AZ ELLIOTT WAVE INTERNATIONAL AJÁNLÁSÁVAL:

Oldalak

2010. április 19., hétfő

Ajánlatok böngészőknek

Épp egy héttel ezelőtt fejeződött be a közvélemény-kutatás arról, ki, mennyire látja hasznát egy-egy angol nyelvű anyagnak. A választható kategóriák között középen volt az "egyet-egyet kiböngészem" válasz. Ha azok számára, akik ezt jelölték ajánlanom kellene egyetlen tananyagot, akkor az nehezen menne, de kettőt már tudnék. Íme:

Technikai elemzés és a hullámelmélet ötvözése
The Ultimate Technical Analysis Handbook alapvető és a maga nevében egyedülálló forrás. Mint olvasmány talán nem egyszerű, de önmagukban Jeffrey Kennedy ábrái is sokat segítenek abban, hogy megértsük, miként integrálhatjuk az MACD indikátort, vagy a mozgóátlagokat Elliott-elemzésünkbe. A füzet tartalmaz egy fejezet Fibonacci útmutatót néhány olyan aránnyal, amit magam még nem mutattam be.
További témák:
- trendvonalak rajzolása;
- Elliott csatornája;
- fej-váll alakzat a hullámok elemzésének szemszögéből;
- stop-loss típusok.

Még négy napig ingyen a 79 USD értékű másik anyag
Tényleg ne halogassátok, töltsétek le a How to Spot Trading Opportunities c. füzetet!
Arról szól, ami a címe, vagyis miként találjunk belépési lehetőségeket Elliott elvei alapján.
Az első 12 oldalon az alapokat magyarázza, bemutatja az alakzatok nagy részét, majd átalakul egy lépésről-lépésre haladó munkafüzetté és sorra hozza az élő példákat. Olyan része is van, amikor az egyik oldalon csak a puszta árfolyamgrafikont látjuk, majd továbblapozva kapunk hozzá súgást egy-két segédvonal formájában, egy lépéssel később pedig a hullámok korrekt számozását is felteszi.
48 oldalon 76 ábra, nem kell sok szótárazás, valósággal egy képregény :) Április 23-ig elérhető.


Dedikált Prechter könyv?
Az imént ajánlott két füzet letöltéséhez ingyenes Elliott Wave International (EWI) regisztráció szükséges, amihez adtam részletes leírást és útmutatót a Változások, újdonságok bejegyzésben, úgy közép tájt.
Akkor felajánlottam egy Robert Prechter kézjegyével ellátott Elliott Wave Principle című könyvet, aminek sorsolására az azóta eltelt egy hónapban alig pár jelentkezés érkezett. A könyv új, minden bizonnyal még talán csak maga a szerző nyitotta ki egyszer.
Gyanítom, egy félreértés tart távol többeket. Nevezetesen, azt gondolják, hogy én látom, ha valaki Club EWI tagságra regisztrál, és azzal egyszerűen belekerül a kalapba. Pedig nem, mert az EWI regisztrációval még nem tudom, konkrétan kit kellene bevennem, ugyanis a heti jelentésemben csak egy számot kapok arról, hogy hányan csatlakoztak a klubhoz. A részvétel feltételeit részletesen leírtam az imént már említett Változások, újdonságok c. írásomban. A bejegyzés legvégén szerepel a kérdés és a válasz: "Honnan tudom, hogy valaki regisztrált?".
A jelentkezési határidő május 16.

Magyarul és angolul
A bevezetésben már említett közvélemény-kutatás eredményéből én azt a következtetést vontam le, hogy a napi rendszeresség irányába nem szabad angol nyelvű anyagokkal sűrítenem a bejegyzéseket. Viszont a voksok 52%-a olyan olvasóktól érkezett, akik így vagy úgy, megbirkóznak az idegen nyelvű forrásokkal, tehát nem kell az EWI angol nyelvű tartalmát teljesen száműzni az oldalról. Főleg magyar kommentárral komoly hozzáadott értéke lehet, általuk is színesedik az oldal. Ennek jegyében, havi 4-6 magyar nyelvű írásra és 2-3 részben angol post-ra lehet majd számítani tőlem. Ettől eltérően, a következő hónapban leközlök majd két korábbi cikkemet angol fordításban, de ez ne zavarjon meg senkit, ha még új lenne, az eredeti magyar verzióhoz benne lesz a link. Hosszú lenne elmesélni, miért van rá szükség.
A rend kedvéért az eredmény:
- 18% jöhet az angol is itt az Elliott és a többiekben
- 35% egyet-egyet kibogarászom
- 48% csak a magyar működik.

12 tananyag / cikkgyűjtemény / video
Jelen pillanatban egy tucat ingyenes dokumentum linkje szerepel jobb oldalon, a két sávban. Mivel nem szeretnék ennyi hirdetésnek látszó ikont szerepeltetni a blogban, ezért kis idő múlva megszabadulok közülük néhánytól. Azt vállalom, hogy még egy hétig itt tartom őket, úgyhogy addig tessék töltögetni, vagy linkeket mentegetni.


Ui.: Az ajánlott füzetekből legyen hát három! Itt van még egy ugyancsak technikai elemzésről szóló jó kis letölthető füzet:

Raising The BAR: Bar Patterns & Trading Opportunities
How a 3-in-1 formation in cotton "triggered" the January selloff
By Nico Isaac

For Elliott Wave International's chief commodity analyst Jeffrey Kennedy, the single most important thing for a trader to have is STYLE - and no, we're not talking business casual versus sporty chic. Trading "style," as in any of the following: top/bottom picker, strictly technical, cyclical, or pattern watcher.
Read more >

22 megjegyzés:

  1. Kedves Cimballi!
    A "B" pont kijelölését vártuk a hétre,de olyan 1,332-6 környékére.Ezzel szemben ujabb mélypontot ütött.A szabályok szerint lehetséges ez? Ha másképpen számoznám az elliotot,akkor már régen túl vagyunk az a,b,c,pontokon,és az 1,37 re történő emelkedés volt a "C" pont,így ujabb eső trend indult.Hogyan látod ezt a verziót?

    VálaszTörlés
  2. Ebben a pillanatban egy expanded flat korrekciót látok, a tegnapi minimum a B pont, most jön a momentumos C. A megerősítésre várok és majd kezdek ismét a dollár átmeneti gyengülésére játszani.

    Az A hullám egy zig-zag volt 1.37 alatt ért véget, most 1.32-nél készít a piac egy bear trap-et, azután majd északon ugyanígy egy bikacsapdát. Ügyes kis játék lesz, de erről szól a megnyúlt lapos korrekció "lélektana". Ha nincs meg, miről beszélek a "Korrektív leltár" c. bejegyzésben megtalálod az alakzat leírását.

    Megerősítésre azért várok, mert egy 50-70 pippel mélyebre mehetett volna a B.
    Egyébként azért is, mert mindaddig él a verziód az új downtrendről, amíg nem látunk - mondjuk óráson - 5 hullámot felfelé 1.32-ről.

    VálaszTörlés
  3. Jelentősége miatt ide is teszem a vonatkozó részt, mivel
    "ez a (flat) leggyakoribb megjelenési formája a megnyúlt lapos korrekció, amelyet az „expanded flat” kifejezésből magyarítottam! Ilyenkor a B pont számottevően túl van A kiindulási szintjén, vagyis bull piacon új maximum, bear piacon új minimum keletkezik, majd B-C szakasz olyan hosszú lesz, hogy jelentősen benyúlik A ponton túlra."

    VálaszTörlés
  4. No ez a bika-medve csapda engem nagyon érdekel, erről ha lehetne bővebben!
    Csak találgatok , jelen esetünkben azt jelentené, hogy a E/U H4 felfelé irányuló C 1-ese hulláma mégsem lesz egyes mert a 2-ese lejön 1,3200 alá (ilyenkor meghiúsul az 1-2). ez a csapda? Ha ez az akkor ez hogy illeszkedik a rendszerbe? Ja mostani állás szerint egy C 38%-os korrekcióval olyan 1,4400-ig elvihet.

    VálaszTörlés
  5. Másik elképzelésem pedig az, hogy a B 1,3680 körül megcsinálta az a-b jét (olyan füles csésze szerű alakzattal) és most a B c jének a 4 ese köröl járunk és az 5-ös lejön 1,3135 körül.Igy már a laposság is arányosabb lenne és onnan mehetne föl a fib 38 vagy még tovább. Ez akkor hiúsulna meg ha az általam négyessel meggyanúsított hullám most tovább menne és átütné az 1,3414 (1-es alj) szintet.Ez abból a szempontból is áll hogy az általam 1,3677 ról lejövő 1-es rövidebb mint az általam feltételezett 3-as,(amely 1,3524-1,3202 között közlekedik és váltakozva korrekciózna).

    VálaszTörlés
  6. Húha srácok,ez így számomra már érthetetlen kezd lenni.Maradunk a jó öreg képletemnél:4 óráson 30 RSI körül vétel,70 körül eladás.Eddig ez volt a legnyerőbb stratégia,főként ha még valami napos bollinger is a közelben volt éppen..........

    VálaszTörlés
  7. Nem ,dehogy. Nyisd meg az E/U H4-H1 chartot.
    Medve aminek a feltételezett 5-öse (alja) 1,3281.Innen fel A-ba (a+b+c)=1,369-ig.Le B be (lapos, új alj)jelenleg 1,3200.Én fent azt taglaltam , hogy ez a B pont még nincs meg mert a B-n belül (eggyel alacsonyabb szinten)most a 4 pont köröl vagyunk és le 5-ős kb 1,3140 körülire.Onnan várható a C föl (B fölé) 1,3700 fölé.Ez persze csak az én feltételezésem majd menet közben felül kell vizsgálni.
    "Ne add fel az utolsó métereket!)

    VálaszTörlés
  8. Visszaolvasva (csak, hogy érthetőbb legyen) a B-én belüli c 4 -eséröl akartam szólni és ez két szinttel alatti számozás egyébként ok..

    VálaszTörlés
  9. Névtelen megjegyzéséhez: Károly a belső szerkezet részleteibe ás bele, amit nehéz így ábra nélkül átadni. Mi veled előzőleg a nagyobb képről beszéltünk, nevezetesen, hogy a korrekciók egy típusa, a flat leggyakrabban új maximumra/miniumra megy, tehát igen a B hullám hozhat új csúcsot/aljat. Itt az ábra hozzá, ez alapján felismered:

    http://2.bp.blogspot.com/_Ac83NAoCUBo/S55KFwFGHCI/AAAAAAAAAK8/GYac5heg14g/s1600-h/expanded_flat_bear.JPG

    Másik: Az RSI kiváló indikátor (két-három kedvencem egyike), de egyetlen indikátor sem alkalmas kereskedési jelzésként. Csak maga az ár adhat belépésre jelzést, az indikátor pedig megerősítést nyújt. Ezt - bár semmi köze Elliott-hoz - kevés helyen hangsúlyozzák itthon. Szegény Welles Wilder sem szánta annak, hanem csupán a kereskedési stratégia egy segítő elemének gondolta ki.

    VálaszTörlés
  10. Cimballi, ennek a zigzagnek az A-hulláma ugye egy 3-3-5 szerkezetű cucc elvileg? Ha az alhullámait nézzük (a-b-c), akkor én a b alhullámban (1.3590-1.3280 közötti szakasz) egy klasszikus lefelé 5-öst látok, nem pedig egy 3-as szerkezetűt! Mi a kulcs? Köszi!

    VálaszTörlés
  11. Bocs, a zigzag 5-3-5 szerkezetű kéne legyen, de így még kevésbé hasonlít a klasszikus rajzra. "Az A hullám egy zig-zag volt 1.37 alatt ért véget" -- diagnosztizálod. Most már tényleg bezavarodtam, semmi se az, aminek látszik?

    VálaszTörlés
  12. Szia, a zavarodásodnak én vagyok az oka. Csak viszonylag távolról figyeltem rá, mert olyan fázisban tartott az EURUSD trend, amikor számomra érdektelen volt. Az április 2-i írásom óta (Minden bizonnyal c.) nem is tettem bele időt. A kérdéseid nyomán minden szükséges timeframen megnézegettem és felülvizsgáltam magam. A változások csak a belső szerkezetet érintik, azt teszik logikusabbá, de a végső konklúzió ugyanaz marad.
    A belseje így "hatékonyabb", azaz több vezérlőelvnek felel meg ahogy most újraszámoztam.

    VálaszTörlés
  13. Bocsi, hogy újra előhozakodom az ápr. 24.-ei bejegyzésemmel, de szerintem (ahogy írtam) még nincs meg a B pont.Az eltérés csak annyi, hogy az én számozásomban 1,2 ott van ahol nálad a 3,4, és én azért várom az 5-öst ami a B-t is jelöli és csak onnan föl a C.

    VálaszTörlés
  14. Már az újabb bejegyzésre tértünk át. Az alapján amit ott írtam, van még hely arra, amit mondasz, de én barátságban vagyok a pénteki minimummal.

    VálaszTörlés
  15. Sziasztok, nagyon jó ez a blog, köszönet érte Cimballi. Én még csak mostanában kezdtem az ismerkedést az Elliot hullám elmélettel, elsőre elég körülményes megtalálni a kapcsolatot az a kapcsolatot az elmélet és a való világ között. :o) Sajnos kifutottam az időből, ezért meg szeretném kérdezni, hogy valaki esetleg el tudná küldeni e-mailben (nemeskery@freemail.hu) a "How to Spot Trading Opportunities" című e-bookot ?

    Üdv,
    viatoris

    VálaszTörlés
  16. Szia Viatoris, van egy jó hírem a számodra, noha a promóciók közül leszedték, azért a szövegben lévő link még működik. Percekkel ezelőtt ellenőriztem, még le lehet tölteni. A bejegyzésben a How to Spot Trading Opportunities feliratra klikkelj.
    A másik (dedikált) könyvre nem pályázol?

    VálaszTörlés
  17. Ez a How to spot nekem sajnos túl keveset árul el. Főleg a swingkereskedés-résznél. Számomra nem érthető, mi alapján lát valamit swingnek, amit aztán lekereskedik. A 2. rész vajon ebben segít majd? Köszi!

    VálaszTörlés
  18. Dani, tedd egy kicsit félre, hagyd, hogy leülepedjen, és amint az időm engedi, feldolgozunk egy-két példát itt az oldalon.

    Elméletileg nincs második rész, mert ez eredetileg két részből álló kötet volt, amit átdolgoztak egybe, csak úgy tűnik, a borítón nem írták át az 1. rész feliratot.

    VálaszTörlés
  19. Ja, vagy úgy. Nagyon köszi. Ülepedés indul. A példák feldolgozásáért előre is nagyon hálás vagyok, Don Mentor!

    VálaszTörlés
  20. T. Cimballi!
    Megerősítést kérnék.Long 5. pont ismert, lapos megnyúlt korrekció,B pont új csúcsot üt, C le 5 hullám.A fibó rácsot az 5-ös ponton kell-e hagyni (nem pedig felhúzni B re)?.Gondolom marad az 5-ösön, hisz azt veszi vissza a korrekció, még ha va új csúcs is (B).
    Problémát okoz az időbeni visszatekintés a charton, mert hogy egy korrekcióhoz bele kellene nézni a szerkezetébe, hogy megtudjam mondani, hogy egy imp. hullámmal van -e dolgom, vagy csak exp.flat volt az a hullám. Te hogy csinálod?
    Üdv.: Károly

    VálaszTörlés
  21. Ez viszont ott van a lapok alján:
    Download Part 2 of How... for just $29
    http://www.elliottwave.com/wave/TradingOpps-eBook29
    De ne aggódj, addig nézegetem a Tutorialt az EWI-n, és próbálom felismerni az alakzatokat az EUR/USD csarton különböző timeframe-eken. Egyelőre nem adom fel : )

    VálaszTörlés
  22. Károly, ha a C hosszát szeretnéd meghatározni, akkor mindegy, hogy exp.flat, vagy zigzag, az 5-A távolságot méred össze, a B-C távolsággal. Ehhez vagy Fib. extension eszköz kell, VAGY ráteszed a Fib. retracementet az 5-A-ra, majd annélkül, hogy a méretét változtatnád átmozgatod úgy, hogy B-ből induljon ki (0%).

    Akkor jó egy hullám, ha pár másodperc alatt meglátod, miként számozd. Ha nem ilyen, akkor belenézel a belsejébe "nagyítóval", de ha ott sem áll össze gyorsan a kép, akkor vársz egy következő hullámot, ami értelmet ad az egésznek. Hagyd olyankor ott egy kicsit!

    Első a szerkezet, második a szépség és a Fib. célszintek értelmezése, harmadik a risk/reward felmérése.
    Úgy értem, mint lépések. Amúgy a money management a legnagyobb prioritás.

    Válaszoltam?

    VálaszTörlés

Rendszeres olvasók

Alakzatok bar grafikonon

ALAKZATOK AZONOSÍTÁSA

Prechter könyv

Kötvénybaj

Europai válogatás

A Mánia vége

Alapleckék

Magunk döntsünk

Diverzifikáció?

FOREX video

10 piaci tévhit

Mítosz a Fed körül

8 könyvrészlet

Theorist '09. nov.

15 írás ill. video a hitelválságról

Mozgóátlagok

Címkék

200 SMA (3) AAPL (2) adósság (5) Amibroker (2) André Kostolany (1) arany (4) aritmetikus (1) Barack Obama (2) báziscsatorna (4) belső nap (1) Ben Bernanke (1) Birger (1) Bollinger (1) Brikka (1) BUX (6) carry-trade (1) CFD (1) Charles Collins (2) Charles Dow (1) Club EWI (18) Conquer the Crash (2) csorda (4) csordaszellem (5) csúzli (3) DAX (6) defláció (4) depresszió (8) deviza (13) diagonal triangle (6) Dick Diamond (2) divergencia (4) DIX (1) dollárerősödés (12) double key reversal (2) Dow Jones (36) dupla hármas (7) dupla kulcsforduló (3) E-mini future (46) ék (8) Elliott magyarul (7) Elliott Wave Principle (9) Elliott Wave Theorist (9) Elliott-ciklus (18) előfizetés (8) elsődleges trend (12) ending diagonal (10) erősödő dollár (4) EURHUF (1) EURJPY (1) eurozóna (3) EURUSD (30) evening star (1) expanded flat (9) extension (12) extrém ármozgás (1) ezüst (3) FED (8) fej-váll alakzat (8) Fibonacci (33) flash crash (8) flat (17) Forex (6) Fotex (1) földgáz (1) fraktál (11) FTSE (1) Futures Junctures (4) GBPJPY (1) Goldman Sachs (3) Görögország (3) Hang Seng (1) háromszög (20) hatékony piac (2) hope (2) hullám személyiségjegye (11) infláció (1) inside day (1) IOU dollárok (1) Japán (3) Jason Farkas (2) Jeffrey Kennedy (11) jelzálog (2) Kína (3) kollektív hangulat (8) kombináció (10) korrekció (20) könyvajánló (4) kőolaj (1) kötvény (1) külső nap (1) leading diagonal (1) lineáris gondolkodás (3) logaritmikus skála (1) MACD (5) Mandelbrot (1) megnyúlt hullám (2) mérés (6) Minyanville (1) momentum (8) Morgan Stanley (1) mozgóátlag (3) munkaállomás (1) Nasdaq (28) Newsweek (1) NFP (4) Nikkei (2) Nonfarm Payrolls (3) nyersolaj (2) NYSE (4) opció (1) óriás szuperciklus (14) OTP (3) outside day (4) pánik (6) pit noise (1) Ralph Nelson Elliott (8) regular flat (3) remény (4) Robert Prechter (28) RSI (11) Russel (3) short (3) Short Term Update (3) slingshot (4) social mood (5) Socionomics (6) SP500 (107) spirál (2) SPY (55) Steve Nison (1) Stochastic (1) Stocklandyard (2) stop loss (2) szándékos csőd (1) szentiment (1) szignálvonal (1) szójabab (2) tananyag (25) Thomas Bulkowski (1) throw-over (2) tovahaladó háromszög (4) trendcsatorna (22) trendvonal (2) tréningprogram (12) túladott (5) túlvett (5) TWS (1) USD (14) USDCHF (1) valószínűség a tőzsdén (3) Vancouver (3) Venezuela (1) vertical spread (1) vezérlőelv (8) Wyckoff (1) XLE (1) Zaner (4) zigzag (35)