ami a EWI-ben olvasható tananyagok (persze az aktualitások azok ok.)

    Más:
    Két szakmai dolgot hozok ma elő.
    Az egyik az idősik kérdése amit a szerző már érintett egy helyen.
    Régebben hajlamos voltam leragadni egy idősíkon és azon akartam mindent megoldani.Nem megy csak a távolabbi kép segít.
    Így visszatekintve az a vicc jut eszembe amikor négy vak tudós vizsgál egy elefántot , az egyik a farkát, a másika testét, a harmadik a fülét, a negyedik az ormányét, és utána elmondják, hogy szerintük, hogy néz ki ez az állat.

    Más:
    Trendvonal, trendcsatorna.
    Először 1-3-ra majd 2-re párhuzamos.
    Ha meg van a 4 akkor a 2-4 re és a 3-asra párhuzamos és ez segít kijelölni az 5-öst, következő ciklusra ui. nyilván más dőlésszög.
    Szerintem ez akkor jó ha 2-es mély 4-es sekély, de fordítva nem.Egyszer írtál egy olyat, hogy erről még beszélünk.

    Nagyon élvezem Elliott módszerét (már-már függő leszek).K..va jó.

    Szép hétvégét eliottosok!

    VálaszTörlés
  11. Bocsi, hogy belekotyogok, de nálam a számozás úgy van, hogy 2009 nov- tól tartó esés 1-es pontja ott van ahol azt az v öst kicsinek tartottuk (1,3260 körül). Megjegyzem nekem semmi bajom azzal az v-se, hisz tudja az i-es 0,618 -át.Hogy ez így a paritás környékére mutat az már egy más kérdés.Tehát most szvsz. 3/iv-ben vagyunk.

    VálaszTörlés
  12. Szia Kwisatz!
    Örülök, hogy ide találtál. Azonban a kérésedet két okból nem teljesítem; egyrészt nem Elliottról, vagy technikai elemzésről szól; másrészt én furcsán érezném magam, hogy megjelenek ott idegenként és egy olyan üzenettel szólítok meg embereket, aminek a hátteréről fogalmam sincs. A Portfólión talán negyedszerre fórumoztam és így is neccesnek tartottam, hogy beajánlottam, nézzék meg az oldalamat és töltsék le a Theorist áprilisi számát.

    VálaszTörlés
  13. EURUSD kérdésre: teljesen másbképp gondolkodunk most, de ezek szerint te lemaradtál a legutóbbi frissítésemről.
    Egy B nem lehet több, mint az A hosszának 161%-a, de addig is csak nagyon ritkán juthat el, szóval már az is fenntartásokkal kezelendő. Ez itt már semmiképp sem B.
    Az "EURUSD 180 percben" írásom alatt teljesen elvetettem az A-B-C lehetőségét, és az 5th wave extension, azaz az ötödik megnyúlása verziót támogatom.
    Daninak szólt akkor a válasz, lapozz vissza, vagy a Stocklandyardon, ezen a linken a kommentekben volt még pár megjegyzésem: http://www.stocklandyard.hu/blog/show/475/EURUSD-ket-lehetseges-ertelmezes
    Néha már én sem tudom, hogy hová írtam valamit, a blog "intézménye" meglehetősen nehezen kezelhető / követhető.

    VálaszTörlés
  14. Károly, egyáltalán nem "belekotyogás", hanem ellenkezőleg. Akartam is kapacitálni az erre járó társaságot, hogy bátran válaszoljon egymásnak is. Nekem az csak jó, ha nem mindenre nekem kell reagálnom - amivel egyébként az utóbbi időben megcsúsztam, hiszen hozzád is csak jó sokára jutottam.

    EURUSD: van rajtad kívül még, aki így gondolja, elvileg nem hibás amit mondasz, de létezik valószínűbb megfejtés, mégpedig a megnyúlt ötödik hullám "intézménye".
    A március 26 - április 12-e közötti korrekció nem elég nagy sem időben, sem pontban ahhoz, hogy egy intermediate (2)-es hullám legyen. Tehát ahová az 5. számot kitetted, az valószínűleg csak az első alhullám a megynyúlt ötödiken belül. Hangsúlyozom, hogy jó a számozásod, csak van egy valószínűbb változat, mely szerint 9 hullámig megyünk. Ez a tegnap lezárult 1,3094-ig tartó felfelé korrekció a nyolcadik hullám lehetett.
    Azaz utolsó kör lefelé a játék.

    VálaszTörlés
  15. Elmarad: Elhalasztották az ingyenes hetet az EWI oldalán. Logikus, marketing szempontok mentén meghozott döntés. A volatilitás mellett, amit a következő napokra várnak nem kapna megfelelő figyelmet (a többség nem ilyenkor próbálgat ki egy új szolgáltatást).
    Fontos! Lesz ingyenes hét, csak később!

    VálaszTörlés
  16. Kedves Cimballi!
    Úgy néz ki,hogy a 9-ik hullám túl hosszúra sikerült.Mindezt tette úgy,hogy fordulastnak nyoma sincs.Így tehát szerintem a számozásban rejlik a hiba,vagy valami extrém megnyúlás van,aminek célértéke az 1,1685 lehet.Majd talán onnan indul valami.Ez a szám már ismerős lehet,hiszen a "HA" által behúzott trendvonalak rendre 3490 pip szélességűek. Ez fogta meg 1,60-nál is az erősödést,és most a csatorna alja következhet 1,158 körül,mert MOST úgy néz ki,hogy az 1,234-as alj nem tartja meg. Hogy innen azután mekkora korrekció jöhet,az azért érdekelne............ Tippek??

    VálaszTörlés
  17. Teljesen rendben látom az árfolyam ill. az alakzat alakulását. Magyarázatként még a hétvégén jövök egy bejegyzéssel.

    VálaszTörlés
  18. Közérdekű: Aki még nem töltötte volna le, figyeljen, hogy az ingyenes áprilisi Theorist június 7-ig elérhető.

    VálaszTörlés

Rendszeres olvasók

Alakzatok bar grafikonon

ALAKZATOK AZONOSÍTÁSA

Prechter könyv

Kötvénybaj

Europai válogatás

A Mánia vége

Alapleckék

Magunk döntsünk

Diverzifikáció?

FOREX video

10 piaci tévhit

Mítosz a Fed körül

8 könyvrészlet

Theorist '09. nov.

15 írás ill. video a hitelválságról

Mozgóátlagok

Címkék

200 SMA (3) AAPL (2) adósság (5) Amibroker (2) André Kostolany (1) arany (4) aritmetikus (1) Barack Obama (2) báziscsatorna (4) belső nap (1) Ben Bernanke (1) Birger (1) Bollinger (1) Brikka (1) BUX (6) carry-trade (1) CFD (1) Charles Collins (2) Charles Dow (1) Club EWI (18) Conquer the Crash (2) csorda (4) csordaszellem (5) csúzli (3) DAX (6) defláció (4) depresszió (8) deviza (13) diagonal triangle (6) Dick Diamond (2) divergencia (4) DIX (1) dollárerősödés (12) double key reversal (2) Dow Jones (36) dupla hármas (7) dupla kulcsforduló (3) E-mini future (46) ék (8) Elliott magyarul (7) Elliott Wave Principle (9) Elliott Wave Theorist (9) Elliott-ciklus (18) előfizetés (8) elsődleges trend (12) ending diagonal (10) erősödő dollár (4) EURHUF (1) EURJPY (1) eurozóna (3) EURUSD (30) evening star (1) expanded flat (9) extension (12) extrém ármozgás (1) ezüst (3) FED (8) fej-váll alakzat (8) Fibonacci (33) flash crash (8) flat (17) Forex (6) Fotex (1) földgáz (1) fraktál (11) FTSE (1) Futures Junctures (4) GBPJPY (1) Goldman Sachs (3) Görögország (3) Hang Seng (1) háromszög (20) hatékony piac (2) hope (2) hullám személyiségjegye (11) infláció (1) inside day (1) IOU dollárok (1) Japán (3) Jason Farkas (2) Jeffrey Kennedy (11) jelzálog (2) Kína (3) kollektív hangulat (8) kombináció (10) korrekció (20) könyvajánló (4) kőolaj (1) kötvény (1) külső nap (1) leading diagonal (1) lineáris gondolkodás (3) logaritmikus skála (1) MACD (5) Mandelbrot (1) megnyúlt hullám (2) mérés (6) Minyanville (1) momentum (8) Morgan Stanley (1) mozgóátlag (3) munkaállomás (1) Nasdaq (28) Newsweek (1) NFP (4) Nikkei (2) Nonfarm Payrolls (3) nyersolaj (2) NYSE (4) opció (1) óriás szuperciklus (14) OTP (3) outside day (4) pánik (6) pit noise (1) Ralph Nelson Elliott (8) regular flat (3) remény (4) Robert Prechter (28) RSI (11) Russel (3) short (3) Short Term Update (3) slingshot (4) social mood (5) Socionomics (6) SP500 (107) spirál (2) SPY (55) Steve Nison (1) Stochastic (1) Stocklandyard (2) stop loss (2) szándékos csőd (1) szentiment (1) szignálvonal (1) szójabab (2) tananyag (25) Thomas Bulkowski (1) throw-over (2) tovahaladó háromszög (4) trendcsatorna (22) trendvonal (2) tréningprogram (12) túladott (5) túlvett (5) TWS (1) USD (14) USDCHF (1) valószínűség a tőzsdén (3) Vancouver (3) Venezuela (1) vertical spread (1) vezérlőelv (8) Wyckoff (1) XLE (1) Zaner (4) zigzag (35)