AZ ELLIOTT WAVE INTERNATIONAL AJÁNLÁSÁVAL:

Oldalak

2014. április 19., szombat

Ijesztgetés közeleg

Összhangban az előző bejegyzésemmel még mindig nem jutott a piac olyan helyzetbe, amikor törne valamilyen támaszt vagy egyáltalán támadna valamilyen fontosabb trendvonalat. Azaz nagyon is él a bull. Közelről nézve, mondjuk egy órás grafikonon elég vaskosnak tűnhetett az esés, de nem volt nagyobb idősík támogatottsága, ezért nem jutott messzire. A napos SPX megtartotta a sáv jellegét, a hetes lassuló bull, a havi pedig stabil bull. Mondom ezt persze egy éppen nemsokára esedékes bear szakasz előtt, ami végre betámadja, sőt talán rövid időre meg is töri a trendet, de még mindig csak ijesztgeti a bikákat.

A bal oldal heti nézetén pirossal ábrázoltam az emelkedés korlátait időben, illetve pontban. A jobb felső "kerettel" véletlenül sem szeretném megjósolni, hogy SPX 1947-nél és épp október 10-én tetőzik majd az árfolyam. Az egyik feltétel teljesülése elegendő a fordulat bekövetkezéséhez. Ha például a jövő hónapban kilő a piac 1.950 közelébe, akkor ennyi volt, nem kell októberig helyben topognia. Elliott a korrekciókra mondta ugyan, hogy amit a piac megtesz árban, azt nem teszi meg időben, de nézetem szerint ez az elv a trendszakaszokra is működik. Ugyanezen elven elképzelhető, hogy a Minor C eső szakasz után a még hiányzó emelkedő (5)-ös hullám alacsonyabb szögben halad, ezért nem ér fel 1.947-ig az index, csak valahol pl. 1.920 környékén kószál október elején. Ilyenkor alacsonyabb értékről, de a jelzett időpontban jöhet a fordulat.


Összességében nem mutat kész képet a heti RSI egy teljes trendfordulóra. Berajzoltam azt a pályát, amit egy magasabb szintű trendfordulót megelőzően várhatunk tőle. Először is északnak töri meg a többszörösen összetett bearish divergenciavonalat. Erre mindenki elhiszi az örök bullt, azonban a kitörés néhány gyertyát követően csúfos kudarcot vall. 2011 óta a legnagyobb esés indul, de még mindig csak korrekció, ami RSI 40-es értéke felett elhal. A piac igen gyenge momentummal, de még utoljára új maximumra, vagy egyenlő csúcsra tör. Ez lenne a tipikus út.

Gondolatom szerint valamilyen flat, vagy flat korrekcióra emlékeztető korrektív alakzatban alakítunk egy nagyobb sávot. Az alakzat a 2013. augusztus - 2014 január, vagy a 2013. június - 2014 január szakaszt hivatott korrigálni. Ebből következtethetünk a nagyságrendjére. Pl. az utóbbi esetben a 38,2%-os retrace 1.739, az 50%-os pedig 1.705. A korrekció funkciójára vonatkozó feltételezésem alátámasztja a február 5-i 1.738-as SPX minimum, amit már a márciusi elemzésemben is figyelembe vettem.

Jobb oldalon, a napi bontáson a szaggatott leforduló nyíl jelöli az eshetőséget, miszerint a kis 'b' nek jelölt április 10-i csúcs felett pár ponttal máris délnek indul az index és akár április utolsó napjaiban mutatja magát a C medve ereje. Ez azt jelentené, hogy a B csúcs, amit innen 3-4 hétre várok nem jön létre, hanem már korábban, az április 4-i maximumnál bent volt. A Minor B jelölés átkerülne oda, ahol most a Minuette (x) szerepel.

A négy magenta nyíl utal a gyors egymásutánban bekövetkezett bull próbálkozásokra. A mostani a negyedik. Ha a negyedik kudarcot vall, akkor 1.814 alá érve a bikák feladják egy időre, és jelentős vákuumhatás alakulhat ki meredek esés formájában, ami akár egészen az imént említett 1.705-ös szintig viheti le SPX cash indexet. Addig a szintig ugyanis igen kevés indok van belevenni egy újabb eső körbe. Gyanítom, hogy a piac már csak a hecc kedvéért is kivenné pár napra a februári minimumot. Valahol az 1.705-1.720 tartományban egyszerre érzékelnek majd értéket a bikák és túl nagy kockázatot (gyenge Risk:Reward hányadost) a medvék. A bikák nyitnak, a medvék zárnak, hirtelen mindenki ugyanarra az oldalra áll majd és elindul az (5)-ös északnak.

Azonban nem a jövő heti fordulat az elsődleges választásom. Menetrendszerűen érkezett a momentum bullish csúzlija a hetesen, méghozzá kiváló, 52-es jobb oldali értékkel. A csúzli megjelenése azt mondatja velem, hogy a negyedik kitörési próbálkozás sikeres lesz és új csúcsra, leginkább 1.919-ig juttatja az SPX-et. Ehhez a folytonos piros nyíl szerint kellhet 3-4 hét, majd valóban megindul a C.

Egyelőre marad a bull túlsúly, amíg a negyedik vételi próbálkozás kitart. Miért lényeges a negyedik? Azért, mert a korrektív szerkezetek 3, vagy 7 hullámból állnak. Az alakzat(ok) elnevezésétől függetlenül vagy a második, vagy a negyedik vételi próbálkozás hozhatja vissza a korrekciót megelőző trendet. Ha a negyedik sikertelen, akkor az ellenirányú mozgás trendmozgató szerkezetnek bizonyul, vagyis általában nem korrekció. Vagy ha mégis, akkor nagyságrendekkel magasabb trendszinthez tartozó korrekció.

125 megjegyzés:

  1. Kedves Cimballi,

    Köszönöm a részletes és igényes anyagot. Nekem segített, magyarázatot adott a bizonytalanságaimra, az esetlegesen jövő héten induló lejtmenet, illetve alternatívaként az általad inkább választott 1.919 körüli csúcsra menetel dilemmájára

    Mégegyszer köszi

    Zorro

    VálaszTörlés
  2. Cimballi ez egy nagyon remek elemzés gratulálok hozzá. Valóban egy elmélet magas fokú ki bontakozása A-Z-ig. Nagyon tetszik és örülnék ha így is lenne, sőt én is nagyon hasonló elképzelésen vagyok egy kicsit magasabb cél árral (1980-2000), de végig nézve más elemzéseket is nincs medve elemzés sehol mindenütt a piacokat egy irányba várják északnak, tehát a tömeg bull valahol olvastam, hogy a piac abba az irányba megy ahol a legtöbbnek fáj ez jelen esetbe pár napon belül dél lenne. Bár ezt nem zártad ki ha így lenne akkor teljesen más értelmezést nyerne az elemzés.


    kappa

    VálaszTörlés
  3. Szia Kappa, örülök ha bejön, az is jó ha valaki hasonlóan látja, az is, ha másképp. Ezt azért mondom, mert kereskedőként alapozzuk a grafikonról leolvasható számokra (ár és momentum információkra) a döntéseinket. Érdemes kerülnünk, hogy közvélemény-kutatásos alapokra tegyük az elemzésünk. Vagy legalábbis én már megjöttem onnan. Ha tényekre alapozunk, akkor pontosan látjuk, hogy mikor dől meg az elképzelésünk. Ha a tömeg hangulatára, akkor nehéz dolgunk lesz a számszerűsítéssel, így könnyen magunk is szubjektív döntéseket hozhatunk.

    Például (és ez válasz a kérdésedre is), van egy jó méretű bullish slingshot. Kénytelen vagyok beismerni, hogy már megint bőven 50%-nál több esélye van az új csúcsra törésnek, mint a rövid távú bear lehetőségnek. Mivel minden trendforduló behalt slingshottal indul, ezért ha nem érne célt a csúzli (slingshot), akkor tudom, hogy ideje az álláspontomat megváltoztatni, mert tényleg jön a minimum 2,5 hónap bear szakasz.

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm az elemzést Cimballi... Jó, hogy írtál végre.. :-)

    A szaggatott vonalas verzió törölve van a mai nappal, vagy még van esély. Kérdésem, hogy mi alapján írtad, hogy pár ponttal felette fordulhat..

    Üdvözlettel,
    Forcag

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hello Forcag, egy elég lökés után bőven fölé zárogatunk a szintnek (annak a kis b csúcsnak), ami azt jelenti, hogy a negyedik aljat vásárló bikák célt érnek. Elkerülik, hogy csapdába kerüljenek ezért egy innen lefordulás szerintem inkább magasabb aljat, majd az 1919 támadását hozná.

      Igazából nem az ilyen jövendőmondás számít, hanem hogy szerintem nem éri meg a napi gyertyák aljánál letörésre beleadni. Legalábbis ebben a rövid távú helyzetben.

      Törlés
  5. Szia Cimballi,
    Köszönöm én is a helyzetjelentést, ha igazad van, igen izgalmas félév előtt állunk.
    A kétezres évek elején igen sokat kereskedtem a forex marketen. Nagyon sok negyedik támadást láttam akkoriban ( kitörés a sávból - rule of four ) , sőt néha csak az ötödik emelkedő hullám hozta meg a várva várt break-out ot - ekkorra már igen sokan véreztek mind a bika mind a medve oldalon

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hi Nupa, mindig mondom, nem abban van a tudomány, hogy van egy tuti setup-unk, vagy elképzelésünk, hanem abban ahogyan adaptáljuk a stílusunkat és az eszközeinket a piaci ciklus éppen aktuális helyzetéhez.

      Törlés
    2. Az ilyen szétterülő, több hónapja tartó oldalazásban, az indikátorok (RSI, MACD), - mint mindig - hatalmas divergenciát mutatnak, főleg hetes idősíkban nézve.
      Így ezek alapján elég nehéz meghatározni a további irányt.
      De hangulatromlást egyelőre még nem érzek, Talán itt a gond, hogy túl nagy a csend és a nyugalom. :-)

      Törlés
  6. nagyon ott van amit lambro39 evekkel ezelott feltoltott sp-rol..huuu...
    http://www.youtube.com/watch?v=Kn9X20RdunU

    VálaszTörlés
  7. nagyon ott van amit lambro39 evekkel ezelott feltoltott sp-rol...huuu...
    http://www.youtube.com/watch?v=Kn9X20RdunU

    VálaszTörlés
  8. Sziasztok,

    Kérem a téteket - milyen májusunk lesz ? ( sell on may , go away ) Vagy valami más következik ?

    VálaszTörlés
  9. Véleményem szerint is küszöbön áll az 1900 as S&P érték áttörése ( nem mondtam újat ), de ez mennyire lesz tartós ?

    VálaszTörlés
  10. Szia Cimballi!
    EURUSD-re az elsődleges szcenárióm:
    http://kepfeltoltes.hu/view/140503/EURUSD_H1_2014.05.02._www.kepfeltoltes.hu_.jpg
    Azért is valószínűsítem, mert ez még több kárt okozna longnak, shortnak...:)

    agg

    VálaszTörlés
  11. A 3-4 hét le is futott egy se előre se hátra menettel, meg látásom, hogy ilyen közel a csúcsokhoz nem igen lesz szufla 1900 fölé menni cimballi meglátásod szerint ez a tesze-tosza helyzet meddig tart szerintem ez sokakat érdekelne.

    kappa

    VálaszTörlés
  12. Szia Cimballi,
    Naposon úgy látom hogy már 5 magenta nyilat is be lehetne rajzolni - kérdés hogy az 5 dikben benne vagyunk-e még vagy érik a fordulat délnek ?

    VálaszTörlés
  13. Szia Cimballi!
    Naposon a [c] lehetősége még él nálad? Több értelmezési lehetőséget is látok 1.900 +- 1-2 pont körüli célárral, de a mai aljról még akár tovább is mehet tőlem. Tartod még a 1.919-et?

    VálaszTörlés
  14. Hello, a következő módon tekintek a helyzetre:

    - a negyedik kisérlet a fordulatra fel sikeres volt, a piac elrugaszkodott az aljtól és magasabb aljat formáz (Nupa, ezért nincs ötödik magenta nyíl),

    - elakadt az emelkedés a korábbi csúcsnál, tehát lesz (azóta lett) két letörési kísérlet, név szerint A és C. Ha nem korrekció, akkor a második sikeres lesz és megy vissza a piac minimum a korábbi aljra, akkor talán ők 1 és 3.

    - a fentiek miatt egy bull trendben arra várok, hogy az A-B-C ellenirányú igyekezet kudarcot vall, kifárad, azaz a második letörési kísérlet behalása esélyes. Ha ez bekövetkezik, akkor lesz elég erő kitörni 1919-ig, tovább pedig ebben a pillanatban nem éri meg gondolkodni.

    Igen, lassú a korrekció, de én még mindig számítok az 1919 elérésére.

    VálaszTörlés
  15. Mostanára egyre többen lehetnek, akik fej-váll alakzatot látnak meg az oldalazásban. Elliott-ul az leginkább egy háromszög lehet.
    http://myelliott.blogspot.ca/2013/07/a-fej-vall-es-kontextus-i-resz.html

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon jó lenne egy háromszög, tudom a piac nem figyeli a trader óhajait, de a háromszög elliotti értelemben egy olyan alakzat, mely adott tf-n az elemezőt képbe helyezi, méghozzá nagy bizonyossággal a trend állapotáról, nevezetesen, hogy adott trendszinten az utolsó hullám következik,melynek min. célára a háromszögből szépen számolható, majd adott trendszinten fordulat következik be
      ennél már csak az lenne szebb, ha az utolsó hullám egy ED lenne :)

      Törlés
  16. Szia Cimballi!

    Tudnál egy helyzetjelentést adni zárás után - bár hátravan a holnapi nap és hét zárás, de a mai nap esése meglepett az intenzitást illetően...

    Köszönöm Forcag

    VálaszTörlés
  17. Az SP-ben nagy el mozdulás lesz ha ma vagy hétfő nem zár 80 felett akkor 90 az esély dél ha felette zár akkor észak.

    névtelen

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ma vagy hétfő nem zár 80 felett akkor 90 az esély dél ha felette zár akkor észak.


      ??????????????? ez igen ,ez mi akart lenni

      Törlés
  18. Én most látok egy fej-vállat 1862-es nyakvonallal de persze ahhoz még le kell törni neki.

    VálaszTörlés
  19. Mindig vigyázzunk a fej-vállnak látszó formációkkal, mert nem mindegy mi a kontextus. Ezért írtam feljebb, hogy "egyre többen lehetnek, akik fej-váll alakzatot látnak meg az oldalazásban". Sokféle hullám együttes van, ami fej-vállnak látszik, de a kontextus nélkül semmit sem ér. Megismétlem a linket:
    http://myelliott.blogspot.ca/2013/07/a-fej-vall-es-kontextus-i-resz.html

    Amúgy itt kezd (nálam) helyrerázódni a kontextus is hozzá. Egyre valószínűbb, hogy a nagy B, amit 1919-ig vártam véget ért 10 ponttal korábban és a C dolgozik délnek 1700 fölé. Ennek ellenére győlölöm a fej-vállat itt, mert totál nem megbíható csúcsok körül.

    VálaszTörlés
  20. Szia Cimballi!

    Kizárod hogy esetleg egy ED 4-es hulláma jön most éppen lefelé?

    Vik

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nyilván nem tudom kizárni, sőt ugye attól döglene szépen be ahogy szokott a fej-váll egy rövid letörést követően. Azonban engem kezd zavarni, hogy a bull gyertyák feletti eladók sikeresek, kivesszük a kitörések minimumát, és a heti slingshot nem érte el a célárát, bár ezt még kicsit korai kijelenteni. Mindez arra utal, hogy ebben a pillanatban nem uralkodnak a bikák. Dow különösen "bármi alkalom jó, csak adjunk" képet kezd mutatni. Ettől még nem a világ vége jön, csak nincsenek elegen, akik rövid távon magasabb árakat várnak.

      Törlés
  21. helló ,jövőhéten spy 1921 elérésével bent lehet a 5-ös (3) ,és előjön már az a várt medve ,vélemény ? Talán csütörtökön érheti el , akkor GDP felül vizsgálat ,múltkor nagyon alá becsülték. egyenlőre agyon üthetetlen mániákus bikák .fel ,fel fel le fel fel le le fel fel fel fel nehogy már essen ,remegnek ha 5 pontot esnek .
    Cimballi írhatnál

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hello, Vik-nek lesz igaza és a bejegyzés ábrájának.
      Nem kell feltétlenül írnom, hiszem a legutóbbi post időtávja szerint nincs mit újraírni, többnyire minden a várakozások szerint alakul, legfeljebb lassabb a piac, annál, amit sejtettem.

      Törlés
    2. Cimballi, az lenne a kérdésem, hogy időben hogy fér bele, hogy 1919-ig ez még lehet B hullám vég? Nem túl aránytalan ez már B hullámnak?

      A másik kérdésem, hogy run. és exp.Flat esetén max.138,2 a B határ?
      (Bocs, hogy ilyen triviálist kérdezek...)

      Köszönöm, Forcag

      Törlés
    3. akkor nem csak nekem volt sok a ZZ-ből :)

      Törlés
    4. Forcag, nem aránytalan. Az új csúcsra törő B hullám ideális célára a 138,2%, de az sem a tuti, hanem mindössze tipikus lenne. Magam úgy tartom, hogy 162%-ig teljesen jó, azon túl zárás esetén érdemesebb más alternatívát keresni.

      Itt a potenciális nagy B zigzag hullámunk három szakasza [a]-[b]-[c] közül a [b] háromszög vagy komplex flat lett, azaz valamilyen lassú hullám, amely sok időt vitt el.

      Vess egy pillantást fent az ábrára, különösen arra a pályára, amit a heti RSI-re rajzoltam .

      http://1.bp.blogspot.com/-AZBxW5a4A4c/U1KwNVwTu0I/AAAAAAAACEk/vLoPq1Kcc8k/s1600/APR17_SPX_weekly.JPG

      Törlés
  22. Dobogó ?!?!
    Még a tavasszal volt a portfolio.hu-n egy összehasonlító az 1942 óta létrejött bikapiacok hossza és teljesítménye között. A 2009 március óta tartó bull market figyelemre méltó, mert mind a hosszúsága mind %-os eredménye alapján már a 4. legjobb teljesítményt nyújtja ezen rangsorban a II. Világháború közepétől . Kérdés sikerül-e fellépnie valamely kategóriában a "dobogóra" ? Ehhez még egy évnyi emelkedésre ( vagy oldalazásra ) vagy 2200 pont feletti S&P 500-as indexre lenne szüksége.
    Emlékeztetőül a leghosszabb és legjobb rallyk
    1987-2000 közel 600%-os teljesítmény
    1949-1956 kb 270%-os hozam
    1982-1987 kb 230%-os emelkedés ( ezt már időben veri a mostani rally )
    1974-1980 %-ban ezt az emelkedést már megveri, de eltelt időben még közel egy évre szüksége van hogy beérje.
    Amúgy az 1987-es bull market messze kiemelkedik a rangsorból ( "Nagy medve tud nagyot k@kílni ?")

    VálaszTörlés
  23. Szia Cimballi,

    Sokat gondolkozom mostanában hogy hogyan és mikor fordulhat a piac délnek úgy hogy mindenkinek nagyon fájjon - Vagy nagyon gyorsan vagy végtelennek tűnő lassúsággal. Most hogy 5 hónapot konszolidált a piac, majd határozott kitörésnek tűnően elindult északnak talán a gyors lefordulás lehet a megoldás ? A mikor kérdésre pedig az ideális nyári időintervallum felé haladunk amikor is szűkülő forgalom mellett lehet eladni a piacot. Ne feledjétek sok Hedge Fund zárja az évet november 30-al melynek féléves fordulója pont május 31. - a window dressing kiválóan sikerült hiszen S&P 500 all time high-on ment, persze a fordulat még várat magára, ha jön most ideális a szituáció.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hello Nupa,

      Nekem azon jár az agyam, hogy ez az 1920-as cél megállítja, vagy most már egyből felszippantja a vákuum 1947-ig. Megjegyzem a 2007-2009-es esés 138%-a 1924. Azon ácsorgunk éppen.

      Így vagy úgy nekem továbbra is esedékes egy 200+ pont viszonylag momentumos esés, amiről viszont nehezen hinném el, hogy teljes trendforduló. Igen erőteljes a havi trend is, bár a június hónap esélyes egy fordulós szignálgyertyának a kontextus miatt. Azért jó az RSI, mert figyelmeztet, hogy rövid távon még nem lehet adni, illetve az esetleges esést nem szabad trendnek tekinteni.

      Törlés
    2. Nekem most arányosnak tűnne, hogy az ED3-as végén járunk éppen.
      Vik

      Törlés
  24. Üdv

    Egy bizonyos, hogy ekkora ékeket az SP,DJ grafikonján utoljára 2011 nyarán láttam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. én még sose...

      totem..

      Törlés
    2. Egyenlőre még él az ék SP,DJ tapad a felső szárára ki törés nincs északnak különben nagyon érzékelik a helyzetet, bő ki szúrás spnél még 40-ig bele fér az ék kategóriába.

      Törlés
  25. Érdekesen alakul az arany:
    http://kepfeltoltes.hu/140605/GOLD_H1_2014.06.05._www.kepfeltoltes.hu_.jpg
    agg

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ...még érdekesebb....
      http://kepfeltoltes.hu/view/140613/GOLD_H1_2014.06.13_www.kepfeltoltes.hu_.gif
      agg

      Törlés
  26. június 5 (nem május:), de ez csak pár nap, 1940 felett az SP, kezd érdekes lenni a történet

    szvsz, ez "csak" 3. hullám, persze nem nagy tf-n

    VálaszTörlés
  27. Megyünk egyből az 1947-re, megtörik a heti bearish divergencia vonala az RSI-n, ahogy kell. Lassan érdemes lesz lerajzolni, a mit várjunk 47-től változatokat.

    VálaszTörlés
  28. én úgy látom már törte, ha csak tizeddel is a divergenciavonalat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem zárt be a gyertya, én ilyenkor a zárót figyelem. Több gyertya eltelhet utána mire valami is változik, ami egy heti nézetnél több hetet jelenthet. Meg sem érdemes még próbálni shortolni.

      Törlés
  29. Szia Cimballi,

    Várjuk 1947-től a várakozásokat.
    Van valakinek véleménye arról hogy az S&P 500 forgalma a 2002-es csúcs óta alig éri el az akkori 20 %-át !!!! - HFT-vel együtt - ami állítólag több mint 50% -át adja a mai volumennek?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Korrekcióban a forgalom csökken, ráadásul ez egy felt. b hullám, amennyiben valamilyen exp hsz ott még drasztikusabb forgalomcsökkenés van, ez akár illeszkedhet is, de ezzel nem érdemes számolni, exp hsz ritkán játszik, a fogalom 3-ban (3/+) a legmagasabb az rv piacon, ha jól emlékszem, ott akár az egyik verzióban pont az fut

      Törlés
    2. Javítanom kell - kb 30-35 %-ra esett "csak" a forgalom, amelyből persze jelentős részt képviselnek a High Frequency Trading homályos fekete dobozai !

      Törlés
  30. Megjöttünk - 1947 pont
    Időszerű kérdés - Vajon lesz-e "Normandiai Partraszállása" a medvéknek ?
    kis medve - nagy medve - dermedve

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Dow határidőben még van tér felfelé, kis tf-n 10' szvsz
      legalábbis az oldalazás, sávozás 16 óra után ezt mondja, a kérdes, h hsz volt '5-n vagy egy running flat és most 1-2-1-2 csinál, vagy hsz és felment egy impulse, ami bárrmi lehet, befejező hullám is
      Péntek van, nagy esés nem lesz már, de új csúcson zárhat egy lassabb felfelé körrel, vagy tényleg impulse, utolsó ment fel, vmilyen kis tf-n és valahol a sávban zár

      Törlés
  31. Közben míg írtam dow mini el is indult és új csúcsra futott

    VálaszTörlés
  32. Ez most érdekes, dow mini lefordult, ráadásul impulse, igaz kis tf-n és péntek este van...,

    Új csúcs megvolt, majd lefordult, a sávban zárásra nagy az esély, gondolom többi index is zenész

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) utolsó negyedóra 21:45-kor impulse kész, de újabb impulse északnak új csúcs, marad a bull piac, SP is impulse, új csúcson zárás lesz, lefelé egy c jöhetet :)

      Törlés
  33. Szerintem 1953-nál nem megy tovább, hanem lefordul és benéz 1900 alá. Onnan valószínűleg újra emelkedik.

    Zorro

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szép, lefordult! Grat.

      Nem láttam rendes grafikont, ennek ellenére szvsz ez még nem a tető, csak egy 3/3 lehetett pénteken, ami ma fejeződött be.
      Meglátjuk mit mond a piac!

      Törlés
  34. 1955... továbbra is kakkant a prognózisokra.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia,
      Szerintem nincs különbség 1947-1955 között, sőt én megengedőbb vagyok - 1-2% ot is elviselek - ami ugye közel van már a bűvös 2000 -es szinthez!
      Nagyobb gondnak tartom hogy mennyire használhatóak ezen Elliotti elképzelések shortra - több mint 5 éve tart a bikamenet !!!

      Törlés
  35. NuPa, ahogy mondod, 1947-1955 között nincs különbség hiszen minimum heti szinten vagy magasabb idősíkon olvastam le a célt. 1 heti magasságú túllendülés is benne van a pakliban. Ha ez 5-perces összefüggés lenne, akkor kisebb lenne a tűréshatár, talán csak egy pont.

    A rev. Fibonacci 138%-ra értünk, ami az ideális célár egy b-nek. Bizonyára kivált majd valamennyi profitrealizálást, de egy lefordulás még sokáig nem tudja majd igazolni, hogy a ciklus szintű b hullám korrekcióra vonatkozó elképzelésem megállja-e a helyét. Ha 2009-ről impulzus halad fel (ciklus szintű V-ös hullám), akkor az nagyobb baj, mintha b hullám lenne. Gondolom, érted, miért mondom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Cimballi,
      Tökéletesen egyet tudok érteni veled. Ismétlés kedvéért : Mik azok a sarokszámok esés esetén ahonnan már kijelentenéd hogy vége a b hullámnak és amit már én is felvetettem korábban mi a helyzet ha a 2009 óta tartó mozgás impulzus északnak? Döbbenetes hogy 2011 nyara óta nem igazán volt még korrekció. A medvék joggal gondolhatják hogy ennyi befektetett idő, energia , próbálkozás és pénz mikor hozza meg a sikert ?

      Törlés
  36. Akkor ha jól értelmezem nem kizárt az sem hogy az a bizonyos vákum beszippant mindenkit és extrém magasságokig emelkedünk, ha nem állja meg a helyét az elképzelésed. Jól gondolom?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mi alapján zárnám ki? Nincs olyan információ, ami alapján kizárhatnám.

      Azt vélem felfedezni, hogy egy lassulás jeleit mutató piac, amely túl van a leggyorsabb szakaszán, hirtelen produkált egy a várt méretű, de a vártnál erősebb momentumú felfelé kört. Szerintem ilyen helyzetben valószínű, hogy ebben egy klimax fázist tisztelhetünk, amiből minimum egy igen széles sávozásba kezd a piac, vagy teljesen lefordul. A széles range kb. 1700-2000-et jelent és minimum 2 év időtartamot, a lefordulás pedig a ciklus b változattal a 2009-es alj visszatesztjét.

      Törlés
  37. Sziasztok!

    Ekkora túllendülés simán benne van, nem célárat, csak zónát határozunk meg, én még 5 perces charton is többet adok neki, mint egy pont eltérés, egy spike simán benne lehet, ami heti charton több pont is lehet, miközben a záró már 50 alatt van/lesz. Sőt láttam már olyan esetet, amikor meglehetősen túllendült, túl sokan "ismerték/várták" a célárat, ami felett a stopokat kiszedte a túllendülés utáni vákuum, majd visszaesett "normál" szintre a papír/index.

    Az elmélet szerint a nagyobb tf-s korrekció, hosszabb, mint az egy szinttel alatta lévő. Az egy szinttel alacsonyabb korrekció a XVIII. században kb. 60 évig tartott. (Nyilván ezt a számozást csak feltételesen szabad elfogadni, de a nagy öregek ezt használták). Ebben az esetben itt is lehet egy szép elhúzódó korrekcióra számítani, ami mindenkinek a rémálma.

    Ha B hullám megy felfelé, akkor nem szabad csodálkozni azon, amit látunk. A b hullámok a leginkább kiismerhetetlen hullámok, nagyon nehéz őket belőni, tervezni, számozni velük. Nincs short jel nagyobb tf-n, tehát egyelőre nem lehet shortolni hosszabb távra...

    2010 óta várok egy bear, egy drasztikus bear piacra, de az eltelt időt úgy fogom fel, hogy időt kaptam a tanulásra, h ne csak külső szemlélője legyek életem legnagyobb tőzsdei összeomlásának, ha nem jön, akkor sem vesztettem semmit...

    A tőzsdén kétféle ügylet van, az egyik nyereséget termel, a másik tanulságot - az igazán jók mindkét eseteben képesek profitálni belőle.

    Érdemes várni, megnézni mit mutat a piac. Hetes charton a célzónában vagyunk, 2-3 gyertyára min. szükség van, h az előzetes véleményeket levonjuk belőle.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó Estét!

      Ha a Fundamentális oldalt nézzük, mely tényezők miatt alakul(hat) ki egy C hullám, ahol az A volt a subprime okozta válság fűszerezve egy bankcsőddel, a B hullám QE és zéró kamatpolitika...
      Kíváncsi lennék a véleményetekre..

      Üdv, Forcag

      Törlés
    2. Szia!

      A megoldás a 401(k) fémjelzett nyugdíjtörténet. Baby boom generáció kiveszi a megtakarításait a tőzsdéről, eladói nyomás.... azonnali eladás a nyugdíjba vonuláskor, adófizetési kötelezettség miatt, 2016-ra elég komoly lesz a létszám...

      Törlés
  38. Noha úgy gondolom, innen indul a tetőzés, még felesleges a short. Második sávozás típusú nap egy komoly emelkedés után, azaz konszolidáció, azaz legalább 65% esély az újabb kitörés. Ha pedig mégis lefordulna, akkor majd lesz visszateszt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úgy néz ki, tényleg lesz még egy tetőzés. Ennek szerintem 1965 körül lehet vége.
      Zorro

      Törlés
    2. Vik, a heti RSI kérdésében tökéletesen igazad van. Ezért (is) szól arról minden megnyilvánulásom, hónapok óta, hogy még mindig, még mindig nem...
      Ugyanakkor mit jelent a bull tartományban kialakuló divergencia? Azt, hogy korrekció közeleg. Ha van mögötte egy távoli, többszörös sorozat is? Akkor annyit tesz, hogy bekapcsolódhat egy magasabb idősík, azaz a havi.

      A hetit 40-re, a havit 60 alá várom néhány gyertyán belül. Szerintem az esés pedig innen 3 napos gyertyán belül megindul.

      Törlés
    3. Bocsánat, nem akarok ennyire tuti érzést kelteni, a JUN9-ről tovahaladó háromszög még ugyancsak nagyon benne van, ami ezek szerint még további két sikertelen letörési lehetőséget jelentene és csak azután változik a kép.

      Törlés
    4. Hello Cimballi!

      Most ott tartunk, hogy a "3napos gyertyán belüli" esés helyett új csúcs sikerült. A tovahalód hsz is levehető a napirendről.
      A hétfőn kezdődő esésről mit gondolsz? Ez lenne az amit vártál? Kb milyen szintre érkezhet - vagy melyek a kritikus szintek véleményed szerint?


      Üdv Forcag

      Törlés
  39. a heti gyertya a csúcs óta szépen alakul :)

    VálaszTörlés
  40. Szerintem a politikai tényezőt sem szabad elhanyagolni. "A nemzetközi helyzet fokozódik", az iraki káosz (felkelés) nem tesz jót az emelkedésnek. A bátrabbak már indíthatják a shortokat.
    Gott

    VálaszTörlés
  41. Jelentés a frontvonalról,
    Ha az EURUSD-t nézem, már több mint egy hónapja megfordult a piac ?, ha a DAX-ot olyan mintha pénteken "kieste" volna magát és ennyi volt a korrekció délnek. S&P 500 "tudomisén" . Hétfő-kedd talán okosabbak leszünk, merre tovább ?

    VálaszTörlés
  42. Nagyon úgy néz ki ez az ijesztgetés nem akar össze jönni 2 hónap távlatába sem, tegyük hozzá hogy 2011-óta ezen a piacon még medve hír mondónak sem bukkan elő itt már az a császár aki valóba tud látni SP-be egy 100-150, DAX esetébe 1000 pontos esést, egyenlőre az én ék verzióm is kakukk én most már minden idők legnagyobb bika piacát látom pár hónap és ez meg van meddig nőnek a fák? talán az égen túl hogy van ez? mi táplálja? üvegház hatás szagú kezd lenni jó meghajtatták őket és mikor önálló életre kelés kellene puff le kókadnak, vagy más kép fogalmazva jó fel van fújva a lufi mennyi levegő fér még bele?
    Ezek a kérdések szvsz. sokakat foglalkoztatnak, egyáltalán 5 éve tartó emelkedésnek lesz-e valamilyen korrekciója én már ezt a 2009-es aljak alá való bezárást már el vetettem csupán egy jó kis korrekcióba bízom ha lesz lesz vagy nem lesz ez a kérdés.

    VálaszTörlés
  43. Válaszok
    1. Szia Ad!

      Szerintem a Cimballi által vázolt úton halad a piac. Nálam az emelkedő trendcsatorna felső vonala 1965-nél húzódik, amit elértünk, picit túl is lőttünk, ezért most lefelé várom, de ahogy Cimballi is jelezte 1920 és 1967 között valószínűleg még sávozni fog.
      Zorro

      Törlés
  44. ki mit lát ,kurvára fel jöttünk ,és persze most olvasható: nagyon olcsók a papírok ,további tépések lehetnek ...a ppr is béka segge alatt.persze semmi korrekció nélkül.
    DAX

    Annyit lehet látni,hogy 10 ezret elérve az árfolyam nem tud tovább emelkedni egyelőre.Nagyon tetszik neki a 10 ezres szám.Nagy csata lesz itt.

    VálaszTörlés
  45. Szia Cimballi,

    Lehetne kérni az általad vázolt lehetséges variációkat - innen fentről a Himalájából?

    Előre is köszönöm!

    NuPagagyi alias Marianna-árok

    VálaszTörlés
  46. http://3.bp.blogspot.com/-RRw7YgIvHr0/U6X_vYaldaI/AAAAAAAAars/RBGVKZMZcjg/s1600/SPX-20140620-edt.png

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. üdv ber

      A muki is látta ugyan azt az éket, véleményem szerint a tévedés ott van hogy más hullám terek átfedésbe voltak.
      Az új ékembe ez nincs sima 5-be az ék, sőt ékek sorozata 2009-töl az előtti szakaszokba próbáltam éket tenni de sehogy nem jön össze, most kell figyelni fura dolgok lesznek az is lehet hogy????
      http://kepfeltoltes.hu/view/140624/SP3_www.kepfeltoltes.hu_.png
      http://kepfeltoltes.hu/view/140624/SP_heti_www.kepfeltoltes.hu_.png
      http://kepfeltoltes.hu/view/140624/SP_havi_www.kepfeltoltes.hu_.png

      Törlés
    2. Szia Ber!

      Első ránézésre szerintem már alapvetően hibás az ábra, nem értem mit akart számozni.
      ED számozása: trendmozgató alakzatként kell számozni, az ábrán egy korrekciós számozást látok, vmi féle hsz-t, legalábbis azt számozza,ha jól értem és nincs már nagyon késő... A belső szerkezetre sem figyelt, szerintem, ezért nem lep meg, hogy nem hozta a várva várt eredményt.

      De, hogy mi van, vagy mi lesz, azt konkrétan nem tudom megmondani. :)

      Törlés
  47. Na még egyszer, elveszett.

    Dow határidőben szépen lejött egy impulse, majd elindult északnak eggyel alacsonyabb tf- egy impulse, majd egy szép ZZ korrekció, majd ismét északnak fordult. Először a bull trend visszatérésében gondolkoztam, de a péntek esti mozgás inkább korrekcióra utal.Ha csak nem 1-2-1 indult északnak, akkor nagyon esélyes, hogy ZZ, befejezését követően újabb déli irány jöhet. A hüvelykujj szabályként használt 3. hullám általi korrekciós csatornatörés, csak 1-2-1 esetében reális. Persze lehet, h a határidő nem mutat "rendes" képet, érdemes lenne megnézni a normál indexet. Hétfőre azonban megvan az elképzelés, mit kell figyelni, hol mutat irányt a piac.

    http://3.bp.blogspot.com/-KClfqJA2pRA/U63aDAO7d3I/AAAAAAAAANU/69J8a-vPVSY/s1600/06+27+7.PNG

    http://4.bp.blogspot.com/-t7dJuCi5Fkc/U63Z4_2Oq8I/AAAAAAAAANM/OZhC4X3tBEs/s1600/0627+12.PNG

    VálaszTörlés
  48. Ezzel az elliottosdival mindent lehet, kivéve egyet... pénzt keresni tréderként a piacon.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. vagy igen, vagy nem :)

      péntek

      péntek 2

      Az ügyletet online mutattam...

      Törlés
    2. Dick Diamont
      Birger Schäfermeier
      Szarvasvadász.....

      ...és ne felejtsük el Prechter trader versenyen, éles számlán bemutatott 444%-os rekordját

      "Vajon a módszer a hibás, vagy az aki nem tudja használni?"

      Törlés
  49. Szia Cimballi!

    Ha nem nyaralsz és gépközelben vagy, szívesen olvasnám akár röviden, 5-10 sorban is, hogy látod most a piacot. Szerintem elliotti értelemben nem változott az általad kifejtett szcenárió, én csak a 2007-2010 körüli spx szignifikáns áttörésekor mondanám azt, hogy itt másról van szó. Ha technikailag nézem, akkor rövid távon emelkedést valószínűsítek, de lehet, hogy ebbe az emelkedésbe már érdemes hosszabb távon is beleadni.

    Köszi
    Zorro

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, a lényeg az abban volt, hogy lassuló jelleget mutat a trend, de ahogy írtam a lassulás nem egyenlő fordulat. Ha ilyen kontextusban ki si alakul az esés, akkor az csak egy jókora korrekció lehet leginkább, mivel a nagyobb idősík momentum (az RSI alapján) igencsak fenntartható bullish a környezet.

      Július 3-án a piac sávozni kezdett, második kísérletre június 17-én produkált egy bear trendgyertyát a teljes sávon át, ami ahogyan ilyenkor lenni szokott sávban, semmi follow through-t sem adott. Ellenben az első kisebb idősík magasabb alj jó volt longra. Amúgy a bear gyertya "konfigurált" egy bull slingshotot a naposon, ami ma éppen meghaladta a minimum célárát.

      Az újabb kitörés egyelőre elég gyengécske, talán visszaesik a sávba, de ennél többet ebben a pillanatban nem várnék a medvéktől. Inkább azt mondom, még meglesz az 1999, azaz fordított Fibonacci 161,8%.

      A heti épp RSI horgot alakít ki, de divergál, ami 10 hétnél hosszabb korrekció közelségét jelentheti néhány gyertyán belül.

      A havi borzasztóan bullish.

      Ennyi dióhéjban.

      Törlés
  50. Hosszabb idő eltelte után ismét elolvastam az áprilisban íródott posztot. Szerintem ideje kimondanunk, hogy semmi sem valósult meg belőle. Az SPX ma már gyakorlatilag a 2k alá ért, ki tudja hányadik ATH után. Lehet itt árnyalgatni a képet, meg azt mondani, hogy 1955 után már az 1988 is belefér, de szerintem ez önbecsapás. Miért nem lehet kimondani, hogy innentől fingunk sincs, mi következik?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyelőre marad a bull túlsúly, amíg a negyedik vételi próbálkozás kitart. Miért lényeges a negyedik? Azért, mert a korrektív szerkezetek 3, vagy 7 hullámból állnak. Az alakzat(ok) elnevezésétől függetlenül vagy a második, vagy a negyedik vételi próbálkozás hozhatja vissza a korrekciót megelőző trendet. Ha a negyedik sikertelen, akkor az ellenirányú mozgás trendmozgató szerkezetnek bizonyul, vagyis általában nem korrekció. Vagy ha mégis, akkor nagyságrendekkel magasabb trendszinthez tartozó korrekció.

      Törlés
  51. Szia Cimballi!

    Köszönöm az összefoglalót.

    Zorro

    VálaszTörlés
  52. Lehet hogy eltört valami a piacokon ? - egy igen furcsa argentin államcsődnek mondott katyvasz - egy alig több mint 2 %-al túl lőtt piac az 1947-es Cimballi ellenálláson ( 1991,39 SP 500 High ) Talán még izgalmas nyárutó elé nézünk vagy csak egy beijesztés ? 2011 óta nem volt még érdemi korrekció sem - hogy lehet így élni ? :-)

    VálaszTörlés
  53. "Elliott huszárok" mi ez a nagy csönd ? Medvebocs van születőben a nyári szabadságolások alatt !!!!

    VálaszTörlés
  54. Július 16-án írtam záráskor:

    "Felfelé ma valami véget ért, egy ZZ, csak egy gondolat, szerintem most senki nem számít a csúcsra, de lehet a mai nap volt. Persze nagyobb tf kontextusba kellene illeszteni, de ott még sok a kérdés. Ami bizonyosnak tűnik, volt egy lokális tető, ZZ formációban, esés jön. Hetesen azért egy éket be tudok számozni :)"

    Nagyobb tf-s támaszok átvitele után gondolnám, hogy egy kisebb bear trenddel (értsd: korrekció) szemben nagyobb jön, esetleg ciklus C. De nem célom tetőt lőni, tetőt játszani, a piac majd eldönti mit akar, RSI még magasan tartózkodik, márpedig addig jobb ijesztgetésként kezelni. .)

    VálaszTörlés
  55. Őrület !!! Hol Tartunk 2014-ben ? - Jegybankok veszik a részvényeket !!! - Ez Normális ???

    http://www.portfolio.hu/vallalatok/reszvenyekkel_spekulal_a_svajci_jegybank.3.202378.html

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. meg a kastélyokat:

      http://index.hu/gazdasag/2014/08/11/matolcsy_kastelyvasarlasan_rohog_a_financial_times/

      no komment

      Törlés
    2. ~15000m2 irodaházat is vett az MNB

      Eiffel Plaza kb 12 mrd...

      Törlés
  56. Mindeközben S(h)or(t)os Gyuri bácsi nagy tételekben épiti a pozikat az S&P bukására. A pasas jól tudja, ha októberben végleg elzárják a pénzcsapot (hogy-hogynem a ciklus számított végével szinte egyidőben) leereszt a lufi, amit a 2015 valamikorjára igért kamatemelés is megfejel majd. Őt idézve, hogy mennyire lesz igaza, és ezen mennyit fog kaszálni (vagy nem) bizonyára nem marad ki majd a híradásokból.

    K. Gott

    VálaszTörlés
  57. Az órás dow képről a YM kedvelt mintája jött le, ha 78,6%-ra megy fel a következő (high-low viszonylatban) napokban, ami durván 17.000 körüli szinteket jelent, akkor onnan egy momentumos lefordulás jöhet
    Ami ebben zavar az az erős rsi érték, ami miatt 12123 sorozatot sem lehet kizárni.

    Röviden nyilván erre azt lehet mondani, h nincs irány, ugyanakkor van két olyan információ, ami rövid távon a kereskedés irányát meghatározza, legalábbis azt az irányt, ahol nagyobb eséllyel a piac mellett és nem ellene megyünk, illetve van egy olyan pontunk, amit érdemes árgus szemekkel figyelni, hogy mi történik a környékén

    D/8H/4H-n 70 alól 30 alá jutott rsi inkább bear irány mutatna, miközben magas havi értékről hetesen 50-ről látszik megpattanni felfelé, no akkor a feladat adott, ezt összefésülni :) feltéve, ha valaki nagyobb időtávon akar kereskedni

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Felértünk 17000 alá tegnap, fibo 78.
      Órás rsi igen magas, bull zónában.naposon 60 alatt. Belassult az emelkedés, ma jöhet egy lefordulás, vagy lefordulási kísérlet. Érdemes megnézni meddig jut. Van egy short konfig óráson, de a magas rsi érték miatt rossz megtérülési eséllyel, főleg úgy, hogy a három fehér gyertya után van naposon.

      Törlés
  58. Ez lesz végül az "ijesztgetős" hullám, ami július 25-ről indult előbb délnek, azután mostanában vissza a csúcsra. Oldalazó jelleget várjunk tőle. Holnap kimegy új csúcsra, azután megcélozza az 1900-at.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kicsit eltérően mozogtak az indexek, de ahogy látom megvan az új csúcs, gratulálok :)

      Igazi kis mocsok lehetett az a hullám (feltéve, hogy ez most b), mert 3-3-5 flat szerkezete volt.

      Ma még lehet új csúcs, nem tűnik késznek a szerkezet.

      Törlés
    2. Szia Ad!

      Gratula, valóban nem volt még kész a szerkezet. Ezt a Fibonacci 161.8-at várta legutoljára Cimballi is és a korábbi emelkedő ék alakzat felsző szára is 2000-nél végződik. Igaz a hetes alapján még nem kizárt, hogy túllő a mostani csúcson egy kicsit. Nem árt az óvatosság.

      Zorro

      Törlés
    3. :) Köszi!

      A "mester" tanított, olyan volt a nap belső szerkezete, ami azt mondta, hogy nagyobb tf-n long a piac, nem fog belőle lefordulni, másnap, azaz még felfelé kell várni.

      Másfelől a flat célára inkább fibo 127, 138, 161 az esésre vetítve (vagy 78 - 100) de ez nem fért már bele. (Ezért írtam vhol feljebb, hogy nagyon long lehet 12123)
      Nagyon bull még minden, legalábbis ym-ben, szerintem egy korrekció után - még mindig lehet fel és ez még mindig b lenne.

      meglátjuk

      egyébként szerintem Cimballi értelmezésében ez egy sávozás volt, illetve még az, csak a sávozás magasabb tf-n van, a sáv a tető + fibo és az alja a legutóbbi low, ezért fontos a különböző tf-k megértése, ezért lehet bear rally ez a több éve futó emelkedés, ami egyébként nagyobb tf-n egy sávozás :)

      Törlés
  59. hát ez még ma is új csúcs,
    2000es S and P.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ja, úgy néz ki ez a sávozás téma SEM jött be, mehetünk fel 2050 felé...

      bandart

      Törlés
    2. Nincs fordulatnak jele, ráadásul egy ekkora trendszakaszhoz egy hetes szignál dukál, nem nagyon foglalkoznék a napos fordulattal sem, legfeljebb ha szép, akkor visszatesztre lőném, ha már látom hogy szép.

      Ugyanakkor a sáv a legritkább esetben egy szabályos négyzet forma, hanem rövid ideig tartó kitöréseket is magába foglal, néhe kifejezetten egy szélesedő alakzat, máskor pedig szűkül.

      Tipikusan a sáv kiindulási szélességének 138%-án belül marad, azaz az SPX esetében ez 2023 pont körül van. A sávra a (korábbi) hetes divergencia tényéből és a hirtelen esés után következő momentumos emelkedésből következtetek. Ez egy tipikus karakter, erős A (le) és erős B (fel). Zavarodottság, határozatlanság = sáv követi általában. A piac jelen állapotában még csak a sáv alsó határát találta meg.

      Úgy hiszem, a vevők nem fogják sokáig üldözni a piacot, leállnak és ismét diszkontra várnak majd.

      http://traderskillset.com/wp-content/uploads/2014/07/E-mini-SP500-daily-loss-momentum.jpg

      Törlés
    3. (mondjuk tudható, hogy minden relatív,) de elég hülye vevőnek kell lenni ahhoz,hogy 1900 körüli sp értéket is diszkontnak tekintsen.. :) nálam az úgy 1000 alatt esetleg.. :)

      Egyébként az eddig összes esést, éles erős, visszateszt nélküli fel követte, aminek a vége jelentős emelkedés lett. Inkább tűnik ez is medvecsapdának és emelkedés előtti kirázásnak. Nem látom, te ezt most miben látod másnak, amiből sávozás jönne. Komolyan kérdem, mert lehet csak én nem veszek észre valami jelentős különbséget.

      bandart

      Törlés
  60. Az a harmadik hullám karaktert behozó rés (sima) szakasz előtt volt, amikor az éles korrekciók kettes hullám pozícióban állnak. Itt a túlparton ezek már oldalazó korrekciók "A" hullámai. Nem ugyanott vagyunk a cikluson belül. A piac csak egy bizonyos fázison belül ismételgeti ugyanazt utána épp hogy az ellenkezőjét kezdi csinálni.

    VálaszTörlés
  61. YM - DOW sávozásba ment át, várhatóan a következőkben egy 60-120 pontos sávban fog mozogni, ma zz vagy dzz formátumba vissza a csúcshoz vagy fölé (lehet nem lesz meg ma), majd utána vissza a mai lowhoz

    Hétfő szünnap, ezért belelátom, hogy keddig maradunk a sávban, egy lassú "zizegés" jön/jöhet

    VálaszTörlés
  62. YM-ben 21 óra utáni mozgás alapján a sáv szélesebb lehet 150-200 pont, alj 17040-50 környéke lehet, a tető 17200, flat függvénye

    VálaszTörlés
  63. úgy látszik egy megjegyzés elveszett, a lényeg, hogy első körben egy szűkebb (60-100 pont) sávban való mozgás volt az elvárás (új csúcs lehetőségével),a hétfői munkaszüneti napot is figyelembe véve, legalább keddig.

    VálaszTörlés
  64. Most mit szóltok az árakhoz?
    YM ben flat célár?
    S&P500 jul 25 ről indult esés fibó 1.27(2019)-1.38(2028) most már célár.. rövidtávon.

    Cimballi amúgy egy hasonló bejelentésre vártam(draghi urra gondolok) 2014 jun 10.ei hozzászólásom is erre alapozom. mit gondolsz ?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. szerintem ez lehet a szerkezet (YM és ES)

      http://4.bp.blogspot.com/-k4FtwdSwets/VAnpKszHzRI/AAAAAAAAMSI/PgW3irmARxA/s1600/buxelliottra.PNG

      Azt hogy milyen 5. jön, esetleg csonka lesz-e (kicsi rá az esély exp flat után) nem tudom, nagyobb tf-n erős bull támogatottság van, egy elképzelés csak, főleg ha ma korrekciót csinál, mélyet, 2012, ha lapos lesz és onnan megy tovább akkor 2020 is elérhető

      Törlés
  65. cimballi egy rajzot ha küldenél azt megköszönném, szeretném tudni hogyan gondolod. nagy timon mikre érdemes figyelni, és a 2009-2011 ről indult emelkedés hol fulladhat ki célárakban mert ugye mind a két szakasz bizonyos karaktereket tartalmaz ami kissé zavaros számomra.
    Ha nem probléma megköszönném előre is.

    VálaszTörlés
  66. Cimballi,
    Lehet-e aktualizálni az elemzéseid?
    Eddig 3,3 % -al ment túl ( 2011 pont ) az S&P 500 a Cimballi 1947-es elméleti célárán.
    A kérdés hogy ez felfogható-e még hibahatárnak vagy már másról beszélhetünk?

    VálaszTörlés
  67. Hello Nupa, nem, szerintem a cél vonatkozásában nem állta meg a helyét a rajz. A bull trend fennmaradása volt a helyes következtetés. Tamás, a héten teszek fel frissítést, lenne mit mondani.

    VálaszTörlés
  68. Szia Cimballi,
    Én nem kívánom melletted "törni" a pálcát , de egy ekkora trend végét pontosan jelezni 3 %-al nekem még belefér. Amúgy minden bull vagy bear trend vége számomra "abnormális".
    Van olyan S&P szint ahol kijelentenéd hogy ez nem ciklus b hullám hanem egy új impulzus ?
    Nagyobb gondom lélektanilag van ezzel az emelkedéssel: a potenciális short oldali belépésre várva hogyan lehet feldolgozni hogy kvázi mennyit ment a piac a másik oldalon - és esetleg még mennyit mehet? Gondolok arra hogy egy investor az időt, energiát és pénzt is mérlegeli , Mennyi munkát, elemzést és várakozást öl bele hogy megtalálja a helyes irányt, amely még mindig várat magára.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A kérést ugyan nem nekem szántad, de ha megengeded pár mondatban leírom a véleményem. A problémák feldolgozására mindenkinek magának kell megtalálni a megoldást, ha nem megy akkor pszichológust érdemes felkeresni. Ez "helyes irány amely még mindig várat magára" ilyen nincs, a piac nem a tréderek várakozása szerint működik. Hosszútávon a fundamentumok, középtávon a kamat, rövidtávon a pedig a pszichológia (és ebben a TA is benne van) határozza meg az árfolyamokat. A fundamentumokra épülő stratégia legjobb példája Warren Buffet, a kamatváltozások egyértelmű piac- és trendmozgatók. Hogy valami konkrétat is írjak a problémádra: 2010 elején folyamatosan emelkedett a Bux hati, folyamatosan vártam (másokkal együtt) a shortot amely valahogy csak nem akart eljönni, 5000 pontos emelkedést sikerült túlélni a végén 80 kontival (tudok olyan brókert aki a 30 kontijával már "sikítozott" a vesztesége miatt) és amikor eljött a lavinaszerű fordulat 1-2 ezer pontos oda-vissza csapkodásokkal, a végén busás haszonnal sikerült zárni az ügyletet. Szóval, ha az embernek van egy elképzelése, amely még ha kezdetben rossznak is bizonyul, de ha kellően óvatos (jól megválasztott pozícióméret ill. stopok) és kitartó, sokmindent el lehet érni a piacon. Remélem tudtam segíteni.

      K. Gott

      Törlés
    2. Ez nagyon gondolatébresztő írás, de teljes egészében nem fedi az nézetem (ami nem baj). Sokan ismerik, hogy a kereskedési setup megfogalmazását egy folyamatként kezelem. Kontext-momentum-szignál. A kontextus tulajdonképpen az árfolyam történet (a grafikon bal oldala) alakulása alapján megfogalmazott ötlet. De az még nem setup. Úgy gondolom, hogy főleg eleinte kezdőknél a kontextus keresésben valamelyest segítséget igénybe venni nem bűn, de mindenkinek magának kell a megerősítő momentumkonfigurációt és főleg a szignál megtalálnia. Azaz az ötlet konkretizálásában, számszerűsítésében csak magunkra hagyatkozhatunk.

      Amúgy van kint újabb bejegyzés, azon jobb lenne beszélgetni. A napokban írok valamit az S&P-ről.

      Törlés
  69. Abból a szempontból, hogy hiányos volt az alakzat jó volt az előrejelzés. Ugyanakkor az várt nagy 4-es hullám egy szakasszal később kezdődött. Ez pedig nehezen kivédhető, hiszen szinte lehetetlen felmérni, hogy amikor egy impulzuson belül megnyúlik a piac, akkor hány trendszint vesz részt a megnyúlásban. Ha belegondolsz ezért szoktam mondogatni a "tuti" korrekt kifejezést: lassuló trendfázisba ért a piac. Hogy hány db 4-5 lezárás kell neki, azt nehéz megmondani.

    VálaszTörlés
  70. Ha jól értem akkor még akár egy-két évig is elrugózhat 4-5 , 4-5 sorozattal , de lassuló momentummal ?

    VálaszTörlés
  71. Tudod, hogy én jobban szeretem a kérdést, hogy hol járunk? vagy mi éri meg? vagy vonjuk össze, mit éri meg gondolni a cikluson belüli helyzetről? Szerintem a heti & havi momentumnak még jó lenne csökkennie, mielőtt fordulunk. Ezért én azt gondoltam eddig, hogy 1905 és 2025 között vagyunk egy sávban. Lassulásra egy ilyen 120 SPX pontos sáv kiválóan alkalmas. Nem ment el 2025-ig, tehát akkor azt mondom, hogy 1905-2010 arange és 105 pont. Az is elegendő.

    Még két év? Azt nem hinném. Pár hónap igen.

    VálaszTörlés

Rendszeres olvasók

Alakzatok bar grafikonon

ALAKZATOK AZONOSÍTÁSA

Prechter könyv

Kötvénybaj

Europai válogatás

A Mánia vége

Alapleckék

Magunk döntsünk

Diverzifikáció?

FOREX video

10 piaci tévhit

Mítosz a Fed körül

8 könyvrészlet

Theorist '09. nov.

15 írás ill. video a hitelválságról

Mozgóátlagok

Címkék

200 SMA (3) AAPL (2) adósság (5) Amibroker (2) André Kostolany (1) arany (4) aritmetikus (1) Barack Obama (2) báziscsatorna (4) belső nap (1) Ben Bernanke (1) Birger (1) Bollinger (1) Brikka (1) BUX (6) carry-trade (1) CFD (1) Charles Collins (2) Charles Dow (1) Club EWI (18) Conquer the Crash (2) csorda (4) csordaszellem (5) csúzli (3) DAX (6) defláció (4) depresszió (8) deviza (13) diagonal triangle (6) Dick Diamond (2) divergencia (4) DIX (1) dollárerősödés (12) double key reversal (2) Dow Jones (36) dupla hármas (7) dupla kulcsforduló (3) E-mini future (46) ék (8) Elliott magyarul (7) Elliott Wave Principle (9) Elliott Wave Theorist (9) Elliott-ciklus (18) előfizetés (8) elsődleges trend (12) ending diagonal (10) erősödő dollár (4) EURHUF (1) EURJPY (1) eurozóna (3) EURUSD (30) evening star (1) expanded flat (9) extension (12) extrém ármozgás (1) ezüst (3) FED (8) fej-váll alakzat (8) Fibonacci (33) flash crash (8) flat (17) Forex (6) Fotex (1) földgáz (1) fraktál (11) FTSE (1) Futures Junctures (4) GBPJPY (1) Goldman Sachs (3) Görögország (3) Hang Seng (1) háromszög (20) hatékony piac (2) hope (2) hullám személyiségjegye (11) infláció (1) inside day (1) IOU dollárok (1) Japán (3) Jason Farkas (2) Jeffrey Kennedy (11) jelzálog (2) Kína (3) kollektív hangulat (8) kombináció (10) korrekció (20) könyvajánló (4) kőolaj (1) kötvény (1) külső nap (1) leading diagonal (1) lineáris gondolkodás (3) logaritmikus skála (1) MACD (5) Mandelbrot (1) megnyúlt hullám (2) mérés (6) Minyanville (1) momentum (8) Morgan Stanley (1) mozgóátlag (3) munkaállomás (1) Nasdaq (28) Newsweek (1) NFP (4) Nikkei (2) Nonfarm Payrolls (3) nyersolaj (2) NYSE (4) opció (1) óriás szuperciklus (14) OTP (3) outside day (4) pánik (6) pit noise (1) Ralph Nelson Elliott (8) regular flat (3) remény (4) Robert Prechter (28) RSI (11) Russel (3) short (3) Short Term Update (3) slingshot (4) social mood (5) Socionomics (6) SP500 (107) spirál (2) SPY (55) Steve Nison (1) Stochastic (1) Stocklandyard (2) stop loss (2) szándékos csőd (1) szentiment (1) szignálvonal (1) szójabab (2) tananyag (25) Thomas Bulkowski (1) throw-over (2) tovahaladó háromszög (4) trendcsatorna (22) trendvonal (2) tréningprogram (12) túladott (5) túlvett (5) TWS (1) USD (14) USDCHF (1) valószínűség a tőzsdén (3) Vancouver (3) Venezuela (1) vertical spread (1) vezérlőelv (8) Wyckoff (1) XLE (1) Zaner (4) zigzag (35)