AZ ELLIOTT WAVE INTERNATIONAL AJÁNLÁSÁVAL:

Oldalak

2010. augusztus 30., hétfő

NEW! York 4X

Eredetileg azért közöltem SPX, vagy más NYSE (New York Stock Exchange) előrejelzéseket, értelmezéseket, hogy gyakorlatban, élőben mutassam be rajtuk Elliott elveinek alkalmazását. Azaz akkor frissítettem egy-egy számozást, ha volt rajta valami tanulságos látnivaló. Ezáltal viszont az előrejelzések elég rendszertelenek voltak, valamint egy részük a megjegyzések között szerepelt, vagyis nehezen volt összeszedhető, illetve követhető.

Másrészt a blog eredeti célja az ismeretterjesztés Elliottról, meg egyszer végre - ha odajutok valamikor, - más technikai elemzési módszerekről, ezért úgy döntöttem a "BLOG" fület kapja vissza a küldetés, amire eredetileg szántam és a könnyebb áttekinthetőség jegyében ne legyen benne több rövid távú előrejelzés, hanem csak átfogóbb elmélkedések és tananyagok.

Viszont olyan érdekes időket élünk, amikor tényleg szívesen rajzolgatok, mondom el a véleményemet a New York-i kereskedésről, tehát indítok neki egy külön aloldalt, ahol hetente legalább négyszer, hacsak pár sorban is, de összefoglalom a meglátásaimat. Azért négyszer, mert többnyire minden héten van egy olyan nap, amiről egyszerűen nincs mit mondani.
Tekintsük az előttünk álló hónapot próbaüzemnek, meglátjuk, hogyan működik.

Annyit végül, hogy kifejezetten nem tanácsos csak az előrejelzéseket olvasni, tessék tanulgatni, azaz ide a "BLOG" fülre is átkattintani, sőt a böngészést onnan indítani, mert csak önálló gondolatokból születnek jó döntések! A követők, akik másokra várnak az előrejelzés elkészítésével, döntésük meghozatalával, csak idő kérdése, mikor találják magukat lefosztva, a megszédült, menekülő csorda közepén.
Egyébként is, nem az előrejelzéssel lehet pénzt keresni, hanem olyan kereskedési szituációk felkutatásával, ahol egy magas valószínűséggel bekövetkező kimenetel definiálható. Ehhez ad támpontokat egy előrejelzés, de több múlik a helyes stratégia kiválasztásán, mint magán az előrejelzésen.

Ezek után a link az új aloldalhoz:
NYSE 4X kommentár

Mától új funkció még a blogoldalon belüli keresés, amit jobb szélen a weblap felső harmadában találtok.

50 megjegyzés:

  1. ha esetleg valakit érdekelne, akkor jelzem , hogy trade vagy akár hedge szempontjából is fontos eurhuf devizapár elérhető az IB idealpro rendszerében .
    spread első blikkre úgy 15 fillér környékén mozog .
    nyitva tartás : 06.00 és 23.00 között .

    fxconv lehetőség is működik . ezek szerint akár HUF is lehet a számla "base currency"-je.

    nekem az még újdonság volt . ma fedeztem fel .

    MAUI

    VálaszTörlés
  2. közben elolvastam :

    base currency nem lehet , csak a forintban megszerzett "jövedelmet" lehet más devizára váltani .

    maui

    VálaszTörlés
  3. Kedves Cimballi!

    Szeretném megkérdezni, hogy a C hullám végét időben melyik napra vagy intervallumra várod.

    Köszönöm!

    Edit

    VálaszTörlés
  4. Edit, egyértelműen mára, legkésőbb holnapi nyitóra de ebben az esetben egy szimpla flat a-b-c korrekcióról beszélünk.

    Azt soha nem lehet tudni, mikor találja ki, hogy komplexet korrigál és akkor elsávozgat még napokig, de akkor sem várok már számottevő új csúcsot a mai (jövendő) high felett - legalábbis a jelenlegi a csütörtöki számozás mellett.

    VálaszTörlés
  5. Maui, ez mióta van? Köszönöm. Nagyon kellett. Aki ugyanis külföldi piacokon tevékenykedik, azaz devizában van bevétele, de közben forintban a költségei, annak eddig nagyot kellett tornáznia, ha ezt a kockázatot kezelni akarta.

    VálaszTörlés
  6. ha a backfill-t nézem akkor május 6. ....

    azt elfelejtettem leírni , hogy usdhuf is van .

    m

    VálaszTörlés
  7. Szia Cimballi!

    Nem értelek, erre a felvetésre nekem a múlt héten azt írtad, hogy eltart még egy pár napig (Flat lapos 3-3-5 korrekció, de a pénteki nem 3,5), mi változott, mi változtatta meg a véleményed?
    Nem kritizálni, csak érteni szeretném!

    Köszönöm!

    ad

    VálaszTörlés
  8. Ad, az alhullámok száma a=3, b=3, c=5 ez flat képlete. Semmi sem változott, ugyanazt mondom.
    A legutóbbi rajzomhoz képest csak a [W] helyére került egy [A] és az [X] helyére egy [B], valamint a barna célzóna tetejét feljebb lehet tolni egy kicsit, de mivel célzónán belül vagyunk, ezért elvileg bármikor fordulhat, de én még várok egy felfelé löketet.

    VálaszTörlés
  9. Szia Cimballi!

    Akkor szerinted most csinálja a [C]-n belül az 4. hullámot? Majd jön az 5-dik ami még meghaladja majd a pénteki maximumot, de nem mehet feljebb mint 1100. Illetve, ha nem haladja meg az 1069,49-et, akkor lehet, hogy a (iv)-et jelöli ki...

    Üdv: Bajana

    VálaszTörlés
  10. Szia Cimballi

    Elképzelhető hogy a pénteki max volt a C hullám csúcsa mai kereskedésből ez tűnik ki nekem .

    Üdv TWER

    VálaszTörlés
  11. Bajana, igen, sőt szerintem azon belül is a c-n dolgozik. Akkor gondolkodom el a már most is lefelé tartó trenden, ha tisztán átvinné 1.055-öt. Előbbinél a-b-c (c=4) a számozás a pénteki csúcsról, utóbbinál 1-2, 1-2 és most a hármas.

    VálaszTörlés
  12. Én üdvözlöm ezt az új fejleményt mert azt hittem a tanfolyam véget vet az elmélet bemutatásának és csak az elemzések maradnak amiből úgy nem sokat érteni ha nincsenek meg a kellő alapok... a tanfolyam meg idén tuti nem fér bele ... Amúgy az miért is jó ha forintban van a letétem? Mondjuk én nem indexezek hanem főleg forex eur/usd és nekem is forintban van a letétem de pont azon agyaltam hogy nem volt jó döntés mert akkor minden tranzakciónál váltás van elvileg az hosszútávon pedig elvileg rosszabnak kéne lennie mintha csak 1x amikor kiveszem... de lehet tévedek...

    VálaszTörlés
  13. Ha jól értem Cimballi, az elemzésedből a piros alternativ verzió maradt érvényben, van még egy (v) lefele és utána északnak egy komolyabb korrekció.
    A napon belüli hullámokat 1 percesen azonosítod?
    Lement egy első impulzív és most (02:16 PM) kezdődött el a korrekciója?

    Kösz Géza

    VálaszTörlés
  14. Egy kérdés flat esetén ha jól olvastam úgy szól a szabály, hogy A=C. Most a pénteki csúcs a 123,6 Fibo alatt állt meg. Ez még ilyenkor belefér ebbe a szabályba?

    A másik, hogy nálatok mi az 1 hullám (felfele) vége? Mert ugye a 4. nem érhet bele. Vagy csak nem zárhat bele? Milyen idősikban számozzátok az 5 felfele hullámot a C-ben?

    Vagy nem is jól látom a számozást??? Kezdek belezavarodni

    Géza2 (nem azonos Gézával!) :-)

    VálaszTörlés
  15. Bocs javítom magam, napon belül 1-2, ötösből álló harmadik, utána meg elkezdődött a negyedik

    Géza

    VálaszTörlés
  16. Mivel a mai esés a 7 hullámával korrektív, ezért most bejön egy újabb lehetőség a képbe, amely szerint itt elhúzódhat a felfelé oldalazás - sávozás. Közben ebben a pillanatban az előzőleg rajzolt két számozás is él.

    Géza2, intraday 1,3,8 percesen azonosítom a hullámokat. 8-as helyett teljesen jó a 10-es.

    Az A=C nem szabály, hanem vezérlőelv és egész pontosan úgy szól, hogy C gyakran A 100, 62, vagy 162%-a. Tehát csak az egyik lehetésges célszint az egyenlőség.

    VálaszTörlés
  17. Most már 9 hullám van, ami megnyúlt impulse-ot jelent nem?
    Napon belül 1-2, ötösből álló harmadik, negyedik és az ötödik a napi minimummal.
    Ha nem így van, hol tévedek?
    Kösz
    Géza

    VálaszTörlés
  18. a pénteki csúcs a mai ábra akár (iv) is lehet... a (3) eggyel hátrébb csúszva az (5) helyére 1040-nél

    B.

    VálaszTörlés
  19. Géza, jól látod, ráadásul az indikátorok "kinövik" a bullish divergenciát. Erre lesz jó az új rovat, majd elmondom, miként értelmezem. Nem lesz egyszerű, mert közben a Nasdaq-ban így van 7.

    Azért nehéz ügy, mert sok az átfedés a hullámok között és nem ugyanazt rajzolta minden index.

    VálaszTörlés
  20. hó vége van tehát eladni a gyengét és venni az erőset . ergo adni a részvényeket és venni a kötvényeket ( záróban majd 4 lett az nyse trin ) ....

    jelenleg ha az összes terméket és lejáratot figyelembe veszem akkor egyetlen likvid piac jelenleg a kötvény piac . az sp500 futures sincs sehol sem . csak a kötvény határidőből majd 4 millió kontraktus forgott meg . ehhez képest a ym az nq és az ES összesen nem csinált 2 millió darabot.

    valószínűsítem , hogy jövő hét keddig nem jön vissza a forgalom mivel hétfő labour day, tehát addig még szabin vannak .

    még egy adat ami a piac betegségét jelzi( és itt most nem arra gondolok, hogy esni fog piac. csak arra , hogy alapvető gondok vannak a piacon ) : a sp500ban a korrelációs index 80 fölé ment . gyakorlatilag majd minden egy irányba mozog ...

    maui

    VálaszTörlés
  21. De jó, hogy van, aki megírja helyettem a nap összefoglalását :)), mert kb. hasonló logika mentén fogom ezt tenni, legfeljebb a kötvények helyett a hullámok számozására dobog fel valamit.

    VálaszTörlés
  22. Szia Maui!

    Az sp500 korrelációs indexét hol lehet nézni?

    Balolah

    VálaszTörlés
  23. bloomberg terminal vagy más olyan rendszer ahol CBOE indexeket lehet követni .

    de itt van késleltetve :
    http://www.cboe.com/DelayedQuote/SimpleQuote.aspx?ticker=JCJ

    m.

    VálaszTörlés
  24. 30y kötvény csártot érdemes megnézni óráson. ilyen trendet ritkán lát az ember .

    az a baj , hogy jelzett kötvény short zárása óta nem vagyok képes longot nyitni :))

    első dec zb short 135'000ról . első célár 133.150-180 .
    stop 08.25 csúcs

    maui

    VálaszTörlés
  25. Pedig szóltam, h a vége kemény lehet :)
    Pont úgy viselkedik, mint egy commodity.

    VálaszTörlés
  26. nagyon kemény . :)
    elkezdtem a német bund-ot is trédelni mert az is nagyon likvid . szeptemberi bund most jár 600.000 kontraktusnál . kötvényben van értelmes mozgás .



    m

    VálaszTörlés
  27. Hát Cimballi, lassan a félistenek között a helyed, varázsütésre a magyar piac már elszállt felfelé, ahogy vártad...

    ad

    VálaszTörlés
  28. :o) Ma sokan sokat buktak a magyar piacon, úgy tűnik kincstári volt a Bux1012 optimizmusa, az amerikai piacba vetett hit a nagy kiugrásra...
    kiváncsi leszek az értékelésre ma is...

    ad

    VálaszTörlés
  29. ÜDV AD

    Én megtartottam a shortot a BUX1012ön elég nagy db számmal pedig még reggel nyerő voltam de a mai emelkedés holnapra a múlté ne feledd hó vége ilyenkor mindig van kozmetikázás a BUXON HOLNAP UTÁN már a mai nyitott bombázza ha nem akkor majd valahol zárom a pozit szerintem csak egyet bánok hogy nyitóba nem vettem vissza ma záróba pedig ismét bele kellet volna adni. Jövő héten szerintem már a 2000 pontot nyaldossa majd figyeld meg.

    üdv TWER

    VálaszTörlés
  30. Üdv ad

    HELYESBÍTÉS NEM 2000 HANEM 20000

    VálaszTörlés
  31. Nekem a stop még pozitívban zárta a shortot, este újra akartam nyitni, de sajnos nem sikerült, pedig nagyon elszállt... Érdekes volt a TOP 5 ajánlat is. Cimballi elvei alapján, számításam alapján lesz 18000 alatt is októberre...
    Amikor ilyen a piac nekem mindig Cimballi szavai jutnak eszembe, hogy hevesen ide oda fog ugrálni, majd megnézi a mélységet (bocsánat - nem idézet, de a lényeget tartalmazza)

    ad

    VálaszTörlés
  32. Üdv TWER

    Bocsánat, illő lett volna a megfelelő megszólítás is!
    "számításaim szerint" -javítás

    Azt hiszem ez ma nem az én napom...

    ad

    VálaszTörlés
  33. Üdv AD

    Most hogy mondod valóban nem sok idő maradt lefele a C hullám alját megérinteni hiszen féléve esik a Bux elliott szerint most már nagyon gyorsan le kell kottázni a C hullámot lefele és ezért egy olyan gondolat foglalkoztat hogy maradok a poziba az aljáig.
    Te hogy látod én szerintem szeptember második felében be kóstolunk az aljába és nagyon gyorsan. De jó lenne ha Cimballi mester véleményt mondana erről.

    Üdv TWER

    VálaszTörlés
  34. Szia!

    Nem értelek, a C hullám felfelé megy (ezen a szinten)az én értelmezésemben, majd jön a Minor 3 durván lefelé, csak ez az utolsó korrekció nem nagyon jön össze. Cimballi vár még egy felfelé korrekciót a nagy esés előtt.
    Én eddig azt vettem észre, hogy nagyon sokszor a Bux1012, mintha egy fél nappal korábban indulna el, mint az S&P ua. az irányba.(kiváncsi vagyok a holnapra...)
    A könyv szerint a legnagyobb hiba, hogy sokszor túl részletekbe menően szeretnék hullámot találni, a mai számítástechnika eszközeivel, akár perces chartot is tudunk nézni... Eddig minden úgy történt, ahogy Cimballi várta, csak időben voltunk türelmetlenek.(én is)
    Érdekesség (15 perces):
    Az én ábrámon B-ből a mai volt az 5. hullám és pont 261,8% ment (két napja a zárásbeli megugrás 161,8%-ig), ez lenne C (?), holnaptól esés.(?) vagy újabb csúcs 423,6 (23.200) -nál (?), ehhez nagyon jó hangulat kellene, de az S&P esetében is fut egy ilyen verzió. Vagy újraszámozás...

    ad

    Kérlek vedd figyelembe, hogy csak most ismerkedek a TA-val, probálgatom, gyakorolom értelmezni a látottakat, hallotakat

    VálaszTörlés
  35. Urak, azért nem szólnék bele a BUX dolgába, mert rengetegeg időt venne igénybe, hogy egy érdemi nyilatkozat végett beleássam magam. Csak úgy belekapni, nem szeretnék. Ja, és még normális grafikonom sincsen hozzá.

    Viszont örülök, ha itt válaszoltok egymásnak, mert eszembe juthat róla valami tanulnivaló, vagy észrevehetem, hogy az elmélet melyik részét értelmezitek helyesen, vagy hol kell majd egy bejegyzéssel javítanom.

    VálaszTörlés
  36. Üdv ad

    Ne értsél félra tudom Cimballi milyen alapon számolja HULLÁMOKAT én 2009 márciusától indítok 1 hullámmal azért jön nekem lefele most a C megmondom őszintén minden grafikon rajzoló nélkül csupán a napi chartra hagyatkozva következtetek így valószínű nálam a tévedés jó pár napos eltolódást jelent.

    Üdv TWER

    VálaszTörlés
  37. Szia Twer!

    Teljes ábrát én sem látok, mert a BUX1012-t max éves szinten lehet megnézni, a BUX0912-re az adatokat nem tudom előszedni.
    Ha igaz, hogy a C hullám többszöröse 1, 1,618 stb. az A hullámnak. (A indulás 26.300 körül, vége 20.600 körül, B 23.600 körül) akkor a C vége 18.000 alatt lesz. De ehhez még sok időre van szükség.(A kb 2,5 hó, B 1-1,5 hó), ha nem megy új csúcsra (új B), mert még ez is beleférhet szerintem.

    ad

    VálaszTörlés
  38. Üdv ad

    Szerencsés jó napot neked jó el beszélgetünk én megmondom neked őszintén max 5,5-6 hónapra vettem az esés intervallumát ebben az esetben is ha egy újabb csúcs lesz akkor is én legkésőbb szeptember végére várom a 18000 aljat.A mostani meg patásban hasonlóságot fedezek fel mint az április végén csinált a BUX1012 akkor is keményen be voltam shortolva és egészen a pozimtól felment 1200pontot 4-5 nap alatt lekottázta persze egy részét likvidáltam a pozinak és utána május elején jött a nagy zarmageddon itt komoly veszteségem lett de ha maradok poziban búsás nyereség.
    Most megmondom őszintén nem hagyom be ijeszteni magam de lehet hogy tévedek.
    Ha gondolod megrom neked miért keztem el tőzsdézni.

    Üdv TWER

    VálaszTörlés
  39. Szia ad

    Ne haragudj de az előbb nem írtam meg hogy hogy én az alakzatokat is figyelem nagyon szép erős fej-váll alakzat teljesen kész akár 10m-ről is látni a sharton ebben a körben így a cél ár BUX1012 nél 19500-20000 innen fől 21500-800 magasságába és utána le 18000.ra azért mondtam hogy erre tulzottan sok idő nincs be kell gyorsulni hamarosan az eseményeknek.

    Üdv TWER

    VálaszTörlés
  40. Szia Twer!

    Az hiszem a gondolatok nagy része már nem a blog eredeti céljához kötődik. Itt az emailem:
    drian875@gmail.com

    ad

    VálaszTörlés
  41. Sziasztok!


    Én egy rettenetesen rossz helyen nyitott bux1012 short pozival próbálok kezdeni valamit.
    Kezdo vagyok TA és Elliott szempontból is de próbálom tanulni/megérteni a történteket.
    (Persze ezt pozi nélkül kéne tennem de ez most más tészta.)

    Nem igazán értem ezt a hirtelen lefelét(bár hozzáteszem jól jönne).
    BUX indexet nézem és abból próbálok hatira következtetni.
    Ha 10 perces felbontáson nézem akkor Áprilistól elindult egy 5ös hullám lefelé(ezt nevezném 1nek). Ennek a korrekciója el kéne hogy érje a 4. hullám alját elvileg sot még kicsit meg is kéne haladnia azt, bár ez ugye csak vezérlo elv. Na most nekem a 4. alja 23800 körül van. Az 5. vége volt 20800 körül. Innen indult egy 3as hullám vissza de ez édes kevés korrekciónak elvileg. Szóval számoztam tovább egy 3as hullámú Xet, ennek a vége 20200 körül lenne. Innen megint egy 3as 23000ig de ez még mindig kevés korrekciónak.
    Szóval adtam hozzá még egy 3as Xet 21400ig most onnan megyünk fel. Gondolom akkor ez egy 5ös lesz és tegnap indult a harmadik hullám. Akkor elméletileg ez most elvisz 24000ig és ott lenne a C. Onnan lehetne lefordulni ismét.

    Valszínüleg televan hibával amit csináltam de remélem is. És javítsatok ki bátran ha tévedek én csak örülnék neki =)

    Üdv
    T

    VálaszTörlés
  42. Oh és most látom és igaz is hogy nem a blog témája de nagyon szívesen kapcsolódnék a beszélgetéshez kezdőként is ha lehet!

    bux1012elliott@freemail.hu


    T

    VálaszTörlés
  43. Sajnos folyton törlődik amit beírok nem tudom miért. De levélben kifejteném szívesen a véleményem.

    Üdv
    T

    VálaszTörlés
  44. Jó hely ez a szakadáshoz.S&P 1080 DJ 10300 körüli négyesekről lepattanhatunk. Nasdaq kicsit más.

    VálaszTörlés
  45. mr. Kwi építő munkásságát a pf hati fórumában lehet nyomon követni :

    szemelvények :
    "Erről beszéltem.

    Minden amateur a hullámblablát nyomja....
    Kwi"

    "Tudom, hogy ki lehet ülni, de az vicc amit a kiscsóka előadott a 40 kt ban kiült 2000 pont bukóról...
    heheheh... 1,4 milla fedezetre 8 milla bukó.... magyarul Minima 10 millával kellett kezdenie alsó hangon, és még akkor is "nyugodt "volt mikor 8 milla már elment belőle...
    muhahahahaaaa... a hét vicce...
    Kwi"

    remélhetőleg nem ilyen pontossággal számolja a pozíció méreteket mert akkor gyorsan elmegy a tőke...bár van miből :
    "8 milla még az én fájdalomküszöbömön is messze túl van, pedig nekem ez vastagon egyjegyű % veszteség lenne.........."

    jól van genyó vagyok , hogy ezeket a példákat emeltem ki , de : tényleg jó lenne bármilyen épkézláb hozzászólás a fikázáson kívül . az is elég lenne , ha elmondanád a kételyeidet a blogon művelt elmélettel kapcsolatban . én sem használom az ew-t mert komoly kételyeim vannak az alkalmazhatóságával kapcsolatban . legalább is az általam alkalmazott "technikák" mellett .

    de mindenki had döntse már el szabadon , hogy minden hisz és miben nem . a döntés meghozatalában meg te is segíthetsz ha normálisan megfogalmazod a kételyeidet és az adott témában értelmes vitát kezdeményezel .

    maui

    VálaszTörlés
  46. Üdv cimbi

    Most már nagyon jó lenne hogy ha brummogna a medve ez itt a kérdés brummog vagy nem??

    üdv rt

    VálaszTörlés
  47. üdv mindenki

    Ülök én is POZIBA várom a medvék brummogását de látom kezdenek jó lakni csak nehogy téli álmot aludjonak.

    üdv rt

    VálaszTörlés
  48. "Ennek következtében erős kínálat jelentkezik majd sorra 1069, 1076, 1082, 1087 szinteknél. Ezen a sorozaton nehéz lesz felfelé átvergődni."
    Csak egy maradt.

    VálaszTörlés
  49. Nos én egyike vagyok a 14 birkának, aki részt vett a tanfolyamon.Amint már írtam azt kaptam amire számítottam sőt többet is. Ez egy nagyon bonyolult elemzési módszer, talán elsőre ennél fogva ijesztő, is de hatékonyabbat nem ismerek. Amikor kezdtem ráérezni egy új világ tárult föl előttem (kb 6-8 hónapja), Persze most sem állítom, hogy profin alkalmaznám, de minden nap talán jobb és jobb vagyok benne. Visszatérve kedves, kedves...nem tudom ki bejegyzésedre nem tartom magam birkának (mérnök ember vagyok) a tanfolyam díját egy egy pozíción megkeresem.
    No és téged sem tartalak annak kedves...inkább egyszerűen antiszociálisnak (ritkán a polgári életben is találkozunk ilyenekkel) akit igyekszik az ember elkerülni.
    Van egy ember aki tudását idejét önzetlenül ennek a blognak szenteli és jön egy ember akit a téma nem is érdekel és elkezd itt kötekedni , komolyan mondom nem is értem.
    Kár, pedig azt a blogot eddig az úriemberek gyülekezetének tartottam és én azon is leszek, hogy így is maradjon.
    Laci csodálom a türelmedet és kitartásodat, és azt kívánom hogy ez (mindenek ellenére ) megmaradjon.
    Mindenkinek (még kedve....nek is) szép hétvégét!

    Károly

    VálaszTörlés

Rendszeres olvasók

Alakzatok bar grafikonon

ALAKZATOK AZONOSÍTÁSA

Prechter könyv

Kötvénybaj

Europai válogatás

A Mánia vége

Alapleckék

Magunk döntsünk

Diverzifikáció?

FOREX video

10 piaci tévhit

Mítosz a Fed körül

8 könyvrészlet

Theorist '09. nov.

15 írás ill. video a hitelválságról

Mozgóátlagok

Címkék

200 SMA (3) AAPL (2) adósság (5) Amibroker (2) André Kostolany (1) arany (4) aritmetikus (1) Barack Obama (2) báziscsatorna (4) belső nap (1) Ben Bernanke (1) Birger (1) Bollinger (1) Brikka (1) BUX (6) carry-trade (1) CFD (1) Charles Collins (2) Charles Dow (1) Club EWI (18) Conquer the Crash (2) csorda (4) csordaszellem (5) csúzli (3) DAX (6) defláció (4) depresszió (8) deviza (13) diagonal triangle (6) Dick Diamond (2) divergencia (4) DIX (1) dollárerősödés (12) double key reversal (2) Dow Jones (36) dupla hármas (7) dupla kulcsforduló (3) E-mini future (46) ék (8) Elliott magyarul (7) Elliott Wave Principle (9) Elliott Wave Theorist (9) Elliott-ciklus (18) előfizetés (8) elsődleges trend (12) ending diagonal (10) erősödő dollár (4) EURHUF (1) EURJPY (1) eurozóna (3) EURUSD (30) evening star (1) expanded flat (9) extension (12) extrém ármozgás (1) ezüst (3) FED (8) fej-váll alakzat (8) Fibonacci (33) flash crash (8) flat (17) Forex (6) Fotex (1) földgáz (1) fraktál (11) FTSE (1) Futures Junctures (4) GBPJPY (1) Goldman Sachs (3) Görögország (3) Hang Seng (1) háromszög (20) hatékony piac (2) hope (2) hullám személyiségjegye (11) infláció (1) inside day (1) IOU dollárok (1) Japán (3) Jason Farkas (2) Jeffrey Kennedy (11) jelzálog (2) Kína (3) kollektív hangulat (8) kombináció (10) korrekció (20) könyvajánló (4) kőolaj (1) kötvény (1) külső nap (1) leading diagonal (1) lineáris gondolkodás (3) logaritmikus skála (1) MACD (5) Mandelbrot (1) megnyúlt hullám (2) mérés (6) Minyanville (1) momentum (8) Morgan Stanley (1) mozgóátlag (3) munkaállomás (1) Nasdaq (28) Newsweek (1) NFP (4) Nikkei (2) Nonfarm Payrolls (3) nyersolaj (2) NYSE (4) opció (1) óriás szuperciklus (14) OTP (3) outside day (4) pánik (6) pit noise (1) Ralph Nelson Elliott (8) regular flat (3) remény (4) Robert Prechter (28) RSI (11) Russel (3) short (3) Short Term Update (3) slingshot (4) social mood (5) Socionomics (6) SP500 (107) spirál (2) SPY (55) Steve Nison (1) Stochastic (1) Stocklandyard (2) stop loss (2) szándékos csőd (1) szentiment (1) szignálvonal (1) szójabab (2) tananyag (25) Thomas Bulkowski (1) throw-over (2) tovahaladó háromszög (4) trendcsatorna (22) trendvonal (2) tréningprogram (12) túladott (5) túlvett (5) TWS (1) USD (14) USDCHF (1) valószínűség a tőzsdén (3) Vancouver (3) Venezuela (1) vertical spread (1) vezérlőelv (8) Wyckoff (1) XLE (1) Zaner (4) zigzag (35)