AZ ELLIOTT WAVE INTERNATIONAL AJÁNLÁSÁVAL:

Oldalak

2011. február 5., szombat

Hol bujkál a nagy medve?

Finálé

Századik hetébe lépett a 2009 tavasza óta tartó rally. Közben már hosszú hónapok óta foglalkoztat az emelkedés időtartama. Az emelkedésé, amelynek végére az elsődleges szintű (angolul Primary) [2]-es jelölést szeretnénk odabiggyeszteni.

Helyesen tesszük?

Hogy korrekciónak igyekszünk jelölni - a kettes szám arra utal -, azzal nincs, és egy percig sem volt gondom, hiszen elegendő rápillantani a 2007-es csúcsról kiindulva a heti bontású grafikonra:


Melyik a meredekebb, erőteljesebb mozgás?
Hol van a 2009-es mélypontról induló trend bázisa egy-két mély korrekcióval? Nincs sehol.
Mindenképp mérlegeljük a fenti két kérdésre adott válaszainkat. Ha véletlenül az ábra ismerős, az azért van, mert 2010. áprilisában "Ránézésre" címmel már publikáltam hasonló perspektívából a Dow grafikont.

De mi van a [2]-es számmal? Nem fontos megválaszolni a kérdést, mert a helyes válasznak vajmi kevés kihatása van, mondjuk a 2011-es évre. Inkább távolabbra, akár egy szűk évtizedre előretekintve van jelentősége az efféle okoskodásnak. Ennek ellenére, elővettem történelmi mintákat, hogy megnézzem, ami a múltban biztosan, vita nélkül Primary kettes volt, az meddig tartott általában? Íme, néhány jellemző példa:
  • Dow Jones 1932 szeptemberétől 26 héten át;
  • majd 1984 elejétől 24 hét.
  • Más területen is lehet keresgélni, mert például a nyersanyag és árupiaci index 2009 elején korrigált Primary [2]-est, akkor 9 hét alatt. A leghosszabb, amit találtam az 2003-ban a cukorban volt, amikor majdnem egész évben egy ilyen rendű korrekcióban haladt délnek.
Biztos nincs ennél hosszabb? Van. De azok nem élesen a trenddel szemben haladó hullámok, hanem oldalazók. Néha a kettes hullám is csinál ilyet. Elliottól úgy tudjuk, amit az ár megtesz pontban (függőlegesen), azt nem fogja időben (vízszintesen). Itt, '09 óta pedig egyértelműen élesen a trenddel szemben haladunk, ezért nem szeretném a két időben hosszú, de sekély (89 és 187 hetes index korrekciót '46-tól ill. '76-tól) a felsorolásban szerepeltetni.

Szóval ez a felfelé száguldás a maga éles (sokat haladó) és egyszerre tartós volta miatt nem hiszem, hogy [2]-es hullám. Ezért a fent pirossal áthúzott [2]-es szám, ami kiüti az 2009. márciusi [1]-es jelölést is.

Célozgattam már rá, de mostantól véglegesen módosítom a két jelölést. A [2]-es helyére ezentúl Ciklus szintű 'b', vagy 'a', vagy Szuperciklus szintű (b), vagy (x) kerül. Ettől ezek a korábbiakhoz hasonlóan bearish értelmezések, de nem beszélek tovább róla, hanem rajzolom az összes variációt. Az alábontás most nem téma, az átfogó képet szeretném csak megmutatni.

(b)
Ha 2009 márciusában véget ért egy kilenc éven át tartó 3-3-5-ös szerkezetű expanded flat (megnyúlt lapos) korrekció, akkor annak ciklus szintű 'a', 'b' és 'c'

hulláma együtt kiadja az eggyel magasabb rendű Szuperciklus (a) hullámát. Szenteljünk egy kis időt ennek az ábrának, mert segíthet megérteni az egész Elliott-i koncepció egyik legnehezebben felfogható részét, a különböző szintű korrektív alakzatok egymásba ágyazódását.

Mivel (a) hullám hármas szerkezetű és flat volt, ezért az egyszerű alakzatok közül csak egy még nagyobb flat jöhet szóba. Ez azt jelentené, hogy innen minimum három évre, legalább kevéssel a 2009-es alj alá várhatjuk a Szuperciklus komplett korrekcióját.
Ami trükkös benne a (b) hullám, mert ebben az esetben két ismérve van; karakterét tekintve a megtévesztés mestere (pipa), végpontját tekintve pedig innen, nagyjából a 2007-es csúcsig bezárólag bárhol befejeződhet. Felfelé a minimum célt, hogy az (a) kiindulási pontja, azaz a 2000-es csúcs közelébe érjen, már teljesítette.

(x)
Ugyancsak az ábra alján sematikusan is ábrázolt 2000-2009 közötti flat korrekcióból indulunk ki, de azt mondjuk az Óriás Szuperciklus [IV] nem egy egyszerű alakzat lesz, hanem kombináció. Két, önmagában is teljes, de összekapcsolódó korrektív alakzattal


van tehát dolgunk, amelyből az első már befejeződött a '09-es 6.440-nél. A két alakzat közé kell egy összekötő hullám, ami (x) jelölést kap. Szerkezetét tekintve az összekötő leggyakrabban egyszerű 5-3-5 felépítésű zigzag. A két éve tartó rally karakterét tekintve is szépen belefér ebbe a képbe.

Igen ám, de akkor alig tudunk valamit a jövőre nézve! Mivel a sorban az első formáció flat, ezért az bármilyen követő alakzatot megenged maga mögött, újabb flat, zigzag, vagy háromszög is jöhet. Annyit mégis tudunk, hogy az x hullámok maximális négyzetgyök 70,7%-os (84,1%) retracement szintje miatt a következő lefelé körnek 13.050 előtt el kell indulnia, továbbá nem valószínű, hogy 4.000 pontnál kevesebbet haladjon az esés az első fázisában, végül akkor van készen, ha nagyságrendjében összemérhető lesz a 2000-2009-es időszakkal.

Ha ezt az ábrát összevetjük az előző, (b) értelmezéssel, akkor az segíthet megérteni az értelmezési különbséget egy nagyobb, de szimpla alakzat komplex alhulláma és egy több alakzatból álló kombináció között.

a
Ugyanaz, mint az előző, csak még tovább bonyolítva. Itt arról van szó ugyanis, hogy az (x) összekötő hullám második leggyakoribb alakját a háromszöget alkalmazom. (Az


imént, eggyel feljebb a 2011-es csúcs = (x) értelmezésnél ugye zigzag volt az előrejelzés.)
Ha szűkülni kezdünk egy háromszögben, akkor a közeli csúcs csupán annak 'a' csúcsa lesz, jön még 'b', 'c', 'd', 'e'. Ebben az esetben mire eljutunk [IV]-hez, addigra egy flat + (x) háromszög + valami együttesnek kellene összeállni úgy a következő 15-20 év alatt. Vidám dolog lenne...

b és zigzag
Az előző háromtól alapjaiban eltérő értelmezés, amely abból indul ki, hogy a trend ezen szintjén 1932-től induló bull fázis csak az abszolút csúcsban, 2007-ben ért


véget. Felesleges nekiállni, végigszámolni a hullámokat ennek igazolására, vagy cáfolatára, magabiztosan úgysem tudnánk róla nyilatkozni. Szerintem a személyiségjegyek, a gazdasági kísérőjelenségek alapján a 2007-ig tartó emelkedés inkább 'b' hullám és sokkal kevésbé ötödik. Erre utal, hogy a Nasdaq 2007-ben messze-messze elmaradt a 2000-es csúcsától; ekkora eltérés nem lehetne a három nagy USA index között egy bull piacon. Végül és nem utolsó sorban, nagyon nehéz a 2000-2007 közötti rallyt ötös szerkezetűnek számozni. Viszont mivel legalább átfedés nincs túl sok benne, ezért tegyük meg egy alkalommal, és hozzuk vele létre a leggyengébb lábakon álló alternatívát. Mivel az első szakasz Ciklus szintű 'a'-ig ötös szerkezetű volt, ezért nem lehet maga a teljes korrekció. Mivel csak a zigzag rendelkezik ötös szerkezetű indító hullámmal, ezért ő az egyetlen megoldás. Itt is használhatjuk a 13.050-et plafonnak 'b' csúcsra vonatkozóan, míg a végső mélypont 6.400 - 4.400 közé tehető.

Egy következő alkalommal csak az utóbbi két évre tekintünk vissza, megnézzük újra az emelkedés belső szerkezetét. A mai nap célja az volt, hogy a "Nagy medve" sorozat zárásaként kiterítsem az összes kártyát, ami a pakliban van. Lassan már egy éve ezért vágtam bele. A gondolatmenet kevés iránymutatást ad a kereskedéshez, hiszen a vizsgált szakasz olyan időtávokat és elmozdulásokat ölel fel, amelyek kezelhetetlen kockázatokat tartalmaznak, de a nagy lépték ellenére a jelen helyzet és a távolabbi kilátások megértéséhez hasznosak.

37 megjegyzés:

  1. üdv cimballi

    A DJ ahogy felvázoltad a plafonig nem sok van (csupán 50 pont) ez akár már hétfő is be következhet a fordulat. Igaz itt nem szimpatikus választásról van szó de az utolsó variáció az számomra. Csupán azért mert nem hiszem hogy folyamatosan csak délnek fog menni az index. Meg a mostani kormányok megtesznek mindent, hogy a nagy bukta ne az ő kormányzóságuk alatt következzen be. Az utána lévök ha megint mindent elkövetnek egy jó ideig zig-zag lehet.

    üdv

    VálaszTörlés
  2. Nem értem mit próbáljátok eltalálni a tetőt.Ez nagy hülyeség amit itt írtok.Egy csomó profitból kiestek.LONG A PIAC,ha vakon csak felfelé játszol is több pénzt csinálsz mint az indikátorokkal.

    VálaszTörlés
  3. üdv cimballi

    Helyesbítek 950pont van még ezt viszont kizártnak tartom, hogy ebbe a körbe meg csinálja. El képzelhető, hogy most le megy a juniusi mély pontra és utána csinálja meg az 13050pontot?

    üdv

    VálaszTörlés
  4. "...Ez nagy hülyeség amit itt írtok.Egy csomó profitból kiestek.LONG A PIAC,ha vakon csak felfelé játszol is több pénzt csinálsz mint az indikátorokkal."

    Na akkor hozzászólok én is, szigorúan Elliott munkássága védelmében: ha vakon csak felfelé játszol, akkor lottózol csak igazán a tőzsdén (OTC-n pláne).

    A mondandódból számomra használható üzenet annyi, hogy minden tőzsdei kereskedésről szóló elmélet annyit ér, amennyire a gyakorlatban kamatoztatni tudod. Ebben egyetértünk azzal a megjegyzéssel, hogy az Elliott hullámelmélet eszköztára avatott kezekben lehetővé teszi, hogy a kereskedési időtávon túl is nézelődjünk vele, függetlenül attól, hogy valójában milyen időtávon kereskedünk. Jómagam az élet minden területén a praktikumot tekintem elsődlegesnek, ezért kevésbé érdekelnek a 10-20 évben mérhető előrejelzések de évente egyszer legalább magam is ránézek erre az időtávra.

    Kétségtelen, hogy nem való mindenkinek ez az elmélet, elszántságot, kitartást igényel, amíg érdemi munkára fogható és enélkül is lehet sikeresen kereskedni. De hálát adok az égnek, hogy belebotlottam Ralph Nelson Elliott munkásságába és segített ajtót nyitni számomra egy teljesen új - nem csak tőzsdei - világ felé.

    Még egy gondolat: éppen a napokban fogalmazódott meg bennem, hogy az Elliott hullámelmélet a tőkepiac nyelvének tekinthető, de hát kevesen "beszélik" (még kevesebben fogadják ezt el). Ebből ered minden értetlenkedés is, hiszen kommunikációs gap van a "bírált" és a "bíráló" között. És pont itt van a csapda: ahhoz, hogy bárki belássa, hogy sokkal több információ van a charton, mint amit olvasni tud, előbb meg kell tanulnia Elliottul írni/olvasni/beszélni, addig csak elbeszélünk egymás mellett.

    Cimballinak sok kitartást, teher alatt nő a pálma!

    Üdvözlettel:

    szarvasvadasz

    VálaszTörlés
  5. OKÉ,nem kritizálok senkit csak segítek........könyörgöm LONG a piac, ne akarjatok mást csinálni
    döntsd el milyen időtávon kereskedsz,ha középtávon akkor ÓRIÁSI LONG A PIAC!!!!-a többi csak süket duma
    Elmondok még valamit 2002-2007 között ugye bármilyen indikátor működött minden bejött mert csak longnak kellett menni -pl.MARSI féle stratégia 3,6,9 ma baromság amikor keresztezi magát akkor megyünk long és lám csodát bejött ,azta
    aztán jött 2008 és lám 3,6,9 vissza vette amit adott nem működött,nocsak.....
    Lehet,hogy ELLIOT már rég nem működik
    Programok nevetségesek...fejleszteni kell őket és csak 1 indexre jó nem az összesre,tehát ha nem vagy programozó akkor ez se jó
    MI MŰKÖDIK?-teszed fel a kérdést
    CSAK az ÁR SZÁMÍT SEMMI MÁS::::::::............

    VálaszTörlés
  6. üdv cimballi

    Egyet nem értek ez a 13050ées érték sem a 70,7es sem a 78,8% fibo szintnek nem felel meg, hogy jött ki? Mert min ahogy vázoltad a 70.7%-os szintet mát el értük sőt meg is haladtuk, fordulatnak jelét sem látni lehet az előttem hozzá szólónak igaza van.

    TOTI

    VálaszTörlés
  7. Ha a 2009-ben szuperciklus "a" készült egy flattel,és most csináljuk a "b"pontot (pl.egy szimla zig-zaggel)miért ne lehetne a "b" egy ATH?
    Kisbandi

    VálaszTörlés
  8. Én egy dolog amire most figyelek valószínűnek tartom már csak a mostani egy lufi fújás egy két nap és kiderül mert már csak vánszorognak az indexek 1-2 hete fölfele. Tehát se előre se hátra. Ami igazán azt mutatja vételi erő már nincs. Előbb inkább mint utóbb a nagyok elkezdenek bele adni és akkor be szakadás lesz. Határpontot nem értem mire alapoz szinte január közepétől vánszorgás van.

    üdv

    VálaszTörlés
  9. szeptembertől vagyok longba és ha nem veszitek észre nincs beszálló,korrekció (habár volt egy asszem dec eleje)
    a vánszorgás csak látszat bika erős a piac. ennyit segítettem üdv
    jó shortolást sok pénzt hozzá

    VálaszTörlés
  10. Toti, azért 13.050, mert a 70,7 négyzetgyökéről beszélek. Az pedig 84,1%. Roberto-tól, egy mexikói trédertől tanultam, hogy x hullámok egyik gyakori retrace szintje ez az igencsak idióta szám. Mivel előzőleg 85-90%-os retrace-ig feltételeztem hogy zigzag és fordulat után impulzusban fog folytatódni az 5-3-?, ezért amióta ismerem aszámot, azóta 84,1-nél húzom meg a határt.

    Az így meghatározott értéken túl elbizonytalanodom, hogy az alakzat lehet-e zigzag, mert az egyik ismérve, hogy nem juthat el a piac az előző csúcs/alj közelébe.

    VálaszTörlés
  11. Vessetek egy pillantást Prechter könyvében a 85.oldalra!Hasonlítsátok össze a mostani havi charttal!Ez alapján lehetne ath,nem?

    Kisbandi

    VálaszTörlés
  12. üdv kibandi

    Konkrétabban ha lehet mert eböl semmi nem jön át.

    VálaszTörlés
  13. Szia Cimballi!

    Szeretném megkérdezni, hogy lesz e tavaszi tréning?

    Köszi!

    Péter

    VálaszTörlés
  14. Határpont, a fenti ábrák szerint long a trend a Primary szinten, de az eggyel nagyobb, Ciklus szint bear marad(t). Se többet, sem kevesebbet nem mondtam vele. Sőt, a havi bontás ilyetén állása nem mond ellent annak, amiről órás, napos grafikon alapján beszélsz; helyes volt long pozíciókból profitálni. Sokszor megmosolyogtat, amikor emberek őrült vehemenciával vitatkoznak, hogy most le, vagy fel és közben mindkettőnek igaza van, csak más az idősík. Elliott egyik érdeme, hogy az idősíkok vonatkozásában rak rendet.

    Azt is támogatom, és mindig mondom, hogy nem szabad csúcsot vadászni. Ezek az ábrák, noha önmagukban kereskedésre nem alkalmasak, mutatják a felfelé haladó mozgás léptékét és azt, hogy mekkora a tér lefelé, ha fordulat jön. Mivel hely az van bőven, ezért tessék kivárni legalább az első támasz (szving min.) elestét öt hullámban és csak utána keresni a short lehetőséget. Ezt persze a többieknek mondom.

    Károly idézget néha Hofi után szabadon:
    "Fárasztó sportág a csúcsvadászat..."

    Más. Elliott nem tud nem működni, minden mozgás az általa katalogizált alakzatok egyike. Ez a legegyszerűbb leírása (modellje) a piaci mozgásoknak. Más módszerek általában a modell egyik részletét / igazságát ragadják meg, amiből igen, lehet hasznot húzni, növelni a nyereség valószínűségét. Általában az ilyen utóbbi típusú indikációk, azok csak meghatározott körülmények között működnek. Ezeknek a körülményeknek a meglétét, vagy a megjelenésének valószínűségét meg lehet határozni Elliott módszere alapján.

    VálaszTörlés
  15. üdv-üdv, igen kérdés, mi maradt a kormányok kezében a deflációs depresszió elkerülésére és tegyük hozzá a másik kérdést, hogy mit hisznek még el az emberek, mitől tudna válatozni a hangulatuk.

    Ha van avalami ütőkártya, akkor elhúzzák a lemorzsolódást, valamelyik fázisban lesz egy háromszögünk, ha nincs, akkor gyorsabb lesz a folyamat.

    (Megj.: a 13.050 nem célár, csak egy plafon, ami felett a 'b' és az (x) értelmezésnek valószínűleg nincs értelme)

    VálaszTörlés
  16. Kisbandi, fogós ravasz a kérdésed, amiről írhattam volna egy bekezdést, a (b) értelmezésnél. Azért ott, mert annál nem korlát a 2007-es high, hanem csak annyit mond az elmélet, hogy a flat korrekcióban a 'b' hullám legalább megközelíti az 'a' kiindulási pontját, vagy túl is nyúlik rajta. Ebben az esetben az 'a' kiindulási pontja a 2000-es csúcs volt, azon pedig már túl vagyunk, míg egyelőre messze elmaradunk az SPX esetében. Lehet ATH, de ha ez 'b', akkor divergálni fog, tehát nem jön össze minden indexnek, piacnak.

    Egyébként a 85. oldal ábrája tényleg jó analógia erre. Még azt is mutatja, hogy egy ilyen komplex (a) hullám után milyen egyszerű, tagolatlan (b) és (c) jár.

    VálaszTörlés
  17. Sziasztok!

    Melyik könyvről beszéltek, illetve melyik kiadás, nálam nincs ábra a 85. oldalon.

    Köszi!

    ad

    VálaszTörlés
  18. Péter, jó hogy említed, május végi időpontra lehet majd számítani, de még nagyon az elején vagyok a szervezésben. Elliott teljes rendszerének megismerésén kívül, szeretném behozni témának az indikátorok alapján hozott kereskedési döntések néhány kifinumult trükkjét.

    VálaszTörlés
  19. Ad, Prechter könyv, de szerintem a keménytáblás kivitelről beszél a kolléga. Neked a 83. oldalon lehet a 2-16 sz. ábra, egy órás Dow grafikonról.

    VálaszTörlés
  20. Valóba olyan ki tekintéseket vetítesz előre amelyek nem hogy napokra, hónapokra sőt évekre vannak. Az hogy most mi lesz 5-10-15 év múlva az egyszerű halandót már kevésbé érdekli. De hogy mi lesz holnap holnap után és 2 hét múlva az igen. Végre már egy ilyen alternatívát is szeretnék itt látni.

    leó

    VálaszTörlés
  21. Cimballi,nálam az elsődleges értelmezés,hogy a B pontot most csináljuk egy zig-zag formájában,aminek a min célára spx 1560.1220-nál volt A,1010 B, min 1560 C.1220-tól idemutat ABC célár,itt volt egy bullish zászló formáció,egy forditott fej-váll,aminek a targete nálam 1850 lenne és egy fülescsésze alakzat,aminek a targete 1780 lenne.Mindez hetes charton szépen látható és most is ugyanolyan bullish.Valamelyik értékről indulva csinálni fogunk egy úl low-t 770 alá évek alatt és kész lesz egy bazi nagy flat,ami szerintem szuperciklus szerinti négyes lesz.
    Rövidtávon szerintem a C hullám hármasát fogjuk befejezni valahol 1350-1370 között,ahonnan várok egy kb 60-80 pontos korrekciót.Ide 1360 környékére egy gyors felfutást várok,akár már a jövő héten.
    Kíváncsi lennék a véleményedre,erről a gondolatmenetről te hogy vélekedsz.Nálam ez az elsődleges verzió.

    Üdv:Kisbandi

    VálaszTörlés
  22. Az ABC értékek a zig-zag-on belüli pontok.A szuperciklus flat A pontja a 2009 márciusi low.
    KIsbandi

    VálaszTörlés
  23. Kisbandi, majd látni fogod, amikor az emelkedés részleteit vizsgálom, hogy én is elképzelhetőnek tartok egy olyan változatot, ahol a július óta tartó emelkedő [C] szakasz még csak (3) alhullámának vége következik, de tüstént (hétfőn, kedden). Ez megmagyarázná, hogy az 1.352-es szint miként elérhető.

    Én nem hiszek a hagyományos alakzatokból számított célárakban, mert nem tudok bízni bennük, tehát Fib. szintekekkel "gördülőtervezek". Az azért jó, mert folyamatosan adaptálja az arányokat.

    VálaszTörlés
  24. Én úgyanúgy gondolom,csak pár napja van,hogy elérje ezt a szintet.Nagyon gyors felfutásnak kellene történnie.
    Kisbandi

    VálaszTörlés
  25. Szerintem csak a C belüli (III)/3 lesz 1360 környékén,ahonnan a korrekció indul és március közepére vége lesz.Onnan indul az (V)/3,ami május körül végződik.
    Kisbandi

    VálaszTörlés
  26. Ma a nagy medve brúmmantani fog. A többi medve is fel ébret álmából hamarosan medve invázió lesz.

    VálaszTörlés
  27. Egy kis EWI kritika :

    1.rész:
    http://www.thebullbear.com/profiles/blogs/the-ewi-argument-a-critical

    2.rész :
    http://www.thebullbear.com/profiles/blogs/the-ewi-argument-a-critical-1

    zolis

    VálaszTörlés
  28. Most érünk az impulzus végére lassacskán?

    Joe

    VálaszTörlés
  29. Joe, a Dow-ban már 9 hullám van, ami elvileg az impulzus lehetséges végét jelentheti, de én biztos kivárom a 1308-at, ami elzárja felfelé az utat. Ha emlékszel így lopom már a távolságot december óta, és íme már 1308-as short belépő szintnél tartok, felette meg mehet a mindenféle skalp.

    VálaszTörlés
  30. üdv cimballi

    Te ezt komolyan is gondolod hogy a DOW korrekció nélkül el megy 1308 pontig. Ezt nehezen hiszem. Hiszen akkor ebben az évbe tényleg meg van a tuti üzlet.

    üdv

    VálaszTörlés
  31. Ez most tényleg rendesen félreérthető volt: A Dow-ban volt/van 9 hullám, de közben SPX (cash) belépési szintekről beszéltem. Az 1.308
    Sorry.

    VálaszTörlés
  32. Cimballi!
    Melyik könyvet, vagy könyveket ajánlanád az Elliot-hullámok elméletének elsajátításához?

    VálaszTörlés
  33. Könyvről és a lehetséges beszerzési forrásokról itt írtam:
    http://myelliott.blogspot.com/2010/05/szerencses-olvaso.html

    Ezen kívül van még egy Robert Balan könyv, ami nem teljes, de hasznos. Már nincs nyomtatásban, de talán a neten valahol meg lehet találni.

    Ja, és mielőtt még elfelejteném, ingyenesen letölthető, de nagyon fontos, az Ultimate Tech. Analysis Handbook, Jeffrey Kennedy-től. Itt van az oldalam középső oszlopában egy kék-zöld mezőben a linkje.

    VálaszTörlés
  34. Szia Cimballi!

    Az SP-n nekem úgy tűnik, hogy tegnap a január végén indult impulzus ötödik hullámának a negyedik alhulláma volt. Nap elején egy flat ötpercesen amit nem tudom mi követett. Jöhet rögtön zigzag utána vagy kell egy összekötő X ?
    Még egy új csúcsot várok ami után már igazán "illene" esni. Mi a véleményed?
    Kösz
    Joe

    VálaszTörlés
  35. Igen, Joe, SPX 1308-ig jó ez az értelmezés. A mai esésben, ami lehet C hullám a negyediken belül, ennek a szintnek érintetlennek kellene maradnia.

    VálaszTörlés

Rendszeres olvasók

Alakzatok bar grafikonon

ALAKZATOK AZONOSÍTÁSA

Prechter könyv

Kötvénybaj

Europai válogatás

A Mánia vége

Alapleckék

Magunk döntsünk

Diverzifikáció?

FOREX video

10 piaci tévhit

Mítosz a Fed körül

8 könyvrészlet

Theorist '09. nov.

15 írás ill. video a hitelválságról

Mozgóátlagok

Címkék

200 SMA (3) AAPL (2) adósság (5) Amibroker (2) André Kostolany (1) arany (4) aritmetikus (1) Barack Obama (2) báziscsatorna (4) belső nap (1) Ben Bernanke (1) Birger (1) Bollinger (1) Brikka (1) BUX (6) carry-trade (1) CFD (1) Charles Collins (2) Charles Dow (1) Club EWI (18) Conquer the Crash (2) csorda (4) csordaszellem (5) csúzli (3) DAX (6) defláció (4) depresszió (8) deviza (13) diagonal triangle (6) Dick Diamond (2) divergencia (4) DIX (1) dollárerősödés (12) double key reversal (2) Dow Jones (36) dupla hármas (7) dupla kulcsforduló (3) E-mini future (46) ék (8) Elliott magyarul (7) Elliott Wave Principle (9) Elliott Wave Theorist (9) Elliott-ciklus (18) előfizetés (8) elsődleges trend (12) ending diagonal (10) erősödő dollár (4) EURHUF (1) EURJPY (1) eurozóna (3) EURUSD (30) evening star (1) expanded flat (9) extension (12) extrém ármozgás (1) ezüst (3) FED (8) fej-váll alakzat (8) Fibonacci (33) flash crash (8) flat (17) Forex (6) Fotex (1) földgáz (1) fraktál (11) FTSE (1) Futures Junctures (4) GBPJPY (1) Goldman Sachs (3) Görögország (3) Hang Seng (1) háromszög (20) hatékony piac (2) hope (2) hullám személyiségjegye (11) infláció (1) inside day (1) IOU dollárok (1) Japán (3) Jason Farkas (2) Jeffrey Kennedy (11) jelzálog (2) Kína (3) kollektív hangulat (8) kombináció (10) korrekció (20) könyvajánló (4) kőolaj (1) kötvény (1) külső nap (1) leading diagonal (1) lineáris gondolkodás (3) logaritmikus skála (1) MACD (5) Mandelbrot (1) megnyúlt hullám (2) mérés (6) Minyanville (1) momentum (8) Morgan Stanley (1) mozgóátlag (3) munkaállomás (1) Nasdaq (28) Newsweek (1) NFP (4) Nikkei (2) Nonfarm Payrolls (3) nyersolaj (2) NYSE (4) opció (1) óriás szuperciklus (14) OTP (3) outside day (4) pánik (6) pit noise (1) Ralph Nelson Elliott (8) regular flat (3) remény (4) Robert Prechter (28) RSI (11) Russel (3) short (3) Short Term Update (3) slingshot (4) social mood (5) Socionomics (6) SP500 (107) spirál (2) SPY (55) Steve Nison (1) Stochastic (1) Stocklandyard (2) stop loss (2) szándékos csőd (1) szentiment (1) szignálvonal (1) szójabab (2) tananyag (25) Thomas Bulkowski (1) throw-over (2) tovahaladó háromszög (4) trendcsatorna (22) trendvonal (2) tréningprogram (12) túladott (5) túlvett (5) TWS (1) USD (14) USDCHF (1) valószínűség a tőzsdén (3) Vancouver (3) Venezuela (1) vertical spread (1) vezérlőelv (8) Wyckoff (1) XLE (1) Zaner (4) zigzag (35)