AZ ELLIOTT WAVE INTERNATIONAL AJÁNLÁSÁVAL:

Oldalak

2011. február 13., vasárnap

BUX diskurzus

Még egyszer visszatérve a BUX-ra olyan ábrákat mutatok, amelyeket a legutóbbi írásom alkalmával nem tettem közzé, hiszen nem elsősorban a BUX index mozgásának előrejelzése volt a cél, hanem egy fals fordulós jelzés felismerése és a kontextus értelmezése.

Az impulzusok
Nyilván nem csak az általam vázolt két Elliott-i alternatíva lehetséges, de ha belefogunk újabbak legyártásába, akkor olyanokat érdemes megfontolni, amelyekben a következő ábrán jelölt három szakasz impulzív értelmezést kap. Nem hinném, hogy érdemes valamilyen hármas szerkezetű alakzatot beléjük számozni.


Ugye itt a harmadik piros szakasz, azaz a legutóbbi emelkedés kétséges. Biztosan van egy impulzus ott is, csak az a kérdés, hogy az egész az, vagy csak az a rész, ahonnan a januári emelkedés indult. De ez tulajdonképpen átvezet a következő ábrához.
(Megjegyzés: A grafikonon máshol is vannak lényegesen rövidebb impulzív szakaszok, de ez a három a legnyilvánvalóbb, amelyekbe talán nem egészséges belekötni).

Flat másképp
Az előző bejegyzésemben volt egy ellentmondásos LD-3-5 összességében zigzag értelmezés [link], aminek gyengéje a B pont közelsége A kiindulási szintjéhez (értsd az első júniusi mélyponthoz képest). Ez csak nagyon ritkán fordul elő zigzag alakzattal, én pedig mindig arról beszélek, menjünk a gyakoribb értelmezéssel. Tegyünk most is így, és ennek jegyében vessük el azt a változatot. Mármint az elejét, mert a vége, fel novemberről még lehet úgy jó, ahogy rajzoltam.

Helyette dolgozzuk át flat korrekciónak, amihez először ki kell dobnunk a június-augusztus időszak LD, azaz leading diagonal számozását is, így végül egy
zigzag Minor A + expanded flat Minor B + impulzus C-n át
eljutunk egy 172 napon át tartó még nagyobb Intermediate (2)-es korrekció végéhez.


A megfejtés érdekessége, hogy a Minor B a teljes nagy korrekció inverze abban az értelemben, hogy szabályos flat + zigzag + impulzus, szemben a befoglaló zigzag + flat + impulzussal. Ha olyan olvassa, aki volt a tréningprogramon, akkor most nyissa ki a füzetet a 30. oldalon és nézze meg a lap alsó részén a harmadik pontot.

Visszatérve erre az ábrára, ott vannak a kérdőjelek, mert egy kicsit kevés volt Minute [iv]-es jelzésű hullám a [ii]-hez képest. Nem lehetetlen, de tulajdonképpen ezen apró aránytalanság az egyik, amelyik visszatart attól, hogy kijelentsem, nem lesz több új maximum 23.610 felett.

Az értelmezésen a CS felirat a kritikus támaszt jelöli, amelynek átlépésével a piac kizárná a február 7-e feletti újabb csúcs lehetőségét. Milliméterekre állt meg tőle csütörtökön. Ha az előttünk álló emelkedő kör után visszatér a piac 22.045 alá, akkor befellegzett a november 29-ről induló emelkedő szakasznak.

Túl sok információ? Túl sok hullám? No ezért van az, hogy amikor a semmiből elém tolnak egy grafikont, akkor vagy pár pillanat alatt elém ugrik egy megfejtés, vagy órákat kell ülni felette és ha az utóbbi van, akkor nem szeretek róla nyilatkozni. Aki a hullámelmélettel foglalkozik, az tudja, miről beszélek. Ez itt kérem, egy meló a javából.

Vonalak
Visszatérve az imént bemutatott változathoz, amelyben most kritikus támasz 22.045, jó lenne találni valami használható trendvonalat, ami megerősíti, hogy honnan is lehet később igazi letörés. Ebben a helyzetben, amikor egy flat alakzat néz vissza ránk a grafikonról, a komlplikáltabb, Kennedy-féle korrektív trendcsatornát rajzoltam.


A trendcsatorna jelenleg keveset segít, valahol 21.300 körül halad felfelé. A piac miután január 18-án átlépett a középvonalán, nem jutott el a tetejéig, hanem most kedden ismét visszahullott az említett középvonal alá. Majd ha az egész csatorna alján látunk markáns letörést, akkor gyorsulhat csak fel az eső mozgás.

A 22.045 jelentőségét ellenben megerősíti, hogy a dec. 16 - február 8. rally 61,8%-os retracement szintje is éppen oda esik. Egyértelműen ez a szint a vízválasztó az [i], vagy még mindig [iv] hullám kérdésben.

A másik oldal
Ha uralkodó bull piacban gondolkodunk, egészen a 2009-es mélypontról, akkor egy magas Primary, vagy Ciklus szintű 2-es hullám korrekció következtetésünk kell, hogy legyen, ami mély retracementet jelent. A BUX pedig még a 38,2%-ot sem lépte át novemberben. Akkor pedig joggal várhatunk jelentős új mélypontokat 20.146 alatt. Ok, de akkor miként lehet az egész szerkezet 2010 áprilisa óta korrektív? Erre is választ ad a fenti értelmezésem, csupán kicsit precízebben kell a két legfontosabb jelölést kitenni.


Egész biztosan tudom, hogy a június 7-i minimum (1)-es? Nem. Viszont amennyiben mellé teszem az (A) alternatívát, akkor már megnyugodhatok. S hogy a legfrisebb februári lokális maximum (2)-es, vagy (B), az sem számít, mert a következő hullám (3)-as, vagy (C) lesz, amelynek karaktere és kimenetele igen hasonló.

Zigzag?
A legfelső impulzusos ábrám kapcsán elég kézenfekvő előállni az alábbi bullish értelmezéssel, ami három szempontból mégis gyenge lábakon áll:
- a zigzag C vagy (C) hulláma a minimum célt az A pont meghaladását is alig teljesítette, persze ilyen sokszor előfordul, tehát önmagában még csak kicsit gyanús;
- magát a zigzag alakzatot egy nagy 2-es hullámnak kell akkor számozni, ami még a 9340-ről startoló rally 38,2%-os Fibonacci korrekciós szintjét sem érte el, de erről beszéltem az imént;
- nyár óta a világban szinte mindenütt tombolt a bika, az S&P pl. 30,77%-kal van feljebb, míg a BUX mindösze 10,96%-kal küzdötte magát a nyári mélypontja fölé és messze-messze elmarad a 2010. áprilisi csúcsától.


Nekem ez a zigzag értelmezés ezért nem jön be.

30 megjegyzés:

  1. üdv cimballi

    Te azért az elliott hullámok nagy szakértője vagy nem úgy mint én aki csak még most kezdi az alapokat valamilyen szinten el sajátítani. Tehát az áprilistól való esés az egy ötös szerkezetű és miért nem tudod meg állapítani hogy az a A hullám alja? Június végével bezárólag. Majd a novemberi esés szintén egy 5 szerkezet mivel alá ment a júniusi alj alá az a nagy C is lehetne. Onnan 5 hullámba emelkedés amelynek a 4 hullám végét láttuk csütörtökön. Én mint kezdő ugye ezt nem láthatom még hogy lesz-e új csúcs de te mint a téma ATYA már azért el várható lenne egy konkrétabb alternatíva. Mert ha nincs alternatíva csak annyi ha átvisszük a 23610-et akkor valószínű új csúcsra megyünk ezt szerintem a tőzsdézők 90% tudja. Akkor egyáltalán nem tudom hogy van-e értelme további mélységekbe tanulmányozni elliott elveit.

    üdv toti

    VálaszTörlés
  2. Üdv Cimbi!

    Köszi az elemzést először is! Közeli timeframe-en vizsgálva a pénteki emelkedést 3 hullámból álló emelkedő szakaszokat vélek felfedezni, vagy ezt még korai leszűrni? Plusz még a forgalom is alacsony volt, de 2. hullám lévén (?) min. 50%-os korrekciós szintig illene visszajönnie.

    Szabolcs

    VálaszTörlés
  3. Toti, azt mondtam, hogy bármi alternatívát le lehet gyártani, amiben az a három szakasz impulzus, tehát elvileg az általad javasolt zigzag alakzatot is, ahol a két erős szakasz A és C. Ebben az esetben az a kérdés, hogy miért próbálunk bullish szcenáriót találni egy fél éve súlyosan alulteljesítő értelmezésében. A számozásaim szvsz megmutatják, mi a technika a lemaradás mögött.
    Ennek ellenére kérésedre, holnapig kiegészítem a bejegyzést pár erre vonatkozó gondolattal.

    Másik nem azt mondom, hogy 23.610-et átlépjük, akkor új csúcsra megyünk. Épp ellenkezőleg, azt, hogy akkor lennék nyugodt, ha fölé tudnánk menni pár napra, majd onnan fordulna délnek a piac, akkor lennének szépek az arányok. Meg azt mondom, hogy ha az itt legutóbb Minute [i]-esnek jelölt hullámmal átfedésbe kerül az aktuális lefelé szakasz, akkor már nincs tovább felfelé.

    VálaszTörlés
  4. Szabolcs, jól mondod korai, mert lehet az első szakasz ('a' hullám) apró, egy-kettő-egy-kettő kezdeménye is. Jóval erősebb, valóban 50+ százalék retrace várható el.

    VálaszTörlés
  5. Akkor megtörtént a kiegészítés, ott van a "katalógusban" a hiányolt bullish ZZ és a magyarázat, hogy miért nem szeretem.

    VálaszTörlés
  6. T, nem erről van szó. Én ebben a helyzetben a retrace elvárásomat arra az esetre fogalmaztam meg, ha és amennyiben, sok kérdőjellel az egész szituáció bullish, mert akkor egy kettes hullámmal szemben az elvásárunk lefelé(!)
    minimum 50% retrace. Ha flat, ha nem.

    Most még a 38%-ot sem értük el, mivel a teljes 2009. óta tartó emelkedés Fibonacci szintjeit kell figyelni, hiszen az öt hullám felfelé, amiben gondolkodtok onnan indult.

    Ezt az ábrát nézd egy pillanatra:
    http://4.bp.blogspot.com/-KARYMMVgOWU/TVhJev23xjI/AAAAAAAAAwQ/gz5yvpMwbvo/s1600/DEC10_BUX_primarybull.PNG
    Ebben van egy olyan felirat, hogy "(2) vagy (B)". Ha te bullish vagy, akkor neked az (B), és a (B) hullám egy nagyjábol szabályos flat korrekció, de nem az egész korrekció, hanem egy még nagyobb zigzag (B)-je, tehát hiányzik a (C).
    Tipikus, hogy zigzag korrekciók első szakasza - itt (A) 38% környékére jut el.

    VálaszTörlés
  7. Értem, valóban, ha a flat retrace szintjét vizsgáljuk fefelé, akkor áprilisból indítjuk a Fibonacci rácsot. Meg is van a 61,8%, tehát nem azért mérlegelem a felfelé [v] hullám lehetőségét, mert az emelkedés nem jutott el a célzónába, hanem mert olyan, mintha hiányozna egy hullám, mert túl kicsi lett a [iv]-es. A lehetőség mindaddig nyitva, amíg a 22.045 kitart, hiszen csak azon a ponton kerül átfedésbe a potenciális [i]-es és [iv]-es, ami nem lehet, tehát onnantól a csúcs biztosan bent van, vagyis nincs igazam, ha egy marginális új csúcsot várok 23.611 felett.

    (Nekem) nem lenne gond, ha bullish értelmezést adsz a 2009 márciusa óta tartó rallynak, inkább attól féltem, hogy abba a hibába estél, hogy azt számozod mindenképp komplettnek, amit éppen a grafikonon látsz és nem veszed észre, ha hiányzik valami. Persze azt sem lehetne senkinek a szemére vetni, mert ez a BUX szitu a sok egymásba forduló különböző szintű flat korrekcióval most tényleg hardcore gyakorlat.

    VálaszTörlés
  8. üdv cimballi

    Most aztán végkép a T. nek adott válasz alapján vég kép nem értem, ha lesz egy 5. hullám nem 23610 fölé kellene menni neki? Mert azt írtad hogy a csúcs benn van akkor az nem 5. hullám. Most pedig a te személyes véleménye is szeretném hallani a BUXAL kapcsolatban szerinted bull vagy barish lasz a folytatás.

    üdv TWER

    VálaszTörlés
  9. Twer, (3)-as, vagy (C) jön lefelé, bármelyik jön, lefelé jön. Szerintem hármas. Elég egyértelmű(nek gondolom) ezt az ábrát:
    http://4.bp.blogspot.com/-KARYMMVgOWU/TVhJev23xjI/AAAAAAAAAwQ/gz5yvpMwbvo/s1600/DEC10_BUX_primarybull.PNG

    Azt meg, hogy felmegy-e előtte 23.610 fölé pár pontot, nem tudom megmondani, mert az utolsó emelkedő szakasz [i]-es jelzésű hullámával nincs átfedés, tehát még nem dőlt el. Elliottnál szabály, hogy egy impulzus egyes és négyes hulláma nem lehet átfedésben. Amíg nincs átfedés, addig a felfelé tartó impulzus nem 100%, hogy lezárt.

    Elvileg lehet bent [v], de lehet, hogy most kezdődik csak. Az ábráim rendberakják, hogy mi történ az elmúlt 10 hónapban, csak egy apróság hiányzik, nem tudjuk, hogy ez az esés a múlt héten már az [i]-es, vagy még a [iv]-es vége. Ha átlépi valamikor a 22.045-ös szintet lefelé, akkor már biztos válaszunk lesz a kérdésre.

    Gyere el az idei tréningre (május, vagy június), hogy egyszer áttekintsd az egész rendszert.

    VálaszTörlés
  10. Üdv!

    Érdekes mozgásokat látok most snp futiban, a jó öreg zárás utáni beszakítás?! Egyelőre csak pár pont, de mintha egy kicsi ED-ből szakadt volna ki.

    Üdv: Szabolcs

    VálaszTörlés
  11. Aludd ki magad, Szabolcs, amíg lehet, mert igen hiretelen fordulat jöhet, amihez a megnövekedő volatilitás miatt kell az erő. Magam is figyelek az ED lehetőségre, mert ha ez a korrekción belüli második felfelé impulzus (alias C) szakasz akár ötödik, vagy akár a harmadik hulláma, már "megette a kenyere javát". A héten, ideális esetben 18-án ráadásul véget ér egy az utóbbi időben 14-15 hetes intervallumokban jelentkező ciklus. Viszont egyelőre SOH, azaz "sit on hands" van, mert nincs semmi érdemi jelzés short irányban. A jelenlegi bika kritikus támasz szintje 1.322-nél van. Onnan indul a buli.

    VálaszTörlés
  12. Szia Cimballi!

    Hogyan állapítod meg a kritikus támasz szintet?
    Üdv, Péter

    VálaszTörlés
  13. Péter, a kritikus támasz, vagy ellenállás egy olyan szint, aminél a vizsgált idősík bullish számozása bearish-re illetve a bearish bullish-ra fordul. Ez a három alapvető Elliott-i szabály által meghatározott korlát valamelyikének átlépését jelenti. Esetünkben az utolsó felfelé haladó impulzus 1-es hullám maximumának átlépése ilyen kritikus szint, mert az átfedés miatt kizárja annak lehetőségét, hogy az esés valamilyen szintű 4-es jelölést kapjon.

    VálaszTörlés
  14. szerintem még lesz új high buxban is,igaz bullish vagyok spx-ben is.1400-ig sztem most már nem lesz nagyobb pullback.
    Kisbandi

    VálaszTörlés
  15. Kisbandi, amíg az első 'egy'-'négy' átfedések nem jönnek létre, addig nincs okunk másképp gondolkodni.

    VálaszTörlés
  16. üdv kisbandi

    Én az el múlt napok mozgása alapján úgy látom a shart alapján hogy jön délnek az újabb zakó. DE cimbi ezt hogy látja?

    üdv toti

    VálaszTörlés
  17. Toti, megmaradt a BUX index alulteljesítése. A feb. 10-i mélypontról +2,1%, miközben az S&P ment 2,4 százalékot. Annyira nem jelentős a különbség, de nem tudsz újabban olyan intervallumot találni, ahol ne növekedne a magyar piac lemaradása.

    Korrektív-e az emelkedés? Szerintem, mint alakzat IGEN. Készen van-e? Inkább azt mondom, még nincs. Elképzelhetőnek tartom, hogy egy a héten bekövetkező eséssel kiüti a február 10-i lokális minimumot, ezzel elzárja az utat a februári high feletti területek elől. Ettől még nem biztos, hogy azonnal látunk messze 22.000 alatti folytatást, ugyanis 21,9-23K között simán eltarthat még a nyűglődés egész hosszan, ha 1-2-1-2 következik, azaz ha az esés bázisa rendesen kiépül. Amennyiben 2-3 hét lenne, azon sem lepődnék meg.

    VálaszTörlés
  18. Üdv Cimballi!

    Az Spx ezzel a nagy lendülettel megfordul már valahol szerinted?
    Azt látom, hogy az utóbbi napokban kis timeframen impulzusok sora ment le. Én még sosem olvastam ezen a blogon, hogy longoljatok fiúk, csak várjuk minimum fél éve a téli álmába valószínüleg beledöglött nagy medvét.
    Ennyi az egész elliotti rendszer, hogy várd ki az impulzus harmadik hullámát és lovagold meg ha sikerült felismerned? Más periódusban meg csak számozunk majd újraszámozunk kitartóan?
    Mikor a Nyse 4X napi kommentjeidet befejezted, szerintem jogos önkritikával jobban lekereskedhető tippeket, újításokat ígértél január ha elmúlik határidővel. Tudom hogy mindent magánszorgalomból csinálsz, köszönet érte. De a kereskedési tippek hatékonyságán szerintem lehet még javítani.

    Üdvözlettel, Tomi

    VálaszTörlés
  19. Tomi, valójában nem adok jelzéseket, tippeket főleg nem. Kommentálom néha a piacot, de a kommentjeim hónapok óta arról szólnak, hogy amint a júliusi minimumról felfelé készen van egy ötös szerkezet, akkor vége a rallynak és ez bizony eltarthat 1351-ig is (SPX).
    Közben egy alkalommal komplett öt hullámnak nézett ki az emelkedés ezért ott mondtam, hogy talán onnan lehet short (január 28.). Arról is beszélek, hogy a rally milyen nagy jelentőségű mozgás vége lesz, visszatér vele a bear piac, de nem könnyű pontosat mondani, mert a [2]-es hullámokhoz - amire ugye nagyon sokáig számítottam - gyakorlatilag semmi támpontot nem ad Elliott. Azon kívül persze, hogy nem lehet több, mint a megelőző esés 100%-a.

    Ráadásul már úgy 10 hónapja amikor a "nagy medvés" sorozatot elkezdtem írni azt gyanítottam alternatívaként, hogy ez nem is kettes, hanem 'b' hullám. Az egyetlen hullám, amit nehezebb előrejelezni, mint a kettest.

    Szóval amióta a blog létezik a piac a történelem eddigi legnagyobb bear piaci rally-ját tölti (valóban a legnagyobbat) két olyan hullám valamelyikében, ami szinte teljesen kiszámíthatatlan. Bármit könnyebb előrejelezni (Elliottal), mint ezt a kettőt.

    Jól látod az impulzusokat. Az a kérdés, mikor van belőlük komplett 5 hullámunk a 2010 nyári mélypontról. Most ha pontosan szeretnék fogalmazni, akkor a novemberi(!) mélypontról indult emelkedésnek akkor van vége, ha a piac 1329-et letöri. Akkor az egésznek a vége? Nem tudom, de onnan lesz egy kereskedhető esés és ha van is még egy kör felfelé, az előző negyedik hullám 1272-1302-es tartományába akkor is visszamegy.

    Szerintem nincs ékelődés, mint azt sokan belelátják, hanem egy erőteljesen megnyúló záró hullámunk van, ami Elliott szerint nagy és hirtelen esést okozhat, ezért ha az imént említett támasz zónát meredeken viszi át impulzussal, akkor trendforduló volt és a teljes rallynak vége a 2009-es mélypontról.

    A NYSE zárszóban azt ígértem, hogy ha és amennyiben visszatérek a valami mással, akkor nem előbb, mint január vége. Tényleg, hová lett a zárszó? Eltűnt, de hogyan? Mindegy egyelőre nem látom, mikor kezdenék bele, mert egy ilyen szolgáltatás szinte teljesen "elszívna" minden mástól.

    Elliott önmagában nem kereskedési rendszer, hanem többdimenziós szcenáriókat ad objektív korlátokkal. Ezen korlátok között lehet mondjuk indikátorokkal támogatott kereskedési jelzéseket gyártani. Ezt szeretném egy ilyen szolgáltatással egyszer valamikor művelni.

    VálaszTörlés
  20. Üdv Cimbi!

    Lehetséges, hogy cash snp 1329-alatt fog nyitni, tehát indulhat a buli?

    Szabolcs

    VálaszTörlés
  21. Ennél markánsabban nem zárhatta volna el az utat maga elől felfelé. Ahogy írtam, azt jelenti, hogy végre egy magasabb szintű emelkedő trendszakasznak van vége. Nagyot kell korrigálnia, ha új csúcsot akar, vagy pedig itt volt a trendforduló. Mondom ezt akkor is, ha elkezdte tölteni a rést. Ha csak korrekció van lefelé, akkor annak még csak az 'a' hullámát láttuk.

    VálaszTörlés
  22. A mai mozgás alapján SP-ben elindulhatott a 2009 óta tartó emelkedés korrekciója? Jól értem?

    VálaszTörlés
  23. Ad, két lehetőség van szerintem.
    - vagy a novembertől induló emelkedést korrigáljuk,
    - vagy vége a teljes 2009. óta tartó felfelé korrekciónak és nekiindultunk egy több évig tartó lefelé eső körnek, ahogy a nagymedvés cikkemben írtam február elején

    VálaszTörlés
  24. Szia Cimballi!

    Úgy tűnik hogy egy negyedik hullámban vagyunk.
    Ha 1325-t nem haladja meg az SPX, akkor biztosak lehetünk h nem korrekciónk van hanem trendforduló? Akkor meg jöhet egy ötödik lefele.

    Kösz,
    Joe

    VálaszTörlés
  25. Joe, a napi low után egy pillanatig komplettnek éreztem az első kört. Nem gondolkodtam (még) túl sokat a jövőn, hanem az 1310-et, mint 1 vagy A jelöltem és már a 2 vagy B-t vártam volan felfelé, de korai ez a megközelítés.

    Igazad van ugyanis, mivel nem tudtuk átvinni a napi nyitót, mint ellenállást, tehát joggal feltételezzük , hogy a tegnapi 1312, vagy a mai 1310 csak a valamilyen szintű harmadik vége, ezért most egy háromszögben vagyunk, ami után még új low, vagy talán két új mélypont következik.

    Mondom, akkor amit én gondolok: 1310-nél volt tegnap a harmadik harmadikjának a vége, azóta running triangle és amikor annak vége, akkor a következő esés még csak a nagyobb harmadik vége lesz. Érthető így?

    VálaszTörlés
  26. Én a tegnapi 1312 után gondoltam h kész a harmadik. Ha kész lett volna akkor a negyedik a mai nyitóban legalább 1319-et (előző csúcs) meg kellett volna haladja ?
    Ezért van ott a harmadik harmadikjának a vége?
    Joe

    VálaszTörlés
  27. Nem kellett volna feltétlen meghaladnia, mert a 19 pl. egy apró negyedik hullám, aminek területén véget érhet a következő eggyel magasabb szintű negyedik. Inkább tape reading alapon következtettem, mivel nagyon sok gyengeséget mutatott a piac.

    Majd akkor figyeld a 1317-19-et, amikor azt kérdezzük, kell-e még egy további 4-5, vagy már jön felfelé a "2-vagy-B" hullám. Valószínűleg egy további kisebb minimum után, úgy fél óra múlva megtalálja már innan a piac a mai alját. (Most 18:27 van).

    VálaszTörlés
  28. És akkor most az a kérdés, hogy az emelkedés még egy további négyes, vagy már a "2-vagy-B". Az előbbiről annyit kell tudni, hogy csak az 1310-1318 zónába juthat fel.

    Remélem, Joe, hogy most (is) megtapasztaltad, milyen érzés, amikor rövid időszakokra "tudod" mit csinál a piac és mint a kezesbárány, úgy viselkedik :))

    VálaszTörlés
  29. Köszi Cimbi a segítséget az "elliotti nyelv" megértéséhez.
    Most azt nem értem ha a harmadik 1302-nél ért véget és az első 1325- nél a negyedik miért nem mehet fel 1325-ig?
    Lehet h a különböző rendü hullámokkal összekeveredtem.

    Joe

    VálaszTörlés
  30. Felmehet, Joe, csak akkor már nem értelmezném negyediknek, hanem 2-esnek, vagy B-nek, szóv al eggyel magasabb rendű hullámnak. Viszont már írom róla a bejegyzést, úgyhogy inkább ott mondom el.

    VálaszTörlés

Rendszeres olvasók

Alakzatok bar grafikonon

ALAKZATOK AZONOSÍTÁSA

Prechter könyv

Kötvénybaj

Europai válogatás

A Mánia vége

Alapleckék

Magunk döntsünk

Diverzifikáció?

FOREX video

10 piaci tévhit

Mítosz a Fed körül

8 könyvrészlet

Theorist '09. nov.

15 írás ill. video a hitelválságról

Mozgóátlagok

Címkék

200 SMA (3) AAPL (2) adósság (5) Amibroker (2) André Kostolany (1) arany (4) aritmetikus (1) Barack Obama (2) báziscsatorna (4) belső nap (1) Ben Bernanke (1) Birger (1) Bollinger (1) Brikka (1) BUX (6) carry-trade (1) CFD (1) Charles Collins (2) Charles Dow (1) Club EWI (18) Conquer the Crash (2) csorda (4) csordaszellem (5) csúzli (3) DAX (6) defláció (4) depresszió (8) deviza (13) diagonal triangle (6) Dick Diamond (2) divergencia (4) DIX (1) dollárerősödés (12) double key reversal (2) Dow Jones (36) dupla hármas (7) dupla kulcsforduló (3) E-mini future (46) ék (8) Elliott magyarul (7) Elliott Wave Principle (9) Elliott Wave Theorist (9) Elliott-ciklus (18) előfizetés (8) elsődleges trend (12) ending diagonal (10) erősödő dollár (4) EURHUF (1) EURJPY (1) eurozóna (3) EURUSD (30) evening star (1) expanded flat (9) extension (12) extrém ármozgás (1) ezüst (3) FED (8) fej-váll alakzat (8) Fibonacci (33) flash crash (8) flat (17) Forex (6) Fotex (1) földgáz (1) fraktál (11) FTSE (1) Futures Junctures (4) GBPJPY (1) Goldman Sachs (3) Görögország (3) Hang Seng (1) háromszög (20) hatékony piac (2) hope (2) hullám személyiségjegye (11) infláció (1) inside day (1) IOU dollárok (1) Japán (3) Jason Farkas (2) Jeffrey Kennedy (11) jelzálog (2) Kína (3) kollektív hangulat (8) kombináció (10) korrekció (20) könyvajánló (4) kőolaj (1) kötvény (1) külső nap (1) leading diagonal (1) lineáris gondolkodás (3) logaritmikus skála (1) MACD (5) Mandelbrot (1) megnyúlt hullám (2) mérés (6) Minyanville (1) momentum (8) Morgan Stanley (1) mozgóátlag (3) munkaállomás (1) Nasdaq (28) Newsweek (1) NFP (4) Nikkei (2) Nonfarm Payrolls (3) nyersolaj (2) NYSE (4) opció (1) óriás szuperciklus (14) OTP (3) outside day (4) pánik (6) pit noise (1) Ralph Nelson Elliott (8) regular flat (3) remény (4) Robert Prechter (28) RSI (11) Russel (3) short (3) Short Term Update (3) slingshot (4) social mood (5) Socionomics (6) SP500 (107) spirál (2) SPY (55) Steve Nison (1) Stochastic (1) Stocklandyard (2) stop loss (2) szándékos csőd (1) szentiment (1) szignálvonal (1) szójabab (2) tananyag (25) Thomas Bulkowski (1) throw-over (2) tovahaladó háromszög (4) trendcsatorna (22) trendvonal (2) tréningprogram (12) túladott (5) túlvett (5) TWS (1) USD (14) USDCHF (1) valószínűség a tőzsdén (3) Vancouver (3) Venezuela (1) vertical spread (1) vezérlőelv (8) Wyckoff (1) XLE (1) Zaner (4) zigzag (35)