AZ ELLIOTT WAVE INTERNATIONAL AJÁNLÁSÁVAL:

Oldalak

2012. február 6., hétfő

SPX ábrák és Elliott-i filozófia

Az indexek emelkedése változatlanul egy alacsony volatilitású, meglehetősen szabályos csatornában halad. Ez még önmagában semmit nem változtatna a korábbi elképzeléseken, hiszen nagyjából annyit tesz, hogy a december 19-ről felfelé tartó emelkedés valóban egy impulzus és még egyelőre nem is aránytalan. Azonban mivel a mérete jelentősen meghaladja az eddig [a]-nak titulált november végi emelkedő szakasz hosszát, miközben a momentum továbbra is bullish területeken tartózkodik, ezért felmerül a kérdés, lehet-e ez a szerkezet már november 25-ről impulzív ötös. Vagy még távolabbról? Ezen kérdések jegyében készültek a mai rajzok.

Mivel azonban az emelkedés még mindig elmarad a 162%-os Fibonacci szinttől, még mindig belül van a [c] = [a]*1,618 arányon, ezért hiba lenne végérvényesen lesöpörni a múlt héten közölt változat távolabbi összefüggéseit. Olyannyira, hogy noha ma végigmegyünk a következő 1-1,5 hónapra bullish képet mutató lehetőségeken, a sorrendben első ábra, az első szcenárió erejéig még mindig azt vigyük tovább, amit az elmúlt két hét bejegyzései is tartalmaztak.

A "Végül is" [link] ábránál abban maradtunk, hogy ha a különböző trendszintek SPX 1303-1278-as kritikus szintjeit magába foglaló zónában elakad a múlt héten az esés, akkor bármilyen szép és merész is volt a rajz, nincs igazam vele, mert újabb csúcsok következnek. Elakadt 1.300-nál, és következett 1.345. Akkor tehát 1.300 lenne a hiányolt négyes hullám? (iv)-es valóban lehet, de legalább 1 trendszinttel alacsonyabb rendű, mint a decemberi esés, vagyis nem tartoznak össsze.

Készíthető azonnali bearish változat, amely sem időben nem visel már 2 napnál
többet északnak, sem pedig pontban nincs mozgástere 1351-1356 felett.

Elliott rendszere a gondolkodás rendszere és nekem filozófia nem kereskedési módszer és épp csak úgy nagyon módjával előrejelzési eszköz. A kereskedési setup-okat definiáló módszer az, amit japán gyertyákból, vagy indikátorokból, vagy támasz-ellenállások rajzolgatása alapján, vagy kitöréses technikákkal, vagy azt sem bánom, ha fekete doboz algoritmus alapján a kockázatkezelési módszeredet is mellé helyezve a kereskedési terved leírásában meghatároztál. Elliott hullámaival a kontextust és az arányokat derítjük fel, amire viszont a felsoroltak egyike sem képes. Vannak például objektív ismérvekkel fellelhető, kiváló triggerek, vagy szignálok amelyek alkalmazását egy-két nap alatt egész jól el lehet sajátítani. Viszont melyik irányba keresd őket, mit várj tőlük, egyáltalán milyen piaci karakter erősítheti meg a kereskedési setup-od helyességét, mi az az összefüggés, ami alapján eldöntheted, hová tedd a stop loss megbízást? Ez az, amit Elliott ad, ami nélkül nehéz a kereskedés.

A kontextus nem egy homályba vesző valami, akár a fenti ábráról is pontosan leolvasható és egész kézzelfogható információkat ad. Ha az SPX árfolyam 1.331 felett van, akkor még ez a bear változat is bullish, az intraday long jelzéseket veszed akár célár nélkül, mert nagyobb timeframe támogatásod van hozzá, ha 1.300-1.331 között van az árfolyam, akkor mindkét irányra gyúrsz, de csak célárazásos módszerrel. Ha 1.300 alatt járunk, akkor csak az intraday short jelzéseket adod, egyelőre inkább célárazva, mert a magasabb trendszintek csak 1.276-1.274 zárás alatt kezdenek medvére váltani, tehát totálisan hiányzik a nagyobb idősík támogatása. Amíg az utóbbi szint el nem esik, addig napon túlra nem cipelsz short pozíciót.

Az április-májusi tréningprogram címe Kerülj Előnybe!, ami a világ legnagyobb kaszinójában egy kereskedő céljának összefoglalása lehet két szóban. A megvalósításhoz az eszköz az alcím: Kontextus, momentum, szignál. Az iménti bekezdés azt szerette volna szemléltetni, hogy miért foglalkozom Elliott hullámaival és mit keres a kontextus a program alcímében. Szerdán estig lehet a korán jelentkezők akár 40%-os kedvezményt nyújtó időszakát kihasználni. Részletek [itt].

Az arányosság dolgát most nem fejtem ki, már az iménti kitérő nélkül is épp elég hosszú lenne a post.

A következő lépésben nézzünk bullish értelmezési lehetőségeket, amelyhez első körben mozdítsuk el a december 19-i mélypontról a [b] jelölést:

A novemberi minimumról induló impulzus problémája:
nem fér el ide

Azért érdemes ezt a húzást megpróbálnunk "beméretezni", mivel az RSI nem támogatja egy jelentős forduló 1-2 napon belüli bekövetkezését. Vannak ugyan divergenciák, de nem közeli fordulatot, hanem közeli pihenőt, korrekciót jeleznek. Az ES grafikonján például 73-as, az NQ-nál 76-os, a TF-nél 81-es szinteknél járunk, aminek egy szuszra letörése már túl nagy vállalás lenne a medvének. Nagyon elkel ide az a plusz egy [iv]-[v] szving, ami lassítja a trendet és eltart február végéig.

Igen ám, de milyen célszintek vannak ebből második változatból?! Az igazán jó Fibonacci tömörülés 1.376-1.378-nál van, sőt még magasabb szintek jönnek képbe, bőven a nyári és a májusi csúcsok felett. Ha pedig 1371 fölé kerül az S&P500 cash index, akkor azzal lőttek a Minor szintű Y, vagy C és az Intermediate (2)-es jelölésünknek, mert kettes hullám nem korrigálhat 100% felett. Az ábrán ezért húztam át pirossal ezeket a lehetőségeket. Vagyis nem elegendő csak ennyire belenyúlnunk az értelmezésbe. Lehet azért jó ez a második ábra, de nagyon kicsi az esélye, most előre mondom, nálam az utolsó helyen van a rangsorolásra érdemes szcenáriók között.

Tovább kell ezért lépnünk. Hogy időben meddig módosítsunk, az már a közös munkánk Károllyal. Az egyik, ami felmerült egy 1-2-[i]-[ii] az októberi mélypontról, ami azért nem eredményez évekig tartó bika piacot,sőt a 2007-es csúcsokat sem veszélyezteti, de egy jó darabig még kitart a Primary [C]-n belül. Íme az első vázlat róla:

Akkor már jobb ha messzebbről gondoljuk újra és akár a tipikus
flat 'b', vagy mély 'x' hullámokra jellemző korrekciós szintekre is számítunk.
2009 márciusáról naposon a dupla zigzag változat

Lehet még ezt a változatot tovább finomítani, mert a négy trendmozgató Intermediate szintű (A) és (C) hullám közül egyik sem diagonál, ami elég ritka egy dupla zigzag előfordulásban. Ettől független nem kizárt, mert gondolatom szerint akár ciklus szintű b hullám is lehet a 2009 óta tartó rally, az pedig 'b' hullám sajátosság, hogy nem tiszteli a vezérlőelveket. Mégis egészségesebb lenne egy ending diagonál végződés, ezért az októberi minimumról adjunk komoly hitelt Károly alábbi változatának az iménti dupla zigzag alakzatról:


Ez a változat akár márciusban is véget érhet, ugyanis sokat spórol nekünk az idővel, lévén nem kell bele annyi 4-5, illetve ami 4-es szükséges az nem kell hogy oldalazó legyen, jó lesz egy gyors zigzag is, még az eggyel korábbi változatnál időigényes háromszögekkel, flat korrekciókkal kell számolni a trend alacsonyabb szintjein. Ehhez kapcsolódik egy fontos kitétel, ugyanis az ékelődő ending diagonál esetén a 4-es hullám nem lehet hosszabb a 2-es hullámnál, vagyis itt 133 SPX pontnál, viszont lehet mély és éles, ami átfedésbe kerül az október 27-i csúccsal. Egyelőre nem tartunk még itt, most csak rögzítjük ezt az információt a későbbiekre.

127 megjegyzés:

  1. Károly, azt hiszem a sarokkövek ezzekkel az ábrákkal a helyükön vannak, nyilván nem tértem ki további alváltozatokra, pedig nekem is van belőle. Kibeszéljük még azokat is.

    VálaszTörlés
  2. Szia Cimbali,

    Köszi a frissítést.

    Mit gondoltok erről erről rövidtávú long set-up lehetőségről:

    http://kepfeltoltes.hu/view/120206/FEB06_SPX_M30_2_www.kepfeltoltes.hu_.png
    - (i) és (iii) csatornáját párhuzamosan rámásoltam a (ii)-re.
    - iv-es fibo 23.6 környékén lenne.
    - Stopot az (i)-es szintjére raknám,
    - ideális célár 1354 lenne /(v)=(i)/

    Viszont még várnék ezzel a variációval, mert benne van a pakliban, hogy a(iv)-es időben megnyúlik (váltakozás), (ii) gyors, és mély volt. Ezzel MACD-on kialakulhatna egy biztosabb divergencia (eddig csak M15-ig jelent meg szebben).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Károly,

      Arra gondolsz, amit a fenti hozzászólás második felében írtam, vagy a régi nagy flat verziómra?

      Törlés
  3. Tegyük akkor ezt a "szisztéma" kérdést a helyére, mert nincs ott. Te magad egy múlt évi blogbejegyzésben (Sóbiznisz - 2010. augusztus 8.) engem idézve ezt írod:

    ***

    "Lassan már vagy két hete, amikor egy pillantást vetettem a 1012 fórum topic-ra és megragadta a szememet egy hozzászólás, amit ezúton a mai bejegyzésem felvezetéséhez kölcsön is veszek Szarvasvadásztól:

    "Az én felfogásom szerint nem is a naaagy jövendölés a legfontosabb az Elliott elméletben. Ezért nem érdekel annyira a 10-20 éves előrejelzés (amelyet ugyan jó tudni, de számomra megjátszhatatlan - lehet, meg se érem)... Nekem elég a kisebb-nagyobb trade setup-ok felfedezése, amelyek jól megjátszhatók ...Minuette, Minute és Minor hullámszinten (=időtávon, párnapos/párhetes és hónapos időtávokon)."

    Hát ez az! Vadásznak nemcsak igaza van, de a fenti gondolatát érdemes egy kicsit ízekre szednünk, mert fontos és aktuális tanulságot hordoz a "mire fókuszáljunk, ha Elliott hullámait követjük"..."

    ***

    Az Elliott elmélet azzal, hogy képes trendet/countertrendet meghatározni (EP), trendfordulót valószínűsíteni, célárat valószínűsíteni (TP), és pontosan megmutatni azt, hogy hol dől meg a feltételezett folytatás (SL), implicit módon egy kereskedési rendszer alapját írja le: pontosan megmutatja, hol alakul ki potenciális belépési pont, hová kerül hozzá a stop és hol érdemes majd profitot realizálni. A money management és pozíció-méretezés nyilván nem része, de miért is lenne? Azt tedd hozzá te.

    Maga Kennedy pl. úgy fogalmaz az egyik könyvében, hogy "...I've noticed that although the Wave Principle is highly regarded as an analytical tool, many traders abandon it when they trade in real-time - mainly because they don't think it provides the defined rules and guidelines of a typical trading system... although the Wave Principle isn't a trading "system", its built-in rules do show you where to place protective stops in real-time trading..."

    Abban bizonyára egyetértünk, hogy Kennedy könyvei éppen arról szólnak, hogyan "kerüljünk előnybe" a piacon az Elliott elméletre épülő praktikák alkalmazásával a "trading opportunity"-k felismeréséhez (pl. How to spot trading opportunities c. könyv), a "A KERESKEDÉS-t", mint célt szem előtt tartva. Avagy színtiszta Elliott elméletre épülő, kereskedési praktikákról ír, szemléletes példákkal illusztrálva.

    Robert Balan pl. "egészen odáig merészkedik", hogy az "Elliott Wave Principle - Applied to the foreign exchange market" c. könyvében a 6. fejezetben majd' 40 oldalon keresztül részletesen bemutat egy Elliott elméletre épülő kereskedési szisztémát "A Typical Elliott Wave Trading Plan" címmel.

    Valószínűleg azért beszélünk el egymás mellett, mert számomra a kereskedés a cél ezzel az elmélettel, ez a blog pedig nem erre, nem a kereskedés hatékony támogatására van kihegyezve. Ez természetesen nem baj, de valójában erről beszélünk.

    Aki az Elliott elméletre épülő kereskedési szisztémát szeretne kialakítani, annak javaslom, hogy olvasson Kennedy könyveket és kezdje el kipróbálni/alkalmazni a praktikáit és pár hónap alatt helyére kerülnek a dolgok. Aki elemezni szeretne, az pedig elemezzen, mindkettőnek megvan a létjogosultsága.

    szarvasvadasz

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem pedig nincs elbeszélésről, mellébeszélésről szó e tekintetben.

      Éppen példa a fenti bejegyzés a sokféle lehetőségre, amit a Wave Principle megenged. Egyik számozás sem hibás, mégis mást mondanak. Nem baj, fejben felkészültem mindegyikre, tudom melyik alapján milyen karakterű mozgásra számítsak, nem ragadok le. De eddig a pontig ez még csak elemzés. Az már átvezetés setup felé, hogy Elliott pontosan, objektíven meghatározza az egyes szcenáriók érvényességi határát. Angolul a point of ruin tekintetében nincs mellébeszélés, mindig tudod mi a kritikus szint. Sőt elvileg gyakran további setup paraméterek is kinyerhetők, szerintem például amikor a risk:reward számításon túl szükség van célárra a limit-es célárazáshoz, akkor kifejezetten jó dolog a jelöléseink alapján elvégezni az arányosításokat.

      Igen ám, de hol van a timing, az időzítés? Az Elliott-i be- és kilépők messze nem adják az optimumot e tekintetben. Nekem kell valami, amivel elérem, hogy pontban közel legyen a szint, ahol eldől, megállja-e a helyét a setup, vagyis a közelben tudom elhelyezni a stop loss-t. Viszont nemcsak ez a valami kell, hanem az is, hogy tudjam nemcsak pontban dől el a harc itt a közelben, tehát kicsi a kockázatom, hanem időben is itt van. Kifejezetten szeretem az olyan belépési pontokat, ahol azt is tudom, hogy három gyertyán belül itt mutatkoznia kell annak, amit várok. Ez az időben is legyen közeli kritérium azért fontos, mert minden gyertya új információ, valamelyest hozzáad a képhez, és megnyithat új szcenáriókat, amivel engem döntésre kényszeríthet, miközben minden döntés hibázási lehetőség.

      Az időzítés kérdésre találtam ki az árfolyam, a momentum és a volatilitás összefésülését, amelyeknek ugyan helye van Elliott rendszerében, beszél róluk, de pl. a momentumra vonatkozó vezérlőelvek nagyon keveset mondanak, nem elég konkrétak. Ezért használom az RSI-t, vagy használod te az MACD-t. Én legtöbbször 1, 3, 5 perces chartokat üzők te pedig órás, vagy annál magasabb idősíkokat. Mindegy időzíteni kell, de pusztán Elliott-ból nekem nem O.K.

      Ezért a tegnapi bejegyzés szerkezete, ami a gondolatsort mutatja, hogy mit nyerünk ki egy elemzésből a setupra vonatkozóan. Persze valamilyen szinten minden filozófia egyéni és különböző, pont ez a fontos, hogy a sajátod legyen, sőt magad legyél az.

      Törlés
  4. Brikka, igen erről szól a setup, bár nekem kerek 1336-nál van a 23,6 és simán szóba jöhet 1330, azaz a 38,2%. És az is igaz, hogy érdemes figyelni az arányokra, ugyanis igencsak elhúzódhat a (iv)-es hullám. Szóval nincs mit hozzátenni csak figyelni a momentumra és keresni a triggert. A legnehezebben megválaszolható kérdés, hogy mennyi időre van szüksége a negyedik hullámnak.

    VálaszTörlés
  5. Eur/Usd H1

    http://screencast.com/t/4lIaaJizyh8F

    VálaszTörlés
  6. Eur/Usd M 15

    http://screencast.com/t/CMoX1ScMRvi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Károly, én nem állnék be a rajzod szerint előre shortba. Gondold végig, van-e akadálya annak jelenleg, hogy 1.3166 fölé menjen a PA és ha megtörténik, milyen üzenete lenne ennek?

      Törlés
    2. Károly, megfejtetted már, miért írhattam a fentieket tegnap (persze lehet, hogy az egy már korábban megnyitott short volt és nem limit megbízás, majd elmondod, ha akarod)?

      szarvasvadasz

      Törlés
  7. Szia Károly,

    Érdekes a rajz. Szerinted benne van a pakliban, hogy zöld c maga ED lesz, és M15-ön látható sárga 2. lenne a 4. alhulláma?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. zöld C-re egy durva impulzust várok,
      tudom kicsit értelmezhetetlen a chart mert kellene még hozzá H4, és D1 kontextus amit régebben tettem föl (nem tudom meg van-e még a képfeltöltőmben)

      Törlés
    2. E/U W 1 séma

      http://screencast.com/t/PBZhihOLmq

      Törlés
    3. Szia brikka!

      Most vettem észre, hogy nem reagáltam a 2-es, 4-es kérdésére. Igen lehet (ne) az ajrón, de a dollárindexen csak exp. változatban. Ettől még az egész scenárió nyugodtan lehet, hogy kuka...

      Törlés
  8. És benne van, hogy az indexekben ennek a iv-es oldalazó szenvedésnek még csak a fele ment le.

    VálaszTörlés
  9. E/U M 30

    http://screencast.com/t/ua7hycExl

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor jöjjön egy kis "nagyjából" gyakorlat, M15 és M30 TF-eken. A már meglevő Elliott ismereteitek alapján első ránézésre mire következtettek a képeken látható infók alapján (anélkül, hogy nagyon elvesznétek a számozás rejtelmeiben és amíg még aktuális a story ;-))?

      EU spot M30:
      http://www.4shared.com/photo/TfOezgZv/EU_m30_120207_nc.html

      EU spot M15:
      http://www.4shared.com/photo/uvPZV2EB/EU_m15_120207_nc.html

      szarvasvadasz

      Törlés
    2. P.S.: Tom Williams azt írja a "Master The Markets - Taking a Professional Approach to Trading & Investing by
      Using Volume Spread Analysis" c. könyvében, hogy

      "...To use a chart without volume data is similar to buying an automobile without a gasoline tank..."

      Az Elliott elméletet gyakorlatban használóknak három barátja van: a PA (price action), az idő és a forgalom (a spot forex charton látható forgalom ugyebár nem igazi forgalom, inkább hívjuk aktivitásnak és a broki ügyfelei által generáltra korlátozódik, de azért indikatív ez is). Minden egyéb megjeleníthető információ az árfolyamból származtatott.

      A negyedik barátot úgy hívják, hogy Jeffrey Kennedy ;-)

      Törlés
    3. Szia Vadász,

      ahol azt írod, hogy "piros ? vagy fekete ?" ott lehetséges, hogy egy alakzat véget ért, de mivel:

      M30 végén fekete "?"-nél lehetséges hook van, M15 vége ezt megerősíti, ha M15-ön felmegy piros "?"-ig akkor magasabb hullámszinten az alakzat még nem fejeződött be, és esetleg egy háromszög formálódhat,.

      Erre gondoltál?

      Törlés
    4. Na visszaértem, igen a háromszög még egy lehetséges megoldás, de igazából odáig lenne jó eljutni "következtetés" címszó alatt, hogy ismerve a nagyobb kontextust, az Elliott elméletben jártas szemetekkel
      1. láttok-e potenciális set-upot a képen (akár mindkét irányba)?
      2. ha igen, hol lépnétek be és miért?
      3. ha igen, hol lenne a célár és miért?
      4. hol zárnátok, ha kiderül, hogy másfelé akar menni a piac?

      Még van egy kis idő ;-)

      szarvasvadasz

      Törlés
    5. P.S.: az is egy eset és OK, ha esetleg az a következtetés, hogy nem lépne be a piacra - ezért és ezért.

      szarvasvadasz

      Törlés
    6. szia Vadász,

      1,32felett lépek be short pozival ez első stop szint1,3233 /27.ei csúcs/ ha ezt átlépi akkor lehet még expanded flat..
      folyamatosan figyelem a divergenciát illetve azt h a momentum ne nőjje ki magát a bearish csúzliból. ha kinövi a csúzlit és nincsen divergencia akkor szarul gondolkodtam és felfelé megyünk?? persze lehet h megbuktam.. :-))))

      jeffrey-től szoktad nézni a daily futures juncture-t v csak olvastál tőle??

      üdv.,
      timmy

      Törlés
    7. Brikka, ha már a potenciális háromszöget "nagyjából elvek mentén" megfejtetted, megtennéd, hogy "nagyjából" felrajzolod pl. M30-H1 TF-en, hogy ha háromszög lesz, a jelenlegi Elliott ismereteid alapján hol lépnél be a piacra (EP), hol lenne a minimális targeted (TPmin), hol lenne a stoppod (SL) (aztán majd megbeszéljük, ha van érdeklődés rá).

      szarvasvadasz

      Törlés
    8. timmynek: csak kereskedési gyakorlati módszertant olvasok/tanulok tőle.

      szarvasvadasz

      Törlés
    9. timmynek: nálam "megbuktál" három okból:

      1. amiket írsz, ha jól látom nincs szinkronban a Károlynak linkelt lenti képeden levő jövőképpel (azon valami ED van, jóval lejjebbről, arra utalva, mintha abban gondolkodnál).

      2. másrészt nem derül ki, Elliott szerint miért 1,32 felett (hol is pontosabban?) lépnél be short pozival (vagy egyéb más, az Elliott alapú elemzésed helyességét megerősítő akármilyen "jel" miatt)?

      3. hiányzik a rajz ;-)

      Törlés
    10. szia Vadász,

      köszi az egyest :-)! sztem nem olvastad végig amit Károlynak írtam... egy 3 nappal ezelőtti ábráját vettem elő amin ő már komlettnek vette nagy A-B-n belül az A, B-t.
      a logika sztem jó volt csak a B lett komlexebb, ami talán a mai nap a helyére kerül/t/.. hogy tradelném le ez volt a kérdés..ha B továbbmegy A kiindulópontján akkor az expanded flat /erre írtam h sanszos/ én ezt 1,3275 ig nézném utána már gyanakodnék. ha meg nem expanded akkor A kiindulópontjára teszem a stoppot.
      Ha készen van B akkor lefelé kb fib 50-ig várom C-t .

      timmy

      Törlés
  10. Szia Károly,

    http://screencast.com/t/FgtOVkEV9Bee

    a régi logikádnak teljesen megfelel az új kép csak a zöld B B hulláma /a sárga B/ lett egy kicsit komplexebb..
    zöld B célára nálam 1,325körül a zöld C / ami egyben a nagy B /nálam még mindig X :-)/ pedig 1,288-1,293 körül

    üdv.,
    timmy

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagy a csend, nézzük akkor timmy konkrét jövőképét, hátha így könnyebb lesz: timmy, tételezzük fel, hogy kereskedni szeretnél, és azért fektettél munkát és készítetted ezt az elemzést, mert a benned kiérlelt kontextus alapján számodra ez jelenleg egy valószínű várható folytatás.

      A képed alapján hol alakul ki számodra egy set-up, hol lépnél be a piacra (és miért ott), hol lenne a minimális célárad (miért ott), és hol lenne a stoppod (ahol megdől ez talán a legkönnyebb), és elvetnéd ezt a set-upot vagy meglépnéd?

      Ui.: nem provokációnak szánom, őszintén érdekel a válasz (remélem, mást is).

      szarvasvadasz

      Törlés
    2. egyszerre írtuk nem láttam a Tiéd de pont válaszolam.. :-) lehet h hülyeség persze!!

      timmy

      Törlés
    3. timmy, tedd már meg, hogy rárajzolod a képedre az alábbi jelölésrendszert alkalmazva:
      1. piacra lépés jelzése: egy 10-20 bar szélességű vízszintes vonal, a végéhez írva EP (vonal és a szöveg színe legyen mondjuk világoskék)

      2. minimális célár jelzése: szintén egy ugyanolyan vonal + a végére TP1 (esetleg TPmin), ezek legyenek zöldek (ha van TP2-re elképzelés, hasonlóképp feltüntetheted)

      3. stop jelzése: szintén vonal + SL (legyen piros)

      Így mindenki számára azonnal magától értetődő lesz és kevésbé absztrakt.

      szarvasvadasz

      Törlés
    4. sajnos nem tudok most rajzolni a kép egyébként Károly régebbi képe...

      1,3218>EP>1,32
      TP1,288-1,2925
      SL 1: 1,3233 /non konzervatív/
      SL 2: 1,3275/ha exp flat lesz/ sanszos..

      jeffrey-től szoktad nézni a daily futures juncture-t v csak olvastál tőle??


      timmy

      Törlés
    5. timmy, válaszok ott, ahol kérdezted.

      szarvasvadasz

      Törlés
  11. Mivel mennem kell, este 8-ig adok időt az érdeklődők számára (már nem baj, ha válaszok híján közben a piac esetleg átlép rajtunk, induljatok ki a korábban általatok is publikált képekből).

    Ui:
    Ha nem lesznek válaszok, akkor abból legalább két - számotokra hasznos - következtetést lehet majd levonni. Ha lesznek, abból pedig egyet.

    ;-)

    szarvasvadasz

    VálaszTörlés
  12. üdv szarvasvadász

    Nem nagy kérésem van Én a BUX hatit 20500-ra vártam itt nyitottam pozit, stop 800-on. Te hogy látod a BUX 1212-öt

    TWER

    VálaszTörlés
  13. Időben most már arányos kezd lenni az SPX iv-es, hajszálra letesztelte Brikka 23,6%-os Fib. szintjét, ahol egyébként a cash index 15 min RSI(14) épp a tipikus bull támaszán állt meg 38-40 között. Mindebből most nem kell többet levonni, csak annyit hogy az egész iv-es, vagy a iv-es hullámon belüli első egység a [W] elkészült.
    Soha ne becsüljük alul, hogy egy négyes hullám időben meddig húzódhat.

    VálaszTörlés
  14. Eur/Usd M 15

    http://screencast.com/t/ofTZehjV5qv

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Károly! Mire rászántam magam,hogy leírom a véleményem,már fel is tetted az uj variációt.Ez már hihetőbb mint az előző,bár én azt hiszem,hogy 1,335 környékéről már nem jön lefordulás,hanem lassan tovább megy északnak,mert szvsz ez az 5 napos korrekció elegendő lehet egy 2.hullámnak.Így most jöhet a 3-as,ami hosszú lesz,időben biztosan. Szoktam tévedni!

      1-ügyű

      Törlés
    2. Szia Károly,

      az expanded flat-et A* 1,62 ig engeded menni ha jól látom, ugye?
      ez a kék bibliában :-) van leírva h az az exp.flat felső határa?

      timmy

      Törlés
    3. Szia timmy!

      Úgy tudom erre nincs köbe vésett szabály, én Cimballitól tanultam, hogy flat B max A*1,62, ha ezt meghaladja nem nézzük tovább flatra, de néha kellene még....

      Törlés
  15. Közben a Dow is kivitte a májusi csúcsát, tehát ott is szépen ugrott a nagy (2)-es jelölés a csúcsra.

    VálaszTörlés
  16. Szarvasvadász és mindenki:

    Nem voltam gépnél, úgyhogy ezzek rukkoltam elő:

    Háromszög vagy egyéb kombinációt sem zárok ki (ha három hullámban jönne le), de ezt sanszosabbnak tartom:
    http://kepfeltoltes.hu/view/120207/FEB07_EU_H1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    Annyit még hozzáfűznék, hogy running flat verzió is benne van.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Közben lassan megint lépnem kell. Éjjel visszanézek. Addig vesézzétek ki. Bár, ez még egy konkrét set-uptól messze áll. :)

      Addig még sok víz lefolyik a Dunán.

      Shortot még nem nyitnék (esetleges C hullámra), még nem fordult a trend, nincs bearish divergencia. Inkább várok.

      Törlés
    2. Vagy általánosan flat is benne van, akárcsak az index értelmezésben. Olyan bázis nélkülinek tűnik az SPX elrugaszkodás, ami miatt nem kizárt az exp. flat 'b' rakoncátlansága. Mint lehetőség számoljunk vele, de nem ez az elsődleges.

      Törlés
    3. Szarvasvadász:

      Ha a háromszög formálódott volna, akkor nagy vonalakban ez forrt volna ki: http://kepfeltoltes.hu/view/120207/FEB07_EU_M30_HSZ_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

      PA ezt a variáció kizárta, de valami ilyesmire gondoltam.

      Törlés
    4. Végül egy esetleges short set-up holnapra:
      http://kepfeltoltes.hu/view/120207/FEB07_EU_M30_www.kepfeltoltes.hu_.png

      Persze lehet máshogy zajlanak majd az események.

      u.i.:Remélem, hogy nem lesz sűrűm szükség ilyen tiltásra ;)

      Törlés
    5. Ne reménykedj :), reggel nem sokkal 7 óra előtt szokta bekapcsolni a gépét, úgyhogy folytatás hamarosan.

      Törlés
    6. Amíg élek remélek :)

      SPX: ha négyes exp. flat, akkor R1-ről le kell fordulni impulzívan.

      MACD-on szépen látszik az öt hullám. Ha látok bearish megerősítést, akkor egy rövid short pozit felveszek.

      Törlés
  17. Szia Cimbali,

    SPX a csatornáról pattant. Meg volt a ZLR is + bullish slingshot. Ez eléggé i/[v]/(v) gyanús.

    VálaszTörlés
  18. A fenti bejegyzés utolsó két ábrája és egy eddig nem mutatott harmadik (a napokban sort kerítünk rá, de ebben a pillanatban nem fontos) felé billen át a mérleg.
    Amint ez a felfelé kör véget ér, legkorábban holnaptól várok egy nagyobb korrekciót, aminek méretéből adódik, hogy mi valósul meg valójában a két ábra közül. Ha gyors 80-120 SPX pont hosszúságú éles zigzag, akkor Károly diagonálja, ha valamilyen időigényes oldalazó forma, akkor 1300-felett megáll (129x még rendben) és abban az esetben a
    http://2.bp.blogspot.com/-lm67ZDMtpkg/Ty9iEJk44hI/AAAAAAAABOI/VNk2WcRYkic/s1600/FEB3_SPX_napi_impulzus1440.JPG
    ábra az egyik lehetőség.

    Ez nem short felhívás, hanem kommentár az ábrákhoz. Ne vadásszuk egy diagonálon belüli C hullám, vagy egy impulzus 3. hullám tetejét. Annál is inkább mert a piacnak még dolga van 1350 felett. Illetve ha vicces szeretnénk lenni, akkor 1360 felett, mivel ott van Prechter stopja a shortokra.

    VálaszTörlés
  19. Eur/Usd D1

    http://screencast.com/t/b7clxSwBsED

    VálaszTörlés
  20. Eur/Usd H 4

    http://screencast.com/t/VHDJd3k05

    VálaszTörlés
  21. Prechter vs Cimballi :o)) nagy meccs lesz :o)

    VálaszTörlés
  22. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  23. Ad, nem meccselek vele, csak élcelődtem. Egyébként ő a nagy képből vezet le mindent, ami a maga vállalkozása szempontjából rendben is van, én meg a belső szerkezet olvasata alapján igazgatom a nagy képet, illetve néha le-fel iterálok.

    Szuperciklus szinten olyan bear itt minden, hogy csak na, de azt a negyedéves bontású idősíkon lehet lekövetni. Amihez olyan stoploss kellene, amire nem vagyok feltőkésítve :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :o) én is élcelődtem; de tetszik, amikor a magyar Prechter után megy be a forgóajtón és előtte jön ki :o)))

      Törlés
  24. No kollégák, igaz, hogy csak most, de végignéztem a mostanáig összegyűlt termést, Sajnálom, hogy Károly nem csatlakozott, mert elég sok "jövőképet" gyárt, jó lett volna látni, hogy mire és hogyan használná őket kereskedési célból. Brikkának köszönöm, hogy időt szánt rá és több változatot is készített, és Timmy is foglalkozott vele egy picit.

    Nincsenek jó vagy rossz válaszok, csak válaszok vannak arra nézve, hogy ki hogyan próbálja kereskedési döntéstámogatáshoz használni a saját elemzését a gyakorlatban, Elliotti elvek mentén. Valamikor a nap folyamán elmondom majd hozzá az észrevételeimet.

    Jó kereskedést mindenkinek.

    szarvasvadasz

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia vadász !

      nem tudom, hogy ez így (formailag számodra értékelhető)

      http://screencast.com/t/9e7K4VUG4M9f

      Törlés
    2. Ja és a miértek:

      belépés: a felmenő ág ax1,62=1

      célár: ha jó a scenárió akkot egy diagonál 1-es 50 + %-es korrekció elvárható tőle

      stop:ha mégis kialakul az ötös szerkezet akkor vissza a flathoz és nálam az a flat határ

      Törlés
    3. Lehet, meglehet, hogy rajzszakkör, de ez nekünk csak eszköz, a cél pénzt keresni sok pénzt keresni, ha lehet "ipari méretekben" pénzt keresni.

      Ui.: ha biztosra akarsz menni akkor a fenti bejegyzésedet európai időben tedd mindég föl, hogy Cimballi ne tudja gyorsan kitörölni.

      Törlés
  25. E/U H 1

    http://screencast.com/t/BrXpWZsMz

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez az utóbbi egy C lehetett, és innen megy az 5.? Így gondoltad?

      Janó

      Törlés
    2. Most már 1-2-nek tűnik.

      J

      Törlés
  26. Hova tünt a névtelen kollégánknak a hírbejegyzései? A fórumot az ilyen bejegyzések csak szinesítik és bőven elfér a sok ötletelés között aminek egyébként nem sok gyakorlati haszna van.

    Joker

    VálaszTörlés
  27. A Dax már a második nap esik napon belül 100 pipet,egyre volásabb....short szvsz.

    1-ügyű

    VálaszTörlés
  28. "Illetve ha vicces szeretnénk lenni, akkor 1360 felett, mivel ott van Prechter stopja a shortokra"

    Azt hiszem, ebben tökéletesen igaza van Cimballinak. Minél szélesebb körben ismert Elliott elmélete ill. Prechter előrejelzései, annál kevésbé hatékonyak úgymond. Ha mindenki egy irányt vár a tőzsdén, akkor az nem, vagy nem akkor és ott fog bekövetkezni, lásd még hangulat indikátorok. Prechter pedig tényező, akárhogy is nézzük, komoly véleményformáló hatással, előrejelzései pedig egyre többekhez jutnak el. Elliott hullámokra lefordítva ez azt jelenti, hogy a "tiszta" Elliott-hullámoknak valószínűleg egyre inkább búcsút inthetünk és készülhetünk a lehető legbonyolultabb korrekciós alakzatokra, kivételekre, csonka hullámokra, stb. A tőzsde ugyebár 100%-ban (tömeg)pszichológia, nem más.

    VálaszTörlés
  29. Prechternek a médiaszereplések miatt valóban lehet véleményformáló hatása, de gondolatom szerint csak Elliott-os körökben. Ez pedig szűk kör, nem a nagyközönség, ezért ezzel az adalékkal árnyalnám a képet. A kereskedők néhány százaléka ismeri a módszert, még kevesebb tudja jól alkalmazni. A többség számára teljesen ismeretlen, illetve nyilván vannak páran azok, akik számára az EWP csak humbug.

    Arra analóg ez a helyzet, mint amikor itt az über bullish szentimentről van szó, akkor hirtelen megszólal valaki, hogy na de hol a bullish szentiment, amikor a blogban mindenki éppen akkor bearish? Válasz: nem jó helyen nézi, a blog közönsége nem reprezentatív minta, legtöbbször teljesen másképp gondolkodunk itt, mint ami bármelyik mainstream irányzat.

    VálaszTörlés
  30. Ígértem egy választ, milyen következtetéseket lehet levonni a rajzokból (építő jelleggel).

    Igazából egy lényegeset: a set-upot alapvetően egy jövőbeli, majdan kialakuló feltételezett alakzat részeként írjátok le, teljesen kimelve a jelenből, ahelyett, hogy azt vizsgálnátok, hogy a piac MOST milyen set-upokat kínál fel a már kialakult, látható alakzat és az aktuális árfolyammozgás alapján. Inkább vizionáltok egy elképzelt árfolyammozgást Elliott alapon és ebbe az elképzelt esetleges alakzathoz vizionáltok egy "set-upot".

    Miért nem jó ez így?

    Mert MINDEN ELEME FIKCIÓ! Timmy pl. arra várt, hogy ha felfelé indul meg az árfolyam, akkor itt és itt majd nyit egy jó shortot. Ez így nem set-up, mert egy elképzelt alakzatra vetíti ki (hol van még a konkrét hullám, ami megadná hozzá a fogódzókat, hogy set-upról lehetne beszélni?). Ráadásul azt feltételezi, hogy fel fog oda menni az árfolyam. Ezek szerint emelkedésre utaló jeleket lát, mégsem ehhez az emelkedéshez keres set-upot.

    A set-up legalább 2/3-a tény adatokra épül és attól lesz set-up, hogy:
    - kialakult egy konkrét Elliott szerint értelmezhető alakzat (nem fikció, látod a charton)
    - a kialakult alakzat alapján valószínűsíteni tudsz egy potenciális irányt a folytatásra
    - rendelkezésre állnak azok az objektív feltételek, amelyhez kötve egy adott ponttól valóban nagyobb valószínűséget szavazhatok ennek az iránynak
    - megjátszod vagy elveted

    Brikka háromszöges verziója állt a vállalható set-uphoz legközelebb (agresszív belépéssel), mert a jelenből kiindulva egy egyértelműen korrektív szerkezet végéhez közeledve további emelkedést valószínűsített (de végül nem háromszög lett). Ezt azzal lehetett volna még megfejelni, ha az emelkedéses verzióra egy B set-upot is készít arra számítva, hogy esetleg nem háromszög (hanem mondjuk gy "TripleThree"), mert csupa hármas után ott voltak a jelek az esetleges emelkedésre a charton (számomra az első ilyen az 1.3166 fölé karcoló árfolyam, amely az előző lefelé potenciális hármas B csúcsa fölé lépést jelentett, ld. a ?-jelekkel teli korábbi képem), hogy emelkedés jöhet (amire Károlyt próbáltam rávezetni, de nem reagált rá).

    Ez a B set-up lehetett volna pl. az 1.3167-ről lefelé induló, magasabb aljat csináló hármas után várható emelkedéshez kötve, pl. kb. így (az más kérdés, hogy meglépi vagy estleg elveti):

    EP=1.3170
    TP1= 1.324x
    TP2= 1.328x
    SL=1.3091

    szarvasvadasz

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Vadász,

      Köszönöm a választ. Tanulság levonva. :)

      A B of B/X hullám lassan befejeződhet. Short set-up C-re lassan beérhet. Kivárom a signált. Még nem látok konkrét EP-t. Ha poziba lépek megosztom eszmecserére. Ez a verzió sanszosabb.

      Alternatíva: már a B/X helyén és C/Y hullám 2. alhullámát csinálhatjuk. Ez esetben ha shortban leszek, akkor zárom és long lehetőséget fogok keresni.

      Törlés
    2. Szia Brikka, ha a kereskedés a célod az "Elliottal", akkor a tanulság akkor lesz levonva, ha
      - egy A/4-es lapon össze tudod foglalni az Elliott alapú kereskedési "tudományod"
      - a jelenre épül a set-upod a charton, "Elliott-tal" megtámogatva
      - hetente max. 1-2 rajzod lesz (vagy még kevesebb),
      - lesz havonta mondjuk 2-8 pozíciód
      - mindenféle félnaponta változó víziók helyett "Elliott-tal" alátámasztott konkrét set-upokról zajlik az eszmecsere és téged is az érdekel leginkább
      - a regényekbe illő mélységben kifejtett jövőkutatást leválasztod a kereskedésről a megfelelő polcra téve és meghagyod arra, amire való.

      Ui.: idő kérdése és előbb-utóbb a kezdőknek is fel kell tenniük a kérdést, miért töltenek ennyi időt az Elliott elmélettel? Kereskedni szeretnének vagy évekig a jövőt fürkészni? Ha kereskedni, akkor időben kezdjetek el szemléletmódot változtatni, mielőtt a "jövőfürkészési hajlam" beég az agyatokba.

      Hajrá Kennedy!

      ;-)

      szarvasvadasz

      Törlés
    3. Ha a jövőhéten összefoglalom a tényleg idézőjeles "kereskedési tanulmányomat" átküldhetem neked véleményezésre?

      Tényleg túl messzire tekintő elképzeléseket osztottam meg, egyik set-up sem volt prompt. Nem létező feltételekhez kapcsoltam az EP-met.

      Elliott engem a trend azonosítása, ideális beszálló pont és stop meghatározása miatt érdekel, hogy a lehető legkevesebb kockázattal a legnagyobb hasznot tudjam elérni. Azért is tetszik, mert minden idősíkon használható.

      Viszont az is belátható, hogy havi 2-8 pozícióhoz kell egy várakozásnak, elképzelésnek lenni a jövőről, már csak tp és sl meghatározása miatt is. Ahhoz, hogy ezt elérje az ember, idő kell.
      Ha nem csináltam volna ábrát, nem világítottál volna rá olyan hibákra és dolgokra, ami eredményesebbé teheti a kereskedést. No mindegy, nem akarom ragozni a dolgot.

      Inkább keressük meg a set-upokat. :)

      Törlés
    4. Amint egy charton elfér, persze!

      szarvasvadasz

      Törlés
    5. Köszi.

      De akkor az A/4-es chart lesz :)

      Jövő héten megcsinálom.

      Törlés
  31. Csak nem azt akarod mondani hogy ez most az internet sötét bugyrában megbúvó "ipari méretekben" rajzokat termelő "rajzszakkör" (by névtelen)? :-DDDD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ;-) Ööööö, mint tudjuk, én nem ezt mondtam, mert "a mod törölte" lenne a vége". ;-)

      Valamelyik nap úgy fogalmaztam az előző blogbejegyzés kommentjében, hogy:

      "...Az utóbbi pár napban fél szemmel figyeltem az itt zajló munkát és azt látom, hogy továbbra is alapvetően sok energiát elégető elméleti munka zajlik, "percről percre" követve a piac rezdüléseit. Azt értem ezalatt, hogy az Elliott elméletet folyamatosan "az elmélet gyakorlására" használjátok potenciális set-upok kutatása / érdemi kereskedés helyett, pedig alapvetően erre lenne való. Ez így "helybetopi", hosszú évekig lehet még csinálni naponta igazolva, hogy ez egy érdekes és izgalmas, fordulatokban gazdag elmélet..."

      Fogalmazzunk inkább úgy, hogy az idejében elcsattant pofon éveket spórolhat az ember fejlődéséhez. Aztán remélhetőleg tanul belőle a gyerek.

      szarvasvadasz

      Törlés
    2. Ez a módszer kisiskolás gyerekek nevelésében beválhat, de itt kevés kivétellel felnőtt emberekből áll a hallgatóság.
      Maradjunk annyiban, hogy mindenkinek megvan a maga útja és a maga módszere.

      kod

      Törlés
    3. Ettől félek én is ;-)

      A második felével egyetértek azzal a kiegészítéssel, hogy az elmúlt pár napban írt hozzászólásaim azoknak szóltak, akik jövőfürkészés helyett vagy mellett kereskedni szeretnének, kihasználva az Elliott elméletben rejlő potenciált.

      szarvasvadasz

      Törlés
    4. Majd' elfelejtettem így negyven fölött, az újdonságok iránt mindig nyitott örök gyerekként:

      http://www.kephost.com/images4/2012/2/9/vhd2tglwwuconf21xc0p.jpg

      szarvasvadasz

      Törlés
    5. Pofont a piac adja.

      Te csak azt mondod, csakhogy a gyerek analógiánál maradjunk: fiam, ha így viselkedsz, annak pofon lesz a vége. :)

      Törlés
  32. Válaszok
    1. Szia Károly,

      Ehhez szerintem nagyobb idősíkon párosulnia kellene egy bearis divergenciának. Nem látok ilyet.

      Törlés
    2. Most kell figyuzni. Ha 1,328 körülről (fej-váll) lefordul,akkor az előbbi lejtmenet lehetett az 1 hullám le,és a 3-as hullám célszintje már az 50sma. Szvsz.

      1-ügyű

      Törlés
  33. Erre a görög hírre asszem ma látjuk a csúcsot s&p, dax, eurusdben is.

    Cib

    VálaszTörlés
  34. Eszem nincs,hogy mi tartja az ajrót,ha már a tőzsdék megfordultak? Megfordultak????

    1-ügyű

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szvsz. az 5-ös ED , és ez "munkaigényes"

      http://screencast.com/t/gnrkjHepo1GS

      Törlés
    2. Nyitás után írtam Károlynak magánban:
      "... ha a dolgok olyan állása van, amit tegnap mondtam és tényleg jók az ábrák, csak valahol kimaradt egy szving beszámítása, vagyis ide kellett egy utolsó 4-5, akkor nagyon bent kellene lenni a csúcsnak.
      Viszont ne kapkodjunk, még mindig nincs bear momentum, pedig már a Star Wars-ban is megmondták, az erő mindig legyen veletek!"
      may the force be with ya'

      Törlés
    3. SPX is ED lehet.

      Tegnap írtam email-t, megkaptad?

      Törlés
    4. Hopp, közben Cimbali is írt. Károly, neked küldtem.

      Törlés
    5. Szia brikka !
      köszi, megkaptam ,addig is egy link hogy miről is van szó.

      http://devizatozsde.blog.hu/

      (Laci, ha nem idevaló nyugodtan töröld.)

      Törlés
    6. Károly nem lehet, hogy ez az ED egy hullámmal előbb kezdődött, így előrébb is tart?

      Törlés
    7. De, nagyon is, sőt most már úgy tűnik, hogy talán nyúlni is fog az 5-ös.

      Törlés
  35. Erre a hétre 1 ék is berajzolható,ami a downál 950-nél sp-nél 57 körül záródik.Én már shortban ragadtam mindkettővel,remélem holnap végre megjön már 1 komolyabb esés.

    1-ügyű

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Elég erős mentális gyakorlat lehetne a részedről lezárni. Nem javaslok semmit, csak elmélkedem.

      Ami konkrét: piac ugyan lassulással reagál az 1351-1356 ellenállásra, de a momentumban az 15-min cash indexet, vagy az órás ES-t nézve nincsenek még bear fejlemények, eltekintve persze a ki-tudja-meddig-tart összetett divergenciától. Az RSI stabilan fordul 38-40 felett, igaz most már nem tud feljutni a masszív bull tartományokba.

      Ilyenkor van az, hogy talán csak percek vannak előttünk ebből a felfelé tartó szakaszból, de lehet egy egész nap is, sőt elindulhat egy megnyúlás is. Bizonyíték kell a short pozícióhoz, még ha az pénzbe (kockázatba) is kerül.

      Lényeg: egy short pozícióhoz nincs nagyobb idősík támogatásod, az órások már gondolkodnak egy kicsit, mondjuk semlegesek. A 4 órás tréderek és a naposok totál nyugiban longolnak, a heti tréderek, meg állnak és néznek, hogy o.k.-o.k. fel, de nem most fogok beszállni. Vagyis a kérdés így szól: ki fogja ezt úgy beadni, hogy neked jó legyen? Ez nem találós kérdés, hanem nem tudom rá a választ. Talán itt fog majd valakinél elszakadni a cérna, valóban, de azt én úgy tapasztaltam, jobb kivárni és meggyőződni róla.

      Törlés
  36. Esszenciájában összefoglalva:

    Elliott rendszerét alkalmazó, vagy bármi más technikai módszerekkel kereskedők nem az előrejelzésük irányával, minőségével kapcsolatban tudnak elsősorban hibázni, hanem abban, hogy nem olvassák le hozzá a feltételezésük, várakozásuk struktúrális határait, vagyis elmulasztják hozzá felmérni, megtervezni legalább(!) a kockázatot. Az előrejelzést nem szükséges, de az utóbbi területet annál inkább nem árt mester szinten űzni. Ezen felül óriási előny van a belépés ütemezésében, de az kevésbé Elliott eszköztára.

    Későbbi fázisban, sok kereskedő, amikor pozícióban van, akkor nem veti össze az általa várt elmozdulás karakterét a valóban bekövetkező mozgás személyiségjegyeivel és paramétereivel, arányaival. Noha a piac visszacsatolja minden elképzelésről, hogy helyes, vagy helytelen, nem veszik az adást.

    Jó, ha erre időről időre felhívjuk a figyelmet, de úgy gondolom, remélem, az olvasók többsége tisztában van ezzel.

    VálaszTörlés
  37. http://www.aaii.com/SentimentSurvey

    +7,8% egy hét alatt

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ennyire vártad :)? Most jött ki.
      Nincs ez a bull oldal kicsit túlzsúfolva?

      Törlés
    2. Eléggé.

      Bár nem felejtem el azt a képet a dollár indexről. Egyszer ide is beszúrtam, egy régebbi videóból. Ahhoz képest ez kutyafa... :)

      Email ment.

      Lehet ide úgy írni, hogy ne kelljen állandóan beírni a nevem meg az ellenőrző szót?

      Törlés
    3. Még mielőtt megérkeztél volna, volt itt Disqus fórum rátelepítve a blogra, amivel egyszer beléptél és többet nem kellett, de ahhoz Google account vagy valami népszerű social media regisztráció szükségeltetik. Csakhamar kétféle eset volt, 1) aki nem rendelkezett ilyennel (akik névtelen címkével aláírással válaszolnak, mint pl. Vadász), ezért nem értették miért nem tudnak hozzászólni, illetve azok, akinek volt 2) tudtak kommentelni, de a privacy beállításai nem voltak rendben, vagyis nem a nick-jüket írta ki, hanem a teljes nevüket.
      Pedig egy Disqus rendszerben egyesével ki lehet tiltani IP-címeket ;)

      Törlés
    4. Értem. Akkor marad a plusz pötyögés. :)

      Törlés
  38. E/U M 15 scenárió

    http://screencast.com/t/JG8vVrsTz5K

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tegnap egy ilyennel rukkoltam elő. Ha már megcsináltam, megosztom. Mit gondoltok?

      http://kepfeltoltes.hu/view/120210/454912709FEB10_EU_M30_setup_www.kepfeltoltes.hu_.png

      Törlés
    2. Kedves Károly!
      Én túl kicsinek vélem a korrekciót (B pont) ahogy a tőzsdéket elnézem.Szvsz ,valószinűbb lesz az 1,3 alatti "B" pont a jövő héten.

      1-ügyű

      Törlés
    3. Mi az a "W"? Szerintem most jó eséllyel jöhet egy fel kör fej.-vállnak,olyan 1345 ig,12850-ig,"B"hullám gyanánt.Onnan le a "C"hullám a jövő héten 1310 környéke...

      1-ügyű

      Törlés
    4. Nos maradjunk az eredeti rajz szerint, ez agy B lesz a rajz szerint az alacsonyabb szinten,majd föl új lokálos csúcsra ott lesz egy 1-es ami egy diagonál 1-ese lesz majd le 2.

      Törlés
    5. Ezzel az ajró ABC -vel vannak fenntartásaim, mivel ha ez tényleg korrekció lenne akkor a C-nek nem nagyon szabadna ilyen meredeknek lenni, úgy hogy talán 1-2-3-at láttunk lejönni (bár itt meg a 2-as kicsit karcsú), de ha mégis impulzus lesz akkor itt (4-es helyen) hsz vagy flat kell látnunk és talán ez az egész impulzus lesz a lejövő valamilyen A.

      Törlés
    6. Van egy elképzelésem. Holnap megosztom. A shortom zártam.

      Törlés
    7. Indexekben flat C negyedik, devizában B hullám flat c-je?
      Lehet, majd rajzszakkört tartunk a hétvégén, én valószínűleg csak vasárnap este.

      Törlés
  39. Szia Brikka!

    Minek a rövidítése az ábrádon PA és R2 ?

    Köszi, Tomi

    VálaszTörlés
  40. Stop nullában. Ez sajnos elég ABC gyanús.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ha 1.323 fölé jön, lehet, hogy zárni fogom. Hajlok arra, hogy még lesz egy felfelé kör.

      Törlés
  41. Mindenesetre érdekes a tőzsdék esése,hiszen ebben a nagyságán kívül semmiféle impulzusszerűséget nem látok.Nem szakadt,szép lassan lecsorgott,igazán óráson még számozni sem tudnám,esetleg "A" pontnak az ötödiket követően,de annak meg nem jó,mert a 4.hullám alá ment,ami inkább a "C"-re jellemző.Igaz,hogy ez csak a dow-ra érvényes az sp-re nem.A tegnapi leszúrást nehezen tudnám "A"pontnak jelölni,tehát fogalmam nincs hol tartunk most.A lényeg,hogy a tegnapi shortbaragadás ma szépen hozott.

    1-ügyű

    VálaszTörlés
  42. Feljebb valahol olvastam, az indexek diagonál kérdését, vagy csak álmodtam? Igenelni szerettem volna rá, gyorsan el is jutott az ED aljáig, vagyis elég reálisan az Elliott-i célár, miszerint "kevéssel azon túl". Tehát 1338 alá.

    Ez az az esés, ami majd a következő hetekben szelektál a bejegyzés alján szereplő két előrejelzés közül.

    VálaszTörlés
  43. Sziasztok,

    EU shortomat tegnap végül S2 alatt zártam, bár még nem tartom kizártnak, hogy a TP mégis teljesülni fog. Azonban több ok miatt is felmerült bennem egy esetleges felfelé kör lehetősége, még mielőtt a set-up célár zónájába érne az árfolyam. Ezek az ábrák csak nagyjából mutatják az elképzeléseimet, és még az indexek alakulása is segíthet eldönteni, hogy melyik lehetőség lesz a valószínűbb. Tehát ezek még nem set-upok. Ha lesz olyan, majd megosztom azt is.

    Ezt a verziót tartom sanszosabbnak:
    http://kepfeltoltes.hu/view/120211/FEB11_EU_H1_bull_www.kepfeltoltes.hu_.png

    Van még egy ilyen variáció, de ez amolyan c terv, csak hogy ne lepjen meg egy történés.
    http://kepfeltoltes.hu/view/120211/FEB11_EU_H1_agresz_v_bull_www.kepfeltoltes.hu_.png

    Mint mondtam a legutóbbi set-up folytatását sem tartom kizártnak, de úgy gondolom, hogy abban is alacsony szintű trendforduló jöhet. De a tegnapi mozgás nekem korrekciós szerkezetűnek tűnik, az esés a bear verzió kritikus zónájánál állt meg, az indikátorokon egyre inkább formálódnak a bika jelzések. Emiatt döntöttem a zárás mellett.

    Meglátjuk, hogy alakulnak a dolgok. Az is lehet, hogy teljesen máshogy dönt a piac. :)

    Ti mit gondoltok ezekről?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. E/U H 1

      http://screencast.com/t/8cNhdi6Apu0T

      M 15

      http://screencast.com/t/7TEY0tE1JX0d

      Törlés
  44. Szia Cimbali,

    Erre gondoltam.

    SPX: mintha (i) alhullámot lassan befejezi. Kíváncsi vagyok, hogy ebben is megnyúlik-e majd a (iii)-as. Szerintem az ideális célár passzol a 2. ábráddal.

    VálaszTörlés
  45. Szia Cimbali,

    Arra gondoltam :)

    SPX: mintha (i) alhullámot lassan befejezi. Kíváncsi vagyok, hogy ebben is megnyúlik-e majd a (iii)-as. Szerintem az ideális célár passzol a 2. ábráddal.

    VálaszTörlés
  46. Szia Cimbali,

    Igen, arra gondoltam. :)

    SPX: Mintha az (i) alhullám lassan befejeződne, kíváncsi vagyok, hogy (iii)-as is megnyúlik-e majd. Ideális célára a 2. ábrádhoz passzol.

    VálaszTörlés
  47. Szia Károly,

    Ha jól emlékszem SPX-ben egy nagyobb esést vártál (bőven 1310-es szint alá). Emiatt számozod diagonalnak az EU-t?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nincs összefüggés a kettő között. Az SPX-ben egy nagy dupla ZZ-ben vagyunk (legalábbis azt hisszük D 1-en) aminek az utolsó C-jében egy ED tudok elképzelni és annak a 4-ese lehetne egy komolyabb esés.
      Ajróban én azt gondolom, hogy egy impulzus A-t látunk aminek az 5-öse most úgy néz ki ED.

      Törlés
    2. EU M 15

      http://screencast.com/t/alGqipcG

      Törlés

Rendszeres olvasók

Alakzatok bar grafikonon

ALAKZATOK AZONOSÍTÁSA

Prechter könyv

Kötvénybaj

Europai válogatás

A Mánia vége

Alapleckék

Magunk döntsünk

Diverzifikáció?

FOREX video

10 piaci tévhit

Mítosz a Fed körül

8 könyvrészlet

Theorist '09. nov.

15 írás ill. video a hitelválságról

Mozgóátlagok

Címkék

200 SMA (3) AAPL (2) adósság (5) Amibroker (2) André Kostolany (1) arany (4) aritmetikus (1) Barack Obama (2) báziscsatorna (4) belső nap (1) Ben Bernanke (1) Birger (1) Bollinger (1) Brikka (1) BUX (6) carry-trade (1) CFD (1) Charles Collins (2) Charles Dow (1) Club EWI (18) Conquer the Crash (2) csorda (4) csordaszellem (5) csúzli (3) DAX (6) defláció (4) depresszió (8) deviza (13) diagonal triangle (6) Dick Diamond (2) divergencia (4) DIX (1) dollárerősödés (12) double key reversal (2) Dow Jones (36) dupla hármas (7) dupla kulcsforduló (3) E-mini future (46) ék (8) Elliott magyarul (7) Elliott Wave Principle (9) Elliott Wave Theorist (9) Elliott-ciklus (18) előfizetés (8) elsődleges trend (12) ending diagonal (10) erősödő dollár (4) EURHUF (1) EURJPY (1) eurozóna (3) EURUSD (30) evening star (1) expanded flat (9) extension (12) extrém ármozgás (1) ezüst (3) FED (8) fej-váll alakzat (8) Fibonacci (33) flash crash (8) flat (17) Forex (6) Fotex (1) földgáz (1) fraktál (11) FTSE (1) Futures Junctures (4) GBPJPY (1) Goldman Sachs (3) Görögország (3) Hang Seng (1) háromszög (20) hatékony piac (2) hope (2) hullám személyiségjegye (11) infláció (1) inside day (1) IOU dollárok (1) Japán (3) Jason Farkas (2) Jeffrey Kennedy (11) jelzálog (2) Kína (3) kollektív hangulat (8) kombináció (10) korrekció (20) könyvajánló (4) kőolaj (1) kötvény (1) külső nap (1) leading diagonal (1) lineáris gondolkodás (3) logaritmikus skála (1) MACD (5) Mandelbrot (1) megnyúlt hullám (2) mérés (6) Minyanville (1) momentum (8) Morgan Stanley (1) mozgóátlag (3) munkaállomás (1) Nasdaq (28) Newsweek (1) NFP (4) Nikkei (2) Nonfarm Payrolls (3) nyersolaj (2) NYSE (4) opció (1) óriás szuperciklus (14) OTP (3) outside day (4) pánik (6) pit noise (1) Ralph Nelson Elliott (8) regular flat (3) remény (4) Robert Prechter (28) RSI (11) Russel (3) short (3) Short Term Update (3) slingshot (4) social mood (5) Socionomics (6) SP500 (107) spirál (2) SPY (55) Steve Nison (1) Stochastic (1) Stocklandyard (2) stop loss (2) szándékos csőd (1) szentiment (1) szignálvonal (1) szójabab (2) tananyag (25) Thomas Bulkowski (1) throw-over (2) tovahaladó háromszög (4) trendcsatorna (22) trendvonal (2) tréningprogram (12) túladott (5) túlvett (5) TWS (1) USD (14) USDCHF (1) valószínűség a tőzsdén (3) Vancouver (3) Venezuela (1) vertical spread (1) vezérlőelv (8) Wyckoff (1) XLE (1) Zaner (4) zigzag (35)