AZ ELLIOTT WAVE INTERNATIONAL AJÁNLÁSÁVAL:

Oldalak

2012. január 23., hétfő

Nasdaq és SPX Elliott képek

Az indexek a pénteki zárásra, a korábban megjelölt szintek felet sem mutatták a bear lefordulás jeleit, viszont a piac nem vetette el végérvényesen a keddi értelmezést, amelyből a pár óra emelkedés után bekövetkező bearish kimenetelre következtettem [link a korábbi grafikonhoz]. A változatot a megnyúlt (v)-ös hullám lehetősége hagyja életben, amelyben tehát az római v-ös trendmozgató alhullámai közel akkora méretűre nőnek, mint amekkora hossz akár az v-tel azonos szinten lévő i-es és iii-as hullámok nagyságrendjének is megfelelne. Másképp fogalmazva, amikor meglátjuk az öt hullámot fel, akkor a trend mégsem fejeződik be, hanem az addig egyetlen arányos hullámnak látszó, "normális" esetben órákban mérhető Subminuette v-ös maga is egy jól tagolható, komplett ötössé növi ki magát, természetesen több nap alatt.

Noha úgy hiszem, itt nem feltétlenül ez a helyzet, azért szeretném szemléltetni a jelenséget az SPX grafikonján, mert az ilyen ötödik hullám megnyúlás, ami miatt soha, de soha nem vadászunk csúcsot, hanem kivárjuk a kritikus szint letörését. Vagy ha agresszívek szeretnénk lenni, akkor minimum egy, az egész trendhez mérten arányos első, alacsonyabb csúcs kialakulásáig nem lépünk a vonat elé. Egy ilyen megnyúlás, ha nem is Subminuette szinten, de mondjuk kettővel feljebb, Minute szinten képes lehet tönkretenni egy év teljesítményét, de ha nyakas tréderrel esik meg a dolog, akkor akár egy komplett tőzsdei karriert is végérvényesen kettétörhet.

Ha öt hullámot tudunk számolni, az még nem jelenti feltétlenül
a trend végét - nagyításhoz jobb klikk a képre

Ha most ezek után, az élő bizonyíték hatására sem fogadja meg valaki a bearish szignál ill. trigger kivárásárára vonatkozó tanácsomat, akkor megérdemli a lúzer érdemrendet. Ugyanis a Micro [5]-ös jelölésű hullám maga is mutathatja a magasabb rendű, befoglaló v-ös személyiségjegyeit, és egy hasonló megnyúlással elkocoghat akár 1333-1334-ig. Mindig mérjük fel, hol van az elképezelésünk bear és bull határa! Amíg nincs átfedés a kassza [1]-es hullám 1304.71-es szintjével, de inkább az 1302 körüli lokális csúcsokkal, addig én még az 5-perces grafikonon is kihagynám a short belépőket és legfeljebb 1 percesen engedném meg magamnak a kontratrend kereskedés luxusát. Legalábbis így készülök hétfőre.

Tessék 1-perces bontásban ránézni, a megnyúlás nélkül mikor lett volna komplett a teljes alakzat. Szerdán, január 18-án, magyar idő szerint pontosan 18:48-kor kellett volna egy impulzív hullámnak délnek indulnia, hogy kivegye a nyitás utáni minimumot. Az lett volna az intraday short jelzés, amley a napon túli pozícióra még mindig kevés lett volna. Helyette viszont kaptuk ezt az [2]-[3]-[4]-[5] felfelé megnyúlást. A lefordulás helyett még inkább felfelé kezdett növekedni a momentum. Visított a grafikon, hogy valami nincs rendben.

Van azonban egy alternatíva, amire szívvel-lélekkel csak a hétfői kereskedés után készülök áttérni, ha még mindig nem jön legalább a nap végén fordulat, de már most is jobbnak tartom a fenti értelmezésnél. Nem hagy nyugodni, hogy december 19-ről, majd 28-ról egész egszerűen csatornába lehet helyezni az emelkedést, semmi sem lóg ki, mintha egyetlen hullám lenne konstans volatilitás mellett. Olyan mintha még mindig csak a harmadik hullám utolsó harmadában tartanánk.

Itt nincs megnyúlás, csak egyszerűen a (iii) hullám halad előre töretlenül
egy nagyobb korrektív szerkezethez tartozó [c]-n belül

Ha most valaki ezen rajz hatására sem fogadja, meg, hogy bármilyen közelinek tűnik is a trend vége, ki kell várni a valamilyen szintű támasz elestét (ld. a rajzon a három "erősség" és idősik szempontjából eltérő típust), az a néhány bekezdéssel feljebb említett érdemrend csillagokkal ékesített fokozatát is kiérdemli. Érdemes követni a pirossal jelölt zónákat, mert azok nem akármilyen támaszok, hanem Elliott-i szempontból lényeges szcenáriókat igazoló, vagy elvető szintek.

A Nasdaq alábbi rövid távú értelmezéséhez kellett egy beszélgetés Károllyal, meg egy emlékkép erről [link] a háromszögről ott középen, egy még szeptember közepén készült ábráról.

Előre-hátra iterálva 2000-ig visszatekintve haladunk a megfejtéssel, de még nincs kész a kirakósjáték minden része. Ma a heti és a napi bontást szeretném itt megosztani az érdeklődőkkel:


Ez most így nagyon erősnek tűnhet, de az elképzelésben szereplő [B] flat-nek azért még nem tisztázott (számomra) a kontextusa, másrészt pedig egy másik bejegyzésben majd megmutatom, hogy a Nasdaq 2000 márciusa óta egészen más utakon jár, így itt az ideje a többi amerikai indextől eltérő jelöléseket alkalmazni rá.


Később még visszatérünk rá, hogy a Nasdaq (a), vagy [c] hullámot készül felfelé befejezni, addig itt van az a rajz, amelyet a rövid táv értelmezéseként készített Károly:

129 megjegyzés:

  1. Szia Cimbali,

    Köszi az újabb postot.

    Arany elképzelésemet berakom ide is, hátha valaki nem nézi már meg az előző post hozzászólásait.

    http://kephost.hu/share-8DA4_4F1C9E05.html
    http://kephost.hu/share-7C84_4F1C9E05.html

    Mindenkinek szép napot és jó kereskedést!

    VálaszTörlés
  2. Nasdaq:

    Az [X](szűkülő háromszög) leghosszabb hullámát az [Y] kezdőpontjára vetítve egy lehetséges célárat kaphatunk?

    VálaszTörlés
  3. http://screencast.com/t/lnlvGWw08

    Eur/Usd M5 (5)

    Napi ajró kereskedő kollégák figyelmébe ajánlom az ajró (általam feltételezett) ABC korrekcióját.

    Keressük a nagy sárga B pontot mert én úgy gondolom, hogy a nagy sárga A egy Ld amiből következhet, hogy a C egy impulzus lesz lefelé amiben jó lenne benne lenni.
    Tettem föl egy alternatívát is (zöld), aminek kisebb valószínűséget adok.

    VálaszTörlés
  4. Szia Károly!

    EURUSD: neked hol kezdődik a zöld A? Nem lehet, hogy mivel most már ezt meghaladta az árfolyam, már meg is volt a zöld B és jön a C felfelé? Persze ebben az a nem igazán szép, hogy legalábbis nálam a B nem sokkal haladta meg a 23,6 Fibonacci szintet és retrace-nek ez elég kevésnek tűnik.

    Géza

    VálaszTörlés
  5. http://screencast.com/t/hIhICotQFK

    Szia Géza, úgy tűnik, hogy az alternatíva kapott elsőbbséget (kivéve persze, ha rosszul ítélem meg az egész alakzatot). Én továbbra is a B (flat) pont keresésében gondolkodom, és a C-t szeretném kereskedni.

    VálaszTörlés
  6. Szia Károly!

    Egy kérdés: a sárga B, az mehet az eggyel nagyobb szintű zöld A fölé? Ami neked zöld A, az nekem is A. Én alapvetően óráson nézem, úgy hogy az annál kisebb számozás nálam nem számít, és más jelek alapján gondoltam úgy, hogy már megvolt a zöld B és ez a mostani már a C. Pontosabban a saját rendszerem óráson adott egy buy jelzést és én azt megerősíteni vélem azzal, hogy elindult a zöld C.

    Mellesleg ha mégiscsak megvolt a zöld B akkor ha A=C az 1,3238, az én saját céláram pedig 1,3190 körül van, ami így elég jól egybevágna.

    Géza

    VálaszTörlés
  7. Szia Géza !

    Mehet-e az eggyel alacsonyabb szint B- je a magasabb A fölé?, de még mennyire, hogy mehet, ezt nevezik flatnak vagy lapos korrekciónak. Én egyéb iránt ezt szeretem talán a legjobban kereskedni (no nem egészen, egy jól menő 3-as az még jobb), Ha érdekel a flat itt alattunk 3-4 postal van is róla szó: ZZ és flat vagy valami ilyen címen

    VálaszTörlés
  8. Szia Károly!

    Akkor még kérdezek: ha a zöld ABC egy flat, akkor az 3-3-5, igaz? Viszont a zöld A-nak a rajzodon a C-je sokkal hosszabb, mint A illetve B. Már ha jól nézem a rajzodat. 13-án A, 16-án B, ugye. Mindkettő néhány óra hosszig tartott csak, míg a C több napig. Ez normális? Vagy inkább úgy kérdezem lehetséges?

    Az nem lehet, hogy a zöld ABC egy zigzag, és az A-ban az 5. hullám megnyúlt?


    Géza

    VálaszTörlés
  9. szia Géza !

    nem biztos, hogy értem-e a kérdésedet,de próbálok valami magyarázatot írni. Van egy degree , egy szint amit én nagy zöld ABC vel jelölök aminek szvsz nincs meg a C-je, (speciel arra vadászok), A zöld A időben husszú ezért is gyanúsítom azzal, hogy ő egy LD. A nagy sárga betűk az eggyel alacsonyabb szint számozása, és minden más még eggyel-kettővel vagy még többel alacsonyabb szint.Az hogy a hullámok időben és pontban hogy viszonyulnak egymáshoz ez egy nagyon nagy témakör, ezeket nevezzük vezérlő elveknek.
    Sajnos Elliott módszere nem egyszerű, én speciel 2 éve űzöm az első Cimballi kurzuson kezdtem csak igazán komolyan venni. Nagyon érdemes és értékes volt az a képzés. Ennél jobb elemző módszert nem hiszem , hogy létezik mondjon bárki bármit.
    Azért nem is folytam bele a napokban zajló vitába a portfolióról idetévedt fiúkkal, mert aki igazából, komolyan nem foglalkozott ezzel a témával annak nincs mit mondani. Bocsi , kicsit eltértem a tárgytól.

    VálaszTörlés
  10. Szia Károly,

    Köszi, hogy mindig megosztod az elképzelésedet.

    A kérdésem az lenne, hogy szerinted lehetséges az,hogy a mostani csúcs környéke, ahova a sárga "B"-t rajzoltad, az még csak zöld "A"? Esetleg (1)?

    VálaszTörlés
  11. Szia Károly!

    Itt van egy kép én hogy gondolom. Hozzáteszem, hogy Elliottban inkább csak tapogatódzom. Ha van időd, légyszi kritizáld meg az ábrámat. Remélem látható rajta a számozás.

    http://kepfeltoltes.hu/view/120123/eurusd-1h_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    Géza

    VálaszTörlés
  12. Szia brikka , Géza!

    Persze minden lehet és én sem tudom a tutit csak "szerintem"-et tudom elmondani.
    De mégis Gézánál már az egész felmenő szerkezet előtt csonkával zárta a lejövőt, van ilyen, de ezt csak sokkal később derülhet ki.
    Továbbá az általa másodok 3-as az biztos nem az , a 3-as hullám személyiségjegye nem ilyen reszelős átfedéses. Egyáltalán az egész 13-áról felmenő szerkezet nagyon +szőrös+ , persze így kapásból órásom rátudnék tenni egy 1-2-3-4-5 számokat,de ez több sebből vérezne, pl, nincs váltva korrekciózás, a képzeletbeli (nevezzük megnyúlt ötös ) RSI: H1 nem divergál a képzeletbeli 3-as nem megy csúcsra, akkor már inkább 1-2, 1-2 lehetne még és most a 3-as, de akkor száguldani kellene már, meg sok más is van, de ezt most nem bonyolítanám

    VálaszTörlés
  13. Szia Károly,

    ez a retrace, sztem elég sovány volt egy B-hez, expanded flat meg nem lehet mert ahhoz már non megnyúlt...

    Sztem marad a tripla zz verzió. Célár nálam a korábbi 4-es teteje /én még mindig úgy gondolom h ez a mostani egy 4es hullám /1,3196.
    szted?

    köszi,
    timmy

    VálaszTörlés
  14. még annyit,ha tanácsolhatnék Nektek, valamit,
    hogy ha elliot elemzéssel komolyan akartok foglalkozni menjetek el Cimballi tanfolyamára, higgyétek el százszorosan megtérül majd a befektetés, nem utána 1-2- hónap alatt, hanem 1-2 év után. Egy évig szigorúan demó aztán kis pozival és így tovább. Tudom olyan kellene ami holnap kasza , de mint mindenütt a pénzért nagyon meg kell dolgozni. (lehet , hogy Lacinál már nincs is hely ?)
    Na mindegy, természetesen továbbra is szívesen válaszolok mindenre amire tudok.
    A legfontosabb nem föladni, csinálni, az egy szakma és ez benne az igazán jó, hogy ugyan olyan feltételek mellett dolgozhatunk mint a világ "boldogabb" részén kereskedő társaink és még csak nem is kell külföldre menni.

    VálaszTörlés
  15. Szia timmy !

    Még éppen belefér a flatba, bár valóban a határon van. Flat B -t A (sárga) 1,62% ig nézzük utána feladjuk a scenáriót)

    VálaszTörlés
  16. Hello, magam az NDX-ben a [w] = [y] arányra hajtanék először és nem a háromszög thrust megközelítésre, Brikka. Egyébként rosszul tüntettem fel a trendszintet mert nem [w], hanem W, de ez a lényegen nem változtat, ezek a Nasdaqra vonatkozó ábrák még csak korai munkaverziók.

    A mérés eredményeképp 2512-es szint jön ki célárnak. Ha a mai 2455-ös csúcson van (a), akkor 2360környékére készül lemenni 3-5 nap alatt (b) és onnan egy ED-vel lesz 2512. Továbbra is mondom viszont, hogy ez egy képlékeny állapotban lévő változat és dolgozunk rajta. Tekintsünk rá úgy, mint nagyságrendi becslésre.

    A háromszög súlyozott átlagára a kritikus szint, ha azt átlépjük, akkor nincs tovább felfelé.

    VálaszTörlés
  17. Közben SPX cash-ben: A mai nap kritikus támasza, egyben a [5]-ös hullám további megnyúlásának kizáró kritériuma, ha a piac átfedésbe kerül a 1312,88-as csúccsal. Ahhoz, hogy skalp szintű shortoknál komolyabban lefelé gondolozzak ez alá a szint alá kellene bekerülni. Addig minden marad bull.

    VálaszTörlés
  18. Károly ajánlotta a Kerülj előnybe! tréninget, felvetette van-e még hely rá. Igen, öt még gazdára vár a májusi csoportból. A hirdetést azért vettem le, hogy legalább a második csoport kitartson a február 8-i korai jelentkezők kedvezményes időszakában végig.

    VálaszTörlés
  19. Szia Cimbi!


    Nálam megvolt a csúcs!
    Szerinted?
    Sajnos most nem tudom frissíteni!
    5/1 3 hullám volt 5/5 is az lett végig 3-3-3-3-3! 1322-vel bezárólag!


    http://www.kepfeltoltes.hu/view/120118/sp120118_www.kepfeltoltes.hu_.gif

    Naitssz

    VálaszTörlés
  20. Naitssz, valami véget ért ott valóban és lehet komplett a szerkezet, de a piac nem döntötte még el, hogy mi ért véget. Úgy értem, a trend melyik szintje? Csak a (iii)-as hullám, vagy minden beleértve a nagy [c] hullámot és a teljes október óta tartó rally-t.

    Intraday most már mindkét irányba veszem a jelzéseket, de nincs rá bizonyíték, hogy a bejegyzésben szereplő két lehetőség közül melyik úton jár az árfolyam. Ezért nincs napon túlra hősködés nálam.

    VálaszTörlés
  21. Sajnos még például a 15-perces RSI sem váltott trendet simán fogta a bull támasz momentum sáv a mai esést. Tehát elkezdődött a tetőépítési folyamat, de vagy nincs bent a tető, vagy ha bent van, akkor nagyon éles és messzire jutó visszatesztek lesznek.

    VálaszTörlés
  22. H1-en nézem most!

    talán jó lehet még per pillanat!

    Naitssz

    VálaszTörlés
  23. Naitssz, nem mindegy a divergencia helyzete, ez még túl magasan van. Kell hozzá egy konvergáló tető. A kereskedés vége előtti lokális maximum lehet ilyen, de akkor is csak 2 vagy B névre hallgat a 21:48-as csúcs 1318-nál.

    VálaszTörlés
  24. Szia!

    Köszönöm, hogy leírtad mit gondolsz!
    Látom mire gondolsz!
    Figyelek, hogy mi lehet majd! :)
    Naitssz

    VálaszTörlés
  25. http://screencast.com/t/TbJwOjJ2B

    No küzdjünk tovább együtt az ajróval, ha van kedvetek.
    Jelenleg ezt a scenáriót sorolom előre,nagyjából a flat B-t feladom, mert a flat C nek már nagyon kellene mennie és nem megy. Van még az a verzió, hogy meg volt a B (kis korrekcióval) és most csináljuk a C/1-et

    VálaszTörlés
  26. Szia Cimbali,

    A bejegyzésben szereplő, SPX ábráddal kapcsolatban én nem tartom kizártnak, hogy 1318 csak [3] of v of (iii).

    Nem egyszerű a helyzet, van egy pár lehetőség.

    VálaszTörlés
  27. Nem tőlem kérdezted, de én kérdezem Tőled, hogy valami ilyesmire gondolsz?

    http://screencast.com/t/2aDnAOIi

    http://screencast.com/t/Jv8LwU768CI5

    VálaszTörlés
  28. Szia Károly,

    Csak egy elképzelés, nagyjábóli számozással:
    http://kephost.hu/share-9455_4F1EA47E.html

    Ha így alakulna, akkor az esetleges új csúcs, a te ábrád szerint még csak arany 3-nak felelne meg. És onnan fordulna mélyebbre.

    Még egy dolog, R2 egybe esik Kennedy-féle csatorna közepével. Ezért húztam odáig, bár lehet, hogy az csak az egy magasabb trendszintnél számítana.

    A célár nem biztos, hogy felmenne addig: ha az [1]-es hullám hosszát tenné meg, akkor duplacsúcs lenne, felét, akkor pedig truncation lenne az [5].

    Ehhez viszont lassan újra el kéne indulnia északnak.

    u.i.: addig szöszmötöltem, míg kihűlt az ebédem :) ezért utálok rajzolgatni.

    VálaszTörlés
  29. Szia Cimballi!

    Tegnap 1322-nél valamelyik hullám végetért. Intraday short esetén is az RSI segítségével a bearish trendforduló jelzést keressük ?

    Köszi, Joe

    VálaszTörlés
  30. arany frissítés:
    http://kephost.hu/share-B5C1_4F1EC180.html

    Szerintem még kéne egy felfelé kör, és akkor az alakzat készen lenne. Bár eredetileg úgy gondoltam, hogy a 1680 környéke lenne a vége, de ha nem megy 1645 alá, akkor egy potenciális bullish slingshot kilőheti az csúcsot.
    Persze lehet, hogy már túl gondoltam a dolgot...

    Onnan bármelyik magasabb trend változata is következik, egy ideig közös szakaszon haladhatnak együtt.

    Meglátjuk :)

    VálaszTörlés
  31. Szia Károly!

    EURUSD-nél a délelőtti csúcs még belefér a te elsődleges értelmezésedbe? Vagy az lenne inkább a b?

    A múltkor berakott ábrámnál írtad, hogy az általam 3-nak számozott hullámban sok az átfedés. Ez nem megengedhető egy 5/24-ben kereskedett devizánál? Pl. az esti USA zárás és a másnapi reggeli nyitás között? Ha jól emlékszem Cimballi is többször írta, hogy a cash index nem ugynúgy viselkedik, mint a futures. Talán még Prechter is írta, hogy a származékos termékek esetében a tőkeáttétel miatt nem egészen alkalmazható az elmélet ugyanúgy. Pl. a 4. hullám leszúrhatat az 1 területébe, csak nem zárhat ott. Persze nyugodtan javíts ki, ha hülyeséget mondok.

    Géza

    VálaszTörlés
  32. szia Géza !

    Mint fentebb írtam a flat B scenáriót elvetettem és reggel egy háromszög B-t neveztem elsődlegesnek és C/1 scenáriót másodlagosnak , amit már közben előléptettem elsődlegesnek és nagyon figyelem nehogy nélkülem döngessen el északnak.
    A devizapárokat 0-24 h ban lehet kereskedni, és ezek mint olyanok nem származtatott termékkén kereskedjünk (remélem nem írok hülyeséget ).
    Ez a 4-es beszúr, meg átfed szerintem ezt felejtsd el, nem megy az 1-es territóriumába a 4-es, pont.

    VálaszTörlés
  33. Brikka, amit az 1318-ról írtál az nagyon is legalább egészséges gondolat. Tényleg így kell nézelődni.
    Nagyon nehéz megítélni, hogy lent az 1-2-1-2 bázisépítés alatt hány 1-2 indult be, következésképp simán kellhet fent még egy le-föl szving. E tekintetben a legkönnyebb hibázni, ha siettetjük a számozást.

    A tanulság csak annyi, hogy ne leegyszerűsíteni akarjunk egy bázis, és/vagy tetőépítést, hanem inkább tartsunk egy fokkal lassabb számozást alternatívának.

    Lejjebb Kennedy csatornát említesz, de azt zigzag-ek köré rajzoljuk, az impulzusokra Elliott csatornája van. De lehet, csak félreértettem.

    VálaszTörlés
  34. Joe, ha a nagyobb tf RSI alapján bent látjuk a csúcsot, akkor azokra a helyzetekre fókuszálunk, ahol a kisebb tf bear "konfigurációkat", illetve pullback jellegű karakterjegyeket mutat mind az RSI-n, mind az árfolyamon.

    Most pl. elég erős bull tevékenység van 3 percesen, az órás csak úgy bull, a 15 perces bear. Ilyenkor a 3 perces uralja a pályát, mert mindkét irányban van nagyobb tf támogatása. Ez nagyjából maradhat is nap végéig.

    VálaszTörlés
  35. Szia Cimbali,

    A november végétől tartó emelkedésre húztam be a csatornát Y-ra.

    A csatorna alja az 1-es kezdőpontját és a 2-est összekötő vonal, ezt párhuzamosan rámásoltam az 1-es tetejére, és húztam a mértani középpontból egy párhuzamos vonalat. Lehet, hogy rosszul emlékszem, de Kennedy anyagban olvastam erről. Amúgy az egész hármas a mértani középpontra másolt párhuzamos vonalon mozog.
    http://kephost.hu/share-3818_4F1EDFBE.html

    Kiegészítés: a 1318-at futira értettem, csak azért mondom, mert az ábrát végül cashről készítettem.

    Aranyról megkérdezhetem, hogy mi a véleményed?

    VálaszTörlés
  36. Üdv Cimballi!
    Jól gondolom, hogy az oilban már megvolt egy lehetséges 2es csúcs és most 1-2-1-2ket rajzolgat?

    Mintha az indexek előtt járna.

    Köszi,
    Cib

    VálaszTörlés
  37. Brikka, így már értem és egyetértek, ez valóban Kennedy, és valóban a középvonala majdnem egybeesik az alacsonyabb rendű [c] hullám Elliott-i csatorna aljával.

    2011 januárjában kötöttem legutóbb aranyat, heti charton figyelem, hogy lássam, mit gondolnak az embere az inflációról. Ha lesz időm próbálok képbe kerülni. Az 1-4 átfedésekre figyelj, ennél mélyebbet most nem tudok mondani.

    VálaszTörlés
  38. Cib, az októberi olaj low Primary 1-es lehet, a decemberi csúcs Primary 2-es. A nyersanyag-indexek és ETF-ek az összeomlás szélén állnak napi grafikonon, simán bennük van egy lefelé 1-2-1-2 helyzet.

    VálaszTörlés
  39. Oké, remélem lesz idő ;)

    Annyit még az arany témához, hogy szerintem baromi érdekes szinten mozog, mivel mind a bullish, mind a bearish változat nagyon elképzelhető. Hozzáteszem, amit lehetségesnek tartok bika verziónak, igazából egy nagy flat B ága lenne, Szarvasvadásszal boncolgattuk ezt a portfolion.

    De visszatérve a post témájához, a Kennedy csatorna esetleg jó fogódzó szempont lehet majd a (iv)-es meghatározásánál.

    VálaszTörlés
  40. Cib, egy kicsit módosítom, amit mondtam, mert ha meg a Nasdaq-hoz hasonlítom, akkor simán lehet az áprilisi csúcs kb (W) az októberi (X), most pedig az (Y) hullám [a] hullámába elég sok bull lehetőség belefér. Mondjuk, hogy ez a két lehetőség van az olajban, amit írtam, a többiről rövidebb távú 240 perces, órás charton kellene tájékozódnod.

    VálaszTörlés
  41. Köszönöm Cimballi,
    és most az s&pnél mi az a szint, amire várunk, akár felfelé, akár lefelé, ami meghatározhatja a továbbiakat?

    Egyelőre annyira kicsi a forgalom, hogy nem tudom mi az, ami bármelyik irányba is mozdíthatná jelentősebben.

    Üdv,
    Cib

    VálaszTörlés
  42. Mit szólnak a jelenlévő Elliott-osok, ha azt mondom, hogy a (iv)-es vagy [4]-es hullám van folyamatban, de háromszög formájában, vagyis inkább időben teszi meg a korrekciót? Ezért tesztelte ilyen gyengén nyitóban a támaszokat, hiszen 1302-1304 mélységet vártunk, helyette kaptunk 1306-ot és utána egy adag semmit.

    VálaszTörlés
  43. Nekem nagyon tetszene:o) megoldást jelentene egy két kérdésre..

    VálaszTörlés
  44. Jó reggelt mindenkinek,

    Cimbali: érdekes a háromszög.
    Az s&p futi szépen három hullámban jött fel, ráadásul H1-ig szép csúzlit húz fel. Ha nem megy új csúcsra akkor elsülhet. Ha az is 3 hullámban jön majd le és nem megy új aljara, akkor kialakulhat egy szép CT.

    VálaszTörlés
  45. Nasdaq tegnapi felszúrása megfelelne az ábrádon szereplő (a)-nak.

    VálaszTörlés
  46. Létrejött a daxban a "kimerülési???" rés.Mostmár forró a pálya. Mi az a CT?

    VálaszTörlés
  47. contracting triangle rövidítése.

    VálaszTörlés
  48. korai még az indexeken elkezdődött korrekcióról bármit mondani, persze lehet háromszög, lehet flat, lehet egy lejövő diagonál bázisa...

    VálaszTörlés
  49. EUR/USD M 15 01.25 12:15

    http://screencast.com/t/JHJbZUJK3KU

    VálaszTörlés
  50. Szia Károly,

    EU nagy képről most mi a véleményed?

    Aranyban én nagyon gondolkodom, hogy még lehet egy felfelé tartó hullám a bear verzió szerint is (a mostani arany esés korrektív szerkezetű, egy kész W-X-Y-nak tűnik, 15 percesen a bikacsúzli már betöltve. Ez a forgatókönyvet érvényteleníti, ha az árfolyam beesik 1645 alá.)

    Ha korrelál az EURUSD-vel, akkor felmehet a belinkelt ábrád szerint.

    VálaszTörlés
  51. http://screencast.com/t/hmvbRVScW

    ezt már régebben feltettem, szvsz most kellene felmenni a sárga A ig. Meglátjuk...

    VálaszTörlés
  52. Szerintem már tegnap megvolt az "a" pont,a felfelé első ötös hullám végetért.Tegnap "A" pont,ma "B" pont,és jön le 1,285 alá kicsit a "C".Ez megfelel nagyjából a "b" hullámnak,majd onnan jön a "c" 1,32 környékére,vagy 1,36 felé.Most lett szinkronban a tőzsdékkel.Még azoknál is várok 1 nap esést,dow 12500 ig,onnan pattanás.

    VálaszTörlés
  53. Igen valószínűleg igazad van már az én elképzelésem szerint nagyon kellene menni fel és ez nem az a személyiség jegy. Köszi, hogy megerősítettél, mindjárt teszek föl egy medvésebb számozást.

    VálaszTörlés
  54. Névtelen írta...

    "és jön le 1,285 alá kicsit"

    Neked honnan indul az 1-es? Mármint ha ugyanaz a számozásunk...

    Nálam a hétfői nyitó, aminek 1,2879 az alja és 2-es ez alá nem mehet.

    Az 1,36 célár miből jön ki? Nálam 1,32 környéke.

    Üdv,
    Géza

    VálaszTörlés
  55. szia Géza !


    Hogy ne maradj kétségek között "névtelen" kolléga ezt a scenáriót preferálja (valószínűleg helyesen)

    http://screencast.com/t/PyUnLxqSGn

    VálaszTörlés
  56. Szia Károly!

    Szóval akkor azt a tegnapi verziót már el is vetetetted, hogy a zöld A, B kész van és már a C, amiben most vagyunk?

    Géza

    VálaszTörlés
  57. szia Géza !

    Nem vetek el semmit, csak nézem grafikont az indexeket és az RSI jelzéseket, ezeket próbálom beazonosítani és a momentumokban benne lenni. A pénzért itt is nagyon meg kell dolgozni. (kivéve Kwi aki zsigerből vágja). Azért is próbálom folyamatában feltenni a dolgokat, hogy akit érdekel az lássa hogy milyen folyamatokat kell végig gondolni,milyen kétségek között kell döntést hozni
    Hol jó az RR meg sok mindent.

    VálaszTörlés
  58. Szia Károly!

    Igen, azt tudom, hogy ingyenebéd itt sincs. De akkor úgy kérdezem, hogy mivel Te is a C-t akarod megfogni, mikor lépsz be? Én óráson nézem az EURUSD-t, tehát mondjuk annyira nem zavar, hogy hiába próbálom nem tudom jól beszámozni pl. a 16-20 közötti emelkedő szakaszt, nekem az elég hogy az mondjuk most egy A. Mivel tegnap délelőtt a saját rendszerem szerint (amiben az Elliott inkább kiegészítés, megerősítés) jött egy vételi jelzés és én úgy láttam hogy már megvolt a B, be is léptem. Sajnos mivel éjszakára 0-ba húztam a stoppot kivett. Igaz egy 15 perces jelzés alapján visszaszálltam, de ez már fentebbről van, mint az eredeti.

    Szóval a kérdésem, hogy te mikor lépsz be, mikor látod úgy hogy ez már biztos a C hullám. Mondjuk megvárod a 3/C-t?

    Géza

    VálaszTörlés
  59. Szia Géza !

    Olyan,hogy biztos nincs, mindég egyéni döntés a dolog. Persze most egyszerű lenne azt mondani, hogy bika piacon 2,4 ponton longold meg 5,B ponton meg shortold meg és így tovább.
    Ez nagyjából így is van, persze ahhoz kell nagy gyakorlat, hogy megtaláld ezeket a pontokat.
    Persze ennél sokkal komplexebb az elliottos dolog, nagyon jó pl. 1-2,1-2 szituáció azonosítása charton, és RSI speciális állása esetén, divergencia kiszállásra , vagy stop után állításra, Vannak rejtett
    divergenciák (csúzli) meg minden.
    Ezt így nem lehet megtanítani, ez annál kicsit komolyabb.

    VálaszTörlés
  60. Szia Károly,

    megvolt az 1-2 1-2 szitu az ajróban....
    h4 en már most látszik a divergencia úh vhol itt lehet nem messze a vége. én 1,3196- ot mondtam az előző 4-es tetejét de nem biztos h addig elmegy. mindenesetre ha 4 órásban nézed közel 2 hónapja nem volt ilyen erős "fehér gyertya".

    üdv.,
    timmy

    VálaszTörlés
  61. Szia timmy !
    Igen , ha igaza van az embernek akkor nyomni kell a gázt (nagy pozi) és sokat lehet keresni. C/1 regulár flat volt majd a C4 zz lesz várhatóan.

    VálaszTörlés
  62. SPX folyamatosan dobja csavart labdákat.

    [5] of (iii) hullám vége formálódhat.

    Aranyban gyönyörűt lőtt a csúzli. Szarvasvadász ábráján szereplő nagy flat B hullám formálódhat, úgy néz ki a fele kész van.

    Ha ez tényleg így lesz és 1800-1850 közé felmegy, akkor EU-ban is reális lehet a nagy háromszöges rajz.

    VálaszTörlés
  63. timmy !

    Ha ez az aminek gondolom, akkor azt a H 4-es divergenciát úgy kinövi mint a pinty.

    E/U M 15

    http://screencast.com/t/PyUnLxqSGn

    VálaszTörlés
  64. Szia Timmy!

    Megtennéd hogy raksz fel egy chartot, hogy te hogy látod!

    Köszönöm,
    Géza

    VálaszTörlés
  65. basszus ez az "ismeretlen" scenáriója bennmaradt a képfeltöltőbe, na talán most

    http://screencast.com/t/PF4z6up8Alil

    VálaszTörlés
  66. Szia Cimballi!

    Minek számozod azt a négyes hullám gyanús képződményt, ami 1322-ről jött lefele ? Háromszögnek nem túl gyors a kitörés?
    1307-ről szép impulzus van, de ha előtte háromszöget számolunk, akkor nem beszélhetünk impulzusról, ami akár mivel új csúcsra is ment, újból kész szerkezetet adhat.

    Köszi, Joe

    VálaszTörlés
  67. Bár nem engem kérdeztél, de szerintem az egy flat volt, amit egyébként Károly le is írt, mint lehetőséget.

    VálaszTörlés
  68. Nem fejlődött ki a 'd' és az 'e' hullám a háromszöghöz, ezért én is egy ilyen furcsa csonka flat-re szavazok, amelyből ma 16 óra körül indult el az impulzus. Egyébként van olyan index, amelyben megvan a háromszög, de szerintem is flat, ami a határidő ES folytonos ábráján nem is kérdés.

    Rendes kitörés volt fel, és most akkor ott tartunk ismét, hogy a (iii)-as van kész, vagy minden a helyén a decemberi minimumról? Ez a kérdés!

    Nem kell szerencsére tippelni, akár mi van, ez a piac nem short a 17:30-17:40-es lokális maximumok felett. Szépen magunk után tudtuk húzni ezt a határvonalat SPX 1313-ig, illetve DJIA 12.630-ig.

    Érdekessége a mai felmenetnek, hogy jó hír váltotta ki. Bullish záró pozícióban lévő hullámokat általában jó hírek előznek meg, amelyek kiindulási pontját 36-48 órán át sem tudja megtartani a piac.

    VálaszTörlés
  69. Én most azon gondolkodom, hogy az SPX tesz-e még egy kört felfelé, (azaz a mai impulzusban a harmadik hullám megynúlt - ha már lehetséges, hogy a magasabb szintű trendben is megnyúlt a hármas) és csak ott lenne kész a (iii), vagy ez már a (iv)-es kezdete.

    Szerintetek?

    VálaszTörlés
  70. Szia Géza,

    ezt alapul véve : http://screencast.com/t/PF4z6up8Alil.
    nálam zöld A-B helyett egy w-x van/v y-z/. a zöld 1es nálam A, a 2 pedig B és most vunk a C utolsó hullámában, de az is lehet h megvolt az újabb 5ös impulz felfelé.
    Ha megvolt akkor nálam az a az október vége óta tartó esés 4. hulláma.
    Károly 1-2, 1-2-je akkora emelkedést vetít előre h sztem ekkora erő már nincsen a piacokban, a commodity piac és az indexek is sztem az utolsókat vergődik! De ha Károly ábrája bejön akkor 1,36 körül re is elmehet....

    üdv.,
    timmy

    VálaszTörlés
  71. SPX: lassan (iii) vége lehet, R1-R2-nél figyelni, kettő között kennedy csatorna közepe.

    VálaszTörlés
  72. Vagy, ahogy Cimbali is írta, esetleg (v) és kész vége, de erre majd csak az esésből következtetni.

    VálaszTörlés
  73. Sziasztok Timmy, Károly!

    Timmy. Ha jól értelmezem, akkor én ugynazt a 4-et látom, mint. Aminek az 1 vége 1,3212 volt. Addig semmiképpen se mehet. Nálam most van egy 1,3184 Murraymath szint, egy 1,3193 61,8 visszateszt és az 1,3212 "abszolút ellenállás".

    Ha Károly órás elemzése jó és még csak most jön egy 3. hullám, akkor abban jó lenne benne maradni, de akkor tényleg hova mennek az indexek?

    Nálam az a 3. hullám, ami Károlynál a zöld 1-es. viszont az is igaz, hogy az RSI értéke most magasabb, mint a nálam 3. hullámcsúcsán volt. Az pedig ugye azt jelenti, hogy ez a mostani a 3...


    Géza

    VálaszTörlés
  74. E/U M 15

    Valami ilyesmire számítok, meglátjuk...

    http://screencast.com/t/nkAJkdjEEQ5

    VálaszTörlés
  75. elnézést, csatorna közepe nem esik a r1-r2 közé

    VálaszTörlés
  76. Szia Károly, Géza,

    :-))) nem egyszerű ez az ajró:-)

    Amit most raktál fel Károly nálam a zöld 1-2, a sárga 3-4 és a sárga i a vége a teljes szerkezetnek /(4) /1,3196 körül....
    amit felrajzoltál az azért sztem nem egy egészséges impulz, mivel a 2 es retrace non sovány..
    Egy biztos ha kiveszi az 1,31 körüli aljat akkor az ábra is megdől, viszont ha igazad lesz akkor, már ma egy újabb óriási fehér gyertyát fogunk látni:-)

    üdv.,
    timmy

    VálaszTörlés
  77. szia timmy !

    lehet , hogy tényleg nem jó a zöld 2-es, van még egy scenárióm amit nem akartam föltenni, hogy ne borzoljam itt az elliottosok idegrendszerét, de még is...

    http://screencast.com/t/XJSuusRzg

    de nem is ez a lényeg hanem az , hogy elfogjuk a 3-ast.
    A Te ábrádat ugyan nem látom, de ahogy képzelem ott az 1 kb akkora mint a 3-as és egy kicsi 5-ös. Háát nem tudom az a jó amiben bízol, de ha így van a rajz akkor a 4-esed időben roppant kevés, általában a 4-esek időben hosszabbak mint a 2-esek ás a három hullán (impulzus) közül az egyik (ált. a 3-as) lényegesen hosszabb mint a másik kettő.Én nagyon használom a váltakozás elvét (a változatosság gyönyörködtet), nem csak a korrekciók tekintetében, hanem úgy is , hogy ha az 1-es diagonál akkor az 5-ös impulzus , és fordítva.

    VálaszTörlés
  78. Károly,

    csak annyi h én ezt a 16.ától tartó emelkedést egy tripla zz-nek látom, és a Te zöld A- sárga A jelölésed nálam y-z és onnan pedig 5-3-5 ös zz szerkezet!
    nagyon jó ez az utóbbi ábra mert rövidtávon ugyanazt látjuk csak én a zöld egyesed helyére egy 4 est teszek és onnan lefelé...
    Most még egy rövid fel majd le és meglátjuk hogy a TE zöld B-det kiveszi e az esés. ha igen akkor nincsen újabb 1-2 1-2.

    üdv.,
    timmy

    VálaszTörlés
  79. oké meglátjuk, de nálam még mindég az a nagyon bika a preferált scenárió

    VálaszTörlés
  80. Sziasztok!

    Hol lehet a DJIA, SP határidős folytonos ábráját megnézni? Mi a szimbóluma, ha van a freestockcharts-on?

    Kösz, Joe

    VálaszTörlés
  81. Brikka, most éppen meg van füle-farka ennek chartnak, ha látnánk momentumot délnek és piaci mélységet (alacsony advance/decline-t), ami már nincs hetek óta, akkor a valóban a támaszoknál eldőlne a (iii)-as, vagy az egész kérdése.

    VálaszTörlés
  82. Joe, a Stooq-n van, de nem folytonos a nyomorult ES.F. Freestocharts-on nincs, de a külföldi kereskedési platformok többsége adja.

    VálaszTörlés
  83. Szia Károly,

    elvileg done, ahogy beszéltül... 1,318 nál benn van a csúcs /szvsz/.
    ma-holnap meglátjuk áttöri e az 1,295 körüli szintet /nálad zöld B/ ami kritikus támasz long szempontból.


    üdv.,
    timmy

    VálaszTörlés
  84. Egy kis adalék:
    http://www.dailymail.co.uk/news/article-2091190/George-Soros-predicts-U-S-riots-insists-Euro-saved-global-economy-collapse.html

    "Az optimista szcenárió a defláció [deflációs depresszió] a legrosszabb a pénzügyi rendszer teljes összeomlása."

    Ha lehet kérni, az előbbit szeretném, arra vagyok felkészülve, a másik szituációban mindenki vesztes lesz. De ha okosak a politikusok és keményen dolgoznak rajta, akkor sajnos van rá esély, hogy a másodikat hozzák össze.

    VálaszTörlés
  85. helyes kis fej-váll képződik (képződhet) a downál és ajrónál,amiből talán végre elindulnak lefelé.

    1 ügyű

    VálaszTörlés
  86. ajró H 1

    http://screencast.com/t/WcEdjL6U9UnL

    VálaszTörlés
  87. Bocsi, helyesbítek: a kép szöveges részén, ha az A szőrös, szinte számozhatatlan akkor a C szép impulzus

    VálaszTörlés
  88. a 2-es most úgy tűnik, hogy nem lesz mély mert ZZ-X-Hsz (dupla hármas) korrekció van folyamatban M 5-15 ön jól látszik

    VálaszTörlés
  89. Szia Károly,

    tegnap még 80-20%-ban azt hittem h az én verzióm veri a Tiédet :-) és egy 4 est láttunk, de a tegnap óta tartó esés tényleg nem impulzív, és nem is lehet talán már az, mert ez a mai emelkedő nem lehet az impulz 4 . hulláma úh. valszeg tényleg 1-2, 1-2 a szitu. persze ma még egy lefelé kör lesz, de az 1,2931-et nem non viheti át!!

    üdv.,
    timmy

    VálaszTörlés
  90. Közben akkor a mai nyitóban az indexek elérték a kritikus támaszt, illetve az impulzus trendcsatornájának alját. Három ponton lehetünk:
    - egy zigzag végén, ami a teljes (iv)-es hullám vége, tehát az (v)-ös bázisépítése kezdődik
    - a zigzag lehet még egy oldalazó (iv)-es 'a' hulláma
    - nincs szó zigzag-ről, hanem 1-2-1-2 halad délnek

    Azt hiszem tudjuk, melyikből mi következik. Ha törne a kritikus támasz, az csak arra bizonyíték, hogy legalább a (iii)-as, illetve egész pontosan a római zárójel Minuette szint hulláma biztosan véget ért fent, tehát a piacnak ebben a fázisban legfeljebb egy, több napig tartó impulzív dobása van északnak.

    VálaszTörlés
  91. http://www.aaii.com/sentimentsurvey

    csábulnak a bikák!

    VálaszTörlés
  92. Szia Cimbali,

    Mennyire látod sanszosnak, hogy a (iv) hullám (amennyiben nincs kész az egész Y) lejön a nagy W-X-Y csatorna aljáig, és onnan pattan egy utolsó felfelé körre? Vagy az már túlságosan feszített elképzelés lenne?

    Lehet, hogy hülye kérdés, de kizárhatjuk W-X-Y-XX-Z lehetőséget? Azért az csúnya lenne...

    VálaszTörlés
  93. Hiba lenne kizárni, de arról is gondolkodjunk, hogy akkor egy akkora (iv)-es? hullámot kapunk ide, amelyik méretét - ha mélységét nem is - tekintve vetekszik majd a komplex eddig [b] hullámnak jelölt korrekcióval. Nem fog azért nagyobbnak látszódni, de nem is kell neki, mert a dec.08-dec.19 szakasz már letudta a komplexitást. 1285 lenne az ES-ben a cél úgy 3 nap múlva? Találós kérdés, mire akarok kilyukadni?

    VálaszTörlés
  94. Fordulat elhalasztva, nagy (iv). hullám, jön még egy erős emelkedés 1.380 környékére?

    alt verzió szerint:
    http://1.bp.blogspot.com/-h1KtIwjo5BU/TxzzLBwKE9I/AAAAAAAABMo/MVA3dih2Q1Q/s1600/JAN20_SPX_15min_operativ.JPG

    Erre gondolsz? vagy valami másra?

    VálaszTörlés
  95. csak elővettem egy grafikont...

    3 napon belül 40 pont esés, azaz nagyobb eséllyel impulse mozgást vársz ezek szerint, ami lehet egy c, vagy egy 3. hullám valamilyen szinten. Az emelkedésre tett fibo rács alapján az általad várt érték 38%-os fibonak felel meg, tipikus negyedik hullám, ráadásul az eggyel kisebb szint negyedik hullámtere is ott van. Ezek szerint marad bull a piac, ugye?

    VálaszTörlés
  96. szerinted ma még talán csak az a hullámmot csináltuk meg.

    VálaszTörlés
  97. Ha ekkora nagy lenne a (iv)-es, akkor magasabb trend szinthez tartozik, tehát szerintem [iv]-es. Valóban csak az (a) hulláma lehet még meg. Vagyis nem dupla zigzag van felfelé az októberi minimumról, hanem csak szimpla. Vagyis amit [b]-nek (b karika)jelöltem a decemberi mélypontnál az inkább [ii]-es itt:
    http://1.bp.blogspot.com/-tj_UqIIF-5Q/TxzeN-DThzI/AAAAAAAABMQ/dvC6c3nCy5o/s1600/JAN20_SPX_60min_megnyult.JPG

    Vagyis valóban inkább az alternatíva lesz, amit Ad linkelt, de akkor ide háromszög kellene, ami kivárja az általatok említett vonal feljebb érkezését és nem feszegeti itt lejjebb a dolgokat.

    A lehetőség érvényességi határát nem tárgyaltuk ki. Ez hiányzik a megfejtésetekből. Ha mégis mélyebbre menne, mint a második széles támasz zóna és alulról tesztelgetné, akkor tessék gyorsan szétszaladni és felvenni a rövidnadrágot.

    Majd kialakul, de atlán majd a "bent van a csúcs január 26-án" változatot helyezem előre, már akkor is, ha a mai low alá jelentősen benézegetünk hétfőn-kedden. Ide nem éles zigzag, vagy dZZ korrekció, hanem oldalazás kellene.

    VálaszTörlés
  98. Szia Cimbali,

    Lehet, hogy ide nem linkeltem be:

    SPX-el kapcsolatban erre gondoltam pár napja, frissítve egy nagyobb idősíkú képpel:
    http://kephost.hu/share-3D87_4F239E5C.html
    http://kephost.hu/share-04A2_4F239E5C.html

    Igazából a lényeg, hogy az egész korrekcióra rajzolt csatorna alsó részéig lejön a iv-es (mondjuk 1293-ig), és az v-ös (egyben az egész C/Y ág) ideális szintje 1345 környéke lehetne. A legszebb az lenne, ha egy ED lenne. Az éreztetné szerintem igazán a fordulatot.

    Pszichológia szempontból a bikák is szerintem számítanak egy korrekcióra. A legtöbb bika pedig általában V-ös hullámban van.

    VálaszTörlés
  99. Egy alternatíva:

    Hétfő-kedden éles esés, majd éles emelkedés...

    A háromszög mellett az időt szépen elhúzó szerkezet a kombináció, egy nagy flat esetében A 38%-ig való gyors leesését el tudom képzelni, majd ismét gyors emelkedést, utána egy lassabb C ismét vissza az említett szinthez. Ha kész jöhet egy X és bármilyen más szerkezet, ami húzza az időt, ha szükséges, vagy gyorsan eléri a "vonalat"

    A megoldás megtalálásához újabb gondolkodásra és időre lesz szükség. Legyen evidenciában ez a megoldás is. Nyilván a C hullám lesz a kérdés megoldója, ha nem megyünk új csúcsra B esetében.

    VálaszTörlés
  100. DJ H 2

    http://screencast.com/t/YxhqeJrVaClS

    VálaszTörlés
  101. most, hogy visszanéztem nem is jó, a zöld 4-es belemegy a zöld 1-es területére, még egy kicsit gyúrni kell rá, hogy jó legyen

    VálaszTörlés
  102. Na ez elliottolag jó de ez meg nekem nem tetszik, egyenlőre feladom.

    http://screencast.com/t/UxDdpMUITv

    VálaszTörlés
  103. Szia Károly,
    Pont ezt verziót akartam neked írni, mert az SPX-et is így számoztam, DJ pedig szemre nagyon hasonló. Aztán majd eldől, hogy jó-e ez így. Talán hétfőn okosabbak leszünk.

    Amúgy a legvalószínűbbnek az elhúzódó sekély csökkenést tartom (én is), és utána jön még egy felfelé kör. Több termék is hasonlóan mozog (indexek, EU, arany, ezüst).

    Persze lehet máshogy lesz /akár pl: csonka ötös, stb.../

    Szerintem szükséges további bikák becsalogatása a fordulat előtt. Erre amiatt is gondolok, mert valamelyik, viszonylag régebbi EWI-s anyagban volt egy érdekes chart a bikák/medvék arányról a különböző hullámfázisokban, nagy idősíkon (ciklus vagy szuperciklus szinten). A fordulópont környékén, a mostaninál is kisebb arányban voltak jelen a medvék, ill. adott esetben a bikák. Bár az is igaz, hogy már most is bőven átlagalatti értéken van a medvék aránya.

    De az is lehet, hogy mára többen alkalmazzák ezt az elméletet, és ezért nagyobb most a medvék aránya.
    Gondolom ebbe mások (pl.: Cimbali) nálam sokkal jobban belelátnak.

    VálaszTörlés
  104. Szia brikka !
    A helyzet az, hogy ez előbb föltett két elemzésemet már meg is bántam.
    Az a probléma a mások által készített elemzésekkel, hogy nagyon könnyen azonosulni tud vele az ember(ránéz és felkiált tényleg, hogy nem láttam én ezt hamarább ?), nos én is így jártam.

    Laci ha majd ránézel a blogra akár le is veheted ez eddigi mai elemzéseimet, mert már nem igazán akarom vállalni, az alábbi elemzések erre választ is adnak.

    http://screencast.com/t/BWxJvi8d

    http://screencast.com/t/DQvLs0UFy2

    Én is úgy jártam, hogy néztem itt ott az elemzéseket és mindenütt impulzusnak számozták ezt az utolsó trendszakasz, én már nem így gondolom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Károly, most komolyan töröljem ki? Itt van, leírtad, hogy nem jó, de szerintem ez az evolúciója az értelmezésnek rendkívül tanulságos.

      A grafikonról: csábítóan rendben vannak az arányok és a hullámok, a jelölések, de mi van, de nagyon nincs diagonál formája, annyira szépen közrefogja a párhuzamos trendcsatorna, amit csak ritkán látni. Végig teljesen azonos személyiségjegyekkel rendelkezik, teljesen konstans a volatilitás. Bennem az merül fel, hogy valami hiányzik erről a chartról és mi pedig csak abból dolgozunk, amit látunk.

      A másik, ami eszembe jut, hogy van egy nagy A és B hullámunk, egészen pontosan [a] és [b]. Utána mi kell? Egyetlen párhuzamos trendcsatornát alkotó arányos [c] impulzus. Ez tulajdonképpen akkor teljesen rendben van, csak túl egyenletes és sima, ezért keressük benne a csavart, duplagondoljuk, túlbonyolítjuk, miközben mindenre ott a válasz, de kivételesen pofon egyszerűen.

      Törlés
    2. Laci,ha úgy gondolod, hogy egy rossz elemzés is tud tanulságos lenni, akkor felőlem maradhat, legalább lesz majd lehetőségünk utólag elemezni, hogy hogyan kellett volna, de mondom én az Ed. preferálom.

      Törlés
  105. Én egyre inkább fordítva vagyok ezzel. Már kevésbé hatnak rám mások elemzései. Inkább csak elgondolkozok rajtuk, boncolgatom. Persze, ha logikus az elemzés (egészben, vagy egy része), akkor beépítem a saját elképzelésemben, vagy akár félre teszem a sajátomat.

    Ami számomra szükséges, hogy napi szinten foglalkozzak egy termékkel, folyamatosan kövessem, mert ha nem, akkor kiesek a zónából. Így vagyok mostanában az EU-val, ezért azt nem is nagyon kereskedem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen-igen Brikka, ez a ráhangolódás nekem is egyre fontosabb lett az évek alatt, lehet belőle előny, + emellett érdekes és hasznos néha minden jelzést letörölni a grafikonról és 0-ról újrakezdeni a rajzolgatást. Ez a kétféle perspektíva szükséges, hogy egyensúlyban maradjon a kép, amit a piacról alkotunk. Ugyanígy a bottom up, top down megközelítés felváltva alkalmazását is ajánlom.

      Törlés
  106. sziasztok !
    Már nagyon túl húztak mindent,én úgy látom ,hogy már a csapból az folyik itt a további menetelés felfelé.
    Azok akik eddig omlást várták már nem látják a fától az
    http://kephost.hu/share-F038_4F23F8CB.html

    VálaszTörlés
  107. Szia,

    Lehet, hogy igazad van. A csúcs szépen illeszkedik a vonalra. A piac majd úgy is eldönti mit és hogyan akar.

    Annyit azért tegyünk hozzá, hogy az többször elhangzott, ha letörnek a támaszok, akkor az valószínűleg azt jelenti, hogy a felfelé korrekció véget ért (Cimbali ki is emelte ennek a kulcsfontosságát a postban szereplő rajzon és hozzászólásoknál is). Attól, hogy előjött több alternatíva, elképzelés, erre azért szerintem mindenki figyel.

    VálaszTörlés
  108. Szia Károly,

    egyetlen kósza kérdés: nem zavar hogy C/1/3 rsi-je erősebb, mint C/3/3,aminek elvileg a legkraftosabbnak kellene lennie?

    üdv.,
    timmy

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. http://screencast.com/t/upgbMfr8K

      http://screencast.com/t/3tbz6US2d

      Törlés
  109. De zavar, H 4-en Ld és most kombináció korr.

    VálaszTörlés
  110. károly ,kérlek egy két szóval elemezd .mire véled a juro erősödését .mert napról napra magasabbra rakod a +. köszi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia !
      Mi itt inkább TA alapján kereskedünk, én nem várok euró erősödést , az egy dolog, hogy mondjuk H1-en egy dzz v, tzz. korrekciót látunk, de e fölötti Tf.-ek egészem W1.-ig bearisek.
      Inkább azt a helyet keressük, ahonnan beülhetünk egy hosszabb shortba, és ez az indexekben is igaz.
      Hogy milyenek a fundamentumok ehhez nem szólnék hozzá inkább, azt majd a piac így vagy úgy árazni fogja

      Törlés
  111. http://vilaghelyzete.blogspot.com/


    A figyelmeztető jelek mindenhol láthatóak, nem kell egyéb, mint nyitott szemmel járni, hogy észrevegyük őket. Nem telik el úgy nap, hogy ne jelentené ki egy újabb neves szakértő, hogy komoly gazdasági válság van készülőben és fel kell készülnünk a legrosszabbra. Szerdán ezt maga a Világbank tette meg egy igen ijesztő figyelmeztetés formájában.Jelentésében a Világbank jelentősen csökkentette 2012-re szóló GDP növekedés előrejelzését, arra figyelmeztetve, hogy Európa egy pénzügyi válság küszöbén áll és a világ jobban teszi, ha „felkészül a legrosszabbra.”
    Ilyesmire nem számít az ember a Világbank öltönyös szakértőitől. A helyzet nyilván annyira súlyos, hogy már nem lehet tagadni. Andrew Burns, a jelentés egyik szerzője szerint, amennyiben a szuverén adósságválság tovább romlik, a következő válság az előzőnél is súlyosabb lesz. „A válság súlyosbodása senkit sem kímélne. Fejlett és fejlődő országok egyaránt a 2008-2009-es növekedés szintjére süllyednének.” Burns szerint „nem lehet eléggé hangsúlyozni a vészforgatókönyvek fontosságát.” Azaz készüljünk fel a legrosszabbra. Ki áll készén erre?
    Természetesen a Világbank nincs egyedül véleményével. Egy egész kórust lehetne összeállítani az összeomlásra figyelmeztető hangok- ból.
    Ezek közül a Bloomberg csokorba fűzött néhányat „Apokalipszis hogy?” című cikkében. Íme, néhány példa:

    VálaszTörlés
  112. John Mauldin, a Millennium Wave Advisors elnöke szerint: „Rákban szenvedünk, és ez a rákfajta az adósság."
    ”Mark Spitznagel, az Universa Investment-től azt mondja: „Túl sokáig tartották életben a rossz befektetéseket és a történelemből tudjuk, hogy ezek előbb-utóbb megsemmisülnek. A folyamat már 2000-ben megkezdődött."
    ”Michael Panzner a Financial Armageddon-tól ezt írja: „Az alapvető kilátások rosszabbak, mint néhány hete voltak, a pozitív európai fejlemények hiánya és a világ legfontosabb országainak gyors gazdasági hanyatlása miatt.”

    A válság lezajlását követően rengeteg ember mondja majd, hogy „ő megmondta”. Ehhez azonban nem kell zseninek lenni. Elég, ha az ember nem próbálja tagadni az egyértelmű jeleket.
    Ennek tudatában mire kellene figyelnünk?
    A következő fontos dátum március 20-a lesz. Ezen a napon derül ki, hogy Görögország ki tudja-e fizetni az esedékessé váló 14,5 milliárd eurós kötvényjárulékokat vagy csődöt jelent. (Persze az Irán ellen hétfőn elfogadott szankciók is megteszik majd a maguk hatását, úgyhogy ennek tükrében a tűzijáték előbb is elkezdődhet.)
    Görögországnak nem sok reménye van arra, hogy erre segítség nélkül képes legyen. Amennyiben meg tudják győzni az EU-t és a Valutaalapot, hogy elérhetővé tegyék a következő mentőcsomag részletet, van esély rá, hogy megállapodjanak a magán kötvénytulajdonosokkal és a csőd lezajlása „rendezett” lehet. Amennyiben valami nem a tervek szerint alakul, a csőd kaotikus helyzetet teremthet.

    VálaszTörlés
  113. pénzvilágban a legtöbb ember, így vagy úgy, de csődre számít Görögországban.

    Edward Parker, a Fitch európai, közel-keleti és afrikai ágának igazgatója szerint a görög csőd elkerülhetetlen: „Meg fog történni. Görögország fizetésképtelen, tehát csődbe fog menni.”
    Moritz Kraemer, az S&P európai szuverén besorolásokért felelős részlegének vezetője hétfőn a következőképpen nyilatkozott a Bloomberg-nek: „Görögország rövid időn belül fizetésképtelenné válik. Azt nem tudnám megmondani, hogy a jelenlegi, nem túl zökkenőmentes tárgyalások hoznak-e megoldást.”
    A CNBC Richard McGuire-t, a holland Rabobank stratégáját idézi: „Az emberek gyakran megkérdezik, hogy Görögország csődbe megy-e, ami helytelen megfogalmazás, ugyanis Görögország már csődbe ment.”
    Diane Swonk, a Chicago-i Mesirow Financial vezető közgazdásza szerint a görög csőd, „rendezetten” fog lezajlani, de a helyzet bármikor megváltozhat: „Úgy tűnik a piac elfogadta, hogy a görög csőd elkerülhetetlen és ez valószínűleg rendezetten fog lezajlani. Ez azonban egyik pillanatról a másikra megváltozhat…”

    A csődtől függetlenül Görögországban már most komoly gazdasági válság van. A kiskereskedelmi egységek 20%-a bezárt, a 24 év alatti korosztály körében a munkanélküliség 39%-on áll. Egyre több görög próbál más országba költözni, vagy legalább pénzét kimenekíteni, amíg lehet.
    Michael Fuchs, Angela Merkel pártjának helyettes vezetője a következőket nyilatkozta: „Nem hiszem, hogy Görögországot, jelenlegi állapotában meg lehetne menteni.”

    VálaszTörlés
  114. ermészetesen Görögország nincs egyedül.
    Olaszország gazdasága összehasonlíthatatlanul nagyobb Görögországénál, így egy esetleges olasz összeomlás az egész világra nézve beláthatatlan következmé-nyekkel járna.
    Az olasz jegybank komoly válságot jósol az országnak 2012-re. A bank elnöke néhány napja kiadott sajtónyilatkozatában a következőket mondta: „Az olasz gazdaság középtávú kilátásai rendkívül bizonytalanok és közvetlen kapcsolatban vannak az eurózóna adósságválsággal.”
    A munkanélküliség az olasz fiatalok körében soha nem volt még ilyen magas és a gazdaság szinte valamennyi ágazata a lassulás jeleit mutatja.
    A legnagyobb probléma mégis az olasz államadósság. Ha hozzáadjuk a hamarosan esedékessé váló adósságokat, amelyeket az olasz kormány kénytelen lesz átütemezni 2012 során, a költségvetési deficithez, az összeg az olasz GDP 23,1%-át teszi ki.
    Eredetileg arra számítottak, hogy az európai gazdasági gondok csupán néhány országra korlátozódnak, mostanra azonban egyértelművé vált, hogy ennél súlyosabb a helyzet.
    Gerald Celente, a Trends Forecast alapítója az ABC Ausztráliának nyilatkozva elmondta, hogy szinte egész Európa válságban van: „Aki Görögországban él, gazdasági válságban él, aki Spanyolországban él, gazdasági válságban él, ahogy Portugáliában is,” mondja Celente. „Aki Litvániában él fejvesztve rohan a bankba, hogy kimentse a pénzét, mielőtt az igazi rohamok megindulnak. Válság van. Válság van Magyarországon és Kelet Európa nagy részén, Romániában és Bulgáriában is. Hihetetlenül sok országot elért már.”
    Az aggasztó hírek hullámokban érkeznek. Néhány példa:

    A gyártási tevékenység öt hónapja folyamatosan esik az eurózónában.
    A német gazdaság valójában zsugorodott 2011 negyedik negyedévében.
    A spanyol gazdaság úgyszintén zsugorodott a negyedik negyedévben.
    A rossz hitelek 17-éves, a munkanélküliség pedig 15-éves rekordot döntöttek Spanyolországban

    VálaszTörlés
  115. Vajon ezek a gazdasági gondok az Egyesült Államokat is érinteni fogják?
    Természetesen. A mai globális gazdaságban minden mindennel összefügg. 2008-ban a válság a Wall Street-ről indult és az egész bolygó gazdaságát padlóra küldte. A következő válságnál sem lesz másként.
    Az egyetlen különbség, hogy most az USA már eleve gyenge lábakon áll és az adósság-gondok is komolyabbak, mint az előző válság kirobbanásakor. 2008-ban az USA államadóssága éppen átlépte a 10 000 milliárd dollárt. Most, kevesebb, mint 4 évvel később már a 15 000 milliárd dollárt is meghaladta.
    Mi lesz, amikor további bankok mennek csődbe vagy tovább nő a munkanélküliség? Honnan vesznek pénzt a bankok kimentésére és az új munkanélküliek megsegítésére?
    Egyesek szerint a szocializmus a válasz, de ha jól belegondolunk az Egyesült Államokban már most is szocialista népjóléti állam alakult ki. Nehéz elhinni? Pedig jelenleg az amerikai lakosság fele részesül valamilyenfajta állami segélyben. A következő válság során ez az arány még magasabb lesz. Aki nem akarja az államra bízni sorsa alakulását jól teszi, ha felkészül a nehéz napokra. Ha már a Világbank is válságra figyelmeztet, tudhatjuk, hogy kevés az idő.
    Sajnos az emberek többsége csak azt hiszi el, amit el akar hinni. Nem akarják elfogadni, hogy az előzőnél is súlyosabb gazdasági válság jöhet, ezért teljesen felkészületlenül éri majd őket.

    VálaszTörlés
  116. http://www.youtube.com/watch?v=WFP-2_iDYMU&feature=related

    VálaszTörlés
  117. Na még egyszer az ajróról, de előtte egy kis elméleti rész a kombinációs korrekcióról, és abból is a tripla hármasról (W+Y+Z).
    Tripla hármas:
    zz x flat x flat
    zz x flat x háromszög
    flat x flat x flat
    flat x flat x háromszög

    Ha jó a számozásom akkor az E/U H 1- en eddig láttunk az zz x flat x és vagy hsz, vagy flat ., én a hsz-es verziót tettem föl.

    http://screencast.com/t/1lCi6DDecd

    VálaszTörlés
  118. sentiment chartot megtaláltam: http://kepfeltoltes.hu/view/120129/sentiment_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    Csak azért raktam be mert erre gondoltam, remélem nem gond.

    VálaszTörlés

Rendszeres olvasók

Alakzatok bar grafikonon

ALAKZATOK AZONOSÍTÁSA

Prechter könyv

Kötvénybaj

Europai válogatás

A Mánia vége

Alapleckék

Magunk döntsünk

Diverzifikáció?

FOREX video

10 piaci tévhit

Mítosz a Fed körül

8 könyvrészlet

Theorist '09. nov.

15 írás ill. video a hitelválságról

Mozgóátlagok

Címkék

200 SMA (3) AAPL (2) adósság (5) Amibroker (2) André Kostolany (1) arany (4) aritmetikus (1) Barack Obama (2) báziscsatorna (4) belső nap (1) Ben Bernanke (1) Birger (1) Bollinger (1) Brikka (1) BUX (6) carry-trade (1) CFD (1) Charles Collins (2) Charles Dow (1) Club EWI (18) Conquer the Crash (2) csorda (4) csordaszellem (5) csúzli (3) DAX (6) defláció (4) depresszió (8) deviza (13) diagonal triangle (6) Dick Diamond (2) divergencia (4) DIX (1) dollárerősödés (12) double key reversal (2) Dow Jones (36) dupla hármas (7) dupla kulcsforduló (3) E-mini future (46) ék (8) Elliott magyarul (7) Elliott Wave Principle (9) Elliott Wave Theorist (9) Elliott-ciklus (18) előfizetés (8) elsődleges trend (12) ending diagonal (10) erősödő dollár (4) EURHUF (1) EURJPY (1) eurozóna (3) EURUSD (30) evening star (1) expanded flat (9) extension (12) extrém ármozgás (1) ezüst (3) FED (8) fej-váll alakzat (8) Fibonacci (33) flash crash (8) flat (17) Forex (6) Fotex (1) földgáz (1) fraktál (11) FTSE (1) Futures Junctures (4) GBPJPY (1) Goldman Sachs (3) Görögország (3) Hang Seng (1) háromszög (20) hatékony piac (2) hope (2) hullám személyiségjegye (11) infláció (1) inside day (1) IOU dollárok (1) Japán (3) Jason Farkas (2) Jeffrey Kennedy (11) jelzálog (2) Kína (3) kollektív hangulat (8) kombináció (10) korrekció (20) könyvajánló (4) kőolaj (1) kötvény (1) külső nap (1) leading diagonal (1) lineáris gondolkodás (3) logaritmikus skála (1) MACD (5) Mandelbrot (1) megnyúlt hullám (2) mérés (6) Minyanville (1) momentum (8) Morgan Stanley (1) mozgóátlag (3) munkaállomás (1) Nasdaq (28) Newsweek (1) NFP (4) Nikkei (2) Nonfarm Payrolls (3) nyersolaj (2) NYSE (4) opció (1) óriás szuperciklus (14) OTP (3) outside day (4) pánik (6) pit noise (1) Ralph Nelson Elliott (8) regular flat (3) remény (4) Robert Prechter (28) RSI (11) Russel (3) short (3) Short Term Update (3) slingshot (4) social mood (5) Socionomics (6) SP500 (107) spirál (2) SPY (55) Steve Nison (1) Stochastic (1) Stocklandyard (2) stop loss (2) szándékos csőd (1) szentiment (1) szignálvonal (1) szójabab (2) tananyag (25) Thomas Bulkowski (1) throw-over (2) tovahaladó háromszög (4) trendcsatorna (22) trendvonal (2) tréningprogram (12) túladott (5) túlvett (5) TWS (1) USD (14) USDCHF (1) valószínűség a tőzsdén (3) Vancouver (3) Venezuela (1) vertical spread (1) vezérlőelv (8) Wyckoff (1) XLE (1) Zaner (4) zigzag (35)