AZ ELLIOTT WAVE INTERNATIONAL AJÁNLÁSÁVAL:

Oldalak

2012. március 21., szerda

Már kiegyensúlyozottnak tűnik

Még mindig az előző értelmezések hátán mászik északnak az alábbi jelölés alapján a végéhez közelítő impulzus. Annyit kellett módosítani, hogy az [i]-es pozícióba visszahoztam az indító diagonált, a másik, hogy a március 2-i csúcs tényleg [iii]-as volt, de nem a trend vezető szintjén, hanem csak az ábrázolt lökéshullámon belül. Ezért történt, hogy nagyobb korrekciót várva, ezen a legutóbb publikált ábrámon > https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiOzzmpVWk2c0VARHqkklSqV17_w-pJnmhqEULI3g0dnch4LSwIPzsMF4Da8AdLnaX_Y-429sZj2y4VEoE4_5tKL2yflk9yqCcnVHJJwQyq5RhGdqMFJPNDIPWlHZySavTNEsoZBqlfFZU/s1600/MAR6_SPX_Hourly.JPG (a) egységnek jelölt hullám valójában a teljes, de eggyel alacsonyabb rendű négyes hullám korrekció volt. Más szavakkal nem a decemberi esés párja, hanem csak a január 10-13. időszak kettes hullámmal voltak tesók.

Nagyításért Klikk az ábrára!

Ezzel a variációval sok egyensúlytalanságot, feszültséget sikerült feloldani. Szépek az arányok, ami öt hullám kell legyen, az ténylegesen ötös szerkezetű trendmozgató alakzat, középen egyértelmű a vihar szeme, a szűz terület, és mindenütt érvényre jut a váltakozás is.

Ha a március 6-i piros Minute [iv]-es minimumból felfelé jobban belenézünk a szerkezetbe, és azt feltételezzük, hogy még egy marginális csúcs hiányzik, akkor zárás után, íme a rövid távú kép:


Csak SPX 1373-75 elesése pecsételné meg a 3-4 hónapja északnak utazó hullám sorsát, de egy új csúcs esetén rögtön 1390-re emelkedne a kritikus támasz szintje.

164 megjegyzés:

  1. Eu H1 (amire számítok)

    http://screencast.com/t/BNbKo5Mp

    VálaszTörlés
  2. Válaszok
    1. Egy a gond a DAX ábrával nincs rajta további irány.

      TWER

      Törlés
    2. Nekem erről ez jutott eszembe:
      http://www.youtube.com/watch?v=U62atcG0E_4

      Törlés
    3. oktat, nevel ;-)))))))))))
      timmy

      Törlés
  3. Szia Károly,

    Próbálok visszazökkenni, EU-ban a korábbi gondolat MARC13_EURUSD_H1 menetem viszem tovább, bár lehet, hogy rosszul látom. Mivel pozim nincs, ezért remélem neked lesz igazad. ;)

    MARC21_EURUSD_H4

    Szerintem az első kritikus szint az 1.311 környéke lehet, mert az ~1.30 környékéről indult mozgás lehet LD vagy DZZ (W) is.
    A Lefelé mozgás eddig 3-as szerkezetű, nem tartom elképzelhetetlennek, hogy egy szép DZZ, vagy TZZ lesz a lemenetel mintája a célárig.

    A piac majd eldönti melyik utat választja.

    VálaszTörlés
  4. Szia Károly,

    egyetlen egy dolog zavar az ajróban... Naposon! /amit itt nem non illik nézni:-) / macd hisztogram zlr-t mutat és az rsi is ütközött az 50-60 as sávba, ami ugye a korrektív trend szintvonala.
    talán megvan a "zöld" B-d és a kék B felé megyünk délnek...
    újra nehéz :-)

    üdv.,
    timmy

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia timmy!

      lehet, hogy nem jó az ajróm, mert ugyan volt egy komplex korrekció, de a sárga B lehet hogy eggyel alacsonyabb A-ra változik, éjszaka lesz egy hsz. és egy imp. le ,így még komplexebb lesz.
      Mondom ezt főleg azért mert a Nasdaq úgy tűnik első körben flatet csinál. tehet lesz neki egy flat C le.
      No mindegy meglátjuk.

      http://screencast.com/t/E02klx49n

      Törlés
  5. Szia Timmy, minden napot azzal kezdek, hogy nézem a napost. Onnan keressük a magasabb idősík támogatást. Ebben a szituációban éppen ma, semmilyen. Semleges. Felülről az esés még éppen kvalifikálja magát bull ZLR-nek, de egy következő bear gyertya már bear horoggá alakítaná a formációt és behalna a ZLR lehetőség. Nem tippelek, bár az eggyel lassabb beállítást nézve, ha valaminek feltétlen oda kell adni az 51%-ot, akkor a medve horognak több a támogatása.

    Száz szónak is egy a vége, kötelező nézni a napos idősíkot és időnként a hetest.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Számomra nem világos: Ha nem törik most le az 1373 körüli ár,akkor várható 1 marginális csúcs még,és ezzel lesz vége a 3-ik hullámnak?Utána várunk egy kb 8-10 napos 4.hullámot le 1320 környékére és onnan fel 1440 környéke május elejére egy emelkedést záró 5.-ik hullámnak?Vagy a mostani várható marginális csúcs után már a trendtörést várjuk,nem lesz 4 és 5 hullám????

      Törlés
    2. Szia Cimbi,

      persze mindig muszáj nézni, de ugye ebben az instrumentumban a legnagyobb a tőkeáttét, és mozgolódik is rendesen:) szóval itt mindenképpen a rövidebb időtáv elemzése kell a belépőkhöz..igen itt különösen nehéz a hisztogram 0 körül mozog.

      timmy

      Törlés
    3. Timmy, nem azon keresed a setupot, ez világos, hanem azt nézed, hogy melyik irányba trendel. Ha a napos északnak tart, akkor a 15 perces gyertyák, illetve a trendszakaszok átlagosan ugyanúgy felfelé lesznek hosszabbak és délnek rövidebbek. Tehát nagyobb idősík támogatást keresel csak pl. a naposon, de nem azon "triggereled" a belépődet.

      Törlés
  6. Vki elmagyarázná mi a ZLR? Köszi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vess egy pillantást a kérdésedtől jobbra a zöld "Ultimate TA" alapkönyv letölthető változatára. Abban hosszasan sok ábrával elmagyarázzák az MACD jelzés lényegét.

      Törlés
  7. Ezt a kérdést külön köszönöm, mert minden fontos dilemmát felsorol. Az alsó intraday ábrán kékkel jelölt útvonalat elvetette a piac, tehát ha az esés korrekció, és lesz még egy kisebb új csúcs, akkor zigzag tart délnek háromszöggel a B pozíciójában. Fehér nyíl r ö v i d távon, pontosan az, amit kérdés formájában megfogalmaztál. Tehát az első fele tiszta. Rövid távon a mai alj elegendő is lehetett neki, bár én a háttérben 1379-es aljat becsültem.

    A második felére, hogy milyen lesz a magasabb rendű esés már nem ilyen egyszerű válaszolni. Ott a kérdés bennem is ott áll nyitva. Lesz-e egyáltalán (4)-(5)? Gyanítom, hogy nem akkora korrekciót fogunk látni, mint ami a decemberi 8-10 nap volt, mert egy óriási diagonálban vagyunk. Akkora korrekció jön ide, ami majd az október 27 - november 25 hullámmal lesz összemérhető. Igen, ekkora nagy (4)-est várok ide. 1320 az nagyon a minimum a mérték tekintetében.

    A kérdéseid második felére adott válaszom az "elképzelés" szintjén van. Ez olyan, mintha most megkérdeznél egy időjóst, hogy mi lesz az idő május utolsó hetében. Majd ezután gyűjtjük a bizonyítékoket hozzá. Jeffrey Kennedy mondja, hogy "one wave at a time".

    Így már okés?

    VálaszTörlés
  8. Végül ne feledkezzünk meg a felső rajz azon felvetéséről sem, hogy akár bent is lehet a csúcs, csak akkor az imént elített B oldalazás tegnap nem háromszög, hanem dupla zigzag 2-es.

    VálaszTörlés
  9. Hiányukat nem érzem, de mégis felmerül bennem. Ilyenkor, amikor Cimballi 1379-re jósolja több napja a határidős SP500-at, majd Károly ráerősít 1380-ra, a piac pedig 1380,5 körül fordul, akkor olyan döbbent csönd van a kiabálós, fújolós tábor felől. Gondolom, azt mondják véletlen. Maradjanak ebben a hitben minél többen. Elismerem, hogy ez az utóbbi végszó kicsit gonoszra sikeredett, Andras

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. majd legközelebb jósoltatunk ezen a fórumon mert itt már azt is lehet ahogy andras írá

      Törlés
  10. hülye gyerek ne a metan nézzed
    babi

    VálaszTörlés
  11. http://stockcharts.com/#

    http://stockcharts.com/freecharts/gallery.html?$SPX
    noe

    VálaszTörlés
  12. Noe, ez amit hivatkoztál az SPX, vagyis cash kalkulált index. A bejegyzés két grafikonja és Károly ábrája a határidős ES kontraktusról szól. Károlyé egész pontosan az azt követő CFD-ről.

    Ingyenes felületeken a stooq kivételével nem kapsz adatot a határidős indexhez, ezért szoktam gyakrabban feltenni az SPX grafikonját, hogy mások is követhessék. Nem így tettem ez alkalommal, ezért közel 4 pont eltérést fogsz látni a te grafikonodhoz képest.

    Mindig nézzetek fel a chart bal felső sarkába, ha ott ES-t láttok, az határidő, ha SPX-et, vagy GSPC-t akkor az a cash index. Most az első grafikon "ES cash only", ami annyit tesz, hogy a határidős indexet látod, de USA készpénzes nyitvatartásra szűkítve. Vagyis nincs benne az éjszaka.

    VálaszTörlés
  13. üdv

    Jóslás ide vagy oda, egyenlőre a fordulatot nem volt nehéz eltalálni hiszen egy 5 hónapja tartó bika piac nem adja könnyen magát az első valamire való támasz megtartja, itt a kérdés az, hogy lesz-e még új csúcs? Vagy a lefele tartó kör egy alacsonyabb 1-es volt és most 2-es megy föl amely 1403-1407-nél nm megy följebb.
    Félre téve jósoldát nekem az a meg látásom, hogy a nagy mufftiknak soha nem lesz érdeke egy armageddon, csak annak közeli helyzete hiszen ők ebből tudják a milliárdjaikat össze szedni armageddon esetén ez nem lehetséges nekik, ez valamilyen téren meg fontolandó!
    Tovább ha lesz még párnap szignifikánsább emelkedés akkor ezek a mufftik bele vettek a piacba, hogy elhitessék a véget nem érő bika piacot, hogy minél többet ki síboljonak a kicsiktől.

    TWER

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Aki hagyja, az megérdemli :)

      De komolyra fordítva, szerintem ennél egyszerűbb a helyzet, mert csak az állásukat, a hatalmukat, a politikai pozícióikat védik. Csak a következő hónapokat, vagy a következő választást szeretnék megúszni, vagy csak az aktuális sztrájkot, vagy tüntetést. Ilyen egyszerű ez, Twer. Ez csak a problémák szőnyeg alá söprése, ami évtizedeken át működött, mert pozitív volt a társadalmi hangulat. Most viszont ez változott, ezért már csak heteket-hónapokat képesek nyerni egy-egy intézkedéssel, amivel viszont éveket pazarolnak el a jövő erőforrásaiból. Ez pedig már a tragédia része.

      Törlés
  14. Válaszok
    1. Szia Károly,

      Én így számoznám a felfelé kört (LD/DZZ): MARC24_EURUSD_H1

      Viszont, ha a (iii)-as helyére tenném (v)/(y)-t és ezzel ott érne véget az [a]/[w], akkor hajlanék arra, hogy [b]/[x] egy expanding triangle lesz.

      Törlés
  15. DAX M 30

    http://screencast.com/t/Xva0vEWLI2D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kösz károly megerősítetted az el képzelésem, 7080-7120 közé várom max. és onnan min. 6400-6500-ig.

      TWER

      Törlés
  16. SP500 (futures) hetes.
    http://angler2.uw.hu/sape500.gif
    Próbáltam a jegyeket keresni.
    Az még látható, hogy a hetes szalagot egyelőre nyomja fel a trend (a gyertya), míg az alsó vízszintes. Vagyis, egyelőre folyamatos tágulásban a hetes szalag.
    Ami érdekes lehet még, hogy a hónapos MACD is felfele mutat megint. Ebből én arra következtetek hogy még májusig tarthat alapvetően felfele és/vagy oldalazó trend.

    Horgász

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. SZVSZ. nem is mutatott lefele mitől mutatna lefele, hisz októbertől folyamatos az emelkedés, heti havi szinten is sőt utóbbi 3 hónapba heti szinten még feketének nevezhető gyertya sincs ez viszont meg fontolandó, hogy 3 hónap alatt heti szinten nincs fekete gyertya ilyet ritkán látni ne hogy fék nélkül rohanjon az autó a szakadéknak.

      Törlés
  17. USD/YEN...jo lenne ha az ed kialakulna nem csak en akarom belelatni,mert az jo beszallast adhatna a felfele hullamhoz...

    VálaszTörlés
  18. EUR/AUD...short...ez vagy nagyon gyenge eurot sejtet kozeptavon az amcsi dollarral szemben vagy nagyon eros aussie-t az usd-vel szemben..melyik lesz?...
    euraud

    VálaszTörlés
  19. dollar indexre figyelni kell..kozel egy napos fibo 62...pattincs lehet..
    usdx

    VálaszTörlés
  20. nem gondoljátok ,hogy ez mega bull nem bosszulja meg magát ,már a csapból az folyik venni kell mert le maradsz a nagy bika piacról ,olyan medve piaci rally van ,hogy csak fütyül, mert minden sz@r ,ez gyufaszálon nyugvó emelkedés ami bármelyik pillanatban saját súlya alatt össze roskad és ti várjátok 1500- 1600 lehet licitálni ,spx a 2009 alj alá fog szakadni kb. 450-580 a dj30 4-5000
    "nincs ingyen vacsora "
    noe

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Noe, bear piaci rally van 2009-ről, nem bull trend, ebben nagyjából egy állásponton van a társaság. A végén tartunk, a rövid távú, március 7-e óta tartó trendszakaszból van még egy-két nap. Majd utána néhány hét egy le-fel szving, majd vége. Nem beszélünk bika trendről és főleg nem hosszabb távon. Lehet, hogy májusig kitart még az emelkedő összkép.

      Törlés
  21. http://ecoline.hu/ki_hitte_volna/2012/3/23/Az_IMF_H4AZJB
    még nagyobb sz@rba vanak mint voltak ,spanyol lesz a következő és így tovább
    majd a zsibbadt agyú amerikaiak azzal szakállas majommal, előtérbe kerülnek .
    noe

    VálaszTörlés
  22. http://www.tozsdeforum.hu/gazdasag/ha_csutortok_sztrajkolnak_a_spanyolok

    VálaszTörlés
  23. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=44C8dTcPSjI

    VálaszTörlés
  24. http://kephost.hu/share-DF31_4F6E0833.html

    VálaszTörlés
  25. ....és a VIX indexre is vessünk néhány pillantást.....még lehet nyomni lefelé,de inkább a buli vége sejthető
    Talasz

    VálaszTörlés
  26. vessünk egy pillantást tvix is
    http://stockcharts.com/h-sc/ui?s=tvix

    VálaszTörlés
  27. SPX M15

    Érdemes megfontolni, már csak azért is mert gyorsan kiderül, hogy igazunk van -e, jó az RR

    http://screencast.com/t/66L4F7XMr37

    VálaszTörlés
  28. valaki mondja meg a tutkot le -föl -oldal már minden a helyén és nem esik csak az eső

    VálaszTörlés
  29. elliott ide elliott oda ,sz@rnak rá ,idétlen barmok

    VálaszTörlés
  30. Mi a gond, Elliott szerint logikailag is és karakterjegyek szempontjából is egy harmadik hullámban vagyunk, amivel nem túl egészséges szembe menni. Többször volt olyan szituáció, amikor komplettnek lehetett számolni a szerkezetet, de csak a harmadik hullámot. Utána még van 4-es le, 5-ös fel, de szemlátomást még nem volt nagy 4-es, tehát minden esés kontratrend. Ezt igazolja az RSI is.

    Várd meg amíg fordul, ha shortolni akarsz. Annyiszor mondtam már, hogy a legjobb setupok nem a fordulópontok közelében, hanem már kialakult trendekben vannak.

    Ha nagyon viszket a tenyered, a csúcsvadászatra, akkor a következő 90 perces, vagy 120 perces bearish RSI divergencia a magas tartomány ellenére is nagy valószínűséggel a december, vagy november óta tartó trendszakasz végét jelenti majd. Az eddigi bear divergenciák mind a bull trendet erősítő jelzések voltak, de a sorban következő az ötödik hullám végét jelezheti.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Cimbi,
      most 3 után a 4-est felfelé várod vagy lefelé mert a számozást honnan számolod ,fel tudnál rakni egy chartot ,meg végső 5 mi a vég cél ,köszi
      agyhalott

      Törlés
    2. üdv

      Én is lefele vártam, max 1410-nél vártam a fordulatot ezzel szembe új csúcsra ment ha 1419 nm fordítja délnek akkor már 1430-40-es cél árak jönnek, valami akkor már nem oké, mert az 5/5 nek kellene addig menni ha innen indul délnek a 4-es én 1250-1280 közé várom akkor az 5/5 a tavalyi csúcsok közelébe lesz ez mindennek mondható de nem medve piaci rallynak.

      Törlés
    3. http://2.bp.blogspot.com/-O68D05G_krM/T2qnOhEjhWI/AAAAAAAABQ8/yErmp6ywJXA/s1600/MAR21_SPX_60_24H.JPG

      A római kis négyes zárójelben a fehér nyíl útja volt délnek. Lefelé tartanak a négyesek, felfelé az ötösök. A (iv)-es egy alacsony rendű hullám az [v]-ösön belül. Ha [v]-nek fel vége, akkor vele vége a nagy (3)-as szakasznak novemberről, vagy decemberről. Összesen akkor négy trendszint fejeződik be egyszerre és indul a nagy (4)-es le, ami még mindig csak korrekció, azért kapja a négyes jelölést. Majd amikor a nagy (5) a helyén van, akkor jön az igazi trendforduló.

      Itt a két ábra ami nektek szükséges:
      február 5.
      http://2.bp.blogspot.com/-lm67ZDMtpkg/Ty9iEJk44hI/AAAAAAAABOI/VNk2WcRYkic/s1600/FEB3_SPX_napi_impulzus1440.JPG

      Mindkét ábrát ki kell egészíteni az azóta bekövetkezett elmozdulásokkal, de azt látjátok a saját monitorotokon.

      2011. februári ábra:
      http://4.bp.blogspot.com/_Ac83NAoCUBo/TUxMBYyESKI/AAAAAAAAAuo/DDmLVlkW8J0/s1600/FEB2_DJIA_monthly_flat.JPG

      Egy hullám a kontextustól, nem pedig a méretétől lesz bear rally, vagy új trend. Ciklus b tarthat északnak, ha a havi grafikont nézed. Ez egy napos bontásban persze, hogy hatalmas bull piacnak tűnik.

      Pontosítani majd akkor fogok, ha van nagy (4)-es hullámunk. Szükségem van az arányaira.

      Törlés
  31. Ha jól számolom,akkor ez a III/5/4 hullám,tehát még jön 1 záró fel,talán 1430 körülre,a daxban esetleg duplacsúcsra...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. különben nem értem, hogy számolsz de ha ide teszed a 4 végét akkor nem 1430 hanem 1530 lesz a 5 vége, nézzél már utánna milyen irányba közlekednek a hullámok.

      Törlés
  32. cimbi dj -nél a b mennyi lehet mert már ma volt 13310 is

    VálaszTörlés
  33. Nem tudom, elvileg lehet 'a' hullám 138,2 százaléka is, új all time high. A minimum a 85% retrace, ami 13050-nél megvalósult. Akkor lesz vége, ha készen van a szerkezet. B hullámot és 2-est a legnehezebb előrejelezni, majdnem meg sem érdemes próbálni.

    Nem tudod befektetési időtávon (havi grafikonon) hasznosítani Elliott dolgát, amíg ez a Ciklus b tart. Kisebb szakaszokat kell hozzá kivenni és kereskedni azon belül a 3-as, 5-ös, A és C hullámokat néha talán a 4-est.

    Elliott arra való, hogy a következő hullám (és ez mehet délre, vagy északra) kontextusát meghatározd és hogy mértéket vegyél hozzá arányosítással. Szignált és setup paramétereket szükséges hozzá találni más technikai eszközökkel.

    Részletesen beszélek erről a filozófiáról az Építőelemek füzetben, ami majd április 3-tól lesz kapható.

    VálaszTörlés
  34. és a spx -nél 4-es korrekció 1340 v,felette lehet

    VálaszTörlés
  35. ha oldalazó lesz, akkor igen, cash SPX index 1335-1340, vagy feljebb

    ha éles, akkor diagonálban vagyunk és maximum 128x-ig mehet

    de kicsit korai még megtervezni, ezek csak nagyon durva becslések, még nincs fordulat, nincs impulzív szerekezetünk délnek, mondjuk 15-perces bontásban, nincs az RSI a bear zónában

    VálaszTörlés
  36. Aki az AAPL. longolja nem akarom kedvét venni de hamarosan 520 majd 420 lesz az árfolyam, lehet a kínai üzlet bukása okozza majd ezt a zakót.

    VálaszTörlés
  37. Na, SPX fordulós nap, ami egyelőre inkább zigzag-nek néz ki. Holnap záróra kiderül.

    VálaszTörlés
  38. skaccok..szerintetek eselyes hogy dollar index egy zz-t csinal lefele?
    dollar index

    VálaszTörlés
  39. hab a tortan lenne ha ez a dollar indexben valoban zz es a zaroalakzat egy ed lenne...kis tf-en ugy tunik..
    dollar index

    VálaszTörlés
  40. Megfordultak a tőzsdék...Ezentúl emelkedésben SHORT! Talán ez volt az "A" hullám,így talán holnap,-után,lehet egy "B" de adni kell..

    VálaszTörlés
  41. Sajnos a gépem úgy néz ki elszállt.

    Indikben ma ebben gondolkodtam. Ma ebben gondolkodtam:

    chart
    MARC28_DAX_M5

    VálaszTörlés
  42. üdv cimballi

    Sok elliottos elemző a márc. 6. aljat tekinti a nagy 4-es végének én még csak próbálom meg érteni elliottot, de én is a te véleményeden vagyok, hiszen sem időben sem pontba nem elég terjedelmes ez a hullám nagy 4-esnek. DE ettől függetlenül te reállisnak látod, hogy valóban ott a nagy4-es?

    TWER

    VálaszTörlés
  43. Daxban óráson kb.szabályos 5 hullám ment le ,így holnap talán megprószálhatják felhúzni 7000 környékére.Ez egybeeshetne az ajró 1,341-re való álkitörésével így hóvégén.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. üdv

      Én is így látom, mivel úgy látom elég sokan foglalkozunk DAXal CIMBALLI is mondhatna véleményt, főleg a divergenciákat is bele véve, mert én már nem akarom elhinni hogy naposon macd, rsi, stoki óriási barish divergenciái még mindig bullnak kell értelmezni.

      TWER

      Törlés
  44. Készen van az 5 hullám lefelé,holnap hóvégi zárással elindulhat a felfelé hullám.

    VálaszTörlés
  45. Twer, nem lehetetlen, de ahogy írod is, rendkívül aránytalan. Ezt tekinteni elsődlegesnek, az Elliott módszerének kicsavarása. Egy szubjektív bear piaci várakozásnak alárendelt torzítás, amely nem a tényeket helyezi előre, amit a méretekről mondtál.

    Hangsúlyozom, hogy nem lehetetlen, (főleg ha március 6-ot egy flat végének tartja valaki), de hiba elsődleges várakozássá tenni, mert az esetek nagy többségében csak csalódás lesz a vége.

    Az RSI divergenciáknál nem akármilyen divergenciát keresünk, hanem azt, amelyik az ötödik hullám végén alakul ki. Ezért mondtam heteken át a harmadik harmadikja hullám alatt, hogy a korábbiakból túl magas szinten divergál az RSI. Végül ha megnézed, március 26-án itt feljebb hozzászólásban írtam valakinek:

    "Ha nagyon viszket a tenyered, a csúcsvadászatra, akkor a következő 90 perces, vagy 120 perces bearish RSI divergencia a magas tartomány ellenére is nagy valószínűséggel a december, vagy november óta tartó trendszakasz végét jelenti majd. Az eddigi bear divergenciák mind a bull trendet erősítő jelzések voltak, de a sorban következő az ötödik hullám végét jelezheti."

    Március 27-én ott volt a divergencia, amiből szépen jövünk délnek. Szvsz most elkezdtük már a nagy (4)-es hullámot, innen még két-három hét bear piac. (Vigyázat, bear piac, nem egyenlő esés, lehet, hogy átmegy volatilis oldalazásba, de személy szerint én éles korrekciót várok.)

    VálaszTörlés
  46. cimbi most még vársz egy fefelé kört?

    VálaszTörlés
  47. Nagy négyes hullámról beszélek, tehát egyelőre igen, hetek múlva. Attól, hogy volt egy fordulat, voltak divergenciák, még túl sok a momentum, amit egy 4-5 szépen el tudna nyelni. A nagy ötös nem feltétlenül lesz messze a 27-i maximumtól, mert azért főleg a Nasdaq-ra nézve sokaknak nagyon elgurult a gyógyszere :) Érzésre is "túl messzire, túl gyorsan", ahogy Elliott mondta, de ettől még én nem látom komplettnek a szerkezetet.

    (Bár egy konfliktus motoszkál bennem, ugyanis a dollár napokon belül robbanásra kész lehet, de talán ott tévedek).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez utóbbi ábra a helyes.Ha akarták volna,már tegnap edöntötték volna.Holnap a hóvégi zárás felviszi 1,34 környékére szvsz.

      Törlés
    2. Szia, ezért raktam fel kétféle elképzelést, mert akár kész is lehet, de még benne van a lehetőség felfelé. A piac eldönti, hogy jól gonduljuk-e ;)

      Törlés
    3. Szia Brikka,

      én is a 2. ábrát számozom és egyelőre tartja az alsó trendvonal...
      ha B kész /szvsz holnap holnapután/ akkor le C és utána újra fel 1,35 fölé. talán a legutolsó fel kör meg fog egyezni sp C/5 hullámával, persze a korreláció soha sem fix.

      timmy

      Törlés
  48. "ugyanis a dollár napokon belül robbanásra kész lehet," merre? erősödősére, gyengülésre?

    VálaszTörlés
  49. Brikka ,a második link ,nem gondolod ebben a légkörbe mi vinni fel
    LT

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem simán helytálló lehet az eu fel irány,mert szerintem holnap megkezdik a tőzsdék a heti esés korrekcióját ABC hullám,mert lefutott az első otos szerkezet lefelé,túladott lett kis idősikon minden,tehát van realitása.

      Törlés
    2. Szia LT,

      Te milyen mozgást vársz lefelé? Milyen PA-ra számítasz?

      Engem nem lepne meg sem az emelkedés sem az esés. Úgy látom, hogy amíg korrekciós a szerkezet felfelé (nem adott okot a piac, hogy másként kezeljem), akár új csúcsra is mehet (expanded flat). Mindenesetre a retrace már elérte a minta szerint kívánt mélységet. Meglátjuk mi lesz...

      Törlés
    3. LT, a 'miért?' nem releváns kérdés a tőzsdén. Ne akarj mindent racionalizálni. A könyvemben mottónak választottam a Bernard Baruch idézetet: "A tőzsde nem más, mint az emberiség kollektív reménye és félelme a jövővel kapcsolatban".

      Kell még miért?

      Törlés
    4. Brikka, tegyél fel egy harmadikat is, amelyben a lefelé XX-ed egy indító diagonál. Nekem nagyon hozza a karakterjegyeket. Ja, és olvasd hozzá a 33. oldal utolsó nagy bekezdését :)

      Most egy flat, vagy zigzag 2, vagy B retrace lehetne jó északnak.

      Törlés
    5. Néztem ezt a lehetőséget is, de szerintem az MACD és az RSI is konvergál, nem látom azt a divergenciát, amit egy diagonálnál szoktam. Ettől függetlenül lehet LD is. (bár akkor szerintem az még nincs kész)...ezért soroltam előrébb az, hogy C/Y hullám indult lefelé, a 4h-es ábra szerint. (inkább Y, ami valószínűleg csapkodva fog lefelé jön, nem olyan egyértelműen, mint az 1.3485-től indult hullám.) Mindenesetre ha nem bonyolódik tovább a mint északnak, az árfolyam a csatorna alját egyértelműen át fogja törni.

      Lehet meg kéne vizslatni a dollár indexet, akkor könnyebben dűlőre jutnék :)

      Törlés
  50. Eu H1

    http://screencast.com/t/MGgcY9T3JQ9V

    én meg így látom, a piac meg megmondja majd a tutit

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Számomra inkább az a kérdés,hogy mi lesz,ha eléri az 1,341-et?? Károly régebbi ábrája szerint összeomlik kb 1,3-ig,vagy tovább araszol felfelé? Mert akkor a hetes gyertyája bullos lesz,sőt havin is várható minimum a bol közép megérintése 1,356 körül..???
      Az összeomlás egybeeshetne egy begyorsuló eséssel a tőzsdéken lefolyó harmadik hullámmal.Ennek várható kezdete nagyjából kedd,addig azok bibelődhetnek az "ABC"hulámmal talán.
      De egy idő óta önállóan is tud mozogni,tehát passz,én már egy ideje kerülöm,kiszámíthatatlan számomra.

      Törlés
  51. Már lassan készen is van az "A" hullám felfelé.A "C" hullám teteje cirka 1408 körülre várható immáron holnap.Nagyon sietős a menet...

    VálaszTörlés
  52. A downál nem szabályos a menet,hiszen ebben a magasságban kb a "C" hullámnak kellene végződnie.Az sp még szabályos lehet.Egyre kuszább ez az egész,de úgy látszik,hogy nem szakadásos korrekció lesz,hanem csorgós,rengeteg visszahúzással,mint a mai is.A vola viszont nem a bika piac jellemzője..

    VálaszTörlés
  53. Laci !
    Ha jól értem akkor Te ezt preferálod ?
    Tetszik és kezdek erre átállni én is mert nálam most egy 3-asnak kellett volna jönni és nem tette a személyiségjegyei alapján.
    Szóval holnap nézzük csak nyugodtan shortra (is).

    http://screencast.com/t/vZVPSSFgmMZ

    VálaszTörlés
  54. Ez a zászló lenne a "B" hullám? A downál naggggggggyon szabálytalannak néz ki ez a korrekció,nem tudom mi sül ki ebből?

    VálaszTörlés
  55. SPX cfd H2

    http://screencast.com/t/zCTcQA2Xj5Y

    hsz v flat ?

    én inkább a flat mellett lennék, brikka meg inkább a hsz mellett van ( tudom mert az imént beszéltünk).
    Nem gond ugye brikka, hogy kiadom az elképzelésed ?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem, persze...legalább nem kellett rajzolnom ;)

      Meglátjuk mi lesz, én ma off vagyok.

      Mindenkinek jó kereskedést.

      Törlés
    2. A végeredmény nagyjából ugyan az csak egy kérdés melyik 4-es van 1389-nél mert ez a 4-es már legalább az 56.

      kappa

      Törlés
  56. Nem jött meg a várt ajró kitörés.Nagggggyon furán adja elő magát,hiszen naposon tolja fel kicsit a bollingert,a ford.fej-vállból elvileg 1,358-ig kellene mennie,és egy hét oldalazás után kihagytak benne egy ilyen jó lehetőséget mint a hó vége és negyedéves zárás.Mindenesetre most a tőzsdéken és az ajróban is képződött egy ford.fej-váll,csak a tőzsdéknél ez még elvileg kb 1% ot jelentene még maximum,az ajrónál sokkal többet.Valami ismét nem jó,tehát valamelyik hazudik. Mit gondoltok erről?

    VálaszTörlés
  57. Sziasztok.
    Vezetők ma alulteljesítettek,amit régota figyelek-apple-bezárt 10 napos mozgója alá,rövidebb trendvonalát is törte,divergál naposon,szóval szerintem kész a kipukkadásra.Erősen várom,hogy megerősítsen és akkor NQ short!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha feljebb olvastad az AAPL cél áramat én ezt vártam, vagy 4 napja már írtam első kör 520-550 környéke, valóba húzza le szépen a NQot ezt nem gondoltam ekkora a súlya.

      Törlés
  58. http://www.thetrader.se/2012/03/26/parabolic-moves-and-how-they-usually-end/#comment-30087
    Cimbi,erre tudnál reagálni
    elzo

    VálaszTörlés
  59. Hello Elzo, nyaralni vagyok, ezért telefonról nem tudok nagyokat szerkeszteni, vagy képet csatolni, de szeretnék részletesen válaszolni. Hétfőn este visszatérek, akkor mondok többet.

    Addig: megnyúlt harmadik, vagy megnyúlt ötödik hullámok hoznak létre ilyet. 1974-től az összes amerikai index megfelel a definíciónak lineáris skálán.

    VálaszTörlés
  60. Eur/Usd H 4

    http://screencast.com/t/Z7ei4DDg

    VálaszTörlés
  61. http://mindentudas.hu/elodasok-cikkek/item/2512-amit-ma-megtehetsz-megteszed-holnap-is-–-kiszámítható-e-az-emberi-viselkedés-dinamikája?.html

    VálaszTörlés
  62. Dax H 1

    http://screencast.com/t/579etpf1pY

    VálaszTörlés
  63. Dax m 15

    http://screencast.com/t/GT34zNnm0bv

    VálaszTörlés
  64. úgy néz ki megjött a várva várt impulzus délnek.. kérdés, meddig jutnak vele...

    totem

    VálaszTörlés
  65. ebből már nem állnak fel,mert sokan várják a további mmenetelt
    BRIK

    VálaszTörlés
  66. ahogy nézem megvették az esést... snp az esés előtti szinten megint.... hát behalok....

    totem

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egy pár napja már agyalok a háromszögön. Ehhez az e-mini nem mehet 1386 alá, és kitör felfelé, ideális esetben a leghosszabb szár hosszával megegyező thrust-al. APR04_E-miniSPM_H4

      Ha az alá megyünk, akkor sanszos, hogy [c] nem hsz része, hanem egy indító diagonál.

      Eu: kezd túl bonyolódni a dolog. Eleinte ebben gondolkodtam: APR02_H1_EURUSD

      de nem volt impulzív az emlekdés szerkezete. Ez az egyetlen olyan elképzelésem maradt, ami egy emelkedést támogatna APR03_H1_EURUSD.

      Alternatív változat, hogy [Y] és ezzel B már bent van MARC29_H4_EURUSD és C (i) egy LD.

      Törlés
  67. de kihalt blog ,mindenki csöndbe van ,Károly is rajzolgassa új elképzeléseit ,félre a tréfát ,Cimbi a nyaralásból nem jöttél vissza ,kíváncsi lennék a parabolic meg a spx
    elzo

    VálaszTörlés
  68. DJ cashben és futiban is megdőlt a contracting triangle elképzelés. S&P-ben még nem. Ennyire külön életet élnének? Nem hiszem...

    VálaszTörlés
  69. Határidős kávét figyeli valaki?

    Annyira alcsony forgalommal volt ma, pedig mozgás volt bőven. Sanszosnak látom, hogy egy kicsit feljebbről csinálhat egy új aljat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Brikka,

      szoktam figyelni, gyakorlatilag 1 év alatt lefeleződött az ára:-), illene már egy kis korrekció. A szeptember óta tartó esésre lehet egy szép trendcsatornát húzni és talán ha az alját újra érinti kialakulhat a divergencia, de túl sokáig longolni sztem nem érdemes, mert abszolút lefelé áll a szénája..
      timmy

      Törlés
    2. Lefelé várnám én is...csak még nehezen látom át

      Ezért gondoltam megkérdezlek titeket is ;)

      Törlés
    3. én kb erre gondoltam:KC-MK2

      Szerintem fölfelé csinált egy A-B-C és lefelé egy impulzus (i)-es hulláma akár kész is lehet.

      Törlés
    4. igen egy egyesnek megfelel, és talán ha készen lesz az 5 hullám akkor érinti az alsó trendvonalat és kialakul a divergencia. talán onnan elindulhat egy 4-es?? hullám felfelé. de non nehéz az egész 1 éve tartó esést számozni..
      timmy

      Törlés
  70. Dax H 1 folytatás (kedvenc , ezzel tegnap-ma jó kasza volt)

    http://screencast.com/t/hEFf14Am5W

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves károly!
      Gratula! Sajnos nem mertem végig tartani,mert elég túladot??? volt már számomra.Azonban szerintem a reggeli emelkedő hullám nem a 3-as része volt,hanem már a négyes,így talán lefutott az 5 hullám,komplett az alakzat a többi tőzsdével eggyütt,feltéve ha nem törik le az amcsik a trendvonalakat délután.Így azonban az általad 4-esnek rajzolt 6850 körüli ár már a "C" hullám lesz szerintem.A kérdés csak az,hogy mi jön utána??

      Törlés
    2. Szia !
      Köszi.
      Elvileg a Te elképzelésed is elliottilag hibátlan, de én inkább maradnék az eredeti scenárióm mellett, talán itt szebbek az arányok.az egész alakzat kereskedése abból indult, hogy észrevettem a csonka 1-est és ameddid a piac mást nem mond addig ez alapján próbálkozok.
      A nagyon túladott az Tf -hez tartozó kategória. H 1-en nagyon is 5-ös vol és Ed.
      Szvsz most a nagy (kék) 4-esben vagyunk , felmentünk egy abc=A-val és itt abba is hagytam a kereskedését mert innen nem lehet tudni, hogy mi lesz (hsz, v. flat), ha biztonsággal meg lesz a 4-es lehet tovább shortolni (de csak szerintem)
      Üdv.: Károly

      Dax H 1

      http://screencast.com/t/4rDUgg8ez2

      Törlés
  71. Válaszok
    1. ;-)) ez őszinte volt....
      Talán a 02.24.-e volt egy A, azóta egy háromszöget csinál ahol megvolt a-b-c? és most jön d-e és meglesz B, majd fel C...???
      timmy

      Törlés
  72. Elzo, visszatértem az üdülésből és gyorsan belevetettem magam a tréning anyagainak befejezésébe.

    Visszatérve a kérdésedre, emlékeztem egy exp. emelkedésről szóló cikkre az EWI-től, ami az NFLX példáján mutatta be a jelenséget. Közben rájöttem, hogy előfizetői tartalom, amit nem tehetek ki, de van más(ik).

    A haladó tréning alatt néhány gondolat erejéig foglalkozunk a jelenséggel, amikor a trendvonal függőlegesre vált és így mintegy időkorlátként funkcionál. A program segédanyagából itt a példa, amit említettem.
    http://1.bp.blogspot.com/--7plH7Mk_14/T3yb1sZ4xoI/AAAAAAAABRI/i_5Lu8fjXIo/s1600/6_Dow_havi80-02aritm.jpg

    VálaszTörlés
  73. Hello Cimbi, érdekelne a véleményed ,hogy nagy 5-ös meg volt spx -dj30 vagy még hiányzik a végső befejezés ,
    elzo

    http://kepfeltoltes.hu/view/120405/dj301_www.kepfeltoltes.hu_.png

    VálaszTörlés
  74. Eu: Ha a Cimbali által mondott LD-t veszem alapul, akkor (iii) alhullám végénél lehetünk. Váltakozás miatt inkább egy sekélyebb (iv)-re számítanék. Mondjuk a (ii) hullám nem tiszta nekem, de PA alapján a szerkezet impulzív...Ezért csináltam egy másik rajzot, amin nincs tisztább a (ii)-es. APR05_H1_EURUSD Lehet, hogy majd csak kicsit később tudom eldönteni melyik a helyes. Ehhez még számomra nincs elég adat a grafikonon...

    Magasabb trendszint kérdéses: C/Y vagy ha nagyon agresszív a helyzet [i] of 3.

    Indikben a CT verziók megdőltek, úgyhogy talán megint szinkronba lesznek az Eu-val...

    VálaszTörlés
  75. Elzo, negyedik hullámra szavazok még mindig. Nagy négyesre és egy később duplázódó csúcs szituációra. Nem álltak még össze a nagyobb idősíkok egymás támogatására és a nagy kép sem tűnik befejezettnek.

    Majd ha befejeződik, akkor lesz csak nagy lezúgás.

    VálaszTörlés
  76. Nagy négyes spx 137? v. 85,környéke 1340?
    elzo

    VálaszTörlés
  77. Megvan az "A" hullám a tőzsdéken,jó magasra jutva.Az sp-n 4-5 pip minusz után indul a "C" hullám 1405 környékére.

    VálaszTörlés
  78. cimbi ,spx-re felraknál egy elképzelést .a négyes érdekelne
    elzo

    wilshire 5000 szerintem kész
    http://stockcharts.com/freecharts/gallery.html?$WLSH

    VálaszTörlés
  79. A decemberi esésnek, ami biztosan valamilyen szintű kettes hullám, mi a kielégítő négyes párja? Talán ez a mostani esés megteszi, ha elkészül szvsz.

    És akkor még mindig ott marad a kérdés, hogy lesz-e a nagyobb novemberi korrekciónak párja. Nem kell feltétlen, hiszen októberről már jöhet északnak A-B-C szerkezet. De a C-nek ötös szerkezetűvé szükséges fejlődnie. Ez még szerintem nem valósult meg, bár a sok Elliottal foglalkozó elemző szeretné már így látni.

    Kétségtelen, hogy volt már a világtörténelemben ilyen helyzetből totális trendforduló, de valószínűbbnek tartom, hogy hiányzik még egy nem túl jelentős szakasz északnak.

    VálaszTörlés
  80. SPX cfd H 1

    http://screencast.com/t/fsSv3U5owk

    VálaszTörlés
  81. Gondom leginkább ott van, hogy ha az S&P kész van lefelé, akkor a Dax-nak hogy lehet még egy hullám le? Valami nem ok, vagy esetleg kicsit külön mennek? Meglátjuk...

    VálaszTörlés
  82. S&P sz.v.sz még nincs ott ,1357-78 kb.
    dax 6560?

    VálaszTörlés
  83. AAPL MEGINT ELGURULT A GYÓGYSZER VALAKINEK

    VálaszTörlés
  84. Holnap csak tőzsdék nincsenek,vagy forex sem??

    VálaszTörlés
  85. úgy gondolom ilyen tempóval 2812 -re lesz egy 5% -os korrekció

    VálaszTörlés
  86. üdv Károly

    SZvsz. az SP még nincs kész lefele én min. 1350-ig várom.
    A fő kérdésem hozzád DAXal kapcsolatos, véleményed szerint a DAX ki megy majd új csúcsra, mert ahogy elnézem az amcsikat még új csúcsokat várnak ettől függetlenül én a DAXot nem várnám 7200 fölé, te ezt, hogy látod.

    TWER

    VálaszTörlés
  87. Elég nehezen lehet beazonositani a hullámokat lefelé(számomra).Én 1370 körülről már vártam a kis 2-es hullám indulását felfelé.Helyette 1358-nál tartunk.Ha innen tudna végre fordulni,akkor magasra 1398 környékére kellene mennie ahhoz,hogy a harmadik (záró) hullám 1335 körül legyen,még akkor is csak pontosan akkora lesz,mint az 1-es lefelé.Ez persze arra a verzióra igaz,ha most nagy 4-es hullámban vagyunk.Ha nem,akkor viszont bőven 1300 alá kell mennie.
    Ti hogyan álltok a számozással??

    VálaszTörlés
  88. Most csúzli van naposon???

    VálaszTörlés
  89. Dax H 1

    Ha ABC akkor talán lefelé megvagyunk, de ha 1-2, 1-2 akkor durva le jön.

    http://screencast.com/t/5wmRb8KHeZWK

    VálaszTörlés
  90. Ennyi lett volna csupán a 4-es hullám,vagy annak az első alhulláma ért véget és most a napos bol középig feljön a második????

    VálaszTörlés
  91. Válaszok
    1. Tiszta hülye vagyok, hogy nem állom meg szó nélkül az ilyen "tartalmas" hozzászólásokat, de ha vennéd a fáradságot és megnéznéd az utolsó -mondjuk -egy hét Dax elemzésem, és mondjuk megfelelő pozi mérettel lekereskedted volna, akkor most modjuk lenne egy csomó pénzed ezzel a marhasággal.
      Bocsi, ez volt a "Határpont", esküszöm többet nem reagálok ilyen...

      Törlés
    2. Vagy valaki más egyáltalán kereskedett?

      Jani

      Törlés
    3. Tőlem kérded?

      hát persze, pl. Ápr.4. 11:35 utaltam is rá.

      Törlés
    4. Hofinál semmi nem lehet jobb..

      totem.

      Törlés
    5. Határpont: Egyetértek az elképzeléseddel...remélem sok profitot termelt neked...

      Károly: csak így tovább! Szerintem rajtam kívül mások is értékelik az erőfeszítéseidet. Mindig szívesen olvasom/hallgatom az elképzelésedet. Eu-ra leszek kíváncsi, szerintem Y hullám jön le és nem C, ahogy eddig jelöltem. Mire kifejlődik, talán az indik is befejezik a korrekciót. Ha pedig nem, akkor...pá-pá

      Törlés
  92. Károly ne is foglalkozz vele, te is nagyszerű munkát végzel. Dax nem tűnik egyelőre úgy, hogy új csúcsra tudna futni. Lehet ebből az 1-2,1-2 lesz?

    VálaszTörlés
  93. Határidős kávé szerintem CT lesz, dax pedig (v) of [iii] csinál.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves brikka!
      Lerajzolnád hogy mire gondolsz a daxnál? Szvsz simán lehet egy duplaalj is,feltéve ha a dow és sp még 1 nap sávozás után kitör a forditott fej-vállból felfelé.Egyenlőre benne vannak az 1%-os váll sávjukban,az órás emelkedő trendvonallal megtámogatva.

      Törlés
    2. lásd feljebb...csak a(iv) of [iii]-ben flat-re számítottam

      Törlés
    3. Nagyobb kontextusban benne van a pakliban, hogy egy expanded flat-et csinálunk, aminek a C hullámában lehetünk, azon belül is, [4] of iii of (v) of [iii] hullámban.

      Az alternatív változat, hogy valami még nagyobb korrekció elején járunk...Én egyelőre az expanded flat verziót tartom valószínűbbnek.

      Törlés
  94. Károly egy spx chartot felraknál ,köszi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. S&P-re jó szívvel nem tudok scenáriót feltenni. Mutasson még valamit magából.

      Arany ami most megtetszett, ahogy nézelődöm.
      GOLD H 4

      http://screencast.com/t/fkRXkhhsBItd

      Törlés
  95. TWER.....ha még /hati/shortban vagy....figyeld a dátumokat....a grafikonnak köze nincs a jelenhez,de nekem febr.7.-e óta ezek a fordulópontok /mindig napon belül történnek/ szépen hoznak....felismerés sajnos csak január végén....alkalmazás febr.7.-től....műkodik!

    http://kepfeltoltes.hu/view/120415/Dax_anal_gia_2012_szerkesztett_www.kepfeltoltes.hu_.png

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Üdv névtelen


      Különben nagyon örülök a hozzám intézet bizalmadnak, pénteken zártam a shortokat és egy kis longot nyitottam, mivel 4 hét fekete gyertya és utóbbi 12 évben ezt csak 2 alkalommal haladta meg az esés. Én az SP-re alapozva most le egy ofb ccsinál és valahol az A pont 1400 körül lesz meg és onnan le 1300 környékére a nagy 4-es vége ez apr. vége május eleje.

      TWER

      Törlés
  96. Én úgy látom,hogy mind az ajró ,mind a tőzsdék nagyjából immáron felfelé fognak innen menni.Nem lesz könnyű menet,nagyjából olyanra számítok mint a mai nap.Lassú emelkedés,gyors leszórás,de az irány felfelé magasabb mélypontokkal.Az számomra rejtély,hogy mi módon lenne meg az ajró 1,4 célár,mert akkor ahhoz szvsz a tőzsdék ath-ja kellene.

    VálaszTörlés

Rendszeres olvasók

Alakzatok bar grafikonon

ALAKZATOK AZONOSÍTÁSA

Prechter könyv

Kötvénybaj

Europai válogatás

A Mánia vége

Alapleckék

Magunk döntsünk

Diverzifikáció?

FOREX video

10 piaci tévhit

Mítosz a Fed körül

8 könyvrészlet

Theorist '09. nov.

15 írás ill. video a hitelválságról

Mozgóátlagok

Címkék

200 SMA (3) AAPL (2) adósság (5) Amibroker (2) André Kostolany (1) arany (4) aritmetikus (1) Barack Obama (2) báziscsatorna (4) belső nap (1) Ben Bernanke (1) Birger (1) Bollinger (1) Brikka (1) BUX (6) carry-trade (1) CFD (1) Charles Collins (2) Charles Dow (1) Club EWI (18) Conquer the Crash (2) csorda (4) csordaszellem (5) csúzli (3) DAX (6) defláció (4) depresszió (8) deviza (13) diagonal triangle (6) Dick Diamond (2) divergencia (4) DIX (1) dollárerősödés (12) double key reversal (2) Dow Jones (36) dupla hármas (7) dupla kulcsforduló (3) E-mini future (46) ék (8) Elliott magyarul (7) Elliott Wave Principle (9) Elliott Wave Theorist (9) Elliott-ciklus (18) előfizetés (8) elsődleges trend (12) ending diagonal (10) erősödő dollár (4) EURHUF (1) EURJPY (1) eurozóna (3) EURUSD (30) evening star (1) expanded flat (9) extension (12) extrém ármozgás (1) ezüst (3) FED (8) fej-váll alakzat (8) Fibonacci (33) flash crash (8) flat (17) Forex (6) Fotex (1) földgáz (1) fraktál (11) FTSE (1) Futures Junctures (4) GBPJPY (1) Goldman Sachs (3) Görögország (3) Hang Seng (1) háromszög (20) hatékony piac (2) hope (2) hullám személyiségjegye (11) infláció (1) inside day (1) IOU dollárok (1) Japán (3) Jason Farkas (2) Jeffrey Kennedy (11) jelzálog (2) Kína (3) kollektív hangulat (8) kombináció (10) korrekció (20) könyvajánló (4) kőolaj (1) kötvény (1) külső nap (1) leading diagonal (1) lineáris gondolkodás (3) logaritmikus skála (1) MACD (5) Mandelbrot (1) megnyúlt hullám (2) mérés (6) Minyanville (1) momentum (8) Morgan Stanley (1) mozgóátlag (3) munkaállomás (1) Nasdaq (28) Newsweek (1) NFP (4) Nikkei (2) Nonfarm Payrolls (3) nyersolaj (2) NYSE (4) opció (1) óriás szuperciklus (14) OTP (3) outside day (4) pánik (6) pit noise (1) Ralph Nelson Elliott (8) regular flat (3) remény (4) Robert Prechter (28) RSI (11) Russel (3) short (3) Short Term Update (3) slingshot (4) social mood (5) Socionomics (6) SP500 (107) spirál (2) SPY (55) Steve Nison (1) Stochastic (1) Stocklandyard (2) stop loss (2) szándékos csőd (1) szentiment (1) szignálvonal (1) szójabab (2) tananyag (25) Thomas Bulkowski (1) throw-over (2) tovahaladó háromszög (4) trendcsatorna (22) trendvonal (2) tréningprogram (12) túladott (5) túlvett (5) TWS (1) USD (14) USDCHF (1) valószínűség a tőzsdén (3) Vancouver (3) Venezuela (1) vertical spread (1) vezérlőelv (8) Wyckoff (1) XLE (1) Zaner (4) zigzag (35)