AZ ELLIOTT WAVE INTERNATIONAL AJÁNLÁSÁVAL:

Oldalak

2013. május 19., vasárnap

Erő? Eufória? Kimerülés? Túlzás?

SP500 Elliott hullámokkal három idősíkon

Pótolom a májusi rajzaimat az amerikai részvénypiacról. A rajzok esszenciája, hogy a bika még a kék Minor 5-ös hullámban is képes volt olyan kitörést végrehajtani, ami egy jó ideig mozgásban maradhat. Ettől a nagyobb kép bear elképzelést megtartjuk, de a következő napokban induló esést csupán valamilyen négyes hullám korrekciónak érdemes feltételeznünk. Az április 18-ról felfelé haladó trendben eddig legnagyobb kiterjedésű korrekció következik és valószínűleg nem a teljes trendforduló. A kereskedés "egyirányú" bullish képe jól működő kisebb idősík támaszokkal a hét közepéig maradhat, a magasabb idősik (C) hullám bullish dominanciája viszont még hetekig, mire elérjük a Ciklus b végpontot (ld. napos bontás).

Naposon a (C) hullám impulzus novemberről
- piros [iv]-es, vagy ALT: kék 4-es nagyságrendű SPX korrekciót várok elsődlegesen


A még befejezetlennek tűnő kék Minor 5-ös részletezett kibontása 30-percesen

A hamarosan esedékes piros [iv]-es lehetséges változatai 10-percesen - a héten majd mutatja magát

A 10-perces ábra tetejéről, ahol az idealizált v és egyben (v) véget ér, lemaradt a piros [iii]-as jelölés. Azt még hozzá kell képzelni, de jobbra a piros kis római [iv] szögletes zárójelben azért mutatja, hogy mit tennék a héten esedékes lokális csúcsra. Az 1679-81 mindössze a hiányzó [iii]-as jelölésre kalkulált becslés. Kedden-szerdán elérhető.

147 megjegyzés:

  1. üdv cimbi

    Szvsz. a többség az az kb. 95% ezt várja, csupán egy érdekesség a bullis és bearish üzemmódba lévő elliott elemzők utol érték egymást gondolok itt Caldarora aki 2009-töl bull, Denre aki bearish és a többire a cél árak mindenütt egy síkon futnak. Majd a FED el dönti meddig.

    VálaszTörlés
  2. Szia Cimballi!

    Ezzel a 1672 körüli csúccsal akkor kész lenne a [iii]? Én ugyan feljebb vártam volna, de nagyon úgy tűnik nekem, hogy a május 16-ai aljról (iv) indult szerkezet egy ED lett (vagy azzal zárult, attól függően, hogy melyik grafikont nézem). Vagy ilyen helyen nem lehet ED?

    Üdv,

    Birthba

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A [iii]-as hullám, de bármelyik hármas ötödik alhulláma lehet diagonál, tehát a szabályok szerint nem kizárt.

      Ugyanakkor nekem nem túnik diagonálnak az általad említett szakasz, hanem inkább egy befejezetlen impulzus. A 10-perces alsó ábrám sima kis római iv-es hullámának tartom az intraday esést és a következő csúcsra törés a piros [iii]. Ha lesz.

      Törlés
  3. Köszönöm a választ!

    Hát igen, lehet még egy mély iv-es is.
    Egyébként ötödik alhullámban jellemző, hogy az alternálás (vagyis sekély ii-nél mély iv és fordítva) elmarad? Tehát, hogy mondjuk mind a két hullám sekély marad?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyjából mindenütt ugyanannyira gyakran fordul elő: 85-90%. A magas százalék ellenére se öntsük a lábunkat betonba. Főleg azért ne, mert sokszor gondot jelent az azonos trendszinthez tartozó kettes-négyes párok magabiztos definiálása és ugye csak ezen párok esetében van értelme váltakozást keresni.
      Az ötödik hullám alatt leginkább az első hullámmal összevetve alacsonyabbak a retrace mélységek ugyanazon korrektív alakzatokat mérve egymáshoz.

      Törlés
  4. Na ez az a kitörés, aminek a behalásával kitehetjük a piros [iii]-ast, esetleg alternatíva gyanánt a kék 3-ast. A 10-perces ábrám csúcsánál tartunk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kiegészítés: Az óra végén a 1669-et lenne jó ütni hozzá, majd 1666-ra lenne egyértelmű a helyzet. Addig természetesen az iménti hozzászólásom egy igen jó kontextusú lehetőség, esély, amihez rögtön jött is a 30-perces outside bar szignál.

      Törlés
    2. 10 perces ábra csúcsán az V.-s van nemde? :))

      totem

      Törlés
    3. Szóval a 10 perces alapján, akkor ha most lefelé jön, akkor az alakzat szerint valahol max 1640-nél vége is lesz, és megy még egy körre felfelé? ha 1640 alá zár, akkor meg az alakzat invalid lesz gondolom..

      totem

      Törlés
    4. Totem, nézz rá a két mondatomra a harmadik ábra alatt: "A 10-perces ábra tetejéről, ahol az idealizált v és egyben (v) véget ér, lemaradt a piros [iii]-as jelölés..."

      A másik kérdésedre válaszul három eshetőség van:

      A kezdődő, de még rövid távon sem megerősített esés...

      1) ...a piros [iv]-es, amikor is nagyságrendileg egy hétig tart és mindössze 20+ pont lesz a magassága. 20 ha oldalazó ld. bordó út itt
      http://4.bp.blogspot.com/-Yv7ZRFJNujw/UZmjt3TU_8I/AAAAAAAAB64/s8PXgiPoW6o/s1600/MAY17_SPX_10min.JPG
      vagy bő 30 pont (piros út), ha éles. Az utóbbi esetben egy 1640 feletti mélypont ideális lenne neki, de nem jelent sokat, ha alá megy. Megteheti - a kritikus szintje ugyanis a piros [i]-es, 1598-nál;

      2) ...kék 4-es, akkor 100 pontos nagyságrendű esés következik. Majd érzékeljük, ha a 20 pont után kezdenek belemelegedni, lefelé gyorsulni;

      3) ...lehet trendforduló, bár ez nagyon zárójeles alternatíva, fel sem vezetem a grafikonjaimra. Ebben az esetben túl sok arányosságot és túl szép lassulást várok a Ciklus szintű korrekció csúcsán, és nem veszem észre a trendfordulót. Nem hiszem, de nem is kell hinnem, mert a teljes fordulatra csak sokára, 1540 alá érve érdemes elkezdeni kalkulálni.

      Most nem aktuális kérdés, hogy trendforduló, vagy korrekció, inkább arra következtessünk, hogy melyik nagyságrendű négyes. Sajnos marad "valid" az alakzat 1640 alatt, de akkor a korrekciós szint nagyságrendjét becsültem rosszul.

      Ha lesz holnap follow through, azaz momentumos lefelé folytatás, akkor intraday shortos napok következnek 1650-1642-ig. Ott egy kicsit figyelünk. Ha nem sikerül belevenni a bikáknak, hanem átszakad rajtuk a piros [iv]-nek feltételezett hullám, akkor lehet eső trendet követni kis idősíkon egész 1600 alá, stb...

      Ezzel a gondolatmenettel lőjük be, hogy milyen idősíkon zajlik a korrekció és ezért mekkora nagyságrendű kereskedhető szakaszok vannak, tehát mekkora kockázatot "érdemes" értük vállalni.

      Törlés
  5. 19 hete emelkedik a piac kedden
    Érdekes! És nézzétek meg a 18-20 órai időszakot amikor viszonylag likvid az ES.
    B.K.

    VálaszTörlés
  6. Szia Cimballi!
    Fennebb írtál outside bar szignálról. Hogyan működik? Mikor ad belépési jelzést?

    Köszi a választ, Tomi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az egyik lehetséges fordulós szignál, akkor van rá szükség, amikor már értjük, minek a végét keressük. Itt [iii]-as hullám és a május 16 óra óta menetelő feszes csatorna végét.

      Egy ideje már fennálló emelkedő szakasz arányos méretűnek tűnik és az egyik gyertya új csúcsra emelkedik, az előző maximuma fölé, azonban mire vége, addigra kiveszi az előző gyertyának a minimumát is. Mi több, fekete teste lesz (doji nem jó), azaz a zárója a nyitója alatt lesz. Ezen kívül az előző gyertya, vagy több gyertya zárója alatt zár.

      Ha megnézed a tegnapi napos gyertyát, akkor majdnem összejött, de az utolsó két feltétel nem teljesült.
      Tegnap 60-percben a Nasdaq-ban láthatsz egy leírásnak megfelelőt 21:00 órakor. Igaz ennek az utóbbinak is volt egy unszimpatikus tulajdonsága. Kicsi volt ugyanis = vmilyen sáv része és nem fordít semmit.

      Azonban a fordulós szignál trend végén fából vaskarika, hiszen trenddel szembe helyez egy nagy méretű - vagyis nagy kockázatú - gyertya után. Ezért nem lehet meglőni az alját, amikor a belépő gyertyában jön belőle folytatás. Trend elején, vagy trenddel szemben nem használunk momentum belépőt. Nekem más receptem van rájuk. Hagyom őket futni és ha elég erős esés jön utánuk, akkor a visszatesztjüket kötöm be, mert trend elején úgyis mindent visszatesztel a piac. Tegnap pl. azt szerettem volna látni, hogy az SPX-ben elesik az 1666.

      Foglalkozott már ezzel cikkem. http://myelliott.blogspot.com/2011/01/tuti-kulcsfordulo.html
      Most ennyi fért ide, a tréningprogramon fél napot beszélek róla és a használható társairól.

      Törlés
    2. Tomi, kis szerencsével láthatsz ma belőle egy tökéletes napos változatot, ha leküzdjük magunkat 1662 alá. Még messze van.

      Törlés
    3. Meg is van, ha Nasdaq-ra nézel, akkor utoljára 2012. november 16-án láthattál ilyen tökéletes fordulós napot.

      Törlés
    4. Szia Cimballi!

      Szerencsés dolog volt, hogy ugyanazon a napon te az elméletet, a piac meg a gyakorlatot mutatta be. :-)

      Köszi mégegyszer, Tomi

      Törlés
  7. Lehet, hogy EU-ban már a kettes, flat hullámban vagyunk? és Brikkának volt igaza, hogy a kicsinek tűnő négyes hullám volt a négyes?

    VálaszTörlés
  8. nekem EU h1-en abc-nek tűnik eddig, egy ed-vel a végén.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csak egy felvetés: lehet a tegnapi mozgás naposon egy negyedik hullám volt...

      Törlés
    2. Szia!
      Én momentán annak tekintem, bár még nem biztos hogy vége.Szem. szerint örülnék neki. :)

      Törlés
    3. Már mint úgy értettem, h. nem biztos, h. az 5. hullámnak vége

      Törlés
  9. hír szépen befejezte az ed-t, majd vissza a kezdőszint alá.

    EU a többi párhoz képest lemaradt egy picit, főleg ha aussiet nézem: 100 pip esés, és ki lehet zárni a havon a hsz lehetőséget :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hali!
      Brikka, goldról mit gondolsz?
      most érhet vége egy flat c, aztán irány fel?

      Törlés
    2. Szia,

      Számomra elég necces, mert az esés élesebb volt és mélyebbre ment, mint eredetileg vártam. Ezért nálam háttérbe szorult az eredeti értelmezés, bár még nem lehet kizárni. Hamar ki fog derülni...

      Törlés
    3. Egyetértek. Várjuk ki a jelenlegi fordulós kísérletet, ennek még ugyanis van esélye északnak, de ne ragaszkodjatok az újabb 3243 feletti csúcsra vonatkozó véleményemhez, ha ez a kitörés végül sikertelen marad. Most még ad esélyt a higher low, de az előrejelzés, a véleményem érdemi része a korábbi alj visszatesztje volt: "A piac talán letesztelni készül a március végi minimumokat (1,27xx) és onnan még egyszer fel." (május 10.)

      Mindig csak egy hullámot...

      Törlés
  10. Cimballi akkor a 3-as jelölés átkerül a mai csúcsra vagy most akkor mi a helyzet szerinted.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lehet - de piros [iii]-as az elsődleges várakozásom.

      Azért ne hamarkodjuk el, mert szemlátomást vannak szép intraday eső szakaszok és most a legújabb egy fals kitörés, de semmiből sincs follow through, azaz folytatás. Más szóval nincs változás a tréderek hozzáállásában, legfeljebb annyi, hogy minden új csúcsra profitot realizálnak, azután agresszíven megveszik az esést. Egyetértés van még az emelkedésről, de úgy érzik nem tart már soká. Ha majd bátortalanodnak, akkor nem állnak be venni, úgy ahogy most teszik ezt a mai nyitó szintjén, illetve tegnap a teljesen logikus első támasz 1669-nél.

      Törlés
  11. Bent van már a piros hármas ? A mai nyitó vagy eufórikus ötös vagy az utolsó ötösnek csak a harmadikja ? Mi a véleményed Cimballi?

    Joe

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gondolom, azóta láttad a választ eggyel feljebb. Mostanára annyival van több info., hogy már tény, megváltozott a játék ritmusa, volt egy szép intraday folytatás délnek, a napos gyertya pedig május 2-a óta a legnagyobb. Mindez Ráadásul egy olyan helyzet után, amikor a piac megpróbálta a csatorna tetejét kivinni. Utóbbi vételi türelmetlenséget jelent, felfokozott érzelmi állapotot. Lúzerséget. Részemről kint a piros [iii]-as, főleg, ha ilyen 1670-es szinteken, vagy lejjebb zárunk. nem kell kapkodni, ha sekély lesz a piros [iv]-es, akkor akár egy mai minimummal is elkészülhet az (a) lába.

      Törlés
    2. Cimbi ez a gyertya ha így marad nekem kis piros négyesnek soknak tűnik nagyon fordulós gyertya jellege van főleg a NQ-nál SP-nél is a cseti tetejétől az aljáig ér 30 pontos.

      Törlés
    3. Twer, mekkora a május 1-22. szakasz, amit korrigálnia hivatott? Nézd hozzá a kontextust is és keresd az arányokat. Másrészt itt feljebb leírtam a folyamatot, ahogy lépésről-lépésre haladva következtetünk:
      http://myelliott.blogspot.ca/2013/05/ero-euforia.html?showComment=1369238229791#c8741415373810521454
      Nem kell most tudnunk, hogy ez trendforduló, nem is lehet. Egyszerre csak egy következtetés kell, egyszerre csak egy hullám elég. Másképp később nem tudunk leszakadni a radikálisabb gondolatról, ha nem totális trendforduló.

      (Végül a hozzászólásod apropóján, eltérve a tárgytól: Egyszerűen Cimballi a nick-em, a "Cimbi"-t Kwi kezdte használni, aki már ezt nem fogja. A név eredetileg egy regényhős neve, nem lehet magyar módra becézni.)

      Törlés
    4. + Korábban említettem, hogy a momentum túl van egy olyan határon, ahonnan "egészséges" lenne azonnali trendfordulót feltételezni. 7-ből egyszer lesz ebből a konstellációból trendforduló. Én az ilyen esélyeket szeretem kihagyni és nem szentesítem a csúcsvadászat okán.

      Törlés
    5. Elnézést helyesbítek Cimballi kösz.

      Törlés
    6. Nm, és a hozzászólásod "apropója" volt, hiszen te is csak így láttad szerepelni az elmúlt időszakban, így nem kellett tudnod róla.

      Törlés
  12. Szia Cimballi!

    Ha most 1648 körülre lemegy és megáll egy hármasra, és később még csinál egy ötöst, attól még lehet a kialakult szerkeze a [iv] (a)-ja, igaz?

    Üdv,
    Birthba

    VálaszTörlés
  13. Lett egy 5 hullámból álló A korrekció!
    Jön a 3 osztású B?
    B.K.

    VálaszTörlés
  14. Egyszerre a válasz: megállt valóban az (a) hullámon belüli kis iv-es hullámra, vagy így is maradhat és a mögöttünk hagyott 21:30-as low a teljes (a). Az A hullámok ötösek zigzag korrekcióban és hármasok flat és hsz korrekcióban.

    VálaszTörlés
  15. igaz, 1535-n nem zárt, de odáig csak lement.. viszont a forgalom még mindig brutális... módosult valamit a korábbi kép a mai állás szerint?!... nekem valahogy nehéz hinni, hogy most felmenne megint a korábbi csúcshoz, sőt a fölé, bár tény, első beverés, nem mindig tartós...

    totem

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Eddigi mélypontja 1536,38. Egyelőre nincs nagyságrendi eltérés a várakozásunk és a tények között. Emlékeztetőül
      "...a piros [iv]-es, amikor is nagyságrendileg egy hétig tart ... bő 30 pont (piros út), ha éles. Az utóbbi esetben egy 1640 feletti mélypont ideális lenne neki, de nem jelent sokat, ha alá megy. Megteheti - a kritikus szintje ugyanis a piros [i]-es, 1598-nál;"

      A kritikus szó a TA-ban azt jelenti, hogy valamit kizár, elvet, 0%-ra, vagy csak pár %-ra csökken az esélye. Ez pedig 1598-nál van.

      Ha most még egyszer visszatesztelnénk az 1640-42 zónát, akkor indulhat a (b), vagy (ii) fel.

      Törlés
  16. Egy elemi kérdés: Ha csonka az 5. hullám, akkor is ahhoz kell húzni a fibot?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez érdekes kérdés. A nagykönyv szerint az ortodox csúcsból kell mérni, ugyanakkor ez ellenmond annak, hogy arányokat szeretnénk látni és egy mozgás mégis csak a minimumtól a maximumig tart, vagy megfordítva. Nem foglalok állást a kérdésben, mert nem ezen múlik. Lehet így is úgy is. A kérdésbe sok energiát ölve kiöntjük a gyereket a fürdővízzel, mert a Fibo mérések az arányosítást célozzák, nem pedig a milliméterre pontos tuti megtalálását.

      Törlés
  17. A piros [iv]-es harmadik és első hulláma közötti arány kb. 200%. Nem sok ez egy zigzagnek és inkább impulzusunk van?

    Joe

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Impulzusunk van, amint a tegnapi, 21:56-os válaszomból következik. Az új alj miatt a nyitóban kiegészültünk impulzussá. (a), vagy [i] a helyes jelölése.

      Törlés
  18. Van egy visszatesztünk 38.2% jött.Itt majd eldől hogy a bikáé lesz vagy a medvé a további szerep.

    VálaszTörlés
  19. Sziasztok!
    Tudna segíteni nekem valaki a devizában nyilvántartott forex kereskedés által elért nyeresé- veszteség adó bevallásával kapcsolatban? Ha tudnék valakivel beszélni privátban, azt megköszönném.

    VálaszTörlés
  20. Sziasztok!

    Kíváncsi lennék most mit gondoltok at EUR/USD alakulásáról?
    A tegnapi emelkedés korrekciónak tekinthető, vagy esetleg változott ezzel a kép?

    Köszi!
    Sipi

    VálaszTörlés
  21. Szia Cimballi!
    Most készülhetünk shortolni a zigzag c hullámát ? Ez egy új aljat is eredményez?
    Köszi, Tomi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Közben a piac válaszolt, bár én inkább az alj (b) hullámon belüli kisebb 'b' visszatesztjének gondoltam, ahogy írtam: "még egyszer visszatesztelnénk az 1640-42 zónát, [vagy az aljat], akkor indulhat a (b), vagy (ii) fel." Komoly shortot majd csak a tegnapi csúcs fölött indítanék, addig sávként kezelem, amelyben egyébként van hely a kereskedésre.

      Törlés
  22. Sziasztok !
    Lehet hogy a négyes véget ért ott ahol mi (a) hullámot gondoltunk? Szerintem Downál túl sok ez a korrekció h zigzag legyen.
    Joe

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valóban, innen nem a ZZ az elsődleges, hiszen majd' 100% volt a retrace. A trend ilyetén éles és érzelmes visszatérése - itt északnak - kettes hullám karakter, vagy oldalazó korrekciók 'B' hullámára jellemző. Lehet választani megfejtést, mindkettő marad az asztalon, ugyanis nem volt olyan index, amely új csúcsra lépett volna. Ha ez utóbbi sikerül(ne), akkor előrelép a B-s lehetőség és talán egy jókora háromszögben vagyunk.

      Törlés
  23. Itt pár hozzászólással fentebb a lejtmenetet impulzusnak írtad. Ha az A impulzus akkor a hsz és a flat kizárva. A magas visszateszt miatt a ZZ is kis valószínűségű. Marad az i-ii. Legalábbis a valószínűsége eléggé megnőtt. Ugyanakkor ebben az eufórikus, kicsit belepiszkált piacban az utóbbi fél évben láttam már furcsasággot :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szvsz azt az "impulzust" és inkább ZZ-nek látom, és ebben az esetben marad pakliban a flat és a hsz is.

      Törlés
    2. Értem a következtetésed, rendben is van.

      Igen, impulzusnak tűnik, erről írtam. Ugyanakkor ha ZZ lesz a teljes alakzat, annak erős vezérlőelve, hogy a B hullám nem jut el az hullám kiindulási pontja közelébe. Mivel ez nem szabály, ezért néha egy-egy flat-ra emlékeztető formájú ZZ becsúszik. Mivel ritka, nagyon ritka, ezért írtam, hogy nálam már nem elsődleges. A másik megjegyzésem egy saját megfigyelés: háromszögek 'A' hullámairól általában nehéz eldönteni, hogy ZZ, vagy impulzus. Papíron zigzag, de a gyakorlatban komoly fejtörést okoznak.

      Az ebben a percben lényeges információ, bármelyik is van, hogy ez a felfelé kör valamilyen korrekció része. Nem feltétlen foglalkozom vele, hogy végül mi lesz a [iv]-es hullám.

      Törlés
    3. Erről a fejtörős A-ról írtam hogy szerintem ZZ. Nekem is az a meglátásom, hogy az A hullámok eléggé megfejthetetlenek.
      A mai déli áramlat lassúságából ítélve eléggé hsz gyanus a dolog. Holnap kiderül

      Törlés
    4. Az is kérdés, hogy hová megy az alakzat, ha jelentősen kiveszi az aljat, akkor a nagyságrend és az időtartam miatt felmerül a [iv]-es helyett nagy kék 4-es oldalazás. De ahogy mondod, holnap záróra kevesebbet élünk feltételezésekből.

      Törlés
  24. Nagyon hajlok arra, hogy háromszög lesz a [iv],aminek most zárjuk a c hullámát.
    Joe

    VálaszTörlés
  25. Jelenleg egyébként borzalmasan bearish a piaci mélység indikátor (breadth). A Tick -500 és -1250 között "ül". Vagyis igen széles bázisú az esés, alig van részvény, amelyik felfelé tartana.

    Ez önmagában Dumber-nek ad igazat, de a fázis amiben vagyunk nem indokolja az agresszivitást, ezért én csak a múlt heti mélypontok eléréséig gondolkodom előre, illetve 1632 egy alatta lehetséges cél.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. - úgy értem, a fel kettes hullám, majd le hármas felvetésének

      Törlés
  26. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  27. Töröltem az előző bejegyzésemet, mert túl korai volt, és egy ED-T LD-nak gondoltam a mozgás ritmusa miatt. :(

    VálaszTörlés
  28. Mégis LD, v 1-21-2 valószínű az euro.Kitörést éreztem felfelé, ami meg is jött. Már csak az a kérdés, mi volt a lefelé menet. Én inkább csonka ötössel végződő imp-ra voksolok, mint ABC-re, de ezt most nem kell szerencsére kőbe vésni.
    Brikka Te mit gondolsz? És másokat is kérdezek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia,

      Elsődlegesen egy [ii] hullámban gondolkodok, konkrétan (y) of [ii] hullámban. Alt. gondolat: a korábban kivesézett flat C of (2). Szemre átszúrt a korrekciós csatornán, kisebb idősíkokon még erős nekem a momentum...1.2995 törése lehetne az első jele, hogy (y) of [ii] elkészült...

      Törlés
  29. Szia!

    Köszönöm a választ.
    Miért az 1.29995 törése a döntő Nálad? Magasnak tűnik Nekem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem döntő, csak első jel. m1-m5 ott kerülne kb. átfedésbe a kitörés. Magasabb idősíkon 1.2941 a kritikus szint.

      Törlés
    2. Ok, Így gondoltam Én is.

      Még1X köszönöm

      Törlés
    3. Szia Brikka,,

      Te hová várod a y of ii -t?!

      köszi,timmy

      Törlés
  30. Dumber, még a zigzag középen egy háromszöggel lehetőséget vegyük számításba. A ZZ-hez mélynek tűnő retrace talán nem is mély, hiszen a háromszög B ortodox vége lehet akár 1662-nél, ami 50%-os korrekció. Onnan egy C = A x 0,618 éppen kiadja az én 1632-es céláramat. Persze ebben a percben ez még nem több mint fantázia.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Normál 5x3 hullámú háromszögre gondolsz vagy a zigzag miatt 3 hullámosra, aminek azonban a végére érünk?
      Joe

      Törlés
    2. Én egyenlőre a normál hsz-t tartom.

      Törlés
    3. Mármint hsz-t a [iv] - esben Ennek építjük a (d) szárát

      Törlés
    4. Joe, nálam csak 5, vagy 9 hullámból álló létezik.

      Dumber, szerintem még csak 'b"-nél járunk, trükközik a piac egy komplex dZZ alhullámmal a háromszögön belül.

      Törlés
    5. Háromszög = lassulás és lassabb gondolkodás. Ha itt még valóban a (b) második etapja tart északnak, akkor 1654 visszatesztje után megpróbálkozik a csúcstámadással. Bármilyen 'b' mehet átmeneti új csúcsra. Mondjuk a jelenlegi arányok alapján ez inkább elmarad majd tőle.

      Törlés
    6. Nemcsak 1654 környékére jött le, így nem volt csúcstámadás. Innentől vigyáznunk kell, mert még nincs a háromszögnek komplex hulláma. Akkor pedig háromszög, de a 'c' délnek lesz komplex, vagy nem háromszög, hanem 1-2 sorozat?

      Törlés
  31. Az is megteszi komplexitásnak, ha E h.szög?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen.

      Egyébként a 'b', 'd', 'c' sorrendben a legvalószínűbb lassú dupla zigzag előfordulás. Szerintem a komplex hullámban vagyunk jelenleg, csak lehetetlen eldönteni, hogy az a 'b', vagy a 'c'. Abból tudjuk, hogy 1640, vagy 1674 esik el előbb. 1674-nek látom nagyobb esélyét, de ez közel van a pénzfeldobáshoz. Nincs rá eszköz, amivel megtippelhetnénk.

      Törlés
  32. Szia Timmy,

    Ide válaszolok. Szerintem tegnap 16:15-kor, 1.306-nál, pont a korrekciós csatorna tetején volt az y hullám vége (esetleg lehetett az éjjeli csúcs is). Hogy ez most (y) of [ii], vagy y of (a) of [ii], még nem tudom.

    Viszont ettől a mai lefelé körtől egy picit többet vártam. Nálam a kritikus szint továbbra is 1.2941 (flat c of (x) végpontja), amit ma nem sikerült kiszedni. Nem győzött meg teljesen az esés szerkezete sem. Nagyon kíváncsi leszek a jövőhétre.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Brikka,

      simán lehetett a tegnapi esés az i/(iii)/Y.. közel 110 pipet esett és szvsz impulz volt. Viszont akkor a jövő héten folytatódnia kellene a gyors esésnek. meglátjuk:-)

      üdv.,
      Timmy

      Törlés
  33. Gyanús ez a mozgás. Ha új csúcsra menne, még LD is lehetne belőle.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, gyanús. Napos RSI támaszról dobbantott, de 56-ról le is fordult. Kár, hogy pont péntekre alakult így a helyzet, mert annyi minden történhet egy hétvége alatt (lásd Ciprus esetét). Viszont a többi dollár párban nekem sanszosabb a dollár további erősödése. Mindegy, hétfőn tisztább lesz a kép ;)

      Törlés
    2. Igen, Én is dollár erősödésre szavazok inkább, és sajnálnám, ha gappel nyitna lefelé, mert nem leszek gépnél hétfőn.

      Törlés
  34. Akkor 1632-es ZZ [iv]-es célárra pottyantunk. Vagyis a sok alig rangsorolható lehetőség közül a MÁJ22-ről eső zigzag korrekció középen háromszög (b) hullámmal vált valóra.
    Feljebb itt szóltam róla:
    http://myelliott.blogspot.ca/2013/05/ero-euforia.html?showComment=1369923870067#c1760681354249800545

    Az "ortodox" végpont végül ma este 6 óra előtt 1659-nél volt.

    A másik talpon maradt esély az 1-2 sorozat le. A kettő közül rögtön hétfőn választani fog a piac. Bármilyen erő nyitásban, vagy az első óra végén azonnal a zigzag malmára hajtja a vizet, amelynek (c) hullámán belül az ötödik alhullám nyúlt meg, ezért ilyen randa exponenciális esés a nap végén.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Üdv,

      Ilyen 1-2 sorozattal kezdődő, befejezett szerkezetre hol találok esetleg példát?

      Depriv

      Törlés
    2. Sorry, nem értem a kérdést. Élő példát, korábbi tipikus példát, vagy sematikus ábrát?

      Törlés
    3. Korábbi tipikus, vagy sematikus ábra - bármi jó lenne, mert ez az 1-2 sorozat már régóta piszkál, és még csak arra se sikerült rájönnöm, hogy angolul milyen név alatt keressek rá...

      Ha jól értem, akkor ez valami olyas', hogy gyűlik a feszültség, és egyszercsak a teljes 1-2 sorozat szumma hármasa jön az ember nyakába, további korrekciók nélkül?
      Tehát nincs 'nagy' kettes, mint egy LD képében megvalósuló egyes esetén?

      Köszönöm,
      Depriv

      Törlés
    4. Aranyban többször is elfordult az elmúlt pár évben...

      http://1.bp.blogspot.com/-sVm3y8AJ-Ns/UDXWGSxkbQI/AAAAAAAAAH8/uubslQdNAow/s1600/AUG01_GOLD_H4%2528ii%2529.jpg

      Törlés
    5. Köszönöm.

      Nagyon nem effélére gondoltam... Ezek szerint ez inkább az impulzus elbizonytalanodásának jele lenne?

      Törlés
    6. Nem, épp ellenkezőleg, ahogy te magad írtad: "gyűlik a feszültség", amint a különböző trendszintek 1-2 fészekrakása zajlik, hiszen az új trenddel küzdő 2-es hullámokra építő shortoknak/longoknak egyre kisebb a mozgástere. Úgy hívjuk, hogy bázisépítés.

      Az elvi ábra az Építőelemek 37. oldalán balra látható a harmadik hullám megnyúlás kapcsán. A sematikus ábrán szereplő előrehaladás nem mindig valósul meg, sokszor az újabb, alacsonyabb rendű 1-es nem is megy új max. vagy minimumra. Ilyenkor a létrejövő alakzat egy háromszögre emlékeztet, aminek értelmetlen a kontextusa.

      Törlés
    7. Szia Depriv,

      Ne tévesszen meg, hogy egy h4-es rajz viszonylag nagy időszakot fog át. Ha visszanézed naposon nem tűnik elbizonytalanodásnak (anno magam is két bullish változatot rajzoltam fel, végül az agresszívabb mellett döntött a piac). De talán jobb példa lett volna az emelkedést követő esést berakni. De ezt is nagyobb idősíkon érdemes megnézni.

      Amúgy Cimballi nagyon korrektül megfogalmazta. Bocs, ha rajzzal egy kicsit félre vittelek.

      Törlés
  35. Sziasztok !
    Felteszem a május 22-ről indult zigzag számozását :

    http://kepfeltoltes.hu/view/130602/zigzag_kozepen_haromszoggel_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    Szerintem zigzag középen háromszöggel nem túl gyakori, habár előfordulási gyakoriságát Cimballi jobban tudja. Végül a háromszögben nem alakult ki komplex hullám.
    Ha végül 1-2 sorozat lesz belőle, (a)-t 1-re (b)-t 2-re cseréljük.

    Joe

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Zigzag negyedik hullám pozícióban nem túl gyakori, viszont háromszög sokszor van zigzag középpontjában.

      Egyébként így van, jól rajzoltad meg, erről az ábráról gondolkodtunk. Ha a hétfői kereskedés első felében meglódulunk fel, akkor azzal háttérbe szorul az 1-2, viszont lehet hogy a zigzag, amiről beszélünk csak az [a] hullám a nagy kék 4-esen belül.
      (az elsődleges elképzelés a bejegyzés rajzai szerint a teljes - kisebb - [iv]-es)

      Komplex hullám: a kisebb háromszögben szerintem megvolt, mert a 'c'-vel jelölt szakasz fel, amit én menet közben komplex 'b'-nek gondoltam egy dupla ZZ hét hullámmal.

      Törlés
    2. d-e nekem túl rövid, mintha nagyon közel is lenne a hsz végpontja a kitöréshez

      nem tudom indikátor erősíti-e a hsz elképzelést, talán 1-2-3 számozás a c-d-e-(c) vonatkozásában ránézésre jobban hozná a right look-ot...
      Elsőkörben - pusztán kép alapján - running flat (b)-nek nézném a csúcstól indult ZZ-t középső (b) hullámát
      ami ebben a verzióban zavar az a kis c, tény, 7 hullámnak tűnik és ebben a verzióban csak ED-ként jöhetne szóba, hacsak nem egy hosszúlábú ED van c/5-ben és ilyen furcsa a kinézete...

      ma kiderül,a piac megmondja kinek van igaza

      Törlés
  36. "ma kiderül,a piac megmondja kinek van igaza"

    Ez a blog erről szól. Valakinek mindig igaza van/lesz, és mindig ma, vagy holnap, de legkésőbb a jövő héten derül ki...

    Péter

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindegy, kinek van "igaza" mindketto, bár ez szvsz harom egy setup lehetoseg. Ha tudod a határait.

      Törlés
  37. Csak éppen tétek nincsenek a bemondásokra....

    VálaszTörlés
  38. Egyenlőre ez csak a letörés vissza textjének tűnik szinte gondoltam.

    VálaszTörlés
  39. Hülye szitu, de annak ellenére, hogy új aljat ütöttünk, a magam részéről pont kezdem reálisnak látni új tetők, egy utolsó véres nekiindulás lehetőségét...

    Üdv,
    Depriv

    VálaszTörlés
  40. Nincs szakadás, de erőt se mutat a piac idáig. Úgy látom, h SPX-nél egy új aljjal befejeződik majd a zigzag. Ha jól számolom, most a (c) negyedik hullámában vagyunk.
    Joe

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. egyet értek, nekem is negyediknek tűnik
      az egész lefelé mozgás pedig eddig nagyon korrekciónak
      igaza van/lesz Cimballinak

      Törlés
  41. Jön a csavart labda. Szerintem 1622 nem a [iv]-es lesz, hanem a nagy 4-es egyik alkotóeleme, konkrétan talán [a], vagy (b)/[b] pontja.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És merre pattan a csavart labda, északra vagy délre? :-)
      Köszi, Tomi

      Törlés
    2. Vagy egy további eső szakasz hiányzik a fenti ábrán
      http://2.bp.blogspot.com/-eoq0kWNz_pQ/UZmgD_NG2oI/AAAAAAAAB6c/Lh2w_xgMMAA/s1600/MAY17_SPX_daily.JPG
      kék ALT.: 4-es pontig, vagy egy nagy adag oldalazás még heteken át.

      Így a válaszom oldalt, vagy le "pattan". Magasabb rendű a korrekció mint az a piros [iv]-es jelölésből következik.

      Törlés
  42. Sziasztok
    Fibo és ABC
    http://kepfeltoltes.hu/view/130605/ES_short_www.kepfeltoltes.hu_.png
    A baj volt bent buy limitem és olyan gyors volt az esés nem tudtam lejjebb húzni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem baj az, hogy spike-ban volt zárásod, bár inkább rész-zárás lett volna az igazi. A függőleges szakasz ugyanis mindig kimerülés, vagy középpont. Utóbbira gondolva egy próbálkozás reentry short a pullback alatt és tökéletes a trade.

      Törlés
  43. Volt egy felezésem az elején.Azt is azért tettem hogy kitudjam venni a kockázatot.Stop 18,75 volt felezés után.
    Mostanában nagyon remeg a kezem , régen is remegett de kezdő és vakmerő voltam.
    Ma d.e. shortoltam a stoxxot úgy megremegtem, hogy egyből le is zártam 1 pontnál.Nagyon rossz érzés volt és elgondolkodtam hogy mit csinálok.Nagyon beszari lettem.Viszont van mikor nekirontok a piacnak.Hiányzik a flow állapot.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jogosan agresszív trendkövető belépő volt. Persze egy ilyen becsatlakozás az esésbe sokkal idegesítőbb amikor folyton arra fókuszálunk "jaj, milyen volatilis a piac, mennyire van a az előző ellenállás, milyen messze van a napi max. stb." - Az ilyen szép trendekben (az órás szépen halad délnek), ilyen nagyobb idősík támogatás mellett a bullish kitörések 75%-a fals és új alj követi őket. Így amit csinálsz, az 4-ből 3-szor bejön. Szóval a fókusz a módszeres bombázáson legyen és mellette pedig készen kell állni négyből egyet veszíteni.

      Nézz rá a nagyobb idősíkra, ez nem egypercesen zajló kis esésecske.

      Törlés
  44. Szia Cimballi!
    Most lenne kész a zigzag középen háromszöggel s vele a kék 4 ?
    Joe

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ránézésre a majdnem 24 órája tartó oldalazásból még hiányzik egy rövid leszúrás, akkor lesz kész egy zigzag a csúcsról. Talán csak a kék 4-es [a] hulláma.

      Érdemes megfigyelni amint MÁJ28-ról 3 átfedésben álló eső szakaszunk van = diagonál. Az első esés sima volt, ez a második küzdelmes, ami zigzag sajátosság.

      Törlés

    2. Ez így nagy badarság? Csak probálkozom
      http://s20.postimg.org/5yh1du2dp/SP500_H0605.jpg

      Törlés
    3. C hullám csak ötös szerkezetű lehet.

      Törlés
    4. Alternatívának azt gondoljuk végig, hogy amit diagonálnak tartok (05.28-06.06 szakasz) az indító diagonál és gyenge emelkedés, nem egy komoly felpattanás követi. Ebben az esetben 1-2-1-2 a helyzet, de nem 1-2-1-2-1-2-1-2 mint azt sokan látni szeretnék.

      Egy pillantást vetve a kék 4-es lehetőségre: ha kék 4-es hullámunk van, akkor az eggyel alacsonyabb rendű négyes céltartomány 1597-1536. Azaz hely az van bőven.

      Törlés
    5. Üdv,

      Indító diagonál dolgában DAX-ra említetted korábban, hogy táguló verziót (ha jól emlékszem) gyakran követ flat '2'. Ez táguló-specifikus, vagy bármelyikre passzolhat?

      Valahogy van egy olyan érzésem, hogy ide jól illene egy rapid 1650-60 hajtépés SP-ben.

      A fentebbi 1-2-1-2 magyarázatokat nagyon köszönöm. Vonatkozó kérdés:
      http://stooq.pl/q/?s=eurhuf&c=mx&t=c&a=lg&b=1
      alapján EURHUF-ra releváns lehet-e egy efféle számozás?

      Köszönet,
      Depriv

      Törlés
    6. Mindegy, hogy szélesedő, vagy szűkülő. Bármilyen indító diagonálhoz köthető a tendencia.

      Törlés
  45. Szia Cimballi!

    Kezdem elveszíteni a fonalat!
    most véleményed szerint megyünk még fel az 5-sbe?

    nem nagyon tudom elképzelni a hírt ami visszahúzhatná olyan magasságokba, most!

    vagy már lehet hogy bent volt a csúcs!?
    Édesanyám nyugdíjalapját szeretném jókor áttenni más alapokba!
    mert most tudtam meg hogy a generáli okosa milyen alapokba tették!
    nyilván nem olyan részvény alapba emely duplázott mostanság, hanem valami fikába ami még most is tudott bukni!
    :(

    Üdv:
    Isti

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Isti, nem a hírek mozgatják a piacot. Igen, számítok a felfelé 5-ös hullámra, de az talán csak marginális új csúcsot jelent. A 2009-ről tartó emelkedés megtette az útjának 97-98%-át, vigyázz, mit kockáztatsz azért a pár pontért.

      A változtatásommal kedden 16:50-kor a négyes hullám trendszintjét változtattam. Felkerült a kék 3-as a május 22-i csúcsra. A kisebb [iv]-es ideje lejárt, ez nagyobb eső-oldalazó szerkezet, eggyel nagyobb 4-es. Nemcsak április 18 óta a legnagyobb (ahogy fent a bejegyzésben szerepel), de idén a legnagyobb korrekció. A december 31. óta tartó emelkedés korrekciója.

      Törlés
    2. Köszönöm!
      Én nem akartam kockáztatni!
      Mondom most tudtam meg hogy milyen alapokba van!
      nem igazán szeretek beleszólni az pénzügyeikbe!

      mégsem az én dolgom, azaz mégis!

      véleményed szerint meddig kapaszkodhat vissza?

      értem hogy én hogy nem a hírek, de azért valahogy a fordulok környékén a hírek is megváltoznak! :)

      Törlés
  46. Most vagyunk egy fontos, de nem kritikus ponton. 1637-1642 tartományban elakadás és főleg ezen a szinten tetőző felfelé flat korrekció hajtaná a vizet a bear változatok malmára. Azaz amit én második eső szakasznak és diagonálnak mondok május 28-ról, az lehetne indító helyzetben egy 1-2-1-2 szériában.

    Ha a tartomány szignifikánsan sikerülne meghaladni, akkor ennek a rövid távon bear lehetőségnek nagyon lecsökken az esélye és valóban az elsődlegesnek tartott zigzag korrekció maradhat érvényben. Így a május 22-ről záró diagonál (c)-vel komplett a teljes zigzag és 1598 a mélypont ebben a körben.

    VálaszTörlés
  47. Fibo vagy honnan a 1637-1642 tartomány ?
    Kösz, Joe

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, Fib 50% és a korábbi támasz jelentős meghaladásával csappan meg majdnem kizárhatóra az 1-2 széria lefelé begyorsulás esélye.

      Melléklet, a megjegyzésem ezen hozzászólásom továbbfűzése:
      http://myelliott.blogspot.ca/2013/05/ero-euforia.html?showComment=1370529854399#c8777074661901949905

      Törlés
  48. üdv Cimballi

    Kérdésem LD vagy ED
    http://kepkezelo.com/images/4utnelo98g70n3opiw1.png

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ED így nem lehet, ahogyan rajzolod. Hagyd ki belőle az első meredek hullámot, az lesz az A, majd a felfelé korrekció után még mindig van három hullámod délnek egy komplett záró digonálhoz. Szerintem ami a csúcsról lefelé halad az mindössze két hullám egy sima A és egy tagolt C.
      Itt a június 6-i hozzászólásomban ajánlottam a május 28-ról nézelődést:
      http://myelliott.blogspot.ca/2013/05/ero-euforia.html?showComment=1370528064651#c4432714297415504682

      Ha pedig így hagyod a rajzod és indító diagonálnak tartod, attól még nem rögtön 1-es, hanem ugyanúgy lehet A, illetve itt [a].

      Törlés
  49. Csönd van pedig a piac mozog

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mozog persze ))
      Mentális túlcsordulás volt/van ami elég szép volatilitással jár. Miért? Mert hetek óta nyomja a média hogy a FED lazításoknak vége. Sztem nem lesz, de lassú kivonulás a el fog indulni.
      Innen jön a kérdés, hogy FED nélkül se fognak emelkedni a piacok? Régen is emelkedtek.
      Másrészt TA alapon elég nagy a dilemma (legalábbis nálam - rég longba vagyok kb 2 hónapja dax 7500) , mert ezeket a jegybanki (ECB, BOJ, FED) beavatkozásokat, nyilatkozatokat nehéz kezelni, legjobb tehát ha az árral úszik az ember.
      részemről pedig hedgeléssel próbálom a kockázatokat csökkenteni.
      Kérdés mi lesz jövőhéten a FED nyilatkozat után, mármint mekkora volatilitás,.
      Lehet ezt még tovább növelni? Vagy belefásul a piac. (elfárad mentálisan)




      Törlés
    2. hehh.. és gondolod ha a fed nekiáll realizálni, akkor még van elegendő idióta aki azt meg is veszi.. szerintem mát boldog és boldogtalan is usa részvényben ül..

      totem..

      Törlés
    3. Úgy gondolom, nincs nagyon miről beszélni, a piac kijelölt egy tartományt 1687-1598 között és amint mondtam, könnyen lehet, hogy ez egy nagyobb 4-es [a] hulláma. Tovább fűzve esélyes egy nagyobb háromszög, akkor pedig még minimum 3-4 hetet itt töltünk és Elliott-i szempontból állandó kuszaság lesz pl. a 240 perces, napos kép. Alacsonyabb idősíkon, 15-percestől órásig kialakuló trendekre vadászom ésszerű határok között.

      A háromszög egyfajta, elbizonytalanodás, megtorpanás, szünet de végül a megelőző trend irányába lép ki belőle a piac. Sokára, amikor már senki sem tudja, merre az arra.

      Törlés
  50. Kedves Brikka!

    Megosztanád velünk az euróról az elképzelésed jelen állapotát?

    Lhebamy

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia,

      Nincs sok időm. Röviden, flat C hullám jöhet fel.

      Nagyon sokáig egy ED-vel számoltam, május végi ármozgás nagyon nem tetszett, amiatt vált elsődlegessé a C hullám. Az ED alternatívája az 1-2 sorozat volt, végül emellett döntött a piac.

      Múlt heti lokális csúcstól h1-h4-en egy háromszöggel számoltam, a thrust azonban nem úgy sült el, ahogy vártam (ed [v] of C még lehet), így viszont nem tudom kizárni, hogy ez még csak egy (b) hullám. Hetesen szépen épül a jobb váll, meglátjuk mit kezd vele a piac. Néhány korábbi rajz, nincs időm frissíteni: MAJ17_EURUSDWeekly JUN10_EURUSDH4

      Törlés
  51. Az SPX nagyon az 1687-1598 tartomány alsó felében akciózik, ami nem bántja a nagy kék 4-es várakozásom, de ismét előtérbe kerül a lehetőség, hogy nem a teljes négyest tisztelhetjük a június 6-i mélypontban. Nézzük mire jut a mai bika a holnapi FOMC-vel bezárólag. Ha nem kerül a csúcs közelébe, akkor
    - vagy lassan formálódó háromszögben vagyunk (és maradunk még egy jó darabig, ahogy eddig is mondtam)
    - vagy a 4-es egy nagy dupla zigzag lesz végül, ami a közepén az [x] hullámot tolja északnak egy kicsit, azután délnek veszi az irányt, hogy kivegye a júniusi minimumot az [y] hullámmal.

    Utóbbi azért lenne jogos, mert nem értük el az eggyel alacsonyabb rendű négyes területét 1597-1536 között. Nem kötelező, de ezt "ajánlja" a vezérlőelv a negyedik hullámok mélységéről.

    VálaszTörlés
  52. Jól látom, hogy ha az alternativ LD+flat verzió 'él', akkor ~ most lehetne vége a flatnak és lassan át kellene csapni esésbe?

    Van egy olyan sejtelmem (különösebb okát nem tudom), hogy az FOMC már csak kegyelemdöfés lesz (valakinek), bármerre is induljon.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lehet diagonál, nyilván nem lehet kizárni, de nekem nem igazán jön be az A = LD változat. Viszont nem lényeg, mert ugyanazt a kimenetet adja, mint az imént említett "vagy a 4-es egy nagy dupla zigzag lesz" változat.

      A flat pedig igen, azért szólaltam meg, meg potenciálisan pár órára vagyunk attól, hogy ha flat [x] halad fel, akkor befejeződjön. Pl. a Nasdaq már csak 1,5 pontra volt az imént a flat-re kigondolt céláramtól.

      Törlés
  53. EURUSD-t óráson nézve a tegnapi zuhanást, hogyan lehet számozni? "A" vagy "1" hullámnak nem túl hirtelen indult meg? RSI is 21 körül volt.

    Géza

    VálaszTörlés
  54. Esnek a piacok, O.K. Esik az arany: várható volt, amilyen aranyláz volt a világban "mi lesz ha nem lesz papírpénz" alapon. Viszont esik a kötvénypiac, ott is eladnak. Ellenben drágul a dollár. Mégis a cash lesz a befutó? A kockázatkerülés szélsőséges módja, a cash a biztonság szigete.

    VálaszTörlés
  55. Szerintem lassan befejeződik az snp-n a 4.hullám.Jó eséllyel már láttuk az alját.Csodálnám,ha a hó és félév végi zárás nnem 1600 felett lenne ebből az óráson formálódó fej-váll-ból.

    lhebamy

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Meglátjuk a következő visszatesztet a mélypontra. Magam a felfelé tartó (b) hullám esélyére figyelek, vagyis a 18-án indult [y] esés A-B-C szerkezetének középső hulláma emelkedhet. Nem is ártana, ha a (b)-(c), (fel)-(le) nyelne kicsit a medve momentumából. Viszont a lefelé kör előtt van még hely tovább felfelé - ebben a kontextusban a jelentős medvék csak feljebb lesznek aktívak. A jelenlegi szinten nekik nagyon rossz a kockázat:hozam arány.

      Törlés
    2. Üdv, Számszerűsített szinteket, sávokat tudsz megadni? Hogy meddig pattanhat vissza, milyen időtávon és után még meddig mehet úgy le, hogy még az eredeti felállás, miszerint ez nem trendforduló hanem még a 4.s elképzelés megmaradjon... 1536 alá kellene nagy momentummal esnie és zárnia, hogy trendfordulóról beszéljünk...

      Tippem szerint komolyan a nyáron már nem fog emelkedni, de nagyon esni sem, szerintem nemsokára augusztus végéig ki fog jelölni egy sávot, ahol elkolbászol... Ez lehet 1687-1536 közötti széles tartomány..

      totem

      Törlés
    3. Totem, SPX-ben (b) hullámnak optimálisan 1606-1607-re számítottam fel, majd minimum egy marginális új low (c), vagy le egészen 1536 környékére. Az 1536 alatti gyorsulás trendfordulót jelentene, de önmagában a szint nem kritikus, csupán a korrekciók mélysége vezérlőelv fűződik hozzá ahogy itt feljebb írtam róla múlt kedden.

      Mivel ma épp az 1606-1607-et lépte át réssel a piac, ezért "nem valószínű" választ küldött a feltételezésemre. Talán Ihebamy-nak van igaza és kitehetjük a nagyobb kék 4-est.

      Az alj kísértetiesen hasonlít a november 16-i mélypontra, akkor is még egy további lefelé körre következtettem. Nem jött, sőt a mélypontra irányuló visszateszt is csak másfél hónap múlva következett.

      Úgy látszik, túl érzelmes, agyeldobós lett a hétfőig tartó eső szakasz, minden eladói szándékot kiszippantott. A gyors eséshez nem is volt meg a jó kontextus - erről szólt a fenti, május 19-i bejegyzésem.

      Törlés
  56. Egy röpke véleményezést kérhetnék erre a skiccre?
    http://kepfeltoltes.hu/130627/Germany_30_30_Minutes_20130627165656_www.kepfeltoltes.hu_.png

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hasonló helyzetekben mindig érdemes körbejárni a flat lehetőséget. Különösen így tovahaladó lapos korrekcióként nagyon robbanékony bear lehetőség lehetne. Itt sem lehetetlen, de kicsi a valószínűsége. A 'b' hullámod ugyanis épp 200%-a 'a'-nak, ami sok. 161,8%-on túl legfeljebb kis antenna túlnyúlást fogadok el.

      Törlés
    2. Értem, köszönöm.

      Ami végülis erre a verzióra vezetett:
      - amit 'b'-nek jelöltem, impulzusként nagyon sántán számozódik, én legalábbis nem birok vele, zz-nek viszont elég jól passzol
      - ami 'c'-be jött, nem egyesnek látszik, hanem, nos: 'c'-nek

      Szóval nem nagyon tudom 'jól' beszámozni. Egy ED még talán belefér lefele, de azzal már ez az egész kimenne abból az időtartamból, ami egy - akár mégoly nyújtott - négyesre szivvel ráfogható lenne.

      Sentiment dolgában pedig azt látom, hogy még a legelvetemültebb shortosok is max. egy ötösre számitanak lefele, vagy egy ED-re, de mindenesetre még egy új ATH-ra -> a shortos tőke nagyrésze a partvonalon pihen.

      ~ ennyi.

      Törlés
  57. Úgy számolok,hogy a nagy 5/1 hullámnak valahol max 1633 körül véget kellene,hogy érjen,akkor lenne kb arányos.Onnan 1600 alá picivel az 5/2..

    Lhebamy

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az SPX-re magam is 1632-t jelöltem be '1, vagy a'-ra, Nasdaq-ban 2955-öt. Gyakorlatilag ezek a szintek egy kisebb kitörést jelentenek, azután ha valóban kék 5-ös hullámban vagyunk, akkor elég sekély, szinte kereskedhetetlen retrace következik, ahol még talán az 1600 is túl pesszimista becslés. Elsőre azonban nem lehet jobbat tippelni, mint amit itt mondtál.

      Alternatívaként egy picit érdemes elgondolkodni azon, hogy az 1620-1601 szakasz a múlt héten nem lehet-e az általunk mostanában várt kis [ii]-es. Ha így lenne, akkor épp ott, ahová a rövid visszaesést várjuk egy harmadik hullám begyorsulás jelentkezhetne.

      Törlés
    2. sziasztok ,egy kis segítség ,a rövid vissza esés hova esne ...
      köszi
      emu

      Törlés
    3. helló,a rövid vissza esést hova várjátok. utána mikor viszi ki az új aljat

      Törlés
    4. Az elsődlegesen várt visszaesés egy újabb csúcsot követően 2-3 nap és amint mondtuk 1600-as nagyságrendig.

      A bullish alternatívában pár óra visszateszt a mai nyitóra, vagy a pénteki maximumra.

      Törlés
    5. cimballi.most erre ,hogy a 1632 nem érte el és le fordult ,változott 1600 színt vissza tesztje vagy megy 1520-50 tartományba ,Permabear csávó írja ,hogy szerdára várja a nagy csatát ,vélemény ?

      Törlés
  58. Gondoltam én is erre az alternatívára,de túl gyorsnak vélem időben.
    A nagy 1 hullám emlékeim szerint 22 napos volt ezzel arányos 5-ös hullámot is várok.Akkor pedig túl gyors lenne egy kis 2-nek az egy nap.

    lhebamy

    VálaszTörlés

Rendszeres olvasók

Alakzatok bar grafikonon

ALAKZATOK AZONOSÍTÁSA

Prechter könyv

Kötvénybaj

Europai válogatás

A Mánia vége

Alapleckék

Magunk döntsünk

Diverzifikáció?

FOREX video

10 piaci tévhit

Mítosz a Fed körül

8 könyvrészlet

Theorist '09. nov.

15 írás ill. video a hitelválságról

Mozgóátlagok

Címkék

200 SMA (3) AAPL (2) adósság (5) Amibroker (2) André Kostolany (1) arany (4) aritmetikus (1) Barack Obama (2) báziscsatorna (4) belső nap (1) Ben Bernanke (1) Birger (1) Bollinger (1) Brikka (1) BUX (6) carry-trade (1) CFD (1) Charles Collins (2) Charles Dow (1) Club EWI (18) Conquer the Crash (2) csorda (4) csordaszellem (5) csúzli (3) DAX (6) defláció (4) depresszió (8) deviza (13) diagonal triangle (6) Dick Diamond (2) divergencia (4) DIX (1) dollárerősödés (12) double key reversal (2) Dow Jones (36) dupla hármas (7) dupla kulcsforduló (3) E-mini future (46) ék (8) Elliott magyarul (7) Elliott Wave Principle (9) Elliott Wave Theorist (9) Elliott-ciklus (18) előfizetés (8) elsődleges trend (12) ending diagonal (10) erősödő dollár (4) EURHUF (1) EURJPY (1) eurozóna (3) EURUSD (30) evening star (1) expanded flat (9) extension (12) extrém ármozgás (1) ezüst (3) FED (8) fej-váll alakzat (8) Fibonacci (33) flash crash (8) flat (17) Forex (6) Fotex (1) földgáz (1) fraktál (11) FTSE (1) Futures Junctures (4) GBPJPY (1) Goldman Sachs (3) Görögország (3) Hang Seng (1) háromszög (20) hatékony piac (2) hope (2) hullám személyiségjegye (11) infláció (1) inside day (1) IOU dollárok (1) Japán (3) Jason Farkas (2) Jeffrey Kennedy (11) jelzálog (2) Kína (3) kollektív hangulat (8) kombináció (10) korrekció (20) könyvajánló (4) kőolaj (1) kötvény (1) külső nap (1) leading diagonal (1) lineáris gondolkodás (3) logaritmikus skála (1) MACD (5) Mandelbrot (1) megnyúlt hullám (2) mérés (6) Minyanville (1) momentum (8) Morgan Stanley (1) mozgóátlag (3) munkaállomás (1) Nasdaq (28) Newsweek (1) NFP (4) Nikkei (2) Nonfarm Payrolls (3) nyersolaj (2) NYSE (4) opció (1) óriás szuperciklus (14) OTP (3) outside day (4) pánik (6) pit noise (1) Ralph Nelson Elliott (8) regular flat (3) remény (4) Robert Prechter (28) RSI (11) Russel (3) short (3) Short Term Update (3) slingshot (4) social mood (5) Socionomics (6) SP500 (107) spirál (2) SPY (55) Steve Nison (1) Stochastic (1) Stocklandyard (2) stop loss (2) szándékos csőd (1) szentiment (1) szignálvonal (1) szójabab (2) tananyag (25) Thomas Bulkowski (1) throw-over (2) tovahaladó háromszög (4) trendcsatorna (22) trendvonal (2) tréningprogram (12) túladott (5) túlvett (5) TWS (1) USD (14) USDCHF (1) valószínűség a tőzsdén (3) Vancouver (3) Venezuela (1) vertical spread (1) vezérlőelv (8) Wyckoff (1) XLE (1) Zaner (4) zigzag (35)