AZ ELLIOTT WAVE INTERNATIONAL AJÁNLÁSÁVAL:

Oldalak

2014. december 15., hétfő

EUR: Érik az első jelentős korrektív probálkozás

Legutóbb itt a blogban szeptember 17-én közöltem elemzést az erős EURUSD bear trend folytatásáról: EURUSD jó szignál rossz helyen. Azóta nem volt értelme hinni a bull próbálkozásoknak annyira alacsony valószínűség tartozott a fordulós jelenségekhez. Az EUR továbbra is stabil eső trendben áll, fenntartható bear trendre jellemző RSI értékekkel, illetve konfigurációkkal és alacsonyabb tető után alacsonyabb alj árfolyam sorozattal. Ne tessék félreérteni, ez itt nem trendforduló, de itt az ideje a május óta tartó trend legnagyobb felfelé korrekciójának.

Egyrészt harmadszor próbálkozik a devizapár az egyre szélesedő pályán mozgó és lassuló trendben, ami potenciálisan egy Elliott-i alakzat befejeződését jelentheti. Másrészt a heti idősíkon összetett, több hullámból álló korrekció bontakozik ki. Az elmúlt hét bull gyertyái ebbe a heti képbe ágyazva heteken át élvezhetnek nagyobb idősík támogatást, vagy legalábbis az ellenszél elmaradását. Ezért a hétre várható kitörést könnyen magasabb alj pullback követheti.

Jobbra a napos kép, balra a felfelé haladó elmúlt hét lehetséges kibontása kisebb idősíkon

65 megjegyzés:

  1. szia Laci.nekem ez volt a vízválasztó.
    http://www.screencast.com/users/kisbandi/folders/Default/media/25382369-bdf4-45e0-b978-71403f174a5c

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, az általad ábrázolt törések valóban minimális feltételei egy ilyen helyzetnek.

      Törlés
  2. Milyen erővel jön már fel a piac, lesz új all time high S&P 500-on ?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia, sérült a trend a decemberi lejtmenetben. Az első szakasz zárult le az esésben, amit után lehet számítani éles felfelé korrekcióra. Alacsonyabb tető a cél, egyelőre nem gondolkodom újabb ATH csúcsban. Napi RSI elakadás nagyjából 55 körül a momentum cél.

      Törlés
  3. Válaszok
    1. Ja, Nupa. Csak az október 15 - december 5 szakaszról gondolkodva elég valószínűnek kezdett látszani egy jóval mélyebb eső szakasz. Sorra jöttek a bear trendszakasz ellenőrzőlista pipái. Pl. nem volt értelmes bull csúzli, kivitte a piac az eggyel alacsonyabb rendű negyedik hullám szintjét. Ilyenkor keresem az alacsonyabb tetőt, de az nem alakult ki, de még a közelébe sem került a piac annak, hogy létrehozzon egy fordulós szignált az előző csúcs alatt.

      Törlés
  4. Kellemes karacsonyi unnepeket es pipekben gazdag boldog uj evet kivanok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hali Gábor. Neked is szép karácsonyt!
      Ugyanezt kívánom minden kereskedőnek, olvasónak, aki erre jár az ünnep alatt.

      Törlés
  5. Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog, Pipekkben Gazdag Új Évet kívánok én is mindenkinek!

    VálaszTörlés
  6. Sikeres új évet 2015-ben. Sok jó meglátást, javuló statisztikákat, élvezetes munkát a grafikonokkal mindenkinek. És a szokásost:
    A momentum legyen veletek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Cimballi!

      Mindenekelőtt neked is és a többieknek is boldog új évet kívánok!

      Az spx év végén történelmi csúcsra ment, de a nálam 2095-nél található Fibo 138.2% megállította az emelkedést. Az indikátorok azt sejtetik, hogy korrekció lesz, de mikor lehet bizonyossággal kijelenteni, hogy már láttuk a csúcsot is?

      Köszi
      Zorro

      Törlés
    2. Zorro, a heti bear fordulatot halytott végre anticipálható letörés. A havi teljesen bull, vagyis a potenciális letörésnek nincs nagyobb idősík megerősítése egyelőre. Ilyenkor 70-75%-ban csak egy vaskosabb korrekció következik, vagy felzárkózik a havi helyzet egy pánikban és akkor teljes fordulat. Még mindig nincs bizonyítékunk (és hónapokig nem is lesz) a végső csúcsra.

      Törlés
    3. Cimballi, köszönöm a választ, és Brikkának is a grafikonokat.

      Zorro

      Törlés
  7. Hááá esse sikerült eltalálni...:-D újabb eur mélypon...

    VálaszTörlés
  8. "Az EUR továbbra is stabil eső trendben áll, fenntartható bear trendre jellemző RSI értékekkel, illetve konfigurációkkal és alacsonyabb tető után alacsonyabb alj árfolyam sorozattal. Ne tessék félreérteni, ez itt nem trendforduló, de itt az ideje a május óta tartó trend legnagyobb felfelé korrekciójának."

    Chart:

    "Ha 1,26 fölé tör, akkor kereskedhető korrektív skalpra"

    "nem kell kapkodni a kontratrend nyitást: az emelkedés túl alacsonyról indult'

    Sajnos a mai magyar iskolarendszerben a szövegértése háttérbe szorult. Nem akarlak ismeretlen megbántani, de az, hogy most lesz lehetőség egy nagyobb korrekcióra/próbálkozásra, melynek validálása 1,26 felett történik meg, korrektív jelleggel, egy erős bear trendben, azt jelenti, hogy van lehetőség, nem biztos, hogy bekövetkezik, akkor lesz valid, ha 1,26 fölé megy az árfolyam.

    Lehetőség megvolt, elindult, de nem érte el a validáláshoz szükséges szintet. Az én olvasatomban ez azt jelenti, hogy a lehetőség kihasználtalan maradt, mert azt a szintet nem érte el, ami ahhoz kellett, hogy tudjunk hinni benne, merjük kereskedni.

    Megj.: tele volt a net, hogy itt fog fordulni

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tökéletes válasz, grat. Érik az új bejegyzés spx témában. Addig is senki ne feledje hogy a piac többnyire mindig meghatározotT RENDBEN értsd: trendben :) mozog. Longolni kockázatos, shortolni életveszélyes :)
      BUÉK

      Gott

      Törlés
  9. Egy kis időutazás: azt hiszem 2011. január 17. hétfőn beszéltem először az EURUSD háromszögről http://myelliott.blogspot.com/2011/01/most-mindegy-melyik-eurusd.html

    Brikka szépen vitte tovább - tényleg, hol jár most?
    http://myelliott.blogspot.ca/2013/02/a-bazis-aljan.html

    Nem rólunk szól, hanem arról, hogy milyen sokra képes Elliott látásmódja. Amit nehéz megtanulni, hogy érezzük az egyes idősíkikon megjelenő alakzatok időtávját.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Korlátozottan tudom figyelni a piacot. EU megnyúlt 5 hullámnak gondol:
      https://www.mql5.com/en/charts/2835639/eurusd-pro-w1-admiral-markets-as
      https://www.mql5.com/en/charts/2835633/eurusd-pro-mn1-admiral-markets-as

      kábel: lassabb verziót tartom inkább szem előtt. Meglátjuk m lesz.
      https://www.mql5.com/en/charts/2850435/gbpusd-pro-w1-admiral-markets-as
      https://www.mql5.com/en/charts/2850447/gbpusd-pro-mn1-admiral-markets-as

      Törlés
    2. Az 5. megnyúlás nagyon jó gondolat. Felt 3. megnyúlt, nagyon, idő kell, hogy lassuljon a piac, az első nagysága időben, térben nagyon kevés. RSI még alacsonyan egy sikeres nagyobb korrekcióhoz.

      Törlés
  10. https://www.mql5.com/en/charts/2851891/sp500-pro-d1-admiral-markets-as

    https://www.mql5.com/en/charts/2852338/dax30-pro-h4-admiral-markets-as
    https://www.mql5.com/en/charts/2852369/dax30-pro-h1-admiral-markets-as

    VálaszTörlés
  11. Hogy lett ilyen rövid az elemzés ? Hosszabb volt !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gőzüm sincs hová lett a második fele, amiből Ad is idézett feljebb...

      Törlés
    2. Akkor írj újat, :) úgyis aktuális lenne.. lehet isten keze volt.. :)

      Törlés
  12. Válaszok
    1. Like!

      Azért elképesztő, hogy az interneten még álnevet sem hajlandóak egyesek felvállalni...

      Törlés
  13. Sziasztok!

    Dax-ot nézi valaki tüzetesebben? Jól látom, hogy a 8.490-ről indult emelkedő szakasz 3. hullámának végefelé járunk?

    Köszi
    Zorro

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 4H-n 5-3-5 a 2. után eddig, a hiányzó kettő még meglehet, ez így most LD-t formáz (szerintem).

      K. Gott

      Törlés
  14. Azt hiszem most érkeztünk meg a 3. hullám végéhez Daxban.

    Zorro

    VálaszTörlés
  15. Cimbi, van valami koncepciód vagy várakozásod az usa piacra nézve? Ha jól látom már többszöri megerősítéssel mind az sp500 mint a dowjones erős emelkedő támaszvonalakat tört, bár lényegi momentumos esés kibontakozása nélkül...

    totem

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. (magyarán hetesen, havin persze még "bull" van...)

      totem

      Törlés
    2. Hello Totem, majdnem pontosan abból indulok ki, amit te is mondasz a heti és napi grafikon már nem bull, ezért nincs bull folytatás északnak a fontos ellenállásoknál. A kitörések rendre behalnak. Előbb-utóbb alacsonyabb szintekről bejöhetnek a havi vevők, mert abból a perspektívából még van értelme vásárolni.
      A hetit nem látom bullnak már egy hónapja lassan.

      Törlés
  16. Hát nem tudom, de ahogy nézem sokat nem számít eddig, hogy a heti meg a napi nem bull... a végletekig el tudnak szórakozni sávozással, ha nincs momentum és komoly eladói nyomás... ez a mai nap az ékes bizonyíték erre.. szintek alá, vonalak alá fölé ütik, majd szórakozásból vissza... ez így nehezen fog esni...

    totem

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ennyit a "nem bull" -ról. Nem tudom milyen a bull, de hogy medvét fejbelőtték az biztos.

      Törlés
  17. Totem, "szintek alá,fölé" ezt hívják úgy, hogy sáv, amikor jelentős egymásnak feszülő erők találkoznak. Érzékelik egymást és semminek sincs folytatása. Ilyenkor a kitörési próbálkozások 75%-a sikertelen. Az okos kereskedő ilyenkor nem kitörésre, hanem a tartomány belseje felé játszik, ahol egyébként bent középen szép momentumok vannak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Alapvetően azért nem próbáltam hosszabban longolni tegnap, mert nem számítottam arra, hogy a shortot ennyire elengedik a végén. Megy a szívatás kőkeményen. a DJ 17150 körülről ment fel a végén 17500 -ra zárás után. Természetesen jóval kiütve a csökkenő csatorna tetejét, hogy végleg megkavarjon mindenkit. Csak zárás után nyomtak fel még rajta 100 pontot, amit még reggelre sem volt hajlandó visszaadni. Így már nehéz bármit is kalkulálni, hogy mi is lesz ebből. Persze az sp500 ahhoz képest alig emelkedett. (Sajnos a forex szolgáltatom a lot-tal megszívatott jan 1.-től, és olyan drága lett az sp500 minimum kereskedése nekem, hogy muszáj a dj-t kereskednem, az meg mint láttuk eléggé el tud szállni néha az sp500-hoz képest, most épp pechemre) Szóval nekem ez így tiszta mocsár... mert szvsz néha azok lökik fel keményen longban shortosokat szívatni, akik épp előtte beverték..

      totem.

      Törlés
    2. ..szóval csak azt akartam mondani ezzel, hogy nem egymásnak feszülő erőket érzékelek, hanem inkább pár szereplő egységes szívatását fel és le, hogy végleg hülyét kapjon már mindenki, merre is az arra...

      Törlés
  18. A DAX havi szinten megdöbbentő brutális fehér gyertyával zárja a januárt, grafikonon visszamenőleg az el múlt 20 évbe nincs rsi szintén bull ami azt vetíti előre nagy esés itt nem lesz és első körös cél ár 12000 majd 15000 is lehet.

    lipus

    VálaszTörlés
  19. Dax egyelőre nem éri el a múltkori csúcsot. Ha pénteken sem töri át, akkor valóban vége a 3. hullámnak és komolyabb esésre lehet számítani szerintem, amely után látótérbe kerülhet egy 11.700 körüli cél ár.

    Zorro

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ne hamarkodd el, teljesen bull trendben van egy sikeres kitörés után. Ha látod a nagyobb összefüggést, akkor várd ki amíg töri a támaszt. Az azt jelentené, hogy mások is látnak benne fantáziát. Másképp csak egyedül küzdesz a piaccal.

      Törlés
    2. Szia Cimballi!

      Köszönöm a jó tanácsot, egyelőre nem vagyok pozícióban, várom, hogy áttöri-e a múltkori 10.984-es csúcsot. Ha igen, akkor a számításom szerint 11.168-nál lévő Fibo 161.8%-ot figyelem lefordulás szempontjából.

      Még egyszer köszi
      Zorro

      Törlés
  20. Sziasztok!

    A Budacashnél van a számlám... Mit tanácsoltok, hol érdemes (szabad-e Magyarországon) új számlát nyitni annak tudatában, hogy itt 15 éve csaltak és ez senkinek nem tűnt fel, vagy jó pénzért mindenki szemet hunyt a sikítások felett?

    Köszi
    Zorro

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Erre ha megengeded, a többiek válaszát kérem, mert hazai választékkal nem vagyok tisztában.

      Törlés
  21. Kedves Zorro,
    Én sajnos már 15 éve is hallottam rumor-ban az említett cég kettős könyveléséről -" a nem zörög a haraszt " tipikus esete - döbbenetes hogy 2015 ben meg lehet még csinálni !!!
    Szabályzói oldalról ez több mint gáz !!!!
    Ha nagyobb biztonságot szeretnél akkor keress banki hátterű céget , de az valószínűleg drágább lesz ( persze kérdés hogy ennél mi a drágább )
    Kérdezhetek : Van nyitott pozíciód a BC-nél, azt hogyan tudod most "managgelni" ?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves NuPa!

      Én is elképesztőnek tartom, hogy ez megtörténhetett, a felügyelet és az ellenőrzés teljes csődje az eset. Teljesen véletlen, de minimális tőkém maradt benn, vagyis a 100%-ban megtérítéses kategóriában vagyok, persze, hogy mikor, azt nem lehet tudni. Nincs nyitott pozim, de az online felületre küldtek egy üzenetet, hogy új felvételt már nem lehet kezdeményezni, csak zárni lehet a pozíciókat, illetve a meglévőket még lehet tartani.

      Questorról mi a véleményetek?

      Üdv.
      Zorro

      Törlés
  22. Zorro, Nupagagyi mondott egy jót: "banki háttér". Az Erste most milyen árakon dolgozik? Vagy ugye a másik lehetőség hogy külföldi szolgáltatót választasz és szépen alacsony díjakkal éred el a legjobb piacokat.

    VálaszTörlés
  23. Erste brutál árakkal dolgozik viszont kerülhető, ha a portfolión keresztül nyitsz számlát, akkor a díj kb 2/3-a az Erstésnek, a rendszer, háttér ugyanaz.

    A KH bux határidő esetében nincs költség.

    Degirora nem írtak jókat a neten, de van egy számukra kedvező összehasonlító táblázat itt https://www.degiro.hu/dijak/

    Randomnak nincs háttere, árakban az egyik legjobb, felületük használható, garfikonrajzolóra nem tudok véleményt mondani.

    Ha a nagy bankokról beszélünk, akkor nem egyszerű Rafi nincs rendszer, OTP drága és mint a Cib gyenge rendszer, Erste vagy KH marad

    VálaszTörlés
  24. Szerintem várni kell, h mi lesz a vége, mielőtt véleményt mondunk. Legújabb hírek szerint nem az MNB új ellenőrzési rendszere, hanem a tulajdonosok önfeljelentése indította el az egészet, előtte való éjjel vmit kirámoltak (fekete autók, fekete laptopos emberek, fekete kukászsákok, Black minden), majd másnap jött a házkutatás. Senkit nem tartóztattak le... vajon miért?
    Egyes pletykák szerint sárgák is voltak benne rendesen, lehet ide vezetett a G*cizés, csak maffia leszámolás?...

    VálaszTörlés
  25. http://stockcharts.com/articles/chartwatchers/2011/06/in-theory.html

    http://stockcharts.com/school/doku.php?id=chart_school:index_symbols:theoretical_indices

    vki erről érdeklődött ma, hogy mennyire használható, arról nincs infom

    K. Gott

    VálaszTörlés
  26. Sziasztok!

    Köszönöm a segítséget. Ahogy Ad is írta nem túl nagy a választék a banki hátterű brókercégeknél. Ráadásul a többségnél a platform is szint alatti. Azt se nagyon lehet tudni, hogy a bankadó fojtogatása miatt mikor vonul ki egy-egy cég az országból. Mindent mérlegre téve végül mégis az Erstét választottam, bár a díjaik a jelenlegi akció mellett is elég magasak, de a kormánnyal jóban vannak, stabil a háttér és a platform is használható.

    Köszönettel
    Zorro

    Ui.: Nupa: a BC-nél a mai nap mindenkinek a poziját zárják, akár akarja, akár nem... Nagyon komoly likviditási gondok lehetnek, a holdudvarban lévő bankoknál is 1 millióról 60 ezerre vitték le a kivehető pénz felső határát.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. a portfolio trader Erste háttérrel, számlavezetéssel csinálja ua. amit az Erste, csak olcsóbb, úgy tudom

      http://trader.portfolio.hu/reszveny/dijak-jutalekok

      Törlés
  27. Mi a véleményetek arról, hogy az EWP-t lehetne használni akár befektetési alapok elemzéséhez is? Akár mondjuk magyarokhoz is? Vagy azok nem elég nagyok, hogy működjön rajtuk? Arra gondoltam, hogy MT4-be valahogy beimportálnám az adatokat és akkor az RSI-t is látnám, Az lenne a cél, hogy mondjuk ha van valami pl. amerikai részvény alap, akkor összehasonlítanám az S&P, Nasdaq-al. Persze tudom egyszerűbb magát az indexet megvenni, de ez olyan pénz lenne, ami most csak a bankban áll és nem kereskedési tőke. Mi a véleményetek erről?

    Géza

    VálaszTörlés
  28. Válaszok
    1. Szia Nupa!

      Nagyon bölcsen fogalmaztál február 25-én a Questorról: ,,Kuka". Azért nem gondoltam volna, hogy ennyire gyorsan odakerül. Itt 100 yard, ott 150. Mi ment itt ellenőrzés címszó alatt?

      Zorro

      Törlés
  29. Esetleg egy friss írás jó lenne eur/usd témában .
    Peter

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hétvégén összeütök valami tanulságosat, addig is itt az ingyenes hét az Elliott Wave International oldalán:
      http://www.elliottwave.com/r.asp?dy=bso-lb&acn=meb210&rcn=jsldbrd&url=http://www.elliottwave.com/club/pro-services-open-house/default.aspx?code=100083

      Törlés
  30. SPX hetesen gravestone, rsi és macd divergencia. már csak egy jó kamatemelési hír hiányzik :)

    Gott

    VálaszTörlés
  31. Felemelte a követ!! cél 2530-2630 Q1-Q2 2016 by Caldaro

    - kár hogy ez a blog behalni látszik

    Gott

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hello Gott,

      Köszönöm a jelentkezést. Van újabb bejegyzés fentebb "Ha túladott, attól az még eső trend" címmel. Illetve ezen a linken angol nyelven tekintheted meg a legutóbbi SPX bejegyzésemet:
      http://traderskillset.com/spx-sandwich/

      Itt is folytatom majd hamarosan magyar nyelven.

      Törlés

Rendszeres olvasók

Alakzatok bar grafikonon

ALAKZATOK AZONOSÍTÁSA

Prechter könyv

Kötvénybaj

Europai válogatás

A Mánia vége

Alapleckék

Magunk döntsünk

Diverzifikáció?

FOREX video

10 piaci tévhit

Mítosz a Fed körül

8 könyvrészlet

Theorist '09. nov.

15 írás ill. video a hitelválságról

Mozgóátlagok

Címkék

200 SMA (3) AAPL (2) adósság (5) Amibroker (2) André Kostolany (1) arany (4) aritmetikus (1) Barack Obama (2) báziscsatorna (4) belső nap (1) Ben Bernanke (1) Birger (1) Bollinger (1) Brikka (1) BUX (6) carry-trade (1) CFD (1) Charles Collins (2) Charles Dow (1) Club EWI (18) Conquer the Crash (2) csorda (4) csordaszellem (5) csúzli (3) DAX (6) defláció (4) depresszió (8) deviza (13) diagonal triangle (6) Dick Diamond (2) divergencia (4) DIX (1) dollárerősödés (12) double key reversal (2) Dow Jones (36) dupla hármas (7) dupla kulcsforduló (3) E-mini future (46) ék (8) Elliott magyarul (7) Elliott Wave Principle (9) Elliott Wave Theorist (9) Elliott-ciklus (18) előfizetés (8) elsődleges trend (12) ending diagonal (10) erősödő dollár (4) EURHUF (1) EURJPY (1) eurozóna (3) EURUSD (30) evening star (1) expanded flat (9) extension (12) extrém ármozgás (1) ezüst (3) FED (8) fej-váll alakzat (8) Fibonacci (33) flash crash (8) flat (17) Forex (6) Fotex (1) földgáz (1) fraktál (11) FTSE (1) Futures Junctures (4) GBPJPY (1) Goldman Sachs (3) Görögország (3) Hang Seng (1) háromszög (20) hatékony piac (2) hope (2) hullám személyiségjegye (11) infláció (1) inside day (1) IOU dollárok (1) Japán (3) Jason Farkas (2) Jeffrey Kennedy (11) jelzálog (2) Kína (3) kollektív hangulat (8) kombináció (10) korrekció (20) könyvajánló (4) kőolaj (1) kötvény (1) külső nap (1) leading diagonal (1) lineáris gondolkodás (3) logaritmikus skála (1) MACD (5) Mandelbrot (1) megnyúlt hullám (2) mérés (6) Minyanville (1) momentum (8) Morgan Stanley (1) mozgóátlag (3) munkaállomás (1) Nasdaq (28) Newsweek (1) NFP (4) Nikkei (2) Nonfarm Payrolls (3) nyersolaj (2) NYSE (4) opció (1) óriás szuperciklus (14) OTP (3) outside day (4) pánik (6) pit noise (1) Ralph Nelson Elliott (8) regular flat (3) remény (4) Robert Prechter (28) RSI (11) Russel (3) short (3) Short Term Update (3) slingshot (4) social mood (5) Socionomics (6) SP500 (107) spirál (2) SPY (55) Steve Nison (1) Stochastic (1) Stocklandyard (2) stop loss (2) szándékos csőd (1) szentiment (1) szignálvonal (1) szójabab (2) tananyag (25) Thomas Bulkowski (1) throw-over (2) tovahaladó háromszög (4) trendcsatorna (22) trendvonal (2) tréningprogram (12) túladott (5) túlvett (5) TWS (1) USD (14) USDCHF (1) valószínűség a tőzsdén (3) Vancouver (3) Venezuela (1) vertical spread (1) vezérlőelv (8) Wyckoff (1) XLE (1) Zaner (4) zigzag (35)