AZ ELLIOTT WAVE INTERNATIONAL AJÁNLÁSÁVAL:

Oldalak

2012. szeptember 26., szerda

Leckesorozat kereskedőknek

Mától október 3-án szerdáig minden hétköznap Jeffrey Kennedy publikál egy-egy bármilyen piacon azonnal alkalmazható kereskedési praktikát videó formában. Az Elliott és a többiek blog itt kezdetektől az önfejlesztés jelentőségét és a piaci valóságot reálisan tükröző ismeretek fontosságát hangsúlyozza. Most is ennek jegyében ajánlja az előttünk álló héten ingyenesen igénybe vehető tanulási lehetőséget.

A regisztrációval ingyenes esemény házigazdája Elliott hullámelméletét alkalmazza elsősorban. Azonban az ő kezében a módszer nem száraz teória, hanem praktikusan a klasszikus technikai tárház eszköztárával kiegészített élő, működő, lényeglátó ötvözet. Ráadásul soha nem mulasztja el az útmutatást a mentális felkészülés területén sem, hiszen épp ez az aspektus teszi egyedülálló kihívássá a kereskedői karriert.

Jeffrey mögött komoly oktatói pályafutása áll. Most egy hétre, legalább néhány óra erejéig ingyen kötelezettségvállalás nélkül csatlakozhatunk a virtuális tanterméhez. Aktuális kereskedési helyzeteken bemutatott stratégiát, pszichológiát és technikát látunk tőle majd. Kiforrott módszerének elvitathatatlan érdeme, hogy még egy olyan komplex módszert, mint amelyet Elliott hullámai jelentenek is képes fogyasztható, könnyen alkalmazható egységekben tálalni.

Regisztráció a teljesen ingyenes Jeffrey Kennedy leckesorozathoz >
Technikák, amelyek a kereskedésről és a belépési lehetőségek hatékony feltárásáról szólnak, Elliott látásmódjával, de korántsem minden áron csupán a jelölések elhelyezésével.

A szerdai videó négy grafikonnal már elérhető, minden nap követi egy újabb lecke a kereskedéshez.

Az első videó ma megnyílt. Címe: Trendirányú kereskedés az RSI segítségével [link]. Arról beszél, ahogyan a Relative Strength Index segítségével megkülönböztetjük a korrekciót a trendtől. Az Alcoa (AA) Bank of America (BAC), Halliburton (HAL) és az EURUSD grafikonján mutat rá azon pontokra, ahol kereskedési setup lehetőség után volt érdemes kutatnunk pusztán az RSI sávok elve alapján.

Nem beszéltünk össze Jeffrey kollégával, de a hétvégén készült és vasárnap publikált bejegyzésemben épp ezen fogást alkalmazva hívtam fel a figyelmet a hétre várható eséssel kapcsolatos várakozásomra, sőt annak tartósságára és becsült mértékére, valamint arra, hogy a továbbiakban a napos bontás alapján még felállhat belőle a piac. Vasárnapi RSI grafikon.

32 megjegyzés:

  1. jol leult ez a blog..:(..dax..
    http://kepfeltoltes.hu/121002/dax_www.kepfeltoltes.hu_.gif

    VálaszTörlés
  2. sp futi..
    http://kepfeltoltes.hu/121002/sp_www.kepfeltoltes.hu_.gif

    VálaszTörlés
  3. Charlie, csak az merült fel bennem, hogy a hétfői 17 óra körüli csúcs nem lehet-e egy "B-vagy-2", vagy a/X pont.

    A többieknek mondom, hogy Charlie-ra érdemes figyelni, mert nagyon reálisan gondolkodik az elmozdulások nagyságrendjét illetően.

    VálaszTörlés
  4. Szia Cimballi
    Jó lenne egy webinár vagy szeminár.
    Mostanában nem tervezel valamit?
    Minden jót
    Krisztián

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia, Krisztián. Mostanában foglalkoztam a webre alakítással, sikeresen le is futott a pilot program. Belátható időn belül egy webes mini-csoport van képben. December első felében lesz meg az alapozó része, majd január legelején a haladó. A kettő között lehet egyénileg tanulni az ünnepek alatt.
      A haladó alatt is lesz idő feldolgozni a látottakat, mivel nem egyhuzamban nyomjuk végig, hanem kisebb adagokra "szeletelve" kb. 2 hét alatt esténként 16:00-20:30-ig lesznek a foglalkozások.

      Törlés
  5. Így van, Brikka. A Nasdaq nagyon bearish, a SPX, Dow pedig inkább bull. Ezt a szétállást az tudja feloldani, ha B hullám volt a múlt heti csúcs, annak ugyanis mindent lehet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Cimballi,

      Short szempontjából a csati alja volt a cél, amit tegnapi el is ért az árfolyam.

      Az eddigiek alapján nem hiszem, hogy tovább bonyolódna a minta, bár benne van, de ehhez szerintem a medve csúzlinak be kell halnia.
      NQ 12-12 (60 Min) 2012_10_09_
      NQ 12-12 (15 Min) 2012_10_09_

      Törlés
    2. YM diagonált kizárta a piac, 13540-es szintről fordult és impulzívan beszúrt a iv-esnek gondolt alj alá.

      NQ szépen robog lefelé, csúzli szépen elsült.

      Törlés
    3. üdv brikka gratula de ezek szerint már délután NQ fordulhat is vagy más lesz, DAXot hogy látod? szvsz most föl 7380-400-ig és dél 7000-ig.

      kappa

      Törlés
    4. Szia Kappa,

      Eddig B hullám gyanúsak a DAX. Pénteki csúcstól eddig egy ZZ-nek tűnik a mozgás, kb. a csati alján ért véget. Meglátjuk, hogy csak pull back jön, vagy valamilyen c hullám felfelé az általad írt szintig. Ha a váltakozást nézem, akár egy diagonál C hullám eleje is lehet ez a lefelé kör.
      kb így: FDAX 12-12 (60 Min) 2012_10_09_

      NQ-nál én most várok, a szignál elsült. Majd új setupot fogok keresni. H1-en van egy divergencia az aljnál és a nagyobb idősíkokon az RSI egyelőre támaszon van.

      Törlés
  6. Szia
    Örülök hogy lesz webinár.Majd jelezz hogy mikor lesz pontosan.
    Krisztián

    VálaszTörlés
  7. DAX m1-en LD+flat gyanús. Ha így van gyors c hullám le 7247-es szintre, majd egy impulzus jöhet fel legalább 7270-80 környékére.

    VálaszTörlés
  8. Nekem lenne egy elképzelésem ES-re.Mi szerint 1466-on tetözött a B hullám, most elindulunk lefele és ez lesz a C hullám.Amivel könnyű dolgunk lesz ,mert tudjuk hogy 5 osztású.az 1 hullám után mondjuk a tegnapi napot elfogadjuk 2. -nek de fibot nézve 1454,50 is reális lenne ha visszatesztelne utána jöhet a 3. Ami egyenlő lehet a szabad eséssel, öveket becsatolni.Ma D.e. már kaptunk izelítőt az esésből DAX FESX,ez is esés melett szól Én most nem látok esélyt longra ( max 1455-ig), ez baj mert egyoldalúan nézem a chartot.Mindenkinek jó kereskedést kívánok.
    Krisztián

    VálaszTörlés
  9. NQ 12-12 (240 Min) 2012_10_09_ZZ
    Eddig ZZ, de ha töri a csatit, akkor nagyon bearish lehet a helyzet.

    YM 12-12 (60 Min) 2012_10_09_hsz
    Károly kedvenc vezérlőelvét használva könnyen kialakulhat egy háromszög. :(

    VálaszTörlés
  10. Brikka:
    mit gondolsz az aranyról illetve az oilról?
    Köszi,

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Üdv CJ,

      Arany szerintem háromszögel (eredetileg flat [c] of 4 vártam), ami valószínűleg [c] of 4 of (C) a primary szintű flat [B] hullámon belül. Este majd dobok rajzot.

      Olajat nem tudom fejből. Át kell néznem a lehetőségeket.

      Törlés
  11. Kíváncsi lennék a rajzaidra, köszönöm :)

    VálaszTörlés
  12. Válaszok
    1. ha nem 1-2 sorozat formálódik NQ-ban, akkor viszont ez egy hosszú lábú diagonál lehet...

      Törlés
    2. Magam is ebben a verzióban gondolkodom Elliott-i szemmel, viszont ránézésre kérdés - amit a rajzon jelöltél is, hogy van-e még lefelé egy kisebb kör a c-ből. Nagyon benne van, főleg RSI-vel, hogy konszolidáljuk a tegnapi esést, majd még egy további leszúrás jön, amihez már nem kapcsolódik majd új, számottevő mélyebb záró a napin.

      Egyszerűen csak körbetáncoljuk a tegnapi záró NDX 2742-es, vagy NQ 2734-es értékét még úgy másfél napig.

      Szeptember 23-i írásomban említettem, hogy 240 percesen lesz bear piac (folytonos, 24H grafikonon) és marad a bika a naposon. Kb. ez az a szint, illetve pár ponttal lejjebb, ahonnan még marad a napos bika. Jelentősen mélyebb szinteknél, de már egy hétvégéig elhúzódó oldalazásnál is magával ránthatja a napost a kisebb idősík. Nem ez a valószínűbb egyelőre.

      Törlés
    3. Egyelőre még csak a mini sávok alját szabad (esetleg) venni, kitörésre játszani korai lenne.

      Törlés
    4. Sziasztok
      ES szépen kiadta az 5 hullámot (15.30-22.15.-ig).Nq én nem szoktam nézni most azért megnéztem ott kicsit más a kép.De az indexek együtt szoktak mozogni.Nálam véget érhetett 1425-nél az esés bár van egy csúcs 1417,75 highal ami szingliként lebeg.Ekkora inpulzus után csak óvatosságra intenélek benneteket a longgal.Bár szerintem ezt ti is tudjátok hisz tapasztaltabb trederek vagytok mint én.
      Én most kivárom a holnapi napot.ES és dax is erős szinthez érkezett.
      Mindenkinek további szép napot

      Törlés
    5. Teljesen igaz, amit mondasz, nem fogalmaztam világosan. A sávkereskedés, az egy kontratrend kereskedés, tehát a long kontratrend trade ebben a helyzetben, illetve a mai nap és valószínűleg holnap is. A zárás előtti három doji-szerű, döntetlen 60-perces gyertya után akkor indul fel a piac, ha előbb gyengének bizonyul a következő lefelé kör. Utána is sok idő elmehet a bázisépítéssel, tehát az első felfelé kör is kontratrend-trade. Úgyhogy most tisztán, nem csak fél szavakban kifejtve: ekkora 240-perces momentummal nem vitatkozunk, főleg nem 22-25 között RSI-nél.

      Ha egy következő, egy-két óra időtartamú lefelé trenddel befejezné a piac, akkor is felmerül, hogy a nagy meredekség miatt az A-B-C után nem szükséges-e az X, majd enyhén délnek, inkább oldalazva a következő A-B-C.

      Nem biztos tehát, hogy messze vagyunk egy bullish fordulótól, de mindenképp messze attól, hogy longot trendkövető és/vagy kitöréses módszerekkel kössünk.

      Törlés
    6. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    7. Szia Cimballi,

      NQ napos RSI sem túl szép. A csati miatt gondolkodtam egy kitörés lehetőségében. Megadtam neki az esélyt, szerencsére az 1 perces mechanikus követő stop jól működött. Mert ennyi 1-2 után ennek menni kellett volna. Így viszonylag jó helyen zárt a stop. Van még mit tanulni...
      h1-h4 miatt megkérdőjeleződött benne a YM flat c hullám verzió. Ez nagyon 3/3-nak tűnik nekem, a C=A*1,618 pedig 13100-nál van...meglátjuk lesz-e fordulat előtte.

      Törlés
  13. Helo Cimballi, ebből lesz még egy fel kőr mit mond ellott
    Gábor

    VálaszTörlés
  14. üdv cimballi
    a nasdaq mintha egy 3. hullámba menne lefele te hogy látod, a DJ is új lowwra ment szvsz. ezek együtt inkább délnek haladó impulzus 1 hulláma, 4. hullámnak időben és szerintem nasdaq esetében már sok.

    kappa

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. hali, hetes bull volt a lefordulás előtt, és még most is az. Lehetett oldalazó a 2-es és most éles egy 4-es, vagy felmerülhet, hogy jó a diagonál 3-as tetőre vonatkozó nagy kép elképzelésem, mert ahhoz is éles és veszélyesnek tűnő lejtmenet kell ide.

      Visszatérve az imp. 2-es 4-es összehasonlításra: jelenleg olyan 104%-a a 4-es a 2-es hullámnak, ami teljesen ideális még akár egy további nap lejtmenettel együtt is.

      Ha csak az utóbbi 14 kereskedési napot nézem, akkor igazad van, nőtt a momentum és a dőlésszög, de messze még az 1,62< Fib. többszörös zóna és nincs heti kontextusa a trendfordulónak.

      Törlés

Rendszeres olvasók

Alakzatok bar grafikonon

ALAKZATOK AZONOSÍTÁSA

Prechter könyv

Kötvénybaj

Europai válogatás

A Mánia vége

Alapleckék

Magunk döntsünk

Diverzifikáció?

FOREX video

10 piaci tévhit

Mítosz a Fed körül

8 könyvrészlet

Theorist '09. nov.

15 írás ill. video a hitelválságról

Mozgóátlagok

Címkék

200 SMA (3) AAPL (2) adósság (5) Amibroker (2) André Kostolany (1) arany (4) aritmetikus (1) Barack Obama (2) báziscsatorna (4) belső nap (1) Ben Bernanke (1) Birger (1) Bollinger (1) Brikka (1) BUX (6) carry-trade (1) CFD (1) Charles Collins (2) Charles Dow (1) Club EWI (18) Conquer the Crash (2) csorda (4) csordaszellem (5) csúzli (3) DAX (6) defláció (4) depresszió (8) deviza (13) diagonal triangle (6) Dick Diamond (2) divergencia (4) DIX (1) dollárerősödés (12) double key reversal (2) Dow Jones (36) dupla hármas (7) dupla kulcsforduló (3) E-mini future (46) ék (8) Elliott magyarul (7) Elliott Wave Principle (9) Elliott Wave Theorist (9) Elliott-ciklus (18) előfizetés (8) elsődleges trend (12) ending diagonal (10) erősödő dollár (4) EURHUF (1) EURJPY (1) eurozóna (3) EURUSD (30) evening star (1) expanded flat (9) extension (12) extrém ármozgás (1) ezüst (3) FED (8) fej-váll alakzat (8) Fibonacci (33) flash crash (8) flat (17) Forex (6) Fotex (1) földgáz (1) fraktál (11) FTSE (1) Futures Junctures (4) GBPJPY (1) Goldman Sachs (3) Görögország (3) Hang Seng (1) háromszög (20) hatékony piac (2) hope (2) hullám személyiségjegye (11) infláció (1) inside day (1) IOU dollárok (1) Japán (3) Jason Farkas (2) Jeffrey Kennedy (11) jelzálog (2) Kína (3) kollektív hangulat (8) kombináció (10) korrekció (20) könyvajánló (4) kőolaj (1) kötvény (1) külső nap (1) leading diagonal (1) lineáris gondolkodás (3) logaritmikus skála (1) MACD (5) Mandelbrot (1) megnyúlt hullám (2) mérés (6) Minyanville (1) momentum (8) Morgan Stanley (1) mozgóátlag (3) munkaállomás (1) Nasdaq (28) Newsweek (1) NFP (4) Nikkei (2) Nonfarm Payrolls (3) nyersolaj (2) NYSE (4) opció (1) óriás szuperciklus (14) OTP (3) outside day (4) pánik (6) pit noise (1) Ralph Nelson Elliott (8) regular flat (3) remény (4) Robert Prechter (28) RSI (11) Russel (3) short (3) Short Term Update (3) slingshot (4) social mood (5) Socionomics (6) SP500 (107) spirál (2) SPY (55) Steve Nison (1) Stochastic (1) Stocklandyard (2) stop loss (2) szándékos csőd (1) szentiment (1) szignálvonal (1) szójabab (2) tananyag (25) Thomas Bulkowski (1) throw-over (2) tovahaladó háromszög (4) trendcsatorna (22) trendvonal (2) tréningprogram (12) túladott (5) túlvett (5) TWS (1) USD (14) USDCHF (1) valószínűség a tőzsdén (3) Vancouver (3) Venezuela (1) vertical spread (1) vezérlőelv (8) Wyckoff (1) XLE (1) Zaner (4) zigzag (35)