AZ ELLIOTT WAVE INTERNATIONAL AJÁNLÁSÁVAL:

Oldalak

2010. augusztus 12., csütörtök

Minor 3 délnek

Rájöttem és egész megszoktam, úgy a legegyszerűbb bejegyzést írni, ha felteszem a postok alatti hozzászólásaimat időrendben és legfeljebb csak illusztrálom :). Az értelmezés, gondolkodás különböző fázisait a hozzászólások sejtetik, de nem biztos, hogy mindenki maga előtt látja, hogy miről beszélek. Ezért kell a rajzos kiegészítés, amire menet közben nincs idő.

Pedig épp kitaláltam valami mást, így talán a mostani az utolsó S&P elemzésem ebben a formában.

Először lépjünk vissza kedd estére. A kapcsolódó komment egy részét a rajzon, a másik részét rögtön alatta ismétlem meg:


Még mindig kedd, 22:46 "A grafikonok kezdenek egy háromszögre hasonlítani, ami az utolsó felfelé mozgást előzi meg. Az utolsó szakasz egy ilyen ékelődésnél nagyon gyakran egy hirtelen és ijesztő fals kitörés."
Kérdés, itt "mivel lehet összetéveszteni a készülő háromszöget? Válaszom: lefelé tartó 1-2, 1-2-vel, ami egy megnyúlt harmadikat feltételezve nagy esésben folytatódik. Akkor van igazam, ha nincs új high a MAI maximum felett és elesik a mai low. Szerintem nem sokan osztják ezt az elképzelésemet."

A háromszöget nem igazolta egy kitörés, hanem tudjuk, épp ellenkezőleg, már a szerdai nyitásban kiválasztotta a piac a Minor 2 vége 9-én hétfőn, és Minor 3 azóta úton lefelé változatot.

Viszont közben időben még történt valami: Prechter hajnali 3:46-kor kiadta az előfizetőknek szóló riasztást, miszerint idézem, "A részvénypiac felfelé tartó korrekcióban volt több mint két hónapon át. Egyértelmű bizonyítékaink vannak, hogy a rallynak vége."
A bejelentésről szóló EWI cikk címe:
Special Interim Theorist -- Form, Price, Time and Technicals Signal Decisive Turn for U.S. Stocks, Dollar
By Gary Grimes
11 Aug 2010 13:30:00 ET

Mostanában mindig csak kis részleteket mutogattam a grafikonból, itt az ideje ránézni távolabbról, az áprilisi csúcstól:

58 megjegyzés:

  1. Szia Cimballi

    Körülbelül mi a célár a harmadik hullámnál?

    Köszi:
    Gábor

    VálaszTörlés
  2. Szia Gábor,

    minimum minor 1 hossza azaz:

    1. minimum 1130-210= 920
    2. optimális esetben 1130-210*1,61= 792
    3. maximum marianna árok :-)) 1130-210*2,61/4,61

    de majd cimbi mester javít ha hülyeséget írtam :-)

    timmy

    VálaszTörlés
  3. Gábor és a többiek :), amint időm engedi, kiegészítem a bejegyzésemet erre vonatkozóan pár gondolattal.

    Addig annyit, hogy szerintem a nyitó réssel 1.074-nél befejeztük a iii-as jelzésű hullámot, most egy korrekció fel 1.088-1.095 zónába, majd új minimumra v-ös, majd egy nagyobb felfelé korrekció következik. Ez biztos eltart egy pár napot összességében.

    Arra szavazok, hogy a Minuette (i)-est építjük lefelé /értsd: i+ii+iii+iv+v = (i)/, de talán van, aki Minute [i]-est mondana.

    VálaszTörlés
  4. Cimballi volt egy bejegyzésed szerinted ez tartható?
    "Az ékre vonatkozó vezérlőelvek szerint a csúcstól hozzávetőleg 8 kereskedési napon belül el kellene érni az alakzat kiindulási pontját, a 1.010,76-ot."

    insider

    VálaszTörlés
  5. Erre en is kivancsi vagyok.

    Ha jol emlekszem, akkor arrol volt szo, hogy 8-9 napos intervallumokban jelennek meg a jelentos csucsok/volgyek. Hogy ez a 8 napon beluli 1010.76 arra is ervenyes lesz nem kovetkezik ebbol, bar ki sem zarja.

    VálaszTörlés
  6. Igaz, Insider, itt az idő pontosítani a vezérlőelv alapján az előrejelzést.
    Az a veszély, ha nincs meg a sebesség, hogy a diagonál nem záró, hanem indító természetű. Ezt lehet kizárni, ha a sebesség eléri az ékben haladó trend 2-3-szorosát.

    26 nap volt az ék, tehát 8-13 nap az elfogadható időtartam, amivel számolhatunk, most, hogy már látjuk a végét. Az első két hullám (itt majd (i)le - (ii)fel még mindig a csúcsépítés része (a lassúság tekintetében).

    Ez szép, 8 és 13. Két Fibonacci szám. :)

    VálaszTörlés
  7. Köszi mindenkinek a célár pontosítást :)

    Gábor

    VálaszTörlés
  8. Tisztelt Cimballi

    Az elemzőkel és egyéb más sajtóorgánumokkal kezd tele lenni a hó cipőm azt írják hogy a nyár a tőzsdék emelkedésével járt én úgy látom hogy április óta csak esés van kisebb nagyobb korrekciókkal ez hasonló a 2007 nyarától 2008 nyaráig történt eséshez hiszen ez idő alatt az indexek 30-40% veszítettek értékükből mikor feleszméltek az okosok, hogy válság van már ekkor a közepén jártunk ezt csak úgy megjegyeztem most a lényeg hogy elindult a C hullám és az elliot ciklus tavaly márciustól indult 1 év emelkedés és a C hullám alja + fél év azaz szeptember vége ha ez nem így lesz akkor valóban a feneketlen mélység jön?????? Vagy megindul egy dinamikus 1 hullám?????????

    Üdv TWER

    VálaszTörlés
  9. TWER, lehet az egy értelmezés, hogy a 2007-ről indult esés az A és most április 26-tól C van, de nem ezt a változatot követem a bejegyzéseimben, hanem egy másikat, amit ez a két ábra megvilágít neked:
    http://4.bp.blogspot.com/_Ac83NAoCUBo/TF-CpKGCfYI/AAAAAAAAAjI/oRHLMs4gbH8/s1600/Dow_told.jpg
    http://4.bp.blogspot.com/_Ac83NAoCUBo/TGOOG-FjvkI/AAAAAAAAAkA/WRrAlN-eHK4/s1600/SPX_120min_Minor2total.JPG

    A sajtó mindig azt mondja, amit a tömeg hallani szeretne, illetve maga szempontjai szerint akkor sikeres, ha minél jobban "beleolvad" a tömegbe, 'rezonál' a csorda gondolkodására. A média "szakértői" nem a jövőt elemzik, hanem a múltat extrapolálják a jövőbe. Ha a múltkor nyáron emelkedés volt, meg tavasszal emelkedés volt, akkor az a következtetésük, hogy most is úgy lesz. Egy magamfajtát azért nem kérdeznek meg, mert nem vagyok "mainstream".
    Olvasd el ezt (bár nem a kedvenc írásom):
    http://myelliott.blogspot.com/2010/03/legtobb-ember-ott-hibazza-el.html

    VálaszTörlés
  10. Tisztelt Cimbali!

    Érdekes időket élünk :o), amikor csak kevesen látják a jövőt, hogy mikor mi fog történni.
    Mióta követem a bloggod, azt látom, hogy nagy hatásfokkal "jósolod" meg az irányokat.
    Az útobbi időkben mindenkit az SP jövőbeli alakulása érdekel, én azonban szeretnék kicsit többet tudni a háttéről. Tudnál egy kicsit a minor, minuette és minute hullámok jellemzőiről írni. (bocsánat, ha már megtetted, akkor elkerülte a figyelmemet)
    Előre is nagyon köszönöm!

    ad

    VálaszTörlés
  11. Tisztelt Cimballi

    Én úgy látom hogy S&P akár már ma emelkedésbe kezd számításaim szerint 1110-1113 a cél ár ez reális szint véleményed szerint vagy alatta várjam a fordulatot. Ha emelkedik meddig és mennyi idő alatt.

    Üdv TWER

    VálaszTörlés
  12. Üdv Cimballi

    Gábornak írt válaszod alapján én is az aljat 880-920 közé várom. Véleményed szerint mikorra érjük el, és utána mi várható?

    Köszönöm előre is válaszod

    Üdv TWER

    VálaszTörlés
  13. Cimballi!

    Aki az ék letörésekor nyitotta a shortot az SP-re az hol stoppoljon, ha az Elliott elveit akarja figyelembe venni?
    Ha tartjuk azt az álláspontot, hogy a megindult esés egy 3-as hullám le délnek. Akkor annak a részhullámai max. meddig korrigálhatnak vissza északnak?

    Válaszod előre is köszönöm!

    Balolah

    VálaszTörlés
  14. Üdv Cimballi!

    Gratulálok az oldalhoz! Elliot rendszere egyre jobban érdekel, de sajnos most ősszel nem érek rá.
    Remélem jövő tavasszal is lesz tanfolyam.
    Csak így tovább!

    HB

    VálaszTörlés
  15. Sziasztok!

    Az SP Futures 1088-as szint elérése után esésbe kezdett. Ez azt jelenti, hogy a felfelé tartó hullám teljesült és irány ismét dél?

    köszi!

    Pave

    VálaszTörlés
  16. Sziasztok!

    A Piac válaszolt.o) még nem.

    Pave

    VálaszTörlés
  17. Ad, az alacsonyabb rendű hullámok teljesen ugyanúgy jósolhatóak, elemezhetőek, mint a nagyobbak. Ugyanazon szabályok és vezérlőelvek vonatkoznak rájuk, csak rövidebb idősíkon (tf) láthatóak és napon túlra nem tartanak ki.

    Amikor pl. a Subminuette szinten nézelődöm, akkor is egy jó momentumos 3. hullámra (helyesen jelölve római iii-asra) vadászom, vagy egy c-t szeretnék elcsípni. Mint most (felfelé) rövid időn belül belül.

    (Egyszer végre kiteszem az oldalra a felsorolásukat, hogy mint következnek egymás után.)

    VálaszTörlés
  18. Twer, a gondolatod jó, de arra ügyelj, hogy az első hullám még nem ért véget, (szvsz itt még az elsőn belül a negyedikkel szöszmötölünk). Ezért ha megvan az ötödik vége, akkor ki kell igazítani a retrace várakozásokat.

    VálaszTörlés
  19. Stopok: pozíciós kereskedéshez (aki komolyan gondolja heteken át tartani a shortjait) egy veszélyt kell mérlegelni: ha a diagonál inditó pozícióban volt egy bull fázis előtt, akkor viszonylag lassan leszédeleg az ék derekáig és kitör felfelé, azaz a stopnak a hétfői csúcsnál kell lennie.

    Elliott azt mondja, hogy a második hullám legfeljebb 100%-ot vehet vissza az első végeztével.

    VálaszTörlés
  20. Alex:

    Ha elkestem a beszallast, akkor szerinted, mikor kene lepnem?

    Ha most az 1. hullam le belul a 4.-nel vagyunk, akkor erdemes beszallni, mikor az 5. attori a 4. hullam altal kirajzolt savot? Ertem en, hogy mivel a 5. hullamrol van szo, esznel kell lenni, mert hamarabb vegeterhet, mint elkezdodik. Ez ellen ugy lehet vedekezni, ha nem nyitok nagy poziciot, vagy figyelmessen szamolom a 5. hullam strukturajat, aminek ugye kisebb leptekben, de szinten 5 hullambol kene allnia.
    Vagy pedig hagyom kifutni az 1. hullamot lefele (nem szalok be), hanem arra oszpontositok, hogy a 2. hullam vegen probaljak jo poziciot felvenni. Mivel az ekbol torteno kitres ressel (gap) indult, van ra esely, hogy a 2. hullamnal a piac meg fogja probalni betomni a rest, igy akar az ek csucsa kozeli szinteknel erhet veget a 2. hullam tehat, akar jo aron lehet belepni.

    Lehet, hogy mar irtad, de van elorjelzesed, hogy meddig szalad le ez az elso hullam es meddig korigalhata 2. hullam? Milyen szintegik?

    VálaszTörlés
  21. Alex: Hogy erthetobb legyek:

    Az elso le alatt (i) a 2. alatt (ii) ertek (Minute vagy Minutte) es igy tovabb.

    VálaszTörlés
  22. ÜDV Cimballi

    Tegnap már északi irányt kellet volna venni az S&P-nek egy a dilemma ez nem történt meg. Én úgy látom hogy a 10 napos bollinger alját érintette de a 20 naposat még nem le megy a 20 napos bollinger szalag aljáig vagy már hétfő fölfele korrigál.Főfele már pozíciót nyitottam likvidáljam vagy várjak. VÁROM MIELŐBBI VÁLASZOD.

    TWER Üdvözlettel

    VálaszTörlés
  23. Cimballi!

    Te osztod azt a véleményt, hogy Minor 3, Minute 1, Minuette 1, Subminuette 4-ben vagyunk?

    Balolah

    VálaszTörlés
  24. HB, jó tudni, hogy lenne rá igény, viszont még messze van. Köszönöm.

    VálaszTörlés
  25. Alex, annyira nem késted le, hacsak nem opciókra vadászol.
    A második változatod a helyes megközelítés, a kettest utáni fordulatot kell kivárni. Sőt még előttünk áll nemcsak a Minuette (ii), hanem a Minute [ii], de az utóbbiból a fordulat nagyon könnyen lehet nagy réssel, így ott talán nehéz lesz megfogni, mert sok lesz az akkor induló hullám a számozásában a hármas: [iii]/3/(1)/[3]

    VálaszTörlés
  26. Balolah, TWER, igen, északot vártam, de úgy tűnik egy erős felfelé c helyett egy háromszöget kaptunk, azaz gyengeségében oldalirányt teljesítette a piac azt, amit felfelé is megtehetett volna (ha rám hallgat :).

    Háromszögben készen vannak a hullámok, azaz az utolsó 30 perc esése már elvileg a kis római v része lehet, de azért nem lehet kijelenteni nagy biztonsággal, mert nem volt ideje befejezni a letörést.

    A trend irányába kereskedj, főleg amikor egy hármas hullámban vagyunk, vagy ha bele is vágsz egy-egy felfelé skaplba, akkor is gyorsan zárd, ha szembe fordul veled a piac. Itt nagyon nem lesz kifizetődő beragadni.

    VálaszTörlés
  27. KEdves Cimballi!

    Tervezgetek egy két dolgot ehhez kérném a segítséged.

    A Minor, Minute, Minuette, Subminuette hullámoknak kb. hány napra becsülhető a trend irányú és hány napra a korrektív alhullámai?

    Köszi!!!

    Balolah

    VálaszTörlés
  28. Balolah, nincs olyan szabály, ami általános elvként választ adna a kérdésedre, mert az "időkódot" még senkinek sem sikerült megfejtenie.

    Van néhány irányelv ami bizonyos helyzetekben ad iránymutatást. Az egyik ilyen az ending-diagonal (ék) utáni esés sebessége, amiről 12-én írtam itt feljebb az egyik hozzászólásomban.

    Persze előveheted a korábbi számozásokat és kigyűjtheted a statisztikát, hogy hol, mennyi időt vett igénybe egyik, vagy másik szint. Viszont nem mész semmire az átlagoddal, mert pl. egy Minute [i]-es hosszabb a Minor 3-as alatt, mint egy Minor 1-es alatt.
    Vagy nem, ha Minor 1 = Minor 3 reláció állna fent.

    Prechter másképp keresi az időbeli összefüggéseket. Erről olvashattál a "Végzetes bessz kilátások"-ban itt:
    http://www.elliottwave.com/r.asp?rcn=affem&acn=meb210&url=/club/Safeguard-Your-Financial-Future/default.aspx?code=42258

    Skacok, sok szempontból korszakalkotó ám az, amit RP ebben az áprilisi Theoristban letett az asztalra.

    VálaszTörlés
  29. Még mindig a Minuette 4-t gyötörjük?
    A korrekciók teszik bonyolulttá Elliott elméletét.

    Köszönjük h megosztod tudásod Cimballi. :-)

    Üdv Géza

    VálaszTörlés
  30. Subminuette, Géza - de erről azért nem lehet érdemben vitatkoznunk, mert a 'degree' leggyakrabban utólag állapítható csak meg. Szóval neked és nekem is lehet ebben igazam.

    Ma volt egy új minimum, ami elvileg megteszi v-ös hullámnak és akkor Minuette (i) kész, a felpattanás pedig a Minuette (ii) 'a' hulláma, majd az éppen alakuló exp. flat alakzatban a 'b' hullámot tisztelhetjük és hamarosan indul a lendületes 'c' fel. Ehhez azonban át kellene végre lépni a péntek esti háromszög 'e' hullámát 1.083,3-at. Ha ez megvalósul, akkor az játszik, amit feljebb írtam, ha nem, akkor a Subminuette v-ön belül még csak az első hullámot láttuk.

    Nincs sok ideje a piacnak az ék után, ezért hajlok arra, hogy a rövidebb, egyszerűbb megoldásokat választja az elkövetkező napokban.

    VálaszTörlés
  31. Sziasztok!

    Kicsit más, hátha valakinek szintén szüksége van rá.
    Frost and Prechter: Elliot Wave Principle nyomtatott formájához, gyors hozzájutás (amazon.co.uk). 08.09-ei megrendelés, 08.16-ai kézhezvétel (29,83 GBP), normál szállítással.

    ad

    VálaszTörlés
  32. Még akkor is, ha így elég rövidke lett az a római v a (i)-esen belül. Többre nem igazán számíthattunk, hiszen maga a háromszög sem volt túl nagy.

    Viszont vegyük észre, így most az aug. 9 high - aug. 16 low szakasz 61,8%-os retrace szintje hajszálra pontosan a 1.106-nál lévő résnél van.

    Egy jól megnyúlt c elérhet a közelébe...

    Ad hozzászólása nyomán a link a könyvhöz:
    http://www.amazon.co.uk/gp/product/0471988499?ie=UTF8&tag=myelliott-21&linkCode=as2&camp=1634&creative=6738&creativeASIN=0471988499

    Vagy rövid ajánló hozzá innen a blogról:
    http://myelliott.blogspot.com/2010/05/szerencses-olvaso.html

    VálaszTörlés
  33. Hi
    Én úgy látom,hogy olyan gyenge a piac,hogy szvsz. lehetetlen lesz elérni a 1100 körüli régiót az SP-ben.Maradok a jól bevált taktikánál: A trenddel szemben maximum 2 nap korrekció + egy jó nyitás engedhető meg.Igy maximum holnap reggel brutál shortnyitás van nálam,de ma is napközben már adogatok..... Az ajróban tegnap délután lett meg az "A" pont,már túl van a "B" ponton is. A "C" pont maximum 1,294 környékére várható...........,utána dél az irány.

    VálaszTörlés
  34. Szia Cimbali!

    Te is osztod névtelen által leírtakat, hogy az SP nem megy 1100-as zóna közelébe és csonkán marad?
    Korábbi számítások szerint van még egy pár napja mielőtt délnek venné az irányt.
    Köszönöm!

    ad

    VálaszTörlés
  35. Az nem lehet, hogy még mindig a iv. hullám oldalazgat és v. még sehol? Tudom, hogy a ii-hoz képest ez már aránytalanul nagynak tűnne, de a Prechter könyvében is találkozom olyan negyedik hullámokkal, hogy a hajam égnek áll, olyan aránytalannak néznek ki. Köszi.

    VálaszTörlés
  36. Ad, az ő megjegyzése nem mond ellent semmilyen szabálynak, de ennek ellenére az a valószínűbb, hogy rendes, normális méretű korrekciót látunk.

    VálaszTörlés
  37. Dani, időben - mérlegelve, hogy hol vagyunk egy harmadik hullámon belül a trendben - nehezen jön össze ennél hosszabb negyedik. A fejemben én is figyeltem az alternatív lehetőségre, amit mondasz, de a nyitó a 12-13-i háromszög felett elég rendesen elveti a lehetőséget. Nézz rá egy órás grafikonon; keze-lába, minden rendben így :)

    Inkább arra figyeljünk, hogy nehogy 5 hullámban emelkedjen a tegnapi nyitó low-ról.

    VálaszTörlés
  38. Dani, a megnyugtatásodra megnéztem: az EWI is vezeti még az általad vázolt alternatívát (szerintem most fogja levenni).

    VálaszTörlés
  39. Megvolt a Minuette (II) c hulláma is?

    Géza

    VálaszTörlés
  40. Szia Cimbali!

    Jó látom, lassan közeledünk a "tűzvész" kitöréséhez? Talán holnap? Vagy még benne van egy pár pontos emelkedés a 1106-os zónába? Hogy látod?
    Köszi!
    zéno

    VálaszTörlés
  41. Szia Cimballi!

    Amire tegnap figyelmeztettél, a 16-17-i emelkedés szerkezete ötös felépítésünek néz ki. Ez nem igazán jót jelent.
    Mi a véleményed?
    Köszi
    Péter

    VálaszTörlés
  42. Gézának és Zénónak: Szerintem ma megvolt a (ii)-es hullám, de töltsük be a keddi rést és akkor nem jöhetnek szóba ilyen-olyan kombinációk.

    Amúgy volt egy igéretem; ez az esés eléri a július 1-i minimumot 8-13 nap alatt. Kb. Minuette (iii)-asnak kell teljesítenie a küldetést, hogy 2-3 ponttal alávágjon a 1.010-nek. Maradt még 2-7 napja erre. Egy kombináció fel is emésztene ebből legalább ötöt, úgyhogy nem túl valószínű.

    VálaszTörlés
  43. Péter, szerintem nem az, mert - nézz rá - nincs benne két arányos, hasonló nagyságrendű korrekció. Akkor lenne ötös, ha a keddi maximum felett kavirnyázna ma egyet.

    VálaszTörlés
  44. Mint egy mormon szekta, akik mindig a következő napra/hétre/hónapra várják a "világvégét"...........

    VálaszTörlés
  45. Egyszer be fog jönni!! :-D

    eFiksz

    VálaszTörlés
  46. Nem a világvégét, csak egy jelentős esést..., de ha mindenki ezt várná már összeomlott volna a tőzsde..

    VálaszTörlés
  47. Elég idegörlő a piac.Nem tudom ilyenre számitottál-e Cimballi,de én azért egyértelműbb eladást vártam ebben a hullámban.Kicsit aggódom,hogy jó lovon ülök-e a shortban.
    Jó lenne eltávolodna persze lefele ettől a szinttől akkor nyugodtabb lennék.
    Tegyük fel ez a szakasz 5-ös szerkeztű lesz (remélem nem) akkor az egész short teóriát megváltoztatná?

    Üdv:insider

    VálaszTörlés
  48. Nem volt korai még a short? Én úgy értemeztem a leírakat, hogy még egy felpattanást meg kell várni.
    Igaz én SP-ben outsider vagyok csak.o)

    üdv:

    ad

    VálaszTörlés
  49. A szektás megjegyzés írójának kedvéért írtam szűk két hete a Sóbiznisz című postot:
    http://myelliott.blogspot.com/2010/08/sobiznisz.html
    Azon belül is a végén a "Nevezd, aminek akarod" záró gondolatokat.

    VálaszTörlés
  50. Tegnap shortoltam ellenállás alatt amikor fordult a piac.Szépen le is jött ezzel kijelöltem a tegnapi tetőt.Erre ma kellene egy megerősítés csak nem gondoltam,hogy ilyen fel-le jojó lesz amikor a hullámok ennyire egy irányba állnak hanem,hogy irányba halad szépen.Ezért kicsit elbizonytalanodtam a számozással kapcsolatban.De ez megint csak az én elképzelésem volt egyelőre nem vette ki a tegnapi tetőt,így addig nem is kéne morfondírozni.A másik meg ha mégis up és a tegnapi csúcs fölé menne akkor ugye 5-ös szerkezetté válna ez az emelkedés.Fölötte egy rakat ellenállás.Viszont ez meg nem short jelzés ha 5-ös hullámban jöttünk fel.Úgyh. ha ez történne teljesen elveszteném a fonalat :-)

    insider

    VálaszTörlés
  51. Ad, ezt nevezem én agresszív belépésnek, amikor még nem megerősített a fordulat csak úgy tűnik, egy alakzat (felfelé) véget ért. Nem tudom szívből ajánlani.

    Az igazi belépési lehetőség akkor van, ha nem túl hosszú időt töltve a 1.086 - 1.100 sávban a piac betölti a keddi nyitó rést, de méginkább tuti, ha a július 20-i 1.056,75 esik el, mert azzal teljesen elzárja az emelkedés útját.

    Kinek-kinek a vérmérséklete alapján egyénileg kell eldöntenie melyikre cselekszik. Én most az első adaggal bent vagyok. A stop a tegnapi high felett és a felsorolt megerősítő pontok közelében majd növelem a pozíciót.

    VálaszTörlés
  52. Insider, be kell rakni a stopot és máris nyugodtabb lehetsz, meg bármi történjen, a fonál is gyorsabban kerül elő :))

    VálaszTörlés
  53. Stop bent van azzal nincs gond.Csak ha stopolódok akkor a hogyan továbbal van.Mert ez annyira szép forduló pont lenne.Talán túl szép is...
    Amúgy az ilyen agresszív belépőket én mindig jobban kedvelem,mert sokkal szűkebbre lehet húzni a stopot,mint ha pl 1056-nál nyitja az ember.Megvan mindennek az előnye-hátránya.Nekem a "biztonságosabbnak" mondot beszállókkal mindig rosszabb a tapasztalatom,így nagyobbat tudok nyitni szűkebb stoppal ott kisebb pozi nagyobb stoppal.+ pozoció épitésnél azokon a szinteken lehet növelni és jó az átlag.Hátrány ha töbször stopolódik az ember a nagy pozival azzal lehet halmozni a buktát.Főleg ha az elgondolás jó csak a piac picit túlhúzza a számításod.

    insider

    VálaszTörlés
  54. Sziasztok!

    Nem lehetne kuldeni egy grafikont lehetseges, szamozasokkal?

    Koszi.

    VálaszTörlés
  55. Alex :

    Shortoltam 10457-nel, majd rosszult tettem be a stop losst (vagyis stop losst akartam betenni es kozben meg zartam a poziciot). A veszteseg minimali (18 USD) , nem azzal van a baj, hanem, hogy kozben elszallt a piac. Le vagyok torve.

    VálaszTörlés

Rendszeres olvasók

Alakzatok bar grafikonon

ALAKZATOK AZONOSÍTÁSA

Prechter könyv

Kötvénybaj

Europai válogatás

A Mánia vége

Alapleckék

Magunk döntsünk

Diverzifikáció?

FOREX video

10 piaci tévhit

Mítosz a Fed körül

8 könyvrészlet

Theorist '09. nov.

15 írás ill. video a hitelválságról

Mozgóátlagok

Címkék

200 SMA (3) AAPL (2) adósság (5) Amibroker (2) André Kostolany (1) arany (4) aritmetikus (1) Barack Obama (2) báziscsatorna (4) belső nap (1) Ben Bernanke (1) Birger (1) Bollinger (1) Brikka (1) BUX (6) carry-trade (1) CFD (1) Charles Collins (2) Charles Dow (1) Club EWI (18) Conquer the Crash (2) csorda (4) csordaszellem (5) csúzli (3) DAX (6) defláció (4) depresszió (8) deviza (13) diagonal triangle (6) Dick Diamond (2) divergencia (4) DIX (1) dollárerősödés (12) double key reversal (2) Dow Jones (36) dupla hármas (7) dupla kulcsforduló (3) E-mini future (46) ék (8) Elliott magyarul (7) Elliott Wave Principle (9) Elliott Wave Theorist (9) Elliott-ciklus (18) előfizetés (8) elsődleges trend (12) ending diagonal (10) erősödő dollár (4) EURHUF (1) EURJPY (1) eurozóna (3) EURUSD (30) evening star (1) expanded flat (9) extension (12) extrém ármozgás (1) ezüst (3) FED (8) fej-váll alakzat (8) Fibonacci (33) flash crash (8) flat (17) Forex (6) Fotex (1) földgáz (1) fraktál (11) FTSE (1) Futures Junctures (4) GBPJPY (1) Goldman Sachs (3) Görögország (3) Hang Seng (1) háromszög (20) hatékony piac (2) hope (2) hullám személyiségjegye (11) infláció (1) inside day (1) IOU dollárok (1) Japán (3) Jason Farkas (2) Jeffrey Kennedy (11) jelzálog (2) Kína (3) kollektív hangulat (8) kombináció (10) korrekció (20) könyvajánló (4) kőolaj (1) kötvény (1) külső nap (1) leading diagonal (1) lineáris gondolkodás (3) logaritmikus skála (1) MACD (5) Mandelbrot (1) megnyúlt hullám (2) mérés (6) Minyanville (1) momentum (8) Morgan Stanley (1) mozgóátlag (3) munkaállomás (1) Nasdaq (28) Newsweek (1) NFP (4) Nikkei (2) Nonfarm Payrolls (3) nyersolaj (2) NYSE (4) opció (1) óriás szuperciklus (14) OTP (3) outside day (4) pánik (6) pit noise (1) Ralph Nelson Elliott (8) regular flat (3) remény (4) Robert Prechter (28) RSI (11) Russel (3) short (3) Short Term Update (3) slingshot (4) social mood (5) Socionomics (6) SP500 (107) spirál (2) SPY (55) Steve Nison (1) Stochastic (1) Stocklandyard (2) stop loss (2) szándékos csőd (1) szentiment (1) szignálvonal (1) szójabab (2) tananyag (25) Thomas Bulkowski (1) throw-over (2) tovahaladó háromszög (4) trendcsatorna (22) trendvonal (2) tréningprogram (12) túladott (5) túlvett (5) TWS (1) USD (14) USDCHF (1) valószínűség a tőzsdén (3) Vancouver (3) Venezuela (1) vertical spread (1) vezérlőelv (8) Wyckoff (1) XLE (1) Zaner (4) zigzag (35)