AZ ELLIOTT WAVE INTERNATIONAL AJÁNLÁSÁVAL:

Oldalak

2012. november 20., kedd

Hétfő: Egy szintet feljebb

Kiigazítás a mérték alapján

A hétvégi elemzés 60 perces ábrája alapján hétfőn fel, 1365-1370 környékére várhattuk a piacot. Az SPX viszont épp egy nagyságrenddel többet emelkedett, 1385-ig. Ez annyit tesz, hogy nem Minuette, hanem egy renddel nagyobb, Minute szintű az emelkedés. Nem szükséges miatta nagyon átrendezni az ábrát, csupán a sima zárójel (iii)-as pénteki alj szögletes zárójel [iii]-as minimumnak bizonyult. Nem (iv)-es, hanem a [iii]-[iv] szakasz halad északnak. Nemcsak órás zárások voltak, hanem nagyobb idősík shortok is jobbnak látták a profit egy részét zsebre tenni.

Amint előző írásomban utaltam rá, elképzelhető, hogy végül a várakozásomnál eggyel kevesebb újabb minimum következik be. Ez azonban nem feltétlen javítja a bika esélyeit. Szerintem az új fejleménnyel felkerült a térképre egy eddig elhanyagolható lehetőség, miszerint most már valóban 1-2 sorozat épül délnek (fehér alternatíva). Jelenleg nem érdemes vele foglalkozni, a sor végén kullog az esélye. Ha az előttünk álló néhány napban az október 23 - november 2-i három hullámhoz hasonló alakzatot hozunk össze, akkor érdemes komolyabban venni.

SP500 a hétfői kereskedés után

Ezek szerint a legvalószínűbb, hogy már csak egy további alj van hátra a [v], azaz C, azaz (B) pontig, ahonnan a 2009-ről utolsó felfelé kör elindulhat. Egyebekben minden változatlan.

59 megjegyzés:

  1. Csabesz, akkor erre nézz rá. Itt sem szerepeltetem, de valóban előfordulhat, hogy a (4)-es zigzag első fele, a W ért véget. Nyilván a nyugalom megzavarását okozná, ha még egy negyedik verziót is igyekeznék ezen a rajzon feltüntetni. Nézzük mire megy ez a felfelé kör és utána lehet, hogy előbújik, amit mondasz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ...sot meg otodik is lehet:)..az abc-vel kesz lenne egy ld1-es...tudom ld-nel 5hullam lenne az igazi elso korben de tudjuk hogy ld-be "belefer 3 is...Cimballi..nem gondolod hogy az elso korrekcios szakasz ott Sandy-nel elegge b szagu?..thx..

      Törlés
    2. Charlie, azért tartom ott a [b] alternatív jelölést, meg tettem fel rá az 50% retrace jelölést. De te is tudod, ez "csak" vezérlőelv.

      Más: Nasdaq határidő 240-percese szeptember 14-e óta nem volt bull tartományban, most itt áll egy hajszálnyira tőle és talán horgot formáz. Közeli divergencia lesz belőle, vagy elsül horog?
      Ha az utóbbi, akkor jó kitörés és kivégzi az elsődleges számozásom, vagy fals kitörés és épp hogy megerősíti?

      Törlés
  2. köszi srácok! :-)
    csabesz

    VálaszTörlés
  3. dax hetes bar chart...abban a szuk savban heti szinten 4nyito es 4zaro ar keletkezett...szerintem short szempontbol fontos hogy heti szinten zaroar tekinteteben maradjon alatta....egyebkent dax hetes charton ilyen szuk savban ilyen hosszu oldalazast meg nagyitoval is nehez talalni...az ebbol letoresnek nagy jelentosege lehet...
    http://kepfeltoltes.hu/121120/dax_www.kepfeltoltes.hu_.gif

    VálaszTörlés
  4. OFF
    http://sh0eb0x.tumblr.com/post/28586570798/something-i-learned-today-the-ratio-between-the
    ON

    VálaszTörlés
  5. sp futi ..elkepzeles rovidre..
    http://kepfeltoltes.hu/121121/sp_www.kepfeltoltes.hu_.gif

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. dax rovid..
      http://kepfeltoltes.hu/121121/dax_www.kepfeltoltes.hu_.gif

      Törlés
    2. Pontosan. Vagy legalábbis magam is így látom.

      Törlés
    3. sp meg jonak tunik..daxot mar nem latom jonak..ext fibo 162fole ment..masrol lehet szo..

      Törlés
    4. elkepzelheto hogy kis sarga a-nal kesz volt a kori?..oda kerulne B es mar C megy fel..ami sp futinal ed gyanus ..azt a pulykaevo illikviditasat neki..hagyni kell ezt a francba..

      Törlés
    5. ...sp-nél a b/B esetleg wxy?...
      elég hosszúra fogják az biztos....

      Törlés
  6. sziasztok. Ehhez mit szoltok SP-nél?

    http://elliottwavepredictions.com/wp-content/uploads/2012/11/SPX-90m-11-19-125.png

    DAX nem akar korrigálni pedig ráférne.(meghát beshortoltam/tipikus :) /) Egyébként megelpően együtt mozog most SP-vel...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. üdv

      Ez ön magába kevés lenne, de ha vissza menöleg megnézed az elemzését szept. elejétől pár pont el téréssel pontos az elemzés én spec 90%-os esélyt adok ennek.

      Törlés
  7. Eu-ban aki nagyon bika szeretne lenni, szerintem akár elkezdhet gondolkozni a C of (E) hullámban...H1-en lefelé az RSI-n besült swingek, magasabb idősíkok bulltámaszon, közben a flat diagonál (iv) of [c] szintjét kivette a PA, mindezt egy báziscsatorna töréssel egybekötve.

    Szeirntem a medvék reménye az lehet, ha ez még csak egy B of B hullám lesz felfelé...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szép monoton up nap volt. Szép napos gyertya lesz, ha így marad. 3/3-nak tűnik eddig. Kontextus azért még messze nem dőlt el...

      Törlés
  8. Cimballi...daxnal nem lehet hogy c hullam megy fel 6950tol?..egy irregular flat B hullam c-je...de hogy elotte mi van?..csonka vagy nem csonka..passz..vagy ez igy mar tuleroltetett?
    http://kepfeltoltes.hu/121122/dax_www.kepfeltoltes.hu_.gif

    VálaszTörlés
  9. sp futi...probalkozzunk megint..
    http://kepfeltoltes.hu/121123/sp_www.kepfeltoltes.hu_.gif

    VálaszTörlés
  10. ez megint nem jött be ,totál a másik irány lett volna jó ,cimballi írta nem lesz több napos long ,hát lett
    szívó ág

    VálaszTörlés
  11. de te is bele tartozol ,szoktam olvasni a ökörségeidet

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    2. a spy már 70 pontot jött az aljától a dj 550 -et ,jöttök hogy nem kettes volt nem b hanem c nem hanem ld /b/ c flat
      fingod nincs hogy sokszor mit írsz és utána te mondod én mondtam hogy flat vagy LD (b/c) [b]
      birka

      Törlés
    3. Már egy jó ideje nem írok, indexeket amúgy is ritkán elemzek (leginkább daxot nézék)...olvass vissza feljebb egy pár sort.

      A sértő hozzászilásaimat pedig majd törölni fogom...nekem legalább van önkritikám!

      Törlés
    4. nekem is van ön kritikám ,én is törölném ha tudnám ,de te kezdted , senkit nem csesztetem ,meg jegyeztem ,hogy megint nem jött be mert ahogy írtam ,spy 70 pont DJ 550 dax 370 jött ,valami nem stimmel amit cimballi irt ,te meg jössz avval , nem értelmezzük jól

      Törlés
    5. Ne írj névtelenül és tudod törölni a hozzászólásodat. Főleg ha "brika"ságot írsz...

      - Nézz rá a postolt rajzra...minden lényeges dolog rajta van! (Amúgy emlékszem, hogy a múltkori postok egyiknél írta Cimballi, hogy 100 pontos NQ emelkedés várható...)

      - "fingod nincs hogy sokszor mit írsz és utána te mondod én mondtam hogy flat vagy LD (b/c) [b]" Ezt mutasd már meg hol írtam!

      Kb. egy hónapja nem írtam ide...most is csak egy EU lehetőség miatt írtam tegnap d.u., mert nagyobb képen akár fontos dolog kezdődhetett akkor...de igazából kár volt.

      Mindegy is...

      Válasz magadnak egy nick-et, és írj normális kommenteket. Ha lesz elképzelésed van, tetted fel. Ha most van elképzelésed, illusztráld!

      (valahogy úgy érzem ez el fog maradni...)

      Üdv,

      Brikka

      Törlés
    6. cső Brikka,

      kb 10 nappal ezelőtt tettem fel a képem :http://kepfeltoltes.hu/view/121114/eurusd_60_www.kepfeltoltes.hu_.png miszerint most egy fel jön majd pedig le, de beleírtam azt is h lehet hogy az I egy X vagy B...
      most h felment addig, ameddig rajzoltam elvetettem az ábrát, mert a momentumok tényleg azt mondják h inkább 3/3/C/E az az a hsz utolsó "fel"-jének gyorsuló szakasza.

      Kedves Névtelen, ha olvastál vna a sorok között akkor láttad vna h brikka non jól időzítette a long írását ma és ténylegesen egy jó kis fehér teligyertyát láthattunk €/$-ban.. Annak ellenére h pont addig ment az euró ameddig
      rajzoltam, átváltottam én is a 3/3-ra!!
      szóval f@sza volt brikka, perfect timing!!

      üdv.,
      timmy

      Törlés
    7. Szia Timmy,

      Nem láttam a rajzodat. Azért én azt 3/3/C/E-t legalább egy trendszinttel lejjebb hoznám. Ráadásul (E) maga lehet egy DZZ is, meg hsz is...szóval abban én még nem gondolkodom.
      Egyelőre csak egy kicsit billentem egy felfelé tartó C hullám irányába, nem eszik olyan forrón a kását. Pl: ha a te ábrádat nézem simán lehet ez az impulzív mozgás egy (c) of [b] of B...

      A timing most tényleg jól sikerült, azért is írtam be ( mert mint látható, nem voltam mostanában aktív), mert számomra egyre több fontos dolog jelent meg a longok mellett...pedig benn volt a pakliban egy 5. hullám lefelé, 1.261x környékére. De a második éjszakai esés ledolgozása kinyírta a shortokat (+ feljebb említett dolgok ;))

      Igazából névtelenre azért pipultam be, mert ha elolvasná a postokat, képpel együtt, meg Cimballi hozzászólásait (pl: nov. 20-án) akkor nem írná ezt. Nem tudom megérteni, hogy minek kell ilyen kekeckedő fikázó stílusban nyomni az szövegeket egy olyan emberre, aki sok embernek segít, többek között nekem is.
      Azt sem értem, ha én is "bele tartozom" az "ökörséget", vagy "birkaságot" írok klubbjába, akkor minek olvassa?! Ahogy Károly írta mindig az ilyeneknek: látod az avatárom, ne olvasd el amit írok...

      Felkúrtam magam ezen és kár volt neki azt írnom, ami(t)...

      Törlés
    8. Sziasztok. Higgadtság skacok. Most könnyen mondom, mert kihagytam a csütörtök-pénteket, ezért kipihent vagyok.

      A profizmus jegyében: Brikka, vedd ezt úgy, mint próbát és edzést. Ha kapunk egy kritikát, akkor nem az a lényeg, hogy jogos, vagy félreértésen, vagy netán rosszindulaton alapul. Magunk számára mérlegelhetjük ezt egy pillanatra, de azután továbblépünk. Nem udvariasságból, hanem magunk miatt. Nekünk különösen fontos ez a továbblendülés, mert nem szabad engednünk, hogy a beszólás nyomán "már csak azért is" üzemmódba kerüljünk. Mert a tőzsdén az életveszélyes. Elkezdünk ragaszkodni a véleményünkhöz, elkezd fontossá válni, hogy igazunk legyen.
      Sokszor észrevettem magamon, hogy a támadások idején lassan írom felül az aktuális elképzelésem, mert nemcsak a piacról érkező objektív információkat mérlegelem, hanem bejön az egóm, a magam nyűgje, a magam szempontja, ami a piac számára nem tényező. Ráadásul mindez "ügyesen" felülsúlyozva. Túlzott befelé figyelés alakul ki, pedig az ár története, a piac realitása az a grafikonokon van. Ezt figyeltem meg magammal kapcsolatban és természetesen nekem sem sikerül mindig az átsiklás. Olyankor simán felülök fordítva a lóra és csak a módszeres kockázatmenedzsmentem véd meg a bajtól.

      Az egyik ok, amiért megírtam a "Játék a valószínűséggel" cikkemet, hogy ilyenkor oda lehessen linkelni, hogy mi így dolgozunk. Tulajdonképpen ez kellene kockázati figyelmeztetés helyett az oldal aljára. :) Majd leközlöm a második részt belőle.
      http://www.myelliott.blogspot.ca/2012/11/jatek-valoszinuseggel-i-resz.html

      Törlés
    9. Szia,

      Ha engem szapulnak az sokkal kevésbé zavar, max. akkor ha utólag. Ha viszont valaki korrektül, real-time írja ,hogy szerinte emiatt meg amiatt mást vár,az üdvözlendő.

      Engem sokkal érzékenyebben érint, ha ezt mással teszik. Eddig nem is nagyon reagáltam az ilyenre. Most igen, de be is láttam, hogy nem így kellett volna..

      Törlés
    10. Szia Brikka,

      természetesen nem eszik forrón a kását :-) és mivel éjfélkor írtam kicsit pontatlan is vtam.. egy trendszintel lejjebb iii/3/A/Y lenne a helyesebb számozás.. vmi ilyesmi :
      http://kepfeltoltes.hu/view/121124/eurusd_240_2__www.kepfeltoltes.hu_.png
      jól látszik az rsi-n /ami jelenleg 80 körül jár / és a macd-n is h itt egy trendszakasz-ban vmiféle 3/3 van.
      De hiába érte el a rajzom az 1,3-as szintet, az 1-2, i-ii bear okoskodás szinte biztos h besült!

      üdv.,
      timmy

      Törlés
  12. En azzal a verzioval mennek a mostani emelkedes ellenere ami kicsit fentebb lathato ..Gabor linkelte be Sid chartjat es most menne az LD2;annak is a c3-at csinalhatta ma...

    VálaszTörlés
  13. A végén csak ki ne derüljön, hogy délnek csak a 4. hullám ment és most jön az 5.

    kappa

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. akkor lenne igazán durva meglepi ,de azért ott motoszkál én előttem is de akkor régen rossz
      ber

      Törlés
  14. Akkor ha jól látom a rajz szerint feljöhet még 1430-ig is az SnP?
    üdv: Adri

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valahogy ez így nem stim mert akkor az egész északnak egy impulzus itt legkésőbb hétfő délután fordulni kell mert szinte a föl fele menet számozhatatlan, se 3-as se 5-ös se semmi én nem tudok bele látni semmilyen hullám szerkezetet, igaz kezdő vagyok.

      kappa

      Törlés
  15. Az SPX-ben a felfelé tartó Minute [iv] elsődleges rövid táv elképzelés feketével jelölve kimúlt. 1405 volt ugyanis a kritikus szintje. Már majdnem 0% az esélye, mert max. akkor maradhat, ha háromszög A hullám (fel) ér véget hétfőn. Azonban semmi jele sem volt a hiányolt néhány nap lefelé [v] elindulásának. Charlie-t idézem, aki végig 'a'-t és b-t keresett az emelkedésben, semmi induló ötödiket. Azért látta úgy, mert kategorikusan nem volt a trend folytatódására utaló short setup az új aljra, vagy a régi visszatesztjére. Igazán értő rajzok voltak, ezúton is gratulálok hozzá.

    A legutóbbi ábrámon 3 verzió szerepelt
    http://4.bp.blogspot.com/-sXNZmuO0CJU/UKr8jkZRsAI/AAAAAAAABsU/-xh1Q_VPuD4/s1600/NOV19_SPX_30min.JPG
    ebből a rangsorban első ment ki majdnem 0% valószínűségre.
    Ott van a rajzon a másik két lehetőség. Mondok harmadikat is: mivel az 1343 tényleg nagyon minimum célár a teljes esésnek, ezért rendkívül valószínűnek tartottam egy újabb aljat. Innen nézve az 1410 meglepő. Ez alatt azt értem, gyanús, hogy hiányzik egy lefelé kör az utolsó 4 hónap emelkedés előtt. Ha ez a gyanú igazolódik, akkor a jelenlegi emelkedés egy Minor X-nek is bizonyulhat. Ez lehet jelenleg a harmadik alternatíva.

    A nagy kép a domináns, arról pedig az esés ellenére az elmúlt két hónap minden megnyilatkozásánál azt mondtam, bull, bull, bull még egy 4-4,5 hónapig tartó utolsó felfelé kör erejéig. Többször hivatkoztam a heti RSI bull momentum képére. Ami azt jelenti, hogy nagyobb idősík "befektetői" támogatása nincs az esésnek. A piacra még lesznek erős kéz belépő longok.

    Íme az ábra, amit augusztus óta rajzolok:
    http://2.bp.blogspot.com/-Y5JjXVqOqpY/UKgxz6E8MMI/AAAAAAAABps/SFGJyQQb9b8/s1600/NOV16_GSPC_weekly.JPG
    Ezen tűnik az SPX 1434-as minimum egy kicsit karcsúnak.

    SPX naposon egyébként bearish slingshot veszély van. (még nem csúzli, mert ahhoz fordulós jelzés kellene). Erőssége közepes, jövő hét közepére mehet át gyengébe, ha addig nincs bear fejlemény.

    VálaszTörlés
  16. üdv

    Ebből az a tanulság hogy elliott nem kereskedési rendszer, viszont ami kissé kérdőjelesé teszi a rendszert, hogy minden elliottos elemző ekkora trapra nem számított, mindegy melyik oldalon áll érthetőbben akik még várnak új csúcsot és akik szerint bent volt a csúcs azok mind kettő elemzés bőven csütörtököt mondott tehát ez a rendszer mint ahogy írtam már korábban rövid távon semmire nem jó, közép és hosszú távon talán lehet vele valamit kezdeni.

    kappa

    VálaszTörlés
  17. kappa kiegészíteném szvsz. annyira hozta eddig az elliott elméletet az amcsi piac, hogy felületesen elemeztek mostanában a profi elemzők is, én rendszeresen olvasom AD blogját és ő a BUX OTP elemzésre elliott alapján óriási energiát fordít és szinte még a mikro hullámok is pontosak neki pedig a magyar piacra aztán totálra lehetne mondani az inlikvid össze vissza ságot, én azt mondom hogy ezeknek az elemzőknek többet kellene foglalkozni elliottal nem csak be gyakoolt séma alapján 5 perc alatt eldönteni, hogy merre az ara. Én különben nagyon várom már AD SP elemzését ha olyan energiával csinálja mint a magyar piacot én szerintem ő ekkora bakit nem lő.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Twer, semmi baki sincs az elemzésben. Baki az, ha valaki az első esést látva szeptemberről nem készít legalább egy olyan alternatívát, amiben az esés korrekció. Nagyon fontosnak tartottam szeptember 24-én sürgősen kijönni egy bejegyzéssel, ami arról szól, hogy kereskedhető, fontos tető lehet bent. Majd a múlt hétvégén a részletezés arról, hogy megváltozik a kereskedés képe. Az vakmerő kijelentés és hiba lett volna mondani, hogy eddig és ilyen gyorsan megyünk fel. Én tök jól érzem magam és elégedett vagyok a helyzet értékelésével. Ez számomra nem volt végiglongolható emelkedés, így nyilván nem hoztam ki belőle a maximumot. Nem az a lényeg, hogy 1-perces szintig minden kis részletet helyesen beszámozva előre megmondd a tutit, hanem hogy tudd, mi a valószínű. Mert az utóbbit reálisan lehet tudni.

      Tudod miért van ekkora emelkedés? Mert a valószínűnek látszó két szint nem fogta meg az emelkedést 1370-nél, majd 1385-nél. Ezt követően a medvék félreálltak, érzékelték, hogy nincs shortjelzés. Azt mondták, hogy a fő trendvonal törését megvárjuk, felette kevéssel kezdünk újra shortolni, ahol egyébként a longok is realizálni szeretnének. Erre létrejött egy vételi vákuum egy ünnepi, professzionális trédereket nélkülöző időszakban. Ezt nem kifizetődő beenni új longok nyitására. Ilyenkor jön hétfőn egy kis gyertya, új maximummal és kedden a semmiből hirtelen előtörnek a medvék.

      Törlés
  18. jol felkorbacsolta az erzelmeket ez a roviditett halaados het...nem tudom mekkora volt a forgalom de biztos atlag alatti..varjuk meg ha visszater a forgalom merre az arra..az hogy elliott rovidre nem jo annak elegge ellentmond hogy Cimballi 1-3percesen kereskedik es napon tulra nem surun visz pozit...ha nem mukodne akkor gondolom nem elne ott ahol...a "gond" az hogy olyan treder aki ilyen rovidre tud kereskedni hosszutavon profitabilisen,az olyan ritka mint a feher hollo:)....az meg hogy itt a blogjan megosztja elkepzeleseinek egy reszet az tiszteletet erdemel..

    VálaszTörlés
  19. sziasztok
    A dax feljött 7327 -ig esőcsati felső vonaláig felszúrt ,hétfőn van még tér felfelé vagy innen fordul
    egy elképzelést felraknátok ,meg sp -re ha hétfő du. fordul kiviszi és csinál egy új aljat vagy dupla alj várható
    ber

    VálaszTörlés
  20. Kappa, volt egy felvetésed, miszerint a "fölfelé menet számozhatatlan". Fontos észrevétel, ugyanis egyetlen masszív hullámnak tűnnek sokszor az A hullámok főleg ha háromszöghöz tartoznak. Egyébként ott van benne a kis b alhullám, csak rendkívül sekély. Ami megjelent előtted az egy jellegzetes hsz A karakterjegy. Nem szeretném még propagálni a háromszöget, mert azt csak a szűkülés megjelenésekor szabad. Rendkívül korai lenne róla beszélni, ezért inkább valami mást vetnék fel.

    Ugyancsak Elliott-i nézőpont, hogy amit a piac árban korrigál, azt nem fogja időben. No komment, egyelőre.

    VálaszTörlés
  21. nasi..
    http://kepfeltoltes.hu/121125/nasi_www.kepfeltoltes.hu_.gif

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. daxi..
      http://kepfeltoltes.hu/121125/dax_www.kepfeltoltes.hu_.gif

      Törlés
    2. Nasdaq, igen az egyszerű. Ha még ráhelyezel egy Elliott-i ideiglenes trendcsatornát, akkor az én véleményemmel 100%-ban megegyezik. Szerintem ugyanis azt készülünk pár órára, maximum egy napra megtörni. Erről szól az utóbbi napok megugrása az előző hozzászólásomban említett vételi vákuum.

      Ha pedig a Nasdaq ilyen szép impulzusnak tűnik, az kiváló nekünk, hiszen akkor ő valóban a C hullám esést hajtja végre öt alhullámban (illetve ezen az idősíkon a megnyúlás miatt 9-ben) a flat korrekción belül.

      Az SPX-re ez nyilván nem igaz, azonban ez csak annyit tesz, hogy nem ötös, hanem 3-as szerkezetű az esés, tehát majd nem jelölhetjük C-vel. A végső alj az SPX-ben Y, vagy (4)-es jelölést kap. A (4)-es a giga diagonálnak szól majd, az Y pedig az általam régóta elsődlegesnek tartott dupla zigzag jelölésnek egészen a 2009-es mélypontról kiindulva.

      Frissen érkezőknek mondom, hogy a
      http://www.myelliott.blogspot.ca/2012/11/hely-meg-van.html
      bejegyzés ábráiból és linkjeiből össze lehet szedni, amiről beszélünk.

      Törlés
  22. Nasdaq-on mindenképpen vártok új aljat? a 4 órás RSI szeptember óta nem mozdult ilyen magasra, elég bullossá vált a kép.

    Tom

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Részemről az nov. 16-i alj közvetlen közelébe jutó eső hullám a minimum várakozás.

      Törlés
  23. eu-ban hsz (B) of [4] poziban? ha az, akkor minimális célár 1.292x...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. szia brikka...ha trefas kedveben akar lenni akkor kijohet a hszbol a masik iranyba is...
      http://kepfeltoltes.hu/121126/eu_www.kepfeltoltes.hu_.gif

      Törlés
    2. igen kijöhet még ez is...nagyon sűrűsödik a chart kis tf-en. Egyelőre arra hajlok, hogy E hullám maga is egy háromszög lesz, és kb még egy utolsó a-b-c hiányzik egy percesen felfelé...

      Törlés
    3. Mármint ahogy Brikka látja

      Vik

      Törlés
  24. dax futi rovidre...ha igy is lesz,sok a variacio hogy mit fejezhet be a sarga teglalapnal 6950tol...lehet c hullam vege lehet 3.hullam vege lehet 1...kar belemenni egyelore..
    http://kepfeltoltes.hu/121127/dax_www.kepfeltoltes.hu_.gif

    VálaszTörlés
  25. Üdv,

    Ugye jól látom, hogy majd minden indexben 4 óráson akkora beairsh slingshot van mint a húzat?! (Legalábbis, dax, snp, dow ban mindenképp, mert én azokat figyelem...)

    totem

    VálaszTörlés
  26. Majd ha lefordul, akkor lesz meg valóban. Nyilván amíg felfelé halad, addig semmi. Egyébként javaslom a napos idősíkot, mert 240 percben túl széles, illetve túl sok volt a momentum.

    VálaszTörlés
  27. Talán most megfelelő számú felfelé hullámunk van. Lássunk egy kis esést (9-10 SPX pontot), azután egy sikeres visszatesztet és azután mehet a lefelé szignálok kiválasztás.

    VálaszTörlés

Rendszeres olvasók

Alakzatok bar grafikonon

ALAKZATOK AZONOSÍTÁSA

Prechter könyv

Kötvénybaj

Europai válogatás

A Mánia vége

Alapleckék

Magunk döntsünk

Diverzifikáció?

FOREX video

10 piaci tévhit

Mítosz a Fed körül

8 könyvrészlet

Theorist '09. nov.

15 írás ill. video a hitelválságról

Mozgóátlagok

Címkék

200 SMA (3) AAPL (2) adósság (5) Amibroker (2) André Kostolany (1) arany (4) aritmetikus (1) Barack Obama (2) báziscsatorna (4) belső nap (1) Ben Bernanke (1) Birger (1) Bollinger (1) Brikka (1) BUX (6) carry-trade (1) CFD (1) Charles Collins (2) Charles Dow (1) Club EWI (18) Conquer the Crash (2) csorda (4) csordaszellem (5) csúzli (3) DAX (6) defláció (4) depresszió (8) deviza (13) diagonal triangle (6) Dick Diamond (2) divergencia (4) DIX (1) dollárerősödés (12) double key reversal (2) Dow Jones (36) dupla hármas (7) dupla kulcsforduló (3) E-mini future (46) ék (8) Elliott magyarul (7) Elliott Wave Principle (9) Elliott Wave Theorist (9) Elliott-ciklus (18) előfizetés (8) elsődleges trend (12) ending diagonal (10) erősödő dollár (4) EURHUF (1) EURJPY (1) eurozóna (3) EURUSD (30) evening star (1) expanded flat (9) extension (12) extrém ármozgás (1) ezüst (3) FED (8) fej-váll alakzat (8) Fibonacci (33) flash crash (8) flat (17) Forex (6) Fotex (1) földgáz (1) fraktál (11) FTSE (1) Futures Junctures (4) GBPJPY (1) Goldman Sachs (3) Görögország (3) Hang Seng (1) háromszög (20) hatékony piac (2) hope (2) hullám személyiségjegye (11) infláció (1) inside day (1) IOU dollárok (1) Japán (3) Jason Farkas (2) Jeffrey Kennedy (11) jelzálog (2) Kína (3) kollektív hangulat (8) kombináció (10) korrekció (20) könyvajánló (4) kőolaj (1) kötvény (1) külső nap (1) leading diagonal (1) lineáris gondolkodás (3) logaritmikus skála (1) MACD (5) Mandelbrot (1) megnyúlt hullám (2) mérés (6) Minyanville (1) momentum (8) Morgan Stanley (1) mozgóátlag (3) munkaállomás (1) Nasdaq (28) Newsweek (1) NFP (4) Nikkei (2) Nonfarm Payrolls (3) nyersolaj (2) NYSE (4) opció (1) óriás szuperciklus (14) OTP (3) outside day (4) pánik (6) pit noise (1) Ralph Nelson Elliott (8) regular flat (3) remény (4) Robert Prechter (28) RSI (11) Russel (3) short (3) Short Term Update (3) slingshot (4) social mood (5) Socionomics (6) SP500 (107) spirál (2) SPY (55) Steve Nison (1) Stochastic (1) Stocklandyard (2) stop loss (2) szándékos csőd (1) szentiment (1) szignálvonal (1) szójabab (2) tananyag (25) Thomas Bulkowski (1) throw-over (2) tovahaladó háromszög (4) trendcsatorna (22) trendvonal (2) tréningprogram (12) túladott (5) túlvett (5) TWS (1) USD (14) USDCHF (1) valószínűség a tőzsdén (3) Vancouver (3) Venezuela (1) vertical spread (1) vezérlőelv (8) Wyckoff (1) XLE (1) Zaner (4) zigzag (35)