AZ ELLIOTT WAVE INTERNATIONAL AJÁNLÁSÁVAL:

Oldalak

2013. október 6., vasárnap

Az ékelődés üzenete - SPX

Diagonál lesz, vagy más záró szerkezet volt?

Az S&P500 előtt a még rövid távon mindig bull kinézetű Nasdaq grafikonon kezdem az értékelést. A technológiai index piacán az éppen egy évvel ezelőtti, októberi lejtmenet fordított (reverse) Fibonacci 200%-os célára 3261-nél található. A jelenlegi csúcs ettől mindössze 4 ponttal marad el. Gondolatom szerint a Nasdaq még egyszer megpróbál kilépni új maximumra, de jelentősen már nem haladja meg a korábbit. Tessék rugalmasan kezelni ezt a 3261-et, mert hiszen a heti bontáson érzékelhető magas idősík célár. Minden célár eleve egy arányosító becslés, itt ráadásul a rövidebb idősíkok egész más szintekre gyúrnak, ezért simán fölé ugorhat a piac. Inkább csak heti zárást nem várok már feljebb mint 3261, illetve egy magasabb heti záró esetén kezdenék kételkedni a kiválasztott mérés helyességében. Egyébként annak eltalálásához, hogy mikor lép be a heti idősík bear, túl zajos lesz egy 5-perces grafikonon vizsgálódni. Majd az előttünk álló hét valamelyik napos bear zárója kezdheti beindítani a fordulatot.

Az órás, vagy kisebb bontáson a csütörtök óta tartó emelkedés három hullámnak látszik, de úgy látom három hullámnak, mint ami egy befejezetlen, épülő szerkezet. A kis kettes jelölés helyett inkább öt hullámra kiegészülést várok tőle hétfőn-kedden. Elér-e új csúcsra? Nem tudni. Azt lehet megállapítani, hogy 1) egyre növekszik az oldalazó korrekció mérete és időtartama, ami közelgő fordulatra utal. Másrészt korai a napon túli short, mert 2) nincs hozzá jó stop helyszín. A divergáló 3257-es csúcs nem szolgálna elég megbízhatóan egy szving short setupot. Mindkettő tény, a többi csak következtetés. Továbbiak a grafikonon feltüntetve.

A Nasdaq cash index növekvő oldalazásai óráson...

Egyébként akkora az alakzat, hogy még egy heti vizsgálat is túl kis idősík hozzá. A havin (most nincs hozzá ábra) tisztán hét hullám az emelkedés 2009-ről, ami a korrektív alakzatok szakaszainak tipikus száma - itt ebben az esetben dupla zigzag korrekcióra utal.
Hetin: Novemberben (2012-ben) legalább Középtávú korrektív aljnak feltételeztük a minimumot, ami azóta is megállja a helyét. Mostanára az emelkedésre feltehettünk egy trendvonalat (piros), aminek májusi csúcsba áttolásával adódik egy csatorna tetőnk. Amikor a piac csökkenő momentummal próbálkozik kimászni egy ilyen csatorna tetején, az ritkán eredményez fenntartható kitörést. Egyelőre böködi-böködi, de nem bírja szusszal. Sok az átfedés a heti gyertyák között. Ha lefordul akkor még egy ideig maradok a napon belüli 20-30 pontos trendek kereskedésénél, majd a kritikus szint törése után veszem komolyan, hogy itt cudar dolgok történhetnek.

...amellyel a heti csatorna tetejével birkózik.
Az ilyen csatornavonalak felett túl ritka lehet a levegő a bikáknak.

Kevésbé bull vizekre evezünk a SPX vizsgálatával. Akarom mondani egy bear piacról lesz szó. Hozzászólásomban egy hete így következtettem: "Az esés rossz helyen találta a heti idősíkot. Olyan helyen, ahonnan a jelenleginél mélyebb korrekcióra, vagy majd később trendfordulóra lehet következtetni. A momentum elakadt a heti RSI 60-as értéke körül. ...[A hetin lehetnek] olyan bear folyamatok, ami miatt egy szóló bullish napos fordulós gyertya irreleváns, illetve ... túl kicsi léptékű információ. A domináns idősík szempontjából csak zaj."

A hetin zajló ékelődésre érdemes még felfigyelni. Szándékosan nem nevezem diagonálnak, mert nem lenne helyes következtetés. Klasszikus technikai analízis ékről van szó, ami többféle Elliott-i forma lehet. Sokszor említettem már, Elliott formációi sokkal egzaktabbak, pontosabban definiáltak. Ebben a mostani kontextusban alapvetően két eset van, vagy 4-5-4-5 széria, vagy pedig záró diagonál az "ékelődés". Ha az utóbbi, akkor az még nincs kész, ezért nem helyes komplett diagonálnak tekinteni. A diagonált ugyanis nem indíthatjuk előbb, mint június 24. Ami előtte volt, az nem lehet része ED-nek. Akkor pedig csak a diagonálon belüli 1-2-3 hullámot láttuk eddig, míg az utóbbi három hét esése a négyes hullám. Vagyis ami június 24 óta történt, az kevés záró diagonálnak. Mindegy, mindkét esetben egy záró szerkezetet figyelünk, de az egyiknél bent van a csúcs, a másiknál még hiányzik egy felfelé kör.

SPX heti ékelődés: diagonál, vagy más záró szerkezet?

Melyik van? A lenti órás ábrával bemutatom a véleményem, de a kérdésben legjobb, ha mindenki maga mérlegel. Mindkét irányt látjuk, mindkettőre gyűjtjük az információt. Az egyik szcenárió felé billen a mérleg, az lesz a lehetőség, a kidolgozandó kereskedési ötlet, a stratégia alapja. A másik, amit így alternatívának tartunk a fenyegetés. Ezt jelenti a döntés a jelenlegi eső szakasz kontextusáról. Részben az emelkedő szakaszok impulzív szerkezete miatt nálam a "bent van a csúcs" 1730-nál megoldás felé billen a mérleg. A piac csak a későbbiekben dönt majd a meglátásom helyességéről, de az esést, amely a hét második felében megakadt, magam egy egyes hullámnak vélem az új eső trendben. Azaz bear trend eleji szituációban vagyok, ezért a 15-60 perces tetőzéseket keresem shortra, de amint az esés begyorsul, már kezdem is a csökkentést, majd bezárok mindent. Ilyenkor még olyan mélyek és erősek a felfelé tesztek, hogy azokat nem érdemes shortban kiülni. A zárás - újranyitás megy.

Az S&P három eső hete kibontva 30-percesen. Még mindig a felfelé körök elakadására,
vagy rövid fals kitörésekre számítok - le [i], fel [ii].

A szeptember 23-a óta zajló gyenge, majd az utóbbi napokban egyre erősödő vételi próbálkozások nem vezetnek jelentős kitöréshez, hanem rendre eladókra találnak. Kisebb idősíkok igyekeznek venni, de nem csatlakoznak be hozzájuk a távolabbi perspektívák játékosai, ezért nincs fel folytatás, csak alacsonyabb tetők sorozata.

137 megjegyzés:

  1. Ida válaszolok UJ-val kapcsolatban.

    Egy ötödik hullámot várok elsődlegesen, talán (E) hullámnak lassan vége lehet, overthrow-ban van az árfolyam. Most kell megvárni a megerősítésre. Minimális célszint egy hszből 106.7 lenne. 95.7x alatt erősen megkérdőjeleződne a hsz minta, 93.7x alatt pedig ki is zárnám azt.

    Meglátjuk, mert a szept. 11-től lejövő mozgás más alternatívát is nyújt a nagyobb kép tekintetében, mivel H4-en és alatt szemlélve az egész könnyen lehet egy ED C hullám is. Ebben az esetben elképzelhetőnek tartok egy megnyúlt [5] hullámot, vagy esetleg egy ED befejezést- Utóbbinál viszont akkor ez még csak B of [1] hullám vége lenne...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A napos fej-vállból nem lett semmi,megindult felfelé az ajró.Át kell térnünk bull számozásra? Ebben az esetben a célár szerinted? Én elliotot nehezen tudok belelátni,főleg 5 hullámban.
      lhebamy

      Törlés
  2. Szia Cimballi!

    Megítélésem szerint kritikus szintekig lejöttek az indexek. Szerintem ha innen fordulnak, akkor még lehet egy 5. hullám felfelé, ha nem akkor itt a trendforduló. Szerinted?

    Köszi
    Zorro

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hali, korai még felfelé körön gondolkodni, elég harmadik hullám karaktere volt a keddi esésnek. 1644-ig minimum levárom az SPX-et, ha korrektív egyáltalán. Ha jó a legalsó ábra, amit rajzoltam, akkor még ott kezdődik csak a tánc. Igyekszem kihasználni a trendelő napokat, de könnyű dolgom van, mert amint a bejegyzésben is írtam én azt hiszem, bent volt a csúcs 1730-on. Ha korrektív az esés, akkor komoly heti folyamat, RSI 40+ körülig nagyon meg sem áll, az pedig még két heti gyertya, vagy több, hacsak nincs valami extrém pánik.

      Törlés
    2. üdv Cimballi

      Az 1644 akár már ma le szúrással meg is lehet. Itt a blogon ha jó emlékszem pár éve írtad hogy a nagy trendfordulóhoz a piacoknak össze kell állni, egyenlőre úgy néz ki legalábbis nekem, hogy 2-3 hete csupán az amcsi piacok esnek, még Európába az indexek főleg a DAX csak oldalaz szint pár pontra van a csúcstól. Egyenlőre jelét sem mutatja komolyabb lejt menetnek.

      Törlés
    3. 1644 nekem kevésbé cél, inkább egy szint, aminél erősen figyelni fogok és elkerülöm, hogy egy éles felfelé kör váratlanul érjen. Nem zavar a DAX, a legjobb trendek lassan indulnak és később gyorsulnak be. Szinkronban esést pedig magasabb rendű harmadik hullám idején várok. Az egyetlen olyan pont, amikor az összes index összerázódik. Ha megnézed történelmileg, még az USA indexek kitörés előtti bázisai is eltérő alakúak. Egyes és ötös hullámok idején ugyanúgy nem mozognak együtt, mint korrekciók alatt, mivel ott a mozgások ugyanúgy ellentétes erők konfliktusát tükrözi. Mindig abban az instrumentumban és idősíkon kereskedj, amiben legkönnyebb feltárni mi zajlik.

      Törlés
    4. na cimbi 1670, meg 14920.. van valami célzóna amit ez a felpatt elérhet? vagy ami felett esetleg longot kell értelmezni?!

      Törlés
  3. Hali,

    Ezt régóta meg akarom már kérdezni: ha bizonytalan a kontextus, akkor hogyan lehet (?) megkülönböztetni egymástól a 'C' és a '3' hullámokat?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Én, ezt a nagyszerű meglátást Cimballi tanfolyamán tanultam meg. Így sincs 100%, de nagy segítség. ami ő tud átadni.
      Vik

      Törlés
    2. Depriv, minden ilyen hasznos - pénzt érő - kérdésben egy checklistával állok elő. Erre utalt Vik. Ezek Elliott-i és az én maszek kereskedési vezérlőelveimet tartalmazzák. Vezérlőelvek, tehát minél több mellé tudsz pipát tenni, annál valószínűbb, erősebb a választásod, de szinte sohasem tudsz mindent kipipálni. Ha mégis sikerülne, akkor sem 100%, hanem csak nagyon valószínű.

      Évek alatt alakultak ki ezek az ellenőrzőlisták és azt a célt szolgálják, hogy kognitív szinten tarthassuk az értékelést, ne menjünk át a "megérzés" oldalára. Az általad felvetett kérdésben a következőket figyelem:
      - dőlésszögek, - váltakozás és komplexitás iránya, - B vagy 2 korrekció mélysége, - a két láb hossza egymáshoz képest, - csatorna minősége és típusa, - forgalom, - RSI érték a kiindulási pontban, - a megelőző divergencia konfig. összetettsége, - A-hullámok mélysége vezérlőelv az utolsó trendszakasz viszonylatában.

      Törlés
    3. OK, köszönöm.

      Az adott szituációban mintha elfelejtődtek volna az alternativák. Mi az most, amit mondjuk kettes számúként tartasz nyilván? Az ED-t az emelkedő szakaszok szerkezete miatt hátrább soroltad, de valami csak akad... 4-5 sorozat újabb eleme, pl?

      Más: az adott szituációban tkp. mi teszi valószinűtlenné, hogy ez lefele egy ideges ZZ volt, és ennyiben megáll?

      Törlés
    4. Nem felejtem el őket. És nem érzem, hogy hibáznál, ha a diagonálra kiegészülést választanád. Nekem egyszerűen a másik irányba billen a mérleg, ezt a véleményemet megosztottam itt. Említettem, hogy hozza meg mindenki a döntés maga, most hozzáteszem, hogy főleg azért mert az ellenőrzőlistát nézve itt most elég kiegyenlítettek az érvek-ellenérvek. Ilyenkor vagy tudunk választani és cselekedni a választásunk szerint, vagy ha nem, akkor egészségesebb kihagyni, vagy menni mindkét irányba a rövidebb trendszakaszokra. NQ-ban továbbra is szép 20-pontos szakaszok vannak, Dow-ban gyakoriak a 60-70 pontos kereskedhető hullámok.

      Törlés
    5. Szeretném hangsúlyozni, hogy szerintem trend eleji fázisban vagyunk, amikor nem szabad letörésekre adni és agresszív kockázatokat vállalni. Ha az én szempontból nézed, akkor a nálam sell high buy low van. Ha te a diagonál, vagy a záró alakzat folytatódásában bízol, akkor viszont lassuló trend állapotra szavazol, amikor buy low sell high van. Nem csinálhatsz te sem buy high sell sigher-t, mert ahhoz már késő van. Na az hiba lenne.
      Ha valaki összevonja a két változatot, akkor sávnak tartja, sávot kereskedik, enyhe bull bias mellett. Ilyen helyzetben annak van esélye, hogy létrejönnek nagy nekiiramodások, de nincs utánuk folytatás. Amikor korrigálni kezd ez a nagy emelkedés, akkor nem veszik a korrekciót ezért lepottyan valahová az aljára, vagyis nem éri meg tartani, hanem kell a close high a bikáknak is.

      Akinek nincs meg a kontextusból levezetett stratégiai tudatossága az meg csak kapkodja a fejét és teljesen összezavarodik, végül ledarálja magát, mert nem tud optimálisan cselekedni.

      Törlés
    6. Most inkább figyelek. Diagonálnak néz ki, de - ahogy írtad - felfele kifejezetten impulzus jellegű menetek vannak benne, tehát klasszikus ED nem lehet, ez régóta piszkált már. A 4-5 sorozattal viszont működik a rendszer, ez egy olyan ötlet volt, ami elég nagyot dobott a saját kis kontextusomon (köszönöm).

      Nem tudom, mire szavazzak most. A lefele menet kézenfekvő volt, de (eddig, nekem) inkább korrektív jellegű. Az emelkedést viszont törékenynek érzem (akkor is, ha amúgy egy nagy eufórikus nagy felvásárlást mindenképpen elvárnék, mielőtt.)

      Tehát most inkább várok a jelen rövid távú emelkedés valamilyen záró alakzatára.

      Törlés
  4. http://index.hu/gazdasag/2013/10/10/usa_armageddon/

    VálaszTörlés
  5. vajon ezzel a mai sp határidős mozdulattal is beférünk még a 3. hullámkarakterbe? Adri

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Első hullámon belüli harmadik, amiért még mindig éles felpattanástól tartottam, amikor jön a fő második. Viszont ettől függetlenül SP-be csak mind indító diagonál része férne, bele, Nasdaq-ba még éppen, ha gyorsan fél órán belül kimeríti magát az emelkedés, Dow-ban simán. Arra figyeljünk, hogy egyelőre megszűnt jó shortos időszak.

      Törlés
    2. Szia Cimballi!

      Egy ilyen napon elképzelhető, hogy nem is kereskedsz? Mi a kritériumod innen, egy újabb shortnak, ill. longnak?

      Vik

      Törlés
    3. Úgy tekintem, nincs meg a nagyobb idősík kontextusom, de ettől még látom a bull trend napot. Ilyenkor a piac talán valami nagyobb idősík nevezetes ellenállásig megy, pl. NQ 3204-re, ahonnan a H4 momentum 8-án elindult. Nem vitatkozom vele. Él a felfelé tartó intraday trend, ami legkorábban most már csak este 7 és 8 között változhat. Onnan, ha kezdenek jó triggerelődni a bear szignálok, akkor lehet egy sávozás, amely kellemesen 15-20 pont széles, vagy lehet egy fordulós nap, amikor a piac végül a nyitó közelében zár. Ezekre készülök, lényeg, hogy az izoláltan figyelt mai nap egyelőre semmi short jelet nem produkál, tehát nem vitatkozom vele.
      Az egyetlen nap típus, amivel nem tudok mit kezdeni, ha a piac nagyon szűk konszolidációban van és még ráadásul csökken is a mozgások amplitúdója (hsz).

      Törlés
  6. Szia Cimballi!

    Egy ilyen napon elképzelhető, hogy nem is kereskedsz? Mi a kritériumod innen, egy újabb shortnak, ill. longnak?
    Vik

    VálaszTörlés
  7. így a híreket,reakciókat és az árakat nézve, ebből csak akkor lesz esőtrend, ha a most tartó amerikai egyeztetések a reményekkel ellentétben kudarccal végződnek. nagy játszma lenne. Adri

    VálaszTörlés
  8. Megtörtént! Obama elutasította a republikánus javaslatot. :) tehát jöhetne egy pusztító 3mas. Adri

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Rendkívül nehéz a híreket számszerűsíteni, ezért kevésbé élem bele magam ebbe a kutyakomédiába.

      Amit a hét végén a bejegyzésben hétfőn-kedden induló egyes hullámon belüli hármasnak sejtettem, az egy erőteljesebb ötödiknek bizonyult úton az 1-es, vagy A jelölésű szerdai minimum felé. Felfelé tart a kettes vagy B, amely nyilván lassul, de ha szimpla alakzat, még akkor is akár további két kereskedési napot emelkedhet. Legfeljebb 100%-ot retracelhet. RSI napos 40-nél akadt el és még a többször elhangzott 1644-es minimum célomat sem érte el.

      Erőteljes esés, hirtelen visszaemelkedés hírek közepette, ez erős érzelmeket és bizonytalanságot szül, ami előbb könnyen okozhat, kusza csapongást, majd bear piacot. Noha a Nasdaq és a Dow verte a támaszokat, igencsak vissza kell állni a kb. 15-30min tetőzés short - gyorsulás - zárás játékra 170x magasságától.

      Törlés
  9. Válaszok
    1. 2, vagy B felfelé körnek nevezem az aktuálisat, vagyis igen. Ha lenne új csúcsra támadás, akkor az nem hinném, hogy innen lesz, hanem további eső szakasz(ok) után. Gondolatom szerint legalább a heti idősík korrigál, ami még alig tett meg valamit az előtte álló útból.

      Törlés
  10. Köszönöm a magyarázatot Cimballi, így már mindent értek! azt megkérdezhetem, hogy a remélhetőleg 3mas hullámhoz milyen időbeliséget lehet rendelni? Adri

    VálaszTörlés
  11. Üdvözlet!

    Miért a mostani esésnél várod az RSI-t hetesen 40+ köré? eddig is 2x volt már láttuk a csúcsot közeli szituáció... a mostani mitől más???

    Köszönöm a választ, Forcag

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mert most akadt el RSI-60 körül, ami után a higher high nem lehetetlen, de lecsökkent a valószínűsége.További megerősítés, hogy mindez úgy történt, hogy a heti bull csúzli nem érte el a csutka minimum célárát sem, mint ilyen egyelőre nem sikeres bika konfiguráció, de igaz, nem is halt még be.

      Törlés
  12. a 76%-os 1710-zel be is érhetné ez a 2-es hullám, meg is shortoltam így a nagy kinti örömre. Adri

    VálaszTörlés
  13. Szia Cimballi!

    Miként látod most az 5. hullám esélyeit? A Nasdaq 100%-on van, ha innen nem esik, akkor az 5. hullámos verzió él? Ugyanakkor a Dow és az SPX esetében nagyon is reálisnak látszik a 2-es hullám verzió a múltkori csúcsok érintésével.

    Köszi
    Zorro

    VálaszTörlés
  14. Russel, Nasdaq 100% felett, így ez a felfelé kör már nem "2 vagy B", hanem "B, esetleg 5". Hasonlít a helyzet a Nasdaq augusztus 26-i állapotára, de lényeges eltérés a mai tiszta bull trend nap (nagy méretű, teli fehér gyertya). Az ilyen, főleg a napi tartomány felső 10%-ban záró napoknak általában van másnap valamennyi folytatása, beleadni majd csak további lassulás, vagy egy sikertelen felfelé rés esetén érheti meg. A mai és a tegnapi nap közötti nagy átfedés esetleg lehet utolsó előtti hullám (kis b, vagy négyes), de kevés az info ennek eldöntéséhez.

    Nem jött létre új, jó short setup és nincs érvényben lévő bear szignál nagyobb idősíkon.

    VálaszTörlés
  15. Üdv,

    Olyan előfordulhat 4-5-4-5(-4-5) sorozatnál, hogy az utolsó csonka marad?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Természetesen, sőt záró diagonál is lehet csonka. Viszont ebben a pillanatban még ne shortolj bele.

      Törlés
    2. Erre a darálóra rákontrázni még tőlem is durva lenne :-) Neeem, eszemben sincs.

      Ez inkább teoretikus kérdés volt, a többi US releváns index felemlegetése kapcsán.

      Törlés
    3. Értem. Egyébként, ha most ez a felfelé próbálkozás behal, akkor már van elegendő esély eljutni a hétfői minimum közelébe, tehát közeledik az első valamire használható lefelé kör.

      Törlés
    4. Hümm.

      Ha maradunk a 4-5 sorozat feltételezésénél, akkor az első tartott 23+28 napig, a második 17+15 napig, ez tart 15+4 napja (körülbelül, ha jól számoltam).

      Én ide inkább egy kettest várok, a körülményekre tekintettel flat, leginkább R-flat formájában.

      Ha mégis innen borul be, akkor nekem majd lefele az első azonositható korrekció 'C' vége kinál majd trendkövető belépőt.

      Törlés
  16. Szia Cimballi, azt megkérdezhetem, hogy attól hogy az NQ és Russel új csúcsra ment miért zárhatjuk ki az SP 2-es hullámát? Azt értem, hogy B-ként jelölve minden indexben megmarad a szinkronitás, de feltétlenül meg kell annak maradnia? előre is köszönöm a választ. Adri

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem, nem zárhatjuk ki, és jogos a másik kérdésed is, mert elemzői szemszögből teljesen igazad van, ebben a fázisban nem szükséges a szinkronitás, semmi sem írja elő. Viszont kereskedőként megtanultam, hogy ilyen szituációkban annyira lecsökken a kettes fel valószínűsége, hogy arra már nem érdemes stratégiát alapoznom. Kereskedői sapkában "hasznosabb" azt gondolni, a közelgő lefordulásban nem kapok harmadik hullámot. Kapok C-t, vagy 1-est.
      Szóval egy dolog, hogy mi a lehetséges és mi az "elég valószínű", hogy "megérje vele foglalkozni". Ma pl. ebben a szemléletben nyugodtan tudtam defenzíven sávot longolgatni a nap elején, illetve egész este 8-ig nem nyergeltem át a short oldalra. Ezt nehéz lett volna fejben végigvinni, ha "bármelyik pillanatban jön a hármas zutty" gondolat körül forog az agyam.

      Amúgy szinkronitás valóban csak a harmadik hullámok gyors szakaszában kötelező elvárás.

      Törlés
    2. üdv Cimballi

      Ahogy következtetni tudok a fentiekből 95%-os valószínűséggel B v. 2-es hullám alternatívájában gondolkodol esetleges megegyezés hatása generálhat-e egy 5. hullámot ami nagy valószínűséggel már mint a csőd elkerülés meg fog történni ez inkább fel hajtó erő mint le, amennyiben esetleg C fog menni lefele ott milyen cél árba gondolkodol. 1644 vagy még lejjebb.

      Törlés
    3. Szia Cimballi!
      Az sem jelenthet egy lejtmenetet most, hogy naposon 60as rsiről fordulni látszik az sp?

      CJ

      Törlés
    4. Hello Twer, a 2-es változaton egyáltalán nem gondolkodom, nem éri meg, kicsi a valószínűsége. Elsősorban B, másodsorban 5-ös hullám kontextusban értékelem a napon belüli mozgásokat. Ezért, ha meglódul délnek 1644-nél lejjebb első körben nem várom, az egy jó célár, de még a tetőzéssel sem végeztünk.

      A szavazás pozitív pszichés oldala már rég beépült az árba, nem szeretem a híreket figyelni, de ez tipikus vedd a susmust, a várakozást és add a hírt, a tényt lehet.

      Törlés
    5. CJ azt várom, de még nem látom. A hétfői rés le, majd a tegnapi lejtmenet a nagy B kis b hullámát adja ki, a rá következő emelkedés (folyamatban) pedig elakad 60-65 között. Még nem akadt el.

      Törlés
    6. Szia Cimballi, abban mi az ideológia, hogy az rsi 60-65között elakad (gondolom a cash sp napijára gondolsz) miért fontos ez az aktuális hullámszériában? És ezúton is köszönöm a fenti még előző válaszod! Adri

      Törlés
    7. Ha nem megy ki 68-70-ig, vagy feljebb, akkor nem mutat fenntartható erőt, nem elég erős a szentiment, hogy a trendet továbbvigye. Én másképp gondolkodom a momentumról és nem 70 felett vadászom a csúcsokat, mint ahogy azt a tankönyvek írják.

      Törlés
  17. Értem. Köszönöm a választ! Ilyenkor a nap végi záróhoz tartozó rsi érték dominál, vagy napon belül is nézed ahogy változik ugyanahhoz a napi gyertyához tartozó érték. Ma eddig mintha 62-es rsi érték tartozott volna az 1729-es tetőhöz. Adri

    VálaszTörlés
  18. Üdv,

    Ismét egy teoretikus kérdés.
    SPX aktuális állapot:
    http://kepfeltoltes.hu/131018/US_SPX_500_Futures_30_Minutes_20131018162949_www.kepfeltoltes.hu_.png

    Ez, bár eléggé a diagonál határán van, szerintem potenciálisan egy 5(ed), befejezett vagy befejezésközeli állapotban. Ez passzolna a 4-5 sorozatba.

    Ugyanakkor SP:
    http://kepfeltoltes.hu/131018/US_SPX_500_15_Minutes_20131018163011_www.kepfeltoltes.hu_.png
    Ha nem lesz több felfele kör, akkor ez egy befejezett vagy befejezéshez közeli állapotban levő ZZ. Ez inkább az ED-re alapuló várakozásoknak felel meg.

    Melyik chart az, amelyiknek a jelzéseit ilyen esetben követnéd? Itt és most szerencse, hogy mindkettő értelmezhető úgy, hogy egy irányba mutassanak, de létezik, hogy a két iker-eszközre vonatkozó piaci érzelmek ennyire eltérjenek egymástól?

    VálaszTörlés
  19. SP lassan kezd úgy kinézni, mint egy kispapír, ami felvásárlás előtt-közben van..:( Adri

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez most egy esés előtti, túlhúzás amit láttunk pénteken. Hétfőn egy 10-20 pontos rést is el tudok képzelni, hogy a maradék stoppot is kivágják.. A kérdés csak az, hogy most egy kis korrekció lesz jövő hét elején a további felfelé előtt vagy végre fordulunk hosszabb időre...

      totem

      Törlés
  20. Igen brutalitás az emelkedés én valamikor ezt láttam hogy a 1744-45 az SP-ét meg fogja íme
    http://kepkezelo.com/images/l295dnr415f6d6f6lm.png
    elnézve hát ez már szvsz. kakukk a NQ brutális heti fehér gyertyája meg valami induló 3-as ra enged következtetni, lehet azoknak van igazuk akik a nagy 3.-at várták hiszen a cél ár már igen közel 1770-80 itt a 3. vége.

    VálaszTörlés
  21. Cimbi, ennek az ötösnek mi lehet a reális teteje?! Ugye itt 1743 körül ékelődik be az emelkedő trendvonal felső ék szárába, én ide számoltam a tetőt... na de ha az alsó mélypontokra húzott egyenesre nézünk csatornát, akkor akár 1800 is lehet az emelkedő csatitető. Van valami új rajzod, számításod?

    totem.

    VálaszTörlés
  22. Úgy gondolom, hogy a 4-5 széria utolsó 5-ös tagján belüli megnyúlást látunk. A Nasdaq-on még azon is el lehet tűnődni, hogy ennek az 5-ösnek a kis ötös alhulláma nyúlik meg, ami exponenciális emelkedést okoz. Október 16-ról indult a megnyúló szakasz, ami lehet harmadik is, de a Nasdaq-on én ötödiknek látom. Expressz vonat, bármennyire közeli is legyen egy éles fordulat, nem ugrunk elé. Ötödik ötödikje, de mindössze egy pár órás tévedés igen sokba kerülhet, nem szabad küzdeni az árfolyammal, amikor ilyen vákuumban halad. Szépen, érthetően, időszerűen érne véget, ha ma (hétfőn) megjönne a fordulat, de semmi jele, nem lehet beanticipálni.

    VálaszTörlés
  23. Nem merül fel a gyanú, hogy ha SP 5-se még innen is továbbnyúlik, akkor ahhoz már 68-70-es Rsi tartozik majd, mely ahogy mondtad fentartható trendre utal? Adri

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De, erről szól, viszont továbbra is a heti tf zárót figyelem, vagyis pénteken nyitás után kezdenék erről gondolkodni. A múlt hét pénteki záró 67-es értéke éppen határeset.

      Törlés
  24. Úgy néz ki,hogy az eurónál nem akarnak megállni a hetes csökkenő trendvonal előtt,ami durván 1,395 körül lehet.Nem gondoltam volna...Mindenesetre a november szerintem már az esésről fog szólni a tőzsdékkel együtt.

    lhebamy

    VálaszTörlés
  25. Közben Nasdaq outside down day, mert bedöglött a bull folytatólagos szignál (tegnapi gyertya).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Információértéke ennek annyi, hogy vége a felfelé nagy rohanásnak. Lehet 3-as vége, 5-ös vége, nem feltétlen fordulat, talán csak ritmusváltás pl. enyhébb szögű trendvonalra.

      Törlés
    2. A Daxnál szerintem a június 24-én indult emelkedés kapcsán, csak 5-ös hullámról beszélhetünk. Az emelkedés 4. hulláma zárt 8.489-en és most elérte az emelkedés csatornájának tetejét. Úgy látom, hogy kisebb korrekció után 9200-ig is elmehet. Véleményetek?

      Zorro

      Törlés
    3. szvsz. tegnap és ma 4-5, 4-5 játszódott le a DAXnál akár az 5. mint csúcs bent is lehet ha a 9200 eléri akkor még csak a 3. tart északnak. Már mint int.m 3-as és akkor ki tudja hol a vége 10000 stb.

      Törlés
  26. Vészesen közel van az usdx 79 -es szint,ami elvileg beton erős támasz.Onnan minimum egy nagyobb korrekció esélyes,ha nem teljes fordulat.Ez az euró esetében kb.1,387-re tehető.

    lhebamy

    VálaszTörlés
  27. Nem értem ami itt megy... most, hogy eszeveszett long van, miért kell hallgatni? A longra nem értelmezhető az Elmélet?

    neveletlen nevetlen

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerinted mit írjunk én véleményem ha innen megyünk tovább messze még az emelkedés vége, de minden kép akkor is jönni kellene egy méretes korinak .

      Törlés
    2. Long? varjuk meg a nap veget vagy a het elejet. szerintem longrol itt mar nem sokaig lehet beszelni.... amugy beszelnenk rola ha lehetne ....ez csak az en velemenyem a sziturol...

      Törlés
  28. Sajna itt már semmi logika, technika, fundamentum. Csak, hogy, ha eddig ment ezután is, ezt senki nem árazza be

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egy biztos indik sem napi, sem heti, sem havi szinten fordulat jelét sem mutatják ami nagyon kezd egy nagy 3-asra hasonlítani.

      lupi

      Törlés
  29. http://finance.yahoo.com/blogs/the-exchange/next-10-correction-could-5-years-away-135556361.html?l=1

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez alapján át kell térni a nagy 3. hullámra északnak.

      Törlés
    2. Szerintem olyat következtet, amire nem lehet következtetni semmilyen helyzetben. Bull a helyzet, de nem ilyen nagyságrendben és időtávon. Sőt, ha az SPX elmúlt pár napi oldalazását nézzük, akkor egy újabb korrekciót látunk, ami nagyobb mint az eggyel korábbi, vagyis lassultak valamennyit. Amikor a végül oldalazó korrekció elindult a keddi nyitás után, akkor írtam a Nasdaq-ról: "vége a felfelé nagy rohanásnak. Lehet 3-as vége, 5-ös vége, nem feltétlen fordulat, talán csak ritmusváltás pl. enyhébb szögű trendvonalra." Ezt jelenti a lassulás, amiben még lehet 2-3 felfelé kitörés, de a kitörések már csak egy-egy napot, esetenként kettőt mennek, azután azonnal jön rájuk a következő korrekció, amiből az egyik fordulat már nem csak egy kis esés-oldalazás lesz.

      Törlés
    3. Illetve azt sem tartom kizártnak, hogy az elmúlt napok egy komplexebb háromszög 'a' és 'b' hullámai és egy nagy utolsó előtti háromszög hullám oldalaz még napokon át és egyetlen rövid kitörés követi majd.

      Törlés
  30. Sziasztok .

    Elnézést, hogy technikai kérdésekben ide írok de talán nálatok vannak Interactive Brokers ügyfelek akik tws-t használnak . Péntek reggel óta elérhetetlen közép Európa több internet szolgáltatóján keresztül a tws összes szervere. Az ib ügyfélszolgálattal majdnem 2 órát küzdöttem pénteken amíg közös erővel kiderítettük, hogy a hiba amiatt van, hogy a budapestról induló útvonalon a 13. elágazásnál lévő hub nem engedi át a forgalmat. Ez elég nagy kibaszás mert senki sem vállalja érte a felelősséget. Az Ib széttárja a karját, hogy baszogassam az internet szolgáltatómat a szolgáltató meg szintén csak hümmög, hogy tőle elmegy a jel és maximum egy levelet tud írni az szerver üzemeltetőnek, hogy valamit kezdjenek a dologgal . Természetesen nem csak az IB-t érinti a dolog hanem az összes 'arra járó" net forgalom elakad. Furcsa módon a hiba az összes internet szolgáltatót érintette pénteken , de pl a telenor ( természetesen vagy egy back up internet elérésem vészhelyzetekre) hálózatán keresztül péntek este már elérhető volt a tws. Állítólag egy svéd cég a Telia servere baszakodik de senki nem tud semmi értelmeset . A kérdésem az lenne, hogy rajtam kívül van e még másnak hasonló problémája . Ha van akkor arra kérném, hogy ő is baszogassa a magyar internet szolgáltatóját, hogy mielőbb próbáljanak segíteni a probléma megoldásában. Az IB legfrissebb infója szerint egy svéd cég a Telia a ludas a dologban . Esetleg ezt is el lehet mondani a magyar szolgáltatónak hátha ő ezt még nem tudja . Kösz előre is.

    K.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. pontosítsunk, neked a standalone változat nem megy?, vagy a webes? vagy valamelyik mobil eszközös? vagy egyik sem?

      Törlés
  31. Hello, nekem Becsböl sem mükszik, Upc-s vagyok. IB nekem sem tudott segiteni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. annyit tehetünk, hogy tovább baszogatjuk az ügyfélszolgálatot, hogy tegyenek valamit az ügyben . az IBvel beszéltem egy órája ők is azt mondták, hogy keresték már a Teliat, hogy lépjen már valamit.
      Amúgy én is upc-s vagyok így sanszos, hogy zömében az ő ügyfeleiket érinti a dolog a két országban.

      Törlés
  32. a tws nem használható a gw1.ibllc.com/gw3.ibllc.com/gw1.ibllc.ch útvonalon . sem a standalone sem a webről indítható . a webtrader és a mobil változatok más szerveren vannak . az működik mindenkinek . ausztria és magyarország az érintett az ügyben . én jelen pillanatban a back up rendszerrel ( telenor 3g ) működtetem a tws, de ez hosszú távon ez nem megoldás :)

    K.

    VálaszTörlés
  33. Kedves K.
    Én nem vagyok technikai guru , de Ha gondolod egy Vodafone-os mobil netet tudok kölcsönözni néhány napra. Ez nem tudom hogy megoldja-e a 13. elágazásnál lévő hub problémáját?
    Üdv Nupagagyi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszönöm, nagyon rendes vagy , de a back up hálózatomon (3g szintén) keresztül rendben vagyok.

      Törlés
  34. Kicsit folyamatosan emelkedő ez az oldalazas ...
    bobek

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "lassulás, amiben még lehet 2-3 felfelé kitörés, de a kitörések már csak egy-egy napot, esetenként kettőt mennek, azután azonnal jön rájuk a következő korrekció", ezt teszi az SPX, lassult az emelkedés üteme, csökkent a meredeksége - a hullámok többségének van egy gyorsuló szakasza, majd egy meredek középső része, ami már-már pálcika és végül a lassuló - találós kérdés, október 9-rőé felfelé melyikben vagyunk?

      ugyanakkor a Nasdaq oldalaz

      Törlés
    2. 5.hullám? ez már majdnem inkább hatodiknak tűnik :) Adri

      Törlés
    3. Sziasztok !
      http://www.investing.com/indices/us-spx-500
      ok, kb.5 fokkal kevésbé meredek, de mégmindig kb 45. Ez lenne a lassuló rész ? Középső nem egy zászló ebben az esetben ?
      üdv. bobek

      Törlés
    4. Ez az egész QrváraElizélt dolog, már pont az ellenkezőjét teszi, mint aminek szánták:
      -Ne ruházz be, vidd a tőszdére
      -Ne takaríts meg, vidd a tőzsdére
      -Lakást ne vegyél, vidd a tőzsdére stb.
      Lényegében már semmivel nem lehet pénzt keresni csak ezzel, marginok maximumon, lakásárak esnek, foglalkoztatás alig bővül, megtakarítani nem érdemes a 0 kamat miatt. De egy mániát, hogy lehetne bármilyen technikával keretek közé fogni vagy levezetni?
      bobek

      Törlés
    5. Igen, jogos a felvetés, meddig tartható az állapot, mi lesz ha az utolsó dollár is megtalálta a tőzsdét? Engem ez elrettent. Vagyis érzelmet generál, ezért nem nagyon akarom kitalálni.

      Inkább figyelek a grafikonra, az utóbbi napokban csökkenő meredekségre és azt nézem, hogy mit számít nekem kereskedési szempontból. Az ilyen trend az, amiben három hullám pullback, vagy túlzott bear elköteleződésben érdemes a longot keresni, viszont napon belül kiszállni. Kicsik a napos gyertyák, egy lefelé rés, több napnyi vevőre zárhatja rá az ajtót. Lassulásban már nem szabad kitöréseket (új high-t) venni, mert nem megy annyit fel a piac, hogy megérje kockázat:hozam szempontból. Néhány órát tartanak a kitörések, azonnal jön a korrekció. Ki kell várni és abba belepiszkálni.

      A shortokkal még várni érdemes, nem szabad összetéveszteni a lassulást a fordulattal.

      Törlés
  35. A shortokkal még várni érdemes, nem szabad összetéveszteni a lassulást a fordulattal.
    az a baj cimbi, 5 éve tartó fordulatot preferáltál 2009 aljakat kivevő ,most meg azt írod ,nem össze tévesztendő ??

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt. Azonban izoláltan az október 9-ről felfelé tartó szakaszra vonatkozik a megjegyzésem és nem előrejelzés, hanem kereskedési típusú - mi a helyes hozzáállás ma, vagy ezen a héten...

      Ettől még azt gondolom, hogy 2000 óta korrekcióban vagyunk szuperciklus szinten, de most nem erről beszélek, hanem egy rövidebb időtávról.

      Ha pedig megváltoztatnám a véleményem a nagyobb képről, az sem lenne hiba. A véleményünk megváltoztatásának képessége, a két irányban gondolkodás a kereskedésben kötelező erény.

      Törlés
  36. Szia Cimballi! Ha tegyük fel ne adj Isten egy ED-t látunk most, akkor mi lehet a kritikus szint ahonnan már akár egy óvatos napon túli short is felvehető lenne. 1740 agresszív törése jó lehet ilyen típusú belépőhöz? Adri

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Érdemes úgy tekinteni, hogy sáv alakul, vagy bull van, amíg 1) nem jön létre egy nagyobb idősík, konvergáló lower high pl. holnap, 2) majd határozott eső napokkal tisztán elesik nem is csak a 1740, hanem az 1735,74. Onnan három hullám visszatesztekben már lenne jó stop helyszíned a shortoláshoz.

      Törlés
  37. Köszönöm! Azt még megkérdezhetem, hogy a 68 feletti heti rsi-t hogy kezeled, illetve a holnap záródó továbbra is nagy momentumú havi gyertyát (természetesen spx-re értem mindkettőt) Adri

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A heti és a havi is a bika területén van, ennek az olvasata, hogy ha esés következik, akkor az korrekciónak tekintendő és skalp kereskedési helyzetnek ezeken az idősíkokon. Mindazonáltal a havi teli bull gyertya egy korábbi erőteljes emelkedés, majd valamennyi lassulás után jelentkezett, már volt "trend közepe" típusú momentum, ezért lehet klimax is. Ha az, akkor akár már a záróját is kezdhetik ütni, de ilyen kimerülés jelenség esetén a fordulat inkább a következő két gyertyában jön meg legtöbbször.

      Törlés
  38. Cimballi!
    Van arra nézve szabályod, hogy nyitástól számítva mikortól kereskedsz?

    Vik

    VálaszTörlés
  39. Még egy kérdés:Ha nincs div, csak konvergencia, egy feltételezett countertrend végén, azt hogy kezeled?

    Köszi:Vik

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az első 8-12 percben nem, utána elsősorban skalpnak tekintem a tradeket, majd 70 perc elteltével kezdek gondolkodni szving menedzselésen, ha addig nem lett valami buta sáv.

      Tudod, hogy a konvergencia nálam az erősebb lap - túlságosan nem érdekelnek a divergenciák csak ha kontratrend végéhez tartoznak.

      Törlés
  40. Szép kis hetes és havi gyertyát rajzolt az euró.A november első két hete biztosan a további gyengülésről fog szólni a tőzsdékkel együtt.Mindenesetre a jövő hét elején várok azért egy legalább 1,36-ig történő korrekciót,hogy valami épkézláb alakzattal tudjon fordulni majd az onnan kialakuló fej-vállból.Az sp is eloldalazhat pár napot 1740-60 között a letörésig.Nálam emelkedésben short a menü.

    lhebamy

    VálaszTörlés
  41. Cimballi,
    Ez a szuperciklus szint nem hagy nyugodni már néhány hónapja. Persze a felvetésem lehet nem helyes ,de azért mégis papírra vetem. S&P 500 as indexet olvashatom úgy is hogy 1993-tól 2000-ig volt egy valamilyen szintű emelkedő hullám, majd 2003-ig korrigált délnek ennek az emelkedésnek egy (a) hulláma ( jelölés nem biztos hogy jó részemről ) majd a következett (b) hullám északnak 2007-ig és ezután a " pusztító (c) hullám délnek egészen a 666-os szintig, mely 2009 márciusában ért véget és ezzel a korrekció le is lezárult ezen a trend szinten !!!
    Jelenleg már egy valamilyen szintű hullám tart északnak, amiben volt a 2010-es és 2011-es korrekció, ezt akár betudhatjuk-e egy-kettő, egy-kettőnek majd jelenleg már a hármas rohan északnak?
    Írom mind ezt úgy hogy nem túl jelentős short kitettségem van S&P 500 ban és valahol titkon én is várom az „armageddont”. Cimballin kívül nem olvasok más Elliott hullámok alapján véleményező vagy gondolatokat alkotó kereskedőt vagy elemzőt. Prechter agresszivitásától például kivert a hideg. Mondandómat pusztán hangos gondolkodásnak szántam persze nem tudom hogy most van-e itt az ideje azon gondolkodni hogy ciklus szinten talán „fordítva ülünk a lovon” ( várakozás )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ismeretlen nem vagy egyedül már 2011 nov. felvetődött bennem először ez a kérdés, de mindig le lett söpörve és akik le söpörték azóta egyre csak a bull verziókat nyomják de nem át térve egy 3. hullámra maradt továbbra is a medve piaci rally igaz minden index már messze túl jár minden idők csúcsán szvsz. egyre kevesebben hisznek itt valami nagyobb össze omlásba jó ha lesz az SP-be 400-600 pontos kori, nem hogy majd le megy 400-500 pontra.

      Törlés
  42. Névtelen névtelenje, lehet igazad van mert 6 éve tart a válságnak nevezet válság, ingyen lé miatt feljöttünk a halál f@sz...ra ,kisebb vissza adások voltak .lassan a cégek elkezdenek jól teljesíteni ami viszi tovább ezt a tákolmányt spy jövő tavaszra 2000 felet lesz és ha onnan vissza adnak belőle pár száz pontot .De már én sem hiszem ,hogy spy lenne mostanában 600 a do meg 5800 . pedig lenni kellene egy dupla aljnak valamikor és onnan lenne egy normális keresgethető emelkedés .mint mostanában egy nap alatt megy spy 20-40 pontot ..

    VálaszTörlés
  43. Sziasztok,
    Én nem névtelenül írtam hanem NuPagagyi -ként és két gondolatot vagy kérdést fogalmaztam meg 1. A Cimballi által vélelmezett jelenlegi b nem-e 2003 tól indult és már 2007-ben véget érhetett , a pusztító C pedig 2009 márciusában 666-nál landolt ? 2. Ha igen akkor a 2010-es és 2011-es korrekció nekem akár lehet 1-2, 1-2 és jelenleg már a 3-ban zakatol a piac északnak. Hogy Cimballi b-je vagy a fenti gondolat menet a helyes arra a piac megadja majd a helyes választ és különben a Mester még nem is véleményezte a felvetésem. Részemről rendkívül arányosnak tűnik 2000-től 2003-ig egy a hullám korrekció ( 3 év ) majd onnan a b hullám emelkedése 2007 nyaráig ( 4 év ) és a véres c délnek azaz 666-ig meg sem állt 2009 márciusára ( 1,5 év ). A különbség hogy Cimballinál ez még csak az a hullám az én gondolat menetemben pedig már lezárult az ezen trendszinthez tartozó teljes korrekció 2009-ben és a piac azóta már új hullámot épít északnak !! ber milyen dupla aljat szeretnél ? ott van a grafikonon 2003- ban és 2009-ben

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem, ha már szuperciklus 5. hullám jönne fel, akkor egy ED reálisabb verziónak tűnik a szememben (azaz az 1. hullám készülne még csak el).

      Viszont az általad említett időszak nekem ZZ kinézetű, ezért nekem is valószínűbbnek tűnik a minta (emiatt is valószínűbb nekem a diagonál a sima impulzusnál). A trendnek még ki kell szépen rúgnia magát, le kell zárnia a kiépült bázisát....aztán persze majd eldől. A piac úgy is eldönti...

      (u.i. B hullámok pszichológiájának leírását érdemes figyelembe venni)

      Törlés
    2. Sziasztok, nekem az jut eszembe a helyzetről, hogy amikor elindul egy trend, megépíti a kitörés előtti bázisát, akkor szinte lehetetlen megállapítani, hogy hány darab 1-2, vagyis trendszint fog együttesen mozdulni. A nagy emelkedő trendnek legalább 1932-ig nyúlnak vissza a gyökerei, ha nem messzebb. Lehetetlen megmondani, hogy hány db 4-5 zárás kell, mire bekövetkezik a Szuperciklus korrekciója. Vagyis véletlenül sem szabad lesöpörni, ha valaki azt mondja, 2009-ről kellett ide egy ötödik, amely bezárja a még nyitott plusz egy trendszintet. Valid feltételezés.

      Én másképp gondolkodom, Ciklus b fel a Szupercikluson belül a preferenciám, de ez ismert.

      Hiányolom a 2009-es alj visszatesztjét. De ez még nem döntő. Utolsó ötödik hullámok hajlamosak kihagyni a tesztet, de leginkább a B hullámokra jellemző tulajdonság.

      A 2007-2009-es esésről mértéket véve az ideális B csúcs ár (ezt korábban nem bírtam elhinni a konkrét helyzetben) 38,2%-kal a korábbi tetőn túl, azaz 1919. Amíg ezen belül vagyunk, addig a B mindig esélyesebb, mint bármi más.

      Ha zigzag az emelkedés, akkor törekszik az egyenlőségre. Pontban is, de elsősorban időben az A és C között, vagy W és Y között. Az egyenlőség pontban 1776-nál lenne meg, a jelenlegi csúcs 1775. Ugyanakkor 26 hónap volt az első emelkedés, a második szakasz 2011 novemberétől 25 hónapos, most lépett be a 26. hónapjába. Naposon egy minimális új emelkedő szakasz / kitörési kísérlet hiányzik, hogy az októberi emelkedés komplett szerkezet legyen.

      Nagyjából ezek a megfigyeléseim, lehet belőle tovább következtetni. Mondom, nem gondoltam volna, hogy eljutunk ilyen szintekig, max gördülőterveztem, toltam magam előtt a célárakat, mondván még itt sincs kész, még itt sincs... A fordulat ebben a hónapban ismét csak egy lehetőség, de az A=C időben arányt nagyon tisztelem, komolyan besúlyozom, főleg, ha még pontban is klappol, bár nem fog beférni éppen pont 1776 alá.

      Törlés
  44. Ezekben a filozofalasokban szerintem ott a bokkeno, hogy : probald beszamozni az indexeket a 2009es aljtol impulskent,vizsgalj tobb indexet. nah megy?

    VálaszTörlés
  45. Szia Cimballi!
    Szívesen olvasnék tőled egy értekezést, a gapekről Elliotti, és evvel összefüggésben kereskedési szempontból, indexen keresztül.

    Köszönöm:Vik

    VálaszTörlés
  46. Mai vakmajom: "Az indexek kimentek új csúcsokra az elmúlt héten, a vezetők (FB, LNKD, TSLA, NFLX stb.) nem, hanem korrigáltak vagy konszolidációba kezdtek. Mivel a vezetőknek megvan az a képességük, hogy előrejelzik, hogy mi történik a piac egészével, éppen ezért vezetők, valószínű, hogy az indexekkel is ez fog történni."

    hmm, érdekes.

    totem

    VálaszTörlés
  47. Nupa hozzászólására reagálva kicsit feljebb foglaltam össze a véleményem a nagyobb képről.

    VálaszTörlés
  48. úgy gondolom, hogy a shortoláshoz szükséges kritikus pontot 1735-1740-ről fentebb lehet tenni 1750-52-re is akár. Illetve a hétfőn általad említett kitörési kísérlet is meg lehetett nap elején. Adri

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem lehetetlen, de nem elég valószínű. Számítok egy erősebb próbálkozásra, egész addig, amíg a piac alaposan meg nem töri a szinteket. Kivárom a piacot és kerülöm, hogy elévágjak az eseményeknek. Mentálisan is jobb így, mert a korai próbálkozások lefárasztanak mire ténylegesen jön a helyzet.

      Törlés
  49. Ahogy nézem megjött a kitörés és a brutál beleadás.. daxban brutál a 9200.. gondolom most már elmondhatjuk hogy short a téma, kérdés akkor most 4-s jön lefelé vagy az 5-st is befejeztük, ergo tartósabb lefelé lesz... ?!

    totem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem egyáltalán nem valószínű. Amerikai oldalazásból első letörési kísérlet. Erős fekete bear trend nap. Az a kérdés, lesz-e belőle folytatás, angolul follow-through. Még nem állt össze úgy a bear helyzet annyira, hogy kellőképp valószínű legyen. Ilyenkor az erős medvék még megköszönik a skalp lehetőséget és egy következő gyertyában lezárják a shortokat. Elliott negyedik hulláma lehet, annak a vége / alja közelében kószálhatunk. Szerintem elegen látják még ezt ahhoz alacsonyabb rendű negyedik hullám korrekciónak, hogy belevegyenek kicsit lejjebb.
      Egy felfelé kitörés 177x felett ugyanakkor már bátor és erőteljes beleadásokra számíthat.

      Törlés
    2. Persze, megerősítés kell, de az is realizálható, hogy olyan mértékű volt a beleadás, hogy mostani maximumot azért egy héten belül nem fogja tudni már meghaladni akkor sem, ha esetleg az első 1750 körüli támasz megfogja. Daxban azért brutál volt a túlhúzás, Usa indexeknél voltaképp nem is volt durva. Megmondom őszintén DAX-nál, 9140-nél többre nem igen mertem gondolni még felszúrás szinten sem, kitörés esetén..

      totem

      Törlés
  50. Az ajróban talán lefutott?? egy 5 hullám lefelé és most pattant vissza az "A" pontba" szerintem.Holnap a lecsorgást követően indulhat benne a "C" pont vissza 1,35 környékére,esetleg fölé is,teljesítve a 2 hullámot,kinyírva ezzel a korai shortosokat.Akár 1,36 környékére is felnézhet a jövő héten ebben a hullámban.??

    lhebamy

    VálaszTörlés
  51. PILLANATNYILAG jónak tűnik a tegnapi elmélet....

    lhebamy

    VálaszTörlés
  52. akkor ezek szerint 1770 alatt lehetetlen hogy beleadjanak újra? Adri

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Erre ennyire konkrétan nem tudok következtetni. Vagy a tegnapi esés konszolidációja a mai nap (pullback), vagy a hiányzó felfelé kör kezdete. Eddig ez nem mond semmit. Inkább az a lényeg, hogy korai a fordulatot bemondani. Korai a következtetés.

      Hetin lazán lehet tanulmányozni az emelkedést 08/28 -ról és 10/09-ről. Ott egyelőre egy fekete légypiszok az esés, azaz ahogy tegnap mondtam, biztos vannak elegen, akik az esést korrekciónak tekintik majd, ezért vesznek, az okos medvék pedig "jobb a békesség, még trend elején vagyunk" alapon skalpolnak és kiszállnak. Ettől még lehet akár Totemnek is igaza, nem tudni, de nem az "itt a brutál bear trend" a valószínűbb. Illetve lépjünk tovább, fordítsuk le cselekvésre: nem érdemes még napon túlra shortolni, mert többe kerül megfizetni a kockázatot, mint amennyi a hozam.

      Törlés
  53. Értem. Köszönöm a a választ. Én azt hittem már bőven meg volt a hiányzó felfelé kör, legalább kétszer. Vagy az 1776 meghaladására gondolsz? Adri

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Majd igen. Ahogy csütörtökön írtam "egy felfelé kitörés 177x felett ugyanakkor már bátor és erőteljes beleadásokra számíthat." Azonban ne menjünk ennyire messzire. Csütörtök nagy fekete bear trend gyertya le, péntek nagy fehér bull fel. Mivel előttük bull trend volt, ezért valamilyen szintű negyedik hullám sávnak tekintem a két ellentétes napot, ami nem fog nekünk azonnal keddre megszűnni, hanem jön egy kis ping-pong, beszorítva a piacot a támasz és az ellenállás közé.

      Az egész november a 26. hónap, amikor létrejön az [W] = [Y] arány 2009-ről fel. ...és lehet a 27. hónapban is a fordulat, egy fél gyertya nem a világ. Mindennek eljön az ideje.

      Törlés
    2. Köszönöm a választ! azért jó lenne ha a fordulat még ide novemberbe beférne, decemberre nem jellemzők a nagy fordulatok, max a már novemberben megkezdett esés minimális idejű folytatása. Adri

      Törlés
    3. Ez igaz, akárcsak az, hogy ha bent van a csúcs az első lefelé kör még nem tűnik feltétlenül veszélyesnek. Azaz novemberi high után lehet gyenge csorgás decemberben (?)

      Érdekesség: A 87-es válság (korrekció) épp decemberben ért véget. 1980-ban decemberben indult kettes hullám visszateszt (2 éven át tartott). 1968-ban egy elsődleges szintű trendszakasz tetőzött decemberben egy évtizedes oldalazó korrekción belül, végül 1961 decemberében -27%-os bearish C hullám indult délnek. Az tény, hogy 25 éve nem esett fontos fordulat decemberre, azonban előzőleg igen gyakori volt, illetve azóta a január hoz gyakran változást.

      Törlés
    4. Az rendben hogy egy egy nagyobb korrekció több alkalommal fejeződött már be decemberben, de azok többnyire már októberben jól láthatóan megindultak. Jelen pillanatban itt vagyunk november közepén és még a leghalványabb jelét sem látom a korrekciónak. Csodával egyenlő lehet ha az 1720-ra lenézünk a következő két hétben. Adri

      Törlés
    5. Nem ezt szerettem volna mondani. A felsorolt pontok havi idősík fordulatok, amelyek akár évekig tartottak, mindegy hogy korrekció kezdete vagy vége, a lényeg, hogy a piac decemberben kezdett valami homlokegyenest mást, mint amit előtte csinált.

      Másik, pont kimondtad, mi a lényeg. Ott van a hozzászólásodban. Nem a FED, nem a múltbéli statisztika, hanem az ami most van. A jelen info. Vagyis arra akarlak végig a beszélgetésünkben rávenni, hogy felejtsd / felejtsétek már el, hogy mi volt tavaly decemberben, vagy mi lehet az én Ciklus szintű fordulatot prognosztizáló várakozásom alapján. Mindent felülír, hogy mi van most. Idézlek: "itt vagyunk november közepén és még a leghalványabb jelét sem látom a korrekciónak". Ez a releváns és majd akkor kezd foglalkozni a több éves bear szakasz elképzelésemmel, ha már mutatja magát.

      Ezt persze nem egyszerű megérteni, megérezni. Az sem segít, hogy a Mo-on kultusza van a múltban való kesergésnek. - utóbbit aki nem inge, ne vegye magára, nem is neked szólt.

      Törlés
  54. Totem az még csak nálam belefért a DAXnál hogy föl ment 9200-ra de a pénteki már ki akasztott, hogy egy napot sem tud esni az elemzésközpontos Nagy Attila meg nagyon nyomatja föl a pénteki nap után 9200 fölé na most gurul el a gyógyszerem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hidd el nekem is, bár tény, ha egy elemzésközpontos mondja, lehet annál inkább alátámasztja, hogy nem éri el azt és short.. Ennek ellenére már beteg ami a tőzsdén megy. Gyakorlatilag érdemi esés nem tud kialakulni, egy több hónapos bear altrend sem, nemhogy trendforduló. Nekem ez már azt jelzi, hogy valami durva, számítástechnikai mahináció megy a háttérben, mert pénz nyomda ide vagy oda, de már irreálisak ezek a szintek ilyen nyomtatás és zéró profit kivét mellett. Ugye minél magasabb az index szintje, hatványozottat több pénz kell a szinten tartáshoz, hisz az alkotó részvények ára is annyival magasabb.. ezért érthetetlen az egész, hogy tud már ilyen szinteken így emelkedni az index.

      totem

      Törlés
    2. Valamikor 8 általánosban gondolkodtam azon, hogy a válság hülyeség mivel az állam kezében van a pénz nyomda és annyi pénz nyomtat amannyit akar és meg szünteti a válságot ugye ez gyerekes volt hát ezt csinálják most az okos közgazdászok, csak azt nem tudom hogy be tolják-e a nemzeti bankokba a ki bocsájtott papír pénz ellen értékét arányban. Mert ha nem akkor ki derül hogy a dollár sem fog semmit érni.

      Törlés
  55. Tedd próbára magad - hátha van, aki nem ismeri:

    http://chartgame.com/

    szarvasvadasz

    VálaszTörlés
  56. A feltétel a felfelé kör teljesült, most tökéletes a szimmetria, hiszen 1776-1777 - nem is tudom, talán a havi bontásban - ideális célszint. Mivel a többi idősík még nem rendeződött össze, nem látszik erős fordulatra utaló kisebb timeframe momentumkonfiguráció, ezért a túllendülés a céláron elég valószínű. A célár elérése önmagában nem ok szembe menni a piaccal.

    VálaszTörlés
  57. Egyenlőre nagyon kétséges lesz-e fordulat az idén, mert most már nagyon sokan akik eddig bullba gondolkodtak ilyen emelkedés után átálltak a medve oldalra, óriási tömeg várja most már az esést ez látható volt a tegnapi meg ugráson is a piac abba az irányba megy ahol a legtöbbnek fáj.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ilyen logikai síkon sosem lesz esés..

      totem.

      Törlés
    2. üdv totem

      Az a baj hogy már nagyon sokan várjuk az esést dec. jön nagy esés az el múlt 20-30 év alapján el napolva már annak is örülni kell ha nem lesz miki rally, de ahogy az SP-ét elnézem már nem az 1800 a kérdés hanem hogy megy-e 1900 fölé amit én már szinte biztosra is veszek a DAX ekkor már 9500 fölött zakatol a kérdés hogy ott lesz-e fordulat és milyen fordulat?
      Az tény hogy mindenki látja most már ezt a nagy tőzsde lufit óriási szinteken vannak, már csak azért is mondom mert egy ismerősöm aki életbe tőzsdét sem látott kérdezte mi a helyzet a gazdaság és az életszínvonal is így fog jövőre robogni mint a tőzsdék ingyen lakás ingyen autó mindenkinek, mert neki ez jön le de most már nekünk is.

      kappa

      Törlés
  58. Az érző agy reakciói, de lehet kognitív szinten tartani a várakozásokat. Ma a november 8-ról kiindult emelkedő trendszakasz harmadik alhulláma fejeződhet be. A következő napokban ez egy nagyságrendileg 10-11 pontos korrekciót hozhat és a tisztán bull intraday helyzetekből átmehetünk egy sáv szerű konszolidációs szerkezetbe, ahol kétoldalúvá válik a kereskedés.

    VálaszTörlés
  59. Eddig több hónappal ezelött erre számítottam célárügyileg

    http://s20.postimg.org/fqtcuc8zx/SPXW0605.jpg

    de 1 hónappal ezelött már ebben gondolkodom

    http://s20.postimg.org/swb2k72ml/SPX10_18bull.png

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hello, szerintem az első ábra ereje az egyszerűségében van, azt akarja mondani, hogy 9 hullám után vagy trendforduló, vagy a kilenc hullám időszaka során lefutott korrekcióknál legalább egy nagyságrenddel nagyobb korrekció következik. Ez az állítás. És ez lesz az, ami talán 75-80%-ban is megállja a helyét.

      A célár ezzel szemben egy becslés, egy arányosítás, hogy na kb. ott lehet a kilencedik szakasz vége. Szerintem a második rajz azért alternatíva egyelőre, mert nincs még okod megváltoztatni az elsődleges elképzelésed. Elmenne a piac 13 hullámig? Erre még nem lehet következtetni.

      Vedd észre mi a fontos info az első ábrád alapján. Ha 1800 körül lesz egy fordulat, akkor egy lower high után nagyobbat eshet a piac mint előtte bő két éven át bármelyik lejtmenetben. Ennyi. Azonban amíg a jelzés nem érkezik, addig long a helyzet csak éppen kisebb idősíkokon érdemes rá nyomulni. Ha valaki pl. rászívta magát a longra, akkor látva a következő heti esés elindulását felteszi a kérdést: Érdemes megtartanom a longot épp ezen a korrekción át?? Ha látja, amit te rajzoltál, akkor azt fogja mondani, hogy nem. Mert onnan hosszabb lejtmenet (risk) várható, mint amekkorák az utóbbi emelkedő szakaszok (reward oldalon). Exit és reentry-t fog lépni, feltéve, hogy bull marad a véleménye.

      Törlés
    2. Köszi Cimballi!
      Jól látod én hogy gondolkodom,ez nem ajánlás ,csak magamnak készült.

      Törlés
  60. ez így korrekt, mindig + 15% :)
    bobek

    VálaszTörlés
  61. Szia Cimballi!

    Kb. 3-4 hete fogalmazódik bennem ez az üzenet!
    Lehet privátba is megírhattam volna, de hátha a Többiek is megértik ezt az egészet, hogy miről szól ez az egész Elliott!
    Igazából az bántja a szemem, hogy látom sokan kérdőre vonnak, hogy hol az esés!
    Valahol igazuk van, mert aki hangos annak számolni kell azzal, hogy lesz olyan, amikor nem jön be, amit kiabál!
    Igen sajnos el kell ismerni, hogy nem igazán jött be ez az amerikai Dow, Sp index az utóbbi időszakban!
    Tudom, hogy eszméletlen munka és idő van ebben a dolgokban és a többiek számára is szeretném érzékeltetni, hogy ezt két-három nap alatt nem lehet elsajátítani és úgy, hogy tudok 12345-abc-t számolni!
    Saját példa, hogy munka előtt és után napi 8 óra gép előtt ülés 3-4 éven keresztül és nem feladva maximum pihentetni a tőzsde tanulását csak így hozhat eredmény! (kopp-kopp-kopp)
    Pihentetést úgy értve, hogy nem foglalkozni vele görcsösen, hogy új szemlélet új meglátások keletkezzenek! Akár napokra hetekre elkerülni a tőzsdét!

    Tanfolyamon mondtam dow-ra egy variációt, ami sajna nem nagyon érdekelt „senkit”, mert, hogy tuti nem jó! Variáció a „FLAT nagy (A) 2009-es aljjal és jön fel a (B) új csúcsra, de akkor majd a (C) nem megy 2009-es alj alá”! Valahol ez szépen be is jött volna, mint fel, de túl egyenes ez a fel!?

    Ezen gondolkoztam, hogy mi a a francért nem jó most ez az egész!
    Gondoltam belenézek a Elliottos, haladó füzetembe és érdekes ábrákra jelölésekre bukkantam!
    Dow 1930-1970-ig ábra 11. oldal -ÍGY LÁTTÁK ŐK- címmel! Ezt a képet nem rakom fel, de ez nem 3. hullám!

    A másik kép 30 oldal: érdekes, hogy ezen rajta van fent az „a-b verzió”!

    http://www.kepfeltoltes.hu/view/131118/1353702261beolvas_s0001_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    A második kép (30. oldal) ez nekem nem tetszik, egyáltalán nem!
    Arányokat megnézve tiszta bukta az egész 1-2-3-4! PONTARÁNYOK NEM JÓK!
    Csináltam egy ábrát, mert sajna csak így tudom érzékeltetni, hogy miért gondolok rossz arányokra!

    http://www.kepfeltoltes.hu/view/131118/PB170007_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    3. hullám kb 1000 pont, 5. HULLÁM KB 11500 PONT! Durva!!!
    Lehet nem jó, amit írok, DE AKKOR EZ AZ EGÉSZ MÚLTBÉLI ÁBRA SEM!
    Arányokat nézve nem értem, hogy lehetne ez az egész egy csatornában SEM IDŐBEN SEM PONTSZÁMBAN NEM JÓK A RÉGEBBI ÁBRÁK!!!
    AMIT FELRAKTAM PRÓBÁLTAM ARÁNYOSÍTANI! + A CSATORNA IS BUKIK, mint a képen látható!
    Itt látható igazából, hogy 1-2-3-4-5 mennyire aránytalan!

    Szóval, most itt lehet kapok hideget, meg persze már más is mondta stb, DE EZT MÉG SENKITŐL NEM LÁTTAM, hogy arányosította volna és felfigyelt volna arra, hogy mi ennek az egész mellélövésnek az oka!
    Igen látom, hogy sokan számolgatnak, de hol az arány 1930tól!!!???
    Látom, igen látom, hogy hol járunk több verzió is meg van nálam e verzió alapján!
    Sokan gondolják persze, hogy ilyen időtávokat nem kereskedünk! Persze, hogy nem, de mindig a nagyobb idősíkból érdemes kiindulni, hogy hol tarthatunk!
    Mondjuk „egy-két” embert 2009-től a short várókat tuti ledarálta, hogy a nagy C-t várják!

    Cimbi ezt építő kritikának szántam és a többieknek, hogy nem olyan egyszerű ez az egész elmélet, mint látszik!
    SAJNA EZ ÍGY NAGYON MELLÉ MENT!
    2009-től Cimballi volt egy fordulós jelzés, ami NEM EGY B HULLÁM KEZDETE ÁLTALÁBAN SZERINTEM! Még lenne egy ábrám hozzá, de az már maradjon annak, aki a tréningen volt!

    Bocsi, de ez már nagyon bökte az ujjam, hogy ide leírjam!

    Naitssz

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hali, a második képedhez használj logaritmikus skálát és máris szebben látod. Ekkora idősíkot nem szabad lineáris skálán tekinteni. Ha valaki 1930-ban akart 10% profitot elérni, akkor 20-30 pontra hajtott és hosszú távú befektető volt. Ma a 20-30 pont az 5-perces idősík skalpjainak felel meg, aki befektet 10%-ért, az minimum 1500 Dow pontot szeretne. Ezt a problémát rakja rendbe a logaritmikus (%-os) skála, ahol most is tökéletesek az arányok. Ide linkelem a 2013. indulásakor leközölt üres ábrát a helyes beállításokkal:
      http://4.bp.blogspot.com/-IURI3VQrS-A/UQipmr4HHCI/AAAAAAAABwg/8w_zYwlBmes/s1600/2013_Q_log.JPG
      ...még nézd hozzá az ugyancsak januárban publikált ábrát az 1960-as évektől kiindulva:
      http://2.bp.blogspot.com/-I_vPPj0cJNU/UQitEDzXa5I/AAAAAAAABxk/-_JThdkZQP8/s1600/2013_Q_66log.JPG

      Mi ez, ha nem flat? Illetve nem tűnik ez egy kicsit aránytalanul kicsinek? Ha elégedetlenek vagyunk a mélységével, attól még nem biztos, hogy lesz mélyebb, de amit a piac nem tesz meg pontban, azt megteszi időben - vagyis kioldalazza.

      Másrészt elég régen vagyok a több évtizedes oldalazó flat korrekció mellett és ameltte, hogy a jelen emelkedés egy Ciklus szintű b hullám az oldalazó Szupercikluson belül. A flat-ek a komplex korrekciók táborába tartoznak, ami magával hozza fő sajátosságukat: új csúcsokra törnek időlegesen. Hozzászólásod pillanatában már kint volt a következő bejegyzésem, amiben beszélek a 138%-ig történő túllendülésről. Pontosan annyi volt 2007-ben is.

      A másik, látsz egy ábrát ekkora nagy időtávról, akkor az a kontextus, nem trade lehetőség, hanem az eggyel - kettővel kisebb idősík trade lehetőségek kerete. Ha nem bontod alá, nem figyelsz momentumot és szignált, nem koordinálsz idősíkokat, akkor az egész próféciává válik, pedig az lenne a feladat, hogy trade setupot fogalmazzunk meg. Azokat darálta le a short várás, akik nem olvasták hozzá a rövidebb távot. De erről már annyiszor írtam akárcsak itt ezen post alatt is. Szóval nem tudom, kritikának kezeni, mert erről beszélek, Ciklus szinten, Szuperciklus szinten bear a helyzet, de lejjebb impulzus impulzust követ és a piac emelkedik. Ez a normális. Naposon vígan lehet longolni, hiszen a hetesen a csúzli momentumkonfigurációk okot szolgáltatnak a heti nézőpontnak az újboli long belépésekre.

      Törlés
    2. Magam egyébként amit másképp csinálnék a blogban, hogy többet beszélnék a matematikáról, a kérdezéstechnikáról, amire törekszem is az utóbbi időben. Az Elliott hullámok megértését az viszi át a konkrét setupok és kereskedési döntések felé. Másképp csak filozofálgatás. Nézd meg egy kicsit feljebb a beszélgetésünket Investorral, csak példa gyanánt. Abból érteni fogod, mire gondolok:

      http://myelliott.blogspot.ca/2013/10/az-ekelodes-uzenete-spx.html?showComment=1384539470405#c6354548648543714196

      Törlés

Rendszeres olvasók

Alakzatok bar grafikonon

ALAKZATOK AZONOSÍTÁSA

Prechter könyv

Kötvénybaj

Europai válogatás

A Mánia vége

Alapleckék

Magunk döntsünk

Diverzifikáció?

FOREX video

10 piaci tévhit

Mítosz a Fed körül

8 könyvrészlet

Theorist '09. nov.

15 írás ill. video a hitelválságról

Mozgóátlagok

Címkék

200 SMA (3) AAPL (2) adósság (5) Amibroker (2) André Kostolany (1) arany (4) aritmetikus (1) Barack Obama (2) báziscsatorna (4) belső nap (1) Ben Bernanke (1) Birger (1) Bollinger (1) Brikka (1) BUX (6) carry-trade (1) CFD (1) Charles Collins (2) Charles Dow (1) Club EWI (18) Conquer the Crash (2) csorda (4) csordaszellem (5) csúzli (3) DAX (6) defláció (4) depresszió (8) deviza (13) diagonal triangle (6) Dick Diamond (2) divergencia (4) DIX (1) dollárerősödés (12) double key reversal (2) Dow Jones (36) dupla hármas (7) dupla kulcsforduló (3) E-mini future (46) ék (8) Elliott magyarul (7) Elliott Wave Principle (9) Elliott Wave Theorist (9) Elliott-ciklus (18) előfizetés (8) elsődleges trend (12) ending diagonal (10) erősödő dollár (4) EURHUF (1) EURJPY (1) eurozóna (3) EURUSD (30) evening star (1) expanded flat (9) extension (12) extrém ármozgás (1) ezüst (3) FED (8) fej-váll alakzat (8) Fibonacci (33) flash crash (8) flat (17) Forex (6) Fotex (1) földgáz (1) fraktál (11) FTSE (1) Futures Junctures (4) GBPJPY (1) Goldman Sachs (3) Görögország (3) Hang Seng (1) háromszög (20) hatékony piac (2) hope (2) hullám személyiségjegye (11) infláció (1) inside day (1) IOU dollárok (1) Japán (3) Jason Farkas (2) Jeffrey Kennedy (11) jelzálog (2) Kína (3) kollektív hangulat (8) kombináció (10) korrekció (20) könyvajánló (4) kőolaj (1) kötvény (1) külső nap (1) leading diagonal (1) lineáris gondolkodás (3) logaritmikus skála (1) MACD (5) Mandelbrot (1) megnyúlt hullám (2) mérés (6) Minyanville (1) momentum (8) Morgan Stanley (1) mozgóátlag (3) munkaállomás (1) Nasdaq (28) Newsweek (1) NFP (4) Nikkei (2) Nonfarm Payrolls (3) nyersolaj (2) NYSE (4) opció (1) óriás szuperciklus (14) OTP (3) outside day (4) pánik (6) pit noise (1) Ralph Nelson Elliott (8) regular flat (3) remény (4) Robert Prechter (28) RSI (11) Russel (3) short (3) Short Term Update (3) slingshot (4) social mood (5) Socionomics (6) SP500 (107) spirál (2) SPY (55) Steve Nison (1) Stochastic (1) Stocklandyard (2) stop loss (2) szándékos csőd (1) szentiment (1) szignálvonal (1) szójabab (2) tananyag (25) Thomas Bulkowski (1) throw-over (2) tovahaladó háromszög (4) trendcsatorna (22) trendvonal (2) tréningprogram (12) túladott (5) túlvett (5) TWS (1) USD (14) USDCHF (1) valószínűség a tőzsdén (3) Vancouver (3) Venezuela (1) vertical spread (1) vezérlőelv (8) Wyckoff (1) XLE (1) Zaner (4) zigzag (35)