AZ ELLIOTT WAVE INTERNATIONAL AJÁNLÁSÁVAL:

Oldalak

2013. augusztus 2., péntek

A fej-váll és a kontextus - II. rész

The trend is your friend? Akár!

A tőzsdei grafikonok fej-váll formáiról és a kontextus kereséséről szóló sorozat alapgondolata tulajdonképpen egy szortírozás az alakzatot befoglaló tágabb trend vizsgálatára alapozva. Mintha az alakzat alatt és után következő elmozdulás(ok) értelmét keresnénk magánál a kereskedési helyzetnél nagyobb időintervallumra kitekintve. Korábbi árfolyammozgásokhoz kapcsolódó információkat igyekszünk összhangba állítani a jelenleg zajló elmozdulásokkal. Komolyan és bonyolultan hangzik, de valójában egyszerűen a le és fel közlekedő szakaszok trendmozgató vagy korrektív szerepének beazonosítását végezzük el. Főleg a hozadékát számításba véve éri meg bajlódni a kontextussal. Kevesebb meglepetést, jobban illeszkedő stratégiát és magasabb találati arányt adhat.

Ha még eddig elmaradt volna, akkor most érdemes elolvasni a bejegyzés indító részét: [link] vissza az I. részre >>

Az előző szituációban (ld. I. rész) a fej-váll alakzatunk - korántsem váratlanul - "fordítva" sült el. Mutatok egy olyan ténylegesen pozíciókkal lekövetett Nasdaq határidős példát, aminek épp a nyakvonal alatti lendületére lehetett számítani. Miből? Igen-igen, a kontextusból. Jól fejbe is sikerült teremteni.

Egy kissé laposra sikerült negyedik hullám zigzag korrekció majd az ötödik hullám elején
a Submicro (1)-(2) bázis is kiadhat egy fej-váll alakzatot.

Július 23-át erőteljes eső trenddel indította a Nasdaq. Igazi harmadik hullám karakterrel. Maga a nyitó trend harmadik is volt, méghozzá egy Subminuette szintű 'c' hullámon belül. Jött utána a nap derekára a pihenő, egy emelkedő-oldalazó, de alapvetően párhuzamos csatornában közlekedő korrekció formájában. Itt a fej-váll alakzat ténylegesen délnek sült el, azonban nem trendfordító, hanem trendet szüneteltető "folytatólagos" szerepben állt. Épp ez a lényeg! A fej-váll is csak a lefelé haladó, bear szakaszon belüli kontextusban működik megbízhatóan nem pedig a bull trend csúcsán. Tekintsünk ki a "tágabb környezetére", - vagy immár elhagyva a fogalom állandó körülírását - a kontextusára 30-percben:

A karikázott részen kis negyedik alhullám pozícióban jelent meg a fej-váll
és mivel a magasabb rendű trend délnek haladt, ezért "jól viselkedett", azaz lefelé tört.
A fej-vállra mentem? Nem. Záró előtt hiányzott még egy eső szakasz, ezért amint a felfelé [4]-es hullámot komplett zigzag korrekciónak véltem, kezdtem keresni a belépési lehetőséget. Később megjelent a jobb váll, ami csak segítette a tájékozódást, de nála sokkal fontosabb szerepet játszott a döntéseimben a nagyobb kép Elliott-i kontextus. A fej-váll láttán inkább igyekeztem elkerülni a nyakvonal környékén akciózást, mert ott sokan lehetnek a gyenge idegzetű, izgága, érzelmi alapon kereskedők.

Volt fent a bevezető gondolatok között egy állításom, miszerint a kontextus dolga "egyszerű". Már mitől? Egy egyszerűsítő fogástól. Legtöbbször kétféle elképzelésünk, vagy Elliott-i értelmezésünk lesz a piac rövid távú kilátásait illetően. Válasszuk azt, legyünk elfogultak abba az irányba, amerre előzőleg a nagyobb idősík trend közlekedett. Fellélegezhetnek Elliott hullámelméletét valahogy megkerülni igyekvő kereskedők, mert a trend irányának meghatározásáról beszélek, amihez nem kell tudnunk elnevezni minden egyes kis eső, vagy emelkedő szakaszt. A megoldást sugallom az egész bejegyzéssel: ha délnek halad a trend, akkor a fej-váll függetlenül attól, hogy a bullish megjelenés került elénk (alul a nyakvonallal), vagy a fejjel lefelé inverz forma (fordított fej-váll), az hajlamos lesz inkább délnek törni és belendülni. Azaz, ha shortolni szeretnénk, akkor olyat válasszunk, amikor a teljes alakzat a korábbi abszolút csúcshoz viszonyítva alacsonyabb tetőt képez.

A dolog természetesen fordítva is igaz. Csak úgy, vadul bele a nagyvilágba ne vadásszunk aljat fej-váll alakzatot felfedezve egy momentummal eső árfolyamgörbén. Nézzük meg a kontextust és ha nem értjük, akkor vételre (long pozícióra) egyszerűen válasszunk olyat, ahol magasabb aljat formáz az alakzat.

Vagy ha nem akarjuk így elnagyolni és mégis inkább az Elliott-i rendszerben szeretnénk látni, érteni a trendet és annak rétegeit, akkor nyitva a lehetőség a jelentkezésre a következő, 2013. szeptember 15-én induló "Kerülj Előnybe! Elliottal és RSI-vel" programra [link]. Elliott mellett egy másik kézzelfogható technikát is mutatok és alkalmazok a trend irányának és korának meghatározására, a kontextus feltárására.

Olyan ez, mint a fordulós japán gyertyák kérdése. Minden trend csúcsán, illetve alján ott díszeleg belőle egy, ám közben hajlamosak vagyunk róla megfeledkezni, hogy előzőleg a trendmozgató szakaszok alatt hol itt, hol ott, hányszor fordult már elő belőle jó pár. Elégtelen kontextusban. A fej-váll tuti trendfordító szerepe is éppen ilyen figyelmetlen "félreértés". Kemény vagyok, ha egyenesen "tévhit"-nek nevezem? Mindegy is, a kontextus adja a belépési szituációhoz a bekövetkezés valószínűsége paramétert. Erről mond le az, aki nem figyel rá. Ha egy fordulatnak rossz a kontextusa, akkor talán csak 15-20% az esélye. Ha jól ágyazódik a korábbi árfolyammozgásba, akkor a valószínűség közelíthet az 50%-hoz. Kérdem én, minek játszani olyat, ahol nagyon kicsi az elképzelés esélye? A kérdést ma ennyiben is hagyjuk, másról szól a bejegyzés.

Van amivel még adós maradtam. Egyrészt nem mutattam még inverz fej-vállt, másrészt talán van, aki azt gondolja, hogy ó, hát az ábrák mindössze két kivételes és kiragadott esetet mutatnak. Aki tapasztaltabb, az tudja, hogy nem. Mert a piac lépten-nyomon ismételgeti ezeket a trend közepén, folytatólagos pozícióban hol jól, hol fordítva elsülő fej-váll képeket, mégis nagyon kevesen ismerik ki őket. Igazán nem kell sokat várni, hogy elénk kerüljön egy. Amikor sikerül fogást találnom egyik-másik kontextusán, akkor kifejezetten szeretek a fej-váll "rossz" oldalára állni. Ami persze másoknak meglepetés, de nekünk Elliott-tal élőknek a haszon. Íme egy vegyes csokor, amelynek összeállításakor szemtelen módon direkt nem mentem a fenti példáktól messzire. Maradtam ugyanígy a Nasdaq-nál, ugyanúgy csak a múlt hétre fókuszálva:

Egy nap ugrás és itt a következő csomag, van közte ilyen is, olyan is

A példa jobb oldalán megfigyelhető inverz, vagyis fordított fej váll alakzat egyben illusztrálja a feljebb elhangzott tippemet: "Nézzük meg a kontextust és [...] vételre (long pozícióra) egyszerűen válasszunk olyat, ahol magasabb aljat formáz az alakzat". Nem véletlenül ment utána akkorát a bull kitörés.

Egy tisztán bullish inverz "fazon"

Az amerikai piacokon a jelenlegi bull trend olyan fázisba ért, ahol egy következő fej-váll potenciálisan nagyot fordíthat az indexeken. Ha létrejön ilyen, akkor valóban a klasszikus trendfordító szerepet töltheti be a kontextus miatt. Az emelkedő szakasz pár nap múlva a trend több szintjét egyszerre zárhatja le. A fej nagyon fontos fej lehet, de egyelőre talán még a bal vállat sem látjuk:

Könnyen létrejöhet egy óráson megfigyelhető fej-váll augusztus derekára, amely a kontextus miatt
valóban fontos csúcs lehet, hiszen legalább a kék 4-es pont közelébe jönne rá esés.

144 megjegyzés:

  1. Üdv,

    Némi megerősitésre (vagy kiigazitásra) lenne szükségem. Korábban kérdeztelek az 1-2 sorozatokról.

    Ami ezen a vázlaton van az 'az'? ~ jól számoztam? Stimmel a lezárás is?

    http://kepfeltoltes.hu/130802/Japan_225_Futures_Hourly_20130802100814_www.kepfeltoltes.hu_.png

    Köszönet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valóban impulzus, valóban van ott a háromszögre emlékeztető tömörülésben 1-2 széria, de nem láthatsz ennyi 1-2-t egyetlen idősíkon. Ott abban a bumszliban szinte biztos van legalább egy flat korrekció, ha nem valamilyen flat x háromszög kombináció. Ezért lent nem fogsz annyi 4-5-öt kapni, amennyit vársz. Ugyanakkor a 14432-nél található kis pullback szinte biztos kis 1-2, ami után jön a vihar szeme, a trend közepe.

      El fogod tudni dönteni hány darab 4-5-öt várj? Nem. Én el tudnám? Nem.

      Egyszerűen nagyobb idősíkra váltanék, mert túl sok az információ ezen a grafikonon. Bear a trend, amíg a piac 1) nem hoz létre egy az eddigi legnagyobb korrekcióval összemérhető nagyobb felfelé kört, amely "utolsóelőtti" karakterjegyeket hordoz, plusz 2) újabb letörést kisebb momentummal, plusz 3) határozott fordulatot. Addig bear. Amikor ez megvan, akkor azt mondanám, hogy na ez az impulzus komplett, nézzünk rá még nagyobb idősíkon, hogy mi a kontextusa, merre lesz az arra. Onnan ugyanis már lehet bear, vagy bull is a tágabb kontextus függvényében.

      Rétegek, fraktál, egyensúly, ezekkel dolgozunk.

      Ez így dióhéjban, de talán segít vmit. A teljes koncepciót "kicsit" hosszabb elmondani: a balansz nap és az idősíkválasztós nap jórészt az ilyen és a hasonló szituációkról szól.

      Törlés
    2. Prima, köszönöm.

      Pillanatnyi állapot szerint örülök, hogy az alapot jól azonositottam, és ez most elég, estére ez is érdemel egy korty bort.

      Törlés
  2. S&P 500 berobbant a Cimballi által várt 1707-1737 -es sáv alsó részébe
    Momentum az van , ha most véleményt kellene mondani akkor gyors és drasztikus fordulónak van ( lesz ) itt az ideje. Kérdés csupán csak annyi: lesz-e fordulat ? A szituáció amúgy hasonlít 2007 nyarára - kétszer lehet-e ugyanabba a folyóba lépni ?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hi. Jó, hogy említed, ideje a céláraimat frissíteni. Azt gondolom, 1720 fölé kitart a lendület, 1737-42 fölé pedig nem várom a piacot. Legalábbis ezen a nyáron.

      Optimális eseteben a zárójel kis római hármas (iii) hullám végét mára, 1712-1713-ra teszem, majd két nap korrekció utána egy-két nap emelkedés 1724-es szintre az ideális forgatókönyv.

      Igaz, hogy nagy Ciklus szintű fordulatot várok, ami a 2009-es minimumok tesztjét hozza, de egyelőre nem gondolkodom addig, hanem első körben mindössze 1575-1555-ig. Kb. ez a nagyságrend, ami esés kellő valószínűséggel bekövetkezik. Onnan jönnek az elágazások.

      Később, amikor időszerű lesz, lerajzolom, mi a két alternatíva, mert még mindig lehet az "első körben" várhatóan 50+ pont SPX esés csupán korrekció rá egy későbbi 1800 feletti felfelé körrel. Említed a momentumot, nos az elég sok a heti-havi grafikonokon.

      Fókusz. Egyszerre csak egy hullámot. A döntést nem most fogja meghozni a piac, nekünk sem most kell. Az aktuális szakasszal foglalkozom, ez pedig még bull egy pár napig. Utána pedig napos fordulós szignálra szépen át lehet majd állni jó néhány hét bear gondolkodásra. Erről szól a bejegyzés legalsó rajza.

      Törlés
  3. Szia Cimballi, tegyük fel, hogy pár nap múlva bevésődik a több ciklus szintű záróhullám felfelé, majd elindulunk lefelé és célba vesszük az 1560-at. A kérdésem az lenne, hogy optimális esetben ehhez mennyi idő kellhet? Lehetséges hogy 2-3hét elég hozzá? Adri

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia, Adri. A kék 4-es magasságába közelítve, az addig bekövetkező mozgás momentumát és alakját, személyiségjegyeit látva dől el, hogy valóban a Ciklus szintű b hullám csúcs következik a napokban. Akkor bővebben kifejtem az alternatíváját, de most röviden tegyük fel a kérdést: Mi van, ha ez itt nem Ciklus szintű fordulat lesz? Akkor csak a teljes kék 1-2-3-4-5 korrekciója, ezek szerint Középtávú trend szintjén. Ez a minimum, ami ide kijár.

      Mekkorák voltak 2009 óta a délnek haladó Középtávú trendszakaszok? 2010. áprilisától a legrövidebb verzió 10 hét volt. Egy másik értelmezés szerint 25.
      2012 áprilisától is kétféle értelmezés lehetséges, az egyik szerint 9, ha pedig flat-nek tekintjük az Intermediate szintű korrekciót, akkor 33.

      Látod a számokat. Innen 10 hét minimumot mondhatunk, de lehet ennek a 2-3-szorosa is. Az biztosan látszik, hogy a 2-3 hét nagyságrendje kevés. Legalább - ismétlem, legalább - a 2012. november - 2013. augusztus szakasz 9 hónap emelkedését kell majd korrigálni, ami a bull ág fele is meglehet időtartamban.

      Jó a kérdésed, de vigyázz, ne szaladj túl előre. Olyasmire keresed a választ, ami részben nem most időszerű.

      Törlés
    2. Azt pedig nem győzöm elégszer hangsúlyozni, hogy ez, amit itt Adrinak kifejtettem nem az elsődleges értelmezés, hanem az alternatíva, a tartalék "terv" amiből minimum elvárásokat tudok levezetni. Van egy potenciálisan Ciklus szintű több évre bear helyzet. Ennek kapcsán tesszük fel a kérdést, hogy mi van, ha nem az. Mi van, ha bull? Akkor az van, amit itt az imént mondtam.

      Törlés
  4. Közben a háttérben felhívták a figyelmemet a Dow-ra. Ott június 24-ről szemre megvan az [i]-[ii]-[iii]-[iv]-[v] szép tisztán, ezért talán nem kellene várnom a további 1-2 nap végső emelkedést. Tényleg jól néz ki a Dow Jones index, azonban a momentum túl magas volt egy végleges trendfordulóhoz, ezért maradok az elképzelésem mellett. Mára úgy sincs különbség, nyitótól eső trendelő nap van, ez várható volt. A holnap miatt majd izgulok holnap, addig megnézem ez a mostani esés meddig jut. Ha kis korrekciónak gondolom és begyorsul ott ahol fordulnia illene, akkor majd újragondolom. Így csak pozitív meglepetés érhet, hiszen nem túlzóak a short várakozásaim, ha mindössze SPX 1680 környékére célzok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Eddig úgy tűnik akár készen is lehet a fej-váll.Irány az 1560.

      Törlés
    2. Hi, igen keletkezett egy, de őszintén szólva nem az, amit vártam és rajzoltam. A 1709-es SPX csúcsot gondolom bal vállnak és most a fej megjelenésére számolok. Igen, egy további új csúccsal.

      Ebből ne azt vond le következtetésként, hogy nem találtad, el, vagy ne azt kérdezd, hogy kinek van igaza. Mindegy ugyanis. Rövid távon sávnak tekinthető, kontextusban pedig egy tetőépítés kezdetének. Ez számít kereskedési szempontból mindkét esetben. Nincs erős trend délnek, tehát random nem shortolható. Tulajdonképpen az indexek egy erősen lassuló emelkedő trendben vannak, amelyből majd egyszer csak lesz fordulat, de a fordulat után még mindig van idő, mert csak később jön rá a gyorsulás.

      Illetve még konkrétabban: nem a 1700-tól 1560-ig szeretném kereskedni csumára végig. Hanem majd ha letört, akkor egy nagyobb visszatesztben 1680 alól 1590-ig nagyságrendileg, vagy úgy a napos RSI 40-es szintjéig. Annál nagyobb lefelé momentum még talán az ősz derekáig nem lesz.

      Törlés
    3. Így, vagy úgy a kolléga elképzeléseit valósította meg a piac, azaz a "kisebb" fej-váll működött.

      Törlés
  5. Kábelben a mai mozgás kizárt egy pár dolgot. Maradt az asztalon a napos/hetes exp. flat-en belüli ED C hullám...alternatív gondolat pedig h4/d1-en egy DZZ befejező hulláma. Mindkét verzióban azonos a kritikus szint, illetve a nagyobb mintából fakadó következtetés is...bullishabb verziókat korai pedzegetni szvsz...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A mai emelkedést éppen fogja az 1-2 vonala (ha az 1-2), de annyira momentumosnak tűnik, h. nem lepődnék meg, ha menne tovább, és ED lenne belőle.
      EUR-T is bullnak látom, ott is egy ED az elsődleges számomra

      Törlés
    2. Kedves brikka!
      Hová várod az ED vagy a DZZ végét a kábelben és euróban?
      Legyél olyan jó,hogy tegyél már fel rajzot is,ahogy általában szoktad,ha kérhetlek...
      Köszönöm!

      lhebamy

      Törlés
    3. Szia Ihebamy,

      Többféleképpen is lehet számozni szerintem, ez csak egy variáció. DZZ-et csak a kábelnél tudom elképzelni. EU-ban lehet, hogy még csak egy harmadik lenne meg egy ED esetében. Figyelni kell az indiket és a kritikus szinteket.

      AUG09_EURUSDDaily
      AUG09_GBPUSD_Daily_ED
      AUG09_GBPUSD_Daily_I

      Törlés
    4. Én MOST úgy látom,hogy az ajróban 1,34 körül lehetett meg a III--as hullám vége,így most a IV-ben mozog.Összerázódtak nagyjából az indexek és a devizák is egy utolsó felfelé körre.Hogy valóban megindulnak e felfelé,vagy csonka marad a hullám ez még rejtély,de talán együtt mozognak majd.

      lhebamy

      Törlés
    5. Én is még számítanék egy menetre fel EU-n, mert rsi nagyon magasan volt, és a divergencia is hiányzott nekem. 1 és 4 óráson is bull csúzli látható, de nem lepődnék meg, ha az aktuális 4-es még eloldalazgatna egy ideig, mert árban és időben is szűkös amit megtett..

      Törlés
    6. Sziasztok,

      Elsődlegesen csak egy [y] hullámot várok. H4-en nézve az egész emelkedést még mindig az 1. hullámnál van a momentum csúcs, persze lehet, hogy úgy lesz, ahogy ti mondjátok és egy egész 5. hullám (vagy még több is) hátra van.

      Naposon így gondolnám az EU-t, főleg MA10/20 és feltételezett ED alsószárának tesztelése miatt:AUG12EURUSDDaily

      Aussieban egy impulzuson (naposon feltételezett flat c) belüli 5. hullámot várok h4-en.

      USDJPY-ben talán kész lehet a korrekció és indulhat az 5. hullám W1-en...

      Meglátjuk ;)

      Törlés
    7. USDCHF-EN, mintha meglenne az 5 hullám felfelé. Lehet hogy EUR is már lefordult......?

      Törlés
    8. eu-ban a mai napos gyertya fontos lehet a továbbiakra nézve, de amíg a 4. hullám (legalábbis szerintem) addig még sanszosabbnak tartok egy utolsó upot, azonban lassuló momentummal, 3 hullámban.
      (naposon SS is kialakulhat)

      amúgy USDCHF és UJ is szerintem sanszos, hogy már fordult (előbbinél ráadásul ED C hullám miatt agresszívabb emelkedés jöhet D1-en)

      Törlés
  6. Válaszok
    1. A GBPUSD devizapár tradicionális beceneve abból az időből, amikor még "kábelen" utazott az árfolyam az Atlanti-óceánon innen és túl.

      Törlés
  7. Friss! Jeffrey Kennedy szeminárium lesz a jövő héten. A részvétel ingyenes.
    Augusztus 14-én, magyar idő szerint délután 17:00 órára hirdették meg az első időpontot.

    Az ő gyakorlatias Elliott-i megközelítése és az indikátorok alkalmazása a belépések definiálásakor több ponton hasonlít arra ahogyan akár magam is dolgozom a piacokkal. Számtalan kereskedői szemléletű fogást tanultam tőle, ezért ajánlom.

    Regisztráció a blog felső részén szereplő hirdetésre kattintva, vagy konkrétan ezen a hivatkozáson:
    http://www.elliottwave.com/r.asp?dy=bso-lb&acn=meb210&rcn=jsldbrd&url=http://www.elliottwave.com/wave/1308-web-ewj-aff/default.aspx?rcn=jsldbrd

    VálaszTörlés
  8. Sziasztok!

    Lenne egy - most még - elméleti kérdésem.
    Nézegetem a grafikonokat és Elliott szemmel az EU-ban én egy bull verziót is elég nagy lehetősséggel látok bele, miközben az indexek bear változata mellett teszem le a voksom (heti-havi viszonylatban)
    A múltban a tőzsdei összeomlások mindig dollárerősödés mellett következtek be, lévén egy menekülő valuta szerepben pompázott. Lehet, hogy annyira megfordult a világ, hogy ez már nem következik be a dollárhigítás és a amcsi gazdaság helyzete miatt?
    Már a D1-H1 grafikonon az utóbbi időkben megfigyelhető egy ellentétes mozgás. Ez régebben is előfordult, de hosszú távon azért egy felé mozgott a dollár és az indexek.
    Lehet talál majd a világ (nem is olyan távoli jövőben) egy másik menekülő valutát (esetleg az aranyat)? Mit gondoltok?

    VálaszTörlés
  9. Kedden a Nasdaq új csúcsot ért el. Vagyis él a június óta tartó Minor szintű emelkedő hullám.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. na cimbi... 1675-nél vagyunk.. azt mondtad 1680 a kritikus szint, az alatt vége a dalnak és az upnak egyelőre.. ergo most full short??

      mondjuk én már rég abban vagyok, csak kíváncsi lennék most hogy látod...

      totem..

      Törlés
    2. Totem, az nem kritikus, hanem csak az első cél, amit az augusztus 2-i lefordulásból kellő valószínűséggel megközelít a piac. Inkább kulcs, amiből leolvassuk, hogy megszakad a június óta tartó emelkedő szakasz.

      Azt írtam, hogy nem tévedek, ha első körben csak 1680 környékére várom a shortokat, onnan pedig még mindig jöhet egy felfelé kör. Nem jött, hanem letörni látszik. Akkor bejön a képbe a következő szint. Válaszolt a piac, elindult az "augusztus derekára" elképzelhető esés, ami vagy a júniusi minimum visszetesztje, tehát nagyságrendileg addig megy, vagy a teljes Ciklus szintű trendforduló le a 2009-es low környékére. Mivel trend eleji szituációban vagyunk, azért nem a letöréseket piszkáljuk, hanem igyekszünk kockázatot csökkenteni. Pl. az 168x-es szint sikeres tesztelésébe lehet beleadni. Kisebb idősík short setup napon belül egy-egy szakaszra persze most is mehet, de alapvetően a nagyobb három hullám felhúzások lesznek szvingelhetők.

      Törlés
  10. Szia Cimballi!

    Lenne egy privát kérdésem! Elkérhetném az email címed?

    Balolah

    VálaszTörlés
  11. Elméletileg ezentúl minden emelkedést adni kell,kb 1560-ig...felesleges várni tovább,csonka lett az 5/5 hullám...

    lhebamy

    VálaszTörlés
  12. Kábel akár készen is lehet, azonban ezt még nem erősítette meg az esés. A mai csúcsot követő sell-off után valószínűleg egy flat alakult ki. C hullám esetén 1.55 környékén megállhat esés, viszont ha impulzus jönne le, akkor 1.54x környéke lehetne a harmadik vége. Éppen lehet úgy is számozni, hogy kész legyen egy a-b-c a mai csúcstól, de ezt egyelőre nem tartom valószínűnek. Viszont óvatosságra int, hogy az RSI még nem bear!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ...1.544x környéke lehetne a harmadik vége (fibo 161.8 ide mutathat)

      Törlés
    2. Az ajró is elég kesze-kuszán néz ki,de szerintem ott sem kell 1,34 fölé várni.Egy fej-váll formálódhat 4 óráson pár napig,amíg a tőzsdék esetleges fel korrekciója tart.Addig 1,32-1,33 közé várom sávozni.

      lhebamy

      Törlés
    3. Eu-ban is készen lehet az egész, mert a korábbi csúcsot 3 hullámban érte el, viszont még nem lehet kizárni egy exp. ED-t, de tény, hogy nem lenne egy szép szerkezet.

      Törlés
    4. Ups!

      Őrültség, hogy egy nagy ED kettese volt a mai alj. Esetleg egy LD 4. hulláma? Hogy ne mondjak 1-2 1-2-t !

      Törlés
    5. Attól, hogy nekem nem ez az elsődleges verzióm, még lehet bármelyik. Lehet találni bullish értelmezést. Egyik sincs megerősítve még.

      Nálam ED flat C a legvalószínűbb, mind kábelben, mind eu-ban. Nekem ez az operatív számozásom. Egyébként ezért is fontos a negyedik hullám szintjének törése. Addig kifejezetten számolni lehet komplikációkkal.

      Törlés
    6. Mosd kezdek végre tiszta mintát látni EUban. Ha valóban lefordulás következik, akkor a nagy Chullám 5. hullámát látom formálódni, ami még elcammoghat akár egész héten fölfelé.

      Törlés
    7. nem is olyan cammogós. Jobban illene az egyes hullámhoz ide egy ED.

      Törlés
  13. Szia Brikka,

    szvsz ha az ápr. elejei emelkedés A - exp.flat B - és C akkor ez a mai alj lehetett a 4/C és még egy 5.hullám megy 1.34 felé..

    ha w-x-y akkor viszont nem..


    üdv.,timmy

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Timmy,

      Erről szólt a korábbi rajzom. De ez már csak exp. ed-nek állja meg a helyét, ami nálam egy picit csökkenti az esélyt a felfelé körnek. Egyébként a mai nappal ez az egész mozgás a csúcstól ránézésre nagyon i-ii-nek tűnik az EU-ban, amiben a ii-es egy flat.

      Meglátjuk ;)

      Törlés
    2. Szia Brikka,

      sztem elbeszélünk egymás mellett :-)
      Amit Te mondasz ott a 08.02 a 4. alja és még "beleképzelhető egy utolsó ed, amit én mondok ott a 07.09 től tartó emelkedés egy sima impulz /nem ed/ és ma volt meg a 4.hullám alja..
      holnapra v a hétfői kereskedésre okosabbak leszünk addig sok scenárió el fog tűnni :-)

      üdv.,
      timmy

      Törlés
    3. Ok...értem :)

      Meglátjuk mi lesz ;)

      Törlés
  14. Ilyet se sokat láttam, amikor valaki nem utólag okos a fej-vállból hanem előre bemondja az alakzat megjelenését + a letörését. USA piacra és a fenti értekezés alsó ábráját mondom. ej..

    Burner

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ténylegesen megjelent egy fej-váll, azonban a tanulság inkább a kontextusban volt. Mostanára kialakult a tágabb, befoglaló keret egy kereskedhető eséshez.

      Lehetett volna ebben a pozícióban más fordulós tető is, ám véletlenül épp fej-váll kinézete lett. A kontextus megállapítása a megismételhető bűvészmutatvány, nem pedig a fej-váll megjövendölése. Utóbbira nem tudok következtetni, de a kontextust többnyire ki tudom olvasni a grafikonból.

      Sok fényezést azért nem ér a laikusnak talán félelmetes :) rajz

      http://4.bp.blogspot.com/-Ji-diiiUVmk/Ufs8FJyEO4I/AAAAAAAAB90/tYa2wtjDOYA/s1600/AUG1_SPX_60min.JPG

      mert amúgy nem is teljesen épp így számítottam a fej-vállra. Valószínűsítettem még 2 nap kitörést SPX 1724-ig. Az augusztus 2-i csúcsot eleinte mindössze a bal vállnak vártam. 2-a után az NDX-ben az épülő alakzat szépen át is ment háromszögbe és 13-án, kedden kitört ismét (ott kellett volna a fejnek jönnie), de a többi indexnél az újabb csúcs már elmaradt. Apropó, a Nasdaq fordulós alakzata egy "dupla tető" ami ugyanattól lesz értékes, amitől a "fej-váll".
      A kontextustól.

      Ugyanazt jelenti a két alakzat (dupla tető és fej-váll), vagy ugyanúgy nem jelentenek, nem érnek semmit. Nagyon jól alátámasztotta mondandómat az élet. Nem a klasszikus alakzat számít, hanem, hogy hová ágyazódik. Magam ennek megállapítására használom Elliott rendszerét.

      Törlés
  15. Ihebamy-val szinte egyszerre írtuk délután, hogy innentől a három hullám nagyobb pullback-ek valószínűleg eredményesen shortolhatók. Miért nem azonnal bármilyen szint? Mert még élesek a visszatesztek és tartós bear trendre most már számottevő esély van, azért ez az esély még csak 35-40%. Ezért érdemes spórolnunk kockázat oldalon.

    Én amit biztosan kerülni fogok, az a fej-váll méréssel megállapított célára. Elliott-i szempontból teljesen érdektelen a számomra, de elég méretes fejes-vállas tömeg figyel rá. Itt van mindjárt a csütörtöki minimum alatt 2 ponttal. Nyitóban megütik, vagy 15 percre alávágnak, azután egymáson taposnak át a shortokat zárók. Amikor újra lecsillapodnak a kedélyek, akkor lehet megint trendet kereskedni délnek.

    Legalábbis legtöbbször valami ilyesmi van.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Elég érdekes volt a tagnap az biztos és ez várható is volt nem csak a fej-váll hanem egy hsz. is erősítette mind kettő cél ár 1655 környékére mutat ami nekem még azt mutatja ha innen fordul nem kell temetni még a bikát mert még bőven a 4. hullám is lehet és 1730 körüli cél árral én 1650 alá zárás napi szinten ami 80%-os esély a csúcs ben van forgató könyvre.

      TWER

      Törlés
    2. Hello Twer, igen, lehet még negyedik hullám, ezért hangoztattam, hogy Elliott-i értelemben kritikus szint nem sérült. Azonban, tudod, hogy ha valamit így-is-úgy-is lehet értelmezni, akkor szeretek az RSI és a momentumkép alapján választani. Nálam ez irányítja a figyelmet a bear megoldás felé.

      A hetin komoly (eső) korrekcióra érett meg a helyzet. Éppen ezért a hamarosan, akár már hétfőn esedékes felfelé kört egy alacsonyabb tetőre várom, onnan újra folytatódik a heti lejtmenetes korrekció, ami így már bear trendnek fog látszani a napi bontáson. Onnan meglátjuk, hogy feláll-e majd a piac, arra még korai lenne következtetnem.

      Korábbi mondandómnak nem a jósolgatás akart a tanulsága lenni, hanem a döntési fa, amit felállítottam. Azt mondtam, hogy AUG02-es csúcsról csak 1680-ig várom a piacot. Ha letöri, akkor elkezdek a júniusi minimum fölé célozni. Utána kialakíthatom a véleményem, hogy valóban az SPX 666-os szint visszatesztje lesz-e az esés.

      Összefoglalva, szerintem a hét elején vége lesz ennek az eső szakasznak, de szerintem rövid szünet után jön még minimum egy darab hasonló nagyságrendű bear hullám.

      Tipp: ne higgy a 80%-okban :) a piacokon egyáltalán nincs olyan, semmiképp sem trend eleji szituációkban. Főleg ha a kockázat sokszorosa, amit hozamként a piac kínál vele. Ha lenne 80%, akkor senki nem állna másik oldalára.

      Képzeld el, hogy egy sötét zsákban 10 golyó van, két db kék "nyertél 50 pontot" és nyolc db piros "nyertél 200-at". Ki az aki befizetné a játék körönként 50 pontnyi beugróját, hogy a kék golyók kihúzására fogadjon?...
      Én biztos nem játszanék ilyet...

      Törlés
  16. Merész Játék!>gondolkodom,tehát vagyok.

    Egyelőre csak AAPL meg DXJ-m van,CAF, már zártam.

    http://s20.postimg.org/ykfprqp71/SPXD0819.jpg

    Ras

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Óvatosan. A 2011-es nagy 1-2 hullámodra jobb mértékkel tekinteni és A-B-nek tartani, különben nagyon sokára kapcsolsz fordulatnál. Javaslom, hogy ekkora idősíkot heti, vagy havi bontásban tekints át, így túl sok részletet látsz, túl sok zajt, főleg az RSI-n.

      Törlés
  17. Köszi.
    Én is majd az SPXU-ra várok,(Már mióta)csak nézelődök a másik irányba is,nehogy meglepetés érjen,(UPRO?)
    http://s20.postimg.org/4otfa1ma5/UPRO4_H0819.jpg

    Van még idő a beszállásra,Börni(szept 18?)

    VálaszTörlés
  18. Lassan két órája áll a kereskedés a Nasdaq tőzsdén, ami rendkívül veszélyes lehet, ha rájön egy komolyabb elmozdulás. Eredetileg az opciós piacról tegnap indult ki a probléma, de mostanára szinte teljes a leállás. Jelenleg az NDX 100 részvénye közül mindössze 4 kereskedhető.

    VálaszTörlés
  19. Elég érdekes kezd lenni a szitu...Ugyanis ha a dollár/jen hetesen valóban belekezdett az ötödik hullámba,akkor ebből nem nagyon lehet elvileg MOSTANÁBAN tőzsdei összeomlás(ha marad a korreláció),mert az ötödik hullámból még minimum 4 hét hátravan.Ily módon még az sem elképzelhetetlen,hogy a héten látott mélypont az sp-nél a záró hullám negyedik alhullámának volt a vége?....,mert az 1709-es érték a harmadik alhullám vége volt?és új csúcsra megy az index?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vagy az sem lehetetlen hogy a trend magasabb szintjen csinal negyedik hullamot....osszeomlas kinezetu korrekciok lesznek de az amit varnak sokan meg az unokaik sem fogjak latni....

      Törlés
    2. USDJPY: Korrelációk jönnek-mennek. 2009-2012 között pont fordítva működött. A japán gazdaságot kivégezheti egy kamatemelkedés.

      SPX: Nincs indok, amiért kizárható lenne, amit mondasz.
      Egyelőre a jövő héten alacsonyabb tetőt és még legalább egy új eső szakaszt várok. Azt követően gondolkodom a nagy Ciklus szintű több éves eső trendszakaszról. Ami miatt komolyan foglalkozom egy idei újabb (végső) csúccsal, a havi és heti momentum. Az túl sok volt, itt még oldalazás-emelkedésnek illene elnyelnie néhány hónap alatt.

      Időben is keveslem az SPX szűk 3 hét korrekcióját, de az időtartamra vonatkozó következtetésemről már részletesen beszéltem három hete Adrinak. Itt (remélem minden böngészővel működik a hivatkozás):
      http://myelliott.blogspot.ca/2013/08/a-fej-vall-es-kontextus-ii-resz.html?showComment=1375758230067#c4703313672954970775

      Ui. hasznos lenne valami aláírás, mert így nem egyértelmű, hogy ez most nem Charlie-ra reakció

      Törlés
    3. Szerinted már meglett volna az alacsonyabb csúcs és jön hó végére az új low? Én nem nagyon látom arányosnak ezt a felfelét ahhoz,hogy nyugodtan shortot nyissak.Szerintem a tegnap-mai esés csak egy 2-es hullám és jön a harmadik holnaptól felfelé immáron 70 fölé,inkább 80 környékére.Valahol ott érhetne ideálisan véget az esés korrekciója.Vélemények??

      Lhebamy

      Törlés
    4. A tegnapi csúcsot tekintem az alacsonyabb tetőnek, szépen megvolt minden szerkezeti egysége. Nézz rá a Nasdaq-ra is, mindössze 1 ponttal maradt el az augusztusi csúcsától, amihez képest alacsonyabbat vártam. Az tény, hogy nem lehet eldönteni, valamilyen 2-est, vagy a nagy középtávú negyedik B jelzését tegyük ki rá. Azaz nem tudjuk, hogy a mostani, előzőleg is mindenképpen valószínűnek tűnő lefelé kör 3-as, vagy C.

      Törlés
    5. Szia Cimballi!

      Amikor azt mondod, hogy alacsonyabb csúcsot keresel, ahhoz még milyen kritériumod van. Jelen esetben írod, hogy a szerkezete meglegyen a megelőző esésnek. Van más is? Pl szinttörés, vagy Rsi?

      Köszönöm a választ.

      Törlés
    6. Előzmény, amiből a legalább 10 hét korrekcióra következtettem: (havin távoli), hetin közeli bear divergencia, de a bika tartományában, tehát bőven 50%-nál több az esélye, hogy nem teljes trendforduló. Nem esélytelen a trendforduló, de nincs elég esélye, hogy ráizguljak. Ennek ellenére akkora esés lehet (most már látjuk is), ami a napi szemszögéből már éppen bear trend, a hetesen pedig a bull támasz határáig tart, hiszen a havi is korrigálni fog.

      Trend irányába - ezek szerint naposon és óráson - az RSI 60 alatti konvergenciákat és csúzlikat figyelem.

      Most már rátérve a kérdésedre óráson a 21-i minimumról három lökés jött fel. A második lökés után az inside bar-ok háromszögre utalnak, a háromszög pedig utolsó előtti pozícióban áll. Tehát a háromszög után egy kör még fel és utána kell egy kereskedhető tetőnek jönnie.
      10-percesre váltva - és ennél lejjebb nem megyek a szerkezet vizsgálatával - látszik a háromszög vége 23-án este 7-körül. Onnan ismét három lökés fel, amiről tudjuk (az imént mondtam), hogy a nagyobb idősík harmadik lökése is egyben.

      A lökés fel azonban nagyon erős, nem shortolható csak törés utáni visszatesztben. Tudod, hogy a konvergenciákban bízom, tehát azt keresek. 10/15 percben 26-án 19:15-kor első setup, de szokás szerint jött a második entry lehetőség is 21:00 körül. Mindkettő konvergencia, utóbbi a konzervatív játék. A két visszeteszt kör közül a második az első kistestvére gyengébb kiadásban. Konvergencia+konvergencia csökkenő retrace mellett = erős 1-2-1-2 potenciál.

      Bontsuk tovább: ugyanakkor 3/5-percben dupla tető flat korrekció, RSI bear csúzlival, 15-percben 'komplex' horoggal. A 21:00 órás klasszikus dupla tető kiváló kontextusára érdemes figyelni, szépen visszavezethető a nagyobb idősíkokra. Hiányzik még valami? Ja igen, hogy megmagyarázzák az esést az szíriai dolgokkal :) Ez csak vicc, semmi köze a setuphoz, az már készen állt letörni addigra.

      Mi volt a setup fenyegetettsége? Lehetett volna az esés csak a korábbi minimum visszatesztje, mint ilyen b/B, vagy b/2, de akkor is volt rengeteg tér délnek.

      Törlés
    7. Köszönöm a kimerítő választ! Nagyon hasznosnak találom.

      Törlés
  20. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Te is fiam Brutus...:-D

      Törlés
    2. Ő maga törölte, nem moderáltam. Nem is értem miért "lépett vissza".

      Törlés
    3. hello, válasz nem érkezett ,feleslegesnek találtam.
      spy meg a 1680 nem lőtte ki és választ kaptam a piactól

      Törlés
  21. Naposon nézve az Sp-t,egy szép öt hullámos elliotnak néz ki az esés a tegnapelőtti aljjal.Ez akár 1 vagy "A" pont is lehetne szerintem.Tehát naposon szerintem még csak most várható majd a cimballi által emlegetett alacsonyabb tető az általam favorizált 1670-80 környékére.Természetesen az is lehet,hogy teljesen rosszul látom és számozom,de így szemre arányosnak látszik.

    lhebamy

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igaz, simán előfordulhat, hiszen a Nasdaq-ra is ki lehet tenni egy A-t ha a hullámot flat építőelemnek tekintjük.

      Törlés
    2. Ha jól látom,akkor az eurón is lefutott nagyjából egy elliot 5 hullám lefelé a mai nappal bezárólag.Itt ha jól látom a nagyobb idősík harmadik hullám fejeződött be ma.Így majdnem szinkronban mozoghat ezentúl a tőzsdékkel,ahol jó eséllyel egy lefelé 5/b hullám fejeződhet be ma.Így a jövő héten várok felfelé korrekciót immáron együtt szinkronban a fentebb jelölt szintekig akár,majd onnan lefordulást.Az eurónál kb.olyan 1,328-ig.

      lhebamy

      Törlés
    3. Úgy tűnik rosszul láttam:Nagyjából 1,308 körül érhet?? véget az 5 hullám.Ez valószínűleg valami nagyobb idősík 1 hulláma lehet majd.Innen várható?? a 2 hullám 1,32X-ig,majd jön a pusztító,ami majd áttöri az idei aljakat.
      Brikka te hogyan látod???

      lhebamy

      Törlés
    4. Elliott csatorna aljához közelít, eddig szép arányos az esés szerkezete.

      Megelőző ED miatt nem feltétlenül várnék magas retrace-t, azonban FED-ig sok minden lehet.

      Napos RSI viszont kezd bear lenni. Bárhogy is számozzuk a korábbi emelkedő diagonált, már mindkét esetben elesett a megelőző negyedik hullámtér által nyújtott támasz.

      UJ-ben is benne van, hogy megindult a primary 5 közepe...Alt. gondolat, hogy még csak egy nagyobb hsz-en belüli (D) of 5 hullám vége jön fel.

      Meglátjuk ;)

      Törlés
    5. A mai emelkedéssel beleszúrt (eddig) az euró a lefelé indult impulzus első hullámába ,tehát nem lehet ez az emelkedés A_B_C hullám szerintem.Vajon mi lehet szerinted???Mit mutat a hetes kép???
      Félő,hogy amennyiben a dollár/jen valóban hozzálát új csúcsra futni,akkor az euró is új csúcsra mehet,hiszen a kábel már ezen az úton halad....


      lhebamy

      Törlés
    6. Szia, h

      Hetes RSI szerintem semleges per pillanat. Bulltámaszról jött fel, talán kialakult egy exp. ED, majd jött egy szép impulzus lefelé. Ennek az impulzusnak a füle-farka megvolt: SZEPT06_EURUSDH4_II

      Ha nem trendforduló ez az esés, akkor flat c lehetne. Ez még megállhatná a helyét, mert 3 hullámban ment ki a csúcsra, viszont nem nagyon erősíti meg ezt az alakzatot, hogy C>A*1,618.

      Hozzá kell tenni, hogy szerintem az exp. ED verzió is kezd az értelmezési határon táncolni, mégpedig az időfaktor miatt. Erre tekintettel nem tudom kizárni, hogy még ha egy komplex flat hullám is formálódik (vagy egy kombináció), még nem készült el. Ez azt jelentené, hogy még ha jönne is egy erősebb lefelé kör, benne van a pakliban még egy SQ, ami 1.34 és 1.37 közé jönne fel. Szeptemberben fontos hírek jönnek, lesz vola bőven.

      Közelebbről nézve (h1-en) a mozgást elképzelhető, hogy még csak (a) hullám jött fel. Holnap talán elkezdődhet egy korrekció, amelynek a vége ideálisan 1.32 környéke lenne, amit 3 hullámban érne el a PA. Meglátjuk ;)

      Törlés
    7. Kedves brikka !
      Ha időd engedi,legyél oly jó,hogy oszd már meg velünk az euróról az elképzeléseidet.Én már nagyon élesítem a shortládát,ami nálam 1,365 fölött kezd nyilni,és 100 pipenként duplázás a terv.

      lhebamy

      Törlés
    8. Szia,

      Pont nemrég kért meg Depriv is. Tekintettel arra, hogy idő szűkében vagyok, gyorsan berakok egy pár rajzot, most részletesebben nincs időm kifejteni, illetve még több verziót megvizsgálni. Ez sajnos csak egy gyors, ránézéses elemzés, a teljesség igény nélkül. Ha lesz időm, akkor berakok pár bullishabb elképzelést is. Ha 1.371x fölé megy az árfolyam, akkor a hsz b, ill. a flat b és a kombináció x hullám esélye nálam ugyanakkora lesz. Addig is ezen szint alatt a hsz az elsődleges értelmezés ciklus szinten.

      EURUSDMonthly
      EURUSDWeekly
      EURUSDDaily
      EURUSDDaily_II
      EURUSDH4

      (havin a bearish SS még nem éles)

      Törlés
    9. Nem akarlak befolyásolni a belépéssel kapcsolatban, azonban tartsd szem előtt, hogy a diagonál értelmezések alternatívája szintén heves ármozgást adnak, csak a másik irányba. Ha naposon új momentumcsúcs jön, akkor könnyen 1-2-1-2 sorozat lehet a dologból...

      Figyeld az értelmezési határokat!

      Törlés
  22. Üdv,

    Nikkei dolgában tudna valaki dobni esetleg egy vezérfonalat?

    Két variáción is agyalok, de egyik se tartozik még bele abba az elemkészletbe, amit már úgy-ahogy ismerek.

    Első: http://kepfeltoltes.hu/130830/Japan_225_Futures_5_Hours_20130830204801_www.kepfeltoltes.hu_.png
    Volt már itt, de nem emlékszem: háromszögben a C szokott a komplex lenni?

    Második verzió, de ezt akkor is erőltetettnek érzem, ha a karikázott rész kizárja (?) az LD-t azon a helyen:
    http://kepfeltoltes.hu/130830/Japan_225_Futures_5_Hours_20130830204908_www.kepfeltoltes.hu_.png



    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem egyik sem helytálló.Az első: Én még ilyen A_B_C szerkezetet nem láttam. A második: Túl lassú 3-ik hullámnak.
      Tehát szerintem hetesen kell nézni,és szerintem annak a negyedik hullámában van.Az ötödik célára 109 körül.Szept. 13-ig szerintem még nem tör ki,marad a háromszögben.

      lhebamy

      Törlés
    2. Továbbra is úgy gondolom, hogy 'van benne valami', de majd meglátjuk.

      Ezeket viszont tankönyvbe ajánlom:

      Szabályos, többszörös fraktálszerkezet:

      http://kepfeltoltes.hu/130904/Japan_225_Futures_30_Minutes_20130904202325_www.kepfeltoltes.hu_.png

      ED lelkiélete, önmagában:

      http://kepfeltoltes.hu/130904/Japan_225_Futures_5_Minutes_20130904202238_www.kepfeltoltes.hu_.png

      Törlés
  23. Üdv,

    Na látom ma csúnya felpatt lesz, rendes réssel nyitottak és felfelé ment minden.. ez most akkor a 1680-s, alacsonyabb alj féle felpatt, vagy már addig sem tud elmenni, netán nem kizárt egy teljesen más és sajnos bullosabb alternatív, miszerint megyünk tovább fel újabb területre?! Kit lát?

    totem..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Van a kozepso savban a linkgyujtemenyben egy naptar a tozsdei szunnapokkal a vilagban.

      Törlés
  24. csend van.... pedig most kellene elliott elméletet felrakni nem utólag

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mert nincs más, mint amit az egy hónapja készült cikkem végén leírtam, persze azért mindig bele lehetne menni a részletekbe.

      A mai nap dilemmája, hogy a piac elérte a felpattanástól várható céltartományt, konkrétan a csúcsról kiinduló trendvonalat, átviszi, vagy sem? Az eső trendvonalról jött a meredek zutty és az árfolyam most másodszorra dolgozik a potenciális eső csatorna áttörésén. Nincs olyan információ, amiért "a sikerül megtörnie az esést, vagy újabb lefelé kör indul" kérdésben állást lehetne foglalni. Kb. 51% a bear megoldás és 49% a bull esélye, ebben a percben. Hangsúlyozom, most péntek este a hét vége előtt két és fél órával. Nincs igazán miről beszélni. Egy sáv szélén az ilyen 50-50 helyzetek nem igazán kínálnak jó lehetőséget egy-egy jól célárazott skalpon kívül. Rövid kereskedési setupokkal is inkább a sáv belseje felé próbálkoznék és nem hinnék innen a kitörések tartósságában. Naposon nagyon közel állunk egy bear csúzlihoz, hetesen egy bull csúzlihoz. Szerintem - bár ez egy enyhe preferencia - előbb a bear, utána a bull sülhet el.

      Törlés
    2. És ha átviszi? Vége a bear időszaknak?!...

      Törlés
    3. Szerintem ez TA magyarázat ber elliottra kérdezett mert az esetleg mást is mutathat, hiszen az előbb el mondottakat a grafikonon a többség látja, vagy ta allapon számítjuk elliottot?

      ismeretlen

      Törlés
    4. Ha itt zár 61-62 átvitte sőt a 21 napos mozgót is átvitte a kettő együtt igen bull jelzés én ezt vártam ami be is jött a kérdés meddig megy 80-85 vagy új csúcsok.

      TWER

      Törlés
    5. Arra utaltam, hogy szerintem csak fals kitörési próbálkozásra futja ma, vagy hétfőn, illetve ilyen helyzetben az a valószínűbb. Ha átvinné az eső trendvonalat, akkor hátrébb sorolnám a lehetőséget, hogy az augusztus 2-án indult esés 1-es hullám az új Ciklus szintű bear trendben és inkább (4)-es jelöléssel látnám el, azon belül is A szakasznak gondolnám, tehát akkor B fel, C le és végül megközelítjük a júniusi minimumokat. Mint többször kifejtettem 9-10 hét esés-oldalazás, vagy teljes trendforduló a menü.

      Ismeretlen, TA szempontból tudtam volna ellentétes következtetést levezetni, de az Elliott-i kontextus alapján írtam, amit írtam. Nálam B, vagy 2-es jelölést érdemel a mai maximum.

      Törlés
  25. mondjuk az érdekelne, hogy cimbi hol látsz te naposon bearish slingshotot, mert én csak bullis slinget látok kialakulni...

    én látom rosszul, vagy van valami grafikonod alátámasztásul?!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. RSI(14)-et használok a momentumkonfigurációk felderítésére. AUG23-26 és mai csúcs potenciális bearish slingshot, mert az indikátor már meghaladta az akkori csúcsot, az árfolyam pedig nem erősítette ezt meg. Vagyis nagy a lelkesedés, de nincs hozzá új magasabb tető. Igaz, az RSI-n még csak egy kis elhajlás van, nem komoly lefordulás, de a mai bear outside bar egy szignál és trigger egyben.

      Dow, NDX szintén zenész, de más okokból a Nasdaq-ot vegyük ki most a körből.

      Törlés
  26. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  27. Ha valaki magyarul akar olvasgatni
    Haszon magazin

    http://upload.indamail.hu/dl/?tid=212eac060f6fe814682313777cb7a82ee

    VálaszTörlés
  28. http://chartramblings.blogspot.hu/2013/09/dax_9.html

    VálaszTörlés
  29. Ennyi volt az esés?! Semmi alacsonyabb csúcs és újabb mélypont?!. új csúcs és kész? ...áááá...

    VálaszTörlés
  30. Nasdaq eléggé vitézkedik !!!

    Nupagagyi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, más ritmusban van, mint a piac többi indexe. Ha veszed az augusztusi esés fordított Fib. 138,2%-át, nos ott akadt el egyelőre. Más szóval 38,2%-kal haladata meg az előző csúcsot, a korrekció mélységével összevetve. Ez tipikus B hullám cél, de lehet 5-ös hullám is. Ha megerősítést kap, akkor a bikák rövid távon nem bíznak jelentősebb új felfelé szakaszban, de a medvék még nem eléggé voltak agresszívek ahhoz, hogy alacsonyabb tetőt harcoljanak ki.

      Törlés
  31. Nagy a csend, semmi kép, semmi új rajz, scenario a mostani események után?! Elég határozott felpattanásnak tűnik, gondolom új csúcs van napirenden.

    BK

    VálaszTörlés
  32. B, vagy 2-nek tartottam a felfelé kört, ebből a 2-es egy újabb kitöréssel ki fog esni, tehát B hullám célt érdemes körbejárni.

    B hullám nem feltétlen jelent már alacsonyabb tetőt. Látjuk, hogy a Nasdaq-nál új maximum van, a Russel is igen közel áll hozzá. A piac anélkül ér(t) a csúcs közelébe, vagy megy ki fölé, hogy előzőleg elérte volna pl. az SPX célzónámat 1575 körül. Elliott-tól tudjuk, amit a piac egy korrektív fázisban nem tesz meg árban, azt megteszi majd időben. Azaz nem éles zigzag a minimum 9-10 hét időtartamra várt korrekcióm, hanem háromszög, vagy flat korrekció. Sekélyebb, meg sem közelíti az alsó célomat, azonban így a 9-10 hét kevés lehet neki. A kevesebb esést majd időben "pótolja", talán 20 hétig sem mászik ki a sávozó alakzatból, de cserébe nem megy jelentősen 1627 alá.

    Ha csak az előttünk álló hétre tekintünk, akkor figyeljünk az óráson az előzőleg két napig tartó SPX oldalazásra, amely nagyobb mint a 10-i rés konszolidációja. A növekvő korrekció nekem utolsó előtti hullám gyanús ezért a felfelé kitörés gyors behalására számítok. 1697 előtt nem számítok lefordulásra, de B hullámnál tudjuk jól, az új csúcsok lehetősége is játszik. Azonban ne tévesszen meg bennünket a nagy felfelé momentum, az ilyen gyorsan, agresszíven visszatérő magas ár, nem tud eltávolodni messzire a megelőző csúcstól. A B hullámot agresszív eufóriának is tartják. Én magam egyszerűen a bikák és medvék átmeneti konszenzusának tekintem egy magasabb árról. Mindkét oldal elég inaktív, ezért kis forgalommal akadálytalanul emelkedik a csúcs közelébe az árfolyam. A forgalom növekedése állítja majd meg az emelkedést.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. spx 1720.. dj 15660 ..hmm .. most már jó lenn valami rajz.

      én 1730 körül látok csatornatetőt mondjuk..

      bk

      Törlés
    2. Megjött a forgalom, a mai nap. Legutóbbi hozzászólásomban ez volt a zárszó: "A forgalom növekedése állítja majd meg az emelkedést."
      Ezen túl valóban van egy csatorna ami az egyik legstabilabb trendre utaló jelenség. Állandó egyensúlytalanságot jelent, egyfajta egyetértést a magasabb árról. Mindaddig így van, amíg nem válik érzelmessé a forma a csatorna tetején túllendüléssel. Megbomlik vele a stabil állapot.

      Ez történt kiugrott a piac a csatorna fölé. Az okos bikák ilyenkor nagyjából a következő nap vége felé elkezdik megköszönni a csatorna feletti extra profitot és zárják a pozíciójukat. Az okos medvék egyelőre nem tesznek semmit, hanem a kezükön ülnek, mert az expresszvonat elé nem ugranak, nincs jó stop helyszínük hozzá. Majd ha omladozik a 240-perces idősík akkor segítenek be neki shortokkal. Egyre kell figyelniük, ha valóban klimax, valóban meglódul a piac délnek, akkor a ma-holnapi csúcsot még egyszer közel 100%-ban megteszteli a piac.

      A holnap realizáló okos medvékkel mi lesz? Őket most nem érdekli tovább a long legalább két hétig.

      Törlés
  33. Ez a kitörés azt hiszem kimeríti az erős momentumú B hullám fogalmát.. Adri

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szeretném levenni az B-t a lehetőségek közül, de sajnos valóban nem lehet. Legfeljebb eddig B, vagy 5 volt a várakozás, most fordul a sorrend és 5, vagy B.
      Ha B, akkor egy (4)-es hullám B-je, ha 5-ös, akkor az egész emelkedést záró (C)-n belüli 5-ös.

      Törlés
  34. Szia Cimballi!

    A Nasdaq jelentősebb emelkedése a múltkori csúcshoz képest, nem billenti az 5. hullám felé a mérleg nyelvét?

    Köszi
    Zorro

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hali, azért fordítottam meg a sorrendet és hoztam előre az 5-öt. 5, vagy B. Ugyanakkor még nincs olyan információ, ami a B-t kizárná.

      Törlés
  35. Üdvözlet!
    "Később, amikor időszerű lesz, lerajzolom, mi a két alternatíva, mert még mindig lehet az "első körben" várhatóan 50+ pont SPX esés csupán korrekció rá egy későbbi 1800 feletti felfelé körrel. Említed a momentumot, nos az elég sok a heti-havi grafikonokon"

    1800 főlé lenne az 5. hullám variáció? - az még beleférne abba, hogy a 2009-es emelkedés egy b hullám?

    köszi,
    Forcag
    Forcag

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Beleférne, de nem tartok ott, hiszen másképp alakult a leosztás. Volt korrekciónk 50+ pont, de ez akkor is egy nagyságrenddel kisebb, mint amit vártam. A Ciklus b 2009-ről ettől még állja a sarat, de majd inkább egy rajzon mondom el a napokban, hogy hol van az eltérés ahhoz képest, amit legutóbb is mutattam.

      A B hullámok leggyakrabban az A hullám 38,2%-ával lógnak túl az előző csúcson, az pedig az SPX-nél 1910 körül van, jóval-jóval odébb.

      Törlés
  36. ne haragudjatok, de ismét elveszítettem a fonalat. most akkor lehet, hogy a tegnapi tető és annak mai visszatesztje még nem a végső tető? Adri

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mert két külön trendszintre kérdeztetek rá. Adri, te arra, hogy mi lehet itt egy csúcs az idén júliusi maximumhoz képest, Forcag pedig arra, hogy mi lehet a végső csúcs a 2007-es maximumhoz képest.

      Törlés
  37. most nagyon úgy néz ki, hogy még azt az 1729-es SP-csúcsot visszateszteli a piac, vagy rosszul látom? Adri

    VálaszTörlés
  38. Kellene neki, de egy lépéssel előbb jársz, szerintem órás idősík körül elkelne neki egy sikeres visszateszt a low-ra, majd annak eredménye szerint kérdezek rá a csúcs tesztre, magasabb tetőre. Ráadásul a heti bulloknak ez nem jó helyszín vételre, ha vesznek még, akkor lejjebbről fognak bekapcsolódni.

    VálaszTörlés
  39. Gratulálok Cimballi, a Dow-ban már ott is az új low. Az új tető meg kiderül péntekig. Adri

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm.
      Háttér: a momentum trendje alapján legalább a napos idősíkon zajló korrekció folyik, (illetve megtorpanni látszik a hetes is). Ilyenkor hiába bull még a 240-perces mert a naposon értelmezhető esés első szakaszában teljesen normális, hogy az is marad, vagy a határon táncol. Egy következő szakaszban ilyenkor trendet vált. Azonban túl nagy az idősík kockázata, ha a napos csak korrekció, ezért egyszerűen átugrom. Ha korrekció a napos esés, akkor frankón fals letörést produkál a 240-es.

      Szóval ugrom. Az órásra, 30-percesre figyelek, amely nekem tisztán bear és addig a short setupok élveznek elsőbbséget, amíg ezen az idősíkon nincs egy szép bullish bázisépítés, amiből lehet fenntartható felfelé törésre számítani.

      Akik nem ismerik a módszerem, azok egyszerűen figyelheti azt, hogy amíg az óráson nincs egy szellős (megfelelő távolságú) magasabb alj. addig a long setupokat érdemes kihagyni, vagy csak skalpolni.

      Törlés
  40. Üdv Cimballi!
    Mikor lesz helyzetkép jelentés???
    Dax-ról mi a vélemyényed? amikor legutóbb tárgyaltuk, már nem nagyon volt benne ez az új csúcs - de ezek szerint együtt haladnak USA-val...
    Pretcher új scenário-jat lattad (mi van benne?)

    Üdv,
    Forcag

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Forcag, nem szeretnék ígérgetni, szerintem a hétvégén.

      Törlés
  41. A tegnapi alj visszatesztje sikeresnek mondható, azt hiszem. De erős kérőjelek vannak bennem affelől, hogy ilyen heti rsi divergenciával ki tud-e még menni az sp új csúcsra ráadásul péntek záróig. Adri

    VálaszTörlés
  42. Igen Adri hasonlóra gondolunk az alábbit már régen figyelem.
    http://kepkezelo.com/images/4tk9jnhphdmfkt6cv5x4.png

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Részben a rajzon ábrázolt következtetésről lenne érdemes beszélnem.

      Törlés
  43. Érdemes figyelni, hogy a sok bull próbálkozás mindig eladókra talált, még a tegnapi záró körüli is, pedig annak már lett volna esélye a csúcs visszatesztjére fel. Végül létrejött az indexekben egy 240-perces bearish slingshot az e-mini SP500-ban, amit most látunk elsülni és amely a naposon egy bear horog szignált frmálhat a nap végére, igaz nem épp ideális helyen.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ahhoz, hogy a mindennek legyen jelentősége, természetesen a jelenlegi szinteken, vagy lejjebb létrejövő zárás szükséges.

      Törlés
  44. Röviden én most így látom.
    http://kepkezelo.com/images/bz8cxrahovvyaz8v9zdd.png

    VálaszTörlés
  45. Azon morfondírozom, hogy az Spx-ben nyitás után következő rés vajon a kifulladás, vagy az agresszív folytatás jele lehet.. Adri

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hello, az esés rossz helyen találta a heti idősíkot. Olyan helyen, ahonnan a jelenleginél mélyebb korrekcióra, vagy majd később trendfordulóra lehet következtetni. A momentum elakadt a heti RSI 60-as értéke körül.

      Ehhez képest jött létre egy bear horog a naposon, majd rögtön a rés.
      Hétfő egy bull trend napnak látszik, de önmagában keveset ér, mert most nincs meg a hetes támogató kontextusa, illetve a naposon sincs nagy jelentősége. Utóbbit azért mondom, mert ha a rést kipótoljuk egy képzeletbeli bear hétvégi trendgyertyával, akkor rögtön az esés konszolidációjának és nem pedig fordulatnak tűnik az emelkedés. Legalábbis nekem nem.

      Szerintem a hetin vannak bear folyamatok, ami miatt egy szóló bullish napos fordulós gyertya irreleváns, illetve a mai intraday magasabb alj, órás konvergencia, majd a nap végi rally túl kicsi léptékű információ. A domináns idősík szempontjából csak zaj.

      Szerintem a pénteki maximum 1695-ös SPX értéke felett nem sokkal tele lehet a piac short szándékkal és long zárókkal.

      Törlés
  46. Nekem ez az esés egyelőre inkább korrekciónak tűnik, nem 'annak'.

    M30-on nézegetem, a futurest és a prompt SP-t együtt: az első szakasz egy impulzusnak tűnik, OK. Utána valami katyvasz, ami talán egy összetett r-flat volt, most pedig ismét, mintha impulzust gyúrnánk, de: nem jelentősen agresszivebbet, mint az első szakasz.

    Valami cseles ZZ?
    Össze kellene fésülni az utolsó felmenettel, de van ott egy-két kellemetlen rángatózás, amivel nem birok

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nézd meg távolabbról.....a 2010-10-es tetőzésre kezd hasonlítani....
      Talasz

      Törlés
    2. Nézd meg távolabbról.....a jelenlegi helyzet a 2010-11-es szituációhoz /lokális tető/....hasonlítható....
      Talasz

      Törlés
    3. A nagy képen látszik, hogy potenciálisan egy 'ott' pontban vagyunk, nagy képhez képest elhanyagolható tartományon belül, ezzel nincs gondom semmi.

      De: se az elsöprő eufóriát, se az agressziven növekvő forgalmat nem látom, az esés képe pedig egyelőre nem egyértelműen bear (számomra).

      Törlés
    4. Egyébbiránt hasonlitani igy is lehet, a végeredmény kétségbe vonása nélkül:
      http://kepfeltoltes.hu/130925/ddqe76ab93lad9b8j8j9_www.kepfeltoltes.hu_.png

      Törlés
  47. Nézd meg távolabbról....2010-11-es tetőzéshez hasonlít a mostani helyzet....
    Talasz

    VálaszTörlés
  48. Nézd meg távolabbról....2010-11-es tetőzéshez hasonlít a mostani helyzet....
    Talasz

    VálaszTörlés
  49. Nézd meg távolabbról....2010-11-es tetőzéshez hasonlít a mostani helyzet....
    Talasz

    VálaszTörlés
  50. Szia Talasz, látom többször igyekeztél a hozzászólásod beírni. Amikor nem vagyok itt, akkor a rendszer nem engedi ki a hozzászólásokat, de amint észlelem, akkor természetesen kiengedem. Elegendő egyszer beírni. Köszönöm a hozzászólást és elnézést a kellemetlenségért.

    Az utolsó Google ID-s próbálkozásod a privacy beállításaiddal kiírná a neved, ezért ezt a Névtelen Talasz formát engedtem ki. Gondolom, így szeretted volna.
    C

    VálaszTörlés
  51. .......szerintem pár napon belül....esetleg rövid távú emelkedés után belépünk egy korrekciós fázisba......szép kis hullám lesz lefelé /nem világvége/......majd Cimballi megmondja,mert szerintem ő is higgadtabb már......

    VálaszTörlés
  52. gyerekek, azért lássuk be, ez az elliott is csak egy próbálkozás Nem rosszabb, de nem több, mint más

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vegyük a puzzle példát. Elliott a kirakós játék dobozának a teteje. Azon van egybe a kép. Megmutatja mit kellene kirakni. A többi technikai módszer a puzzle darabkák élének vizsgálata, illesztési próbálkozás. Ha nem használod, nem nézel rá a doboztetőre, akkor csak az egyes puzzle darabkák illesztéséből elég lassan lesz eredményed. Szerintem egyik sem találja el az optimumot a másik nélkül.

      Magam a trend rétegeit, az idősíkok összefésülését tanultam belőle, a kontextust, ami lehetővé teszi, hogy optimalizáljam a stratégiámat attól függően, hogy hol vagyok a cikluson belül. A mindkét irányba nyitottságot nyújtja mindezeken kívül, mert megadja, hogy melyik iránynak kb. mi az értelme a tágabb összefüggésen belül. ...és nem elsősorban azt, hogy mi a "helyes" irány.

      Épp előző bejegyzéseimben írtam már a kontextusról, de ezt a novemberi ábrámat érdemes lehet hozzá nézni:
      http://3.bp.blogspot.com/-bx6z8t3KD1k/ULRQ-tumc9I/AAAAAAAABsw/OZHG7rSSt0Y/s1600/NOV26_ZS_impulzus.JPG

      Elliott egy modell, ami az árfolyamtérképet, a trend rétegeit úgy ragadja meg, ahogy semmi más. Ebben egyedülálló nekem. De nem kereskedési módszer, mert a nem definiál setupot, legfeljebb szving stop helyszíneket lehet vele rögzíteni és a valószínűséget megbecsülni.
      Szóval nem nagyon lehet mivel összehasonlítani mert egyedülálló eszköz, így tényleg nem több, vagy kevesebb.

      Törlés
  53. Feltűnt valakinek hogy az SPX mai záró előtti utolsó 5perces gyertyája pontosan olyan mint a tegnapi, még a mérete is egyezik, ugyanakkor a határidőben vissza is adták rögtön 22h után. Adri

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tulajdonítanék neki nagy jelentőséget. Egy - még nem tudni milyen nagyságrendű - bear ciklus bull (korrektív) oldalán vagyunk vannak vételi próbálkozások, de nem jön meg a nagyobb idősíkok támogatása, így elhalnak a próbálkozások az ellenállásokon. Egyebekben azt gondolom, amit a hétfői kérdésedre válaszoltam neked.

      Törlés
  54. Ki tudja hány nap eső után napnyugta előtt ma elvonultak a felhők és körbe itt a hó kb. 1300 méter felett.

    VálaszTörlés
  55. Lószar ez de nem esés.. nincs egy nyomorult longstop zóna?! .. Esnek pl. tíz pontot aztán már veszik is meg a marhák... ááááá..

    VálaszTörlés
  56. Az előny délnek van. De egy nagyobb trend elején vagyunk, tehát mélyek (értsd magasra jutnak a korrekciók). Ha véget ért egy szakasz, akkor főleg így délben legalább 38%-ban visszakorrigálja a piac. Ez a rendje. Itt nekünk pedig alkalmazkodva a kontextushoz, az a dolgunk, hogy a pullback-ek tetőzését shortoljuk, azután amikor olyan sebességre kapcsol a piac, ami ebben a kontextusban túlzott elköteleződés a medvék részéről, akkor zárunk. Megint kivárjuk a felfelé kört megint beleadunk.

    Nem magát a kontextust kereskedjük, hogy bear a piac, hanem az alapján választunk stratégiát, hogy épp hol tartunk a ciklusban.

    Ha túl sok az információ intraday, akkor lehet a naposról mértéket és stopot venni. Apropó ott a legutóbbi horgot egy másik konvergáló horog követte az RSI-n, amit a gyorsabb indikátorok bear csúzlinak jeleztek. Az ilyen egy elég robbanékony elegy. Ha ma egy szép bear trendgyertyával triggereljük, akkor a jövő héten láthatunk talán pánikot is.

    Az olyan, amikor egyirányú utca van. De addig csak le-fel-le-fel azért ebben a sorrendben, mert a le szakaszok az erőteljesebbek és hosszabbak, de ettől még követik őket a fel szakaszok a-b-c korrekciók formájában. Ezt jelenti, hogy az előny lefelé van, nem azt, hogy nincsenek emelkedő szakaszok.

    VálaszTörlés
  57. Meg látásom minden rajz nélkül ha ma lesz még egy eső nap ami kb. 0,7-1% de ha az 1%-ot meghaladja én már napon túli shortott indítok mert abben az esetbe én már nagy valószínűségnek tartom nem lesz új csúcs.

    VálaszTörlés
  58. Én úgy látom,hogy a kábel fordult.Még esetleg egy 5/b hullám elképzelhető alacsonyabb csúcsba a jövő héten,de én tegnaptól shortban vagyok benne.Szerintem az ajró is hamarosan követi majd.

    lhebamy

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. lehet, meglátjuk...nekem per pillanat a UJ mozgása tűnik a legtisztábbnak...

      Törlés
    2. Mit vársz benne?Innen azért már illene pattanni felfelé,ha hetesen 5 -ik hullámban van.

      lhebamy

      Törlés

Rendszeres olvasók

Alakzatok bar grafikonon

ALAKZATOK AZONOSÍTÁSA

Prechter könyv

Kötvénybaj

Europai válogatás

A Mánia vége

Alapleckék

Magunk döntsünk

Diverzifikáció?

FOREX video

10 piaci tévhit

Mítosz a Fed körül

8 könyvrészlet

Theorist '09. nov.

15 írás ill. video a hitelválságról

Mozgóátlagok

Címkék

200 SMA (3) AAPL (2) adósság (5) Amibroker (2) André Kostolany (1) arany (4) aritmetikus (1) Barack Obama (2) báziscsatorna (4) belső nap (1) Ben Bernanke (1) Birger (1) Bollinger (1) Brikka (1) BUX (6) carry-trade (1) CFD (1) Charles Collins (2) Charles Dow (1) Club EWI (18) Conquer the Crash (2) csorda (4) csordaszellem (5) csúzli (3) DAX (6) defláció (4) depresszió (8) deviza (13) diagonal triangle (6) Dick Diamond (2) divergencia (4) DIX (1) dollárerősödés (12) double key reversal (2) Dow Jones (36) dupla hármas (7) dupla kulcsforduló (3) E-mini future (46) ék (8) Elliott magyarul (7) Elliott Wave Principle (9) Elliott Wave Theorist (9) Elliott-ciklus (18) előfizetés (8) elsődleges trend (12) ending diagonal (10) erősödő dollár (4) EURHUF (1) EURJPY (1) eurozóna (3) EURUSD (30) evening star (1) expanded flat (9) extension (12) extrém ármozgás (1) ezüst (3) FED (8) fej-váll alakzat (8) Fibonacci (33) flash crash (8) flat (17) Forex (6) Fotex (1) földgáz (1) fraktál (11) FTSE (1) Futures Junctures (4) GBPJPY (1) Goldman Sachs (3) Görögország (3) Hang Seng (1) háromszög (20) hatékony piac (2) hope (2) hullám személyiségjegye (11) infláció (1) inside day (1) IOU dollárok (1) Japán (3) Jason Farkas (2) Jeffrey Kennedy (11) jelzálog (2) Kína (3) kollektív hangulat (8) kombináció (10) korrekció (20) könyvajánló (4) kőolaj (1) kötvény (1) külső nap (1) leading diagonal (1) lineáris gondolkodás (3) logaritmikus skála (1) MACD (5) Mandelbrot (1) megnyúlt hullám (2) mérés (6) Minyanville (1) momentum (8) Morgan Stanley (1) mozgóátlag (3) munkaállomás (1) Nasdaq (28) Newsweek (1) NFP (4) Nikkei (2) Nonfarm Payrolls (3) nyersolaj (2) NYSE (4) opció (1) óriás szuperciklus (14) OTP (3) outside day (4) pánik (6) pit noise (1) Ralph Nelson Elliott (8) regular flat (3) remény (4) Robert Prechter (28) RSI (11) Russel (3) short (3) Short Term Update (3) slingshot (4) social mood (5) Socionomics (6) SP500 (107) spirál (2) SPY (55) Steve Nison (1) Stochastic (1) Stocklandyard (2) stop loss (2) szándékos csőd (1) szentiment (1) szignálvonal (1) szójabab (2) tananyag (25) Thomas Bulkowski (1) throw-over (2) tovahaladó háromszög (4) trendcsatorna (22) trendvonal (2) tréningprogram (12) túladott (5) túlvett (5) TWS (1) USD (14) USDCHF (1) valószínűség a tőzsdén (3) Vancouver (3) Venezuela (1) vertical spread (1) vezérlőelv (8) Wyckoff (1) XLE (1) Zaner (4) zigzag (35)