AZ ELLIOTT WAVE INTERNATIONAL AJÁNLÁSÁVAL:

Oldalak

2011. április 13., szerda

2-es, vagy nagy flat (4)

"Amíg szól a zene" lehetne továbbra is a címe innen a bejegyzéseknek, de nem lehet minden nap. A vasárnapi értelmezést nem zárta ki 100%-ban a piac, de két másik számozást a [iv]-esnek jelölt hullám aránytalan volta miatt a rangsorban előbbre kell engednünk. Azt a kettőt ott fent a címből.


A fenti tehát az operatív számozás. Ugyanakkor kedden nap közben egy Ks nevű olvasó hozzászólására feltettem azt az alternatív ábrát, amely szerint a múlt pénteki lokális csúcs a még mindig folyamatban lévő (4)-es hullám 'B' alhulláma és ezek szerint itt egy igen erőteljes 'C' következik 1.250 körüli, vagy kevéssel az alatti célárral. Ebben az esetben egy február 18-ról kiinduló 3-3-5-ös szerkezetű flat korrekcióról van szó, ismétlem a negyedik hullám helyén (az ábra ott van a hozzászólások között).

44 megjegyzés:

  1. Akkor most a toplistán ezek az elsők és a long verzió csak harmadik?

    Üdv, Péter

    VálaszTörlés
  2. A flat lehetőségét anno említettem,de már el is vetettem,hiszen 5 hullámmal jöttünk fel 1249-ről és ha B hullám lenne az csak három hullám lehetne.Szerintem csinálunk még egy fel-le hullámot és kitörés 1400 fölé.

    VálaszTörlés
  3. http://screencast.com/t/1kymsSoRL6i

    VálaszTörlés
  4. nem igen foglalkoztam ezidáig futuressekkel, de látom sokan kereskednek rajta, úgy hogy majd néha ezeket is elemezgetem az e/u mellett


    Károly

    VálaszTörlés
  5. Az a gond, hogy nem lehet kizárni. Az [v]-ös jelzésű hullámot úgy erőlettem bele a rajz tetejébe, ha nincs ott semmiféle ötödik, akkor hiába momentumos az emelkedés, hármas lehet a szerkezete úgy, ahogyan Károly végül megrajzolta.
    A 2-es értelmezést azért tettem előbbre a flat-nél, mert 2010-ben sem kellett az azonos szintű korrekciónak a váltakozás, tehát a (4)-es, vagy 4-es most is lehet zigzgag.

    VálaszTörlés
  6. igen, bár nem nevezném annyira long verziónak, mert az csak egy apró gyorsan behaló kitörést várt felfelé. Ez a kettő nagyobb bullish potenciállal rendelkezik, csak némi korrektív szünet után.

    VálaszTörlés
  7. Ha most még a nyitóár fölé mennénk,mielőtt új lokális aljat csinálunk,akkor zig-zag és az lesz a B pontja a zig-zag-nak.

    VálaszTörlés
  8. Lehet h a 2-es b alhullámában vagyunk?

    VálaszTörlés
  9. vagy elkezdődött a (c)-je, vagy az [a] ötödik alhulláma csak

    VálaszTörlés
  10. http://screencast.com/t/4hmOo5VrYJ

    Igérem többet nem fogok olyan chartot feltenni ami élő poziciót tartalmaz. Ezt is csak azért teszem mert a multkoriban egy kolléga bizonységot akart látni arra , hogy működik e ez a módszer.
    Persze egy setap még nem bizonyság, de ha a tegnapi H1 elemzést megnézi akkor talán valami kis bíztatást kaphat.
    Irtam is tegnap, hogy flat vagy háromszög. Mikor láttam, hogy nem hsz akkor kezdtem piramist építeni 4 szer 0,5 lot. remélem a célárig elmegy, de ha nem akkor már valamennyi védve van , illetve kezdem majd szűkiteni a stoppot. Day trader vagyok ,éjszakára nem hagyom benn. A segítség szándékával írtam a fentieket és nem valami féle okoskodás képpen.
    Károly

    VálaszTörlés
  11. A fenti ábrán még így mondtam: lefelé "zigzag-et, esetleg flat korrekciót várunk". A szerdai fejleményekkel annyi módosult, hogy vagy máris megvan az első impulzusunk lefelé, ráadásul a nyitás után elért csúcshoz, korrektív emelkedés vezet, tehát arra enged következtetni, hogy leszünk még legalább marginálisan 1.309 alatt is. Rövidre fogva már csak zigzag-et várunk a 2-es változaton belül.

    A másik címben szereplő eshetőség, amit napközben végül Károly is megrajzolt, szóval a nagy flat (4) még minden gond nélkül köszöni jól van. Abban az értelmezésben teljes lökéshullámmá fejlődik az esés.

    Mindkét értelmezésünk egy kör lefelé folytatást valószínűsít.

    VálaszTörlés
  12. Az ötös hullám végét 1309-re teszed? Ha igen és a zigzagból kell 3 hullám fel, hogy arányos legyen szerintem kell egy b le és egy c fel, az megvolt már a tegnap és csak utána komolyabban lefele, nem?

    Köszi, Péter

    VálaszTörlés
  13. http://screencast.com/t/1yjBm5Gv

    még egy szint bejött, de időben felismertem ami sokat számít, ez nem megy gyakorlás nélkül, egy idő után nem is kell számozni mert már rá áll az ember szeme. Aki azon gondolkodik, hogy érdemes e annyi sok munkát tanulást belefektetni annak csak azt tudom mondani egyértelmúen, hogy igen. Semmi érdekem hogy erre biztassak bárkit, meg kell tanulni kb. 1 év demó aztán jöhet az éles, nem úgy ahogy én kezdtem bumm bele az élesbe és jött a számlaégetés darálás mert nem volt még oktatás nem volt mentor nem volt gyakorlat. Ez egy szakma tanulható csak először bekell fektetni a fentieket.

    VálaszTörlés
  14. Kedves Károly! Már nézegetem én is,kíváncsi leszek,bejön e?A tőzsdéken lefutott az 5 hullám lefelé a héten,most "A"pont", valószínű a "B" pontnál lesz meg az 1,4335,és utána 1,46.

    VálaszTörlés
  15. rövid távon igen, így gondolkodtam, ezért valamelyest gyorsabban jött az újabb minimum, mint azt vártam; a mai nap első felében a piac felfelé szédelgése teljesen rendben lett volna

    felmerül a kérdés, talán még mindig az [a], vagy [i] ötödik alhulláma van/volt folyamatban

    (veszély: noha még-még lefelé várjuk a piacot, ha itt ez [i]-es volt, akkor jelentős retrace jöhet felefelé)

    érdekes és szép arányok: 1.321-1.302 = 0,62 x 1.340-1.309
    1.321-1.302 = 1,38 x 1.309-1.321
    az impulzuson belül [i] = [v]

    VálaszTörlés
  16. ejnye, délen 8, északon 5 egész pipet tévedett a számításod :)

    VálaszTörlés
  17. Egyértelműen van egy impulzusunk 1.340-ről, amit az [i], vagy [a] számára a keddi rajzon szaggatott vonallal kijelölt zóna meg is fogott. Azután ahogy kell egy időben és terjedelemben az esés megindulása óta legnagyobb felfelé rally alakul, ami eddig (pl. 15-perces idősíkon) öt hullámot mutatott, de az átfedések és a gyakori irányváltások miatt korrektív, tehát ha jön még egy hatodik és egy hetedik akkor az elég is lesz.
    (Megj.: a hét is korrektív szám éles kontratrendeknél.)

    1.320-ig feljutó index inkább [b] hullámot 1.325-től felfelé inkább [ii]-est számoznék. De ez csak inkább. Most ugyanaz a fő mondandóm, mint március 2-a után napokon át. Impulzusunk volt lefelé, egy impulzus nem lehet önmagában egy teljes korrekció, ezért hacsak az ötig számolásban nem tévedek, még van tovább lefelé. Valószínűleg a jövő héten.

    VálaszTörlés
  18. Ilyen alakzat nincs: b az 'a' kiindulási pontján túl, majd c az 'a' ponton túl egy szélesedő háromszög lehetne, de akkor d-nek is b-n túlra kellene kerülnie. További kizáró ok, hogy c tisztán impulzus és az alakzaton belül nincs egyetlen komplex alakzat sem.

    Februárban megrajzoltam a lehetséges változatokat:
    http://myelliott.blogspot.com/2011/02/hol-bujkal-nagy-medve.html

    VálaszTörlés
  19. Ez a címben szerplő nagy flat 4, bár ehhez is van két megjegyzésem: egyrészt a különbség, hogy szerinte nem ért még véget a felfelé tartó hármas hullám sem, amit teljes egészében nem lehet kizárni. Kisbandi például úgy két hete nagyjából ugyanezt az álláspontot fejtette itt ki. Mellette szól, hogy nincs váltakozás, ellene, hogy egyforma méretű az ábra 2-es és a iv-es hulláma, sőt a iv-es lesz időben nagyobb, így valószínűleg egy azonos trendszinthez tartoznak.

    A trendcsatornák elhelyezésének semmi köze Elliott csatornáihoz. Ha ez a csatorna, akkor 'c' szinte biztos kilóg majd lefelé.

    VálaszTörlés
  20. Most bent van a hetedik hullám. Amióta elindult 1.302-ről felfelé a piac, azóta most először van rá esély, hogy készen legyen ez a [b], vagy [ii]-es hullám. Nincs rá biztosíték, hogy nem lehet az [b], vagy [ii]-n belüli (a), ill. (w) hullám - elég valószínűtlenül hangzik ráadásul, hogy pénteken NYSE idő szerint 10-kor véget érjen egy ilyen korrektív időszak és visszaálljon trendelni a piac. A tapasztalat mondatja velem, hogy jön valami trükk.

    VálaszTörlés
  21. a hét hullám 3+3+1 -ből jön össze?
    Miért ne lehetne 9? ( II-esnek belefér nem?)

    VálaszTörlés
  22. Oldalt a friss kommentekben nagyon úgy tűnik, hogy a válaszok nem látszanak. Valamilyen módon jó lenne ezeket is észrevenni, h ne kelljen újraolvasni egész hosszan.

    Köszi

    VálaszTörlés
  23. 5-3-5 - 3 - 5-3-5, úgyis mint dupla zigzag
    A hetes korrektív, a kilences trendelő szám, mivel kettes, vagy 'b' hullámról beszélünk felfelé (mindkettő korrektív), ezért nem lehet kilenc
    illetve lehet, de akkor megnyílik egy trendszint és a kilencest impulzusnak tekintjük, mint a B-n belüli 'a'-t. Szóval onnan bonyolódik.

    VálaszTörlés
  24. Sziasztok.Azóta Cimballi van egy most sokkal vadabbnak tünő elképzelésem is,de nekem szimpatikus.2/2/3/5-ben vagyunk csak,mondjuk ez elég bullish számozás,de nekem elképzelhető!!!Nálam egy beszállási pont 1324,cél1339,1341 kövezkező beszállom 1341,stop1300,ami jó lehet elég hosszú időre.

    VálaszTörlés
  25. Egy 'c' nem maradt ki? Pl. 2/c/2/3/5?
    Egyetérteni nem tudok vele, mert alakzatilag ugyan bele lehet feszíteni, de a "lágy vezérlőelvek" nem támogatják. Pl. őrült bullish a szentiment, csökken a forgalom.

    Persze mindegy, az a lényeg, hogy meg tudd ítélni, mikor ugorj félre előle.

    VálaszTörlés
  26. Mikor a Dow 8500-nél volt,ugyanilyen kis forgalommal jöttünk fel,és nagyon bullish volt a szentiment is.

    VálaszTörlés
  27. Jó az analógia, mert épp ez a lényeg: egy giga forgalmú kitörés és meredek emelkedés kell, ha a szcenáriód megvalósul - ha ez nincs, akkor az ultra bullish értelmezésed biztos nem állja meg a helyét.
    Egyébként a forgalom, indexe válogatja, már csak fele-kétharmada az akkorinak, a szentiment pedig azóta újabb és újabb csúcsokat ér el.

    VálaszTörlés
  28. Közben felhívnám a figyelmet a Nasdaq háromszögnek tűnő alkotására, ami pl. 15-perces grafikonon kedd óta alakul. A háromszög korrekció végén ülő, de nem az eggyel magasabb szintű trendet záró alakzat. Ez is azt mutatja, van még egy kör a jelenlegi NQM1 2.285 illetve SPX 1.302 alá. Nem ma, ez evidens, sőt az S&P-ben még benne lehet egy utolsó csúcs is a 11 hullámos korrekcióhoz a tegnap említett másik célszintig, 1.225-ig.

    VálaszTörlés
  29. Ide írd a hozzászólásodat!

    VálaszTörlés
  30. természetesen ez a kép bizonyos értelembem demonstrációs jelleggel készült, ilyen részletességgel ezen a tf.-en nem lehet beszámozni. Ezek a részletek pontosabban inkább csak M5 M10 en látszanak, de akartam hogy ráférjen minél több adat ami kissebb idősikon megnézhető akit érdekel, és egy kicsit a várakozásaim is megmutathassam.
    Szép hétvégét elliottosok

    VálaszTörlés
  31. mire alapozod amit fel tettél eurusd -t

    VálaszTörlés
  32. hogy mire alapozom, hát arra, hogy ha helyes a számozásom akkor lassan véget ér az öt hullám, jelesül ez nálam egy ED

    VálaszTörlés
  33. Szia Károly.
    A rövidtávú charttal egyetértek,a hosszabbtávúval nem. Most 48-ig várom az eurot,de azután én még mindig csak korrekcióra számítok és nem trendfordulóra.

    VálaszTörlés
  34. Szia, tegyél fel, ha kedved tartja egy grafikont az elképezlésedről és nézzük mit láttok másképp.

    VálaszTörlés
  35. Szia András.
    A hosszútávú elképzelésem részben a méghosszabb (napos) tf.-en is nyugszik.
    Természetesen ha fordulni látdszik nem kell rögtön beleugrani, várni kell megerősítésre, hogy tényleg fordul e a trend.

    VálaszTörlés
  36. http://screencast.com/t/GY1VZec7rER5

    VálaszTörlés
  37. A flat lehetőségét anno említettem,de már el is vetettem,hiszen 5 hullámmal jöttünk fel 1249-ről és ha B hullám lenne az csak három hullám lehetne.Szerintem csinálunk még egy fel-le hullámot és kitörés 1400 fölé.

    VálaszTörlés

Rendszeres olvasók

Alakzatok bar grafikonon

ALAKZATOK AZONOSÍTÁSA

Prechter könyv

Kötvénybaj

Europai válogatás

A Mánia vége

Alapleckék

Magunk döntsünk

Diverzifikáció?

FOREX video

10 piaci tévhit

Mítosz a Fed körül

8 könyvrészlet

Theorist '09. nov.

15 írás ill. video a hitelválságról

Mozgóátlagok

Címkék

200 SMA (3) AAPL (2) adósság (5) Amibroker (2) André Kostolany (1) arany (4) aritmetikus (1) Barack Obama (2) báziscsatorna (4) belső nap (1) Ben Bernanke (1) Birger (1) Bollinger (1) Brikka (1) BUX (6) carry-trade (1) CFD (1) Charles Collins (2) Charles Dow (1) Club EWI (18) Conquer the Crash (2) csorda (4) csordaszellem (5) csúzli (3) DAX (6) defláció (4) depresszió (8) deviza (13) diagonal triangle (6) Dick Diamond (2) divergencia (4) DIX (1) dollárerősödés (12) double key reversal (2) Dow Jones (36) dupla hármas (7) dupla kulcsforduló (3) E-mini future (46) ék (8) Elliott magyarul (7) Elliott Wave Principle (9) Elliott Wave Theorist (9) Elliott-ciklus (18) előfizetés (8) elsődleges trend (12) ending diagonal (10) erősödő dollár (4) EURHUF (1) EURJPY (1) eurozóna (3) EURUSD (30) evening star (1) expanded flat (9) extension (12) extrém ármozgás (1) ezüst (3) FED (8) fej-váll alakzat (8) Fibonacci (33) flash crash (8) flat (17) Forex (6) Fotex (1) földgáz (1) fraktál (11) FTSE (1) Futures Junctures (4) GBPJPY (1) Goldman Sachs (3) Görögország (3) Hang Seng (1) háromszög (20) hatékony piac (2) hope (2) hullám személyiségjegye (11) infláció (1) inside day (1) IOU dollárok (1) Japán (3) Jason Farkas (2) Jeffrey Kennedy (11) jelzálog (2) Kína (3) kollektív hangulat (8) kombináció (10) korrekció (20) könyvajánló (4) kőolaj (1) kötvény (1) külső nap (1) leading diagonal (1) lineáris gondolkodás (3) logaritmikus skála (1) MACD (5) Mandelbrot (1) megnyúlt hullám (2) mérés (6) Minyanville (1) momentum (8) Morgan Stanley (1) mozgóátlag (3) munkaállomás (1) Nasdaq (28) Newsweek (1) NFP (4) Nikkei (2) Nonfarm Payrolls (3) nyersolaj (2) NYSE (4) opció (1) óriás szuperciklus (14) OTP (3) outside day (4) pánik (6) pit noise (1) Ralph Nelson Elliott (8) regular flat (3) remény (4) Robert Prechter (28) RSI (11) Russel (3) short (3) Short Term Update (3) slingshot (4) social mood (5) Socionomics (6) SP500 (107) spirál (2) SPY (55) Steve Nison (1) Stochastic (1) Stocklandyard (2) stop loss (2) szándékos csőd (1) szentiment (1) szignálvonal (1) szójabab (2) tananyag (25) Thomas Bulkowski (1) throw-over (2) tovahaladó háromszög (4) trendcsatorna (22) trendvonal (2) tréningprogram (12) túladott (5) túlvett (5) TWS (1) USD (14) USDCHF (1) valószínűség a tőzsdén (3) Vancouver (3) Venezuela (1) vertical spread (1) vezérlőelv (8) Wyckoff (1) XLE (1) Zaner (4) zigzag (35)