AZ ELLIOTT WAVE INTERNATIONAL AJÁNLÁSÁVAL:

Oldalak

2013. november 17., vasárnap

SPX arányok és optimumok

Havi bontáson látszik igazán szépen, de itt a hetin mutatom 2009-ről az emelkedés dupla zigzag szerkezetét, amit meggondolandó esetleg szimpla zigzag formációnak jelölni, de ezekben a hetekben nincs jelentősége, hogy melyik valójában. Talán később még előkerül, azonban a mai bejegyzésben érdemibb kérdéssel leszek elfoglalva.


A zigzag első Elsődleges méretű fő trendszakasza minimum 26 hónapot haladt északnak és 2011-ben ért véget. Vagy [A], vagy [W] a legvalószínűbb értelmezése. A zigzag pedig nagyon szereti az A=C, illetve W=Y arányt, méghozzá időben. Egy bika november hónappal elérjük ezt az optimális időtartam-szimmetriát, azután decembertől már bármi jöhet. A hozzászólásaimban jeleztem, hogy lesz elég erő elérni az 1776-1777-es pontok tekintetében mutatkozó egyenlőséget. Sőt, mivel a kisebb idősíkokon a momentum és a belső szerkezet olvasata egyáltalán nem támogatta az azonnali fordulatot, ezért a kitörés pillanatában, 1777-nél így fogalmaztam: "Mivel a [napos és az intraday idősíkok] még nem rendeződtek össze, nem látszik erős fordulatra utaló kisebb timeframe momentumkonfiguráció, ezért a céláron túllendülés elég valószínű. A célár elérése önmagában nem ok szembe menni a piaccal."

Itt álljunk meg. A havi idősík szerkezete és kontextusa bearish, ezért beszélek Ciklus szintű bear trendről már elég rég óta. Ha valaki naposon néz rá a grafikonra, akkor ezt nyilván nem láthatja és teljes joggal mondja, mekkora bull van. Mert ott az van, de egy alacsonyabb rendű trend keretein belül, a legalább Ciklus szintű, oldalazó évtizedes bear kontextusában. Miként időzítsünk az ilyen ellentmondásban? Ha van egy idősík, amely bearish, azon shortolni majd akkor érdemes, ha a kontratrendnek tűnő szakasz (itt havin 2009-ről) arányosnak tekinthető és mutatkoznak a fordulat jelei. Mire lépnek akkor a havi idősík erős kezű medvéi? Mostanában a célár, vagy célár körüli csatorna fölé lépő erősebb havi gyertyára kicsit már jobban figyelnek, de nem cselekeszenek. Indokolatlanul agresszív, túl korai lépés lenne még. Egyrészt mert több célár is megfontolandó, másrészt mert a ciklus időben számított végéig még van előttük néhány hét, harmadrészt mert kisebb idősík (leginkább napos) alacsonyabb tetőnek semmi nyoma. Természetesen ha a november hónap nagy dög fordulós fekete gyertya lenne, arra aktivizálnák magukat, azonban ez a dolgok jelen állása szerint nem túl valószínű.

Ezen az alapon soha nem lenne fordulat, hiszen akkor ki "okozna" havi bear gyertyát, vagy napi idősík alacsonyabb tetőt. A megoldás a célárakhoz kötődik, mert egyrészt a célár közelében a bikák minimum feszesebb követő stopra váltanak, másrészt azért van ahol a medvék is alkalmazni kezdik a lépcsőzetes belépést (scale-in). És itt most az okos állatkertre tessék gondolni, a profikra, a konzisztensekre, akik racionális matematikai stratégiák mentén dolgoznak, valószínűségekben gondolkodnak és nem a "megérzéseik" hajtják őket. Szóval nekik mindegy miként szorítja őket az alsónemű, nem fognak félelemből vagy kapzsiságból cselekedni és legfeljebb viccrovat gyanánt olvassák a gazdasági, politikai érveléseket, vagy híreket.

Egy tonna havi cél áll előttünk, illetve egy - az 1777 - már mögöttünk. Az ábrán feltüntettem a Ciklus szintű piros "a" hullám fordított Fibonacci 138%-os, tovahaladó oldalazó korrekció célárát 1924-nél. Szerintem nem jutunk el addig, mert a havi arányok közül ide csoportosul 1812 és 1829, valamint a napos idősík lassuló trendben helyesen csak skalpolók 1802-1803-as célára. Közben a lila korrektív csatorna teteje "környéke" is célszint. Van még egy további lehetőség a mérésre, de csodák-csodája az is épp a már felsorolt 1924-re mutat.

Azonban még mindig nem mondtam el, hogy mire aktivizálódnak az eladások, ha a célzóna határán nincs fordulós gyertya. Honnan indul a fentebb említett lépcsős belépés folyamat? Maga a logika akkor működik, ha sikerül eltalálni a trend uralkodó idősíkját. Itt erősen a havira tippelek, azon ugyanis 20, illetve bő 20 gyertyából állnak az impulzív egységek. Mivel október elég masszív bull gyertya volt, ezért arra "várjunk ki egy gyertyát" megoldást választják. Ha a következő gyertya nem hoz közel azonos momentumot, akkor 1) a komplettnek értelmezhető trend kontextus, 2) a csökkenő momentum és 3) a célár elérése miatt a zárónál húzzák meg a vonalat és annak közvetlen közelében, vagy egy kevéssel feljebb elhelyezkedő kalkulált érték közelében és/vagy kisebb idősík bear szignálra lépnek először. Utóbbi itt heti lehetne talán. Ha nem csökken érzékelhetően a trend (itt teli fehér) gyertyák mérete, akkor természetesen nincs akciózás. Meg amúgy az egész gondolatmenet kiinduló feltétele, hogy a jelentős emelkedő szakasz már túl legyen a momentumos, tiszta középső szakaszán, ami esetünkben 2012. novembertől - 2013. májusig futott le.

Összességében azt mondom, nézzük meg majd jól magunknak a novemberi záróértéket.

Néhány nap múlva közelebbről, kisebb idősíkon, részletesen vizsgálom az utolsó 6 hónapot, vagyis a június - november időszakot. Előzetesen annyit, hogy a november 7-ről felfelé tartó emelkedő szakasz harmadik alhullámának tetőzése várható az előttünk álló hét elejére, majd egy bő 10-12 pontos korrekció lehetséges, azután újra fel, ideális esetben 1812-re, vagy 1829-re.

128 megjegyzés:

  1. Havin az SPX a fel-momentum kifáradásának legelején tart. Az agónia lendülete legkevesebb 1 évig is el fog még tartani. Az 1924 valszeg 1929 lesz a végén, mivel van humoruk a Street-en...

    VálaszTörlés
  2. Sztem meg 2013 v 2014 mert a számoknak is brutális erejük van ...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sőt 1950 a 2014 is emelkedés éve lesz? Indok az el múlt 20-30 évben márciusig mindig zakatoltak a tőzsdék miért pont most változna ez.

      Törlés
    2. 2009-es alj 666-nál volt !!! Eléggé sátáni :-)

      Törlés
  3. üdv cimballi

    Akkor talán meg is volt a 10-12 pontos esés tegnap vagy nem erre gondoltál.

    kappa

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, ide gondoltam valamit. Az SPX 10-12 a minimum méret, ami ide jár, azóta tovább haladt és 18 pont mély. Engem bizonyos szempontból leading diagonálra emlékeztet, úgyhogy a mérete ellenére, lehet talán még csak az (a) hullám. A november 11-én indult korrekció arányos párja kellene, hogy legyen. Ahhoz képest 130%-a körül van, ami elvileg nagyon jó és megtenné teljes mélységnek is. 1780 alá nem várom akkor sem, ha (a).

      Törlés
    2. ÉS miután elérte, gondolom megy fel 1812-1829 közé.. eddig oké, idősík december végéig? ÉS utána végre lehet egy 100 pontos esés jövőre? :) Netán idén?

      Törlés
    3. Ez kicsit olyan mint az időjárás előrejelzése. Minél hosszabb távra tekintesz előre, annál több a bizonytalanság. Ezt figyelembe véve mondom, hogy magasabb rendű korrekció, vagy trendforduló lesz belőle. Ha korrekció, akkor összemérhető a 2012 tavaszi mértékkel, vagy a 2011 nyárival, ami valóban bő 100 pont volt. Ha viszont igazam van az évtizedes oldalazás tekintetében, akkor visszateszteljük a 2009-es aljakat egy 2,5 évig tartó eső szakasz formájában.

      Törlés
    4. Mindenesetre az van, vártat nem vártad, de beesett egyelőre 1780 alá..

      Törlés
    5. Arra viszont valóban érdemes figyelni, hogy ne akadjon el 1795 alatt, mert akkor felmerülnek egyéb bear lehetőségek. Ez is csak egy szint, amit jó lehet észben tartani.

      Törlés
    6. http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/penzugyi_robbanas_elott_allunk_itt_az_uj_elorejelzes.570228.html

      Na csak nem megkezdődött az esés előtt felbeszélés?! :)

      totem

      Törlés
    7. Ha ennyire alul értékeltek akkor pl. a DAX, hogy lehet minden idők csúcsán ez már nekem magas.

      kappa

      Törlés
  4. Szia Cimballi!
    Erről az ábráról mit gondolsz? http://theelliottwavesufer.blogspot.hu/2012/03/dow-jones-industrial-index-interesting.html

    Üdv,
    CJ

    VálaszTörlés
  5. http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/fibonacci-rejtely-budapesten/

    VálaszTörlés
  6. Lehetséges, hogy SPX beéri a hétfői 1808 körüli tetővel is? Adri

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tippre inkább még egy pici kör le 1802 kettő környékére, aztán fel 1813-ig, Birthba

      Törlés
  7. Az usdx-nél és az eurón órás idősíkon ékelődés látszik,amiből elvileg dollár erősödésnek illene lenni.Ami azt illeti, nálam elég sok érv támasztja alá ez utóbbi verziót ,mert:itt van az esés ideális korrekciós szintje,fej-váll teteje.Valamint a legfontosabb:ha innen nem bír jelentősen tovább törni az euró még ma,akkor az elmúlt havi ronda záró gyertya érvényben marad,és jó eséllyel esést hoz decemberben,mint azt az utóbbi években az esetek nagy többségében megszokhattuk.

    lhebamy

    VálaszTörlés
  8. Szia Cimballi!

    Azthiszem többen várjuk a hozzászólásodat a down j-al kapcsolatban.
    Ime egy másik chart: http://theelliottwavesufer.blogspot.hu/2013/11/elliott-wave-analysis-of-dji-wave-d-of.html
    Helyes a számozás? Fordul vajon a kocka?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ciklus b-nek gondolom a készülő csúcsot, az általad hivatkozott értelmezés pedig Ciklus d-nek. Mindkettő egyformán jó, csak a szélesedő háromszög értelmezésed agresszívabb abban az értelemben, hogy a szélesedő hsz 'e' pontja új aljra kell, hogy menjen a 'c' pont alá. A 'b' változatnál elegendő visszatesztelni a 2008-as mélypontot.

      Naposon annyira erős a trend, hogy még nem vitatkoznék vele első bear szignálra. Naposon formálódó lower high visszatesztjét szoktam ilyen kontextusban lőni shortra legkorábban. Mindezt annak ellenére mondom, hogy szerintem nem megyünk számottevően magasabbra az időbeli szimmetriát adó novemberi záróértékektől.

      Törlés
  9. SPben 5 hullám megvan, lassan kész is lehet lefelé.

    VálaszTörlés
  10. erős még?! ...mondjuk nem tudom, de daxban egy gyönyörű 3 fekete katona jelent meg 4 óráson...

    totem..

    VálaszTörlés
  11. Kedves brikka! Az euróról van e valami elképzelés? Engem az utóbbi napok csapkodása teljesen kikészít.Shortban állok,de lassan nem érzem magam jól benne,pedig a decembert egy jó kis zuhanásnak képzeltem eddig. Mit mutat a nagyobb képed????

    lhebamy

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia. Este megpróbálok feldobni vmit...

      Törlés
    2. Kicsit megkésve...

      Nagyobb képen a ciklus szintű háromszög b hullámnak két bullishabb alternatívája van szerintem, vagyis ha nem az [E] of b hullám vége volt a múltkori csúcs, akkor szerintem minimum egy kombináción belüli x hullámmal, vagy esetleg egy komplex flat b hullámmal lehet számolni.

      Hetesen van egy bullish SS, amit megerősít az is, hogy az esést - ami inkább éles korrekciónak tűnik - végül az MA csatorna fogta. A sling minimum elvárása 1.38 fölé mutat. Egy x hullám vége estén egy hosszú lábú ED alakulhat ki, amely max. 1.43 környékéig jönne fel, de flat b hulláma jóval magasabbra jöhet.

      DEC08_EURUSDWeekly

      Naposon a korrektív csati tetején van a mozgás, ezt érdemes figyelni, hogy merre mozdul innen...

      Törlés
    3. Az eurón a mai nappal 1 óráson nézve lejött 5 hullám.A jövő héten még 3 hullámban lehet egy visszateszt olyan 1,377-ig ,ahol jó eséllyel??létrejöhet egy fej-váll.Így a tőzsdék,és az euró is dupla csúccsal fordulna?

      lhebamy

      Törlés
    4. Csak egy gondokat:
      DEC13_EURUSDH1
      DEC13_EURUSDD1

      Lehet, hogy negyedik dzz lesz, meglatjuk. Elliott csatikat érdemes majd figyelni, meg az indiket kisebb és nagyobb idősìkon, hogy mi lehet a helyes ertelmezés...

      Törlés
    5. Meglátjuk,hogy mi kerekedik ki ebből,de én kezdem kizárni az 1,4 fölötti szintek elérésének lehetőségét,mert ahhoz túl lassú a mozgás.Így szerintem is egy 1,39 körüli tető a valószínűbb.

      lhebamy

      Törlés
    6. Meglatjuk...szerintem mehet feljebb is, persze attol is fugg, hogy melyik verzio fog ervenyre jutni...majd eldol.

      Naposon es alatta ezeket figyelem...dobozalas lemaradt...azt is erdemes szerintem nezni.

      Törlés
    7. ha tényleg hsz, akkor még d és e hullám kell még...ha bent van a iv, hullám, akkor megnyúlt v. hullám és ED jöhet szóba...meglátjuk...

      Törlés
    8. Lehet ,hogy ma lett meg a iv hullám?

      lhebamy

      Törlés
    9. Eddig eszerint gondolkoztam:

      http://www.screencast.com/t/5LqBVVrX
      http://www.screencast.com/t/AY0QYr94XC31
      http://www.screencast.com/t/00ihFb238Hg

      Hsz volt a szimpatikusabb, de (szvsz) dzz mellett dontott a piac.

      Talan meg nincs kesz a [iv] hullam...zz vege meg hianyozhat. Meglatjuk.

      Ma10/20 es rsi is idealis naposon egy tamszhoz es a fibo szint is itt van...nekem szemre ugy tunik, mintha egy ed (c) hullam alkulgatna...de ezt majd meg kell nezni rendesen is.

      Törlés
    10. átnézve a dolgot inkább b of (b) hullámnak tűnik...

      Törlés
    11. Mivel a korreláció ujraéledt a tőzsdékkel,ily módon az sp is 1880 körülre várható?Már semmi sem öli meg a bikát??? Nagyon unom már ezt a bullt.

      lhebamy

      Törlés
    12. Brikka! Ezt a b of (b)-t nem értem hogy érted.?? Segítenél? A nov7-től szakaszra értetted? Hasonlóan várom Én is mint Te. A kérdés az, hogy lemegyünk e még a nov 7 aljhoz és onnan tovább föl, vagy innen nemsokára folytatódik a felmenetel.

      Törlés
    13. Kis tf-re gondoltam....

      De a tegnap utan ugy gondolom, hogy akar keszen is lehet a [iv], mert mar kikukucskal a csatibol...a kovetkezo heten szerintem meg kellene indulnia az [v] hullamnak. Ellenkezo esetben magasabb trendszintre lep a korrekcio a szememben.

      Ha 1.383 fole jutna akkor atalnek arra, hogy a ciklus szintu x hullam lenne az elsodleges ertelmezesem, mert hsznek csak egy tzz felelne meg, ami nagyon ritka...

      Törlés
    14. Ciklus szintű x hullám így nézne ki szerintem egy
      hosszú lábú ED [C] hullám esetén. Erre felraktam a többi mintának is a fontos szintjeit:
      EURUSDWeekly_x_ED(C)

      Sima ED [C]:
      DEC_EURUSDWeekly_ED

      Aztán persze meglátjuk. Lehet egészen más valami sül ki a dologból. Kisebb tf-en elliott csatit érdemes figyelni, mert ha csak egy visszatesztelés lesz, akkor szerintem minimum egy magasabb trendszintű korrekcióra érdemes számítani. (Ami ED esetén csak egy B hullám lenne)

      Te hogy látod?

      Törlés
    15. ez lemaradt:DEC21_EURUSDWeekly
      ------
      UJ-ra leszek kíváncsi, mert a hsz célára ideálisan 106 fölé mutat - bár a minimálisan elvárt szintet már teljesítette - de ez az egész még lehet egy flat is...meglátjuk.

      Törlés
    16. Az ED nekem nem tetszik ilyen formán. ami nem zárja ki,hogy úgy legyen, ahogy rajzoltad. Ha az, akkor jobban el tudnám képzelni úgy, hogy a 3-as még nincs kész. Amit jelenleg még figyelek:1: Kész van a DZ , de ez nem arányos, 2: ZZ megy 2012 júli óta, középen egy nagy háromszöggel, 2013 júli óta pedig egy C. Time will tell us. UJ-nél egy Ed még belefér, vagy egy ext.5 hullám.

      Törlés
    17. Valamiért a számozás a csúcsról lemaradt:
      (W) of [3] vagy [3]...azaz sima ED, vagy hosszú lábú ED. Emellett játszik még a Tzz a hsz b hullámon belül, illetve a legbullishabb elképzelés egy flat b hullám lenne, de ez rengeteg csavart labdát igényelne, hogy kialakuljon...
      ------
      Nekem a 2. variációdban a hsz lehetőség nem arányos. De ez csak egy magánvélemény...

      Na, én elteszem magam holnapra, vagyis mára és pihenek amíg lehet :)

      Sziasztok!

      Törlés
    18. Átment az 1,383-on így lehetne x hullám is,azonban a randa felső kanóc naposon és hetesen a trendvonalon, amit az 1,6 és 1,49-es csúcsra húztam megfordította.Ha csak ezt nézném,akkor esélyes egy lefelé kör ismét,vagy akár trendforduló is..Azonban ha az 1,38-ról történő esést 1,3624-ig 4-es hullámnak számozom,akkor az 5 hullám eddig csak három hullámból állt szerintem.Így tehát vagy csonka marad,vagy a mostani csúcsról történt esés egy kis 4-ik hullám az 5 hullámon belül,ami megint nem igazán jó,mert túl mélyre ment. Eléggé összekuszálódott minden nálam......
      lhebamy

      Törlés
    19. Szerintem a napos gyertya formája inkább az elliott csati alsó szárából való kikacsingatásbak és az [v] hullám fázisnak köszöngető. Meglátjuk mi lesz. Egy x hullámon belüli ed [C]-nek is kell még idő. Minimálisan még egy B és egy C hullám, de akár több is. Meglátjuk mi lesz. Emlékeim szerint 1.33 a kritikus szint hetesen ennek a mintának...

      Törlés
    20. Kb. így gondolom a nov. 07-től tartó emelkedő szakaszt:DEC28_EURUSDDaily

      Kritikus szintek ugyan még nem sérültek, ezért még lehet - ahogy te is írtad - hiányzik egy kis 5. hullám (vagy akár megnyúló [v] is lehet, meg sok minden más is). Pontban viszont arányos a szerkezet és csak nem sokkal tudott a PA az 2.618-as fibo ext. fölé menni, valamint az árfolyamot az elliott csatorna teteje verte vissza. Ezért akár készen is lehet, de érdemes szem előtt tartani több lehetőséget is, főleg, ha majd tényleg B hullám jönne le, mert azok tudnak trükkösek lenni.

      Törlés
    21. Az órás RSI nagyon magas. Emiatt Én inkább 3-as végének értelmezném a kiszúrást.

      Törlés
    22. Szetintem aránytalan lenne kis 4-esnek tekinteni. Nalam szanszosabb egy megnyulo [v]. Hullam, vagy akar egy magasabb trendszintu B hullamnkezdete.

      Törlés
    23. BUÉKBUÉKBUÉKBUÉKBUÉKBUÉKBUÉKBUÉK............

      lhebamy

      Törlés
    24. Eu a Fibo 0.5-et elérte. RSI h4 alapján még csak [3] of (iii) jön le...jó lenne, ha (iii) vége elérné az 1.355x környékét, mert addig akár egy a-b-c is lehet a dologból, viszont onnantól a szememben megerősítést nyerne a mozgás impulzus jellege.

      Törlés
    25. Pillanatnyilag az órás kép alapján akár készen is lehet az az impulzus..
      Akkor immáron felejthetők az 1,4 feletti célárak ???

      Törlés
    26. A 3-as sztem kész lehet, ha impulzus lesz belőle, de egyelőre ez nekem csak 3 hullám lefele. Hétfőn meglátjuk. USDCHF-in akár kész lehet az 5 hullám.

      Törlés
    27. Nekem hiányzik egy (ii) hullámmal időben vagy pontban arányos (iv) hullám, ill. az 1.618-as fibo ext. szint elérése...emiatt lehet az egész esés korrekció is, vagy pedig még csak [3] of (iii) hullámban vagyunk...első divergáló alj után h1-en sanszos, hogy még azon belül is csak a harmadik hullámban.

      1.4 feletti cél több mintában is lehetséges...szerintem 1.329x fölött még benne van a pakliban minimum egy C hullám felfelé. Aztán persze meglátjuk...

      Törlés
    28. Végül EUR megadta magát az 5. hullámnak. Dollár indexen és USDCHF-is megvan az 5 hullám, végre kicsit tisztább a kép.

      Törlés
    29. Kedves brikka!
      Egy aktuális helyzetelemzést írnál néhány sorban az euróról?Én most legfőképp az aud-ban vagyok érdekelt.Én úgy látom,hogy hetesen véget ér lassan egy 5 hullám lefelé.Naposon én már szabályosnak látom az 5/5 hullámot is,így felfelé várnám,de egyenlőre még nincs erő.Bár van egy fej-váll célár 086,2-ra is.Ezt nem figyeled?

      lhebamy

      Törlés
    30. Szia,

      Tágabb kép kontextusa változatlan. H4-en vagy fordultunk, vagy még csak egy flat [b] hullámon belüli (c) jön fel.

      aussie-t én máshogy látom és sanszosabb az alacsonyabb szintek elérése is, bár még ott trükközhet egy (B) hullám.

      Nagy tf-en minimum egy [C] of y hullám jön le, de akár lehet egy impulzus közepe is (havin MA10/20 és RSI-MA9 is horgot csinált) Előbbinél 0.83 környéke szerintem egy ideális szintje lenne a mintának (de akár 0.79 is)...utóbbinál csak most jönne a java, és 0.79 alá kell mennie 1-2 hónapon belül. Egy régebbi rajz: AUDUSDMonthly Vagy egy x hsz utáni y hullám jön le szerintem, vagy egy bazi nagy impulzus bázist láttunk. Majd eldől.
      Néhány gondolat tegnapról:

      AUDUSDH4
      AUDUSDWeekly
      AUDUSDMonthly

      Törlés
    31. Naposon áttörte a csökkenő trendvonalat és egy impulzus 5/5/4 hullámában lehet jelenleg.A feltételezett 0,90 körüli hullámvégről azért egy abc korrekcióban még minimum 0,887 körülre várom,de onnan már valószínűbb egyenlőre a long irányt keresni.
      lhebamy

      Törlés
    32. trükkös B hullám lehet szerintem, ahogy feljebb is írtam.

      Ad-nál feljött a január végén a szó erről:

      "brikka2014. január 29. 13:02
      ...
      Aussieben pedig úgy hiszem naposon egy flat alakulhat ki majd és felnéz 0.907x fölé...ehhez viszont nem mehet be 0.865x alá"

      Bázis építés után meg is jött az emelkedés, most kb. 3/3 vége felé járhatunk.

      EU és kábel lesz még érdekes szerintem...

      Törlés
    33. ha nem flat c-t várnék aussie-ban, akkor a közeli bearish ss-ot figyelném, de ez csak egy running csonka flat esetében válhat élessé.

      Törlés
    34. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    35. Eu-nal foleg a hetes rsi lesz erdeked...napos eddig bull tamaszrol pattant.

      Törlés
    36. Hetesen egy távoli bullish SS alakult ki, azonban pont a távolság miatt úgy gondolom, hogy a felfelé kör egy komplex flat befejező hulláma is lehet (bár MACD- szép a csúzli). Eddig közös úton haladtak a különböző minták h4-en és felette. Meglátjuk mi lesz.

      Aussie lassan célárnál, de RSI alapján még csak 3. hullám vége lehet. Kábelben viszont [i] of C of (Y) végére érhetünk, itt vártam egy aljat még egy, hogy elkészüljön a flat [c] of B...

      Törlés
    37. napos aussie MACD-on érdemes figyelni egy ZLR lehetőséget...

      Brikka

      Törlés
    38. Az éjszakai esés ezt a verziót erősíti, mármint, hogy egy nagy flat-et látunk. hacsak nem lesz egy HSZ az esésből. EUR úgy tűnik tovább cifrázza, és nincs vége a felfelé menetnek.Ha a dollár indexet nézem, az ezt erősíti Nekem.

      Vik

      Törlés
    39. A hetesen továbbra is a diagonált figyelem Eu-ban, RSI nagyon érdekes.

      Kábel már a minimális szintet elérte.

      Aussieban elliott csati aljáról jött fel az árfolyam (váltakozást érdemes itt is szem előtt tartani), ez már inkább a záró hullám része.

      Törlés
    40. Ja, hogy úgy gondolod, hogy esetleg meg is volt a 4-es zz az Aussiban? Erre nem gondoltam, bár az nem stimmelt, hogy egy flat 2-es után egy hsz jöjjön, de valóban lehet, hogy árban tette meg az utat, nem időben.
      EUR-ról fel tudnál tenni egy számozást. Ahogy Én nézem a diagonál lehetőségét, akkor, C of b-ben járhatunk febr. 3 óta. Így gondolod Te is, Brikka?
      Kábelben én elvesztettem a fonalat. Amit el tudok képzelni, hogy a nov.11 óta kialakult nagy A hullám párja megy most fölfelé febr. 4 óta. 4 órás RSI iszonyat magasan van. Az órás is.


      Vik

      Törlés
    41. Szerintem más tf-et nézünk EU-ban. Én a decemberben felrakott rajzok szerint gondolom továbbra is a piacot, azaz:
      -ED [C] of x, ez lehet akár hosszú lábú is, amelynél viszont 1.43 fölé nem mehet a PA, és már csak egy C of (5) van vissza. Másik esetben ez még csak a harmadik hullám vége lenne.
      -hsz b hullám nálam már csak TZZ-ként állná meg a helyét, amely nem sokban különbözne most az ED-től egyébként.

      Technikailag amit figyelek:
      -Hetes RSI-n második bullish SS alakult ki. Ezen a tf-en az RSI még ha minimálisan is, de október közepén érte el az eddigi csúcsát a 2012 nyarától tartó emelkedésben.
      -Naposon van egy késznek számozható ABC a decemberi csúcstól.
      -H4-en rsi bulltámaszról pattant, de még nincs megerősítés, hogy megindult volna az általam várt C hullám. Lehet, hogy egy komplex flat alakul ki naposon, ill. hogy a h4-es kitörési kísérlet csak egy flat (b) hullám lesz.

      Ha gondolod, majd este feldobok egy rajzot, de a nagy képen ugyanazt raknám fel, mint korábban.

      -----------

      Aussie: Én egy flat C hullámban gondolkodok, amiből még egy 5. hullám hiányzik nekem. A széles flat 2. hullám miatt én éles esést vártam elliott csati aljáig. Eddig így alakult. RSI h4-en szintén támaszig ment, három hullámban esett az árfolyam, emiatt még a hsz is egy lehetőség, de a váltakozás miatt nálam a ZZ valószínűbb. Naposon és hetesen is szerintem ideális lehet majd az rsi egy nagyobb leforduláshoz, amelyből legalább 600 pipet várnék, de majd csak azután következhet, ha kész lesz a szerkezet, mert még úgy tűnik, hogy nincs kész a flat minta.

      Meglátjuk mi lesz ;)

      Törlés
    42. Lehet, hogy dec 19-től induló flat-re gondolsz Auss-ban?

      Vik

      Törlés
    43. Egyébként ingyenes fx hét van az ewi-nél...de a legjobb az, ha mindenki saját magára figyel és hallgat elsősorban ;)

      Törlés
    44. Aussie h1-en nézve olyan, mintha v egy ED lenne, és ezzel akár készen is lehet a (v) of [v] of C of (X) hullám. Pontban [v] hullám már csaknem egyenlő [i] hullámmal, a mostani kis lefordulás pedig az elliott csati közepéről indult. Ha tényleg így van, és alacsonyabb tf-en ED mintával fejeződött be a flat C hullám, akkor 8-12 órán belül el kellene érni 0.896x környékét. Meglátjuk, mert nem túl meggyőző formája van ennek a kis diagonálnak, lehet exp. verzió lesz belőle, vagy akár az egész egy lassabb negyedik hullámon belüli korrekció...

      Mindenesetre a napos RSI már egész jó, és ha nem menne ki új csúcsra és kapnánk egy hetes medve gyertyát is, akkor lenne egy nagyon ideális távolságra lévő, éles bearish SS.

      Majd a piac eldönti mit akar ;)

      Törlés
    45. könnyen lehet, hogy a piac egy harmadik utat választhat egy flat C hullámon belül is, mégpedig egy időben és pontban nagyobb [v] hullámot...

      Törlés
  12. AUD/NZD jó eséllyel bejöhet. Nyakvonalat sikeresen letörve, trendvonalat visszatesztelve, 5. hullám végén, 3-as divergencia kialakulóban,, azt hiszem jó eséllyel bejöhet.
    Cimballi mit szólsz a lufihoz amiről a sajtó már hetek óta kommentál 1-1 cikket: http://www.privatvagyonkezeles.hu/alapblog a mai napon feltöltésre került egy cikk ami a buborékok kialakulását "ellemzi" ez is egy példa..

    Üdv: Tamás.

    VálaszTörlés
  13. Mi történt ezzel a remek bloggal. Pörögnek az események és néma csend :(

    VálaszTörlés
  14. Érdekesség képpen a NAsdaQ-n belül. Ez bizony Tulipán :) És nem ez az utolsó Biotechnológiai részvény ami kimagaslóan teljesít.
    http://www.marketwatch.com/investing/index/NBI/charts?symb=NBI&countrycode=US&time=13&startdate=1%2F4%2F1999&enddate=12%2F19%2F2013&freq=1&compidx=none&compind=US%3ADJUSBT&comptemptext=Enter+Symbol%28s%29&comp=none&uf=7168&ma=1&maval=200&lf=1&lf2=0&lf3=0&type=4&size=2&style=1013

    VálaszTörlés
  15. Mármint holland tulipánhagyma? :)

    VálaszTörlés
  16. Kellemes karácsonyt minden olvasónak!

    lhebamy

    VálaszTörlés
  17. Kellemes unnepeket, es pipekben gazdag boldog uj esztendot kivanok mindenkinek!

    VálaszTörlés
  18. Szia Cimballi!

    A dolgok jelenlegi állása szerint szerinted reális-e az esély, hogy az spx 1900 fölé kerüljön? Ha látsz erre esélyt, akkor milyen időtávon belül? Azt tudom a korábbi írásaidból, hogy 1919-ig nem mond ellent az elképzelésednek a menetelés, de időben belefér-e még, hogy januárban is felfelé menjünk?

    Köszi

    Zorro

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ünnepi érdektelenség a mai fekete gyertya, nem nagy szám. Most 1854-re teszem a mércét. Később még visszatérek a kérdésedre, lenne hosszabb válaszom is.

      Törlés
  19. Nem lett bent a csúcs sehol... sőt, mostanára a korábbi csúcsszintek mindenhol betonszilárdságú támaszok lettek. Ha nem lesz égszakadás-földindulás, akkor kitartó hegymenetre lehet felkészülni 2014-ben is, kisebb-nagyobb kamukorrekciókkal, beijesztésekkel.

    BÚÉK!

    VálaszTörlés
  20. Mindenkinek, türelmet, jó meglátásokat, következetes döntéseket, sikeres kereskedést kívánok az idén. A matek és a momentum legyen veletek.
    Boldog Új Évet

    VálaszTörlés
  21. Sziasztok
    Mindenkinek B.u.é.k.

    Krisztián

    VálaszTörlés
  22. Szia Cimballi!

    Köszönöm a válaszod, valóban 1854 előtt nem sokkal megállt az emelkedés és úgy látom, hogy 1800 alá is benézhet nemsokára az index. A kérdés az, hogy onnan merre tovább? Egyszer írtad, hogy a nagy trendforduló nem gigaeséssel indul, hanem szelídebb csökkenéssel. Ráadásul a mostani lejtmenetet a Nasdaq vezeti, ami megfigyelésed szerint szintén jellemző. Szóval arra akarok kilyukadni, hogy szerinted bent láthattuk-e már a csúcsot, vagy még nekimehetünk az 1880-1910 közötti magaslatoknak?
    Köszi
    Zorro

    VálaszTörlés
  23. Üdvözletem Cimballi,

    Lenne igény egy 2014. év eleji összegzőre Tőled. A vázolt ellenállásokon ment át a piac mint kés a vajon, de azért S&P500 -on az 1930 még áll és az utólag beírt 1854 is.
    Előre is köszönöm!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A rövidebb képre most egy megjegyzés, igyekezve a jelenben élni: a naposnál nagyobb idősíkok még mindig bull képet és RSI értékeket mutatnak, ezért ugyan naposon újra és újra bepróbálkozik a piac bear irányba de csak korrekció sül ki belőle. 2-3 eső szakasz alakul ki, azonban a logikus támaszoknál vagy kevéssel alatta nincs folytatás az esésben visszatér az árfolyam ismét a régi trendbe.
      Hogy 2 vagy 3 az a korrektív alakzat komplexitásán múlik és nem tudhatjuk éppen melyik
      Egy biztos, ez itt már legalább egy napos idősík korrekció.

      Ezt a felfelé kört még ugyanúgy elakadni várom a tetőn, mint a tegnapi esést a rövid távú sáv határon.

      Törlés
    2. Üdv, valami scenario a következő hétre?

      Gondolom még trendfordulós jel nincs minden idősíikon egyértelműen.. viszont jó lenne egy támaszzónát belőni, ami felett long megint és alatta short tovább...

      totem...

      Törlés
  24. Üdv,

    Röpke kérdés: SP 4h-n van egy hangsúlyos, táguló háromszögnek kinéző valami.

    Ez lehet 'valid'? Effélével, pláne ilyen nagyságrendben abszolute semmi tapasztalatom.

    VálaszTörlés
  25. Szia Cimballi!

    SPX elérkezett 1800 alá és nemcsak benézett oda. Mivel nap végén sem húzták vissza az indexet, sőt még lejjebb verték, szerintem most tovább kell még esnie. Te hogy látod?

    Köszi
    Zorro

    VálaszTörlés
  26. Naposon sáv van, nagyjából egy kereskedési nap szükséges, hogy a piac megtegye az utat a minimumtól a maximumig, vagy fordítva. Ez azonban már egy nagyobb heti bear szerkezeten belül ül, így fals felfelé törés után újabb körre számítok délnek. Visszamehet-e a piac új csúcsokra? Most nem érdekel. Mert akkora szakasz korrekciója indult, ami miatt talán 1-2 hónapig most nem próbálkozik be a piac csúcstámadással.

    VálaszTörlés
  27. Ha EU új aljra megy, akkor lehet egy LD 2-es még, de ha folytatja a mai mozgást, akkor háromszögre vagy flatre számítok pillanatnyilag, ami rövid és hosszabb távon is erősödésre utal.De a lefelé kör még hiányos még nekem
    Vik

    VálaszTörlés
  28. Szia cimballi. 2009 ben 2015-öt jött ki mint lehetséges fordulópont az amerikai indexekben..Persze ciklusok meg fibonacci alapján.
    Jogos ez a gondolatmenet? Elliott szerint alakul majd, és mégis működnek a hullámok, amit sokan csak mellébeszédnek tartanak.?
    https://apps.wavetrack.com/tplman.wtr?tpl=ewcompassd&iProductId=4&iContractTypeId=4&iContractId=120&iShortTermUpdateId=6088
    Ha kéri a regisztrálást 1 perc és bent vagy.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tudod a válaszom, mindig "Elliott szerint alakul" csak mi magunk vagyunk gyengék a real-time felismerésben, mert nem kevés az elágazás. De az a kérdés, hogy miként olvasod a grafikont elfogulatlanul és mire használod az információt. Persze az is fontos, hogy ne tervezzük túl magunkat, vagyis ne akarjunk olyat megmondani, amit nem tudunk. Negyedéves bontású grafikonon talán már meg lehet próbálni 2015-re vonatkoztatni. Naposon, nem. Naposon.hetesen azt látni, hogy egy nagyobb korrekció kezdődött, ami a teljes 2013-as emelkedést korrigálhatja több hónapon át. Mehet sávban, vagy élesen a trend ellen, nehezen megy ki új csúcsra. Teljes trendforduló a tartalék terv, de nem időszerű még arra kereskedni, mert nincs elég bizonyíték.

      Törlés
    2. Cimballi, Mégis mire számítasz a pénteki emelkedés után?! Szerinted itt most elakad és egy csinos bearish slingshotba átcsapva merülünk egy szépet tovább akár már hétfőn ?! vagy az előttünk álló héten van még tere emelkedésnek?! Neked mi a vízválasztó szint, ahol át kell gondolni az egészet?!

      totem.

      Törlés
    3. Az előttünk álló napokra a kb. 1740-ről indult emelkedő szakasz konszolidációját várom kis testű, nagyjából 12-14 SPX pont magas doji-szerű gyertyákkal. Lehet vagy három nap ilyen. Azután a downtrend miatt újra lefordulás nem sokkal 1800 feletti szintről. Lehet belőle szép csúzli, de nem az elsőt várom nagyot szólni, fiatal még ugyanis a lefelé tartó tendencia. Majd ha miután újra lefordult, és még nem veszi ki az 1737-et, hanem újra fel 1800 fölé jön, szvsz akkor fog jó működni a csúzli.

      Törlés
    4. Na úgy néz ki ez nem jött be.. 1814... Ez már jócskán tovább jött "a nemsokkal 1800 felettihez" képest.. Kissé tanácstalan vagyok, mert a dinamika, ahogy feljött ide, és ez a vételi erő még itt is, valahogy nem arra hajaz, hogy itt a lefelé korrekció felpattanása zajlik az újabb lefelé kör előtt.... Az meg, hogy lefelé csak úgy tudott lemenni, hogy tele volt felfelé körrel és hosszabb felpattanásokkal, felfelé meg érdemi lefelé nélkül, teljesen kiakasztó..

      totem..

      Törlés
    5. Gondoltam, hogy 1817-nél már nagy lesz a csend...

      totem

      Törlés
    6. Tovább nőtt a pálcika, elég agresszívnek és impulzívnak tűnik. A két korábbi emelkedő nap után kimaradt a konszolidáció, csak lecsökkent a gyertyatestek mérete. Tegnap kifejezetten jól lehetett keresni sáv megközelítéssel, ma trend nap van. Ezek az érdemi információk és nem kell kiakadni rajta. A későbbiekről annyit, hogy minél nagyobb sebességgel ront neki a csúcsnak a piac, annál kevésbé van esélye a csúcsok tartós törésének. Ebben az esetben a falnak rohanást az a támogatja, hogy előzőleg az esés egy jelentős trendvonalat tört meg, azaz Elliott-i értelemben lassulás következett be.

      Amúgy pedig nem véletlen nem kiáltottam bear trendet csak hónapokon át tartó oldalazó-eső korrekciót. A nagyobb idősíkok még nem álltak készen a nagy letörésre.

      Mindig azt kereskedj ami a piac (tény) és nem azt, amit jósoltál.

      Törlés
    7. Ma reggelre, összeállt mind a Dow jones, mind a cash SPX, 4 órás charton a Bearish slingshot tipikus esete. Tegnap voltaképp már keresztezett is az MACD, de reggelre, már erősebb is lett a kereszt.. A megerősítések is stímmelnek az oszcilátorokon... "http://st185.tarhelyem.hu/forum/20140213_dow_bs3.jpg" Bár, már láttam olyat, hogy simán visszakeresztezés után felfelé ment az árfolyam, de remélem, most esetünkben nem ez lesz...

      totem

      Törlés
    8. Viszont cimballi, azt számolgatom, most ez a kör ha lefelé jön nem jön le 1737 ig sem, hanem már 1755-1760 körül elakadhat?!

      totem.

      Törlés
    9. Jó, csak ez nem az a tipikus slingshot eset. Ilyenkor még nem megbízható. Akkor működik, akkor keressük ha tiszta bear trend van. Az pedig itt nincs még meg. Előbb a piac épít egy bázist, onnan letörik, hagyva maga után egy szűz területet a potenciális 1-es és 4-es hullám közötti tartományban és olyankor kezdi a pullback-ek sorát. Na ott megbízhatóak a bear csúzlik, ott majd 70%-ban működnek. Itt mondjuk 30%-ban, ami nem rossz, de nincs még elég risk:reward bear irányba, hogy érdemes legyen rájuk építeni.

      Törlés
    10. Másik, hogy onnantól van értelme egyáltalán csúzlit azonosítani, amikor már van az aktuális emelkedő szakaszban egy fordulat.

      Csak azért mondom ezeket, hogy nehogy néhány nap ide-oda szurkálás után azt mond, hogy ez nem is működik. Mert tényleg nem ilyen kontextusban működik megbízhatóan.

      Törlés
    11. Lehet igazad van, bár a nagy MACD értelmező "kézikönyv" sem említ ol. olyat, hogy csak mondjuk bear trendben működne nagyobb eséllyel.. Kerek-perec megemlíti milyen feltételeknek kell meglenni, és onnantól szerinte oké,.. Itt egy példa:
      ""http://www.st185.tarhelyem.hu/forum/0_bearish_slingshot.gif""

      totem

      Törlés
    12. Mi a valószínű, mi éri meg ez a kérdés. Működhet bárhol, csak milyenek az esélyei? Lassuló bear trendben a legjobb a bear slingsot, és öregedő bull trendben a bull.

      Csak 1 dologba gondolj bele: az esetek 100%-ban van olyan pillanata pl. egy bull trendnek, amikor a momentum állása bear slingshotnak látszik éppen azelőtt, hogy új csúcsra törne a piac. Általánosságban beszélek, nem mostani szituációról. Ez a piac hetesen egy sáv most, nemsokára lefordul.

      Törlés
    13. ok. ez nem jött be... Bár kezdem azt gondolni nem azért, mert bull vagy short trenden belül jött ki az alakzat, Egyszerűen hagyni kellene index szinten a TA értelmezéseket, ennyire erősen manipulatív instrumentumoknál, mint a fontosabb részvény indexek. Ahol lehet egy termetes jól fizetett csapat csak arra van ráállítva, hogy minden létező alakzat ellen manipulálják, hekkeljék a piacot, (hisz erre végtelen likviditás áll nekik rendelkezésre.) Mikorra már teljesen validálódott volna az alakzat, akkor vágták fel, mikor máskor. ehh.... Egy olyan kereskedési rendszerben, ahol a kereskedés hátterébe látni képesek, már csak az alapján veszik fel a szándékosan ellentétes pozíciókat, hogy miként tudják a legnagyobb kárt okozni a saját ügyfeleiknek, meg úgy általában mindenkinek. Mikor már az irányelv már nem is az, hogy ő keressen, hanem mindenki más semmit és akkor vagyon megmaradás törvénye alapján ő biztos fog... amikor már annak sem lehet hinni, hogy a szemem előtt lévő chart egyáltalán a valós adat...szinte esélytelen bármi okosat is tenni.. Mindegy, erre a nagy volával történő lefelé eső korrekcióra számítottam, és így erősebb , hirtelen felrántásokra is.. de az számomra most beteg, hogy képtelen egy érdemi meredekségű csatornában esni, Muszáj neki folyton a korábbi csúcsok közelébe vagy épp fölé lendülni érdemi visszatesztek nélkül, amikor felfelé tart..... Aztán lehet, hogy úgy lesz ahogy mondod, és egyszer csak egy nagyot fog zuhanni, de azt már előre szintén legalább olyan betegnek tartom, mint az elmúlt évek emelkedését. Beteg emelkedésre, majd mégbetegebb esés lesz a válasz, hát remek kilátás..

      >>>> "Amúgy pedig nem véletlen nem kiáltottam bear trendet csak hónapokon át tartó oldalazó-eső korrekciót."

      Hát épp ez az, mert ez nekem nem oldalazó-eső korrekció, hanem egyenlőre csak simán oldalazós pihenő eddig...

      Az tény, most 1830 környékén kissé tanácstalan vagyok, kb ott vagyunk ahol pár héttel ezelőtt is tartottunk... A korrekció egyelőre csak kirázás volt, Most nem látok semmi szintet ami tudna segíteni, hogy minél fordulhat egyáltalán délnek...

      totem...

      Törlés
  29. Kedves Cimballi,

    Mikor lesz a következő elemzés? Érdeklődve várom már hetek óta.
    --- Ahogy nézem feltapadt a piac ellenálláshoz, várhatóan áttöri, meddig mehet elliott szerint még fel? Te milyen tetőt számolnál és mikorra?

    /Band Art

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Itt hozzászólás formájában két bekezdésben kérdezed, vagy rendes nagy post-ot?

      Törlés
  30. Kedves Cimballi

    Mikor lesz kész a következő elemzés? Már hetek óta érdeklődve várom. Láthatóan a piac feltapadt az ellenállásra, és várhatóan áttöri, szerinted meddig van tere még az emelkedésnek elliott szerint? Te milyen tetőt számolsz és mikorra kb?

    VálaszTörlés
  31. Rendes nagy post-ot !
    mert régen írtál ,sokan várjuk !
    akik régebben írogattak ,most nagyon csendben vannak ,mióta a piac eléggé ,mindenkit átvert.Mint jupitert meg cimballit is meg szerintem vannak egy páran.

    VálaszTörlés
  32. Rendes nagy post-ot
    Mert sokan várjuk.
    De most sokan csendbe vannak ,mióta a piac ,sokakat átvert.
    akik régebben írogattak ,mint jupiter és cimballi ,most kivárnak.
    pedig régebben ,sajna ,rátok alapoztam a pozikat ,daráló lett a vége.
    írhatnál !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hello. Mindenki kívánságára a hét végén leülök írni. Addig is röviden: szerintem január közepén beléptünk egy SPX sávba és hónapokig maradhatunk még benne. A hirtelen momentumos esés hetin az első alacsonyabb aljat okozta 2011 óta. Majd újra momentumosan fel. Az ilyesmi összezavarja a piac lelkét. Ami annyit tesz, hogy a januári maximumok felett már lesznek elegen, akik okot találnak a long zárásra és ezért nem éri meg többé a momentum játék kitörésre. Napok kérdése és jön a következő lejtmenet 1740 közelébe. Nem láttuk a teljes három / öt hullám korrektív alakzatot február ötödikével.

      Törlés
  33. Fel van adva a lecke cimballi! :)
    Kina el tudja rontani a dolgot a jöv. heti PMI vel, mit gondoltok?

    VálaszTörlés
  34. En most ide legalabb egy 2012.04-2012.11.-i szakasz parjat varom ha azlt ott 2hullamnak veszem. ha mas szerkezetnek akkor akar ez itt fordulopont is lehetne... fene tudja mar.Cimballi velemenyere en is kivancsi lennek.

    VálaszTörlés
  35. Kialakult naposon egy fordított fejváll,amiből a célár 1929be mutat..Kicsi az esély rá,hogy így hó végén behalna a kitörés.Pedig már nagyon útálom a longot.

    lhebamy

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nem kell bánkódnod, egy fals kitörés után, (már csak a kicsiket tudták húzni, ezért ment csak az sp új csúcsra), majd úgy néz ki short lesz ez...

      totem

      Törlés
  36. Egyenlőre sem naposon, sem hetesen fordulat jeleinek nyoma sincs, szerintem nem nagy össze omlásnak hanem akkora korinak is örülnének a shortosok mint 2010-2011-be volt azóta kegyetlen bull van ez a a B hullám akár még 5-10 évig is el tarthat és utána lesz egy nagy le mindegy de akkor is csak be jött na erről ennyit.

    kappa

    VálaszTörlés
  37. helló
    hétfőn a putyin akció bele köphet a longba ,és nagy - nyithatunk ,vagy ezt se fogja érdekelni ,az örök mániákus longos jenkiket .
    Szerintem még márciusban spy még kiviszi sajnos 1900 ,addig nem nyugszanak.
    Annyira látszik már másra nem mennek mint az utolsó shortokat le vadásszák.
    Tegnap azért nem vitte ki a 1870 ,mert még nincs vége a hegy menetnek.

    VálaszTörlés
  38. hétfőn a putyin akció bele köphet a longba ,és nagy - nyithatunk ,vagy ezt se fogja érdekelni ,az örök mániákus longos jenkiket .
    Szerintem még márciusban spy még kiviszi sajnos 1900 ,addig nem nyugszanak.
    Annyira látszik már másra nem mennek mint az utolsó shortokat le vadásszák.
    Tegnap azért nem vitte ki a 1870 ,mert még nincs vége a hegy menetnek.
    vélemény.
    cimballi mikor teszed fel a várt cenariót

    ber


    ber
    ber

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Milyen Putyin akció, ja vagy azokra az ismeretlen katonákra gondolsz akik már csütörtökön meg szálltak a fél szigetet, ezek az akciók már be árazódtak.

      kappa

      Törlés
  39. Na most már a piacok szét esve mind abba az irányba megy amerre lát, akkor most össze rendeződés nélkül lesz esés ha lesz?

    kappa

    VálaszTörlés
  40. Kappa, már rég másik bejegyzés alatt folyik a diskurzus. Esést egyelőre csak valamivel 1720 alá várok.

    VálaszTörlés

Rendszeres olvasók

Alakzatok bar grafikonon

ALAKZATOK AZONOSÍTÁSA

Prechter könyv

Kötvénybaj

Europai válogatás

A Mánia vége

Alapleckék

Magunk döntsünk

Diverzifikáció?

FOREX video

10 piaci tévhit

Mítosz a Fed körül

8 könyvrészlet

Theorist '09. nov.

15 írás ill. video a hitelválságról

Mozgóátlagok

Címkék

200 SMA (3) AAPL (2) adósság (5) Amibroker (2) André Kostolany (1) arany (4) aritmetikus (1) Barack Obama (2) báziscsatorna (4) belső nap (1) Ben Bernanke (1) Birger (1) Bollinger (1) Brikka (1) BUX (6) carry-trade (1) CFD (1) Charles Collins (2) Charles Dow (1) Club EWI (18) Conquer the Crash (2) csorda (4) csordaszellem (5) csúzli (3) DAX (6) defláció (4) depresszió (8) deviza (13) diagonal triangle (6) Dick Diamond (2) divergencia (4) DIX (1) dollárerősödés (12) double key reversal (2) Dow Jones (36) dupla hármas (7) dupla kulcsforduló (3) E-mini future (46) ék (8) Elliott magyarul (7) Elliott Wave Principle (9) Elliott Wave Theorist (9) Elliott-ciklus (18) előfizetés (8) elsődleges trend (12) ending diagonal (10) erősödő dollár (4) EURHUF (1) EURJPY (1) eurozóna (3) EURUSD (30) evening star (1) expanded flat (9) extension (12) extrém ármozgás (1) ezüst (3) FED (8) fej-váll alakzat (8) Fibonacci (33) flash crash (8) flat (17) Forex (6) Fotex (1) földgáz (1) fraktál (11) FTSE (1) Futures Junctures (4) GBPJPY (1) Goldman Sachs (3) Görögország (3) Hang Seng (1) háromszög (20) hatékony piac (2) hope (2) hullám személyiségjegye (11) infláció (1) inside day (1) IOU dollárok (1) Japán (3) Jason Farkas (2) Jeffrey Kennedy (11) jelzálog (2) Kína (3) kollektív hangulat (8) kombináció (10) korrekció (20) könyvajánló (4) kőolaj (1) kötvény (1) külső nap (1) leading diagonal (1) lineáris gondolkodás (3) logaritmikus skála (1) MACD (5) Mandelbrot (1) megnyúlt hullám (2) mérés (6) Minyanville (1) momentum (8) Morgan Stanley (1) mozgóátlag (3) munkaállomás (1) Nasdaq (28) Newsweek (1) NFP (4) Nikkei (2) Nonfarm Payrolls (3) nyersolaj (2) NYSE (4) opció (1) óriás szuperciklus (14) OTP (3) outside day (4) pánik (6) pit noise (1) Ralph Nelson Elliott (8) regular flat (3) remény (4) Robert Prechter (28) RSI (11) Russel (3) short (3) Short Term Update (3) slingshot (4) social mood (5) Socionomics (6) SP500 (107) spirál (2) SPY (55) Steve Nison (1) Stochastic (1) Stocklandyard (2) stop loss (2) szándékos csőd (1) szentiment (1) szignálvonal (1) szójabab (2) tananyag (25) Thomas Bulkowski (1) throw-over (2) tovahaladó háromszög (4) trendcsatorna (22) trendvonal (2) tréningprogram (12) túladott (5) túlvett (5) TWS (1) USD (14) USDCHF (1) valószínűség a tőzsdén (3) Vancouver (3) Venezuela (1) vertical spread (1) vezérlőelv (8) Wyckoff (1) XLE (1) Zaner (4) zigzag (35)