AZ ELLIOTT WAVE INTERNATIONAL AJÁNLÁSÁVAL:

Oldalak

2011. március 16., szerda

Egy harmadik hullám vége

A mai nap árfolyammozgása úgy látszik, igazolja a hétfői "háromszögtelenítve" elnevezésű értelmezést [link]. Azért publikálok most így szokatlan módon, nap közben, másfél órával a kereskedés vége előtt, mert ha igaz, amit lent a rajzommal mondok, akkor a hullámok méretéből immár az a valószínűbb, hogy a trend megfordult és a piacok tartósan délnek tartanak. Persze, amikor így előállnak a bizonyítékok, akkor általában éppen egy fontos támasznál, vagy ellenállásnál lelassul a piac. Ettől lesz pikáns, fűszeres a tréderek élete. Most is ez történik, szerintem az (1)-es - talán Intermediate szintű - hullám 4-es, oldalazó alhullámát kezdtük a mai mélyponton. Mutatom a képet is:

A képre kattintva jól látható méretre felnagyítható

Azért a NASDAQ FUT kontraktust vettem elő, mert azon látszik a legszebben a szerkezet, ráadásul egészen kivételesen tökéletes arányokkal.

Továbbra is él a tegnapi bejegyzésben linkelt ajánlat, illetve ingyenesen letölthető a Theorist.

69 megjegyzés:

  1. Cimballi, ahogy nézem most keserves felfelé kapaszkodás van, ugye jól gondolom hogy max a 1280-85 -s szint lehet ahova visszajöhet?! vagy még annyira sem szabad neki?!

    totem

    VálaszTörlés
  2. Totem, sztem Cimballi a feb 24 aljra, vagyis 1294 -re gondolt

    Joe

    VálaszTörlés
  3. üdv cimballi

    Én véleményem hogy a 3. hullám még nem ért véget. Ezt az általam figyelt gyertya alakzatok támasztják alá. Nem hazudtolta meg ezt soha az index. A harmadik hullám vége valahol 1220 környékén lesz. Mivel 1294 szerinted az 1 hullám alj a és egybe vág egy gyertya aljal is. Ez cirka 50 pont esés innen számolva közel 1,8 és 2 szerese a harmadik hullám alja. TEHÁT EZ 1220 KÖRÜL VAN. A komplett alakzat vége pedig 1180. Hogy innen merre majd kiderül. Most persze lehet egy felfele kör de 1294-ig nem hiszem.

    toti

    VálaszTörlés
  4. Cimballi!

    A fenti értelmezésben a Minor idősik nem túl gyors? Az emelkedésben több hónapig tartott egy Minor szint...
    Nem lehetséges, hogy Minute?

    Köszi!
    Balolah

    VálaszTörlés
  5. Totem, ott van a rajzon, a kritikus ellenállás (CR) ennek a konkrét számozásnak a 24-i minimum, azaz a Joe válaszában szereplő 1294. A piros vonalak a kulcs szintek ott szeretnék lassulást, fordulást, beleadásokat látni.

    Majd figyelj(etek), mert tegnap, kereskedés közben sietve nem volt idő kidolgozni az alternatívákat, úgyhogy holnapra abból is mutatok valamit, de nem új bejegyzésben.

    VálaszTörlés
  6. Balolah, teljesen jogos, nekem is ott van a fejemben, hogy túlzás lehet. Viszont tudod, hogy így van ez a trendszintek meghatározásával; nem hiba alá, vagy fölé lőni, tulajdonképpen élőben csak tippel az ember és csak utólag tudja eldönteni, melyik szint volt.

    Az én magasabb nagyságrendű tippem oka, hogy Minor szintű 4-es korrekciót vártunk ide, ha bullish lenne a kép, ezért használom a Minor bearish jelöléseket, meg azért mert ennek a számozásnak a legerősebb alternatívája, a Minor1-2-Minute[i]-[ii], ha érted. Csak nem vagyok ennyire agresszív, hogy máris felrajzoljam, de arra kapacitállak benneteket, hogy gyakorlásnak készítsétek el így is a rajzot.

    VálaszTörlés
  7. Toti, lehetséges, ezért nem érdemes most erőltetni a longot, legfeljebb csak intraday skalpjaink lehetnek északnak. Én arra alapozom a meglátásomat, hogy végre el tudtam számolni 5-ig, meg a Fib. arányok is rendben vannak. 5-ig számolás: impulzus kellett ide mindenképpen, és az elmúlt napok záróiban írt bejegyzéseim másról sem szólnak, mint "ez nem komplett így", "még kell minimum egy hullám", azután tegnap végre kerekebb lett a kép.

    VálaszTörlés
  8. Üdv Cimballi!
    Ha jó a vonalzóm, akkor az SP most (1275-76 körül) küzd a báziscsatorna aljával, és jöhet némi rángatózás? Az ábrán jelölt ellenállások közül ez gyengébbnek vagy erősebbnek számít?
    Kösz,
    Jani

    VálaszTörlés
  9. Az imént a Nasdaq határidő (ld. fent) megérintette a csatorna alját (pirossal vastagítva) 2.246-nál. Ez az egyik kulcsszint, amire szemlátomást érzékeny a piac. Mehet feljebb, de a tény, hogy az árfolyam nem robogott rajta keresztül, már önmagában is egy kis megerősítése az értelmezésnek.

    VálaszTörlés
  10. Jani, most vettem észre a kérdésed, miután már beírtam az előzőt. Akkor ezek szerint válaszoltam. Nekem ez a szint a kedvencem, mert a legkevésbé nyilvánvaló. A "kedvenc" nem egyenlő az optimálissal.

    VálaszTörlés
  11. már a kulcsszint közelébe kerültünk.. 1292

    totem..

    VálaszTörlés
  12. Totem, az a dolga a kulcsszintnek, hogy ott fékezzen a piac, lelassuljon a mozgása, megszűnjön a momentum. Egyébként az SPX-nél ez az ereszekedő trendvonal és 1286 közötti terület. A kritikus szint az 1.294, amin túlra egyszerűen nem mehet, mert akkor átlépünk az alternatív számozás területére amiről hét hozzászólással feljebb Balolah-nak írtam.

    VálaszTörlés
  13. gondolom a 1294 fölé zárást érted, mondjuk órás gyertyán, de pillanatra beleférhet egy akár 1300-1305-s felszúrás is.. nemde?! csak hogy pontosítsunk.. de ha fölé zár, akkor a bearish verziód teljesen törlődik?! vadász pl. a daxot 6800-6900 közé várja, és utána a 6300-ba való visszahullást.. ha arányosítunk, most ugye a dax 6740 és feltételezzük a közel egyenlő mozgást, az snp akár 1300 fölötti tartományt is feltételez.. persze mindenki másképp számol... tehát a lényegi kérdés, hogy felette elvethető a short?!

    totem

    VálaszTörlés
  14. margon megjegyzem, megint pechem van, kezd elcsúszni a dov jani az snp-től.. durván.. dji alig esett a csúcsból 20 pipet, míg az spx vagy 80-t... remek.. :( megint az ibm szórakozik?!...

    totem..

    VálaszTörlés
  15. Totem, nem szeretném az árfolyamot 1.294,17 felett látni, ha szigorúan a fenti értelmezésben gondolkodom. Pár másodperc, tick nagyságrendű átfedés esetleg belefér, de ilyen 1.300-1.305 semmiképp sem. Ha ezt látnám, akkor áttérek az említett alternatív számozásra, ahol a kulcs zóna az 1.302-1.308, kritikus szint 1.332.

    Én napon túlra ezt az ábrázolt helyzetet nem shortolnám, mert arról beszél nekünk, hogy szenvedés oldalazva 3-4 nap, majd az ötödik hullámban új alj, majd az igazi, jelentős felpattanás egy magasabb rendű kettes hullámban következik, ami 1.330 fölé is mehet.

    VálaszTörlés
  16. "Én napon túlra ezt az ábrázolt helyzetet nem shortolnám, "

    hmm, hmm.. erre mit is mondjak.. margon megjegyezném: ahhoz képest, hogy pár napja még azt mondtad mikor 1265 elesett, hogy ezt már a semmi nem fogja meg lefelé, (mikor én mondtam, hogy 1250 megálló lehet és ott zártam is a shortokat,) szép kis pálfordulás.. :)) de debaj, take it easy.. :)

    totem

    VálaszTörlés
  17. üdv cimballi

    Nem értek egy dolgot az SP FEL MEHET 1330-IG EZT miből gondolod?

    toti

    VálaszTörlés
  18. toti, segítek.. az hogy egyik nap ez van, másik nap az.. :)))

    VálaszTörlés
  19. toti: olvasd el amit cimballi írt.
    Ha az 5. hullám végetér, akár mehet 1330 felé, miért ne mehetne?
    De az 5. hullámnak először teljesülnie kell, legalább duplaalj formájában, vagy még lentebb.

    VálaszTörlés
  20. Huh, srácok, pedig magyarul írtam, és ma is ugyanaz van, mint szerdán, illetve az egy további finomítása annak, amit hétfőn írtam.
    Itt az előttem szóló helyesen megjegyezte, arról beszélek, hogy egy lefelé kör hiányzik ahhoz, hogy ötig tudjunk számolni. Ha ez megvan, akkor a Wave Principle szerint kész egy impulzus lefelé. Az első. Ha az első komplett, akkor a második hullám jön utána, ami éles és erőteljes (mély), valószínűleg végigtölti a réseket.

    Értsétek egyszer meg, hogy a piacok nem lineáris mozgást végeznek, hanem egy hol táguló, hol szűkülő spirál mentén hullámoznak. Így érik el célszinteket.

    Tehát ismétlem, nem változott semmit az elképzelésem, de ha már itt tartunk épp ma idézett az egyik cikkben az EWI Prechtertől. Azért hozom fel, mert ha később úgy adódik, hogy át kell térnem az alternatív számozásra, akkor ezek szerint megint ismételhetem magam, hogy valószínűségekkel dolgozunk, nem biztos kimenetelekkel. Akinek ez nem feldolgozható, az hagyja a tőzsdét és vegye fel a havi fizetését a munkahelyén, a megtakarítását pedig helyezze el fix kamatozású bankbetétbe. Ezzel nem rosszabb, vagy jobb döntést hoz, hanem egyáltalán dönt. Tudatosan. És nem hagyja, hogy (remény)hal legyen belőle a világ legnagyobb kaszinójában.

    Szóval Prechter:
    "So it requires a good deal of patience. It also requires the ability to be decisive, because sometimes a pattern will clear up on a particular day, and you must act then or forfeit the opportunity the market has given you. It also requires objectivity and a little bit of humility. If you form an opinion that a week later turns out not to fit the objective evidence of the market, you have to change your mind."

    Azaz: "Ehhez [a piacokhoz, Elliott módszeréhez] jó adag türelem kell. Megkívánja, hogy képes legyél határozottan dönteni, mert olykor amikor egy nap végre letisztul az alakzat, akkor cselekedned kell, vagy hagyni futni a lehetőséget, amit a piac eléd tálalt. Megkívánja tőled az objektivitást és egy kis csipetnyi alázatot is. Ha kialakítottad a véleményed és egy héttel később bebizonyosodik, hogy a bizonyítékok ellene szólnak, AKKOR MEG KELL VÁLTOZTATNOD A VÉLEMÉNYED."

    Egy nyelvet beszélünk?

    VálaszTörlés
  21. Cimballi ,EURUSD mi véleményed ?

    VálaszTörlés
  22. Hi! Számomra is nagy kérdés az ajró továbi mozgása.Mert a tőzsdék várható?? 5.hulláma lehozza majd kb.1,4 környékére.Onnan a tőzsdékkel eggyütt?? fel 1,44 ig.Elméletileg.Azonban a tőzsdéktől mivel kb.duplacsúcsot várunk el ha jól értelmezem,akkor ez százalékosan és időben olyan sok lesz,hogy kb rámegy az április ennyi idő alatt viszont az ajró nem menne fentebb,hanem csak oldalazgatna?Ez csak akkor képzelhető el,ha az ECB nem emel kamatot.(őrültség lenne,nem is értem,hogyan várják ezt ).Ha ez valósul meg,akkor ujból vissza fog tudni állni a korreláció a tőzsdékkel,és zuhanásba kezdhet.Biztosan van másnak is és cimballinak is teóriája erre vonatkozóan,szívesen olvasnám.

    VálaszTörlés
  23. üdv névtelen segítő

    Csak úgy megjegyzem hogy még tavaly szeptemberbe mikor az sp 1050 körül mozgot 1240-50 es célárat jegyeztem ide. Ez be jött!! Különben ha olvastad itt a hozzá szólásomat akkor észre vehetted valamit jobban előre jelzek mint gondolnám. Tudom én is kell egy mélypont még. Valahol 1250 környékén . Én azt gondoltam az előző hozzá szólásokból hogy a mostani kör viszi fel 1330ig EZÉRT KÉRTEN RÁ MAGYARÁZATOT MERT EZ SEHOGY NEM FÉRNE AZ ÉN EL KÉPZELÉSEMBE. MOST IS AZT MONDOM AZ SP EGY ÁLLOM INDEX ÉS NAGYON JÓ KERESKEDHETŐ ELLIOTT ALAPJÁN. NEM OLYAN MINT A BUX.


    toti

    VálaszTörlés
  24. Szia toti,
    egyrészt ne capsozz, mert nagyon zavaró, másrészt nem sikerült megértened amit cimballi írt, ezért pontosítottam az imént, mert a kérdésed értelmetlen lett, holott cimballi pontosan fogalmazott.
    szép hétvégét,
    Moony

    VálaszTörlés
  25. Urak, tényleg figyeljünk oda egymásra, ha lehet kerüljük el, hogy hajbakapjunk itt a hét lezárásaként. Nagyon csúnya és méltatlan, ami a Portfólión megy, jó lenne ha nem jutnánk el végül odaáig ;)

    VálaszTörlés
  26. üdv Moony

    Én nagyon is jól értem amit cimballi ír csak az előző hozzá szóló emlegette az 1330-as cél árat ezt nem értettem hogy hogy kerül a képbe? Még mielőtt valaki megsértődne elnézést. Mindenkinek jó hétvégét.

    toti

    VálaszTörlés
  27. üdv Moony

    Ha a tegnapi hozzá szólásom olvastad ott van fehéren feketén lehet egy felfele kör de 1294-et nem fogja elérni. Akkor miért mondod nem értem cimballit hiszen ma is azt írta hogy az eés folytatódjon ezt a kritikus szintet nem szabad elérni vagy bele zárni mivel szabálysértés. Ha jól tudom ebben az esetbe lezárja a lefele menő délnek tartó utat.

    toti

    VálaszTörlés
  28. Toti, olvasd vissza Cimballi 2011. március 18. 7:20-as hozzászólását. Arról ír, hogy amíg le nem megy az aktuális szintű 5. hullám (most a 4.-ben vagyunk), addig ne menjen 1294 fölé. Utána jöhet egy magasabb rendű 2. hullám (amiben az egész jelenleg futó 1-5. hullámok egyben adják ki az 1. hullámot), és az mehet akár feljebb is.

    VálaszTörlés
  29. Hétfőn jövök majd a válaszokkal, amikkel elmaradtam.

    VálaszTörlés
  30. MOST úgy néz ki,hogy nem kell várni az 5.-ik hullámra,mert három hullámos korrekció volt,tehát long 4-es hullám lett belőle,és indult az ötödik,ami 1400-ra viszi fel.... ???

    VálaszTörlés
  31. Valóban, nem várunk tovább ötödik hullámot, de két változat nyílt meg ezzel. Igazából ebbe a "topocba" kellett volna írnom a választ, amit átemelek ide:

    "...a februári csúcsról két impulzusunk volt lefelé és nem lett meg a harmadik, amivel a köztük lévő két felfelé korrekcióval együtt kiadtak volna az esésben a még magasabb rendű ötöst. Azaz ez a magasabb lefelé mutató szint hármas szerkezetű maradt, vagyis A-B-C és vége az esésnek, vagy 1-2-[i]-[ii], amiből majd mégiscsak lefelé jön a megnyúlt harmadik harmadikja. Ma ezt (még) nem fogjuk tudni eldöntnei. Ha a kritikus szint elesett (CR), akkor az alternatív értelmezésre kell váltani, ahol a CR = 1.332, azaz a március 3-i napi maximumok szintje."

    VálaszTörlés
  32. Ha pedig már színt kell vallani, akkor inkább a (02.24)=1
    (03.04)=2
    (03.17)=[i]
    (03.23???)=[ii] megközelítésre szavazok, mert ha valaki megnézi ezt a grafikonomat, amit február 23-án közöltem le
    http://1.bp.blogspot.com/-ocajJVdYlbE/TWWXTlkztdI/AAAAAAAAAw4/uPKrp_rwV88/s1600/FEB23_SPY_daily.JPG
    akkor azt látja, hogy a piac két célzóna között állt meg március 16/17-én virradó éjszaka, ami a 1.227-1.173 terület elérését valószínűsíti még akkor is, ha a piac itt most lefelé csak korrigál és nem lett volna trendforduló. Milyen jól elvagyunk azzal, hogy nem határozzuk meg a trendet csak rövid távon! :)

    VálaszTörlés
  33. Cimbi, hát erre nem tudok mit mondani.. egyszer azt mondod, hogy tartós lefelé következik, erre látod a biztos jelet.. most már azt, nagyon úgy tűnik ez csak egy korrekció, és majd 1332 körül talán eldől, hogy megy e lefelé.. 1250-nél azt mondod, ezt már semmi nem állítja meg lefelé, most meg azt, hogy 1332 körül meglátjuk mi lesz.. hááááát.. ez no comment, inkább beszéljenek a felsorolt tények.. nem látom a következetességet..

    totem.

    VálaszTörlés
  34. Bocs totem,de szerintem ezt nem jól látod.Cimballinak teljesen igaza volt,egy első ötös hullám után mindenképp kellett jönnie mégegynek,ezt jól le is lehetett kereskedni,onnantól fogva pedig kétesélyes volt az egész,sőt most is az még.Ez még simán lehet egy 1-2-1-2,bár én nem ezt a verziót preferálom.Én,ha 1302 fölé zár nagyobb forgalommal longolok onnan,ez egy agresszívabb belépő,konzervatívabbaknak 1333-tól jó long beszálló,céláram 1440-1450 öt hullámmal felfelé.
    Kisbandi

    VálaszTörlés
  35. Mondjuk itt még egy nagyobb flat korrekciót sem szabad kizárni,lehet hogy a múlt heti minimum volt az A pont.Ez még lehetséges Cimballi,ugye?

    VálaszTörlés
  36. Kisbandi, más fórumon mondta amit.. nem itt.. amikor 1265 elesett, akkor mondta pl, hogy a 1250 sem fogja meg, ennek annyi... megy tovább le.. mindegy én 1250-nél zártam a shortjaimat, de longba nem mertem beszállni, és nem is számítottam ilyen felpattra.. bár forgalom most nincs is benne, de ha ennyi elég neki, hogy emelkedjen, akkor nosza..

    totem

    VálaszTörlés
  37. Egyébként most ahogy nézem talán megindultak lefelé.. a forgalom élénkül... divergencia van.. óráson a daxban még mindig él a bearish slingshot 6900-ig..

    totem

    VálaszTörlés
  38. Lehet itt még dupla zig-zag is vagy valamilyen kombinált alakzat szerintem,de én nem ebben gondolkodok.

    VálaszTörlés
  39. Ha arányos lesz?? az emelkedés,úgy az emelkedő ötödik hullám szvsz csak kb.1365 -ig jut el.(felmérve az 1-es hullám magasságát).A megnyúlás pedig szvsz nem valószinű, mert szerintem a 3.as eléggé megnyúlt.Nem jellemző,hogy ekkor az 5-ös is megnyúljon.Valami olyat várok inkább,mint anno a csúcsnál volt,miszerint 1-2 százalékkal fölémegy,majd lefordul.

    VálaszTörlés
  40. Azzal van egy kis bibi,ugyanis akkor a 3-as hullám rövideb mint az 1-es 17 ponttal,mit ne mondjak fura.ÁLTALÁBAN a 3-as a leghosszabb nem??Persze mindez arra az esetre vonatkozik ha nálad a 3-as vége volt az 1340 .

    VálaszTörlés
  41. szerintem a hármasnak nem szabad a legrövidebbnek lennie!

    VálaszTörlés
  42. Pontosan ezt irtam.Ugyanis ha az 5-ik 1420-50 körül zázódik,akkor a 3-as lesz a legrövidebb majd.Pont ezért favorizálom az 1360-at.

    VálaszTörlés
  43. Semmi gond, Totem, nagyon vizuális vagy, szinte mindent elértesz, a it nem rajzolok le.

    VálaszTörlés
  44. pontok alapján 1415-ig mehet,1381-nél pedig van egy fibo szint.

    VálaszTörlés
  45. Kisbandi, flat korrekciót sem zárnám ki valóban, de én a trend vége és nem lesz új csúcs változatok felé billenek jelen pillanatban.

    Ha megnézitek, az augusztusi esést, akkor (érdemes lemérni!) egy hajszálnyival kisebb a mostani lefelé tartó szakasz. Ez azt jelenti, hogy a két esés eddig azonos trendszint lehet, vagy ez itt magasabb trendszint, vagy trendfordulóval van dolgunk. Ha azonos trendszint, akkor miért azonos alakú? Persze, néha nem működik a váltakozás elve, tudjuk. Viszont aki itt negyedik hullámban, vagy mindenképpen új csúcsokban gondolkodik, annak érdemes megfontolnia egy majdnem nyárig tartó háromszöget, vagy ahogyan mondtad, flat korrekciót.

    Amíg nincs több bizonyítékuk, a jelentősebb napon túli longokra pályázóknak, addig az 1.333-at azért kell kivárni, hogy kizárják az 1-2-1-2-t. Nem egészséges ugyanis igy harmadik harmadikján széllel szemben fentakadni. Röviden: minden diagnózisod rendben volt, egyetértek vele, egyedül a lefelé dupla ZZ gondolatával nem foglalkoznék egy pillanatot sem.

    VálaszTörlés
  46. Cimballi nekem a devizapiac tűnik túl erősnek a trendfordulós elmélethez!!!

    VálaszTörlés
  47. Ebben is igazad van, sőt a nyersanyagok többségénél is hiányzik egy rövid rally, viszont ha megnézed Jeffrey előrejelzéseit, az arupiac néhány terméke kezd szépen rogyadozni és nagyon úgy tűnik túl van a trendfordulón. Kakaó, búza, cukor mindenképp.

    Ha emlékszel úgy kezdtem elemezni ezt az esést, hogy 3-5 hétig min. ki fog tartani és inkább várok új csúcsot egy ötödik hullámban. Az esésnek pedig az augusztusi korrekcióval kell arányosnak lennie. Megkaptuk, arányos, csak az alakja és a forgalma vonatkozásában nem áll össze a kép, illetve az indikátorok alapján is vannak kérdőjeleim.

    VálaszTörlés
  48. üdv

    SP-nél írány a pince. Nem lesz ítt semmilyen 5, északnak.

    VálaszTörlés
  49. Máshogy elemezzük a chartot szerintem.Én nem zárom ki a lehetőségét annak sem,hogy augusztus és novemberben egy 1-2-1-2 láttunk.

    VálaszTörlés
  50. Mivel a novemberi kisebb volt (mértékben) ezért ennek meg kellett fordulnia a fejünkben, azonban nincs egyetlen vezérlőelv sem ami ezt a változatot támogatná, ráadásul néhány indexben ott van a múlt heti minimumok nyomán az átfedés (pl. NDX). Mondom én. És mondja Prechter is abban a Theoristban, amit elvileg tegnapig lehetett letölteni, de simán működik a link itt:

    http://myelliott.blogspot.com/2011/03/33-attekintes-prechtertol.html

    Érdekesek ezek az 3/3 összehasonlításai, amelyekben pl. megjegyzi, hogy egy felfelé 1-2-1-2-ben a szentiment rendkívül negatív. Ami itt meg pozitív rekordokat döngetett.

    VálaszTörlés
  51. Sok még itt a kérdőjel.A legkönnyebb feladatunk itt most a trendfordulóval lenne,de ha esetleg egy nagyobb flattel lenne most dolgunk,legalább tudnánk,hogy már csak egy felkör lesz utána.

    VálaszTörlés
  52. C hullámon belüli 1-2-1-2 -nél is negatív a szentiment?Nem lehet,hogy ő sima 1-2-1-2-re gondolja ezt?
    ,

    VálaszTörlés
  53. Releváns felvetés.
    De! abszolút úgy érti, tehát impulzusra. Viszont a C hullám is egy impulzus, tehát a C hullámon belülre szűkítve az adatok figyelését, ugyanazt kellene látni, mint az impulzusnál.

    Visszatérve rá, ez egy tanulmány a 3/3-as cunamikról és az őket megelőző körítésről.

    VálaszTörlés
  54. A másik,hogy1333-tól is lehet veszély a long beszállóban,ha ez egy nagyobb flat lenne,lehet,hogy épp felette lesz a B és onnan ha indul a C,ugyanolyan rossz lenne,mintha hármas ellenében trédelnénk.A legbiztosabb beszálló a most indul délnek tartó hármas lenne(100% tuti),de én ebben nem hiszek.

    VálaszTörlés
  55. Persze a flat és a tovahaladó háromszög veszélye ott van 1333 felett, de azért a forgalomból, a momentumból és a szerkezetből sok esetben ki lehet következtetni. Összességében ezért lett nehéz dolgunk az átfedéssel, mert sok a nyitott útvonal.

    Megjegyzem a Nasdaq nem került átfedésbe, ezért elvileg felmerülhet a lefelé tartó leading diagonal is, de nagyon elvetemültnek kell lenni ahhoz, hogy ezt valaki élőben beszámozza.

    VálaszTörlés
  56. üdv cimballi

    Az SP-nél mi okozza ezeket a nagy fel szúrásokat északnak? Jelent ez valamit egyáltalán?

    gabó

    VálaszTörlés
  57. Gabó, ha "hullámológia" szerint kérdezed, akkor az ilyen folytatás nélküli függőlegesek általában különböző szintű 'c' hullámok. Meredekek, de az adott korrektív szint végét jelentik.
    - gyakran okoznak bearish/bullish csúzli alakzatot, ami egy az indikátorokon megfigyelhető divergencia

    Ha most csak úgy általánosságban beszélünk róla, akkor ezek a rántások általában az uralkodó trenddel szemben jönnek létre. Vagy rosszul elhelyezett stop megbízások láncreakció szerű kiütését jelentik, vagy egy "megszokást" a piaci szereplők részéről. Utóbbival arra szeretnék utalni, hogy az elmúlt hónapok "begyakoroltatták" a tréderekkel, hogy mechanikusan vedd meg az esést, ezért meredten nézik a monitort, azután amint van egy kicsit erősebb felfelé gyertya azonnal pozícióba ugranak. Nyilván ez nyereséget termelt nekik az elmúlt időszakban, de trendforduló idején ledarálja őket.

    Figyeld meg, hogy legtöbbször az ellenkező irányba is keletkezik ilyenkor egy kilendülés, mert ezeknek a rossz ütembe benyitott pozícióknak veszniük kell.

    VálaszTörlés
  58. Kiegészítés: Amikor az imént azt mondtam valamilyen szintű 'c', akkor ezzel nem a következő szignifikáns kitörés (itt letörés) irányát szerettem volna jósolgatni, mert ugye ez jelentheti, hogy pl. egy B hullám 'c' alhulláma a fals nekirugaszkodás, vagy tartozhat egy X-hez és ragozhatnám még tovább.

    VálaszTörlés
  59. remek.. dji 300 pontra sincs az idei csúcsától, míg spx 480-ra.. dax 630-ra... ezt a nyamvadék kirakatindexet a végtelenbe is tudják húzni?! Ha spx eléri a 1332-t dji mennyi lesz, 12600? :/

    totem..

    VálaszTörlés
  60. http://screencast.com/t/cbQgkI5EOi

    VálaszTörlés
  61. http://screencast.com/t/RoYlO9WZmL

    VálaszTörlés
  62. http://screencast.com/t/7FOLDDcTPpDs

    VálaszTörlés
  63. http://screencast.com/t/IJiz4zDVafGg

    VálaszTörlés
  64. Elnézést a két utolsó ábra nem sorban lett feltéve, utolsó elötti az utolsó ahogy egyre lentebb mentem tf.-ben.
    Üdv. Károly

    VálaszTörlés
  65. Nagyon köszönöm a blog gondozójának, hogy átalakította a blogmotort és mostmár linkeket is fel tudunk tenni.Én ezt ezennel el is keztem tisztelettel. Azt már most az elején tisztázhatjuk, hogy a feltett chartok és azokból levont következtetésekért a felrakó felelöséget nem válalhat. De ezt talán nem is kellene írnom hisz a korábbi kommentekből már kiderült számomra, hogy komoly hőlgyek urak járnak ide, (szerencsére ez nem a portfólió). Gondolom majd mások is tesznek föl elemzéseket és majd jól el fogunk ezeken vitatkozni és közösen tanulni, Uram bocsá. pénzt is keresni.
    Apropó a tanulás. A magam esetét előhozva kb. 15 hónapja foglalkozom Elliott hullámciklusok elemzésével.6-8 hónapig keményen buktam vele utánna néhány hónapig nulla egyenleggel szuperáltam majd már ez évben már eredményes vagyok vele. Részt vettem Cimballi oktatásán , amiről már akkoriban írtam bővebben (szuper volt), ha komolyen akar valaki ezzel foglalkozni feltétlen vegyen részt a mostanin. Tudom nem kevés pénz és idő, viszont ha ezáltal is jobban müködik a kereskedés sokszorosan megtérül. Ja és hát ez idő én anpi min. 8 órában 15 hónapon keresztül csk ezt néztem és még csak mostanában jönnek az eredmények.
    Szóval ehhez rengeteg gyakorlás kell az elengedhetetlen oktatás és az ott beszerzett írott anyagon túl.
    Talán ezért van az, hogy elég kevesen használják ezt az elemző módszert.
    Kis hazánkba akik komplyan foglalkoznak ezzel szerintem 10 nél kevesebben lehetnek (vagy nem tudok róluk ?)
    Üdv Károly

    VálaszTörlés
  66. http://screencast.com/t/x5jwJhbb

    egy kis aktualizálás

    VálaszTörlés
  67. http://screencast.com/t/eOYZxpgdCH M5

    VálaszTörlés

Rendszeres olvasók

Alakzatok bar grafikonon

ALAKZATOK AZONOSÍTÁSA

Prechter könyv

Kötvénybaj

Europai válogatás

A Mánia vége

Alapleckék

Magunk döntsünk

Diverzifikáció?

FOREX video

10 piaci tévhit

Mítosz a Fed körül

8 könyvrészlet

Theorist '09. nov.

15 írás ill. video a hitelválságról

Mozgóátlagok

Címkék

200 SMA (3) AAPL (2) adósság (5) Amibroker (2) André Kostolany (1) arany (4) aritmetikus (1) Barack Obama (2) báziscsatorna (4) belső nap (1) Ben Bernanke (1) Birger (1) Bollinger (1) Brikka (1) BUX (6) carry-trade (1) CFD (1) Charles Collins (2) Charles Dow (1) Club EWI (18) Conquer the Crash (2) csorda (4) csordaszellem (5) csúzli (3) DAX (6) defláció (4) depresszió (8) deviza (13) diagonal triangle (6) Dick Diamond (2) divergencia (4) DIX (1) dollárerősödés (12) double key reversal (2) Dow Jones (36) dupla hármas (7) dupla kulcsforduló (3) E-mini future (46) ék (8) Elliott magyarul (7) Elliott Wave Principle (9) Elliott Wave Theorist (9) Elliott-ciklus (18) előfizetés (8) elsődleges trend (12) ending diagonal (10) erősödő dollár (4) EURHUF (1) EURJPY (1) eurozóna (3) EURUSD (30) evening star (1) expanded flat (9) extension (12) extrém ármozgás (1) ezüst (3) FED (8) fej-váll alakzat (8) Fibonacci (33) flash crash (8) flat (17) Forex (6) Fotex (1) földgáz (1) fraktál (11) FTSE (1) Futures Junctures (4) GBPJPY (1) Goldman Sachs (3) Görögország (3) Hang Seng (1) háromszög (20) hatékony piac (2) hope (2) hullám személyiségjegye (11) infláció (1) inside day (1) IOU dollárok (1) Japán (3) Jason Farkas (2) Jeffrey Kennedy (11) jelzálog (2) Kína (3) kollektív hangulat (8) kombináció (10) korrekció (20) könyvajánló (4) kőolaj (1) kötvény (1) külső nap (1) leading diagonal (1) lineáris gondolkodás (3) logaritmikus skála (1) MACD (5) Mandelbrot (1) megnyúlt hullám (2) mérés (6) Minyanville (1) momentum (8) Morgan Stanley (1) mozgóátlag (3) munkaállomás (1) Nasdaq (28) Newsweek (1) NFP (4) Nikkei (2) Nonfarm Payrolls (3) nyersolaj (2) NYSE (4) opció (1) óriás szuperciklus (14) OTP (3) outside day (4) pánik (6) pit noise (1) Ralph Nelson Elliott (8) regular flat (3) remény (4) Robert Prechter (28) RSI (11) Russel (3) short (3) Short Term Update (3) slingshot (4) social mood (5) Socionomics (6) SP500 (107) spirál (2) SPY (55) Steve Nison (1) Stochastic (1) Stocklandyard (2) stop loss (2) szándékos csőd (1) szentiment (1) szignálvonal (1) szójabab (2) tananyag (25) Thomas Bulkowski (1) throw-over (2) tovahaladó háromszög (4) trendcsatorna (22) trendvonal (2) tréningprogram (12) túladott (5) túlvett (5) TWS (1) USD (14) USDCHF (1) valószínűség a tőzsdén (3) Vancouver (3) Venezuela (1) vertical spread (1) vezérlőelv (8) Wyckoff (1) XLE (1) Zaner (4) zigzag (35)