AZ ELLIOTT WAVE INTERNATIONAL AJÁNLÁSÁVAL:

Oldalak

2016. november 7., hétfő

S&P 500 és USA piacok az elnökválasztás közben

Így láttok ti (is) a pályán

Hihetetlen milyen tudás van a blogolvasók, régi kontextus-momentum-szignál rendszerben gondolkodó tréderek között. Alig van értelme elmondanom a véleményem, hiszen a legutóbbi bejegyzés alján Stef simán pont azt fejtette ki, amit én is mondani tudok. 2015. júniusában publikáltam egy grafikont, amelyen egy rengeteg idő felemésztő téglalappal ábrázoltam a lassú oldalazás lehetőségét, ami akár évekig is eltarthat. Itt van az "öreg" ábra:
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhYexCah7Kf_1tSJxYBI9J886xH2UXVxuQF-0uR6WKekXjxXGWRUCB18-uhTzz_EuFfH_NIUEGQ3uMt3cS-SChaZ7I-YvYxtDJYXPu28bZZal_9lRNXYkowW7OGxNcWaP-BkeWbNGGNVHs/s1600/havi-SPX-negyes-hullam-merete.jpg

A hivatkozott grafikon havi bontású, ezért a több évre várt időtartam. Konkrétan a 2015. június 22-i angol nyelvű publikációmban akár 24 hónap oldalazást emlegetek. Itt jön a képbe Stef rajza és értelmezése a hetin, ami a medvék hamarosan bekövetkező uralmát vetíti előre egészen tavaszig. Beszéljen az aktuális heti / havi nézetről az ő ábrája:


Kissé feszült is vagyok a (C) lehetősége miatt, mert folyton az jár a fejemben, miért most kezdenénk nekilódulni a sáv aljára, egy 300 pontos esésbe. Nem hiszem el, hogy Trump nyerjen, egyszerűen az amerikai szemléletbe és gondolkodásba nekem nem fér bele ez a durva elkeseredés. Reméljük elkerüljük a Trump elnökséget; meg amúgy is én grafikonokkal dolgozom, azaz nem töprengek többet a politikán. Egyébként sem a választás miatt esne a piac, hanem azon negatív társadalmi hangulatra, ami őt magát, mint jelenséget kitermelte. A bearish hullám már valószínűleg a választás kimenetelétől függetlenül is folyamatban van, és azt becsüljük róla, hogy nem több, mint egy Középtávú (C)-re elegendő töltettel rendelkezik. Több hónapig tartó lefelé körről és nem teljes bear piacról van szó "csupán" egy Primary, azaz karika 4-es méretű korrekció (C) alhullámáról. Utána még jöhet egy kör északnak.

Rövidebb távon először az alacsonyabb tetőket összekötő trendvonal esését követő csatornát érdemes megnéznünk némi RSI körítéssel. A csatorna aljának támasztania kellett volna a hó végi esést, ahhoz, hogy egy bull forgatókönyvet rangsoroljunk előre. Másrészt a november 2-án (32-es értékkel) a napos RSI is bejelezte a fenntartható bear trendet. Ha szerdán még talán maradtak is ezzel kapcsolatban kérdőjelek, az indikátor végül "megült" a medve területén a hét utolsó két napján is. Vagyis a trend délnek áll, a letöréshez megépült a megfelelő bázis.


Visszalépve kicsit az időben ugyanezt a napos ábrát hozom egy pár nappal korábbról. A trend ilyetén begyorsulása minimum a csatorna aljáig nem jött váratlanul. Privát coaching óránkra készülő társunk a rajzai előkészítése közben az egyik SPX ábrára október 28-án mellesleg írta rá: "mintha gyorsulni készülne, de most nem ez a feladat". Mármint épp nem erre a témára gyúrtunk akkor.


A rövid táv értelmezésével kapcsolatban csak akkor kerülünk bajba, ha a belső szerkezetre nézünk, az ugyanis túl kusza, hogy fogást találjunk rajta. Sehol, semelyik irányba nem jön össze ugyanis az öt hullám. Érezve a zavart a rendszerben magam egy indító diagonálban gondolkodom, amelyik most épp a harmadik hullámát tapossa, és majdani kész alakzat csak a Rövid távú 1-es hulláma lesz a nagyobb (C)-nek, ami Stef szintjeire hivatott eljutni.


A másik verzió egy azonnali pánik lehetne, de az is ugyanoda érne, a 2016-os mélypont szintjére. Mindkét esetben ugyanazzal a céllal esik a piac, a kérdés, hogy milyen ütemben jut el oda. Már a héten pánikol, vagy épp belassul, hogy a rendelkezésére álló több hónapot kihasználva csorogjon le a céltartományba.

52 megjegyzés:

  1. Korrekt kis elemzés, bár kissé érdekes a mostani futik állapota alapján... meglátjuk...

    totem...

    VálaszTörlés
  2. Heti short trigger. 68 % működik ebben a kontextusban. 1:3 R:R.
    Bennem is felmerűlt Trump győzelmének előrejelzése, de én sem tudom elhinni, ugyanakkor egy kamatemelés okozhat ilyen zavart a tôzsdén,nem? Továbbá lehet még egy olyan hír is, amiről még nem tudunk. A kérdés csak az, hogy valóban erre kell e koncentrálni? Szerintem nem.
    Igen, az ed reális, ráadásul mára vmi korrekció indulását jelzi előre a kisebb tf chart.

    VálaszTörlés
  3. Cimballi, nem írsz egy olyat hozzá, hogy mi van akkor miután ezt az egészet leírod és 2125-2130 körül áll fél napra rá a cash?! :-) (*fejvakarás)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hozzá kell szokni ehhez a világhoz. Nem tudom előrejelezni a piacot, csak megállapítani ami a grafikonon tény. Ha trend kései állapotáról van szó, akkor 75%-ban is jól lehet következtetni - ld évek óta felfelé, majd a mostani sáv. Amikor fordulásról van szó, trendváltásról, azaz korai fázisról, akkor a bejegyzésem, meglátásom kevesebb mint 50%-ban működik. Ez a normális természete a piacoknak.

      Én csak kérdezek, a piac válaszol. Nemmel válaszolt arra, hogy gyorsan leszaladjon a célszintig. Tehát valamelyik lassú bear verziót érdemes keresni.

      De nem azonnal ész nélkül. Jelenleg hetes semleges, napos bear, 240 perces bear, órástól lefelé váltott minden bullra. A gyors és határozott napos le, majd a bear trend azonnali folytatását elvető gyors bullish nap kapkodásra utal - az ilyenből legtöbbször sáv lesz. Itt sáv a sáv tetején, majd letörik.

      Ezért nincs fejvakarás. Csinálom, amit a piac kis idősíkon elém tesz addig, amíg 30 perces / órás vissza nem fordul bear trendre. Onnan ismét bear leszek, kivéve ha időközben a 240 perceset és naposat sikerült átfordítani.

      Szeretném végül megemlíteni, hogy mind magam, mind Ad feljebb jelezte, hogy ide felfelé kör jön. Nyilván nem ekkorára számítottunk.

      Mindig ezt mondom: egyik dologból jön a másik.

      Törlés
    2. Heti short jel, amiből jött az esés, 68%-ban működik, 32%-ban nem. ED ( megj. felfelé is lehet kisebb eséllyel) magas korrekciós szinttel jár, F78 simán összejöhet bear alapon is. Kisebb tf bejelezte az emelkedést, sőt a tegnap esti kép szerint van még benne lendület mára is, utána meglátjuk. Nézzûk ZZ megy felfelé vagy impulzus!

      Törlés
    3. Ja, tegnap majdnem bal alsó - jobb felső sarok trend nap volt, az ilyenekből mindig van folytatás. Sokat, 28-ról 51-re ment az RSI naposon, azaz rövid távon biztonságban a bikák.

      Törlés
    4. Kis dkk, 5-min várható belőle a mai nap eddigi legnagyobb korrekciója, ha hajlandó triggerelődni. Egyéként bull, ami innentől lassul.

      Törlés
    5. Mellesleg közben zár a 4-órás és már az is bull kontextus, tehát már az órás idősík is biztonságban. Az imént idézett korrekciót a SPX eső csatorna teteje okozza.

      Törlés
  4. Közben 5-min medvék nagyobb idősík támogatás nélkül összehoznak egy veszélyesnek látszó újabb letörési kísérletet fő DKK-ból. De az csak a korrekció vége.

    VálaszTörlés
  5. Mindjárt megindulnak a konfig-ból, de fals letörés nagyon esélyes, nincs nagyobb idősík támogatás.

    VálaszTörlés
  6. Válaszok
    1. ...És ettől a korrekciótól kb ennyit volt érdemes várni, innen idővel 10-perces konfigurációból visszaépülhetnek a bikák.

      Vegyük azonban észre, hogy annyi momentum gyűlt össze, hogy fordulatot mutat néhány kisebb idősík.

      Ez már akkor a napos bear gravitációs vonzása lenne? Szerintem nem, de a mai csúcsról le nincs meg a teljes korrekció. Olyan, mintha azt mondanám, Elliott elmélete alapján W, vagy nagyobb A.

      Törlés
    2. Nincs bull setup, épp ellenkezőleg 3-min bear alárendelt csúzli - skip

      Törlés
  7. Válaszok
    1. szép, hogy lementél a harmadik célért!
      közben pálcika feletti csatorna alja elméletileg támasz, de akkora momentum jött össze, hogy már a 10 perces bikák is kihalóban vannak

      Törlés
  8. Válaszok
    1. Hírekre volatilitásra gondolsz? Ja. Talán van még előtte egy értelmes felfelé próbálkozás (ld. percekkel ezelőtti hozzászólás) utána bezárjuk a boltot

      Törlés
    2. mi másra,persze,kivonom magam a forgalomból,csendesen követem inkább

      Törlés
  9. Szivárognak vissza a bikák, 3-min fő bull DKK. Ezt még megnézem, utána vége a napnak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Meg is van belőle a mini short sqeeze, az 5-perces medvéken gázoltak át.

      Ismét egy jó kör...

      Törlés
    2. Zárás, nem éri meg vele tovább időt tölteni.

      Törlés
  10. Na Bandim, szerintem innen még kicsit fel, azután jön a mindkét oldalt szétziláló rángatózás, amíg nem rendeződik a az elnökség dolga...

    Minden setup leáll.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. az oké, értem én, hogy rángatózás meg hullámvasút, de az ember már 500 meg 1000 pontos dow stoppal sem mer shortba állni az a meleg..

      totem

      Törlés
  11. Válaszok
    1. Igen, bár most lenne 3-min bear setup, de inkább 10K futást választok, itt süt a nap. Hali...

      Törlés
  12. 2155 körül, most meg 2039... bakker... ez szép..

    totem...

    VálaszTörlés
  13. A chart meg a NY times mondta csak Trump győzelmét? Mekkora fordulat! Lassan úgy tűnik meg is lesz. 244-215 az állás most. Trump győzelmére pánikot jósoltak, hm!

    VálaszTörlés
  14. Szia László!

    Akartam írni neked a hétvége előtt, hogy hogyan látod a dolgokat, aztán sajnos nem kérdeztelek meg.

    Ha most tényleg Trump nyer, akkor a ma reggeli pánikban érdemes lenne bevásárolni a BÉT-en vagy a DAX-ban, vagy hiába lesz minden jó áron, elindul egy nagyobb lejtmenet és a mai reggeli árak mégsem lesznek jók?

    Kérlek, válaszolj, ha tudsz (a DAX főrumra is ugyanezt írtam neked).

    Üdv:

    Károly

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem Laci már alszik :)
      ----
      Egyébként a kérdésedre a választ Te magad is meg tudod válaszolni ha megnézed a kontextust és keresel egy long setupot. Amint ez a kettő összeállt akkor már meg is válaszoltad a kérdésedet. Ennyi. Ilyen egyszerű ez.
      ---
      Ja, és isten ments egy S&P chart alapján a BÉT-en kereskedni... mindegyiket a saját kontextusában kell értelmezni.

      Törlés
  15. ez még a hétfő délutáni elképzelés:http://www.screencast.com/users/kisbandi/folders/Default/media/c540a6b4-d741-44d7-810f-a710fd4a7b59

    VálaszTörlés
  16. látod Laci ezért volt a napos már bear

    VálaszTörlés
  17. egy telibe talált gondolat: http://www.screencast.com/users/kisbandi/folders/Default/media/1d48c943-9d18-4893-ac9a-69603530c0a6

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, ez már egyenesen úgy tűnik, mintha te mozgatnád a szálakat :))
      tanúsítom, hogy megvolt a rajz amikor a szavazás még épp csak elkezdődött...

      Törlés
  18. Lesz ma itt volatilitás, kell egy kis idő mire irányt talál a piac :D

    VálaszTörlés
  19. Köszönöm a visszajelzésed. Sajnos nekem ez még egyáltalán nem olyan egyszerű, mint nektek, de kíváncsi lennék, hogy ti hogyan látjátok a BUX-ot, abból is a 4 Blue chip-et long, short szempontból az elkövetkező néhány hétre, hónapra.

    De lehetséges, hogy a tegnap, ma (immár nagyon sokadszorra) kihagyott lehetőség adja meg az utolsó lökést ahhoz, hogy vagy paradigma váltást csináljak a hozzáállásomat illetően és csak ritka, de nagyon jó beszállási pontokat keressek és lépjek pozícióba, vagy végleg elfelejtsem a tőzsdét és a számomra azzal járó stresszt, mert tényleg úgy látszik, hogy nem az én világom, akár csak azért is, mert nem bírom a feszültséget (eddig csak több évi folyamatos stressz, a legjobb lehetőségek folyamatos kihagyása, több millió HUF veszteség és az életem teljes negatív irányba fordulása (munka, család, egészség) a mérleg, de eddig nem akartam feladni.

    Ezt a hozzászólásomat így csak ebbe a körbe szántam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. megértelek,sokáig hasonló cipőben jártam,Laci tanitása változtatta meg a szemléletemet,elértem arra a szintre hogy nyereségesen tudok kereskedni,és nem stresszként élem meg az egészet,hanem mint egy robot lövőm a setupokat érzelem nélkül.javaslom,vedd fel a kapcsolatot Lacival,ő az aki képes megtanitani nyereségesen kereskedni

      Törlés
    2. Bandi, megelőztél... majdnem ugyanezt akartam írni. Annyi különbséggel, hogy én még csak kicsit vagyok profitos... de ez a trade-ek száma miatt van :)

      KB58 -> szerintem is Laci tréningjére kellene elmenned, hogy átforduljon minden...
      Rajtam is Ő segített, meg persze Ad meg Bandi :))))
      Köszi Skacok!

      Törlés
  20. Már elvégeztem egy on-line tréning sorozatot a Lacival kb. egy éve, de szerintem mivel rendelkeztem a kellő alapismeretekkel és nem tudtam elég időt szánni az alkalmakra való felkészülésre sem, és sajnos nem fogadtam meg a tanácsát, hogy függesszem fel a kereskedési próbálkozásaimat, először elméletben, majd apránként a gyakorlatban is sajátítsam el a szükséges ismereteket, így a saját hibámból nem tudtam annyit profitálni az általa adott és leadott anyagokból, amennyit lehetett volna. Ha akkor megfogadom a tanácsát, akkor valószínűleg már rég pluszban lennék, mert ki tudtam volna használni a 2016. évi mozgásokat.

    Így viszont, bár minden egyéb rovására nagyon sok időt töltöttem a tőzsdével, sokkal többet, mint amit normál ésszel szabadna, legfeljebb csak annyit értem el, hogy nem lett több veszteségem. Bár már a Bollinger, Donchian, Parabolic SAR, MACD, RSI, Stochastic indikátorokat használva nagyon jól meg tudom magam is határozni a várható irányt, szinteket és mozgási tartományt, és mindehhez nagyon sok jó tippet is kaptam a fórumokról is, sajnos sem magamra, sem másokra nem hallgattam és nem léptem meg a legjobbnak látszó és később tényleg nagyon jónak bizonyult tradeket sem. Ezt soha nem tudtam magamnak megmagyarázni, biztam benne, hogy előbb-utóbb túllépek ezen, de nem sikerült, úgy érzem, hogy pszichológiailag nem tudok abba az állapotba kerülni, hogy pozitív tradeket tudjak csinálni.

    Bocsánat a hosszú beírásért (de még sok mindent tudnék írni, ami a fentiekkel kapcsolatban foglalkoztat). Valahogy úgy érzem, hogy egyszerűen a sors nem engedi, hogy nyereséges legyek a tőzsdén, mert úgy tűnik, hogy mindent a pénznek, a veszteségem visszanyerésének próbálok alárendelni. Ezért is gondolkodom azon, hogy abbahagyom (bár nem akartam így feladni) vagy teljesen másképp csinálom, pl. max. havonta egyszer-kétszer próbálok tradelni hosszabb távra, nagyságrenddel kisebb időráfordítással és nagyságrenddel nagyobb nyereséggel.

    Még meglátom, hogyan tovább.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "Valahogy úgy érzem, hogy egyszerűen a sors nem engedi, hogy nyereséges legyek a tőzsdén, mert úgy tűnik, hogy mindent a pénznek, a veszteségem visszanyerésének próbálok alárendelni. "

      Érzelem, érzelem, érzelem.... ki kell zárni és tiszta fejjel adott setupot lőni. Pár ezer óra gyakorlás + 1000 trade és profi leszel. 3 kimenetele lehet a történetnek:
      - vagy feladod időközben
      - vagy elfogy a pénzed
      - vagy sikeres profi kereskedő leszel.

      Ennyi... Kezdethez ott van Cimballi mondata: "Legalább egy egyszerűen grafikonról leolvasható technikai elvet kezdj alkalmazni." Ilyen egyszerű. Mint a faék :D
      A többi majd jön magától.

      Még valami: olyan nincs hogy "visszanyerés". Felejtsd el. Minden évben január elsején új lappal indulsz... ja, bocsi... minden trade-nél új lappal indulsz ;)

      Törlés
  21. Hello mindenki - ez választási éjszaka és az eredmény főleg kemény volt. Exit poll adatok szerint a fehér nők 53%-a szavazott Trump-ra. Most komolyan?

    Ahogy Stef írta, eddig aludtam. Reggelente fegyelmezetten 5:30-kor már a sportolok, vagy a piacokkal foglalkozom, még ha hétvége van, akkor is. Ma 7:15-kor keltem, ami az idén messze a legkésőbbi időpont, sőt nem is tudom megmondani mikor volt ilyen.

    Rettentő csalódott, sőt dühös vagyok és majd ha egyszer úgy adódik, akkor leírom pontosan miért. Nem Trump egymagában a probléma, hanem a mérhetetlen dilettantizmus, popularizmus, hogy azt ne mondjam ostobaság, ami mint tendencia lehetővé tette a győzelmét. Bár mit szájalok? Jó mozgások lesznek, nekem pedig kanadai útlevelem van, nem amerikai. Csak maradjunk a kereskedés témakörénél.

    Ilyen off-zone állapotban nem lehet kereskedni, mert nem a kézzelfogható adaton lenne a fókusz (kontextus, momentum és szignál).

    Ez szól KB58-nak is. Én dühös vagyok, csalódott az amerikaiakban, neked a kereskedés állandó stresszt és mély félelmet okoz. Így sem úgy sem lehet. Csak vaktába találgatnál és ha el is találod, akkor sem tudsz majd a pozícióval mit kezdeni, mert a kereskedés kiinduló motivációja nem helyes. A rutin, amit végrehajtanál nincs megtervezve, vagy ha van, akkor sem tudsz az elágazásokban jól adaptálni, kiigazítani. Mi alapján vennél, milyen idősíkon, milyen távra, milyen céllal, mik a fenyegetettségek. Amikor írtál, semmilyen stop loss szint nem állt még rendelkezésre. Az pedig az első jelzés, hogy nem szabad bevállalni.

    Még egy pár órát kiülök (nem kereskedem) utána veszem / adom amit elém ad a piac.

    Az este írtam három bejegyzésre valót, ma elkészítem az elsőhöz az ábrát és holnap itt lesz. Utána a többi is jön. Kereskedésről. Setup helyzettől a filozófián át minden jóval tele.

    VálaszTörlés
  22. Köszönöm a visszajelzést felém is. Megpróbálom követni az itteni bejegyzéseket ismét. Remélem gyakoribbak lesznek.

    VálaszTörlés
  23. Sziasztok!

    Ad felajánlotta, hogy 2017. elején, ha 4-5 érdeklődő összejön, grátis tart egy kb. 2x4 órás, EWP alapokon nyugvó, Cimballi "Kerülj előnybe Elliottal" könyvében foglaltak ismeretét feltételező tanfolyamot a Skype-on keresztül, amelynek a tárgya a megfelelő célár meghatározása.

    Szívesen várnák véleményeiteket, észrevételeiteket, javaslataitokat a tanfolyammal, az arra való megfelelő felkészüléssel kapcsolatban.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hello Károly,

      Egy biztos, Ad egy képzett, nagyon gyakorlott kolléga. Ismeri az Elliott-i arányosítást minden hullámra vonatkozóan és gyakorló trader, aki használja a kontextus-momentum-szignál módszer letisztázott mérési elveit is. Biztosra veheted.

      Arra figyelj magaddal kapcsolatban (ld a fenti hozzászólásaidat), hogy félelemtől bénítva nem lehet a piacokon dolgozni. Akkora nyomás alatt élsz, amivel nem lehet a piacok valószínűségen alapuló világába bekapcsolódni. Pedig csak el kell felejtened az impulzív, hírek, vagy racionális magyarázatok után kapkodó cselekvést. Legalább egy egyszerűen grafikonról leolvasható technikai elvet kezdj alkalmazni. Meglátod, hogy csodát tesz.

      Törlés
    2. "Legalább egy egyszerűen grafikonról leolvasható technikai elvet kezdj alkalmazni."
      Ejj, de jól tudsz fogalmazni!!! :) Fogadjunk nyelvtanból csillagos ötösöket kaptál iskolában ;D


      "Meglátod, hogy csodát tesz."
      ....Megláttam és csodát tett :D

      Törlés

Rendszeres olvasók

Alakzatok bar grafikonon

ALAKZATOK AZONOSÍTÁSA

Prechter könyv

Kötvénybaj

Europai válogatás

A Mánia vége

Alapleckék

Magunk döntsünk

Diverzifikáció?

FOREX video

10 piaci tévhit

Mítosz a Fed körül

8 könyvrészlet

Theorist '09. nov.

15 írás ill. video a hitelválságról

Mozgóátlagok

Címkék

200 SMA (3) AAPL (2) adósság (5) Amibroker (2) André Kostolany (1) arany (4) aritmetikus (1) Barack Obama (2) báziscsatorna (4) belső nap (1) Ben Bernanke (1) Birger (1) Bollinger (1) Brikka (1) BUX (6) carry-trade (1) CFD (1) Charles Collins (2) Charles Dow (1) Club EWI (18) Conquer the Crash (2) csorda (4) csordaszellem (5) csúzli (3) DAX (6) defláció (4) depresszió (8) deviza (13) diagonal triangle (6) Dick Diamond (2) divergencia (4) DIX (1) dollárerősödés (12) double key reversal (2) Dow Jones (36) dupla hármas (7) dupla kulcsforduló (3) E-mini future (46) ék (8) Elliott magyarul (7) Elliott Wave Principle (9) Elliott Wave Theorist (9) Elliott-ciklus (18) előfizetés (8) elsődleges trend (12) ending diagonal (10) erősödő dollár (4) EURHUF (1) EURJPY (1) eurozóna (3) EURUSD (30) evening star (1) expanded flat (9) extension (12) extrém ármozgás (1) ezüst (3) FED (8) fej-váll alakzat (8) Fibonacci (33) flash crash (8) flat (17) Forex (6) Fotex (1) földgáz (1) fraktál (11) FTSE (1) Futures Junctures (4) GBPJPY (1) Goldman Sachs (3) Görögország (3) Hang Seng (1) háromszög (20) hatékony piac (2) hope (2) hullám személyiségjegye (11) infláció (1) inside day (1) IOU dollárok (1) Japán (3) Jason Farkas (2) Jeffrey Kennedy (11) jelzálog (2) Kína (3) kollektív hangulat (8) kombináció (10) korrekció (20) könyvajánló (4) kőolaj (1) kötvény (1) külső nap (1) leading diagonal (1) lineáris gondolkodás (3) logaritmikus skála (1) MACD (5) Mandelbrot (1) megnyúlt hullám (2) mérés (6) Minyanville (1) momentum (8) Morgan Stanley (1) mozgóátlag (3) munkaállomás (1) Nasdaq (28) Newsweek (1) NFP (4) Nikkei (2) Nonfarm Payrolls (3) nyersolaj (2) NYSE (4) opció (1) óriás szuperciklus (14) OTP (3) outside day (4) pánik (6) pit noise (1) Ralph Nelson Elliott (8) regular flat (3) remény (4) Robert Prechter (28) RSI (11) Russel (3) short (3) Short Term Update (3) slingshot (4) social mood (5) Socionomics (6) SP500 (107) spirál (2) SPY (55) Steve Nison (1) Stochastic (1) Stocklandyard (2) stop loss (2) szándékos csőd (1) szentiment (1) szignálvonal (1) szójabab (2) tananyag (25) Thomas Bulkowski (1) throw-over (2) tovahaladó háromszög (4) trendcsatorna (22) trendvonal (2) tréningprogram (12) túladott (5) túlvett (5) TWS (1) USD (14) USDCHF (1) valószínűség a tőzsdén (3) Vancouver (3) Venezuela (1) vertical spread (1) vezérlőelv (8) Wyckoff (1) XLE (1) Zaner (4) zigzag (35)