AZ ELLIOTT WAVE INTERNATIONAL AJÁNLÁSÁVAL:

Oldalak

2010. augusztus 4., szerda

Tisztul a kép II.

Folytatom, ahol tegnap abbahagytam. Most jön a gondolatmenet kacifántosabb része.
A tegnapi Dow ábrán egy ponton akad némi feszültség a számozásban. Az [a] hullám végét jelentő (v) jelölést 10.379-nél találjuk, ami alacsonyabban van, mint az azonos szintű (iii)-as maximuma 10.408-nál. Erre a megoldásra azért volt szükség, mert a július 6-i (ii)-es hullámhoz mérten arányos (iv)-es csak így „állítható elő”. Nincs azzal semmi baj, ha az egyik index divergál, és nem megy új csúcsra az ötödik hullámban, de egyetlen index sem ért el azon a napon új maximumot, ezért legyen csak ez a „döccenés” gyanús!

A döccenés, ha nem is minden indexre, de a július 27-i és a július 29-i ismét (iii)-as és (v)-ös jelölésű csúcsoknál, újra előjön, pedig akkor már 7-8 kereskedési napja nem volt gond a hátrahagyott problémával, miszerint az ötödik nem ment új csúcsra.

Pénteken az SPX-nél azután kibújt a szög a zsákból, ugyanis amit azon a napon Minuette (iv)-nek próbálnánk jelölni, az átfedésben van a július 21-i (i)-es jelöléssel ellátott 1.090,2-es maximummal, ami Elliott szabálya szerint nem lehetséges. Vagyis kidobhattuk a számozásunk egy jelentős részét. Egy magát megnevezni nem kívánó kérdezőnek így írtam róla: „1.121? Az volt az elképzelésem, hogy még fölé megy, de már csak egy alig magasabb csúcs hiányzik. Ebben a pillanatban bizonytalan vagyok, mert a mai új low a nyitóban már nem hiányzott az elképzelésemhez… Pozitív jel a shortok szempontjából, hogy elég nehéz számolni az emelkedést július elejéről, sőt egyre nehezebb. Tehát szinte biztos, hogy korrektív.”

Hiányzott vagy nem, ott volt a pénteki nyitás és semmiképp sem lehet elsiklani felette. Íme most már az S&P ábra:


Mi az, ami azon túl, hogy nehezen számozható, megmaradt nekünk fogódzónak?
- A július 20-ról induló második nagy emelkedő fázis szemlátomást sokkal rázósabb, mint a július 2-vel kezdődő elődje, tehát nehezen lesz belőle egy felfelé tartó impulse harmadik hulláma – huh..
- Az általam eddig Minuette (i)-esnek tartott szakaszokhoz mérten arányos (iv)-(v) hullámokat úgy kell erőszakkal kifaragnunk az árfolyamgörbéből - mi van ha nem is léteznek? Nem kellene az (i)-(ii)-(iii)-ak helyett a-b-c betűket használni?
- Átfedés pénteken!, majd új csúcs hétfőn - melyik alakzat művel ilyeneket?
- Tényleg. A tegnapi Dow ábra is olyan, mintha szükülő sávban mozgó emelkedést mutatna - ugye!

A tapasztaltak már rá is vágták, ez egy ending diagonal. Azaz Elliott 3-3-3-3-3 szerkezetű ék formációjával van dolgunk. Előszeretettel fordul elő flat, vagy zigzag korrekciók C hullámának pozíciójában, ahol lényeges és heves elmozdulást előz meg. A legkönnyebben kereskedhető alakzat, ha egyszer letörik.

Elnézést, amiért a hosszú okfejtésen és egy szándékosan rosszul számozott értelmezésen keresztül jutottam el ideáig, de így tudtam megmutatni, milyen következtetések nyomán lehet egy ilyen lehetőséget feltárni.


Ha minden igaz, akkor így néz ki és akár arra is van egy egészen kevés esély, hogy már a csúcsot is láttuk 1.127,28-nál. Ha ez lenne a helyzet, akkor a (ii)-(iv) trendvonal átvágása, majd visszateszt után a 1.088-as szint markáns letörése lenne a jelzés a shortolásra. Az ékre vonatkozó vezérlőelvek szerint a csúcstól hozzávetőleg 8 kereskedési napon belül el kellene érni az alakzat kiindulási pontját, a 1.010,76-ot.

A rajzomon szereplő értelmezéssel inkább arra szavazok, hogy a hétfőn hagyott rés tesztelése után a 1.113-1.116 zónából még egy bő egynapos felfelé próbálkozás következik. Írtam már, de most egy kicsit pontosítom: 1.141-1.145 közé.

...és még mindig lenne erről mit mondani...

80 megjegyzés:

  1. AZ EUR/USD 4H charton jól kivehető emelkedő ék alakból tört ki felfelé még hétfőn.

    Egy felfelé kitörés ebből az alakzatból az SP500 esetén nem képzelhető el, mint az EUR/USD-nál???

    Várom a válaszod!

    Köszi az elemzéseket!!

    VálaszTörlés
  2. Ez nekem kicsit bonyolultnak tűnik. Ugye jól értem, hogy a piaci mozgások felülírták a korábbi számozást és egy új alapján 1143 környékére várod a csúcsot, azaz egy lendületes kitörés még benne lehet a pakliban?
    Adrián

    VálaszTörlés
  3. Hali Cimbi!

    Föl nem fogom ezt a zarmageddonvárást.... Techvudu nélkül, a vak is láttya, hogy felfelé ékelődik, onnan meg a zálmoskönyv szerint FELFELÉ szokott kitörni...

    Üdv Kwi

    VálaszTörlés
  4. Üdv!

    USD/JPY-t figyelgetem, már pár napja markáns gyengülést mutat, azzal tisztában vagyok, hogy ez a két "menekülő valuta" és általában a jpy jobban erősödik ezekben az időszakokban, tehát arra gondoltam, hogy talán előbb is jelzi ezen időszakok eljövetelét, mint az usd?!

    még egy kérdés: Korrektív alakzatokból lehet valamilyen módon célárat számolni, vagy csak azt lehet tudni, hogy mindig többet ad vissza, mint amennyit emelkedett/esett?

    köszönöm
    Szabolcs

    VálaszTörlés
  5. Wki
    szerintem tájékozódjál akkor ha nem fogod föl, vagy kérdezd meg, ha nem értetted meg. A zarmageddonhangulat nálam egyelőre még csak óvatoskodás ugyan, de most már "a vak is láttya", hogy valami nem stimmel, a kötvény és részvénypiac nem ugyanazt az irányt mutatja. Illetve pont az a baj, hogy irányban ugyanazt mikor ellenkezően kellene nekik menni. Rövid távon lehet "vigéckedni", de ha bekövetkezne mégis az amiről Cimballi és még egy néhányan már beszéltek, akkor pont az ilyen überoptimista és vak emberlények pénzét fogják elszedni mint te. Nekem az se fog fájni ha neked lesz igazad egyébként, mert menjünk felfele persze, de ha nincs benned ilyen helyzetben egy kis gyanakvás, akkor neked a lejtmenet igazán nagy pofára esés lesz;)

    VálaszTörlés
  6. Tom jól írta kb ugyanezt gondolom.Annyi kitétellel,hogy az ékből,miért fölfele kitörést vársz?Tudtommal forditó alakzat ezért esetleg egy felé szúrást várok,majd abból lefele reccs.Nézd meg a tavaszi chartot...

    VálaszTörlés
  7. Most már nem állhatom meg, hogy hozzá ne szóljak :) Viccesnek tartom, hogy olyanon vitatkoztok amire senki sem tudja a választ. Miért ne mehetne fel a rv index? De ugyanezt mondhatnám fordítva is aki longban gondolkodik!! Mindig csak utólag vagyunk okosak, de rá kéne már jönni egy fontos dologra. NEM tudjuk mi lesz holnap vagy 3 hét múlva. Mindenki a belépőkre van kihegyezve, mással nem is foglalkozik, miközben a belépőnél vannak sokkal fontosabb dolgok amik segítségével sikeresen kereskedhetünk. ( akár úgy is ha találomra nyitunk pozíciókat! )

    Balázs

    VálaszTörlés
  8. kedves tom

    a két piac ( részvény és kötvény ) átmeneti divergenciája nem feltétlenül jelenti azt , hogy egyiknek sem lesz igaza . a kötvény piac most egy tartósan elhúzódó , lassú felépülésre szavaz . ez csak abban az esetben jelentene feltétlenül távlati részvénypiaci zakót amennyiben extra kockázatok ( adóságválság , tömeges csődök , stb.. ) kerülnének ismét a rendszerbe . a tartósan alacsony kamatszint kockázatosabb befektetésekre kellene , hogy ösztönözze a résztvevőket , hiszen ki a fene akar a 10évre befektetett pénzére 3%nál is alacsonyabb éves megtérülést . márpedig egy 10y bond most ennyit fizet . ebben a helyzetben inkább a növekedésben vagy magasabb osztalék ( közmű cégek lassan éves maxon ) kifizetésében élenjáró vállalatok részvényeit érdemes előtérbe helyezni a befektetőknek . már ha nincsenek extra kockázatok ( most nem tartanak ettől . az állampapírok mellett a vállalati kötvények ath-n vannak ... ) . a vicc az , hogy ezt az év elején is mondtam , de akkor bejött az extra kockázat az eu adóságválság révén ami igencsak megbolygatta a részvevők lelki világát . azt viszont biztos , hogy ha valaki téved akkor az nagyot fog szólni. ha mégis csak jön a növekedés akkor el fognak szállni a hozamok felfelé . ha jön az extra risk vagy a vezető vállalatok eredményeinek a csökkenése akkor jő a double dip . a legszebb az lesz , ha megjósolt QE és stimulus 2.0 ellenére sem fog eldúlni a gazdaság és a befektetők látva a ismételt felesleges amerikai kiadásokat elkezdik magasabb hozam mellett finanszírozni az amerikai költségvetést . ez lenne ám az igazi zarmageddon.....
    egy dologban biztos vagyok mégpedig az , hogy ez most nem egy befektetői piac hanem egy kőkemény trader piac . mindenféle fundamentális elképzelést ki kell zárni a kereskedésből .

    visszamentem nyaralni :)

    jó kereskedést mindenkinek

    maui

    VálaszTörlés
  9. Sziasztok! Több kérdés érkezett ék, helyesebben ending diagonal ügyben. Elliott tárházában kétféle ék létezik: a záró (ending) és a nyitó (leading) diagonal. Nekünk abból van a profit, ha "jó magaviseletű" ending diagonal alakzattal van dolgunk, ami letörik és egyenesen zuhan vissza a kiindulási pontján túlra. Nem gondolkodik sokat, hanem ha egyszer bemozdult, akkor rohan az alakzat belépési pontja felé.

    Sokat, részletesen írtam róluk, még "zsenge blogger" korszakomban. :)
    Vedd ki a bejegyzésből az akkori aktualitásokat és van egy komplett leírásod januárból itt:
    http://myelliott.blogspot.com/2010/01/az-ek-mechanikaja-ii.html

    VálaszTörlés
  10. Szia Cimballi!

    Te amúgy időben mikorra várod a C hullám befejezését?
    A pénteki NFP ideális lehetne egy megindulásnak...
    Térben max meddig mehetne fel az SP?

    A válaszod köszönöm előre is!
    Balolah

    VálaszTörlés
  11. Részemről egyébként ez a magasröptű "vita" lezárva, továbbra is az elliottos meglátások érdekelnek csak.

    VálaszTörlés
  12. Én amúgy még ebben az "alacsony likviditásu" (ne ércsd félre Cimbi nagyon szépen fejlődik a blog csak így tovább!a devizapiachoz mérten) blogon is kezdődő elliott logikájú dolgot vélek felfedezni! Amikor megjelent egy maci trend ami egy olyan kicsi hullámból indult, hogy armageddon vizió van ami nem tetszett mindenkinek ezért szépen beindult egy "trend" ami kisebb korrekciókkal tovahaladt :D Én amúgy a napokban pont terveztem egy ilyen kísérletet hogy beírok valmit ami élesen bírálja mondjuk az elliott-ot mi lesz belőle lehet e számozni :D (aztán tiszteletből nem tettem de megtette kwi kösz!)Lehet elemezni számozni:D Mondjuk erre lehet a mac vs pc fórumok lennének a legjobbak :D Szvsz nem kell ilyen élesen reagálni egy olyan beírásra ami alapból nem is volt kifejezetten sértő... bár én sem értek vele egyet de (még) demokráciában élünk tehát mindenki elmodhatja a saját véleményét. Sok pipet mindenkinek!

    VálaszTörlés
  13. Köszi Balázs, a blog gyorsabban fejlődik, mint ahogy számítottam rá. Látszik, most törne ki új csúcsra :) a szerencsétlen, de nincs rendes chat fórum, meg külön ki kellene már gyűjteni az eddigi tananyagokat, lehetne egy pár mondatos, de rendszeres napi piaci komment - ezekre mind itt az igény. Az AmiBroker-t nem a publikálásra találták ki, sőt rendes weboldalon lehetne mindent jól megoldani, de tényleg nem sorolom. Egy darabig még biztos nem tudok rajta változtatni.

    VálaszTörlés
  14. Balolah, ma az indexekben egy háromszög "épült", sőt a nap végén ott volt a nem túl erős kitörés is. A háromszög mindig az utolsó lökés előtt áll, azaz ahol sima impulse hullámot számolunk (Dow) ott a negyedik hullám helyén szerepelt a [c] végét jelentő ötödik hullám előtt, ahol ending diagonal van (SPX), ott pedig a b hullám az ék vége előtt.

    A mérés 1.136-ra adja a minimális célárat, ahol egyébként épp az ending diagonal felső határoló vonala van. De ez nem jelenti azt, hogy nem látunk majd egy átmeneti (pár órás) túllendülést maximum 1.145-ig.

    NFP: jól látod, de annyi különbséggel, hogy már csütörtökön délután megnövekszik a volatilitás, bejön a félelem faktor és elindul a profitrealizálás, mert sokan nem szeretnék ezzel már kivárni az munkanélküliségi adatokat.

    Szóval pár óra és itt a vége. A pénteki NFP-ben talán már az első eső szakasz felfelé visszatesztje fog futni. Szerintem egész jó lesz az adat, de ez péntek zárásra, illetve hétfőre már senkit sem fog érdekelni...

    Nem érdemes kapkodni, nagy út áll előttünk, ki kell várni, amíg az elméletet letöréssel igazolja a piac; csúnya lenne belefutni egy nagy SQ-be. Márpedig még mindig sokan vannak, akik gyöngyöző homlokkal, remegő kézzel kapaszkodnak a június végén nyitott shortjaikba. Esésre játszani mindig csak pontos időzítéssel!

    VálaszTörlés
  15. Az elmúlt 24 óra kérdéseinek többségére (t.i.: miért tör hol az ék irányával egyezőleg, vagy ellenkezőleg) ott a válasz az egyszer már hivatkozott januári bejegyzéseben, amiből szeretnék egy mondatot kiemelni:

    "Egy ending diagonal ki/letörése után a piac két-háromszor akkora sebességgel halad, mint az azt megelőző korrektív szakaszban."
    http://myelliott.blogspot.com/2010/01/az-ek-mechanikaja-ii.html

    Viszont azt is vegyétek még észre, hogy a hozzászólásaimmal, előrejelzéseimmel nem az az üzenete, hogy márpedig holnap aztán letörik, hanem az, ha letörik, akkor
    1) az miként fog kinézni,
    2) mi következik a letörés után,
    3) és milyen nagyobb kontextusa lehet a letörésnek és az azt követő esésnek.
    Utóbbi olyan kérdés, amire csak Elliott elméletében találunk választ.

    VálaszTörlés
  16. Cimballi egy eur/usd-re tudnál 2 sort írni?Nálam már elérte a célzónát most várnék egy letörést.
    Amúgy sp-re teljesen hasonlóan gondolom picit az zavar,hogy a napokban nagyon sok hasonló gondolatot olvastam persze ez csak érzelmi dolog és a chartot kell nézni :)

    Üdv:insider

    VálaszTörlés
  17. Cimballi !

    A teendők listájára szerintem érdemes lenne felírni egy portfolió- ill. hozamtáblázatot is,elvégre a profitért tőzsdézünk...,és ezáltal megelőzheted a vitát a túl sok hullámátszámozás miatt végülis jogosan megszólaló szkeptikusokkal.
    Csak így tudnád hitelesen bebizonyítani,hogy mennyire is hasznos az Elliott elmélet a gyakorlati kereskedés során.

    Üdv !
    zolis

    VálaszTörlés
  18. Kedves Zolis!

    Valami ilyesmire gondoltál?

    http://www.tozsdeforum.hu/index2.phtml?menu=25&submenu=onetopic&topic_id=302084

    A fickó mindenféle technikai elemzést áltudománynak tart, és mégis lám lám...

    VálaszTörlés
  19. Insider, nagyon igazad van, ilyen szempontból én is "babonás" vagyok. :)) Fázom attól, amikor főleg bizonyos elemzőkkel azonos konklúzióra jutok és most jóformán tényleg mindenki ugyanazt látja az ameikai indexekben. Ettől még lehet igazunk, sőt még az alakzat is lehet jó, csak majd valami megnyúlással messzebbre megy el, hogy azért se :)) Ezért mondom mindig a fordulópontok beazonosításával kapcsolatban, hogy confirmation, confirmation; várjuk ki a megerősítést, főleg mert most lesz rá tér és idő.

    EURUSD-ben picit előbb járunk, mint az indexekben. Elérte a célzónát, de még nem elegendő a megerősítés, mert nem elég impulzív az esés és túl közel ücsörög a piac a 3262-es csúcs alatt.

    VálaszTörlés
  20. Zolis, a gondolataimban benne van, de kicsit másképp. A mechanikus megoldással szemben (lista) inkább valami grafikus kivitelezést tartok elképzelhetőnek.
    Nem vagyok az a Black-box típusú fazon.

    Viszont az oldal elsődleges célja (egyelőre) az Elliott-féle elmélet bemutatása, az alert service egy másik műfaj.

    VálaszTörlés
  21. Névtelen és Cimballi !

    Igen vmi ilyesmire gondoltam.
    Vagy itt egy másik példa : http://idojoska.blogspot.com/

    Nyilasival nem értek egyet abban,hogy a TA hókuszpók dolog lenne,sőt...,de mivel a hozama meggyőző,ezért érdemes a piacról alkotott véleményére figyelni.Remélem az új alapja is sikeres lesz.
    Szóval ő azt mondja,hogy nem kell a TA,viszont ő be is tudja bizonyítani a hozamán keresztül,hogy van aki a TA nélkül is boldogul.
    Ezzel szemben ezen a blogon meg gyakran olvasom az ezzel teljesen ellentmondó véleményt,miszerint „csak Elliott elméletében találunk választ „ .
    Rendben van.Kész vagyok elfogadni azt is,hogy más meg ezzel a módszerrel tud sikeres lenni.
    Viszont amíg nem látom ennek a gyakorlati eredményét,addig ez az álláspont sajnos nem túl meggyőző...,sőt...
    Éppen ezért újul ki időről-időre a vita az újabb hullám átszámozások és világvége kezdetek halasztása után,hogy tulajdonképpen ha ennyi téves jelt ad egy rendszer,akkor érdemes-e azt követni.
    Érdemes-e ilyen tárgyú könyveket elolvasni,érdemes-e tanfolyamra jelentkezni,ha az elméleti tudás nem párosul gyakorlati haszonnal.
    Minden neten ismertté vált elemző Vakmajom,Nyilasi,Topkaiser,BF79 jelenleg nevét adja vmely bef. alapnak,a hozamuk követhető,a kereskedési rendszerük sikeressége így megítélhető.
    Szerintem egy önmagát komolyan vevő,tőzsdei oktatást tartani kívánó elemzőnek egy referenciát adó hozameredményt fel kell tudni mutatni a hitelessége érdekében.

    VálaszTörlés
  22. JULY NONFARM PAYROLLS REPORT MAKES YOU WISH YOU WORKED ON A FARM

    :)

    maui

    VálaszTörlés
  23. Kedves Cimballi!

    Két kérés EUR/USD-ról mi a véleményed?

    Az NFP megindította 3. eső hullámot szerinted?

    Köszi!

    Balolah

    VálaszTörlés
  24. Maui, röhögsz rajta, közben meg tényleg :))

    VálaszTörlés
  25. Nekem is pont beleillik amit írsz Cimballi.Most,ha megveszik akkor tényleg mindenki elhiszi,hogy felfele vezet az út és remélhetőleg tévednek :)Az ékből való kiszúrás hozná az igazi SQ-t mert akkor kimegy a júniusi szint fölé + ékből is.Valószínüleg ez FED-re lesz meg jövőhéten.Feltéve ha megveszik ma és nem szakadunk át.De szvsz jövőhéten eldől az irány,mert sok tér nem marad.
    eur/usd viszont kérdőjel nálam,de lehet ott hamarabb indult be begyorsuló szakasz.
    Viszont,ha a FED tényleg bejelent valami likviditás fokozó intézkedést az további usd gyengülést jelentene... :S

    Üdv:

    insider

    VálaszTörlés
  26. Nem, Balolah. Előzőleg írtam valahol, hogy megerősítés kell és 1.113-1.116 között ott vannak még beásva a vevők. Hacsak nem szakadunk át rajtuk, még mindig felfelé visz az út (egy kicsit). A július elejéről induló ék a-b-c-a-b-c-a-b-c-a-b-c-a-b-c sorozatának utolsó b-jét fejezte be az NFP (nem úgy, ahogy én jósoltam), és indult az utolsó c felfelé.

    Végre itt a volatilitás.

    Eddig azt mondtam, hogy a (iv) hullám alja 1.088 a legbiztosabb belépési pont, most már a mai low is letörése is jó lehet. Felfelé viszont ki kell tolnom a célzónát 1.154-ig.

    VálaszTörlés
  27. Cimballi!

    Köszi a gyors választ!

    Amúgy olvastam itt egy hozzászólásban, hogy lehetne fejleszteni a blogot. Nem lenne rossz dolog véleményem szerint vmi chatroom szerűség. Úgy is van itt pár ember aki szerintem minden nap tradeli amerikát.

    Vélemények?

    Balolah

    VálaszTörlés
  28. Úgy néz ki most megy a kiciánozása az 1113-16 köztre "beásott vevőknek"....:)

    Balolah

    VálaszTörlés
  29. Igen úgy néz ki az emelkedős elméletem nem jött be vagy ezek a shortok amik most nyílnak fogják kivinni fölfele csak,hogy mindenki megégesse magát.A stop legyen veletek!

    insider

    VálaszTörlés
  30. Én sp futures chartot használok és már 3 trendvonalat húztam alúl az éknek.Nfp után pont az első fogta meg második kanyarban meg az utolsó ami azonos a prompt chartjával.Kiváncsi vagyok nap végén merre terelik a népet.Ez a második hullám nem tudom mi volt előkészitése egy esti törésnek vagy péntek lévén ebédidő elötti utolsó eladás és szépen visszakúszik az index.Mindenesetre bent van a stop sellem remélem nem ezzel a szivatás,hogy álletörés lesz,mert pont a másik irányba vártam a fals kitörést...

    insider

    VálaszTörlés
  31. Insider, szvsz a gondolatod agresszív próbálkozás, de egy jó stoppal bele lehet(ett) vágni. Ha most kiütnek, mert ez még mindig csak az utolsó lefelé tartó b hullám vége, akkor a következő ilyen törésnél az esetleges új csúcsra érő c végén már jó lesz a belépő. A lényeg, nem bukni sokat ezzel a bepróbálkozással.

    VálaszTörlés
  32. Folyamatosan tanulgatom Elliott elméletet,de sokmindent még nem tudok és a számozásaimmal is gondok vannak így egyelőre a hagyományos jelzésekre szállok pozicióba.Speciel most az indexen az alsó vonal törése és egyben a gap töltése lenne egy short jelzés.De,ha nem követi momentum akkor szűk stoppal zárok.
    Sajnos a mai napot elbaltáztam,mert 3 jó setupból csak 1-et játszottam meg.Igaz ez is bőven fedezni fogja az esetleges stopoláson a bukót.Kivéve,ha jóval alázárunk és egy nagy gap up nyitás lesz hétfőn.
    Te a pozició felvételt nem próbálod meg 1088 felett?Gondolom egy fordulós jelzésre beleadsz 1030-50 között.

    insider

    VálaszTörlés
  33. Fórumnak feltudom ajánlani a szerény oldalamat :) van már egy ewi topik, de csinálhatunk egy Cimballi fan klubbot. :)))

    usaban ez az esés még mindig csak a petting? Szomorúan olvasom.

    VálaszTörlés
  34. Cimballi!

    Te mennyire tartod valószínűnek, hogy ez a mostani esés b hullám végét jelölte ki és lesz még egy kb. 1050ig tartó c?

    Válaszod előre is köszönöm!

    Balolah

    VálaszTörlés
  35. Kissherceg, minden esés gyanús, ami hírhez kapcsolódik - mármint azzal indul és nagy hévvel nekiront egy támasznak.
    Az lesz a jó, amikor az egész úgy magától kezd el roskadozni.

    VálaszTörlés
  36. Amúgy megfigyeltem hogy az elliottosok mintha jobban szeretnék az oszlop chart-ot mint a japó gyertyákat... Elliott-os szempontból van valami előnye vagy csak véletlen?

    VálaszTörlés
  37. Hali Cimbi!


    Halkan jegyzem meg, hogy lejárt a két heted:-DDDDDDDDDDD

    Üdv:

    Kwi

    VálaszTörlés
  38. Mélyen Tisztelt Cimbali!

    Elöszöt is szeretném megköszönni a bloggodat. Nekem aki csak most ismerkedik a tradelés művészetével nagyon hasznos és sokat tanulok belőle.
    Valamikor május elején vetettél egy pillantást az OTP-re is, most olvasva megdöbbentőnek tűnik az akkori jóslatod pontossága. Az utóbbi hetekben folytatott gondolkodásotok az S&P-ről kisértetiesen hasonlít az OTP mozgására, egészen csütörtökig tökéletes Elliotnak tűnt(nem csak nekem, tanult elemzőnek is), ami épp a 7. hullámban van, de az azóta bekövetkezett események felborítottak mindent.
    Ha időd engedi és kedved is van hozzá vetnél rá egy pillantást Elliot szemüvegén keresztül.
    Előre is nagyon köszönöm!

    Ad

    VálaszTörlés
  39. Tisztelt Cimbali!

    Már korábban észrevettem az S&P
    indexen kirajzolódó fordított fel váll alakzatot szinte a többi indexen is észlelhető így a BUXon is a cél ár közel az előző csúcsba jön ki bár ezt állapítottam meg mégis shortot indítottam a szűkülő ék miatt véleményed szerint a pozíciómat likvidáljam vagy várjak.

    Köszönöm mielőbbi válaszod TWER

    VálaszTörlés
  40. Zolis, értem a kérésed és amiért "csak" gondolkodom a megvalósításon, annak nem kizárólag technikai oka van.

    Az én cégéremen nem, vagy nem elsősorban egy egyszerű hozamzászló fénylik, hanem azt szeretném megmutatni, hogy le tudok tenni egy rendszert az asztalra és magas sikerrátával meg tudom mutatni annak, aki érzi a tanulás szükségét, hogy miként profitáljon belőle.

    Nekem tipikusan az a bajom Nyilasival - még ha sokszor egyet is értettem a következtetéseivel - hogy nem tudom, nem értem, mit csinál és miként jutott a következtetéseire. Egész életemben képtelen voltam bízni az olyan döntésekben, ahol nem tudtam racionalizálni magam számára a döntés okát, az oda vezető lépéseket.

    Én nem követőkre vadászom, hanem olyan embereket keresek, azokhoz szólok, akik a maguk döntéseit szeretnék meghozni. Ezért tulajdonképpen nem is kellene előrejelzéseket, elemzéseket írnom; elég lenne mindig csak oktatóanyagokban gondolkodnom.

    Ennek ellenére, igen, kellene valami hozamszámoló a hitelesség végett, ám most mindenképp más a prioritás és később, ha megvalósul, akkor sem az lesz, hanem a "tanítványok" eredményessége.
    Az nem én lennék.

    VálaszTörlés
  41. Balolah, ha csak az indexeket nézem önmagában, akkor az a grafikon kívánja még a felfelé folytatást.
    (Azért nehéz ilyenkor már nyilatkozni, mert néha csonkán érnek véget az trend magasabb szintjén az utolsó alhullámok, ráadásul a piac belső szerkezete - breadth - igen gyenge lábakon áll már.)

    Közben ismét módosítom a péntek korai céláramat, mivel a "b" lejjebb jött, ezért 1.146-1.147-re magával húzta a várakozásunkat is.

    VálaszTörlés
  42. Balázs, a japángyertyák azért jók, mert elmondják a periódus történetét, de bennünket Elliottosokat a hullámok számolásának pillanatában megzavarnak. Nehezítik a szerkezet átlátását.

    Át-átkapcsolunk azért, mert jó; mi is szeretjük a japángyertya-alakzatok megerősítéseit. Viszont kapaszkodj meg, néha meg a másik irányba váltunk és elővesszük a záróárak egyszerű vonalábrázolását, ha túl sok a "zaj".

    VálaszTörlés
  43. Ad, köszönöm az elismerő szavakat. Mondanál timeframet? Akkor nem találgatnék, hogy pontosan mire kérdezel.

    VálaszTörlés
  44. Twer, először is vigyázz, mert elköveted azt a hibát, hogy egy feltételezésre / értelmezésre cselekszel, pedig az még csak a háttérmunka. Belépéshez a piacnak vissza kell igazolnia a várakozásunkat, tehát megerősített fordulat kell a megfelelő helyen.

    Fej-váll: igen, de kérdés, miként értelmezed (=számozod). A bullish értelmezésnek az a baja, hogy lehet ugyan 07.06 az egyes, 07.13 a hármas és most az ék az ötödik hullám pozíciójában, de akkor rövid hozzá, mert már nem fog a belőle hátralévő talán egy kereskedési napban 1.175, de inkább 1.200 alá felérni.

    Én bearish számozom ezért.

    VálaszTörlés
  45. Valami ilyet sejtettem én is... És most hogy mondod velem is volt már hogy átváltottam vonalra hátha jobban látok ,bevallom nem láttam :D bár ez nem a vonal hibája volt :D

    VálaszTörlés
  46. "a belőle hátralévő talán egy kereskedési napban"

    Mindig az a fránya egy nap/hét/hónap van "hátra"....


    Kwi

    VálaszTörlés
  47. Cimballi köszönöm válaszod hasonlóra gondoltam én is csak egy réssel lefele nyitás esetén a profit jelentősen csökken igaz hogy várnom kellet volna, ha beindul az esés az elliott alapján véleményed szerint milyen célár vehető célkeresztbe.
    Nagyon remek az elliott okfejtésed ezen az oldalon én más igen régen olvasom blogodat és ez adott erőt ahhoz hogy tavaly elkezdjem a tőzsdézést mivel eddig másra bíztam pénzem gyarapítását(befektetési alapokra egyéb más befektetési társaságokra akik megfelezték vagy teljesen le nullázták számlámat) így a tőzsdén a pénzemet én kezelem és enyém a felelősség is bízom benne hogy jó meglátásaid tovább segítenek. (U.I. eddigi eredményességem sokkal jobb mint akik eddig kezelték a pénzem.)

    Köszönöm hogy elolvastad TWER

    VálaszTörlés
  48. Szia!

    Hozzávetőlegesen a pontok az OTP (napi) grafikonján:

    O 2009 március
    i. 2009 május
    ii. 2009 július
    iii. 2009 október
    iv. 2010 februar
    v. 2010 április
    A 2010 június
    B 6000 környékére lehetne várnán a B tetejét (?)


    ad

    VálaszTörlés
  49. B 6000 környékére várnám a B tetejét (bocsánat a hibáért)
    ad

    VálaszTörlés
  50. Cimballi az jó dolog,hogy tanítod az elméletet és segítesz másoknak,de szerintem a sikert ne azzal mérd,hogy az elliotti rendszert mennyire ügyesen tudod elmagyarázni a tanítványoknak,mivel (legyünk őszinték) egy értelmes ember,ha elolvassa a megfelelő tananyagot és van vmi tőzsdés tapasztalata,akkor önállóan is megérti az anyagot és nem kell azt különösebben megmagyarázni.
    Inkább abban kellene sikert felmutatni,hogy ezt az elméleti tudást hogyan is kellene a gyakorlatban alkalmazni.
    Igazad van Nyilasival kapcsolatban,hogy hiába van eredmény,ha nem látszik az odavezető út,akkor nem bízhatsz benne.
    De fordítsuk meg a dolgot.
    Veled kapcsolatban meg hiába látszik az út,ha az út végén nincs ott az eredmény.Ez ugyanolyan bizalomvesztéssel járhat egy idő után.
    Így hiába vagy te magad illetve lesznek a tanítványok elméletben teljesen felkészültek,ha a társaság tudása arra használódik,hogy miként számozzuk át ismételten a grafikont és senki sem tud profitot felmutatni...,akkor ez így csak egy öncélú elmélkedés marad és akkor hosszú távon előbb-utóbb az elméleti tudásra sem lesz kereslet.

    VálaszTörlés
  51. Zolis, elbeszélünk egymás mellett.
    Szerdán kihirdetem a programot, akkor szerintm meg fogod érteni a leírásból, amit mondok.

    Most annyit tisztáznék, hogy nincs átszámozás/változtatás a napi, vagy 120 perces grafikonom már vagy egy hónapja - a rövidtávú célárakat és az alacsony szintű hullámok számozását igazgatom, amikor ad valami új információt magáról a piac.

    Arról, hogy miért a sok dilemma, leülök, és este írok egy komplett bejegyzést.

    VálaszTörlés
  52. üdv ad
    Véleményed szerint az OTP B HULLÁMA fölfog menni 6000-re ezt miből gondolod én inkább már a C hullám elejét látom esetleg egy vissza teszt van benne holnap délután az S&P MOZGÁSÁTÓL függően.

    TWER

    VálaszTörlés
  53. Szia Twer!

    Ez egy elképzelés, mint korábban írtam nem vagyok profi, most ismerkedem a TA-val.(épp ezért kérdeztem)
    A jelölés szerint v. pont 7400-nál, A pont 4350+, az ebből számolt 61,8-as szint valahol 5900-6150 körül.
    A ciklus 2009 márciusában indulhatott.
    Cimbaliék valahol 1143 felett várják az S&P-t. Egy jó hírrel,jó hangulatban mindkettő meglehet.
    Várom erre vonatkozóan egy profi Elliotos megerősítését v. a teoria elvetését.

    ad

    VálaszTörlés
  54. Én megértem Zoli álláspontját, viszont azon a véleményen vagyok, hogy még több kéne az elmélet kifejtéséből és kevesebbet a konkrét elemzésekből. Elvégre ez nem egy portfóliókezelő hanem egy hely ahol az elméletről kellene a tudást bővíteni szerintem. Nyilván elsősorban az olvasó tanul és Cimbi a tanító de megfigyeltem a komentekben hogy ez néha oda vissza hat és ez így jó:) Szinte mindenhol azt olvasom hallom ahol szerintem valamilyen figyelemre méltó trader ír vagy mond valamit, nem azt mondja hogy ha x keresztezi y-t akkor vegyél mert ez a tuti(arra ott vannak a broki tanfolyamok:D ). Mindig megadják a támpontokat mi alapján lehet érdemes megfigyeléseket végezni és kereskedési stratégiákat kidolgozni. Én ezzel a véleménnyel azért is tudok azonosulni mert már birokomban van egy szakma ami hasonlóan technikai jellegű és ott is hasonló a helyzet, megoldás/szent grál keresés mindenki keresi a piros gombot a pult alatt pedig nincs:D Ebből azt akarom kihozni mindenkinek magának kell megtalálnia azokat a kapaszkodókat amikben megbízik. Ami pedig a tananyagokat illeti ha valaki tud angolul jól akkor nyilván rendelkezésre állnak, viszont magyarul eddig nem találtam olyan helyet vagy írást ami nem csak a "legszabályosabb" 5 wave+zigzag ról beszélne.

    Remélem senki nem veszi rossz néven amit írok ez csakis az én meglátásom, véleményem.

    Más

    Találtam egy blogot. Végülis már nem az mert heckerek feltörték és a blog gyakorlatilag tartalom nélküli, de van rajta néhány szerintem nagyon jó könyv magyarra fordítva.pl Jesse Livermore egy írása aminek az első része kisértetiesen elliott ról szól, méghozzá úgy hogy talán nem is hallot a munkájáról (1877-1940) ig élt egy jegyzetfüzetet használt kereskedésre sose nézet grafikont:D és mégis hasonló következtetésre jutott. Nem tudom szabad e itt ilyen linket betenni?

    VálaszTörlés
  55. Balázs,
    Jesse Livermore írta vagy Jesse Livermore-ról szól? Ha ő írta mi a címe?
    Köszi
    Gabi

    VálaszTörlés
  56. Balázs, gyere elő vele, legfeljebb, ha jogilag nagyon zűrös, akkor majd kimoderálom. (köszönöm, hogy figyeltél és előre szóltál)

    VálaszTörlés
  57. Ad, úgy hirtelen ránézve 2009. márciusáról ötös a szerkezete, de nagyon nehéz neki találni egy leghosszabb és legmomentumosabb harmadik hullámot. Erről szólt májusban a bejegyzés. Ha fegyvert fognak rám, beszámozom ötös impulse-nak :), de sem a forgalom, sem az indikátorok nem fogják a számozást támogatni, illetve nem érvényesül a váltakozás elve.

    Ezzel a hosszú mondandóval arra szerettem volna utalni, hogy a nagy emelkedés 7.000 fölé korrektív szerkezetű volt, és most jönnek a fejjel lefelé álló imulse ötösök. Nem a-b-c, hanem lefelé 1-2-3-4-5 és felfelé a-b-c.
    Április óta megvolt az első lefelé tartó ötös (akkor még azért nem tettem ki a jelölést a csúcsra, mert csonka maradt az utolsó felfelé tartó hullám, amit merész lett volna belelátni).

    Azaz én nem a b-t keresem felfelé, hanem a 2-es hullámot, aminek elvileg illene felérnie az 50%-os retrace szintre, ami 5.900-nál van. De nem az 5.300-5.900 intervallumra játszanék, hanem majd a lefordulásra.

    A számozásod a fegyverrel kikényszerített felfelé impulse-hoz áll közel ;), de a 4. és az 5. hullámod nem lehet ott. Viszont ha ötös, akkor már az 5. felkerülhet január 15-re, majd feb.8. a, 7.300 felett b, végül 06.07-en c, azaz némi bázisépítés után jöhet az új high. Ez most meglepően hangzik talán, de ez az alternatíva, amire nagyon kevés az esély.

    VálaszTörlés
  58. Balázs !
    Részemről az nem egy személyes,hanem pusztán egy elvi kérdés,hogy bárki,aki tőzsdei oktatást vállal,az egyúttal vállalja fel annak kockázatát is,hogy felmutat vmi hozamgörbét.Mert ha ezt nem teszi meg,akkor jogosan merül fel a gyanú,hogy az oktató valójában vagy nem bízik saját rendszerében vagy nem bízik önmagában vagy mindkét eset fennállhat.
    Akkor én milyen alapon bízhatok meg az adott rendszerben vagy személyben ?...
    Ha zavar van a bizalomban,akkor nincs döntés.
    Márpedig a tőzsdén kardinális kérdés a döntésképesség,anélkül marad a pozíció nélküli demózás,ahogy arra Kwi a maga cinikus módján is célzott.Mert hát kívülről,tréder szemmel valóban ilyen érzése lehet az embernek,amikor olvassa a beírásokat.Elmélkedést lát az ember a piacról,de olyan beírást,hogy most elliotti rendszer alapján vki nyitott vmi pozit vmelyik irányba,azt nem nagyon.
    Miközben ha valaki kétkedését fejezi ki,akkor jön a felháborodás egy-két olvasó részéről,akik szintén megállapítják,hogy ez minden rendszerek legjobbika.
    Oké,elhiszem...,na de akkor miért nem vállalnak trédet a rendszerük jelzése alapján ?...

    Én soha sem az elliotti alapelveket kérdőjeleztem meg,hanem pusztán arra szeretnék már vmi bizonyítékot látni,hogy ez a rendszer a gyakorlati trade során is használható és nem csak abból áll,hogy csak beszélünk a piacról a hullámok kapcsán,hanem azért néha döntünk is.

    Nekem nem arra kellene konkrét be/kilépési pont meghatározás,hogy lekereskedjem,hanem pusztán azért,hogy lássam a rendszert gyakorlatban is működni,mert csak így ítélhetem meg azt,hogy érdemes-e a saját eddig használt módszeremet az itt propagáltal kombinálni,netán teljesen áttérni erre.
    De most (még) ez így ahhoz hasonló,mintha egy olyan orvoshoz mennék kezelésre,aki a gyakorlatban nem gyógyít betegeket,csak elméleti biológiát oktat,bár azt kétségkívül színvonalasan,felsőfokon.
    Na de azzal hogy én is kiokosodom biológiából,attól még ugyanúgy nem tudom magam meggyógyítani,ha nem látok gyakorlati orvoslást.

    Pont jó,hogy felvetetted Livermore nevét...,érdemes az életét és az akkori tőzsdemozgást tanulmányozni,ugyanis bár a piac pszichológiája nem változott azóta sem,a félelem és kapzsiság mozgatta akkor is a tőzsdét és ezt a tömegpszichológiai részét jól érezte Livermore...,na de a gyakorlatban négyszer is elvesztette az összes pénzét,azután elszegényedve lett öngyilkos...,tehát az ő rendszere vagy ő maga sem volt megbízható.
    Így aztán hiába vált szállóigévé jó pár mondata tőzsdés körökben,ha akkor élek és rá hallgatok,akkor ugyanúgy elveszthettem volna pénzemet,mint ő maga...
    Na pont az ilyen történetek miatt elvi kérdés nálam,hogy egy tőzsdei oktató mutasson fel referenciát a gyakorlati kereskedéséről is,mert nálam úgy kerek egész,ha elméletet látom megvalósulni a gyakorlatban is.

    De ha nem,hát nem...:-)

    VálaszTörlés
  59. Zolis, miért ennyire fontos naponta nem kevés energiát erre fordítva hosszasan taglalni, Cimballi miért teszi rosszul amikor tanfolyamot tervez?
    Valami másik őszi rendezvényben van érdekeltséged? (mert felmerült bennem)

    RRob

    VálaszTörlés
  60. Én nem csípem Zolis okoskodó - néhol kioktató stílusát -, így max vele szemben lehetek elfogult, irányába nem - de ha bárki elolvassa, amit ír, teljes mértékben igazat kell adjon neki.

    Miként a puding próbája az evés, úgy egy tőzsdei kereskedési rendszer próbája a profit.

    Épp ezért jó lenne látni a gyakorlatban is, h mekkora nyereségre képes egy profi (Cimballi) az Elliott rendszer alkalmazásával - ha másért nem, inspiráció céljából.

    VálaszTörlés
  61. Én személy szerint azt nem értem, hogy ha ki van írva a következő:
    „A személyeskedő … technikai elemzés témakörétől távol álló megjegyzések kimoderálásra kerülnek.” Akkor miért nem kerülnek tényleg kimoderálásra?
    Lehet jönni a szólásszabadsággal, de ez mégis Cimballi blogja és azt fog leírni, amit Ő akar és ez „take it or leave it” ajánlat minden olvasó felé, hiszen látszik, hogy nem a megélhetésért teszi bele idejét a blogba és a válaszokba.

    VálaszTörlés
  62. Skacok, látom nem hagy nyugodni benneteket a téma, ami nem baj, de kértem, hogy várjuk meg vele a kihirdetést, abban ott lesz az információ, ami alapján ki-ki mérlegelhet.

    Addig is ismétlem az elvemet. Nem az számít én mennyit keresek, (nota bene ebből élek), nem az, hogy hol vannak a beszállóim. Ezek a kérdések egy erős "követő" szemléletet tükröznek, amitől még senki sem tanult meg sikeresen kereskedni.

    A Chartcenteren egy ideig rengeteg skalpomat beírtam, belépőkkel, zárásokkal azonnal, amikor történtek, sőt gyakran előre, ha volt idő limit megbízással rámenni. Sajnálom, hogy ott nem voltatok velem.

    A programon részletesen megmutatom, mit csinálok, sőt akár a képernyőbeállításom Amibroker template-jét is odaadom, de az lesz igazán sikeres, aki átgondolja, megérti az elveimet, azután képes lesz leszakadni rólam, hogy megalkossa a saját szabályait.

    Még mindig fontos? Az baj.

    Egy szó Livermoore-ról. Mintha Elliott hullámokat kereskedett volna, mert érezte, miként alakulnak ki a mániák, hogyan kerül a tömeg csapdába. Zseniális volt, de sohasem tudta egy olyan rendszerbe foglalni az elveit, mint ahogyan azt Elliott tette. Mivel nem volt mögötte a "szervezés", az "univerzális, kézzelfogható eszköztár", ezért kapta időről-időre a pofonokat. Legalábbis én így gondolom.

    VálaszTörlés
  63. Vegyük észre ez szerintem nem egy oktatás, ott fizetni kell... Tőlem itt még egy forintot nem kértek és nem is mondta senki hogy lépjek poziba. Van egy elmélet amit nagyon sokan támogatnak, és sokan elleneznek. Ezen a blogon (szerintem) kis-hazánkban anyanyelven elképesztő mélységben vannak információk és szerintem enyi pont. Hogy valaki poziba lép az mindenki saját felelőssége és az is hogy használja e az itt leírtakat vagy sem. A hozamgörbe mindenkinek a saját privát szférája. Még a fizetős tanfolyamok kisbetűs része is arról szól lényegében, hogy ha vesztesz a te hibád. Nem értem mért akar mindenki mindenről 100% os bizonyságot egy 100% os bizonytalan piacról...nemhiszem hogy létezik csalhatatlan rendszer... Livermore-ról meg én úgy tudom hogy a feleségei filézték ki elsősorban nem a piac.. Főleg az utolsó akinek ő volt az ötödik mind az öt öngyilkos lett:D

    VálaszTörlés
  64. ja és a link amit ígértem: http://tozsde.hu.tl/blog/ a nyitó lap legalján van néhány rövid könyv és cikk gyűjtemény lefordítva magyarra Én nagyon sokat felfedeztem belőle ami rám is igaz és hasznosnak találtam

    VálaszTörlés
  65. Szia Cimbali!

    Köszönöm válaszod.
    Emelkedésre már nem játszom, egyenlőre nem érzem az irányt, viszont most belemélyedek Elliotba...

    ad

    VálaszTörlés
  66. RRob !
    Talán olvasd el újra,hogy mit is írtam...:
    „ Cimballi az jó dolog,hogy tanítod az elméletet és segítesz másoknak „
    Vagyis ellentétben a kérdésedbe ágyazott állításoddal én ebben a tevékenységében támogatom őt.
    Pusztán azt vetettem fel,hogy úgy hiteles egy tőzsdei oktatás,ha van mellette gyakorlati példa is,mert valóban,ahogy más is írta,egy tőzsdei kereskedési rendszer próbája a profit.
    Csak ennyi a történet,nincs ezen mit ragozni.
    Ha Cimbi nem érzi fontosnak ezt a dolgot,akkor nem foglalkozik vele és kész.
    Ha pedig csak a tanfolyamon mutat meg a konkrét trédből vmit,akkor azt szerintem helytelenül teszi,de az ő döntése.

    Nincs semmilyen tőzsdei oktatási rendezvényben sem érdekeltségem.


    Névtelen !
    A beírásomban semmilyen személyeskedés nem volt,az egész dolog teljesen független Cimballi személyétől,mert itt egy elvről van szó.Ezt Cimballi is tudja,éppen ezért nem moderált ki,mivel nem volt rá oka.
    Ha ő nem talál vmit rá nézve sértőnek,akkor szerintem felesleges másoknak megsértődnie helyette...

    VálaszTörlés
  67. Balázs,
    Köszönöm a weboldal címét.
    Ez valóban úgy néz ki, hogy maga Jesse Livermore írta.
    Üdv.
    Gabi

    VálaszTörlés
  68. A vitához: ha most visszatér RRob és Anonym, akkor ebből anyázás lesz. Mindenki érti, ki mit mondott, miért mondta. Szerintem ez már egy gumicsont, amin ideje továbblépni. Legyen tiszta a helyzet - mivel nem szeretném az érzelmek fokozódását - ezért minden további megszólalást a gumicsontunk körül kimoderálok.

    A vendéglátó adta jogommal (vissza)élve megismétlem az álláspontomat, amit már úgy kb. 77-szer elmondtam, legutóbb így:
    amire a kérdések irányulnak az "egy erős 'követő' szemléletet tükröz, amitől még senki sem tanult meg sikeresen kereskedni."

    "A programon részletesen megmutatom, mit csinálok, lesz rengeteg példa" előkészítésestől, belépésestől, zárásostól... "sőt akár a képernyőbeállításom Amibroker template-jét is odaadom, de az lesz igazán sikeres, aki átgondolja, megérti az elveimet, azután képes lesz leszakadni rólam, hogy megalkossa a saját szabályait."

    VálaszTörlés
  69. Üdv Zolis

    Nézd én nyitottam pozíciót 08. 06.-án BUX1012 23100-on short 10-én zártam. Most várom a korrekciós hullámot amely valószínű hogy 23000 magasságig viszi ott újabb pozi.shotra.Ezt a pozíciót hagyom egy jó darabig mivel az igazi nagy esés meglátásom szerint innen indul.
    Cimballitól is várok magyarázatot.

    Üdv TWER

    VálaszTörlés
  70. Üdv Twer !

    No és milyen elliotti hullám számozás alapján történt a tréded és alakul a várakozásod ?

    VálaszTörlés
  71. Üdv Zolis

    Mivel komoly grafikon rajzolom nincs csupán az S&P ötpercesét használom és ezt viszem át a magyar piacra ha láttad ma a Bux1012 konszolidálódott már felette zárt amennyiért vissza vettem a shortot holnap valószínű emelkedés hétfőre eléri a 23000 határt itt shortolok,nézd elliot hullámok alapján állapítom meg következtetéseimet mivel írtam nincs grafikon rajzolom számolom kézzel a csúcsokat és minimumokat hogy mondjam elég manufakturális a dolog de nekem 1éve működik ha érdekel az elmélet össze állítom legalább egyszer talán le lesz írva én mindig csak az adott esetet nézem és következtetek.
    A dolgaim a céljaimnak megfelelően alakulnak.
    Egyenlőre ennyi

    Szia TWER

    VálaszTörlés
  72. Üdv Zolis

    Ezzel a NO szóval lenézel engem nézd mindenki úgy kereskedik ahogy jónak látja egyet elárulok neked még mindig jóval több a nyerő pozim mint a bukó.

    Szia TWER

    VálaszTörlés
  73. Twer !

    Korábban azt írtam,hogy szeretnék már látni vmi konkrét elliotti hullámok alapján történő trédet.
    Amit az első válaszodban írtál,abban szó sem volt elliotti jelzésről.
    Ezért kérdeztem rá külön,hogy mégis mi volt az elliotti alapja a trédednek.Tehát pl. nem a mindenki által nézett ék formációból való kiesés érdekelne a shortnál vagy az alacsony RSI szint a longnál,hanem kimondottan az elliotti hullámszámozásod.

    A második válaszodra válaszolva :
    Igen,engem érdekelne a rendszered,ha összegyűjtöd a tapasztalataidat és megosztod velem,azt szívesen venném,mint ahogy szerintem mások is.A gyakorlati példákból lehet igazán tanulni.
    Ingyenes grafikonrajzolóról (pl Stooq) a kép lementhető,Paint-tel vagy Photoshop-pal pedig berajzolhatod rá a bemutatandó hullámszámozásodat.

    Hogy aztán egy nap elteltével a harmadik válaszodban egy pálfordulattal miért gondolod úgy,hogy egy előrevivő szakmai disputa helyett neked mégis inkább meg kellene sértődnöd két betű miatt,az számomra rejtély.

    VálaszTörlés
  74. Zolis, őszintén kíváncsi lennék a véleményedre (én még zöldfülű vagyok). Az itt tálalt elliotti elmélet ismertetése után te úgy gondolod, hogy semmi pluszt nem tud ez az anyag hozzátenni a hús-vér kereskedésekhez? A fejléc sem állítja, hogy ez az egyetlen út, csak próbál valami plusz támpontot adni szerintem:
    "KIZÁRÓLAG ELLIOTT-HULLÁMOK ALAPJÁN KERESKEDNI GYAKRAN LASSÚ ÉS TÚLSÁGOSAN KÖRÜLMÉNYES LEHET, DE A CIKLUS LOGIKÁJA ELLEN MENNI MINDIG BADARSÁG."
    Én speciel jelenleg elég bonyinak tartom ezt az Elliott-cuccot, és a korrekcióknál rendre elvérzek, nekem is egyszerűbbnek tűnik pl. sima ki- letöréseket figyelni és egy MACD-t nézni hozzá. DE bízom benne, hogy ha egyszer igazán elkap a megértés hulláma, az jelentősen javítja az eredményeimet. Persze, hogy létezik más hatékony kereskedési rendszer is, pl. Diamond indikátoros skalpolása, na erre is nagyon kíváncsi vagyok. Szerintem Cimballi nem azért ír Elliottról, mert baromira használhatatlan, és azért se, mert szeret passzióból hullámokat számozgatni, és igazából egy elmegyógyintézet teraszán ücsörög a Csendes-óceán partján...
    Hanem szerintem azért, mert neki nagyon is segít a kereskedésben, és ezt szeretné másokkal is megosztani. Nem érzem úgy, hogy az olvasókat át akarná vágni, és jót röhögni a markába. Ez így valahogy nagyon nem klappolna..

    VálaszTörlés
  75. Balázs !
    Az általad idézett mondatok korrektek,azzal egyet is értek.Az elmélet kizárólagos helyességére vonatkozó mondatok a cikkekben és a cikkek alatti hozzászólásokban szoktak gyakran elhangzani.
    Ez az amit egy gyakorlottabb kereskedő nehezebben tolerál,mint ahogy az időnként fellángoló vita alapja is pusztán az,hogy a rutinosabb kereskedők máshogy tekintenek a piacra,más a prioritásuk,más az elvárásuk,máshogy tekintenek egy tőzsdés weblapra és egy tőzsdés oktatóra,mint a kezdők.
    Az eltérő tapasztalati szint miatt az ilyen típusú vita eleve be van kódolva a dologba,éppen ezért nem kell neki túl nagy jelentőséget tulajdonítani,nem kellene belevinni semmi személyes dolgot és nem kellene a másikról sem feltételezni,hogy személyes érzelmek vezérlik az írását.
    Így aztán az általad írt „kész átverés” gondolatok nekem eszembe se jutottak.Igyekszem nem csak magára a piacra,hanem a piaci résztvevőkre is érzelemmentesen tekinteni.
    Csak azt nézem,hogy bejön-e egy elemzés vagy sem.

    Egyelőre ott tartok,ahol te,hogy nem látom azt a hozzáadott értéket,azt a pluszt,ami sikeresebbé teszi a klasszikus alakzatok és indikátorok alapján amúgy is jól és sokkal egyszerűbben látható fordulópontok meghatározását.Így aztán egyelőre én is várok,hogy elkapjon a megértés hulláma..:-)
    Remélem az a bizonyos „pusztító hármas” csak eljön végre és nem kell ismét akkorát csalódnom az elliotti módszerben,mint márciusban...

    Makro szempontból van rá esély,hogy most jön a „japán típusú deflációs hullám” a tőzsdéken lefele :

    http://1.bp.blogspot.com/_cImgrHl7aIU/TGhdtlV4uxI/AAAAAAAAAOg/pwCWUT0L4R0/s1600/sp100815c.gif

    Viszont a hírek legutóbb az infláció kis emelkedésérő szóltak,így aztán lehet,hogy csak az ezen az ábrán bejelölt lefordulásnál „járunk”.

    http://3.bp.blogspot.com/_cImgrHl7aIU/TGhduQNna_I/AAAAAAAAAOw/qHeBNJwQ9SI/s1600/sp100815b.png

    Ez esetben az áprilisi-júliusi esés karakterisztikája felel meg a 2008-as nagy zuttynak és a mostani lefordulás már csak a 2009-es esés „utánzata” lesz.

    Ha ez utóbbi optimista verzió valósul meg,akkor könnyen lehet,hogy a várt nagy giga esés ismét nem valósul meg és kialakul egy olyan sávos mozgás,ami előbb-utóbb magasabb szinten is befolyásolja a mostani elliottos számozást.
    Szóval én még messze nem használnám a „korszakalkotó” jelzőt az áprilisi Prechter írásra.Nemcsak a kommentekben,hanem a chartok ügyében sem árt a mértékletesség.Majd az idő eldönti,hogy melyik változat fog megvalósulni.

    VálaszTörlés
  76. Szia TWER!

    "Üdv Zolis

    Ezzel a NO szóval lenézel engem nézd mindenki úgy kereskedik ahogy jónak látja egyet elárulok neked még mindig jóval több a nyerő pozim mint a bukó."

    Szerinted ha több a nyerő pozid, mint a vesztő már nyereséges is vagy?? :))

    Balázs

    VálaszTörlés
  77. Zolis, nem Balázs vagyok : ), de kösz a választ! Teljesen elfogadom, hogy nem árt a mértékletesség, és én is próbálnék az egyszerűségre törekedni. Ahogy olvasgatom Prechter könyvét, viszont találok olyan dolgokat, amelyek előnyt jelenthetnek a "hagyományos" TA mellett, pl. célárak, korrekciómélységek stb. De hogy konkrét legyek, itt van ez a mostani ending diagonal, és a letörés. Itt most a célár egyértelműen az alakzat kiindulópontja, nem emlékszem, hogy a "sima" TA említene ilyet. Hogy aztán tényleg masszív lefelé zuhanás lesz-e tovább hamarosan, hát arra nem esküdnék. Én se zárom ki a sávos mozgást, a korrekciók megfejtése nekem reménytelennek tűnik még mindig...
    Cimballi is csak akkor lép, ha vannak bizonyos megerősítések, ha jól tudom. De bízom benne, hogy az ő példája/sikeressége alapján nem lesz kidobott idő, amit az elliotti elvek tanulmányozására eddig fordítottam. Egyébként arra is kíváncsi lennék, Prechter vagy valamelyik embere/teamje foglalkozik-e rendes kereskedéssel (Martin Armstrong szerint nem), és milyen eredményeket produkálnak. Nekem sajnos csak nagyon kevés igazi kereskedési tapasztalatom van, így iszom minden tapasztalt, profitos kereskedő szavát, legyen az Kwi, Zolis vagy Cimballi. Én bízom Cimballiban és a kereskedési tapasztalatában. Most úgy látom, Elliott egy dolog, és átültetni konkrét kereskedésbe, az egy másik képesség -- de biztos vagyok benne, hogy Cimballi ez utóbbinak is a birtokában van.

    VálaszTörlés
  78. Bocs a téves megszólításért Dániel...,elbambultam...:-)

    Az elmélet-gyakorlat,tapasztalat-sikeresség,bizalom/hit-tények kettősségébe nem mennék bele,mert egyrészt oldalakat lehetne erről írni,másrészt meg majd az évek során általad is megtapasztalt tőzsdés anomáliák után majd úgyis észreveszed magadon is,miként változik a szemléleted ilyen ügyekben.

    Egy érdekes chart egy komolyabb esés lehetőségével :
    http://online.wsj.com/article/NA_WSJ_PUB:SB10001424052748704111704575354932805057578.html

    VálaszTörlés

Rendszeres olvasók

Alakzatok bar grafikonon

ALAKZATOK AZONOSÍTÁSA

Prechter könyv

Kötvénybaj

Europai válogatás

A Mánia vége

Alapleckék

Magunk döntsünk

Diverzifikáció?

FOREX video

10 piaci tévhit

Mítosz a Fed körül

8 könyvrészlet

Theorist '09. nov.

15 írás ill. video a hitelválságról

Mozgóátlagok

Címkék

200 SMA (3) AAPL (2) adósság (5) Amibroker (2) André Kostolany (1) arany (4) aritmetikus (1) Barack Obama (2) báziscsatorna (4) belső nap (1) Ben Bernanke (1) Birger (1) Bollinger (1) Brikka (1) BUX (6) carry-trade (1) CFD (1) Charles Collins (2) Charles Dow (1) Club EWI (18) Conquer the Crash (2) csorda (4) csordaszellem (5) csúzli (3) DAX (6) defláció (4) depresszió (8) deviza (13) diagonal triangle (6) Dick Diamond (2) divergencia (4) DIX (1) dollárerősödés (12) double key reversal (2) Dow Jones (36) dupla hármas (7) dupla kulcsforduló (3) E-mini future (46) ék (8) Elliott magyarul (7) Elliott Wave Principle (9) Elliott Wave Theorist (9) Elliott-ciklus (18) előfizetés (8) elsődleges trend (12) ending diagonal (10) erősödő dollár (4) EURHUF (1) EURJPY (1) eurozóna (3) EURUSD (30) evening star (1) expanded flat (9) extension (12) extrém ármozgás (1) ezüst (3) FED (8) fej-váll alakzat (8) Fibonacci (33) flash crash (8) flat (17) Forex (6) Fotex (1) földgáz (1) fraktál (11) FTSE (1) Futures Junctures (4) GBPJPY (1) Goldman Sachs (3) Görögország (3) Hang Seng (1) háromszög (20) hatékony piac (2) hope (2) hullám személyiségjegye (11) infláció (1) inside day (1) IOU dollárok (1) Japán (3) Jason Farkas (2) Jeffrey Kennedy (11) jelzálog (2) Kína (3) kollektív hangulat (8) kombináció (10) korrekció (20) könyvajánló (4) kőolaj (1) kötvény (1) külső nap (1) leading diagonal (1) lineáris gondolkodás (3) logaritmikus skála (1) MACD (5) Mandelbrot (1) megnyúlt hullám (2) mérés (6) Minyanville (1) momentum (8) Morgan Stanley (1) mozgóátlag (3) munkaállomás (1) Nasdaq (28) Newsweek (1) NFP (4) Nikkei (2) Nonfarm Payrolls (3) nyersolaj (2) NYSE (4) opció (1) óriás szuperciklus (14) OTP (3) outside day (4) pánik (6) pit noise (1) Ralph Nelson Elliott (8) regular flat (3) remény (4) Robert Prechter (28) RSI (11) Russel (3) short (3) Short Term Update (3) slingshot (4) social mood (5) Socionomics (6) SP500 (107) spirál (2) SPY (55) Steve Nison (1) Stochastic (1) Stocklandyard (2) stop loss (2) szándékos csőd (1) szentiment (1) szignálvonal (1) szójabab (2) tananyag (25) Thomas Bulkowski (1) throw-over (2) tovahaladó háromszög (4) trendcsatorna (22) trendvonal (2) tréningprogram (12) túladott (5) túlvett (5) TWS (1) USD (14) USDCHF (1) valószínűség a tőzsdén (3) Vancouver (3) Venezuela (1) vertical spread (1) vezérlőelv (8) Wyckoff (1) XLE (1) Zaner (4) zigzag (35)