AZ ELLIOTT WAVE INTERNATIONAL AJÁNLÁSÁVAL:

Oldalak

2011. szeptember 26., hétfő

Hogyan lehet(ne) komplexebb?

Ott hagytuk abba, hogy nemcsak árfolyamot, de az indikátor mozgását, számunkra jelzés értékű viselkedését is lehet előre jelezni és abból az árfolyam viselkedésére "ha-akkor" következtetéseket felállítani. A legutóbbi bejegyzés erre volt példa. Az MACD és a Standard and Poor's 500 index dolgában jöjjön még egy grafikon, azután tényleg a rövidebb távú értelmezés, ahogyan Elliott hullámai alapján következtethetünk.

Általában akkor lehet ilyen jól hasznosítani bármiféle jelzést, mint itt a múlt keddit [link], ha egyrészt van a jelzésnek értelme, Elliott-i kontextusa, másrészt az indikátor jelzésének irányát a nagyobb idősíkok támogatják. Ez utóbbi gondolat jegyében közlöm le most az index havi bontású grafikonját az alsó panelen az MACD indikátorral. Első tőzsdés éveimben nem akartam arról hallani, hogy havi, vagy heti grafikonokat mérlegeljek, pedig érdemes néha rájuk nézni, mert még akár a napon belüli kereskedésben is jól jöhet, ha nagy vonalakban tisztában vagyunk vele, mi zajlik az egészen nagy képen.

Ha nem lesz komoly emelkedés hó végéig, akkor hasonló, de még markánsabb
havi kereszteződést hoz szeptember, mint amit 2008. január

Vagyis legutóbb a napos bontás alapján levont következtetésünk a nagyon hasonló havi jelzés hátszelét élvezi. Ráadásul a tovább lefelé gondolkodásunkat erősíti pusztán az a tény is, hogy egy éles 11-12 napos esés után a piac 28-29 nap alatt gyakorlatilag sehová sem jutott, illetve a múlt hét -6%-ot produkáló két meredek napját követően a pénteki erőlködésből csak némi konszolidációra futotta. Viszont ne filozofáljunk, hanem tekintsünk a legegyszerűbb számozásra, ami az augusztus 9. utáni időszakot képes leírni:

S&P H - most operatív szinten van az agresszív változat: két-három nap erőtlen
emelkedés, majd az esés begyorsulása

Ez egy agresszív változat, amely akkor működik, ha valahonnan a csütörtöki mélypont környékéről 1.170 alá, de inkább az 50%-os Fibonacci korrekciós szintig érő Minor 2-es emelkedés következik, majd onnan elszabadulnak az indulatok és beindul a harmadik harmadikja esés...
...az S&P 500 indexnél 8-as számmal kezdődő célárakkal.

Egy ilyen agresszív számozás mellé a mellékhatások elkerülése végett érdemes egy lassabb változatot vezetni. Itt kerül képbe a nagyobb komplexitás lehetősége. Vegyük hozzá szemügyre az előző grafikonon a szaggatott négyzetben látható időszakot és felejtsük el, ami előtte van! Egy csipetnyi képzelőerővel olyan, mintha egy regular, azaz "szabályos" flat korrekció lenne 3-3-5 hullámmal. Most éppen az impulzív 'c' hulláma volt a két napig tartó meredek esés. Variáljuk át ennek megfelelően a betűjelzéseket, vagyis tegyük fel a kérdést, hogy mi van akkor, ha ez a szabályos flat egy nagyobb flat korrekció komplex B hulláma:

A komplexebb változat, amely visszavesz az agresszivitásból:
alapja az ábra közepén egy flat a flat-ben lehetőség felismerése

Ezt is az esés begyorsulása követi, ha egyszer komplett lesz a (2)-es hullám, de addig még van egy kis idő. Könnyű lesz megkülönböztetni az előző változattól, mivel impulzív emelkedést hozna az elkövetkezendő szűk két hétben és teljesen figyelmen kívül hagyná az agresszív verzió 2-es hullámra vonatkozó célszintjeit. Tehát az 1.165-1.170 közötti kulcs ellenállás területén árulja majd el a piac a szándékát, az lesz a vízválasztó.

Ebben a kevésbé agresszív szcenárióban újra elővehetjük a célmeghatározást egy két héttel ezelőtti bejegyzésből: "a 1.231-1.252 közötti, tehát magasabb célzónába emelkedő S&P index végül kiszedi az augusztus 31-i csúcs fölé elhelyezett stop loss megbízásokat és csak azután fordul délnek". Persze minden marad a korrektív trendcsatornában. Egyelőre maradjon ez csak az alternatív változat, amit tegyünk el, hogy ne lehessen meglepetésben részünk, amennyiben túlságosan elragadtatnánk magunkat az agresszív bearish változattal és mégsem jönne a várt esés. Egyszerűen ez a válasz a hogyan lehetne komplexebb kérdésre.

Tegyünk bele még egy csavart, de ismét csak az első változatba. A "Hol bujkál a nagy medve - Finálé" bejegyzésben idén februárban a több évre visszatekintő, illetve előremutató kép értelmezésével foglalkoztam. Akkor az egyik lehetséges szcenárió alapján a "majdani" 2011-es csúcshoz 'b' jelölést rendeltem --> [link] a grafikonhoz. Ezen éppen Ciklus szintűt, de volt egy másik ugyanott, amely a Szuperciklus szintű (b) lehetőséggel foglalkozott. A mondandónk szempontjából ez alkalommal a szint - Ciklus, vagy Szuperciklus - nem fontos, csak az akármilyen 'b' jelölésből levonható következtetés.

Azért fontos nekünk ez a 'b' hullám dolog, mert ha ott fent betű van, akkor erre lent alattunk is betű, méghozzá 'c' betű lesz a mélyben. Ötös szerkezetű, akárcsak egy III-as jelzésű hullám, de nem feltétlen impulzus. Ha valamilyen hármas számú hullám, akkor impulzusnak kell lennie, ha valamilyen 'c', akkor már nem érvényes rá ez a szabály. Vagyis öt hullámból áll majd ugyan a jelenlegi esés, de a meredeksége folyamatosan csökken és az alhullámai hármas szerkezetűek lesznek. A haladók már ki is találták, hogy a diagonál lehetőségéről van szó. Nagyon az elején vagyunk még a trendnek, hogy magabiztosan rábízzuk magunkat egy ilyen szcenárióra, de kétségtelen, hogy sok problémánkat megoldana a jelölés körül. Befejezésül erről szól Károly tágabb betekintést nyújtó rajza:

A határidős index heti grafikonja - ha ez itt Ciklus szintű 'c' hullám, akkor
lehet egy ending diagonal is

Kedvelem ezt az értelmezést, mert még senkinek sem jutott az eszébe és jól bevinné az erdőbe még az Elliott hullámaival elemzőket is.

31 megjegyzés:

  1. üdv cimballi

    Nagyon örülök az elemzésednek, én most a második verziónak adok nagyobb esély. Károly ábrájával kapcsolatba nehezen hiszem, majd ha a piac valamit vissza igazol belőle. Ha februárba rakja fel és már van vissza igazolás a piac részéről talán gondolkodok rajta én februárba fel raktam AD blogjába a BUX hatit és a csúcsot is jelöltem 500 pont tévedés áprilisba érte el, szept közepére jeleztem 15600 pontot most is ott topog. Innen emelkedést most várom a vissza igazolást. Jó munkát a bloghoz.

    TWER

    VálaszTörlés
  2. Egy kiegészítés a bejegyzéshez: az első "agresszívnek" nevezett változat ideális céltartománya a cash indexben 1165-1170. Ugyanez a határidős ES indexben 1158-1165.

    VálaszTörlés
  3. Üdv!
    Ha már úgy látod, hogy a piac döntött, kérlek írd le nekünk, már 1164et megnézte. :)

    Köszi,
    Cib

    VálaszTörlés
  4. Lassan belép a zónába, az a kérdés, hogy begyengül, fordulós jeleket mutat, vagy csak konszolidál benne, netán még ott gyorsul csak be az emelkedés. Vagyis holnap nyitóban kezdődik a figyelés.

    VálaszTörlés
  5. 1174, dax 5523... érdekes.. biztos esni akar ez?!

    totem

    VálaszTörlés
  6. Totem, ennél szebb nehezen lehetne, réssel átlépett az első (agresszív) változat célzónáján és azóta oldalaz. Legalább színt vallott. Ez a rés, vagy legalábbis nagyon gyors emelkedés, mint karakterjegy volt várható az alternatív értelmezés szerint, ami célbaveszi az augusztusi csúcs feletti szinteket, de minimum 100%-ban korrigálja SEP/20-SEP/22 eső szakaszt.

    VálaszTörlés
  7. Cimballi: ez a nap végi lefelé nem változtat a képen? Akkor már tuti az új csúcs?

    VálaszTörlés
  8. Kedves Cimballi!

    A 3 nagy USA index is a fibo 76,4 körüli szintnél erőteljesen iránytváltott. Bár ezt úgyis tudod.:)

    A fenti első célzónán átugró rés amiről beszéltél lehet c hullám karakterjegy is nem de bár?
    Ráadásul a nasdaq100 indexben ez a korrekciós második verzió nem igazán állná meg a helyét.(nekem ott tripla zigzagnak tűnt az emelkedés szep. 22 óta.)
    Az első agresszív értelmezést azért csak nem kéne még elvetni. Persze ez hamarosan kiderül.

    Nagyszerű tőled, hogy a két lehetséges forgatókönyvet felvázoltad. Nagyon nagy segítség.

    Köszönettel
    HJani1981

    VálaszTörlés
  9. nem bántotta a kritikus szinteket, tehát mehetünk még felfelé magam továbbra is ebben
    http://2.bp.blogspot.com/-3vFsxWAE_c8/ToAPLt4pNsI/AAAAAAAAA8k/j43zrwJKVx4/s1600/SEP23_SPX60m_ALT.JPG
    a képben gondolkodom

    tuti az nincs ebben a szakmában, minimum célár (elvárás) az van, méghozzá a szeptember 20-tól induló esés 100%-os retracementje

    Jani, teljesen jók a következtetéseid, de azt hiszem, vagy inkább magam úgy súlyozom az információkat, hogy itt egy C pozícióban ülő impulzus van, ami ezzel az éles leszúrással tesztelte vissza a saját (kis) báziscsatornáját. Károly pl. ezzel szemben, vagy mellett, erős alternatívaként tartotta számon az esés előtt is, hogy ez itt egy zigzag északnak ami 1200 alatt véget ér.

    VálaszTörlés
  10. Kedves Cimballi!

    Nasdaq100:
    Agusztus 9-re leesett egy szép impulsz-al.(1-es)
    Utána egy párhuzamos trendcsatornában haladva korrigált az impulsz fibo 76,4-es szintjéig szerintem egy komplett tripla zig zag szerkezettel. (2-es)
    Ekkor annak rendje és módja szerint elindult egy impulsz lefele ami törte a trendcsatornát szep. 22-én. (i)
    Most korrigál-t egy zig-zag az i hullám 76,4-es szintjéig. (ii)
    Ez így kerek egész kéne legyen.
    Ráadásul elindult egy impulsz lefelé!
    Na most nagyon fura, érthetetlen lenne, legalábbis számomra ha innen a nasdaq100 ii (2337)fölé menne.

    Persze az sp500-ról írtál egy alternatívaként.
    Csak ez a nasdaq-ra nem kéne , hogy működjön.

    Már elnézést:
    De ha a nasdaq100 2337 fölé menne valami úton módon légyszíves majd elmgyarázni, ez hogy lehetett.
    Elnézést ez nem számonkérés, csak mi az amit nem látok szeretném tudni. Mármint a nasdaq-nál.
    Az sp500 rajzot értem.

    Köszönöm
    Jani

    VálaszTörlés
  11. Augusztus 9-ről a Nasdaq számozásomat, miszerint zigzag fel, középen egy B háromszöggel simán felülírhatja a piac és akkor a második legjobb megoldás valósulhat meg. Nevezetesen az emelkedés értelmezhető augusztus 9-ről kiindulva, mint egy 3-3-3-3-3-as szerkezetű diagonál, vagyis akkor már leading diagonal, ami az A helyen ülhet. Amióta szeptember 20-án elértük ezt a bizonyos A csúcsot, azóta a leading diagonálra jellemző mély korrekció valósult meg éppen 62%-ig. Az a B és most a C majd lassan néhány ponttal meghaladja az eddigi A csúcsot és elér mondjuk 2339-40-ig, netán megteszteli a nagy korrektív trendcsatorna tetejét, vagy a 78,6%-os (NDX 2351, NQZ1 2349) Fibonacci szintet, mert ugye az a négyzetgyök 61,8%.

    Ismét hangsúlyozom, a Fib. szint kivételével nincs mit kijavítani a gondolatmeneteden, teljesen rendben van, de ez az ALTERNATÍVÁJA. Nagyon kiművelted magad Elliott-ból. Az egyre komolyabb kérdéseidből következtetek erre. Mindezt a magad erejéből? Mert az szép.

    VálaszTörlés
  12. Szia!

    Bocsánat, hogy beleelegyedem, de én úgy emlékszem, hogy az ending diagonal 3-3-3-3-3 szerkezetű. A leadingnek 5-3-5-3-5 szerkezete kéne, hogy legyen? Vagy rosszul emlékszem, vagy valamit nem tudok...

    VálaszTörlés
  13. Bocsánat, az aláírás lemaradt!

    Ja, és az S&P-n egy korábbi komentemben említett bull gartley effektív volt...

    Köszi, Laci

    VálaszTörlés
  14. Szia

    Köszönöm. Értem a gondolatmenetet és az alternatívát. A leading diagonal-nál gondolom 5-3-5-3-5-re gondoltál, ahogy Laci is észrevette.

    A problémám vele, hogy a szept. 20-ai A csúcsból impulszal- mentünk le, tehát B akkor lehetne ha jönne még egy impulsz és zig-zag lenne.
    de már nem fárasztalak vele :)

    A stoqq program amin figyelem a grafinokat 76,4-et hozott ki fibo szintnek, az kevert össze:(

    Érdekel elliott elmélete, ezért igyekszem megérteni, megtanulni , alkalmazni. Ezt pedig tőled lehet:)

    Amit tudok és igyekszek alkalmazni azt tőled tanulom itt a neten.
    Ha látszik a fejlődés annak örülök.

    Jani

    VálaszTörlés
  15. Szerintem igazad van Jani és elméletileg most csináljuk a kettesét a c hullámnak.Így lenne nekem is logikus.

    VálaszTörlés
  16. A Leading Diagonal esetében két éve a "korai" írásaimban még magam is ragaszkodtam az 5-3-5-3-5-ös orthodox szerkezethez, de annyi 3-3-3-3-3-ast találtam, hogy nem sokkal később átálltam a -mindegy- álláspontra. A tréningeken ezt adom már tovább, illetve később a kék Prechter könyv egyes kiadásaiban szerepel is, hogy nem mindig ötös szerkezetűek a motive szakaszok, mindjárt idézem. Ne felejtsük, az LD Prechter toldása a rendszerben.

    Egyik helyen a szabályoknál ilyen szemérmes megfogalmazást találunk: "az ED minden hulláma zigzag, valamint az LD 2-es és 4-es hulláma mindig zigzag".
    Másik helyen a jobb felső linken elérhető kék könyv változatában, a 40. oldalon így beszél: "...néhány [LD] esetben az alhullámok szerkezete 33333-ként jelölhető, noha két esetben 53535 a számozás, így a szigorú döntés még várat magára". Volt olyan kiadás, amelyben valóban pálcát tört az 53535 mellett.

    Most nem ragozom tovább, de teljesen logikus, hogy csupa hármas egységekből is állhat egy ilyen indító alakzat.

    VálaszTörlés
  17. Szia!
    Köszi a választ! Akkor megint tanultam valamit.
    Üdv, Laci

    VálaszTörlés
  18. Hát, urak ez keresztülszántotta a báziscsatornát, amit 9-10 hozzáaszólással feljebb emlegettem.

    Vagyis nektek volt igazatok, mégis az első számozás lesz a megfejtés és csak nagyon elcéláraztam azt a változatot. Ha valami aránytalanságot érzünk, vagy az egyensúly hiányát a grafikonokon, vagy egész más célárak teljesülnek, mint amit gondoltunk, akkor azért érdemes feltenni a kérdést, hogy nem lehet-e a mozgás valami kardinálisan eltérő ahhoz képest, ami az értelmezésből kijött. Ez a kettő lehetséges; egyszerűen csak a célár volt hibás következtetés, vagy elvesztettük a fonalat.

    VálaszTörlés
  19. És akkor most az agresszív le változatot meddig várhatjuk?

    És esetleg a Károly nagyobb áttekintő vázlata lehet megoldás?

    VálaszTörlés
  20. Károly vázlatának az a fő mondanivalója, hogy megelégedhetnénk első körben majd egy rövidebb célárral is, nem kell rögtön az én 8xx SPX-em, ráadásul nagyon bonyolult és zűrös, de hosszú lesz a lefelé vezető út egyre csökkenő momentummal.

    Magam most kivárok egy, esetleg két napot a további jóslásokkal, mert amennyire jól nyomon voltam, annyira nem találom a fogást az utóbbi két nap. Csütörtökön akár short, akár long irányba kész vagyok daytrade pozíciót nyitni.

    VálaszTörlés
  21. Cimballival a bolondját járatják.. most mégsem az első agresszív lesz? :))))

    totem...

    VálaszTörlés
  22. Totem, egy fokkal pontosabb és kevésbé szubjektív megfogalmazás, igaz kevésbé is vicces a "rövid távon egymásnak ellentmondó jelzések" megállapítás. Ez olyankor van pl., amikor egy épülő impulzus báziscsatornáján idő előtt áthalad az árfolyam (bear), majd azonnal réssel felfelé emelkedik (bull).

    Amikor a deffenzív intraday stratégiákat érdemes bevetni és nem remélni hogy összejön egy home run.

    Egyébként az erős volatilitás fennmaradása összességében bearish karakterjegy.
    .

    VálaszTörlés
  23. 1150 körül "megkergült" az S&P
    Hogy ebből mi lesz?
    A háttérben nagy dolgok készülnek,
    Szerintem vége lesz a XX. századi gazdaságpolitikának, de Elliott elmélete tovább fog élni !!!

    VálaszTörlés
  24. Nupa, ezek szerintem már a vég jelei.. már nagyon nagy forgalommal sem bírják feltépni.. most megy a vergődés longban.. aztán szép lassan elernyed és megadja magát a leszúrt bika.. bár ez még akár napokig is eltarthat..

    totem

    VálaszTörlés
  25. Valóban, napi minimumon zárás, nem csodálkoznék rajta, ha hétfőn nyitó réssel átvetnék magukat az indexek a támaszon és jóformán visszatesztet sem látnánk.

    Fent az első ábra MACD keresztezése most már tény, vége ugyanis a hónapnak.
    A második ábra útját követi a piac, csak a szokásos meddig jut el a második hullám célárazás dolgában nem volt sikeres az előrejelzés. Cash SPX indexben 1169 körül van a kritikus ellenállás, felette nem élnek a rajz következtetései. Kulcs szint ahová egy esetleges felfelé próbálkozással a piac még eljuthat az 1.160-nál van, egy ilyen kör még teljesen érintetlen hagyná az ultra bear meglátásaimat.

    VálaszTörlés
  26. Sziasztok!
    Én sajnos nem értek at EW számozáshoz, így abba nem elegyednék bele, de nekem a jelenlegi mozgás az S&P-n 1190-től lefelé eléggé korrekciós jellegűnek tűnik... Ráadásul óráson kialakulóban van egy bull harmonic pattern (Bat vagy Gartley) - nem lennék meglepve, ha 1110-1120 környékéről long irányba indulna. Ami persze megállhat 1160 alatt, de érzésre valószínűbbnek tűnik, hogy 1200 környékére felmegy. Persze lehet, hogy hülyeség az egész...
    Kellemes hétvégét mindenkinek!
    Üdv, Laci

    VálaszTörlés
  27. Sziasztok.
    Én nem gondolom,hogy az ultra bear változat lenne most a helyénvaló megoldás.Két lehetőséget favorizálok most:Vagy nincsen még bent az egyes(aug 9. low csak hármas)és megyünk még új minimumra,
    vagy ha az aug 9.=1,akkor nagy flat kettest csinálunk aminek viszont még nincs kész a nagy B-je sem.Nézd meg Laci a CAD-ot,ami még a nagy eggyes hármasával sem végzett,pedig általában a CAD az SP inverze.
    Ha ez a pusztító harmadik hullám lenne, napi 80-100 pontos eséseket,SZAKADÁSOKAT kellene látnunk,annak pedig itt nyoma sincs!

    VálaszTörlés
  28. üdv kisbandi

    Tökéletes a meg látásod egyet értek, az aug. esés sokkal impulzívebb volt a mostani csak kis miska mellette. Most a fától nem látni az erdőt most a józan paraszt észt és papírt ceruzát ahogy elliott csinálta kell bele vinni és a technikát félre tenni ez hozza a profitot én ez alapján nagyon egyszerüen számoztam az SP esést és eddig követte persze a fent leírtak alapján. Az aug. esést már júliusba itt megjegyeztem hogy kb. 1080-1100 ig megy addig ment ide raktam a nagy 1/1-est egy szó mint száz most vagyunk az 1/5/3-ba amely lemegy 1100-1120 majd az 1/5/4 lesz 1150 majd a vége 1/5/5 1050-1080. Innen indul a nagy 2. 1290 környékére szvsz évégéig eléri.

    TWER

    VálaszTörlés
  29. A B hullámra viszont talán jellemzőbb ez a keszekúszaság.Ha a jövő hét elején nem jön szakadás,akkor szerintem megyünk még 1200 fölé idén

    VálaszTörlés
  30. Örülök a felvetéseknek, írtam egy új bejegyzést pro és contra, amit vasárnap este 8 körül kiteszek a blogba, még ugyanis egy kicsit rajzolnom kell hozzá.

    VálaszTörlés

Rendszeres olvasók

Alakzatok bar grafikonon

ALAKZATOK AZONOSÍTÁSA

Prechter könyv

Kötvénybaj

Europai válogatás

A Mánia vége

Alapleckék

Magunk döntsünk

Diverzifikáció?

FOREX video

10 piaci tévhit

Mítosz a Fed körül

8 könyvrészlet

Theorist '09. nov.

15 írás ill. video a hitelválságról

Mozgóátlagok

Címkék

200 SMA (3) AAPL (2) adósság (5) Amibroker (2) André Kostolany (1) arany (4) aritmetikus (1) Barack Obama (2) báziscsatorna (4) belső nap (1) Ben Bernanke (1) Birger (1) Bollinger (1) Brikka (1) BUX (6) carry-trade (1) CFD (1) Charles Collins (2) Charles Dow (1) Club EWI (18) Conquer the Crash (2) csorda (4) csordaszellem (5) csúzli (3) DAX (6) defláció (4) depresszió (8) deviza (13) diagonal triangle (6) Dick Diamond (2) divergencia (4) DIX (1) dollárerősödés (12) double key reversal (2) Dow Jones (36) dupla hármas (7) dupla kulcsforduló (3) E-mini future (46) ék (8) Elliott magyarul (7) Elliott Wave Principle (9) Elliott Wave Theorist (9) Elliott-ciklus (18) előfizetés (8) elsődleges trend (12) ending diagonal (10) erősödő dollár (4) EURHUF (1) EURJPY (1) eurozóna (3) EURUSD (30) evening star (1) expanded flat (9) extension (12) extrém ármozgás (1) ezüst (3) FED (8) fej-váll alakzat (8) Fibonacci (33) flash crash (8) flat (17) Forex (6) Fotex (1) földgáz (1) fraktál (11) FTSE (1) Futures Junctures (4) GBPJPY (1) Goldman Sachs (3) Görögország (3) Hang Seng (1) háromszög (20) hatékony piac (2) hope (2) hullám személyiségjegye (11) infláció (1) inside day (1) IOU dollárok (1) Japán (3) Jason Farkas (2) Jeffrey Kennedy (11) jelzálog (2) Kína (3) kollektív hangulat (8) kombináció (10) korrekció (20) könyvajánló (4) kőolaj (1) kötvény (1) külső nap (1) leading diagonal (1) lineáris gondolkodás (3) logaritmikus skála (1) MACD (5) Mandelbrot (1) megnyúlt hullám (2) mérés (6) Minyanville (1) momentum (8) Morgan Stanley (1) mozgóátlag (3) munkaállomás (1) Nasdaq (28) Newsweek (1) NFP (4) Nikkei (2) Nonfarm Payrolls (3) nyersolaj (2) NYSE (4) opció (1) óriás szuperciklus (14) OTP (3) outside day (4) pánik (6) pit noise (1) Ralph Nelson Elliott (8) regular flat (3) remény (4) Robert Prechter (28) RSI (11) Russel (3) short (3) Short Term Update (3) slingshot (4) social mood (5) Socionomics (6) SP500 (107) spirál (2) SPY (55) Steve Nison (1) Stochastic (1) Stocklandyard (2) stop loss (2) szándékos csőd (1) szentiment (1) szignálvonal (1) szójabab (2) tananyag (25) Thomas Bulkowski (1) throw-over (2) tovahaladó háromszög (4) trendcsatorna (22) trendvonal (2) tréningprogram (12) túladott (5) túlvett (5) TWS (1) USD (14) USDCHF (1) valószínűség a tőzsdén (3) Vancouver (3) Venezuela (1) vertical spread (1) vezérlőelv (8) Wyckoff (1) XLE (1) Zaner (4) zigzag (35)