AZ ELLIOTT WAVE INTERNATIONAL AJÁNLÁSÁVAL:

Oldalak

2012. június 17., vasárnap

Rövid passzok után

10 napja időigényes, összességében nagyjából oldalazó konszolidáció várakozásnál hagytuk abba, amikor is kereskedési receptnek céláras, "rövid passzos" játék eszközkészletét javasoltam. A hét első felében sem volt értelme másban gondolkodni, de rövid távon csütörtökön bull irányba rázódott össze a napos és a 240 perces. Feloldotta a 'nehogy-nagyobb-idősíkon-próbálj-távoli-stoppal-messzire-engedni-pozíciót' képletes tiltásom. Elviekben akkor jöhet a következő felfelé szakasz, amely C hullám lesz és amelyről szinte reménytelen megmondani, hogy pontosan melyik trendszintet képviseli. Viszont nem is feltétlen erre az információra van szükségünk.

Az RSI három magasabb idősíkon egyszerre jelezte a bika időleges visszatérését
az ES határidő folytonos grafikonján

Az új felfelé szakasz [b] hullám (c) szakasza, vagy 4-es hullám [c]-je, vagy végül és szándékosan nem elsőnek a sorban 2-es [c]-je lehet. A felsorolás rajzok nélkül, szárazon túl bonyolultnak tűnik. A közös tulajdonságuk a lényeg és a helyzet egyszerű summázata: a soron következő felfelé körből egyik esetben sem jön ki új csúcs az április eleji maximumok fölé. A felsorolt lehetőségek a várható emelkedés hosszában és időtartamában térnek el. Mint ahogyan eltérnek a trend szintjében. (c) = Minuette, [c] = Minute.

Az ingyenes, június 21-ig tartó EWI U.S. részvénypiaci hét apropóján kezdjük azzal a változattal, amit szolgáltatás házigazdája Tom Prindaville kékkel jelöl. Az ő kék értelmezése megegyezik az eddig itt a blogban egyetlen alkalommal sem rajzolt, de a legutóbbi bejegyzésben emlegetett tartalékos (értsd. másodlagos) 1-2 elképzelésemmel. Tom elsődleges, vagyis az én alternatív várakozásom szerint az emelkedés vége egy Minor 2-es, esetleg Intermediate (2)-es lehetne majd leghamarabb csütörtök este - péntek reggel magasságában (június 21-22-én).

A nálam még alternatív SP500 Minor 1-2 értelmezés órás grafikonon (balra),
illetve [a] ponton túli események alábontása 10 percesen (jobbra)

A naponta húsznál több grafikont legtöbbször 15 és 30 perces idősíkon értelmező szolgáltatást június 21-én csütörtökön 18:00 óráig lehet ingyenesen kipróbálni - [link a DJIA, az S&P 500 és a Nasdaq] folyamatos előrejelzések előszobájához.

Visszatérve az ábrához: akkor jön a képbe ez a változat, ha S&P500 képes lesz elérni és egy esetleg két nap fölé is zárni az 1358-as szintnek és az előttünk álló hét végénél előbb nem jön fordulat. Addig pedig a piac hol oldalazik, hol pedig lassuló ütemben emelkedik. Az 1358 kulcs szint (az ábrán KR), aminek elérésével a Minor 2-es Elliott-i értelmezés - Tom kék számozása - , kiemelkedne az elsődleges, preferált változat rangjára. (A kulcs szint itt egy választóvonal két nagyobb kép bearish szcenárió között).

1358 felett valószínűleg ebben az esetben sem lesz képes sokáig megmaradni a piac. 1-2 nap vitézkedés után hamar kifullad a magaslati levegőn és visszaeshet a kulcs ellenállás alá. Nemsokára be is gyorsulna a lejtmenet, ezért júliusban kitartó és jelentős esésnek néznénk elébe, hiszen 3-as hullám következne délnek. Lehetséges. Nincs semmi technikai kifogásom ezzel a várakozással kapcsolatban, nekem csak a bizonyíték hiányzik hozzá, illetve jelenleg egy kicsit még mindig kiegyensúlyozottabb az a változat, amelyet a bejegyzéseimben én preferálok és amely történetesen eggyel lassabb forgatókönyv, ugyancsak a medve oldalán.

Legutóbbi bejegyzésemben így nézett ki a Minor 4-es fel értelmezés: [link] - "éles, momentumos [a] hullám indult fel... háromszög vagy zigzag következik".



Milyen egyensúlyról beszélek én? Mitől jobb ennek a még csak negyedik hullámnál tartó értelmezésem balansza? A mai bejegyzés első napos ábráján elhelyeztem egy kék dobozt, amely a nagy kettes hullám flat korrekció kiterjedését hivatott szimbolizálni. 15 nap széles és kb. 4% magas volt. A június 4-i mélypontról indult aktuális emelkedés 10 napos kort élt meg eddig és 1330-nál lépte át a 4%-ot. Vagyis a pénteki záróban nagyjából azonos területű négyszög határolná. Sőt még az is belefér, hogy további 2-3 bullish nap alatt elér 1350 környékére, amivel 13 kereskedési nap alatt végül 5,5%-ot halad északnak. Egy impulzus negyedik hulláma szemre inkább kissé nagyobb megjelenésű, mint az azonos rendű kettes. A fordított helyzet (a ritka nagyobb kettes) akkor fordul elő, amikor a második hullám oldalazó flat, a négyes pedig éles zigzag. Itt éppen flat 2-es hullámot láttunk, ezért érdemes komolyan észben tartani Tom kék számozását. Viszont nem állok vigyázzban miatta, ha ugyanis a mai második ábra lép érvénybe, akkor azt majd észreveszem és kiigazítom a stratégiám. Előbb az tűnik fel, hogy egész a hét végéig kitart a bika és eljut 1358 fölé. Később pedig abból láthatom, hogy ahol az elsődleges elképzelésem alapján a majdani lefelé ötödik hullám végére számítok júliusban, ott nem következik be fordulat, hanem épp ellenkezőleg, begyorsul az esés.

Emlékeztetőül itt a július második felére várt alj ábrázolása: [link] május 18, napos kép. Akkor 1205, vagy alacsonyabb (1)-es végpont célár szerepelt, amit most pontosítok cash SPX 1191-re.

A harmadik változatban, amely a valószínűségi rangsorban is hátul kullog, már hétfőn este úgy az 1345-1348-as szinttel bezárólag bekövetkezik a lefordulás. Az egész korrekció egy még időigényesebb szerkezetté fejlődik és noha a hét első fele határozott esést hoz, kitartanak a támaszok, maradunk korrektív felfelé rally üzemmódban. A későbbiekben végül még vissza is térünk a június 11-i és 15-i, esetleg 18-i index csúcsok fölé. Rajz szándékosan nincs hozzá, de dióhéjban ez a bevezetőben elhangzott [b] hullám (c)-je fel szcenárió. Az RSI pénteken azt mondja egyébként rá, hogy nagyon nem valószínű, Tom ábráin pedig itt-ott halvány szürkével tűnik fel a lehetőség, amit remélem a hétfői kereskedés levesz a térképről.

56 megjegyzés:

  1. eurusd..ha egy haromszoget teszek kozepre aminek sarga a az a pontja es piros b az e pontja az eredmeny ua lenne...

    http://kepfeltoltes.hu/120617/eurusd_www.kepfeltoltes.hu_.gif

    VálaszTörlés
  2. Igen, és a háromszög [b] lehetőség jól kivehető a Nasdaq grafikonján. Talán később kiegészítem a bejegyzést azzal a változattal. Végül valóban ugyanoda jutunk, csak az előttünk álló fel-le szvingek száma lesz eltérő, illetve az ideális célár szintje változik kicsit.

    VálaszTörlés
  3. Eddig mindenképp valószínű volt, hogy eljut az amerikai piac. Most kezdődnek az igazi kérdések. Továbbra is szerdai lefordulás talán cash SPX 1352 körül a várakozásom. A felfelé tartó korrekciók szeretnek valamilyen pozitív hírt követő negatív reakcióval befejeződni. Az igazi jó lefordulásokra várva a pozitív híreket érdemes figyelni.

    VálaszTörlés
  4. Eur/Usd M 15

    http://screencast.com/t/yvcufctQNecG

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valami hasonlót várok én is, csak a sárga 1 helyére én a kék 1-et tenném, majd utána a kék 2 (a sárga 2 előtti csúcsra, majd a sárga 1 (közvetlenül a sárga 2 előtti pici völgyre).
      Nekem arányosabbnak tűnik úgy, de a folytatás hasonló.

      Törlés
    2. sziasztok,

      EU: C=A*1,618, ideális fordulópont.

      Törlés
    3. olaj is szerintem megindul lefelé

      Törlés
    4. elnézést, EU: Y=W*1,618 a helyes

      Törlés
    5. Hát ebből egy szép impulzus lett.

      Törlés
  5. eurusd...abcxabc?...holnap fedre leszakadna..
    http://kepfeltoltes.hu/120619/eurusd_www.kepfeltoltes.hu_.gif

    VálaszTörlés
  6. Kezd problémás lenni a bejegyzésben szereplő elemzés következtetése. De nem azért, amiért sokan gondolják, mert végül esetleg nem négyes a felfelé kör, nem áll meg a rally 1358-ig stb.

    Egy mondatot idéznék, amely a számomra kifejezetten fontos karakterjegyekre vonatkozó várakozásaimról szólt:
    "Addig [a hét végéig] pedig a piac hol oldalazik, hol pedig lassuló ütemben emelkedik."

    Hétfőn ez még megállta a helyét, lassult a piac, de ma gyorsulás jött és a felfelé kör még mindig nem tűnik befejezettnek. Lassulás helyett, gyorsulás. Az emelkedés karaktere óvatosságra int. Egy ekkora momentum elnyeléséhez vagy nagyon éles fordulat, vagy 4-5 nap erre hivatott ármozgás szükséges. Lehet, hogy a csütörtökön indult emelkedésnek még csak a derekán járunk?

    VálaszTörlés
  7. Írni visszamenőleg az remekül tudsz,de valószínűleg egy árva fityinget sem kerestél egész életedben a tőzsdén.Sok balek aki téged követ,ha van ilyen az is bukó!Még hogy napon belül kereskedsz,persze mert nem látod a fától az erdőt!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Taki,

      Felraknál egy elemzést arról, hogy te miként látod ezt az erdőt?

      Köszönöm.

      Törlés
    2. Taki!

      Bírom a szakmaiságot, magas röptű, mutatsz valamit, vagy csak "kiabálsz"?

      Gondolom buktál egy nagyot, mert kemény munka helyett olvasgatsz össze-vissza és keresel valakit, akit követni tudnál, ahelyett, hogy komolyan leülnél és elkezdenéd fejleszteni magad, azaz tanulnál. Igen ez könnyebb megoldás. A tőzsdére menő emberek 80-90%-a ilyen, ők azok, akikből Cimballi nagyon jól megél. Ha csak a felét keresnéd meg annak, amit Cimballi az elmúlt pár évben sokkal boldogabb lennél. Tudjuk, hogy a neten sokszor annak hisznek aki kiabál, de az élet nem ilyen! Néha érdemes meghallgatni a halk szavú embereket is, odafigyelni és megérteni. Ha ennyire zavar az itteni dolog, akkor egyszerű, nem kell idejönni! Ez nem fáj neked sem és akkor nekünk sem!

      Bélus

      Törlés
  8. A két legnagyobb dicséret, amit szemrehányás formájában szoktam kapni így szól. "Mert kétféle lehetőségről nyilatkozol" - igen, pontosan. A konkrét válaszom az Építőelemek füzetben így szól: "A tőzsdén az objektivitás a többfelé gondolkodás képessége".

    A másik a történések alapján az elképzelésem módosítása. Pedig az utóbbi a pénzt kereső tréder és a karosszékben filozofáló sok elemző közötti különbség. Az elemzőnek fontos, hogy igaza legyen, nekem nem. A haladó tréningprogram jegyzetében a 25. oldalon így írok erről:

    "Igen, igen. Mi kereskedők "after the fact", azaz tények utáni következtetést végzünk, nem pedig "szavazzuk-meg-elemző" módjára tippelgetjük a jövőt. Tények alapján igazítjuk ki a szcenárióinkat és a jelöléseket és nem pedig az ötleteinkhez, vágyainkhoz keresünk strukturális elemeket a grafikonokon."

    Tapasztaltam már hogy előrejelzést úgy lehet eladni, ha mond az ember egy véleményt, mond hozzá egy jó, tiszta logikával készült érvelést, amely nem a piacról érkező információkkal dolgozik, hanem hírekkel, fundamentális adatokkal, majd utána ha nem jó, akkor újabb hírekkel és logikus magyarázatokkal tartja a lelket az olvasókban, de meg nem változtatná az elképzelését. Ez az elvárás az elemzések írásából élő szereplőkkel szemben. Ez a blog igyekszik ezt az eljárást kerülni, ami szokatlan lehet.

    Mivel majdnem állandóan forog a kamera arról, hogy mit kereskedem, ezért majd teszek fel pár kereskedési helyzetet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. rápillantottál az olajra? jún. 6-tól nekem eléggé 1-2 sorozatnak tűnik.

      Arany is végre meglódult...

      Törlés
  9. üdv cmballi

    Takit én meg értem és nagyon sokba igaza is van, ha elliott hullámokba gondolkodol és számolsz akkor ekkore tévedéseknek nem szabad lenne történni, ebben az esetbe akkor sok esetbe a számozás nem jó, csak most ne hogy az jöjjön, hogy majd új csúcsok jönnek mert akkor itt elliott területén valami nagyon be van nézve.

    lupi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Lupi,

      Hát én Taki hozzászólásában semmilyen szakmaiságot nem látok, csak személyeskedést. Remélem megosztja a szakmai álláspontját is, egy szép elemzéssel.

      Tévedés pedig nagyon is benne van a pakliban. Aki tévedhetetlennek gondolja magát, az téved a legnagyobbat.

      Törlés
  10. Üdv, Lupi, "mekkora"? tévedés? ezt szeretném, ha megértenétek, nincs biztos kimenetel, megfogalmaztam, hogy mely pontok bizonytalanok. Mi a gyenge pontja a meglátásnak. Elliott egyszerű csak azt nézed melyik irányba három, melyik irányba három hullám és jóformán mindent tudsz. Viszont azt megmondani valamiről, hogy három, vagy öt és hogy melyik fraktálszinthez tartozik, na ez a nehéz.

    A konkrét esetben viszont totál nem értem, mi a probléma, leírtam, hogy ha 1358-ig jut a piac szerdáig, akkor ez van, ha tovább tart az emelkedés időben és pontban, akkor a másik, ugyancsak bearish. Ez a piac még nem zárt 1358 felett, de úgy gondolom fog. Közben a hozzászólásokban felvetettem, hogy épp mit olvasok ki, mire figyelek. Jeleztem, hogy nem lesz maradéktalanul jó az elképzelésem, nem lesz igazam, mert túl sok a momentum ahhoz, hogy 1358 végül ellenálljon.

    VálaszTörlés
  11. Szia taki!
    Egy valamit bizton állíthatok, mégpedig azt, hogy Laci napi kereskedő, élesben kereskedik. Személyesen láttam nem egyszer itt volt nálam a házamban és kereskedtünk. Legutóbb se perc alatt megkerestük a szálloda költségét amit a tanfolyamon igénybe vettem, még nevettünk is rajta.
    Ezek tények ez tuti, de nem hiszem, hogy különösebben az én bizonygatásomra szorulna.

    Üdv.: Károly

    VálaszTörlés
  12. Brikka, nekem az olaj még mindig negyedik hullám háromszögnek tűnik, sőt azon belül is d hullám. (???)
    Elfelejtettem lejáratot görgetni, még jó, hogy ránéztünk így.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Néztem, de macd alapján nekem csak úgy jönne ki, ha az előtte lévő impulzus végét csonkának veszem, de akkor akár kész is lehet a hsz. Nekem 1-2 valamiért szimpibb.

      Törlés
    2. Nézd hozzá indikátornak a dollárindexet is. Az naposon bull, de a 240 perces nem tud magához térni, még napokig eloldalazgathat-esegethet.

      Törlés
  13. Lupi, vagy akinek van erről véleménye! Kérdezem: zavaró, hogy nem egyetlen lehetőség - az elsődleges - mellett érvelek, beszélek, hanem alternatív utakat mutatok be? Az lep meg, hogy a fenti post alatt ilyen döbbenetet okoz, ha felvetem, hogy mi van ha a piac mégis az alternatív megoldást választja és csak most van túl a leggyorsabb szakaszán, most kezd csak lassulni, most indul a C hullám tetőzési fázisa? Június 6-án a megelőző bejegyzésben is ott szerepelt az alternatíva: "ha 1.358 fölé zárogatnánk, akkor sem sérülnek a bearish kilátások, csupán le kellene cserélnem a 4-es jelölést valamilyen szintű kettesre".

    Ha olyankor, amikor ilyen jól ül egy elemzés és úgy gondolom, ha visszamennék péntek estére, amikor írtam, akkor is ugyanazt tenném ide a blogba ilyen ellenérzések keletkeznek, akkor mi van akkor, amikor tényleg totál más történik és tényleg nagyon benézek valamit.

    Tudatosan tereltem a blog bejegyzéseit ebbe az irányba, mert a rugalmasságba, a több lehetőségben gondolkodásban hiszek. Ugyanakkor azt látom, hogy akik ténylegesen előrejelzések árusításából élnek, azok nem változtatnak, mennek a végsőkig, még akár szabályok áthágásáig is az elemzésükkel. Ezt nem szeretném itt, de ha a jelenlegi forma, vagy stílus, vagy a tény, hogy gördülő tervezek, folyamatosan építem be a piacról érkező információkat az nem jön be, akkor nyilván igazítani érdemes rajta.

    A konzisztencia nem azt jelenti, hogy nem változtatom a véleményemet az új információk ismeretében. Konzisztensnek a három fő Elliott-i szabály alkalmazásában a váratlan helyzetek kezelésében és a belépési setup-ok felépítésében kell lennünk.

    Bővebben:
    http://www.myelliott.blogspot.ca/2012/04/epitolemek.html

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Cimbali,

      Nem akarom nagyon ragozni tovább ezt a témát, nekem tetszik amit csinálsz, és ahogyan csinálod. Örülök, hogy van ilyen oldal (és Ad blogjának is), szerintem rengeteg hasznos dolgot lehet elsajátítani elméleti és gyakorlati szempontból is. Engem azért is fogott meg, mert gondolkodásra ösztönöz, és emellett segít kialakítani (legalábbis magamon úgy érzem) egy saját gondolkodásmódot. Engem soha nem az érdekelt, hogy milyen mozgást vársz egy terméktől, hanem miért gondolod azt, amit. Tetszik az is, hogy a hozzászólok többsége konstruktívan áll a bloghoz és szakmai szempontokat helyeznek előtérbe, valamint mindenki próbál a legjobb tudása szerint és jó indulattal segíteni annak aki kérdez.

      --------------------------------------

      Dollárindexet megnéztem. Naposon az RSI másodszor fordult a bulltámaszról, h4-en van egy divergencia, de szerintem nincs még kész a szerkezet.

      Amúgy abban szerintem igaza van Prechternek, amit az olajról és a részvénypiacokról mondott, van korreláció, de ez nem jelent teljes szinkront:
      olaj_DJ
      JUN21_OIL_H1

      Törlés
  14. Mi a gond ?
    Ebben a rallyban 1358 fölé még nem zártunk !! Egyszer sem !!
    Aki elveszíti a flexibilitását az idő kérdése hogy mikor esik ki a mókuskerékből

    VálaszTörlés
  15. Cimballi
    Sok felesleges kör megfutása lenne elkerülhető, ha ténylegesen bemutatnál valós trade-eket. Akkor tényleg nem kellene magyarázkodni.

    Az pedig feltétlenül jó, hogy több kimenetelt veszel számba. Máshogyan nem is lehetne. Ezen ne változtass.

    Itt egy nagyon jó interjú Jack Schwager-el, a Market Wizards sorozat írójával, aki pont a rugalmasságról beszél, mint fő kereskedői erény:
    http://www.youtube.com/watch?v=OtyexEZ4tYI#t=9m57s

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nyomok olyat is, már megvan a technika, készen vannak az első élő rögzítések.

      Törlés
  16. Szia BTM!

    A haladó tréningen, a személyre szabott coaching órán és a bemutatókon mutat Cimballi éles tradeket, akár online, a honlap nem erről szól és itt nem is fog feltenni, amivel tökéletesen egyetértek, mert mások nagyobb kárt szenvedhetnek belőle, mint amennyi hozama van esetleg a kisebbségnek.

    ad

    VálaszTörlés
  17. Sziasztok,
    €/$-ban szvsz az y hullám c-jének 4. hullámát látom kb 1.28ig várom fel, ami egyébként a (iii) hullám 50-es fibója is...
    / 4/C/Y/(iv)remélem jó a jelölés elliottilag/
    szerintetek?
    timmy

    VálaszTörlés
  18. Válaszok
    1. és az ezüst is:-), szokásához híven, hatványozottabban...
      timmy

      Törlés
    2. legközelebb azt is felteszem a figyelendők listájára ;)

      Törlés
    3. eu nagyon kiszaladt az emelkedés csatornájából, mint majdnem minden...meglátjuk mi lesz ebből.

      Törlés
    4. Az olaj tipped 6.000 dollárt száguldott kontraktusonként 24 óra leforgása alatt miután letört a konvergenciából. Szép, gratulálok, de ez még szerintem mindig háromszögből kirobbanás 4-5. Optimális célár 78,45-76,50-es tartomány. Vagyis már bőven benne jár ma, gondolom ekkora momentummal elmegy az alsó határáig

      Törlés
    5. Figyelni fogom, nehogy meglepjen. ;-)

      Törlés
    6. RSI és a forgalom tégeded támaszt alá.

      Törlés
    7. Cimbali, jól emlékszem, hogy az ilyen felismerés a hírekben általában 3 hullám vége felé szokott megjelenni: http://www.portfolio.hu/piaci_osszefoglalo/energia/medve_piac_az_arupiacokon_2010_ota_nem_volt_ilyen_melyen_az_olaj.169107.html

      Törlés
    8. Brikka, a felismerés pillanatához nem feltétlen tartoznak felismerős hírek, az egy olyan pont, amely az árfolyamon, a piaci szereplők viselkedésében jelentkezik. Felismerik az új trendet és onnantól nem támadják már. Ez leggyakrabban a harmadik hullám közepére tehető, néha a harmadik végére, amikor exponenciálissá válik tőle a hullám.

      Ha visszakapod az Építőelemek példányod, akkor a 25. oldalon van róla szó.

      Törlés
  19. cimballi

    Kérdésem most melyik változat lép érvénybe, mivel 1350 fölé zárt de 1358 fölé zárás nem igen jött össze és úgy néz ki hétvégéig se tart ki a bika most 1/5 vagy esetleg 3/3 indult vagy másról van szó.

    kappa

    VálaszTörlés
  20. Kappa, részletesen leírom holnap reggel, de addig is megmaradok az elsődleges elképzelésemnél, amelyben itt most Minor (piros) 5-ös tart délnek. Annak volt szerdáig tart ki a bika és 1358 a kritikus ellenállás forgatókönyve. De valóban az 1350 alatti csúcsot vártam, nyilván az egy optimális becslés, arányosítás, ami megvalósult az pedig az élet. Nem örülök, hogy végül azokba a magasságokba eljutott, így vannak természetesen alternatív elképzeléseim is, hozom azokat is.

    Ezekben az órákban az első lefelé szakasz negyedik alhullámában lehetünk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. a minor 5 nekem a Dj miatt nem tetszik, ott nem állja meg a helyét. egy szivatós flat még benne van a pakliban. lehet más mintát csinálnak majd az indik.

      Törlés
    2. A Dow-ra nyilván nem állja meg a helyét a május 1-i csúcs miatt, ezért az lesz az alternatív számozásom, hogy 2-es volt a keddi csúcs és május 1 az impulzus kezdete, ami megfelel a többi indexnek is, de nagyon agresszív számozás, hiszen lefelé (3)-as hullámot feltételez mostanra, ami karakterét tekintve megvan, de minek ráizgulni egy hármas szituációra, majd átlépek rá ha tényleg az jön.

      Törlés
    3. Nekem Dow-ban a lejtemenet nem tetszik...nagyon hajlok egy [w]-[x]-[y] számozásra. Egy LD kialakulhat, ha impulzus jön le, de a nagy képben még nem lehet kizárni, hogy még csinálunk egy (X) hullámot, majd (Y)-t /ebben az esetben a csúcs csak (W)/.

      Na mindegy, ne szaladjunk ennyire előre. Eddig több érv szól ellene, mint mellette.

      Törlés
    4. Néhány gyors reakció:
      1) igen, lehet X, mert az esélyei csak akkor csökkennek számottevően, ha a B pontot kiveszi az esés, de
      2) akkor nagy kérdés, hogy miért akarna a piac akár időben, akár pontban többet korrigálni, hiszen eljutott Fib 62%-ig
      3)other than that you have a point, mert korrektív hullámok kezdenek ilyen élesen (vagy esetleg harmadik?),
      4) a következő lefelé kör erőssége sokat elárul majd és szerintem lesz, mert
      5) a hét második felének esése egy befejezetlen alakzat, ha csak azt veszed figyelembe, amit látsz, akkor jogos a disszonancia, az egyensúlytalanság érzése.

      --- valamit még akartam, de nem jut eszembe ---

      Nem szeretnék zsákbamacskát árulni (jobban mint a piac teszi :), sem rejtvényeket feladni, igyekszem majd lerajzolni a gondolataimat sok átfedés van a bennünket foglalkoztató kérdések között. Addig is rajzolj, ha van benned konkrét elképzelés.

      Törlés
    5. Ok, majd rajzolok erről a hétvégén. Lehet hasznos lenne egy index, fx, valamint árupiaci körkép.

      Szép lenne, ha minden index teljesen együtt mozogna...na de nem eszik olyan forrón a kását ;)

      Törlés
  21. DAX M 15

    http://screencast.com/t/OxsdvJn7hpi7

    VálaszTörlés
  22. Egy számomra lehetséges elképzelés E/U-ra

    Kék számozás egyik, piros egy lehetséges másik verzió.
    Kettő lényegében egy helyre mutat, és a folytatás is ugyanaz, csak a célárakkal lesz különbség.
    Most nem csináltam mégtávolabbi képet...

    Mivel Elliott korekciós hullámai fekete foltjait most kezdem kitisztítani,( hála a Kerülj előnybe Elliottal jegyzetnek ) ezért "elvárom" az értékelést :)


    Távoli:
    http://kephost.hu/share-AF1E_4FE61CD6.html
    Közelebbi:
    http://kephost.hu/share-B226_4FE61CD6.html
    Egész közeli:
    http://kephost.hu/share-2E5B_4FE61CD6.html

    (így hogy most megint megnéztem, nekem a piros szimpatikusabb - arányosabb)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bent maradt a piros 3 felett egy piros c.
      Annak természetesen semmi keresnivalója ott.
      Elnézést

      Törlés
  23. Dumber, le a kalappal azért, mert technikailag, a szabályok tekintetében teljesen rendben van, sőt az arányokat is látod a pályán, ami nem adatik meg mindenkinek. (Te jó ég! május 24-én kaptad meg a könyvet és már itt tartasz?).
    A két változat elkészítésével jó dilemmákat fogalmaztál meg.

    Ha felteszed a kérdést, melyik arányosabb, melyik számozásban van kevesebb feszültség, akkor - ahogyan te magad is tetted - ki tudsz emelni egy operatív változatot. Ami valóban a kettő közül a piros.

    Viszont belenyúltál a zűrös részébe, mivel a számozás eleje kicsit kásás )időszak volt). De nem feltétlen te tehetsz róla, hanem a 24 órás nézet a devizapiacon. Szerintem (ezzel elég egyedül vagyok az Elliott-os táborban) az illikvid éjszaka egy csomó "felesleges" plusz hullámnak tűnő oldalazást és aránytalanságot visz bele a devizapiacokba, ezért vagy nagyobb idősíkon nézem az Elliott-i összefüggéseket, vagy ilyen időtávok vizsgálatakor RSI-t használok és a momentum alapján következtetek, hogy éppen hol tartok a nagyobb képen belül. Amikor jobban ráérek, majd mutatok valamit erre a konkrét esetre.

    Van azonban amin javítanod érdemes: Azt próbáld még meg, hogy ne ennyire kicsi idősíkot alkalmazz a vizsgálatkor. Konkrétan az első időszakot én egy órás, vagy 30 perces bontású grafikonon figyelném meg. A középsőre jó a 15-ös, majd még az utolsóra is jó a 15-ös, de talán már ránézhetsz 5 percben. Mindig csak az utolsó 150-250 gyertyát próbáld megérteni, ha időben messzebbre kell visszatekintened, akkor válts nagyobb idősíkra, mert másképp elveszíted a lényeglátásodat és esetleg az arányokat. Ráadásul sokan azért adják fel, mert kaotikusnak érzik az egészet, mert nem tudnak idősíkot választani.

    Elég volt az értékelés? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most elpirultam :) .Csak nehogy a fejembe szálljon (sajna hajlamos vagyok rá).
      Tudnád, hogy a könyvben még csak az 50. oldalon járok...
      Írtam is neked, hogy foltokban hiányos tudásom kiegészítésére kell a könyv, ami főleg a korrekciós szakaszokra volt igaz.
      Ugyanakkor kaptam még mást is a könyvvel, ami miatt eleinte nem is akartam megrendelni. Ez a „sok” filozófai rész. Gondoltam ez mindenhol olvasni és ez már „meg van”. DE NEM. Sokat segített, hogy egy másik ember szemszögéből láttam a dolgok hátterét, és hogy hogyan működik ez az egész cirkusz.

      A 24 órás nézeten már elgondolkozta én is, hogy a kereskedésileg „halott” időszak hogyan illeszthető bele az Eliotti rendszerbe. Ilyenkor én is magasabb idősíkra váltok, de a példa kedvéért (és a nappali időszak belső számozása miatt) itt muszáj volt láttatni ezt is.

      Van egy elméletem a tüskékre is. Pl szerdai kamatdöntés, vagy az első közös jelentős pénzügyminiszterek intervenciója:
      Sajnos már nincs meg a kép, de tisztán látszott (annó talán összel vagy télen volt...), hogy elkezdett E/U egy diagonált formázni . Intervenció bejelentésekor egy hirtelen bull spike-t jött a közepe táján. 1 órán belül visszatért a diagonálba és befejezte, majd letört a hullám. Ilyen esetekkor én ezeket egyszerűen átlépem. A kicsi időtávokon a külső beavatkozás a rendszerbe nem egészséges. Hiszem, hogy Elliott egy zárt rendszerben működik jól (lást annó a rizskereskedésben, mivel akkor még nem volt internet, tehát viszonylag lassú volt a világ és jól körülhatárolt volt a „rendszer”). Hosszabb időtávon (pl D1), már a „rendszer” határa is kitolódik, és beleférnek ilyen „intervenciós” bűvészkedések is. (Ez a tüske naposon már fel sem tűnt.)

      Idősíkot meg megfogadom, bár ehhez idő kell,
      mint töke (kis tőkével dolgozom.. nagyon kicsi)
      mint mentális felkészültségben (nem szeretek ott hagyni pozit, állandóan meg nem akarok gép előtt ülni)

      Köszönöm a gondolatokat, azért egy kis önbizalmat adtál :)

      Törlés
    2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    3. A "számozás eleje" jelöléssel a piros 1-es előtti szakaszra gondolsz?

      Ha igen, ha nem az a rész nekem külön érdekes, de egyik vezérlőelv sem sérül.
      A pikantériáját a iv hullám adja ami igaz belelóg az i-ii területébe, de nem ott VÉGZŐDIK. Én nem sok ilyet láttam még..

      Törlés

Rendszeres olvasók

Alakzatok bar grafikonon

ALAKZATOK AZONOSÍTÁSA

Prechter könyv

Kötvénybaj

Europai válogatás

A Mánia vége

Alapleckék

Magunk döntsünk

Diverzifikáció?

FOREX video

10 piaci tévhit

Mítosz a Fed körül

8 könyvrészlet

Theorist '09. nov.

15 írás ill. video a hitelválságról

Mozgóátlagok

Címkék

200 SMA (3) AAPL (2) adósság (5) Amibroker (2) André Kostolany (1) arany (4) aritmetikus (1) Barack Obama (2) báziscsatorna (4) belső nap (1) Ben Bernanke (1) Birger (1) Bollinger (1) Brikka (1) BUX (6) carry-trade (1) CFD (1) Charles Collins (2) Charles Dow (1) Club EWI (18) Conquer the Crash (2) csorda (4) csordaszellem (5) csúzli (3) DAX (6) defláció (4) depresszió (8) deviza (13) diagonal triangle (6) Dick Diamond (2) divergencia (4) DIX (1) dollárerősödés (12) double key reversal (2) Dow Jones (36) dupla hármas (7) dupla kulcsforduló (3) E-mini future (46) ék (8) Elliott magyarul (7) Elliott Wave Principle (9) Elliott Wave Theorist (9) Elliott-ciklus (18) előfizetés (8) elsődleges trend (12) ending diagonal (10) erősödő dollár (4) EURHUF (1) EURJPY (1) eurozóna (3) EURUSD (30) evening star (1) expanded flat (9) extension (12) extrém ármozgás (1) ezüst (3) FED (8) fej-váll alakzat (8) Fibonacci (33) flash crash (8) flat (17) Forex (6) Fotex (1) földgáz (1) fraktál (11) FTSE (1) Futures Junctures (4) GBPJPY (1) Goldman Sachs (3) Görögország (3) Hang Seng (1) háromszög (20) hatékony piac (2) hope (2) hullám személyiségjegye (11) infláció (1) inside day (1) IOU dollárok (1) Japán (3) Jason Farkas (2) Jeffrey Kennedy (11) jelzálog (2) Kína (3) kollektív hangulat (8) kombináció (10) korrekció (20) könyvajánló (4) kőolaj (1) kötvény (1) külső nap (1) leading diagonal (1) lineáris gondolkodás (3) logaritmikus skála (1) MACD (5) Mandelbrot (1) megnyúlt hullám (2) mérés (6) Minyanville (1) momentum (8) Morgan Stanley (1) mozgóátlag (3) munkaállomás (1) Nasdaq (28) Newsweek (1) NFP (4) Nikkei (2) Nonfarm Payrolls (3) nyersolaj (2) NYSE (4) opció (1) óriás szuperciklus (14) OTP (3) outside day (4) pánik (6) pit noise (1) Ralph Nelson Elliott (8) regular flat (3) remény (4) Robert Prechter (28) RSI (11) Russel (3) short (3) Short Term Update (3) slingshot (4) social mood (5) Socionomics (6) SP500 (107) spirál (2) SPY (55) Steve Nison (1) Stochastic (1) Stocklandyard (2) stop loss (2) szándékos csőd (1) szentiment (1) szignálvonal (1) szójabab (2) tananyag (25) Thomas Bulkowski (1) throw-over (2) tovahaladó háromszög (4) trendcsatorna (22) trendvonal (2) tréningprogram (12) túladott (5) túlvett (5) TWS (1) USD (14) USDCHF (1) valószínűség a tőzsdén (3) Vancouver (3) Venezuela (1) vertical spread (1) vezérlőelv (8) Wyckoff (1) XLE (1) Zaner (4) zigzag (35)