AZ ELLIOTT WAVE INTERNATIONAL AJÁNLÁSÁVAL:

Oldalak

2013. július 2., kedd

A nagyobbik korrekció alternatívái

Egész egyszerűen a jelenlegi, valószínűleg hetes idősíkon zajló kékkel jelölt Minor 4-es korrekció 2-es párját keressük és máris elég sokat tudunk a jelenlegi helyzetünkről. Két változatot találok valószínűnek.

Az elsőnél múlt decemberben alakult ki a kék flat 2-es (december 31-i nyitással bezárólag), ezért a váltakozás vezérlőelve szerint ide fentre jól passzol egy egyszerű zigzag. Így egy hete SPX 1.560-nál akár készen is lehetett a teljes kék 4-es korrekció, amely legalacsonyabb napi zárójának pillanatában épp 38,2%-ot vett vissza a kék 3-as emelkedésből.

Van azonban egy másik lehetőség [második kép], amelyben a kék 2-es alj már november 16-án megvolt, ám éles zigzag formájában. Ekkor 4-esnek az ismét éles zigzag nem valószínű. Inkább egy oldalazó alakzat, legelőször talán háromszög dukál, aminek még csak az [a] alhullámát látjuk egyelőre, és talán a jövő héten a [b] csúcsot. Az alakzat nagy darálót ígér mire az ortodox aljához - az [e] ponthoz - vonszolja magát.

A képre kattintva felnagyítható - bal oldalt a heti, jobbra a napos grafikon
az elsődleges értelmezéssel.

Arra is érdemes egy alternatívát letenni, ha unalmas, szűkülő oldalazásba fordulna át az emelkedés,
akkor a zigzag esés csak az első építőelem. Még korai áttérni erre a változatra.

A felső képen SPX 1.737-es célárat tüntettem fel a várhatóan őszi csúcsra, de az utolsó hullámok ritkán érik el az ilyen idealizált kalkulációkkal létrehozott szinteket. A most folyamatban lévő, vagy az augusztus végétől esedékes kék 5-ös az utolsó Minor szintű trendmozgató szakasz a 2009 óta tartó Ciklus b hullám alatt. Megvolt ebből a nagyságrendből 11 darab, még egy hiányzik fel. Nála három trendszinttel nagyobb a befoglaló (uralkodó) Ciklus b, ezért ilyen helyzetekben szokott tipikusan előfordulni, hogy a jóval kisebb 5-ös hullám nem jut új csúcsra, hanem csonka marad. Nem kell neki feltétlenül csonkának lennie, de előfordulhat. Az ilyen új csúcs nélküli végződést előrejelezni nem lehet, ne is álmodjunk róla. Részemről mindez nem várakozás, csak figyelmeztetés: nem érdemes beleszeretni a célszintbe, mert simán előfordulhat, hogy - főleg a háromszög verziónál - végül már 1.667-körül véget ér a bul(l)i.

Közelről kibontva az elmúlt egy hónap értelmezése és az előttünk álló 1-2 nap alternatívái.

81 megjegyzés:

  1. Azt kizárja valami, hogy abc korrekció részeként még egy új aljat üssön az sp egy c-vel? Köszönöm,Adri.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Adri, korábbi hozzászólásaimban dupla zigzag korrekciónak vártam a teljes korrekciót. Itt:
      http://myelliott.blogspot.ca/2013/05/ero-euforia.html?showComment=1372173591672#c4808135244846523732
      Most szimplát számoztam, mert a lefelé kör - ahogy te is mondod, a (c) nem jött. Ettől még megvalósulhat, lehet a (b) mélysége a tipikusnál nagyobb. Egészen egy SPX 1655 fölé kitörésig érdemes rá számítani, onnan csappanna meg az esélye annyira, hogy mélyen eltehetnénk a fiókba.

      Még egy további adalék, amiről végül nem írtam a bejegyzésben: A jelenlegi [c] szakasz 1654-től 1560-ig meredekebb mint az [a] LD volt. Ennek a fordítottja a tipikus zigzag korrekcióknál, ezért nem ártana, ha valami elnyelné (befékezné) ezt a momentumot.

      Persze innen van nekem a háromszög alternatívám: visszapattan a piac a csúcs alá, amitől némi zavar támad a fejekben és onnan mind a bikák, mind pedig a medvék szuper óvatosak lesznek. Így kezd egy oldalazás kialakulni, ami "elnyeli" a nagy esés hatását. Mondom, ez az én "szavazatom" alternatíva kérdésében, de a te meglátásod épp ugyanolyan jó.

      Törlés
    2. Úgy néz ki,hogy ki lehet zárni a nagy 5/3 hullám indulását ezzel a visszaeséssel szerintem.Tehát vagy 5/2-ben vagyunk vagy valami randa oldalazásban,akkor pedig még mindig a nagy 4 --eshullámot tapossuk.
      lhebamy

      Törlés
  2. köszönöm fiúk! :) Adri

    VálaszTörlés
  3. Én úgy látom,hogy a dollár/jenben lefutott egy 5 hullám fel.Ma csinálta meg az "A" pontot.Jó eséllyel holnap jön a "B" pont egy shortnyitásra.Az ajrónál hasonló a szitu,lassan az is ffelfelé jöhet a tőzsdékkel együtt.A kábel és az aud is fordulatot mutat,így előfutárai lehetnek az emelkedésnek.dolcsi shortot sp longoot nyitpttam elég sok instrumentumban.

    lhebamy

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hogy állnak most az sp longjaid így 1613 körül? :)))

      totem..

      Törlés
  4. Ihebamy, az SPX-et hasonlóan látom, legfeljebb csúzli ügyben tennék még hozzá. Errefelé, a június 19-i lokális maximum közelében várható egy bear próbálkozás. Ha sikerrel jár, akkor egy bearish slingshot (csúzli) lesz belőle naposon néhány határidős piacon, illetve egy bearish konvergencia a cash indexekben.

    Ugyanakkor a mai - eddig szóló - bear gyertyát egyelőre érdemes úgy kezelni mint egy visszatesztet, hiszen hetesen egy igen erős bullish csúzli felett helyezkedik el. A nagyobb idősík általában felülírja a kisebbet, ráadásul az említett bearish momentum-konfigurációk még inkább csak esélyek, nem pedig kész, triggerelt fordulók. Inkább fenyegetettség a kék Minor 5, vagy a kék Minor 4-es háromszög elképzelésem szempontjából.

    VálaszTörlés
  5. Még konkrétabban arra gondolok, hogy itt
    http://2.bp.blogspot.com/-_A396uCTeZ8/UdJDq_2steI/AAAAAAAAB7s/5un8Z9D6YsU/s1568/JUL1_SPX_30min.JPG
    az "(a) vagy [i]" jelölést át kellene tolni a mai csúcsra, itt jöhetne egy nagy (eddigi legnagyobb) visszateszt "(b) vagy [ii]" formájában. Értelemszerűen (b), ha a kék 4-es hullámon belül vagyunk és [ii], ha az 5-ösön belül.

    Ez a változat feloldja a napos és a hetes közötti ellentmondást és tulajdonképpen mindkét oldalnak igaza lesz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ok, most ugyan szépen visszapattant, de a dax csúnyán lentmaradt..

      totem.

      Törlés
    2. ...ezzel csak azt akartam mondani, a dax már képtelen volt az emelkedésben usaval együtt tartani...

      totem.

      Törlés
    3. Majd nyit réssel hétfő északnak vagy 100 ponttal.

      Törlés
    4. korán szólaltam meg
      ..."a mai - eddig szóló - bear gyertyát", hm végül még a péntek sem lett bearish nap :) és a heti szinten is erőt mutat a piac

      Törlés
  6. üdv

    Lehet hogy nem oké de ez alapján én is a BULL verziót támogatom.
    http://kepkezelo.com/images/ld4qdc7ehssrdhgk3i7x.png

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. üdv Cimballi

      A hsz.-re nem írtál semmit lehet az volt vagy nem ? A ki törés valahogy alá támasztja ha igen akkor ez hogyan illik a kontexusba?

      Törlés
    2. Ott van a fenti ábrán a háromszög lehetőség, amit nagyon is reálisnak érzek.
      http://3.bp.blogspot.com/-EF3iAYyc83s/UdI35pgtZJI/AAAAAAAAB7c/S-OVG3tT4Zw/s1564/JUL1_SPX_D_alt.JPG
      Ha erre a heti rajzomra ránézel, akkor látod, hogy fel [b] hullámot várok. Tehát a háromszög nem "volt", hanem az alakzat majd csak ezután kezd hasonlítani rá, amikor a [b] csúcsból 1650, vagy magasabb szintről lefordul.

      Mint ahogy említettem is kicsit feljebb:
      "...visszapattan a piac a csúcs alá, amitől némi zavar támad a fejekben és onnan mind a bikák, mind pedig a medvék szuper óvatosak lesznek. Így kezd egy oldalazás kialakulni, ami "elnyeli" a nagy esés hatását".

      Röviden: ha háromszög van, az még sehol sem tart - az előttünk álló héten befejezhetjük a [b] hullámát és elkezdhetjük a [c]-t le, de még azt követően is van [d] fel és [e] le. Az ábrán is szerepel, hogy "akár augusztus végéig kihúzhatja" oldalazásban. Amikor májusban először szóltam a háromszögről, akkor is mint 'készüljünk rá fejben' lehetőségről szóltam. Ma is csak az. A hsz-et először igazán a [c] pont környékén lehet erősen számításba venni.

      A váltakozás elve miatt ismételgetem vagy hsz, vagy zigzag várható kék 4-nek. Ha a zigzag nem elég, akkor kioldalaz egy háromszög az imént linkelt ábra szerint.

      Törlés
  7. A mai nappal a Russel 2000 új csúcsra ment, illetve a napi zárója is a a május 22-i maximum felett van. A pénteki zárója a történelmi legmagasabb (ATH) heti záró eddig. Mindezek megerősítik, megnövelik annak valószínűségét, hogy a május 22 - június 24 eső szakasz valóban egy korrekció, vagy annak az első [a] szakasza.

    VálaszTörlés
  8. Az euróról van e valami elliotos elképzelés? 1,27xx ről már illene egy felkört csinálnia szerintem 1,3 környékére minimum.Vagy rosszul gondolom és uton van a paritás felé?
    lhebamy

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Napos chart szerint a nem-elliottos fejváll és egy lefele menő impulzus kellemes konszenzusának tűnik 1.2 - 1.13 közötti célárral.
      Esetleg egy közbenső korrekció lehet nemsokára nyakvonal-visszateszt képében.

      Mellékesen: ami azt illeti, nekem pont az euro/USD helyzete miatt maradósak ill. egyre erősebbek a korábbi kételyeim a longos 'lesz még egy ATH' verzióval kapcsolatban.

      Törlés
    2. ez nem feltétlenül igaz. az április-májusi index emelkedésben jobbára stagnált az eurusd. de az ath-ról tartó korrekció idején egyértelmű negatív korreláció volt közöttük . index az usdjpy-vel korrelál azzal meg sok gond nincs...egyelőre. nálam is 1700-1710 az spx target de nem várok vele őszig, szerintem még ebben a hónapban meglesz. csak június hónapban több mint 50mrd usd hagyta el a kötvény alapokat. a lecsökkent forgalom mellett ha ennek csak egy részét rántják be a részvény piacra az elég lesz az ath-hoz. a következő predikcióm az, hogy az spx 1700-1710 lesz az éves csúcs. a 10éves us-bond hozam fel fog jönni 3.3-3.5 százalékra a következő 2 hónapban. és ez lesz az a forduló pont ahol az eszközrotáció ( kötvényből ki rv-be be ) megtörik . komoly equity eladások jönnek, mindenki a magas kamatokról fog beszélni, ismét ömlik majd a pénz a kötvény alapokba. csakhogy a fednek eszében ne jusson azon gondolkodni, hogy visszavágja az eszközvásárlási programot. októberre lejövünk 1550-1570ig ( hetes 50ma teszt ). ott majd megint lehiggad a piac. bernanke nem csökkenti a qe programot, ismét emelkedés az év végéig .de ez már csak az utolsó tánc lesz a komolyabb korrekció előtt. 1650-1680ig is felmehet,de 1600 környéki ( kész a fej-váll ) zárót várok 2013 dec. 31el. viszont 2014 első fele kemény lesz. Bernanke távozik, jön az új fed elnök januárban, nagy lesz a bizonytalanság . De a piac nem fog várni. Január elején kezdődik a komoly sell-off. letörik a 2011 októbere óta tartó trendvonal ( qe 2-3-4 )és az első negyedévben 1400-1450 között is lesz a piac. itt fogja tesztelni a piac a 2009low-tól tartó trendet és a hetes 200ma-t. ennél tovább sajnos nem látok előre :)

      Törlés
    3. Volt erről itt szó áprilisban. A képről hiányzik az azóta szépen felépült kék 'b', nem véletlen toporgunk picivel a feltételezett kék 'a' alja fölött. Nálam továbbra is sanszos ez a paritás nélküli verzió 1.245 körüli célárral, majd pedig cél 1.41 környéke.

      http://www.kephost.com/images4/2013/4/4/a1_2013_4_4_qugk8uxguj.gif

      szarvasvadasz

      Törlés
  9. Szerintem a hetes idősíkon nézve még nem szabad kizárni azt a gondolatot, hogy EU-ban egy komplexebb flat B hullám jön le...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Érdekes felvetés, de valóban az impulzushoz még hiányzik 1vagy 2 db 5-ös hullám. Usd chf-t szoktam ilyenkor segítségül hívni. Ott mos én 3 kész, abból 1-es,3-as azonos méretű hullámot látok, emiatt könnyen lehet ABC, viszont váltakozást nem érzékelek benne , ha lesz még egy felszúrás, akkor azt impulzusnak tekinteném.

      Törlés
    2. Kedves brikka!
      És abból a "C" célára 1,38 körül ?
      Lhebamy

      Törlés
  10. Szia Vik,

    Ez a komplex flat B tényleg csak egy felvetés. Depriv gondolatát akartam kiegészíteni ezzel a lehetőséggel, mert hetesen az RSI támaszt foghat. Kábelre is állhat ez a forgatókönyv, viszont usdchf (de főleg az aussie) szerintem más tészta.

    ---------

    Szia Lhebamy,

    Ha egy komplex flat B hullámában is vagyunk, max. 1.34x környékére várnék egy [c] hullámot, de nem 1.37x fölé. Csak azért akartam beírni ez a lehetőséget: mert még nem lehet kizárni, arányában beleférne az értelmezésbe; az rsi hetesen támaszt foghat.

    Nálam az elsődleges értelmezés továbbra is a ciklus szintű b hullám, ami már akár készen is lehet, és már a c hullámban lehetünk lefelé. Aztán, hogy tényleg így van-e, az majd kiderül ;)

    VálaszTörlés
  11. Örömmel látom a kemény mag visszatérését. Welcome everyone.

    Hogy EUR-ban kavarjam a tisztánlátásotokat, emlékeztetőül ez volt a március 8-án "kelt", nagyjából a jövő év végéig mutató nagy kép ábra:
    http://4.bp.blogspot.com/-lOvFqca_PIg/UT6i9VQDj_I/AAAAAAAAB4A/wkdGmCGcxDM/s1600/MAR11_EURUSD_weekly.JPG
    Paritásig nem merészkedtem / -tünk, hanem "csak" 1,08-ig, ami szintén nem kevés.

    Ugyanakkor ha egy piac három alkalommal nem visz át egy szintet, mint itt most az 1,28-at, akkor erősen meg fog próbálkozni az ellenkező oldalon szétfeszíteni a határokat. Nem foglalok állást rövid távon csak ezt a néhány adalékot nyomtam.

    VálaszTörlés
  12. Sziasztok, SP-ben a mai réssel való nyitás után be is fejeződhetne a b hullám. Mit gondoltok? Adri

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A "visszapattan a piac a csúcs alá" elvi cél mostanára valóban teljesült. Ha konkretizálom, akkor a háromszögek b-től e-ig hullámai általában 70-85%-ot korrigálnak. Itt a 85% valahol 1667-nél nyitásban megvolt. Eddig o.k.

      Van azonban egy másik gond: nem várnék ide tovahaladó háromszöget, de nyilván nem lehet kizárni. A háromszög egyetlen olyan hulláma, amely 100%-nál többet retracelhet, azaz itt új csúcsra mehet a 'b'. És arról se feledkezzünk meg, hogy a fenti elsődleges értelmezésem szerint az 5. hullámban vagyunk, a háromszög csupán az erős alternatíva meglátás, ami ha akkor... feltételekhez kötött.

      Ebben a helyzetben, a nagy momentum miatt én úgy kezelem, hogy valaminek a harmadik hullámában vagyunk. Hogy ez a kis c harmadikja a hsz [b] alhullámának (c) hullámán belül, vagy szimplán a nagy 5-ös [iii]-as hulláma, nos az ebben a pillanatban nem érdekel, mert újabb csúcsok jönnek, azaz a pullback-ek végét érdemes vadásznom.

      A rést gondolatban helyettesítsd egy nagy teli trendgyertyával. Mit csinál most a piac? A gyertya 25-40%-át visszavéve konszolidálja. Szerintem egy következő felfelé kitöréssel a mai nap vége felé érjük el a hármas pontot. Akár így, akár úgy.

      Törlés
    2. Az alacsonyabb rendű hullámok méretéből 1680-1683-ra várnám az ilyen intenzív réses emelkedés végét, azaz a valamilyen kis al-harmadik végét. Onnan belassul a folyamat. Egy kicsit tudom árnyalni már a végső csúcsra vonatkozó feltételezésem is: 1726-1737 a tartományra gyúrnék, ha a nagy kék 5-ös hullámban vagyunk.

      Törlés
    3. Köszönöm Cimballi! őszintén szólva értem is meg nem is, hisz, ha háromszögön belüli b, azt is erős momentum vezérli fel, vagy rosszul gondolom? Adri

      Törlés
    4. A [b] hullámokat úgy jellemezném, mint a túl korai, már-már kapkodó, túl agresszív trendirányú kereskedők hulláma. Jól tudják a trendet, de túlságosan sietnek, erősebbnek vélik, mint amennyire erős még. Ezért az előző meredek eséstől elbizonytalanodó hosszabb távú longot zárók és a nagyobb eséstől felbuzduló agresszív shortos skalperek várják őket fent, akik sokszor úgy tűnik eléggé a semmiből lépnek elő. Ne kis idősíkra gondolj, én most kb. a hetin látom mindezt bele a játékba.

      Egyébként az Építőelemek füzet 27. oldala körül olvashatsz találsz így említést róla: az "agresszív eufória" terméke.

      Törlés
  13. Ha jól nézem, DAX futi most/mai nap ugyanazt a rendszert rajzolja M15-ön, mint naposon :-)

    VálaszTörlés
  14. Úgy néz ki,hogy tegnap eldőlt: A 4 hullám biztosan végetért,és immáron az 5/3 hullámban vagyunk szerintem kb,1680 tetővel.
    lhebamy

    VálaszTörlés
  15. Amikor ilyen szépen, heteken át majdnem betűről-betűre összejön, működik minden, akkor hová bújnak az okostojás kwi-ik és a tudom is én már hogy hívják a másik eszelőst? Az ilyen "értelmesen" tátogókra gondolok :-DDDD

    Burner

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Időről-időre próbálkozik, ne félj, de amint te is tapasztalhattad, a rendszer automata moderáló funkciója bekapcsolt állapotban van. Ennek folyománya, hogy megjegyzések csak USA nyitva tartásban 15:30 és este 22:15 között jelennek meg, amit ezen kívül szóltok hozzá, az 15:30-ig várakozik.

      Törlés
  16. A Russel után az NDX is csatlakozott az új csúcsosokhoz a májusi maximum felett, illetve az SPX és a Dow is új napi záró maximumot ért el, következésképp a vonalgrafikonosoknál kivitte az eddigi tetőt.

    VálaszTörlés
  17. "A [b] hullámokat úgy jellemezném, mint a túl korai, már-már kapkodó, túl agresszív trendirányú kereskedők hulláma." Az 1560 óta tartó sok doji a SPY-ban épp erre a kapkodásra utal nem?. Bár írtad, hogy nagy idősíkon nézzük a dolgot, de nagyban ez a fajta stílusjegy számomra felfedezhetetlen. Adri

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nézd az ívet, Adri.

      A dojikat ebben a kontextusban nagyon nehéz súlyozni, olvasni. Inkább nézd meg, hogy az emelkedésnek van egy exponenciálissá váló gyorsuló jellege és egy pillanatra feledkezz meg a gyertyatestekről. Ez az "ívelés" erősödő emocionális bevonódásról tanúskodik, ami mindig a beszippantott "jaj nekem, valami jóból lemaradok" tréderek vesztét okozza. Itt, ahol potenciálisan befejeződő Ciklus szintű trend végén a korábbi csúcs ellenállása van, egyre gyorsabban veszik meg és egyre többen a visszateszteket, miközben kilométerekre vannak a jó stop helyszínek. Aki itt hosszabb távra létesít pozíciót, annak borzalmas kockázat:hozam aránya van. De láthatóan a nagy lelkesedésben ez egyáltalán nem zavarja.

      Másrészt hasonlítsd össze az emelkedés szögét a hosszabb ideig fennmaradni képes trendszakaszokkal. Meredekebb. Minden korábbinál meredekebb. Ez pedig gáz, könnyen kimerülést hozhat és igazán optimista vagyok, amikor "csak" egy háromszöget feltételezek alternatívának. Ezért is csak alternatíva és úgy gondolom, hogy operatív (elsődleges) verzióban ez a kék 5-ös fel, ami ha ilyen tempóban halad, akkor villámgyorsan fog összeomlani is.

      Törlés
    2. "ez a kék 5-ös fel, ami ha ilyen tempóban halad, akkor villámgyorsan fog összeomlani is."

      utoljára 1997 októberében csinált pl a russell 7 egymás utáni ath-t. úgy néz ki,hogy minden összeáll egy tökéletes viharhoz. továbbra is tartom,hogy ebben a hónapban meglesz az 1700-1710 ( fut nem cash ) majd onnan gyors 130-150 pontos (az elmúlt 5 évben megszokott 8% körüli ) pullback.
      viszont addig a helikopter benny féle múlt heti gap szerintem ideális stop szint a longnak. rövidtávra mindenképpen. viszont teljes mértékben egyetértek azzal, hosszabb távra ez már nem jó risk-reward ( 1:1 max 1:1.5 )a longra .

      Törlés
    3. Korábbi felvetésedben szereplő július végi, augusztus eleji 1700 feletti csúcs elérésével egybecseng a kék 5-ös elsődleges (fő) verziómmal. Az 5-ös mostanában éri el az eggyel kisebb [iii]-as alhullám csúcsát. Talán épp holnap lesz meg a pivot és akkor onnan később még újabb ATH következik, de a gyors fázis véget érhet, jöhet a július 3-a óta legnagyobb korrekció. A piacot ebben az állapotában, ilyen napos és H4 momentum mellett még valóban nem lehet shortolni, itt még a bikáké a terep. Egyedül a már júliusban befejeződő Ciklus szintű végső csúcsban nem bízom, beletáncol ez bika még augusztus első hetébe.

      Törlés
  18. A július 3 óta legnagyobb korrekciót könnyű lesz teljesíteni, hisz azóta fél százaléknál nagyobb esés nem volt. :) Adri

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. o.k. nem szerettem volna túlvállalni magam az ígéretekkel :)
      Amíg nincs meg a lokális csúcs, addig veszélyes találgatásokba beleélni magunkat, de azt akartam mondani, hogy az ott július 3-án, a kis [ii]-es, ahonnan 1604-től indul és optimális esetben 1693-ig tart a [iii]-as. Az 1604-1693(?) szakasz 38%-os retrace szintje 1658 lenne, ami egész jól megtenné [iv]-es alhullám célnak, onnan indulna fel az ötödik ötödikje, ami 4-5 nap időtartamot emelkedik majd.

      A [iii]-as 1693 feletti másik lehetséges nagyságrendi maximuma 1703 körül lehet. Bármelyik is legyen, szerintem a héten mutatja majd magát. Addig pedig ezek a számok nem többek, mint elemzői asztalon létrehozott idealizált álmok. Lássuk az árfolyammozgás mihez kezd az említett szinteken.

      Törlés
  19. Üdvözlet Cimballi!
    Dax-ban mit látsz? ott nem nagyon megy az új csúcs, szerinted lehetséges, h behozza USA-t, vagy az látszik, hogy kezd levállni és nem bírja az emelkedést...
    Forcag

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tudom Forcag, szerintem nagyon lemaradt. Ha választanom kell, hogy melyik indexnek van a többire vonatkozóan prediktív értéke, akkor mindig úgy tartottam, hogy az a DAX. A DAX előbb "érzi" a gyengeséget és az erőt is, ő a "leading indicator".

      USA-ban előttünk van még a kis [iii]-as befejezése talán holnap, utána [iv] le, [v] fel. Ennyi elég lehet a DAX-nak az előző csúcs közelébe kerülni, 8400 fölé, de szerintem már a 8558 nem lesz meg neki.

      Törlés
  20. DAX-ban szerintem érdemes foglalkozni hetes tf-en a diagonál [C] verzióval. Ha ez lenne, akkor a mostani emelkedés lehetne C of (5) of [C] of b...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ED (5) hullám lehetőségét vizsgálva, A of (5) éles számozhatatlan, míg C of (5) egy tagoltabb, lassabb (és idegőrlőbb) emelkedést produkál. Meglátjuk ;)

      Törlés
    2. üdv!
      Tudnád ezt szemlélteni ábrával!
      köszönöm,
      Forcag

      Törlés
    3. Szia,

      Ne haragudj, de most nincs rá lehetőségem. Max. jövő hét elején tudom majd újabb ábrával illusztrálni.
      Addig is egy régebbi ábra:FDAX 06-13 (Weekly) Week 33_2011 - Week 17_2013

      Azóta vagy elkészült az ötödik is (mert overthrow-t azért csinált), vagy csak A of (5) volt éles, és most jön a feljebb említett tagoltabb C of (5). Előző negyedik hullám szintjét nem vette ki az esés, ami ráadásul pont az intenzívebbé válása után fordult és kezdett el emelkedni.

      Ehhez jött még, hogy hetes bika SS van elsülőben szerintem és az RSI bulltámaszról pattant. Egy marginális új csúcs szerintem benne lehet. Ránézésre az út nagyját már valószínűleg megtette, fibó arányokat érdemes végignézni több idősíkon is.

      Törlés
  21. EURUSD-N sztem júli9től feljött egy ABC, ami vagy egy LD, vagy egy ED első szakasza, vagy ha impulzus ment előtte lefele, akkor egy dZZ elsö szakasza.Júli 15-től pedig lehetett egy LD, aminek a korrekciója hamarosan befejeződik, és megyünk felfelé. Bearish alternatívám, hogy júli 11-től egy egyes hullám jött le, de a jelenlegi mozgás nekem nem ezt sugallja. Meglátjuk...... :)
    Érdekelne Brikka, de más véleménye is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én tegnap egy füles csészére gondoltam benne.Még mindig lehet az,csak kissé nagy lesz a füle.Szerintem kulcsfordulót láttunk az elmúlt héten,így az eséseket kb 1,34-ig szvsz.venni kell.

      lhebamy

      Törlés
    2. Naposon szerintem wait and see most egy picit az EU. Komplex flat eddig működik, ideális szintet (A végpontját) elérte, ami nem jelenti azt, hogy még nem mehet feljebb...

      Törlés
    3. szia Cimbali
      pénteki záróval meglehetett a csúcs vagy még mindig újabb target zona jöhet


      https://securecdn.disqus.com/uploads/mediaembed/images/556/3469/original.jpg

      Törlés
    4. Hi Ber, majdnem csak ismételni tudom a keddi ajánlásomat.

      "1604-től indul és optimális esetben 1693-ig tartó" hullám a kis [iii]-as a nagy kék 5-ösön belül. Azaz ide még csak a [iii]-as lokális tetőt várom. Mivel szerintem [iv]-es indul és a négyesek inkább oldalazóak, ezért kialakulásuk alatt többször is kiszúrhat kisebb új csúcsra piac. Amikor vége a [iv]-es hullámnak, akkor még van egy rövid kitörés északnak, amire azt várom, hogy "az ötödik ötödikje 4-5 nap időtartamot emelkedik majd". Ez az elsődleges.

      Változtatni csak az alternatívák rangsorában változtatok. A második helyen most már nem a fenti
      http://3.bp.blogspot.com/-EF3iAYyc83s/UdI35pgtZJI/AAAAAAAAB7c/S-OVG3tT4Zw/s1564/JUL1_SPX_D_alt.JPG
      nagy háromszög áll, hanem az, hogy a leginkább a Dow-ban szépen kivehető július 11-17-i oldalazás a várt [iv]-es háromszög, amiből itt még lesz 2-3 nap felfelé vitézkedés, de már az előttünk álló héten eléri a végső csúcsát a piac. Azért csak második ez az alternatíva, mert szerintem az említett kis háromszög túl kicsi, inkább csak a [iii]-as hullám alatti még kisebb (iv)-es pullback és az újabb kitöréssel mostanára csak a [iii]-as végéhez jutottunk.

      Törlés
  22. Már három éve, elég sokszor elhangzott itt: "már az előttünk álló héten eléri a végső csúcsát a piac." vagy valami hasonló...

    Péter

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A közeli csúcs egyelőre az alternatíva. Alternatíva = tartalék. Az alternatíva akkor játszik, ha nem az van, ami az elsődleges. Konkrétan az elsődleges az emelkedés átmeneti megtorpanása fel-fel szurkálás, majd valamennyi esés-oldalazás. Ez a heti menüm.

      A végső csúcs dolgáról azt írtam, hogy "a piacot ebben az állapotában, ilyen napos és H4 momentum mellett még nem lehet shortolni, itt még a bikáké a terep. ...a már júliusban befejeződő Ciklus szintű végső csúcsban nem bízom, beletáncol ez bika még augusztus első hetébe."

      Péter, mindig fogsz találni olyat amit nem működik. Mindig, 5 év múlva is fel lehet hozni a korábbi téves következtetésem. Ha végiglapozol az elmúlt hónapokban messze ez volt a ritkább eset.

      A piacon várakozásokat, következtetéseket fogalmazunk meg nem a tuti következő elmozdulást. Sőt, még helyesebb azt mondanom, hogy nem is a várakozást, hanem a bármilyen következő elmozdulás kontextusát. Ha itt esnénk, azt leginkább utolsó előtti hullámnak tartanám.

      Szoktam idézni egy neves trédertől:

      „Sohase gondold, hogy tudod, mit fog tenni a piac...
      Egyszerűen nem tudhatod.”

      Törlés
    2. Mi volt a gond pl. ezzel a válaszommal? - ha már így dörgölgetünk egymás orra alá:
      http://myelliott.blogspot.ca/2013/05/beszelgetes-majus.html?showComment=1368507676343#c1861816800987492489

      május 14-én, majd két nappal utána ezzel a rajzzal megerősítve:
      http://4.bp.blogspot.com/-Yv7ZRFJNujw/UZmjt3TU_8I/AAAAAAAAB64/s8PXgiPoW6o/s1600/MAY17_SPX_10min.JPG

      Törlés
    3. Sziasztok!
      Épp írni akartam, hogy a Nasdaq legalább egy kis lefelé korrekcióért kiált, erre el is indult lefelé.

      Törlés
    4. Hi, technikai kérdés: látom háromszor próbálkoztál hozzászólni ugyanazt. A másik kettőt nem lényeg, ugye?

      Törlés
  23. nem, nem, csak nem írt ki semmit akkor :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gondoltam. :) Az szoftveres moderátor késleltette, várta a jóváhagyásom. Ilyen esetben nem szükséges megismételni, amint látom, manuálisan továbbengedem. Sorry, a bosszúságért.

      Törlés
  24. Szia Cimballi, a nagy háromszög helyére kerülő másik alternatívát kifejtenéd egy picit, mert nem igazán értettem és nem is láttam előzményét a mondottaknak. Illetve szerinted jelen állapotban mi az a kritikus szint, aminek leütésével bevéshetnénk a november óta tartó 5-öst? Adri

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hello, egy bejegyzésben holnap megmutatom.

      Törlés
    2. Egyébként a mai nappal már szépen látható naposon is a negyedik alhullám korrekció, amely a július 3. óta zajló emelkedő szakaszt hivatott korrigálni.

      Törlés
  25. Eu-ban az emelkedés 1.275x környékéről eléggé a-b-c szagú, amelyben a c hullám eddig ED-nek tűnik.

    VálaszTörlés
  26. Egyetéertek, bár Én DZZ-nak tekintem, de a lényeg u.az. :) ED-végénél játhatunk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. én mondjuk még csak harmadik végére gondoltam egy esetleges ED-n belül. Kábel már kijött a csatiból naposon, de ott is várnék még egy felfelé kört, de még ebben ezelőtt lehet egy lefelé kör 1.53 környékére, mint egy flat C befejező hulláma, amely szintén diagonál lehet - a változatosság kedvéért :)

      Törlés
    2. kábelen belül m30-on egy esetleges lefelé kör [C] of (5) lenne nálam...óvatósságra int, hogy over-throw már megvolt, késznek lehet számozni. 1.535, de méginkább 1.563 törése esetén elvetném a dolgot.

      A magasabb idősíkon az elsődleges számozásom szerinti befejező hullámot 1.54 fölé várnám...

      Törlés
    3. jav: de még inkább 1.5363* törése...

      Törlés
    4. Izgalmasan alakul az EUR. Vagy egy négyes flat, vagy háromszög formálódik C-n belül, vagy folyamatban van az 5-ös ED.Akkor pedig tudjuk mire lehet számítani :)

      Törlés
    5. Úgy tűnik 5.hullám (EUR), de nem Ed, csak LD-vel indult, az tévesztett meg. Ez impulzus a javából. Ha nem C, akkor vicces lenne egy 1-21-2

      Törlés
    6. Igen, most ugrik a majom a vízbe. Eddig jó, aztán majd meglátjuk: JUL25_EURUSDH4

      Kábelben is trükkösen, de meg van a minimális célzóna (bár benne van, hogy egy exp. flat C-je jön fel, akkor meg mehet feljebb is). Két verzió volt egy a-b-c emelkedés végére: JUL25_GBPUSDH4 JUL25_GBPUSDH4_II

      Az előbbit választotta a piac (szvsz (v) of [iii] csonka lett)

      --------------------------
      One wave at the time. ;)

      Törlés
    7. Mindig megijeszt, ha ilyen impulzív egy korr. vége. 1.344 a céláram, de akkor már majdnem megdől az elképzelés. Neked nem gyanús, Brikka?

      Törlés
    8. Elképzelhető amit mondasz. Többféleképpen el tudok képzelni egy emelkedést.

      Figyelem, hogy alakul. Könnyen el fogjuk dönteni a diagonált, mert ha ED volt a C, akkor kb 4 kereskedési nap alatt el kell érni az 1.3 körüli szintet...

      Amúgy ED 5-re amúgy is jellemző az over-throw, ezért én vártam is erre egy picit.

      A lehetséges ED-n belül a kritikus szint: 1.316x, negyedik hullám kiindulási pontja...

      Törlés
    9. Ma rájöttem, hogy nem lehet ED, mert 5 hullámmal indult a C . A négyes igaz beszúrt az egyes alá. A négyes után megint megvan az 5 hullám. Tehát innen mehet délnek, vagy megnyúlhat az ötös, vagy az egész egy impulzus

      Törlés
    10. szerintem trendmozgató és korrekciós háromszögeknél is gyakran előfordul, hogy ami inkább impulzívnak látszik, arról utóbb kiderül, hogy az előbb említett alakzatok közül valamelyiknek a része...

      Törlés
    11. evvel mit akarsz mondani? Melyik 3szögre gondolsz?

      Törlés
    12. úgy általában, diagonal triangle és sima triangle...

      Törlés
  27. Cimballi "Egyébként a mai nappal már szépen látható naposon is a negyedik alhullám korrekció, amely a július 3. óta zajló emelkedő szakaszt hivatott korrigálni." fent ezt írtad nekem ebböl az jön le, hogy még a 3. 4-jét fogja talán a piac el kezdeni akkor hol lesz a 3. 5.-je valamint a nagyobb 4-es hullám és utána a nagyobb 5. Ez így még szept. el tarthat vagy nem jó értelmezem.

    armi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amit mondasz az sem elképzelhetetlen, de én inkább arra számítok, hogy a most zajló negyedik (ami már naposon is látszik) fog nagyobbra növekedni és belőle nő majd ki az ötödik ötödikje. Ez az egész akció lemehet akár 10-12 kereskedési nap alatt. Persze csak akkor érdemes időpontot becsülni, ha valóban látjuk a négyes teljes kiterjedését. Éjszaka már rajzon is mutatom.

      Törlés

Rendszeres olvasók

Alakzatok bar grafikonon

ALAKZATOK AZONOSÍTÁSA

Prechter könyv

Kötvénybaj

Europai válogatás

A Mánia vége

Alapleckék

Magunk döntsünk

Diverzifikáció?

FOREX video

10 piaci tévhit

Mítosz a Fed körül

8 könyvrészlet

Theorist '09. nov.

15 írás ill. video a hitelválságról

Mozgóátlagok

Címkék

200 SMA (3) AAPL (2) adósság (5) Amibroker (2) André Kostolany (1) arany (4) aritmetikus (1) Barack Obama (2) báziscsatorna (4) belső nap (1) Ben Bernanke (1) Birger (1) Bollinger (1) Brikka (1) BUX (6) carry-trade (1) CFD (1) Charles Collins (2) Charles Dow (1) Club EWI (18) Conquer the Crash (2) csorda (4) csordaszellem (5) csúzli (3) DAX (6) defláció (4) depresszió (8) deviza (13) diagonal triangle (6) Dick Diamond (2) divergencia (4) DIX (1) dollárerősödés (12) double key reversal (2) Dow Jones (36) dupla hármas (7) dupla kulcsforduló (3) E-mini future (46) ék (8) Elliott magyarul (7) Elliott Wave Principle (9) Elliott Wave Theorist (9) Elliott-ciklus (18) előfizetés (8) elsődleges trend (12) ending diagonal (10) erősödő dollár (4) EURHUF (1) EURJPY (1) eurozóna (3) EURUSD (30) evening star (1) expanded flat (9) extension (12) extrém ármozgás (1) ezüst (3) FED (8) fej-váll alakzat (8) Fibonacci (33) flash crash (8) flat (17) Forex (6) Fotex (1) földgáz (1) fraktál (11) FTSE (1) Futures Junctures (4) GBPJPY (1) Goldman Sachs (3) Görögország (3) Hang Seng (1) háromszög (20) hatékony piac (2) hope (2) hullám személyiségjegye (11) infláció (1) inside day (1) IOU dollárok (1) Japán (3) Jason Farkas (2) Jeffrey Kennedy (11) jelzálog (2) Kína (3) kollektív hangulat (8) kombináció (10) korrekció (20) könyvajánló (4) kőolaj (1) kötvény (1) külső nap (1) leading diagonal (1) lineáris gondolkodás (3) logaritmikus skála (1) MACD (5) Mandelbrot (1) megnyúlt hullám (2) mérés (6) Minyanville (1) momentum (8) Morgan Stanley (1) mozgóátlag (3) munkaállomás (1) Nasdaq (28) Newsweek (1) NFP (4) Nikkei (2) Nonfarm Payrolls (3) nyersolaj (2) NYSE (4) opció (1) óriás szuperciklus (14) OTP (3) outside day (4) pánik (6) pit noise (1) Ralph Nelson Elliott (8) regular flat (3) remény (4) Robert Prechter (28) RSI (11) Russel (3) short (3) Short Term Update (3) slingshot (4) social mood (5) Socionomics (6) SP500 (107) spirál (2) SPY (55) Steve Nison (1) Stochastic (1) Stocklandyard (2) stop loss (2) szándékos csőd (1) szentiment (1) szignálvonal (1) szójabab (2) tananyag (25) Thomas Bulkowski (1) throw-over (2) tovahaladó háromszög (4) trendcsatorna (22) trendvonal (2) tréningprogram (12) túladott (5) túlvett (5) TWS (1) USD (14) USDCHF (1) valószínűség a tőzsdén (3) Vancouver (3) Venezuela (1) vertical spread (1) vezérlőelv (8) Wyckoff (1) XLE (1) Zaner (4) zigzag (35)