AZ ELLIOTT WAVE INTERNATIONAL AJÁNLÁSÁVAL:

Oldalak

2012. szeptember 17., hétfő

SPX - QE3-as őszi nekiiramodás

...Károly
Mindenek előtt szeretném megosztani a blog közösségével, azokkal, akik olvasták és tisztelték, tartották a kapcsolatot vele, hogy Károly barátunk hozzászólásaival, grafikonjaival nem jelentkezik többé. Teljesen váratlanul csütörtökön este a zárás előtt rosszul lett és pénteken távozott közülünk.

A blog fórumaiban ezzel egy korszak ért véget. Ő volt az első állandó olvasó, aki hallatlanul szerette, tanulta és kutatta Elliott hullámelméletét. Kedvenc vezérlőelve volt a váltakozásról szóló. Ehhez fűződött a felfedezése is, ami egy apró részlet ugyan, de tudomásunk szerint előzőleg a világon senki nem figyelt fel rá. Észrevette, hogy dupla és tripla zigzag korrekciókban a két, illetve három alacsonyabb rendű B hullám az esetek többségében váltakozik, vagyis eltérő alakban jelentkezik. Így egy triplánál létrehozza a piac a teljes kollekciót, vagyis a flat, a háromszög és a zigzag B-t is. Kevesen tudják, de az elmúlt két év majd minden kereskedési napját együtt töltöttük Skype kapcsolaton keresztül. Grafikonokat küldözgettünk egymásnak, együtt örültünk, amikor "mammutot fogott" valamelyikünk, vagy bosszankodtunk, ha elszúrtunk egy belépőt, esetleg nem vettünk észre időben valami fontosat a hullámok között.

Családja kérte, hogy tudassam a szomorú hírt Elliott-os ismerőseivel, mert tudják, ez a társaság milyen fontos volt a számára. Egyébként arra készült, hogy ősztől önálló bejegyzésekkel járuljon hozzá a tartalomhoz. Még egyszer szerepeljen itt az avatar-ja, amit annak idején a kérésére motorja fényszórójából készítettem neki.

...

Visszatérve a piachoz, ma csupán röviden, olyan "félárbocosan", a heti idősík segítségével szeretném elkezdeni az S&P500 frissítésről szóló bejegyzést.
Továbbra is jó magabiztossággal lehet fogást találni a nagyobb képen és nincs olyan adatunk az árfolyamgörbéken, ami alapján 2009-es mélypontról kiindulva drámaian új gondolatsort lenne szükséges levezetni.
Ami eddig is zavaros volt, annak megértésébe kavart bele az elmúlt néhány nap. Hol tarthatunk a június 4-ről indult emelkedő szakaszon belül? A szeptember 3-i bejegyzés rövid távra vonatkozó megállapításait kell csak félretenni és újra összerakni a 15 hete tartó emelkedő szakaszról kezünkbe kerülő mozaikdarabokat.

A közelmúlt kontextusa (beágyazása a nagyobb képbe) akárcsak a szeptember 3-i ábrán, így fest:


Két közeli célérték van előttünk. Ha a június 4-e óta tartó emelkedő hullám Minor B akkor annak ideális célára 1.479, ha Középtávú (C), akkor 1.486. Mindkét jelölés ott van az ábrán. Vagyis az 1.479-1.486 idealizált célzóna közvetlen környezetébe ért a piac, méghozzá két igen hosszú teli fehér heti gyertyával. Egy ilyen fejlemény a még nagyobb, évtizedes bear piac kontextusában egy három hónapja tartó emelkedés idején bull klimaxnak tűnik. Más szóval nem kitörés, hanem egy olyan vételi izgalom, amely felemészti a bika erejének túlnyomó részét, ha nem a teljes energiáját. Nincs ugyanis jó helyen. Heti bontáson egy június 4-től induló folyamatos emelkedés tetején ül, egy olyan trendben, amely 15 gyertyája tart. Az ilyen gyorsulásokból, főleg ha megnövekszik a forgalom, jó kis short szignálok alakulhatnak ki és - ismétlem önmagam - kereskedhető méretű eső szakaszok. Ezek azok a helyzetek, amikor a forgalom "megöli a trendet". Azonban a legtöbb esetben nem azonnal jön rá egy mindent beborító fekete gyertyaalakzat, hanem 3-4 periódus, vagyis itt akár 3-4 hét oldalazás követheti több kisebb új csúccsal. Amikor lefordul, akkor pedig legalább egy komoly visszateszt is bekövetkezik a volatilis tetőzés után. Egy ilyen forgatókönyv talán kialakítana egy bearish divergenciát, amelyre itt a formáció mérete és momentuma miatt leginkább a hetes grafikonon lenne szükség. Esetleg a naposon is lehet értelme egy ilyen divergenciát figyelembe venni, de kisebb idősíkon csak egy puszta divergenciára ugrani most tuti kontratrend kereskedés lenne. És van egy rossz hírem: ha megvan a divergencia és/vagy a short jelzés, nagy valószínűséggel még az is csak egy jókora korrekció lesz délnek.

Mi lehet ez az utóbbi két hét emelkedés? Kisebb idősíkon ilyenkor vagy alacsonyabb rendű harmadik hullám végét, vagy pedig megnyúlt (alacsony rendű) ötödik hullámot feltételezzünk és keressünk. Az utóbbi esetben Elliott iránymutatása szerint a megnyúlt ötödikben "a piac túl messzire, túl gyorsan haladt", ezért egy drámai fordulat után azonnal beborul az árfolyam, legalábbis rövid távon, a rövid idősíkokon.
Az előbbinél (megnyúlt harmadik, aminek a végén jelentkezik a momentumcsúcs) esetén elleszünk még itt egy trend nélküli, oldalazó, le-fel szurkálásban úgy két-három-négy hetet. A két szcenárió között ezen a ponton szándékosan nem szeretnék színt vallani, mert csupán az előttünk álló időszak karakterjegyeire igyekszem következtetni ebben a bekezdésben.

Amúgy bármelyik is történjen (ti. megnyúlt hármas, vagy ötös al-alhullám), ez megmagyarázza, hogy a belső szerkezetből, az alacsonyabb rendű alhullámok alapján számított múltkori 1440 körüli célár miért nem működött. Sokszor járunk így, hogy amikor szeretnénk befinomítani a becslésünket, akkor a piac ránk cáfol és kénytelenek leszünk visszatérni a nagyobb idősíkok által diktált mértékekhez. A kitörés, amely szeptember 6-án indult a most pénteki zárásig még nem ért véget. Egyszerűen a belső szerkezetre finomítással csínján kell bánni, mert ha a nagyobb struktúra kívánja ezeket a magasabb szinteket, akkor könnyen szem elől téveszthetjük a fától az erdőt.

Magam egyelőre csak a csatorna középvonala alatt adnék bele alacsonyabb idősík short szignálokba, annak szól a piros vastagítás. Ekkora heti, vagy napi momentummal előbb nem érdemes vitatkozni.

19 megjegyzés:

  1. Károly Családjának őszinte részvét!

    VálaszTörlés
  2. Őszinte részvétem Isten áldjon kedves Károly, fájó szívvel és könnyező sőt síró szemmel búcsúzom tőled bejegyzéseid örökké élni fognak bennem, még egyszer isten veled.

    VálaszTörlés
  3. Borzasztó szomorú hírrel nyitottál.....rengeteg chartját elmentettem....őszintén sajnálom!!!!!
    Talasz

    VálaszTörlés
  4. az alábbi kép a dax mozgása napos bontásban 2001-2002-ből.....jelenleg a hetes bontás nyújt hasonló képet, a chart emelkedő szakaszára.....lehet, hogy eltúlzom az analógiák jelentőségét, de az elmúlt 2-3 évben daxban, buxban elég jól megjátszhatóak voltak...../saját Pl.: hati BUX short febr.7-étől június 4.-ig....a long belépőkkel még bajban vagyok..../ és még egy összehasonlítás eggyel lejjebb.....
    http://kepfeltoltes.hu/view/120424/dax_2001_anal_gia_www.kepfeltoltes.hu_.png
    http://stooq.com/c/?s=^dax&d=20120914&c=5y&t=l&a=ln&r=fbux.f&1347863978
    Talasz

    VálaszTörlés
  5. ..hianyozni fog Karoly sokunknak...oszinte reszvet...:(

    VálaszTörlés
  6. Nagyon szomorú ez a hír! Őszinte részvétem. Sok erőt és kitartást kívánok Károly családjának ebben a nehéz helyzetben.

    Géza

    VálaszTörlés
  7. Sziasztok
    sajnálom ami történt Károllyal.Őszinte részvétem.
    Krisztián

    VálaszTörlés
  8. R.I.P.
    Őszinte részvétem a családtagoknak!
    timmy

    VálaszTörlés
  9. Osztozom a család fájdalmában Károly nagyon hiányozni fog őszinte részvétem a családnak, az utolsó bejegyzésed szept. 6-án nekem szólt egyszerűen ezt nem lehet felfogni, hogy el mentél, hiányozni fogsz.

    kappa

    VálaszTörlés
  10. Őszinte részvétem, nyugodj békében Károly!
    Márton

    VálaszTörlés
  11. Hiányozni fogsz Károly! :-(((

    Nyugodj békében...

    Brikka

    VálaszTörlés
  12. sziasztok,

    sajnos személyesen nem ismertem Károlyt. mindig szívesen segített bárkinek...
    nyugodj békében Károly, és részvétem a hozzátartozóknak

    ricsi

    VálaszTörlés
  13. Isten Veled Károly!
    Isten Veled motoros testvér!
    :-(

    VálaszTörlés
  14. 'Ismeretlen ismerősként' csatlakozom blogtársaimhoz, hogy őszinte részvétem fejezzem ki a hozzátartozóknak.
    Adjon az Úr örök nyugodalmat Neked, és az örök Világosság fényeskedjen Neked...
    Nyugodj békében Károly...

    VálaszTörlés
  15. Nem hiszem el!Sokkoló ez a hír,tegnap olvastam,de még mindig nem jutok szóhoz.Laci első oktatásán találkoztunk,akkor ismertem meg,azóta is tartottuk a kapcsolatot,hol telefonon,hol skypon,elemeztünk együtt,küldtünk egymásnak várakozásokat,elemzéseket.2 hete keresett,hogy menjünk el Birgit S. előadására Agárdra,de ez már.....Most nagyon fáj,hogy pár nappal ezelőtt hívott skypon,de nem voltam itthon és elfelejtettem visszahívni.
    Milyen jókat söröztünk a tavaszi tanfolyam alkalmából,akkor megbeszéltük,hogy meglepjük egyszer Lacit Vancouverben,ez......
    NYUGODJ BÉKÉBEN KÁROLY,Isten veled,soha nem feledlek!!!

    VálaszTörlés
  16. Károly alap pillére, védjegye volt az oldalnak szakmaiságával, kulturált stílusával, önzetlen baráti segítőkészségével. Azt hiszem írhatom többes szám első személyben, hogy azért szeretjük ezt blogot, mert ilyen emberek publikáln(t)ak itt, mint Károly.
    Őszinte részvétem a családnak.
    Nyugodj Békében Károly!
    Zorro

    VálaszTörlés
  17. Kedves Károly,

    Nehéz szavakba önteni azt a szomorúságot és űrt amit váratlanul itt hagytál nekünk , a blog írójának és olvasóinak. Kisbandihoz hasonlóan én is Cimballi első oktatásán találkoztam és már akkor kitűnt szakmaiságod , tapasztalatod. Egyike lehetek aki utoljára beszélt veled telefonon múlt szerdán . Beszélgetésünk jó hangulatban folyt semmi nem utalt a közelgő végre.
    Hétfő óta próbálom, de európaiként majd lehetetlen feldolgozni ami történt ...
    Talán e tőzsdei hossz csúcsán mentél el....

    Isten veled !

    Nupagagyi

    VálaszTörlés

Rendszeres olvasók

Alakzatok bar grafikonon

ALAKZATOK AZONOSÍTÁSA

Prechter könyv

Kötvénybaj

Europai válogatás

A Mánia vége

Alapleckék

Magunk döntsünk

Diverzifikáció?

FOREX video

10 piaci tévhit

Mítosz a Fed körül

8 könyvrészlet

Theorist '09. nov.

15 írás ill. video a hitelválságról

Mozgóátlagok

Címkék

200 SMA (3) AAPL (2) adósság (5) Amibroker (2) André Kostolany (1) arany (4) aritmetikus (1) Barack Obama (2) báziscsatorna (4) belső nap (1) Ben Bernanke (1) Birger (1) Bollinger (1) Brikka (1) BUX (6) carry-trade (1) CFD (1) Charles Collins (2) Charles Dow (1) Club EWI (18) Conquer the Crash (2) csorda (4) csordaszellem (5) csúzli (3) DAX (6) defláció (4) depresszió (8) deviza (13) diagonal triangle (6) Dick Diamond (2) divergencia (4) DIX (1) dollárerősödés (12) double key reversal (2) Dow Jones (36) dupla hármas (7) dupla kulcsforduló (3) E-mini future (46) ék (8) Elliott magyarul (7) Elliott Wave Principle (9) Elliott Wave Theorist (9) Elliott-ciklus (18) előfizetés (8) elsődleges trend (12) ending diagonal (10) erősödő dollár (4) EURHUF (1) EURJPY (1) eurozóna (3) EURUSD (30) evening star (1) expanded flat (9) extension (12) extrém ármozgás (1) ezüst (3) FED (8) fej-váll alakzat (8) Fibonacci (33) flash crash (8) flat (17) Forex (6) Fotex (1) földgáz (1) fraktál (11) FTSE (1) Futures Junctures (4) GBPJPY (1) Goldman Sachs (3) Görögország (3) Hang Seng (1) háromszög (20) hatékony piac (2) hope (2) hullám személyiségjegye (11) infláció (1) inside day (1) IOU dollárok (1) Japán (3) Jason Farkas (2) Jeffrey Kennedy (11) jelzálog (2) Kína (3) kollektív hangulat (8) kombináció (10) korrekció (20) könyvajánló (4) kőolaj (1) kötvény (1) külső nap (1) leading diagonal (1) lineáris gondolkodás (3) logaritmikus skála (1) MACD (5) Mandelbrot (1) megnyúlt hullám (2) mérés (6) Minyanville (1) momentum (8) Morgan Stanley (1) mozgóátlag (3) munkaállomás (1) Nasdaq (28) Newsweek (1) NFP (4) Nikkei (2) Nonfarm Payrolls (3) nyersolaj (2) NYSE (4) opció (1) óriás szuperciklus (14) OTP (3) outside day (4) pánik (6) pit noise (1) Ralph Nelson Elliott (8) regular flat (3) remény (4) Robert Prechter (28) RSI (11) Russel (3) short (3) Short Term Update (3) slingshot (4) social mood (5) Socionomics (6) SP500 (107) spirál (2) SPY (55) Steve Nison (1) Stochastic (1) Stocklandyard (2) stop loss (2) szándékos csőd (1) szentiment (1) szignálvonal (1) szójabab (2) tananyag (25) Thomas Bulkowski (1) throw-over (2) tovahaladó háromszög (4) trendcsatorna (22) trendvonal (2) tréningprogram (12) túladott (5) túlvett (5) TWS (1) USD (14) USDCHF (1) valószínűség a tőzsdén (3) Vancouver (3) Venezuela (1) vertical spread (1) vezérlőelv (8) Wyckoff (1) XLE (1) Zaner (4) zigzag (35)