AZ ELLIOTT WAVE INTERNATIONAL AJÁNLÁSÁVAL:

Oldalak

2012. szeptember 6., csütörtök

USA indexek - sávok és háromszögek után

Megjegyzések a kitörés margóján

Kérdésként merült fel a megboldogult korrektív csatorna helyzete. Nyilván eltérő az egyes indexeknél, de íme balra a Nasdaq korrektív trendcsatornája, amely a legnyilvánvalóbb választ adta. Mellette összehasonlításul a Russel, amelynek nem csatorna jött össze, hanem háromszög.

Néhány megjegyzés  két index grafikonján.
Nagyításért kattintás a képre!

Még semmiképp sem szeretnék állást foglalni, hogy a hétfői bejegyzést záró ábra
[https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEghTryWmT_XbHUfjoNrhB6WGJn0jNkvFZ-XmamYPvBCYqgAz7yuHZ0Hv45MVOa-AMDCfpZLTZZzy6TDd1cevlNbkKhqTpvtPY30hCkBMUVIcd2TPJFjtT1JIuBUoCQsSO-Pziy6vDfe5Ag/s1600/SEP1_SPX_90min.JPG] két lehetősége közül melyik a befutó, de könnyű préda volt a mai long, hiszen nem sok kétség fért az AUG/21-től induló esés-oldalazás korrektív voltához. Eddig a pontig mindkét esetben ezt a bullish kimenetelt lehetett valószínűsíteni. Maradt a kérdés, ami előzőleg is volt, hogy ha az aktuális kitörésünknek vége, akkor a következhető "kereskedhető" esés milyen trendszinthez tartozik majd. A június 4-i minimumon belül tud-e végződni? A júniusi alj lesz ugyanis egy fontos nagyságrendi határ.

Az S&P500-nál egy kicsit nehezebb volt megtalálni a korrektív csatornát, sőt talán inkább ott is egy csökkenő háromszög formálódott. Az előző bekezdésben hivatkozott ábra jobb oldalán ott szerepelt egy KS (kulcs támasz) jelzés az eggyel alacsonyabb rendű négyes tartományról. Amikor a piac ennyire féli és tiszteletben tartja a szintet, valóban ennyire kulcs szintnek mutatkozik, akkor abból eső korrekcióra következtessünk. (Esetleg nagyságrendekkel nagyobb korrekció első, de komplett szakaszát szokta jelezni).

Végül egy figyelmeztetés: a mai kitörés önmagában nem ok a shortra, csak arra következtetek, hogy ekkora megugrás ebben a felfelé körben már nem lesz több. Az erőt lassulásnak kell majd egy-két lépésben elnyelnie.

51 megjegyzés:

  1. ooops éz ez lett a 200. bejegyzés a Blogger szerint

    VálaszTörlés
  2. A mai nappal Prechter 1440-es stopja (még márciusból) is vészesen közel került :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Márciusban adott ki short "Interim"-et és még él a pozíció? Nem is figyeltem.
      Különben nem értem én őt, sokkal egyszerűbb az élet, ha kivárjuk amíg irányba áll a piac.

      Törlés
  3. Szia Cimbali,

    Olaj mi lehet? Flat? vagy lefelé LD+Flat? Minden esetre RSI h4-en megállt a bulltámaszon...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Elnézést. Cimballi :)

      Hiába, a kávémánia mélyen belém ivódott

      www.cimbali.it :)

      Törlés
  4. "Különben nem értem én őt, sokkal egyszerűbb az élet, ha kivárjuk amíg irányba áll a piac."

    Akkor lesz értelme a top vadászatnak, amikor (a tényleges fordulat után) lehet mutogatni a médiában, hogy Ő megmondta előre. Alig szerepel már egy jó ideje, de ha végre majd beszakad, egyből nyúlnak érte a TV-k.
    (nyilván a korábbi interimekről meg mélyen hallgatnak)

    VálaszTörlés
  5. üdv

    Ezt az 1440-es szintet még tavasszal jeleztem egy dolog miatt ott húzódik a nagy ék felső szára, de most már látom Dennek is az utolsó mencs vára az ék és he letöri az 1300-as szinteket akkor trend forduló 1300 fölött fordul akkor még van benne fel.

    kappa

    VálaszTörlés
  6. Kezdek gyanakodni, hogy eu-ban ez már [E] hullám felfelé...azon belül [iii] of A lehetne. Ha 1.275 fölé menne az árfolyam, akkor még inkább erre hajlanék.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. esetleg még lehet egy X hullám része.

      ez már nekem túl hosszú/nagy egy minor 4-nek...

      Törlés
    2. (v) of [iii) szerintem egy diagonál lehet, amin belül ez most lehetünk (C) of [3]-ben. Ha így van, az alakzat befejezése után, gyors esés jöhet jövő héten kb. 1.248-ig...

      Törlés
    3. Szia brikka! Én tegnap írtam egy olyan verzióról mi szerint ez y of c lenne egy ending diagonálban. szerinted kizárható?
      Most érhetett véget a 3. hullám...

      üdv, jé

      Törlés
    4. [4] of (v) of [iii] ideális szintje kb. 1.263 lenne

      Törlés
    5. Szia Jé,

      Gratulálok, eddig nagyon szimpinek tűnik. Sajnos nem vettem észre, biztos az előző postnál volt.

      Nekem ez már 4 hullámnak aránytalannak tűnik. Ez már inkább valami nagyobb szintű korrekció része. Hasonlítsd össze 1.348 környékéről indult eséssel...nincs meg a pontban és/vagy időben arányos párja. Ha bearish lenne a minta, lehet, hogy (X) hullám jön fel, de kinézem ebből a piacból, hogy trükközni fog, és csak megcsinálja azt a bazi nagy háromszöget.

      Megpróbálom majd összeszedni mire is gondolok egy postban, mert az aranyban is élhet még a bika tovább egy picit. Addig is egy kis érdekesség. Aki résen volt, az qrva jó bika csúzlikat (SZEPT06_EURUSD_H4_bullish_slingshots)játszhatott meg az eu-ban, jó RR aránnyal, és igazából az indexek sávozó trading lehetőségeivel szemben remek minute/minutte szintű emelkedő trend volt aug. 10-től...

      Törlés
    6. Várom. Eddig valóban nagyon jól kereskedhető volt felfelé, szépen működtek a csúzlik. Nekem tegnap még ez az y c-je verzió tűnt kézenfekvőnek belül a négyesen, de valóban egyre inkább látható, hogy arányaiban egy nagyobb korrekció lehetősége felé tolódik. Én is átnézem a nagyobb idősikokat, eddig ez a 4. kényelmes volt ezért nem foglalkoztam vele, de muszáj. 4h óráson alakul a medve csúzni, úgyhogy bárhogy is lesz 747-en túl vagy azon belül hamarosan jöhet egy nagyobb zutyi.



      Törlés
    7. Jé, visszanéztem a rajzod. Éppen lehet így is. De akkor ebből szerintem már nem minor 5 jönne le, hanem egy magasabb trendszintű esés...

      Törlés
    8. A diagonál kiindulása zónája egy ideális célár lenne első körben. Ráadásul annak viszonylag nagy sebességgel kéne esnie...

      Törlés
    9. kb. erre gondoltam...

      SZEPT07_EURUSD_H4
      SZEPT07_EURUSD_D1

      Ez lenne az [E] hullám (A) pontja. Ehhez még kb. 2 hét kellene. Nem tudom, hogy bele fog-e férni...(trendszinteket eggyel feljebb kéne tolni a rajzon)

      Ha mégis DZZ lenne a minta, akkor ez egy (X) hullám fölfelé, és 1.28-as zóna lehet a vége, amit nagyon intenzív esés követne. Hetes tf talán ez utóbbit támogatná inkább...

      Törlés
    10. arany viszont kitört a korrektív csatiból. Ha az EWI féle hsz számozást nézem, akkor 1733 egy ideális végpont lehetne, de ha 1740 fölé menne, akkor ott is megfontolandó az impulzív számozás, amely 1850 környékére mutatna.

      Törlés
    11. Szépek.:)

      még belövök egy ilyet is, hátha:

      http://kepfeltoltes.hu/view/120907/903350361eu_www.kepfeltoltes.hu_.gif

      nekem most irány a Balaton!:)

      Csudajó hétvégét mindenkinek!

      Törlés
    12. Jó pihenést és szép hétvégét neked is!

      Törlés
    13. Kedves brikka!
      Néhányszor már szó esett itt a csúzlikról.Most az sp-n 1 óráson nem bika csúzli van? Vagy ez csak akkor csúzli,ha nagyobb idősíkok is támogatják?

      Törlés
    14. Szia,

      SP futi szerintem impulzívan jött le, így egy h1-es bika csúzli sanszos, hogy inkább csak egy korrektív emelkedést hozhatna, mert ezen az idősíkon az RSI bearish zónában van.

      Brikka

      Törlés
    15. Köszönöm!
      Azonban én az eddigi emelkedést még csak 3 hullámnak számoltam(lehet,hogy rosszul),tehát most van a negyedikben.Tehát ezért én még várnék egy záró hullámot 1445 környékére,de minimum 1440 fölé,ha csonka lesz.Jól számoltam szerinted?

      Törlés
    16. Én tegnap egy bullish háromszögben gondolkoztam m5-ön, de az besült.

      Ha impulzív volt a lemenet akkor 1432-1436 környékéről lefordul és minimum egy C hullám jön le...

      DAX-ba per pillanat hamarabb belelátok egy lokális csúcsot, olaj is mintha egy bullish háromszöget csinálna h4-en...

      Brikka

      Törlés
    17. Én semmilyen bika csúzlit nem látok, ha 4. hullám valami féle hsz.nek lenni kellene a futiba ma reggelre egy remek 5 hullám jött le, talán a nagy ék alapján van még tér esetleg föl fele de mivel mindenki ezt várja a jó short be szálló jegyébe kész is lehet északnak a szerkezet ne hogy optimális legyen a várakozás.

      néro

      Törlés
    18. Sándor, szerintem nem rossz a meglátás, benne van még egy újabb high, más kérdés, hogy az újabb fel szakasz már nem lekövethető óráson (egyrészt mert kilyukadt az RSI-je, tehát nem valid egy csúzli, ahogy Brikka mondja. - Amúgy most van egy szép 15-perc bull csúzli, ami 15:45-től el is startolt.)

      De nem ezt akartam mondani, hanem, hogy elkezdődött a tetőépítés a záró szakasz (felfelé) ötödik hulláma, ami túlságosan kicsi szerkezet lesz ahhoz, hogy óráson fogást találj rajta. Szerintem 5-perces, 10-perces 15-perces idősíkok adhatnak még értelmes setupot. Eddig az egész szerkezetre 1437-1441 volt a céláram, talán annyit lehet pontosítani, hogy inkább a zóna felső fele, úgy 1441-1443 lenne mostani tudásunk szerint az ideális. Egy ekkora szakaszra mire belép az ember egy órás szignálra, addigra már veszélyesen közel kerül az ideális szintekhez és még egy 1-es R:R is nehezen adódik.

      Törlés
    19. DAX/EU szépet ment. Olajban h4-en CT D pontja lenne most?

      Amcsik egyelőre lemaradva, főleg a nasdaq...

      Törlés
  7. http://www.economist.com/content/global_debt_clock

    VálaszTörlés
  8. Sziasztok,

    2 hétig nem leszek.

    Eu: nagy háromszög (A) of [E] pontja formálódik,(A) vége majd valahol 1.3 fölött lehet. Aranyban a flat (C) látszik beigazolódni, ekkora impulzus bázist még nem láttam, célszintek: 1840-1913-1950-2020.
    Daxnak pedig elgurult a gyógyszere :)

    Mindenkinek sikeres kereskedést!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó pihenést!

      Úgy látom ED alakul sp-ín és eu-n is.

      Törlés
  9. Sziasztok!

    Mi a véleményetek az S&P-ről? Ahogy átvágott az 1.443-1.444-en, technikailag új csúcsot is célba vehet, ugyanakkor az MACD nagyobb idősíkon már nem támogatja a komolyabb emelkedést. Ha viszont kifullad, akkor könnyen lehet, hogy vége a bull trendnek.
    Zorro

    VálaszTörlés
  10. Hétfőre elmondom a magamét az ügyben, de egy dolog hozzád hasonlóan jár a fejemben ezzel a hírrel kapcsolatban: a felfelé haladó piacot érte a félig-meddig váratlan esemény, egy elég sérülékeny nagyobb idősík zónában. Ezért:

    1) valóban jusson eszünkbe, nem emésztheti-e fel a hír sürgető hatása a bika utolsó üzemanyag-tartalékait.

    2) A piac átrobogott azon a célzónán, amit 1-2 nap távlatában optimálisnak tekintettem, tehát adjusztálni kell az elképzeléseimet. Akkor tegyünk ki magasabb szintű trend befejezésére, hosszú távú fordulat bekövetkezésére vonatkozó jelölést, ha már a délnek tartó árfolyammozgás alapján bizonyítékunk van rá. Illetve ami a legfontosabb, akkor nyissunk az elképzelésünk szerinti short pozíciót. Egyelőre, amíg legalább az első alacsonyabb szintű kritikus szintek el nem esnek, addig nem vitatkozhatunk a felfelé tartó időszakban pozitív hírre még rá is gyorsító piaccal. Ilyenkor nem kifizetődő játék adni a tetejét csak mert magas az ár.

    Összefoglalva: ez nagyon is lehet egy túllendülés, egy vételi klimax, de amíg nincs fordultra utaló összefüggés, addig akárcsak egy pár nappal a kelleténél korábban indított short is drága hiba lehet. Lásd Prechter újabb shortja tegnap 1449-es stop loss mellett.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "PRECHTER INDICATOR:
      As some may know, Robert Prechter of EWI issued a September EW Theorist last night and changed his long term count as having the 2007 DJIA top as the true Cycle wave V top and not in 2000. This may or may not be correct but its not the point I want to make here. However, his top "alt" count was that the 2009 low is a primary wave [4] low and that a possible primary wave [5] up is occurring now.

      He also raised his maximum leveraged short stop to 1449 SPX. That obviously got blown out. Usually in the past since 2009 when his stops got blown out he quickly re-issued another and re-shorted the market in a special update (and usually did well for a few weeks or more). He has not done so yet today.

      As long as Bob doesn't re-short the market within the next day(s), I consider this development a contrarian indicator along with his big change in primary counts and his "consideration" that this may be a primary wave [5] to a double top of 14100+. (To me this does not make any sense. How the heck can you label a wave up from 2009 low as a final impulse wave that ends at 14100?. It sure wouldn't count as an impulse!)

      Prechter has always made it known that he "fears" not being positioned adequately short in a market that collapses quickly. What better indicator a potential price collapse other than Prechter the uber bear is stopped out completely and has no short in the market? So we shall see. Its something I thought about today and wanted to share."

      Érdekes megközelítés.

      Törlés
    2. BTM na az EWI most mindent át ír a QE-3 bejelentésére ahogy elnézem ezen a távon elliott elmélete kezd meg kérdőjeleződni, de most amit írtak ez akkora ökörség még TA alapon is mint egy nagy ágyú mert ha 2000-töl nézed akkor min. egy A-B-C szerkezet jött le 2009-ig és most 2009-től van egy nagy ék ami vagy egy A vagy 1-e hullám végét jelenti tehát semmi kép nem egy 5.-et.

      nero

      Törlés
    3. nero
      Most éppen nincsen élő EWI előfizetésem, mert már nagyon untam, hogy semmi (nekem fontos) új dolgot nem mondanak. Ha úgy érzem, hogy megnézném mit mondanak, betolok 70 usd-t néha és letöltöm/átnézem ami van, de az ilyenektől már hányok:

      "In the 70 years since R.N. Elliott observed that news does not alter the market's wave pattern, his insight has been proven time and again.

      It's wise to keep your market eye on what really matters: the Wave Principle.

      R.N. Elliott drew a chart by hand 70 years ago and the final label is the year 2012! Amazingly, today's wave analysis confirms that his decades-ago analysis may be precisely on target.

      The herd keeps looking to irrelevant outside events to aid their investing decisions. It's time to break away from the herd and start investing independently. EWI is here to help ..."

      Értem én, hogy ez egy millió doláros üzlet, de szvsz ez már hiteltelen.

      Továbbra is úgy gondolom, hogy Prechter jól látja a lényeget, csak nehogy megint 10 évet tévedjen az időzítéssel... :-P

      Viszont ha már "Prechter Indicator", meg egyéb megfigyelések: a 2-es hullám végére kb. mindannyiunknak el kéne bizonytaladnunk a bear irány helyességében, sőt magát az Elliott elméletet kellene kétségbe vonnunk, saját álláspontunkat megkérdőjeleznünk- ez lenne a textbook állapot a fordulat előtt.

      Ahogyan egy bizonyos hongcouveri blogger egyszer ezt már remekül megfogalmazta:
      http://myelliott.blogspot.hk/2010/01/che-guevara-es-masodik-hullam.html
      "A befektetőknek meggyőződése, hogy a bull piac marad, vagy visszatér, csak épp kicsit pihent a bika. Ezt alátámasztja az is, hogy a céges fundamentális háttér sok esetben épp olyan jó tendenciákat mutat,mint a piac abszolút csúcsa körül. A makro adatok is javulnak. Új abszolút csúcs azért nem születik az indexekben. A piaci szereplők jellemzően reménykednek és ezért nem szórják tovább a korábban felhalmozott eszközöket. Annál is inkább, mert a korrekció olyan magas retrace szintekre ér fel, amivel a piac a fájdalmas veszteségek túlnyomó részét egyszer még utoljára visszaadja a kitartó befektetőknek. A második hullám leggyakrabban igen alacsony forgalom és volatilitás mellett ér véget. Ez jelzi, a vételi erő elhalását."

      Egy dolog nem stimmel: a volume nem csökken, hanem emelkedik az árfolyammal együtt. Pedig a megkérdőjelezés és a higher high mellé csökkenő volume is kéne.

      Törlés
    4. Ép ez az, hogy már lassan a 2000-es sőt a 2007-est meg haladó csúcsok kerültek előtérbe, nem tudom milyen 2-es hullám ez akkor ha már az EWI erről beszél, nem tudom de ez merő ökörség én nem vagyok otthon a hullámokba de ez sokkal inkább 1-es vagy egy A hullám mivel ha megeröltetem ott van egy ID ami 1 vagy a kisérője és jöhet le egy B akár a 2010 szintek alá tehát SP 1000-ig és utána föl egy C vagy 3-as ami majd valahol el hall.

      nero

      Törlés
    5. Lent válaszolok, mert esetleg mer ide a hozzászólás blokk közepébe már nem néz vissza minden érintett.

      Törlés
  11. Ennyit a 2 hete beharangozott kereskedhető esésről.
    Jöhet az újratervezés, a piac megint túl gyorsan ment.
    Péter

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Így van, Péter. De ha ennél árnyaltabb választ szeretnél, akkor íme:
      http://www.myelliott.blogspot.ca/2012/04/epitolemek.html

      Bár az előző hozzászólásomban még kitértem arra is, hogy lehet csalóka vételi klimax, a megiramodás és akkor http://4.bp.blogspot.com/-s_XQ5-FhYY8/UEWJ3NfAjmI/AAAAAAAABdk/Wu9FG49nOlM/s1600/SEP1_SPX_90min.JPG a kép bal oldala van folyamatban. Csak éppen nem ideális szinten ért a mozgás véget. Viszont kevés esélyt adok neki, mert leginkább már ma kellene hozzá a határozott eladói oldal.

      Törlés
  12. szia Cimballi
    kérdésem lenne ,ha le fordulnak innen akkor gyors vissza rendeződés
    vagy még mindig benne van ,hogy vissza húzzák
    az első komolyabb támasz Spy + DJ hol húzodik
    előre is köszi
    Ber

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ber, hétfőn a grafikonról szólok, itt a hétvégén pedig látod, egy picit filozofálunk az életről.

      Törlés
  13. Eddig az összes elliott hullám elemző közül nagyon CALDARO a nyerő az ő el képzelései jöttek be eddig szinte 100%-ig.

    kappa

    VálaszTörlés
  14. Meg az enyémek ;-)

    Bocs, ezt nem hagyhattam ki.

    Viccet félretéve ne így tedd föl a kérdést, hogy kinek az elképzelései jöttek be jobban. Nagyon leegyszerűsítve azért ne, mert mindig fogsz találni olyan elemzőt, aki magasabb hullámszinten gondolkodva időben odaáll egy forgatókönyv mögé és ezért hónapokon át nagyjából jó irányba fog állni az azt építő, alacsonyabb hullámszintekre vonatkozó elemzése is. Aztán meg nem. Az a kérdés, hogy tudsz-e kereskedni ezek segítségével vagy sem. Én azt vallom meggyőződéssel, hogy nem.

    Ehelyett továbbra is arra ösztönzök mindenkit, hogy megtartva a Cimballi elképesztő mennyiségű munkájából, önzetlen segítségéből és a hullámelméleti praktikák begyakorlásából eredő előnyöket, ezekből szemezgetve próbáljon meg picit hunyorgó szemmel, távolabbról nézni a chartra, mint amikor elgondolkodva méricskélünk csak valamit és elszakadni a perces léptékű időtávoktól. Apránként egy egészen más, jobban kezelhető/kereskedhető világ tárul majd föl. Persze ne feledjük hozzátenni: az én utam az az én utam.

    szarvasvadasz

    VálaszTörlés
  15. BTM idézetéhez kell az adat, hogy a QE3 előtti este publikált Prechter írásból való, tehát nem a QE-hez kötődő "átírjuk az értelmezéseket" helyzet.

    Magam két dolgot nem értek EWI ügyben:
    1) Miért kell ész nélkül minden alacsony trendszint tetőnél, még a tetőzés fázisában - amikor nincs rá bizonyíték, hogy az nem egy oldalazó korrekció, amiből újabb felfelé kör jön - odabiggyeszteni a magas szintű trend vége jelölést. Itt felfelé már a 25. alkalommal. Erre még van válaszom: elemzők én pedig tréder vagyok. Ők azt nézik, hogy mi a lehetséges mozgás, amiről legszívesebben olvasnak az emberek. Nekünk kereskedőknek az a dolgunk, hogy a tények alapján kövessük a piacot, kicsontozzunk belőle egy-egy nagy valószínűséggel működő húsos szakaszt. Nem az a fontos, hogy a várakozásunkkal igazunk legyen.

    2) miért kell nekik ezt a 2-es számot erőltetni? Komolyan idiótának érzem magam, amiért a BTM által idézett felfelé 2-es hullám karakterjegy írásomat másfél éve nem látom viszont a grafikonon és a Elliott örökösei még mindig ezt hajtják. Tudjátok, Ciklus b-nek érzem. Daneric is 1-2 hete tette ki először, hogy talán ez tényleg nem kettes, hanem b.
    Rögtön teszem is ide a B leírását: "Hamis - gyakran igen hirtelen és túl korai bázis nélküli - emelkedés balekok játéka, medvecsapda, spekulánsok paradicsoma, a kaszinó szemlélet orgiája, az intézményi, és/vagy kormányzati oldal ostobaságának gőgös megnyilvánulása".

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A "Prechter Indicator" idézet Daneric-től van.
      A "70 évvel ezelőtt felrajzolta egy papírra" idézet pedig innen:
      http://www.elliottwave.com/affiliates_pr/archives/2012/09/14/Apple-s-iPhone,-Germany,-the-Fed-Why-It-s-All-Irrelevant-to-the-Market-s-Trend-aa.aspx

      Hogy Prechter mit publikált arra passz, mert azt most nem olvasom, lejárt az előfizetésem. Inkább eszek egy jó steaket, mint hogy századjára is elolvassam, ugyanazt a mantrát.

      Azt tudnod kell, hogy pontosan azért olvaslak, mert Te sosem hanyagoltad el hangsúlyozni a dolgok többesélyességét.
      A Steven Hochberg féle erőltetjük a végsőkig, majd vállat rándítva átszámozzuk mentalitás az ami felháborító (meg amikor benyögi, hogy most elmegy konferenciázni, így ma nem lesz update vagy odalök egy pár sort ennek tükrében).

      Sok jó dolgot láttam tőlük az évek alatt, de az az irány ami felé haladnak, kimondottan taszít már egy jó ideje.

      Mit nem adnék most, ha átolvashatnám az 1999-2000 évi publikációkat, hogy akkor mi volt és aztán hogy lett. Előtte és utána.

      A 2009-2012 megvan. A 2009-es lefelét végig is kísértem velük, napról-napra. Azt mondom, ott volt a szeren Prechter. Minden stimmelt. A felső fordulat, majd az alja is kb. két héttel előtte. Akkor kezdett el szorítani nekik a cipő, amikor a korrekció harmadik (felfelé) szakasza lassan és lapos szögben kezdett el "vánszorogni" felfelé. Sokkal agresszívabb és gyorsabb folytatást várhattak, de eddig csak ez jött. És csak megy és megy feljebb.

      Jó alkalom ez most a kritikusoknak és a trolloknak, hogy előjöjjenek, de Neked nincs miért szégyenkezned. Már a blog elejétől kezdve a saját véleményed mellett álltál ki, ha egyezett az EWI-el, ha szembement.

      A hullámelmélet szerintem működik, csak azon kéne elgondolkozni, hogy 70 évvel a rajzolgatás után, az internet korában, átfogóan publikálva is ugyanúgy maradt minden vagy esetleg módosulhatott-e részleteiben.

      Továbbra is úgy gondolom, hogy az önmegkérdőjelezés lehet a jele a korrekció végének. Hamarosan kiderül.

      Törlés
    2. Uhh, Hochberg az tényleg a legszélsőségesebb az erőltetésben, még szabályokat is képes áthágni, pedig az nem sok van Elliott-nál. Az ő kezében tényleg szubjektív a módszer. Viszont a skála másik oldalán szerencsére ott van Jeffrey Kennedy aki nem akarja megmondani a tutit.

      BTM, köszönöm, ugyanakkor el kell ismerni, a blog első évében eléggé az ideológiával voltam elfoglalva magam is, kevésbé az árral. Időbe telt, amíg hétvégi szórakoztató szakmai olvasmány szintjére tettem magamban az ilyen elemzéseket.

      Törlés
  16. Urak és Hölgyek kereskedni akarunk, nézzük a bizonyítékokat, a kézzelfogható adatokat. Nem kell nekünk semmit sem kitalálni. A szeptember 6-i kitörés előtt én semmi bizonyítékot sem találtam arra, hogy ne felfelé mennénk tovább - ott megvolt a kellő magabiztosság(om) a felfelé körhöz. Itt a másodiknál a QE3-nál nem, de egyik irányba sem, ezért nem dumáltam. Hogy a 6-i kitörés után "kereskedhető tető jöhet", az egy lehetőség (volt), de "jöhet" maradt, mert egy percig nem volt a kezemben bizonyíték a short helyességével kapcsolatban.

    Különösen rövid távon el kell tudnunk fogadni, ha néha nem találunk jó fogást a piacon. Ez egy igen fontos mentális előny.

    Egy gondolat még a hírekhez: szerintem a hírek továbbra sem kreálnak trendeket, soha nem is tudtak. A globális optimizmus vagy pesszimizmus ciklusait egy-egy esemény nem tudja megfordítani. Ez a baj a politikával, hogy azt gondolja magáról, képes erre. A QE3 hír egy olyan trendszakasz alatt jött ki és fejtette ki a hatását, amikor nem volt bizonyítékunk a nagyobb felfelé hullám végére (épp az imént mondtam, vagy előtte a hozzáaszólásaimban is erről panaszkodtam). Vagyis nem kreált semmilyen trendet csak rövid távon keményen megnyújtott egy szakaszt a felfelé tartó Ciklus szintű b-hullámból.

    Személy szerint én hallatlan rossz hírnek tartom a QE3-at, ez nem a megoldás, hanem egy újabb politikai lépés a szakadék felé. De majd akkor kell zuhanni ha odaértünk!!!!!

    És ez az üzenetem Prechternek is, amit meg is írtam két hete az egyik közvetlen kollégájának - tiltakozásomat kifejezve a szignál értékű bizonyítékok hiánya ellenére ismételt újabb és újabb short buzdítások miatt. Ettől még nagy elme, nagy rendszerező és gondolkodó tudós. A nagy kép tekintetében igaza is van, viszont én meg tréder vagyok és a blogolvasók többsége is az, vagy az szeretne lenni. Néhány percestől néhány napos időtávon hajtunk végre sikeres trédeket, ehhez pedig tények kellenek. így teljesen kivérezteti az olvasóközönséget mielőtt még "odaérnénk".

    Sokadszorra kérdezem: Mi értelme egy Dow-ban akár 10.000 pontosra becsült esés első 500 pontját levadászni olyan mentális állapotban amikor az előző 20-25 próbálkozás kudarcot vallott. Ki tud majd tartani az illető végig az esésben? Szerintem addigra annyira megtépázzák az önmagába és a módszerbe fektetett bizalmát, hogy képtelen lesz erre.

    VálaszTörlés
  17. Mai utolsó uff:
    Azt mondja Elliott elmélete, hogy a tömeg arra használja az információkat, hogy racionalizálja a hangulat vezérelt ötleteit.
    Akkor mi Elliott-osok minek csinálunk magunknak ideológiákat? Tök felesleges, elég az árfolyamgörbét követnünk. Van ott vaami, vagy nincs? Ezt tartsátok mindig szem előtt, bárkit is olvastok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. cimballi kösz a ki merítő filozófiát, de most már tényleg jó volna valamilyen kézen fogható elliotti frappáns elemzés.

      nero

      Törlés
  18. Szia szarvasvadász

    Publikálhatnál többet itt a blogon, ritkán olvasom CALDAROT, de a te elemzésed még nem láttam, ezért CALDARO elemzése mivel havonta 1-2 alkalommal olvasom az 1-2 évvel korábbihoz már sokkal óvatosabb, már kezd fogalmazódni benne az esés verzió is, míg korábban a töretlen emelkedés híve volt és nem azt csinálta mint az EWI hogy minden csúcstól csak a szakadék jön.

    kappa

    VálaszTörlés

Rendszeres olvasók

Alakzatok bar grafikonon

ALAKZATOK AZONOSÍTÁSA

Prechter könyv

Kötvénybaj

Europai válogatás

A Mánia vége

Alapleckék

Magunk döntsünk

Diverzifikáció?

FOREX video

10 piaci tévhit

Mítosz a Fed körül

8 könyvrészlet

Theorist '09. nov.

15 írás ill. video a hitelválságról

Mozgóátlagok

Címkék

200 SMA (3) AAPL (2) adósság (5) Amibroker (2) André Kostolany (1) arany (4) aritmetikus (1) Barack Obama (2) báziscsatorna (4) belső nap (1) Ben Bernanke (1) Birger (1) Bollinger (1) Brikka (1) BUX (6) carry-trade (1) CFD (1) Charles Collins (2) Charles Dow (1) Club EWI (18) Conquer the Crash (2) csorda (4) csordaszellem (5) csúzli (3) DAX (6) defláció (4) depresszió (8) deviza (13) diagonal triangle (6) Dick Diamond (2) divergencia (4) DIX (1) dollárerősödés (12) double key reversal (2) Dow Jones (36) dupla hármas (7) dupla kulcsforduló (3) E-mini future (46) ék (8) Elliott magyarul (7) Elliott Wave Principle (9) Elliott Wave Theorist (9) Elliott-ciklus (18) előfizetés (8) elsődleges trend (12) ending diagonal (10) erősödő dollár (4) EURHUF (1) EURJPY (1) eurozóna (3) EURUSD (30) evening star (1) expanded flat (9) extension (12) extrém ármozgás (1) ezüst (3) FED (8) fej-váll alakzat (8) Fibonacci (33) flash crash (8) flat (17) Forex (6) Fotex (1) földgáz (1) fraktál (11) FTSE (1) Futures Junctures (4) GBPJPY (1) Goldman Sachs (3) Görögország (3) Hang Seng (1) háromszög (20) hatékony piac (2) hope (2) hullám személyiségjegye (11) infláció (1) inside day (1) IOU dollárok (1) Japán (3) Jason Farkas (2) Jeffrey Kennedy (11) jelzálog (2) Kína (3) kollektív hangulat (8) kombináció (10) korrekció (20) könyvajánló (4) kőolaj (1) kötvény (1) külső nap (1) leading diagonal (1) lineáris gondolkodás (3) logaritmikus skála (1) MACD (5) Mandelbrot (1) megnyúlt hullám (2) mérés (6) Minyanville (1) momentum (8) Morgan Stanley (1) mozgóátlag (3) munkaállomás (1) Nasdaq (28) Newsweek (1) NFP (4) Nikkei (2) Nonfarm Payrolls (3) nyersolaj (2) NYSE (4) opció (1) óriás szuperciklus (14) OTP (3) outside day (4) pánik (6) pit noise (1) Ralph Nelson Elliott (8) regular flat (3) remény (4) Robert Prechter (28) RSI (11) Russel (3) short (3) Short Term Update (3) slingshot (4) social mood (5) Socionomics (6) SP500 (107) spirál (2) SPY (55) Steve Nison (1) Stochastic (1) Stocklandyard (2) stop loss (2) szándékos csőd (1) szentiment (1) szignálvonal (1) szójabab (2) tananyag (25) Thomas Bulkowski (1) throw-over (2) tovahaladó háromszög (4) trendcsatorna (22) trendvonal (2) tréningprogram (12) túladott (5) túlvett (5) TWS (1) USD (14) USDCHF (1) valószínűség a tőzsdén (3) Vancouver (3) Venezuela (1) vertical spread (1) vezérlőelv (8) Wyckoff (1) XLE (1) Zaner (4) zigzag (35)