AZ ELLIOTT WAVE INTERNATIONAL AJÁNLÁSÁVAL:

Oldalak

2012. augusztus 7., kedd

A fel-oldalt-fel képlet mögött

A júniusi mélypontról kiindulva az amerikai indexek képe nagyjából fel-oldalt-fel képet mutat, így gondolkodás nélkül rávághatjuk, hogy egy bear piaci zigzag (Építőelemek 42. oldal), vagy dupla zigzag lehet az egyik, sőt talán a legjobb Elliott-i megfejtésünk. Egyetlen pillantással óriásit egyszerűsítettünk az életünkön, mivel innentől akkor csak arról szükséges tájékozódnunk, hogy meddig tart a július 25-én útjára indult második "fel" szakasz.

Nasdaq határidő cash piaci időszaka jelölések nélkül:
fel-oldalt-fel, mindez egy erőteljes impulzív esés után

A középső (szaggatott fekete nyilakkal jelölt) oldalazó időszakról meddő vita lenne megpróbálni eldönteni, hogy flat, vagy háromszög, esetleg valami dupla hármas (=kombináció). Rendkívül csekély gyakorlati haszna lenne az információnak, ráadásul indexe válogatja, melyikre hasonlít inkább az a korrekció korrekciója szerkezet. Egy 100% biztos: nem impulzus.

Itt az ábrám szerint közel a végét járja, de igencsak benne lehet még egy kisebb felfelé köröcske, talán 1405-1406-os SPX csúccsal. A párhuzamos korrektív trendcsatorna középvonalának alulról tesztelése első körben elegendő érv lenne a short szignálok bekötése mellett. De hol van az még! - ebben a bontásban szépen látszik, hogy elég messze, hiába a hétfői zárás előtti esés.

A zigzag egyik lehetséges Elliott-i jelölése az SPX órás grafikonján - párhuzamos
trendcsatorna határolja

Időtartamot vizsgálva 10-12 db órás gyertya, azaz 1,5 nap is kell ahhoz, hogy W=Y reláció alakuljon ki. Persze senki nem írja elő, hogy ennek így kell történnie, csupán az egyenlőség lenne az optimális.

Amiért tovább érdemes foglalkozni egy középvonal letöréssel az egy még nagyobb idősík bear támogatás lehetősége a momentumképlet alapján. Ha ugyanis a heti gyertya fekete lesz, vagy kis méretű testtel fehér viszont a jövő hét fekete, akkor kritikus helyen fordulna délnek az RSI. Ekkor egy divergencia, konvergencia konfigurációt látnánk, amely nem tud eljutni a bullish sebességtartomány területére, hanem 59-nél, vagy 60-nál elakad.

Az SP500 heti grafikonján az aktuális hét pl. 1386-os záróval (éppen csak fekete gyertyával)
modellezve bearish konfigurációt adna

Ha a héten végül erőteljesebb fehér gyertyát kapnánk, akkor ez a konkrét lehetőség ugrik és egy másik lép a helyébe, amely felkészülten ér bennünket, hiszen nem új a nap alatt. A már jó régi legutóbbi bejegyzésem utolsó ábráját vegyük akkor elő! [Link]: https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh07fXV2rUyMLKEWKf_vXLt-jZTsWymD9Zdw-H5_D2EU-naGobaBrYkcNujqpvKvuPjWeZ096OzLTklp9UD2uVIf_tsHOGru_NbwkquWnSOQNtnnJIJNqCjfhUViGuujSG4DlD1JFtt0g4/s1600/JUN22_SPX_D_bullalt.JPG

Június 24-én, amikor leközöltem, meglehetősen spekulatív volt, de mostanára kezdjük az éles piacon azt a képet látni, ami az idealizált ábrán akkor, 6 hete szerepelt. Gyenge harmadik alternatíva volt a rangsorban, de kizárását messze elkerülte a piac. Ha ez az ending diagonal (C) hullám valósulna meg, akkor a napokban, legkésőbb a jövő hét legelején érjük el a záró szerkezet 3-as alhullámát és szeptemberben az emelkedés ciklus szintű végét.

97 megjegyzés:

  1. Ha ugyanis a heti gyertya fekete lesz, vagy kis méretű testtel fehér, de a jövő hét fekete, akkor kritikus helyen fordulna délnek az RSI

    üdv cimballi jó, hogy itt vagy a fenti dolgot nem értem, ha délnek fordul a piac akkor minden kép fekete gyertya lesz a hét, akkor ezek szerint el akad az esés?

    kappa

    VálaszTörlés
  2. Szia, Kappa, köszi a kérdést. Azt hiszem az lesz a legjobb, ha este hozzáteszek egy ábrát, addig viszont íme az elgondolásomhoz egy kis kiegészítés:

    Nem kell nagy esés a héten, az is elegendő ha 1390 környékén zárnánk pénteken. Mivel a rövidebb időtávokon nagyon érik egy lefelé korrekció, ezért ez egyáltalán nem irreális elképzelés. Egyelőre azonban csak elképzelés, ki kell várni a végét. A poén az benne, hogy a hetin ez nem korrekció kezdete jelzés lenne, hanem bear trend visszatérése, amit a rövidebb idősíkokon is hamar (1-2 nap alatt) követne a fordulat délnek. Ha pedig van heti támogatás délnek, akkor könnyen lehet belőle egy az április-májusi lejtmenethez képest arányos esés.

    Arra figyeljünk, hogy ez még csak egy feltételes szcenárió, nincs még itt az ideje shortolni. Ha pedig majd teljesül a feltétel, akkor az első délnek tartó alhullám után még mindig éles és nagy %-ot teljesítő lesz a felfelé visszateszt, tehát olyankor még nehéz megülni a lovat.

    Később (szerda reggelig bezárólag) tehát jövök egy heti RSI ábrával, amit a bejegyzésbe illesztek be. Nézz majd rá.

    VálaszTörlés
  3. Sziasztok!

    Engem az egész esés beindulásában csak az feszélyez, hogy havi charton nincs meg az a bizonyos "right look".

    SP havi chart

    Szóval a felfelé tartó 5. hullám szerintem nem teljese szerkezet. Nem arányos, nem szép, persze tudjuk, hogy ettől még minden lehet, de más piacokat is nézve (feltörekvő including magyar, deviza párok)és elfogadva, hogy az eldőléshez valamilyen formában össze kell állniuk, arra jutottam, hogy én nagyobb esélyt adok az ED verziónak. Ez még 3-4 hónapig elhúzhatja a nagy C elindulását. Jelenleg szerintem a szentiment sincs olyan állapotban, hogy innen nagy esés indulhasson. Ha a régi alapelvet nézzük, hogy mindig arra megy, ahol a legtöbb embernek fáj, akkor szerintem bizony felfelé fog elindulni. A harmadik hullám ált. dZZ, a nagy korrekció helyett oldalazna a piac, esetleg egy erős a után hsz alakulna ki, akkor a második ZZ első hullámban erős SC futhatna le.

    RSI 80 felett járt, onnan esett le, de a bull támasz fogta az esést.Ez alapján egy 68 körüli szintre simán visszavárnám, fogja meg az esés előtti utolsó emelkedést a bull ellenállás. Ráadásul az utolsó csúcson RSI magasabbra ment, mint az azt megelőzőn, nekem kell egy árban magasabb, RSI-ben alacsonyabb csúcs, így lenne kerek a történet. Tudom ebben Cimballi a Mester, de majd kijavít, ha valamit rosszul gondolok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia, Ad. Örülök a jó következtetésednek. Azonban ott ahol neked 80-nál van az RSI, nekem 2010 áprilisában 57-es értékkel tetőzik. FreeStockCharts is ezt mutatja.

      Az árfolyamgrafikonom pontosan így néz ki, de az RSI még csak nem is hasonlít - az általad használt platformmal valami gáz lehet - még csak az indikátor mozgásának, íveinek karaktere sem emlékeztet az RSI(14)-re. Olyan szolgáltatást keress, ahol az RSI értéke havi bontásban az elmúlt 4,5 évben nem volt 66 felett.

      Visszatérve jó, ahogyan következtetsz és végre hiszel a szemednek :). Jól látod, a (2)-es hullám elképzelésem alól könnyen kiszaladhat a piac, ha a mai max környékén kitart a hét végéig. Nem csökkent ugyanis ma sem a momentum. Akkor pedig marad az ED (C) verzió. Egy pillantást azonban arra érdemes vetni, hogy ha a piac képes enne összehozni egy pl. 1386-os zárót péntekre, azzal milyen szép heti konfigurációt hozhatna össze, amivel egycsapásra kirántaná a nagyobb idősík támogatást a kisebb idősíkok magas értéke alól. Vagyis akkor túlvetté válna a 240 perces bull kép. Ajánlom figyelmedbe a pótlólag beillesztett ábrát, aminek itt fent a post-ban szürke a háttere.

      Törlés
    2. A rend kedvéért mutatom, hogy így néz ki a havi SP500 chart és az RSI-je:

      http://2.bp.blogspot.com/-znNmtysz7PY/UCKIyxmOpJI/AAAAAAAABYw/gdFO_xNoAC8/s1600/AUG8_SP500_monthly.JPG

      Törlés
    3. BudaCash Tréder V2 Pro, megnéztem freeStockCharton, valami tényleg gáz... A jó hír, hogy tökéletesen értem, a rossz, hogy az adatszolgáltatás nem teljesen van rendben, sőt... Köszi!!!!!

      Törlés
  4. Az SP 500 (futi) hetes szalagja olyan mint a sínpár - két egyenes vonal. Ez pedig azt jelenti, hogy idővel ez egyiket szépen elkezdi nyomni majd.
    Elég széles a sáv, vagyis a tréd választék: 1430-1286. a közép 1355 mint vízválasztó

    ui:
    Szia Cimbi
    Remélem jól pihentél,
    Jó hogy itt vagy :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hey Horgász, mondjuk úgy, teljesen kizsilipeltem. Pörögtem, mentem, sokat néztünk, de nem vittem magammal számítógépet, úgyhogy a piacok többségénél messze-messze vagyok attól, hogy felvegyem a fonalat. Majd összehozok egy "off" bejegyzést és teszek fel fotókat Kaliforniából :)

      Törlés
  5. Kappa, fent van a plusz ábra, a heti RSI-ről, hozzáálmodva egy kis fekete gyertya erre a hétre.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. kösz cimballi nagyon érthető és világos, most már csak a piac kövesse.

      kappa

      Törlés
  6. Szia Cimballi

    Megint egy kérdésem lenne tehát ha el képzelésed szerint mozog a piac mind kettő esetbe valószínű esés jön ha jól értelmezem, hol lesz szerinted az a pont mikor a diagonál variációt ki lehet zárni.

    kappa

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kappa, az messze van, amikor a nagy diagonál lehetőséget kizárhatjuk. Hogy pontban hová érhet, arról akkor pontosíthatom az elképzelésemet, amikor már látom, hogy bent van a 3-as pontja, ami a jelenlegi emelkedés végénél lesz. Addig marad a "nem túl jelentős új csúcs" az áprilisi maximumok felett. Ha lenne itt egy jelentős korrekció, mondjuk 18-40 pont esés, akkor a piacnak már csak rendkívül gyenge momentummal szabad(na) talpra állnia.

      Mindezek előtt azonban még ott egy kérdés, tudja-e még 2 napig tartani a piac a jelenlegi szintet 1400 körül, vagy feljebb.

      Törlés
  7. Hong Kong lassan tetőzhet: AUG09_HKG_W1

    Nikkei: ideális esetben felnézne 9300-9400 környékére.

    VálaszTörlés
  8. eu: AUG09_EURUSD_H4

    arany: szerintem haladhatunk az ábra szerint AUG06_GOLD_H4

    aztán meglátjuk ;)

    VálaszTörlés
  9. eu tegnap ne vált impulzív szerkezetté, eddig egy nagyon arányos a-b-c-nek tűnik a lefelé kör, ahol a=c.

    dax ha nem megy be 6891 alá, akkor szerintem megnézheti a 7080 körüli szintet.

    VálaszTörlés
  10. Cső Brikka,

    sztem sem volt impulz és felkör lesz most az eu-ban, ezt rsi diverg. és 08.02 es aljhoz képesti slingshot is alátámaszt/aná/ pl 2 órás chaton....
    sp nagyon érdekes itt bármi lehet még de indexekben szvsz non ritka a 90% körüli retrace, szóval inkább az ed re tippelek...
    üdv.,
    timmy

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Timmy,

      Eu-ban ma szerintem benne lehet egy felfelé kör, minimálisan 1.234x környékére (ha a DZZ a minta nagyobb tf-en, akkor feljebb is) egy flat/hsz mintára számítok alakzatban, és egy (b)/(x) of [b] of 4 hullámra.

      Meglátjuk ;)

      Törlés
  11. A trend egyelőre még mindig oldalazó, ami nem túl jó a kis fekete testű gyertyás 1406-nál elakadó emelkedésről szóló szcenárió elképzelésemnek az indexekről. A jó hír mindössze az, hogy oldalt haladunk, azaz egyelőre minden nekirugaszkodásról - legyen az fel, vagy le - azt kell feltételezni, hogy elakad a támaszon ill. az ellenálláson. Kérdés, pénteken képes lesz-e a piac trendváltásra, vagyis sávból trendbe állni (mindegy melyik irányba).

    VálaszTörlés
  12. aranyban ha nem megy le 1603 alá, akkor elérheti a célzónát. Ha alá megy, szerintem benézhet 1575 környékére: AUG10_GOLD_H4

    VálaszTörlés
  13. 1405, egyenlőre nincs meg a fekete gyertya, de az 1406-ot sem lépte át, gyengült az esés verziója, de szerintem nem zárta ki teljesen...

    VálaszTörlés
  14. Igen, Ad, az elmúlt hét egy kicsit kapufa. Megfogta az emelkedést az ellenállás, de csak konszolidálódás következett, nem pedig fordulat. Maradt az 1400 feletti szint. Ebből felfelé valószínűbb még kicsit kikeveredni, azután hamar véget is ér a nagy diagonál változat harmadik hulláma. A diagonálok negyedik hulláma pedig általában éles (és trükkös).

    Rendkívül alacsony a forgalom, zavaróan alacsony, amiből leginkább csak arra következtetek, hogy nehezebb (lesz) választ kapni a feltett kérdésekre.

    VálaszTörlés
  15. Gyors bekukk,

    dax-ban c hullám (flat vagy hsz) indulhat lassan lefelé, 6979 felett sztornó. Eu célzónában, lássuk fordul-e.

    rajzok délelőtt lemaradtak:

    dax futi jelölés nélkül:AUG13_DAX_M30
    eu: AUG13_EURUSD_H4

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. flat esetén a dax piros vonal alá mehet.

      Törlés
    2. az esés akár kész is lehet...minimálisat már teljesítette.

      Törlés
    3. szvsz. mind kettő verzió lassan bukik, az ék tört ha itt zár szignifikánsan.

      Törlés
    4. nekem kis tf-en egy újabb alj belefér a flatbe. Ha A-B-C jönne fel, mély retrace-t csinálva, és egy újabb impulzus lefelé, akkor dőlne meg a flat.

      A shortba kitúnő helyen sikerült belépnem, jó stoppal, csak a zárás nem sikerült jól (korán zártam). Mindegy, lesz ez majd jobb is ;)

      Törlés
  16. eu: ha tegnapi csúcs fölé megy, akkor nagy valószínűséggel impulzív lesz a szerkezet (vagy DZZ megy fel 1.224 környékéről).

    VálaszTörlés
  17. SPX-ben egy komplex flat, most jönne le egy C hullám 1390-92 környékére?

    DAX-ban is hasonló lehet a történet, és megnézheti a tegnapi aljat...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. hát ez elmaradt...

      Ti hogy látjátok a helyzetet?

      Törlés
    2. H4 oldalaz szinte minden
      roppant kis forgalommal

      Törlés
    3. Szia Horgász,

      Ezért gondolkoztam egy komplex flat-ben, de ez a lefelé kör inkább A-B-C volt a daxban, és nem impulzus...még diagonálnak sem tűnik. (egy befejező C hullámot vártam 6900 környékére, de ez nekem nem annak tűnik)

      Tehát eddig van felfelé egy inkább impulzus 6882-től, és lefelé egy ABC 6909-ig (fibo szintig)...ezért írtam Adhoz, hogy ez kitörhet felfelé, ha nem megy az impulzus kezdőpontja alá...aztán meglátjuk ;)

      Törlés
  18. Gondolkoztam, vajon melyik elliotti formáció mozog az oldalazás belépési irányával ellentétes irányba az oldalazás befejezésével?

    Szerintem a nagy eséllyel várható irány észak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Flat, vagy horizontális kombináció, de egy zigzag, flat, vagy háromszöggel a B pozícióban is csinál ilyet. Tudod, ez a különbség a klasszikus TA és Elliott között. Ott van a zászló, azután kész, majd vége lesz egyszer.

      Törlés
    2. Igen, pontosan erre gondoltam, ezért írtam, azaz van e olyan szerkezet, ami felfelé menetel után oldalazik, majd lefelé veszi az irányt, vagy az esélyes verzió, hogy fölfelé megy az oldalazás után. Inkább a második.

      (megj.: ED + LD esetében láttam már ilyent, de az kis tf volt és nem igazán oldalazás)

      Törlés
    3. képzeld el, hogy mondjuk hogyan tetőzik egy olyan 4-5, ahol a 4-es egy horizontális kombináció, vagy csak egy egyszerű flat, azután pedig az 5-ös csak egy egyenlő, vagy marginális csúcsot hoz létre
      - az egészet egy oldalazásnak látod, a klasszikus TA pedig mesa-top névvel illeti

      Törlés
    4. de je vu az OTP-hez, amit írsz :o)
      A mai kitöréssel már jár a pont, nem?

      Szóval valószínűségekkel kereskedünk, sokkal nagyobb egy ilyen esetben a felfelé kitörés valószínűsége, mint a lefelé elmozdulásnak, hisz annak csak minimális és erőszakoskodni kell az ábrával - sok esetben, bár számomra csak elvi kérdés, tapasztalásnak jó

      Törlés
  19. Hát skacok valóban botrányos a forgalom, de csak a nyári szabadságolásnak tudom be, nem szeretnék miatta tetőt meg hasonlókat belelátni. Az lesz a jó irány, amerre bejön a forgalom. Bull setup gyertya volt a mai nap, holnap triggerelődhet az újabb felfelé kör. Nem hiszek továbbra sem a tartósságában.

    Nem nézek egy hete már napos - órás - 240 perces grafikont, csak a kis idősíkokat űzöm, nagyobb idősík egyeztetés nélkül. Hiányzik is két számjegy % a találati arányomból, de még így is megvagyok. Ilyen terepen ritkán küzdök mint ami most van.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Cimballi,

      Kisbandi felrakott egy grafikont a commercial hedgers nettó pozícióiról. (http://screencast.com/t/rje92poXwnd) Ez azt jelenti, hogy a longok nagy részét már zárták és a fedező shortok maradtak már csak, vagy most nyitottak short pozikat?

      Az aaii szerint nagyon megnőtt a bikapiacot várók száma.

      Törlés
    2. Nézem ezt a kimutatást, de ez nagyon bullish, el nem tudom képzelni hogyan számítják.

      Egy újabb emelkedő nappal kicsúszna a napos USA index a bull tartományba. Vagyis az 1406 körülre jelzett ellenállást kontroll alatt tartják a bikák.

      Az a gondom, hogy a jelenlegi vonaglásban 3 és 5 perces charton igyekszem fogást találni, ezért nem gondolkodom túl az AAII-t. (Nem ugyanaz a timeframe.) Ha magas értéken van, akkor vagy tartja a tempót a piac, vagy ha ilyen magas bull értéknél megtorpan, akkor az első heti fekete gyertyára csapdába szorulnak a bikák és elég sokan lesznek ahhoz, hogy ez komoly gondot okozzon.

      Elhiheted, hogy várom már, mert azért messze nem ideális ilyen kesze-kusza és illikvid körülmények között dolgozni.

      Törlés
    3. Csak azért kérdeztem, mert hedgers volt a grafikon címében...

      Indexekben tényleg csak sávot lehetett az elmúlt időszakban kereskedni. Mondjuk én szeretem, de fx szépen mozog.

      A linkelt rajzaimat meg lehet nézni? Mert túlléptem a bandwidht limitet...

      Törlés
    4. Szia Brikka

      Írod hogy a long zárások meg történtek de mivel érdemi el mozdulást nem látni ugyan azon a szinteken valakik újra longba léptek szvsz. azt mutatja hogy nagy a bkáka várók aránya sok a longos hiszen nincs csökkenés még egy fikarcnyi sem.

      Törlés
  20. Na ahogy elnézem nem, hogy nagy esés semmilyen esés nem lesz. A blog zömbe beir piacról szól ami abszolult nem működik tehát a piac bika azért van az hogy a föl fele vélt korrekciókat mindig sikerül el találni a le fele menő találat meg nagyon gyér mi más ez ha nem bika piac idén még akkora esés sem volt mint 2010 és 2011 be jobb lenne áttérni a bull alternatívára jobban működik.

    kappa

    VálaszTörlés
  21. Valami megint történni fog, megjöttek a looserek! :o)))

    VálaszTörlés
  22. Hmm, hmm.

    Szerintem senki nem kereskedik aktívan közülünk éves tf-n. Nem látom értelmét belemenni az elméletbe, magyarázni stb., valaki vagy megakarja érteni, vagy nem, de nyilván marketing értéke és az átlag figyelmét a Zarmageddon típusú hívószavak érintik csak meg, elég megnézni a kereskedelmi tv-k nézettségi listáit.Ilyen a magyar társadalom, ez van.

    De egy konkrét példa, számomra elég annyi, hogy a nyugdíjra szánt megtakarításomat kimozgattam a részvénypiacról, az OTP akkor 6.000 felett volt, ma 3.745-n zárt. Kamatokkal együtt most ez a megtakarítás több, mint dupláját éri, mintha bent hagytam volna a tőzsdén, de valóban nem jött a nagy esés. Nekem az is haszon, ha valamit nem vesztek el, szóval ennél a tételnél az én mérlegem több, mint 50% profit, de ha bika piac jönne, akkor a kiszálló ár alatt visszaszállva is jobban járok, mintha 2-3 évig benne ültem volna.

    VálaszTörlés
  23. SPX 1406-ra érkezés várható volt, ott nagyon megnőtt a bearish konfiguráció esélye, de csak esély maradt, ugyanis esés helyett oldalazással reagált a szintre a piac, majd a tegnapi nap elvetette a rövid távon bear szcenárió lehetőségét. így írtam a tegnapi zárás után (ld. feljebb):

    "...az 1406 körülre jelzett ellenállást kontroll alatt tartják a bikák...
    ...Bull setup gyertya volt a mai nap [szerda], holnap [csütörtök] triggerelődhet az újabb felfelé kör. Nem hiszek továbbra sem az [emelkedés] tartósságában."

    Vagyis végül egy bull szignál érkezett és ma elsült. Ez 3-5 napra jelent összességében 0-tól pozitív árfolyammozgást. Figyeljétek az RSI-t, mert szerintem naposon 70-72-es szintnél elakad.

    VálaszTörlés
  24. EUROSTOXX-nál mintha tisztább lenne a kép: 3/3 volt a tegnapi nap.

    VálaszTörlés
  25. SP elsődleges célár nálam 1430,de 1420-1422-nél figyelni,ott ellenállás

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ha eu bemegy 1.2337 alá, akkor szerintem le fog szaladni 1.228x környékére.

      Törlés
    2. úgy néz ki euban megvan egy flat...

      Törlés
    3. Most ugrik a majom a vízbe! 1.255 alatt 1.211 környéke is elérhető lehet, ideálidan 3 hullámban...

      Törlés
    4. Most már igencsak úgy néz ki.

      Törlés
  26. Szia Brikka,

    vagy ha ez az egész galiba esetleg x hullám b-je akor a c még akár 100 pippel is lejjebb..
    órás kétóráson divergencia van a kérdés hogy ez most milyen alakzattá növi ki magát.. akár hsz B is kifejlődhet.
    timmy

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia,

      Otthon majd megnézem. Ha tudsz dobj fel addig is vmit.

      Törlés
  27. Az amerikai indexek háromszögbe kezdtek ma. Úgy látom a D hullám jön ezekben a percekben északnak. Nagyjából 5 percesen tanulmányozható. A felfelé kitörést követően - ma zárás körül, vagy hétfőn - várok egy méretes korrekció délnek.
    Vagyis most még egy kevés fel, utána kevés le, majd kitörés fel, majd behalás lehet a menü. Az utóbbi már csak hétfőn.

    VálaszTörlés
  28. Válaszok
    1. Pedig Bandi, végül csak előzőleg a B hullámát sikerült kicsontozni:
      http://2.bp.blogspot.com/-AlLtMTfamzk/UDAi3BaH1dI/AAAAAAAABbE/pR6i8Ugz-rU/s1600/NQ_trade_bAUG17.JPG

      (az időpont ebben a naplóban magyar idő szerint)

      Törlés
  29. Dax Heti

    http://screencast.com/t/ndFZin3Sd6W

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. üdv károly

      Eddig is nagyon top volt a jelzésed bízom benne ez is tökéletes lesz.

      Törlés
  30. Szia Cimballi

    Szerinted mi ez a nagy örömködés a tőzsdéken mikor nyílt titok egy újabb válság ki robbanása ami sokkal súlyosabb mint a pénzügyi válság ez a pedig az élelmezési válság hiszen búzából a tavalyihoz képest 50-60%-al kukoricát meg a legjobb becslések is 70% alá teszik termet ja értem gyűjtik az APPL részvényeit hátha majd kapnak érte egy vekli kenyeret vagy a marhákat majd részvényekkel etetik, igen ez nem olyan hogy reggelre kell 3 millió telefon este 6-kor be nyomok egy gombot és reggel 8-ra már le is szállítom bizony ezeknél a termékeknél aki rendel 3 millió tonnát jó esetbe 1 év múlva lesz belőle valami ha az égiek is úgy akarják. Szerintem az el köv. időben a jegybankárokat nem QE3 hanem ezek a problémák fogják foglalkoztatni na nem baj akkor is húrrá optimizmus.

    lupi

    VálaszTörlés
  31. Lupi, a felvetésed logikus, de pont arra invitálok mindenkit a tőzsdével kapcsolatban, hogy igyekezzen elfelejteni a logikát. Vagyis nem vitatkozni szeretnék veled, hanem egy másik perspektívából tekinteni a kérdésre. És azért az aszály példával, mert nagyszerű kétesélyes helyzetnek tartom.

    Már május-júniusban kezdtek dőlni a meleg-rekordok, kezdődtek a kalkulációk, hogy globálisan mely területeket érinthet legkomolyabban egy folytatódó aszály. Június közepétől július közepéig 55%-ot emelkedett a búza, 24%-ot a szójabab és 40%-ot a kukorica árfolyama. Az utóbbi 1-2 hétben tetőzni látszanak, de a lefordulást az árupiacon nem jó megjövendölni, mert ha bepánikolnak, hogy nem lesz elég, akkor ott bármelyik záróhullám messzire (fel)nyúlhat.

    Az a kérdés, nem épült-e már be az árfolyamba az összes aszályhír? Mára a fejlett régiók, így Európa és Észak-Amerika lakosságának 99%-a tisztában lehet a kevés élelmiszer és takarmány gondjával, olyan információ ez, aminek mindenki tudatában van. Fognak-e jobban izgulni miatta, miközben éppen ők nem fognak éhezni, ha végül tényleg gond lesz a mennyiséggel? Milyen mértékben képesek adaptálni az emberek a fogyasztásukat egy élelmiszernövény hiánya, vagy drágulása esetén? Mert a fejlett régiók képesek anélkül, hogy alultápláltak lennének. Másrészt, hogy lehet, hogy ilyen élelmiszerválság közepette a legfrissebb adatok szerint ismét defláció van az USA-ban?

    Ezek a kérdések, ami miatt lehet aggódni, érvelni az egyik, vagy a másik oldal mellett, de igazából nekünk tradereknek nem kell. Megy az ár, ameddig akar, amíg nem állnak túl sokan a vételi oldalra, amikor már senki nem akar átállni az eladói oldalról, és akkor elég lesz, ha egyetlen bika megpróbálja átkötni magát a short oldalra.

    Addig viszont nem tehetünk mást, mindig húzunk egy vonalat, hogy na ez jó lesz nekem kritikus szintnek, e felett nem érdekel a short, viszont ez alatt, ha gyenge visszatesztet látok, akkor előveszem a short elfogultságomat és adok, ami money-menedzsment szempontból belefér.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen a hír, de a tény sokkal súlyosabb lesz mint maga a hír ami megelőzte ha tetőzik is valahol szvsz. le fele nem nagyon fog menni arra legalább márc. ápr. várni kell mint ahogy írtam 1 év kell a meg újuláshoz a nincshez nem lehet hozzá tenni csak a a statisztikát szépíteni amibe még az is belefér majd, hogy azt a hírt keltik hogy van elegendő mint ha a 33-as nagy durranást is a gabonafélék hiánya tetőzte volna az addig is meg lévő problémákat.

      lupi

      Törlés
  32. üdv lupi

    BINGÓ Én mint érdekelt teljesen igazad van, egy kis kiegészítés az izraeli zsidók már évek óta tudnak valamit 2008-2009-töl én és a környezetem csak nekik adja el a gabonát és mindig jóval a piaci ár felett tehát arany helyett lehet gabonába fektetnek mivel köztudott , hogy akár korlátlanul megfelelő tárolással több száz évig is tárolható.

    VálaszTörlés
  33. üdv

    Még egy is kiegészítés annak a vevőnek akár búzából akár kukoricából akarna venni tőzsdei áron üres maradna a raktára, hogy meg teljen még legalább 10%-ot rá kell neki tenni persze kesbe, ennyit a tőzsdei tetőzésekről.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Majd akkor valamivel kevesebb bioüzemanyagot készítenek és akkor hirtelen felesleg keletkezne

      Törlés
    2. Ne tudjuk meg mi lenne ha nem lehet majd lisztet kapni vagy korlátozottan de ha jövőre se jön össze a mg.-nek akkor már a fejlett országoknak is kakukk.

      lupi

      Törlés
    3. üdv

      A bioüzemanyag 90% repcéből van annak a termése meg maga volt a katasztrófa én spec ki szántottam mondod egyéni problém, de az már nem, hogy a világon az 50% erre a sorsra jutott aki meg valamennyit be takarított utólag bánja ahogy jönnek az infók hogy nem tárcsázta be, a borsó világ termése közelített májusba a 0-hoz, most minden szem a napraforgóra figyel hogyha már bioüzemanyag nem lett legalább legyen az asztalra napraforgóolaj nem tudom ki hol él de ezek a tények.

      Törlés
  34. Nincs vita közöttünk a termést illetően, de a mondandóm lényege, hogy számokat kereskedünk.
    Jesse Livermore többször elbukta a vagyonát néhány ígéretes racionális érvelés és következtetés mentén.

    VálaszTörlés
  35. Vihar előtti szélcsend

    http://advisorperspectives.com/dshort/guest/Jeff-Miller-Week-Ahead-120819.php

    VálaszTörlés
  36. Kivittük a pénteki hsz alját, majd újra fel. Ami kivitte az leginkább egy magasabb rendű korrekció A hulláma lehetett, azután B fel (a Nasdaq-ban új csúcsra) most pedig jön délnek a C. 1404-ig szerintem minimum lejön, de ha 1395 alá is eljutna és ott ragadna, akkor tévedek a még egy további gyenge felfelé kört illetően. Akkor vége ennek a nagy több hetes emelkedésnek.

    VálaszTörlés
  37. Szia Cimballi

    már nagyon vergődnek,minek kell történnie ,hogy legyen egy pici esés
    1395 kellene meg törni ,hogy be induljon egy nagyobb vissza rendeződés?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ber, a minek kell történnie a világban kérdést nem tudom kitalálni, de nyilván ha beépült minden remény, akkor majd elkezdenek esni az árak. Ma záráskor nem volt még aktuális shortban gondolkodni, hiszen a maximumok közvetlen környezetében fejeztük be a napot. Holnapra várom, hogy jelentkezik az esés, de a még csak intraday megjátszható fajtából. Azt gondolom lefelé korrekció lesz csak még mindig, majd akkor foglalkozom hosszabb táv bear szcenáriókkal, ha leküzdi magát - ahogy te is írod - 1395 alá. Szóval kivárom az első kört délnek, hogy nyerjek információt vele.

      Törlés
  38. Szia TWER,

    "az izraeli zsidók már évek óta tudnak valamit 2008-2009-töl én és a környezetem csak nekik adja el a gabonát és mindig jóval a piaci ár felett"

    Erről írhatnál kicsit bővebben. Mennyi az a jóval? El is viszik? Merre?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Röviden a jó minőségű magas sikér tartalmú búzáért fizetnek jó árat 10%-al, úti cél Izrael, tudomásom szerint egy óriási raktár bázis. Ehhez még hozzá kívánkozik a németek borsó vétele idén teljesen fikázták a borsót azt gondolták majd lesz olyan minőség mint tavaly na aztán a végén még azt is elvitték volna amit amit le csapok a földre és 2m-re fel pattan, hozzá tartozik még hogy soha nem voltak korrektek ez előtti évekbe mindig el vitték a borsót akkor fizettek mikor eladták a hűtőházukból feldolgozva ebbe aztán nem volt nekik kockázat így volt mikor 1 évre láttam a pénzem ez az EU. németeknek a világ. Különben az izraeliek a borsót is meg vették volna csak ezekkel a pöcsökkel 5 éves szerződés van és a köbbérhez nagyon értenek.

      Törlés
    2. Információim szerint az izraeli cég képviselői egész kelet- európában jelen vannak és a kormány áll a háttérbe, persze ezek csak hírek.

      Törlés
  39. Szép lenne, ha euban X most menne le 1.2200 környékére.
    Szerintetek benne van?

    VálaszTörlés
  40. szia,
    szvsz abszolút reális scenárió h ez 08.06.tól egy expanded flat és kb. most jön c/x majd 1,22 körül y.
    timmy

    VálaszTörlés
  41. vmi ilyesmi:

    http://kepfeltoltes.hu/view/120821/eurusd_60_www.kepfeltoltes.hu_.png

    de egyenlőre ezt a momentumok MÉG NEM igazán igazolják, hiányzik a divergencia...
    timmy

    VálaszTörlés
  42. Én egy X/b-re gondoltam, ami elfogy 1.2443 alatt...
    Most már úgy gondolom benne vagyunk az Y-ban...
    Persze lehet még nagyobb felfordulás.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Daxnak innen már kijár egy nagyobb zakó....

      Törlés
    2. Dax M 15 cfd (folyamatos)

      http://screencast.com/t/gaPN5RueVd

      Dax H 4

      http://screencast.com/t/gbNJ4t6N9o

      Törlés
  43. Nagyon úgy néz ki még a kis esés is el marad.

    lupi

    VálaszTörlés
  44. Tegnapi gondolatot fűzöm neked tovább miszerint "Holnapra [kedd] várom, hogy jelentkezik az esés, de a még csak intraday megjátszható fajtából."

    Legyenek reális elképzeléseid a tetőzésről és trendváltásról, vagy akár a korrekciókról. Ma így is nagyobb volt a pusztítás az USA-ban, mint én magam vártam, azt gondoltam ugyanis, hogy a H4 trend sértetlenül megússza, de nem. Most már a H4-es szereplők sem biztosak magukban, előfordulhat, hogy magukkal rántják a napos trendet. Egyelőre azt érdemes feltételezni, hogy az 1404 néhány napon belül meglesz, de csak egy korrektív esésben - és a jövő héten még újra összeszedi magát a piac.

    Ha az 1395 szignifikánsan elfüstölne, akkor vége a bikának, talán évekre is.

    Most úgy tűnik USA végzett az esés A szakaszával. Innen nem lesz ilyen nyílegyenes az út, sokkal több beugratás lesz mint a mai nap.

    VálaszTörlés
  45. Hong Kong talán megindult lefelé. Lehet kína lesz majd a média fókuszában?

    AUG09_HKG_W1

    VálaszTörlés
  46. Hát Brikka, kár hogy csak úgy éppen megemlegetted a véleményed az EUR és az indexek függetlenedéséről itt a blogban. A következtetésed azért érdemel elismerést, mert legalábbis nálam kiálltál egy racionális értelemben ellentmondó chart olvasat mellett. És íme az EUR úgy erősödik, hogy a tőzsdék délnek korrigálnak. Thumbs up!

    VálaszTörlés
  47. Ma már megírom, mert utána lehet nem leszék egy ideig gép közelben :-(((

    Aranyat is mellé csapom.

    VálaszTörlés

Rendszeres olvasók

Alakzatok bar grafikonon

ALAKZATOK AZONOSÍTÁSA

Prechter könyv

Kötvénybaj

Europai válogatás

A Mánia vége

Alapleckék

Magunk döntsünk

Diverzifikáció?

FOREX video

10 piaci tévhit

Mítosz a Fed körül

8 könyvrészlet

Theorist '09. nov.

15 írás ill. video a hitelválságról

Mozgóátlagok

Címkék

200 SMA (3) AAPL (2) adósság (5) Amibroker (2) André Kostolany (1) arany (4) aritmetikus (1) Barack Obama (2) báziscsatorna (4) belső nap (1) Ben Bernanke (1) Birger (1) Bollinger (1) Brikka (1) BUX (6) carry-trade (1) CFD (1) Charles Collins (2) Charles Dow (1) Club EWI (18) Conquer the Crash (2) csorda (4) csordaszellem (5) csúzli (3) DAX (6) defláció (4) depresszió (8) deviza (13) diagonal triangle (6) Dick Diamond (2) divergencia (4) DIX (1) dollárerősödés (12) double key reversal (2) Dow Jones (36) dupla hármas (7) dupla kulcsforduló (3) E-mini future (46) ék (8) Elliott magyarul (7) Elliott Wave Principle (9) Elliott Wave Theorist (9) Elliott-ciklus (18) előfizetés (8) elsődleges trend (12) ending diagonal (10) erősödő dollár (4) EURHUF (1) EURJPY (1) eurozóna (3) EURUSD (30) evening star (1) expanded flat (9) extension (12) extrém ármozgás (1) ezüst (3) FED (8) fej-váll alakzat (8) Fibonacci (33) flash crash (8) flat (17) Forex (6) Fotex (1) földgáz (1) fraktál (11) FTSE (1) Futures Junctures (4) GBPJPY (1) Goldman Sachs (3) Görögország (3) Hang Seng (1) háromszög (20) hatékony piac (2) hope (2) hullám személyiségjegye (11) infláció (1) inside day (1) IOU dollárok (1) Japán (3) Jason Farkas (2) Jeffrey Kennedy (11) jelzálog (2) Kína (3) kollektív hangulat (8) kombináció (10) korrekció (20) könyvajánló (4) kőolaj (1) kötvény (1) külső nap (1) leading diagonal (1) lineáris gondolkodás (3) logaritmikus skála (1) MACD (5) Mandelbrot (1) megnyúlt hullám (2) mérés (6) Minyanville (1) momentum (8) Morgan Stanley (1) mozgóátlag (3) munkaállomás (1) Nasdaq (28) Newsweek (1) NFP (4) Nikkei (2) Nonfarm Payrolls (3) nyersolaj (2) NYSE (4) opció (1) óriás szuperciklus (14) OTP (3) outside day (4) pánik (6) pit noise (1) Ralph Nelson Elliott (8) regular flat (3) remény (4) Robert Prechter (28) RSI (11) Russel (3) short (3) Short Term Update (3) slingshot (4) social mood (5) Socionomics (6) SP500 (107) spirál (2) SPY (55) Steve Nison (1) Stochastic (1) Stocklandyard (2) stop loss (2) szándékos csőd (1) szentiment (1) szignálvonal (1) szójabab (2) tananyag (25) Thomas Bulkowski (1) throw-over (2) tovahaladó háromszög (4) trendcsatorna (22) trendvonal (2) tréningprogram (12) túladott (5) túlvett (5) TWS (1) USD (14) USDCHF (1) valószínűség a tőzsdén (3) Vancouver (3) Venezuela (1) vertical spread (1) vezérlőelv (8) Wyckoff (1) XLE (1) Zaner (4) zigzag (35)