AZ ELLIOTT WAVE INTERNATIONAL AJÁNLÁSÁVAL:

Oldalak

2011. január 17., hétfő

Most mindegy melyik (EURUSD)

Az utóbbi hónapokban keveset szóltam az EURUSD dolgában, amiben előzőleg pedig sokáig erős fogást találtam. Eltűnt benne a fonál, amit az elmúlt év első felében követtem. Mostanára azonban az egymásnak ellentmondó bizonyítékokból mégiscsak kezd összeállni egy értelmezés, ami egy háromszög alakzatot valószínűsít. Akikkel beszéltünk, leveleztünk erről, tudják, hogy egy ideje már foglalkoztat egy méretes háromszög, de eddig túl képlékenynek tűnt az elképzelés.

Távolabbról nézve
A helyzet megértéséhez előbb heti bontású grafikonon 2008. derekáig szükséges visszanyúlnunk.

Képre kattintva felnagyítható

Miért kezdtem kutakodni ebbe az irányba? A novemberi - most Primary szintű [C]-vel jelölt - csúcsról még az volt a várakozásom, hogy az EURUSD egy meredek impulzussal fog esni, viszont a várt sima ötös szerkezettel szemben egyre jobban hármas (korrektív) szerkezet formálódik. Nem lehetetlen ötösnek számozni az esést, de egyre nagyobb feszültségek jelentkeznek egy impulzív értelmezésben.

Ezzel szemben a fenti ábra segít megválaszolni a kérdőjelek nagy részét. Leginkább azt, hogy miként lehet, hogy a júniustól induló emelkedés és az aktuális esés is hármas szerkezetű? Miért nem töri már át az EUR az 1.26-os szintet, amivel Elliott-i szempontból végérvényesen lezárná a második félév novemberig tartó emelkedését?

Miért ilyen aránytalanul kicsi a november 30-án véget ért esés hármas szerkezete, az előző (A)-(B)-(C) alakzatokhoz viszonyítva? Utóbbira, ugye az a helyes válasz, hogy egy háromszög egyik hulláma általában komplex, tehát nem szimpla (5-3-5), hanem dupla zigzag (5-3-5-x-5-3-5).

Az pedig már csak 'gyanú a négyzeten', hogy a november 4-i 1,4282-es csúcs a 2010-es nagy Primary [B] esés 70,7%-át korrigálta. A 0,707 a Fibonacci 50% négyzetgyöke, egy háromszögeken belül jellemző speciális retrace szint.

Természetesen szokás szerint maradt még így is bizonytalanság a jelölésben, mert az emlékezetes 2009. novemberi csúcshoz vezető, a háromszög [A] hullámának jelölt emelkedés 78,6%-ot korrigált, ami nem jellemző a háromszögekre; túlságosan mély, de nem kizárt. Ugyancsak kérdéses az új 1,1876-os minimumra eső [B] belső szerkezete, mert nem feltétlenül impulzus, de könnyen annak számozható, márpedig a háromszög csak zigzag alakzatok sorozatából és részben kisebb háromszögekből állhat - az öt hullám (a, b, c, d, e) egyike sem lehet impulzus.

X végét kivárjuk
Ideje egy közelebbi pillantást vetnünk a napi grafikon részleteire:


A következő napokban erőteljes további emelkedést az (X) hullám (egyébként expanded flat) már kevésbé produkálhat. Fel kellene szenvednie azért magát 1,3500 fölé, leginkább 1,3550 közelébe. Ehhez 2-3 kereskedési nap lehet szükséges, majd indulhat az Intermediate (Y) esés három hullámban, ideális esetben 1,2240-1,2220-ig. Sorolom itt a számokat, de be ne aludjunk, hiszen unalmas oldalazó háromszög ide vagy oda, a hamarosan aktuális lokális maximumból közel 1300 pipes esés következhet a [D] pontig!

Ez a lokális mélypont hozzávetőleg 1 hónapra van innen, majd következik még egy jelentős felfelé kör, amelynek időtartamát nehéz meghatározni, mivel maga is lehet egy komplett, időigényes háromszög. Mindent egybevetve áprilisnál előbb nem várható az eurózóna brutális megborulása. Érdemes lesz figyelni, mert amennyiben tényleg háromszögünk van, akkor az alakzat [E] pontjára jellemző a nagy horderejű hír, vagy esemény hatására bekövetkező fordulat. Ismétlem, majd jócskán benne a tavaszban.

EWI értelmezés
A háromszög lehetőséggel azért is érdemes foglalkozni, mert (most még) kevesen látják. Erről tanúskodik, hogy ebben a pillanatban az EWI is más értelmezésben gondolkodik. Legalábbis ez vehető ki a január 11-én publikált, egy 30 perces bontású grafikont is tartalmazó
EURUSD: Up, But For How Long? [link] c. V. Pokhlebkin cikkből, amely alapján "rekonstruáltam" az alábbi elképzelésüket:


Egyébként erre a jelölésre utaltam, amikor feljebb így fogalmaztam: "egyre nagyobb feszültségek jelentkeznek egy impulzív értelmezésben".
A következő egy hónap távlatában mindegy kinek van igaza, mindegy melyik számozást preferáljuk, mert mindkét értelmezés lefelé mutat. A különbség majd időben egész sokára, a 1,2240-es szinthez közeledve jelentkezik.

51 megjegyzés:

  1. Alex írta:

    Érdekes, amit írsz. Ha gondolkodom rajta, akkor egy alternatíva is eszembe jut a fenti háromszög alakzathoz. Az 1,1876 az lehet Primary B, ahogy írod, de az azután jövő emelkedést lehet 3 hullámúnak és 5 hullámúnak is számozni. Te most a (A)-(B)-(C) verziót mutattad be. Ha viszont 5 hullámúnak számozom, akkor az már (A) lesz. Így a mostani csökkenés a (B) és utánna kell jönnie a (C)-nek fel, ami egyben Primary C is lesz.

    De ez csak ötlet.

    VálaszTörlés
  2. Alex, a [B] után következő emelkedés 2010 novemberéig nekem egyértelműen hármas szerkezetű zigzag, ezért is nem vele kapcsolatban tettem fel a kérdéseimet. Az ellenben elképzelhető, bár kissé barokkos túlzás lenne, hogy az esés egy (X) hullám és a [C] lesz felfelé komplex dupla zigzag.

    VálaszTörlés
  3. Szia Cimballi!

    Mi az a kritikus szint EUR/USD-ban, aminek az elesését figyelnéd short nyitással kapcsolatban?

    Ugyan ez érdekelne S&P500 cash indexre is.

    Előre is köszi!!!

    Balolah

    VálaszTörlés
  4. Szia Balolah,

    EUR$-nél 1,3245 alá szignifikánsan
    jelenleg azért egyszerű az utolsó szving low-t figyelni, mert egyrészt ma volt egy marginális új high, másrészt a számozás szerint az aktuális emelkedés a végét járja, tehát joggal feszülünk így be

    SPX-re csak egy naposon kialakuló fordulós gyertyaalakzatra várok és akkor lehet adni 1.280-tól lefelé - tudjuk, hogy ha mostanában lenne fordulat, az nagy jelentőséggel bírna, mert a komplett giga zigzag végét jelenthetné

    ki kell várni a jelzést, mert a trend ilyen magas szintjén a fordulat könnyen lehet egy hirtelen durva felszúrásból

    szeretnék látni valami váratlan jó hírt ezért, ami után borulna a bili

    VálaszTörlés
  5. Köszi szépen a gyors választ!!!

    Balolah

    VálaszTörlés
  6. A blog olvasói között helyet foglaló politikai szakértőtől kaptam levelet egy érdekes felvetéssel. Szerinte az európai problémák azért (is) éppen március végétől fajulhatnak el, mert a közelgő ír választásokat követően könnyen alakulhat olyan kormány, amely nagyjából akkortájt megtagadhatja az együtműködést és akár szakíthat az IMF / ECB párossal.

    Természetesen mindez csak találgatás, de itt azért lehet jelentősége és azért mondom el, mert háromszögek igen gyakran valamilyen csattanós híreseményre érnek véget.

    VálaszTörlés
  7. Szia Cimballi!

    Van célárad is az SPX-re, ha 1280 alatt zár? Ha ez egy impulzus első hulláma, nem jobb kivárni míg korrigál és a hármasba adni bele?

    Köszi
    Péter

    VálaszTörlés
  8. Szia Cimbali!

    Tegnap egy korrekció elindult(SP), de kétségeim vannak, hogy ez a 3. nagy hullám lenne lefelé, mert nem ideális 78,6%-os retrace szintnél történt. (2007 csúcs - 2009 mélypont) Mennyire tartod lehetségesnek, hogy két retrace szint között megáll és forul, eddigi tanulmányaim szerint ez nem lehetséges, vagy szinte kizárt, valóban? Mi erről a véleményed?

    Köszi!

    ad

    VálaszTörlés
  9. a jó hír lehetne a kínai szerződés is. :)

    VálaszTörlés
  10. Kissherceg, az IBM, AAPL gyorsjelentés volt kedden afterben a jó hír, arra indult el egy eszetlen felfelé licit, amiben már 1.300 felett is volt talán az SPX fair value. Szóval, nem volt annyira jelentős a hír, de megvolt.

    VálaszTörlés
  11. Péter, mostanára kellene véget érnie (csütörtök reggel, New York) ahogy mondod az első lábának. Ez valószínűleg az első hullám a majdani nagyobb 1-es első hulláma, vagy A első hulláma. Ebből el tudod képzelni a méreteket. Teljesen jól mondod, ezt az egyes hullámot csak trédelgetni érdemes, az igazi finom falat majd a felfelé korrekció után jön.

    Csak minimum céláram van az esésre egyelőre, ami ahhoz kapcsolódik, ha A hullámunk van. Ha az esés korrekció és viszonylag sekély, akkor 1.238 körül, ha élesebb, akkor 1.204-1.173 között ér véget. Ismétlem ez a tartalékterv, ha nem a trendfordulót látnánk tegnap óta.

    VálaszTörlés
  12. Ad, simán lehet, mivel az összes Fibonacci szint "csak" vezérlőelv, abban segít, hogy tervezni tudjunk nagyságrendileg. Szóval nem szabály.

    Kereskedési szempontból ott kezdődik a jelentőségük, amikor több dimenziós csomópontokat sikerül találni velük.

    Ennek ellenére ez az emelkedés egy nevezetes szinten állt meg, szerintem az lesz a következő írásom, amiben megmutatom, miért.

    VálaszTörlés
  13. üdv cimbi

    Az EUR/USD már vagy huszadjára teszteli 1,3500-1.3550 közti szakasz és nincs fordulat minél többször próbálkozik annál nagyobb az esély hogy nem le hanem felfele tör ki. Most hogy így alakul mi a véleményed.

    VálaszTörlés
  14. Ugyan nem engem kérdeztek , de ahogy én látom:
    -egy 3-as hullám korrekciója folyik. Az egész korrekció egy exp. flat melynek a belső szerkezete "a" helyen zig-zag (LD+zz+imp), "b" helyen flat (zz+zz+ED),(itt tartunk most "c" helye (várható lejövetel) impulzus vagy Ed lesz. Cél ár fibó 38,2 % kb. 1,3300

    Károly

    VálaszTörlés
  15. Bocsi, közben rájöttem, hogy hülyeséget írtam.
    Tehát 1,3540 en lévő 3-as korrekciója egy dupla z-z vel.
    W (ed+zz+imp) X (zz) Y (imp+zz+imp) Megyünk kb. 1,3625 ig fel egy ED-vel. Utánna le a "levesbe" egy dupla zz-vel . Lásd Cimballi chart.
    Károly

    VálaszTörlés
  16. üdv károly

    Én már 1.3550-tól vártam lefele. Köszönöm a válaszod! Más az SP ma még folytatja fölfele 2. HULLÁMOT VAGY LEFORDUL MI A VÉLEMÉNYED.

    ÜDV

    VálaszTörlés
  17. üdv

    Mi történik egy napos korrigálás volt az amerikai indexeknél. Ennyi volt az esés és valóba most jön az SP-NÉL az 1360-as szint?

    üdv

    VálaszTörlés
  18. Szia Cimballi!

    Az Spx szépen alakul.
    A Dow új maximuma illik az általános képbe?

    Kösz Joe

    VálaszTörlés
  19. Üdv. mindenkinek!

    Nálam az SP mozgása egy 5-3-5-ös korrekciónak látszik (eddig), ha ez így van lefelé mehet nagyjából 1.263 körülire, 5 hullámban, azaz még egy vissza teszt benne van a pakliban.

    VálaszTörlés
  20. üdv károly

    Akkor ha 1263 az alja nagyon sekély korrekció. Az szinte annyi hogy szinte kis levegő vételre elég. De most már cimbi is kifejthetné kb.meddig megy le az index.

    üdv

    VálaszTörlés
  21. Itt vagyok, mással foglalkoztam. Külön-külön ez alkalmommal nem válaszolok, hanem elmondom a véleményem az S&P-ről és azzal szerintem egyszerre megválaszolom a kérdéseket (Ad, Joe és üdv-üdv-re gondolok).

    A mai napnak úgy futottunk neki, hogy kicsit tartottam attól, hogy az 1.283-as tegnapi maximumnál véget ér az emelkedés, mert akkor az inkább a korrekció felé billentette volna a mérleget, lévén a sekély, 38-50% közötti retrace inkább B tulajdonság, nekünk itt meg egy "mély" éles korekció kell, majd öt hullámban újabb esés.

    Szerencsére ezt történt, tehát ha nem is biztos, de a valószínűbb forgatókönyv a trendforduló. Láthatjuk, hogy ami a rosszul ütemezett shortok szempontjából a magas vérnyomás és kézremegés alapja, a jelentős és ilyesztően gyors korrekció, az mennyire jó a helyes értelmezés - 2-es hullámban gondolkodó - számára.

    A Dow új csúcsa szinte borítékolható volt, mert tipikus fáziskésében lévő "indikátor". Amíg tartott az emelkedés, hetekig lemaradó volt, majd amikor jött a fordulat, akkor impulzív esés helyett szerdán elég korrektívre vette a figurát. Ráadásul ez az extra új csúcs, divergencia az S&P-vel és Nasdaq-kal tipikus jelentős trendfordulóknál.
    Olyankor félre kell tenni a Dow-t, mert őrületbe kergeti a trédert. Majd a harmadik hullámban (ha lesz) behozza a lemaradást.

    A mai csúcsról én eddig (1.283-ig) egy kis egyes hullámot számozok, ami jelenleg megállt, most zajlik a kettes fel - talán expanded flat korrekció lesz, így nekiindul még egyszer fölfelé. Nekem az 1.287 pl. bejönne. Remélem, egy óra múlva véget ér és csattanós záró lesz, nem pedig buta gap down hétfőn a nyitásban.

    VálaszTörlés
  22. mi a bajotok a longokkal csak tartani kell az őszi longokat!!!!!!!!!!!!!

    VálaszTörlés
  23. EURUSD-hez: egymástól függetlenül jutottunk ugyanazon következtetésre Károllyal, mármint arra gondolok, amit másodszorra írt. A célárunk is egyezik, ahogy ugyanis így finomodtak, rajzolódtak az alhullámok nekem kijött egy 1,3641-es érték.
    Viszont nem az a lényeg, hogy melyik szintig jut el, 3550, 3625, 3641, mert ezek csak azt mutatják, hogy mekkora nagyságrendű emelkedés kellett. Most a nagyságrend rendben van, kérdés, látunk-e öt hullámban esést. Addig nincs csúcsvadászat.

    VálaszTörlés
  24. Szerintem érdemes egy pillantást vetni a GBPUSD-re is. A Cimballi által emlegetett háromszög itt jobban beazonosítható.
    A számozás is talán könnyebb.

    üdv: xyz

    VálaszTörlés
  25. üdv cimballi

    Az SP-vel kapcsolatban nagyon sok elemzést olvastam több értelmezés fel merült a 2009 március óta tartó emelkedés kapcsán egyes elemzések még csupán a II. hullám mások a III. hullám és van aki az V. hullám végét látja ezeken a szinteken. Tehát itt bármelyik elemzést nézem kivéve az utolsót erős bika piaci rally lehet még az idén. Neked mi a véleményed?

    üdv. lantos

    VálaszTörlés
  26. Szia, az ötödik hullámot gyorsan kizárhatjuk, mert ez az emelkedés 2009 márciusától tisztán három hullámnak látszik. Tényleg kiváncsi lennék, hogy miként lehet ebben arányos öt hullámot találni, vagyis a nyár végéig tartó esés párját megtalálni.

    Az a bizonyos 2010. április-májusi esés sekély maradt (38,2%), ami a zigzag korrekción belüli B hullámok jellegzetessége. Részben ezen tényezők miatt gondolkodom abban, amit egy november 21-i postban (is) rajzoltam:
    http://3.bp.blogspot.com/_Ac83NAoCUBo/TOlgJPr87ZI/AAAAAAAAApg/vlnyvNnKW_Y/s1600/zigzag_bear_sematikus.JPG
    Az ábra sematikus, tehát nem figyel a valós A:C arányra. Jelenleg a C jóval rövidebb, mint az A, 1.352-nél lenne a viszonyszám 61,8%.

    Szerintem egy héten belül írok valamit, hogy melyek a legfrissebb, távolabbra kitekintő értelmezési lehetőségek.

    VálaszTörlés
  27. Üdv. mindenkinek

    Breaking news: Az ír zöldpárt felmondta a koalíciós megállapodást, előre hozott választások lehetnek. (politikai kommenthez - feljebb)

    ad

    VálaszTörlés
  28. Ad, köszi a hírt, magam (még) észre sem vettem volna, ha nem szólsz. Ennek ellenére zavar, hogy az egészen rövid idősíkoktól eltekintve az indikátorokon semmi jele egy készülő fordulatnak az EURUSD-ben.

    VálaszTörlés
  29. Szia Cimballi!

    Furcsán, hangzik a kérdésem: Alternatívaként érdekel:

    Lehetséges-e, hogy úgy jöjjön el a várva várt nagy esés globálisan, hogy közben az eur/usd árfolyamon a dollár nagyon BEGYENGÜL?

    Mi lenne akkor a világgal ha az USA csődöt jelent?

    Köszönöm
    HJani1981

    VálaszTörlés
  30. Szia!

    Nagyon várom a véleményedet a legfrissebb TÁVOLABBI értelmezésre vonatkozó elképzeléseidről:)

    Nagyon jó a cikk címe kereskedési szempontból:) és a kereskedés lényege a pénzkeresés:)

    A mozgások MIÉRTJA is benne van pár kérdőjellel számomra:

    Azért kérdezem a következőket, hogy a jelenlegi miértekre a válaszokat jól értem-e és segíts kérlek ,ha nem:

    Szóval a TE verziód szerint:
    2008. derekén indult esés 3-as szerkezetű. Ez esés 2008. szeptemberére megkapta kis a négyzetbe jelölést. Ezután oldalazva háromszögelésben 5 hullámba jutnánk el b kis négyzetbe. Ennek az 5 hullámnak a hátralévő [D] befejezését, majd [E] hullámot várjuk.
    Eddig tiszta. Eljutunk b kis négyzetbe ez is ok.
    Befejeződött az oldalazás.

    Ezután mit vársz?
    -c kis négyzetbe lefelé és kész?
    -esetleg c, d,e kis négyzetekbe le és e-vel lesz meg az alja a 2008. derekán indult esés esetleg ending diagonal formájának?

    Mit vár az EWI?

    Most ők a 2008 derekán indult esést esetleg leading diagonalnak gondolják?
    Amely diagonalnak a neked kis a négyzetben jelölés megegyezik.
    Viszont az ő számozásuk utána: 2009. szeptembere közelében a csúcs b a négyzetben, majd 2010. májusa környékén az alj c négyzetben.
    2010 szeptemberi csúcs d négyzetben és várják kis e négyzetben-t 1,18 környékére.

    VAGY:

    Ending diagonalban gondolkodnak és:
    2008 szeptemberi esés vége marad kis a négyzetben. Majd a a többi is a fentibb leading diagonal számozásával.

    Azt nem értem:

    A te és az EWI számozása között miért van különbség? az, ok, hogy mi.

    Most ők leading diagonálban gondolkodnak?
    Vagy te is és ők is ending diagonalban, viszont neked a kis négyzetben után oldalazás jön, nekik pedig folytatódik az ending diagonal és kiteszik a b négyzeten-t 2009. szeptemberi csúcsra.

    Nekem is úgy tűník, hogy a 2008 derekán indult esés nem impulsive, sérültek az alaptörvények.
    Tehát diagonal lehet. Oldalazás nem igazán, mert csökkenünk. Bár lehetséges az is nagy távlatokban és mértékekben nézve az árfolyamot.

    Csak mert ha ending diagonal rajzolódik, akkor az egy C hullám lefelé 2008.dereka óta. Akkor hol volt A és B? Esetleg Ez az A ért véget a számozásodban a négyzetben jelölésnél és a B hullám lenne b négyzeten jelölés esetleg 2009. szeptemberi csúcson, majd jön a C hullám lefele onnan ending diagonal formában?

    Ha pedig leading diagonal formálódik és a rajzödön kitetted V négyzetben után a kérdőjelet, tehát bizonytalan vagy benne te is,
    akkor A hullámot látunk leading diagonal formáben.

    Nos szerintem elég volt ennyivel sokkoljalak egyszerre. Csupán a miértek miatt:)

    A beigért távlati elképzelésekből, ezekre lenne jó tudni a válaszokat, hogy mik a variációk.

    MEgjegyzem a variációkat szerintem is le lehetne szűkíteni, mert ez az egész ending diagonal szerkezetet mutat, esetleg oldalazást nagy távlatokban.

    OK, hogy Szarvasvadász barátunk is megírta, neki elég , ha adott timeframen le tudjuk kereskedni az elliott hullámok felhesználásával az indexeket. De nekem sejnos ez csak annyit jelent, mintha egy zászlóból, vagy ékből figyeljük a ki-letörést alakzat formájában.
    Pedig mindkettőt és mindent elliott hullámainak megértésével lehet megérteni, így választ kapni a miértekre.


    Még egy apróság:
    Az expanded flat c hullámár , azon kívül, hogy a-t meghaladja, van e vmi irányelv, mint a zig-zagban vagy csupán a c hullám belső szerkezetét elemezve jutottál at 1,6241 értékre.

    köszönöm:)
    HJani1981

    VálaszTörlés
  31. ÜDV CIMBALLI

    Tehát azt állítod hogy az SP talán most kezdte el 2009 emelkedéstől számolva a IV. hullámot akkor valóban nem egy erős korrekcióra lehet számolni hiszem a negyedik hullámok zöme egy sekély korrekciót akkor jó lesz ha az index talán lemegy 1230-40ig. Vagy te hová várod a korrekció végét?

    üdv lantos

    VálaszTörlés
  32. Lehet, hogy nem lesz harmadik hullám. Nagyon sajnálatos lenne hogy a prognózisok sorra nem jönnek be.

    hali

    VálaszTörlés
  33. Lantos, 2009-ről negyediket nem, a 2010 nyári lokális minimumokról a negyediket lehet, ami 2009-ről a C hullám negyedik alhulláma (azért csatoltam a vonatkozó ábra linkjét).
    Vagy befejezhette a teljes C-t. Hogy melyik, ahhoz bizonyíték kell, amit azért lehet kivárni, mert van bőven idő és hely a kereskedésre, a trend kiaknázására, ha egyszer elég tény szól a C vége mellett.

    VálaszTörlés
  34. Szia Cimballi!

    Addig amíg 1296-ot (stop loss??) meg nem haladja van esély még hogy essen, vagy már gyanús a belső szerkezete?

    Köszi,
    Joe

    VálaszTörlés
  35. üdv Cimballi

    Valamilyen számozást az SP-re feltehetnél az 1293-tól induló eséstől számozva mert most aztán számomra át láthatatlan hogy melyik hullámba vagyunk köszi.

    üdv

    VálaszTörlés
  36. Hi!
    Ismét érdekes a szitu:A Downak esze ágában sincs esni.Azonban felmérve a hullámokat,max 12.030-ig mehetne,mert ha továbbmegy akkor eldobható az elliot,ugynis az 5-ik hullám ötödik alhulláma hosszabb lesz mint a harmadik.Pontosabban a harmadik hullám lesz a legrövidebb,ami nem szabályos,tehát valami más van. 1 hullám:10.925-11.456 519 pip 3 hullám:11.288 -11.760 471 pip 5 hullám:11571-12.043 nál 471 pip.??

    VálaszTörlés
  37. üdv-üdv, pénteki csúcs A, utána 1282-nél kis 'a', vagy B, inkább már az utóbbi és a mai high kis 'b' vagy C, vagy kis iv-es a C-n belül.

    VálaszTörlés
  38. Dow-hoz: meg kell hagyni, igen markáns a divergencia, az IBM viszi a hátán az indexet. Egyetlen részvény képes ilyen galibát okozni, ráadásul ma csatlakozott hozzá a CAT is.

    Nekem más értékek vannak az említett pontokon, ezért nem állok neki levezetni, nálam már a 12.043 is sok lenne, közben pedig kell neki még új high (a mai intraday felett).

    VálaszTörlés
  39. üdv cimballi

    Köszönöm válaszod, örülök neki,hogy mire válaszoltál én is megtaláltam a megoldást és ugyan erre a következtetésre jutottam. Ha minden igaz akkor C-töl délnek kellene fordulni az indexnek vagy nem?

    üdv

    VálaszTörlés
  40. Igen, de az a kérdés, hogy az C vége-e valóban. Ha az esés a hétfői 1292-ről impulzív, akkor C, ha nem, akkor kis 'a' a C-n belül.

    VálaszTörlés
  41. Jani, a kérdéseid közül van, amihez igen komoly fundamentális fejtegetésre lenne szükség. Egy-két szubjektív gondolatot elmondok, de ez nem komplett elemzés: Magam az EUR-t és az USD-t úgy látom, mint egy roncsderbi két főszereplőjét. Mégis a versenyben, akinek jóval kevesebb esélye van, az az EUR, mert nincs mögötte két tényező, ami egyébként a dollár mögött ott van. Az egyik a társadalmi tőke és politikailag egységes ország. Az EUR a társadalmi és nemzeti ellentétek kiéleződésével az Európára jellemző szegregációval halott ügy, ha a válság még sokáig tart.
    Másrészt paradox módon annak az országnak a devizája iránt lesz legnagyobb az igény, amelyikben az adósságok legnagyobb része denominált. Ez pedig az USD. A valódi pénz és a benne kifejezett adósság aránytalan volta miatt az ilyen devizában óriási szűkösség alakulhat ki, ami lufit okoz, csak éppen az ellenkező irányba, mint amerre az utca embere gondolná.

    Az alakzatról: nem gondolkodom diagonalban, hanem egy 1300 pipes három hullámban esést várok egyelőre. Egyszerre csak egy szakaszt szeretnék ilyen részletességgel, célárat is megemlítve elemezni. Majd március végén vissza kell térni, hogy onnan mi lesz, de az lesz a háromszög Primary szintű [E] pontja, egyben Ciklus szintű b, ahonnan viszont az esés már impulzív lesz és nagyságrendjét tekintve a 2008 szeptemberében véget ért 'a' hullámhoz lesz mérhető.

    Az EWI, miben gondolkodik több éves időtávon, nem tudom, csak a cikkekből következtetek. Tegnap is leközöltek pár chartot ebben a cikkben:
    http://www.elliottwave.com/a.asp?url=/freeupdates/archives/2011/01/24/Forex-Don-t-Rush-to-Bury-The-U.S.-Dollar.aspx&dy=nth&cn=meb210

    A különbség oka, hogy agresszívebben számoznak, mint én. Az agresszívebb számozásnak gyakrabban jelentősebb a médiaértéke, viszont nagyon észnél kell lenni, mert sokszor kell átszámozni. Az elképzelésünkben majd 1,22xx körül jelentkezik az eltérés.

    VálaszTörlés
  42. üdv cimballi

    Most már kijelenthető esetleg hogy a C cégét láttuk tegnap?

    üdv

    VálaszTörlés
  43. Most már kijelenthető hogy inkább "a". Úgy hogy még lesz egy pici emelkedés, ami ha nem haladja meg 1296-ot megnyugodhatsz Üdv. :-)

    Ha nem így van Cimballi kijavít majd.

    Joe

    VálaszTörlés
  44. Szia Cimballi!

    Ez a tegnapi és mai mozgás az általad várt nagy esés verziójába még belefér, vagy ez egy kisebb korrekció lesz és megyünk tovább felfelé?

    Köszönöm!

    Péter

    VálaszTörlés
  45. este 9től kezdődik obama state of the union (országértékelő) beszéde. lehet, hogy bejelent valami "komolyat" . aki tudja az meg front runningolja a dolgot..... azt majd jöhet a sell the news effektus.

    a piac belseje folyamatosan gyengül mellesleg. a jót jelentő big cap-ek zömét jelentés után forgalommal ütik (aapl,goog , stb )( yhoo most jelentett - 4% afterben... ) . vezető részvények gyengélkednek . az indexek rendben vannak "hiszen" a nasdaq és az sp sem tudott 20sma alá menni . de az index belsejében romlás van . pl a 20napos high-20day low, vagy a 20sma felett lévő részvények száma egyre másra adja a lower low-t . de nincs még itt eldőlve teljesen a dolog. az is lehet , hogy csak egy eszközrotáció kezdeti lépéseinek a nyomát látjuk. az eddig vezető részvényekben lévő pénz elképzelhető, hogy új helyekre fog vándorolni . és akkor a továbbiakban ezek hátán fogunk emelkedni ....

    jelent pillanatban azt lehet látni, hogy az emerging bulinak átmenetileg vége . az agrár alapanyag partinak is szerintem lőttek rövid távon . a politikusok rá fognak moccanni dologra . az egekben lévő búza, qkorica, stb árakat nem fogják tétlenül nézni ( jó kis éhséglázadások majd valamilyen "okos" lépésre kényszerítik őket . ) . a tech szektort se várnám vissza vezető helyre. pénzügy szektor érdekes. hetesen nézve komoly ellenállás van benne.naposon meg valami bear fej-váll dolog épülget aminek a célára valahol az 50ma környékére számolható .szóval ez is inkább short. most a chartok szerint az ingatlan és a fogyasztói szektorok jöhetnének előre...már ha a rotációs elmélet beigazolódna . de ezek meg kevesek lesznek az index emelkedéshez .....

    úgyhogy én tartom a megnyitott a dax shortokat . egyelőre failed breakout-nak minősítettem a 7200 támadását. itt 7.1 környékén igen jó az RR a shortra . egy jó initial target lehet a 6850. de közben meg lehet tekerni a 7100-7000es sávban mind dt long vagy dt short vadászattal . távlatokban meg a 6600 lehet egy értelmes pont lefelé . azzal úgy le is lenne a tudva az "egészséges korrekció" megnevezésű propaganda hadjárat ...

    VálaszTörlés
  46. Azt hiszem, Maui kolléga jól összefoglalta a helyzetet, persze én még lógok a magam szemszögéből készített értékeléssel. Jó okom van bízni a 1296-ban, amely több szempontból nevezetes szint, amire tényleg kitérek egy bejegyzésben.

    A 20-i mélypontról az emelkedés korrektív, tele átfedésekkel. Mint ilyen kétféle módon értelmezhető. Vagy úgy, ahogy feljebb egy válaszomban írtam (üdv-üdvnek), de akkor közben a B-t át kellett rakni a mai 1281-es low-ra.
    A másik lehetőség, hogy valami ékelődés - ending diagonal - fejlődik, de még nagyon kezdeti stádiumban van. Utóbbi természetesen új csúccsal járna. Nem tudom melyik, de a majd a piac eldönti. Az 1296-os csúcs tartóssága egyelőre az elsődleges választásom, ha engem kérdeztek.

    VálaszTörlés
  47. ez mennyire igaz : http://babarum.tumblr.com/post/2911661468

    maui

    VálaszTörlés
  48. üdv

    Hol lesz ennek az 5 hónapja tartó emelkedésnek a vége? Ha vég lesz szerintem nagy esés jön!!

    üdv

    VálaszTörlés
  49. Szia Cimballi!

    Ending diagonalunk van 3 kész hullámmal ?

    Kösz,
    Joe

    VálaszTörlés
  50. Szia Cimballi!

    Mi a véleményed az S&P500-ról meg az EUR/USD-ról?

    Tudnál esetleg vmi rövid timeframes (pl H1) számozást feltenni, hogy mire lehet számítani?

    Előre is köszönöm a többiek nevében is!

    Balolah

    VálaszTörlés
  51. Indexekről: nem teljesen értem, mi van, de most az ékelődés ötlet sem tetszik. Maradjunk annyiban, hogy várok, van egy kevés szerdai nyitóban vásárolt in the money put opcióm. Valami hasonló markáns fordulós napra várok, mint amiről a legfrissebb bejegyzésemet írtam.

    VálaszTörlés

Rendszeres olvasók

Alakzatok bar grafikonon

ALAKZATOK AZONOSÍTÁSA

Prechter könyv

Kötvénybaj

Europai válogatás

A Mánia vége

Alapleckék

Magunk döntsünk

Diverzifikáció?

FOREX video

10 piaci tévhit

Mítosz a Fed körül

8 könyvrészlet

Theorist '09. nov.

15 írás ill. video a hitelválságról

Mozgóátlagok

Címkék

200 SMA (3) AAPL (2) adósság (5) Amibroker (2) André Kostolany (1) arany (4) aritmetikus (1) Barack Obama (2) báziscsatorna (4) belső nap (1) Ben Bernanke (1) Birger (1) Bollinger (1) Brikka (1) BUX (6) carry-trade (1) CFD (1) Charles Collins (2) Charles Dow (1) Club EWI (18) Conquer the Crash (2) csorda (4) csordaszellem (5) csúzli (3) DAX (6) defláció (4) depresszió (8) deviza (13) diagonal triangle (6) Dick Diamond (2) divergencia (4) DIX (1) dollárerősödés (12) double key reversal (2) Dow Jones (36) dupla hármas (7) dupla kulcsforduló (3) E-mini future (46) ék (8) Elliott magyarul (7) Elliott Wave Principle (9) Elliott Wave Theorist (9) Elliott-ciklus (18) előfizetés (8) elsődleges trend (12) ending diagonal (10) erősödő dollár (4) EURHUF (1) EURJPY (1) eurozóna (3) EURUSD (30) evening star (1) expanded flat (9) extension (12) extrém ármozgás (1) ezüst (3) FED (8) fej-váll alakzat (8) Fibonacci (33) flash crash (8) flat (17) Forex (6) Fotex (1) földgáz (1) fraktál (11) FTSE (1) Futures Junctures (4) GBPJPY (1) Goldman Sachs (3) Görögország (3) Hang Seng (1) háromszög (20) hatékony piac (2) hope (2) hullám személyiségjegye (11) infláció (1) inside day (1) IOU dollárok (1) Japán (3) Jason Farkas (2) Jeffrey Kennedy (11) jelzálog (2) Kína (3) kollektív hangulat (8) kombináció (10) korrekció (20) könyvajánló (4) kőolaj (1) kötvény (1) külső nap (1) leading diagonal (1) lineáris gondolkodás (3) logaritmikus skála (1) MACD (5) Mandelbrot (1) megnyúlt hullám (2) mérés (6) Minyanville (1) momentum (8) Morgan Stanley (1) mozgóátlag (3) munkaállomás (1) Nasdaq (28) Newsweek (1) NFP (4) Nikkei (2) Nonfarm Payrolls (3) nyersolaj (2) NYSE (4) opció (1) óriás szuperciklus (14) OTP (3) outside day (4) pánik (6) pit noise (1) Ralph Nelson Elliott (8) regular flat (3) remény (4) Robert Prechter (28) RSI (11) Russel (3) short (3) Short Term Update (3) slingshot (4) social mood (5) Socionomics (6) SP500 (107) spirál (2) SPY (55) Steve Nison (1) Stochastic (1) Stocklandyard (2) stop loss (2) szándékos csőd (1) szentiment (1) szignálvonal (1) szójabab (2) tananyag (25) Thomas Bulkowski (1) throw-over (2) tovahaladó háromszög (4) trendcsatorna (22) trendvonal (2) tréningprogram (12) túladott (5) túlvett (5) TWS (1) USD (14) USDCHF (1) valószínűség a tőzsdén (3) Vancouver (3) Venezuela (1) vertical spread (1) vezérlőelv (8) Wyckoff (1) XLE (1) Zaner (4) zigzag (35)