AZ ELLIOTT WAVE INTERNATIONAL AJÁNLÁSÁVAL:

Oldalak

2012. június 7., csütörtök

SPX - 1285 alól

Pénteken nem egyszerűen napi, de heti(!) zárót láttunk a bika szempontjából május közepén kritikusnak nevezett 1.285-ös szint alatt. A cash S&P nem csak úgy fél ponttal épphogy belecsorgott a bearish tartományba, hanem napi minimuma közelében 1.278-on zárt. Hétfőn erre erősített rá a piac egy újabb mélyponttal. 1.266,74 a hivatalos minimum, ami már szignifikánsan átlépett 1.285 alá. Szépek, arányosak, jó ütemben érkeztek az eső szakaszok, semmi okunk megkérdőjelezni, hogy a trendforduló utáni befejezetlen impulzus számozás van folyamatban [link emlékeztető - május 18-ról].

Majdnem pontosan a helyükön is hagyhattam az akkori várakozásokat megfogalmazó jelöléseket, legjobb tudásom szerint ilyesmi elrendezés tűnik a legcélszerűbbnek:

SPX cash órás: a május 1-ről délnek tartó eső szakaszból
úgy indult az újabb felfelé korrekció, ahogy kell, egy éles, momentumos [a] hullámmal.
Háromszög, vagy zigzag következik.

A hétfőn nekilódult emelkedés tipikusan [a] hullámnak tűnik és én a magam részéről azt gondolom, hogy most látott neki a piac a piros 1-2 szakasz 4-es párjának kialakításához. Jogos volt az erőteljes emelkedés, hiszen a trend több szintje ért véget. A piros 3-as felett két római ötös jelölést is találunk, ráadásul ebből (v)-ös megnyúlt hullám volt, ami után - ahogyan az Építőelemek füzetben is szerepel - "drámai" fordulat következik. Ez a heves lelkesedés azonban majd egyre lassuló ütemben végül 1.323-1.340 tartományba juttatja csak a long oldalon elköteleződő harcosokat.

Ha 1.340-en túlra kerülnénk, mi több, 1.358 fölé zárogatnánk, akkor sem sérülnek a bearish kilátások, csupán le kellene cserélnem a 4-es jelölést valamilyen szintű kettesre - még akár (1)-(2)-1-2 is képbe kerülhetne. Befejeződhetett egy április 2-től egészen most hétfőig tartó ékelődésre emlékeztető leading diagonal egyes hullám is, de erről még elhamarkodott lenne rajzot készíteni. Akkor fogok először foglalkozni vele, ha ez a mostani felfelé korrekció flat formát ölt. Egy flat alakzat másképp nehezen illeszthető ebbe az aktuális kontextusba.

Ha a várakozásaimnak megfelelően működik a célszint (ellenállás-zóna), akkor a piros Minor 5 valamikor júliusban következhetne délnek, vagyis lehet, hogy ebben a hónapban már nem látunk újabb minimumot az amerikai indexekben. Így vagy úgy, ne rohanjunk előre, egyszerre elég most a valószínűleg holnap befejeződő 'Minute [a] hullám a piros 4-es korrekción belül' szcenárióra dolgozni. Időben elhúzódó, oldalazó konszolidálódás is jöhet, alacsonyabb rendű hullámokhoz igazított céláras setupok működnek majd jól.

34 megjegyzés:

  1. Amerikai indexeken napos bearis csúzli van, a Nasdaq van a legzökelebb , hogy kivegye.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem bullisra gondoltál? Tehát szerinted gyors mozgás jön délnek?

      kappa

      Törlés
    2. Bearis csúzli, hogy mi jön belőle azt még nem tudom a Nasdaq meg a többi is ott van , hogy vagy "kinövi" töri és akkor föl, vagy tart a támasz és akkor le.

      Törlés
  2. Legegyszerűbb ha megmutatom. Bearris SS

    http://screencast.com/t/fhkgRyzHX

    VálaszTörlés
  3. sziasztok ,mindenki nyaral?
    olyan csend van itt,egy elképzelést rakhatna fel ,az "előttünk álló
    európai össze omlás hatásaira "
    tike

    VálaszTörlés
  4. Csak,hogy megtörjem a csendet.Véleményem szerint nem tud úgy lemenni majd az alakzat,ahogy eredetileg cimballi várta,(tehát kb 1200 a nagy első ötödik hullámának végére)azért,mert mint tudjuk a harmadik hullám megnyúlt,a negyedik pedig már most is olyan magasságra jutott,hogy ebben az esetben az ötödiknek is meg kellene nyúlni(váltakozás elve?)ahhoz,hogy létrejöjjön ekkora esés.Így marad az a verzió,hogy három hullámból állt (eddig) az esés,tehát akár felfelé is mehet.Az 1285 alá zárás hibahatárai nem tudom milyen tágasak,hiszen volt már példa az ajrónál is ilyenre,mégis felfelé jött ki belőle.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "Ha 1.340-en túlra kerülnénk, mi több, 1.358 fölé zárogatnánk, akkor sem sérülnek a bearish kilátások, csupán le kellene cserélnem a 4-es jelölést valamilyen szintű kettesre - még akár (1)-(2)-1-2 is képbe kerülhetne"

      Törlés
    2. Hali, az esés ha így maradna, akkor lehet három hullám, vagy leading diagonál (1)-es, vagy 1-es. 1285 alatti zárót én komolyan veszem, mivel napi és heti is zárt oda, majd jött rá még új alj a következő nap. Ez hibahatáron kívül van, ha októberről impulzus haladt felfelé, akkor annak vége.

      Ha hosszabb távon felfelé várakozol, új csúcsokra, akkor szerintem csak egy igen nagy méretű felfelé tartó záró diagonál szcenárió jöhet szóba. Benne van a pakliban, ugyanis a hetes RSI még nem állt be egy hosszabb lefelé trendre. Nálam ez azonban most csak a sor végén álló változat. Tudatában vagyok, de csak a háttérben figyelek rá, mert nagyon sok bizonyíték hiányzik még az érvényessége bizonyításához.

      Teljesen arányosnak érzem a készülő negyedik hullámot 1.358 alá és június utolsó hetéig eloldaloghat.

      Törlés
    3. Az arányokat érted félre, nézz rá erre az ugyancsak május 18-i ábrára, szerintem egy trendszinttel másról beszélünk.

      http://4.bp.blogspot.com/-iNr2ef3NTOE/T7h1pRcsewI/AAAAAAAABSs/SO1AWEB5cxQ/s1600/MAY18_SPX_dailybear.JPG

      Törlés
  5. Csábító azt gondolni, hogy már meg is valósult, amit a bejegyzés ábráján rajzoltam [b] és [c] hullámokat. Van rá pár % esély, hiszen a piac néha produkál ilyen gyors negyedik hullámokat. Viszont szerintem inkább a mai 1307-es minimum lesz a [b]. Sőt én még tovább lassítanám a jelölést és [b] hullám (b) alhullámának, vagy még lassabban [a]-nak jelölném a mai alacsony pontot.

    Vagyis legkorábban holnap-holnapután látjuk a [b] végét és azt követően még jön egy erős esés 1307 alá, majd ismét fel, ami ráközelít 1340-re. Utóbbi lesz a [c] és egyben piros 4. legkorábban a jövő hét végén. Inkább később.

    VálaszTörlés
  6. Szia Cimbali!
    A dollár indexet érdemes megnézni napos felbontásban.
    Ott látszik hogy az eddig erősödő trend napok óta átment oldalazásba. A trend folytatása, vagy egy korrekció fogja majd eldönteni a további irányt, de erre valószínűleg a héten nem kapunk iránymutatást, vagyis maradhat az oldalazás, hullámzás ott.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen. Bármennyire is ott díszeleg benne a hétfői dupla kulcsfordulós nap, tényleg korai még a bika visszatérésére fogadni a DX napos bontása alapján. Valószínűleg a délnek tartó korrekció első szakasza ért véget, vagyis LD az A hullám helyén, vagy ZZ a W hullám helyén. Szóval a hétfői kollégák túlságosan is siettek a dollár vétellel - igazuk lesz később, de előtte még jól ki- és összerázhatják őket.

      Törlés
  7. DAX

    H1

    http://screencast.com/t/jHbnOu76f

    M 15

    http://screencast.com/t/mpxIIEqdoF

    VálaszTörlés
  8. DAX H 2 csúzli lehetőség

    http://screencast.com/t/PPf575nJaDP

    VálaszTörlés
  9. szia Karoly ..eddig gratula a daxhoz..esetleg nem gondolod hogy 1212helyett inkabb egy running flat 2.hullamban?..kosz..

    VálaszTörlés
  10. eurusd..
    http://kepfeltoltes.hu/120614/eurusd_www.kepfeltoltes.hu_.gif

    VálaszTörlés
  11. €/$
    http://kepfeltoltes.hu/view/120614/eurusd_120_www.kepfeltoltes.hu_.png

    esetleg..de én is még fel látom:-)
    timmy

    VálaszTörlés
  12. szia, annnyi, hogy a zárójel (a)-(b)-(c)-t helyesbítsd (w)-(x)-(y)-ra és középen esetleg gondolkodjunk el egy tovahaladó háromszög B-n

    VálaszTörlés
  13. szia Cimbi,

    köszi, valóban így helyes "elliottilag", viszont amit Charlie rajzolt, ott a hsz /sárga/d hullámán belül b alámehet /sárga/c-nek?
    én szándékosan azért írtam be a B-t mivel sztem az esés tiszta impulz volt és így egy exp. flat korrekció lenne, igaz "B" utolsó c hulláma elmarad pár pippel "B" a hullámától...

    köszi,
    timmy

    VálaszTörlés
  14. A B része rendben van és volt számomra, viszont szerettem volna hozzátenni, hogy erős alternatíva itt egy ugyancsak bullish hároszög a B pozícióban, ami árnyalatnyi különbséget okoz - konkrétan időhúzást.

    VálaszTörlés
  15. okés köszi, igen ezt az alternatívát sem lehet elvetni.. most jött a mail, free elliott week :-))
    üdv.,
    timmy

    VálaszTörlés
  16. Az oldal tetjén is ott van már a hirdetés, ami az ingyenes USA indexek hetéhez vezet. Jeffrey Kennedy-n túl ennek az élő közvetítéses szolgáltatásnak van a legtöbb értelme Tom Prindaville szerkesztésében.

    VálaszTörlés
  17. Sziasztok!

    Én most ezt látom E/U-ban

    http://kepfeltoltes.hu/view/120615/h1_www.kepfeltoltes.hu_.gif

    A [v] pont a görög sztori végére jöhet ki, és a hír katalizátorként szerepelhet, függetlenül annak tartalmától.
    (Utólag úgyis megmagyarázzák.. :) )

    Üdv: Dumber

    VálaszTörlés
  18. Magam is ilyesmit nézek ki belőle, csak az A-t tedd el eggyel balra szvsz. Úgy szebbek az arányok, de az értelmén nem változtat.

    (Akkor a most A-val jelölt pont kis 'b' lesz, leginkább (b) szinten, ami [b]-n belüli (b), vagyis karakterét tekintve hülyeség a négyzeten hullám kellene hogy legyen. Amit pontosan alátámaszt az ostoba rés megjelenése). Van nálad könyv, ezért mondom, így néz ki egy flat az életben a 20-as ábráról, ebben az esetben a B pozícióban.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jogos az A.
      Eredetileg oda is akartam csak meglökték a kezem :)

      Dumber

      Törlés
    2. :) Esetleg a 33. oldal alját olvasd még el, ott találod, hogy mi van, ha tévedünk. Viszont ez már haladó téma.

      Törlés
    3. Na igen.. erre is gondoltam.
      Diagonalban én mindig figyelem a LD lehetőséget is.
      A legutóbbi ED-t is élőben fogtam meg május 1.én . A tetején sikerült és a SL-t hamar 0-ba rántottam arra az esetre ha tévednék.

      Törlés
    4. Ez kicsit félreérthető lett.
      Itt ED-t látok, ugyanakkor a fals ED-t kezelem gyors stoppal.
      De diagonalnál érdemes vizsgálni a esetleges LD-t formációt is, csak akkor a A-B-C és a 3-4 nem stimmel...

      (Na a 2 kommentből csak lesz egy normális gondolat )

      Törlés
    5. Annyira nem az LD okozna homlokegyenest mát, mint amit következtetünk, hanem az 1-2 sorozat. Arra gondoltam.

      Törlés
  19. Egy foci EB-s kommentár: amikor a nyitó napon az oroszok eltángálták 4-1-re a cseheket, akkor a szalagcímek arról szóltak, hogy akkor ezek szerint "Oroszország lesz a csoportelső, csak az a kérdés, ki megy mögöttük tovább a negyeddöntőbe a második helyen".

    Az oroszok nemhogy nem nyerték meg a csoportot, de tovább sem jutottak. Nehéz volt összehozniuk, de sikerült végül.

    Tanulság: Olyan sportágban, ahol kerek a labda soha nem egészséges az elhamarkodott, túlságosan sarkos, impulzív vélemény. A tőzsde olyan sport, ahol a labda ha lehet még kerekebb, mint a fociban.

    VálaszTörlés

Rendszeres olvasók

Alakzatok bar grafikonon

ALAKZATOK AZONOSÍTÁSA

Prechter könyv

Kötvénybaj

Europai válogatás

A Mánia vége

Alapleckék

Magunk döntsünk

Diverzifikáció?

FOREX video

10 piaci tévhit

Mítosz a Fed körül

8 könyvrészlet

Theorist '09. nov.

15 írás ill. video a hitelválságról

Mozgóátlagok

Címkék

200 SMA (3) AAPL (2) adósság (5) Amibroker (2) André Kostolany (1) arany (4) aritmetikus (1) Barack Obama (2) báziscsatorna (4) belső nap (1) Ben Bernanke (1) Birger (1) Bollinger (1) Brikka (1) BUX (6) carry-trade (1) CFD (1) Charles Collins (2) Charles Dow (1) Club EWI (18) Conquer the Crash (2) csorda (4) csordaszellem (5) csúzli (3) DAX (6) defláció (4) depresszió (8) deviza (13) diagonal triangle (6) Dick Diamond (2) divergencia (4) DIX (1) dollárerősödés (12) double key reversal (2) Dow Jones (36) dupla hármas (7) dupla kulcsforduló (3) E-mini future (46) ék (8) Elliott magyarul (7) Elliott Wave Principle (9) Elliott Wave Theorist (9) Elliott-ciklus (18) előfizetés (8) elsődleges trend (12) ending diagonal (10) erősödő dollár (4) EURHUF (1) EURJPY (1) eurozóna (3) EURUSD (30) evening star (1) expanded flat (9) extension (12) extrém ármozgás (1) ezüst (3) FED (8) fej-váll alakzat (8) Fibonacci (33) flash crash (8) flat (17) Forex (6) Fotex (1) földgáz (1) fraktál (11) FTSE (1) Futures Junctures (4) GBPJPY (1) Goldman Sachs (3) Görögország (3) Hang Seng (1) háromszög (20) hatékony piac (2) hope (2) hullám személyiségjegye (11) infláció (1) inside day (1) IOU dollárok (1) Japán (3) Jason Farkas (2) Jeffrey Kennedy (11) jelzálog (2) Kína (3) kollektív hangulat (8) kombináció (10) korrekció (20) könyvajánló (4) kőolaj (1) kötvény (1) külső nap (1) leading diagonal (1) lineáris gondolkodás (3) logaritmikus skála (1) MACD (5) Mandelbrot (1) megnyúlt hullám (2) mérés (6) Minyanville (1) momentum (8) Morgan Stanley (1) mozgóátlag (3) munkaállomás (1) Nasdaq (28) Newsweek (1) NFP (4) Nikkei (2) Nonfarm Payrolls (3) nyersolaj (2) NYSE (4) opció (1) óriás szuperciklus (14) OTP (3) outside day (4) pánik (6) pit noise (1) Ralph Nelson Elliott (8) regular flat (3) remény (4) Robert Prechter (28) RSI (11) Russel (3) short (3) Short Term Update (3) slingshot (4) social mood (5) Socionomics (6) SP500 (107) spirál (2) SPY (55) Steve Nison (1) Stochastic (1) Stocklandyard (2) stop loss (2) szándékos csőd (1) szentiment (1) szignálvonal (1) szójabab (2) tananyag (25) Thomas Bulkowski (1) throw-over (2) tovahaladó háromszög (4) trendcsatorna (22) trendvonal (2) tréningprogram (12) túladott (5) túlvett (5) TWS (1) USD (14) USDCHF (1) valószínűség a tőzsdén (3) Vancouver (3) Venezuela (1) vertical spread (1) vezérlőelv (8) Wyckoff (1) XLE (1) Zaner (4) zigzag (35)