Az Elliott Wave International ajánlása

Oldalak

2012. április 15., vasárnap

Építőelemek

Elliott hullámokról, alakzatokról az első magyar nyelvű könyv

Mától a Cimballi oldalon bárki megrendelheti és egy nap alatt kézhez kaphatja a Kerülj Előnybe Elliott hullámaival! tréning Építőelemek alapozó jegyzetét, amely sűrű 64 oldalon 27 ábra segítségével, magyar nyelven mutatja be azt a logikát, amellyel Elliott 80+ évvel ezelőtt nagyszerűen dekódolta a tőzsdei árfolyamgrafikonokat.

Az első rész (az első 27 oldal) tartalomjegyzéke, melyből a mai bejegyzésben leközölt részlet is való:
Filozófia és a tőzsdei valóság - Felfedezés az alapvető sémáról - Az impulzus öt hulláma - A ciklus két oldala - Fraktálszerkezet és logaritmikus spirál - Trendek, szintek, jelölések - Csordaszellem és a biológiai magyarázat - Társadalomtudományi hipotézis - Karakterjegyek


ELSŐ RÉSZ - SÉMA ÉS PSZICHOLÓGIA

Az Elliott-i hullámelmélet önmagában nem kereskedési módszer, hanem a természetben megfigyelhető növekedési modell, amely egyszerre alkalmazható a társadalmi folyamatok, a kultúra, a politika, és ami nekünk fontos, a tőzsdei árfolyamok értelmezésére és az értelmezésből levezethető várakozások megfogalmazására. Véges számú, ismétlődő alakzat és az összekapcsolódásuk definiálásával írja le a pénzügyi piacok viselkedését, végtelen fejlődését és fel-le ingadozását. Segítségével az aktuális árfolyamszint trenden belüli helyzetére, a következő elmozdulás irányára és nagyon gyakran a mértékére vonatkozóan is egészen specifikus szcenáriókat, vagyis forgatókönyveket állíthatunk fel. Fontos a többes szám, mert szinte sohasem egy, és csakis egy lehetséges kimenetel van, nemcsak egyféle előrejelzés készíthető. Elliott elmélete bizonyos szabályszerűségek mentén egyszerre többféle álláspont és szcenárió létjogosultságát is elismeri. Sok érdeklődőt elriaszt ez a tulajdonsága, pedig a tömegben cselekvés pszichológiai folyamatai által űzött árfolyamok világában nincs egyértelmű bizonyosság, mindig több kimenetel lehetséges.

Gyakran pálcát törnek a hullámok alapelve (Elliott Wave Principle - röv.: EWP) felett, mondván, hogy Elliott elméletét alkalmazó elemzők sokszor eltérő értelmezéssel állnak elő ugyanazon árfolyammozgás kapcsán. Ezért tévesen arra következtetnek, hogy szubjektív az alkalmazása. Máskor az EWP ellen érvelve hibának róják fel, ha több alternatíva marad az asztalon egy mozgás értelmezése kapcsán. Márpedig a piacok objektív valóságához épp a többféle alternatívában gondolkodás, sokszor a több irányra felkészülés áll közel. A legtöbb kereskedő gyenge pontja, hogy nem képesek a piac mindkét oldalát meglátni. Amint valamilyen módon véleményt alkottak az irányt illetően, azon nyomban egyben ragaszkodni, kötődni is kezdenek hozzá, így kizárólag a piac kiválasztott oldalát hajlandóak végiggondolni és kereskedni. A tőzsdén az objektivitás a többfelé gondolkodás képessége, amely a tőzsdei kereskedő legjobb érdekeit szolgálja. A kezdeti véleményünk sokszor, sőt akár az esetek több mint felében nem állja meg a helyét. Legjobb, ha ezt gyorsan felismerjük, és máris váltani tudunk az addig alternatív megoldás irányába. A legtöbben azért nem rendelkeznek a gyors váltás előnyével, mert noha az árfolyam mozgása nem erősítette meg az elképzelésüket, még mindig a kezdeti és egyben egyetlen lehetőségükre összpontosítanak.

Elliott rendszere a többféle lehetséges kimenetel ellenére is képes a szabályaival meghatározni az egyes szcenáriók érvényességi határát. Az elméletet alkalmazó kereskedő egzakt módon, és objektív szempontok mentén tudja kijelölni azt a pontot, ameddig a piac igazolja az általa valószínűbbként preferált forgatókönyvet. Másrészt az ún. vezérlőelvek útmutatásával mindig lehetséges a különféle, ki nem zárható szcenáriók rangsorolása a bekövetkezés valószínűsége szerint. A rendszer objektivitása nem elsősorban a szcenáriók rangsorolása tekintetében biztosított, hanem abban, hogy minden egyes kiválasztott szcenárió mellé egyértelműen meghatározható az árfolyamszint, amelynek átlépésével a piac érvényteleníti az elképzelést. Az ilyen kritikus szint típusú határokat az egyes alakzatokra vonatkozó szabály szintű definíciók adják.

Valószínűbb esemény és a véletlenszerűség

A sikeres tőzsdei karrier egyik sarokpontját egy szemléletbeli kérdésben találjuk meg. A hétköznapokban megszoktuk, hogy a jól elvégzett munka után jár a jutalom, legegyszerűbben a havi fizetés formájában. A tőzsdén ezzel szemben a jól elvégzett elemzés és körültekintő tervezés jutalma a megfelelő valószínűséggel, de korántsem mindig bekövetkező várt esemény. Vagyis a hozadék nem közvetlenül maga a profit, hanem mindössze a jobb esély a konzisztens profitra. A kollektív emberi viselkedés által létrehozott hullámok ott vannak a grafikonon. Amikor felismerjük a nyomokat, akkor meg tudjuk állapítani, melyik kimenetelt választja nagyobb valószínűséggel a piac, melyik szcenárióban van az előny. Azonban az esetek elég nagy részében mégis valamelyik kevésbé valószínű, alternatív útra tér az árfolyam.

A példa kedvéért képzeljünk el egy olyan forgatókönyvet, amit az esetek cca. 52 százalékában követ a piac. Amikor megjelenik az alakzat, amelyből következtetünk, akkor semmiféle fogódzónk nincs arra vonatkozóan, hogy az árfolyam éppen pont most választja a gyakoribb szcenáriót, vagy pedig az alternatív Elliott-i forgatókönyvekből látunk majd egyet kibontakozni. Mert véletlenszerűen következik be az egyik, vagy a másik. Az operatív jelölés elkészítése, majd az egyéb belépési kritériumaink körültekintő megkeresése után nincs értelme sokat foglalkozni a további szűréssel, ugyanis nem lehet a vesztes kereskedési szituációkat kikerülni, vagy megelőzni. Csak annyit tudunk, hogy a preferált szcenáriónk 100-ból 52 alkalommal bekövetkezik, és 48 alkalommal nem.

Teljességgel esélytelen eltalálni a sorozatot, amely szerint a kiemelt, legvalószínűbb operatív változat és a 2-3, vagy több komoly alternatíva váltják egymást; csak azt tudhatjuk, százból melyik, hány alkalommal fordul elő.

A valószínűség mint piaci valóság megértése alapján felépített várakozásaink adják a sikeres tőzsdei karrier alapját. Ha ezt nem sikerül elfogadni és a biztos kimenetel gondolatától, és az arra rámutató Szent Grál keresésétől elszakadni, akkor annak küzdés, félelem, állandó bizonytalankodás, sőt egyes esetekben blokkolás és fájdalom lehet az eredménye.

Elliott modellje épp a fent említett két sajátossága, tehát a többféle lehetséges kimenetel elfogadása és a valószínűségekben gondolkodás miatt állja meg a helyét bármilyen likvid piacon, ahol a szereplők száma eléri azt a kritikus sokaságot, amelyben a tömegben cselekvés jellegzetességei érvényre jutnak.

A piaci realitás Elliott-i ábrázolása azért jelentős, mert a főleg pusztán matematikai formulákkal kereskedési szignálokat generáló módszerekkel szemben, az EWP kontextust ad az értékeléshez. Képes meghatározni egy szignál értékű piaci jelenség előzményét és feltételekhez köthető kilátásait. A kontextus beazonosítása által alkalmas annak eldöntésére, hogy az adott összefüggésben mekkora a megbízhatósága, illetve egyáltalán mikor van értelme a jelzésnek, esetleg mikor jobb figyelmen kívül hagyni egy pusztán mechanikus be-, vagy kilépési szignált.

Minden jog fenntartva.

A könyv ára PDF formátumban: 2.500 forint
vagy PDF és EPUB együtt: 3.000 forint.
Tovább a megrendeléshez (link)
vagy cimballitrading@gmail.com

Szeretnék még belenézni egy Elliott-i alakzat leírásába - [link] egy további részlethez >>>

A kiadványt 4 MB méretű PDF formátumban forgalmazzuk, vagy PDF+EPUB csomagot is lehet rendelni Az elektronikus formátum miatt nincs postaköltség és a vételár megfizetése után 24 órán belül megküldöm a letöltési linket.
Részletes fizetési majd a letöltési instrukciók a visszaigazolásban érkeznek.

218 megjegyzés:

 1. Eu H 2

  Hogy ez minek a korrekciója és mi a kontextusa azt nem tudom, de hátha valakinek van valami jó ötlete... (újabban kezdek kiszeretni az ajróból, nagyon sz..ul mozog)

  http://screencast.com/t/KOizV4PJ

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia Károly,

   szvsz a 03.15.-i alj az A és 1,29 körül a C /A=C/, most bearish sligshotot látok talán fordulni is fog.....

   timmy

   Törlés
 2. Karoly, daxról mi a véleményed?
  Köszi!

  VálaszTörlés
 3. Köszi timmy!
  Tehát azt mondod, hogy C/4 volt a rally.

  VálaszTörlés
 4. igen, még azt bár tényleg túl messzire ment északnak....
  timmy

  VálaszTörlés
 5. Sziasztok,

  Én sanszosabbnak látom, hogy Y hullám formálódik, aminek (iv)/(a)/ [b] hullámában vagyunk.
  Szerintem, ha C hullám volt, akkor valószínűleg készen van (flat), és most jönne az intermediate (C) hullám. Egyelőre az első verziót tartom sanszosabbnak. Mindkét elképzelés rövid távon egy cipőben fog járni...meglátjuk mit dob a piac. Lehet valami egészen mást :)

  Kávé: eddig korrekciós alakzatban jött le, benne van a pakliban, hogy HSZ vagy FLAT lesz a nagyobb alakzat.

  Kukorica: szerintem nem fogja most még a rést betölteni, szerintem megindul 6.65 fölé.

  Arany: APR16gold_h4

  Dax: szerintem [4] hullámot csináljuk, iv/(v)/[iii] tartománya lehet majd a célár, ideálisan az [i]-re húzott csatorna alja.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. egy chartot fel raknál

   Törlés
  2. egy chartot felraktam ;)

   most nem tudok. Max este.

   Törlés
  3. brikka

   Ezt jó meg mondtad, legalább megírhatnád, hol az 1 alja vagy meddig mehet.

   kappa

   Törlés
  4. Szia Kappa,

   Csak vicc volt.

   Milyen 1-esre gondolsz? DAX-ra?

   Ha arra, akkor az előző postban felraktam egy dax rajzot, azon látszik az [i]-es csatornája.
   Fibo 23.6-ig már feljött, meglátjuk megcsinálja-e majd a 38,2-t.
   Meg hát benne van a pakliban, hogy valami más formálódhat. Meglátjuk, hogy dönt a piac,

   Te hogy látod a helyzetet?

   Törlés
  5. brikka

   Az a helyzet, hogy én is így látom, tehát a min. 6850-en benne van. Kivéve ha még esetleg a 3/4-es hullám, akkor még van lejjebb a DAXnál, de akkor az 5. meddig hozza le az már brutál lenne befejezésnek, ha nem valóba valami más van.
   Vagy már elindult lefele a nagy hullám!
   Ha sokan egyet értenek a fenti elsőre írt cél árral tehát 6850 környékével jelezzék, mert akkor a piac biztos nem ezt az utat választja.

   kappa

   Törlés
  6. Szia Brikka,

   eddig bejött a 4. hullám verzió, sőt még az is lehet, hogy hogy ez egy 5. ED hullám, ahol megvolt a-b és most jön c,d,e.

   Kávénál én is korrekciós alakot látok /pontosabban szvsz impulzusnak túl komplikált és lassú/ talán a 2009 óta tartó emelkedés IV. hulláma,a 2008-as csúcs 168-nál jó támasz lehet/ne/...
   timmy

   Törlés
  7. a csorda sz.v.sz fel felé várja egy gyors hullámba fog lejönni 1300spx ott fog eldőlni
   tibcsi

   Törlés
  8. Szia Timmy,

   Lehet ED is, de mivel [i]-es szerintem LD volt, ezért kevésbé tartom sanszosnak.

   Nekem mostanában nagy kedvencem volt a hati kávé, nagyon megtetszett. Nagyon jó mozgás van benne napon belül is. A mostani lefelé kör eddig egy szép DZZ, az arányok megvannak. HSZ esetén 1.84 környéke lehet a célár, míg regular falt esetén 1.9 fölé jöhet, ha [b] a helyén van. De, a tegnapi zárás előtti kereskedés eddig [A]-[B]-[C]-nek tűnik.

   Törlés
 6. Kappa:
  Kétlem, hogy ha innen többen hasonlót/ugyanazt gondolnák, akkor a piac biztos nem azt az utat választja majd.

  Nekem Daxban egy 6850 [iv]-es hullámnak túl mély lenne. Fibo 38,2-es szint lenne ideális [iv]-esnek, ami 6769 lenne, de még nem tiszta, hogy mi lehet az alakzat, ami odáig vinné. Ráadásul [ii]-es mély volt és gyors, ezért inkább számítok egy időben elhúzódóbb alakzatra. Az elképzelés szerinti minimális emelkedést már megcsinálta, meglátjuk. Ha felmegy fibo 38.2-ig, onna az [v]-ös célára nekem 6450 környéke lenne. De ezt még korai taglalni...meglátjuk mi lesz ;)

  VálaszTörlés
 7. Dax ban az ABC lehetőségét még nem vetném el már csak azért sem mert akkor az A-Ld. C-imp váltakozás meg van, másfelől meg én is kicsit hosszúnak tartom a C-t az A-hoz viszonyítva (200%),de ha mégis és akkor észak.

  VálaszTörlés
 8. Szia Timmy!

  Eu M 5

  http://screencast.com/t/mgdSdrVMd

  szerinted ?

  VálaszTörlés
 9. Szia Károly,

  igen ezt látom és 1,31-1,308 közé várom a 4es hullámot, ha viszont nagyon alámegy talán akkor szvsz egy Ed 3-as hullámot látunk...
  timmy

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. vagy még az is benne van, hogy a 3-as (sárga) még nincs meg csak az annak 1-2-jét csináljuk

   Törlés
  2. Eu M 10

   http://screencast.com/t/hNM4TW5Z2GaT

   Törlés
 10. Hi!
  Nagggggggggggyon úgy tűnik,hogy végetért a 4-es hullám,és szerintem már az ötödik hullám hármas alhulláma kezdődött meg.Ez a dow-ot (vezető) felviszi a13300 -as csúcsig,onnan le a négyes,majd 13100 környékéről várható a záróhullám 13600 körülig,ha nem nyúlik meg.
  Szerintetek??

  VálaszTörlés
 11. Mi van ha egy A-B-C megy fel és vége 1400 körül.

  VálaszTörlés
 12. igen, jól mondod ,a dow A-B-C MEGY LE 1400IG

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szerintem tévedsz,nem lehet abc,mert nem 5 hullám jött lefelé,hanem csak három,így annak nem kell abc.Tehát a 4-es hullám mint korrektív alakzat három hullámból állt,így amit most látunk,az már a záró ötödik hullám minimum első,de szvsz harmadik hulláma.Ami zavaró az csupán az,hogy nagyon sietős felfelé,így vagy megnyúlás lesz az ötödik hullámon is,vagy ez valóban már a harmadik alhulláma.

   Törlés
 13. Daxban még a [iv]-es nem ért bele az [i]-es tartományába, de szerintem ez már túl mély és kezd aránytalanná válni a szerkezet. Itt egyre sanszosabb, hogy valami más lesz az alakzat...

  Aranyban valószínű, hogy d hullám kész lehet, ha 1680 fölé megy, akkor érvénytelen a HSZ. Ha a d hullám tényleg a helyén van, e ideális célára 1662 környéke lehet.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. bővebben ki fejtenéd Daxot
   köszi
   laci

   Törlés
  2. Szia Laci,

   Bár szabályt nem sértett a PA, ezért még érvényes a koncepció, de a váltakozás élve miatt valószínűtlen, hogy iv-es helyén ZZ legyen. Így ahhoz, hogy az eredeti elképzelés megállja a helyét, hsz vagy flat alalzaz kéne jöjjön.

   Törlés
 14. dow meg spx célárat tud v. fel rakni

  VálaszTörlés
 15. Gold H 4

  http://screencast.com/t/99BqXvMmpw

  brikkával már napok óta szemmel tartjuk ezt az alakzatot, beszélünk ,írogatunk is róla,de még egyszer aktualizálva akarom, hogy szem előtt legyen.
  Ha működik jó RR-al kereskedhető lesz.

  VálaszTörlés
 16. Károly, oilról nincs valami elképzelésed? Kicsit belekavarodtam ebbe a sok korrektív szerkezetbe.

  VálaszTörlés
 17. Válaszok
  1. optimista várakozásaid vannak,dolcsi az ajrohoz túl gxenge,
   sz. fordítva lesz ,innen fordul le

   Törlés
  2. Szia Károly, én is várok még egy felfelé kört, de én még mindig sanszosabbnak tartom, hogy Y hullámban vagyunk lefelé, és most csináljuk a [b] hullámot. Ha az befejeződik, akkor jön majd le a [c] 1.30 alá. Optimális célár majd a [b] helyzetétől függ.

   Aranyban is hiányzik az [e] hullám. Ha helyes az elképzelésünk, akkor majd az után elindul lefelé. Szerintem ebben az esetben a dollár erősödne.

   Törlés
 18. és a "dolcsi" erősödését meddig/milyen szintig szeretnéd látni? 1.295 köré, vagy még annál is lejjebb?
  timmy

  VálaszTörlés
 19. Nálam valahogy így nézne ki a záró ötödik hullám a Dow-on:
  1 hullám 13150
  2 hullám 13000
  3 hullám 13380
  4 hullám 13180
  5 hullám 13500 környéke.
  Vélemények???

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. még annyit hozzá tennék ,5 hullám 13500 környéke.utána mit vársz ?

   Törlés
  2. Mimimum a 12700 alá esést,de remélhetőleg komplett trendfordulót.

   Törlés
 20. no coment ,én 12000 alá várom igen igen gyorsan ,

  VálaszTörlés
 21. Cimbi ,scenariot fel raknál

  VálaszTörlés
 22. Lehet, persze a tőzsdén minden lehet.
  Viszont azt mondani , hogy a dolcsi sokkal erősebb mint az euró szerintem nem értelmezhető. Az aktuális ár pont azért van éppen ott ahol, mert az aktuális kereslet-kínálat most így árazta.
  Elvileg ugye a Gold/dollár dollárgyengülésre emelkedéssel kell, hogy reagáljon, legalább is hosszútávon.

  VálaszTörlés
 23. ajro M 5

  http://screencast.com/t/OjoyCZTgFfm

  VálaszTörlés
 24. Sztem dax megnyúlt 3assal fogott 65xxnél aljat, majd 4es hullám megvolt 6810nél, most pedig elindult az 5ös ~ 6450 környékére.

  S&p szépen visszatesztelte az 1388-1391es zónát, ahonnan megint lefordulni látszik. Talán ez a csúcs a 2es hullám vége 1357ről.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Erre csak 1377 letörése adhatna megerősítést...egyelőre csak emelkedő sávot látni az utóbbi pár napban, ami lehet ED is,aminek nem látni a végét....:(
   Talasz

   Törlés
  2. Én még nem zárnám ki, hogy a DAX [iv] hullámban van. A váltakozás vezérlőelve miatt sanszosabb, hogy egy időben elhúzódóbb szerkezet formálódhat.

   Törlés
 25. Válaszok
  1. Szia Brikka,

   gratula, úgy tűnik ezt igazolja a piac /bár még nem100%/ viszont az (a) - (b)-d helyére inkább 1-2 -t tennék, mert szvsz a nagytotál / pl 4 óráson/ inkább bullish. persze mindjárt jön a munkaerőpiaci adat, meg 4-kor leading indicator, majd jól megkever megint mindent :-))
   timmy

   Törlés
  2. Ez is egy lehetőség. Én sanszosabbnak tartom a b hullám lehetőségét. Ha nem megy 1.30 alá akkor jöhet a (c) of [b].

   Törlés
  3. sanszos, hogy i of (c)-ben vagyunk már.

   Törlés
 26. USDHUF: HSZ formálódik, lehet ma elindul a [v] of C.

  VálaszTörlés
 27. Tegnap elfelejtettem felrakni a nagyobb képet: APR19_H4_EURUSD

  Alacsonyabb Tf-en lehet, hogy ii/(c) egy flat lesz.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. még ez is egy verzió lehet: APR20_H1_EURUSD


   Nekem egyre kevésbé tűnik (c) hullámon belüli impulzusnak ez a felfelé kör.

   Ti hogy látjátok?

   Törlés
 28. E/U M 30

  http://screencast.com/t/1F2xlKoiLSI

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem nagyon hiszek benne.Szerintem 1,314 körülről ujból húzni fogják a tőzsdékkel eggyütt a hóvége miatt.Elindult 1,39 felé bármily hihetetlen??Számomra is érthetetlen,nem is vagyok benne,majd inkább a 200 sma körül 1 short próba.

   Törlés
  2. Szerintem ezt még korai taglalni, bár benne van ez is pakliban, eddig is benne volt, a flat és DZZ forgatókönyvek közös szakaszán vagyunk. Én még mindig az utóbbit favorizálom...

   DAX-ban szerintem még mindig a minutte szintű 4. hullámban vagyunk, azon belül is a (b) formálódhat, ha flat, ill. (c), amennyiben CT lesz.. Úgy lenne szép, ha nagyjából együtt csinálnák meg a lefelé körüket.

   Törlés
 29. kozben lassacskan usd/yen,gbp/usd is befejez egy 5os szerkezetet orason felfele ami szep hosszu...jovo heten a ketto eredojebol a gbp/yen szepet eshet...tozsdek kovetni fogjak..szvsz..

  VálaszTörlés
 30. Úgy gondolom,hogy most vagyunk a záró ötödik hullám kis harmadik hullámának mini elsö hullám végén.A kis 1 és 2 eddig 3-3 hullámból állt,szvsz ez a harmadik már öt hullámos lesz,ami a korábbi csúcsokig viszi a tőzsdéket a jövő hét végére.Onnan jön egy lefelé hullám,majd új csúcs cirka 1 %-al megfejelve az eddigieket,május elején.Dettó mint tavaly,csak most kisebb esést kisebb emelkedés követ.Ezt próbálom megjátszani a jövő héten az ajróval egyetemben.

  VálaszTörlés
 31. üdv

  Én pedig az SP-ét úgy látom amire a nasdaq is rá erősít, hogy a 4. hullám már nem megy mélyebbre 1350pontnél, mint ahogy cimballi írta valamikor március elején, vagy egy impulzussal le megy 1280 környékére vagy pedig 1350-1390-es sávba oldalaz 2-3 hétig az utóbbi tehát az oldalazás valósult meg és innen már csak föl 1450-es 5. hullám vége az esetleges megálló. szvsz. 1-2 nap és letelt az oldalazás és indul északnak az 5. hullám.

  TWER

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia TWER!
   én szokatlan módon analógiág alapján próbálok kereskedni, és azt szeretném ehhez hozzátenni,hogy úgy gondolom: ápr. 24.-27.-e között lenne egy lokális mélypont,majd egy visszateszttel füszerezett időszakban május 8.-án lehetnénk a csúcson.......részleteiben ez úgy nézne ki,hogy az SP500 vagy újra fordul 1377-nél, vagy ZZ formációban 1357-nél...szerintem a dátumok fontosak lehetnek: febr.8 óta hati shortban,24-től long...márc.1.-től short...stb......eddig stimmel......
   Talasz

   Törlés
  2. bocsánat a hirtelen váltásért: hatiban kereskedem,de minden lényegeset próbálok figyelni: réz, aud/usd,brent....a jelenleg használt analógiám a 2001-2002-es dax index napi bontása.....értékre nem hasonlít,de az irányváltó napokat eddig jól mutatta.....gondolom Elliott miatt....:) /mosolyogva,de lehet,hogy nem vicc..../
   Talasz

   Törlés
 32. SP 1450-IG fel megy és mindenki átfordul medvébe és beszakad 8000-ig ,ugye TWER ez olyan tutinak és biztosnak tűnik ,akkor meg várjuk az oldalazást mikor indul északnak résen leszünk ,
  köszi TWER ,HI
  TRADERM.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én nem mondtam tutit ez a meg látásom, ha akart volna már lejjebb est volna. Majd a piac el dönti.

   TWER

   Törlés
 33. Számomra inkább az az érdekes,hogy a kábel kitört a héten felfelé,az euró is felfelé igyekszik annak ellenére,hogy arra inkább húzható csökkenő háromszög mint emelkedő,tehát ebből lefelé kellene jönnie szemben a tőzsdék emelkedő háromszögével,amiből pedig felfelé kellene menni.Tehát elég zagyva a helyzet fűszerezve azzal,hogy a héten inkább bullos lett a szentiment tehát inkább esés jönne a tőzsdéken,ha csak ezt nézem.Azonban ott van a wix is ami lassan megcsinálja a jobb vállat,ha jól látom és abból felfelé kellene indulnia.Eléggé zavaros elegy ,nem tudom,hogy nyer feloldást.....

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Úgy látszik,hogy úgy nyert feloldást,hogy minden elindult lefelé.Daxnál a célár 6200 körül lehet?
   Brikka,Te milyen céllal számolsz az 5 hullámod végén ami bejönni látszik??

   Törlés
  2. Nálam még mindig valószínűbb, hogy DAX minute szintű 4. hullámot csinálja Ez még lehet flat vagy háromszög, inkább az előbbire szavazok. Meglátjuk ;)

   Az [v] célár ideális esetben 6450 környéke lehet, mivel szerintem sanszos, hogy a magasabb trendszinten (minor 4) egy expanded flat alakzatot csinálunk, és a fibo 38,2 ott van. De számomra ezt korai forszírozni. Előbb csináljuk meg a [iv] hullámot.

   Érdekes szitu lenne, ha [iv] is egy expanded flat lenne, mert egy új alj után impulzus fel lenne, majd egy újabb impulzus lefelé, új aljra...bár ennyire csak nem fog szemétkedni :)

   Törlés
  3. Úgy tűnik a háromszöget kizárhatjuk

   Törlés
 34. Szia Cimbi,

  egy kis technikai kérdést engedj meg:
  Láttam az ewi honlapján egy új "szolgáltatást" Jeffrey Kennedy-től az a címe, hogy Elliott Wave Junctures.
  Olvastam h heti 3-5 alkalommal jelenik meg és elég sok tréding lehetőséget vázol nem csak a "megszokott" commodity oldalról.
  A kérdés csak annyi lenne, hogy esetleg Te tudsz-e valami bővebbet erről a szolgáltatásról és szerinted megéri-e?

  előre is köszi a választ,
  timmy

  VálaszTörlés
 35. Szia Timmy, tudom, hogy létezik a szolgáltatás, de nem próbáltam még ki. Májusban kérek tőlük egy teszt lehetőséget és elmondom mit láttam.

  (Tudod, most a tréningben vagyok, ezért nem nézek utána azonnal, de fent van a to-do listámon.)

  VálaszTörlés
 36. Szia Brikka,

  Nézem, de nem trédelem:-)..
  mind az rsi, mind a macd naposon divergenciát jelez de ha napiba nézed még a 15 napos mozgóátlagot sem törte át, ami elég szépen tartja már vagy fél! éve!
  szerintem benne van az emelkedés lehetősége, de csak rövidtávon..

  timmy

  VálaszTörlés
 37. E/U H 1

  http://screencast.com/t/78zFIxJceT

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Daxra is tennél fel eggyet?Ami most jön felfelé az a nagyobb utolsó/5/ hullámon belüli 4-es hullám lehet,és az 5/5 6420 körül,majd ezzel végetért a korrekció,és elindul az usával eggyütt duplacsúcs felé??

   Törlés
 38. Gold H 4

  http://screencast.com/t/MmREbrjr

  VálaszTörlés
 39. Sziasztok!
  SPX-ben szerintem az utóbbi 10 napban a végső nagy ötös első hulláma leading diagonal formájában befejeződött, azonban indul a hármas.
  Ti hogy látjátok?

  Tomi

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nálam sanszos, hogy SPX kombinációt csinál, W-X-Y már kész van, most megint egy X-et csinál, ami ha háromszög lesz, akkor (c) hullám ideális szint 1380. Ha ezt követi a forgatókönyvet fogja használni a piac, akkor az ideális célár 1340 környéke lehet. Meglátjuk mi lesz ;)

   Törlés
  2. Szia Brikka,

   szvsz lefőtt a kávé ;-))) sztem valami 3/3as hullám C-n belül, esetleg egy zigzag első hullámán belül....

   timmy

   Törlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

   Törlés
  4. Na, ma nem megy az írás... :)

   Amióta kipróbáltam a Zaner-t és a rendes határidős termékeket, azóta imádom az árupiacot, és követem a kávét.

   Ha helyes a kontextus amiben gondolkodunk, akkor a flat C hullám után lesz csak igazán szép a chart. ;)

   Törlés
  5. igen, sztem is szebbek, és jobban kereskedhetőek a trendek, mint pl. a devizákban...
   nincsenek 75-90%-os visszahúzások pl.2-es hullámoknál, stb.. mint a devizákban. jobban számozható :-)
   timmy

   Törlés
  6. üdv Brikka

   Tudod én szeretem az érdekességeket már tegnap ide akartam írni, de tegnap reggel óta most kerültem gép elé, az SP-ben az utóbbi 3 évben a 2-es és 4-es hullám 16-17 nap volt tehát 2-es ideje=4-es idejével ez pontosan meg egyezet a tegnapi nap volt a 17.nap tehát le járt az idő a nagy statisztika alapján és most már az 5.nek kell indulni. Én ajánlom ezeket az össze függéseket, mint pl statisztika mikor év elején minden ki esésbe gondolkodott én írtam emelkedést jan. 2-án jósoltam, hogy el tart áprilisig SP-re 1420-at DAXra 7200 írtam ezt is ebből az idősíkból és statisztikából hámoztam ki remélem most is működik.

   TWER

   Törlés
  7. ebből mi következik?

   Törlés
  8. Szia Twer, érdekes amit mondasz, lehet hogy jó is, de a váltakozás vezérlő elve számomra erősebb. Hullámos szempontból inkább arra hajlok, hogy még nincsenek kész az indexek. A hsz-re a dj miatt hajlok, de lehetne flat is éppen. Daxban is hiányzik egy lekör és abban is előrébb sorolom a trükkösebb verziót. Szóval meglátjuk ;-)

   Törlés
  9. háromszög, a CT pedig a szűkülő háromszög angol rövidítése

   Törlés
  10. bikka ,egy chartot fel raknál dj-re ,hsz miatt
   köszi

   Törlés
  11. bocsi rosszul irtam a nick nevet

   Törlés
 40. utóbbi 3 évben a 2. és 4. hullám 17 napig tartott, ekkora baromságot... el kellene végre kezdeni tanulni az elméletről.... múlt héten éppen 12 másodpercig tartott egy negyedik hullám, superhiper micro tfn

  "a tudatlanság akkor a legfélelmetesebb, ha kitartással párosul"

  ĐoĐika

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. DoDika

   Akkor pl. neked jan.. 2- án volt előre jelzésed mert ha meg nézted én hosszabb távba gondolkodom és a piac tike teljesítette mint a DAXnál mint az SPnél (7200 ill. 142209 AKKOR EZ, HOGY VAN én nem kis tf.be gondolkodom, hanem naposon.
   A kereskedésem is általában napos hetes ciklusokra van ki találva. Lehet lesz egy lefele kör mert nem zárom ki de akkor nem a 4. hullába vagyunk hanem a nagy 2-esbe délnek és első körbe a cél ár SPnél ahogy már korábban is írtam 1290 körül, DAXnál 6000 körül, na akkor erre varjál gombot, én azt mondom vagy be fejeződött a 4. hullám vagy nem azt járják az indexek, de valami prognózist szivesen látnék tőled
   nem csak le bunkózni az embert.

   TWER

   Törlés
  2. SP cél árat el írtam 1420 helyesbítve

   Törlés
 41. akkor majd meglepődsz! Igen emlékeszem, óriási elmozdulást vártál, csak az irányát nem tudtad megmondani...

  értem, 1290 mert már lefelé megyünk, 2. hullám

  szerintem 1300 környékére lenézünk, ott fordulni fog majd új csúcsra megy, MERT nem lefelé megyünk, hanem felfelé és ez egy korrekció

  A tőzsdén nem egy találat számít, hanem az, hogy összességében profitot termelj, a "magabiztosság", ami most visz előre - és másokat is - meg fog ölni, na persze ha kereskedsz, DE TE NEM KERESKEDSZ az amerikai piacon, ja hetes charton nyomod amerikát, tudatlanság, mekkora tőke kellene hozzá? itt jön elő...

  đođika

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. HA nem érted akkor sajnálom most valamilyen szintű 2-es megy föl majd le a 3. 1290 környékére ez a bier. változatom, a bull pedig vége 4. nek és irányba vagyunk 1440 környékér. Naposon nyomom de ritkán.
   Szeretném látni mondjuk jun. végéig mi az elképzelésed.

   TWER

   Törlés
  2. Ja a másik nekem a minden tőzsdék főnöke a nasdaq és a határidö ma reggel ki tört az LD-böl ami új csúcsra mutat ha követi délután az igazi főnök szvsz. el indult az 5. hullám északnak.

   TWER

   Törlés
  3. Hahhhhhhhha úgy látom okoska most mit lép.

   jano

   Törlés
 42. Szia TWER!
  Más forrásból,de hasonló megközelítésből ápr. 27.-re várok mélypontot, és fordulót....május 8-11.-ig...sajnos az enyém index értékre nem nagyon használható...grat. ügyes
  Talasz

  VálaszTörlés
 43. brikka tegnap ígértél egy chartot

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia,

   Tegnap már későn értem haza. A piros alt számozás. De nem tudjuk kizárni, amit TWER írt, de én ezeket a forgatókönyveket sanszosabbnak tartom. Amúgy DJ-ben szebben megvannak az arányok, mert ott nem ment annyira mélyre a (b) hullám. Meglátjuk mi lesz. ;)

   APR25_H4_SPX

   Törlés
 44. Dax minute [4] hullámön belül flat (c) iii of [3] hullámot csináljuk

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Közben már lassan az v is kész lesz

   Törlés
  2. Vagy megnyúlik az ötödik alhullám, vagy akár készen is lehetünk a [3] hullámmal, szerkezetileg már jónak tűnik. Mivel a [2]-es DZZ volt, így [4]-nek sanszosabb lesz majd egy flat vagy háromszög.

   Törlés
  3. A (4) célára 1380 illetve 13000 körül van szerinted?

   Törlés
  4. A CT elképzelés eléggé a határon táncol. Ha le is fordulnak, és tényleg háromszög lesz a minta, még szerintem korai belőni hol és mikor ér véget.

   Törlés
 45. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés
 46. Na mi van DODIKA

  Úgy látom az SP nem lefele vette az irányt, hát igen csak ne hallgassunk másokra mert ideje korán zárja az ember a poziját és mások tudatlansága miatt igen rossz pozit vesz fel, különben jan. 2 igen pontos irányt írtam ha olvasol DAXnál a 7200 öt, SPnél a 1420-at.


  TWER

  VálaszTörlés
 47. HA nem érted akkor sajnálom most valamilyen szintű 2-es megy föl majd le a 3. 1290 környékére ez a bier. változatom, a bull pedig vége 4. nek és irányba vagyunk 1440 környékér. Naposon nyomom de ritkán.
  Szeretném látni mondjuk jun. végéig mi az elképzelésed.
  irányba vagyunk 1440 környékér
  irányba vagyunk 1440 környékér
  irányba vagyunk 1440 környékér
  biztos?

  VálaszTörlés
 48. pusztító C -jön .hirtelen
  dodikaa

  VálaszTörlés
 49. üdv dodikaa

  A nagy képűséged határtalan ahogy tegnap le bunkóztad TWERT én csak olvasója vagyok a blogoknak de igen is jan. elején írta TWER a kitörést a DAXnál 7200-es az SPnél 1420 cél árral képzelt és le kereskedtem ezt az elképzelését köszönöm TWER a jó kis nyerőmet. De ahogy elnézem téged még a mikro ikro szint se jött be tegnap. Tőled még eddig semmilyen jó meglátást nem láttam TWERtöl mát nagyon sokat olvastam. Nem gondolod, hogy ezt a nagy képűséget le kellene vetni.

  csuka

  VálaszTörlés
 50. Brikka

  Nem tudom az el múlt napokba ezt a háromszöget honnan vetted elő mikor a piac csiráját sem mutatta,vagy csak azért hogy fitoktassuk elliott tudásunkat úgy mint dodika és a piac nagy ívbe rá sem fütyül inkább azt kellene elemezni amit a chart mutat.

  kappa

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hát Kappa, ez pont egyel több elképzelés, mint amit te megosztottál. Rakj fel te is egy rajzot, ígérem nem akkor fogok majd írni, hogy szerintem nem így alakul, amikor már majd nem invalidálódik az elképzelés.

   Annyit írtam ,hogy ezt tartottam valószínűbbnek, eddig nem igazolta a piac, valószínűleg tévedtem.

   Törlés
 51. üdv brikka

  Ahogy elnézem a chartot ha ma is emelkedés lesz vége a háromszög verziónak, a határidők állása alapján az emelkedés a valószínűbb ja meg hónap vége.

  TWER

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, nem igazolja a piac a háromszög elképzelést, lehet, hogy valami kombináció lesz. DAX-ban tisztább a kép, már egy jó ideje.

   Törlés
  2. Tennél fel a DAXról egy el képzelést, mert tegnap dodikaa be kevert és most össze mosódott a saját verzióm.

   TWER

   Törlés
  3. oké köszi akkor egyet értünk kb. én is 6750-ig vártam várom fel és utána le 6400, de nálam a 6200 is benne van mivel van a 6500 törésével egy FEJ-váll a szűkebb cél ár 6200 tágabb 5900 körül, el képzelhetőnek tartod?

   TWER

   Törlés
  4. Hullámok szempontjából majd az elsődleges célár [5]=[1]...aztán meglátjuk, hogy alakul a belső szerkezet. Károly szokta mondani, hogy 1-es hullám egy LD, akkor valószínűleg 5-ös hullám egy gyors impulzus lesz. Erre számítok.

   Törlés
  5. És mivel flat az alakzat, lehet expanded is. Azért a két egymást követő impulzus hullám jó kis volát adhat.

   Törlés
  6. Aranyban viszont a háromszög alakulgat...

   Törlés
  7. TWER, DAX-nál sanszos, hogy megindult a [5] of (c). SPX CT pedig érvénytelen.

   Törlés
 52. Nálam dax 780 körül lenne az ideális célár

  VálaszTörlés
 53. DAX H 4 (talán így, bár tudom nincs meg a 38,2 %-os korrekció a 3-asnak, meglátjuk)

  http://screencast.com/t/jrjxU4gj5

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Károly ez oké, hogy délnek hiányzik még az 5. hullám, de én ilyenkor alakzatokat is figyelek van egy fejj-váll 6500-as nyakvonallal, ha le megy 6400 körüliig a cél ár mélyebbre mutat min. 6200 vagy lényegtelen.

   TWER

   Törlés
  2. Szia TWER !
   Lehet hogy nem jó a scenárióm, látod brikka is vár még egy új csúcsot (és lehet, hogy igaza lesz)
   Én a C-t azért várom oda mert különböző vezérlőelvet oda mutatnak. Pl.: C=2,618*A , ill. C/5=C/1.

   Törlés
 54. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Mire gondolsz? Esetleg zuzda lesz?

   TWER

   Törlés
  2. Szia Dodika,

   Lehetnél egy kicsit konstruktívabb...

   Törlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

   Törlés
 55. Twer, forduljon meg a fejedben, hogy csak valaki heccelni próbált és itt feljebb nem az "eredeti" Dodika. Ennél jobban szükséges uralni megunkat, főleg a piacon.

  VálaszTörlés
 56. dax-ban egyre sanszosabb, hogy (c) of [4] lassan véget.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Benne lehet az is, egy felfelé kör kis tf-en nekem hiányzik. Már v>i szóval, az meglátjuk a [5] of v meddig megy, nyúlik-e. A longot 6519-ről a stop kiszedte(elkapkodtam), az új belépést meg a 34-en kézzel zártam. Úgyhogy én már csak figyelem, főleg az aranyat.

   Minute [3] fibo 38.2 6769-en van.

   Törlés
  2. Na, csak megcsinálja lassan, de biztosan :)

   Törlés
 57. Én úgy számlok,hogy az SP-én holnap fut le a záró ötödik hullám egyes hullámának 5-ik alhulláma várhatóan 1400 záróval.Onnan kb 1390-ig jön le a kettes,és onnan indul 144X-be a hármas.Így arányosnak látom,nem valószínű,hogy további hullámok követik,vélhetően három hullámos lesz a záró hullám.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én balga a DJ miatt háromszögben gondolkodtam...
   Ha nagyon be kéne számoznom, akkor SPX flat gyanús. Az indító lökéshullám nekem nem nagyon akar kijönni. Te hogy számoztad be? Csonka lett a lefelé kör esetleg?

   Törlés
 58. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

  VálaszTörlés
 59. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

  VálaszTörlés
 60. Csak tudnám,hogy az ajróval mi lesz.Már egy hónapja kerülöm,mert nincs benne trend(számomra).Elméletileg már régen ki kellett volna törnie,ha valaha 1,4-be akar menni,de ez a délelőtt adom,délután veszem,mindez 50-60 pipen belül,ez halál számomra,hiszen soha nem tudni,hogy mikor tör ki,vagy éppen le.Mit láttok benne ezen kívül??

  VálaszTörlés
 61. Lüpi

  Ez egy dolog ilyen a tőzsde most meg lepötsz amit írok most értek az indexek nálam egy kritikus szintre ezt hogy pl. SP el megy 1400-ig tuti volt de nálam van ezen a szinten egy 2. hullám vége, ha 1410fölé megy akkor ki zárom a 2-es hullámot. A 2-es után tudod mi jön ne ecseteljem.

  TWER

  VálaszTörlés
 62. 2-es után Twer mi jön lent van 3-as vagy felfelé
  kösz előre is

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen a 3-as délnek nagy zuzda a vége valahol 1200 környéke.

   Törlés
  2. Eggyel lassabb változat: minute szintű C hullám indulhat:
   APR27_SPX_H4

   Törlés
  3. Nekem a DAX és eu nagy képpel ez inkább összhangban van...aztán meglátjuk. Az impulzusnak lefelé ehhez lassan el kellene indulnia. Nem tudom mennyire befolyásolja majd a május 1.

   Törlés
 63. Válaszok
  1. Szia Bandi,

   Szép volt a tegnapi várakozásod!

   DAX reggeli gap down illik a mintába. Jó lenne nap végéig kiszedni a iv of (c) of [4]-t, akkor nagyobb bizonyosságot nyerne a dolog: APR27_DAX_H1

   Törlés
 64. kisbandinak nagy gratula a dax csucsot szepen latta tegnap....nem gondoljatok hogy a dax es a cac is naposon az elozo csucstol egy impulziv 5-ot csinalt es tegnap fejezte be ennek a lefele kornek az "a" hullamat...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia Charlie,

   Kennedy Bar pattern írását meg tudtad nézni?

   Törlés
  2. Szia Brikka
   Szimpatikus a dax elemzésed,szerintem a tegnapi csúcsból 5 hullám van most lefelé.Kész lehet az 1/C,vagy A.

   Törlés
  3. Nagyon sanszos, iv-est jó lenne még ma kivenni, akkor még valószínűbb lenne, hogy megkezdtük a minute [5] hullámot.

   Törlés
  4. M1-en úgy néz ki, hogy befejezte, iii-as szépen megynúlt, úgyhogy valószínűbb, hogy az v-ös nem fog már és kész van az (i)/[5]. Ha (ii)-esben vagyunk már, akkor 6700-10 környéke ideális lenne "a" hullámnak...meglátjuk.

   Én már el...mindenkinek jó kereskedést, sok profitot, és kellemes hosszú hétvégét.

   Törlés
 65. Gold M 15 talán a hsz vége meglesz

  http://screencast.com/t/J6m6yzS3

  VálaszTörlés
 66. Válaszok
  1. köszi charlie a chartot
   jó is lehet, én is nézegettem ezt a scenáriót, ami miatt nem tudtam jó szívvel kiállni mellette az az, hogy a II és a IV es is mély, nem váltakozik, ami persze nem szabály, és így akár jó is lehet.

   Törlés
 67. DAX H 4 (ez is egy lehetséges változat )

  http://screencast.com/t/ykpHLfSh

  VálaszTörlés
 68. Szerintem nem lesz itt nagy esés,a záró kb.nullába jön vissza és folytatódik az emelkedés még május elején...

  VálaszTörlés
 69. dax...kis tf-en reggeltol az emelkedes egy abc...kozepen haromszoggel...szerintem kesz...adatra johet egy c hullam le kis tfen...

  VálaszTörlés
 70. Szia Károly,

  €/$ ban egy nagy hsz /mint B/ 02.29-től, és most jön a hsz d hullám vége..... esetleg?

  timmy

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. en is azt nezem...fibok alapjan fordulni kellene 3285 3325 kozott...lehet ma meg vicces nap lesz...amcsik nyitasa utan eles fordulat mindenben..

   Törlés
 71. :-) meglehet. sosem kereskedek híreket de 4 kor az amcsi consumer confidence az szokott kavarni....
  timmy

  VálaszTörlés
 72. Na egyenlőre az a verzió igaz ami miatt vagy három napja DODIKA el küldött, tehát utóbbi három év 2 és 4 hullám azonos idősík ami nekem azt jelezte mivel valamelyest fel ismerem a nagyobb hullámokat, hogy el indult az 5. hullám. Csak közbe ki dolgoztam más alternatívát is amit az utóbbi 2 napban ecseteltem.

  TWER

  VálaszTörlés
 73. eurusd adat elott csinalt egy szep haromszoget,abbol kitort...le fogjak ma csapni hamarosan..ott a celzonaban...

  VálaszTörlés
 74. igen ezért írtam én is mert egy impulse 4. hulláma volt az a kis hsz, ami most megy az pedig szvsz a hsz d hullámának 5. hulláma /5/d/B/...
  timmy

  VálaszTörlés
 75. dax...orason szvsz egy exp flattet latunk ez a mai meredek a b...a tegnap elkezdodott es ma reggel befejezodott eses volt az "a"...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. ha igy is lenne es most jon le daxnal orason egy exp.flat c hullam akkor minek lehet a korrekcioja?...2/b ez vagy ha nagyon bullishak akarunk lenni akkor 5/2 epul?..biztos egy altalam nem gondolt harmadik lesz a befuto..:)..as usually..

   Törlés
 76. daxnal koveti valaki ezt a verziot?...furi ilyet mondani de ha nem esik be es kiveszi a mai tetot akkor nalam megno ennek a verzionak az eselye..
  dax 4h

  VálaszTörlés
 77. Szia Cimballi
  fel rakhatnál egy scenariot spx
  signal

  VálaszTörlés
 78. Dax-ban nekem még mindig a flat [4]-es hullám a legszimpatikusabb. A PA a iv/(c)-t nem tudta ma kiszedni. Esetleg egy ED lesz a záróalakzat.

  Arany célzónában van, ha 1680 fölé megy akkor nem háromszöget, hanem valószínűleg flat-et vagy komibinációt csinálunk.

  VálaszTörlés
 79. A Kerülj előnybe tour zajlik, mindig úton vagyok, ezért nem szólalok meg. Most éppen a mester szintű élő kereskedős és árnyékkövetős program volt meg.

  Amúgy az zajlik, amit márciusban írtam, negyedik hullám volt az áprilisi lejtmenet, de kicsit karcsú. Ráadásul az emelkedés túl bátor ezért ez a mostani készülő csúcstámadás bőven lehet a négyesen belüli B hullám. Sokkal közelebb kellett volna kerülni az 1340-hez.

  VálaszTörlés
 80. Cimbi, a négyesen belüli c hullám fog jönni az leviszi 1340-ig ,erre gondolsz ?

  VálaszTörlés
 81. Igen, de majd igyekszem tovább árnyalni és alternatív megoldással kiegészíteni ezt ma, vagy holnap este.

  VálaszTörlés
 82. Nekem úgy túnik,hogy végetért a záró ötödik hullámon belüli első fel hullám,valamint lassan a kettes is,ami még holnap délig tarthat max.Utána indul a végső harmadik,amiben lehet 1 kis nyúlás is.Az idei záró hullám tök olyan lesz szvsz mint a tavalyi,annyi különbséggel,hogy gyorsabb lefutású lesz.Ami kakukktojás az az ajró,hiszen nem hiszem,hogy holnap már leérne 1,28-29 közé,ami a várakozásom.Igy tehát vagy a tőzsdéknek kell még időben többet menni lefelé,vagy szétválnak az ajrótól. (volt már rá példa)

  VálaszTörlés
 83. Sziasztok,

  Eu-ban még benne van egy lefelé kör, és akkor szerintem kész lehet a (i)/[C]/Y: MAJ03_EURUSD_H4

  Arany: vagy 1-2-1-2 csinál, vagy LD-t, inkább a lassabb változatot preferálom. Mindenesetre elég bearish a helyzet:MAJ03_gold_h4 MAJ03_gold_D1

  VálaszTörlés
 84. Gold M 30 úgy tűnik föl kell adni a hsz elképzelést

  http://screencast.com/t/5pCDTKfAs1bx

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ez is lehetőség, bár én kitartok az elképzelésem mellett. H4-H8 szerintem bearish a helyzet, D1-en is megvan a divergencia RSI-ben. A retrace-nél eldől - ha az lesz ;)
   Ha megnézed, az elmúlt két hónapban nem egyszer volt támasz ez a szint. (1630-33)

   Eu-ban meg volt az v hullám, szeirntem a/(ii)-öt csináljhatjuk, akár készen is lehet az a hullám, mert iv/(i) szintjénél járunk.

   Törlés
  2. MAJ03_GOLD_H4(ii)

   Bár nem szoktam a hírekre koncentrálni, de a május 7-ét lesz érdemes figyelni:
   http://www.portfolio.hu/befektetesi_alapok/arutozsde/a_leteti_kovetlemenyek_emeleserol_dontott_a_chicagoi_arutozsde.166701.html

   Amúgy még az is lehet, hogy [e] maga is egy háromszög lesz. Nem tudom, hogy ez esetben lehet-e running?

   Törlés
  3. http://www.chicagotribune.com/business/sns-rt-us-cme-marginbre843006-20120503,0,2744323.story

   Törlés
 85. DAX:MAJ04_DAX_H1
  bár elég feszített az értelmezés a tegnapi/mai mozgással kapcsolatban, de még éppen beleférhet. Ha egy flat c-t csinálunk, akkor 6700 környékéig vissza fog jönni.

  VálaszTörlés
 86. Válaszok
  1. Szia Brikka,

   hasonló nálam is a kép /irány/, annyi különbséggel h sztem a febr. óta tartó esés egy nagy hsz, és most vunk az "e" /utolsó/ hullámában...
   ha 1,3 ig esik akkor hsz ha 1,28-ig akkor a Te verziód :)..
   /egyébiránt sztem sincsen készen még ez a kis ii-es hullám/
   üdv.,
   timmy

   Törlés
  2. Szia Timmy,

   Jó lehet a háromszög elképzelés, egy darabig egy cipőben járhatnak a DZZ mintámmal. Jó lenne, ha ma befejezné a ii/b-t.
   Nekem hiányzik, hogy MACD-n nem tudom úgy behúzni, mint pl. az aranyon, ezért is soroltam magamban hátrébb ezt a verziót. Te csak az ultimate indikátor - PA - alapján gondolkozol elsődlegesen a HSZ mintában?

   Közben dax-ban elszállt a feljebb tett stopom míg odavoltam, ráadásul 15 pont slippage volt, így majdnem mínuszos lett. AUSUSD meg eleve hibás volt. Úgyhogy marad tovább a dax/arany short, eu-ban még szerintem megcsinálhatja a célárat, sanszos, hogy diagonál szerű lesz a felmenet (ha lesz).

   Törlés
  3. igen, nem lehet úgy behúzni de az aranynál egy szabályos hsz míg itt az egyik szár párhuzamos x tengellyel...
   a nagy kérdés h most b/ii volt meg vagy (i)/ii?
   meglátjuk hosszútávon mi lesz..
   timmy

   Törlés
 87. AUDUSD: sanszos, hogy még nincs kész lefelé, és még csak [B]/iv csináljuk...

  VálaszTörlés

Rendszeres olvasók

Alakzatok bar grafikonon

ALAKZATOK AZONOSÍTÁSA

Prechter könyv

Kötvénybaj

Europai válogatás

A Mánia vége

Alapleckék

Magunk döntsünk

Diverzifikáció?

FOREX video

10 piaci tévhit

Mítosz a Fed körül

8 könyvrészlet

Theorist '09. nov.

15 írás ill. video a hitelválságról

Mozgóátlagok

Címkék

200 SMA (3) AAPL (2) adósság (5) Amibroker (2) André Kostolany (1) arany (4) aritmetikus (1) Barack Obama (2) báziscsatorna (4) belső nap (1) Ben Bernanke (1) Birger (1) Bollinger (1) Brikka (1) BUX (6) carry-trade (1) CFD (1) Charles Collins (2) Charles Dow (1) Club EWI (18) Conquer the Crash (2) csorda (4) csordaszellem (5) csúzli (3) DAX (6) defláció (4) depresszió (8) deviza (13) diagonal triangle (6) Dick Diamond (2) divergencia (4) DIX (1) dollárerősödés (12) double key reversal (2) Dow Jones (36) dupla hármas (7) dupla kulcsforduló (3) E-mini future (46) ék (8) Elliott magyarul (7) Elliott Wave Principle (9) Elliott Wave Theorist (9) Elliott-ciklus (17) előfizetés (8) elsődleges trend (12) ending diagonal (10) erősödő dollár (4) EURHUF (1) EURJPY (1) eurozóna (3) EURUSD (30) evening star (1) expanded flat (9) extension (12) extrém ármozgás (1) ezüst (3) FED (8) fej-váll alakzat (8) Fibonacci (33) flash crash (8) flat (17) Forex (6) Fotex (1) földgáz (1) fraktál (11) FTSE (1) Futures Junctures (4) GBPJPY (1) Goldman Sachs (3) Görögország (3) Hang Seng (1) háromszög (20) hatékony piac (2) hope (2) hullám személyiségjegye (11) infláció (1) inside day (1) IOU dollárok (1) Japán (3) Jason Farkas (2) Jeffrey Kennedy (11) jelzálog (2) Kína (3) kollektív hangulat (8) kombináció (10) korrekció (20) könyvajánló (4) kőolaj (1) kötvény (1) külső nap (1) leading diagonal (1) lineáris gondolkodás (3) logaritmikus skála (1) MACD (5) Mandelbrot (1) megnyúlt hullám (2) mérés (6) Minyanville (1) momentum (8) Morgan Stanley (1) mozgóátlag (3) munkaállomás (1) Nasdaq (28) Newsweek (1) NFP (4) Nikkei (2) Nonfarm Payrolls (3) nyersolaj (2) NYSE (4) opció (1) óriás szuperciklus (14) OTP (3) outside day (4) pánik (6) pit noise (1) Ralph Nelson Elliott (8) regular flat (3) remény (4) Robert Prechter (28) RSI (11) Russel (3) short (3) Short Term Update (3) slingshot (4) social mood (5) Socionomics (6) SP500 (107) spirál (2) SPY (55) Steve Nison (1) Stochastic (1) Stocklandyard (2) stop loss (2) szándékos csőd (1) szentiment (1) szignálvonal (1) szójabab (2) tananyag (25) Thomas Bulkowski (1) throw-over (2) tovahaladó háromszög (4) trendcsatorna (22) trendvonal (2) tréningprogram (12) túladott (5) túlvett (5) TWS (1) USD (14) USDCHF (1) valószínűség a tőzsdén (3) Vancouver (3) Venezuela (1) vertical spread (1) vezérlőelv (8) Wyckoff (1) XLE (1) Zaner (4) zigzag (35)