AZ ELLIOTT WAVE INTERNATIONAL AJÁNLÁSÁVAL:

Oldalak

2013. május 10., péntek

Beszélgetés - május

Gyorsan kirakom ide Brikka tegnapi EUR ábráját, alatta Tomko kérésére, kényelmesen többszöri görgetés nélkül tudtok beszélgetni. Az ábrához és az EURUSD párhoz magam mindössze annyit adok hozzá, hogy a május 1-i maximum meggondolandó, mint egy A hullám csúcs a nagyobb, április 4-én indult oldalazó 2-es hullám flat korrekción belül. Kicsit meglepődtem, hogy a pár nem jutott fel 1,3285-ig, vagy feljebb mint azt korábban (minimum) vártam, másrészt úgy érzékelem, az esés egyelőre nélkülözi a harmadik hullám karaktert, de legalábbis kezd hasonlítani egy B-re. A piac talán letesztelni készül a március végi minimumokat (1,27xx) és onnan még egyszer fel. Közben 1,2925-nél is számon tartok egy fontos támaszt. A napos RSI-n is ideális lenne visszacsúszni nagyjából a 40-es érték közelébe és onnan beindítani a C hullámot északnak. Bárhogyan is legyen, érdemes az asztalon tartani egy olyan gondolatsort, amely szerint a felfelé korrekció még nem ért véget. Brikka utal is a lehetőségre, amikor az ábrán feltünteti, egyelőre "nem lehet kizárni egy háromszög B hullámot". Igaz, ez egy másik lehetőség, mint amit én hoztam fel, de mindkettő erős versenyző.

Brikka ábrája csütörtök vacsora időben

Az SPX-ről annyit, hogy a sikeres short esélyei még mindig legfeljebb csak intraday lehetőségekben adottak. Május 6-án létrejött egy napos szünetgyertya, amely long momentumbelépőket triggerelt és mivel mostanára 2R kockázatnál jóval messzebb jutott, ezért gyakorlatilag megerősítette a bikákat. A szignál rendesen elsült, nem lett belőle behalt kitörés. Ez azért fontos, mert én úgy tartom, a trendforduló egyik kötelező kelléke a folytatólagos szignálból (trendkövető momentum belépési lehetőségből) fals kitörés. Ilyen helyzetben egy most következő lejtmenet elsőre általában gyorsan és határozottan támaszra talál a szignál minimumában - itt SPX 1613-1614 körül.

A momentum alakulását vegyük még ehhez. Idézem a múlt vasárnapi hozzászólásom:
"A momentum [RSI] törni készül a [január 29-ről] eső divergenciavonalat, amitől majd az érzelmi túlfűtöttséget kezdjük számolni. Onnan a trend fenntarthatósága erősen megkérdőjelezhető, az ilyen kitörésre cselekedni legtöbbször túl késő. 74,50, kerekítve 75 a napos RSI max, ami alatt a jelenlegi emelkedő szakasz potenciálisan a kis ötödik záró szakasza a november óta tartó emelkedésnek. 1622-nél holnap [hétfőn], vagy holnapután [kedden] 66-67 lenne az értéke, szóval feljebb kellene mennie, a 70 -72 körüli momentum simán belefér".
1626 volt a hétfői maximum 67-es RSI-vel, majd 69-ig tudott emelkedni kedden, azonban valószínűleg ezzel még csak a momentumcsúcs, azaz a haladási sebesség maximuma van bent és nem pedig a végleges árfolyamcsúcs. Azért (is) tartom ezt valószínűbbnek, mert a legutóbbi bull szignál simán, rendben működött, ezért nincs gondban lévő friss long a rendszerben. Ugyanakkor amint a divergenciavonalról szólva mondtam, erős emocionális állapotban van a piac, közel a karakter gyökeres megváltozásához és egy fordulathoz, mivel egészségtelenül gyors és meredek hullámot produkált egy több hónapon át tartó emelkedő szakaszra ráfejelve. Ez nagyon rossz kontextus egy ilyen erős lelkesedéhez.

39 megjegyzés:

  1. Tudom, hogy a nap végét meg kell vele várni, de ez egyelőre hetes GBP/USD short szignálnak tűnik. Javítsatok ki ha tévedek!

    [url=http://kephost.hu/share-EE8B_518CBE54.html][img]http://kephost.hu/image-EE8B_518CBE54.jpg[/img][/url]

    Tom

    VálaszTörlés
  2. Na még egyszer:

    http://kephost.hu/share-EE8B_518CBE54.html

    VálaszTörlés
  3. SPX-ben a legutóbbi korrekció (napos bull folytatólagos szignál) egy napon át tartott, többé-kevésbé lefutott május 3-án. Mindössze 6 pont mélysége volt.

    Ehhez képest jelenleg 3 napot oldalazunk és 10-12 pontot liftezünk a sávban. A tőzsdei grafikonokon megtehető legegyszerűbb megállapítás, hogy akkor a jelenlegi korrekció a magasabb(!) trendszinthez(!) tartozó - valószínűleg négyes hullám - korrekció, vagyis lassul a trend. Növekvő méretű konszolidációból a kitörés nem feltétlen megy messzire, akár megvalósulhat egy 10-60 percre új csúcsra emelkedő nyitó pukkanásban is. Elég gyakran ilyenek a kitörések a túl egyértelmű négyes hullámokból.

    A trend long. A short kontratrend trade és ha akad is beszálló a fals kitörésből, a nagy számok törvénye szerint akkor is zárni érdemes 1614 előtt, ahonnan a támaszról a piac még egy további új csúcsra, vagy hozzávetőleges egyenlő csúcsra mehet.

    Szerintem a november óta tartó emelkedés ötödik hullámán belül a 4-5 záró szériákat tapossuk, amelyek fájdalmasan sokáig tarthatnak a válogatás nélküli agresszív short pozíciókhoz. Defenzív stílus és célárazás kell.
    Még akkor is, ha naposon 67-es jobb "lábbal" van RSI M-betűnk. Leginkább egy még nagyobb konszolidációra következtetnék csak belőle, utána - addigra hazaérek - megnézem, mi történik 1612-1614-nél. Alatta, de leginkább 1606 alatt több nagyságrenddel nagyobb eső korrekció, vagy trendforduló jöhet.

    Momentum rövidebb távon: pénteken óráson volt egy bullish csúzli, abból van folyamatban egy kitörés(i kísérlet). Ugyancsak pénteken a 15-perces egész nap RSI bull támaszon tartotta magát, azonban hétfőn megfogta a bear ellenállás, vagyis olyannyira fogy a momentum, hogy abból nagyon nehezen jön össze egy fenntartható kitörés. Fals kitörés után legalább 40-es szint közelébe délnek korrigáló órás momentumot várok.

    Úton 1612-1614 felé nem sokkal feljebb 1617,25-nél van egy támasz, de szerintem az kevés lesz és nem fogja meg a sorrendben következő nagyobb négyes hullámot.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kiváncsi leszek erre nagyon.

      A kitörés nagyon bejött, a folytatást illetően viszont nekem most a chart láttán ~ az jön le, hogy még max egy-két óra ebből, és vége - nem sok helyet látok 600 fölötti további kergetőzéshez, max 15xx alsó feléről szedheti össze magát még egy ijesztésre.

      Törlés
    2. Depriv, az imént lejjebb részletesen reagáltam.

      Törlés
  4. Szóval vagy felmegy, vagy le....

    Péter

    VálaszTörlés
  5. Péter, ennél azért specifikusabb a helyzetértékelés. Azért jó Elliott, mert ha leírom, hogy nagy ötödik hullámon belüli kis 4-5 széria van, akkor akik ismerik az elméletet, azok tudják azonosítani ezt a fázist, a cikluson belüli helyzetünket. Arról szól a hozzászólásom, hogy az alacsonyabb idősíkok alapján lehet valószínűsíteni valamennyi esést, de egyelőre a kontextus nem támogatja, hogy tartós legyen.

    Itt most nem vagy le, vagy fel következik, hanem kis fel, utána le, utána fel. Ez a valószínű. Ennek a határait írtam le konkrétan és azt, hogy honnan lép ki az elképzelésem szerinti "fázisból" a piac. Konkrétan minek a megértésében segítsek?

    Ha --- akkor szcenáriókat készítünk. Ez az egészséges, amikor a hangulathullámok által űzött piacokról beszélünk. A hozzászólásom dióhéjban: nagy a valószínűsége egy gyorsan behaló kitörési kísérletnek. Ha ez bekövetkezik, akkor kontratrend kereskedési helyzet jön létre, amellyel kapcsolatban az említett támasz a céláram, illetve óráson megfigyelhető visszaesést várok a momentum bullish támaszáig. A pozíció defenzív menedzsmentet kíván.

    VálaszTörlés
  6. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó magam is használok mozgókat, MA10/20 pl. fontos része a be- és kilépő szignálomnak.

      A hullámelmélet pl: kontextust ad, segít a stopszint és célár meghatározásában, stb...de hogy ezt téged miért zavar ennyire, azt nem tudom. Kb olyan vagy, mint régen a balkezes gyerekekkel a tanítók. A hullámelméletet nem kötelező hasznosítani, sőt nem is mindenkinek ajánlott, mint ahogy a balkezes olló sem egy jobb kezesnek. Értjük, ugye?

      Törlés
  7. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Dehogy érted. Érdekes a néválasztásod. Ajánlom neked a következő részletet.(Papinianus, D. 28, 7, 15)

      Törlés
  8. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ok, igazad van, az egész egy csőd. Meggyőztél, úgyhogy mehetsz másik oldalra vámpírkodni. Ezt az energiát fordíthatnád arra is, hogy építsd a személyiségedet, de csak taposod a mocsarat. Őszintén drukkorok, hogy talajt érj.

      Törlés
  9. Nekem két szám elég volt, már csak egy kell...ahogy mondják: a többi csak irodalom...

    VálaszTörlés
  10. Cimballi, fontold meg és inkább tedd meghívásossá a hozzászólásokat. Bizonyára vesztesz vele pár olvasót, cserébe viszont csak az marad, akit érdekel a téma.

    szarvasvadasz

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a javaslatot, ezennel megtörtént a átállás. Illetve még egyszer takarítottam. Miért? Elliott munkássága nem egy az egyetlen megközelítés, tudjuk. Ha valakinek nem tetszik, nem tud vele dolgozni, tegye szóvá egyszer, értjük, nincs gondom vele.

      Azonban itt nem erről van szó, hanem egy a szándékom szerint kulturális szigeten egymással beszélgető hozzászólók hecceléséről. Ez olyan, mintha én odamennék egy tisztán fundamentális alapon részvénytippeket osztogató oldalra és ott trollkodnék. Irtózom az ilyen oldalaktól, ezért messze elkerülöm őket. Távol áll a fundamentumok figyelése tőlem - az csak hétvégi hobbi. Esetleg.

      Ne tessék félreérteni. Nem egyszerűen elmondanám, hogy szerintem ezen és ezen megfigyeléseimre alapozva és a módszerem alapján nekem más a véleményem. Nem. Ezt meg sem próbálnám. Hanem azt mondanám, a fórumon, amelyen élősködni próbálok, hogy mindenki idióta és ezt a véleményemet nyomnám kényszeresen, miközben a piacról egy mukkot nem szólnék. Nagy különbség.

      Vannak körünkben jogászok, nekik érdekességnek mondom, hogy É-Amerikában - elsősorban az USA-ban - a jogalkotók néhány igen szélsőséges eset miatt már törik a fejüket, hogy miként lehetne a névtelenség mögé bújó trollkodást büntethetővé tenni. Bonyolult probléma az biztos.

      Törlés
    2. Szia,

      Itthon is voltak jogesetek, az "elhíresültebbek" inkább politikusokkal voltak kapcsolatosak. Ettől függetlenül nagyon is foglalkozni kell ezzel a témával, mert egyre terjed a trollkodás, és sokszor súlyos hátrányt is okoznak (tinik zaklatása a közösségi oldalakon)

      ---------------------------------------

      Ami itt folyt az utóbbi időben, a véleményem szerint egyértelműen kimeríti a Szabs. tv. 180. §-át, amely a becsületsértés szabálysértési alakzat. Bár ha valahogy bizonyítani lehetne, hogy munkaköröddel kapcsolatosak a becsület csorbítására kifejezések (mivel mondjuk a tréning az üzleti tevékenység része), akár büntetőeljárás megindítását is meg lehetne fontolni (a becsületsértés magánvádas).

      Egy büntető felelősséget megállapító döntés mindenképpen megkönnyítene egy kártérítési igény érvényesítését is, mivel a jogellenességet már nem kellene bizonyítani.

      --------------------------------

      Remélem hamarosan visszazökkenünk, mert nekem személy szerint hiányzik a régi blog...

      Törlés
  11. ez mar egy ideje portfolio topik szint lett....szet lesz verve..ha meg valaszoltok is nekik akkor hamarabb..

    VálaszTörlés
  12. Hali, megtartotta a piac az újabb kitörést, a momentum stratégiával dolgozó skalpok ismét sikerrel zárhattak, nem fals a kitörés.

    Napi kommentár: 1620-23-ig tartományt 7-én átszelte a piac, nem is tesztelte vissza. A három nap oldalazással (a tegnap említett magasabb rendű négyesemmel) ez nem történik meg, az a tömörülés szinte biztos, hogy még magához rántja az árfolyamot. Amikor ez a pullback bekövetkezik, az addigi csúcsra kitenném az ÁPR18 óta tartó emelkedésen belüli fő hármas, azaz [iii]-as jelölést. A mai nappal (a napos bontáson) elért új RSI csúcs (71) miatt következtethetünk, hogy az alhullám hármas pontja a mai csúcs, vagy nem sokkal ezután következik.

    Ne feledjük, az RSI egészen 75-ig mehet anélkül, hogy a régi jó ábrát alapjaiban kellene újragondolni:
    http://2.bp.blogspot.com/-Y5JjXVqOqpY/UKgxz6E8MMI/AAAAAAAABps/SFGJyQQb9b8/s1600/NOV16_GSPC_weekly.JPG
    Az ábra először 2012. augusztusában szerepelt itt. A sematikus (alsó) részen a (C) jelzésű hullámot építjük, annak az előrejelzésében nem találom a jó fogást március vége óta. Időben eredetileg oda vártam a végét.

    Az 1620-1623 "üres" tartomány bearish átszeléséig én semmiképp sem erőltetném a shortok építését, addig marad a bullish rétegek dominanciája.

    Depriv, amikor majd egy újabb le-fel kör véget ér, akkor a "bullish" elképzelések szerint (nem az imént idézett ábra) is egy a SZEP14-NOV16 két hónap eső szakasszal összevethető korrektív szakasz következik. Az lenne a következő logikai elem a fraktál bullish változatában. Tehát jól mondod, hiszen akkor 130 SPX pont volt a lefelé kör. Charlie ha jól értem ezt várja, én pedig nem, de kidolgozzuk, ha odaérünk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Értem, azt hiszem. Köszönöm.

      Fölös külön beirni föntebb, hogy itt lent lesz nekem valami, úgyis megtalálom :-)

      RSI most szerintem 'hazudik'.

      Szóltál itt korábban már arról a fajta befejeződésről, amikor szinte átmenet nélkül csap át a hangulat eufóriából világvégébe - ehhez a logikátlan, szétszerelhetetlen emelkedő masszához most pont illene egy ilyen, ahogy én látom.

      Erősen valószinűnek érzem, hogy a 'prompt' sp órás RSI-t nyitó környékén felverik 80 magasságába, talán fölé is, és utána ~ vége is lesz a műsornak (azt gondoltam, hogy ez már tegnap meglesz - mondjuk ugyanezzel az erővel akár holnapra vagy péntekre is eshet).

      Törlés
    2. Hi, nm. Ha valamit egyértelműnek látunk, akkor hajlamosak lehetünk bármi módon magyarázatot találni a belépőre. így van ezzel mindenki. Mert valóban, néhány gyertyánként, szinte mindig van valami ok rá. Erre pedig vigyáznunk kell, hiszen 2009-ről elég egyértelműen valamilyen korrektív zigzag szerkezetnek túnik az emelkedés. Vagyis csupán ezen az alapon bármit lehetne shortolni.

      Azonban a nagyon szép arányokkal rendelkező zigzag kinézet önmagában nem ok a belépőre. Most potenciálisan okés az RSI, hiszen a mai konszolidációban 73-nál elakadni készül. Tiszta helyzetet csak az teremtene, ha nagyjából ez lenne a momentum maximuma. Amint mondtam, a (napos) momentum maximuma itt (C) hullámon belüli 5-ös záró hullám [iii] alhullámának végét jelentené, ami után jön még egy divergáló, vagy konvergáló újabb kitörési kísérlet. Ha mondjuk innen lefordulnánk, akkor még előttünk van a kis [iv] le és [v] fel.

      Vagy nincs... Hiszen amúgy igazad van, hogy létrejöhet egy "sztenderd tetőzés nélküli" hirtelen forduló csúcs. Eléggé elgurult a gyógyszerük hozzá, de nem tudsz vele mit kezdeni. Vagy nem jó vele kezdeni. Nekünk kereskedőknek a valószínűséget mindig figyelembe kell vennünk. Saját statisztikáim szerint kb. minden hetedik tetőzés, vagy alj RSI setup nélküli. Ezért - hiába nem kizárt - annyira gyenge találati arányt adna a lekereskedése, hogy nem érdemes vele foglalkozni. majd csak 1623-1620 átszelése után az emelkedések végén kialakuló bearish fordulós szignálokat lőném, addig long, vagy néha intraday sávkereskedés megy.

      Törlés
  13. üdv Cimballi

    Ide vágó kérdés meddig lehet még darcot dobni a bullra?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vegyél elő egy Nasdaq grafikont, mert azon látszik legszebben, amit most mondok. Ott látsz naposon egy szűk, feszes csatornában elhelyezkedő gyertyasort. Ez stabil bullisg egyensúlyról, egyetértésről szól. Magasabb árban egyetértésről. Azt figyeld, hogy mikor bomlik meg az egyensúlya. Akkor döglik be, ha felfelé kitör belőle, vagy akkor ha lefelé, de az utóbbi esetben csak a második letörésben van shortra esély, mert az első után 90%+ hogy megpróbál visszatérni a csatorna ritmusába a piac. Amíg nem feszegeti a feszes "útpálya" határait, addig kb. "egyenes vonalú egyenletes mozgást végez", mert óriási a trend tehetetlensége. Ez egyébként harmadik hullám karakterjegy.

      Törlés
  14. Lassan eu-ban akár készen is lehet az ötödik hullám 240 percesen. A hír körül rángatás majd szépen eldönti, nem zárom ki, hogy még mélyebbre megyünk, mert szinte minden idősíkon bear a momentum. Viszont támaszhoz érkezhetünk, ezért a Flat C-t nem lehet kizárni, annak ellenére, hogy a naposon is sikerült berántani az RSI-t. A többi párban viszont ki lehet zárni - pl: aussie, kábel - (lehet, hogy azokban csak kettes hullámra futja majd). Azt hiszem hamarosan visszatérnek az eu körüli aggodalmak a hírekbe. Meglátjuk ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. eu kb. flat c értelmezés maximális szintjén van...

      Törlés
    2. Négyes hullám nekem gyanús. Nagyon kicsi 2-hez képest feltételezett C-ben. 1-2 i-ii?????? ezen hezitálok, hogy nem lehet e, hogy gyorsító pályára léptünk??? Órás rsi nagyon bear.

      Törlés
    3. Köszi Vik, hogy szóltál levélben, valóban volt egy hiba, amiért a hozzászólások nem jelentek meg. Kijavítva.

      Törlés
    4. Szia Vik,

      De négyes kicsi, aránytalan, de eddig flat C max szintjénél elakadt az esés, és akár késznek is lehet venni a szerkezetet.

      Ami érdekes, hogy aussie még a harmadik hullámban van lefelé naposon, kábelben a flatet szerintem ki lehet zárni. USDCHF napos csati tetején van, ha kitör, akkor itt is ki lehet zárni a B hullámot. Pengeélen táncolnak a devizák.

      Ezért lehetséges az általad írt 1-2 i-ii sorozatot euban. Nekem naposon kialakult egy short setup, emiatt én már inkább csak egy [a]-[b]-[c] hullámra számítok inkább. H4-en van egy szép bika gyertya, de a korábbi setup még nem adott kilépő jelet nekem, mert még MA10/MA20 csatornában van, és egyelőre az RSI mozgók kereszteződése sem történt meg (momentum cross)MAJ16_EURUSDH4. Egy fals h4-es vételi jel - mint anti-szignál - erősíthetné meg a felvetésedet :)

      Törlés
  15. üdv Cimballi

    A nikkeinél látok hetesen ilyen egyenletes csatornát mint a NQ-nál van de ott már tavaly okt. emelkedik szédületes iramba ha a NQ-nál és a többi indexnél ez még az el múlt 2-3 hétbe indult el lehetséges ez? Ha 3. hullám akkor melyik harmadik 3/3 vagy 5/3 vagy talán még 1/3 hú akkor messze még a vége.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. http://myelliott.blogspot.ca/2013/05/beszelgetes-majus.html?showComment=1368717512228#c906389344727402668

      "...a (napos) momentum maximuma itt (C) hullámon belüli 5-ös záró hullám [iii] alhullámának végét jelentené, ami után jön még egy divergáló, vagy konvergáló újabb kitörési kísérlet. Ha mondjuk innen lefordulnánk, akkor még előttünk van a kis [iv] le és [v] fel."

      Törlés
  16. MAJ17_EURUSDWeekly

    Fekete vonal törése kizárná flat [b] of B lehetőséget, egyben egy fej-váll alakzat nyakvonalát is törné.

    Ha mégis megindulna egy C hullám fölfelé, akkor a piros négyzetig jöhet fel és június első hetére elkészülhet.

    Számomra ez most egy kicsit wait and see, mert szerintem nagyon begyorsulhatnak az események, ha törik a nyakvonal.

    VálaszTörlés
  17. Szóval, ahogy kérte az ellenőrző szó beírását a közzétételhez az certainly-t kellett begépelnem :)

    VálaszTörlés
  18. Cimbi,

    Ne haragudj, nem akarok lemenni kiwibe, de kicsit viccessé kezd válni ez az egész itt.. A vak is látja, aki követte az eddigi posztokat itt, hogy eddig végig a nagy 5-st vártad és ezt kommunikáltad le, persze mindig nagyobb tetőt megadva... Aztán most átálltál a nagy 3-s várására???!!... ha jól értem, akkor már magad sem hiszel a mostani közeljövőben a pusztító lejtmenetben, hanem átálltál egy még hosszabban bullosabb scenarióra?! Csak mert vagy 2 éve ment az a duma itt, hogy "na most lesz mindjárt a csúcs"... (nem szó szerint) aztán most egy huszárvágással törölve van az egész eddigi 2 éves csúcsvárás?! Ergo ha most végre csúcsot fogunk, akkor az csak 3-as, majd egy kisebb esős időszak után, egy nagy felmenetel van terítéken 1800 felé? vagy most hogy?! kicsit kezdem elveszteni a fonalat... Nem érzem a következetességet, már ne haragudj meg.

    totem..

    VálaszTörlés
  19. Totem, egész héten azért tanácsoltam el az azonnali shorttól a blog közönségét, mert kevés volt a rövid távú fordulat esélye. A nagyobb kép elképzelésem nem változott, de nem volt sok esélye egy azonnali fordulatnak.

    Konkrétan így írtam már kétszer: "...a (napos) momentum maximuma itt (C) hullámon belüli 5-ös záró hullám [iii] alhullámának végét jelentené, ami után jön még egy divergáló, vagy konvergáló újabb kitörési kísérlet. Ha mondjuk innen lefordulnánk, akkor még előttünk van a kis [iv] le és [v] fel."

    Ettől a nagyobb kép elképzelésem maradt bear, nagy Ciklus b hullám korrekciónak tartom a 2009 óta futó rally-t.

    Ha ránézel erre a korábbi ábrára, konkrétan az alsó sematikus ábrára
    http://2.bp.blogspot.com/-Y5JjXVqOqpY/UKgxz6E8MMI/AAAAAAAABps/SFGJyQQb9b8/s1600/NOV16_GSPC_weekly.JPG
    akkor a (B) pont november 16. volt meg. Onnan kell egy (C) fel, ami öt hullám lesz. A fenti pár sort idézve 2013. 04. 18. volt a (C) 4-es hullámának vége, onnan indult az 5-ös. Én arra figyelmeztetek, hogy ezen az ötösön belül még csak a [iii]-as vége következik. Mondjuk a jövő hét maximuma még csak ez a [iii]-as lesz az 5-ös hullámon belül, ami egyébként a (C) szakasz egyik (és utolsó) alkotóeleme. Fraktálszerkezet.

    Végül a következetesség kérdése. Ennek a szónak van pozitív és negatív értelme is. Pozitív, ha a módszered következetes alkalmazására utal, arra, hogy olvasod az információkat és ha akár csak rövid távon is ellentmondó "üzeneteket" látsz, akkor változtatod a véleményed, azon az időtávon, amin kell. Nem szégyen bevallani, ha van egy bear várakozásod, de épp adódik egy tisztán bull időszak. Szinte minden korrekciónak van kereskedhető szakasza. A "szégyenérzet" az ego üzenete, a rossz fajta "következetesség", amikor a véleményünkhöz ragaszkodás önmagáért fontos. Ismered a mondást, "inkább a véleményemet veszítsem, mint a pénzem".

    Bottom line: az első letörési kísérlet ilyen környezetben nem valószínű, hogy működni fog. A mögöttünk hagyott héten egyébként is kevés volt az AZONNALI letörés esélye.

    VálaszTörlés
  20. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés

Rendszeres olvasók

Alakzatok bar grafikonon

ALAKZATOK AZONOSÍTÁSA

Prechter könyv

Kötvénybaj

Europai válogatás

A Mánia vége

Alapleckék

Magunk döntsünk

Diverzifikáció?

FOREX video

10 piaci tévhit

Mítosz a Fed körül

8 könyvrészlet

Theorist '09. nov.

15 írás ill. video a hitelválságról

Mozgóátlagok

Címkék

200 SMA (3) AAPL (2) adósság (5) Amibroker (2) André Kostolany (1) arany (4) aritmetikus (1) Barack Obama (2) báziscsatorna (4) belső nap (1) Ben Bernanke (1) Birger (1) Bollinger (1) Brikka (1) BUX (6) carry-trade (1) CFD (1) Charles Collins (2) Charles Dow (1) Club EWI (18) Conquer the Crash (2) csorda (4) csordaszellem (5) csúzli (3) DAX (6) defláció (4) depresszió (8) deviza (13) diagonal triangle (6) Dick Diamond (2) divergencia (4) DIX (1) dollárerősödés (12) double key reversal (2) Dow Jones (36) dupla hármas (7) dupla kulcsforduló (3) E-mini future (46) ék (8) Elliott magyarul (7) Elliott Wave Principle (9) Elliott Wave Theorist (9) Elliott-ciklus (18) előfizetés (8) elsődleges trend (12) ending diagonal (10) erősödő dollár (4) EURHUF (1) EURJPY (1) eurozóna (3) EURUSD (30) evening star (1) expanded flat (9) extension (12) extrém ármozgás (1) ezüst (3) FED (8) fej-váll alakzat (8) Fibonacci (33) flash crash (8) flat (17) Forex (6) Fotex (1) földgáz (1) fraktál (11) FTSE (1) Futures Junctures (4) GBPJPY (1) Goldman Sachs (3) Görögország (3) Hang Seng (1) háromszög (20) hatékony piac (2) hope (2) hullám személyiségjegye (11) infláció (1) inside day (1) IOU dollárok (1) Japán (3) Jason Farkas (2) Jeffrey Kennedy (11) jelzálog (2) Kína (3) kollektív hangulat (8) kombináció (10) korrekció (20) könyvajánló (4) kőolaj (1) kötvény (1) külső nap (1) leading diagonal (1) lineáris gondolkodás (3) logaritmikus skála (1) MACD (5) Mandelbrot (1) megnyúlt hullám (2) mérés (6) Minyanville (1) momentum (8) Morgan Stanley (1) mozgóátlag (3) munkaállomás (1) Nasdaq (28) Newsweek (1) NFP (4) Nikkei (2) Nonfarm Payrolls (3) nyersolaj (2) NYSE (4) opció (1) óriás szuperciklus (14) OTP (3) outside day (4) pánik (6) pit noise (1) Ralph Nelson Elliott (8) regular flat (3) remény (4) Robert Prechter (28) RSI (11) Russel (3) short (3) Short Term Update (3) slingshot (4) social mood (5) Socionomics (6) SP500 (107) spirál (2) SPY (55) Steve Nison (1) Stochastic (1) Stocklandyard (2) stop loss (2) szándékos csőd (1) szentiment (1) szignálvonal (1) szójabab (2) tananyag (25) Thomas Bulkowski (1) throw-over (2) tovahaladó háromszög (4) trendcsatorna (22) trendvonal (2) tréningprogram (12) túladott (5) túlvett (5) TWS (1) USD (14) USDCHF (1) valószínűség a tőzsdén (3) Vancouver (3) Venezuela (1) vertical spread (1) vezérlőelv (8) Wyckoff (1) XLE (1) Zaner (4) zigzag (35)