AZ ELLIOTT WAVE INTERNATIONAL AJÁNLÁSÁVAL:

Oldalak

2017. január 1., vasárnap

Azok a híres napok

A trend a fontosabb, vagy a hír?

Felesleges húznom az olvasókat, úgyis tudjuk, mit fogok mondani. Persze, hogy a trend határozza meg, hogy mire viszi végül a hír, ezért egyszerűbb az életünk, ha félretesszük, sőt elkerüljük a híreket. A hírekből nem alakulnak ki trendek; a legtöbb meghatározó hírt nem a nagy fordulópontok közelében találjuk, hanem jó esetben is csak mint a szokásosnál nagyobb gyertyakanócokat valahol belemosódva a trend áramlatába. A trendek mindaddig ellenállnak a híreknek, amíg el nem végezték a küldetésüket.

A hírek talán csak egy esetben tudnak közel kerülni a nagy csúcsokhoz, vagy aljakhoz. Akkor, ha az esemény, amely épp a trend irányába hat (például bull trendben jó hír), olyan célra ugrást okoz, ami végül kimeríti a trendet. A kimerülés (más néven klimax) azért következik be, mert a hírre áll be minden szóba jöhető résztvevő teljes erővel a trend irányába kereskedők oldalára, és ezzel a tendencia elveszíti az utánpótlását. Minden trend addig halad, amíg van aki csatlakozzon hozzá. Ha már nincs új érkező, akkor nincs tovább hajtóerő, üres a tank.

Többször látunk a hír logikája ellen nagyot mozduló piacot, mert a hír egy érzelem-vezérelt állapotot hoz létre a tőzsdén, ami nem fenntartható. Amikor egy hír napvilágra kerül, akkor a hír irányba technikai, vagy fundamentális alapon, de valójában inkább érzelmileg elfogult szereplőket azonnali cselekvésre mozdítja, míg a hír ellenében pozicionált gyenge kezek megfutamodását eredményezi szimultán, szinte percek leforgása alatt. A cselekvők motivációja érzelmi indíttatású, mert félelmet, vagy izgalmat generál bennük az esemény, miközben nincsenek matematikai előnyben.

Ez a másik tényező pedig a szinkronban, azaz egyszerre cselekvés, hiszen a hír bejelentése mindenkit egy időpontban érint, ezzel mintegy összesűrűsíti a reakciókat. Azaz akinek érzelmi motivációja van, az azonnal lép, miközben az árfolyam igazi trendjéhez igazodó csoport beleértve magamat is, nem tud mit kezdeni a helyzettel és épp ellenkező módon cselekszik, azaz épp, hogy nem cselekszik. Vagyis a cselekvő csoport nem reprezentálja a piac egészét, a nagyobb kép kontextusát, hanem tulajdonképpen egy rövid ideig tartó vákuumban érzelmileg túlfűtve rángatózik. Ezt a "nincs mit tenni hír alatt" dolgot nemsokára folytatjuk a képek alatt, összekötve a volatilitás jelenségével.

Nézzük az EURUSD devizapárban a Trump győzelmet november 9-én. Sokkoló meglepetés, ami hirtelen dollár-inflációs félelmeket okozott és vele egy 300 pipes megugrást az árban. Igen ám, de a devizapár a 2015. márciusi mélypont óta egy oldalazásban, még konkrétabban egy háromszögben konszolidálta a megelőző eső trendet. A hír egy csapásra kiszippantotta az előzőleg kiegyenlített, ezért oldalazó piacból az eladókat, de az emelkedés nem jutott át a kritikus 2016. májusi C ponton. Így lett belőle a harmadik fals felfelé kitörési kísérlet a háromszög záró E hulláma. A napos RSI előzőleg a D pontnál fenntartható bear trendet jelzett. Jött is az eső szakasz, a hír pedig bármennyire is sokkoló volt, logikusnak tűnő hatásának gyorsan nyoma veszett.


Akkor mindig a hírrel ellen kell menni? Nem. A leghatározottabban nem erről beszélek. Legyen az áron a szemünk! Csak, és kizárólag! Mint itt (a következő képen) december első hétfő reggelén. Vasárnap volt ugyanis az ominózus olasz népszavazás, amiből az következett, hogy jaj, tovább destabilizálódik az euró-zóna. Mellesleg Renzi miniszterelnök lemondott. Piac kinyit, 85 pipes rés, majd nem sokkal később a pénteki záróhoz képest 165 pippel lejjebb a piac. Az egész meddig tartott? 3 órán át?

De Cimballi, hiszen a trend irányába jött a hír! Ez így igaz, azonban a trend épp lassuló fázisba lépett, ahogy azt az RSI divergenciája jelezte. Lassulásban nem adunk bele egy résbe, nem adunk alacsony áron, mert nem éri meg. Magasról érdemes shortolni és amikor az árfolyam letörik, akkor nemsokára zárni az eladási pozíciót. Ezért nem számít a hír. Elliott flat korrekciója nem volt kész, hiányzott még a C, hogy meglegyen a teljes A-B-C szerkezet. Aki adta a hírt az egy B hullám mélypont körül piszkált bele:


Mi az, hogy a magamfajta "nem tud mit kezdeni a helyzettel"? Mert a profi játékos tudja, hogy nincs előnyben, konzisztens eredményre nem lesz képes, mert a zavarosban nem lehet bemérni a célt és a kockázatot. Ez a kettő pedig mindenképp kell a setup meghatározásához.

Egy kereskedőnek a volatilitás - vagy még inkább, az egyes szakaszelemek nagyságrendje - adja a léptéket, hogy milyen távolságra lehet jó eséllyel lőni és ami még fontosabb, milyen árat érdemes fizetni érte kockázat formájában. A hírre a volatilitás hirtelen kiugróan magas lesz, többszöröse a megelőző időszak normális szintjének. Ha a kereskedő megpróbálná - mondjuk - a kamatemelés előtti órák piaci rajzolatát alapul venni, akkor nagyságrendekkel mellélőné a kalkulációját. Például kisebb kockázatot mérne fel, mint ami a hír után ideálisnak tekinthető. A kereskedés matematikájában a túl kis kockázat (stop távolság) alkalmazása alacsony találati aránnyal párosul, vagyis sűrű kis veszteséggel.

Akkor becsülje meg a kereskedő, hogy mennyi lesz az új lépték a hír után? Nem tudja, mert nagyon nagy a hírek utáni kilengések statisztikai szórása és kevés a minta nagysága. Másrészt tényekre építjük a tervünket, nem feltételezésekre. Az lenne csak az igazi kártyavár, ha a véletlenszerű eloszlásban, de valószínűségek mentén teljesítő környezetben mi elkezdenénk feltételezgetni, megálmodni sarokszámokat. Végképp kiengednénk vele a kontrollt a kezünkből...

Vagy várja ki a hírt és a közvetlen utána következő gyertyák alapján vegye fel a kockázatot? Az sem fog működni, mert a hír után hamarosan csökkenni kezd a volatilitás, és igazából az kezd érvényesülni, visszatérni, ami a hír előtt a nagyobb idősík ciklus alapján indokolt. Vagyis ezzel meg túl magas kockázatot vállalna, miközben a céljait a piac a csendesedő kilengések miatt nem érné el. A találati arány valamit javulna, de pocsék hozam:kockázat aránnyal járna, illetve olyan trade helyzetekkel, amelyekkel csak az idő menne nyerés, vagy vesztés nélkül.

Azaz minek állnánk le egy olyan helyzetet kereskedni, ahol nem tudjuk belőni a kereskedő hozam-kockázat-találati arány háromszögét, és meghatározni az előnyt. Az adatok egy része egyszerűen átmenetileg nem fellelhető. Mit tettem az amerikai elnökválasztás előestéjén pontosan 21:28-kor itt valós időben a blogban? Félreálltam: ---"még kicsit fel, azután jön a mindkét oldalt szétziláló rángatózás, amíg nem rendeződik a az elnökség dolga...
Minden setup leáll."

A kereskedés, a grafikonról leolvasható tényadatok alapján a "Mi éri meg most?" kérdés megválaszolása. Ha nincs jó minőségű adat, akkor nincs válasz.

Azt igyekszem megvilágítani, hogy a hír hatása egy
  • extrém,
  • érzelmen alapuló,
  • nehezen, vagy egyáltalán nem paraméterezhető,
  • rövid távú
  • nem fenntartható
  • torzulás a trend hátán.

A hír átmeneti, heves kiszámíthatatlanságával ellentétben a jófajta trend mozgatórugója a piaci résztvevők együttes attitűdjének fokozatos, több fázisom keresztül történő megváltozása. A trend tehát nem történik csak úgy hirtelen, ezért van időnk megfigyelni, megérteni, felmérni és tervezni. Kapkodásra pedig semmi ok. A hírre elmozdulás egy magas emocionális töltettel rendelkező rövidke epizód, a trend egy fenntartható folyamat egy egész nagy történet, ami a piaci résztvevők árhoz való alapvető viszonyulásában bekövetkező változásokat jeleníti meg. Nézetemhez hasonlóan Elliott is valami nagyon hasonló mozgatórugót látott a grafikonon kirajzolódó alakzatok mögött.

Szóval csak szépen lassan, módszeresen idén.
A momentum legyen velünk 2017-ben is! Vagy Zsivány Egyes módra:
A momentum velem van és egy vagyok a momentummal.

37 megjegyzés:

  1. Egészségben, szeretetben, sikerekben gazdag új évet mindenkinek!

    VálaszTörlés
  2. Sziasztok!
    Eltelt pár nap/hét, de egyenlőre csak oldalazás történt.
    Most mit gondoltok sp500-ról, hol tartunk? Engem picit elbizonytalanított ez a Trump rally.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Elég rég jártál erre...
      Az őszinte válaszom, hogy oldalaz, amíg ki nem tör. Január 6-i csúcs az oldalazás kezdete, azóta minden kitörés és letörés kapufa. Mivel három próbálkozás már megvolt lefelé és lehet, hogy felfelé is, ezért csak akkor leszünk okosabbak, ha az időközben összesodródott mozgóátlag kötegen egyszer csak megtorpan a piac középtájt.

      Törlés
    2. Szinte naponta olvasom/frissítem a blogot, csak feleslegesen nem akarok kérdezni. Most úgy érzem elég idő telt el ahhoz, hogy a következő elmozdulást próbáljuk keresni a napos/hetes kép alapján. Viszont picit elvesztettem a fonalat, ezért kérdem hogy szerinted merre járunk.
      A 'B' lehetőségével érdemes-e még számolni, vagy valami ronda 5-ös erőlködik felfele? Beszakadás előtti oldalazós csúcsépítős/letörős oldalazás ez, vagy már erőgyűjtés a következő menethez felfele?

      Törlés
    3. Én nem gondolom B-nek, hanem valamelyik ötödik hullám a sorban és még nincs kész. De nem követsz el hibát, ha B-nek tartanád, ugyanaz a célára, hasonló a stratégiája. Ugyanúgy nagyobb lefelé kör követi és majd csak azután ágazik el a történet annak megfelelően, hogy B, vagy 5. Mondom én az ötösre teszem le a voksomat.

      Törlés
  3. Szia Cimbali, és ha 5-sről van szó, akkor 2320-s max célár maradt, vagy most már egy magasabb tartományt kell nézni?!

    Totem..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amit választ írtam 2016. december 14-én még él tovább:
      "2249-2322 közötti zóna következik a havi grafikon alapján".

      Most az index 2.298

      Ez az optimálisnak tekinthető tartományt csak saját mérési hibám miatt pontosítom 2255-2331-re, még mindig ugyanaz a hullám van felfelé folyamatban. Azért ilyen széles a tartomány mert egy nagy idősíkon a havin arányos az alakzat. Egyébként a havi is tiszta bull, hacsak nem fordul le azonnal és lesz belőle a záróra egy nagy bear gyertya, akkor fenntartható long trend megfelelően magas RSI értékkel.

      Te Totem, itt körözöl már mióta :) gyere el egyszer megtanulni a Kerülj előnybe! programra és átlátod az egészet, nem kell másokra hagyatkoznod. Van még két hely és 5 nap a jelentkezésre.

      Törlés
  4. Szia Cimballi!

    A Daxnál én azt látom, hogy 12.400 nál értük el a 3. hullám csúcsát, aztán a 4.-kel lejöttünk 9000 alá és most az 5.-ben vagyunk. Én hosszú távú (éves) befeketető vagyok, de még nem indítottam el a shortot, mert ahogy te is írtad emelkedésben vagyunk, csak 12.400 körül kezdek el jobban figyelni. Szerinted?
    Üdv.
    Zorro

    VálaszTörlés
  5. Hello Zorro, a trend bull, minden nagyobb idősíkon, ami egy befektetőt kell, hogy érdekeljen. DAX célárakról nem tudok érdemben nyilatkozni, mert nem élek vele (elég nehéz lenne kereskednem ebből az időzónából), ezért nem is követem. Csak így gyorsan belemérve még magasabb is lehet a vége. 12050 és 12600 körüli értékek közül lehet választani. A heti RSI fenntartható bull, ezért ott egy alacsonyabb tető kialakulásáig nem kell túl sokat ijedezni.

    VálaszTörlés
  6. Szia Cimballi!

    Az elemzéseket olvasva egyre többen várják már a lefordulást és a piac is kezdi a kifulladás jeleit mutatni, de még mindig bull trendben van és szerintem spx-ben a május 17-én induló új hullám sem fejeződött még be, viszont a Dax-nál már lehet, hogy vége a menetelésnek. Te hogy látod most a piacot?

    Köszi
    Zorro

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hello Zorro, pénteken az idejét sem tudom mióta először láttam a Nasdaq-ban igazi eladói nyomást. Ugyanakkor a bull trend sértetlen. Míg a korábbi napon belüli bear próbálkozások gyengék voltak, a mostanit már nem hagyhatjuk teljesen figyelmen kívül. Konkrétan: vége lehet a gyors fázisnak. Még valószínűleg lesz új csúcs, de már lényegesen gyengébb, tétova kiadásban, szenvedősen. Elindul a lassulás, tetőépítés. Jogos, végül is az SP500 céláron van. Még a DAX is támogatni látszik ezt a teriát az épülő napos háromszögével. Utolsó előtti hullámnak érdemes gondolni. Összességében egyetértünk és azt hiszem abban is egyezik a véleményünk, hogy ez a piac még csak egy-egy jó napon belüli körre, esetleg 1-2 napra az eladóké, egyébként csak gyengülő bull.

      Törlés
    2. Köszi a gyors választ.
      Üdv.
      Zorro

      Törlés
  7. Hello Cimballi
    szerinted egy útolsó csúcs döntés lesz a NDX100 vagy most 2-3% vissza rendeződés várható
    üdv ber

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg jókor jött a kérdésed, mert magam is zavart érzek az erőben. Eddig voltam bull, most már a napon túli long életveszély. Ugyanakkor egy újabb csúcsot valamikor később még nem lehet kizárni, mert simán tartanak a támaszok és nincsenek komoly megnyúlások a napi grafikonokon. Kisebb idősíkokon váltott bear-re a kép, de ott meg az ellenállások tartanak már ki. Nagyon erős a gyanú, hogy hamarosan megrogynak a napos-hetes bikák. Vigyázz arra, hogy az NQ sokkal gyengébb, a többi index nem annyira veszélyes még.

      Törlés
  8. Hali, Valami új elemzés esetleg?

    BA

    VálaszTörlés
  9. Hali Cimballi

    A nagy ötödik hullámok hossza egyenlő-e az egyes hullámmal vagy milyen hosszú időben és mennyivel haladja meg a nagy harmadik hullámot.

    Köszi a választ René

    VálaszTörlés
  10. Hello René, Elliott úgy tartotta, hogy a meg nem nyúlt hullámok nagyságrendileg törekednek az egyenlőségre, a másik gyakran előforduló arány pedig a 62%. Tehát, ha a hármas a megnyúlt hullám, akkor az egyes és az ötös nagyságrendileg lehet egyenlő, vagy lehet az ötödik 1-es hullám x 62%.

    (Szinte) soha ne használom ezt a vezérlőelvet, mert kevés az esélye, hogy egy bonyolult struktúra elején és végén (távol egymástól) pont az azonos szintű egyes-ötös párost sikerül összehasonlítani.

    Helyette szólj rám, hogy egy bejegyzésben írjak erről, mit lehet.

    Azt figyeltem meg, hogy az egyenlőséget az 1-5 reláció időben jobban tartja, mint árban. Pontban (elmozdulásban) mindegy, hogy rövidebb, vagy hosszabb a záró hullám, mint az indító, időben nagyon szeret szinte teljesen azonos lenni.

    VálaszTörlés
  11. BA, lesz, de ha nem gyúzöl kivárni, akkor addig ma este 17:00 órától indul a nagy EWI "open house" ingyenes hét, ahol minden lehetséges piacot megnézhetsz Elliott-i szemszögből. Itt a link az ingyenes regisztrációhoz:

    http://www.elliottwave.com/r.asp?rcn=affsm&acn=meb210&url=http://www.elliottwave.com/free-events/pro-services-open-house

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a gyors válaszod és várom a bejegyzésed erről a lehetőségről, még egy kérdés úgye az 1-es hullámnál még nincs viszonyítási alap pontba, az 5. esetén a 3. felet métjük a 62%-ot vagy a kiindulási ponttól ahol az 5/1 kezdődik.

      René

      Törlés
    2. Nincs mit. Még talán annyit, hogy az Építőelemekben megtalálod az eredeti Elliott-i irányelvet. Ha nincs meg, akkor PDF változatban még mindig megrendelhető:
      http://myelliott.blogspot.ca/2012/04/epitolemek.html

      Az egyesnél leginkább saját belső szerkezetéből lehet mérni. A másik kérdésedre: mindig a hullámok kiindulási pontjából arányosított Elliott, de olyan elv is van, amivel azt használjuk, hogy pl. 62%-kal egy adott hullám végpontján túl.

      Törlés
    3. Köszönöm, hogy figyelmembe ajánlottad az építőelemek jegyzetet megvan és gyakran használom is de jobb hallani dolgokat néha újra.
      Különben hogy látod most a piacok helyzetét 8-9 éve tombolnak a bikák volt már ilyen hosszú bika piac.,?... hol les a vége..?,..nagyon heppy minden, ha vége lesz mekkora korrekció jöhet.

      René

      Törlés
  12. Nasdaqnál egyszerűen elfogynak a vevők ezen a szinten, ez mindenképpen figyelemreméltó.

    Zorro

    VálaszTörlés
  13. hy Cimballi .rakhatnál fel bejegyzést ,csend van

    űdv

    VálaszTörlés
  14. Valami vélemény erről beszélgetésindítónak? (hátha elindul végre valami diskurzus itt..)
    https://www.elliottwavetrader.net/scharts/Charts-on-S-P-INX-201710151693.html?utm_source=DistrList&utm_medium=Web&utm_campaign=AviSPX

    totem

    VálaszTörlés
  15. Cimballi, a jelen állásból a "blow off"-ra mennyi esélyt látsz?!

    totem

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ilyenkor a kérdést valóban mindig fel kell tenni. Jöhet-e egy hosszú ideje daráló bull piac végére, csúcsára egy klimax. A gond csak az, hogy nem lehet nagyon előre megmondani. Inkább fordítva gondolkodom. 1) nincs jele fordulatnak, 2) ha lenne egy nagy bumm fel, akkor az ebben a kontextusban valóban az első jele lehetne egy jelentősebb (hónapokon át tartó) fordulatnak. Azaz itt egy giga fel lökést nem kitörésnek, hanem klimaxnak tartanék elsődlegesen.
      Ez válasz a kérdésedre, Totem?

      Törlés
    2. Voltaképp igen, én csak azt próbálom kimatekolni az SP-ben, DJ-ben ,milyen nagyságrendet érhet el egy ilyen megnyúlt klimaxos vég. Nem mindegy, hogy ez mondjuk 50 pontot jelent vagy akár 500-t.
      Ugye az aranynál is volt hasonló effekt, én azt ugye live-ban követtem le még anno, mikor 1600-ról ment fel 1900-ig, majd onnan vissza, sőt ha nagyobb síkon nézzük 1000-től nem igen volt lényegi korrekció, és úgy klimaxolt ezer pontokat, na most ha ugyanezt leképzem mondjuk sp-re a mostani helyzetre, az jelenthet szerinted akár 100 de akár 200-400 pontot is innentől?! 2000-ben a Nasdaq brutál parabolic formát csinált (https://chartfreak.com/wp-content/uploads/sites/18/2017/10/NASDAQ-BLOW-OFF-10-21..jpg) , 2000-3000 pont, elképesztő... csak remélni tudom ezekről a szintekről ilyen tartalék már nem lehet a rendszerben...

      Itt egy érdekes elemzés, miszerint a mostani helyzetet egy már régen a piacon lévő emberke a 2000-s klimaxhoz hasonlítja, hát nem is tudom mit mondjak...

      https://chartfreak.com/2017/10/oct-23rd-bigger-big-picture/#

      totem

      Törlés
  16. Nasdaq-on láthatod a napos gyertyát. Ebben a pillanatban 6201-nél jár és valószínűleg nincs vége; kevéssel akár 6230 fölé is elmegy, de elég jól megfelel a klimax paramétereinek, ha a jövő héten nincs belőle felfelé folytatás.

    VálaszTörlés
  17. Szia Cimballi!

    Az új amerikai adótörvény elfogadása kapcsán sokan további bull rallyt várnak, de ha havi síkon nézem az amerikai indexeket, akkor az indikátorok alapján már nem látom egy további nagy rally lehetőségét. A magasabb idősíkokon inkább egy korrekció felé haladunk szerintem. Az indikátorok összerendeződése az alacsonyabb idősíkokkal nem tudom mennyire lehet gyors, talán már jövő év elején is összejöhet. Nem tudom jól látom-e a piacot és neked mi a véleményed a mostani helyzetről?

    Köszi
    Zorro

    VálaszTörlés
  18. Aldott bekes boldog karacsonyt mindenkinek!

    VálaszTörlés
  19. Hali Cimballi!
    Szóval csak szépen lassan, módszeresen idén is.
    A momentum legyen velünk 2018-ben is! Vagy Zsivány Egyes módra:
    A momentum velem van és egy vagyok a momentummal.
    Talán az idén is megleszünk így, de az évi egy bejegyzés dukálna. :))) Na jó csak poénkodok itt, de jók és tanulságosak az eddig írtak is. Mindig ragad rám valami!
    Üdv.: tomjoe

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azért ne legyünk már olyan mohók, hogy évi egy... így is már alig bírom itt a posztokat követni.. :))))
      Nos, Cimbinek biztos más dolga van, tartsuk tiszteletben...
      totem

      Törlés
  20. szerintem a magaslati levegő miatt van csend



    VálaszTörlés
  21. Szia Cimballi!

    Mi az a szint, amelyet a következő esésben át kell üssünk, hogy trendfordulóról beszélhessünk?

    Előre is köszi
    Zorro

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hello Zorro, egy bejegyzésben mondtam el inkább a véleményem. Jó olvasást.

      Törlés

Rendszeres olvasók

Alakzatok bar grafikonon

ALAKZATOK AZONOSÍTÁSA

Prechter könyv

Kötvénybaj

Europai válogatás

A Mánia vége

Alapleckék

Magunk döntsünk

Diverzifikáció?

FOREX video

10 piaci tévhit

Mítosz a Fed körül

8 könyvrészlet

Theorist '09. nov.

15 írás ill. video a hitelválságról

Mozgóátlagok

Címkék

200 SMA (3) AAPL (2) adósság (5) Amibroker (2) André Kostolany (1) arany (4) aritmetikus (1) Barack Obama (2) báziscsatorna (4) belső nap (1) Ben Bernanke (1) Birger (1) Bollinger (1) Brikka (1) BUX (6) carry-trade (1) CFD (1) Charles Collins (2) Charles Dow (1) Club EWI (18) Conquer the Crash (2) csorda (4) csordaszellem (5) csúzli (3) DAX (6) defláció (4) depresszió (8) deviza (13) diagonal triangle (6) Dick Diamond (2) divergencia (4) DIX (1) dollárerősödés (12) double key reversal (2) Dow Jones (36) dupla hármas (7) dupla kulcsforduló (3) E-mini future (46) ék (8) Elliott magyarul (7) Elliott Wave Principle (9) Elliott Wave Theorist (9) Elliott-ciklus (18) előfizetés (8) elsődleges trend (12) ending diagonal (10) erősödő dollár (4) EURHUF (1) EURJPY (1) eurozóna (3) EURUSD (30) evening star (1) expanded flat (9) extension (12) extrém ármozgás (1) ezüst (3) FED (8) fej-váll alakzat (8) Fibonacci (33) flash crash (8) flat (17) Forex (6) Fotex (1) földgáz (1) fraktál (11) FTSE (1) Futures Junctures (4) GBPJPY (1) Goldman Sachs (3) Görögország (3) Hang Seng (1) háromszög (20) hatékony piac (2) hope (2) hullám személyiségjegye (11) infláció (1) inside day (1) IOU dollárok (1) Japán (3) Jason Farkas (2) Jeffrey Kennedy (11) jelzálog (2) Kína (3) kollektív hangulat (8) kombináció (10) korrekció (20) könyvajánló (4) kőolaj (1) kötvény (1) külső nap (1) leading diagonal (1) lineáris gondolkodás (3) logaritmikus skála (1) MACD (5) Mandelbrot (1) megnyúlt hullám (2) mérés (6) Minyanville (1) momentum (8) Morgan Stanley (1) mozgóátlag (3) munkaállomás (1) Nasdaq (28) Newsweek (1) NFP (4) Nikkei (2) Nonfarm Payrolls (3) nyersolaj (2) NYSE (4) opció (1) óriás szuperciklus (14) OTP (3) outside day (4) pánik (6) pit noise (1) Ralph Nelson Elliott (8) regular flat (3) remény (4) Robert Prechter (28) RSI (11) Russel (3) short (3) Short Term Update (3) slingshot (4) social mood (5) Socionomics (6) SP500 (107) spirál (2) SPY (55) Steve Nison (1) Stochastic (1) Stocklandyard (2) stop loss (2) szándékos csőd (1) szentiment (1) szignálvonal (1) szójabab (2) tananyag (25) Thomas Bulkowski (1) throw-over (2) tovahaladó háromszög (4) trendcsatorna (22) trendvonal (2) tréningprogram (12) túladott (5) túlvett (5) TWS (1) USD (14) USDCHF (1) valószínűség a tőzsdén (3) Vancouver (3) Venezuela (1) vertical spread (1) vezérlőelv (8) Wyckoff (1) XLE (1) Zaner (4) zigzag (35)