AZ ELLIOTT WAVE INTERNATIONAL AJÁNLÁSÁVAL:

Oldalak

2015. július 9., csütörtök

S&P500 vevők köszönik, ők egylőre nem

Ahogy a félkész hetünk a szerdai kereskedés után áll, lehet, hogy meglesz a harmadik heti bear trend gyertya közvetlen egymás után. Márpedig egy ismételt gyenge heti záróval a piac igazolná a hónapok óta felfelé vonagló záró diagonál alakzat végét. Nagy a szerkezet, hetin érdemes rá figyelni, ahol egyelőre nem is tűnik túl veszélyesnek az esés. Azonban azt ne felejtsük, hogy nem túl gyakori helyzetről van szó. Az elmúlt három évben összesen 3 olyan alkalom volt, amikor kettőnél több (fekete) bear testtel rendelkező heti gyertya követte egymást és az első olyan, ami itt a záró diagonál 2014 októberi elindulása óta látható. Arra akarok kilyukadni, hogy a bear erő és bull erő is egyre fogy egy diagonál vánszorgása során, akkor mire itt ez a nagy bear erősödés? Arra, hogy vége. Az esés már nem a diagonálhoz tartozik valószínűleg.

Egy június 22-én publikált havi elemzésben így fogalmaztam: "Hogy szemléltethessem a közelgő korrekció méretét, felmásoltam ide a grafikon tetejére a karika 2-es hullám által 2010-2011-ben lefedett területet. Egy ehhez igencsak hasonló méretű elmozdulásra számíthatunk... Tekintettel az ellentrend nagyságrendjére, a helyzet egy 'fogd a profitod és gyere vissza venni később' megoldást érdemel még erősen kockázatviselő befektetői szemlélettel is."

A június 22-én készített havi bontású grafikon: 240-360 pont esés lehet a nagyságrend
Mi zajlik még az elliott-i záró diagonálból való letörésen túl? A június 29-i nagy trend gyertyára a bikáknak nem volt válaszuk. Kétszer próbáltak északnak kitörni, de csak a 38,2%-os Fibonacci szintig és a 10-es mozgóátlagig jutottak, mintegy konszolidálva az esést. Mindkét próbálkozás erősnek látszódott, mégis mintha betonfalnak ütközött volna az SPX cash 2.085 szintje körül (ld. napos grafikon jobbra lent). A felfelé folytatás elmaradása a bika magabiztosság hiányára utal. Zárják a vételeket az ellenállásnál, ugyanis maguk is alacsonyabb árakat valószínűsítenek és ezért később jobb vételi lehetőségre számítanak.

Órás és napi helyzet a július 8-i zárás után
A bal oldalon pedig ott a rövid távú hullámos elemzés az órás grafikon alapján. Úgy tűnik, Elliott lapos korrekciója - római kettes karikában - írja le legjobban az elmúlt 6 nap gyorsan fel, majd élesen le ismétlődését. A napokban egy kisebb pánikolás több százalékos eséssel igencsak benne van így a pakliban.

14 megjegyzés:

  1. Üdv Cimballi!
    Másfél óra zárásig. Ha nagy változás nem lesz és így tud zárni ez a heti gyertya akkor borulni látszik a lejtmenet lehetősége. Előtérbe kerül amiről váltottunk pár szót.
    Tudod, a 4-es. Nagy kérdőjel:))) Sose lesz vége?

    VálaszTörlés
  2. Szia Yota! Valóban, a heti gyertya nem alakult végül annyira csúnyán, mint ahogy a cikk írásakor az szerda este látszott. Azért a legutóbbi három hét maximumai és minimumai még mindig alacsonyabb tető alacsonyabb aljakat formáznak. Ráadásul közülük kettő teljes terjedelmével a 10-es és a 20-as mozgók alatt helyezkedik el, ami nem egy bull sajátosság. Egyébként ilyen legutóbb 2012-ben volt.

    Hogy a kérdésedre is válaszoljak, Egyelőre nekem a naposon ez egy esés, aminek az alján egy komplex flat-nek, vagy oldalazó kombinációnak tűnő gyertyacsoport ül. Mint ilyen kevés arra, hogy kiiktassa a diagonál negyedik alhulláma változatot az eddigi minimum 2044-es értékénél.

    Másik oldal: Látni kell azt is, hogy hiányzik a bull kezdeményezés, amely cáfolhatná a diagonál végét: naposon ott csüngenek a bikák a bear kötél alján a szakadék felett.

    Milyen kérdésre keressük akkor a választ?

    Kik vannak az e heti gyertya maximuma felett? Vevők, vagy eladók? Ez a kritikus kérdés. Szerintem a piac a hét elején meg fogja kísérelni triggerelni a 2.084-es heti maximumot és majd akkor ugrik ki a nyúl a bokorból.
    A jövő héten 2090-2091-es vagy alacsonyabb értéket várhatunk a mozgóktól. Mi történik majd a 2084-es heti maximum és mondjuk 2091 között? Ez adja majd meg a választ a kérdésedre. Egyelőre addig én nagy képen brummogok tovább, intraday pedig nyomom a le-fel szakaszokat a sávon belül, mert azok kiválóan húznak támasztól ellenállásig és vissza.

    VálaszTörlés
  3. Most már kezdeményeztek a bikák - eddig ez (el)várható volt. 2074-2076 innen ismét támasszá lépett elő, és ennek egy felfelé haladó flat 2-es c alhullám verzió tudna ellent mondani. Ebben az esetben már olna sem tudná megtartani a piac a 2076-ot.

    Ha egyszerű szemrevételezéssel következtetünk, akkor az t látjuk, hogy az alsó szűkebb sávból bear kilátásokkal visszaléptünk a nagyobb sáv tartományba. Ami ha van volatilitás nagyon jó a napon belüli kereskedőnek és rossz hír a hosszabb időtávokat művelőknek. A piac azt mondja, ne változtass még, hanem vedd elő, ami az idei évben eddig működött napon belül.

    VálaszTörlés
  4. Szia Cimballi!
    Ahogy a kritikus szinteket nem támadja úgy csinál magasabb értékeket. Az egyetlen amit olvasni tudok az a napos gyertyák méretének csőkenése. Nagy vonalakban 3 nap alatt vissza tértünk a nagy sáv közepére. Ami 9 napig tartott lefelé az felfelé megvolt 3 nap alatt. Sejtésem szerint nagyon sokan vakargatjuk a kobakot:)

    VálaszTörlés
  5. Olvasd úgy, ahogy javasoltam. Volt egy döntő jelentőségű letapadás (minim-sáv) a nagy sáv alján. Mi van felette? Vevők. Meddig vannak? Nagy sáv tetejéig fel az előző maximum közelébe.

    A mai kereskedés eddig bull trend nap, az erősebb fajtából, amikor egy szűk csatornában darál északnak a piac. Most kezd kibillenni, amikor írok, de valószínűleg csak a napon belül legnagyobb korrekció erejéig.

    VálaszTörlés
  6. Cimballi-szia. ?milyen hullámnál kell 4.rsi jének a 2.rsi je alá menni csak impnál v. lehet ld-ed nél is v. nincs ilyen szabály, kösz..
    VálaszTörlés

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hello Zs, két helyre is beírtad a kérdést, az OTP alatt válaszoltam rá.

      Törlés
  7. Üdv Cimballi!
    Ötödik nap felfelé, mondhatni megállás nélkül. Van itt valamiféle támasz ha összekötöm az előző két csúcsot de ha a zárókat használom akkor már ez is értelmetlen. Mozgók metszésben, lassan sávtető. Tíz pont és megvan az előző csúcs. Közben a Nasdaq már új csúcson zárt.
    Mit gondolsz a szituról, ha szabad ilyet kérdezni? Készülhetünk az új történelmi csúcsra? Egyáltalán van ennek valami értelme azon kívül, hogy egy szép nagy sáv? Mindenre hasonlít csak egy ED-re nem:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amint írtam volt egy jófajta letörési esély július 9. körül. Ez nem mozdult be, ellenben végül kezdeményeztek a bikák és a kezdeményezés eredménye, hogy nyilvánvaló lett a medve érzelmű kereskedőknek is, hogy visszatértünk a sávba, ami egybeesett a jelentésszezon izgalmával is. Egyetértés van a sávhatár eléréséről, nincs aki beleadjon, úgy néz ki, mintha soha nem jönne még csak egy fél napos pullback sem. A sávhatáron ez a helyzet alapvetően megváltozik majd. Megnézzük ott melyik oldal nyer.

      Ez az időszak gyötrelmes, ha valaki nem tud lemenni rövidebb idősíkokra kereskedni. A daytrader-nek teljesen rendben van.

      Ha értelmezni kell, akkor a diagonál ötödik hullám rugaszkodott el északnak és az [a] hulláma ér véget valamikor a pénteki nyitásban.

      Törlés
    2. Hetesen nézve lassan nem marad tér ezekre a nagyobb sávjátékokra....
      Mint ahogy írtam neked pár hete a letörésre, az csak egy pull back volt, gondolom a nyári enyhe forgalom miatt és a q2 jelentésekre - amik /valószínűleg/ főleg a kínai lassulásnak/stagnálásnak szóltak. Ami reális, most nem a kínai tőzsdére gondolok, hanem a gazdaságukra..

      Másrészt.
      Indikátor alapon nézve tele van a piac divergenciákkal, főleg hetes/havi felbontásban De mitől is esne a piac jelentősen? Rossz hangulat egyelőre nincs. A Fed kamatot emel ősszel, de erre a piac már felkészült, felkészítették rá sztem,


      Én arra tippelek, hogy egy, akár több éves sávozás kezdetén vagyunk, ott ahol a piac teteje egyelőre még nem látszik.

      Horgász

      Törlés
    3. Hi Horgász, nincs mit vitatkoznom ezen, csak hozzátenni tudom a véleményem, elsősorban technikai alapon.

      - Divergencia nem annyira számít egy ilyen kiforrott trend környezetben, kifejtem részletesen egy külön cikkben.
      - "Több éves sávozás" dolgában írtam ezt a cikket - ti. benne van egy a 2011-eshez hasonló, de ahhoz képest eltérő alakú korrekció, ami 240-360 pont mély lehet és 13-25 hónap között bármeddig tarthat (az időtartamot kifelejtettem a postból)
      - Pár nappal ezelőtti megjegyzésem "A sávhatáron ez a helyzet alapvetően megváltozik majd..." rövidebb távú, nagyjából az előttünk álló hétre vonatkozik. A piac ritkán viszi át sikeresen a sávhatárt ilyen momentummal, ellenállás nélkül. Borítékolható a megtorpanás.
      - A "sávunk" lehet diagonál, vagy ha nem az, hanem valami bull zászló, akkor a karaktere teljesen lefedi azt, amit én "utolsó-előtti" hullámnak hívok. Ha ez van, akkor a kitörést csak rövid trend követi, majd magasabb rendű fordulat. (utóbbi tarthat akár éveket is és lehet sáv formájú)

      Törlés
    4. SPX Hetesen fel, hetesen le. hónaposok semerre se. A különféle napos átlagokat ki lehet dobni a kukába mert úgy megy át rajtuk a piac mint kés a vajon. )) Ez a pull back meddig tarthat?
      Horgász

      Törlés
    5. Hali, elmondtad a lényeget, sávban a mozgóátlagok "fellágyulnak", elveszítik a lejtésüket és vele a jelentőségüket. Jönnek a vízszintes támasz és ellenállás zónák é kezdődik a tenisz, amíg mindenki fel nem ismeri a sávot. Megy még egy kicsit a faltól-falig játék, azután valaki hibázik és akkor elhagyja a sávot az árfolyam, de alaposan az emlékezetébe vési azért.

      Jelen pillanatban az 50 hetes mozgó az egyetlen, ami működőképes állapotban (szögben) van.

      Én mondom, hogy akár két évig is tarthat, persze ennél tágabb határok között. Mi van, ha nem ezután lépünk bele igazán, mint ahogy számítom, hanem már december óta tapossuk?

      Törlés
  8. Köszönöm!
    Mindig megnyugtat a higgadt látásmódod. Ezt még meg kell tanulnom:)

    VálaszTörlés

Rendszeres olvasók

Alakzatok bar grafikonon

ALAKZATOK AZONOSÍTÁSA

Prechter könyv

Kötvénybaj

Europai válogatás

A Mánia vége

Alapleckék

Magunk döntsünk

Diverzifikáció?

FOREX video

10 piaci tévhit

Mítosz a Fed körül

8 könyvrészlet

Theorist '09. nov.

15 írás ill. video a hitelválságról

Mozgóátlagok

Címkék

200 SMA (3) AAPL (2) adósság (5) Amibroker (2) André Kostolany (1) arany (4) aritmetikus (1) Barack Obama (2) báziscsatorna (4) belső nap (1) Ben Bernanke (1) Birger (1) Bollinger (1) Brikka (1) BUX (6) carry-trade (1) CFD (1) Charles Collins (2) Charles Dow (1) Club EWI (18) Conquer the Crash (2) csorda (4) csordaszellem (5) csúzli (3) DAX (6) defláció (4) depresszió (8) deviza (13) diagonal triangle (6) Dick Diamond (2) divergencia (4) DIX (1) dollárerősödés (12) double key reversal (2) Dow Jones (36) dupla hármas (7) dupla kulcsforduló (3) E-mini future (46) ék (8) Elliott magyarul (7) Elliott Wave Principle (9) Elliott Wave Theorist (9) Elliott-ciklus (18) előfizetés (8) elsődleges trend (12) ending diagonal (10) erősödő dollár (4) EURHUF (1) EURJPY (1) eurozóna (3) EURUSD (30) evening star (1) expanded flat (9) extension (12) extrém ármozgás (1) ezüst (3) FED (8) fej-váll alakzat (8) Fibonacci (33) flash crash (8) flat (17) Forex (6) Fotex (1) földgáz (1) fraktál (11) FTSE (1) Futures Junctures (4) GBPJPY (1) Goldman Sachs (3) Görögország (3) Hang Seng (1) háromszög (20) hatékony piac (2) hope (2) hullám személyiségjegye (11) infláció (1) inside day (1) IOU dollárok (1) Japán (3) Jason Farkas (2) Jeffrey Kennedy (11) jelzálog (2) Kína (3) kollektív hangulat (8) kombináció (10) korrekció (20) könyvajánló (4) kőolaj (1) kötvény (1) külső nap (1) leading diagonal (1) lineáris gondolkodás (3) logaritmikus skála (1) MACD (5) Mandelbrot (1) megnyúlt hullám (2) mérés (6) Minyanville (1) momentum (8) Morgan Stanley (1) mozgóátlag (3) munkaállomás (1) Nasdaq (28) Newsweek (1) NFP (4) Nikkei (2) Nonfarm Payrolls (3) nyersolaj (2) NYSE (4) opció (1) óriás szuperciklus (14) OTP (3) outside day (4) pánik (6) pit noise (1) Ralph Nelson Elliott (8) regular flat (3) remény (4) Robert Prechter (28) RSI (11) Russel (3) short (3) Short Term Update (3) slingshot (4) social mood (5) Socionomics (6) SP500 (107) spirál (2) SPY (55) Steve Nison (1) Stochastic (1) Stocklandyard (2) stop loss (2) szándékos csőd (1) szentiment (1) szignálvonal (1) szójabab (2) tananyag (25) Thomas Bulkowski (1) throw-over (2) tovahaladó háromszög (4) trendcsatorna (22) trendvonal (2) tréningprogram (12) túladott (5) túlvett (5) TWS (1) USD (14) USDCHF (1) valószínűség a tőzsdén (3) Vancouver (3) Venezuela (1) vertical spread (1) vezérlőelv (8) Wyckoff (1) XLE (1) Zaner (4) zigzag (35)