AZ ELLIOTT WAVE INTERNATIONAL AJÁNLÁSÁVAL:

Oldalak

2013. április 7., vasárnap

Elliott diagonálja - április

Omlik a légvár?

A célszinteket elértük, komplett korrektív szerkezetünk lehet a 2009-es minimumról, az emelkedés aktuális szakasza 2012 novemberéről ugyancsak tartalmaz minden szükséges szerkezeti elemet. Esésünk is van, ami kivette a minimális feltételként meghatározott rövid távú kritikus támaszt.

Egyedül a hetes momentumkép nem támogatja a fordulatról szóló meglátásom, ha az SPX-re, vagy Dow Jones indexre tekintünk. Ennél a két indexnél a hetes RSI vizsgálata alapján fenntartható és a közeljövőben folytatódó stabil bull szakasznak látszik az emelkedés. A rövidre sikerült februári korrekció és az ezzel szemben a vártnál kb. két héttel tovább tartó záró emelkedő szakasz hatására a hetes RSI kicsúszott a medve karmai közül. Jelenleg kizárólag a momentumkép alapján nem anticipálható egy azonnali trendváltás. A momentum bullish üzenete ellenére úgy gondolom, a végleges csúcs bent van, több éves bear szakasz kezdődött, de igazán komoly lejtmenetre majd csak egy későbbi, konvergáló alacsonyabb tető után kerül sor. Néhány hét múlva esedékes igen mély retrace-t (62-100%-os visszaemelkedést) várok ezért. Más szavakkal, majdnem a jelenlegi esés kiindulási pontjáig visszakúszó korrekcióra és valószínűleg nem újabb csúcsokra figyelmeztet bennünket a momentum bullish alakulása. Az előttünk álló héten folytatódó esésre számítok, még később pedig az említett erős bullish próbálkozásra, amely az április 2-i csúcs közelében, de várhatóan a 1574-es szint alatt jelentős eladói nyomásra talál.

Ilyen körülmények között a kéthetes bontású grafikonon kialakult első szép fordulós jelzés (hasonló mint a bal oldali 2-napos ábra) még korainak tűnik a tartós pozíció felvételéhez. Nem a shortra korai, hanem a pozíciók napon túli tartogatására. Megéri ezért a jelenlegi esést kisebb idősíkon kihasználni és egy második heti, vagy kétheti fordulós szignált kivárni a hosszú távú belépéssel. A hosszabb trendek meglovaglására akkor nyílik lehetőség, amikor nemcsak az Elliott-i feltételezés, nemcsak az arányos szerkezet és a szignál adja magát, hanem amikor egy nagyobb idősík momentum konfiguráció is támogatja a potenciális lehetőséget. Amíg ez nincs, addig egészségesebb kontratrend kereskedési helyzetként menedzselni a short lehetőségeket.

Közben még az európai indexek is szépen mutatják a fordulatot, a DAX például egy szélesedő indító diagonál 1-es hullámot produkált délnek eddig.

Egyáltalán nem kétértelmű, ellenben tankönyvbe illően tanulságos a helyzet állt elő a Nasdaq-ban, ezért ez alkalommal az NQ határidőn illusztrálom a véleményemet. A lenti két ábrán bemutatott jelölés a teljes nagy hullámszerkezet diagonál voltától eltekintve az SPX-re is felvezethető lenne. Ott az egyetlen különbség, hogy a 4,5 hónapon át tartó emelkedés piros 1-től 5-ig simán egy impulzus. Mint ilyen, elsősorban Intermediate (C) lehet, míg a bikák számára esetleg (A) a megfontolás. Nyilván az utóbbi egyelőre nem zárható ki, de nálam a (C) és vele [Y] és Ciklus b az operatív vélemény.

295 megjegyzés:

  1. sp futi..
    http://kepfeltoltes.hu/130408/sp_www.kepfeltoltes.hu_.gif

    VálaszTörlés
  2. Egyenlőre fütyül az omlásra a légvár inkább tovább épül.

    VálaszTörlés
  3. Már három brutális stimulus/pénznyomda van a világban, a FED már 2008 óta, az ECB tavalytól, és most BoJ is.


    Nem valószínű semmiféle komolyabb omlás.

    VálaszTörlés
  4. A "komolyabb omlás" azért nem elég szabatos, de épp most volt ez téma máshol, úgy hogy csak egy bullish montázs hozzá - komolyabb korrekcióval ez is számol:

    http://www.marketoracle.co.uk/images/2013/Feb/stocks-stealth-bullmarket-ebook-cover-main.gif

    szarvasvadasz

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :o Ez egy hirdető szájt saját tartalom nélkül, ami jutalékbevételre hajt. A semmiből six digit felett teljesít.

      Törlés
    2. A semmit nem igazán értem, van ott azért tartalom, néha olvasgatom Nadeem Walayat-ot, elég jó cikkeket ír:

      http://www.marketoracle.co.uk/UserInfo-Nadeem_Walayat.html

      szarvasvadasz

      Törlés
  5. Az a helyzet, hogy elliott nem csak itt hanem EWInél és a többinél sem működik nagyon megbízhatatlan pozi szempontjából meg kész katasztrófa.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az a helyzet, hogy ha ez az állítás igaz lenne, nem tudnék kereskedni. Kettőnk között annyi a különbség, hogy éveket fektettem magamba, kitartóan, hogy munkára fogjam ezt az elméletet, kiemeljem belőle azt, ami a gyakorlatban kell, a folyamatos számozást/újraszámozást meg meghagyjam a kereskedni vágyóknak. Én ez alapján állítom.

      Ugyanakkor, ha úgy teszed fel a kérdést, hogy szükséges-e az Elliott elmélet ismerete a sikeres kereskedéshez, egyértelmű NEM a válasz. A kereskedni vágyó többség számára kifejezetten hátrány, ha belevág ebbe az elméletbe, mert fél-ismeretekre épülő káosz rögzül az agyában, mindig mindent számoz és csak számoz, ami nem fog működni, kudarcra van eleve ítélve az egész vállalkozás, és amikor végül kimondja, hogy "még egy ekkora baromságot", szegénynek már nagyon nehéz lesz utólag a fejét a nem működő fél-tudástól megtisztítania, hogy valami egyszerűbb és működő stratégiát fogadjon be helyette az agya. Ráadásul igazából kereskedni szeretett volna, nem elméleteket gyártani, nem jövőt fürkészni, de hát azért vág bele, mert azt hiszi, hogy ehhez a jövőfürkészés szükséges. De hát nem. De nem azért, mert az Elliott elmélet nem működik. Nem "érett be", nem jutott el odáig, hogy alkalmazni tudja.

      Az ezen a szinten megrekedt emberek tapasztalata lehet az alapja a fenti megállapításodnak.

      szarvasvadasz

      Törlés
  6. Igen ez a 100 éves elmélet én is úgy látom el járt felette az idő, bár ha az elemző a saját elliott képére fordítja minden szabályok és elvek be tartása nélkül akkor talán lehet belőle valami, de ez sehol nincs mivel itt a szabályok és elvek sérthetetlenek bár lehet az elemzés készítője teljesen mást gondol de hogy ne sértsen elvet és szabályt készít egy hamis képet a piacról én azt mondom az a jó elemzés ha szabályt sért ha nem amiből profitálni lehet.
    Ez is elliott saját nyelven és a piac eddig ez alapján ment.
    http://kepkezelo.com/images/16ydo2o5zqe8eipyfrj.png


    TWER

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem az elmélettel van a baj, hanem az alkalmazóival. Úgy látom, hogy már kb. 1 éve sietteted a számozásaidat a külföldi indexeknél, és csodálkozol, hogy nem jön be, és erre az elmélet hibáztatod? Akkor ne alkalmazd...szemmel láthatóan te ezt nem akarod megtanulni. Olyan vagy, mint a közlegény, aki nem tanulja meg a dolgokat kiképzés során, de a fronton a kiképzés hiányára panaszkodik...

      Törlés
    2. brikka én nem személyeskedtem csak össze foglaltam amit minden elliottos el képzel érdekes akkor miért hozza a piac mindig az el képzelésem én elliottra ezután csak olvasóként tekintek. Eséseket teljesen még olyan pontossággal sem látják mint én akkor miről beszélünk.

      Törlés
    3. "TWER2013. február 8., péntek 8:03:00 CET

      Üdv

      Az érdekesség hogy amit a DAXra, SPre felraktam 1-2-3-4-5 jelölést a fenti ábrákon szinte inden indexnél ott van egy biztos a 5. végén valami történik akkor mi ez a nem szinkron miért kellene egyszerre le fordulni vagy ha esetleg előbb mint pl. DAX le fordul lehet 1-2"

      Én erre gondoltam. Felőlem írhatod azt, hogy tickre hozza az elvárásodat...írhatod azt is, hogy eljárt az EWP felett az idő. Mindenki téved, ez része ennek a dolognak. Úgy látszik neked nem. Továbbiakban nem foglak győzködni, hogy mire jó ez az elmélet, ill. miért nem lehet jó amit rajzolsz...mert úgyis csak sértődés lesz belőle...

      Törlés
  7. Függetlenül a bármelyik chartelemző rendszerrel szemben fennálló általános averziómtól, évek óta motoszkál bennem a gondolat, hogy megfelelő matematikával szinte bizonyosan bizonyítani lehetne, hogy az elliotti szabályok bármely valós chartra teljesülhetnek.
    Ez a contrario bizonyítaná a teljes haszontalanságot.
    Valszeg komolyabb matematikus azért nem áll neki, amiért igazi kémikus az aranycsinálásnak, vagy amiért egy igazi fizikus meg az örökmozgónak.....
    ( Korán van még, most keltem, és még nem reggeliztm, de gondolom a lényeg érthető)
    Üdv:

    Kwi

    VálaszTörlés
  8. Matematika nélkül, csak a józan ész alapján:

    Ha létezne akárcsak egy olyan módszer aminek az eredményessége bármilyen kis értékkel is de meghaladja az 50%-t akkor véges idő alatt a pénzügyi rendszer összeomlana.

    Ez eddig nem történt meg, így eddig bizonyosan nem létezik ilyen módszer.

    Üdv:

    Kwi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azért, mert valamiről nem tudunk, attól még létezhet. Ha minden tudós elhitte volna, hogy az van amit lát, akkor nem itt tartana a világ. :)

      Törlés
    2. A példád rossz. A szezon és fazon esete a tudományos felismerések elterjedéséhez hasonlítani a tőzsdegrált...
      Ha nálad lenne nem akarnád a világ összes pénzét??? :-D Naugye.
      Gibson a Nyomtalanul-ban ennek látszólag ellentmond, de csak látszólag....

      üdv:

      Kwi

      Törlés
  9. Nos akkor így felébredvén ideje néhány pontosításnak. (Hajnalok hajnalán soha többet nem kommentelek.)

    Az aranycsinálási, és az örökmozgós példám egyaránt rossz egy bizonyos vagyis inkább két különböző szempontból. Aranyat elméletileg lehet csinálni, csak nem éri meg, ez a példa ezért "rossz". Az örökmozgó meg jelen tudásunk szerint elvileg lehetetlen, ami nem igaz a "csodamódszerre". Ami elvileg nem lehetetlen, bár ezt nem is állítottam, csak, hogy eddig nincs ilyen.
    Később folytatom.

    Üdv:

    Kwi

    VálaszTörlés
  10. EURUSD- n, mintha egy ED C formálódna. Vagy vége, vagy még egy high lehet benne.

    VálaszTörlés
  11. Na szóval folytatom és be is fejezem:


    Most még nincs meg senkinél a tőzsdegrál, de az nem azt jelenti, hogy lehetetlen "megcsinálni".

    Ha azonban létrejön,akkor sem lesz "senkinél" emberi értelemben, és csak mellékhatás lesz, és nemcsak a pénzügyi rendszer, hanem az emberi történelem végét is jelenti mert bekövetkezik a technológiai szingularitás.

    Addig lehet játszadozni....
    Mindenkinek jó játszadozást kívánok.

    Uff.

    Üdv:

    Kwi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Helló KWI!
      Jól elvagy...

      Csak ennyit idéznék a 2 nappal ezelőtti írásból.
      "Egyedül a hetes momentumkép nem támogatja a fordulatról szóló meglátásom, ha az SPX-re, vagy Dow Jones indexre tekintünk. Ennél a két indexnél a hetes RSI vizsgálata alapján fenntartható és a közeljövőben folytatódó stabil bull szakasznak látszik az emelkedés. A rövidre sikerült februári korrekció és az ezzel szemben a vártnál kb. két héttel tovább tartó záró emelkedő szakasz hatására a hetes RSI kicsúszott a medve karmai közül. Jelenleg kizárólag a momentumkép alapján nem anticipálható egy azonnali trendváltás. A momentum bullish üzenete ellenére úgy gondolom, a végleges csúcs bent van, több éves bear szakasz kezdődött, de igazán komoly lejtmenetre majd csak egy későbbi, konvergáló alacsonyabb tető után kerül sor."

      Cimballi, ez most mi? 1 nap alatt megdőlt a prekoncepciód (pl. csúcsra vonatkozó)...

      Szaravasvadász bejegyzésével, kell, hogy egyetértsek...

      Ha már elméleti síkra lett terelve a párbeszéd, szeretném megkérdezni, hogy pl. a falszifikációs próbát, hogy állná ki a Hullámelmélet - amennyiben tudományos elméletként kezeljük...

      Jó kereskedést!
      Forcag

      Törlés
    2. Forcag

      Ezen már nem csodálkozom, hiszen Denericnek és az EWI-seknek 1-2 éve szinte nap mint nap bedől az elliottos koncepciójuk.

      TWER

      Törlés
    3. Pedig korábban hogy éltetted Danericet...

      Törlés
    4. Igen mikor egy hullám hosszon voltunk de ez jó fél éve vagy több már nincs hiszen brutál amit művel minden új csúcs új fordulat.

      Törlés
    5. Érdekes. Egyébként mindig ezt csinálta.

      Törlés
    6. Akkor késő kezdtem vele foglalkozni mert kb. 2010 őszétől nézem az elemzéseit 2011 tavaszáig sőt őszéig szvsz. egész jó volt.

      Törlés
    7. Világ életben készre számozott mindent. Igaz az EWP szabályokat, vezérlőelveket és az elméletet tökéletesen jól ismeri. Az esetek nagyon jelentős többségében félkész struktúrákkal van dolgunk.

      Törlés
    8. TWER2012. november 10., szombat 9:11:00 CET

      üdv cimballi

      Írtad hogy Deneric ebbe az 1-2 számozásba belefog gabalyodni pedig ahogy én látom ez megint 1-2 lesz, vagy megy az SP még lejebb pár pontot vagy innen megint föl 1396-ig akkor megint 1-2 ez van ahogy el nézem jobb ezeket az 1-2-t komolyan venni mert igen jó pozi belépőket szalaszt el bár ki.

      TWER2012. november 10., szombat 10:19:00 CET
      ...Eddig DENERIC elemzése akkor is tökéletes

      Törlés
    9. Az lefelé volt akkor, egy aktuális lejtmenetet nyomott agresszívra.

      Maradjunk a lényegi információknál és az szerintem Charlie véleménye és esetleg a korábban már emlegetett SPX 1622-es maximális célár ebben a történetben. És sok türelem, kevés emóció.

      Illetve neked volt egy 1582-es célárad is.

      Törlés
    10. Igen valóba volt de már csak emlék az 1582 meg sincs már az a grafikonom tehát ez azt jelenti, hogy közel 1-2 hónapja SP-vel nem foglalkozom elég nagy a bizonytalanság az amcsi piacot tekintve bennem.

      TWER

      Törlés
  12. A válaszok a felvetésekre:
    - ld. Szarvasvadász fent 8:42-kor http://myelliott.blogspot.ca/2013/04/elliott-kep-aprilis.html?showComment=1365576178452#c8240038139430183996

    - Elliott a valószínűBB szcenáriót segít kiválasztani, nem az abszolút biztosat, aki a Szent Grál kereséstől nem tud elfeledkezni, annak katasztrófa, mert a piac nem mindig a valószínűbb utat követi

    - akkor lenne értelme statisztikai tesztnek, ha abszolút kategorikus válaszokat adna a módszer

    - az alkalmazója gyakorlattal tudja a helyes következtetést levonni, ha az információt rosszul súlyozza, akkor azzal tévesen következtethet a valószínűségről - itt pl. a momentum és a szerkezet ellentmondását magam is rossz súlyozással oldottam fel a Forcag által idézett bekezdésben

    - így kezdtem a könyvem: az EWP NEM kereskedési módszer, hanem modell, nem akarja előre megmondani mi lesz - már többször kifejtettem, hogy stratégia kiválasztására használjuk ld. itt a bejegyzésben a "napon túli short még korai", vagy máshol "kezeljük kontratrendnek", vagy mehet a "trendkövető stratégia".

    - vannak helyzetek, ahol különösen nagy az állásfoglalás kockázata - pl. a 4-5 szériáknál, amelyek a trendet zárják, szinte lehetetlen megmondani hány darab 1-2 nyitotta a megnyúlást, így +/- 1 csúcs tévedés simán benne marad

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez oké ha mondjuk SP esetén 8-10 pontról van szó ha 30-40 pont ez már óriási.

      kappa

      Törlés
    2. Arányok vannak nem pontok. Egy 240 percesen lehet tévedni 8-10-et, egy heti grafikon szerkezetében a 8-10 pont nem jelent semmit. Egy klimax top, mint ami itt készül, az meg a maximális cél következtetésig viheti a piacot. Addig a pontig, ahol még éppen arányos. 1622-re gondolok és gyorsan. Magyarul eufória.

      Törlés
    3. Úgy tűnik ez ellenállás elesett. Innentől long. Támasznál vétel, ellenállásnál eladás. Pusztán ennyi a használható tőzsdei stratégiák esszenciája.

      Törlés
  13. sp futi...
    http://kepfeltoltes.hu/130410/sp_www.kepfeltoltes.hu_.gif

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugyan nem változtat a mondandódon, de a nagy háromszög helyett jobb egy flat-re emlékeztető alakzat, amelynek B hulláma egy dupla zigzag középen egy kisebb háromszöggel. Nagyon arányos alakzat jön ki belőle.

      Törlés
  14. Lenne egy bátor felvetésem eu-ban. lehetségesnek látom, hogy az óriás E hullám nincs készen, és egy X-ből jön fel, 1-2 1-2-vel. Korábban már talán Brikka felvetette ezt, mint lehetőséget, nem szeretném elvenni senkitől a felvetés elsőségét. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Vik,

      Tied az elsőbbség :)

      Alapvetően nem számolok egy (X) hullámmal, az egyetlen variációja a TZZ lenne. Jobban el kell majd mélyülni ebben a felfelé körben, hogy pontosan mennyi is lehet hátra. Ez még csak A hullám, vagy már [a] of Y hullámban vagyunk? (A célszintet elérte: a diagonál 5. hullám kiindulási szintjét - sajnos pont a legkritikusabb szinten vetettem el a diagonál értelmezésemet)

      Nekem az A hullám mellett szól, hogy a kábelben várok minimum egy lefelé kört (flat c-t), de éppen akár készen is lehet a szerkezet. Meglátjuk ;)

      Törlés
    2. Ez a mostani lefelé korr., ha 5'-en nézem a belső szerkezetét, akkor egy DZZ,középen egy háromszöggel. Először LDnek gondoltam, de az nem jött ki.A diagonál 50%-át vette vissza, így ha nem jön új alj, akkor a ma délutáni lefelé korr egy B,vagy 2-es hullám, holnap pedig észak, a diagonál miatt meredeken. Ha délnek megyünk, akkor a korábbi alj közeléig mehet. Szerintem. Tévedés joga fenntartva. :)

      Törlés
    3. Lassan meglehet az újabb 5 hullám fölfele. 1órán belül hírek jönnek. Vagy kitör, ha impulzusban vagyunk, vagy nagyobb esés követk. Ami egy B hullám lenne.

      Törlés
    4. Kabelen esetleg egy nagyobb ED lehetséges hogy alakul ápr. 4től :)

      Törlés
  15. Sziasztok!

    HA valakinek nem tetszik az elmélet, akkor miért olyan mazoista, hogy folyamatosan kiteszi magát neki?

    Az is egy döntés, ha valaki nem találja elliott értelmesnek és elfordul tőle. A tőzsdén a profit a lényeg, ha egy módszer nem jó váltani kell! Mindenki találja meg a saját, jól működő rendszerét, érdemesebb abba energiát fektetni, mint abba, hogy bebizonyítsuk valamiről, hogy nem jó, nem?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jót kérdezel :)

      Én arra tippelnék, hogy legtöbbször arról van szó, hogy "másra kenjük a hibáinkat, mert az egyszerűbb, mint beismerni azokat"

      Törlés
    2. Meg "do your own homework" amúgy, mellesleg, szerényen zárójelben.

      ...És nekem nem kellett volna előrevennem a hullámelmélet szerinti megközelítést, amikor a momentum tisztán jelezte, hogy hiányzik egy felfelé kör. Irány 1622, amit nem bírtam elhinni, pedig január vége óta többször előjött a mérésekből. Eufória tető, hát nem erről álmodtam, sokkal inkább egy csendes kis diagonálról. Az ilyen klimax végződések előszeretettel zárnak egyik pénteken a csúcs közelében és nyitnak giga réssel hétfőn az ellentétes irányban. (nem most péntekre gondoltam)

      Törlés
    3. Hello!

      Mára érik egy ilyesmi... :-)

      üdv,
      Forcag

      Törlés
    4. Forcag, én ezt kicsit még korainak érzem, szerintem egy órán belül újra észak.

      Törlés
  16. 1622 után mi jön, ha az sem jönne be?

    Tibi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valaki itt már írta korábban, hogy 1680 de szvsz. a 1622-ig nem szabad el menni mert utána a csillagos ég jön, itt sokan ebbe a föl menetbe 5. hullámba gondolkodnak ezt én ??????? mert inkább egy C és bármikor vége lehet.

      kappa

      Törlés
    2. Jah, én már azt kérdem 1680 után mi jön ha az sem jö be?! :))

      Mindamellett ha végre esésbe kapcsol, legyen az 5. utáni vagy akár csak a 3-s utáni, mint ahogy a bullosabb kolléga gondolja, az már a héten, de legkésőbb jövő hétre kellene jönnie, mert májusi eladási láz elég közel van... Aztán már ilyenkor szoktak esni.. (nah persze lehet most az lesz a meglepi, emiatt sem lesz esés... )

      totem.

      Törlés
    3. Én különben hasonlóra gondolok mint cimbi azzala különbséggel, hogy nyitásba fel húz vagy 1-1,5%-ot és mínusz 1-2%-ba zár akár ez ma is lehet.

      kappa

      Törlés
    4. Tibi, miért akarod a csúcsot levadászni? Kivárni? Nem tök mindegy hol lesz? Most az a kérdés, hogy mit kereskedünk ma, illetve addig, amíg a tetőzés bekövetkezik. Konszolidálni fogjuk a tegnapi rallyit valamennyi sávozással, majd újra fel.

      Törlés
    5. Csúcsot levadászni jó sport - kereskedni nem feltétlen ez alapján kereskedik az ember.

      Szerintem amúgy 'megvolt' tegnap este - mármint, ha pontos akarok lenni, egy lokális jókedv teteje _szerintem_ elég nagy biztonsággal megvolt tegnap este.
      Aztán, hogy ez volt-e A NAGYBETŰS tető, az már mindegy - észre fogjuk venni azt is, ha igen, azt is, ha nem.

      Üdv,
      Depriv

      Törlés
    6. Többet szükséges lassulni, szerintem még korai a végét látni.

      Törlés
    7. A végéről nem tudok semmit: nem 'a', hanem egyelőre 'egy' tetőt mondtam...

      Más: a doomer társaságok 'mindenhol' átmentek a 'bármikor beeshet' állapotból a 'hát, majd valamikor később ez be fog esni' állapotba.

      Nem akarok ezzel semmit se mondani, csak úgy feltűnt.

      Üdv,
      Depriv

      Törlés
    8. Kettőn áll a vásár, az ilyen tegnapelőtti meredek emelkedések vákuum-ok, amelyekben vannak bikák és medvék, de a következőképp:

      - A medvék feladják, mert látják a lefelé mutató összefüggéseket, de belefáradtak a csúcsvadászatba, ezért kapitulálnak, illetve minimum félreállnak a shortokkal. Majd visszajönnek úgy 6-7 nap múlva.
      - A bikák most speciális helyzetben találják magukat, tele a média az inflációval, ami egyszerűen nonszensz, nem megy a gazdaság, nem lesz infláció. Utóbbi állításommal senki sem ért egyet, ez van. Viszont éppen ezért szeretnék megvédeni a vagyonukat, így a részvények egy egészen szűk rétegét veszik pánikszerűen. Valójában nem nézik az árat, hanem kockázatra éhesen vásárolnak, hiszen a biztonságosnak tartott bankokról kiderült, hogy nem nyújtanak menedéket. Minél nagyobb egy index, annál jobban lemaradó. Konkrétan a Russel 2000 még mindig nem ment új csúcsra, a Dow 30 pedig 300 ponttal haladta meg eddig a korábbi rövid távú tetőt.

      Törlés
    9. Az az új belépők gondja, hogy későn érkező, türelmetlen, gyenge kezek.

      Második gond: nincs shortos a rendszerben, kiszórták őket, pedig ők lennének a legjobb vevők.

      Ezért amint alábbhagy a vételi kedv, a magas ár miatt azonnal profitot kezdenek realizálni a profi és erős bikák. Velük együtt fognak visszatérni a friss erőt képviselő medvék. Mivel nincs új piacra lépő bika, hiszen a vákuummal kiszippantották őket a rendszerből, ezért nem lesz kinek adni.
      A történet többi része majd élőben...

      Törlés
    10. És az már nem is lehet, hogy nem realizálnak profitot, hanem türelmesen várnak az új belépőkre?! Idővel csak jönnek jeligére... Pánikszerű profitrealizálásba miért kezdenének, ha politikailag van támogatva a felfelé irány... Azért 2007 előtt, évekig, elég szépen, hosszan elnyújtott szakaszok voltak lényegi vola nélkül..

      totem.

      Törlés
    11. Totem, az ötödik hullámok általában gyengék, momentum nélküliek. Amikor momentumosak, mint ez itt, akkor a fenti forgatókönyv fázisain keresztül jön a fordulat. Általános leírása ez a hasonló szituációknak, nem kell betűről betűre épp holnap megvalósulnia. Általános folyamatleírás.

      Ugyanakkor a hosszúra nyúlt emelkedés végén bekövetkező ilyen kitörés miatt jó esélyét látom annak, hogy akár most is bekövetkezzen. Viszont egyelőre nincs ok a shortra, mert amikor létrejön egy ilyen fordulat, akkor nagyon heves visszatesztek követik szinte az esetek 100%-ában.

      A politika problémamegoldó képességében nem bízom. Egyáltalán nem. A jelenkor politikai megoldásai csak mélyítik a válságokat.

      Törlés
    12. Tévedés! A Russell 2000 már idén januárban ATH-ra ment, idejében jelezve, hogy mi várható 2013-ban a teljes amerikai vonalon.

      Törlés
    13. Nem tévedés! Az összehasonlítás a március végi lokális csúcs összefüggésében volt, arról szólt az egész beszélgetés, hogy a március végi, április eleji csúcsokhoz képest hol tartunk. Az emelkedésnek nincs mélysége, azaz szűk az emelkedésből profitáló termékek ill. részvények köre.

      "tegnapelőtti meredek emelkedések" = április 10-i, szerdai kitörés melyik indexben mire jutott, nem vagyok idióta

      Törlés
  17. hi....nem akarok itt a rajzszakkoron belul bullishabb verziokkal elojonni,csak a dow-t nezve naposon a novemberi emelkedestol indulva elkepzelheto hogy meg csak a 3.hullam fog befejezodni hamarosan....nekem a dow fibok alapjan nem allt meg egy 3.hullamnal, "ertelmes" helyen.....ez alapjan 3/ v-nel jarunk es mivel 3/ I nyult meg igy beloheto 3/ v max hossza....akinek van kedve atultetheti ezt a verziot sp-re is ugyanugy belove 3/ v max hosszat...sp-nel a 4.hullam akar zz is lehet ha hsz akkor is az indito szar eros lehet....50-80pont eses majd ujabb csucsok...ez is egy lehetoseg..szep napot..
    http://kepfeltoltes.hu/130411/dow_www.kepfeltoltes.hu_.gif

    VálaszTörlés
  18. Sziasztok!
    Pont most néztem SPX-et akkor már beteszem én is,lehet nem is jó???...kis tudásom van csak
    http://s20.postimg.org/3opa9o2dp/SPXk_p.jpg

    VálaszTörlés
  19. Szia Cimballi, B. Péter vagyok.
    Amit írtál Kappának, le, azután sávozás, utána újra fel. Ezt miben kell érteni, még a 4-be számozva, 1622.-is? Arra gondolsz, hogy 1620 körül, még arányos az alakzat, és onnan le, vagy egy másik értéket céloz meg a SNP?
    Köszi.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tibornak írtam és kifejezetten a mai napra értettem. Azóta meg is valósult.

      A következtetés alapja: 04/05-ről indult a záró klimax hullám. Tegnap átléptük a középpontját, valamelyest lassulni fog, ami néhány órától két napig tartó sávozásokat jelent, majd még több újabb csúcsra megy ki. Elliottul ez alacsony rendű 4-5-széria előrehaladást jelent a magasabb rendű (Minute) ötödiken belül. Ha kész a Minute [v], akkor vele kész a 7 hullám 2009-ről - nehéz megjósolni mikor, de mondjuk 5-nél több kereskedési nap.

      1622-nél teljesen arányosnak tekinthető a november 16 óta tartó emelkedés.

      Törlés
  20. pont ezért nem valósul meg a szerkezet
    zárója ,mert oda mutat a befejezése, le fogja bontani a tákolmányt

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Eddig nem arról volt szó, hogy a "tákolmány" (ezen gondolom a bear rally elképzelést érted) akkor omlik össze ha a 2007-08 szintek fölé megy a piac?

      Péter

      Törlés
  21. Ha ez klimax hullám akkor min. 1680 de inkább 1700 fölé kellene menni ami több hónap.

    VálaszTörlés
  22. EU-ra vonatkozó 2013.03.07-i beszélgetésünkhöz egy kép még múlt hétről, erre gondoltam március elején (azóta zárult a MACD):

    http://www.kephost.com/images4/2013/4/4/a1_2013_4_4_qugk8uxguj.gif

    Ez a feltételezett scenario egyúttal azt is sejteti, hogy a kék b eleje a jelenlegi szinteken lassan el is készül(t).

    szarvasvadasz

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha ez igaz, amit nem tudok kizárni, akkor a jelenlegi b hullám nekem nem arányos a lefelé jött feltételezett A-hoz képest. Sztem akár kettes, akár b, nincs kész.

      Vik

      Törlés
    2. egy kicsit visszakanyarodnék én is a márciusi témához (miért is nem gondolom bullish háromszögnek)

      EURUSDMonthly

      Törlés
    3. bocs, ez még februári téma volt :)

      Törlés
  23. "...a kék b eleje a jelenlegi szinteken lassan el is készül(t)..."

    Értjük, ugye?

    szarvasvadasz

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Az eleje szót átugrotta a szemem. Bocsi. Egyre gondolunk ezek szerint arányosság szempontjából.

      Törlés
    2. Én úgy számozok(lehet,hogy hibásan),hogy tegnap ért véget a kék "B" elejének a 3-ik hulláma.És ma,1,3040 körül dől el,hogy igazam lesz e.(Szvsz 4.hullám). Ha onnan felfelé indul,akkor az 5 hullám,és ezzel a "B" első nagyobb hulláma 1,317 körül érhet véget.

      lhebamy

      Törlés
    3. Még valami:Egy régebbe képeden még az a lehetőség is játszott,hogy amennyiben nem megy le az esés 61% alá,akkor akár 1,37 fölé is mehet az ár rózsaszín D vagy kék B hullámban.Nos nem ment alá.Ezzel szemben most max 1,33x fej-vállról vársz lefordulást.Mi változott??Mondjuk ebben az esetben ha eggyüttmozgás valósul meg a tőzsdékkel,akkor az sp-nek valóban kevés lenne az 1622.

      lhebamy

      Törlés
  24. Erre a március eleji rajzra gondolhatsz, ez továbbra is érvényben van:

    http://www.kephost.com/images4/2013/3/3/a1_2013_3_3_xliv1zyxei.gif

    Lényegében nem változott még semmi, de nem telt el elég idő, hogy innen az esést kész korrekciónak tekintsem az 1.37-es támadáshoz. Röviden kifejtem.

    Az egész hónaposon levő alakzat a Brikka féle még nagyobb alakzat 50%-os korrekciós szintje felett helyezkedik el (ez a szint van jelölve pink ~50%-kal illetve sötétkék vonallal a rajzon), ez az egyik ok, amiért hónaposon bullish irányban elfogult vagyok. Továbbá egyelőre változatlanul sértetlen minden felrajzolt bullish feltétel, ami a kereskedési hullámszint szempontjából fontos.

    Az időről: a korábban linkelt márciusi D1 rajzon a feltételezett kék "a" időben csak 38% volt a feltételezett pink (A) idejéhez mérve, ez korrekciónak itt rövid lenne, ezért rajzoltam fel egy nagyobb kék abc-t, ami ide jól passzol, ha a pink (A)(B)(C) formálódna.

    Van egy extra bullish értelmezésem is, eszerint már az 1.37 fölé tartó hullám elejét látjuk épülni (ez egyelőre számomra kevésbé valószínű forgatókönyv, de azért ott van a fejemben, és tudjuk, mikor dől meg).

    A bearish forgatókönyvet illetően is jó hír, hogy most már van egy referencia pontunk, amelyet a feltételezett kék "a" hullámvég jelölt ki. Úgy hogy ez az eset is tervezhetővé vált. A Brikka féle bearish háromszög alapú megközelítést ugyan elvetem (bár előnye, hogy Brikkának ebben az esetben idén elég már csak egy short pozíciót nyitnia hamarosan és ügyesen ráépíteni majd tovább), de ha valóban bearish-re vált az EU, akkor ez végül is szinte mindegy, mert impulzív esés esetén az én értelmezésem szerint is erővel törnie kell majd a zöld, piros és végül az 50%-os sötétkék vonalat.

    szarvasvadasz

    VálaszTörlés
  25. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyetértek ;-)

      szarvasvadasz

      Törlés
    2. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

      Törlés
    3. Azért, mert kíváncsi voltam a reakciódra, Kwisatz. De köszönöm a kritikát.

      Egy régi történet jutott rólad eszembe, amikor először mentünk vizsgázni az egyik köztiszteletben álló tanárunkhoz. Kiosztott egy-egy papírt rajta tíz kérdéssel azzal, hogy van rá 5 percünk. Aki legalább 85%-os eredményt ér el, jöhet vizsgázni, a többiektől elbúcsúzunk. Csodálkozva kérdeztük, hogy miért van erre szükség, most akkor kétszer vizsgázunk? Azt mondta, hogy azért, mert azt szeretné, hogy mindkettőnknek legyen egy jó napja és hozzátette: ő azzal szeretne egy jót beszélgetni, akiről belátta, hogy lehet.

      Na ezért nincs veled itt beszélgetés.

      szarvasvadasz

      Törlés
    4. Hát, ha ennyit írt arra a papírra, amit ide is szokott, akkor nem hiszem, hogy behívták vizsgázni :)

      Törlés
    5. Vad-ász, könyörgök, bocsáss meg, félreértesz én ikonként imádlak :DDD.

      Törlés
  26. A bearish háromszög és a DZZ a kevésbé agresszív értelmezés. Minnél messzebbre nézünk vissza, annál inkább nő a valószínűsége, hogy egy magas trendszintű emelkedèst korrigál az Eu. Viszont aki csak erre lép be és még rá is épít az szvsz szimplán hülye. Adott idősíkon kialakuló setupnak nemcsak belépő, hanem kilèpő szignàlja is van. A napos short setup minden értelemben kifulladt nálam, viszont az esés beforgatta a hetes idősíkot, amin így kialakult egy short setup. Ezt kell finomítani. Tehát, bármilyen alacsonyabb szintű long setup kontra-trend poziciókezelést igényel nálam. A shortok csak akkor válnak trendirányúvá, ha a hetes setupot az alacsonyabb idősík is megerősíti. Ennek setupnak a minimum elvárása Kennedyt alkalmazva egy intermediate (C) hullám.

    Mindent lehet extrém módon értelmezni, de mi tudjuk, hogy ez nem kifizetődő. Negyedévesen ezt a lefelé mozgást nézhetném akár 1-2 sorozatnak, mert nem lehet kizárni. De érdemesebb az aranyközéputat keresni, mindkét irányba. Nagyon jól tudjuk, hogy melyik idősíkon, melyik értelmezésnek hol van a határa.A valószínűbb kontextusban keresünk setupokat, a saját komfort zónánkon belül (kockàzatvállalási hajlandóság). Nekem nem a több ezer pippes homerun trade kell, mert az ehhez párosuló kockàzat túlmutat rajtam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem órás grafikonon úgy tűnik,mintha felfelé impulzus lenne,aminek most van az ötödik hullámában,ami jó eséllyel ma-holnap zárul 1,32-1,325 körül.Ezzel készen lesz vagy a felfelé 1 hullám és jön lefelé a kettes,vagy a szarvasvadász verziója játszik 1,25 alá vélhetően a tőzsdék esésével együtt.Bármi légyen is,hamarosan indulnia kellene egy lefelé ágnak,ami mindkettőben közös,és minimum 1,302 környékére jut,így én már shortban vagyok.

      lhebamy

      Törlés
  27. Elsőnek ABCnek gondoltam a csúcsról,de impulzív szerkezetnek kezd tűnni. Mit gondoltok?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Magam is számítottam egy további emelkedő szakaszra, viszont így fel az emelkedés APR 05-ről igencsak egy olyan impulzusnak tűnik, amelyiken belül ötödik alhullám megnyúlást láttunk. Ha még felfelé folytatást szeretne a piac, akkor az 1568-ról jöhetett volna, onnan következett be a záró ötödik megnyúlása, onnan váltott agyeldobásra a piac, amikor bármi áron vettek. A hirtelen emelkedés kiszippantotta a vevőket. Aki abban nem vett, az már ezután sem fog. Egyelőre még csak azért nem kiáltok medvét, mert a Dow-ban és a Nasdaq-ban él ez a "ahonnan a megnyúlás elindult" támasz, így ott még egy A-B-C szerkezetnek is elmegy az esés. Az április 9-i minimumok egyöntetű letörése után már jobban hajlok a bent a csúcs lehetőségre, az április 5-i lokális minimum pedig végleg game over.

      Törlés
    2. Tudom, hogy még nem biztos, de egy ilyen emelkedés után teoretikusan hogy lehet megbecsülni egy első hullám hosszát?
      Illetve egy másik kérdésem lenne: egy adott trend esetén az RSI 30 alatti és 70 feletti értékeinél jelentkező divergenciák adják a kisebb szakaszok záró 4-5 hullámait?
      És van-e jellemző rsi "korrekciós" érték az adott hullámokra jellemzően?
      Köszi,
      CJ

      Törlés
    3. Az első hullámról semmit sem tudunk, ő az első, amiből a későbbi arányosítások kiindulhatnak. Leginkább a karakterre vonatkoznak vezérlőelvek és magam RSI szinteket szeretek definiálni, ahonnan egyáltalán érdemi esély van rájuk.
      Van jellemző korrekciós érték, de ehhez kell az idősíkválasztás. Magam 240-perces korrekcióra számítottam, annak korrektív RSI opimumát messze átlépte a piac. Most a fejleményeket látva azt gondolom, hogy hetes korrekció lehetne (napos az bear), de mivel az alakzat komplett 2009-ről, ezért egy hetes chart korrekció 5-10 hét oldalazás-eséssel nem fér el, ezért inkább a trendforduló valószínűbb.

      A 70 feletti divergenciák jelensége valóban szorosan összefügg a 4-5 záró szériákkal, de a többszörösen összetett divergenciasorokat nem adni kell, hanem venni, amíg a divergencia eső trendvonalát nem töri a piac. Ez történt meg naposon múlt szerdán.

      Törlés
    4. Köszönöm!
      De mi van abban az esetben, ha az eső trendvonalat nem töri az árfolyam, hanem elkezd esni?

      Törlés
    5. Három lehetőség: 1) rosszul választottál idősíkot, lejjebb kell lépned, 2) korrekció végén nincs ez a jelenség, 3) diagonál ötödik hullámnál, vagy olyan záró szakasznál, ahol nincs momentum értelemszerűen a törés elmarad.

      Törlés
    6. Cimballi!
      Eddig erről nem hallottam senkitől. Ha jól értem arról volt fentebb szó, hogy aktuális trend vagy impulzus hullámszerkezet végénél tapasztalható divergáló RSI csúcsokat egyszer csak megtöri egy magasabb csúcs. Ezt Én is megfigyeltem, mint sűrűn előforduló jelenséget, de nem tettem helyre kereskedési szempontból. Ezt figyelmeztetésként értelmezed a fordulatra? Vagy mit kezdesz vele?
      Köszi

      Vik

      Törlés
    7. Haladó segédlet 54. oldalán látod.
      Hogy mihez kezdek vele azt a kontextus dönti el. (Mint a legtöbb mindent általában). Ha nagyobb idősík támogatás van hozzá, akkor agresszíven betámadom az első fordulós szignált és a pozíció 1/3-át, felét tartom hosszabb távra. Ha nincs nagyobb idősík támogatás, akkor talán csak második szignálra megyek és A-B-C mozgásra számítok, vagyis amint van egy jól megtermett zigzag, akkor zárok. Az elején általában mindkét esetben játszhatóak a folytatólagos szignálok.

      A jelenlegi helyzetben a Nasdaq-on van nagyobb idősík támogatás, az S&P-ben nincs, így az a hülye helyzet állt elő, hogy eltérő kereskedési stratégiával szükséges hozzájuk nyúlni.

      Törlés
    8. Köszönöm. Nem rémlik, hogy erről beszéltünk volna, biztos figyelmetlen voltam, de jó hogy szó került róla most,mert tetszik. Trendfordulót, illetve 5 hullám utáni korr. kezdetét keressük így?

      Törlés
    9. Igen, vagy magasabb trendszint korrekciót, vagy trendfordulót eredményez. Mivel itt naposon van, ezért a minimum elvárás egy 5-10 héten át tartó korrekció. A Nasdaq-on több évre szóló trendforduló. Ellentmondanak egymásnak, de nekünk most ez az információ is elegendő.

      Törlés
  28. szvsz nem lesz még itt trendforduló... jobb esetben lesz egy több hónapos bear altrend, főleg a májusi sell and go away miatt... ami esetleg elnyúlhat szeptemberig, aztán majd megint szépen megvesznek mindent...

    totem..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vagy amire még érdemes gondolatot szánni, hogy 04/05-ről feljött az ötödik hullám záró diagonál első hulláma és az a jelenlegi csúcs. Nagy szerencse lenne, mert a diagonált könnyű kereskedni. Ez utóbbi változat még csak ötlet szinten létezik, nincs rá bizonyíték. Erősen haladni kellene felfelé hozzá.

      Törlés
    2. Most mit látsz? Az európai piacokon (dax, cac) úgy tűnik, hogy a csúcs bent.
      S&P-t hogy látod most?
      Köszi,
      CJ

      Törlés
    3. http://myelliott.blogspot.ca/2013/04/elliott-kep-aprilis.html?showComment=1365797891003#c8601107868049445267

      Ezt a linket olvasd hozzá. Szerintem is bent van a csúcs és valóban klimax tető volt ÁPR/11. A holnapi nyitóval az 1-es hullám lesz már készen.
      Már a fenti post idején is így írtam Európáról: "szépen mutatják a fordulatot, a DAX például egy szélesedő indító diagonál 1-es hullámot produkált délnek.

      Amit itt Totem-nek válaszoltam pár sorral feljebb az szerintem a bullish alternatívája az esésnek, amely szerint felfelé halad záró diagonál - nem elsődleges várakozás, de nem lehet kizárni, amíg SPX 1539 el nem esett. A záró diagonál kettes alhullámára jellemző a 100% közeli retrace. Nem hiszem, hogy ez van, de ha a holnaptól esedékes korrekció magasra jut, akkor erre állok át. Továbbra sincs rá bizonyíték.

      Törlés
    4. 100-as retrace?! miért tegnap este az 1975-tel nem volt meg ez a retrace?!

      totem

      Törlés
    5. Helló!
      Mi az szélesedő diagonál? dax esetén hogy számoznád, nekem sajnos nem megy...? (7-én kész volt 1, akkor ez a mai esés lehet a 3?)
      köszönöm,
      Forcag

      Törlés
    6. Totem, az SPX-ben ÁPR/05-én 1539-ről indult az agresszív agyeldobós emelkedés, amely karakterét és az előzményeket figyelembe véve záró ötödik hullám, vagy záró ötödik diagonálon belüli első alhullám lehet. Nem tudom, mi az 1975.

      Törlés
    7. Forcag, szerintem a szerdai minimum a DAX-ban vagy a teljes szélesedő indító diagonál vége, vagy pedig - ha az alárendelt indikátoromra hallgatok - akkor a 9-i 7608-as minimum az. Utóbbi esetben a legfrissebb esés egy 2-es lapos korrekció (flat) agresszív, kapkodó B hulláma. Mint ilyen, fals letörés, ideális esetben 1435-ig jut és éles rally követi de csak úgy 7800-ig, majd azt követően jön a dráma. Az indító diagonál 1-es hullámok gyakran kapnak flat 2-es kíséretet maguk után.

      A szélesedő diagonál állhat indító vagy záró pozícióban, a 4-es hulláma nagyobb, mint a 2-es, illetve 1<3<5. A kék könyv 39. oldalán olvashatsz róla.
      http://www.elliottwave.com/r.asp?rcn=affem&acn=meb210&url=/club/elliott-wave-principle/default.aspx?code=47572

      Törlés
    8. jah bocs.. akarom mondani, hogy 1575, (ápr. 16.-n..)

      totem

      Törlés
    9. Köszönöm Cimballi!

      Az 1435 az 7435???
      köszönöm,Forcag

      Törlés
    10. Üdv Cimballi!

      Tisztelettel megkérdezem hogy jött ki ez a 7435?
      Mert a piac "véletlenül" pont ott fordult!
      Esetleg ha eladó lenne valamelyik kristálygömböd, én vevő lennék rá! :))
      Nagy Grat!

      HB voltam

      Törlés
    11. Szia Cimballi!
      Én is ezt a 7435ös érték "kiszámolására" lennék kíváncsi, kérlek egy ábrával esetleg az indikátorral mellékelve taníts minket, hogy jött ki ez :)
      Köszi,
      CJ

      Törlés
    12. Jó estét!

      elnézést, nem akarom elvenni Cimballitól csak beteszem az ábrát...

      http://puu.sh/2CAm0.png

      A 7800-ra térve, van vmi szabály, hogy itt a C meddig mehet, azon kívül, hogy A-t nem haladja meg? (running flat, ha jól látom)

      Üdv,Forcag


      Törlés
    13. Hello, HB, ha diagonál + flat formát ölt a piac, akkor lehet a csütörtöki alj a flat B hulláma. Később Twer le is rajzolta az elképzelést:

      http://kepkezelo.com/images/3ywuslij7cifb8h89m6.png
      (a többi ábráját ne vegyétek figyelembe, az ő DAX előzményeivel nem értek egyet, csak az eső szakaszról gondolkodunk hasonlóan)

      A flat B-k szeretnek az A hullámokhoz mérten arányosak lenni, azokat 38,2, 61,8%-kal meghaladni. Egy sematikus ábra pár bejegyzéssel ezelőttről, aminek az inverzéről beszélünk:

      http://1.bp.blogspot.com/---2ZMvsO_zo/UT-LOeuCFKI/AAAAAAAAB5A/f-p6OcWueI4/s1600/MAR11_Flat_sema27.jpg

      A fenti logika alapján az A hullám 7608-tól 7886-ig ment, aminek az ún. fordított Fibonacci 161,8%-a 7435-36. Ennyi.

      Kockázat: az indító diagonál egy eső szakasszal korábban is befejeződhetett (alternatíva) és akkor az említett 7608-7886 szakasz már a flat C hulláma volt. Akkor a 7436-ról csak egy halovány felfelé kör következhet, és így létrejön egy 1-2 sorozat, ami után még tovább gyorsul az esés. Fontos hangsúlyozni, hogy az 7435-36 nem egy long nyitási helyszín, hanem egy eső szakasz arányos célára, legfeljebb short zárásra való. Nagyon ramaty állapotban van a DAX momentumképe.

      Törlés
    14. Üdv Cimballi!

      Köszönöm a részletes válaszodat!
      Mindenképpen shortban gondolkodom mert nagyon gyengének érzem a Daxot, csak nyugodtabban adnék rá ha innen egy pattanás után elakadna 7650 vagy 7800 körül.
      A flat ábrát külön köszönöm!
      Minden jót!
      HB

      Törlés
    15. Üdv Cimballi,

      Létezik, hogy SP ugyanezt csinálná, csak táguló helyett szűkülő diagonállal?

      Depriv

      Törlés
  29. Üdv,

    Egy kérdés: ha jól értem, egy kellemetlen deflációs időszakot vársz.
    Hogyan hatna ez szerinted a kötvény, kiemelten: az államkötvénypiacokra? Érzek némi kavarodást ezen a ponton, amit nem tudok feloldani: a kötvény, ugye, ha 'olcsósodik', akkor pont növekszik a hozama..

    Üdv,
    Depriv

    VálaszTörlés
  30. üdv

    A DAXnál minden kellemetlenség és 5. hullám várás föl elkerülhető lett volna ha az alábbiakat valaki elliottos leg alább át számozza vagy figyelmet fordít rá és el magyarázza hogy lehet jó azt hiszem sokan profitáltak volna, de könnyebb volt rá vágni nem jó le sikáljuk de közbe a piac hozta.

    szvsz. kwinek igaza van hogy utólag be számozva ja már jó is.
    http://kepkezelo.com/images/yldp3rlu0pbloqndpkt.png
    http://kepkezelo.com/images/er8m6xs36wy7a0xaw9kc.png
    és az ábrák márc. elején készültek.

    TWER

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És szerinted hol járunk most a Daxban? az "A" hullám,vagy a "C" hullám végénél?Mert nyilván pontos értéket ne várjunk itt sem.

      Törlés
  31. Most az zavar, hogy nem foglalkoznak az írásoddal? Ki várt, és milyen szintű ötödik hullámot? Milyen kellemetlenségről beszélsz?

    Brikka

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A lényeg, hogy van kire mutogatni.Be kell látni, hogy mint az életben mindenhol, a felelősség a lényeg. A nélkül nem lehet egyről a kettőre lépni. Akit érdekel Elliott javaslom, mélyedjen el benne, ha meg nem találja hasznosnak, nézzen más metodus után, ami megfelel a lelkületének. Vagy béreljen robotot. :).

      Törlés
    2. Úgy látom nem egy malomba őrlünk, nagyon arogáns felsőbb kasztnak érzitek magatokat minden segítő szándék nélkül, nagy félre értések történnek és nagy mellé beszélések mikor fel teszek egy ábrát cél árakkal oké hogy elliottilag nem jó ha nem vettétek akkor a lapot pontosan erre kértem segítséget hogy az ábrán feltüntetett cél árak elliottilag hogyan számozhatók de nem utólag.

      TWER

      Törlés
    3. Szerintem jobban kéne bíznod a magad által kidolgozott, személyes sikeres stratégiádban. ezt a legjobb szándék mellett mondom.
      Más: egy diák sem mondatja, ha lesett a padtársáról, hogy miatta lett egyes a dolgozata.

      Törlés
    4. Twer,

      Mi volt ebben az arrogáns: "Zavar-e, hogy nem foglalkoznak (értsd, reagálnak) az írásodra? Ki várt, és milyen szintű ötödik hullámot? Milyen kellemetlenség?"

      Amúgy minek kéred mások véleményét "elliottilag", ha utána csak megsértődsz? Lásd. háromszög esetén nem mehet E hullám C fölé, vagy azt, hogy E nem érhet véget A kiindulási pontja alatt...

      Brikka

      Törlés
  32. Brikka én akkor azt kérdeztem, hogy az esés hogyan illeszthető elliottilag a feltett ábrámra a válasz egyértelmű volt minden ki részéről se hogy na most meg mi van te is 5.-et vártad,
    ja esetleg ha már ezt teszem fel lehet jó is de ezelőtt 2 hónappal honnan tudjam, hogy elliottilag így már esetleg jó de utólag ahogy kwi mondaná és én is.
    http://kepkezelo.com/images/3ywuslij7cifb8h89m6.png

    TWER

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kérlek citáld be pontosan ezeket az írásokat.

      Nem tűnik fel, hogy régóta nem teszek föl az indexekről elképzelést. De már EU-ról sem nagyon, mert igazából nagyon kevés ember maradt, aki miatt veszem a fáradtságot...magamnak nem szoktam rajzolgatni...

      Komolyan mondom, ha lenne kapacitásom, csinálnék egy slideshow-t az elmúlt 6-8 hónapban feltett írásaidról...szerintem meglepődnél...

      Törlés
    2. kb. annyit írtam neked, hogy sokszor korán, megerősítés nélkül írtad késznek a szerkezetet...

      http://kepkezelo.com/images/bxjkvbvv2sgpo5b5b0b.png
      http://kepkezelo.com/images/zs2guqlkn2i1l8nmrvab.png

      "TWER2013. február 8., péntek 8:03:00 CET

      Üdv

      Az érdekesség hogy amit a DAXra, SPre felraktam 1-2-3-4-5 jelölést a fenti ábrákon szinte inden indexnél ott van egy biztos a 5. végén valami történik akkor mi ez a nem szinkron miért kellene egyszerre le fordulni vagy ha esetleg előbb mint pl. DAX le fordul lehet 1-2."

      Törlés
  33. Na megjelentek eladó oldalon a brutál méretű packok.. most már nem az esés tényke kérdés, hanem, hogy mi lesz az első megálló snp-nél és dax-nál..

    totem..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ehhez azért a Cimballi által is említett támaszszinteknek sem ártana törniük. Eddig ma is onnan pattant az S&P, ha jól néztem.

      Tomko

      Törlés
    2. Hát, nem tudom. Elég meggyőzően néz ki, ugyanakkor mégis van valami nehezen körvonalazható hiányérzetem.

      Mintha valaki elfelejtette volna agyonlőni a bikát.

      Törlés
  34. Sziasztok,

    Cimballi, fentebb írtad a divergáló RSI csúcsokat, amit egyszer megtör egy magasabb csúcs.
    Trend- vagy magasabb hullámszint korrekciójára utal. Eddig OK.
    Napos charton ez 5-10 hét oldalazást/korrekciót jelent.
    Kérdés: ugyanezt észlelhetem a 240 perces charton is... gondolom a jelentés itt is hasonló (nagyobb trendszint korrigál)... itt időben milyen hosszú korrekcióra 'lehet számítani' ?
    Thx

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csabesz, igen, minden idősíkra igaz, minden idősík ugyanazon alakzatokat ismételgeti, csak épp meg kell találnunk melyik a domináns. Ha 240 percesen van, akkor minimum napos korrekció következik belőle, vagy napos trendforduló. Ha csak korrekció, akkor az egyszerűbbek 5-10-12 periódust mennek, az összetettebbek akár 20-at is.
      Azt ne feledd, hogy a momentum viszont csak az eső trendvonalát töri meg és nem megy új abszolút momentumcsúcsra. Az új momentumcsúcs harmadik hullám jelenlétére utalna.

      Gondold át a sillabuszomat az idősíkok összefésüléséről. Bármit beírhatsz a középső dobozba.

      Törlés
    2. S&P-nél talán most állhat össze a tárgyalt verzió H1 charton... folyamatosan divergáló rsi.. kellene még egy alászúrás, és kezdődhet a korrekció?

      Törlés
    3. Az RSI viszont nincs 30as alatt, ahol a divergencia számítana, legalábbis én így értelmeztem eddig.

      Törlés
    4. Csabesz, vigyáznék vele, nehogy 1-2 széria legyen, elég ramatyul néz ki. Konkrétan, kivárnám, amíg a 15-perces megtámaszkodik a bull támasz területén. Utána OK.

      Törlés
    5. CJ, más a rendszerünk. Az lenne a jó, ha még magasabban lenne, túlságosan is bear momentumtartományokban járunk. 240-es trendet váltott, immár bear, órás bear, 15-perc bear, innen az első rally-ra még mindig korrekció a vélelem.

      Törlés
  35. Sziasztok
    Kérdés:
    Én felfedeztem egy csökkenő háromszöget ES-ben h1-ben.
    Építőelemek 49.old. Az árfolyam mozgása az E hullám után a háromszöget megelőző trend irányába folytatódik.
    AZ E hullámnál lehet triggerre vadászni? Hozam kockázat nem rossz és hamar ki is derül.
    http://www.kepfeltoltes.hu/view/130418/H_ROMSZ_G_www.kepfeltoltes.hu_.png

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos amit rajzolsz nem háromszög, vagy nem kész háromszög. Az E hullám nem mehet a C-n túlra. Ha mégis háromszög az alakzat (ez lehet), akkor amit E-nek jelöltél, az még csak a B alhulláma. Mellesleg a háromszögek 95%-nak van egy komplex hulláma, ez sincs meg az ötletedben. A belépés irányával is vitatkoznék, az esés ugyanis impulzív, nem része a háromszögnek, az csak a mélypontról induló első emelkedő szakasszal kezdődhet. A háromszög első ("A" jelölésű) hulláma szemben halad a trenddel, nem pedig trendirányú szakasz.

      Törlés
    2. Köszönöm a választ.
      Egyetértek az impulziv eséssel.Nem is nyomtam meg a long gombot.De amíg 40 alatt nem zár a napi gyertya addig még longos nálam és figyelem a long beszállokat is.

      Törlés
  36. Sza Cimballi! Jelen állás szerint SP lehet DZZ ,vagy befejezetlen LD lefelé.. Mi segít Neked ilyenkor mérlegelni, hogy vajon mi történik. Vagy nem kell vele foglalkozni, hamarosan kiderül?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ne a határidős indexet nézd, hanem a cash SP-t. Tökéletesen arányos, befejezett impulzus, minden kis alhulláma rajzolódik, záró diagonál van az ötös pozícióban. Egy 30-perces bontásban tökéletesen látszik, a momentum is alátámasztja.

      Törlés
  37. Köszönöm. Annak mi a szimbóluma? Hogy találom meg?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most vajon hol tart a piac? Meddig mehet az emelkedés?

      Tomko

      Törlés
  38. Üdv

    A fenti kérdezőnek itt válaszolok valószínűnek tartom hogy az első ábrám lesz a jó és az 1-es hullám vége lesz a DAXba a cél ár szempontjából teljesen mindegy mivel mind a kettő ábrán 7300-400 van meg jelölve. Ha ne talán tán az a-b-c szerkezetes ábra alapja valósul meg akkor új csúcs is lehet.

    VálaszTörlés
  39. Helló Cimball!

    Hogy látod most a daxot? mintha impulzus menne felfelé 412-es aljtól, annak is 3. hulláma... ez szerinted a flat C rally vagy a halovány felfelé kör? ha Flat, annak mi az ideális szintje - 886-ig nem jut már el...

    Forcag

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A flat C mindig trendmozgató alakzat, legtöbbször impulzus. Szerintem hamarosan a harmadik hullámának végére érünk. Ne siettesd, a második hullámok mélyet korrigálnak.

      Igen, sokat dobna az esélyeken, ha az 7886-ot már nem érné el.

      http://myelliott.blogspot.ca/2013/04/elliott-kep-aprilis.html?showComment=1366239535062#c6555822416428434441

      Törlés
  40. EUR-ban vagy egy LD ment lefelé, vagy egy A+ ED. Dollár indexet nézve inkább egy LD-re szavazok. Ha ez így van, akkor most Aof ii megy felfelé, aztán irány a déli part. :)
    Kíváncsi vagyok, Ti hogy látjátok?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    2. Szia Vik,

      Egyelőre úgy gondolom, hogy egy ED [c] hullámban vagyunk, aminek még talán kellhet egy újabb alj, ideális esetben három hullámban és 1.292 környékére.

      Kb. így gondolnám:6E 06-13 (240 Min) 2013_04_24_

      Törlés
    3. még az is lehet, hogy ez a felfelé kör (B) of [3] volt, és még csak most fog lejönni (C) of [3]...

      Törlés
    4. Akár lehet is így, csak már nagyon beszűkült az ék

      Törlés
    5. Kedves Brikka!
      Most szerinted hol tartunk?Mert PILLANATNYILAG úgy néz ki,hogy impulzus készül északnak 1,32 fölé?

      Lhebamy

      Törlés
  41. Köszi a választ, Brikka.
    Tetszik a rajzod. Csak hogy a lassabb változatban gondolkodj, azért ABC.Vagy van valami más is ami erre felé visz?. Persze ha ma holnap leszúr, akkor tisztább a kép, de még akkor is lehet 1-2-1-2.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Többek között azért is. Továbbá így szépen meglenne a váltakozás is. Ha 1-2 sorozat lenne, akkor annak lassan el kell indulni, és gyorsan kb. 160 pipet esnie, minimum a csati aljáig, vagy inkább még az alá...akkor elkezdenék ebben gondolkodni :)

      Törlés
    2. Cimballit is kérdezem:Gyanús ez az ED. Egymásba csúszhat ennyire az ED két utolsó korrekciója, mint amit most látunk EURUSD-n? Mert ha nem, akkor egy LD-t láttunk, ha jól sejtem.

      Törlés
    3. Vik, nekem ez egy sima szakasz a csúcsról és egy tagolt az alacsonyabb tetőről. Alternatíva, hogy a tagolt hullám szélesedő ED és még hiányzik belőle egy lefelé kör. Minden más verzió e kettő mögött. Bővebben: haladó segédlet 42. oldal körül "1-2-3, vagy A-B-C?" elnevezésű táblázat. Ld. váltakozás, komplexitás iránya sor.

      Szvsz naposon RSI mehet fel a "senkiföldjére".

      Törlés
    4. Köszönöm a figyelmeztetést.
      Még nem bizonyított, de valószínű elindultunk északnak.?

      Törlés
  42. S&P-ben, Nasdaq-ban egy háromszögünk ma - olyan, mintha egy kombináció Y hulláma lenne. Órás, négyórás emelkedés érintetlen, elő trend. Tehát napon belül még lesz egy felfelé próbálkozás?

    VálaszTörlés
  43. jó estét!

    S&P ideális lenne a jelölt szint... zz, mint 2 hullám...??

    http://puu.sh/2Gp0A.png

    Dax sem ért még véget a trendvonalnál???

    http://puu.sh/2Gpw0.png

    üdv, Forcag

    pénteken GDP előzetes...

    VálaszTörlés
  44. Forcag kb. 2 hónapja nálam pont ez a kérdés, hogy 7800 vagy tovább
    http://kepkezelo.com/images/j1f72cr7r4x8kqxj4vtl.png

    VálaszTörlés
  45. Ha nem akar esni, akkor elliottra sem fog.

    névtelen

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A feltett ábra elliottilag annak idején nem volt helyes szerintem most sem az ez áll elliott.

      kappa

      Törlés
    2. Főleg, hogy azóta utólag beleírt, hogy majdnem tick-re teljesítse a piac :D

      Törlés
    3. 1000 Like! Kappa és noname

      Törlés
  46. A patak és a gát.

    A patak: a befektetésre rendelkezésre álló likviditás.
    A gát: a kötvényhozamok.
    Jelenleg a patakmeder annyira tele van, hogy szinte kiönt.
    A gát "magassága" meg szinte nulla.
    A gát feletti likviditás a piacokra áramlik.

    Azt hiszem Kostolany érzékletes példája volt.

    Amíg a gát feletti rész nem csökken, addig bull van, akármit is írkált elliott.

    Péter


    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Alapesetben nagyon jó és helytálló,tetszik,
      inkább csak ellenpéldaként mondom, hogy ott van Japán, ahol tele vannak a bankok likvidítással azaz tele a meder és alacsony a kamat, azaz a gát, de a kockázat miatt marad minden a bankban és nincs befektetés, nincs növekedés, befagyott a gazdaság, vele együtt a patak is

      Törlés
    2. Amit mondasz Péter, nagyon fontos, a likviditásbőség a mesterséges duzzasztás miatt nem maradt a piac pl. a 2007-es csúcsokon belül, hanem egy fals kitörésbe hajtja bele a tévhit, hogy kézi vezérléssel helyre lehet hozni bármilyen egyensúlytalanságot a gazdaságban. Pedig épp hogy csak olajat öntenek a tűzre, tovább feszítik a rugót és növelik az egyensúlytalanságot.

      0 a kamat és mégsem megy a gazdaság, defláció van pedig öntik a pénzt, falhoz hátrált a politika.
      Mi lesz azokkal, akik nem engedhetnének meg maguknak semmilyen hitelt és 0 kamatok mellet mégis behúzták őket, amikor megindul a kamatemelkedés? Milyen szélességben fogja a gazdaságot letarolni, csak pár % emelkedés? Ráadásul az extrém alacsony kamatokat extrém magas szokta követni. Milyen lesz egy 20%-os dollárkamat? Nem várok választ, mert magam sem merem elképzelni. Mást kérdezek. Meddig lehet ezt játszani? Olyanok az államok, mint a legrosszabb tréderek, akik a vesztő pozícióra még növelnek. Nem egyszer, nem kétszer.

      Törlés
    3. "0 a kamat és mégsem megy a gazdaság, defláció van pedig öntik a pénzt, falhoz hátrált a politika."

      Hol? Az USA, Kina, Ázsia, Németország, stb igenis köszönik jól vannak.
      Az USA a palagáz forradalom révén jelentősen csökkenti a termelési költségeit, egész iparágak települnek haza,a termelékenység nő, a munkanélküliség masszívan csökken. A bevándorlás miatt a népesség fiatal, a korfa kedvező. A házépítések, és az ingatlanárak növekednek.Nincs defláció. A részvényárfolyamok nem túlértékeltek.

      Kína változatlanul 8% körüli növekedést produkál, Ázsia szintén dübörög.

      Németország köszöni szintén jól van. Az euroválság lassan rendeződik, az olaszok spanyolok simán finanszírozzák a csökkent kamatszinteken a hiányukat....

      Szóval hol nem megy a gazdaság? Görögországban? Vagy Nálunk? :-D Kit érdekel?

      Péter



      Törlés
    4. Válságok, tőzsdeomlások persze voltak, és lesznek is!

      A Margin Call (kötelező minden tőzsdésnek) zseniális jelenete, amikor a Jeremy Irons erről beszél Kevin Spacey-nek talán a legjobb amit erről elő lehet adni.

      Péter

      Törlés
    5. Pár hónapja jártam Kínában, elképesztő volt látni, milyen tudatosan és milyen ütemben fejlődik. Az elmaradottabb régiókban, közép-és nyugat Kínában jelentős fejlesztések indultak, 2020-ig 25000 km gyorsvasút épül, 2025-ig kb. 300 millió ember költözik városokba. A "helyi" on-line kereskedelem évente 120-130% -kal nő, a munkaerő költségek régiónként eltérnek, de átlagosan 30-40%-kal nőnek évente és a fejlett régiókban már most elérik a kelet-európai átlagot.

      Elliottal kapcsolatban foglalkoztat egy gondolat, kíváncsi vagyok a véleményetekre: Elliott vajon számolt-e azzal a fajta technikai fejlődési lehetőséggel és annak a tömegpszichére, a grafikon alalkulására gyakorolt hatásával, amely az elmúlt 20-30 évben jelentkezett?

      Nem csak a robotizált kereskedési rendszerek által okozott "elméleti zavarra" gondolok, a természetes döntéseink is megváltoztak a technikai fejlődés emiatt: elképesztő mennyiségű (és manipulatív) információ zúdul ránk, amelyből már-már szinte hit kérdése, hogy melyiket tekintjük valósnak, megbízhatónak és ezek alapján a hiteink alapján alakítunk véleményt a vélt "valóságról".

      Ennek egyik következménye pl. az lehet, hogy az Elliott elmélet átverhető. Remélem, világos a gondolatmenet.

      szarvasvadasz

      Törlés
    6. Szia Vadász,

      Én csak az utolsó bekezdéssel kapcsolatban kérdeznék. Ha a robotokat, automatizált kereskedéseket emberek írják, emberek által alkotott indikátorokra alapozva, akkor szerinted ez érvénytelenné teszi az elmélet által megfogalmazott mechanizmust, a természetes fejlődés ciklusainak mintáit?

      Törlés
    7. Szarvas!

      Lehet rossz a példa, és persze nem is pontos de leírom.

      A marxizmus anno a XIX században úgy tűnt, hogy koherens társadalomelméleti "világmagyarázat". (Ez hangsúlyozottan
      - mármint a koherensség részében - nem igaz elliottra, hisz erről nincs konszenzus.
      A marxizmus mostanra mégis meghaladott társadalomelméletté vált, és hangsúlyozottan nem a rá épülő rendszerek bukása okán, hanem pusztán elméleti alapon, pusztán azért mert a marxizmus vizsgálatának tárgya a tőkés társadalom olymódon fejlődött tovább, ami inadekváttá tette a marxizmust.

      Valami ilyesmi történik az elliotti elmélettel is, azzal a disztinkcióval persze, hogy erről soha senki sem bizonyította azt, hogy bármikor a múltban adekvát módon írta le a valóságot.

      A másik immár szociólógiai töredék:

      Egy bizonyos eszmerendszer bukása mindig akkor kezdődik, amikor a hívek közül néhányan kételkedni kezdenek.
      Először persze az "jön", hogy elmélet tuti tuti, csak én nem vagyok elég képzett...

      A következő lépcső, hogy lehetnek apróbb hibák az elméletben, de majd én "megreformálom" kijavítom. Luther Márton, mint leghíresebb ezügyben...

      Aztán jön az amiben most Szarvas te leledzel, vagyis annak felismerése, hogy a körülmények esetleg olyan szinten változtak ami az elmélet érvényességét megkérdőjelezi...

      A következő lépcsőfok már a tagadás........

      Üdv:

      Kwi

      Törlés
    8. Engem nem különösebben érdekel, hogy ki miben hisz. Szemmel láthatólag téged ez egy picit zavar, de hát így teljes a világ. Nekem nem fáj, hogy valaki szerint ez humbuk. Az én egyéniségemnek ez megfelel. Pontosan ugyanazok a dilemmák jelennek meg benne, mint az élet egyéb területein (determinizmus/indeterminizmus, szabad akarat/sors), és nem ad rá választ. Sokan azt hiszik, az élet egyéb területein is, hogy van válasz, pedig nincsen. Csak egyszer ezt érezzük/gondoljuk dominánsabbnak, máskor pedig az ellenkezőjét, akár egy társadalom, akár egy egyén szintjén. Elliott elmélete egy rendszertani értelmezés, amely természetes fejlődés mintáit értelmezi a tőkepiacok vonatkozásában. (amúgy érdekesség, hogy a ciklus elméleteket legtöbbször valami nagyobb esemény után veszik előtérbe, R.N. Elliott maga szintén a nagy világválság után kezdett el ezzel foglalkozni)

      Az emberi viselkedésnek sok vetülete van, úgyszintén a modellezésének is. Anno egy érdekes videót erről még Károly linkelt be (remélem sikerül hot linként beraknom)
      <a href="http://mindentudas.hu/elodasok-cikkek/item/2512-amit-ma-megtehetsz-megteszed-holnap-is-%E2%80%93-kisz%C3%A1m%C3%ADthat%C3%B3-e-az-emberi-viselked%C3%A9s-dinamik%C3%A1ja?.html</a>

      Törlés
    9. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

      Törlés
    10. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    11. Szia Brikka,

      "Ha a robotokat, automatizált kereskedéseket emberek írják, emberek által alkotott indikátorokra alapozva, akkor szerinted ez érvénytelenné teszi az elmélet által megfogalmazott mechanizmust, a természetes fejlődés ciklusainak mintáit?"

      Nem, szerintem nem érvénytelenítheti. A profi robotizált kereskedés tömegében jelentős, de nagyon rövid időtávokban gondolkodik és olyan információkra épül, amelyekhez nekünk nincs is hozzáférésünk. Ez egy más világ, a másodpercek törtrészének a világa.

      Szerintem önmagában az a tény, hogy emberek írják őket, semmiképpen sem jelenti azt, hogy érvényes rájuk az Elliott elmélet. Éppen ellenkezőleg: az emberek érző lények, tele vannak kételyekkel, manipulálhatóak, és a tömeg döntései mögött nem tudsz egyetlen, de véges számú (és obkjektív) okot sem nevesíteni, hogy ezért meg ezért döntött így vagy úgy. Elég egy hangulat változás, és ugyanazt a dolgot másképp ítéled meg adott helyzetben. A robotok ezzel szemben érzelmek, benyomások helyett véges sok, előre definiált, objektív feltétel mentén döntenek, ha esik, ha fúj. Szerintem ezért kívül esnek az Elliott elméleten, vagy pedig annak érzékenysége/felbontása alatt helyezkednek el.

      ***

      Szia Kwisatz, nem az elméletet kérdőjeleztem meg, az szerintem rendben van, nem kétkedem. Arra gondolok csak, hogy maga a döntések alapjául szolgáló valóságkép, a hangulat, maga a tömegpsziché vált globálisan és könnyen manipulálhatóvá és ezért a tömeg manipuláltan (irányítottan) dönt. És erre a profin irányított tömegpszichére alkalmazzuk az elméletet, így értem, hogy átverhető.

      Az elmélet bizonyítását illetően a kívülállók számára kevés hiteles fogódzó van. Talán emlékszel, pár éve beszéltünk már erről. A mágnesről pl. elhisszük, hogy működik, pedig a tudomány a mai napig nem tudja megmondani, honnan veszi ehhez az energiát. De a mágnes kézbe vehető, bárki által belátható, hogy energia betáplálás nélkül évtizedekig tartja, amit megfog.

      A hullámelmélet gyakorlati alkalmazhatóságát a 90-es években igazolta Richard Swannell. Ekkor jelentek meg tömegesen a nagyobb számítási teljesítményű személyi számítógépek, így lehetővé vált az Elliott elmélet statisztikai alapon történő hitelesítése. Úgy tudom, hogy
      Richard volt az első, aki évtizedes kutatómunkával a háta mögött megalkotta az első hullámelméleti módszertanra épülő elemző- és előrejelző szoftvert. Kb. 10 millió mintát katalogizált és dolgozott fel 5 évnyi kutatómunkával, amelyhez mintegy 4000 számítógépéből épített virtuális szuperszámítógép szolgáltatta az elemzési kapacitást (ez a számítási teljesítmény kb. 100 évnyi processzoridőnek felelt meg folyamatos 24 órás üzem esetén).

      A hitelesítéséhez több százezer valós, múltbéli tőzsdei kereskedési adatsort tartalmazó adatbázison végzett számítógépes előrejelzések eredményét hasonlította össze a valóságban megtörtént árfolyammozgásokkal. A kontroll vizsgálatban véletlenszerűen generált adatsorokon végzett előrejelzéseket ugyanezzel az algoritmussal. A vizsgálat minden kétséget kizáróan igazolta, hogy a hullámelméleti módszer likvid piacokon való alkalmazása lényegesen jobb eredményt adott a kontrollteszthez képest (~80% körüli eredmény a ~45% véletlenszerű átlagához képest).

      Üdv:

      szarvasvadasz

      Törlés
  47. elliott már nincs itt, hogy tudjuk mit is mondana. de az ránk maradt, hogy ő ön. 2012-re várta időben az 5. hullámot. Nem sokat tévedett :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :o) majdnem, "2012 előtt nem hiszem, hogy eléri", azaz nem tévedett az öreg, bárcsak mesélhetne

      Ha valaki pontosan tudja, vagy megvan az eredeti nem bánnám, mert egy kicsit szabadfordítás...

      Törlés
    2. RN-Elliott-2012

      "Triangle wave is well advanced, and its termination...should mark the final correction of the 13-year patter of defeatism. This termination will also mark the beginning of a new Supercycle wave comparable in many respects with the long [advance] from 1857 to 1929. Supercycle (V) is not expected to culminate until about 2012."

      Hamilton Bolton in 1953:

      "The late R.N. Elliott in 1941 projected a pattern of future stock market behavior...This prediction, or hypothesis, is vitally important, because if Elliott is right, we will not see again probably in this century stock prices as low "in dollar price" as they were in 1942. Of course inflation will take care of a great deal of that hypothesis anyway, but it does mean that no major depression of the 1929-32 variety is in the cards in our lifetime (although there may well be 1921s, 1896s, 1873s again with this span). Further, it is as well to keep the background in perspective; Elliott's projection was made at a time when deflation and not inflation was the current fear."

      Törlés
  48. 10-én gyönyörűszépen megjött a várt kitörés. Ma viszont lehet, h Dnek fordultunk úgy igazán (megerősítés még kell). Tömören ennyi :).
    Dani

    VálaszTörlés
  49. Ebből a hozzá szólásokból már lassan a kívül állónak az jön le, hogy az elliott hívők kezdik meg kérdőjelezni magát az elméletet erősítve ezzel a kwi tábort.

    rip

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nyugodj Békében!

      Nekem nincs táborom.

      Én csak kételkedem mindenben ami nem annyira nem vezethető vissza a 2x2 -ig...

      Üdv:

      Kwi

      Törlés
  50. Szia Vadász!

    Szerintem nem, de ezek a "körülmények" irrelevánsak az elmélet szempontjából.
    Én úgy vélem ,hogy egészen addig amíg emberek hozzák a döntéseket - akár közvetlenül, akár HFT-n keresztül - addig az alapvető emberi természet - félelem, remény, kapzsiság - jelen lesz a grafikonon is. Persze a HFT-k 1-2 emberi tulajdonságot, már kiküszöbölnek, de akkor is csak ember állítja be...
    Az igazi kérdés, hogy mi történik ha valamikor mesterséges intelligenciát dobnak majd be vagy már dobtak is, ki tudja?! ;-)

    üdv,
    Nono

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem a szingularitás, ha bekövetkezik egy csomó mindent feleslegessé tesz. Valószínű nem lesz szükség tőkepiacokra sem...

      Törlés

  51. "Az igazi kérdés, hogy mi történik ha valamikor mesterséges intelligenciát dobnak majd be vagy már dobtak is, ki tudja?! ;-)"

    Az igazi kérdésre a válasz már megvan, ha mesterséges inetligenciát "dobnak be" akkor technológiai szingularitás lesz, és nemcsak mindenféle kereskedésnek, hanem az emberi történelemnek is vége lesz.

    Ebből következően még biztosan nem "dobták be".

    Üdv:

    Kwi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pont nem görgettem lejjebb... A szingularitás azért még messze van, mi már nem érjük meg. Viszont lesz egy olyan megelőző kor, amikor a legtöbb technológia és eszköz mindenki számára elérhetővé válik, ennek vagyunk a küszöbén. Az évtized végére teljesen hétköznapiak lesznek a 3D nyomtatók, az internet működésével pedig minden tudományos felfedezés vagy elmélet szabadon hozzáférhetővé válik, ha úgy vesszük ez már meg is történt. (wiki of science / leaks).
      Innentől kezdve mindenki függetlenítheti magát a közös hálózatoktól, és foglalkozhat a szellem megélésével, kibontásával, miközben a fizikai még inkább háttérbe szorul.
      Ez olyan szabadság lesz, amit nem valami eszme alakít vagy vív ki, hanem pusztán a technika korlátlan elérése tesz lehetővé. Persze egy csomó párhuzamos valóság és struktúra még mindig megmarad, amíg lesznek eszmék és irányított társadalmak, meg történelem szemlélet etc... De a lehetőség adott.


      Törlés
    2. Szerintem nem lesz meg ez a szabadság. Lásd új internet tv USA-ban.

      Továbbá, pár éven belül egyes országokban (főleg izreal és a terrorizmus által fenyegetett egyes országokban) olyan szinten túl fog terjeszkedni a büntetőjog "önmagán", hogy mások bűneiért fognak emberek büntetést kapni. (pl: az öngyilkos merénylő hozzátartozóival szemben fogják érvényesíteni a büntetőjogi szankciókat, akár vagyoni, akár személyi értelemben) De ez hosszab kifejtést igényelne...

      Törlés
    3. Igen ezeket én is látom. Az utolsó bekezdésben azért ott van, hogy ez az állapot nem egy emberi- vagy szabadságjog.

      Hozhatnak törvényeket az internet szabályozására, de annyi az ellenérdekelt fél, hogy esélytelen, hogy azokat be lehessen tartani.

      A lehetőség pedig mindig adott, hogy elköltözz Izlandra, Svédországba vagy olyan helyre, ahol a társadalom rétegei átérhetők, átjárhatók és mondjuk az emberek 90%-a rendelkezik azzal a tudással/értékrenddel, hogy érdekelt legyen abban, hogy a jog ne visszafejlődjön, hanem fejlődjön.
      De mint hogy a jog, vagy bármilyen elméleti szabályozás ami nem állít valódi fizikai korlátot haszontalan. Pl. nehezen lehet megakadályozni, hogy egy vállalat vagy tudományos intézmény akármilyen feljegyzéseit eltulajdonítsd és nyilvánosságra hozd, utána megbüntethetnek, de az már halottnak a csók.






      Törlés
  52. Sziasztok!

    Azt hiszem kicsit félrementünk! :)
    Én oda akartam csak kilyukadni, hogy szerintem míg emberi tényező lesz ebben az egyenletben, addig működni fog az elmélet.

    üdv,
    Nono

    VálaszTörlés
  53. Javaslom, ne feledkezzünk meg arról, amiről az elmélet szól, amit alapjaiban Elliott mondott.

    A trend nem abszolút fogalom, hanem rétegekből álló szerkezet. Minden réteg áll egy fordulatból, egy pár egyre csökkenő méretű korrekcióból, amely így a későbbi kitörés bázisát adja. Következik a gyorsulás, majd a lassulás fázis, azaz a tetőépítés egyre növekvő méretű korrekciókkal, majd fordulat. A gyakorlatilag kiszámíthatatlan formájú visszaesés után komplett lesz a szerkezet és számtalanszor megismétli önmagát, de egyre nagyobb méretben. Vagyis a fejlődés örök, a növekedés mértéke egyre nagyobb, de arányosan egyre nagyobbak a visszaesések is. A növekedési folyamatot a társadalmi hangulat természetes hullámzása szabályozza. Ennyi a felfedezés, a többi csak toldás. Mivel nap mint nap látom és kihasználom a ciklus ismétlődéseit, ezért ennyire megdönthetetlen szilárd a meggyőződésem és a sikerem valószínűleg azon múlik, hogy 'megértem', ami a grafikonokon zajlik.

    Elliott hullámelmélete nem katasztrófaelmélet, hanem egy robosztus növekedési modell. Azonban ha valami 100 évvel ezelőtt 100 pontot emelkedett, abban az időben az arányos visszaesés 50 pont volt. Ma, amikor az instrumentum pl. az utóbbi évtizedben emelkedett 1000 pontot, akkor a ciklus bear oldalán az 50 pont már nem elég. Most 500 kell, hogy beindulhasson egy 5000-10000-es emelkedés.

    VálaszTörlés
  54. Elegem lett..
    Mostantól

    https://www.youtube.com/watch?v=QYYpQVAWqRc

    VálaszTörlés
  55. Szóval eztán nem lehet visszaélni a nickemmel.

    VálaszTörlés
  56. Az imént Szarvasvadász válaszolt feljebb, így 200 hozzászólás van. Ami ezután következik, az csak itt pár sorral lejjebb a vonatkozó feliratra kattintva jelenik meg.

    VálaszTörlés

Rendszeres olvasók

Alakzatok bar grafikonon

ALAKZATOK AZONOSÍTÁSA

Prechter könyv

Kötvénybaj

Europai válogatás

A Mánia vége

Alapleckék

Magunk döntsünk

Diverzifikáció?

FOREX video

10 piaci tévhit

Mítosz a Fed körül

8 könyvrészlet

Theorist '09. nov.

15 írás ill. video a hitelválságról

Mozgóátlagok

Címkék

200 SMA (3) AAPL (2) adósság (5) Amibroker (2) André Kostolany (1) arany (4) aritmetikus (1) Barack Obama (2) báziscsatorna (4) belső nap (1) Ben Bernanke (1) Birger (1) Bollinger (1) Brikka (1) BUX (6) carry-trade (1) CFD (1) Charles Collins (2) Charles Dow (1) Club EWI (18) Conquer the Crash (2) csorda (4) csordaszellem (5) csúzli (3) DAX (6) defláció (4) depresszió (8) deviza (13) diagonal triangle (6) Dick Diamond (2) divergencia (4) DIX (1) dollárerősödés (12) double key reversal (2) Dow Jones (36) dupla hármas (7) dupla kulcsforduló (3) E-mini future (46) ék (8) Elliott magyarul (7) Elliott Wave Principle (9) Elliott Wave Theorist (9) Elliott-ciklus (18) előfizetés (8) elsődleges trend (12) ending diagonal (10) erősödő dollár (4) EURHUF (1) EURJPY (1) eurozóna (3) EURUSD (30) evening star (1) expanded flat (9) extension (12) extrém ármozgás (1) ezüst (3) FED (8) fej-váll alakzat (8) Fibonacci (33) flash crash (8) flat (17) Forex (6) Fotex (1) földgáz (1) fraktál (11) FTSE (1) Futures Junctures (4) GBPJPY (1) Goldman Sachs (3) Görögország (3) Hang Seng (1) háromszög (20) hatékony piac (2) hope (2) hullám személyiségjegye (11) infláció (1) inside day (1) IOU dollárok (1) Japán (3) Jason Farkas (2) Jeffrey Kennedy (11) jelzálog (2) Kína (3) kollektív hangulat (8) kombináció (10) korrekció (20) könyvajánló (4) kőolaj (1) kötvény (1) külső nap (1) leading diagonal (1) lineáris gondolkodás (3) logaritmikus skála (1) MACD (5) Mandelbrot (1) megnyúlt hullám (2) mérés (6) Minyanville (1) momentum (8) Morgan Stanley (1) mozgóátlag (3) munkaállomás (1) Nasdaq (28) Newsweek (1) NFP (4) Nikkei (2) Nonfarm Payrolls (3) nyersolaj (2) NYSE (4) opció (1) óriás szuperciklus (14) OTP (3) outside day (4) pánik (6) pit noise (1) Ralph Nelson Elliott (8) regular flat (3) remény (4) Robert Prechter (28) RSI (11) Russel (3) short (3) Short Term Update (3) slingshot (4) social mood (5) Socionomics (6) SP500 (107) spirál (2) SPY (55) Steve Nison (1) Stochastic (1) Stocklandyard (2) stop loss (2) szándékos csőd (1) szentiment (1) szignálvonal (1) szójabab (2) tananyag (25) Thomas Bulkowski (1) throw-over (2) tovahaladó háromszög (4) trendcsatorna (22) trendvonal (2) tréningprogram (12) túladott (5) túlvett (5) TWS (1) USD (14) USDCHF (1) valószínűség a tőzsdén (3) Vancouver (3) Venezuela (1) vertical spread (1) vezérlőelv (8) Wyckoff (1) XLE (1) Zaner (4) zigzag (35)