AZ ELLIOTT WAVE INTERNATIONAL AJÁNLÁSÁVAL:

Oldalak

2010. augusztus 18., szerda

SPY: Ha feljebb mennénk

intraday bejegyzés, 19:47 CET / 13:47 ET

Sokan kérdezik, mi van, ha 1.100 fölé megy az SPX? Gyorsan összedobtam rá egy grafikont, az egyik lehetséges értelmezésről:


Ez az expanded flat (megnyúlt lapos) korrekció értelmezés egy marginális (pár pontos) új maximummal, de van még két további alternatíva:
- öt hullám felfelé egy 5-3-5-ös nagyobb zigzag 'a' hulláma,
- ahová tegnapi csúccsal a c-t raknánk az valóban c, de egyben w is, az esés pedig egy x, vagyis most egy újabb szűk kétnapos emelkedés kezdődött.

Bármi más értelmezésre nincs hely, illetve idő.

31 megjegyzés:

  1. A képen szereplő értelmezés mindaddig alternatív értelmezés, amíg át nem lépünk a tegnapi csúcson. Addig él az i-ii számozás, mivel a ii-es kevesebb, mint 100%-ot korrigált.

    VálaszTörlés
  2. Ha ez az új alternatív számozás netalán bejönne, akkor mi van az eséssel? Utána következne a Minuette 3? Életben marad a Minor 3 által előrejelzett nagyobb esés teóriája?

    Kösz
    Géza

    VálaszTörlés
  3. Ha a pre, vagy after marketben 1100 felé megy, de nyitóra vissza az nem változtatja meg ugye az eredeti verziót?

    Köszi!

    Balolah

    VálaszTörlés
  4. Köszi az írást!
    Ezt a spyt érdemes lenne figyelnem,mert folyton futurest nézek és ezek a gapek ott nem látszanak a folytonos kereskedés miatt.
    Hát egyelőre pont jó helyről fordult a piac.fél pontra volt a stopom.

    insider

    VálaszTörlés
  5. Szia!
    Kerhetnek linket arra a SPYra, meg a DOwra is, ahol a gapeket is lehet latni.

    Koszi

    VálaszTörlés
  6. Mondjuk SPY és DIA. Megnézheted őket többek közt a http://www.freestockcharts.com/ oldalon.

    VálaszTörlés
  7. Hangosan gondolkodom. Könnyen lehet, hogy észre sem vettük, de megvalósult a fenti ábrám értelmezése. Az esés ugyanis karakterét és szerkezetét tekintve nem igazán támogatja a másik két említett (komplikáltabb) változatot (igaz ki sem zárja teljesen), viszont gyenge és lassú ahhoz, hogy Subminuette iii-as hullám legyen egy ilyen helyzetben. Mindazonáltal i-esnek éppen megteszi.

    Hogyan lehet i-es, amikor [5]-nél nem volt tegnap új maximum?

    Nos, csonka maradhatott az ötödik hullám, ami nagy eladói nyomás esetén fordul elő. Vigyázat, amikor egy (truncated), vagyis túl rövid ötödiket elfogadunk, azzal vékony jégre lépünk, de ebben az esetben kétségtelenül választ adna a számozással kapcsolatos kérdésekre.

    VálaszTörlés
  8. Szia Cimbali!

    Lehetm hogy rosszul emlékszem, hogy épp az 1929-es válság második hullámában (1932?) volt erre példa (truncated)?
    Sok tekintetben nagy a hasonlóság a mostani válság és az akkori között.
    Ha ez így van milyen várakozásaink lehetnek a következő szűk másfél hétben?

    Köszi!

    ad

    VálaszTörlés
  9. Alex.

    En is hangosan gondolkodom. Az 5. hullam, ami csonka, azt tudod 5 hullamunak szamolni. En nem latom tisztan. A mai eses utan gondolod, hogy meg lathatunk magasabb arfolyamot az augustus 17.-nel?

    Szoval biztos, hogy a ii szamozas mar eldolt?

    VálaszTörlés
  10. Alex, az ötödiken belüli ötödik megnyúlással kijön. Sőt, nem is erőltetett ez az extension variáció, amiről beszélek. Az kétségtelen, hogy tegnap, amikor a bejegyzés készült én azt gondoltam, ott még csak az ötödik harmadikja ért véget.

    VálaszTörlés
  11. Sziasztok!

    Cimballi, Többiek!

    Mi a véleményetek a piacról, így a premarketes dolgokat látva?

    Ez már a Minuette 3 lefelé vagy lehet felfelé egy expanded flet korrekció?

    Köszi!

    Balolah

    VálaszTörlés
  12. Balolah, most három és fél órával a hétvége előtt benne van az értelmezésben, hogy a piac ma ért a több szinten harmadik hullámba, azaz Minuette (iii)-as elején vagyunk és éppen a Subminuette ii-es hullámot készülünk befejezni. Ez viszont az feltételezi, hogy egy rövid rally után, még ma zárás előtt egy igen meredek esésnek kellene következnie. Lehet? Az indikátorok benne lennének, azt jelzik, igen sérülékeny a piac.

    Mindenesetre egy kérdőjel villanjon fel a szemünk előtt. Kilencedik napja, hogy kiléptünk az ékből, amiből 8-13 nap alatt kellene eljutnunk az alakzat alja (1.111) közelébe. Ha ma a zárásig nem indulunk meg lefelé, akkor a júliusi emelkedés jó eséllyel nem ék volt, hanem egy double zigzag, vagy egy befejezetlen alakzat, ezért akkor zárásban érdemes visszavenni a short kitettségből.

    Viszont longolni semmiképp sem szabad, amikor egy a trend több szintjén lefelé harmadik hullám értelmezés az asztalon van.

    VálaszTörlés
  13. Természetesen 1.011-et szerettem volna ott a zárójelben mondani.

    VálaszTörlés
  14. Szia Cimballi!

    Akkor a tegnapi esést h kell értelmezni, a Subminuette (ii)-es része ????
    Megint valamilyen korrektív alakzat szórakozott velünk? :-)

    Kösz
    Géza

    VálaszTörlés
  15. Háá Cimbi

    úgy látom Gedeon bácsi ( Zarma) ma sem jön....

    Üdv :
    Kwi

    VálaszTörlés
  16. Hiányzott már, hogy telespammelj mindent. Itt már rég jártál. :)

    Hozod a színvonalad. :) Csak így tovább.

    VálaszTörlés
  17. Géza, ha nincs ma nagy esés, akkor sem gondolkodom lefelé korrektív alakzatban, egyszerűen csak annyi változik, hogy ami előtte 26 napon át felfelé haladt, az valószínűleg nem ending diagonal (ék).

    Számomra az a kérdés, hogy ez a felfelé mozgás maga a Subminuette ii-es, vagy csak a az eggyel kisebb Micro [2]-es a már úton lévő iii-ason belül. Az előbbi lett volna a még ma beszakadunk változat, az utóbbi a zárjunk egy kis shortot, mert hétfőn feljebb nyithatjuk vissza a magasabb rendű második hullám miatt. Ebben az (utóbbi) esetben az esés folyamatban van, csak túl lassú az ékhez, vagy egyszerűen most nem teljesül az időtartamra vonatkozó vezérlőelv.

    Persze nem szabad csak válrándítva elmenni a jelenség mellett, hanem innen kezdve nem árt a fokozott óvatosság, mert ha nem záró diagonál volt, hanem dupla zigzag, akkor még lehet belőle tripla felfelé.

    VálaszTörlés
  18. Végül még egy további szcenárió: Mivel meglehetősen gyengére sikeredett (eddig) ez a pattanás, ezért lehetünk a Subminuette i -es megnyúló ötös alhullámában is. Azt kell látni, hogy ezek mind bearish változatok, csak "fokozatbeli különbségek" vannak köztük.

    (Javítottam az előző hozzászólásomat, mert egy trendszintet "elcsúsztam", miközben a különböző rendeket emlegettem.)

    VálaszTörlés
  19. Nekem most úgy tűnik, h tegnap zártuk le a Subminuette(i)-t 1066-nál vagy 1064-nél. Ha most jön a ii, az korrekció. Ha 1066, akkor már lehet h megvolt az a, de b és c is fennebb lehet. Meg kell fontolni a zárást rendesen.
    Cimballi , teszel fel grafikont az utolsó 10 napra a lehetséges értelmezésekkel (alternatívák)?
    Kösz
    Géza

    VálaszTörlés
  20. Tisztelt Cimballi

    Különböző teoriákat gyártunk hasonlítjuk a jelenlegi helyzetet a 1929-32-es válsághoz és egyéb más elméletek születnek W alakú recesszióról. Az én meglátásom hogy a fejlett országok GDP-je nő ez előbb utóbb magával rántja a többi országot is.Az hogy az elemzők mit várnak egy dolog itt a lényeg a növekedésen van, ez előbb utóbb a fogyasztást is növelni fogja ennek következménye a munkanélküliség csökkenése ami jobban generálja a további növekedést én véleményem szerint ez 2012vége 13közepére várható amely előbb utóbb be árazódik a tőzsde
    indexekbe.
    Maradjunk a jelenlegi helyzetnél a tény hogy az S&P tegnapi zárása elbizonytalanított. Elképzelhető egy felfele korrekció ha igen meddig és mennyi idő alatt?? Vagy talán már felfele ez 1 hullámban vagyunk????

    Üdv TWER

    VálaszTörlés
  21. TWER, a tegnapi zárásból csak azt lehetett megállapítani, hogy a trend melyik szintjén lehet a felfelé korrekció. Egyszerűen kell még neki egy erős emelkedő nap, mielőtt a "számlálók" több szinten hármasra fordulnak.
    Ez nem jelenti az aug. 17-18-i maximumok meghaladását.

    A fundamentum kérdéskörre egy bejegyzésben később válaszolok, de Elliott módszere azt mondja, a társadalmi hangulat hullámzása vezérli a grafikonokat, a fundamentum mindig mögötte kullog, azaz index szinten követi majd a grafikonokat.

    VálaszTörlés
  22. Szia Cimballi!

    Tanulási szándékkal kérdezem,(nem ilyen lógó orral mind egyesek, akiknek nem szabad tévedni), miért gondolod úgy h az aug 17-18-i max nem haladhatjuk meg, hiszen ha Subminuette (ii)-ben vagyunk, az a főszabály szerint, a Subminuette(I)-es majdnem 100 %-ig korrigálhat.

    Én személy szerint nagyon örülök h van akivel Elliott hullámairól csevegni.

    Szép napot
    Géza

    VálaszTörlés
  23. Szia Géza! Azért gondolom, mert Minuette (ii)-nek a 17-18-i dupla csúcsban lehetett vége. Azóta elkészült a Subm. i-es, majd a péntek délutáni emelkedés a ii-es "a" hulláma, majd a nap végén egy pici háromszög, mint "b" és a mai nyitóban a "c". Ha anélkül, hogy a mai high-t meghaladnánk, letörjük a mini háromszög mélypontját, akkor elindul a lavina, ami egy (i)-(ii)-i-ii után szokott jönni.

    VálaszTörlés
  24. Kedves Cimballi!
    Én is becsatlakozom a kérdezők sorába.
    Más elemzők az ajrót csupán 1,25 környékére várják,nem pedig az általad preferált összeomlást,ami értelmezésem szerint ebben a most indult hullámban valahol 1,10 alatt kell,hogy véget érjen.Ők úgy látják,hogy az 1,18 -ról történt emelkedés 1,33-ig volt az "A" pont.Most jön a "B" 1,25-re és onnan a "C" 1,35 környéke,vagy fölé.
    Szerinted ezzel a lehetőséggel is számolni lehet,vagy ki van zárva több okból is??

    VálaszTörlés
  25. Különben a mondókámnak, Géza, nem a trend szintek meghatározása (Subminuette, Minuette...) a lényege, hanem az egy-kettő, egy-kettő szituáció egy megnyúló harmadik hullám előtt. Amúgy erről már írtam, hogy a 'degree' (szint) meghatározása a legtöbb esetben csak utólag lehetséges.

    VálaszTörlés
  26. EURUSD középtávú (2)-es hulláma elérte a több vezérlőelv szerint elvárható korrekciós szintet. Ráadásul egy komplettnek számozható korrektív alakzatban, tehát bőven van okunk feltételezni, vége az euró rövid "bullos" időszakának. Ettől függetlenül, persze nem lehet kizárni, amit mondasz, vagy "más elemzők" számoznak, de a vezérlőelvek alapján ennek most vége. Más szóval Elliott szabályai még megengednék, de a vezérlőelvek azt mondják, inkább nem, nincs tovább 1,333 felett.
    Itt írtam az ebben a helyzetben fontos vezérlőelvről:
    http://myelliott.blogspot.com/2010/08/eurusd-akar-tankonyvben.html

    Célár. Az első hullám ért véget június elején és "röpke" 3200 pipet haladt. Egy harmadik katasztrófa lehet az eurónak, mert nagyon bőven paritás alá mutat. Bennem komolyan ott motoszkál, hogy nem fogja túlélni.

    VálaszTörlés
  27. Egyértelmű h a harmadik hármasa kell legyen a legkeményebb. :-)
    Én a 17-i max-ról induló impulse szerkezetet néztem a I -es befejezésének és még feljebb vártam a II-est, ami befejezetlennek tűnt. Sokat kell még tanuljak, de szívesen teszem:-)

    Kösz a válaszokat Cimballi
    Géza

    VálaszTörlés
  28. Cimballi és a Többiek!

    Szerintetek a mai napi maxra 1081,6 (cash index) ki lehet tenni a Subminuette 2-őt?

    Köszi!

    Balolah

    VálaszTörlés
  29. A nap vége fogja megmutatni, de én oda már a Micro-t kettest tettem ki, viszont egyelőre viszakoztam, mert nem impulzív az esés. Szerintem 'a' jelzés lesz a helyes, de mondom, majd a nap végi rally, esetleg a lejtmenet(?) eldönti. Rövid távon most nagyon képlékeny az értelmezés.

    VálaszTörlés
  30. No, ez egy nagyon bizarr nap lett, megjött az esés, de ennél lényegesen több kellett volna, ahhoz, hogy egy elliottos elhiggye, ez már az...

    VálaszTörlés

Rendszeres olvasók

Alakzatok bar grafikonon

ALAKZATOK AZONOSÍTÁSA

Prechter könyv

Kötvénybaj

Europai válogatás

A Mánia vége

Alapleckék

Magunk döntsünk

Diverzifikáció?

FOREX video

10 piaci tévhit

Mítosz a Fed körül

8 könyvrészlet

Theorist '09. nov.

15 írás ill. video a hitelválságról

Mozgóátlagok

Címkék

200 SMA (3) AAPL (2) adósság (5) Amibroker (2) André Kostolany (1) arany (4) aritmetikus (1) Barack Obama (2) báziscsatorna (4) belső nap (1) Ben Bernanke (1) Birger (1) Bollinger (1) Brikka (1) BUX (6) carry-trade (1) CFD (1) Charles Collins (2) Charles Dow (1) Club EWI (18) Conquer the Crash (2) csorda (4) csordaszellem (5) csúzli (3) DAX (6) defláció (4) depresszió (8) deviza (13) diagonal triangle (6) Dick Diamond (2) divergencia (4) DIX (1) dollárerősödés (12) double key reversal (2) Dow Jones (36) dupla hármas (7) dupla kulcsforduló (3) E-mini future (46) ék (8) Elliott magyarul (7) Elliott Wave Principle (9) Elliott Wave Theorist (9) Elliott-ciklus (18) előfizetés (8) elsődleges trend (12) ending diagonal (10) erősödő dollár (4) EURHUF (1) EURJPY (1) eurozóna (3) EURUSD (30) evening star (1) expanded flat (9) extension (12) extrém ármozgás (1) ezüst (3) FED (8) fej-váll alakzat (8) Fibonacci (33) flash crash (8) flat (17) Forex (6) Fotex (1) földgáz (1) fraktál (11) FTSE (1) Futures Junctures (4) GBPJPY (1) Goldman Sachs (3) Görögország (3) Hang Seng (1) háromszög (20) hatékony piac (2) hope (2) hullám személyiségjegye (11) infláció (1) inside day (1) IOU dollárok (1) Japán (3) Jason Farkas (2) Jeffrey Kennedy (11) jelzálog (2) Kína (3) kollektív hangulat (8) kombináció (10) korrekció (20) könyvajánló (4) kőolaj (1) kötvény (1) külső nap (1) leading diagonal (1) lineáris gondolkodás (3) logaritmikus skála (1) MACD (5) Mandelbrot (1) megnyúlt hullám (2) mérés (6) Minyanville (1) momentum (8) Morgan Stanley (1) mozgóátlag (3) munkaállomás (1) Nasdaq (28) Newsweek (1) NFP (4) Nikkei (2) Nonfarm Payrolls (3) nyersolaj (2) NYSE (4) opció (1) óriás szuperciklus (14) OTP (3) outside day (4) pánik (6) pit noise (1) Ralph Nelson Elliott (8) regular flat (3) remény (4) Robert Prechter (28) RSI (11) Russel (3) short (3) Short Term Update (3) slingshot (4) social mood (5) Socionomics (6) SP500 (107) spirál (2) SPY (55) Steve Nison (1) Stochastic (1) Stocklandyard (2) stop loss (2) szándékos csőd (1) szentiment (1) szignálvonal (1) szójabab (2) tananyag (25) Thomas Bulkowski (1) throw-over (2) tovahaladó háromszög (4) trendcsatorna (22) trendvonal (2) tréningprogram (12) túladott (5) túlvett (5) TWS (1) USD (14) USDCHF (1) valószínűség a tőzsdén (3) Vancouver (3) Venezuela (1) vertical spread (1) vezérlőelv (8) Wyckoff (1) XLE (1) Zaner (4) zigzag (35)