AZ ELLIOTT WAVE INTERNATIONAL AJÁNLÁSÁVAL:

Oldalak

2010. augusztus 26., csütörtök

SPX: Ötösökkel lefelé

intraday bejegyzés, 19:18 CET / 13:18 ET

Szép tiszta, lendületes ötös szerkezetű alakzatokkal haladtunk délnek augusztus 9-10-e óta, igaz lassabban, mint ahogyan az várható volt. Indításnak a lassúság és az egyenlőség jegyében borzolom egy kicsit a medve kollégák idegeit a következő ábrával:


Egyelőre az jelent némi problémát, hogy az augusztus 9-16. és a 17-25. szakaszok hajszálra egyenlő hosszúak, de mindkettő impulzív. Ez kétféleképpen lehetséges: vagy 5-3-5-ös korrektív zigzag az esés, vagy egy lényegesen nagyobb befejezetlen lökéshullám eleje. Az indikátorok és az előzmények az utóbbi megoldást támasztják alá.

A bearish szcenárió(k) bemutatásával arra várok, hogy a következő 1-2 órában valamilyen számottevő elmozdulás kizár közülük legalább egyet, vagy ha nem, hát akkor választok én valamit publikálásra.

Zárás után:

A fentiekkel azt szerettem volna szemléltetni, hogy mennyivel messzebb van a medvékre veszélyes zóna, még így két oldalazó-emelkedő nap után is. Viszont térjünk át a bearish értelmezésekre.

Persze nem segített sokat a nap vége, maradtak az asztalon a lehetőségek. Ha már így vagyunk, akkor a két legvalószínűbb szcenáriót egy ábrába próbálom sűríteni.


Kezdem a piros számozással, amit alternatívnak (ALT.) jelöltem, de most így utólag végiggondolva nem vagyok benne biztos, nem inkább ez az értelmezés-e a valószínűbb. Ez az a számozás, amit Ad említett kereskedés közben és amely szerint szerdán a nyitóban a (iii)-as hullám végét láttuk és már csak egy Minuette (v)-ös van hátra Minute [i] végéig, azaz az augusztus 9. óta legnagyobb felfelé korrekció kezdetéig. Hogy hol érhet véget, azt azért nehéz megmondani, mert ha ez a helyes értelmezés, akkor (i) és (iii) megközelítőleg egyenlő, így az utolsó trend irányban haladó (v)-ös lehet igen hosszú, megnyúlt hullám is. Ezért inkább azt mondom, nem hinném, hogy 1.026-nál előbb véget érhet a következő lefelé tartó Minuette szintű lökéshullám.

A fekete jelzésekkel ellátott szcenárióm az (i)-(ii)-i-ii számozás egy igen nagy lefelé tartó (iii)-as, illetve végül [i]-es hullám kezdetét feltételezi. Csak (iii)-as célára 972-nél van, majd végül (v)-ös a 945-970 zónában zárhatná a Minuette [i]-est. Nekem ezen a szinten egy kicsit hosszúnak tűnik, de tudjuk, egy délnek több szinten harmadik hullámban haladó trendben a meglepetések és meglepődések lefelé következnek be.

intraday update, Aug 27. 16:14 CET / 10:14 ET

Az ahogyan megvették a szerdai mélypontot rendbetett néhány kérdést. Az ábrámat is módosítja egy kicsit: a tegnapi csúcs [A] jelzést kap, a mai mélypont [B]-t és egy szimpla impulse, vagy ék (diagonal) végén felfelé lesz majd a [C]. Ebben a pillanatban nem lehet megmondani [C] mekkora lesz, de felfelé kitolja a célzónát egészen 1.075-ig.

28 megjegyzés:

  1. Hehhej, na holnap a GDP meghozza a várt esést?:) Pont benne lennénk a 13 napban. No persze simán technikailag csak annyit látok Dow-ban is, hogy 10000 alatt zártnuk, jó lesz ügyelni holnap. Kíváncsi vagyok meglesz e a várt zakó, mert az a devizapiacot is elmozdíthatná ebből a tétova állapotból.

    VálaszTörlés
  2. Két adat lesz holnap,
    1) GDP felülizsgálat II. negyedév, ami nem volt túl fényes és egy felülvizsgálat is tud jelentős esést hozni a GDP-ben. (lásd I.né felülviszgálat).
    2) magyar idő szerint 4 órakor (15.55) jön ki a bizalmi index, ha más nem ennek tükröznie kell Cimballi által korábban említetteket ( Ha elszáll a remény...)

    Nagyon várom már Cimballi Bearish verzióit... talán többet mutat majd.
    Jó lenne benézni 1030 alá...

    béla

    VálaszTörlés
  3. Ad, Béla és minden kérdező: ott van az új ábra a bearish számozásokkal a csütörtöki bejegyzésem végén.

    VálaszTörlés
  4. Szia Cimbi,

    Csak egy kósza kérdés. Ide nem 845-870 et akartál írni? :Csak (iii)-as célára 972-nél van, majd végül (v)-ös a 945-970 zónában zárhatná a Minuette [i]-est.
    honnan / milyen vezérlőelv alapján /lehet tudni h az ötös flat lesz v 0,61 szerese 1 és 3 nak??
    845-70 nél nyilván ez lenne a leghosszab hullám és kb 1,61 szerese lenne 3 nak.
    igen nagy minor 3/1 be sztem ez is beleférne...

    előre is köszi a választ!

    timmy

    VálaszTörlés
  5. Üdv Cimballi

    Béla az eredmény amit te és én is vártam nem jött meg most már lehet hogy késő de lehet hogy maradok a régi bevált módszeremnél csúcson short támasz közelében zárás.Mert ezek a sziszi fuszi hullámok kezdenek nem abba sz irányba menni amerre szeretnénk.Nem tudom mikor akar már esni az S&P.

    Üdv TWER

    VálaszTörlés
  6. Egyre inkább én is azt látom, hogy ma kiütődik az alternatív verzió és jön egy kis rally... most kezdődik a korai shortosok kicsontozása...
    Érdekes Elliot elmélete, de egyre kevésbé látom lekereskedhetőnek.
    Lassan mindenki a nagy esést várja, ilyenkor indul egy kis rally, jön a korrekció. Bár lehet, hogy elkiabálom...

    ad

    VálaszTörlés
  7. Hááá nehéz "kenyér" is már lassan egy éve a zarmageddonvárás...

    Egyébként én félgőzzel már shortolok, lásd hatitopik

    Üdv:

    Kwi

    VálaszTörlés
  8. Ad, Elliott elmélete önmagában nem kereskedési rendszer, hanem a piacok mélységi értelmezésének, a trend és a trendfordulók (vele a stopok) meghatározásának objektív módszere.

    Majd meglátjuk, a piac azzal, hogy lejött a szerdai minimumra most már vagy valami ordenáré nehezen értelmezhető módon készül letörni, vagy ami valószínűbb, egy flat (lapos) korrekciót készül teljesíteni. Ez benne volt a "tervekben". A flat-hez egyetlen momentumos ötös szerkezetű rally hiányzik annak érdekében, a flat 3-3-5 képlete kiteljesedjen. A rallynak a szerdai és a tegnapi maximum fölé kell vinnie a piacokat.

    Nézzétek csak meg, szerdai minimumról 3 fel, majd tegnapi maximumról három le, most jön a tiszta impulzus fel.

    Legyen bennetek több türelem és kitartás, de egy módszeres és objektív elemzési metódus mentén.

    VálaszTörlés
  9. Timmy, nem írtam el, mert nem Minor 3-as végét, hanem csak Minute 1 végét célozgattam.
    Viszont igazad van, annyira nagyon nem lenne aránytalan, úgyhogy visszavonom az óvatoskodásomat.

    Elliott egyik vezérlőelve szerint a harmadik hullám gyakran az első 162%-a. Ezt clszint tervezéséhez fel lehet használni, de arra most figyelni kell, hogy szerintem még nem láttuk a piros(iv)-es vagy a fekete ii-es maximumát.

    VálaszTörlés
  10. Üdv. Cimballi!

    Én egyenlőre tanulok, nem kereskedek csak a hazai piacon és nem nagy összeggel. Tanulni jöttem ide csak nagyon bosszant, ha nem úgy mennek a dolgok ahogy azt én várom, nem egyszerű megérteni a módszert sem, pedig annak tűnik 5 fel 3 le ...:o)
    " best forcasting tool in existence, but is not primary a forcasting tool" - most már értem.
    A korrekciók ellenére lejöttünk 1126-tól 1041-re, ez komoly esés, mégha nem armageddon módon is történt, tehát van benne ráció.
    Az különösen érdekes, hogy eddig a BUX1012 hasonló mozgást írt le, mint az SP (talán nem véletlen:), csak néha mintha előtte járna egy picivel.
    Belemélyedek jobban az alapkönyvbe... az talán segít.

    ad

    VálaszTörlés
  11. Üdv Cimballi

    Nem a kitartásról van itt szó hanem a be shortolt pozíciót vissza kellett volna venni nyereséggel és most kivárni és újra indítani én valamilyen szinten mindig a hullám elméletet használom csak most valami nagyobb esést vártam ezért maradtam short pozícióba.
    Most el bizonytalanottam hogy egyáltalán jön-e az esés.

    Üdv TWER

    VálaszTörlés
  12. Szia Cimballi!

    Szerintem profi az elemzésed. Elég világosan be volt rajzolva a mai irány és az is h piros (iv) vagy fekete ii nem ért még véget. A (iv) után (v) jön, a ii után iii, amelyek jelen esetben mind bearish jellegüek, úgy h lesz esés is.

    W és Y-nal a zigzagokat szoktad jelölni ?

    Kösz
    Géza

    VálaszTörlés
  13. Üdv

    Géza itt nem arról van szó hogy az elmélet és elemzés nem tökéletes ez nagyon is ok ha tegnap írjuk mára de itt egy hosszabb távról van szó amit eliott hullámok alapján kilehet számolni ez hogy ma emelkedik ennyi grafikon nem kellene hozzá hiszen 5-6 napja csökken törvény szerű egy korrekció különben is az 1050 egy nagyon erős támasz itt a nagy kérdés hogy mikor jön a nagy esés és utána mi lesz az írány ezt szeretnénk látni??
    Hiszen te Cimballi nagyon részleteiben számolod az elliott hullámokat megkérlek saját elméleted alapján egy sematikus hullám görbét vázoljál fel.

    Üdv TWER

    VálaszTörlés
  14. Szia Cimballi!

    Van arra leírás Elliot elméletében, hogy a C hullám ideje és értéke cca. mennyi lehet?

    Köszi!

    Béla

    VálaszTörlés
  15. TWER, értem. Ha későn nyitsz egy short pozíciót - úgy értem, Elliott szabályai szerint a piac magasabb rendű trendforduló nélkül is visszakorrigálhat a belépés területére - akkor egy normál támasz szinten érdemes lehedgelni, vagy részben zárni.

    Igazából ez egy komoly játék a hullámszintek labirintusában. Itt a példa: nem 1-2-3... lett, hanem 1-2-1-2, vagyis a piac nem sért szabályt ha egész az aug 17-i maximumig felkorrigál. Ez szívás abból a szempontból, ha valaki jól időzítve 17-18-19-én lépett, mert a jelenlegi rally 1.063 és 1.100 között bárhol végződhet.

    Viszont legalább tudjuk, hogy a következő délnek kanyarodás igen nagy elmozdulást hoz, ha még 1.100 előtt következik be.

    VálaszTörlés
  16. TWER, legutóbb itt tekintettem ki távolabbra:
    http://4.bp.blogspot.com/_Ac83NAoCUBo/TF-CpKGCfYI/AAAAAAAAAjI/oRHLMs4gbH8/s1600/Dow_told.jpg
    vagy közelebbről itt:
    http://4.bp.blogspot.com/_Ac83NAoCUBo/TGOOG-FjvkI/AAAAAAAAAkA/WRrAlN-eHK4/s1600/SPX_120min_Minor2total.JPG

    VálaszTörlés
  17. Géza, W,X,Y,X,Z betűkkel a kombinációkat jelöljük, amikor több korrektív alakzat kapcsolódik egymáshoz. Mivel elég gyakori dupla, ill. tripla korrekció, amit zigzag-ek sora lakot, ezért lehet ilyen érzésed, hogy hozzájuk kapcsolódik, pedig nem kizárólag.

    VálaszTörlés
  18. Béla, időre nehéz mit mondani, értékre flat korrekciónál marginálisan meg kell haladnia az 'a' pontot, egyébként 'a'-hoz hasonlítjuk, annak, 100%, 162%-a lehet. De ez vezérlőelv, tehát nem mindig teljesül.

    VálaszTörlés
  19. Üdv!

    Elképzelhető, hogy ez a mostani április-óta tartó esés is 5 hullámból álló lesz, mint 08-09-es krach volt?

    Köszönöm
    Szabolcs

    VálaszTörlés
  20. Szabolcs, ez a várakozásom abból amít számozom. Hasonlóan ötös szerkezetű, de még ráadásul hosszabb is.

    VálaszTörlés
  21. Értem, köszönöm. Akkor tehát a 08-09-es krach minősül 1-nek, utána a rally 2 és most vagyunk a 3-as fázisban, így már minden világos miért is a trend több szintjén járunk a 3. hullámban. -ez az óriás szuperciklus? Ezt is 5 hullámból állónak lenne releváns számozni? :(

    VálaszTörlés
  22. Üdv. Cimballi!

    Ezt a mai napot 3,5 hullámnak lehet tekinteni, vagy ennél komplikáltabb lesz?
    Ha így halad, hétfőre elérné az ötöt, ami elég gyorsnak tűnik, de talán korábban erre utaltál, hogy lendületes lehet.

    Köszi!

    ad

    VálaszTörlés
  23. Ad, FLAT, vagyis lapos korrekció [C] hulláma anatómiailag impulse, vagy ending diagonal lehet.

    Ez most az utóbbinak, tehát ékelődésnek néz ki, amiből még van hátra (bőven).

    VálaszTörlés
  24. Üdv Cimballi

    A kérésem a következő lenne szentelnél egy kis időt a BUX1012-RE mert mostanában elég kiszámíthatatlan a mozgása pénteken is egész nap mínuszban botorkált és zárásba felkötötték 1%-al ennek talán az oka a shortosok ki rázása vagy egy emelkedés kezdete. Valamint a tegnapi zárást figyelembe véve az S&P meddig mehet még fölfele. Köszönöm fáradozásod.

    Üdv TWER

    VálaszTörlés
  25. Szia Cimballi!

    Kb hol lehet ennek az ékelődésnek a vége? Van erre vmi is vezérelv?
    Van esély rá h felmegyünk egészen 1100-ig?

    Köszi
    Géza

    VálaszTörlés
  26. Kérlek javíts ki Cimballi, ha rosszul gondolom, hogy ennek a korreckciónak ideális esetben valahol 1070-72 környékén kellene vége lennie.(ebben az esetben a 18 környékén induló hullám C pontját jelölné ki, illetve a 10-én indultnak a 4. hullám végét.) Ha ezt meghaladja, a fentieket újra kell számozni. Az csak érdekesség (egyenlőre), hogy 1076 környéke egyben egy a teljes hullám (10. induló) 61,8%-a.

    Ad

    Remélem kezdem megérteni egy kicsit...

    VálaszTörlés
  27. Az aktuális felfelé tartó hullám (iv)-es számozását addig tarthatjuk fent, mint lehetőséget, amíg nincs átfedés az (i)-es végével 1.069-nél. Az egyébként éppen egybeesik az 50%-os retrace szinttel. Ha átlép rajta, azzal egyetlen bearish megfejtés marad, az 1-2, 1-2, ami 1.100-ig a marad érvényben, mivel egy második hullám maximum 100%-ot korrigálhat.

    Ad, most ez akár négyes, akár kettes felfelé, az aug 17-25. szakaszra teszünk Fib. retracement rácsot (10-ét írtál).

    A többieknek és neked is mondom, hogy hagyományos S/R (támasz / ellenállás) szintekkel esik egybe az össze Fibonacci szint, azaz erősítik egymást. Ennek következtében erős kínálat jelentkezik majd sorra 1069, 1076, 1082, 1087 szinteknél. Ezen a sorozaton nehéz lesz felfelé átvergődni.

    Az fenti rajzomon van egy barna téglalap, továbbra is él, de a bejegyzés végén / alján szereplő péntek délutáni frissítés szerint kicsit ki kell bővíteni felfelé.

    VálaszTörlés

Rendszeres olvasók

Alakzatok bar grafikonon

ALAKZATOK AZONOSÍTÁSA

Prechter könyv

Kötvénybaj

Europai válogatás

A Mánia vége

Alapleckék

Magunk döntsünk

Diverzifikáció?

FOREX video

10 piaci tévhit

Mítosz a Fed körül

8 könyvrészlet

Theorist '09. nov.

15 írás ill. video a hitelválságról

Mozgóátlagok

Címkék

200 SMA (3) AAPL (2) adósság (5) Amibroker (2) André Kostolany (1) arany (4) aritmetikus (1) Barack Obama (2) báziscsatorna (4) belső nap (1) Ben Bernanke (1) Birger (1) Bollinger (1) Brikka (1) BUX (6) carry-trade (1) CFD (1) Charles Collins (2) Charles Dow (1) Club EWI (18) Conquer the Crash (2) csorda (4) csordaszellem (5) csúzli (3) DAX (6) defláció (4) depresszió (8) deviza (13) diagonal triangle (6) Dick Diamond (2) divergencia (4) DIX (1) dollárerősödés (12) double key reversal (2) Dow Jones (36) dupla hármas (7) dupla kulcsforduló (3) E-mini future (46) ék (8) Elliott magyarul (7) Elliott Wave Principle (9) Elliott Wave Theorist (9) Elliott-ciklus (18) előfizetés (8) elsődleges trend (12) ending diagonal (10) erősödő dollár (4) EURHUF (1) EURJPY (1) eurozóna (3) EURUSD (30) evening star (1) expanded flat (9) extension (12) extrém ármozgás (1) ezüst (3) FED (8) fej-váll alakzat (8) Fibonacci (33) flash crash (8) flat (17) Forex (6) Fotex (1) földgáz (1) fraktál (11) FTSE (1) Futures Junctures (4) GBPJPY (1) Goldman Sachs (3) Görögország (3) Hang Seng (1) háromszög (20) hatékony piac (2) hope (2) hullám személyiségjegye (11) infláció (1) inside day (1) IOU dollárok (1) Japán (3) Jason Farkas (2) Jeffrey Kennedy (11) jelzálog (2) Kína (3) kollektív hangulat (8) kombináció (10) korrekció (20) könyvajánló (4) kőolaj (1) kötvény (1) külső nap (1) leading diagonal (1) lineáris gondolkodás (3) logaritmikus skála (1) MACD (5) Mandelbrot (1) megnyúlt hullám (2) mérés (6) Minyanville (1) momentum (8) Morgan Stanley (1) mozgóátlag (3) munkaállomás (1) Nasdaq (28) Newsweek (1) NFP (4) Nikkei (2) Nonfarm Payrolls (3) nyersolaj (2) NYSE (4) opció (1) óriás szuperciklus (14) OTP (3) outside day (4) pánik (6) pit noise (1) Ralph Nelson Elliott (8) regular flat (3) remény (4) Robert Prechter (28) RSI (11) Russel (3) short (3) Short Term Update (3) slingshot (4) social mood (5) Socionomics (6) SP500 (107) spirál (2) SPY (55) Steve Nison (1) Stochastic (1) Stocklandyard (2) stop loss (2) szándékos csőd (1) szentiment (1) szignálvonal (1) szójabab (2) tananyag (25) Thomas Bulkowski (1) throw-over (2) tovahaladó háromszög (4) trendcsatorna (22) trendvonal (2) tréningprogram (12) túladott (5) túlvett (5) TWS (1) USD (14) USDCHF (1) valószínűség a tőzsdén (3) Vancouver (3) Venezuela (1) vertical spread (1) vezérlőelv (8) Wyckoff (1) XLE (1) Zaner (4) zigzag (35)