AZ ELLIOTT WAVE INTERNATIONAL AJÁNLÁSÁVAL:

Oldalak

2011. május 11., szerda

A fordulat közelében II.

Az első részben [link] ott hagytuk abba, hogy a részvényindexekkel ellentétben a devizapiacon több érvet sorakoztathatunk fel a hosszabb távú fordulat mellett. Ennek jegyében készítettem az alábbi videoelemzést, ami így egy aktuális mozgó, élő példán mutatja be egy sor vezérlőelv alkalmazását.



Mivel május 4-ét megelőzően a trend stabilnak és tartósnak mutatkozott, ezért a figyelmes hallgató azt látta tőlem, hogy újra és újra próbálom védeni a bullish verziót és nem kizárni a további EURUSD emelkedés lehetőségét, de lépten nyomon ellentétes, tehát az euro szempontjából bearish és a dollár szempontjából bullish konklúzióra jutok. Vagy minimum, amikor a valószínűség mérlegelésére kerül a sor, a dollárerősödés iránya kerül előbbre.

29 megjegyzés:

  1. Igen KS, viszont ne felejtsük a flat korrekció lehetőségét a kettes hullám helyén. Azt ugyanis "szereti" az EURUSD.

    Kétségtelen, hogy mivel hétfőn du. 5 óra magasságában láttunk legutóbb mélypontot, ezért ha valami kettes hullám az esést követően, akkor ez az. Vagy ha nagyon sekély marad (jelenleg 23,6%), akkor paradox módon nem söpörhetjük le az asztalról a B-t sem.

    VálaszTörlés
  2. Károly (is) küzdött ma a technikával itt a blogban, ezért én teszem fel helyette ezt a grafikont:

    VálaszTörlés
  3. A mai Market Vision Intraday Update 14:07 GMT kiadása ugyancsak hozza a fenti értelmezést és a kapcsolódó frissítést.

    http://myelliott.blogspot.com/p/marketvision.html

    VálaszTörlés
  4. Én már nem várok az ajrótól 1,46-ot,szvsz 1,385 ig le,nincs erő benne.A tőzsdék még vitézek,de mivel megvolt a lefelé impulzus korrekciója az sp-t 1300 körülre várom,mint azt eredetileg cimballi is írta.Ez minimum,persze szakadhat tovább is.

    VálaszTörlés
  5. Van igazság benne, meglátjuk. A flat 2-es C hulláma északnak úgy két nap időtartamban változatot ne vegyük le az asztalról még, ha jön, akkor holnap kell jelentkeznie. Abba gondolj bele, hogy az zavarná össze a legtöbb embert; Előbb a későn érkező, rosszul ütemező shortost, majd a vedd-az-esést mozgalom lelkes tagjait.

    VálaszTörlés
  6. Ahogy jobban megnézem a chartot,valószinű gond volt a számozással.A 3 hullám vége volt 1,425 nél,ami egy nem túl szabályos 5 hullámból állhatott.Onnan három hullámban emelkedés,ez volt a 4-es,és este,1,417 kötül az 5 hullám vége.Ma kiderül,hogy az 1,4235 volt e az "A" hullám,"B" 1,4183 és jön e a "C",és milyen magasságra tör.Elméletileg 1,445-ig legalább fel kellene jönnie.Talán majd igy teljesülni fog a nagy 1-es hullám korrekciója is,és a 3-as a célzóna aljától indul majd,nem pedig 1,455-től.Sajnálom,hogy így történt,ebben az utolsó hullámban alig voltam benne. Lehet így,jól látom??
    Vélemények???

    VálaszTörlés
  7. Ezt a teóriát támogatja az ezüst feltételezett ma létrejött dupla alja,valamint az ajró divergenciája 4 óráson.

    VálaszTörlés
  8. nem valami szép, de jobbat nem látok benne

    VálaszTörlés
  9. a jobb oldali az egy régebbi elképzelés (nem értem miért jelent meg)

    VálaszTörlés
  10. Lassan talán beindul az ajró.Reménykedjünk...
    Közben nézegettem az sp-t is. Ha ma elindul felfelé,akkor benne marad egy ékben,aminek mélypontja az atom pánik.Ugy szemre kb 1 hónap múlva ér össze az ék két szára 1405 körül.

    VálaszTörlés
  11. Üdv. Cimballi!

    1) nagyon jó ötlet volt ez a videós elemzés, tudom sok időbe kerülhet, de kérlek, ha van időd tegyél még fel, a téma számomra nem fontos, lehet deviza, index, részvény, a magyarázat, az ok-okozat viszony és a gondolkodás módod, ami elsősorban érdekel.

    2) a leírtak alapján én azt értem, hogy kész a szerkezet a fodulatra, tudom a részvénypiacok késésben vannak, de SP-ben szvsz ez csak a minor 4, ha a trendet jól lövöm be és hiányzik a teljes szerkezethez egy ötödik hullám, jó látom, vagy félreértelmezek valamit?

    Köszi:
    ad

    VálaszTörlés
  12. Lassan talán beindul az ajró.Reménykedjünk...
    Közben nézegettem az sp-t is. Ha ma elindul felfelé,akkor benne marad egy ékben,aminek mélypontja az atom pánik.Ugy szemre kb 1 hónap múlva ér össze az ék két szára 1405 körül.

    VálaszTörlés
  13. Ezt a teóriát támogatja az ezüst feltételezett ma létrejött dupla alja,valamint az ajró divergenciája 4 óráson.

    VálaszTörlés
  14. Ad, meglepően gyorsan megvan a videó, gyorsabb, mint az írás, ha már egyszer beállítottál, összehangoltál mindent. Úgy értem, pl. a legelső változatnál a hang úgy három mp. késésben volt, még itt, amit feltettem is van egy másodperc késés. Ugyanígy kell foglalkozni tömörítési kérdésekkel, képminőséggel, meg hasonlókkal. Ezekkel már nagyjából rendben vagyok, úgyhogy lehet(ne), de most a tréning lesz az első, ezért egy kicsit visszaveszek az aktivitásomból.

    2) A S&P Minor 4-et nem lehet kizárni teljesen, de inkább Minute [iv], Minor 5 záróhullámon belül. Azaz a 232. hullám a komplett szerkezet 233-as várható vége előtt. A 232-es holnap befejeződhet. 2,4 nap volt a 2009-es minimumról eddig egy átlagos Minute hullám, tehát ennyi kellhet a 233-asnak. Ha jó a következtetetésünk, akkor a jövő héten meglátjuk a részvénypiac csúcsát és a szuperóriás medve visszatérését.

    Van alternatív ötletem, de hagyjuk meg arra az esetre, ha szükségünk lesz rá. Holnap, amíg 1.326 felett a piac, addig a bika az úr.

    VálaszTörlés
  15. Aha, a félelem a fejekben már mutatja magát.  A hétvége előtt ismét sokan feladogatják a pozícióikat (messze nincs még pánik, vagy tömeges beleadás). Ugyanez volt múlt héten pénteken is; érdemes ránézni a május 6-i kereskedés grafikonjára az indexekben és összevetni a mai nappal.

    VálaszTörlés
  16. Háááát nem'tom,csak naggyon gyenge az ajró,nem akar jönni az a 2 hullám sehogyan sem (egyenlőre) 1,44 fölé .Bár lehet úgy is ?? számozni,hogy az a pénteki 1,433 -ra történő 3 hullámból álló emelkedés volt az "A" pont,az 1,406 a "B" pont és ebből jönne a "C" pont 1,45-re?Most hihetetlennek tűnik.Mindenesetre némi RSI divergencia és sűrűsödő támaszok 1,406-1,402 talán meg tudják valósítani azzal eggyütt,hogy amennyiben jól értettem,akkor Cimballi még 1 felfelé?? kört vár a tőzsdéktől úgy  kb. szerdáig bezárólag.  Jól értettem Cimballi? Vagy szerinted rossz a számozásom és már elindult a harmadik hullám az ajróban pénteken?

    VálaszTörlés
  17.  nem értem mindig felfele várjátok már három éve menetelnek ,minden túl van húzva és ha van egy beleadás ,már egyből vissza várjátok a csúcsra .

    VálaszTörlés
  18. Nem lehet ötig elszámolni a március 16-i index mélypontról, azaz egy kis lökés még hiányzik az SPX struktúrából. Már egy 1.36x is megtenné, új csúcs sem kellene (feltétlen). Ha az megvan, akkor nekieshet a piac akár a 2009-es mélypontoknak is.

    Nem többről van szó, mint hogy még ha 26 hónapja is tart a rally, attól még lehet hátra lehet belőle az egész folyamat 1-2%-a. Vagy kell valami fogódzó, bizonyíték a fordulóról, az impulzív esésről és akkor beleadok. Addig viszont lásd a fenti bejegyzés I. részét.

    VálaszTörlés
  19. A nyersanyagok piacán akkora a technikai pusztítás, hogy onnan nehezen elképzelhető a visszaút, ezért a dollár további erősödése felé igyekszem billenteni az értelmezési lehetőségeket.

    A kérdés pedig jogos, hol a második hullám?

    A hétfő-szerda szakasz 1,4423-ra időtartamban kicsit kevés, pontban (%)-ban pedig nagyon kevés. Azaz legfeljebb B lehetne, de amint mondtam, ennél inkább valami bearish megközelítés lenne a jobb.

    Javaslatom ezért, hogy még mindig az első hullámban vagyunk. Azon belül szerdán 4423-ról indult az ötödik alhullám amiből már csak az ötödik hiányzik, tehát jön még egy újabb minimum hétfőn reggel és legkésőbb héfőn délután már az erőteljes (1,4940 óta legerősebb) felpattanást látjuk majd elrugaszkodni éppen csak 1,4050-30 körüli szintről.

    VálaszTörlés
  20. Cimballi,
    A 232-es minute értelmezésed alapján az alábbi kérdéseim merültek fel
    1. Mi történt a 89-es és a 144-es minute szinteknél a 2009 márciusi
    mélypont óta
    2. A 2002-2007 es emelkedés - alias B hullám is mutat
    hasonló Fibonacci minute szinteket?
    3. Ha a 233-as minute szinten is tovább megy a trend akkor
    nyitva az út 377 es szintig vagy közben is elakadhat az emelkedés?

    Amúgy nagyon érdekes az észrevételed mert sok hedge fund november 30-al
    Zárja a pénzügyi évet - azaz május 31 el van a féléves és a Q2 zárás is , miért ne tetőzhetne pont a héten a piac

    VálaszTörlés
  21. Nupagagyi, a 89. az áprilisi csúcs volt 2010-ben. Mivel a két korrekció, amit azt megelőzően láttunk, nem mutatta a váltakozás elvét, ráadásul nehezen volt beszámozható az egész szerkezet, nem volt benne egy jófajta harmadik hullám, ezért ott felfelé tripla zigzag korrekcióban és eggyel alacsonyabb trendszintben gondolkodva 65 hullámnak számoztam és késznek véltem a szerkezetet.

    Egyébként a mai napig a fülemben van a bogár, hogy Prechteréknek igaza volt és az ott tényleg egy tripla zigzag, azért volt ilyen nehéz számozni. Ebben az esetben "csak" a trendszint vonatkozásában számították el magukat, mert nem Primary az emelkedő korrekció, hanem magasabb rendű. Ha így lenne, akkor a júliusi mélypontról indult újabb szakasz a másik tripla zigzag. Ez persze ebben a pillanatban nem több, mint filozofálgatás a 3)-as kérdésedre.

    2)-es: természetesen, kellene neki

    A héten tetőzés érdekes kérdés, elvileg a jövő héten, illetve az azt követő 2 hétben ér véget az uralkodó 14-16 hetes ciklus. Tehát a ciklusok elmélete nagyjából egyszerre jelez most Elliottal. Persze, hogy mit jelent a ciklus vége az a nagy kérdés; jelentheti azt is, hogy egy hétre, vagy kettőre begyorsul az esés és épp a ciklus végével indul egy újabb emelkedő szakasz.
    Ismét hangsúlyozom, csak hangosan gondolkodom, ez nem "elemzés".

    A kérdésedre válaszoltam? (nem vagyok benne biztos, hogy nem értettem félre)

    VálaszTörlés
  22. Hello Cimballi,
    Köszönöm a válaszod már csak az maradt sötét folt hogy mi történ az elmúlt bő két éves rally 144-es minute szintjén
    A 2002-2007 es B hullám belső szerkezete annyira nem lényeges hiszen az már történelem- nem oszt nem szoroz
    Nagy figyelemmel várom a 233 as minute szint befejeztét és az azt követő eseményeket
    Sok minden csilingel - sell on may go away
    Nupagagyi

    VálaszTörlés
  23. Kedves cimballi!
    Mi a szitu most az p-nél,hiszen letörte az 1330at,sőt az általad említett1326-ot is.Lehet,hogy hiába várunk arra  a meredek utolsó hullámra? Késhet ennyit? Ha jól értettem,akkor eredetileg szerdán már be kellett volna fejeznie azt,amibe eddig még bele sem kezdett. Tehát? Elmaradhat az 5 hullám?

    VálaszTörlés
  24. Ki kell jönnöm a tartalék számozással, nincs mese. Addig is előzetesen: április 4-8-án léptünk a 2010 júliusától indult emelkedés negyedik hullámába. Tehát még hátrébb vagyunk, mint gondoltam.

    VálaszTörlés
  25. Akkor viszont alaposan be kellene nézni 1300 alá ahhoz,hogy értelmezhető 4 hullám legyen. Valami szvsz nem jó megint.Aztn hiszem,hagyom a számolgatást a csodába,marad a mostanában bevált módszer: bol tetőnél,párosulva magas RSI-vel short.Én úgy látom,hogy a lendület már régen elfogyott,szvsz benn van a csúcs,a duplatető kiépitése esetleg még lehetséges.....

    VálaszTörlés
  26. Csak türelem kell, előbb-utóbb majd elődugja a fejét a piac. A duplatető innen egyébként egy szélesedő ending diagonal-t adna ki, az is jó. Sőt kifejezetten jó lenne a mai csúcs után.

    Vigyázz, az általad vázolt indikátorkombináció impulzív mozgásoknál káros az egészségre. RSI 70 felett azt jelenti, hogy még nem volt elég az emelkedés, ha jön is korrektív pihenő, akkor is folyt.köv. azonos irányba.

    VálaszTörlés
  27. Kedves Cimballi!
    Tegnap végigolvastam a blogot, mert egyre jobban foglalkoztat a hullámelmélet és tettem egy egyelőre kétes értékű megfigyelést amivel kapcsolatban a véleményedet kérem.
    Az alapfelvetés az, hogy egy szélesedő alakzat (ahol minden csúcs magasabb az előzőnél és minden mélypont is mélyebb) csak és kizárólag korrekció lehet, mivel ellenkező esetben sérülne a három törvény valamelyike. A korrekciós alakzatot azonban mindig egy impulse(irányú) hullám előzi meg, azaz ez azt jelentené, hogy az ár ugyanabba az irányba előbb-utóbb el kell, hogy hagyja az alakzatot, amelyikben belépett (tehát ha emelkedő trendben alakul ki ilyen alakzat, akkor az ár utána tovább emelkedik, csökkenő trendben pedig tovább csökken), ellenkező esetben vagy Elliott elmélete nem igaz, vagy a korrekció nem ért még véget.
    Ez most akkor így van, vagy nincs?
    Válaszodat előre is köszönöm!

    VálaszTörlés
  28. Az egész blogot? Elliottról elegendő a "TUDÁSBÁZIS" aloldal gyűjteménye.

    A kérdésből látszik, hogy komolyan foglalkoztat a téma.
    Két FUNKCIÓJÚ szélesedő alakzatcsoport létezik: korrektív és trendmozgató.
    Mindjárt látod majd a leírásból, hogy ezek alakjukat tekintve is különböznek.

    A korrektív alakzatra példa a szélesedő háromszög. A háromszög állhat 4. hullám helyén, B pozícióban, vagy X hullám helyén. Vegyük az utóbbit, mert akkor szemléletesebb.
    Ha X helyén áll, akkor evidens, hogy másik hármas szerkezetű, tehát korrektív alakzat (pl. flat), vagyis éppen nem impulzus előzte meg. A háromszögből a kilépés a folyamatban lévő korrekció irányában lesz, a belépéssel ellentétes oldalon, azaz az X-nél eggyel magasabb rendű trenddel szemben.

    A klasszikus TA azt mondaná, trenderősítő alakzatot láttunk.

    Trendmozgató alakzatra lehet példa, amikor egy impulzus végén, az ötödik hullám helyén szélesedő záró diagonal alakul ki. Amolyan szélesedő ék.

    Éppen aktuális a kérdés, ugyanis az SPX-nél március 16-ról gyanús, hogy egy ilyen van kialakulóban; eddig négy hullámon lehetünk túl, a negyedik hosszabb (mélyebb) mint a második, az első felfelé tartó és a negyedik (délnek korrigáló) hullám között átfedés van, mindkét korrekció éles, tehát nem váltakoznak. Ez expanding ending diagonalra utal. Ha ez lesz a végső diagnózis, akkor a szélesedő alakzat végén, vége lesz a trendnek is és nagy esés következik, azaz a belépéssel ellentétes irányba lesz a kilépés. Emelkedő záró alakzatból esés.

    A klasszikus TA azt mondaná, trendfordító alakzatot láttunk, de csak utólag tudja kijelenteni róla. Ezzel szemben egy elliottos előre az alakzat fejlődése közben, a belső szerkezet alapján megmondja, mi lesz a kimenet.

    Magam egyébként a szélesedő trendmozgató alakzatok rajzolgatását a végsőkig igyekszem elkerülni, mert általában valami más turpisság van a dologban. Ezért nem fecsegek sokat pl. erről az S&P lehetőségről itt a blogban.

    A júniusi tréningre van még két hely, ha úgy látod jónak, küldd el a jelentkezésed.

    VálaszTörlés

Rendszeres olvasók

Alakzatok bar grafikonon

ALAKZATOK AZONOSÍTÁSA

Prechter könyv

Kötvénybaj

Europai válogatás

A Mánia vége

Alapleckék

Magunk döntsünk

Diverzifikáció?

FOREX video

10 piaci tévhit

Mítosz a Fed körül

8 könyvrészlet

Theorist '09. nov.

15 írás ill. video a hitelválságról

Mozgóátlagok

Címkék

200 SMA (3) AAPL (2) adósság (5) Amibroker (2) André Kostolany (1) arany (4) aritmetikus (1) Barack Obama (2) báziscsatorna (4) belső nap (1) Ben Bernanke (1) Birger (1) Bollinger (1) Brikka (1) BUX (6) carry-trade (1) CFD (1) Charles Collins (2) Charles Dow (1) Club EWI (18) Conquer the Crash (2) csorda (4) csordaszellem (5) csúzli (3) DAX (6) defláció (4) depresszió (8) deviza (13) diagonal triangle (6) Dick Diamond (2) divergencia (4) DIX (1) dollárerősödés (12) double key reversal (2) Dow Jones (36) dupla hármas (7) dupla kulcsforduló (3) E-mini future (46) ék (8) Elliott magyarul (7) Elliott Wave Principle (9) Elliott Wave Theorist (9) Elliott-ciklus (18) előfizetés (8) elsődleges trend (12) ending diagonal (10) erősödő dollár (4) EURHUF (1) EURJPY (1) eurozóna (3) EURUSD (30) evening star (1) expanded flat (9) extension (12) extrém ármozgás (1) ezüst (3) FED (8) fej-váll alakzat (8) Fibonacci (33) flash crash (8) flat (17) Forex (6) Fotex (1) földgáz (1) fraktál (11) FTSE (1) Futures Junctures (4) GBPJPY (1) Goldman Sachs (3) Görögország (3) Hang Seng (1) háromszög (20) hatékony piac (2) hope (2) hullám személyiségjegye (11) infláció (1) inside day (1) IOU dollárok (1) Japán (3) Jason Farkas (2) Jeffrey Kennedy (11) jelzálog (2) Kína (3) kollektív hangulat (8) kombináció (10) korrekció (20) könyvajánló (4) kőolaj (1) kötvény (1) külső nap (1) leading diagonal (1) lineáris gondolkodás (3) logaritmikus skála (1) MACD (5) Mandelbrot (1) megnyúlt hullám (2) mérés (6) Minyanville (1) momentum (8) Morgan Stanley (1) mozgóátlag (3) munkaállomás (1) Nasdaq (28) Newsweek (1) NFP (4) Nikkei (2) Nonfarm Payrolls (3) nyersolaj (2) NYSE (4) opció (1) óriás szuperciklus (14) OTP (3) outside day (4) pánik (6) pit noise (1) Ralph Nelson Elliott (8) regular flat (3) remény (4) Robert Prechter (28) RSI (11) Russel (3) short (3) Short Term Update (3) slingshot (4) social mood (5) Socionomics (6) SP500 (107) spirál (2) SPY (55) Steve Nison (1) Stochastic (1) Stocklandyard (2) stop loss (2) szándékos csőd (1) szentiment (1) szignálvonal (1) szójabab (2) tananyag (25) Thomas Bulkowski (1) throw-over (2) tovahaladó háromszög (4) trendcsatorna (22) trendvonal (2) tréningprogram (12) túladott (5) túlvett (5) TWS (1) USD (14) USDCHF (1) valószínűség a tőzsdén (3) Vancouver (3) Venezuela (1) vertical spread (1) vezérlőelv (8) Wyckoff (1) XLE (1) Zaner (4) zigzag (35)