AZ ELLIOTT WAVE INTERNATIONAL AJÁNLÁSÁVAL:

Oldalak

2011. szeptember 6., kedd

Dupla Zigzag a választás

Az alábbi kép a háromrészes videóelemzés végére kialakult értelmezés és előrejelzés aktualizálása, tekintettel arra, hogy mostanára elég valószínű a piac elköteleződése a sorozat záró perceiben bemutatott dupla ZZ alakzat mellett. Minden fontos érv ott van az ábrázolt grafikonon, így csak a rend kedvéért vegyük egy pillanatra szemügyre az augusztus 31-i csúcsot:
- a piac megérinti a (2)-es hullám korrektív trendcsatorna tetejét, áttörni nem tudja;
- W = Y 1.228-nál;
- W = Y időben;
- (1)-es hullám 50%-os korrekciós szintje 1.224;
- [b] hullám reverse Fibonacci 162% 1.224.
Így összességében ideális, tankönyvi korrekciót láttunk augusztus 9-31. között.


Az optimális célárról múlt szerdán bekövetkezett leforduláson túl a korrektív csatorna középvonalának (szaggatott trendvonal) letörése adta az első megerősítést, valamint további visszaigazoló ármozgás lenne a csatorna alja, illetve az augusztus 26-i lokális [b] minimum alá zárás.

Egyelőre kevés szót érdemlő alternatívája a fenti dupla zigzag (2)-es hullám számozásnak az a lehetőség, hogy időben a felfelé tartó nagy kettes hullám felén vagyunk túl, azaz akkor az augusztus 31-i maximum még csak 'A' jelölést kapna.

20 megjegyzés:

  1. Ha jól értem a 1120-1150-s sávban történő elidőzés után voltaképp te lefelé várod?!..

    totem..

    VálaszTörlés
  2. Lefelé, de nem teljesen, úgy ahogy te olvasod. Abból a sávból valahol jelentkezhet a következő több napig tartó felpattanás, amely 6-8 napot is eltarthat, mielőtt a piac a harmadik hullámban összeroskad és irányba veheti akár a 2009. március-áprilisi szinteket is.

    Valószínűleg még feljebb jut, mint 1150, nem korlát neki az a szint. Az említett sáv a Minor 1-es hullám ideális célára.

    VálaszTörlés
  3. hát igen... nemrég még a 1270-1300 körüli szintet vártátok, ha jól olvastam pár napja...

    az biztos, hogy most nagyon szenved felfelé, nagyon lefelé szeretne menni.. de az idő telik... és még a politika is simán beleugathat pár nap múlva.. ha mondjuk a szeptemberi prognózisnak megfelelően kijönnek egy QE3-mal...

    tőem egyébként eshet akár... de azért furcsa lenne az armageddon, mert a partvonalon rengeteg ingyen pénz várakozik az előző turnusból..

    totem

    VálaszTörlés
  4. mikor is?

    nem jól olvastad, de megszoktuk, nincs jelentősége

    VálaszTörlés
  5. igaza van a névtelen harcosnak ,mikor felfelé meneteltünk akkor cimbi már tuti lefelé nézett ki minden és akkor rakosgattad fel spx 1370-1420-akár 1460, most meg déli irány van célba nálad .lehet ,de én úgy gondolom hogy ez még időben kicsit odébb van .

    VálaszTörlés
  6. üdv névtelen

    Nagyon nagy csodák kellenek ahhoz szvsz, hogy a délirány meg változzon. Ahogy most én látom megyünk egy keveset északnak 1185 magasságáig majd dél 1000-50 majd észak 1100-ig majd dél 850-900 és egyenlőre itt a vége ez kb nov közepéig meg lesz. Onnan szépítés évégéig.

    TWER

    VálaszTörlés
  7. cimbi, mit szoktunk meg?!..

    mindamellett nem te mondtad ki, hanem Kappa, te csak helyeseltél.. ergo egyetértettél vele.. itt megtalálod: http://myelliott.blogspot.com/2011/08/vegig-az-s-rally-ii.html#comments

    totem

    VálaszTörlés
  8. Totem, mondom, hogy olvass kevesebb blogot és fórumot, mert kevered őket.

    a Kappát idéző hozzászólásom így volt:
    "...nem járunk még annyira benne az új trendben, hogy ennyi [1208], tehát 44% retrace elegendő legyen..."

    ugyanakkor a videóban:
    javaslom megnézni a IV-es számút 1:30-tól

    "elvárható minimum az 50%-os korrekciós szint elérése" [minimum 1.212 elérése, mivel a trend elején vagyunk]

    3:55-nél:
    "Én ettől az alakzattól [dupla zigzag] várok egy kicsit magasabb szinteket, azt gondolom, hogy eljuthat egészen a 62%-os retracement szintig, tehát 1245 környékére."

    Milyen alazat volt? inkább dupla ZZ-nek tűnik
    meddig ért el? ugye határidős index grafikonján magyarázom, tehát nem a cash indexen:
    1230-ig, a cash pedig éppen az 50%-os korrekciós szintig

    hol említettem 1270-1300-at??

    az a baj, hogy még egyetlen módszerre sem szántál pár óránál többet, az emberek többsége itt kap bele, hol ott és egész élete az ide-oda csapódásokból áll, mert amint a módszere hoz két egymást követő bukót, abban a pillanatban vált valami másikra, hacsak nem már az első után

    de játszhatjuk ezt a játékot a végtelenségig, mindaddig itt lesznek az értetlenkedő hozzászólásaid, amíg 1) nem olvasod / nézed végig a következtetéseket, a mit, miért-et és a ha-akkor feltételeket
    2) amíg az éppen aktuális pozíciód tudatmódosító hatásának nem ébredsz tudatára

    A piacok nem lineárisan mozognak, az emelkedéssel kapcsolatban augusztus 9 és 31. között világosan elmondtam, hogy felfelé korrekció, hármas szerkezetű lesz, az indokok bemutatására, az érvek felsorolására pedig egy 45 perces videót készítettem. Mi kell még?

    Tudom, mi. Egyszer azt kellene megérteni, hogy nincs módszer, ami ennél pontosabbat tud mondani, mert százmillió befektető napi hangulatváltozásainak eredője nem olyan, mint az 1x1.

    VálaszTörlés
  9. Egy kis hangos gondolkodás: ugyan a fenti ábra kék célzónájába ért az esés tegnap, de én azt reméltem, hogy egy napi záró azért összejön a korrektív trendcsatorna alja alatt. Viszont a piac nagyon a csatornán belül fordult, ezért a fenti értelmezés (egyelőre) erős megerősítés nélkül maradt.

    Írjuk fel ezért, hogy jöhet még komplexebb korrekció, esetleg nemcsak dupla, hanem tripla zigzag.

    VálaszTörlés
  10. Szia!
    Most akadtam rá a blogodra. Végignéztem a négyrészes S&P elemzésedet, nagyon tetszett. Én még elég kezdő vagyok, kb 1,5 éve kezdtem a tőzsdézést, és Elliott hullámelmélete eléggé megfogott.
    Lehetne a videó kapcsán két kérdésem?
    1. Láttam, hogy az S&P elemzésekor nézel mellé más grafikonokat is, pl NASDAQ. Én leginkább a DAX-ot figylem. Azt szoktad esetleg figyelni? Azért kérdezem, mert elvileg ezek a piacok együtt mozognak valamennyire, és kicsit érdekesen vislkedik most: amíg az S&P korrekcióban van jelenleg, ezalatt a DAX új negatív csúcsokat döntögetett, ugyanakkor nemigazán impulzív a mozgása. Ez esetleg egy ending diagonal jelenleg? Ez esetben a DAX korrekciója még csak most következik, és elvileg kb 6100 környékéig vissza kéne néznie. Érdekelne, hogy mi erről a véleményed? Illetve, ha ez így van, akkor annak milyen következménye van az S&P-re?
    2. A videóban említetted, hogy nehéz a csúcsokat megtalálni, illetve lekereskedni, ami nyilvánalóan így is van. Azonban ebben sokat segíthet a harmonic trading elmélete, illetve patternjai, gondolom isemered ezeket, mivel szoros kapcsolatban van ez is az Elliott hullámelmélettel. Mit gondolsz ezekről?

    Bocsánat a hosszú és körülményes írásomért! Megtisztelő lenne, ha tdunál válaszolni. Előre is köszönöm!

    Üdv, Laci

    VálaszTörlés
  11. Szia, Laci, elsősorban az amerikai indexeket nézem, hasonlítom egymáshoz. Pl. a napokban azon gondolkodtam, hogy az SPX-ben lehetett-e az aug.17-22. mozgás egy csonka ötödik hullám. (nagyon nem kellene, mert ritka jelenség, ne legyen már mindenütt)
    Ilyenkor összehasonlítom az SPX, DJIA, NDX, RUS indexeket és azt látom, hogy egyik sem ment új minimumra ez idő alatt, tehát nem "divergálnak". Tehát ne gondolkodjam ott ötödik hullámban.

    Másik eset, amikor már a DAX-nak is hasznát veszem, az új maximumok/minimumok értelmezése, hogy nevezetesen inkább már a trend folytatásáról szólnak, vagy csak tovahaladó háromszög, vagy expanded flat B hullámban vagyunk egy rövid életű, átmeneti új minimumon/maximumon. Ilyenkor az EU és USA gyakran teljesen más képet mutat.

    Tudom, a kérdésed még a pénteki esés előtt tetted fel és talán egy nagyobb flat korrekcióban gondolkodtál, amire teljesen jó következtetés a 6100-as cél. Viszont az aktuális napi gyertya után, ami nagyon csekély és rövid (2 és fél napnyi)emelkedő szakasz után jött, bennem felmerül a még erőteljesebb lefelé folytatás lehetősége. Harmadik hullám, vagy megnyúló ötödik?

    A másik oldal az előttünk álló hetek bullish lehetősége: (amit mondasz), itt csak egy nagy flat korrekció B hulláma fog véget érni délnek, vagy talán kevésbé valószínű, de egy diagonál. Sokkal többet kellene foglalkoznom a grafikonjával, hogy leszűkítsem a lehetőségeket, de a hétfői-keddi kereskedés meg fogja nekünk szűrni a szcenáriókat.

    Ha ez az összeomlás előtti állapot, akkor annak hamar be kell következnie, ha nem hozza ezt a karakterjegyet az előttünk álló két nap, akkor át kell nyergelni a flat, vagy a digaonal lehetőség irányába.

    Irányzatokról: van más is, nevezetesen a Goodman tória, ami nekem egy kicsit jobban tetszik, de egyiket sem alkalmazom, ezek csak "hétvégi" érdeklődések számomra. Noha nem feltétlenül tökéletes Elliott rendszere sem. Egyet kell jól tudni és kész. Elliott-nak - sokszor mondom - a frkatálszerkezet, a trendrétegek szemléltetése miatt vagyok hálás.

    VálaszTörlés
  12. üdv cimballi

    Én akár hogy számolom a hullámokat mindig arra a következtetésre jutok, hogy ZZ jön ki aminek a befejező hullámát láttam tegnap. A nagy 3. hullámba azért kételkedem mivel tegnap a legkisebb ellen állás is 1148 megfogta. Így talán el képzelhető, hogy esetleg lesz új csúcs is, neked mi a meglátásod?

    kappa

    VálaszTörlés
  13. A tegnapi esés valóban fennakadt a korrektív trendcsatorna alján (elég gyorsan és elég pontosan). Ha fent a "Dupla Zigzag a választás" bejegyzés záró bekezdését megnézed, akkor láthatod az azonnal bearish értelmezés alternatíváját, amire egy hete még kevés esélyt adtam.

    Szerintem még mindig marad "csak" alternatíva, viszont most már vegyük szemügyre jobban: augusztus 31-i csúcs ebben az esetben A, majd hamarosan, talán innen két nap múlva befejeződik le a B, végül elindul egy markáns és impulzív C (fel).

    Vagyis ez olyan, mintha a videó végén szereplő két lehetőséget ötvöznéd; egy nagy flat, amelynek az A hulláma egy dupla zigzag. A komplexitása balról jobbra csökken. Hangsúlyozom ez nálam még mindig csak alternatíva arra az esetre, ha nem látok a hét közepéig függőleges szakadást.

    Jelenlegi tudásunk szerint bármelyik is legyen, a júliusi csúcs nincs veszélyben.

    VálaszTörlés
  14. cimballi: valami ilyet vársz? nagyon hasonlónak tűnik a helyzet..
    http://www.elliottwave.com/freeupdates/archives/2011/09/07/Is-This-1937-1938-Market-Chart-a-Big-Clue-About-2011-2012.aspx

    VálaszTörlés
  15. Egy most hétvégi görög csőd kényelmesen beleillik
    a jövő héten esetleg lefelé meginduló 3. hullámba
    A két éves görög kötvényhozam 60 % on euróban - kifizethetetlen !!!
    Brutális szignál lehet egy medve csúzlihoz a default - nem kell sokat aludni

    VálaszTörlés
  16. Az EWI cikkes kérdésre készítettem inkább egy bejegyzést, oda az a válaszom.

    VálaszTörlés
  17. Nupagagyi, tudjuk, a németek már összeállították a mentőcsomagot, de ez alkalommal már nem a görögöknek, hanem a német bankok megtámogatására.

    Egyébként nemcsak a görög állam finanszírozása drágult meg, hanem elindult egy hasonló folyamat a spanyol bankok körül is.

    VálaszTörlés
  18. Szia Cimballi!
    Nagyon szépen köszönöm a válaszodat!
    Ami az indexeket illeti, egyelőre esnek, ami az azonnali bear forgatókkönyvnek felel meg. A kérdés, hogy 3. hullám, vagy megnyúló ötödik. Ezt hogyan lehet eldönteni? Mik lehetnek célárak?
    Az S&P-n én egy bull Garley-t látok kialakulni, 1110 környéki célárral. Ez viszont ellentmond a bear szcenáriónak...
    Köszi, Laci

    VálaszTörlés
  19. Szia. Karakterjegyek alapján szeretem leginkább megkülönböztetni. A Tudásbázis aloldalon találsz róla egy cikket:
    http://myelliott.blogspot.com/p/elmelet.html
    közepénél kicsit lejjebb

    Röviden: itt a harmadik hullám forgatókönyvhöz a hét elején nagyon durva esésnek kellene következni, ami nem "hallgat" a támaszokra. Ha ez nincs, akkor nem szabad rá várni, mert jön valamelyik felfelé körös változat. Vagyis akkor korai, túlságosan agresszív választás a harmadik hullám szcenárió.

    VálaszTörlés
  20. Szia!
    Köszi a választ!
    Hát, egyelőre nem jött még esés, persze ma még Amerika nem nyitott ki...
    Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi lesz.
    Üdv, Laci

    VálaszTörlés

Rendszeres olvasók

Alakzatok bar grafikonon

ALAKZATOK AZONOSÍTÁSA

Prechter könyv

Kötvénybaj

Europai válogatás

A Mánia vége

Alapleckék

Magunk döntsünk

Diverzifikáció?

FOREX video

10 piaci tévhit

Mítosz a Fed körül

8 könyvrészlet

Theorist '09. nov.

15 írás ill. video a hitelválságról

Mozgóátlagok

Címkék

200 SMA (3) AAPL (2) adósság (5) Amibroker (2) André Kostolany (1) arany (4) aritmetikus (1) Barack Obama (2) báziscsatorna (4) belső nap (1) Ben Bernanke (1) Birger (1) Bollinger (1) Brikka (1) BUX (6) carry-trade (1) CFD (1) Charles Collins (2) Charles Dow (1) Club EWI (18) Conquer the Crash (2) csorda (4) csordaszellem (5) csúzli (3) DAX (6) defláció (4) depresszió (8) deviza (13) diagonal triangle (6) Dick Diamond (2) divergencia (4) DIX (1) dollárerősödés (12) double key reversal (2) Dow Jones (36) dupla hármas (7) dupla kulcsforduló (3) E-mini future (46) ék (8) Elliott magyarul (7) Elliott Wave Principle (9) Elliott Wave Theorist (9) Elliott-ciklus (18) előfizetés (8) elsődleges trend (12) ending diagonal (10) erősödő dollár (4) EURHUF (1) EURJPY (1) eurozóna (3) EURUSD (30) evening star (1) expanded flat (9) extension (12) extrém ármozgás (1) ezüst (3) FED (8) fej-váll alakzat (8) Fibonacci (33) flash crash (8) flat (17) Forex (6) Fotex (1) földgáz (1) fraktál (11) FTSE (1) Futures Junctures (4) GBPJPY (1) Goldman Sachs (3) Görögország (3) Hang Seng (1) háromszög (20) hatékony piac (2) hope (2) hullám személyiségjegye (11) infláció (1) inside day (1) IOU dollárok (1) Japán (3) Jason Farkas (2) Jeffrey Kennedy (11) jelzálog (2) Kína (3) kollektív hangulat (8) kombináció (10) korrekció (20) könyvajánló (4) kőolaj (1) kötvény (1) külső nap (1) leading diagonal (1) lineáris gondolkodás (3) logaritmikus skála (1) MACD (5) Mandelbrot (1) megnyúlt hullám (2) mérés (6) Minyanville (1) momentum (8) Morgan Stanley (1) mozgóátlag (3) munkaállomás (1) Nasdaq (28) Newsweek (1) NFP (4) Nikkei (2) Nonfarm Payrolls (3) nyersolaj (2) NYSE (4) opció (1) óriás szuperciklus (14) OTP (3) outside day (4) pánik (6) pit noise (1) Ralph Nelson Elliott (8) regular flat (3) remény (4) Robert Prechter (28) RSI (11) Russel (3) short (3) Short Term Update (3) slingshot (4) social mood (5) Socionomics (6) SP500 (107) spirál (2) SPY (55) Steve Nison (1) Stochastic (1) Stocklandyard (2) stop loss (2) szándékos csőd (1) szentiment (1) szignálvonal (1) szójabab (2) tananyag (25) Thomas Bulkowski (1) throw-over (2) tovahaladó háromszög (4) trendcsatorna (22) trendvonal (2) tréningprogram (12) túladott (5) túlvett (5) TWS (1) USD (14) USDCHF (1) valószínűség a tőzsdén (3) Vancouver (3) Venezuela (1) vertical spread (1) vezérlőelv (8) Wyckoff (1) XLE (1) Zaner (4) zigzag (35)