AZ ELLIOTT WAVE INTERNATIONAL AJÁNLÁSÁVAL:

Oldalak

2011. október 21., péntek

Egy hét ingyen

Jeffrey Kennedy-től

Jeffrey-nek két "állása" van. Egyrészt az árutőzsdével, a nyersanyagok egy részével foglalkozik, másrészt Elliott-szemináriumokat vezet. Technikájának lényege az Elliott-i elvek + egy kis klasszikus technikai analízis + néhány alap indikátor olvasatának ötvözése. Ő az, akire úgy hivatkoztam korábban, hogy ha bárkinek is ajánlottam az elmúlt években, senkinek sem okozott csalódást a módszere, amivel dolgozik. Pedig nem vagyunk egyformák. Ezek szerint mindenki talál benne valami fogódzót, ami segíti a fejlődését, szemléletét.

Ma egyszerre ajánlok tőle egy oktató videórészletet és komplett ingyenes betekintést az elemzéseibe. Illetve nem is csak mára, hanem egészen október 27-én, csütörtökön este 18:00 óráig.



Tehát Jeffrey egyik oktató videójából ad ízelítőt egy kedden publikált EWI cikk, "What do you do when..." [link] címmel. Pár részletet kiemeltem a video szövegéből, hogy valamit hozzá lehessen olvasni magyarul. Íme az általam szerkesztett fordítás, az időpont (perc:másodperc) megjelölésével:

01:08 "Csak mert öt hullámot tudunk számolni felfelé egy grafikonon, nem jelenti, hogy valóban öt befejezett hullámot látunk. Az egész felfogás, amit szeretnék bemutatni azért egy értékes megközelítés, mert a segítségével magam is egy rakat anyagi veszteségtől és számtalan hibás döntéstől kíméltem meg magam. Azt akarom, hogy a piac kötelezze el magát a várakozásom szerint, mielőtt még én elköteleződnék egy pozíció létesítésével."

--- Vagyis a piac már abba az irányba mozogjon a belépéskor, már törje az első támaszt / ellenállást és mutasson stabil fordulós jeleket arra, amerre a pozíciónkat indítjuk. ---

01:44 "Íme egy záró diagonál (ED). Az eljárás, amelynek alkalmazásával a fenti elv érvényesül, hogy kivárom, amíg árfolyam az alakzat negyedik alhullámának végpontja alá esik. Amíg ez nem valósul meg, addig fontolóra sem veszem a short belépő lehetőségét. Ismétlem, előbb a piac kommitálja magát az elképzelésemnek megfelelően, mielőtt én magam kezdeményeznék."

Képrészlet az ajánlott videóból, (c) Elliott Wave International

04:07 "Nem próbálok aljat, vagy tetőt vadászni. Az ilyesmi egy ego játék, macsó villantás. Több mint 20 éve tart a tőzsdés karrierem, de még nem találkoztam olyannal, aki ezt konzisztens eredménnyel képes lett volna művelni...
Mi, technikai alapon kereskedők úgy gondolkodunk, hogy mindent a bekövetkezés valószínűsége szempontjából vizsgálunk. Mi a valószínűsége annak, hogy épp az emelkedés kiindulási pontját, a minimumát sikerül beszállóra megcsípni, majd tickre épp mi kötjük be a maximomot is, amikor a pozíciót zárjuk? Megmondom, 0%, vagy esetleg 0,0000999%."

05:12 "Mi a valószínűsége, hogy képesek vagyunk elkapni, mondjuk egy trendmozgás 40%-át? 60%-át? 80%-át? Amikor végre nem próbálunk tetőt, vagy aljat vadászni, akkor azzal egyszerűen a siker valószínűsége növekszik."

05:59 "Pl. itt az záró diagonál példánknál, ha valaki agresszív megközelítést alkalmaz, akkor már ezen a részen, az ötödik hullám kialakulása idején igyekszik lépcsőzetesen pozícióba kerülni. Ez persze lehetséges. Ha így tesz, akkor azt is egész pontosan tudjuk, hová kell elhelyezni a stop loss megbízást; arra a pontra, ahol az ötödik hullám már hosszabb, mint a harmadik...
Én konzervatívabb vagyok, szeretem megvárni a korábbi negyedik hullám letörését egy ötös szerkezetű mozgás alakjában. Mi több, lehet, hogy nemcsak az öt hullámot várom ki lefelé, hanem az azt követő hármat (a korrekciót) felfelé."

--- Mindezzel maximálisan egyet is értek és egy ehhez nagyon hasonló elvek szerint "élem" a piacokat.

Ha pedig gyakorlatban szeretnénk figyelni, amint életre kel ez a szemlélet és technika, akkor most egy hétig ingyen hozzáférhető a máskor havi 39 dollárért megvásárolható Futures Janctures szolgáltatás. Ingyenes Club EWI regisztráció kell hozzá, de semmiféle elköteleződés nem kérnek, így bankkártya adatokat sem.


Amihez a próbahét alatt teljes hozzáférésünk van:
- rövid- és hosszútávú előrejelzés legalább 15 piachoz;
- részletes Elliott-i jelöléseket tartalmazó grafikonok teljes szettje;
- céláraka, támasz és ellenállás szintek;
- napi 5-7 perces videofrissítés a Daily Futures Junctures-ben (Daily FJ fül);
- teljes videó és nyomtatható áttekintés pénteken a Weekly FJ fülön;
- részletes kommentár és kereskedési leckék a Monthly Futures Junctures-ben.

Link az ingyenes hozzáférést hirdető oldalhoz: Ingyenes árupiaci hét

Hogy ez a búza, kukorica, szójabab, kávé, gyapot, kakaó, cukor vagy a narancslé piaca? Ami éppen kívül van a meghódítani kívánt tőzsdei területektől? Annál inkább! Végre itt az ideje olyan piacon figyelni a hullámokat, amivel nincs sok kapcsolatunk, nincs előítéletünk, rossz beidegződésünk, vagy sérelmünk, nincs érdekeltségünk, így valóban tisztán csak a módszertan befogadására tudunk összpontosítani.

Az elérhető előrejelzések naponta, magyar idő szerint 21:50 körül frissülnek.

Hasznos időtöltést a hétvégére.

23 megjegyzés:

  1. üdv cimballi

    Meddig tart még ez az esze veszett száguldás még az SP és a többi index piacán? Én ilyen rövid idő alatt ekkora emelkedést még nem láttam, mikor 2009-ben a mélypontról fordult a piac akkor is csak negyede időtávra levetítve a mostaninak. Nem vagyok nagy szakértője az elliottnak, de ez minden de egy biztos ez 2 hullámnak nem nevezhető, pedig még nagy szakértők is kettesnek számozzák ezt most már végkép nem értem miért hiszen egy 2 ekkora intenzitású nem lehet.

    kappa

    VálaszTörlés
  2. Szia,

    nagyon köszi hogy egy kis magyar fordítást is mellékeltél, így könnyebben érthető.

    Még egyszer köszi szépen

    Üdv, ZM

    VálaszTörlés
  3. Kappa, ez a lényege a második hullámoknak: Mélyek (itt ugye magasra jutnak), rövid idő alatt nagy utat tesznek meg és van nekik egy olyan szakaszuk, amely kifejezetten éles, olyannyira, hogy elhiteti a trendforduló lehetőségét.

    A zigzag esetében (talán az S&P rá a példa) az A hullám ilyen. A flat korrekcióban (talán a Nasdaq) a C hullám kifejezetten momentumos, ötös szerkezetű, sőt gyakran impulzus, azaz teljesen úgy viselkedik, mintha bekövetkezett volna a fordulat. Mint ilyen, bear piac idején olyan, mint egy bikacsapda, ami, ha véget ér, akkor az eggyel magasabb rendű trend begyorsulása követi.

    VálaszTörlés
  4. S&P a 61,8 as Fibonacci szinten zárt.
    Azt gondoltam hogy elsőre azért nem tud átmenni ezen az ellenálláson.

    VálaszTörlés
  5. Üdv!
    Cash és futures Snp-ben is ideális a mai gyertya short szempontból, nem Cimbi? A kritikus szint, ami alatt már reorganizálni lehetne a shortokat hol húzódik? 1190(cash), igaz?
    Köszönöm
    Szabolcs

    VálaszTörlés
  6. Szerintem az impulzus, ami a hétfői csúcsban ért véget megnyúlt ötödik hullámmal, az a 20-i minimumról indult. Ezt az 1197-es minimumot jelölöm meg kulcs szintnek (nem kritikusnak) és megnézem, hogy ha odajut, akkor azt impulzív módon, vagy hármas szerkezetben teszi.

    Jelenleg egy optimális korrekciós szintre süllyedt vissza kedden a piac, de a szavaidból azt veszem ki, ezt te is láttad.

    VálaszTörlés
  7. Szia Cimballi!

    A nagy hármas hullám teória elnapolódott? És inkább most a kettesben vagyunk ami felmehet egészen 1351-ig?

    Köszönöm,
    Tomi

    VálaszTörlés
  8. Cimballi,
    Október 17-én említetted hogy a 13. hullámban tart északnak az S&P
    Ez a mozgás mostanra véleményed szerint mennyit bővült és hol tart ?

    Válaszod előre is köszönöm!

    VálaszTörlés
  9. Nupa és Tomi, akkor a tizenhárommal véget is ért a felfelé tartó emelkedés azon trendszintje, tehát azon a ponton elvileg megvolt, amit elvártam C hullám gyanánt. Odaáig egy impulzus, de mi van azóta? Láttunk egy korrekciót, abból is sekély formát, viszont fordulat az nincs sehol. Csütörtökön egy újabb csúccsal a lefelé korrekció minimumából felfelé öt hullámunk lenne, vagyis vége lehetne.

    Ld. példa: nézd meg a Dow határidőt, milyen szép impulzusa van a 18-i minimumról, ha holnap új csúcsra lép. Nagyon újra kell gondolni a képet, ha az újabb csúcs egyben növekvő momentumot hoz. Inkább fordulatra számítok.

    SPX-ben 1261-et várok két napon belül és onnan éles fordulattal a lefelé tartó harmadik hullámot.

    Nincs sokkal több mozgástér, hiszen a Nasdaq egy ettől nagyobb emelkedéstől kivinné a nyári csúcsokat. Amúgy jelenleg szépen alulteljesít, ami annak köszönhető, hogy sorra hullanak ki az aktuálisan gyorsjelentő húzópapírjai, legutóbb az Amazon és a Netflix.

    VálaszTörlés
  10. Meghaladtuk az én 1261-es szintemet, de szerkezetileg most vagyunk rendben, illetve ha finomkodunk, akkor ilyen 5-10 perces idősíkon még esedékes lehet egy kisebb napon belüli új high, de ez a trendnek a végén már olyan mint a kutya vacsorája. Tegyük hozzá éppen a mai index high felett 1-2 ponttal szalad a nagy (hetesen esetleg naposon látható) idei fej-váll nyakvonala, amire hónapokkal ezelőtt azt mondtam egy videóban, hogy kétlem a piac megtesztelné, de a végső, maximális célár megfontolás az lehet.

    VálaszTörlés
  11. A forgalom is brutálisan megnőtt. Nasdaq alulteljesítő, zászlóshajó Apple vezetésével.
    Szabolcs

    VálaszTörlés
  12. 1261? 1278....

    Háá Cimbi...

    Inkább nem mondok semmit :-DDD

    Üdv:

    Kwi

    VálaszTörlés
  13. Kifejtenétek ezt bővebben? :)
    Kösz,
    Jani

    VálaszTörlés
  14. Bandi, két impulzusra mindenképp, azok tiszták, de az kétségtelen, hogy az 1-2-3 változat az nem állja meg a helyét csak "úgy", egyszerűen. Tegnap leálltam vele, úgyhogy kivárom, amíg új fogódzót találok vele kapcsolatban. Ami még lehetőség a leading diagonal, de ehhez nincs elég bizonyíték.

    Jani, az USDCAD elrugaszkodásáról van szó 0,9400-ről, amiről gondoltuk és kereskedtük, hogy az első augusztusi csúcs után lesz egy következő impulzus. Eddig jó is volt, viszont az októberi csúcs óta nem működnek a támaszok. 1,0120 környékéig vártam le én magam egyébként.

    VálaszTörlés
  15. Nagyon magasan zárt cash Snp, de a futikra kiváncsi leszek az éjszaka.

    VálaszTörlés
  16. Szabolcs, nagy dologra egyik irányba se számíts, a nyakvonal (SPX 1279-80) felett vagyunk, de úgy gondolom, még a legoptimistább esetben is tesztelni fogjuk az éjszaka, vagy holnap nyitóban. Mai rangen belül folyhat a játék holnap.

    Ja, és kint van minden hír.

    VálaszTörlés
  17. Meglátásotok szerint mi lehet most a legoptimistább szcenárió? Én a DAX-nál a 6500-at, az SNP-nél az 1302-őt látom legfeljebb elérhetőnek.

    Zorro

    VálaszTörlés
  18. Cimballi,
    Alacsonyabb szintű 1-es hullám tartományba a magasabb szintű 2 es belezárhat? - of course
    - kétségbe esett medvéket látok, már aki túlélte a támadást
    - NASDAQ 100 vészesen fogy a hely - hej! - helyzet van

    VálaszTörlés
  19. Zorro, az új elemzésemben 1303 van, de nem azért, hogy ellentmondjak. Kifejtem, hogy miért, de ez még csak becslés.

    Nupa, ez a fél szemem a Nasdaq-on hol segít, hol hátráltat. Most épp az utóbbi. Sokat nyomott a latba az elmúlt napokban, hogy mit választok operatív és mit alternatív értelmezésnek. Mi volt a szemem előtt? Nehogy már a bullish, vagy egy kicsit erőteljesebben felfelé mutató legyen már, mert nem fog "elférni". Persze a Nasdaq megoldja a helyzetet az alulteljesítéssel.

    VálaszTörlés

Rendszeres olvasók

Alakzatok bar grafikonon

ALAKZATOK AZONOSÍTÁSA

Prechter könyv

Kötvénybaj

Europai válogatás

A Mánia vége

Alapleckék

Magunk döntsünk

Diverzifikáció?

FOREX video

10 piaci tévhit

Mítosz a Fed körül

8 könyvrészlet

Theorist '09. nov.

15 írás ill. video a hitelválságról

Mozgóátlagok

Címkék

200 SMA (3) AAPL (2) adósság (5) Amibroker (2) André Kostolany (1) arany (4) aritmetikus (1) Barack Obama (2) báziscsatorna (4) belső nap (1) Ben Bernanke (1) Birger (1) Bollinger (1) Brikka (1) BUX (6) carry-trade (1) CFD (1) Charles Collins (2) Charles Dow (1) Club EWI (18) Conquer the Crash (2) csorda (4) csordaszellem (5) csúzli (3) DAX (6) defláció (4) depresszió (8) deviza (13) diagonal triangle (6) Dick Diamond (2) divergencia (4) DIX (1) dollárerősödés (12) double key reversal (2) Dow Jones (36) dupla hármas (7) dupla kulcsforduló (3) E-mini future (46) ék (8) Elliott magyarul (7) Elliott Wave Principle (9) Elliott Wave Theorist (9) Elliott-ciklus (18) előfizetés (8) elsődleges trend (12) ending diagonal (10) erősödő dollár (4) EURHUF (1) EURJPY (1) eurozóna (3) EURUSD (30) evening star (1) expanded flat (9) extension (12) extrém ármozgás (1) ezüst (3) FED (8) fej-váll alakzat (8) Fibonacci (33) flash crash (8) flat (17) Forex (6) Fotex (1) földgáz (1) fraktál (11) FTSE (1) Futures Junctures (4) GBPJPY (1) Goldman Sachs (3) Görögország (3) Hang Seng (1) háromszög (20) hatékony piac (2) hope (2) hullám személyiségjegye (11) infláció (1) inside day (1) IOU dollárok (1) Japán (3) Jason Farkas (2) Jeffrey Kennedy (11) jelzálog (2) Kína (3) kollektív hangulat (8) kombináció (10) korrekció (20) könyvajánló (4) kőolaj (1) kötvény (1) külső nap (1) leading diagonal (1) lineáris gondolkodás (3) logaritmikus skála (1) MACD (5) Mandelbrot (1) megnyúlt hullám (2) mérés (6) Minyanville (1) momentum (8) Morgan Stanley (1) mozgóátlag (3) munkaállomás (1) Nasdaq (28) Newsweek (1) NFP (4) Nikkei (2) Nonfarm Payrolls (3) nyersolaj (2) NYSE (4) opció (1) óriás szuperciklus (14) OTP (3) outside day (4) pánik (6) pit noise (1) Ralph Nelson Elliott (8) regular flat (3) remény (4) Robert Prechter (28) RSI (11) Russel (3) short (3) Short Term Update (3) slingshot (4) social mood (5) Socionomics (6) SP500 (107) spirál (2) SPY (55) Steve Nison (1) Stochastic (1) Stocklandyard (2) stop loss (2) szándékos csőd (1) szentiment (1) szignálvonal (1) szójabab (2) tananyag (25) Thomas Bulkowski (1) throw-over (2) tovahaladó háromszög (4) trendcsatorna (22) trendvonal (2) tréningprogram (12) túladott (5) túlvett (5) TWS (1) USD (14) USDCHF (1) valószínűség a tőzsdén (3) Vancouver (3) Venezuela (1) vertical spread (1) vezérlőelv (8) Wyckoff (1) XLE (1) Zaner (4) zigzag (35)