AZ ELLIOTT WAVE INTERNATIONAL AJÁNLÁSÁVAL:

Oldalak

2013. február 23., szombat

A tartomány kijelölése

Mekkora legyen Elliott negyedik hulláma?

Az Elliott-ciklusban a négyes hullámok behatárolásához van a legtöbb információnk, a legtöbb segédeszközünk. Amennyiben helyes a megállapítás és az eséssel valóban a kék Minor 4-es hullámot látjuk, akkor annak legelőször is a funkciójával illik tisztába lennünk. A 4-es az azonos - kék Minor - trendszinthez tartozó, 2-3 szakaszban létrejövő elmozdulás korrekciója. A kék 2-3 emelkedéshez képest kell arányosnak bizonyulnia, annak nevezetes pontjai alapján érdemes következtetnünk rá. Egy hete a hozzászólásomban így utaltam erre: "[...] a kék 3-as pontból várom a december 31-én indult emelkedő szakasz arányos, 23,6-38,2%-os korrekcióját. Ez a dolga a kék 4-es esés-oldalazásnak." Íme egyetlen ábrába sűrítve a DEC31 - FEB19, 3-as hullám szakasz Elliott-i iránymutatása:

Elliott 4-es hullám vezérlőelvei gazdagon az órás SPX grafikonon. Ezekből a szintekből tessék válogatni.

Az ábra jobb oldalán a szürke "lehetséges elrendezés" találgatással leginkább azt szeretném szemléltetni, hogy mennyire a korrekció kezdeti fázisában járunk. A teljes kék 4-es a legegyszerűbb esetben is [a]-[b]-[c] hullámokból fog állni és akkor még nem esett szó a komplexebb lehetőségekről. Jelenleg valószínűleg csak az [a] hullám (a) építőeleme - le - és esetleg talán a (b) - fel - van készen. Az újabb lefelé kör egyre csökkenő momentummal még csak az [a]-t fogja lezárni, ami mindössze a teljes alakzat első harmada.

A jövő vasárnap induló márciusi Kerülj előnybe Elliott-tal és RSI-vel! program [link] "Balansz" napja részletesen bemutatja azt a folyamatot, amelyben a 4-5 hullámok sorozata lezárja, kiegyensúlyozza az impulzust. A ciklus ezen fázisának kereskedési jelentősége a sok támpont segítségével elérhető magas találati arányban rejlik. Ma itt a bejegyzésben inkább a karakterjegyek szempontjából szeretném részletezni a kiaknázható lehetőséget.

A negyedik hullámok kész állapotukban általában enyhe esés, inkább oldalazás képét mutatják. Elliott szerint elindulásukat bullish impulzuson belül a váratlan csalódottság pszichológiai állapota okozza. Szerintem a négyes első szakasza, az A hullám tipikusan éles és pánikszerű profitrealizálás, amely egyre lassul az idő előrehaladtával. A gyorsan, baljós meredekséggel induló korrekció összhangban van Elliott hangulatra vonatkozó iménti megállapításával. Szerdán így írtam a négyes megjelenéséről: "A kék 4-est oldalazóra várhatjuk, ami durva esést tud produkálni néhány napig, de azzal ki is jelöl egy sávot, amelyben onnantól oszcillál. Sőt, kisebb, gyorsan behaló kitörési kísérletekkel akár nem szignifikáns új csúcsra is kitévedhet."

Előrehaladott állapotában a negyedik így már kevésbé a megállíthatatlan mély esés érzetét kelti. Tipikusan inkább ritmusváltás, megtorpanás, amely alatt azért magas szintre emelkedik a volatilitás és gyakorivá válik az éles irányváltás. Amint a kedélyek lecsillapodnak, vagy a piac második alkalommal kísérli meg a ki-, ill. letörést az első A hullámmal azonos irányba, abban a pillanatban visszatér a négyes hullámot megelőző trend (itt épp északnak).

E konkrét szituációban várhatóan hamar, a jövő hét közepére kialakuló mélypont és a korábbi csúcs által kijelölt sávban le-fel mozgás folytatódik még heteken át. Amplitúdója egyre csökken, míg teljes csend és unalom nem áll be, azután végül egyszer még utoljára felfelé tör ki a piac. Vagy a másik négyes virtus szerint egy ideig fennmarad az ideges kapkodás, majd újabb letörés következik, de az villámgyorsan kudarcba fullad és a piac élesen északnak veszi az irányt. E két szcenárió egyike történik, ha valóban Minor 4-es korrekcióba léptünk.

A naiv külső szemlélő perspektívájából a negyedik hullám bemeneti oldala legtöbbször hirtelen és váratlan. A kimeneti oldal, az ötödikbe átfordulás ezzel szemben lassú és kései. Bennünket, Elliott hullámaiban gondolkodókat felkészülten ért a lefordulás SPX 1.531-ről. Most pedig ne ijedjünk meg túlságosan néhány nagy fekete napos gyertyától, hanem tegyünk egy lépést hátra a grafikontól, értékeljük reálisan, melyik a legnagyobb idősík vagy trendszint, amelyen számottevő rombolást végzett az eddigi esés. Vegyük figyelembe azt is, amit a négyes hullámok és az A szakaszok karakterjegyeiről eddig összeszedtünk.

Annak ellenére, hogy nálam nem nyer elsődleges rangot, hasznos, hozzáértő perspektíva Charlie egyik csütörtöki rajza: [link]. Ő is alternatívának szánja. Viszont ezt az alternatívát csak az láthatta, aki nagyobb idősík nézetre váltva felfogta: a bika napos és hetes viszonylatban köszöni, jól van. Az alt. felvetés Charlie-tól pedig még mindig jogos; csak 1495-től lefelé zárható ki végleg.

Megnyugtatok mindenkit, aki a véleményemre kíváncsi, a 3-as csúcs szerintem bent van. A következő napokban egy további, 1.480-87 közé érkező gyengébb eső szakaszt várok. Azonban az újabb lefelé körre vonatkozó várakozásom a jelenlegi napos RSI csúzli alapján (balra) majdnem vakmerő kijelentés. Szerencsére a momentum-konfiguráció ebben a méretben csak közepes megbízhatósággal bír. Reális esélyt hagy az S&P500 lecsorgásának 1.487 alá.

Végül itt (ld. lent) a rövid távú jelölgetés, amiből a sok elágazási lehetőségen túl a hét első felére még valamennyi esés következik, majd újra kétoldalúvá válik a kereskedés. A rövid short időszak után ismét a sáv stratégia nyújthatja majd a legjobb hatékonyságot. 1.475 alatti momentum után nem bíznék a felfelé folytatásban és kezdeném shortolni az emelkedő A-B-C szerkezeteket. Addig azonban minden bullish értelmezés előbbre való, mint a pár, ki nem zárható ultra bearish szcenárió. A Minor 4-es összevetve a totális trendfordulóval azért is valószínűbb, mert semmilyen négyes hullám kulcs támasz nem esett még el. Egyelőre ezért hiba a csütörtöki mélypontot (i)-es, vagy [i]-es jelöléssel ellátni és főleg a csütörtöki minimum alatt alig mélyebben elhelyezkedő céltámaszok környékén, újabb bizonyítékok nélkül a short oldalon trendkövetést erőltetni. Mert erre való Elliott! Kiválaszthatjuk, vagy kizárhatjuk vele az "algoritmust" ami alapján optimális, vagy épp nem célravezető kereskedni.

SPX cash index jelenleg operatív Elliott-i értelmezése. Így kell törni a szinteket több réteg trend szimultán fordulásakor. 30-perces, órás grafikonon RSI alapján szerdán este 8-kor lehetett először anticipálni a letörést.

168 megjegyzés:

  1. Visszaállítottam a hozzászólásokra a spameket egyedül hatékonyan szűrő ellenőrzőszavas jóváhagyást. Elnézést a kellemetlenségért, de az utóbbi két hónapban töménytelen mennyiségű spam komment árasztja el a bloggert. Részben a szoftver, részben én magam manuálisan szelektáltam eddig. Nem nagyon vehettétek észre, de ha nem foglalkozom vele, akkor képtelenség lenne a sok angol nyelvű szeméttől a bejegyzések alatti hozzászólásokat követni. Ráadásul nekem mind beérkezik a telefonomra, úgyhogy a zavar megszüntetése végett ez lett a megoldás.

    VálaszTörlés
  2. Szia cimballi

    Először is gratula az elemzéshez. Szerintem sokakat foglalkoztat most a DAX helyzete, mert ahogy én látom kr. szinten táncol én a 7580 törésével ez olyan mint az SP-nél az 1475-ös szint azt látom, hogy nem lesz új csúcs bár az 1-es hullám tere itt jóval lejeb van 6700-6800 környéke. Ezért kérdezem, hogy a 4-es hullámokra mennyire jellemző a 23-38-as fibo?

    kappa

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, az említett két Fibonacci szint a tipikus. A 3-as hullámtól látható a trend a többség számára, ezért a bikák egész közeli támaszokat vesznek, a medvék pedig nem cipelik a pozíciójukat egy folytatáshoz, skalp profittal beérik.

      Törlés
  3. Szia Cimballi, B. Péter vagyok.
    Mind a válaszod, mind a régebben fogalmazódott írásodat nagyon okosnak tartom. Néhány gondolatát magam is megfigyeltem már, de így összeszedetten, kiegészítve jó néhány egyébb gondolattal, több oldalról megközelítve... Nagyszerű volt olvasni, ezért is fogom még néhányszor elolvasni.
    Köszi.

    VálaszTörlés
  4. Szia Cimballi
    erre az eshetőségre hozzá szólnál ,én úgy gondolom erre is fel kel készülni. Elliott elméletben ennek van-e helye
    véleményem szerint már új csúcsot már nem várnék innen erős vissza rendeződést várok.
    üdv
    ber

    VálaszTörlés
  5. http://kepfeltoltes.hu/130224/SPX_02-20_www.kepfeltoltes.hu_.png

    elfelejtettem be linkelni :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ő is 4-5 zárásban gondolkodik. Lelke rajta, hogy nem húzza az 5-öst új csúcsra, de a csonka ötödik hullámot nem lehet előrejelezni. A minimum elvárás az ötödikkel kapcsolatban, hogy a korábbi csúcs közvetlen közelébe ér. Visszatérve a csonkaságra: ha valószínűségre játszunk, akkor egy talán 5-6%-ban előforduló lehetőségre nem tervezünk, csak észben tartjuk, hogy bármikor megeshet.

      Optimális cél 1552 lenne és csak 1625 felett mondanám azt, hogy ejnye(!), valami alapjaiban nincs rendjén az elgondolásommal.

      Törlés
    2. Érdekes, mert Dow meg új csúcson járt közben.

      Törlés
    3. a postból: "...kisebb, gyorsan behaló kitörési kísérletekkel akár nem szignifikáns új csúcsra is kitévedhet"

      tipikus 4-es hullám karakterjegy, korrekció alatt létrejövő átmeneti csúcs (vagy bear piacon alj) - kár, hogy kihagytam a bejegyzésből, de a Dow esett a legkevésbé, ezért számítani lehetett rá, hogy akár már a (b) hullám alatt is kikandikál az előző max. fölé; ugyanezt az SPX-től csak az eggyel magasabb rendű [b] hullámtól várom

      Törlés
    4. A jó hír, hogy az új csúcs (csatornában) arra enged következtetni, hogy lefelé csak korrekció megy, a fordulat, amiben sokan hisznek el lesz napolva.

      Törlés
  6. PILLANATNYILAG úgy néz ki,hogy az ajró befejezte a 4 hullámát,és elindult a záró ötödikbe vélhetően 1,38-1,43 közé.Hamarabb fordult le mint az usa tőzsdék,de a záró hullámban már lehet hogy szinkronban fognak mozogni.A záró hullám első alhullámát 1,336 körülre várom,majd onnan 100 pip korrekció után jön a hosszú harmadik alhullám fel 1,37 -be.
    Véleménnyek????

    VálaszTörlés
  7. Válaszok
    1. ha az indexekre gondolsz, akkor ott ebben a percben ment ki a fel 1-2 lehetőség

      Törlés
  8. Csak ülök és bámulok.

    Egyrészt a saját, 65 környéki helyett tényleg látszik egy 82-84 tartományába eső lehetséges célpont, viszont ez a zuhé most jóval karakteresebbnek, agresszívabbnak tetszik, mint egy "gyengébb eső szakasz".

    Ilyenkor mi van?

    Depriv

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hello, teljesen jogos a meglátásod, egyelőre azonban nem változtatnék. Egyrészt mert a diagonál C-k gyakran indítanak keményen, másrészt mert eleve egy sávszerű képződményben vagyunk. Több idősík érzékeli klasszikus TA definíció szerinti "sávnak" a helyzetet, amelyben amikor már elég bizonyítékot látnak, hogy a piac lemegy az aljára, akkor elengedik a kezét.

      Este fél 9-re lett kétesélyes a játék, onnan adtam volna 50-50%-ra a le, vagy fel folytatást. 21:11-kor billent ismét a medvék oldalára a mérleg. Miután letört belőle a piac, onnantól hirtelen egységessé vált a bikák és a medvék álláspontja: menjünk le a sávhatárra 1495-re. Aztán persze nap vége volt, nem érdekelt senkit a támasz megvétele, így egy kissé túllendült a konszenzusos állapot.

      Egyelőre nem izgulok, de hazudnék, hogy nem fordult meg a fejemben, amit felvetettél. Amikor majd eljön a ciklus szintű forduló, akkor tucatjával lesznek ilyen, vagy erősebb eső napok.

      Törlés
    2. Kösz itt fenn én is meg kaptam a választ de mi van a NQ compozittal megint túl ment a sávon.

      kappa

      Törlés
    3. Más a futiknál ma reggel mintha csak egy 4. hullám jött volna föl ami azt jelentené hogy még lesz egy dél irány.

      kappa

      Törlés
    4. Nm. Minden túlment a sávon, bár a kompozitot nem néztem.

      Ilyenkor pl(!) előszeretettel nyit réssel délnek a piac, majd további 15-30 perc esés után emelkedik egész nap. Nyilván nem tudhatom előre, de nagyon tipikus lenne.

      Törlés
    5. EU törte az 1.205 környékérő induló emelkedés korrekciós csatornát, ott már sanszos lehet az 1-2 sorozat lefelé...

      Törlés
  9. Üdv

    Hát ez nem egy csökkenő momentum volt inkább impulzus 3-as és c-r emlékeztető karakter jegyekkel.

    kappa

    VálaszTörlés
  10. Szia Cimballi!

    Mostanában nem sokat írtam, inkább figyeltelek benneteket.

    Lenne egy meglátásom a SP-hez. Kicsit más irányba megy mint a Tiéd. (Illetve kihagy egy északi kört :) )
    http://kepkezelo.com/images/sztypctdntd5gpttal0.gif
    W1-en én egy I-II-t látok aminek a határszámát sárgával jelöltem. (1578)
    A II hullám belsejére egy a-b-c szépen látszik ÉS a c hulláma egy ED.
    Namármost. Egy nagyon hasznos füzet 31.oldalán az ED belső szerkezetén látszik, hogy az esetek 99%-ban 3-as szerkezetű. Én akárhogy számolom, ez meg lehet. (D1).
    http://kepkezelo.com/images/qvnv6qxi0ps50wxhrrr.gif
    (Én a csúcstól számított esést 1-2 és egy befejezetlen 3-as ra hullám inkább értelmezni.
    Azért írtam direkt 1-2-3-at és nem a-b-c-t, mert a tegnapi déli hullámban és nem találok 5-ös befejezett szerkezetet, és ha még nincs befejezve akkor még az általad jelzett [a]-(c) még nincs kész. Ha nincs kész akkor nem sok helye maradt kiteljesedni
    Nyilván ezekre a kérdésekre a napokban választ fogunk kapni.....
    (ui: ami közben ezt szerkesztettem, látom volt pár hozzászólás.. ha ütközik ezekkel akkor bocs, de most nincs időm elolvasni őket)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Közben rájöttem, hogy attól még lehet egy felfelé kör.
      A D1-en jelölt (C) hullámból hiányozhat az az utolsó északi kitörés...

      (Na ezt jól megbeszéltem magammal...)

      :)

      Törlés
    2. Hello, Dumber. Amit rajzolsz az nálam az első számú nagyobb kép alternatíva, amit magam is fel szeretnék tenni, ha eljön az ideje. Egyedül a nagy II-es jelöléssel nem értek egyet a csúcsnál, azt én így is úgy is - az alternatív és az elsődleges elképzelésemben is - Ciklus b-nek jelölném, mert 1) vannak új csúcson indexek, ami kizárja a kettest; 2) túl hosszú ideig tartott, hogy kettes legyen.

      Nagyon is lehetséges, amit rajzolsz, sőt nem is elenyésző a hozzá kapcsolódó valószínűség. Akkor miért nem tettem eddig fel a változatodat? Erre is két okom van:
      1) a momentum, az RSI szerint innen még korai letörni (ettől még nem lehetetlen) - most a tréning tematikájából idézek: "Elliottal könnyen magával ragadhat a következő hullám erejének, hosszának gondolata, miközben még az előző, az aktuális mozgás nem ért véget. Az RSI kiválóan segít detektálnunk az aktuális trendszakasz végét, a tényleges trendfordulót. Az indikátorral elérjük, hogy ne kelljen csúcsvadászatot, vagy mélytengeri horgászatot játszanunk."
      2) Bármi legyen is, a bejegyzés első ábráján
      http://2.bp.blogspot.com/-MxD2Hkeu7Kg/USlgMF7r9sI/AAAAAAAAB3U/cpl4KVw76pE/s1600/feb22_SPX_hourly.JPG
      jelölt potenciális négyes szintek letörése nélkül, azokon belül nincs meg a tartós shorthoz szükséges valószínűség. Nincs olyan tiszta diagonál belső szerkezet, amelyik ilyen momentum mellett ezen szintek letörése és egy tiszta magasabb tető nélkül nagy számú esetet vizsgálva kifizetődő játék lenne.

      Törlés
    3. Összefoglalva: Elliott-i értelemben hibátlan elképzelés, könnyen igazad lehet. Viszont a nagyobb valószínűség érdekében jobb áldozni kicsit a megszerezhető profitból, vagyis kivárni valamennyi bear tényt és alacsonyabbról indított shorttal többször betalálni. Mit áldozunk? Szvsz ha diagonál van, akkor is lesz 1470 és 1500 közötti belépő, miközben csak a diagonál célára - az első nagyobb lefelé köré - kevéssel 1074 alatt van. Nem elég? :)

      Törlés
    4. Igazad van. Én sem akartam megjátszani.. még.. ;)
      Régebben írtál "tanóra" blogbejegyzést is. Szivesen látnánk egyet az RSI szintek & Elliott -ről is. Ha nem túl macerás.

      Törlés
    5. "Mostanában" is írtam, pl.
      http://www.myelliott.blogspot.ca/2012/11/jatek-valoszinuseggel-i-resz.html
      illetve amikor elemzek, akkor is elmondok ezt-azt elméletit. De jó tudni, mire van igény.

      Törlés
    6. Igen. Az elemzésekből szoktam "csipegetni" a tudásból, de ha lenne egy összefoglalás, akkor sokan megköszönnénk.

      Törlés
  11. Szia Brikka,

    bizony, én is így látom, elég szép trend tört meg, és erre még az is rájátszik, hogy tegnap a trendet és az 50napos mozgóátlagot is visszatesztelte és úgy zuhant a mélybe.. mintha a commmodityk is elkezdték volna az útjukat dél felé...
    üdv.,timmy

    VálaszTörlés
  12. sziasztok.

    meg egy alternativa..szerintem RSI is okes lenne

    http://kepfeltoltes.hu/130227/spx_30_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az 1-2 sorozat értelmezés kritikus szintje (érvényességi határa) a hétfői maximum, az nem hinném, hogy ma meglesz. Persze, hiába marad az asztalon, messze nem a legkézenfekvőbb, legvalószínűbb verzió, sokkal előbb vannak más lehetőségek, főleg ha összehasonlítod a nálad lévő 1-2 sorozat ellenőrzőlistájával. Ha medvét akarsz látni, akkor legfeljebb a leading diagonal 1-es, vagy A-ban gondolkodhatsz.

      Törlés
  13. dax 1h..
    http://kepfeltoltes.hu/130227/dax_www.kepfeltoltes.hu_.gif

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. kis piros "a" kombinacio, "b" is ..ezert c-nek imp.-nak kell lenni,legalabbis orason nezve....ha elkezd itt maszatolni az nem ok ennek a verzionak...

      Törlés
  14. Válaszok
    1. Ez már valószínűleg a b első hullámának a vége is ugye?
      Joe

      Törlés
    2. Joe, nem tudni hány darab le-fel szving kell, de tippem szerint a következő ritmusváltásig egy vagy kettő még, ami ebbe a tartományba ér reálisan.

      Hogy a kérdésedre válaszoljak, [b]-n belüli kisebb (a) hullámának vége, vagy annak még egy szinttel alacsonyabb iii-as hullámának vége. A kereskedhető long szakasz vége, mert a csak long megközelítést ezután egy kicsit hanyagolnám. Leginkább mindkét irányba skalp időszak következhet akár egy teljes napig. Sőt, nagyon ügyesen szükséges szelektálni, amikor beindul a [b] (b)-je hiszen a minden B hullám elég kiszámíthatatlan, hát még akkor a nagyobb B-n belüli eggyel kisebb b.

      Törlés
    3. Ez nagyon pimasz megjegyzés volt 17:05-kor, gratulálok!

      Törlés
    4. Akkor a terv túlteljesítve.. 1520 ...

      totem.

      Törlés
    5. 1512-nél megtorpant a piac (ESH3), de csak újabb long jelzést látok, a horog, amiből elszállt a piac 1497-nél jó belépési lehetőséget kínált, ez kb 1000 USD/kontrakt ha jól számolok, nagyon durva, de a meglőtt célár is 500 USD felett hozott, ha jól számolok, ez egy igazi home run! 17 órakor ezt bemondani élesbe és bevállalni, ez ám a magabiztosság. :o) ... és tudás :o)

      Törlés
    6. Full bull volt az össze momentumkonfiguráció, a Nasdaq tickre érte el a célárat és éleset fordult, a S&P pedig szignifikánsan túllőtt a biztonságosan erős intraday bull elfogultsággal közelíthető céltartományon.

      Rendesen megfutottak a múltheti és e hét eleji híreket kereskedő medvék. Nem volt technikai alapja egy ennél nagyobb esésnek. 1487-1480 volt az arányos célzóna. Mindig mondom, hírek figyelése nélkül kell kereskedni.

      Nem bánnám most a hullámot némi pihenő után felkúszni 1524 környékére, onnan majd találgathatnánk, hogy a teljes [b] van meg vele, vagy a [b] lesz a flat és még csak a kis (a) építőeleménél tartunk majd fel. Utóbbi azt jelentené, hogy kétszer megyünk még le a támaszokra 1480 környékére és a mostanin kívül még egy érintés lesz fent a csúcson, vagy kevéssel túl rajta. Buli lesz nagyon mire ez kitör valamerre.

      Törlés
    7. Komolyan, a tovább 1524-re is bejön...?...
      és még kétszer le?
      ron

      Törlés
  15. Sziasztok!

    Nézi valaki az AUDUSD-t? Lehet, hogy a 3-as hullám febr.15 óta egy LD-vel indul?

    Köszönöm, ha érkezik észrevétel.

    Vik

    VálaszTörlés
  16. szia Cimballi.....dow elorebb jar?major 5?..vagy a B-nek a b-je is uj csucsot akar, az A b-je utan?..kicsit kezd a volatilitas bedurvulni...thx

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nem B-nek b-je csak B...belegabalyodtam...

      Törlés
    2. Az vicces már régen nézem és nem tudom eldönteni; olyan mintha egy évezrede oldalazna Minor 4-ben. A többiek összehoznak egy flat-et, a Dow pedig szélesedő háromszögben lenne? Vagy csak a szerdai kereskedéssel és valamennyi csütörtöki emelkedéssel lenne kész a [v] of Minor 3? Ha az utóbbi, akkor épp fordítva, a Dow lép be holnap egy flat-be innen és a többi index háromszög lesz, de február 20-ról.

      Törlés
  17. Szia Cimballi!
    Szeretném megköszönni egy mondatodat, ha nem bánod idézem, talán másnak is jól jön:.......A heti idősíktól felfelé egy kicsit más a helyzet, mert a devizapárok ilyen magas idősíkon már a legritkább esetben trendelnek, inkább korrektív alakzatokat alkotnak......Ez elgondolkodtatott, hogy talán hasznosabb és hatékonyabb lenne az indexekkel kereskedni, mint a devizákkal, mert sokkal tartósabban, kiszámíthatóbban trendelnek.. Elkezdtem demón SP500 eminivel gyakorolni. Kérdésem az, hogy van e valami meglátásod, tanácsod a váltással, illetve a termékkel kapcsolatban
    Köszönöm a választ előre is
    Vik

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ne zavarjon a korrektív szerkezet, minden korrektív szerkezeten belül vannak impulzív, szépen kiszámítható szakaszok, csak az idősíkválasztáshoz kell érteni. Magam is devizás voltam, de devizázni csak Európából lehet jól, ezért tértem át az indexekre.

      Ha index határidő, akkor a lépésköz miatt kellemesebb az YM (Dow), ha kicsit jobban bírod, akkor az NQ (Nasdaq), ha pedig kevésbé, akkor az ES helyett az SPY-t javaslom. Nagyon szépen működik még a TF (Russel határidő), de ott a felvállalandó kockázat a kontraktus mérete miatt kétszerese a többi határidőnek. Ami fontos, hogy ne maximum az elején tanulásnak kezdj CFD piaccal, menj és kereskedj igazi tőzsdén jegyzet kontraktusokkal, amiket itt felsoroltam.
      Egyébként ha szép hullámszerkezeteket szeretnél látni, akkor szójabab ZS, amiből most a május az aktív.

      Törlés
    2. Köszönöm a választ!

      Miért nem javaslod a CFD-t?

      Vik

      Törlés
    3. mert mesterséges árjegyzés, nincs köze a valódi tőzsdékhez, szabályozatlan piac, drágán kereskedhető és a érdekellentét van a jegyző és az ügyfél között

      - teszem hozzá, hogy az egy-két nagyobb, megbízható, komolyabb ilyen jegyző jó a tanuló években, mert ingyen adnak adatot és komplett kereskedési-elemző felületet

      Törlés
    4. Cimballi!

      Tudnál ilyet ajánlani demózásra...

      köszönöm!
      Forcag

      Törlés
    5. Forcag, ha a későbbi végleges megoldásra mész, akkor Interactive Brokers 10.000 dollár feletti egyenlegnél ad ilyet, a Zaner360 pedig 5.000-től. Utóbbinak fent találsz aloldalát a menüben. Ők direkt hozzáférést adnak.

      Ha a CFD-s megoldásra kérdezel, akkor nem szívesen válaszolok, mert még demóban sem bízom bennük. Ha valaki itt meg tudja mondani, Károlynak milyen rendszere volt, akkor az esetleg szóba jöhet; igaz élesben dolgoztam vele, de nem volt benne olyan anomália, ami zavaró lett volna rendes kereskedési időben. Ha látod Brikkát, akkor kérdezz rá nála.

      Törlés
    6. Köszönöm a segítséget!
      Forcag

      Törlés
  18. dax 15...lehet hsz lesz 4.hullamban?
    http://kepfeltoltes.hu/130228/dax_www.kepfeltoltes.hu_.gif

    VálaszTörlés
  19. usdcad nagyon megbizhato "indikatora" volt az rv piaci mozgasoknak...januartol viszont teljesen szetvaltak...cad tavaly juniusi magassagokban van mig sp 250ponttal feljebb attol a szinttol...valami nem koser...
    http://kepfeltoltes.hu/130301/cad_www.kepfeltoltes.hu_.gif

    VálaszTörlés
  20. ez most mi a retek volt? mégsem jön le a sáv aljára 1480 felé?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. fölfelé 1524-25-ig egy impulzus ment, legyen (a) a [b]-n belül, egy impulzus (lökéshullám) nem lehet a teljes [b]

      ha rosszul látom, akkor is 3 napig tartott a felfelé kör a sávban, most is adjunk neki időt, hiszen 3 cash óra volt eddig a lefelé kör
      ennek az oldalazó alakzatnak valamikor március 15-i ünnep környékére várhatjuk a végét - szóval csak türelemmel

      Törlés
    2. bocs, nem türelmetlenségből mondtam, csak nagyon agresszívan pattant vissza, és innen már karnyújtásnyi megint a 1524..

      totem.

      Törlés
    3. nem kell elnézést kérni miatta, vélemény és nem dorgálás volt

      - egyébként [b] hullámok kimennek sokszor új csúcsra, ez is kimehetne most 2-3 pontot, jó kis inverz (bullish) fej-vállnak érzékelnék, ami behalna kitörés után

      Általánosságban: az ilyen leszúrás-felszúrások után lassul a piac, lecsökken a volatilitás (mert mindkét oldal szívott eleget). Ekkor az árfolyam gyakran talál magának új sávot a sávon belül, vagy a flat-nek várt alakzat átmegy háromszögbe.

      Törlés
    4. Hali,

      Pillanatnyi (SP futi) állapot szerint ez már megint egy telitalálat volt.

      Hát, néha ijesztő...

      Üdv,
      Depriv

      Törlés
  21. Üdv Cimballi!
    Az hogyan korrelál a mostani hullámfázissal, hogy a forgalom kezd emelkedni? Ebben a minor 4esben nem éppen kisebb forgalomnak kellene lennie?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sok kérdőjellel kérdezem: Már úton lenne a felfelé 5. hullám, mert a 2-es volt flat és ide elegendő volt egyetlen zigzag délnek? Nem hinném, de ezt a kérdést veti fel. Igyekszem nem gondolkodni rajta, mert a következtetés siettetné a sáv ütemét, amikor itt inkább türelemre van szükség. Akkor rögtön felmerülhet, hogy feb. 26-27-28 határozottan egy impulzus, akkor bent van a végső csúcs? Ezt a következtetést egyelőre nem engedem meg magamnak, annál is inkább, mert akkor esnénk mint a kő.

      Törlés
    2. Amúgy ha jobban megnézzük, 25-én volt a nagy forgalmú nap, az volt a kapituláció, azóta pedig lassan áll vissza a forgalom csökkenő trendje. Ennek ellenére magasabban maradt, mint a korábbi időszakban, de ennek a heti grafikonon lesz majd jelentősége. Kezd disztribúció kialakulni.

      Törlés
  22. Üdv
    A költségvetési megegyezés nem jött össze. A Dow elérte a 2008 szintet ES még kicsit lemaradva de a csúcs közelében.
    Azt láttuk hogy sokan kiszálltak 20. és 25.-én.Kik azok akik ilyen szinteken beszállnak és nem daytrederek?Nem tudom elképzelni az intézményi befektetőket hogy long poziciókat helyezzenek el vagy ha igen akkor minimális stoppal.Eljött a korrekció ideje?Supertrend indikátor naposon már shortot mutat,RSI hetin 9 mozgó alá ment.
    A volatilitás megnőtt.Számomra egyre több jel mutat shortra de ennek elenére a trend még long 38,2 -ig biztos de még 50-ig is, addig korrekció. Ha korrekció akkor viszont óvatosság legalábbis nekem.Izgalmas hét elé nézünk!!!
    Mindenkinek jó kereskedést és szép napot
    Krisztián

    VálaszTörlés
  23. ezt a kuszasagot a daxban..csak egy probalkozas megfejteni a csucstol indult gabalyodast..
    http://kepfeltoltes.hu/130305/dax_www.kepfeltoltes.hu_.gif

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez a DAX már fogalom, jó lenne mit lát cimballi mert én már csak tippelni tudok.

      kappa

      Törlés
  24. ma erte el a dow azt a szintet amit annak idejen minor 3-nak gondoltam fibok alapjan elerni...
    http://kepfeltoltes.hu/130305/dow_www.kepfeltoltes.hu_.gif

    VálaszTörlés
  25. Mára abban gondolkodtam, hogy 1535 környékéig jutunk és onnan vissza a sávba, amit jól túlteljesítettünk. Még mindig bízom benne, hogy legalább egyszer megteszteljük a február 25-e körüli aljakat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. szia....es a dow szerinted?..ott eleg necces hogy flat b van uj csucson...akkor elorebb jar vagy hatrebb?

      Törlés
    2. A 17:08-as előző ábrádra mondom, hogy igen, tartsunk szem előtt, mert ha az emelkedés nem [b], akkor elég kevés volt az eső korrekció le a múlt heti minimumra. Pontban rendben lenne, de időben nekem kevés Minor szintű 4-nek. Ha ennyi volt a korrekció délnek, akkor ahogy rajzolod, egy alacsonyabb rendű négyeskét láttunk. Viszont nálam ez még nem az elsődleges, szerintem a sávban vagyunk még.

      Egyébként mindegy, bőven a 4-5 szériáknál járunk, ahol már csak alacsony idősíkon kifizetődő kitörést venni és azt is érdemes realizálni. Krisztián írta itt feljebb, hogy nehezen látja, miként lehet ebben a fázisban longot tartani.

      Törlés
  26. atforgattam az elozo daxot....nyilvan ha kitor fel a csatornabol aminek a tetejenel van akkor masrol van szo...

    http://kepfeltoltes.hu/130305/680959271dax_www.kepfeltoltes.hu_.gif

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szigorúan nem-eliottos szemmel ennek a vizszintes talpú táguló háromszögnek (DAX prompt) valahol 7300 körül van célára.

      Szerintem.

      Depriv

      Törlés
    2. Honnan tudod, hogy lefelé megy tovább? Ha valóban (unortodox) háromszög, akkor nem teheti meg, mert háromszög nem fordít trendet. A háromszög egy előző elmozdulás konszolidációja.

      Törlés
    3. Hümm.

      Amennyire én tudom, vizszintes (vagy közel vizszintes) oldallal rendelkező táguló háromszög a vizszintes oldal felé durran el, legyen trenderősítő vagy trendváltó konfigurációban (mindkettő valid).

      Egy példa volt is trendváltóra nemrég prompt SP H1-en 1514-es talppal február 11.-től.

      De ez szigorúan nem-eliott szemmel.

      Depriv

      Törlés
    4. amit említesz, annál is alulról érkezett az árfolyam, bull trendben és felfelé ment tovább, vagyis folytatta a trendet

      a klasszikus TA hiába vette át Elliott-tól a háromszöget, felületességében elhagyta, hogy a belépés irányát is definiálni kellene - szóval a Kecskeméti könyv az pontatlan

      nem számít semmit a háromszög alakja, legfeljebb azt látod statisztikailag, hogy a csökkenő háromszög bull trendben nagyobbat szól felfelé

      az Építőelemek 51. oldalán részletesen kifejtem ennek az egésznek a hátterét

      Törlés
    5. Ezt most nem egészen értem. Bull ment be, igen, utána pedig három pulzálás után (a közbeeső nyitási/zárási hisztit kihagyva) a vizszintes oldal felé sült el pontosan a célárig.

      Depriv

      Törlés
    6. pont ez az: nem a vízszintes oldala felé sült el, hanem a trend irányába - nem a vízszintes oldal az oka a felfelé kitörésnek

      Törlés
    7. Erre az alakzatra gondolok: http://kepfeltoltes.hu/130306/SP20130211_Tri_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

      Depriv

      Törlés
    8. Szia, szerintem az egy oldalazó korrekció és egy trendszakasz összemosása, ilyen alapon bárhová rajzolható háromszög és máris szubjektív az elemzés i.e könnyű a hangulatvezérelt ötletet alátámasztani egy szubjektív alakzattal.

      Két random határolóvonal nem elegendő definíciónak. Nincs benne logika, üzenet, tartalom.
      Válogasd szét, melyik szakaszok viszik előre a trendet átfedések nélkül és mi az ami szembe halad, vagy oldalaz. Ami összetartozik, annak a jelentős pontjait kötögesd össze. És Elliott-ot szóba sem hoztam, bár pont a háromszögeket érdemes lenne az ő definíciójával követni.

      Törlés
  27. http://kepfeltoltes.hu/130305/spx0305_www.kepfeltoltes.hu_.gif

    most akkor hogyan kellene szamoznom :) ?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. jól gondolkodsz, Charlie arról beszél, hogy a Dow nem adja ugyanezt, ezért mi van, ha kisebb négyes volt a mélypont
      vagyis a rajzodon a [a]/4 mellé odakívánkozik egy mi van, ha komplett, de kisebb [iv]-es
      (nálam ez továbbra is csak alternatíva, tehát úgy jó a rajzod, ahogy van, csak nem értem hogyan kerül olyan magasra a reverse Fibonacci 138%, mert az nálam 1548)

      Törlés
  28. DAX .
    Ay szabaly hogy a c-nek az a ala kell mennie? ha nem akkor ez egyezhet a kis 4eses spxel... igy szinkronban vannak

    http://kepfeltoltes.hu/130305/daxilaci_www.kepfeltoltes.hu_.gif

    Viszont ez baj nekem ha igy van mert short certikben ulok nyakig...
    Eddig en is ezt kereskedtem

    http://kepfeltoltes.hu/130305/daxharomszog1_www.kepfeltoltes.hu_.gif

    Az elobbi vizszintes csikos peldara jo lehet a DAXban a bal oldali hsz... ott a vizszintesfele tort ki.

    http://kepfeltoltes.hu/130305/daxharomszog2_www.kepfeltoltes.hu_.gif

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D
      Nah hat az ilyen cikkek segitenek az utolso hullamnak LOL
      http://index.hu/gazdasag/2013/03/05/amerika_ugy_erzi_vege_a_valsagnak/

      Törlés
  29. Depriv meg figyelésem, hogy a DAX Jóska úgy táncol ahogy a jenkik húzzák, így háromszög ide vagy oda Jóska abba az irányba táncol amerre a jenkik ha ma be szakadnak akkor Jóska is le esik a pódiumról, ha föl fele akkor sajna Jóska is.

    TWER

    VálaszTörlés
  30. Szia Cimballi.
    B.Péter vagyok. Tegnap láttam egy Elliotti elmzést a SnP-re a portfolió oldalán. Mi a véleményetek? http://www.portfolio.hu/vallalatok/technikai_elemzes/meddig_tart_a_szarnyalas_a_tozsdeken_video_technikai_elemzes.180631.html

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindenki úgy elemez, ahogy akar, bári működhet, lehet jó. Viszont, ha nem ismeri Elliott elméletét, akkor ne hivatkozzon rá, mert semmi olyat nem mondott R.N. Elliott, ami ebben a videóban van. Az nem impulzus, amit a kolléga annak nevez, hiszen nem csak az a szabály, hogy a harmadik hullám nem lehet a legrövidebb...

      Azt sem értem minek kellett felhoznia, amikor egész ügyesen következtet más - klasszikus - szempontok mentén. 2012 augusztusi ábrámban hiszek:
      http://3.bp.blogspot.com/-FeDoycej6o4/UEVFyhZR0tI/AAAAAAAABc0/3PlNXUNzJEw/s1600/SEP1_SPX_weekly_lassu.JPG

      - a kék (B) pont november 16-án valósult meg,
      - a végső csúcsra vezető (C) a 4-es alhullámánál tart
      - természetesen az akkori, 1475-ös nagyon durva és konzervatív becslés nem jó belőle,
      - de az időbeli előrejelzés még mindig megállja a helyét, mert valahová február-márciusra tette a szerkezet végét

      Törlés
  31. Az a portfóliós sarlatán kösse fel magát!
    Röviden és velősen ez a véleményem.

    Az eurusd-n a naposon éktelenkedő bullish slingshot több hetes emelkedést sejtet, ez hogy vág szerintetek össze a piaccal, aminek 1-2 héten belül végső tetőt kell ütnie?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A várakozás és a történés nem mindig találkozik. Az majd eldől.

      A korreláció két különböző instrumentum között pedig veszélyes dolog is lehet...
      eu-dax

      Törlés
    2. Dani, nem látok az EURUSD-ben bullish csúzlit.

      Törlés
    3. Igen Brikka, a korrelációk nagyon el tudnak csúszni, azt vágom. Végülis inkább csak magát az index ármozgást figyelem és abból következtetek majd, az a biztos.
      Ez után a kis 5-ös hullám után sztem kifogy a szufla odakint mind az amerikai, mind a német indexben.

      Cimballi: azért szerintem van ott egy csúzlni, nincs is talán annyira elbújtatva: http://kepfeltoltes.hu/130306/eurusd_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

      Törlés
    4. Ilyen pillanat minden trendforduló után van. Nézz végig kezdődő bear trendeket korábbról. Túlságosan távoli a két lába, és van közötte egy jelentős ciklus, tehát nem egymást követő minimumokat hasonlítasz össze.

      Másrészt a MACD csúzlik nem megbízhatóak, javaslok erre gyorsabb momentum indikátort, pl. RSI-t használni.

      De ha nem az én definíciómat használod, akkor is van egy igen objektív hiba: nincs fordulat északnak, amitől ez slingshot jelenséggé alakulhatna - komplettnek érzel valamit, amihez nincs bizonyítékod. Konkrétan ezt egy utolsóelőtti korrekciónak gondolom a lefelé haladó aktuális hullámban.

      Törlés
    5. pl. 15 perces EURUSD ma 10:00-kor és 13:00 órakor záródó csúcs az bearish slingshot minden paraméterében.

      Törlés
    6. vagy ami a Nasdaq 5-perces bontásában van ezekben a percekben az is slingshot

      Törlés
    7. Cimballi!

      Jól értem, hogy lassan korrekcióra számítasz Te is EURUSD-ben felfele?

      Köszi
      Vik

      Törlés
    8. Értem.
      Akkor te egy olyan módon alkalmazod ezt, amely teljesen idegen az én alapvető és jól bevált módozatomtól. Tulajdonképpen a kettőt akkor szinte nem is lehet ugyanannak hívni.
      Az eurusdn, nasdaqon semmi slinghez még csak hasonlót sem láttam.
      Én csak macdvel használom, és csak tankönyvi módon ("A bullish slingshot occurs, when the current swing low is above a previous swing low, while the corresponding readings in MACD are just the opposite."), ez idáig mindig működött az évek folyamán.
      http://kepfeltoltes.hu/130306/eurusd2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

      De én azon kívül, h az alapdef szerint használom, van egy nagyon fontos kitételem is: a 0 vonal alatt (v. felett) kell, h kialakuljon a két pont az macd-n, de úgy, h közben többször nem kerülhet az indikátor 0 alá (f. fölé). -> ez adja az "egymást követő minimum" feltételt nálam (és nem egy szubjektív "túl régen volt a másik pont" megérzés).

      Persze, még nem fordult, készen majd akkor lesz, ha meg is fordul, kilő felfelé, és elkészül pár hét múlva, de akkor már semmire nem mégy vele. Most van itt a LEHETŐSÉGE. A slingshotot mindig előre várom, utólag mi értelme???? Ha a jelölt első swing low alá megy az árfolyam, akkor nincs slingshot, és akkor csak szépen megfordult a trend. Da amíg nem megy alá, ebben a megfontolásban az 1,38 ugyanúgy benne lehetne a pakliban, és nagy valószínűséggel ketyeg ez a lehetőség, mivel az macd jócskán megelőzte az árfolyamot, ami HA megfordul kicsuzlizhat az űrbe :).
      Mondjuk összességében egy kettes hullámot várok tőle, és min. annyit, h az macd a 0 fölé megy ezzel egy időben.

      Törlés
    9. fontos, hogy legyenek szabályaid, definícióid és így van, eltérőek a módszereink
      felvetések:
      . MACD 0 alatt van
      . hová teszed a stopot, ha nem fordult
      . amíg nem fordult, addig szerintem a 25%-ot sem éri el a valószínűsége egy ilyen trade-nek
      . nem vadászom a pontos tetejét/alját - magam slingshot utáni fordulós gyertyára szoktam belépni, vagy első folytatólagos szignálra kisebb idősíkon pl. az általam felhozott 15 perces bear változatnál, ami 13 órakor fordult és valahol 14:10 és 15:10 között kellett a shortot rányitni vérmérséklettől függően
      . igyekszem mindig tényekkel és nem vágyakkal dolgozni
      . gondolkodj el, hogy mekkora az indikátorod memóriája, hány periódusra használja az adatokat vissza az időben és ha valami kívül esik a memóriáján, akkor csak véletlen egybeesés - elég komoly kutatómunkát tettem abba, hogy nem szubjektív a szélességre vonatkozó meglátásom, statisztikailag minél nagyobb a távolság, annál megbízhatatlanabb a jelzés, konkrétan ekkora távolságnál bőven 50% alatt van, ha fordul, akkor is
      . a felhozott példákban végig az RSI-ről beszélek, mert az MACD vak a legjobb slingshotokra, kimondtad a bizonyítékot
      . az MACD lassú, ha már látod a fordulót, akkor legtöbbször valóban gigantikus a kockázatod

      Törlés
    10. Vik, kb igen, de lassan a testtel itt fejtegetem, hogy legalább egy új alj jön és nincs bizonyíték a fordulatra. Amúgy ahogy mondod, korrekció fel, mert a trendje már fordult, ismét bear az elmúlt hetek esésével.

      Törlés
    11. Köszi a választ.

      Igen, Én is számítok +1 aljra, még nincs kész szerintem a szerkezet

      Vik

      Törlés
    12. Még akár jöhet egy megnyúl 5-ös is. Az sem biztos, hogy már ötösben vagyunk, mert aránytalan az 4-es hullám eddig.

      Vik

      Törlés
    13. Még egy történet: Annak idején Dick Diamond kurzusán jókat röhögtem magamban. Élőben kereskedett és a hallgatóság állandóan bemondta, hogy na, ott bearish a divergencia. Az öreg meg csak kérdezte, hol? Nem látom. A többiek meg hát de ott, ott...
      Aztán csak hallgatott és nem magyarázta el.

      Mit beszéltek el egymás mellett? Volt egy felfelé tartó trend a piac korrigált egyet, majd újra belelendült északnak. Ilyenkor a momentum indikátor a múltbéli adatokkal dolgozva gyakran később ér új csúcsra mint ahogyan azt az árfolyam teszi. Vagyis az árfolyam kint volt új csúcson zsír teli fehér gyertyával. Magyarán erős trendben, sehol fordulatnak a leghalványabb jele, csak épp a múltat figyelő indikátor volt kissé - amúgy szokásosan - lemaradva.

      Arra akarták rávenni az öreg veteránt, hogy shortoljon - persze nem tette. A történet tanulsága, hogy bármi momentumkonfiguráció, csak az őt megerősítő szignállal, vagy szignálsorozattal együtt lesz használható. Ráadásul a kontextus is kell hozzá: bull trendben van értelme a bullish konfigurációnak és bear trendben a bearish-nek. Az EURUSD naposon bear trendben van, amelyben nem keresünk bullish konfigurációt. Jeffrey grafikonja bull trendben bullish csúzlit tartalmazott.

      Törlés
    14. Az első 5 pont könnyen megválaszolható: fatális félreértésről van szó, hiszen senki nem mondta, h ez ebben a pillanatban tradelhető. Amikor vmilyen módszerrel feltételezett azonosítást nyert a fordulópont, nyilván akkor tradelhető. Utolsó pontok, igen a macd lassúcska, de így szeretjük :D.

      Egy fontos pont ott középen: az indi memóriája, meg a jelzés pontossága. Ha látok egy tesztet, ahol 1000 db kül. távolságban kiadott hasonló jelzés teljesülési valószínűségét kivesézik, akkor vmit változhatna ebben a véleményem, addig viszont a "pont annyira hasznos, mint bármelyik többi ta-elem" (picivel jobb, mintha feldobnám azt a pénzérmét) kategóriábam marad nálam ilyen távlatokban is.
      Amit régen megcsinált az árfolyam meg az indi, az már a charton van, éppen ezzel lehet a legnyugodtabban kalkulálni.

      Nekem egyébként akkor kerül majd bear trendbe az Eurusd, ha az előző swing lownál lejjebb megy. Ez a lényeg, h még nincs bizonyíték a bear trendre.

      Íme egy teljesen hasonló slingshot amely zseniálisan működött. Anno pontosan emlékszem, Szarvas is ez alapján mondta, h itt piszkosul el kell szállnia az árnak (még ott a fordulós gyertya környékén).
      http://kepfeltoltes.hu/130306/snpsl_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

      Az Eurusd hasonlóan is mozoghatna, mint 2011 első felében (akkor a megelőző fél évben hasonló utat járt be az árfolyam, meg az indi, mint most).

      Törlés
    15. Én leteszteltem, ekkora távolságokban nulla a korreláció. Hogy a felhozott példa működött, az matematikailag nem kimutatható, megismételhető, egyszerűen a véletlen műve. Illetve azé, hogy a hetes trend bull volt és az is maradt.

      Az MACD 35 periódust tekint vissza. A napos EURUSD-n 80 felett van a két alj között a periódusszám. Semmi közük egymáshoz. Érdekes módon statisztikailag 52-53 periódusig érezhető a korreláció az MACD-nél. Ha a hetes S&P-t nézed, akkor 2012 június és 2012. novemberi minimumok között van megbízható szép, de csak majdnem slingshot. Ha ott kicsit még jön le a momentum, akkor az tökéletes.

      Törlés
    16. Azért kell az egészhez egy gyűszűnyi Elliott-i gondolkodás, mert nem mindegy, hogy mit hasonlítasz össze. Vadász (is) figyel erre és szerintem erre a konkrét esetre nem adná meg.

      Nem hasonlíthatod össze:

      - egy bear trenden belül kialakuló felfelé tartó korrekció közepén kialakuló korrekció korrekciójának (ami akkor ezek szerint lefelé tart) a sebességét
      - a visszatérő bear trend első hullámának sebességével,
      mert nem ugyanabban a trendben vannak. Minek összehasonlítani?

      A hetes EURUSD trend a július óta tartó emelkedés ellenére sem váltott trendet egyelőre, csak a LEHETŐSÉG van meg benne, de ahhoz vissza kellene tesztelnie az aljat.

      Törlés
    17. Cimballi, ne vedd rossz néven, de az "Én leteszteltem..." kezdetű okfejtésed ebben a formában hibás/pontatlan. Tedd hozzá, hogy az MACD-t önmagában vizsgáltad, standard paraméterezéssel, a vizsgált távolságon értelmezett formálódó hullámképtől elszigetelten, azt figyelmen kívül hagyva jutottál erre a következtetésre, valamilyen számosságú mintán.

      Ha hullámképpel kontextusban vizsgálod, akkor az állításod a tapasztalatom szerint nem állja meg a helyét - mondom ezt több ezer chartnyi "agymosás" alapján. Viszont nem véletlen használom 2x periódussal, 24/52/18 paraméterezéssel az MACD-t a vélt hullámfázis azonosításhoz/megerősítéséhez. Ez a "trükk" a magasabb timeframe chartján látható MACD-t varázsolja így az alacsonyabb TF-re, csak finomabb, részletgazdagabb felbontásban mutatva a "ritmust" - tehát van, amihez kifejezetten a lassú a jobb. Természetesen ez az én utamból következő felismerés, amely számomra jól működik, legtöbbször segít "jól látnom", ezért értékes.

      Ami a Dani által felhozott régi példát illeti, a formálódó nagyobb alakzat azt sugallta, hogy jó eséllyel a vélt alakzat korrekció és a végére lehet számítani, amelyet abban a pozícióban a hetes képen formálódó potenciális slingshot jelölt megerősített.

      Az eredeti hozzászólás a charttal együtt itt olvasható:

      http://forum.portfolio.hu/prev.php?t=14365&prev=16450,2737757

      Üdv:

      szarvasvadasz

      Törlés
    18. Szia, most viszont nem értem, mi a különbség a kettőnk véleménye között. Mert valóban, így van, direkt a hullámképtől, a kontextustól elszigetelten vizsgáltam és úgy nem találtam korrelációt széles változatoknál. Figyeld végig a beszélgetést. Nem a te példádról szól a véleménycsere, hanem arról, hogy a te példád és a jelenlegi EURUSD helyzet nem analóg. Miért? Mert a setup feltétele a mögöttes bull trend, ami itt nincs.

      Szóval azt kérdezem, hogy ahol túl széles slingshot, ahol a két minimum vagy maximum között nem tud matematikai kapcsolatot létrehozni az MACD indikátor, akkor mi a megoldás. Nálam a magasabb tf trend iránya. Az, hogy eggyel magasabb idősíkra váltom a grafikont. Te ugyanezt teszed az 52-es MACD-vel, aminek dupla memóriája van. Erre utaltam, hogy noha önmagában az SPX példád nem állta meg a helyét, de a nagyobb idősík koordináció miatt az ott real-time long lehetőség volt, védhető meglátás. Sőt bravúros. Ha viszont kizárólag a túl széles csúzli lett volna a nagyobb tf támogatás nélkül, akkor tisztán mákolás.

      És akkor most nézd meg a módszereddel Dani EURUSD példáját, nincs nagyobb idősík támogatása, ergo a slingshot trade a nem létező korreláció miatt nem létező setup. Akarom mondani nincs benne előny. Nem úgy mint az SPX példánál anno. Két külön esetről vitatkozunk.

      Kérdésem, milyen két betűjelzést raksz az EURUSD NOV13-i és jövendő minimumára, hogy az tartós bull trend értelmezés legyen, amitől él és bull kontextusba helyezhető a csúzli, még akkor is, ha én túl szélesnek tartok.

      Van még a mondandómnak egy másik része, hogy zavartalan bear trendben nincs értelme fordulatot keresni, aljat vadászni. Aki ma bear slingshotot keresett 15 perces grafikonon RSI-vel, az két nagyszerű, tankönyvi, kifogástalan kereskedési szituációt játszhatott végig. Minek küzdeni a trenddel szemben? Az egyikért kapott 50, a másikért 20 pipet, de úgy hogy egy percig sem volt veszélyben a profitja. Most pedig nyugodtan alszik a párnájában a pénzzel. No brainer volt.

      Törlés
    19. "...És akkor most nézd meg a módszereddel Dani EURUSD példáját, nincs nagyobb idősík támogatása, ergo a slingshot trade a nem létező korreláció miatt nem létező setup. Akarom mondani nincs benne előny. Nem úgy mint az SPX példánál anno. Két külön esetről vitatkozunk."

      Kérdésem, milyen két betűjelzést raksz az EURUSD NOV13-i és jövendő minimumára, hogy az tartós bull trend értelmezés legyen, amitől él és bull kontextusba helyezhető a csúzli, még akkor is, ha én túl szélesnek tartok..."

      OK, nem vitatkozunk mi, max beszélgetünk, véleményt cserélünk. Dani példája épp a napokban volt téma a portfolión, a #70 és #76-os hozzászólásokban írtam röviden róla itt, napos, hetes és hónapos chartok mentén, rövid magyarázatokkal:

      http://forum.portfolio.hu/prev.php?t=18387&prev=70,3386530

      Ahogy látod, a hetes képen a bull trend a "trükkös" MACD-szerint él és virul még. A hullámképpel együtt arra enged következtetni, hogy a 2012.07-2013.02 szakasz jelenleg lehet egy formálódó nagyobb alakzat első hullámaként egy kész korrektív hármas, legyen mondjuk ez (A), amelyen belül a novemberi közép legyen mondjuk B vagy X. Emiatt nem jelenthetem ki, hogy nincs nagyobb idősíkon támogatása. További infók a #76-ban.

      Tudjuk, hogy a slingshot a trend folytatását jelzi az adott hullámszinten és B hullámok kialakulásakor gyakori. A napos chartos slingshot jelöltünk úgy van szinkronban ezzel az (A)(B)(C)-vel, hogy ha a februári csúcstól induló esést a formálódó (B) elejének tekintjük (legyen A), és arra számítunk, hogy hamarosan indul a B of (B). Jelenleg gyanúval élünk, vannak jelek, de tudjuk, hogy ez korai és lehet, hogy végül nem így lesz, de azért foglalkozunk vele, mert az (A)(B)(C) most még egy lehetséges scenario, amihez ez passzol. Szerencsére azt is tudjuk, hogy mikor dől meg (továbbá a (B)-hez szükséges időről se feledkezzünk meg).

      "Van még a mondandómnak egy másik része, hogy zavartalan bear trendben nincs értelme fordulatot keresni, aljat vadászni. Aki ma bear slingshotot keresett 15 perces grafikonon RSI-vel, az két nagyszerű, tankönyvi, kifogástalan kereskedési szituációt játszhatott végig. Minek küzdeni a trenddel szemben? Az egyikért kapott 50, a másikért 20 pipet, de úgy hogy egy percig sem volt veszélyben a profitja. Most pedig nyugodtan alszik a párnájában a pénzzel. No brainer volt."

      Zavartalan bear trend - az EU fél évet emelkedett. Szóval azért óvatosan a zavartalan bear trend meghatározással, akkor is, ha csak korrekciónak tekintjük az adott hullámszinten. De valóban, nem aljra/tetőre, hanem jó hozam/kockázatú set-upokra vadászunk, amelyhez a slingshot gyanús szituációk a hullámképpel együtt jó alkalmak.

      Apropó konkrét kereskedési szituáció, konkrét "Elliott alapú" set-uppal - bár ez a téma egy külön történet és messzebbre vezet. Rövid kommentek hozzá a #42-es hsz-ben:

      http://forum.portfolio.hu/prev.php?t=18387&prev=44,3376599

      szarvasvadasz

      Törlés
    20. Akkor ezzel jól meg is vagyunk. Színvonalas körbejárása volt egy témának, egy kis szellemi erőfeszítés. (Nem úgy mint a haverod kwi, akivel nem lehet érdemben beszélgetni, főleg mert eleve a rombolás a célja).

      Két dolog vár még tisztázásra: említsük meg, hogy a trendet definiáló módszerünk eltér. Ebből adódóan nincs nálam heti EURUSD bull trend. Ez ritka, többnyire ugyanazt mutatja mindkettőnk módszere, hiszen a nagyobb idősíkról dolgozunk. Itt van az a kevés számú eset egyike, amikor értem ugyan, a tiéd miért bull, viszont ennek ellenére nálam az RSI-sáv egyértelmű bear-t mutat. Ismétlem, ez a módszerek különbségéből adódik.

      A másik: egy intraday kereskedő tisztán bear trendnek láthatta március 6-át. Órás és napos idősíkon - kihagyva a nagyobb kép meglátásokat - még a te ábrád is erről szólt, hogy úgy 1,2900-ig eljut a lejtmenet. Nem is a naposat ajánlottam még tovább shortolni - lejjeb kifejtettem, hogy közeli a egy fel korrekció kezdete - azonban zavartalanul lehetett a 15 perces idősíkon shortolni a bear konfigurációkat. A rövid távú árfolyammozgás is ezt támogatta, főleg a példámban szereplő 12:00-22:00 óra idősávban. Nem volt most szerdán olyan fejlemény, ami bármi longhoz - hozam:kockázattól függetlenül - erős valószínűséget rendelt volna.

      Megjegyzem én ökölszabályom szerint nem elég a hozam:kockázat kell legalább a 35% valószínőség, különben nem érdemes megjátszani. 33-35% alatti találati arányra rendkívül nehéz rendszert alapozni.

      A jelenlegi nagy fehér gyertya már segít, de még mindig nincs 240 perces támogatása a trendnek, ott még mindig túl nagy anticipáció tartós fordulatról beszélni. Magyarán még mindig nincs meg a 35% valószínűsége egy felfelé körnek 1,3700 fölé.
      szvsz a csütörtöki záróban

      Törlés
    21. "...Megjegyzem én ökölszabályom szerint nem elég a hozam:kockázat kell legalább a 35% valószínőség, különben nem érdemes megjátszani. 33-35% alatti találati arányra rendkívül nehéz rendszert alapozni..."

      Látod, pont ezért lenne jó set-upok mentén taglalni itt nálad az elméleti hátteret (már ami ehhez Elliott bácsitól jön), hogy a valódi értéket teremtő kereskedési technika csiszolódjon, rögzüljön, ne csak az elméleti tudás. Ezt csinálja SonicR, Sive Morten, stb: tanítanak - elméletet és kereskedési technikát EGYÜTT. Szerintem mindenki csak nyerne ezzel, károgók meg mindig lesznek és most is vannak.

      Emlékszel, anno teszt jelleggel csináltam kb. 2 hétig közvetlen intraday kereskedési döntéstámogatást az OTP-hez, amelynek a tanulságait akkor itt összefoglaltam:

      http://forum.portfolio.hu/prev.php?t=14365&prev=6266,2452391

      Legalább teszt jelleggel egyszer vágj bele. De hát tudod, mondom ezt Neked már egy ideje.

      szarvasvadasz

      Törlés
    22. Egyetértek veled. Én is biztatom Cimballit....... :)

      Vik

      Törlés
    23. A blog célja, hogy a kontextusról beszéljen. A momentum és a szignál, a trade definíció a Kerülj előnybe! programhoz tartozik. Szerintem az OTP próba sem mondott többet, mint amit én teszek itt ezeken az oldalakon. Nem vállalkozhatunk arra, hogy setupokat definiáljunk nyilvánosan. Ha valaki leteszi elém aláírva a kockázatfeltáró nyilatkozatát, akkor szívesen beszélek ilyesmiről, addig marad a tréning, ahol tudom, hogy lépésről-lépésre hallja aki ott van, kérdezünk egymástól és tudom, hogy érti, amit csinálunk. Talán unszimpatikusnak vélemyény a részemről, de ez az álláspontom. Aki kereskedik, az nem önti betonba a lábát, ha nem jön a karakterjegy és szerkezet amit vár, akkor változtat. Azonban egy kevésbé gyakorlott olvasónak "megtetszik" egy kereskedési idea, akkor a körömszakadtáig fog ragaszkodni hozzá.

      Törlés
    24. Én nem előzetes setupra, hanem inkább múltbeli, megtörtént kereskedésekre gondolnék.
      Vik

      Törlés
    25. Az OTP valóban nem teljesen jó példa, az előtte levő hsz-ben idézett konkrét EU set-up példámhoz hasonló dologra gondoltam inkább, itt a kép hozzá még egyszer:

      http://oi47.tinypic.com/2j5dsec.jpg

      Ezzel nem értek egyet, hogy ne lehetne nyilvánosan set-up-okat definiálni, gondolj bele: Wavegenius Elliott alapon, Sive Morten DiNapoli alapon évek óta ezt teszi nap mint nap. Kockázatfeltáró nyilatkozat a honlapon, a youtube video elején, stb. egy bekezdés és ki van pipálva ez a kifogás. Sive a DiNapoli féle elméletet oktatja nap mint nap úgy, hogy potenciális set-upokat beleszőve adja elő az elméletet. Kiváló munkát végez - és persze, néha téved természetesen, mégis szinte sosem bántják érte.

      Gondold meg azért, itt nálad nagyon erős az elmélet.

      szarvasvadasz

      Törlés
  32. szerintem most van lent az 1 es hullam EUR/USD ben... emelkedesre a 2est jelezheti ?! Persze lehet az en elkepzelesem rossz. Habar most USA ropkod szarnyal stb az eur/usd meg erotlenkedik egy savban mozog....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Gábor,

      Elliotti szempontból sanszosnak gondolom, hogy itt egy háromszög formálódhat február 26-tólEURUSDH1_kritikus szint.
      Március 1-től pedig egy ZZ már biztosan van felfelé, de szerintem ebből könnyen kialakulhat egy DZZ is, amelynek az ideális vége 1.31 fölött lenne. Ez utóbbi variációnál még nem dőlt el, hogy (x) egy sima ZZ, vagy flat lesz.
      Naposon pedig leginkább erre figyelek:EURUSDDaily_MOV_Channel
      -----------------------
      Trading szempontból kialakult m30-on egy short setup:EURUSDM30_setup_A2 amit 1.303-on exit signalra zártam.
      Sajnos az alacsonyabb idősíkon várt trigger nagyon éles mozgásra következett be (minimális különbség volt az m1-m3-as és az m30-as stop között), így az RR végül nem lett túl jó (ezért is zártam az alacsonyabb idősíkon kialakult jelre).

      Törlés
    2. Szia Brikka,
      eltudnad küldeni nekem legyszives ezt az RSI MA-s indikatort
      papcsi81 kukac gémél.kom-ra köszi.

      Törlés
    3. Még under development.

      Ha kész leszek vele, átküldöm.

      Törlés
  33. Én még számítok egy hullámra délnek( EURUSD), aztán a kettesre északnak.
    Vik

    VálaszTörlés
  34. gbp usd ma fordulhat, szerintem leert az aljara. az arany is mintha egy (hsz)ben lenne.. eselyes annak is kitorni lefele valamifele 5. hullamot csinalni, igaz azt meg nem tudom beszamozni csak tippelem mivel hsz..

    VálaszTörlés
  35. Vik: nekem a celaram eur usdnel 1.2910 kornyeke volt. ahol most fordult az az en rajzom szerint [i]*0.618 ezert is fogadtam el hogy talan vege... egyenlore varok valami nagyobb elmozdulast hogy merre fele gondolkodjak.Koszi Brikka a rajzod majd atnezem oket...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gábor!

      Nem látom még az 5 hullámot lefelé, ezért számítok még agy lemenetelre, de a piac hamarosan megmutatja :)

      Vik

      Törlés
  36. Az EURUSD jelenlegi esése kezd igen közel kerülni ahhoz a célárhoz, amellyel a február első napja óta tartó eső szakaszt lezárhatja a piac és az esés kezdete óta a legnagyobb felfelé korrekció alakulhat ki. A célár, amire gondolok, vagy a december 10-én indult emelkedő szakasz bull szignáljának visszatesztje 1,2940-50 körül, vagy inkább 1,2870-80. Nekem ide jön ki sok célár lehetőség, de ezek a szintek ráadásul egybeesnek néhány természetes támasszal is.

    Mivel 100 pipen belül vagyunk, ezért a következő napokban előbújhatnak a bikák és a shortot záró medvék.

    VálaszTörlés
  37. SPX-nél 1 548,50 -ös szintet várok és elég necces a nagyobb kép, ha nincs csütörtök-péntek lefordulás és végül 1 520 alá zárás, mert az én metódusom szerint hetin megerősítést nyerne a bull momentum kép. A heti gyertyának végül első fordulós jelzésnek kellene lennie, ha már az oldalazás nem jön / jött össze. Az oldalazás, amit nagyjából 1480-1535 közé vártam a lendület felfogását, lassítását szolgálta volna. Valamit el is nyelt belőle, de ez kevés. Folytatódó emelkedés és egy erős záró a hétvégén, majd belőle felfelé folytatás megkavarná azt a képet, amelyet augusztus óta rajzolok és amely szerint márciusban tetőzik a piac.

    VálaszTörlés
  38. Háá Cimbi izgulhacc.... :-DDD

    Üdv:

    Kwi

    VálaszTörlés
  39. Hajlok arra, hogy m1-m3-on egy [A] hullám jött le, esetleg flat [C].

    Kb. így tudnám elképzelni az impulzus szerkezetet:MARC07_EURUSDH1

    3in1 lehetőség:MARC07_EURUSD_Daily_3in1

    VálaszTörlés
  40. eur yen-ben is elindult szerintem az ötödik hullám felfelé,3-400 pip benne van szvsz

    VálaszTörlés
  41. Szép előrejelzés Cimballi! 45-ről lefordult.

    Régi kanadai indián mondás, ha kiwi jön, a piac fordul :o)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ehh, nem legjobb, volt új csúcs ma is ez igaz, de ez a lefordulás elég gyengén kezdődik. Itt egy Minute szintű [c]-nek kellene beköszönnie és nem sávhatárokat ennyire tisztelve tétováznia. Még van a péntek.

      Törlés
    2. várj türelmesen, pár nap kérdése, mint általában

      Törlés
    3. A mai nappal nincs is gond, holnap kezd a heti záróval grízessé válni a helyzet. Az esés karaktere súgta, hogy a mai lefelé kör még nem az igazi.

      Törlés
  42. Lehet, hogy egy háromszögből indult ma el?

    Vik

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az egyik rokon. Inkább diagonált formálunk ugyanis - araszol előre, de minden irányban korrektív a szerkezete. Továbbra is 1548,50-et céloznám, felette van a régen reklámozott 1552-1556, de az nagyobb szerkezeti egységekből adódik, nem az utolsó két hét adatsorából. Maradok 48,50.

      Törlés
  43. Cimballi!
    Éppen akartam kérdezni, milyen tapasztalatod van, ha négyes háromszög, utána általában kiszúr utoljára az ár. Mégis találkoztál olyannal, hogy utána ED jön??

    Vik

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Simán. Az ötödik bármikor lehet diagonál. A kirobbanás a háromszögből, vagyis a "thrust" pedig egy gyakori jelenség, de csak vezérlőelv.
      Nézd meg a Russel pl. 30 perces grafikonját, ott háromszög-impulzus-háromszög-impulzus sorminta van. Pár óra és vége az emelkedésnek.
      A háromszögekkel kapcsolatban a leghasznosabb tudás, hogy mindig utolsó előtti hullámok.

      Törlés
  44. EU:MARC08_EURUSD_H1

    Bearishebb változat esetén lehet, hogy az LD [c] of 5 hulláma egy diagonál lesz, de ne szaladjunk annyira előre...one wave at the time

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. egy korrekcióhoz minimum szükséges a iv törése, mert h1-en ott van egy bullish SS lehetőség.

      Törlés
    2. nem látom a b. SS-T segítenél?

      Köszi
      Vik

      Törlés
    3. mert azzal, hogy beszúrt iv-es alá, ki is zárta a piac. A SS erős jel, de a besült SS még erősebb :)

      Törlés
    4. Mikortól mondható, hogy a SS besült? Ha a korábbi csúcsot meghaladja az ár is.? Csak hangosan gondolkozom, mert ez addig nem volt tiszta.

      Vik

      Törlés
    5. Akkor, ha a csúzli megindul ugyan a várt irányba, de gyenge szakaszt hoz létre és a szakasz hossza egyenlő, vagy rövidebb, mint a csúzli bal oldalán látható megelőző trendirányú szakasz hossza. Szigorúan saját kutatás, hogy egy ilyen helyzetet az esetek jelentős százalékában trendforduló követ. Vadászéknak mondom, nem kell bemutatni, hogy nem igaz, mert volt már olyan a történelemben, amikor nem így volt. Nagyszámú mintából vett tesztből származó következtetés, azaz vezérlőelv és nem szubjektív ötlet. Igen erős korreláció tapasztalható a vizsgált területen. Ha valakinek gyakran nem jön be ez a számítás, akkor nem veszi figyelembe, hogy ez a legnagyobb csúzlira érvényes mindig.

      Vik, pl. ha bullish csúzli két momentum low lába között mindössze két pip az eltérés, akkor a piacnak legalább 3 pipes új csúcsra kell mennie a csúzliból. De a 3 pip is gyanús, inkább szignifikánsan több kell a biztonságos folytatáshoz. Ha megvan, akkor folytatódhat a higher high - higher low sorozat. Játszunk el a gondolattal és képzeljük el, hogy az EURUSD ebben a pillanatban emelkedni kezd a szerintem nem csúzli, de más módszerekkel csúzlinak látható napos szituációból 1,2955-ről. Mivel a csúzli bal lábáig a jelenleg ismert jobb oldali momentum minimumtól 284 pip a differencia, ezért a párnak legalább 285 pippel, de inkább többel kell a február 1-i csúcs fölé emelkedni. A kalkuláció eredménye 1.3996 mint minimum elvárás. Ha ezt az értéket nem sikerülne meghaladni, akkor nem érdemes a felfelé trend folytatására tovább fogadni.

      Törlés
    6. Köszönöm a kimerítő választ!! Sokat segített az integráláshoz.

      Szép hétvégét!

      Törlés
  45. Én meg továbbra is elképzelhetőnek tartom, hogy az idei esés négyese ért véget most egy flattel. Tehát az ötös tart lefelé, ha töri az aljat.
    Vik

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Vik,

      Csak a minimum elvárást raktam fel. Jött is a pozitív meglepetés á lá Kennedy.

      Amúgy az impulzus szerkezet lefelé csak diagonál formában tudom elképzelni(netán 1-2 sorozatként, de ezt el is hessegetem inkább). Be tudom számozni simának is, de az nem tetszik. Így szerintem 4 vagy egy nagyon komplex flat lesz, vagy [c] of 5 diagonál lesz.

      Törlés

  46. Háá Cimbi(tovább) izgulhacc....:-D

    Üdv:

    Kwi

    ( A megjegyzés "költői", tehát választ senkitől, még Cimbitől sem várok. )

    VálaszTörlés
  47. Háá Cimbi úgy látom lassan újra kell rajzolni a cuccost...


    Üdv:

    Kwi

    VálaszTörlés
  48. Szia Cimballi

    Heti gyertya ide vagy oda elliott nélkül is szinte minden indexnél több fibo pont is mutat a tegnapi záró árakra lehet pár pont még benne én elliottilag egyszerű natúr számozással 2009-es aljtól W,X és egyéb kombinációt kizárva, van egy A-B-C szerkezet és egy A-B aminek a Bje talán kész és C-nek kell le jönni ami , esetleg meddig jut, vagy van egy BULL változat mi szerint még a 3/3-nak van csak vége most jön a 3/4 akkor lesz itt jövő év is mire esetleg lesz egy nagyobb kori a piacokon ha ez az utóbbi a jó.

    kappa

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Részben igazad van, majd leírom én hogy látom.

      A heti gyertya nem önmagában gond, hanem ezért, mert a fenntartható bull RSI szintre vitte a heti trendet. Ezért - egy lehetőség kivételével - elvileg minden esés korrekció, holott én azt vártam, hogy innen a következő esés Ciklus szintű több éves fordulat lesz március végén. Megváltoztatja, hogy mi legyen a vélelem, megváltoztatja az esések kontextusát. Ez a problémám.

      Ettől még szerintem nincs veszve az elképzelés, hiszen elég szépen adja magát az Elliott-i struktúra, illetve a 20-án bekövetkezett eső szakasz az utolsó előtti hullámok (utolsó korrekciók) momentumképét. Igaz nem oldalazó, hanem éles korrekció lett, ez okoz némi zavart. Igen közeli lehet a Ciklus szintű végeleges csúcs, akár 6-7 kereskedési nap hiányzik csak hozzá.

      Törlés

  49. Nagy kaland:-D

    Legfeljebb újrarajzolsz....
    Egyszer tuti be fog jönni.

    Üdv:

    Kwi


    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Olyan, mintha ismételgetnéd magad, van valami baj?

      Törlés
    2. Háá, látom elfogyott a gyógyszerem, amit az állapotom miatt írt fel az orvos. Ha nem veszem be, akkor kicsit kusza minden és agresszív vagyok + meg illlyen izé.... skizofrén. Még dadogok iiiiis... meg kiakad az állkapcsom így :-DDDDDD

      Üdv:

      Kwi

      Törlés
  50. lutri!!!

    találgatás ez az egész!!

    nyomtatják a pénzt, ha leáll a nyomda majd lesz korrekció! Addig nem!!!

    Elliot:
    lehet ez, vagy az, vagy amaz, de esetleg még az is benne lehet hogy...

    50-50 vagy le vagy fel!!!

    VálaszTörlés
  51. hello Lutri! Párszor már elmondtam neked, hogy a konjunktúra és visszaesés kérdésben nem a politika dönt. A társadalmi hangulat sajátos hullámait a kormányok nem tudják befolyásolni, megfordítani. A politikusok csak szeretnék magukról gondolni, hogy igen, ezért pocsékolják a gazdaság erőforrásait hasztalanul mentőakciókra.

    A konkrét meglátásomnak, miszerint nagyon közeli - talán csak napokra van - egy Ciklus szintű fordulat, amely több éves eső trendhez vezet nem 50% az esélye, hanem kis jóindulattal 30%. Ha 50% lenne, akkor pénteken bekötöttem volna. Ez nem egy setup, hanem egy közelgő setup. Sőt még az sem, hanem annak a kontextusa.

    Ha beköszön a piac egy jó szignállal, akkor lehet rá lépni. A szignál megnöveli a valószínűséget és majd szolgáltatja a kockázatot (a stop loss helyszínt). Most csak a gigantikus hozam lehetőség van, de mivel nem volt fordulat, ezért nem lehet hozzá kockázatot rendelni, illetve nem éri el a kőszóbértekét a valószínűség.

    Másfajta tudatosság kell Elliott-hoz, maradjunk ennyiben.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Cimballi!

      Mégis most azt írod,hogy lehet mégsem úgy alakul ahogy gondoltad!
      Tehát mégis csak lehet: vagy le vagy fel!

      valóban nem a politikusok,hanem a FED dönti el mi legyen, nyomtat e pénzt vagy se!
      mert ha leállnak akkor nem jut több pénz a részvényekbe!

      pénzpumpa nélkül már rég borult volna a bili!de azzal a végtelenségig lehet húzni legalábbis index szinten! mert nagyon sokan vesztették el munkájukat és estek hitelcsapdába, nekik ez a pénzpumpa csak xar!
      Azért nem durva az hogy Berlusconi majdnem választást nyert, és bexart a háttérhatalom azonnal talált valami bűnt amivel el lehetett ítélni 1 év dutyira! Hát eddig nem volt bűmös! Gondolom,ha megválasztják akkor mentességet kapott volna!!!
      milyen kurva elcseszett világ ez!!!???

      /lehet működnek ezek a hullámok, de jobbára csak utólag lehet beazonosítani őket!(Sztem és ahogy látom) olvasgatom régóta ezt a fórumot és nagyon sok találgatás van!egyértelműt még sosem olvastam!/


      Üdv:
      Lutri

      Törlés
    2. Azért nem esik le, miről beszélek, mert Elliott módszerével nem előrejelzést készítünk, hanem kontextust tárunk fel. Ha ez az esemény van, akkor az azt jelenti a továbbiakra, ha a másik kimenetel, akkor pedig amazt jelenti.

      Bizonyosságot kerestek, pedig nincs Ez van helyette:
      http://www.myelliott.blogspot.ca/2012/11/jatek-valoszinuseggel-i-resz.html
      ... ezt a két bejegyzést olvasd el.

      Törlés
  52. Szia Cimballi, B. Péter vagyok.
    A ciklus szintű végleges csúcs,kb: egy hét múlva, amelyet említettél. Gondolom ezt kellene követnie majd valamikor a ciklus szintű esésnek. Nem akarok a szavakon lovagolni, de ha a ciklus esésnek 30% az esélye nállad most, akkor az említett csúcsnak is.?
    Ha most 30% a ciklus szintű fordulat esélye, mi a 70%? Vagy hogy osztanád szét.
    Köszönettel.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hi, Péter. Tökéletes. Pontosítok: egy hétfőn azonnal "normál" kockázattal felvett pozíció sikere lenne 30%, vagy valamivel kevesebb. Ugyanis egy bármilyen folyamatban lévő trend folytatásának esélye 65-80% között mozoghat. Nem lehet azonnal bekötni, mert nem dolgozunk ilyen valószínűséggel, de a következő bear fordulós szignál hozzátenne egy short sikeréhez úgy 10-15%-ot, amivel már nem rossz a hatalmas hozam oldal miatt.

      Az alacsony valószínűséget az okozza most, hogy semmi árfolyammozgás nincs ami fordulatra utalna. De ha lesz szignál, akkor változik a matematika példa, mert egy heti bear szignálnak most lenne Ciklus szintű bearish kontextusa. Amit ha 5x megjátszom, az 2 alkalommal bejön. Ehhez azonban még kell egy jó heti fordulós gyertya. Azt nem tudom megjósolni, hogy lesz-e, de ha lesz, akkor tudom, mit tegyek.

      Egy kicsit anticipálok, amit nem szoktam. Azért teszem, mert egy giga komplex fordulós lehetőség van az RSI-n, miközben az emelkedés 2009-ről majdnem komplett 7 db hullámnak, azaz komplett b-hullám korrekciónak jelölhető. Időben is rendben vagyunk hiszen alig 10 nappal, vagy egyáltalán nem fordulna korábban a piac, mint előzőleg számoltuk. A következő két heti gyertyát kell figyelni.

      Törlés
  53. "A következő két heti gyertyát kell figyelni."

    A zarmageddon mindig a jövő héten/hónapban/évben/évtizedben jön...

    Összegyűjtött műveim, 387. oldal. :-DDDDDDDD

    Üdv:

    Kwi

    VálaszTörlés
  54. Ez az egész egy giga komplex baromság... negyedik hullám ami új csúcsra ment..:-DDDDDD

    K. Feri

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Feri, a minősítés az jópofa szokás más fórumokon, de itt ha lehet, kerüld.

      Várakozás több új csúcs volt akkor is, amikor az átlag visítva menekült shortba az összes fórumon február 23-án, vagy 26-án. Azért nézd meg, hogy miről nyilatkozol, a fenti grafikon február 22-én készült. De tényleg, a dátumot nézd hozzá. Attól, hogy itt néhány ámokfutó újra és újra kötözködik, attól még nem kell utánozni őket.

      A fő várakozás a leközölt ábrán, hogy az akkori esés KORREKCIÓ. Az lett? Akkor real-time az volt a valószínű, h oldalazó korrekció a váltakozás vezérlőelve miatt. 80-89%-ban érvényesül, tehát ilyen helyzetben 80%-ban oldalazó négyes tűnik fel. A 4-es rendben, de szemlátomást éles szimpla alakzat lett. Vártunk 5-öst fel? Igen. Ez pedig az. Nem 4-es, hanem az 5-ös.

      Az RSI-n lévő "komplex" fordulós lehetőség pedig hetesen van, több hét lehet, mire triggerelt belépési szignálja alakul ki. Úgy hívom, hogy madár setup, itt még nem beszéltem róla. Végig ezt szajkózom, hogy ha komplett a szerkezet, attól még nem lehet fordulat nélkül shortolni. Viszont közeli a fordulat (néhány nap, pontban pedig már alig néhány pont).

      Törlés
    2. negyedik hullám, ami új csúcsra megy létezik:
      exp. flat vagy tovahaladó hsznek hívják


      "A tudatlanság nem bűn, csak roppant kellemetlen, ha nagy arccal párosul"

      Törlés
    3. Ad, közben rájöttem. Azt hiszen nem vagyok elég pragmatikus nyírás terén, ezért teremnek nálam a blogban a vadhajtások.

      Törlés
  55. http://kepfeltoltes.hu/130311/spx5let_www.kepfeltoltes.hu_.gif

    spxre egy hirtelen otlet. majd holnap teszek fel szamozott rajzot is... ez nem egy vegleges ED csak eppen egy 3. vege lehet majd.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. valahogy igy kepzelek el egy alternativat. nem tudom hogy szamozasugyileg jo-e ...

      http://kepfeltoltes.hu/130311/spx5let2_www.kepfeltoltes.hu_.gif

      Törlés
    2. Igen-igen. Az 5-ös hullám február 26-ról fel minden kétséget kizáróan impulzus és túl van a középpontján.

      Egyedül azt gondolnám meg - eggyel lassabb változatnak - , hogy amit holnapra rajzolsz, az nem lehet-e még a nagy 5-ös [iii]-as alhullámának a vége. Ekkor a diagonál - ami egyébként így (v)-ös - , még csak a kis hármas alhullámot zárja. A következtetés nem változik, hiszen az emelkedés már nem jut messze, de időben kihúzza a hét végéig. Ezt rajzold ide be a közönségnek. Az ábrádon ekkor 1535-nél még csak a zöld négyes van.

      Törlés
  56. eur usd otlet:
    http://kepfeltoltes.hu/130311/eur_usd_www.kepfeltoltes.hu_.gif

    aranyra otlet:
    http://kepfeltoltes.hu/130311/1141007521gold111_www.kepfeltoltes.hu_.gif

    nem tom jok-e a szamozasok...ezek csak tervek. ha valakinek van jobb otlete akkor ossza meg ne pocskondiazzon kerem. koszonom

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Az aranyat már én is figyelem egy ideje. Sajnos elég kezdő vagyok, de az általad feltett szerkezetet inkább egy komplex korrekciónak gondolom, mintsem impulzusnak. A 3-ik hullám pl. erősen 3-as szerkezetűnek tűnik. Ettől még diagonal lehetne, de akkor az 5-ik hullámot nem számozhatod impulzusnak. A legnagyobb gondom az, hogy sehogy sem illik a nagyobb képbe...
      Azt megkérdezhetem, hogy miért az 1-2 szakaszból indítod a fibo extension-t?
      És csatlakozom, engem is érdekelne a többiek véleménye. :)
      Köszi, desertfox

      Törlés
    2. teljessen jogos amit irsz. holnap ujra is ertelmezem...igazabol nagy tfn tobb otletem is van ezert nem tudom mar hogy szamozzam.. lefele vagy felfele....

      Törlés

Rendszeres olvasók

Alakzatok bar grafikonon

ALAKZATOK AZONOSÍTÁSA

Prechter könyv

Kötvénybaj

Europai válogatás

A Mánia vége

Alapleckék

Magunk döntsünk

Diverzifikáció?

FOREX video

10 piaci tévhit

Mítosz a Fed körül

8 könyvrészlet

Theorist '09. nov.

15 írás ill. video a hitelválságról

Mozgóátlagok

Címkék

200 SMA (3) AAPL (2) adósság (5) Amibroker (2) André Kostolany (1) arany (4) aritmetikus (1) Barack Obama (2) báziscsatorna (4) belső nap (1) Ben Bernanke (1) Birger (1) Bollinger (1) Brikka (1) BUX (6) carry-trade (1) CFD (1) Charles Collins (2) Charles Dow (1) Club EWI (18) Conquer the Crash (2) csorda (4) csordaszellem (5) csúzli (3) DAX (6) defláció (4) depresszió (8) deviza (13) diagonal triangle (6) Dick Diamond (2) divergencia (4) DIX (1) dollárerősödés (12) double key reversal (2) Dow Jones (36) dupla hármas (7) dupla kulcsforduló (3) E-mini future (46) ék (8) Elliott magyarul (7) Elliott Wave Principle (9) Elliott Wave Theorist (9) Elliott-ciklus (18) előfizetés (8) elsődleges trend (12) ending diagonal (10) erősödő dollár (4) EURHUF (1) EURJPY (1) eurozóna (3) EURUSD (30) evening star (1) expanded flat (9) extension (12) extrém ármozgás (1) ezüst (3) FED (8) fej-váll alakzat (8) Fibonacci (33) flash crash (8) flat (17) Forex (6) Fotex (1) földgáz (1) fraktál (11) FTSE (1) Futures Junctures (4) GBPJPY (1) Goldman Sachs (3) Görögország (3) Hang Seng (1) háromszög (20) hatékony piac (2) hope (2) hullám személyiségjegye (11) infláció (1) inside day (1) IOU dollárok (1) Japán (3) Jason Farkas (2) Jeffrey Kennedy (11) jelzálog (2) Kína (3) kollektív hangulat (8) kombináció (10) korrekció (20) könyvajánló (4) kőolaj (1) kötvény (1) külső nap (1) leading diagonal (1) lineáris gondolkodás (3) logaritmikus skála (1) MACD (5) Mandelbrot (1) megnyúlt hullám (2) mérés (6) Minyanville (1) momentum (8) Morgan Stanley (1) mozgóátlag (3) munkaállomás (1) Nasdaq (28) Newsweek (1) NFP (4) Nikkei (2) Nonfarm Payrolls (3) nyersolaj (2) NYSE (4) opció (1) óriás szuperciklus (14) OTP (3) outside day (4) pánik (6) pit noise (1) Ralph Nelson Elliott (8) regular flat (3) remény (4) Robert Prechter (28) RSI (11) Russel (3) short (3) Short Term Update (3) slingshot (4) social mood (5) Socionomics (6) SP500 (107) spirál (2) SPY (55) Steve Nison (1) Stochastic (1) Stocklandyard (2) stop loss (2) szándékos csőd (1) szentiment (1) szignálvonal (1) szójabab (2) tananyag (25) Thomas Bulkowski (1) throw-over (2) tovahaladó háromszög (4) trendcsatorna (22) trendvonal (2) tréningprogram (12) túladott (5) túlvett (5) TWS (1) USD (14) USDCHF (1) valószínűség a tőzsdén (3) Vancouver (3) Venezuela (1) vertical spread (1) vezérlőelv (8) Wyckoff (1) XLE (1) Zaner (4) zigzag (35)