AZ ELLIOTT WAVE INTERNATIONAL AJÁNLÁSÁVAL:

Oldalak

2012. november 4., vasárnap

Vissza az s&p tágabb képre

Tényekből egy következtetés evolúciója

Korábbi két USA indexekkel foglalkozó bejegyzésben bemutatott korrektív vezérlőelvekre nemet mondott a piac. A Nasdaq esetében már kizárt a 4-es hullámban esés szcenárió, a többieknél pedig igen ingatag lábakon áll. Két üzenete van az optimális korrekciós mértéknél mélyebb és kitartóbb esésnek. Egyrészt emeljük előre a középtávon bearish szcenáriókat. Másrészt, ha ez alkalommal valóban elmarad a várt ötödik hullámom északnak, akkor a június-szeptember emelkedő szakasz hármas szerkezetű maradt.

Szeptemberben új csúcsra tört minden index, viszont ha az oda felvezető emelkedés hármas szerkezetű, akkor egy komplex korrekció B hulláma alatt létrejött köztes maximumnak, egy sikertelen kitörésnek érdemes tekinteni a szeptember 9-14-re datálható ortodox Elliott-i csúcsokat.

Az információ birtokában elsődlegesen úgy számolhatunk az eséssel, mint ami nem a 2009 márciusa óta tartó teljes Ciklus szintű felfelé korrekció vége, hanem azon belül az egyik korrekció korrekciója szakasz. Ez azt is jelenti, hogy a jövőben még egy új csúcsra számítok, de csak hónapok múlva. Az azt követő fordulat már sokkal nagyobb eséllyel olyan medve piacot hoz, amely a 2009-es mélypont alá viheti az indexeket.

A B pont dolgában vegyük elő először a szeptember 16-án [> itt link] publikált heti bontású grafikont, amelyre azóta ráfolyt további 7 hét árfolyammozgása:

A heti s&p500 index a 2009-es mélypontról az [Y] hullám párhuzamos
csatornájával - a jelölések még szeptember közepéről maradtak a képen

A grafikon kapcsán az akkori bejegyzés két kérdéssel foglalkozott. Egyrészt a bull klimax dolgával, vagyis azzal a két nagy fehér gyertyával ott a csúcs közelében. Tanulságos, miként lehet következtetni néhány gyertyányi árfolyammozgásból és annak kontextusából. Idézem ezért: "nem kitörés, hanem egy olyan vételi izgalom, amely felemészti a bika erejének túlnyomó részét, hacsak nem a teljes energiáját. Nincs ugyanis jó helyen. [...] folyamatos emelkedés tetején ül, egy olyan trendben, amely 15 gyertyája tart. Az ilyen gyorsulásokból, főleg ha megnövekszik a forgalom, jó kis short szignálok alakulhatnak ki és [...] kereskedhető méretű eső szakaszok. Ezek azok a helyzetek, amikor a forgalom "megöli a trendet". Azonban a legtöbb esetben nem azonnal jön rá egy mindent beborító fekete gyertyaalakzat, hanem 3-4 periódus, vagyis itt akár 3-4 hét oldalazás követheti több kisebb új csúccsal. Amikor lefordul, akkor pedig legalább egy komoly visszateszt is bekövetkezik a volatilis tetőzés után".

Másik témának akkoriban már előkerült a jelenlegi szinteken talán tisztázódó dilemmánk. Korrekció, vagy új trend? Az esés 4-es hullám lesz-e és az egész struktúra ki tud egészülni ötös bontású szerkezetté, vagy egy magasabb rendű lejtmenet következik, ami célba veszi a júniusi mélypontokat? Nemsokára elsődleges következtetésként preferáltam, hogy kiegészülünk felfelé. Úgy véltem, jön még egy további új csúcs, mert a "klimax csúcs" csak a 3-as vége. Ennek szólt fent a zárójel nagy (C) jelölés. Valamint annak, hogy egy mozgásban lévő trend esetében mindig nagyobb a valószínűsége, hogy a trend mozgásban is marad. Mellette a 'B' jelölés zárójel nélkül viszont azon alternatíva miatt került a grafikonra, amely szerint az emelkedés mégsem egészül ki egy további 4-5 szving keretében és így hármas szerkezetként be is fejezte a pályafutását. Pontosan itt tartunk most. A 4-es hullám le értelmezés vezérlőelvei nagyrészt bebuktak. A piac azt súgja, vegyük csak előre felül a B jelölést. Az aktuális esést pedig várjuk úgy, mint egy majdani ötös szerkezetű C-t egy nagyobb Középtávú flat korrekción belül. Cél a 2012-es júniusi mélypont nagyságrendje.

Pozitív meglepetések még érhetnek, hiszen kiderülhet róla, hogy a júniusi mélyponton túlra is eljuthat a mostani medvénk. Viszont tessék ránézni erre a heti grafikonra: nincs ez annyira megtörve, hogy rögtön a nyári alj alá gondolkodjunk, esetleg a 2009-es mélypontot tűzzük ki következő célállomásnak! Haladjunk egy lépést csak előre.

Van itt egy változatlan tényező: a heti idősík játékosai a mai állást stabil longnak látják. Az ő perspektívájukból a medve még semmi kárt sem tett. Igencsak meglepő lenne, ha heti bear támogatás nélkül indulna el egy több éves lejtmenet. Közben a napos harcosok már nem annyira bullish képet látnak, de short lelkesedésük még enyhe. Egy részük ott tart, hogy "nagy tockost kapott ez a bika, érdemes pár napot kivárni, megnézni mit reagál rá. Ah, ez a medve erőlködés nem elég meggyőző. Épp elégszer derült ki az ilyen esésekről, hogy klasszikus bull flag egy újabb kitörés előtt."

Ha ezekre a képzelt értékelésekre alapozom a helyzetértékelésem, akkor azt kérdezem: Mi az a szint, ahol a heti idősík perspektívájából nézve venni érdemes, és ahol egy további esésben az ezután bekapcsolódó napos idősík shortok profitot realizálnának? Legközelebb hol jelentkeznek majd erős kezek a vételi oldalon?

Meddig folytatódhat egy további letörés, mekkora lehet a Minor A-B-C flat?

A flat alakzat arról szól, hogy valahol az A pont magasságában, de lehet a szint felett, vagy attól délre is. Ha felette, akkor az [X]-től jobbra épülő (A)-(B)-(C) szerkezet köré eléggé átmeneti jelleggel rajzolt (vékony fekete) korrektív trendcsatorna alját figyelhetjük. (Ott van a pakliban, hogy ezt a csatornát később még le kell váltanom egy kisebb meredekségűre). Van azonban egy olyan trendvonal, amire sokkal több tekintet szegeződik. A 2009-es mélypontról induló lila trendvonalra szeretnék rámutatni. Naivnak nevezem, mivel nincs Elliott-i jelentősége, nem is a hullámelmélet beavatottjai rajzolják. Ettől még szemre jó lenne C végpontnak. Sőt a legtöbb embert ennek az átmeneti, fals letörése ejtené csapdába - ismerjük Jeffrey (Kennedy) törvényét, hogy amelyik forgatókönyv a legtöbb embert tud hátrányosan érinteni, annak van legnagyobb esélye a tőzsdén.

4,5 hónap emelkedés követhetné még egyszer utoljára. Erre vonatkozó ábra is volt már a nyár végén: [itt a hivatkozás].

Levezetésnek néhány grafikon a közelebbi képről. Az első a csütörtöki nagy emelkedés és a pénteki teli bear nap magyarázata (azért a SPY index ETF-en, mert az én platformomnál többiek képébe belezavar kicsit a kimaradt hétfő-kedd):

SPY 10-perces elbeszélése az elmúlt 2 hét történéseiről. Még egy ilyen középtávú bear piac
idején is együtt kell élni a hirtelen felrántásokkal, amikor átmeneti bear túllelkesedés alakul ki.


Nézzünk valamit a Dow Jones indexből is, a határidőt mutatom cash-only bontásban:

Az egyik kombinációs lehetőség a Dow e-mini határidő (YM) grafikonján

Ha ilyen mélységig igyekszünk mindent értelmezni, akkor messze nem ez az egyetlen lehetőség. Mutathatok másikat, amelynél például megvan a négyes hullám flat korrekcióm, de nem Minor 4-es, hanem eggyel kisebb, mindössze Minute [iv]-es trendszint jelentkezett. Ugyanoda lyukad ki:

Ugyanaz az YM grafikon, de az értelmezés itt másképp tekint az október 18-i csúcsra.
A jelen helyzet megítélése nem változik vele.

Most nem feltétlen az órás idősíktól leszünk okosabbak. Ebben a nézetben inkább a momentumkép alapján szelektálnék. Az RSI perspektívájából bear a kép.

69 megjegyzés:

  1. Ez az első hozzászólásom és szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki itt posztolt és persze elsősorban Cimballinak!
    Már néhány éve hullámszerű ciklikus mozgásokban láttam a hatékony kereskedés egyetlen módját. Akkoriban Elliottról még semmit nem hallotam. Azóta meggyőződésemmé vált, hogy ez az egyetlen igazán hatékony módszer, amit bármely instrumentumnál használni lehet.

    2 hete elemeztem 4 óráson az S&P-t és azóta pont ott fordul, ahol "kell" neki. Az én olvasatomban 1375 fölött kell fordulnunk és nekimenni az 5-ös hullámnak. Ennek nagyjából november 6-a környékére kell esnie. A választások éppen kiválthatnak ilyen hatást. (bár tudom szentségtörés fundamentumokat emlegetni itt:))
    A fenti szint elesésétől számolok csak medvepiaccal.
    Képet nem tudok linkelni, mert papíron elemzek mindig, de majd később azt is megoldom, ha érdekel egyáltalán valakit.
    Pipekben gazdag Novembert kívánok mindenkinek!

    Kamionos

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hello, meglátjuk. Köszönjük. Azért a november 6 egy kicsit szűknek tűnik, bár valóban éppen kedden-szerdán jöhet egy valamekkora felfelé kör.

      A fundamentumok kérdésben, nincs itt boszorkányüldözés. Magam is ismerek olyat, aki képes tiszta fejjel tájékozódni hírekből és gazdasági mutatókból. Képes megtenni, hogy nem az érzelmek vezérelt véleményét, vagy a pozícióját igyekszik alátámasztani vele.
      Én nem. Nekem az jön be, ha csak a grafikonról leolvasható számokkal foglalkozom. Persze mindkét megközelítésnek van egy közös eszközrendszere, a kockázatkezelés, money management (MM). Na, ha valaki az MM jelentőségét kérdőjelezné meg, ahhoz lennének nekem is kérdéseim.

      Törlés
  2. Sajnos a korrekciókban még gyakran elveszek:( Sokszor gondjaim vannak még az időtényezővel is, hogy egy-egy hullám meddig tarthat időben...

    Nálam a július 25-szeptember 14 időszak egy 5 alhullámból álló 3-as impulse hullám, ami után most csináljuk a C pontját a korrekciónak egy zig-zag korrekció formájában, ami egyben 4-es pont is egy magasabb síkon. Ehhez kellene még, hogy bemenjen jobban 1375 és 1395 közé. Onnan jöhetne egy rövid 5. hullám, ami már nem ütne új csúcsot (úgy tudom, ezt engedik a szabályok) és onnan le az általad is említett heti C ponthoz 1267 környékére.
    Remélem érthető így szóban is. Ha bármi hibát találsz a számozásban, akkor cáfolj meg kérlek, mert az sokat segítene.

    Üdv
    Kamionos



    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Érthető. Van hozzá egy kérdésem: Mi van a Nasdaq index-el? Ott a szabályok már nem teszik lehetővé, amit mondasz.
      Az '5. hullám nem ütne új csúcsot' dolgához egy javaslat: Elliott módszere nem képes arra, hogy egy csonka ötödik hullám bekövetkezését előrejelezzük vele. Ez veszélyes is, hiszen arra sarkall, hogy a csúcs előtt hosszú távra vegyünk fel short pozíciót. Ez a gyenge találati arány miatt nem kifizetődő játék. Sokan hozzák szóba, a csonkaságról szeretnének legtöbbet megtudni, de egy olyan tudás, ami sajnos pénzt nem hoz a számlánkra, ezért a több nap tréning alatt 3 percet vagyok hajlandó róla beszélni. Kb. tudjuk, hogy van ilyen és legyünk képesek felismerni utólag. Szóval, a csonka 5. bármikor lehetséges, de nincs olyan fogódzó, ami alapján megfogalmazhatnánk ilyen várakozást. Persze az ilyen szituációban - több trendszint szimultán végén, egy agresszív eufória után - az előfordulásának valószínűsége valamivel erősebb, de még statisztikailag sem lenne értelme kimutatni.

      Törlés
  3. sp futi..abcxabc gyanus..
    http://kepfeltoltes.hu/121106/sp_www.kepfeltoltes.hu_.gif

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen elsősorban. Esetleg a fenti bejegyzésben jelölt flat mint 'a' meggondolandó, akkor itt fel egy diagonál is lehet. Zárójelben mondom, mert a tiéd egyszerűbb, az egyszerűbb pedig jobb.

      Törlés
  4. Charlie, a DAX-ról mi a véleményed? Az teljesen hozza a "negyedik hullámból felfelé tartok" élményt, amiről a múltkor elemeztem. Az ott szeptember 21-ről egy teljesen valid flat. Alternatívája a valamilyen korrektív 'three' középen szélesedő háromszög B pozícióban, jelenleg az 'e' hullámnál tart.

    Egyébként a Nasdaq is számozható dupla ZZ-nek, de akkor egészséges lenne benne még egy további alj. Ha már itt tartunk, ebben az esetben ott egy X lenne az esés? Nem hiszem. Akkor már inkább 4-es hullám egy roppant komoly ending diagonálom belül valamelyik 2011-es aljról.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sziasztok!
      Nálam a Nasdaq esetén legelöl áll a sorban a nagy ending diagonál "valamelyik 2011-es aljról". Kérdés hogy az ötödik hullám meddig mehet fel?

      Üdv
      HB

      Törlés
    2. A DAX emelkedése 7150-ről az utóbbi két hétben nekem egy ending diagonálnak tűnik. Lehetséges ez?
      Előre is köszönöm a válaszokat.

      Üdv
      HB


      Törlés
    3. vagy inkább 1-2-1-2...sorozat?
      Tipp?

      Törlés
    4. Ennyi 1-2-t egyszerre nem lehet látni, szerintem.

      Nasdaq ötös fel? nem lehet hosszabb, mint a hármas. Egyébként majd megbecsüljük, hogy ha már a 4-es a helyén van. Nálam marad elsődleges a fenti kép, de mindegy, mert ugyanazt jelenti mindkét elképzelés, csak a következő esés mértékét, majd a felfelé kör alakját tekintve tér el.

      Dax? Éppen lehet diagonál, de akkor ending, vagy leading? Vagy lehet dupla ZZ, sőt én még impulzust is megengedek neki. Passz. A nagyobb kép többet mond.

      Törlés
  5. daxnal en is nezem a szelesedo hsz lehetoseget es ezt...
    http://kepfeltoltes.hu/121106/dax_www.kepfeltoltes.hu_.gif

    VálaszTörlés
  6. ha usdcad elkepzeles jo,akkor durva eses jon hamarosan az rv piacokon...
    http://kepfeltoltes.hu/121106/cad_www.kepfeltoltes.hu_.gif

    VálaszTörlés
  7. Kicsit zavaros és össze-vissza a kép az indexeken. Holnapra megszűnik a kockázat (=választás), majd meglátjuk, hogy kevésbé érzékeny hangulatban vesznek, vagy adnak.

    VálaszTörlés
  8. Breaking...
    A Zaner elérhető mobil appként is, szerintem ez eddig egy kicsit hiányzott, de mostantól elérhető

    VálaszTörlés
  9. Cimballi...igazad lehet hogy a tegnapi fel egy "a" lehetett...nasiban es spben is lehet abcxabc a felfele az aljtol...a befejezo c mehet most?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nem igazan teljesedett ki ez a felfele menet..lehet kesobb lesz meg az utolso c es a masodik b bonyolodik?

      Törlés
    2. Charlie, az se rossz, de arra utaltam, hogy nem a tegnapi, hanem az egész flat fel a pénteki csúcsba az a, vagy w. Tegnap meg is lehetett a c, az pedig az alternatíva, amit te most mondasz.

      Tehát ennek http://4.bp.blogspot.com/-1i7G0oyMBR8/UJbTO58wksI/AAAAAAAABmA/A1-66izYSlE/s1600/NOV2_SPY_10min.JPG a halvány (ii), vagy (iv) pontját cseréljük le egy 'a', vagy 'w'-re. Azért is hagytam halványan, mert nagyon bizonytalan volt az a jelölés.

      Inkább most azon gondolkodom, hogy ha ennyire tiszta bear flag-ünk van a múlt heti minimumról, akkor az nem lehet-e az utolsó a sorban. Háromszögek és ilyen nyilvánvaló zászlók utolsó le-, vagy kitörés előtt vannak. (A második fele saját népi megfigyelésem).

      Törlés
    3. Sőt még az is megeshet, hogy a 'b' pozícióban van a flat és a mai esés a b, vagy x-en belüli [C] hullám. Nap végén ezeket látni fogjuk.

      Törlés
  10. Van új meghirdetett tréning időpont, felül a menüből, vagy a hirdetésre kattintva elérhető a komplett információs aloldala.

    Újdonság az online kiadás, és különlegesség a mindössze 4-5 fős csoportlétszám.

    VálaszTörlés
  11. Sziasztok
    Nem tudom ki látta a mai hirtelen esést előre és ki az aki megtudta játszani.Engem teljesen váratlanul ért.Reggel a Dax uj csúcsra ment,11.30-kor megpróbálta tesztelni a napi maxot pár ponttal mégis elmaradt.Utána se fibo se támaszszintek nem voltak.Az elmult 8 kereskedési napba is voltak visszatesztek de nem ekkorák.
    A kérdésem az lenne milyen jelekre lehet ugrani ill.a kiszállás sem elhanyagolandó mert itt lehetet futni hagyni a nyereséget.Az esésnek biztos segített a bullos zárása is de itt sok papírt eladhattak a shortosok is.Meddig tarthatják?újabb shortosok mikor szállnak be?Én most kautikusnak látom a piacot.Remélem ti biztosabbak vagytok és sok jó tredet tudtatok és tudtok csinálni
    Minden jót
    Krisztián

    VálaszTörlés
  12. jelenleg én is azt kutattam, hogy ki számított ilyen fajta esésre, persze az itteni társaságon kívül. Egy barátom küldte át még hétfőn: http://jupiterportfolio.blogspot.hu/ nekem elég nehezen érthető volt, de jónak tűnt.
    Adri

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia
      Érdekes az SP500 elemzése,de én más jeleket és kritériumokat figyelek.ill. egy fontos dolog hiányzik belőle ez pedig az idő.Esés és emelkedés váltakozik a piacon, mindegy hogy perces vagy órás vagy stb chartot nézel.Ezért te is tudod hogy emelkedni fog a piac vagy esni.Csak mikor? minek nagyobb a valószínűsége?.A daytredernek ennél több dologra van szüksége véleményem szerint.Ettől függetlenül működhet az Ő kereskedési módszere.
      Krisztián

      Törlés
    2. Az időt szerintem a legalsó grafikonon bejelölte.
      Adri

      Törlés
  13. Krisztián, fent ott voltak a bear értelmezések, kis harmadik hullám várakozás az S&P-nél és a Dow-nál. Ez a magyarázat. Annyi eltérés van a hétvégi ábrákhoz képest, hogy a kis kettes hullám komplexebb lett, hiszen a jelölt flat korrekció jó volt, de nem a komplett alakzat volt, hanem annak az első építőeleme. ld. fent a 10 perces ábrát:
    http://4.bp.blogspot.com/-1i7G0oyMBR8/UJbTO58wksI/AAAAAAAABmA/A1-66izYSlE/s1600/NOV2_SPY_10min.JPG

    Ne felejtsük, hogy a fenti hetes ábrán azonos (B) trendszinten zajlott korrekcióban történt 2010-ben a flash crash. Ezzel csak azt szeretném mondani, hogy arra elég a mai esés, hogy igazolja a bejegyzésben szereplő feltételezéseket, de korántsem olyan szörnyű nagy letörés. Az lesz a gond, ha ez még csak a kis harmadiknak gondolt esésen belül az első alhullám. A mai 17 óra utáni emelkedés pedig a még kisebb kettes hullám.

    Az elmúlt időszakban minden kitörést beadtak az amerikai indexekben, a 26-án estit, a 31-it, a november 1-it, a tegnapit. Semmilyen bull megmozdulást nem tudott a piac bekonszolidálni. Miért? Mert a szving high csúcsok felett mindent fejbe vernek = erős játékook sávot kereskednek) Már éppen azon tanakodtam itt magamban elmélkedve (pár hozzászólással feljebb), hogy túl egyértelmű a bear flag. Akkor pedig amint az elnökválasztás körüli bizonytalanság eltűnik, az új pozíció nyitása szembeni fóbia megszűnik, abban a pillanatban visszaáll a konszolidálódás és az összevisszaság előtti irány, mert a folytatólagos szignálokat is adni fogják és nem vesznek ki profitot. Végül ez történt ma.

    Nasdaq-ban ma reggelre naposon! RSI slingshot volt, a 240-perces szeptember 19 óta nem tudja kidugni a fejét a stabil bear trend tartományból. Ilyen körülmények között minden emelkedés - akár kereskedhető, akár nem - kontratrend. Nincs más, ha látsz okot a longra, akkor az első ellenállásig viheted, célárazva, feszes stop követéssel. Nincs ilyen piacon trendkövető long stratégiára hely.

    Dax fals kitörés a csúcs közelében, kinyitott és onnan egyirányú utca. HB írta ide tegnap, hogy diagonálra emlékezteti az emelkedés.
    Elliott ügyileg a DAX vagy ötödik (ha már diagonál), vagy B hullám háromszög utolsó emelkedő szakasza C hullám letörés előtt. Vagyis a DAX-ban maradhat egyébként majd a long trend, csak előbb leszúr egy nagyot.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Üdv!

      Leading diagonál talán abban az esetben lehetett a szakadás előtti emelkedés 7140-től 7440-ig ha az 5/1-es hullám volt.
      Az a kérdés lehetett-e ending diagonál, például a B záró {c}-je. Akkor most a C-ben vagyunk. Ebben az esetben alászúrhat/alámehet a 7120-7140-es zónának. Nekem pont 7100 alatt van egy fontos fibo, ideális lenne a C végének. Ha nem megy alája akkor lehetett leading diagonál.
      Várom az építő kritikákat. :)
      HB

      Törlés
  14. Egyébként nem tudom, hogy a két jelenlévő Krisztián közül melyik vagy. De ha te kérdezted a Kerülj előnybe! programot, akkor már kint van az aloldalon.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a választ
      Aki volt a májusi előadáson Krisztián.

      Törlés
    2. Akkor másképp is mondhatom: NQ-ban reggel 9-kor 60min RSI 62-nél, 240 perc bear ellenállás zónában konvergál. Ilyen esetben óvatosan érdemes bánni a 15-perces bull 72 értékkel, mert többször fals, mint jó - hiányzik a nagyobb idősík támogatás mögüle. Szóval a 15-min bullish, de közben egyedül van. Lép egyet lejjebb és nyomasd 5-perces szignállal. Ott a 11:35-ös elakadástól minden horgot köthetsz, csak vigyáznod kell, nehogy elakadjon ő, vagy a felettes szint a bull támasz zónában. Ennek még e gyanúja sem merül fel.
      Ez tulajdonképpen egy 15-perces fals kitörés megfuttatása trade-nek induló hatalmas hazafutás. A 15-percesen csak 12:45-től van horog. Azt érdemes megnézni mert 2-2,5 pontos stoppal lőhető volt. Ilyen ritkán adódik, mondjuk talán hetente egy.

      Törlés
  15. sziasztok,
    Cimballi, ezek szerint a c of B már ki van zárva?

    VálaszTörlés
  16. rosszul kérdeztem, bocs...
    proba még1x :-)
    szoval a mai esés b of B ahol jöhetne még fel a c of B, majd utána a nagyobb esés 1350 alá??
    ezt ma kizárhatjuk-e már a jelenlegi informaciok alapjan?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hello, Csabesz. Értem és nem zárható ki 100%-ban, sőt, jó ha - tudom is én - 5% esélyt adsz neki. Viszont ha naposon, vagy 4-órában ránézel erre a helyzetre annyira aránytalanul nagyok ezek a gyertyák, hogy nagyon úgy tűnik ritmust váltott a piac. Különösen a Dow esetében nincs köze a zászlónak és mai napnak egymáshoz, nem azonos trendszinthez tartoznak.
      Kilépett a korrekcióból. Persze joggal mondhatod, hogy igen, épp ezért! Túl sok agresszió ez a medvéktől, B hullám karakterjegy és egyébként is ott van a naposon a készülő divergencia 40 körül.
      Azt mondom erre, hogy nézzük meg az este 17 óra óta tartó emelkedést, mi lesz belőle, zárás előtt készen lehetett annak a kis A hulláma. Ha ez kis kettes fel, akkor a divergenciából nem lesz semmi, eltűnik, mintha ott sem lett volna.
      Jelenleg az órást annyira szétütötték, hogy a következő 20 gyertyán belül erre nem lehet mást mondani, mint hogy bear. Az meg holnap este van. Addigra hol lesz a 240-perces? Mert ha az is lecsúszik 30-33 környékére RSI(14)-ben, akkor jön a vízesés.

      Törlés
    2. Csabesz, Charlie, erről beszéltem. Látjátok a 4H-s beakadt bear horgot? Legalább holnap délutánig megint lőttek a bullnak, tehát lehet shortra garázdálkodni. Az órás sem tért magához 20 gyertya alatt. A korrekció, ami tegnap 17 órakor indult fel és amai nyitóban ért véget pontos kicsinyített mása a nagy október vége-november 6. korrekciónak. Arra az esetre mondom, ha valamelyik nem tűnt volna fel.

      Törlés
  17. azt nezem hogy sp-nel a tegnapi nappal nem egy ld fejezodott be 1 vagy A pozicioban?...eselyesnek tunik...fibok..forgalom..belso szerk.
    http://kepfeltoltes.hu/121108/sp_www.kepfeltoltes.hu_.gif

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pontosan, Charlie. A lehetőségnek szólt a fenti ábrámon a halvány jelölés (iii)-(iv):
      http://4.bp.blogspot.com/-1i7G0oyMBR8/UJbTO58wksI/AAAAAAAABmA/A1-66izYSlE/s1600/NOV2_SPY_10min.JPG
      A flat lehetőség miatt soroltam második helyre az LD (iv)-es változatot magamban, de mivel kiegészült a rajz egy újabb felfelé körrel egy nagyobb korrekcióvá, ami lehet ZZ is, ezért így nagyon az asztalon maradt az LD.

      Real-time nem volt rá mód, hogy eldöntsem melyik, ezért a halvány. Gondoltam rá, hogy kidolgozom a nagy képre, de belepistulnak a kevésbé járatos olvasók a sok lehetőségbe. Pedig! a lényeg, hogy minden változat egy további letörést valószínűsített, amiről kiderül, meddig jut a héten, vagy a jövő hét elején.

      Törlés
  18. Üdv Cimballi!
    Most mi a véleményed az esésről? A 240 perces rsi sem túl szép, valami vízesést emlegettél :)
    Lehet belőle még valami?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Épp akkor írtam, miközben te rákérdeztél. Hat hozzászólással feljebb.

      Törlés
  19. Kedves Cimballi, valahogy be tudnád állítani a hsz-ek idejét, mert nem egyszerű kitalálni, hogy melyik hozzászólás hánykor volt.gondolom nem csak nekem zavaró.
    előre is köszönöm!
    Adri

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igaz, azért tartottam így, hogy jelezzem, nálam mikor van éjszaka, tehát mikor nem tudok válaszolni. De ezt egyszerű észrevenni, hiszen gyakorlatilag csak USA kereskedési időben vagyok. Viszont a beállítás elismerem, így zavaró.

      Ezennel átállítottam.
      Ha később értelmetlen időpontot látnál, mert visszaállna az én időmre, akkor adj hozzá 9 órát, az lesz a magyar idő. A hozzászólásaimban magyar időt emlegetek mindig, illetve a leközölt grafikonok is frankfurti időskálát mutatnak.

      Törlés
  20. viszatérve a fentebbi bejegyzésre...
    ...akkor ezek szerint már az LD verziót is ki lehet zárni.. és 'tényleg' 3. hullámban vagyunk lefele...
    ...már csak egy kérdés... szimpla 3. hullámot látunk lefele vagy 1-2-1...2 sorozatot..?
    köszi
    Csabesz

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sok lenne annyi 1-2, ebbe a sok 1-2 rajzolásban fog Daneric is belezavarodni kb. 3 hét múlva ;)
      Tudod, Jeffrey szavát: I absolutely hate them.

      Ez kezd olyan lenni, mint a tréning veletek, amikor mindig azt kérdeztétek, ami a következő ábrám, vagy mondatom lett volna.

      Törlés
  21. Kb. most vannak azon a szinten a piacok, ahová a nagy indító diagonálnak el kellett volna jutnia. Arra a diagonálra gondolok, amit Charlie vetett fel. Ha innen lassul a momentum, akkor jó lehet az elképzelés, ha viszont gyorsulás következik a következő kisebb felfelé kör után (délnek), akkor a bearish hármas hullám esés van, tehát a bejegyzésben szereplő eredeti szcenárió zajlik.

    VálaszTörlés
  22. Én úgy látom,hogy az euró nem igazán támogatja (eddig) a nagy 3-as verziót.Inkább a megszokott séma szerinti 2 hónap esés utáni újabb csúcskisérlet lehet majd a játék az euró támogatásával,ami így 1,33-1,37 környékére juthat az 5-ik hullámában.

    VálaszTörlés
  23. Gyanús volt, hogy ha a Nasdaqnál már nem lehetett 4-es pont, akkor hogyan lehetne az S&P-n:) Mostanra átadtam magam a shortnak és a hetin éppen készülő C pontnak, amit a fenti ábrán jelöltetek. Óráson egyébként gyönyörűen jelez a momentum RSI-n és MACD-n is egy készülő pullbackra. Úgyhogy várom a korrekciót, hogy utána jól beleadhassak és szánkázhassunk az 1267-es támasz közelébe.

    Kamionos

    VálaszTörlés
  24. szia Cimballi...sp..esetleg az nem merult fel nalad hogy ez az eses amit a marc-jun eses parjanak gondolsz akar kesz is lehet ugy hogy ez egy ed lefele es teljesitette fibo 62-t?
    http://kepfeltoltes.hu/121109/sp_www.kepfeltoltes.hu_.gif

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Charlie, nem gondoltam rá, de fel kell venni a lehetőségek közé, gratulálok a meglátáshoz. Viszont ne most foglalkozzunk vele, mert a pályája egy ideig azonos a korábbi nyomvonallal. Ez akkor lesz időszerű, ha egy gyenge új csúccsal nem érik be az indexek úgy 4 hónap múlva. Egyébként szerintem most számottevő napon túl kitartó felfelé kör indul, de még lefelé nincs kész az alakzat. Hiányzik belőle a 4-5 fel-le.

      Törlés
    2. a diagonalt elvetetted?..nem ertem a 4-5lefelet..

      Törlés
    3. fel 4, le 5, mert semmilyen formában nincs kész a nagyobb szint esés, hacsak nem a diagonál megoldásod. Nálam sokadik a diagonál lehetőség

      ooops, közben a folytonos chart úgy néz ki 15-percben, mintha a mai emelkedés exp. flat C hulláma lett volna
      ?

      Törlés
    4. vagy b fel, c le értelemszerűen - így talán már lefedi az összes szcenáriót

      Törlés
  25. üdv kamionos

    Ha C lesz akkor egy csonka C-vel fejezi be az SP valahol 1320-40 környékén, ez az ami számomra gyanús mert a csonka hullám nem igen értékelem ezért inkább én 1/3 hullámra értékelem aminek a 2-es hulláma megy föl most 1400 de inkább 1396 környékére, majd a 1/3/3 vége lesz 1320-30 környéke teljes 1/1 sem fog 1300 alá menni.

    VálaszTörlés
  26. üdv cimballi

    Írtad hogy Deneric ebbe az 1-2 számozásba belefog gabalyodni pedig ahogy én látom ez megint 1-2 lesz, vagy megy az SP még lejebb pár pontot vagy innen megint föl 1396-ig akkor megint 1-2 ez van ahogy el nézem jobb ezeket az 1-2-t komolyan venni mert igen jó pozi belépőket szalaszt el bár ki.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem csodálom, hogy odavagy denericért: mindketten az összes esést egy nagyobb esés kezdetének veszitek, miközben végig emelkedtek a piacok. A nyárvégi kibírulásod is jelzi, hogy végig shortban ültél, most meg mindkét blogon vered a melled és igen jó short belépőkről írsz (már vagy fél éve). Még hogy napos/hetes idősíkon kereskedsz?! Max a bkóban ülsz ennyit!

      Törlés
    2. Tudod mit öreg azt bánom, hogy ilyen emberek akik össze vissza írányokba gondolkodnak hagytak be folyásolni a tőzsdén csak egy irány van én most a shortot preferálom nesze bum hamarosan lesz itt a DAX 7000 az SP 1300 alatt, másik ha ki tartok mindig a koncepcióm mellett nem itt az össze vissza íránykat kiabálók be folyása alá kerülök még az enyhén vesztes pozim és búsás haszon. Különben tévedsz van shortom de a zömét zártam most följebb újra nyitom na nesze bum, egy nick névvel meg tisztelhetnél. Eddig DENERIC elemzése akkor is tökéletes.

      Törlés
    3. Kend másokra a hibádat. Profi hozzáállás.

      Üdv,

      Ákos

      Törlés
    4. Én soha nem kentem senkire semmit na bum Ákos ezután sem okolok senkit de látnék már valamit tőled öreg.
      Tudom a tudálékosságoddal hová akarsz ki lukadni, hogy mást okoljak a veszteségem ért ha egyáltalán van de ez nem igen jön össze neked. Azért idén a a jó kis 150%-os profitom igaz gyengébb mint a tavalyi 350% na erre kössél görcsöt.

      Törlés
    5. Ja mér egy egyenlőre a 7421-en nyitott DAX ahogy én láttam még pénteken nem bukó, de te már tudod, hogy hétfő 7500-on nyit akkor igen te zseni vagy.

      Törlés
    6. "ilyen emberek akik össze vissza irányokba gondolkonak hagyták be folyásolni" ez nálam mások hibáztatását jelenti.

      A kiborulásod szerintem nem egy 100% feletti profitos trédert tükrözött, hanem sokkal inkább egy margin call közeli helyzetet.

      Engem, mint olvasót, az alázat hiánya zavar, meg a mellveregetésed, illetve a jó pozikkal és zsíros hasznokkal való kecsegtetésed.

      Dobálózol a több ezres primary szintű hullámokkal, várod a beülős pozit, nagy esést vársz, 1-2 sorozatban gondolkozol, de zártad a shortot. Valójában ez gyenge kereskedőre utal,de közben
      úgy írsz mintha te xartad volna a spanyol viaszt.

      Törlés
    7. Adnál azt írtad, hogy "többet ki lehtett volna hozni a poziból" akkor most mégsem zártad?

      Törlés
  27. üdv Akos

    Én nem okítok ki senkit és elliottot csak nagy vonalakba használom, a pozi egy részét zártam csak miért muszáj nekem mindenről be számolni, sőt mivel több számlám van most lepőtsz meg még longot is nyitottam a DAXra 7095-ön az is meg van, mivel kereskedési technikám egyszerű vonalakon alapul metszette ezt a vonalat és így long mindegy lehet párórás de lehet ezt viszem tovább, ha nagy mellűséget látsz bennem akkor tévedsz na ennyit. Hol volt ez a ki borulás csupán annyi volt, hogy ez a fel fele körbe már némelyek 1600-as SP-ét és 18000-es DJ-ét vittekbe, majd lesz 2014 után igen lesz ennyi csak nem most.

    VálaszTörlés
  28. Ákos a jó pozi mindig ott kezdődik. hogy maradj a trendel, én nem dobálodzok nagy hullámokkal de lehet belőle én ezt látom, egyenlőre ez a trend lefele áll fordulatot én nem látok, ja írtam a long nyitást legfeljebb hétfő zárom ha nem megy följebb, de én ettöl függetlenül a short belépőt keresem mint ahogy írtam egyenlőre jelei a fordulatnak nincsenek.

    VálaszTörlés
  29. sp futi....ket csatornabol letorve,egy emelkedobol (zold) es egy csokkenobol (piros) penteken pontosan odaert a ket csatornaszelesseg talalkozasahoz...ez tamaszt nyujthat nehany napra..
    http://kepfeltoltes.hu/121110/sp_www.kepfeltoltes.hu_.gif

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. raadasul elozo eso szakasz (marc-jun) fibo 62 is ott van es juniustol emelkedes fibo 50 is...

      Törlés
    2. csak erdekesseg...az sp ahol most van,az elozo eso szakasz fibo 62 es jun.tol emelkedes fibo 50, az a daxnal is egy helyre mutat 6680-90hez....ennyivel erosebb a dax vagy lehet elkezd innen alulteljesiteni?

      Törlés
    3. Még egy kis kiegészítés az SP a futi is még egy 3. emelkedő csatornából is letört ez pedig a 2011 szept. induló csatorna. Erős támasz valóban a második sárga lesz, de ezt már írtam följebb 1320-30 környéke mivel a 2009-töl induló emelkedő csatorna itt van.

      Törlés
    4. Charlie, szerintem a heti RSI bull támasz zóna alját célozza az egész szerkezet. Ehhez képest nézz rá a momentumra, hogy hol tartunk.

      Törlés
  30. Twer, egy kissé valóban szarkasztikus megjegyzés volt a részemről, amikor Daniel 1-2 sorozatáról szóltam. Valid a számozás, lehetséges, de korántsem a valószínűbb szcenárió. Sokszor beleesünk abba a hibába, hogy túl sokat foglalkozunk azzal, mi a lehetséges és nem azzal, hogy mi a valószínű. Ennyi ugyanazon idősíkon megfigyelhető 1-2 ellentmond Elliott fraktálelméletének, hiszen abba gondolj bele, hogy a grafikonon balról jobbra haladva a kettes hullám pullback-ek rendre egyre kisebb trendszinthez tartoznak. Ha így van, akkor a sorban harmadikat-negyediket nem szabadna látnod. Na de azok alhullámait már végképp nem. Ezek a korrektív emelkedések ezért nagy valószínűséggel egy, vagy két trendszinthez tartoznak egy dupla zigzag, vagy egy leadig diagonal + impulzus formáción belül, illetve szóba kerülhet az önálló diagonál is.

    Vagyis ezek mind valószínűbbek az 1-2 sorozatnál. A tréningen - szeretném ezt megemlíteni, hiszen épp van aktuális - bő egy órát foglalkozunk csak az 1-2 sorozat mechanikájával és azzal, hogy milyen ellenőrzőlista alapján tudunk ítéletet mondani.

    Egyébként a tőzsdén nem azzal hibázunk, ha nem találjuk el, mi következik, hanem ha nem a valószínűbb útra építünk.

    Végül: mit mond itt az 1-2 lehetőség? Ha az bizonyulna helyesnek, akkor vagy kedden-szerdán kellene ide egy 4-6%-os eső nap. Ha ez nincs, akkor az elképzelés szépen ki is zárja magát.

    VálaszTörlés
  31. Köszönöm cimballi nálam mint már itt a blogon többször is írtam NQ a főnök és hetes grafikonján a 2009-töl tartó emelkedés egy giga ék, amely a múlt héttel le is tört, így különben amit írtál az a 4-6% benne is lehet a pakliba az ék mechanikája alapján.

    VálaszTörlés

Rendszeres olvasók

Alakzatok bar grafikonon

ALAKZATOK AZONOSÍTÁSA

Prechter könyv

Kötvénybaj

Europai válogatás

A Mánia vége

Alapleckék

Magunk döntsünk

Diverzifikáció?

FOREX video

10 piaci tévhit

Mítosz a Fed körül

8 könyvrészlet

Theorist '09. nov.

15 írás ill. video a hitelválságról

Mozgóátlagok

Címkék

200 SMA (3) AAPL (2) adósság (5) Amibroker (2) André Kostolany (1) arany (4) aritmetikus (1) Barack Obama (2) báziscsatorna (4) belső nap (1) Ben Bernanke (1) Birger (1) Bollinger (1) Brikka (1) BUX (6) carry-trade (1) CFD (1) Charles Collins (2) Charles Dow (1) Club EWI (18) Conquer the Crash (2) csorda (4) csordaszellem (5) csúzli (3) DAX (6) defláció (4) depresszió (8) deviza (13) diagonal triangle (6) Dick Diamond (2) divergencia (4) DIX (1) dollárerősödés (12) double key reversal (2) Dow Jones (36) dupla hármas (7) dupla kulcsforduló (3) E-mini future (46) ék (8) Elliott magyarul (7) Elliott Wave Principle (9) Elliott Wave Theorist (9) Elliott-ciklus (18) előfizetés (8) elsődleges trend (12) ending diagonal (10) erősödő dollár (4) EURHUF (1) EURJPY (1) eurozóna (3) EURUSD (30) evening star (1) expanded flat (9) extension (12) extrém ármozgás (1) ezüst (3) FED (8) fej-váll alakzat (8) Fibonacci (33) flash crash (8) flat (17) Forex (6) Fotex (1) földgáz (1) fraktál (11) FTSE (1) Futures Junctures (4) GBPJPY (1) Goldman Sachs (3) Görögország (3) Hang Seng (1) háromszög (20) hatékony piac (2) hope (2) hullám személyiségjegye (11) infláció (1) inside day (1) IOU dollárok (1) Japán (3) Jason Farkas (2) Jeffrey Kennedy (11) jelzálog (2) Kína (3) kollektív hangulat (8) kombináció (10) korrekció (20) könyvajánló (4) kőolaj (1) kötvény (1) külső nap (1) leading diagonal (1) lineáris gondolkodás (3) logaritmikus skála (1) MACD (5) Mandelbrot (1) megnyúlt hullám (2) mérés (6) Minyanville (1) momentum (8) Morgan Stanley (1) mozgóátlag (3) munkaállomás (1) Nasdaq (28) Newsweek (1) NFP (4) Nikkei (2) Nonfarm Payrolls (3) nyersolaj (2) NYSE (4) opció (1) óriás szuperciklus (14) OTP (3) outside day (4) pánik (6) pit noise (1) Ralph Nelson Elliott (8) regular flat (3) remény (4) Robert Prechter (28) RSI (11) Russel (3) short (3) Short Term Update (3) slingshot (4) social mood (5) Socionomics (6) SP500 (107) spirál (2) SPY (55) Steve Nison (1) Stochastic (1) Stocklandyard (2) stop loss (2) szándékos csőd (1) szentiment (1) szignálvonal (1) szójabab (2) tananyag (25) Thomas Bulkowski (1) throw-over (2) tovahaladó háromszög (4) trendcsatorna (22) trendvonal (2) tréningprogram (12) túladott (5) túlvett (5) TWS (1) USD (14) USDCHF (1) valószínűség a tőzsdén (3) Vancouver (3) Venezuela (1) vertical spread (1) vezérlőelv (8) Wyckoff (1) XLE (1) Zaner (4) zigzag (35)