AZ ELLIOTT WAVE INTERNATIONAL AJÁNLÁSÁVAL:

Oldalak

2011. április 20., szerda

SPX - Ha 2-es

Egy hete már, hogy a "2-es, vagy nagy flat" [link] című bejegyzést írtam és azóta sem minden kétséget kizáró döntés nem született a piacokon, sem nem jöttek új szcenáriók a képbe. Legfeljebb néhány al-al lehetőség.

Ma kifejtem, hogy melyik a Bandi által pár napja még preferált rövid távon is bullish 2-es változat, mert mindent összevetve hajszálnyival felé billen a mérleg, ugyanis mintha két impulzus lenne már lefelé 1.340-ről. Ha így marad, tehát nem jön újabb akció 1.295 alá, akkor a két impulzus, név szerint Minute [a] és Minute [c] kitesznek együtt egy zigzag korrekciót.

Klikk a képre és nagyítva tanulmányozható

A bizonyítás egyszerű, ha képes a piac öt hullámban 1322.88 (CR) fölé emelkedni, azzal elhárítja a lefelé folytatás rövid távú esélyét. Ez azért is kritikus, mert ha nem sikerülne, akkor a keddi erős momentum miatt az órás oszcillátorokon bearish magasabb tető divergencia alakulna ki, amit csúzlinak (slingshot) is szokás nevezni. Ha ez bekövetkezne, akkor ki kell dolgoznunk a (4)-es flat szcenáriót. Egyébként az egyik fórum hozzászólásomhoz egy alkalommal már rajzoltam illusztrációnak ezt a bizonyos 1.250 környékére mutató nagy (4)-es változatot, de a mostani ábra kék ALT. jelölései is mutatják, hogy akkor rövid távon mi az ábra.

Egy erős nappal naposon az MACD bullish fordulatot hajtana végre a zéró vonalnál, ami az ezek szerint uralkodó felfelé trend visszatérését erősítené meg.

63 megjegyzés:

  1. Ez lesz a jó,biztos vagyok benne,a nasdaq győzőtt meg róla.Az már átvitte a azt a szintet,ami sp-nél 1323.

    VálaszTörlés
  2. Lacinak igaza volt , megtörtént mind (az általam figyelt) négy szint korrekciója, visszatértünk a fő trendbe (long).

    VálaszTörlés
  3. http://screencast.com/t/33sRuSPCt

    Na így talán jobban láátszik, a sárga zz a többi deegre flat ahogy a tankönyvben meg van írva, hisz a hozzájuk tartozó 1-2 mind zz volt.

    VálaszTörlés
  4. Sziasztok!

    Hogy látjátok, most érdemes belépni vagy ez a hármas első hulláma csak és jobb megvárni a korrekciót, ami után teljes gőzzel mivel harmadik hármasa lesz?
    Köszi

    VálaszTörlés
  5. Hi! Ha az ajró hűen követi majd a tőzsdéket,akkor a Károly által favorizált 1,485 körüli forduló kevés lesz,elmegy 1,51-ig szerintem.Legalábbis százalékosan így jönne ki.

    VálaszTörlés
  6. Az indexeknél most jön a dilemma, hogy blow-off top-ot szeretne a piac, vagy pedig a rövid távon túl sok lesz a momentum és ezért esedékes egy második, de ezúttal Minuette (ii) korrekció délnek, hogy az 5-ös hullámon belül legyen egy [i]-[ii]-(i)-(ii) az igazi kitörés előtt. Ha oldalazás jön innen, akkor az még csak (iv)-es lesz az [i]-es hullámon belül. Ezek az egész rövid távú kilátások.

    VálaszTörlés
  7. Hirtelen eszetlen exponenciális emelkedéssel záruló emelkedő szakasz, klimax.
    Ha az lenne a vége, akkor pontban még messze a csúcs, de időben igen közeli, közelebbi, mint most várjuk. Elliott szemszögéből olyan, mintha az ötödik egyetlen hullámból állna alhullámok nélkül.

    VálaszTörlés
  8. Akkor ezt nem gondolnám,még az árupiacoknak is van egy kör felfelé és az is idő még.

    VálaszTörlés
  9. Tulajdonképpen egyetértek, bár a cukor, kakaó, búza már készen van, majd jönnek sorra a fordulatok. Nem kell mindennek egyszerre fordulnia, majd egy három hónapos intervallumban minden eléri a csúcsát.

    VálaszTörlés
  10. Búza újra longos,cél 1000 felett.

    VálaszTörlés
  11. Joe, működött eddig is jobbra oldalt a hozzászólások kivonatos megjelenítése, csak az volt a gond, hogy valamiért teljesen kiszámíthatatlan késleltetéssel jelentek meg az új tételek. Volt amikor 1 perc, volt amikor 2 óra. Lecseréltem az eszközt, ami oda kiteszi a beszélgetéseinket, így most már konstans 2-3 perc, amíg ott megjelenik.

    VálaszTörlés
  12. Erős forgalommal emelkedünk,lehet ebből még egy ft is!!!!!!

    VálaszTörlés
  13. Kérdés van-e a trend ezen szintjén FT NAPOT értelmezni. Az O'Neil-i definíció szerint nem, mert csak egy 6 napig tartó korrekció, nem egy igazi medvepiac után vagyunk, mi ugye "elliottul" azt mondanánk, hogy a trendnek csak egy alacsony szintje korrigált. A másik, hogy az FT nap a mélyponttól a 4-9. nap, mi pedig a másodiknál vagyunk.

    VálaszTörlés
  14. Eddig is tudtuk, hogy a [C]-n belül az (5)-ös hullámban vagyunk. A rövidebb kép úgy néz ki, hogy azon belül megkezdtük a Minor 3-at 1.295-ről, azon belül az [i]-es hullám (iv)-es alhullámában oldalazunk már ötödik órája.
    Szóval (iv)/[i]/3/(5)/[C]/? a számozás.

    VálaszTörlés
  15. Azért ééééérdekes,hogy mindenki a számozással van elfoglalva,és közben 1 szó sem esik a forditott fej-vállról az sp-nél,ami egy sokkal könnyebben felismerhető jelzést ad.Én sajna még vártam egy kis tötyörgést odalent,így csak 1330-nál tudtam ma belépni.Szerintem igenis játékos lesz a "cápsfog" alakzat,miszerint most fel 1380-ig,onnan lefelé immáron csak 1310 környéke,becsapva azokat,akik már 1340 körül belevesznek.Tehát csapkodás gyors irányválzásokkal,majd sávozás.Őszre megpróbál letörni,de lehet,hogy nem engedik és év végén 1420 körül zár.A nagy szakadék jövőre indul szvsz.

    VálaszTörlés
  16. Ks62 lent van a céláram,forditott fej váll alakzatból számolva kb 1425,oda várom.

    VálaszTörlés
  17. A fej-váll alakzatok több mint fele le/ki sem törik, vagy közvetlen utána behal. Ha meg tudod mondani, mi a számozása, akkor arra vonatkozóan is tudsz tervezni, hogy az adott alakzattól mi várható. Ha például a jobb váll egy B ami után a C célszintje épp csak a "nyakvonal" alatt van, akkor látsz egy villanást a nyakvonalon át és kétszer akkora erővel fordul máris a piac épp az ellenkező irányba, mint ahogy az a fej-vállból következne. A klasszikus TA ilyenkor széttárja a karját, hogy ilyen is van. Szóval a fej-váll működik, csak nem egy kellően precízen definiált (determinált?) alakzat, mert a kontextusról semmit sem mond.

    VálaszTörlés
  18. a csütörtöki emelkedés kicsit átírta a történetet

    VálaszTörlés
  19. Sokat szenvedünk ezzel az értelmezéssel. Hogy mit rejteget, arra az egyik nagyon is lehetséges magyarázat, amit ide tettél. Azon is gondolkodom, hogy nem lehet-e a diagonal alhullámai között double, esetleg triple zigzag, mert az nagyon meg tudja vadítani a kinézetét.

    VálaszTörlés
  20. Megmaradok a korábbi értelmezésemnél. A végkifejlet úgyis mindkétszer ugyanaz.

    VálaszTörlés
  21. Szia Cimballi!

    Szerinted most van vége az 1-2,1-2 nek vagy már megkezdtük a hármast?

    Kösz,

    VálaszTörlés
  22. Joe, ismét hagytunk magunk mögött egy nagyszerű rést, ami mivel a második itt pár napon belül, ezért lehetne valamilyen szintű hármasra gyanakodni. Mindazonáltal ránézve a grafikonra nekem ez az április 18-i 1.295-ről szemlélve egy impulzus ötödik alhullámán belül a harmadiknak tűnik, a célárnak 1.343-ra számítottam, de mivel azon átlépett, ezért itt a következő lehetőség mindjárt 1.347-nél.

    Ha az megvan, akkor a bejegyzésben fent szereplő rajz alapján 1-2-[i]-nél tartunk az (5)-ös záró hullámon belül, tehát [ii]-es korrekció következik, ami minimum leteszteli az 1.328-nál elhelyezkedő rést.
    Ha eljutna 1.295 alá, akkor az emelkedés április 18-ról nem az (5)-ös hullám, hanem még mindig a nagy (4)-es, ami akkor ezek szerint jókora tovahaladó háromszög formájában jelentkezik. Ebben az esetben a ma-holnap esedékes lokális maximum még csak B.

    Az előbbi esetben egy hónapon belül van a végső csúcs, a háromszögnél csak nyár közepén.

    VálaszTörlés
  23. A kamatdöntéssel elindult végre az (v) az [i]-es hullámon belül. Tipikus helyzet: késn érkezők a hírre. Ha vége a lökésnek és visszaesik a mai low alá, akkor jöhet a beharangozott néhány napos korrekció úgyis mint [ii]-es a tegnap említett szintekig.

    VálaszTörlés
  24. Az is ötödik hullám jelenlétére utal, hogy erősen divergálnak egymáshoz képest az indexek; a Nasdaq utcahosszal lemaradva, nem nagyon jön majd össze neki az újabb lokális maximum, pedig kellene.

    VálaszTörlés
  25. Nagyjából még mindég ezt az elképzelés favorizálom.

    VálaszTörlés
  26. Szia Cimballi!

    Erre az emelkedésre gondoltál? Akkor gratula!

    ad

    VálaszTörlés
  27. Cimbi, akkor most szerinted lefelé megyünk egy kicsit? úgy 1328 körülre?! vagy felejtős a kis esésecske?!

    totem

    VálaszTörlés
  28. Talán csak estére jutok oda, de ideje rajzolnom.
    Amit Bandi mond az nem lehetetlen, sőt erős hármas megnyúlások előtt végül gyakran előfordul, az ilyen oldalazó kettes, mint ami nekünk volt itt az ünnep előtt.

    Viszont ugyanúgy fennáll a lehetősége, hogy hiányzik egy éles kettes, ami azért nem jön még, mert az [i]-es ötödik alhulláma megnyúlt, a megnyúló ötödik gyakran hozza a hármas karakterjegyeit.

    Bármelyik legyen is a két változat közül, a következő kis "csúcstámadás" végén indul egy korrekció. Ha sekély, akkor ott van rá Bandi rajza, ha éles és mély, akkor meg az én egyelőre csak szóban kifejtett meglátásom.

    VálaszTörlés
  29. Ad, az irányt nem tudtam, csak azt láttam, hogy jelentős elmozdulás jön. (vagy a trend több szintje kezd korrekcióba, vagy egy-kettő-egy-kettő van kész felfelé és megnyúlik az utolsó ötödik alhullám). Utóbbira kevesebben számítottak - ezt onnan lehet tudni, hogy a piac mindig arra megy, amerre kevesebben várják ;)

    VálaszTörlés
  30. szia Laci.Jól látom,hogy ez egy háromszög?

    VálaszTörlés
  31. És elméletileg most vagyunk az e pontnál?

    VálaszTörlés
  32. Vagy inkább ez lehet jó?mintha háromszög alakulna a réznél is.Valószínüleg ez egy negyedik hullám.

    VálaszTörlés
  33. Ja, hogy ez szója :) Szerintem elég a csúcsból indítani, ne gyere le oda a novemberi lokális maximumhoz vele.

    VálaszTörlés
  34. Mint a lejjebb lévő rajzon?Ha a márciusi esés impulzív akkor zig-zag lehet?Itt 1400-nál volt a B és ma indult talán a C?

    VálaszTörlés
  35. de hogyne, nem jó bontásban néztem, természetesen az a zigzag C-je
    viszont, nem gondolod, hogy a ZZ elegendő volt, mint korrekció és március 16-ra kitehetjük a 4-es jelzést, vagy inkább (4)-est?

    amit az ár megtesz pontban, azt nem fogja időben, tehát kell-e itt az időhúzás egy ekkora hsz formájában? 04.14-ről ez most (még) impulzív felfelé

    VálaszTörlés
  36. Kedves Károly!
    Tehát szerinted a 4.pont kerül kijelölésre kb.1,475-nél,vagy ez csak egy "C".(vagy a kettő eggyütt?),és innen indul a roham 1,427 re?

    VálaszTörlés
  37. Kedves Ks62 képet válaszként úgy tünik nem tudok feltenni, úgy ,hogy azt fentebb találhatod (H 4)

    VálaszTörlés
  38. Ks62 kérésére, remélam megadtam a válasz ( ahogy én gondolom)

    VálaszTörlés
  39. Nagyon úgy néz ki h az 1-2, 1-2 elmaradt. Helyette a 3-as mielőtt fordulna eljuthat 1385-ig is?

    VálaszTörlés
  40. Bandi, közben ott a mai válasz ZS-ben, a 3%+ emelkedés. 120 percesen szépen kivehető az utóbbi hét flat korrekciója, amelyen belül a C hullám letesztelte a báziscsatorna alját.
    Igaz, ettől még mindig nem lehet kizárni, amit mondasz a háromszögről, mert ha a 03.31-en belül maradunk ebben az emelkedésben, akkor az már valóban a te alternatívád malmára hajtja a vizet.

    VálaszTörlés
  41. Elég valószínű, viszont a rend kedvéért majd mindkettőt megrajzolom a következő elemzésemben.

    VálaszTörlés
  42. Egy valami szinte biztos.Ebben longgal jó pénzt lehet keresni!

    VálaszTörlés
  43. Ez a rész már csak M 10 re fér rá. Azért "engedem" csak C=A (kék) ig, mert ha innen elkezdi a zöld 5-öst (ezt már a H4 es rajzon kell nézni) akkor a zöld 5=1 esetén a még eggyel magasabb "c=a" adódik ki (ami ugye a nagy sárga 3-as).Huh tudom nem egyszerű igy követni.

    VálaszTörlés
  44. Még talán annyit, hogy korábban Ks62 kollégának cimzett M 5 ábrám a kék B-t új csúcsra vártm ami nem valósult meg, de igy is jó lehetett vele keresni. Tanulság, korábban kellett volna nagyobb tf.-en előre tervezni, nem csak a múltat elemezni.
    Visszatérve a legutóbb feltett M 10 charthoz még a háromszögesedés veszélye is benne van. (bár én ezt nem igen tartom valószínűnek)

    VálaszTörlés
  45. ne haragudj Károly de csatolt fájlokból semmit nem lehet látni hogy mit rejt
    próbáld ki nagyítani .a másik annyira optimisták vagytok igaz a piac titeket igazol
    de szerintem azért mert az egész világ short -ban csücsül

    VálaszTörlés
  46. A forexhez szokott szemem nem biztos , hogy jó az indexhez , de ez a beszűkülés felkeltette a figyelmemet az S&P -n.
    Kedves Szemeredi kollégának azt tudom mondani, hogy visszanézve a képfájlokat nálam "fogyaszthazónak" tűnik. Nem igazán tudom nagyítani, lehet nem kellene ennyire összehúzni a chartot, de azt szeretném ha minél több információ lenne rajta.
    Az "annyira optimisták lennénk" nem igazán értem. Először is a többesszámot nem, magam készítem az elemzéseket nem egyeztetek snkivel.Optimistát meg nem tudom mire érted, EU vagy index. Épp most tettem föl egy SP-t ahol is azt gondolom, hogy egy emelkedő C vége felé járunk. A felső szaggatott vonal azt jelenti, hogy max addig mehet az ED 5-öse. (a 3-as rövidebb mint az 1-es.) már ha jó a scenárióm.
    Az lenne szvsz az igazi, ha Te is feltennéd az elképzelésedet és megvitatnánk, hogy miben térünk el.
    Nem tudom, hogy az egész világ shortban ül-e vagy nem, de nem is igazán érdekel, az már inkább , hogy a számlám hogy áll.
    Az meg , hogy jól álljon valamilyem módszerrel elemezni kell, amit jelesüi Elliottal teszek és esetenként megosztok itt a blog olvasóival, fölvállalva annak a veszélyét, hogy utólag visszanézve hülyeségnek nyilvánítsuk.
    Szép hétvégét Elliottosok !

    VálaszTörlés
  47. Szia Károly!

    Ha jól értem a hozzászólásod, akkor az általad lila vonallal jelzett C, egyben egy magasabbrendü B vége és az a véleményed hogy egy ennél is magasabbrendü 4-es hullámban vagyunk? Amit hogy befejezzünk kell egy jó kis esés a jövő hetekben?

    VálaszTörlés
  48. Pontosan így gondolom, szvsz ez egy valamilyen "3"-as vagy "A" korrekciója, a korrekció flat,de ehhez tényleg az kell, hogy ami hullámot feltettem az egy ED. Indexben nem nagyon vagyok otthon, de majd "gyúrok" rá egy kicsit.

    VálaszTörlés
  49. Szia Károly. Az euro elemzésed szép munka,én is ezt várom,1.5 környékéről egy nagyobb pullback jöhet,amit úgy gondolom érdemes lekereskedni.Gratulálok hozzá!

    VálaszTörlés
  50. Mostanában annyit lehet olvasni az ezüstről,ránéztem a grafikonjára,lehet,hogy érdemes itt már shortokat nyitogatni rá.4 óráson már divergál indikátorokkal,naposon pedig tetőszerűséget látok a chartján,már nem sok hiányzik szerintem,hogy forduljon.

    VálaszTörlés
  51. Kép nagyításához katt a képre, majd jobb egérgomb és kép megjelenítése.Ott már tudod nagyítani az eredeti méretre

    VálaszTörlés
  52. Igencsak kulminál a trend, hasonlít az exponenciális görbére, ami ha kilép a befoglaló exponenciális trendvona alá, akkor game over. Végső klimaxról (eufóriáról) árulkodik a borzasztóan nagy forgalom is.
    Viszont dilemma, hogy talán a "game over" még mindig csak az igazi nyersanyagos megnyúlt ötödik nagy harmadikja. Vagyis akárcsak az indexeknél nem kíván-e egy az általad rajzoltnál sokkal nagyobb negyediket (flat, hsz)?
    Nem tudom, nem vagyok otthon az ezüstben, mindössze hangosan gondolkodom.

    VálaszTörlés
  53. Én is arra gondoltam,hogy most egy nagyobb korrekció indul még csak,kb 35-36 zónánál van egy erősebb támasz.

    VálaszTörlés

Rendszeres olvasók

Alakzatok bar grafikonon

ALAKZATOK AZONOSÍTÁSA

Prechter könyv

Kötvénybaj

Europai válogatás

A Mánia vége

Alapleckék

Magunk döntsünk

Diverzifikáció?

FOREX video

10 piaci tévhit

Mítosz a Fed körül

8 könyvrészlet

Theorist '09. nov.

15 írás ill. video a hitelválságról

Mozgóátlagok

Címkék

200 SMA (3) AAPL (2) adósság (5) Amibroker (2) André Kostolany (1) arany (4) aritmetikus (1) Barack Obama (2) báziscsatorna (4) belső nap (1) Ben Bernanke (1) Birger (1) Bollinger (1) Brikka (1) BUX (6) carry-trade (1) CFD (1) Charles Collins (2) Charles Dow (1) Club EWI (18) Conquer the Crash (2) csorda (4) csordaszellem (5) csúzli (3) DAX (6) defláció (4) depresszió (8) deviza (13) diagonal triangle (6) Dick Diamond (2) divergencia (4) DIX (1) dollárerősödés (12) double key reversal (2) Dow Jones (36) dupla hármas (7) dupla kulcsforduló (3) E-mini future (46) ék (8) Elliott magyarul (7) Elliott Wave Principle (9) Elliott Wave Theorist (9) Elliott-ciklus (18) előfizetés (8) elsődleges trend (12) ending diagonal (10) erősödő dollár (4) EURHUF (1) EURJPY (1) eurozóna (3) EURUSD (30) evening star (1) expanded flat (9) extension (12) extrém ármozgás (1) ezüst (3) FED (8) fej-váll alakzat (8) Fibonacci (33) flash crash (8) flat (17) Forex (6) Fotex (1) földgáz (1) fraktál (11) FTSE (1) Futures Junctures (4) GBPJPY (1) Goldman Sachs (3) Görögország (3) Hang Seng (1) háromszög (20) hatékony piac (2) hope (2) hullám személyiségjegye (11) infláció (1) inside day (1) IOU dollárok (1) Japán (3) Jason Farkas (2) Jeffrey Kennedy (11) jelzálog (2) Kína (3) kollektív hangulat (8) kombináció (10) korrekció (20) könyvajánló (4) kőolaj (1) kötvény (1) külső nap (1) leading diagonal (1) lineáris gondolkodás (3) logaritmikus skála (1) MACD (5) Mandelbrot (1) megnyúlt hullám (2) mérés (6) Minyanville (1) momentum (8) Morgan Stanley (1) mozgóátlag (3) munkaállomás (1) Nasdaq (28) Newsweek (1) NFP (4) Nikkei (2) Nonfarm Payrolls (3) nyersolaj (2) NYSE (4) opció (1) óriás szuperciklus (14) OTP (3) outside day (4) pánik (6) pit noise (1) Ralph Nelson Elliott (8) regular flat (3) remény (4) Robert Prechter (28) RSI (11) Russel (3) short (3) Short Term Update (3) slingshot (4) social mood (5) Socionomics (6) SP500 (107) spirál (2) SPY (55) Steve Nison (1) Stochastic (1) Stocklandyard (2) stop loss (2) szándékos csőd (1) szentiment (1) szignálvonal (1) szójabab (2) tananyag (25) Thomas Bulkowski (1) throw-over (2) tovahaladó háromszög (4) trendcsatorna (22) trendvonal (2) tréningprogram (12) túladott (5) túlvett (5) TWS (1) USD (14) USDCHF (1) valószínűség a tőzsdén (3) Vancouver (3) Venezuela (1) vertical spread (1) vezérlőelv (8) Wyckoff (1) XLE (1) Zaner (4) zigzag (35)