AZ ELLIOTT WAVE INTERNATIONAL AJÁNLÁSÁVAL:

Oldalak

2011. május 1., vasárnap

Lehet célozni

Egyre valószínűbb, viszont még mindig nem biztos, hogy helyes az április 18-i 1.295-ös minimumot 2-esnek jelölni [link a legutóbbi SPX rajzomhoz]. Kettesnek, méghozzá a 2009 márciusában indult óriási zigzag korrekció [C] hullámának (5)-ös alhullámán belül [link ehhez a tágabb kontextushoz].

Mikor érünk már [C] hullámhoz és vele a rally végéhez? Beszéljük ki inkább a hol kérdését. Ha vesszük magunknak a bátorságot és a hiányzó váltakozás ellenére is kitesszük március 16-ra a Minor, vagy Intermediate négyes jelzést, akkor elegendő adatunk van minden fontos Fibonacci reláció felméréséhez és vele a célzónák meghatározásához a trend két szintjén.

Egyetlen grafikonra helyeztem fel minden Fibonacci célárat, amely a 2009. márciusi mélypontról induló rally-t zigzag alakzatnak tekinti. Az ilyen általam többrétegű Fibonacci analízisnek nevezett értékelések látszólag nehezen olvasható zűrzavaros ábrák. Pedig annál jobbak, minél zavarosabbak, ugyanis az a cél, hogy megtaláljuk azokat a szinteket, ahol a különböző szintű és pozíciójú trendszakaszok arányaiból kalkulált célárak egy egészen kis tartományban tömörülnek, vagy esetleg teljesen átfedésben vannak. Ezek az ún. Fibonacci-csomópontok, ahol a fordulat bekövetkezésének a valószínűsége a legnagyobb.


A Kerülj előnybe indikátorokkal! tréningnapon lépésről-lépésre pontosan végigmegyünk az ilyen csomópontok felkutatásán. Műveléséhez csupán néhány Elliott-i elv megértése és nem az egész rendszer részletes ismerete szükséges, ezért önmagában is működő igen gyors elemzési módszer. Ezért lehetett "kiszervezni" egy önálló indikátoros napba (június 4.) A jelentkezés még nyitva áll.
Saját tapasztalatból mondom, ezek a csomópontok még sokszor azt is kiállják, hogy ha melléfogunk az Elliott-i értelmezésünkkel.


Az S&P hamarosan eléri 1.368-nél a "kék" zónát, amely egészen 1.402-ig tart. Két okból nem vagyok izgalomban ezzel a tartománnyal kapcsolatban: Egyrészt egy kicsit túlságosan laza a 34 pont, nem elég markáns az ellenállások tömörülése. Másrészt akár már hétfőn beléphetünk a területre, miközben a március 16-ról induló aktuális emelkedés még biztosan nem ötös szerkezetű. Ha most 1.365-ről azonnal jönne egy oldalazó korrekció az alacsonyabb rendű negyedik hullám pozíciójáért, akkor is kérdőjeles, hogy az utolsó emelkedő szakasz (ötödik) belül tud-e maradni 1.402-n.

Ha nem, akkor 1.432-ig nagy valószínűséggel nem állja útját semmi. SPX 1.432-1.456 a piros zóna. 24 pont, ami a trend ezen szintjén már egész jó sűrűség. Egy hátránya azért ennek is van, nevezetesen hogy nincs benne retracement szint a 2007-es csúcsról. Kivéve, ha az x-ekre jellemző 84,1%-ot bele nem vesszük 1.431-nél (nem tettem). Pedig megfontolandó, mert éppen találkozik két másik fontos fordított Fib. szinttel.

Tegyük el ezt a grafikont, azután figyeljünk, amíg komplett felfelé impulzus nélkül 1.249 (03.16) alá nem megy a piac, addig ezek a szintek érvényben maradnak.

36 megjegyzés:

  1. Sokat gondolkoztam azon, hogy feltegyem ezt az elképzelést, no nem azért mert ez teljesen más mint a Cimballié ( szerintem nem baj ha több scenarió fororg közkézen), hanem azért mert nálam (föleg már ezen a trendszinten) a váltva korrekciózás fontos szempont (noha csak vezérló elv). Ami miatt amallatt döntöttem, hogy medfontolásra ajánlom az az, hogy a képen látható hullám ugye egy ABC C-je. Na most ha megnézzük heti tf-en akkor azt látjuk, hogy jelen állás szerini A és C dölésszöge szinte ua. Én szeretem ha A és C közül az egyik szemlátomást lassabb (tagoltabb) mint a másik. Fentebb mutatom hetiben.

    VálaszTörlés
  2. Szóval én a zöld szaggatottat látnám szivesebben, amihez ugye egy kicsit tagoltabbnak kellene C nek lenni. Várni és figyelni kell , majd mutat többet magából.

    VálaszTörlés
  3. Még ehhez annyit, hogy Cimballival abban viszont teljesen egyetérthetünk hogy (hetes Tf) en egy zig-zagot látunk melynek az "A"-ja egy csúnya LD a "C"-je meg egy impulzus.

    VálaszTörlés
  4. Károly, igen, pontosan ez az, amiért "bátorság" kitenni március 16-ra a nagy négyes jelölést. Bármennyire is erőteljes ez az mostani emelkedés.

    Az is megfontolandóvá teszi a flat (esetleg háromszög) alternatíva életben és észben tartását, mert azért ezek a Fib. csomópontotk nem tömörülnek elég sűrűre, vagyis olyan, mintha nem ott kellene lenni a (4)-nek, ahol van.

    Az, hogy itt 4-5-4-5 legyen, azt nem hiszem, mivel a többi indexen szépen kivehető a novmberi korrekcióról, hogy alacsonyabb rendű négyes és a február közepe-március közepe esés (iden) azonos nagyságrendű, mint az augusztusi korrekció.

    Más szavakkal egy egyetlen flat, vagy háromszög négyes, majd egy azt követő momentum nélküli ötös is kellőképpen megváltoztatná az emelkedés szögét, ami most valóban problémás. Egyébként alapvetően nagyon profi a felvetésed és a 4-5-4-5 is tetszik abból a szempontból, hogy nem sietteti, hanem éppen lassítja az eseményeket.

    VálaszTörlés
  5. Én azon csodálkozok,hogy mindenre egyértelműen ABC-t gondoltok.Persze lehetséges,de én nem zárom ki az 123-at sem.Majd az idő eldönti.

    VálaszTörlés
  6. Bandi, azért ez nem egyértelmű. Nálam impulzív az operatív jelölés az emelkedésre, Minor B és vele a nagy flat (4) az alternatív. Károly szerint első a négy-öt-négy-öt, vagy a B, míg alternatív a utolsó impulzus felfelé.

    A különbség pedig abból adódik, hogy amíg ő felülsúlyozza a váltakozás elvét, addig én az arányos korrekciókra támaszkodom. Azt hiszem, nincs olyan elliottos, aki egyik vagy másik megközelítés felett minden kétséget kizáróan pálcát tudna törni.

    VálaszTörlés
  7. Bandi, beszéltünk még az előző bejegyzés alatt erről, most itt van: Megadta magát az ezüst. A futures piac csonka ötödik hullámot produkált április 28-án, ami után Elliott szerint "drámai" már az első hullám is.

    VálaszTörlés
  8. Szerintem sp longokat is lehet lassan zárogatni,kezdődik nemsokára a negyedik hullám.Ezüst első hullámot csinálja,vissza kettes után shortolom.

    VálaszTörlés
  9. Szerintem betölti még ezt a rést,amivel ma nyitott és utána indul a buli.

    VálaszTörlés
  10. Laci most gyorsan átgondoltam,szerintem kb a héten az euro is megcsinálja a kicsi kis ötödik hullámát, sp végez a harmadikkal,ezüst visszajön betölti a rést úgy 47-48-ig és nagyobb adag ezüst shortot nyitok.

    VálaszTörlés
  11. Szia Kisbandi!

    ha nem túl nagy kérés, akkor kérlek, megadhatnál egy linket, ahol a rés látható. A problémám az, hogy azokon a grafikonokon, amit én nézek (származékos piacok) a rés nem látszik.

    Köszi
    Alex

    VálaszTörlés
  12. Sziasztok. Freestockcharts.com ( SLV ).Sokat nézem ezt az oldalt,jó sok adatot meg tudok ott találni.Itt a chart azt mutatja,hogy réssel nyitott.Én rést azon a platformon,ahol az üzleteimet kötöm,csak 5 perces idősíkon látok (100 pontot,4490-nél)

    VálaszTörlés
  13. Ma ezzel küzdöttem és nem is biztos, hogy jó. De ha igen akkor élőben most találkoztam ezzel a "szörnyeteggel" először.

    VálaszTörlés
  14. itt egy silver chart :
    http://people.hofstra.edu/geotrans/eng/ch7en/conc7en/img/stages_bubble.png

    :)

    viccet félretéve lehet benne egy normális korrekció, de a nemesfémek egyáltalán nincsenek buborék státuszban nálam. egyszerűen csak reflektálnak a monetáris lazításra. amíg a jegybank m2-es bázis növekszik addig ez nem lufi.

    VálaszTörlés
  15. Így tudnám elképzelni az ezüstöt.

    VálaszTörlés
  16. Laci csak érdekességként tegnap Jeff Kennedy ZS-t elemzett és más ő is hsz lát elég magas(1700 ) célárral.Nagyon elégedetté tett,hogy esetlegesen jól tudom kamatoztatni azt a tudást,amit próbáltál átadni,köszönet érte.Több mint 10 éve kereskedem,de elliott elmélete nélkül,lehet,hogy nem vettem volna észre egy ilyen jó set upot.

    VálaszTörlés
  17. http://screencast.com/t/IRQPejhk

    teleregény folytatása, elképzelés

    VálaszTörlés
  18. Az én rövid idősíkomon tele az index grafikonok bearish slingshot formációval; ezek szerint lehet napon belül az esésnek egy gyorsuló szakasza. Sokan próbálnak belevenni, de még korai (17:07).

    VálaszTörlés
  19. Ez mit jelent magyarra forditva?

    VálaszTörlés
  20. Magasabb momentumértékek (higher high sorozatban), miközben az árfolyam alacsonyabb tetőket rajzol. Oszc. magasabb tető divergencia.
    1361-nél "kinövi" a piac a divergenciát, onnan drasztikusan lecsökken az esélye annak, hogy működni is fog, amit leírtam.

    VálaszTörlés
  21. teljesen úgy néz ki, mintha három hullámban értünk volna támaszt, ami a bearish divergenciák malmára hajtaná a vizet, de nincs mese, a legfontosabb indikátor maga az ár.
    ... az ár meg végez :)

    VálaszTörlés
  22. a sárga nyil a felismerés (mondjuk megnőtt valószínűségü elképzelés) helye,
    utánna már jól lehet még egy ED-vel is keresni (ez meg is történt)

    VálaszTörlés
  23. Csabi emailban kérdezte, hogy hogy látom hosszabb távon az eu-t, valami ilyesmire számítok

    VálaszTörlés
  24. Szia Károly!
    Hogy látod most az EUR/USD-t? Fel tudnál tenni egy aktualizált chartot?
    Köszi!
    Kelsen

    VálaszTörlés
  25. valami ilyesmit gondolok, kék a hsz a zöld és a sárga az egy flat, de NFP jön lehet, hohy hip hop meglasz az A és szakadunk tovább, bár A gyors volt B lassú lesz (talán)

    VálaszTörlés
  26. Hi!
    Mivel lefutott egy komplett 5 hullámos impulzus benne,így nagy valószínűséggel nem lesz jó szerintem a számozás,mert valószinűleg megvolt az 5 hullám felfelé különben nem impulzus lett volna.Így azonban a jövő hét közepén,olyan 1,46 magasságában(talán)ujabb impulzust várok,megtörve a trendvonalat és kb 1,42-ig (legalább) esést.Ez viszont szerintem már nem jó 4.hullámnak,tehát inkább trendforduló,valamit elszámoltunk.Valószinűleg a 3-as megnyúlását gondoltuk tévesen,mert az volt az ötödik.

    VálaszTörlés
  27. EUR rajongóknak, itt a hétvége híre:
    http://www.spiegel.de/international/europe/0,1518,761201,00.html

    (válságtanácskozás Görögország távozásáról - game over?)

    VálaszTörlés
  28. A kábel pedig szvsz azért nem zúgott be ma,mert abban már készen volt az 5 hullám lefelé,már kijelölte az A és B pontot is szerintem.A jövő éten "C" pont,és jön az újabb lökés lefelé.Még 6-8 nap esés biztosan lesz mindenben,még a fene erős svájciban is.

    VálaszTörlés
  29. Kedves Károly!
    Szerinted még beleférhet egy 1,42-ig tartó esés is a 4 hullám képébe,és onnan fel 1,52!!!-re az ötödik,vagy immáron valóban törlendő ez az alternatíva? Mert szerintem masszív trendforduló történt,így minden emelkedést adni kell:
    Azért érdekelne a véleményed,hátha Te másképpen látod??

    VálaszTörlés
  30. Szia Károly!
    Ismét az lenne a kérdésem, hogy Te hogyan látod az EUR/USD-t? Véleményed szerint a május 4-től induló csökkenés a nagy sárga 4. hullám? Fel tudnád tenni az aktuális rajzodat?
    Előre is köszönöm!

    VálaszTörlés
  31. Kelsen kollégának. Egyébiránt a Markat Visionnal most egyetértek.

    VálaszTörlés
  32. Hi!
    Irtó gyenge az ajró,nem úgy néz ki,hogy mostanában csinálna egy rendes 2 hullámot 1,45-6 ra.Lehet akár egy zászló is az elmúlt 3 nap,amiből újabb letörés jön.Célár 1,386 ebben az esetben.

    VálaszTörlés

Rendszeres olvasók

Alakzatok bar grafikonon

ALAKZATOK AZONOSÍTÁSA

Prechter könyv

Kötvénybaj

Europai válogatás

A Mánia vége

Alapleckék

Magunk döntsünk

Diverzifikáció?

FOREX video

10 piaci tévhit

Mítosz a Fed körül

8 könyvrészlet

Theorist '09. nov.

15 írás ill. video a hitelválságról

Mozgóátlagok

Címkék

200 SMA (3) AAPL (2) adósság (5) Amibroker (2) André Kostolany (1) arany (4) aritmetikus (1) Barack Obama (2) báziscsatorna (4) belső nap (1) Ben Bernanke (1) Birger (1) Bollinger (1) Brikka (1) BUX (6) carry-trade (1) CFD (1) Charles Collins (2) Charles Dow (1) Club EWI (18) Conquer the Crash (2) csorda (4) csordaszellem (5) csúzli (3) DAX (6) defláció (4) depresszió (8) deviza (13) diagonal triangle (6) Dick Diamond (2) divergencia (4) DIX (1) dollárerősödés (12) double key reversal (2) Dow Jones (36) dupla hármas (7) dupla kulcsforduló (3) E-mini future (46) ék (8) Elliott magyarul (7) Elliott Wave Principle (9) Elliott Wave Theorist (9) Elliott-ciklus (18) előfizetés (8) elsődleges trend (12) ending diagonal (10) erősödő dollár (4) EURHUF (1) EURJPY (1) eurozóna (3) EURUSD (30) evening star (1) expanded flat (9) extension (12) extrém ármozgás (1) ezüst (3) FED (8) fej-váll alakzat (8) Fibonacci (33) flash crash (8) flat (17) Forex (6) Fotex (1) földgáz (1) fraktál (11) FTSE (1) Futures Junctures (4) GBPJPY (1) Goldman Sachs (3) Görögország (3) Hang Seng (1) háromszög (20) hatékony piac (2) hope (2) hullám személyiségjegye (11) infláció (1) inside day (1) IOU dollárok (1) Japán (3) Jason Farkas (2) Jeffrey Kennedy (11) jelzálog (2) Kína (3) kollektív hangulat (8) kombináció (10) korrekció (20) könyvajánló (4) kőolaj (1) kötvény (1) külső nap (1) leading diagonal (1) lineáris gondolkodás (3) logaritmikus skála (1) MACD (5) Mandelbrot (1) megnyúlt hullám (2) mérés (6) Minyanville (1) momentum (8) Morgan Stanley (1) mozgóátlag (3) munkaállomás (1) Nasdaq (28) Newsweek (1) NFP (4) Nikkei (2) Nonfarm Payrolls (3) nyersolaj (2) NYSE (4) opció (1) óriás szuperciklus (14) OTP (3) outside day (4) pánik (6) pit noise (1) Ralph Nelson Elliott (8) regular flat (3) remény (4) Robert Prechter (28) RSI (11) Russel (3) short (3) Short Term Update (3) slingshot (4) social mood (5) Socionomics (6) SP500 (107) spirál (2) SPY (55) Steve Nison (1) Stochastic (1) Stocklandyard (2) stop loss (2) szándékos csőd (1) szentiment (1) szignálvonal (1) szójabab (2) tananyag (25) Thomas Bulkowski (1) throw-over (2) tovahaladó háromszög (4) trendcsatorna (22) trendvonal (2) tréningprogram (12) túladott (5) túlvett (5) TWS (1) USD (14) USDCHF (1) valószínűség a tőzsdén (3) Vancouver (3) Venezuela (1) vertical spread (1) vezérlőelv (8) Wyckoff (1) XLE (1) Zaner (4) zigzag (35)