AZ ELLIOTT WAVE INTERNATIONAL AJÁNLÁSÁVAL:

Oldalak

2011. július 27., szerda

Augusztus 22.

Az elmúlt év nyarától felfelé tartó (C)-nek, vagy [C]-nek tartott emelkedő szakasz időtartama a kereskedési napok számát tekintve augusztus 22-én lesz egyenlő a 2009 márciusáról felfelé tartó első nagy emelkedéssel, vagyis (A), vagy inkább [A] hullámmal. Úgy tűnik, az [A] = [C] zigzag jellemvonás pontban nem tud megvalósulni, nincs elég erő a piacban, ezért inkább időbeli hasonlóság jöhet létre. Tökéletes 100%-os arányt ne várjunk; ez nem svájci óra, ha +/- 2 hétre teljesül az még teljesen rendben van. Ekkora elmozdulást és ilyen hosszú intervallumot átfogó szakaszoknál az augusztus 8 - szeptember 6. időszakra fellazított célzónában érdemes gondolkodni.


Az ábrában nincs semmi új, ezt az átfogó képet rajzolgatom már 9 hónapja, itt legutóbb két bejegyzéssel ezelőtt: JUL8 SPX heti.

Az árfolyam és a jelölések szempontjából a múltkori elsődleges értelmezésből egyenesen következik az alábbi, mostanára igen agresszív számozás. Azért agresszív, mert nagyon azonnali kitörés kellene neki - bejegyzések közötti hozzászólásomban már keddet szerettem volna látni, de egy nap gyengélkedés még talán elmegy nála.


Mindazonáltal érdemes valami olyan alternatívát tartani kéznél, aminek egyrészt 1-3 nap további esés jobban belefér, másrészt június 23-i lokális minimumnál nem kell csonka jelölést alkalmazni. Van ilyen, méghozzá a nagy háromszög (4)-es értelmezés az alábbiak szerint:


Célára majdnem ugyanaz mint a korábbi, épp csak egy hajszálnyit terjesztem ki az ideális zónát észak felé: 1.376-1.389 Érdekessége, hogy ha a szürke legfelső ábra (1)-es hullámának időtartamát hozzáadom július 18-hoz, akkor milyen dátum jön ki? Augusztus 22.

A kritikus szintről még egy szót: E hét pénteken kb. 1.288-nál jár majd a régóta emlegetett csatorna alja, egy heti záró ezen szint alá lenne végzetes a további emelkedés szempontjából.

63 megjegyzés:

  1. Ezt a cikket most nagyon jó volt olvasni, szinte szóról szóra ez az elképzelés van/volt a fejmebe, nagyon sajnálom, hogynem bloggoltam ki :O) Gratulálok hozzá!

    Ami miatt nem tettem meg és meg is akartam kérdezni, mi lehet az első ábrán (2)-(3) pont között meredek szakasz közepén lévő korrekció, ezt valahogy nem tudom értelmezni, 3. megnyúlt hullám 3.4. alhulláma? Ha igen, akkor, hol az 1-2 alhullám?

    Köszi!

    ad

    VálaszTörlés
  2. Szia Ad, a nagy hármas kis kettes hulláma és feljebb megtalálod a négyesét. Tehát mondjuk, 2 of (3) az a középső szünet.

    Közben annyi, hogy a bejegyzésben első helyen szereplő (fehér) értelmezésnek lőttek, maradt a háromszöges társa. Örülök, hogy nem kell olyan számozást vezetni, amiben csonka hullám van, de ez a háromszög sem megnyugtató, mert kezdem túl nagynak érezni. Olyan, mintha nem a (2)-es hullámmal lenne egy trendszinten, hanem a 2010 április - június [B] hullámmal. Bár a háromszögek feltűnően nagyok néha, ezért (még) nem szólok semmit.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon kellene az adósságküszöb megemeléséről szóló megállapodás az éjszaka folyamán.

    VálaszTörlés
  4. Miért "kellene"?! Hogy beigazolva legyen a számításod?! Majd a piac eldönti, merre akar menni, egyelőre nagyon úgy néz ki, tojik a 1376-1389-s számaidra.. nem beszélve az 1400 felettiekről..

    VálaszTörlés
  5. Ahhoz, hogy ne legyen veszélyben a kritikus szint és ahhoz, hogy a fenti szcenárió elkerülje a kukát. Overnight (napon túlra) nem vagyok pozícióban, tehát azt tesz a piac és a politika amit akar. Meg máskor is.

    Épp azok kedvéért írok le ilyesmit, akik körmükszakadtáig ragaszkodnak egy elképzeléshez, egy értelmezéshez, hogy vigyázat, ugyan ez tűnik most valószínűnek, de tessék nézni ott a határa, addig az egzakt pontig tűnik jónak.

    VálaszTörlés
  6. Szerintem idén szép szétterülési szakaszban van
    Én nem szeretném ha száguldana felfele mint a veszett macska, de lefele is várom, hogy igenis működjenek a támaszok.
    Szóval inkább vízszintes vonalak húznék mint esőket, vagy emelkedőket.
    Horgász

    VálaszTörlés
  7. Szia Horgász, valóban a legnagyobb megálló időben - FEB 18. óta tart, ami 5 hónap. Az időközben elért új high (május) biztosan 3 hullám, tehát a nagy oldalazó alakzat része.

    Előtte az emelkedés hosszú, meredek és monoton, ha egyszer ebből a háromszög befejeződik (talán már be is fejeződött), akkor kisebb szögben emelkedés lenne logikus, illetve ha nem lenne olyan "egyszerűnek látszó", mint ami 2010. szeptember - 2011. február volt.

    Érdemes vetni egy pillantást a mai (félkész) gyertya hatására az RSI-n (napos tf, 14-es periódus). Ha már nem jön szignifikáns alj a mai alatt és kitart a július 18-i minimum 1295,93-nál, akkor a momentumon bullish a csúzli és egyértelmű, hogy hiányzik egy hullám felfelé. Ott van a mondatomban a "ha" szó, mert ez még korántsem lefutott ügy. Értelme lenne, hiszen ez az USA csőddel fenyegetés kiváló bullish szentimentcsapda lehet.

    Ezért fontos vízszintes vonal a homokban 1.296 a potenciális csúzli miatt, illetve 1.249 a háromszög struktúrája miatt. Ha nem Elliott-i szempontból nézzük, akkor persze vannak más köztes, vízszintes támaszok is, de korántsem olyan fontosak. Én továbbra is követem ezért az emelkedő trendcsatorna alját, amíg az 1.296 fölé nem kerül, utána valóban váltok vízszintes támasz megfigyelésre. Mondjuk kb. augusztus 2-től. Fair enough?

    VálaszTörlés
  8. Szia!
    Teljesen világos amit írsz. De most inkább egyfajta hír, hírvárás, lelki piacot látok, ami nyilván nem fog sokáig fent maradni. USÁ-ban csak lesz valami, a gyorsjelentések is lecsengenek 2 hét múlva.
    Nyilván ezek után kezdődhet el majd egy egyfajta trendmozgás ebből a volatilis csapkodásból.
    Mert hetesen nézne sehol most nem látok semmit csak le fel sávozást.
    Horgász.

    VálaszTörlés
  9. Igen, hasonlóan látom és csak annyit tennék hozzá, hogy feltűnő, a jelentés szezonnak mennyire nincs felhajtóereje.

    VálaszTörlés
  10. Ez a vonalka (1285 körül) ma elesik..

    totem..

    VálaszTörlés
  11. 1260 az a vonalka szerintem
    De ma mintha koppant volna, nem sok tér van lefele amennyiben emelkedésről beszélünk majd
    Obi ma beszél a tévében
    Horgász

    VálaszTörlés
  12. a 2009 márciusától tartó emelkedő trend vonalkájáról beszélek.. persze tudom, te inkább vízszinteseket nézel.. obi-t lehet itt nézni: http://www.whitehouse.gov/live/president-obama-speaks-status-debt-ceiling-negotiations

    totem

    VálaszTörlés
  13. Sziasztok, tehát ez egy öreg, 30 hónapos struktúra, ezért az én emelkedő trendvonalamnak heti záró kell 1287-88 alá. Ma péntek van, tehát ezt kellene megúszni.

    Jelenleg a két nagyobb eső szakasz kb. egyenlő hosszú (korrektív tulajdonság) a teljes szerkezet belseje teljesnek számozható. Egyetlen dolog kell: egy éles forduló északnak és akkor hiába az 1.283-as minimum, ez csupán egy utolsó sikeres teszt volt a trendvonalra.

    Azért utolsó, mert többet talán már nem bírna ki.

    VálaszTörlés
  14. http://1.bp.blogspot.com/-ezHpr1TOaug/TjHBeTp_vkI/AAAAAAAAJl0/mOEnBpLbpTU/s1600/spx30%2527.png
    Horgász

    VálaszTörlés
  15. Igen, Horgász ez látszik megvalósulni.
    A szentimentet rendesen túlhúzta délnek az amerikai kutyakomédia.

    VálaszTörlés
  16. Szia Cimbi!
    Azért a háromszögből van még hely lefele:
    http://1.bp.blogspot.com/-jPwHNUUO0EU/TjMX8rSk_UI/AAAAAAAAJmM/Z7ipGCikvzc/s1600/spxdaily.png

    A "végső" táaszig. Ahogy látom a hetes MACD is újra lefordult, tehát nem sok idő van hátra hogy javítson.

    Ráadásul ilyen USA GDP adatok mellett, hát nesze neked QE1-2 ĐĐ
    Megint a recesszió réme fenyegeti szerte a világban.

    Horgász

    VálaszTörlés
  17. Van erre pro és kontra: elviekben a hsz legalább egy hulláma 62%-a a megelőző, de azonos irányban haladó hullámnak. Eddig ez nem volt, tehát itt az E igazán megtehetné, hogy arányos C-hez viszonyítva. A háromszög korrekciós szintjei 70,4-84,1% között vannak (ismét "csak" vezérlőelv), ami nem sok teret enged.

    Ugyanakkor most még elfér kicsit mélyebb alj, mert a jövő hét kritikus szintje az én értelmezésemben már felkerül 1.290 fölé, de heti záróban, mert ekkora alakzathoz minimum heti zárópecsét kell.

    VálaszTörlés
  18. "Nagyon kellene az adósságküszöb megemeléséről szóló megállapodás az éjszaka folyamán."

    pár nap és meglett... snp 1283.. :)

    totem.

    VálaszTörlés
  19. Sziasztok!


    Gyönyörű ez a hullámelmélet:)

    SP500-ban a háromszög e hulláma végül is egy szép minden tekintetben arányos dupla zig-zag lett.

    Elvileg el is indultunk 3 hullámmal fel.

    A trendcsatornának is csak alászúrt.

    Azért ez a dupla zig-zag igen tréfás volt a szépsége mellett.

    Kedves Cimballi továbbra is köszönöm a tanítást!

    Tisztelettel
    HJani1981

    VálaszTörlés
  20. Sziasztok!

    EURCHF-re valaki tudna készíteni egy rövidebb meg egy hosszabb Elliottos számozást?

    Előre is köszönöm!

    Balolah

    VálaszTörlés
  21. Sziasztok!
    Nagyon kéne az a fel most már. Él még ez az elemzés v. el kell vetni?

    VálaszTörlés
  22. én is keresem cimbi 1400 feletti célárát (de legalább az 1376-t) a charton de nem találom sehol, csak ilyen értékeket látok, hogy 1249 meg hasonló.. :PPPP szép kis fordított fej váll let naposon, innen lesz még egy gyönyörű esés.. nah persze 1250-n még megpattanhat kicsit, de egyre haloványabb a remény rá.. ha igen, az sem lesz pár napnál hosszabb... durva beleadások voltak..

    totem

    VálaszTörlés
  23. Kritikus szintek estek el a napos záróval, vagyis ebből sem lesz impulzus felfelé, mint ahogyan a 2009 márciusáról induló első szakasznál is csak ímmel-ámmal mondtuk, "ám legyen impulzus". Ott hiányzott a harmadik hullám, itt pedig az ötödik nem jött, tehát mindkét nagy emelkedő szakasz korrektív szerkezetű lehet. Emlékeztetőül, közéjük ékelődik a flash crash napról elhíresült "akármi" délnek.

    Kivárom a holnapot és rajzolok, valószínűleg egy 2009 márciusáról induló dupla, vagy tripla zigzag alakzatot. Ezt nem tudom most eldönteni, hogy melyiket. Duplát, vagy triplát? Egyelőre arra hajlok, hogy tripla, amiből még egy jelentős ág hiányzik felfelé, de ezzel az értelmezéssel az a probléma, hogy erőlteti a bullish irányt egy egyelőre tisztán bear piacon és ha nem igaz, akkor túlságosan sokat enged elmenni a lefelé tartó trendből, mire kiderül róla, hogy nem jó.

    A rövid táv napon belül kiválóan kereskedhető, de a tágabb kép pontosításához még egy kis adatra lesz szükség.

    VálaszTörlés
  24. Kritikus szintek estek el a napos záróval, vagyis ebből sem lesz impulzus felfelé, mint ahogyan a 2009 márciusáról induló első szakasznál is csak ímmel-ámmal mondtuk, "ám legyen impulzus". Ott hiányzott a harmadik hullám, itt pedig az ötödik nem jött, tehát mindkét nagy emelkedő szakasz korrektív szerkezetű lehet. Emlékeztetőül, közéjük ékelődik a flash crash napról elhíresült "akármi" délnek.

    Kivárom a holnapot és rajzolok, valószínűleg egy 2009 márciusáról induló dupla, vagy tripla zigzag alakzatot. Ezt nem tudom most eldönteni, hogy melyiket. Duplát, vagy triplát? Egyelőre arra hajlok, hogy tripla, amiből még egy jelentős ág hiányzik felfelé, de ezzel az értelmezéssel az a probléma, hogy erőlteti a bullish irányt egy egyelőre tisztán bear piacon és ha nem igaz, akkor túlságosan sokat enged elmenni a lefelé tartó trendből, mire kiderül róla, hogy nem jó.

    A rövid táv napon belül kiválóan kereskedhető, de a tágabb kép pontosításához még egy kis adatra lesz szükség.

    VálaszTörlés
  25. A zember aki sosem téved...

    VálaszTörlés
  26. "Kivárom a holnapot és rajzolok, valószínűleg egy 2009 márciusáról induló dupla, vagy tripla zigzag alakzatot."

    Rajzolok, nem jön be, aztán újra rajzolok, az sem jön be, utána megint rajzolok.....

    Jó játék...:-DDDDDDD

    VálaszTörlés
  27. Hát ez tényleg nem jön be, egyelőre letörtük a 2009-es emelkedőt, tető kezd fent kialakulni, 1250es nyakvonallal fej-vállak alakzat alapján, valamint a 200napos mozgóátlagok is törnek, mozgóátlagok pedig bőven lefele kanyarodtak 200as alatt.
    Én csak most néztem meg az oldalt, mert Portfolion nagyon próbálják szakszerűen nyomni az elliott elméletet, és nem értetettem a számozást, de gondoltam az agy Te lehetsz, így ide néztem, de látom már miért várnak 1400as célárakat.

    Nem jönnek be sokszor az elképzelések, nekem is sokszor van ilyen, ilyen az elemzés. Kérdés mit szólnak a követők.

    Elliotton felül más dolgok is léteznek, ami ellen elliott hullám elmélete sem tud védekezni.

    Én az 1250es szintre figyelek, de kizárolag a hármas csúcs, hármas tető miatt. Ránézésre le kell törnie, és jöhetz a Bear Market.

    Hathor

    VálaszTörlés
  28. Én el tudom képzelni az 1500-1600-t is sp-ben.Igaz,hogy most nem jól fest a chart,de nekem ez az egész így nem kerek.Tripla zig-zag tűnik nekem a legvalószínübbnek most.Ha trendforduló lenne,nem gondolom,hogy ilyen erős tudna maradni az eur-usd!!Valószínűbbnek gondolom,hogy most x hullámot csinálunk és még van egy kör felfelé,a befejező Z.Lehet,hogy az eur-usd,relatív erős fémek már a QE3-at árazzák??!!

    VálaszTörlés
  29. Ha igazam lesz eur-usd felmehet akár 1.6 közelébe is,ami egy nagy flat korrekció B hullámának a vége lesz és onnan indul le a mélybe.

    VálaszTörlés
  30. S&P 2009-ről kiindulva a három lehetőség:

    - szimpla zigzag 5-3-5 szerint, vége volt az emelkedésnek itt, egészen közel július 21-én, ebben az esetben viszont az utolsó ötös csonkasága zavaró, de nem kizárható. Ha elfogadjuk, akkor a Nagy Kaszás jött vissza a részvénypiacokért.

    - Dupla zigzag 5-3-5-3-5-3-5 a másik felfelé komplett lehetőség szerint május 2-án 7 db felfelé tartó hullám után ért véget az emelkedés, de felmerül a kérdés hogy a májusi esés miként lesz ötös szerkezetű. Engem ez jobban zavar, mint az előző verzió csonka zárása.

    - tripla zigzag, 5-3-5-3-5-3-5-3 lesz egy-két napon belül készen és még jön egy 5-3-5 felfelé, ha ez a mostani komplex alakzat befejeződik. Így a korábbi célárak is túl rövidek, akár 1.500 alá is eljuthat az S&P, ha itt kitombolta magát a medve - ezt árazza a devizapiac, illetve ehhez hasonlatosban gondolkodik itt Kisbandi. Ebben a szcenárióban kivesszük a márciusi low-t és indulunk is tovább fel.

    Ez a három variáció van, tessék választani.

    VálaszTörlés
  31. Egyébként lehet hosszászólni, mindennek örülök, de a "beszólásokból" nekem az jön le, hogy vannak, akik szokásosan nem értik a játék lényegét és az előrejelzés információtartalmát, illetve a trade setup, incl. kockázat menedzsment és az előrejelzés közötti különbséget. Gondolom az iménti hozzászólásomnak az lesz az értelmezése, hogy hát most meg akkor Cimballi jól megmondta, hogy mehetünk tovább le, de ha nem, akkor fel.
    Már várom.

    Elég egyértelműen fogalmaztam mindig, hogy a kilátások több hónapra, illetve évekre előretekintve bearish irányba mutatnak, a rövid távú (napos alapján készült néhány hétre előremutató) bullish értelmezésem az 1.376-tól felfelé célárakkal mindaddig jó (volt), amíg az ugyancsak PONTOSAN meghatározott kritikus támasz el nem esett. Még nincs meg a heti záró, de péntekig 1.292 fölé kellene ahhoz emelkedni, hogy a csatorna alja ne essen el. Ez pedig nem fog menni, ezért kell lezárni az eddigi rövid távú ötleteket és valami másik változat után nézni. A hosszú táv marad, a rövid változik.

    VálaszTörlés
  32. Szia Cimballi!

    Szerinted a háromszög értelmezést el kell vetni?
    Prechter szerint az e hullám gyakran túlcsordul, azaz törheti átmenetileg a trendcsatornát, talán ezt látjuk most is. Vagy ez csak ED esetében igaz?

    Köszi!

    VálaszTörlés
  33. Óriási forgalommal fordultak ma északnak a vezető indexek.Ad hsz-nek már vége,mert az a-c trendvonalon futhat túl az e pont,de ha c alá megy,az már nem hsz.

    VálaszTörlés
  34. Szia Kisbandi!

    Naposon ez max egy spike. Nem vitatkozni akarok csak jobban megérteni, ha valamit nem jól értelmezek. A végszót úgyis a piac fogja kimondani, holnap vagy pénteken záróban.

    Megtörtént, múltbeli, hiteles számozás:
    Dow- Jones Industrials 1960-1977 között 4. hullám egy háromszög (reverse symentrical - bull market) E végpontja C alatt volt, annak ellenére is, hogy C esetében volt egy méretesebb leszúrás. Igaz csatorna törés nem valósult meg.

    Spike esetében is tartod a fent leírtakat? Köszi!

    VálaszTörlés
  35. Jogos lenne a dilemma, és pontos Kisbandi válasza, de nem a márciusi, hanem a júniusi low fontos háromszög szempontból. Ott van a C minimuma.

    De beszéljük ki és ugorjunk egyet vissza az 1930-as évekre, amikor Elliott fejlesztette az elméletét. Nem volt bar chart, hanem a zárókat összesítették, tehát olyan mintha ma vonalgrafikonokat figyelnénk. Akkor pedig, ha a márciusi minimumban gondolkodunk, vegyük észre, záró nem volt a márciusi mélypont alatt. Igaz, akkor már márciusban is a zárót illene nézni, amitől 1.256,88-at kell összevetni a tegnapi 1.254,03-as záróval, tehát kivitte a feltételes háromszög A pontját is, nemcsak a júniusi C-t!

    Ez perdöntő lenne a háromszög ellen, de azt is vegyük figyelembe, hogy egy 9,99% magas(!) öt és fél hónapon át tartó(!) alakzat kapcsán szőrözünk szűk három ponttal. A technikai analízis nem ennyire fekete, vagy fehér a nagyobb tf-ek kiértékelésében. Viszont más bajok is vannak ezzel a háromszöggel. A mostani E hullám karakterét, a teljes hosszát, az időtartamát tekintve nem tetszik. Sőt nem tetszik az egész háromszög idea sem, mert túl nagy, hiszen öt és fél hónapja tart. Nem való ide egy ekkora. Majd lerajzolom, mit gondolok helyette.

    VálaszTörlés
  36. Ad, most jövök rá, te szélesedő háromszögben gondolkodsz? Annak két problémája van D alacsonyabban van, mint B, pedig fordítva kellene és A mélyebb, mint C, ami megint csak szabályt sért.Túlságosan sok és szignifikáns az eltérés.

    VálaszTörlés
  37. Értem, köszönöm.

    Érdeklődve várom az elképzelést, mert a 3. hullámot lefelé most egy kicsit nehezen tudom elhinni, holott a mozgás impulsive volt.

    VálaszTörlés
  38. Szia Ad!
    Impulzív,mert ha az én feltételezésem helyes és ez az egész egy x(amiben én erősen hiszek),akkor ez a c hulláma az x-nek.

    VálaszTörlés
  39. Bingo, ezt mondja a fenti felsorolásban a harmadik változat is, Bandi, de idő amíg ezt igazolhatja a piac.

    VálaszTörlés
  40. Cimbi naposon nézve még egy alj mintha hiányozna,nem?

    VálaszTörlés
  41. üdv Hathor

    Én is figyelem a fej-váll alakzatokat, amire te gondolsz az egy nagyobb, volt utána egy kisebb amit tegnap teljesült is én úgy tudom hogy mindig az utolsó alakzat az igaz. Én véleményem, hogy egyenlőre a nagyobb várat magára most minden esetre 1275 fölé várom.
    Cimballi is jó lenne nyilatkozna alakzat ügybe!

    TWER

    VálaszTörlés
  42. Szia Kisbandi!

    Köszönöm! Zene füleimnek, mert a 3. hullámot nehezen hiszem, a C-t nem tudtam, hogy honnan jöhet.
    Az eddigi mozgást inkább korrektívnak gondolom (nemcsak SPben, Buxban is) remélem Cimballi feldobb egy ábrát, mert ezt nem látom tisztán.

    ad

    VálaszTörlés
  43. Szia Ad!
    Nem tudom,hogy így lesz-e,de ezt gondolom inkább.Eur mozgása támogat ebben a legjobban,próbáltam feltenni chartot,de nem tudtam,elküldtem Lacinak,majd felteszi,ha gondolja.

    VálaszTörlés
  44. Szia!

    Ha elküldöd, nagyon megköszönöm! Drian875@gmail.com.

    Nem kereskedem SP-vel,nincs érzelmi kötődésem, tanulásra használom a grafikont. Valahogy nem tudom elhinni, hogy 3. Nézd meg a sentiment indexet, szvsz brutális kitörésnek kell jönnie, a kérdés csak, hogy honnan.. A mozgás szerintem korrektív és meglehetősen szívatós lehet...

    ad

    VálaszTörlés
  45. Brutális kitörés?
    Semmi se igazolja azt. Majd lesz, de sp500 támaszok csak úgy repülnek sorra.
    hetes, napos macd is srintel lefele.
    vak vételekkel meg nem érdemes próbálkozni, hisz úgy is repül a toppal.

    Horgász

    VálaszTörlés
  46. Szia Horgász!

    Outsider vagyok SP-ben, a sentiment 49,9%-ra ment bearish várakozásokban. Extrém szélső érték, fordulatot jelez, azt nem tudom mikortól, de jelez.A piac majd eldönti. Aki kereskedik,az saját stratégiája szerint tegye, nem szólok bele.

    VálaszTörlés
  47. 1180-1210 az első setup nálam
    de a nagy volatilitás miatt csak napira . 1210 előtti vétel eddig
    kiszámíthatatlan hektikus a mozgás

    VálaszTörlés
  48. Ez gyönyörű, már átléptük a 2010. áprilisi lokális csúcsot is, vagyis erre nem tudnak mit szólni azok, akik impulzusnak számozták a 2009-ről indult emelkedést, most van rá először nyilvánvaló bizonyíték, hogy korrekció volt, tehát mélyebb válság jön, mint 2007-2009.
    Tanulság, figyelni a feszültésgeket az értelmezésekben és mindig nagy súlyt adni a hullámok személyiségjegyeinek megfigyelésére.

    VálaszTörlés
  49. A bizonyíték megvan, de azt hiszem ezt már régóta tudjuk, de jó a megerősítés a bizonyosság.

    A kérdés szerintem innentől az, hogy a lefelé tartó impulse jelegű hullámra hogyan tekintünk 3. vagy valamilyen korrekciós szerkezet c hulláma? Megelégszünk e valamilyen csonka 5. hullámmal, vagy a "60" éves korrekció játszik velünk a nagy zarmageddon előtt. Örömmel venném az elképzeléseidet :o)

    VálaszTörlés
  50. Kedves Cimballi!

    Nagy tisztelettel leírom szerintem mi lenne igazán gyönyörű és nem azért mert poziban vagyok, hanem, hogy lenne igazán tiszta a kép, legalábbis számomra.

    sp500

    Csonka 5. hullámról nem tudom miért beszélünk egyáltalán, sehol sem szerepel Elliott elméletében. Bár lehet a tanulmányaim hiányosak.

    2011. feb. közepe a c hullám 3. hullámának vége.
    A 4-es amiről eddig folyamatosan szó volt az stimmel , amíg bele nem ér 1-esbe 1130 környékén.
    A 4-es pedig egy hatalmas flat aminek a jellemzője, hogy időben igencsak elnyúlik.
    Ennek a flatnak az a hulláma ért véget 2011. márc. közepén.
    A flat b hulláma pedig abcde zig-zag-okból áll össze aminek a vége 2011.07.22.
    Majd jön az impuls c hullám, ami lassan már komplett 5 hullámból áll össze.

    ÉS ha mindenkit megtréfált a piac, akkor jöhetne az 5-ös hullám.

    NA EZ LENNE a GYÖGYÖRŰ:)

    HJani1981

    VálaszTörlés
  51. Szia HJani1981!

    Elliott used the word faliure to discribe a situation in which the fifth wave does not more beyond the end of the third.

    Sajnos létezik a Prechter álltal truncation-nek leírt jelenség az elméletben.

    üdv.: ad

    VálaszTörlés
  52. Köszönöm az információt.
    Igazán hasznos tudni, hogy van amikor egyszerűen az 5. nem jön az 5. helyén!


    Nem gyengén felkavaró információ.
    Attól még állja magát a flat értelmezés nálam.

    HJani1981

    VálaszTörlés
  53. 5%-os USA esés után mit mond az eliot hullám?
    Hogyan tovább?

    VálaszTörlés
  54. egy kis hír
    http://www.portfolio.hu/befektetesi_alapok/penzugy/negativ_kamattal_igyekszik_tavoltartani_a_forrotoket_az_orias_bank.153383.html

    Horgász

    VálaszTörlés
  55. HJani, gratulálok a fejtegetésedhez, mert az a bullish változat és bizony nem lehet kizárni. A piacok ismétlik önmagukat, jóformán ugyanaz megy végbe, mint 2010. január - július között, megspékelve egy hatalmas pánikkal (ld. május 6, akkoriban).

    Sajnos van az a piszok csonkaság, de írtam friss bejegyzést, abban találsz rá utalást. Vigyázz, attól, hogy csonka, még kell lenni 5 hullámnak, csak az ötödik nem haladja meg a harmadik végpontját.

    VálaszTörlés
  56. HJani, gratulálok a fejtegetésedhez, mert az a bullish változat és bizony nem lehet kizárni. A piacok ismétlik önmagukat, jóformán ugyanaz megy végbe, mint 2010. január - július között, megspékelve egy hatalmas pánikkal (ld. május 6, akkoriban).

    Sajnos van az a piszok csonkaság, de írtam friss bejegyzést, abban találsz rá utalást. Vigyázz, attól, hogy csonka, még kell lenni 5 hullámnak, csak az ötödik nem haladja meg a harmadik végpontját.

    VálaszTörlés
  57. Köszönöm az információt.
    Igazán hasznos tudni, hogy van amikor egyszerűen az 5. nem jön az 5. helyén!


    Nem gyengén felkavaró információ.
    Attól még állja magát a flat értelmezés nálam.

    HJani1981

    VálaszTörlés
  58. Kedves Cimballi!

    Nagy tisztelettel leírom szerintem mi lenne igazán gyönyörű és nem azért mert poziban vagyok, hanem, hogy lenne igazán tiszta a kép, legalábbis számomra.

    sp500

    Csonka 5. hullámról nem tudom miért beszélünk egyáltalán, sehol sem szerepel Elliott elméletében. Bár lehet a tanulmányaim hiányosak.

    2011. feb. közepe a c hullám 3. hullámának vége.
    A 4-es amiről eddig folyamatosan szó volt az stimmel , amíg bele nem ér 1-esbe 1130 környékén.
    A 4-es pedig egy hatalmas flat aminek a jellemzője, hogy időben igencsak elnyúlik.
    Ennek a flatnak az a hulláma ért véget 2011. márc. közepén.
    A flat b hulláma pedig abcde zig-zag-okból áll össze aminek a vége 2011.07.22.
    Majd jön az impuls c hullám, ami lassan már komplett 5 hullámból áll össze.

    ÉS ha mindenkit megtréfált a piac, akkor jöhetne az 5-ös hullám.

    NA EZ LENNE a GYÖGYÖRŰ:)

    HJani1981

    VálaszTörlés
  59. Ez gyönyörű, már átléptük a 2010. áprilisi lokális csúcsot is, vagyis erre nem tudnak mit szólni azok, akik impulzusnak számozták a 2009-ről indult emelkedést, most van rá először nyilvánvaló bizonyíték, hogy korrekció volt, tehát mélyebb válság jön, mint 2007-2009.
    Tanulság, figyelni a feszültésgeket az értelmezésekben és mindig nagy súlyt adni a hullámok személyiségjegyeinek megfigyelésére.

    VálaszTörlés
  60. Szia!

    Ha elküldöd, nagyon megköszönöm! Drian875@gmail.com.

    Nem kereskedem SP-vel,nincs érzelmi kötődésem, tanulásra használom a grafikont. Valahogy nem tudom elhinni, hogy 3. Nézd meg a sentiment indexet, szvsz brutális kitörésnek kell jönnie, a kérdés csak, hogy honnan.. A mozgás szerintem korrektív és meglehetősen szívatós lehet...

    ad

    VálaszTörlés
  61. Szia Kisbandi!

    Köszönöm! Zene füleimnek, mert a 3. hullámot nehezen hiszem, a C-t nem tudtam, hogy honnan jöhet.
    Az eddigi mozgást inkább korrektívnak gondolom (nemcsak SPben, Buxban is) remélem Cimballi feldobb egy ábrát, mert ezt nem látom tisztán.

    ad

    VálaszTörlés
  62. Szia Ad!
    Impulzív,mert ha az én feltételezésem helyes és ez az egész egy x(amiben én erősen hiszek),akkor ez a c hulláma az x-nek.

    VálaszTörlés

Rendszeres olvasók

Alakzatok bar grafikonon

ALAKZATOK AZONOSÍTÁSA

Prechter könyv

Kötvénybaj

Europai válogatás

A Mánia vége

Alapleckék

Magunk döntsünk

Diverzifikáció?

FOREX video

10 piaci tévhit

Mítosz a Fed körül

8 könyvrészlet

Theorist '09. nov.

15 írás ill. video a hitelválságról

Mozgóátlagok

Címkék

200 SMA (3) AAPL (2) adósság (5) Amibroker (2) André Kostolany (1) arany (4) aritmetikus (1) Barack Obama (2) báziscsatorna (4) belső nap (1) Ben Bernanke (1) Birger (1) Bollinger (1) Brikka (1) BUX (6) carry-trade (1) CFD (1) Charles Collins (2) Charles Dow (1) Club EWI (18) Conquer the Crash (2) csorda (4) csordaszellem (5) csúzli (3) DAX (6) defláció (4) depresszió (8) deviza (13) diagonal triangle (6) Dick Diamond (2) divergencia (4) DIX (1) dollárerősödés (12) double key reversal (2) Dow Jones (36) dupla hármas (7) dupla kulcsforduló (3) E-mini future (46) ék (8) Elliott magyarul (7) Elliott Wave Principle (9) Elliott Wave Theorist (9) Elliott-ciklus (18) előfizetés (8) elsődleges trend (12) ending diagonal (10) erősödő dollár (4) EURHUF (1) EURJPY (1) eurozóna (3) EURUSD (30) evening star (1) expanded flat (9) extension (12) extrém ármozgás (1) ezüst (3) FED (8) fej-váll alakzat (8) Fibonacci (33) flash crash (8) flat (17) Forex (6) Fotex (1) földgáz (1) fraktál (11) FTSE (1) Futures Junctures (4) GBPJPY (1) Goldman Sachs (3) Görögország (3) Hang Seng (1) háromszög (20) hatékony piac (2) hope (2) hullám személyiségjegye (11) infláció (1) inside day (1) IOU dollárok (1) Japán (3) Jason Farkas (2) Jeffrey Kennedy (11) jelzálog (2) Kína (3) kollektív hangulat (8) kombináció (10) korrekció (20) könyvajánló (4) kőolaj (1) kötvény (1) külső nap (1) leading diagonal (1) lineáris gondolkodás (3) logaritmikus skála (1) MACD (5) Mandelbrot (1) megnyúlt hullám (2) mérés (6) Minyanville (1) momentum (8) Morgan Stanley (1) mozgóátlag (3) munkaállomás (1) Nasdaq (28) Newsweek (1) NFP (4) Nikkei (2) Nonfarm Payrolls (3) nyersolaj (2) NYSE (4) opció (1) óriás szuperciklus (14) OTP (3) outside day (4) pánik (6) pit noise (1) Ralph Nelson Elliott (8) regular flat (3) remény (4) Robert Prechter (28) RSI (11) Russel (3) short (3) Short Term Update (3) slingshot (4) social mood (5) Socionomics (6) SP500 (107) spirál (2) SPY (55) Steve Nison (1) Stochastic (1) Stocklandyard (2) stop loss (2) szándékos csőd (1) szentiment (1) szignálvonal (1) szójabab (2) tananyag (25) Thomas Bulkowski (1) throw-over (2) tovahaladó háromszög (4) trendcsatorna (22) trendvonal (2) tréningprogram (12) túladott (5) túlvett (5) TWS (1) USD (14) USDCHF (1) valószínűség a tőzsdén (3) Vancouver (3) Venezuela (1) vertical spread (1) vezérlőelv (8) Wyckoff (1) XLE (1) Zaner (4) zigzag (35)