AZ ELLIOTT WAVE INTERNATIONAL AJÁNLÁSÁVAL:

Oldalak

2012. május 20., vasárnap

Az lejtmenet kontextusa

Folytatásban már csak a két lehetséges következtetés. Kettőre szorítom le a forgatókönyvek számát, egy bull és egy bear változatra. Magam a bear változatot emelem előre, viszont mutatom, hogy amennyiben nem jön be, akkor milyen, még elég hosszú ideig felfelé haladó változat lép(het) elő.

SPX, vagyis a Standard&Poors500 cash index pénteken már 1292-nél is járt, így vészesen ráközelített a 2011. októberi legmagasabb napi záróra, amely 1.285 pont volt akkor. Ez az érték kritikus szint, amelynek letörése az utolsó szög lenne a bika koporsójában, mivel azzal végleg kizárható lenne, hogy az áprilisi csúcsból indult esés valamilyen szintű komplex 4-es hullám korrekció.

SP500, napi bontásban, harmadik közepét feltételezve. Ha ez így végigfut, akkor
a kék doboz mind [a]-nak, mind [c]-nek túl terjedelmes, megérdemel egy (1)-es jelölést

Az értelmezés tágabb kontextusáról két napja, a csütörtöki írásomban közöltem heti bontású ábrát [link]. Most készítettem hozzá egy kisebb idősík részletezést az utolsó három hetet áttekintve:

15-perces bontás, szép, befejezetlen impulzust mutat

Ígértem egy bull változatot, amit a piac egyelőre nem zár ki végleg, amíg meg nem haladja a már említett 1285-öt. Erősen kétlem, hogy az 1285 átlépése kivédhető. Azt feltételezné ugyanis, hogy már nagyon korán, hétfőn jelentkezik az iménti 15 perces bontású ábrán (iv)-es hullám, majd a teljes (iv)-(v)-ös jelölésű szvingnek leginkább oldalazva kellene megvalósulnia anélkül, hogy túl mélyre tévedne. Elég mákja lenne a bikának, ha ekkora bear momentumot - indexe válogatja, napi bontás RSI(14) 22-23-as értéket - úgy lenne képes elnyelni a piac, hogy közben nem viszi ki az arányokat tekintve immár túl közeli kritikus szintet. Azért adjuk meg, a bikának, ami a bikáé, ami annyit tesz, hogy a háttérben figyeljünk még egy picit erre az eshetőségre:

Ábra a bika utolsó esélyéről, ha ki tudna oldalazni
a határozott bear momentumból - kötve hiszem

47 megjegyzés:

  1. Szia Cimballi!

    Szerintem van egy elírás a szövegben:
    "Ígértem egy bear változatot,.."
    Itt nem a bull-ról kellene szólnia?

    VálaszTörlés
  2. Esetleg ez a lejövetel egy X és még lesz egy hsz. ami nem jó hír mert akkor a flat scenárió megdől, és a hsz. után 3-as jönne le.

    VálaszTörlés
  3. Ha jól számoltam,akkor a Daxon lefutott egy felfelé 5 hullámos impulzus M5-ön.Ha ,ost kissé lentebb megy még,akkor készenlehet az a-b-c korrekciója is. Mivel először a Dax és eur fordult le,számomra ezek a vezetők.Most mindkettő fordulós jelzést adott,tehát bármilyen hihetetlennek tűnik,lehet hogy a nagy esés a tőzsdéken mégis a negyedik hullám lesz,és új csúcsra mennek.Horror ez az egész,hiszen egész nyáron lehet daytredelni ahelyett hogy beleültünk volna egy jó kis trendbe........

    VálaszTörlés
  4. Szia Névtelen!

    Dax:

    Ha ötös futott le, akkor befejezetlen a szerkezet, azaz egy korrekció után újabb 5 hullám megy majd délnek, önmagában ez nem lehet negyedik.

    Ha azonban egy dZZ-nek nézem a lefelé jövetelt, akkor ezzel meglehetett a negyedik hullám, amiről te is beszélsz és valóban emelkedés jön, egy 5. hullám.

    Ennek az elképzelésnek a gyenge pontja, hogy a feltételezett 4. hullám belement az 1. hullámterébe és csak havi charton látszik, úgy, hogy beleszúrt, ennél kisebb tf-n belezárt, ami kifejezetten csak ED (vagy LD) esetében lehetséges. (indexek esetébe a beleszúrás elfogadható, ha nem zárt bele, de kicsit nagy a tf hozzá)

    Lehetőségként adódhat, hogy egy X v. egy eggyel magasabb B hullám jön lefelé, ebben az esetben a fenti problémák feloldásra kerülnek, nagyobb tf-n kell a megoldást keresni.

    Cimballi következtetése nagyon logikus és használata a legjobb alternatíva, személy szerint nekem csak a huf/deviza relációk miatt vannak kétségeim a nagy medve visszatérésében, valamint mert, nagyon "beteg" az SP képe így, de ha megnézzük a 2010-es magyar piacot hasonló "betegséget" fedezhetünk fel rajta, c nem lett szép... A kontextus akár megállja a helyét, nézzük milyen támaszokat visz át, illetve a további emelkedés kritikus szintjeit átszakítja e a piac.

    VálaszTörlés
  5. Sziasztok
    Dax:nekem is ez tünik 4. hullámnak.így szép a grafikon. A baj amit említetetek hogy a 4. belelóg az 1.-be, ekkor jött számításba a diagonál de ha diagonál akkor a szerkezete 3-3-3-3-3.Ez szabály.Nekem a 3. hullám (5) osztású.Ekkor arra a következtetésre jutottam, hogy ez 4.volt az irány long ha erre a 4. rárakok egy trend csatornát az írány long ha ezt az esést egy korrekció folytatja az irány long.Nálam az első ellenállás 6425 a második 6500.lehet nyomni a gázt.Erre az eső szakaszra érdemes rárakni a fibot is célár meghatározása végett.

    ES:2012.05.01-TŐL TARTÓ ESÉS ZIGZAG-nak nézem. viszont a képlete 5-3-5
    Ha az utolsó 5. belül a (3) inpulzus ami nagyon jól látszik akkor a tegnapi nap lehet a (4) és jöhet a (5).H1-ben az RSI megállt 50-nél tegnap!1317-körül van a 38.2% visszateszt.
    Persze kérdéses hogy Europa mit tud ma összehozni és tudom hogy a 2 index értékelésében van némi ellentét. De a piacon bármi megtörténhet!
    Minden jót
    Boldis Krisztián
    ui.:az elöző névtelenül nem én voltam

    VálaszTörlés
  6. Mi ez az emelkedés ? - one day wonder or steve wonder

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Miért kérdezed? Hiszen egy korektiv esés volt valamint semmi összhang nem volt a csúcsoknál, ha most emelkedés jön valaki már itt írta hogy összhangba állnak az indexek csak az a kérdés meddig megyünk. Mert én kettő változatot látok az indexeknél vagy A-B-C jött le vagy az 1 hullám.

      kappa

      Törlés
  7. Most 1 óráson,ha jól számoltam akkor végetért az első?? öt hullám felfelé,valamint túl van az "A" és "B" pontokon is.A "C" pontot várom 1310-12 környékére.És utána jön a nagy talány a további irányt illetően.Szerintem oldalazgatás szerda-csütörtők délelőtt és péntekre egy ujabb húzás felfelé 1340 környékére amit legkésőbb hóvégére biztosan megcsinálnak szerintem.

    VálaszTörlés
  8. Eur /Usd scenárió

    Heti

    http://screencast.com/t/G761Z1AWJbOT

    Napi

    http://screencast.com/t/umQzH3yCCZ0R

    H 4

    http://screencast.com/t/2gp5tsPNXu

    VálaszTörlés
  9. Dax scenárió

    Napi

    http://screencast.com/t/BJyp5V2NFF

    H 4

    http://screencast.com/t/pI1S0vIK

    VálaszTörlés
  10. Dax M 15

    http://screencast.com/t/C5PN4Zc0nC6

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Károly nem látom sem a naposon sem az 5 óráson, hogy valamelyik indikátor kezdené támogatni ezt az el képzelést, már lassan naposon is mind vételi jelen van kettő hónap után, nem szoktak sec perc alatt vissza fordulni.

      kappa

      Törlés
    2. Szia kappa !

      Lehet, persze minden lehet én csak azt tudom föltenni amit Elliott szerint gondolok a piacról. Mint mondják az a jó számozás amit a piac visszaigazol :-)))
      Nálam mondjuk a H 4 és fölötte az RSI bearis (még),meglátjuk.

      Törlés
    3. Azért van más elliotti értelmezés is s DAXnál A-B-C vagy 1-es jött le és máris bele fér egy emelkedés.

      kappa

      Törlés
    4. tehát szerinted vagy impulzus, vagy korrekció volt a csúcstól idáig?

      Törlés
    5. Lejeb úgy látom AD megadta a választ korrekciónak tekintem én is, egyenlőre.

      kappa

      Törlés
    6. Szia kappa!

      Ja bocsi tőlem kérdezted?
      H 4-en (fönt látod) Dzz-t rajzoltam.
      Ami lehet, hogy nem jó,akkor viszont nem marad más csak az, hogy fölvállaltam egy rossz scenáriót a blog nyilvánossága előtt.

      Törlés
  11. Az SP ha 1 órán belül nem fordul le cél ár 1360 környéke

    VálaszTörlés
  12. Dax:

    http://buxelliott.blogspot.com/2012/05/dax-valoban-nem-korrekcio.html

    Egyenlőre, ha fogadnom kellene, akkor nagyobb esélyt a korrekcióra tenném.

    VálaszTörlés
  13. Kis tf-n egyenlőre Bullishnak tűnik az SP, holnap új csúcsra mehet, majd korrekció, és újabb lökéshullám északnak, abból a mozgásból sok ki fog derülni (vagy kiderülhet) a jövőre vonatkozóan. Ti hogyan látjátok?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nagyon hsz szaga van az oldalazásnak, RSI 50 felett ragatt 10' charton

      Törlés
    2. ... vagy tévedek és erős esés kell, hogy elinduljon zárásra

      Törlés
  14. vagy még se ,mert vissza húzták
    tole

    VálaszTörlés
  15. Szia Tole!

    Nem gondolkoztam nagyobb kontextusban, megvolt a várt esés, most nagyobb tf-n kell vizsgálódni, hogy milyen pozícióban van a piac.

    VálaszTörlés
  16. Szerintem a napos és a 240 perces S&P index idősíkok bear képet mutatnak, az Elliott-i kontextus ugyancsak az S&P-nél pedig azt, hogy minimum egy eső szakasz hiányzik, ami lehet éppen dupla alj is, de inkább új aljra szavazok még a héten.
    Közben a dollárindex rendesen bekezdett a mai nappal. Illetve az EURUSD és a kábel is produkálja a "minimális" dupla alj dolgot.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egy folytatólagos gondolat: Ha az alsó (bullish) ábrám működne, ahhoz is szükséges még egy lefelé kör, ezért írtam, hogy kritikus, hogy képes lesz-e a piac 1285-ön belül azt a minimum egy darab lefelé szakaszt megvalósítani. Egy csonka záró hullám, vagy egy dupla alj szerű képződmény ezt megoldaná. Egyelőre nálam marad a bear változat az elsődleges.

      Törlés
    2. A kitágult napos b. szalagban történő mozgásokra sok jó példa van a múltból.
      Egyelőre én nem számítok új aljakra, ahhoz először illene beszűkülnie a szalagoknak naposon. De ha az megtörténik gyorsan akkor szerintem visszapattanás várható.

      Egyébként napos és felette még tényleg bear a piac.

      Törlés
    3. Szia Horgász. Noha érzékelem, amit mondasz és általában egyet is értek vele, most szvsz más a helyzet. A szűk Bollinger az oldalazó korrekciók jellegzetessége, az oldalazás, pedig nagyon nagy %-ban negyedik, vagy nagyobb zigzag szerkezeten belüli sekély B hullám. Itt azonban az a ritka helyzet állhat fent, hogy éles negyedik hullámunk van, amiben nem szűkül a szalag. Egyébként érdekes ránézni a folytonos 24-órás határidő 240 perces grafikonjára, ami az éles felfelé negyedik ellenére is erőteljesen szűkül. Magam nagyon a 240 percest érzem a helyzet kulcsának, az ugyanis a legkisebb idősík, amely maradt bear trendben.

      Törlés
    4. A DJA val mi van mert ez új csúcsról fordult le valami nem oké ebbe az esésbe.

      kappa

      Törlés
    5. Kappa, nekem nagyon fontosak a hullámok karakterjegyei (ld. Építőelemek 21-27. oldal), amelyekből bármelyik indexre nézünk az esés inkább impulzusnak tűnik. Visszakérdezek: lehet, hogy Apr23-May1 volt egy csonka ötödik a többi indexben? A másik a hullám mérete; ez az októberi mélypont után bekövetkezett eső korrekciók közül már nem nagyon párosítható semmivel sem.
      Viszont nem "állítom", hogy ne lehetne igazad. Még mindig benne van, hogy az ezekben a percekben is folytatódó esés csak az 1300 visszatesztje és már felfelé áll a trend. Én csak azt érzem, több bizonyíték van a teljes trendfordulóra áprilistól, vagy május 1-től, mint a negyedik hullám korrekcióra. Innen a "preferenciám".

      Törlés
  17. Közben a Dow-ban megvolt az új low, de ez meg túl gyors és nincs "szélessége" az esésnek, inkább csak a dollár folytatódó erősödésének szól. Felmerül, hogy a tegnapi és mai szakasz(iv)-es, vagy [iv]-es hullámon belüli b, vagy (b) lehet. Ebben az esetben még egy kör felfelé és csak azt követően áll be "rendesen" az eső trend.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Aranyban ez az esés nagyon begyorsult. Bár nem szedte ki a korábbi aljat, de szerintem át kell majd gondolnom a nagyobb képet.

      Törlés
    2. Kedves Cimballi!
      Egy ilyen "csonka"fel körre gondoltál,vagy ki kell hogy vegye az "A" pontot,tehát 1328 fölé kellene mennie,szabályos a-b-c korrekcióval? Jelen állás szerint egyre csúnyul a kép,1 óráson az macd beadta az eladási jelet.

      Törlés
    3. Nem, rendesen érje csak el és haladja meg valamennyit a 22-i csúcsot. Az MACD órás dolgában vedd figyelembe, hogy a bekeresztezés hol történt: 0 szint felett. Vagyis ez egy mix, mintha a mögöttes MACD bull lenne, az aktuális szitu pedig bear. Nehezen tudok állást foglalni a konkrét helyzetben, mert ilyenkor nekem az MACD lassú, egyébként is csak nagyobb idősík vizsgálatra / megerősítésre, vagy háromszögek végén belépésre használom.

      Törlés
  18. Nézed meg naposon
    Dettó SP500mozgás a napos tágulásban

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hali, ja most esett le én az előző hozzászólásomban "szélesség" alatt piaci szélességet (market breadth-et) értettem, mármint hogy kevés az eső részvények száma, az emelkedőkkel szemben.
      A többit egyformán látjuk többé-kevésbé.

      Törlés
  19. A hetes MACD még bőven lefele tart!
    Az nem long még

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az magam trendmeghatározási módszere szerint a
      cash heti bull-tól semlegesig (ők ha be is indulnak longra, még odébb van egy pár nappal),
      cash napi egyértelmű bear,
      folytonos 240-min egyértelmű bear,
      órás egy átjáróház, most éppen semmire sem hasznosítható.

      Törlés
    2. Ami azt jelenti, még mielőtt valaki megkérdezné, hogy indexekben 3 és 5 perces szignálokat mindkét irányba, 15 perceseket és 240 perceseket bear irányba trédelek, a többi idősíkon nem vállalok kockázatot.

      Törlés
  20. sziasztok !

    1385-92 nél vissza pattannak vagy megyünk eggyel lentebbi szintekre
    nel

    VálaszTörlés
  21. Válaszok
    1. Még mindig nem értem, a SPY (ETF) 131,40-132,80 közötti tartományban mozgott ma.

      Törlés
    2. elírtam egy százassal 1285 akartam írni ,most vettem észre ,
      a 4 hullám át törheti 1285- 92 szintet ,ez volt a kérdésem.

      Törlés
  22. akkor alakul ez a régi "elemzésem" ?
    http://angler2.uw.hu/sp500.gif

    VálaszTörlés

Rendszeres olvasók

Alakzatok bar grafikonon

ALAKZATOK AZONOSÍTÁSA

Prechter könyv

Kötvénybaj

Europai válogatás

A Mánia vége

Alapleckék

Magunk döntsünk

Diverzifikáció?

FOREX video

10 piaci tévhit

Mítosz a Fed körül

8 könyvrészlet

Theorist '09. nov.

15 írás ill. video a hitelválságról

Mozgóátlagok

Címkék

200 SMA (3) AAPL (2) adósság (5) Amibroker (2) André Kostolany (1) arany (4) aritmetikus (1) Barack Obama (2) báziscsatorna (4) belső nap (1) Ben Bernanke (1) Birger (1) Bollinger (1) Brikka (1) BUX (6) carry-trade (1) CFD (1) Charles Collins (2) Charles Dow (1) Club EWI (18) Conquer the Crash (2) csorda (4) csordaszellem (5) csúzli (3) DAX (6) defláció (4) depresszió (8) deviza (13) diagonal triangle (6) Dick Diamond (2) divergencia (4) DIX (1) dollárerősödés (12) double key reversal (2) Dow Jones (36) dupla hármas (7) dupla kulcsforduló (3) E-mini future (46) ék (8) Elliott magyarul (7) Elliott Wave Principle (9) Elliott Wave Theorist (9) Elliott-ciklus (18) előfizetés (8) elsődleges trend (12) ending diagonal (10) erősödő dollár (4) EURHUF (1) EURJPY (1) eurozóna (3) EURUSD (30) evening star (1) expanded flat (9) extension (12) extrém ármozgás (1) ezüst (3) FED (8) fej-váll alakzat (8) Fibonacci (33) flash crash (8) flat (17) Forex (6) Fotex (1) földgáz (1) fraktál (11) FTSE (1) Futures Junctures (4) GBPJPY (1) Goldman Sachs (3) Görögország (3) Hang Seng (1) háromszög (20) hatékony piac (2) hope (2) hullám személyiségjegye (11) infláció (1) inside day (1) IOU dollárok (1) Japán (3) Jason Farkas (2) Jeffrey Kennedy (11) jelzálog (2) Kína (3) kollektív hangulat (8) kombináció (10) korrekció (20) könyvajánló (4) kőolaj (1) kötvény (1) külső nap (1) leading diagonal (1) lineáris gondolkodás (3) logaritmikus skála (1) MACD (5) Mandelbrot (1) megnyúlt hullám (2) mérés (6) Minyanville (1) momentum (8) Morgan Stanley (1) mozgóátlag (3) munkaállomás (1) Nasdaq (28) Newsweek (1) NFP (4) Nikkei (2) Nonfarm Payrolls (3) nyersolaj (2) NYSE (4) opció (1) óriás szuperciklus (14) OTP (3) outside day (4) pánik (6) pit noise (1) Ralph Nelson Elliott (8) regular flat (3) remény (4) Robert Prechter (28) RSI (11) Russel (3) short (3) Short Term Update (3) slingshot (4) social mood (5) Socionomics (6) SP500 (107) spirál (2) SPY (55) Steve Nison (1) Stochastic (1) Stocklandyard (2) stop loss (2) szándékos csőd (1) szentiment (1) szignálvonal (1) szójabab (2) tananyag (25) Thomas Bulkowski (1) throw-over (2) tovahaladó háromszög (4) trendcsatorna (22) trendvonal (2) tréningprogram (12) túladott (5) túlvett (5) TWS (1) USD (14) USDCHF (1) valószínűség a tőzsdén (3) Vancouver (3) Venezuela (1) vertical spread (1) vezérlőelv (8) Wyckoff (1) XLE (1) Zaner (4) zigzag (35)