AZ ELLIOTT WAVE INTERNATIONAL AJÁNLÁSÁVAL:

Oldalak

2012. június 25., hétfő

Egy ellentmondó S&P karakterjegy

Maradunk a tervnél, de minden lehetőséget körbejárunk

Mindig ott motoszkál a kis gonosz szabotőr, amely azt hajkurássza, "meglátod, most is csavart labdát dob rád a piac". Kedd estére el is kezdtem duplagondolni magam, de igazi meggyőző, kézzelfogható bullish elképzeléssel nem tudtam előállni (magam számára sem). A piac pedig a létező legegyszerűbb, csavaroktól mentes megoldást választotta egy JUN04-JUN20 között órára pontosan Fibonacci 13 kereskedési napon és át tartó zigzag korrekció formájában. Majd látni fogjuk valóban zigzag, valóban a legegyszerűbb alakzat, de a kontextusa és a momentumképlete körül maradtak kérdőjelek.

Az elsődleges elképzelésem szerint korábbi bejegyzéseimben, hozzászólásaimban a szerdai csúcsra piros 4-es számot gondoltam felhelyezni, mert sem a Nasdaq-on, sem pedig az S&P500-ban nem sérültek az ennek ellentmondó kritikus ellenállás szintek. Az S&P cash indexben 1358 fölé zárást jelöltük meg kizáró feltételnek. Egy eddig 12 darab heti vagy 50< napi gyertyából álló alakzatnál elegendő a napi zárókat figyelembe venni. A nem záró, 3-4 pontos napon belüli átfedéseket tekintsük nyugodtan zajnak. Hangsúlyozom, kizárólag az ilyen időben és pontban nagy kiterjedésű összefüggéseknél. Ne feledkezzünk meg arról, hogy Elliott számára még ismeretlenek voltak a japángyertyák és a bar grafikonok, ezért csütörtök után ő maga ezt látná a napos bontású grafikonon:

Csütörtökön az S&P500 cash index napos nézete. Átfedés nélkül fogta a 62%-os
maximális Fib. 4-es hullám retr. szint, így noha az arányai messze nem tökéletesek,
a piac életben hagyta ezt a változatot.
Az ábra mindössze azt hivatott bemutatni, hogy a piac végül miként hagyta az asztalon a piros Minor 4 elképzelést és nem azt, hogy ez lenne a tuti befutó. Mert itt van mindjárt az előző bejegyzésben is [ábrázolt] Minor 2, vagy Intermediate (2) lehetőség, amely így az ábrára tekintve legalább olyan jó megfejtéssé vált, mint az én 4-es lehetőségem. Ha viszont 2-es, akkor én már egy kicsit másképp rajzolnám, méghozzá a Dow május 1-i új csúcsa (sőt új maximum zárója) miatt:

Május 1-i csúcsból kiindulva keresnék fogást a 2-es után 3-as hullámban vagyunk változaton.
Ha így nézzük, a piros 2-es hullám ideális helyen ért véget két optimális Fibonacci célszint között 12.898-nál. Be kell ismernem így arányosabb, mint az én 4-es változatom.

Az egyetlen biztosan megállapítható tény minden index grafikonján, hogy volt egy szerkezetileg tiszta impulzív mozgás 01/MAY - 04/JUN között! Hogy egészen áprilistól impulzus volna, abban már nehéz és nehéz is marad közös nevezőre hozni az amerikai indexeket.

Szóval van egy 4-es, vagy 2-es dilemmánk: Kell-e választani? Nem! Épp ez adja a helyzet szépségét, hogy bármelyik is legyen folyamatban jó darabig egy csapáson haladnak, ezért akadémikus lenne a kérdés megválaszolása érdekében hosszabb értekezést levezetni. Egyelőre egyedül azt szükséges lefektetni, hogy a közelebbi célárral rendelkező, kevésbé mélyre jutó felső változat, amely Minor 5-ös esést prognosztizál, meddig jut.

SPX célár tekintetében csak ismételni tudom magam, egy hete pontosítottam 1191-re, amely júliusban ideális lenne Minor 5 végének. A számítás hibás, úgyhogy felejtsük is el ezt a számot. 1.236 a helyes érték, ott lenne arányos az impulzus. 1236-nál számítok a május közepén publikált értelmezés [link] Középtávú (1)-es végére. Az akkori elképzeléshez képest egyetlen változás került a programba: a Minor 4-es egy kissé túlméretes lett.

Viszont ezzel csak két szcenáriót rendeztünk le, miközben éppen két másikra kell még fél szemmel figyelni. Ígérem logikusan rangsorolom őket, nem hagyom a kelleténél jobban kétségek között aki velem tart a kirándulás második felében.

Haladjunk lépésről lépésre. A júniusi emelkedés biztosan zigzag, ehhez kétség nem fér. Két impulzív szakasz megszakítva valami nehezen felfogható egyértelműen nem jelölhető oldalazó csapkodással. Legtisztább szerkezeti útmutatót a Nasdaq (NDX) adott hozzá, de minden indexen felfedhető az 5-3-5-ös zigzag képlet:

Az ötös szerkezetű [a], a háromszög [b] és a kissé túl lelkes ugyancsak ötös szerkezetű [c] a
Nasdaq cash index grafikonján - az már tény, hogy zigzag korrekciót láttunk haladni északnak
A kedd-szerdai megingásomat mégsem lenne szerencsés egyszerűen a csütörtöki esés után egy mellveregetéssel meg nem történté tenni. A legkevésbé sem, mert a grafikonról leolvasható objektív oka volt és van a bizonytalanságomnak.
Idézem a hozzászólást:"[Azt vártam, hogy a hét végéig] pedig a piac hol oldalazik, hol pedig lassuló ütemben emelkedik, [majd lefordul]. Hétfőn ez még megállta a helyét, lassult a piac, de [kedden] gyorsulás jött és a felfelé kör még mindig nem tűnik befejezettnek. Lassulás helyett, gyorsulás. Az emelkedés karaktere óvatosságra int. Egy ekkora momentum elnyeléséhez vagy nagyon éles fordulat, vagy 4-5 nap erre hivatott ármozgás szükséges. Lehet, hogy a csütörtökön [jún 14-én] indult emelkedésnek még csak a derekán járunk?"

A tipikus zigzag momentuma C alatt elmarad A hullámtól, kettes hullám zigzag C-je végén leggyakrabban elhal az emelkedés, megáll a bikában az élet. Itt pedig mindkét szakasz igen erőteljes és meredek lett és egy pillanatra sem volt megállás. Ettől még zigzag. Viszont érdemes elgondolkodnunk rajta, hogy a június 14-től mutatkozó momentum tényleg képes-e így köddé válni, vagy valahol még visszaköszön és valójában a tiszta, de haladási tempó szempontjából messze nem optimális zigzag még nem a teljes, komplett alakzat.

Ha nem a teljes alakzat, akkor valamilyen dupla korrekció W hulláma lehet, vagy egy diagonál 1-es szakasza. Utálatos dolog, hogy ilyen kiskapukkal kell foglalkoznunk, de a piac útjai csak így kifürkészhetőek. Hogy ne érjenek meglepetések, dolgozzuk fel ezt a két lehetőséget és tegyük a helyükre őket a rangsorban.

W - meg sem rajzolom, máris elvetem. Általában az alacsonyabb rendű B hullám területe, annak is leginkább az alsó fele fogná meg az esést, az SPX-nél ez a tartomány 1337-1306 széles sáv. Még semmi nem múlt el belőle, akár teljesülhetne is, de nem tudok választ adni a kérdésre, hogy miért lenne értelme akár időben, akár pontban ráduplázni erre júniusi felfelé korrekcióra. A korrekció folytatása rendkívül aránytalanná tenné és szerintem érvénytelenítené mind a 2-es, mind pedig a 4-es lehetőséget. Elértük a 62%-os retrace szintet északnak, időben is arányos a három hét (13 kereskedési nap), az eddig felsorolt bear változatoknak már nem hiányzik a felfelé korrekció folytatása és végül egy dupla-zigzag kialakítása.

Diagonál 1-es - A záró diagonál első hulláma lehetőséget veszem komolyan. Nem hétfőn, vagy a héten kell majd vele foglalkozni, de ha a piac a jelenlegi esés folytatásából képes lesz felállni és akár egyetlen ponttal is meghaladni a mögöttünk hagyott szerdai, valamint csütörtöki maximumokat, akkor majd erre az alternatívára állunk át. Ez az egyetlen (nagyobb kép) bull változat, amelyet még el tudok képzelni és amely a mai tudásom szerint a szcenáriók rangsorában a harmadik helyet foglalja el, messze elmaradva a továbbra is és még azután is nagyon sokáig bearish 2-es, vagy 4-es változat esélyeitől. A tágabb képen vegyük át, hogy mi az értelme:

A tartalék záró diagonál bull változat - csak akkor van értelme beszélni róla, ha 2-es pontnál elakad az esés és a júniusi lokális maximum fölé emelkedik a piac

Egyelőre azonban marad az várakozás, hogy folytatódik az esés és azon az úton járunk, amelyet a május 17-i és május 19-i bejegyzésemben felvázoltam és azóta is frissítek, nyomon követek.

233 megjegyzés:

  1. Mindenki elment nyaralni? Lassan rólam fog szólni a blog, de ezt nagyon nem akarom.
    Nem is tudom hogy a blogon ha nem a témába vág egy-egy komment akkor fel lehet e tenni.
    Eddig csak fórumoztam, annak más a szabálytzata.. (mindegy , majd rám szóltok!)

    Elvetettem a hsz lehetőséget E/U-ban, és maradt a piros számozás. (kép lentebb)
    Az 5-ii -ben nem vagyok biztos. Ha a piros a jó akkor lassan a iii hullám végéhez közelít. Ha a sárga, akkor még csak most fog begyorsulni.

    ---
    Ami viszont a témába vág:

    Cimballi adott egy ötletet.
    Nézzétek meg ezt a két képet:

    http://kepfeltoltes.hu/120625/2012-06-25_Screen_13_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
    http://kepfeltoltes.hu/120625/2012-06-25_Screen_15_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    Nem lenne érdemesebb nem annyira ragaszkodni a oszlop/japán gyertyákhoz? (persze van mikor jól jön -pl átölelő gyertyák.. stb)
    Néha ugyanakkor, tényleg könyebb azonosítani a hullámokat vonalgrafikonon.
    (Itt pl 1-iv sem ér bele 1-i területébe)


    Mit gondoltok?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ( Esetleg egy szélesedő hsz, csökött e ponttal :
      http://kepfeltoltes.hu/120625/2012-06-25_Screen_16_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
      -Csak az arányok miatt)

      Törlés
    2. Szia Dumber!
      Nagyon dicséretes a lelkesedésed és az aktivitásod, de ha nem gond egy két tanácsot adnék.
      A konkrét elemzéseddel kapcsolatban, olyan nincs hogy a 4 -es a 2-es territóriumába belemászkál (az kevés, hogy nem zár benne) függetlenül attól, hogy az egyes pontod szvsz jó helyen van, de az a gubanc ott valszeg egy LD vagy flat 2-es vagy 12 12. A bővülő hsz. nél az e E pontnak kutya kötelessége a C-n kívül zárni. Az javaslom, használj valami momentun indikátort (RSI MACD stb.) meg fogja könnyíteni az életed.
      Embere vállogatja, der szerintem az indexek elliotti szemszögből könnyebbek mint a forex.
      DE a lényeg, hogy csak így tovább, de az elején kis pozival mert érnek majd meglepetések.

      Nem vagyok képben az ajróval, de azért teszek föl valamit, nehogy azt mond, hogy csak kritizálok.

      ajró M 30

      http://screencast.com/t/opzBBUZKdd

      üdv. Károly

      Törlés
    3. Szia Károly!
      Köszönöm a tanácsot! Mindent megfogadok, és nyugodtan hülyézzetek le nem vagyok egy sértődős fajta. :)
      Amit még használok (RSI MACD, és szeretem a TRIX-et is - egy kicsit sietős MACD, korai jelzésekkel).
      És igen, szigorúan kicsi pozi.
      Az hogy a 4-es mibe mászkál bele? Egy ideig én is így tudtam ahogy Te, de Cimballi füzete 10 oldal 3. nyil után, konkrétan azt irja le , hogy csak a vége számít.
      Ezután kifejti, hogy miért.
      Én egy kicsit megspékelném azzal, hogy ezt Elliott vonalgrafikon alapján mondta.

      E-pontot értettem.. szélesedő HSZ megy a levesbe.
      Ahogy nézegetem egyre fogalmaződik bennem egy BULL verzió, de most még elég HARDCORE gondolat, de ha valaki igényli felrakom :)

      Törlés
    4. Mármint Elliott bácsi mondta vonalgrafikon alapján, nem Cimballi..

      Törlés
    5. Esetleg más kezdők is olvassák az itteni bejegyzéseket még egyszer kedvükért szögezzük le a 4-es nem mehet a kettes területére. Az egy más kérdés, hogy ha a 4-es hsz. akkor a hsz A alhulláma "belóghat" de az E semmi esetre sem. Fokozottan igaz ez a forexre ahol is ugye nem egy származtatott termékről van szó.

      Törlés
    6. Szia Károly,

      Te vagy a blog legaktívabb, és szvsz egyik legtapasztaltabb trédere, tiszteletben is tartom a leírt véleményedet, de most nem értek egyet Veled...

      A világ tőzsdeforgalmának "elliotti" idejében a forgalom 100%-át emberek végezték, a 70-80 as években jöttek csak a /kereskedő/robotok, de akkoriban csak csekély számmal, jelenleg pedig a szumma forgalom több, mint 25%-át ők végzik az fx piacon, pedig több, mint 50%-át - miniszekundumok alatt akár több százszoros tőkeáttéttel is- jelentős anomáliát okozva ezzel az "elliotti" rendszerben is!ez természetesen nem azt jelenti h a 3 elliotti érv súlyosan sérülne de sztem a 4 es 2 es hullám viszony az pont ilyen: én a gyertya záróját szoktam figyelembe venni és sztem ezen a piacon működik is, ahogyan az is h a retrace-k akár 80-90%ig is elmennek, ami pl az indexekre egyáltalán nem jellemző!
      u.i.: természetesen most nem a hszről és a diagonálokról beszéltem, hanem a "normál" esetekről! és valóban, néha érdemes ránézni a vonalgrafikonra is!ha abszolút nem látom/értem mi történik, néha én is arra kapcsolok!

      üdv.,
      timmy

      Törlés
    7. Szia tymmy !

      Elfogadom az érvelésed, csak azért kardoskodom ezen szabály mellet, hogy aki most kezdi ezt a szakmát az azt mondja, hogy ok "belelóg" nem érdekes nézzük vonalgrafikon, meg ez meg az. Innen kezdve számomra parttalannál válna a dolog.
      Mert a következő az lenne, hogy a 2-es nem gond, ha egy kicsit az 1-es kiindulási pontja alá megy -nézzük vonalgrafikonon- Elliott is így csinálta, ott nem ment alá.
      A hármas kicsit rövidebb a többinél, meg nem váltakozik a korrekció, mert már úgy is a robotok kereskednek.
      De még egyszer mondom elvileg mindent el tudok fogadni, csak onnantól kezdve számomra alkalmazhatatlanná válna, úgy hogy én maradnék a régi "fatengelyes" mellet.

      Üdv.: Károly

      Törlés
    8. Szia Károly,

      én is elfogadom a Te érvelésed :-) és valóban felesleges ezeket a "kivételeket" a "kezdők" számára említeni, azért is, mert akkor tényleg jön a másik két szabály letiprása...
      És ha megnyitom a netet, akkor már tényleg a rohadt:-) spamek és reklámok fele arról szól, h 0 tudás/tapasztalat nélkül mekkora király lehetsz az fx piacon, és semmit nem kell érte tenned:-))). pedig valóban szerintem is ez a legnehezebb!
      időközben szvsz talán véget is ért az egyes hulláma ötösnek, de az is lehet h ez még csak egyesen belül a négyes "c"-je..
      timmy

      Törlés
    9. Mélységesen egyetértek az urakkal, ezért vagyok szigorú és nem alkalmaztam a blogban, széles közönség előtt az átfedés szabálya körüli furcsaságot. A könyvben, a tréningen ki merem fejteni, mert ott mindenképpen csak azok látják, hallják, akik rendszerben látják a hullámok alapelvét, eleget tanulnak róla.

      gyakran elsikkad a "vége" szó [jelentősége]...
      ...Elliott 1946-ban is az "end of wave 4", vagyis a "negyedik hullám vége" kifejezést alkalmazta és nem a negyedik hullám minimuma, vagy maximuma megfogalmazást. Így tehát a 4-es biztosan nem érhet véget az első hullám területén..."
      Építőelemek 10. oldaláról

      Azért szerettem volna beleszólni, hogy megismételjem Timmy egy mondatát és újra ráerősítsek:
      "...felesleges ezeket a "kivételeket" a "kezdők" számára említeni, azért is, mert akkor tényleg jön a másik két szabály letiprása..."

      Törlés
    10. Lehet, hogy ez a "kis" tévedésem, végül pozitív vitát eredményezett. Nem az alapszabályokat próbálom tekergetni, csak egy kicsi Elliott bácsi fejével szeretnék gondolkodni, Végülis Ő hozta meg a szabályokat, sok sok minta alapján, csak kérdés, hogy ez a minta miből és hogyan adódott. Biztos vagyok benne, hogy amit Ő látott az nem az a vonalgrafikon mint amit mi látunk. Talán ezért is nem ildomos kivételt tenni, mert sem a vonal sem a japán gyertya nem lesz ugyanaz mint ami az ő papírján volt.
      Jelen esetben a Cimballi füzetében lévő mondat adta a rajzom alapját... (lehet félreértettem valamit).

      Törlés
    11. Dumber, most nem tudom, kihez szóltál, de én magam pozitívan állok a beszélgetéshez és a te hozzászólásodhoz. Én nem érzek ellentétet négyünk között, maximum hálás vagyok, hogy két tapasztalt kolléga ráerősített a szabályok tiszteletben tartására. Károly arra utal, hogy jobb félni a szabályokat, mert csak három van belőlük, viszont ezek adják az elmélet kézzelfogható gerincét. Nélkülük nem lenne mivel tájékozódni.

      Egy kicsit bánom, hogy belementem a "négyes végződése" és a vonalgrafikon körüli ingoványos részbe, mert ennek félreértése tapasztalattal nem rendelkező kereskedők életében végzetes lehet. Ezt az elemet, ezt a lehetőséget az a legtisztább, ha senki nem használja Elliott-os karrierjének első 2 évében a csonka ötödik hullámmal együtt.

      Törlés
    12. Nem akartam már megint törölni, de mikor megírtam, Te is akkor küldhetted el a kommentet, így párhuzamosan írtunk.
      Igazából az lett volna a jó ha az enyém jelent volna meg hamarabb. Így a beszélgetéslánc sokkal érthetőbb lett volna.
      Egyáltalán nincs nézeteltérés senki között (én úgy érzem), mint ahogy Te is írtad. Szerintem a hozzászólók közül mindenki helyesen tudja alkalmazni, és mindenkinek kialakult elképzelése van az esettel kapcsolatban.
      Nem is akarom sokat túlragozni, és bonyolítani.
      Örülök, hogy említetted a vonalgrafikont.. én figyelem, és jól meg leszek vele a gyertyák mellett.. Nekem segít...

      Törlés
  2. Szép elemzés!
    Az USDX érdekesen alakul, naposon és H4!

    VálaszTörlés
  3. Üdv L.!

    Ez egy korrekt munka! /ezt így kell csinálni :)
    Gratulálok és köszönjük!

    HB

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm. Örülök, hogy végigolvastátok és nem ment el a kedvetek a nyitva hagyott kérdésektől.

    VálaszTörlés
  5. EURUSD és általában deviza ügyben szeretnék visszatérni a kérdésre, amiről így szóltam hozzá pár napja:
    "Az illikvid éjszaka egy csomó "felesleges" plusz hullámnak tűnő oldalazást és aránytalanságot visz bele a devizapiacokba".

    Régen megteszem már ezt, de attól tartok, sokan eretnek gondolatnak tartanák, ezért nem közlök le ilyen grafikonokat. Devizás Elliott-elemzéshez beállítottam egy olyan nézetet, amelyben magyar idős szerint reggel 7-től este 22:00 óráig jelenítem meg a kötéseket. Egész szépen letisztítja a képet. Íme példának a devizapár utóbbi egy hete 20 perces grafikonon:

    http://1.bp.blogspot.com/-JjDs8jYx_GM/T-iE2GiyAiI/AAAAAAAABXM/AEwZRFCwLpE/s1600/JUN25_EURUSD_daynight20.JPG

    direkt nincs számozva

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Cimballi!
      Tényleg jó ötlet, de 2 nap gondolkodás után a kövezkezőre jutottam:
      MT4-en én nem találtam ilyen lehetőséget, így számomra ez elérhetetlen, bár ha jobban belegondolok nem biztos, hogy használnám.
      Igaz, hogy az Ázsiai session alatt sokszor alig mozdul az E/U, és ha meg is teszi akkor meg visszamászik az USA záró közelébe. De ez sem szentírás.
      Példa erre a ma éjszakai ármozgás (cc: 50 pip).
      Ez a Te grafikonodon résként jelenik meg ami sokat sejtet a jövőre nézve. Viszont J4 felbontásban már csak 2 gyertyával lesz több (néha felesleges) információm mint Neked. Kisebb tf-en (M5-M15) meg szerintem számít hogy mit csinált éjszaka, mert ha pl akkor sérti meg Elliott 1-es szabályát, azt Te nem is látod.. (Ritka, de előfordulhat).
      Ugyanakkor tényleg sokkal nehezebb ezeket az aránytalanságokat (főleg időbeli aránytalanságot) kezelni kisebb tf-en. (Mellékesen megjegyzem a robotok soha nem alszanak :) )

      Törlés
    2. H4-az és nem J4 :)

      Tisztelettel "kötözködtem", az felvetésedre. Szívesen fogadom (és szerintem fogadjuk) az ilyen ötleteket. Csak így jutunk előrébb.. aztán ha passzol az egyéniségemhez/stratégiámhoz akkor be is építem a kereskedésembe.
      Még egyszer kösz.

      Törlés
  6. Szerintetek daxban hol tartunk most elliot szerint?Az ötödik hullám harmadik alhullámát fejeztük be ma,vagy rosszul számozom?Igazándiból ezt a mai esését már nem vártam,főként ekkorára.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A hétvégén ezt vártam (ez a kép már volt itt)

      http://screencast.com/t/fiqXqHo1Z0

      most meg szvsz. itt tartunk

      DAX M 15

      http://screencast.com/t/q3fnwrUlIBL

      Törlés
  7. Dax:JUN26_DAX_H1 reggel így gondoltam...[C] of iv nekem még hiányzik, ideális vége nekem 6180-90 környéke lenne.

    Olaj:JUN26_OIL_M15 lassan eldőlhet, hogy nagy képben CT-ből tört le az árfolyam, vagy 1-2 sorozatban vagyunk. Minden esetre szerintem egy hsz formálódhat itt, ha megerősítést nyer, és letörik, az azt követő mozgás majd eldöntheti a kérdést.

    VálaszTörlés
  8. jun26_gold_h4
    arany frissítve, egy esetleges bull lehetőséggel, bár én még a bear változatot favorizálom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. dax flat verziómat kezdem elvetni, vagy bent volt a (iv) reggel 6165-nél és már (v) elkezdtük csinálni, vagy más minta formálódik. Ha esetleg kilőne felefel, azt már nem tekinteném (iv)-nek.

      Törlés
    2. brikka én úgy látom mintha a DAX csinált volna egy hsz. melynek az e-pontja 6120 lenne és innen kb. cél ár 6190 ez stimmel is a te cél áraddal.

      Törlés
    3. Nem látom, hogy mire gondolsz.

      Hsz-t én max. úgy tudom elképzelni, ha nem viszi át a 6165-et, de abból lefelé kellene kitörnie.

      Törlés
    4. Brikka azért ki írhatnád, hogy ez a DAX futi mert meg tévesztő lehet.

      kappa

      Törlés
  9. Az USDX H4 szűkülést érdemes figyelni most

    VálaszTörlés
  10. dax futi cfd :)

    esetleg flat c jött le:JUN27_DAX_m1(ii)

    retrace-nél eldől.

    VálaszTörlés
  11. http://gazdasagtv.hu/tozsde/kbc-equitas/2012-06-26/csokkenhet-e-az-eurozona-kockazata-a-het-vegen

    VálaszTörlés
  12. Én ma ezt gondoltam E/U-ra:
    http://kepfeltoltes.hu/120627/m30-bull-20120627_www.kepfeltoltes.hu_.gif

    Amíg a 2 jelzett számot békén hagyja addig, érvényben tartom. (kivéve, ha azt mondjátok, hogy valamit benéztem).
    A sárga vonal felett továbbgondolom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nekem EU-ban a nagyobb felfelé kör lehetőségévével az a bajom, hogy a mostani lekör lehet, hogy érvénytelenített egy nagyobb bullish slingshot-ot az MACD-n.

      Mindjárt csinálok egy rajzot.

      Törlés
    2. JUN26_EURUSD_H4

      egy régebbi D1:JUN25_EURUSD_D1

      Nekem nagyon kétesélyes a dolog, mert az is lehet, amit Károly is felrakott korábban, és felfelé egy C hullám jön, ami nyugodtan lehet diagonál is...

      Törlés
    3. Nagyon fel még nem igazán látom a képet. Függ a [B]-ből indult hullám szerkezetétől. Lehet, hogy csak 3-assá fejlődik és az egész emelkedés elhal [A] közelében. Akkor viszont bellunk háromszögezni.
      Ha 5-ös lesz akkor meg .. cc 1.2850-1.2950 közé várom

      Törlés
    4. D1-es rajzod megfontolandó..
      Meg látjuk, a mai napból mi fejlődik ki.

      Törlés
    5. Ha egy diagonál c hullámmal mennénk fel, az lenne egy mókás történet :)

      Amúgy nálad is a kiszedte a slinshot-ot?

      Törlés
    6. eu diagonál C verzióval kiegészítve:JUN28_EURUSD_D1 (amúgy ez lehetne akár az s&p diagonál verzió fx párja)

      dax:JUN28_DAX_H4

      Törlés
    7. legalább ezt a slingshotot végleg kivégezte...

      Törlés
    8. Most nem igen tudlak nyomon követni, fel fele vagy lefele várod a piacokat.

      kappa

      Törlés
    9. Szia Kappa,

      Alapvetően lefelé, csak próbálok belekötni a saját elképzelésembe, és más verziókat is észre venni.

      Eu-ban ezt az egy bull alternatívát találtam. Károly korábbi elképzelését én így látom elképzelhetőnek. Amúgy egy flat [4] hullám a legvalószínűbb számomra (esetleg hsz).

      ----------------------------------

      Aranyat is alapvetően lefelé várom, ott is az döntötte el számomra az értelmezést, hogy 1790-1628 közötti mozgást hármas szerkezetűnek tartom, ezért még legalább egy [c] of Y hullám hiányzik nekem. Ha én értelmezem rosszul, akkor 1553-1532 között lenne ideális a fordulat.

      ----------------------------------

      Dax-ban szerintem az 7200 környéki csúcstól eddig korrketív a mozgás, de ez lehet egy diagonál első hulláma.
      Most szerintem egy y hullám jöhet majd le, aminek az [A] hulláma talán készen van. Amúgy kicsit távolabbról szerintem ez egy flat vagy kombináció része lehet. Ez utóbbi a várakozásom az amerikai indexek esetében is.

      ----------------------------------

      Olaj: tegnapi háromszög nem volt jó értelmezés. Ha az van, amit cimbali is mondott és feljebb egy háromszögből tört le, akkor már nem fog 77.6 alá menni.
      Ha viszont [1]-[2] sorozat van, ahogy én látom, akkor most jöhet le a v of (iii) of [3], és iv. egy ZZ volt középen egy háromszöggel.

      Több piacot per pillanat nem követek. Majd esetleg a kávét és a gyapotot fogom még nézni, vagy ha lesz majd még beszálló, akkor a földgázt.

      Törlés
    10. még olajhoz annyit, hogy ha nem jó [B] of iv hsz értelmezése, és nem szedi ki 78.8 környékét az ármozgás, akkor nagyon el kell gondolkozni az [1]-[2] sorozat érvényességén...

      Törlés
    11. Kappa, te hogy látod?

      Mit piacokat követsz mostanság?

      Törlés
    12. dax:JUN28_DAX_m5

      eléggé lefelé áll a szénája, bár még nem lehet kizárni a trükközést.

      Törlés
    13. piros alt. számozás részemről ki is záródott...

      Törlés
    14. amúgy legalább van itt valaki? vagy mindenki nyaral? :)

      Törlés
  13. én holnap és hétfőn csak mobilon leszek (vagy azon sem)
    2 kérdés (egyik sem témába vág):
    - Hol található a nemrég említett AD blogja?
    - Hogyan írsz ide hilerlinkes hivatkozást?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. buxelliott.blogspot.hu

      screencast-re rakom fel az összes rajzot, ott egyből így is meg lehet osztani. Amúgy azt hiszem így kell:

      anchor text

      Törlés
    2. Köszönöm!
      Ez hiányzott nekem a végéről: "anchor text < / a > "
      A képtárolók e helyett "img" vel dolgoznak , azt meg blogsot nem támogatja.
      Bocs az OFF.ért

      Törlés
    3. én ezt használom: screencast

      kényelmes és ingyenes 2gb tárhely.

      Törlés
    4. Tegnapi képet a mai történések után átdolgoztam:
      E/U

      Törlés
    5. Előző rajzban 1 hiba biztos van ([B]- pont mellett az nem 1 !, hanem 2)

      Javítom: E/U még egyszer

      Törlés
  14. Hello Brikka.Figyelem én is az olajat,1-2,1-2-nek gondolom lefelé,de szerintem még egy alj hiányzik,hogy kész legyen az eggyes.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Minimális célt elérte a v of (iii) de belső szerkezet talán még nincs kész.

      Törlés
    2. Bocsi, szia :-)
      Amúgy olajra gondoltam.

      Törlés
    3. Szia Bandi,

      Nézem ezt az olajat...bár a céláram teljesült, de ha nem indul meg még jobban, nagyon elgondolkozom egy diagonál lehetőségén. Hátrébb sorolnám az eredeti verziót, túl sok lenne már nekem az 1-2-1-2 :)

      jun28_gold_h4

      Törlés
    4. ha a négyes háromszög volt,akkor még lejjebb kell jönnie kb 70-75 közé,szerintem akkor csak az ötödik hármasát kezdte ma el.

      Törlés
    5. ok...értem már akkor hogy értetted. Reális meglátás!

      Törlés
    6. JUN28_OIL_h4
      ezt akartam belinkelni, nem az aranyat :)

      A te elgondolásod jobban tetszik.

      Törlés
  15. dax futi cfd:
    JUN28_DAX_m30(ii)

    nekem sanszos, hogy tovább fog bonyolódni ez a flat. Meglátjuk ;)

    VálaszTörlés
  16. EU szakaszai és a DAX:

    EU_DAX
    EU_DAX(ii)

    a ciklus számozások nem tudom, hogy jók-e...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Üdv Brikka!

      Kösz az ábrákat! Ezek szerint a DAX-ban egy C vagy 3. hullám 3. hullámában vagyunk, ott is egy A vagy 1. hullám végén, ami 6000 körül érhet véget?
      HB

      Törlés
    2. Várjuk meg hol nyit majd a rendes dax...szerintem sanszos, hogy egy y hullám jöhet majd lefelé, amiből még ideálisan a [B] és [C] hullám még hátra van. Én tegnap ezt a lehetőséget láttam...meglátjuk visszaigazolja-e a piac.

      Nagy képben pedig szerintem inkább [b] of B vagy [b] of 2 hullámban lehetünk.

      Törlés
    3. dax futi szép nagy pluszban...de szerintem kicsit máshogy, de játszik még egy y hullám lefelé.

      Bandi: olaj szép retrace-t csinált eddig, m30 RSI bearish sligshot. (arany dettó).

      Törlés
    4. OK. látom mire gondolsz, ezek szerint a (b) ideális vége 5950 körül lehet, de akár 5900 alá is szúrhat, ebben az esetben ez egy szép medvecsapda lenne?
      HB

      Törlés
    5. Nekem úgy tűnik. Még azt is el tudom képzelni, hogy egy háromszög lesz az egészből...a problémám az, hogy DAX-ban csúcstól indult esés nekem eddig nem impulzív, ezért több lehetőség is benne van a pakliban...eu stoxx sokkal tisztább. Ott sokkal inkább látszik, hogy 2 vagy B hullámban vagyunk, legalábbis szerintem :)

      Törlés
    6. Kösz Brikka!
      Tényleg nem impulzív, erre nem figyeltem.
      Gondoltam már én is egy lehetséges háromszögre, majd meglátjuk.
      HB

      Törlés
    7. Van aki biztos annak gondolja :)

      De nézd meg az Euro Stoxx50-et...az szerintem impulzív volt lefelé (A vagy 1), és szerintem ott még nincs kész a minor B vagy 2.

      Tegnapig ez a flat minta szépen működött, meglátjuk, hogy másként, trükkösen de eléri-e a célzónát. Nyitottnak kell lenni mindkét irányba. ;)

      Törlés
    8. Az EU Stoxx-ban biztos hogy nincs még kész a B v. 2, de ma reggel az A pont fölé szúrt az index, ha még nincs kész a b, elindul lefelé, lehet csak egy bikacsapda volt . Ezek után lent meg csinálna egy medvecsapdát? Ez a piac egy húsdaráló! :)

      Törlés
    9. Azt hiszem kicsit összekevertem a számozást, de talán érthető volt, a kis b az a nagy B.

      Törlés
    10. Azt még nem értem hogy a flat-nél hol van az Y, az nem a dupla ZZ-nél van?
      Előre is kösz!
      HB

      Törlés
    11. Igen, értem, én is ebben gondolkodom elsődlegesen.

      DAX-ban flat [b] hulláma (esetleg [x]) lehet szerintem egy (y) hullám. Szerintem minimum az 6283-as szintet impulzívan kéne törnie a dax-nak, hogy a of (y) elindulása képben legyen.

      Stoxx sokkal tőke-barátabb piac. Jobban lehet kisebb tőkével kockázatot vállalni, mint egy DAX-nál.

      Törlés
    12. Hol kötsz az EU Stoxx-ra, ha nem vagyok indiszkrét?

      Törlés
    13. még sehol...csak nézem.

      Amúgy majd a Zaner-nél tervezem a jövőt (lásd link feljebb). Határidős piacon 1 pont 10 euro a stoxx-nál, dax-nál 25...ráadásul utóbbi sokkal több pontot mozog. Ezért is nézem a stoxx-ot, hogy majd képbe legyek, mert a dax majd nekem nem fog nagyon beleférnie az MM-be.

      Törlés
    14. 1 pont 25 €? Huhh!
      Eléggé képben kell lenni, mert gyorsan kifiléznek.
      Sok sikert, mielőbbi Zaner számlanyitást!
      HB

      Törlés
    15. És a gap lehetősége miatt napon túl tartani veszélyes is lehet, lásd mai 100 pontos gap.

      Ezért majd főleg Dow-mini (YM), usa nyitásig meg a stoxx, esetleg fx...árupiaccal is az a baj, hogy olaj meg arany jön be, de olajban 1 pont 1000 dollár, aranyban 1 pont 100, de ezek a piacok quasi folyamatosan nyitva vannak, nincs akkor gap veszély.

      Törlés
    16. Köszönöm!

      Ha minden terv szerint alakul (kop-kop-kop), akkor július elején kihajózok a határidős piac tengerére. :)

      Törlés
    17. Bátor vagy hogy aranyban kereskedsz, gyakoriak a több tíz dolláros elmozdulások percek alatt. "Ölég" veszélyes instrumentum.

      Törlés
    18. Remélem a "hajód" bírja majd a viharos hullámzást! :)
      A legjobbakat!

      Törlés
    19. Brikka jó hétvégét!

      Üdv
      HB

      Törlés
  17. Szia Dumber,

    Jó az elképzelésed, bár én egyre inkább hajlok arra, hogy "[A] vagy [1]" (ami még lehet [w] is) egy csúccsal arrébb raknám, és lefelé eddig jött egy (a) vagy (i) hullám, a mai pedig egy (b) vagy (ii)...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Most csak telefonon vagyok, így a traderprogit nem látom, de az a másik csúcs nekem is fejfájást okoz. Kisebb mint a mostani jelölt, ezért jelöltem (A)-(B)-vel, így viszont aránytalan a (C)-hez nézve. A másik gondom, hogy a jelölt v-5-(C)-[B] pont v hulláma vagy hiányzik (mi lehetetlen) vagy csökött lett (esetleg egy ?belsö szerkezetét nézve ?diagonál?? alacsonyabb v ponttal mint a iii (ez viszont nem egy diagonal tulajdonság, és egyébként is megint olyanba nyúlnák bele ami nem kezdőknek való terep :) ), vagy elszámoztam valamit. --- Gondolkodok még...

      Üdv: Dumber

      Törlés
    2. jó az ábrád kontextusa, a mai mozgás abszolút neked ad igazat.

      csak tegnap még nem tudtam kizárni (még ma sem teljesen), hogy az (a) vagy (1) /szerintem még (w) is lehet/ egy csúccsal arrébb ért véget.

      Törlés
  18. Bandi, olajban szerinted ez c hullám volt felfelé?

    VálaszTörlés
  19. C vagy A Szívás,mert tegnapig úgy gondolkodtam,hogy a négyes egy flat volt és azért vártam azt az egy aljat még(ami meg is lett),mert azzal kész a szerkezet,ami után akár 90 környékére is mehet.Viszont,ha háromszög volt,akkor ez egy C hulláma a kettesnek.Nem tudok most mit kezdeni vele.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. benne a tegnapi gondolat motoszkál...ez a mai (a) of [iv] volt, és az egész lefelé mozgás egy diagonál lenne.

      Alternatívák, amit te is írsz.

      Törlés
  20. Ha 83 fölé zár,akkor szerintem kész a szerkezet 110-77-ig és 90-92-ig el is megy.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. szerintem amíg naposon a 85.6 környékét nem szedi ki, addig érvényes lehet a diagonál, csak az rsi maradjon mindemellett 50 környékén.

      Törlés
    2. Hát Bandi, ez az egész olaj lekör egy kész diagonál. (a) hullám már lassan kiindulásipontnál.

      Törlés
  21. Válaszok
    1. Szemét volt a diagonál, mert nem volt meg az átfedés, pedig macd jelezte. Evvan. Iii of (c) felfelé lassan majd véget érhet.

      Törlés
    2. Én szóltam, hogy háromszög utáni 5, vagy 4-5 ;)

      Törlés
    3. szia Cimbi

      szerinted felfelé araszolgatásból mennyi lehet még spí 1380 v. még fentebb te ,hogyan látod érdekelne ,egy gyors be adásnál az alja 1280 ,de most az első érdekelne ,ha válaszolnál meg köszönném .
      üdv ZOI

      Törlés
    4. ZOI, a piac ma zárva van, tehát legalább csütörtökig :)
      komolyra fordítva, a 4-es változat a bejegyzésből kizárt Maradt, hogy felfelé haladunk még pl. az utolsó ábrán szereplő diagonálban (2 hónapot?), vagy 2-es hullám fel még egy rövid ideig (szűk 1 hetet?) és azt követően hármas le. De nem most szőnék bearish, vagy akár bullish álmokat...
      ...tudod, majd ha lesz bizonyíték egyik, vagy másik mellett.

      A rövid távú kép szerint optimális esetben 1378-1380-ra várom a jelenlegi felfelé kör végét, amely majd [a], vagy [c] jelölést kap. Hogy melyiket, azt nem tudom, teljesen 50-50%. Éppen erre igyekszem majd információt gyűjteni. Emelkedje ki magát, jöjjön egy 15 perces idősíkon impulzív lejtmenet, majd felfelé hármas szerkezet és onnan érdekel a short. Addig nem. Tegnap (kedden) egyetlen long kötésem volt NQ-ban.

      Törlés
    5. Megvolt az impuzív lejtmenet és a felfelé hármas szerkezet 15 percesen? Én daxban utazom,így shortban vagyok 540 óta.

      Törlés
    6. Akkor hát csak az a kérdés, hogy harmadik hullámon belüli első alhullámot, vagy [b] hullámot tisztelhetünk az esésben. Ha az utóbbi van, akkor a JUN/28-ról indult emelkedő szakasz 40-50%-os korrekciós szintje körül elakadhat az esés.

      Törlés
  22. http://www.elliottwave.com/r.asp?dy=bso-lb&acn=meb210&rcn=jsldbrd&url=http://www.elliottwave.com/club/The-Top-Commodity-Opportunities-On-The-Board.aspx?code=61976

    itt mennek a Jeffrey Kennedy videók a héten

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Cimballi,

      Jó újra látni ;-)

      Ezek a videók nagyon jók.

      Amúgy olaj szerintem diagonál volt, PA kiindulásig jött vissza egyből. Azt hiszem be is írtam ezt a lehetőséget, csak még egy lekör nekem hiányzott az átfedés hiánya miatt :-(

      Törlés
    2. Pedig nem tűntem el, a vakáció még csak hetek múlva jön :)

      Törlés
    3. Erről 3-bar RSI-ről tudsz valamit?

      Törlés
  23. brikka,kisbandi...biztos hogy olajban megvolt az 5hullam le?..nem lehet hogy a 3.on belul egy megnyult egyes volt?..
    oil

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyjából úgy látom, ahogy te. 3-as ért szerintem véget és most lassabb verzió esetén [a] jön fel, amiből szerintem még hiányzik a (c) vége...

      Törlés
    2. ha 4orason nezed akar azt is mondhatjuk hogy ennek az a hullamnak a negyedik hullamaban van es az elso volt megnyult..kicsit sok lesz a megnyult egyesbol?:)

      Törlés
    3. ..de jo lenne mert tudnank kalkulalni majd a shortnal a stoppal..

      Törlés
    4. én egyelőre (a)-(b)-(c)-nek gondolom a felfelé kört...(a)=(c) és fibo 38.2 közötti célárral. Szerintem diagonál után a kiindulási pontig tartó mozgás volt (a), sekély gyors (b), és most (c).

      Amúgy én a csúcstól a lefelé menetben sem megnyúlt egyesben gondolkodom, de ez igazából lényegtelen.

      Törlés
    5. daxra tennel fel egy elkepzelest?..thx..

      Törlés
    6. Telóról írok. Talán Dzz és (a) of [y] hullám vége felé lehetünk. Szerinted?

      Törlés
  24. E/U :

    Hogy az előző logikát folytatva, és Brikka kolléga ötletét beépítve feltettem egy lehetséges meglátást E/U-ra. Brikka diagonal ötlete egyre jobbann tetszik, (és ami nem mellékes, úgy látszik a piacnak is bejön :) ) csak az 1 és 2 pontját nem oda tenném mint Ő.
    (5)-[C] nem érheti el 1.3000 (vagy legalábbis jelentősen nem mehet fölé). Én max 1.2995-re tenném.
    Meglátjuk mi fejlődik belőle.

    E/U

    VálaszTörlés
  25. Szia Dumber,

    esetleg sárga {A}-{B}-d helyére w-x és most az y "b"jénél tartunk majd fel impulse c, ami nálam kb 1,282ig megy ahol 4/{3}/III volt...
    a lényeg h elég bonyolult lett ez a 4es hullám:-) és a holnapi adatok még jól megkavarhatják /ECB kamatdöntés+ US munkapiac/

    üdv.,timmy

    VálaszTörlés
  26. Szia!

    Esetleg.. Az impulzus lenne a másik lehetőség. De ez szerintem most mindegy is. Lényeg, hogy ha A-B vagy w-x akkor is egy 5-ös szerkezetnek kellene jönnie. Ez lehet impulzus és diagonal. Az hogy mi lesz az lassan kiderül, de célárnak jó lesz mind kettő esetén. Ha y-c- je jön (Te verziód), ÉS diagonal lesz a vége, akkor még egy hullámot az előző rajzomhoz adni kell.

    A hírekről meg annyit, hogy :
    A média már csak a történést magyarázza hírrel (mindig van jó és rossz hír is, úgyhogy lehet társítani valamit :) )
    US adat: Ez nem lényeg .. Láttam már pozitív hírre esést és emelkedést is (fordítva is előfordult).
    A Kamatdöntést meg a piac generálja, tehát ez is beletartozik az Elliott "zárt rendszerbe".
    Max annyi történhet, hogy a grafikonba belekódolt lehetőségekből egyiket (ami közül mi válogatunk), végrehajtja az árfolyam. (Természetesen vagy eltaláljuk, vagy nem, és ez benne a kockázat)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Dumber,

      Én Eu-ban az általad A-B-nek jelölt minta korrekciós csatornáját figyelem elsősorban. Mondjuk 1.2286 környékéről indult hullámot én (w)-(x)-nek gondolom eddig /de ez nem lényeges :)/, ami ideálisan a csatorna tetején érne véget, valamint a 1.24 környékéről indult mozgás csatornáját.

      Bár szerintem benne lehet a pakliban, hogy a korábbi csúcsok által képzett ellenállásoknál elhalhat a dolog.
      Ha diagonál alakulna ki az általam várt c of (y) hullámban az gyönyörű lenne.

      Short setup-ot mindenesetre csak a [4] of c alatt fogok majd keresni, pull back után. Nekem ez a lefele jövet 1.269 környékéről egy kész [A]-[B]-[C]-nek tűnik, fibo 61.8-at elérte, rsi H4-en bulltámaszon. Meglátjuk mi lesz ;)

      Törlés
    2. Szia!

      Nekem az utóbbiból még egy lokális alj hiányzik. Szerintem benéz 1.2500 alá...

      Törlés
    3. bocs, elírtam. [W]-[X]-[Y]-nak gondolom a 1.269 környékéről induló esést. Ha [A]-[B]-[C], akkor kellhet neki egy lokális alj, vagy minimum egy dupla-alj.

      Törlés
  27. olaj célzónába, szerintem [3] of v of (c)-ben lehetünk...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Eu:JUN28_EURUSD_D1

      Két bullish változat maradt már csak, az egyik a flat [4] (bár még kombiánció és hsz is lehet), a másik a diagonál C...bear változat a további esés és [5] of 3. Egy régebbi kép:JUN25_EURUSD_H4

      Törlés
    2. Hahaha. Nem kellene inkább a bearish variációkat számba venni?

      Törlés
    3. h4-en sárga számozás...vagy nem látszik?

      Törlés
    4. Kedves Névetelen,

      Ha van még bearish variációd, szerintem nyugodtan megoszthatod. Nekem május végén ez volt a meglátásom:MAJ30_EURUSD_W1(ii)

      De az EU lefelé még 1-2 báziscsatorna alján van, előbb törje és legyen meg a visszateszt.

      Eu frissítve:JUL05_EURUSD_D1

      Törlés
  28. "...Nekem az utóbbiból még egy lokális alj hiányzik. Szerintem benéz 1.2500 alá..."

    Hát benézett :)))

    Igaz nem úgy ahogy én gondoltam....

    VálaszTörlés
  29. Baljós árnyak az S&P grafikonján - Technikai elemzés
    2012. július 6. | 16:38
    http://www.portfolio.hu/vallalatok/technikai_elemzes/baljos_arnyak_az_s_p_grafikonjan_technikai_elemzes.169745.html

    "Az S&P 500 hetes grafikonját vizsgálva az Elliot hullám elmélet szerint az árfolyam a III-ik emelkedő hullámban van, ami gyakran egy jelentős mozgás utolsó szakasza. Pontosabban jelenleg az árfolyam már a III-ik emelkedő hullám korrekciós fázisában van. Az árfolyam egy lokális csúcs kialakítása után (1420) élesen a mélybe zuhant (1270). Az Elliot hullám elmélet szerint, ami a grafikonon is jól látható, az I. és a II. hullámban, a piac korrekciós fázisa mindig két rövidebb hullámból állt. ( fekete vonalak). Ha az Elliot hullám elmélet most is bizonyítást nyer, akkor a következő valószínűbb középtávú mozgás inkább lefelé van. Ezt a mozgást a további technikai elemzési érvek is alátámasztják. "

    hmmm....

    totem

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Rendben Totem, de annyit tegyünk hozzá, hogy az nem Elliott-i elemzés, amit a link mögött láthatunk. A három jelölésnek semmi köze a hullámelmélethez.

      Sőt, kicsit testidegen a szerzőtől Elliott módszerét belekeverni abba a kontextusba :)

      Egyébként mit szeretnél vele mondani?
      Továbbra is az a kérdés, hogy az esés a visszatérő eső trend első hulláma, vagy a folytatódó emelkedés egyik utolsó szakaszán belüli korrektív 'b' hullám. Vagy 1375 volt a lefelé gyorsulás előtti utolsó lok. tető (45%), vagy utoljára még nekimegyünk az 1422-nek (55%) - A két százalékos érték az saját privát megérzésfaktorom, amiből az látszik, hogy egyelőre esélyek szempontjából nekem egyik sem emelkedik ki túlságosan a lehetőségek közül. Még mindig csak támaszokon zárt rövidebb távú shortok futnak nálam, overnight pozíció tartásához alacsony a magabiztossági szint.

      Törlés
    2. Hú b+! Őt ezért fizetik, kicsit lesápadtam.

      Az egész elemzésnek annyi köze van Elliotthoz, hogy ott szerepel a neve, kicsit Blikkes de ja vu érzésem lett, van valami igazságtartalma, de hogy mi, azt már nem lehet tudni.

      Az elemzést nem kezelném Elliott rendszerére épülő következtetésnek. Azzal nem kívánok vitatkozni, hogy esés lesz vagy nem, mert létezik abba az irányba mutató verzió is, de a mértéke nem mindegy. Egyébként, ha az ott 5 felfelé menő hullám, akkor egy korrekció után nagyon elszállnának a piacok, ami felfelé kb. 700-1.150 pontot jelentene :o), No ezt már a szerző sem hinné el.

      Törlés
    3. Cimbi, voltaképp semmit, csak közvetítettem egy véleményt. Ezért sem kommentáltam. Abban viszont igaza van, hogy szemmel láthatólag ezen a szinteken már komoly vételi erő nincs. (bár foghatjuk a nyárra is...)

      totem.

      Törlés
  30. "A napos grafikon a jelenlegi árfolyam szint semmiképp nem ad jó vételi lehetőséget az S&P 500-on közép távon, épp ellenkezőleg, a grafikon inkább eladást favorizál. Az elmúlt 6 hónapban az S&P 500 alig több mint egy hónapot töltött az 1375-ös árszint felett. Az árfolyam napi záróára ötször többször volt 1375 alatt mint felette. Ez a tény azt sugallja, hogy komoly intézményi vételi erő ebben a zónában már nincs. Mindemellett az utolsó esés (1420-1270) 76,4%-os Fibonacci utolsó korrekciós szintje is 1375-re esik. Kereskedők akik egy esetleges trendfordulóban bíznak, ezen a szinten kiváló hozam/kockázat mellett nyithatnak eladási pozíciókat. Végül, de nem utolsó sorban két klasszikus árfolyam alakzat tornyosul a további S&P 500 emelkedés előtt. A kék vonallal jelzett emelkedő ék felső szára jelent kisebb ellenállását, amíg a május elején letört szimmetrikus háromszög alsó szára komolyabbat. "

    VálaszTörlés
  31. üdv totem

    Igen ezek a bermuda háromszögek amelyt már AD blogjába kb. egy hete szajkózok minden indexnél ott van részletesen leírtam a blogba tehát nem véletlen,az együtt állás minden indexnél ott van bázis a bázison.

    VálaszTörlés
  32. Eu-ban a diagonál C verziót ki lehet zárni

    maradt az impulzus lefelé vagy flat/hsz...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem akkor is hiányzik a C hullám... Szúrja a szemem, az a rövid korrekció. Időben nagyon rövid és sekély...

      Hsz meg már hosszú lenne.Egyiket sem lehet kizárni, de nekem az elsődleges egy expanded-flat vagy running-flat lesz.

      Törlés
    2. Egy dolog zavar a flat-ben,. Ez a mostani le hullám dinamikája.. Túúl gyors..

      Törlés
    3. engem inkább az zavar, hogy az eredeti számozásom szerint időben ez már túl hosszú [4] of 3-nek...lehet eggyel emelni kéne a trendszinten, amennyiben tovább esne a dolog és minor 5 részének tekintetni. A másik bear lehetőség, hogy kaptunk még egy 1-2-t a korábbiak mellé...amit nem nagyon szeretek.

      Törlés
  33. Most nem tudlak követni. Rajzot please.
    (Nekem az a 4. időben rövid és belefér egy fel még (már ha egyről beszélünk)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ok :)

      Van egy korábbi bejegyzésem is, ott van rajz arról, hogyan számoztam az Eu-t, azért belinkelek egy kicsit későbbi, hozzászólások között szereplő releváns ábrát: JUN05_EURUSD_D1 Nekem a flat/hsz [4] így lett volna arányos.

      A dilemmám:
      Ez a mostan minta időben (és pontban is) nekem túl nagy már ehhez a trendszinthez, ez max. minor 4-nek illene be, vagy amint a fentebbi hozzászólásban is belinkeltem JUL05_EURUSD_D1, már bent lehet [4], és már (iii) of [5] of 3-ben vagyunk (az első fekete szaggatott vonal útja), aminek a végső ideális célára nekem 1.20 környéke ha az 1.46 környékéről indult esés korrekciós csatornájához viszonyítom. Mivel ez már elég közel van, így szerintem ez max. csak egy diagonál formájában valósulhatna meg. Ha a minor 3 be1ső szerkezetét nézem, akkor 1.175 lenne az elliott csatorna alja, azonban 1.188 környéke erős támasz lehet majd. Mindenesetre a báziscsatornából már kijött (lila szaggatott), visszatesztnél dőlhet majd el.

      Én ezeket a variációkat látom. A negatív hangulat mindenesetre adott, a korábbi hírre kialakuló eufória nekem megfelel egy medve piaci második hullám hangulatának.

      Törlés
    2. Lloyd, vagy Harry /nem emlékszem melyik volt a Dumber :)/ te hogy látod a nagyobb képet?

      Törlés
    3. Hét nagyobb képet még csak tanulgatom.
      Miért? Hát először M1-en M5-ön esetleg M15-ön rajzolgattam.
      Mivel ezek gyorsan mozognak, így rengetek mintát tudtam elemezni. Most már belenyúlok az H1 esetleg a H4-be is.
      Ennél föntebb azért nem megyek, mert kifejezetten nehéz, mert:
      Ez E/U nem olyan régi instrumentum, W1-en nem is érdemes megnézni. Magánvéleményem, hogy ilyen szintem egyből egy korrekciós szerkezet épülget amit (lökéshullám hiányában ) nem is próbálok megérteni. Lehet velem vitatkoztni, de most így látom. D1-en nagyjából hasonló a képem mint Neked, különbség amit már említettem a expanded flat lehetőség.
      Kérdés hogy az általad [.] számozású hullám honnan indult. Nem lehet, hogy egy hullámmal hamarabb? (1-es jó helyen 2-es a Te [2]-d helyén) Akkor viszont a 2-es egy running flat-szerkezetű, de mély hullám. Ez viszont kizárhatja a mostani flat lehetőséget (váltakozás elve) és amiben most vagyunk az már az 5-ös lökései lehetnek...
      Ez nem elemzés, mert csak hangosan gondolkodom, amit viszont, ha lenyomom a "Közzététel" gombot biztosan megbánok és megcáfolom magam. Na ezért nemszívesen elemzek nagy képet még....

      off: http://www.imdb.com/title/tt0109686/
      ..

      Törlés
  34. rakjatok már fel képet ,mert nem lehet tudni spx v. oil beszéltek
    z

    VálaszTörlés
  35. Válaszok
    1. lassan indulhat a iii of (c)...bár kis tf-en még ii talán nincs kész.

      Törlés
    2. valami ilyesmiben gondolkodom, bár még (b) hullám tovább bonyolódhat:JUL10_OLAJ_H1

      Törlés
  36. üdv cimballi

    Hogy látod a helyzetet mert eddig 5 hullám jött le 1266-ig majd 3 fel 1375-ig és most valamilyen csonka 3. nál áll a piac.

    kappa

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kappa, egy szóhasználati helyesbítés, ha megengeded: nem csonka 3-as, hanem befejezetlen. Egyébként nem kizárt, de más változatokban bízom, itt van rögtön a fenti bejegyzés utolsó ábrája:
      http://screencast.com/t/ma3v1Hsf6

      a következő bizonyíték az lehetne, ha befejezetlen csak a-b-c vel jelölhető szerkezet maradna ami 1375-ről jön délnek, mert megfogná az 50%-os retrace 1340 körül (tudom ma jártunk alatta, de egyelőre nagyságrendileg jó helyen torpant meg az esés)

      Törlés
  37. SPX H 4

    http://screencast.com/t/ma3v1Hsf6

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. kösz károly de nekem a képbe ahol neked az 1-2-1 van jobban illik egy A-B-C és onnan lefele 1-2 majd most 3.

      kappa

      Törlés
    2. SPX Heti

      http://screencast.com/t/xqKV45Xb

      Törlés
    3. szia Karoly...sp heti meresz.. ugyanigy gondolja az ewforecast-os Greg is annyi kulonbseggel hogy o meg var egy lefele kort x gyanant,te elorebb jarsz:)...
      ..szerinted daxnal a multkori lefele korre nem foghatjuk ra hogy egy ld volt?
      dax napos

      Törlés
    4. bocsanat..az x nala is benn van ..az y/b-t varja lentebb..

      Törlés
    5. károly ezt kb. milyen időtávon várod 2016-17 addig az EU hatszor fel bomlik.

      kappa

      Törlés
  38. üdv károly

    Én mindig a nasdaq alapján mérlegelek amit fel raktál esélyes de valamikor az év vége fele vagy jövő év elején, a nasdaq azt mutatja, hogy előtte még igen komoly esés lesz akár a 2009-es aljakig is.

    lupi

    VálaszTörlés
  39. Látom kicsit fölkavartam az ábrámmal az álló vizet, bevallom egy kicsit "polgárpukkasztónak" is szántam, bár elliottilag lehetséges... sőt.
    A mostani újabb ábrám (közkívánatra),talán kevésbé provokatív, egy robusztusabb X et tettem be (flat) meghagyva a bővülő háromszöget.

    http://screencast.com/t/sEp4fN6zaz

    VálaszTörlés
  40. üdv cimballi

    Szerintem az SP-vel kapcsolatba a tegnapitnap eég esemény dús volt elliotti szempontból egy kicsit kifejthetnéd vagyis elemezhetnéd mivel volt ott háromszög, diagonálnak vét valami vagy esetleg 1-2, 1-2 mivel napi kereskedő vagy gondolom ez neked nem gond, hogy hagy tanuljunk belőle.

    kappa

    VálaszTörlés
  41. Nasdaq H1

    Tegnap este Cimballival úgy váltunk el (skype), hogy valszeg egy diagonált látunk. AZ hogy Ed vagy Ld (kontextus) még tisztázásra vár.

    http://screencast.com/t/ubvLP2cXhqB

    VálaszTörlés
  42. Dax H 1

    Most azt gondolom, hogy dZZ, X helyen háromszög. Persze gondolhatnám, hogy 4-es helyen, de ahhoz úgy gondolom időben már túl nagy.

    http://screencast.com/t/WR4vHAgacen

    VálaszTörlés
  43. a Dax azt hiszen inkább a flat mellett döntött a háromszög helyett.

    VálaszTörlés
  44. mi lett veletek ,olyan csend van, itt
    noe

    VálaszTörlés
  45. Hello, Noe, nekem kellene aktivizálnom magam, viszont nyaralás üzemmódban vagyok, ami délelőtt trade, délután pihenés, csak semmi munka, semmi blog.
    A piac ma volt a felfelé tartó Y hullámán (korrektív) belüli C kis harmadik alhullámában - gondolom szépen fel lehetett ismerni a hármas karakterét. Holnap fogja befejezni ezt a is hármast, utána kiegyenlítettebb küzdelemre számítok a bikák és a medvék között. Sokkal kisebb szögben folytatódik holnap délutántól az emelkedés.

    Jövő hét második felében térhet vissza a magasabb rendű eső trend, addig az eséseket korrekciónak feltételezem a magasabb rendű felfelé korrekción belül, amely még nem komplett.

    Végül 2675 körüli Nasdaq csúcsra, nagyságrendileg 1385-ös SPX-re gondolok, azután megnézem az esés karakterét.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor ez az esés szerinted egy negyedik hullám,ami várhatóan hétfőn végetér,majd lesz még egy ötödik záró hullám 1385 környékére?

      Törlés
    2. Leginkább erre sZámítok, igen, de nem rögtön hétfőn. azt vedd eszre, hogy nem lesz akkora a hullám, hogy cca 15percesnel nagyobb idősíkon profitálni lehessen belőle így a napon tùli pozìciók dolgában nem mérvadó. Cimballi

      Törlés
    3. Ez eddig naggggggyon nem hasonlit 1 szolid 4.hullámra,hanem inkább egy nagyobb idősíkú hármasra.

      Törlés
  46. Válaszok
    1. károly tetszik az elképzelés, ha ahová az LD tetted és valóba az akkor erre minden esély meg van mennyire vagy biztos ebben az LDbe.

      kappa

      Törlés
    2. Szi a kappa!

      Ez jó kérdés, teljesen sohasem vagyok biztos semmiben.De inkább 5-ös szerkezetű mint 3-as (remélem nem tripla ZZ).
      Így tudtam legjobban beszámozni:

      http://screencast.com/t/OhPGXqMUiH

      Törlés
  47. Sziasztok
    Szerintem egy diagonál van az ES charton.
    Krisztián

    VálaszTörlés
  48. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  49. károly akkor úgy látod hogy az indexek teljesen más síkon fognak mozogni DAX, SP ezt nem nagyon akarom el hinni.

    kappa

    VálaszTörlés
  50. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  51. SPX 500 cfd H 4

    -még küzdök egy kicsit-

    http://screencast.com/t/BBdTdUgz

    ha van jobb ötlet akkor ne "kíméljétek" a blog közösségét

    VálaszTörlés
  52. Szia Károly,

    running flat helyett talán a sárga "A"-d az x és a B egy impulz C és vhol a 4 es hullám vége felé vunk.. de az ábrád csak egy kisebb elnyújtás, hiszen 1380 felett egész jó risk/reward-dal lehet shortolni:-)!
    Én most az eur/usd-t nézem hiszen a többéves hsz /aminek 2009.12. ja lehetett "a" hullám, most dől el, h ez a mostani hullám a "d" és akkor még van egy szép felfelé kör kb 1,36 ig ami sztem könnyen kizárná sp ben is az 1-2, 1-2 lehetőséget! ha azonban simán viszi át az 1,188 as szintet /2010.06./ akkor elképzelhetőbb egy, 1-2, 1-2 lehetőség is bár ezt nem augusztusra tenném:-), lehet h még is az időben elhúzott sp és a nagy hsz /€/$-ban/ nyer...
    timmy

    VálaszTörlés
  53. eu (v)=(i) esetén:JUL23_EURUSD_H4

    olajban viszont, akár lassan indulhat az intermediate (3) of primary [3]:JUL23_OLAJ_H4

    aranyban háromszög és kombináció között töprengek, a legtöbb variációban még csinál egy felfelé kört (ha csak nem lesz [e] is egy háromszög), aztán szerintem lemegy 1450 környékére:JUL10_GOLD_D1 JUL20_GOLD_H4

    dax: futi nagyon lent nyitott, 6490 alatt megdől: JUL20_DAX_H4

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. E/U-ban egy rugóra jár az agyunk (most :) )

      Törlés
    2. múltkor is hasonlóan láttuk, csak te flat-et vetted előrébb.

      Megvolt a csatorna visszateszt, dillemám nagy része eu-ban feloldódott, már csak kettő maradt: "végső ideális célára nekem 1.20 környéke ha az 1.46 környékéről indult esés korrekciós csatornájához viszonyítom"..."Ha a minor 3 be1ső szerkezetét nézem, akkor 1.175 lenne az elliott csatorna alja, azonban 1.188 környéke erős támasz lehet majd. Mindenesetre a báziscsatornából már kijött (lila szaggatott), visszatesztnél dőlhet majd el."

      Törlés
    3. A legutolsó (ingyenes) Jim Martens videóban is ugyanez a számozás van, úgyhogy ő is egyetért veletek. :-)

      Ő azt mondja, hogy amikor ez az 5-ös szerkezet véget ér akkor lesz egy korrekció, ami vagy 1,23-24 körül (4. hullám), vagy az eggyel nagyobb 4., 1,2750 körülig jön vissza. Ez utóbbival kapcsolatban kérdezném, hogy ez, hogy férne bele az SPX500 képbe, mert pl. Daneric oldalán már bennt van a 2. Egy ilyen mértékű dollárgyengülésnek meg kéne jelennie az SPX-ben is, nem?

      Üdv,
      Géza

      Törlés
    4. Szia Géza,

      Dan-nél már egy ideje bent van az a 2. (Igazából kevés olyan ábráját láttam, ahol ne szerepelne.)

      Én külön kezelem az fx termékeket és az indiket. Bár lehet ezzel egyedül vagyok. Inkább olajnál látok korrelációt, de ott sincs teljes szinkron: olaj_DJ

      Pl: Euró bevezetés után az EURUSD és a dax majdnem egy évig teljesen ellentétesen mozgott.

      Jim előtt meg le kalappal, mert ha jól emlékszem, akkor ő 1.348 környékétől impulzusként kezelte a mozgást.

      Törlés
    5. Nekem is az a véleményem, hogy nem összemosandó egyik index, és Fx sem.

      Sok sok példa van arra, hogy hogyan mozognak együtt és ellentétesen is.
      Együttmozgás is lehet kb egyforma impulzussal, és lemaradva is. Ezért kell Elliottilag egyedileg kezelni mindent.

      Olvasok néha olyat, hogy esik a BUX, mert a DAX is esik.. Máskor meg írják, hogy "direkt tartják a szemét mutyizók".. Pedig csak a hullámfázisok miatt van. Ugyanakkor az együttmozgás mértéke ritkán egyezik meg.

      Törlés
    6. egyszerűbb másra fogni (mutyizók, dax, stb...)

      Törlés
    7. Szia Brikka,

      szvsz azt még nem lehet BIZTOSAN kijelenteni h 1,348 ról induló hullám impulzív, hiszen csak 1,34 től van meg az 5ös szerkezet. Ha ma-holnap meglesz az ötös szerkezet vége akkor nagy kérdés h felmegy-e az a bizonyos hsz e hullám északnak vagy tényleg ez csak egy hármas hullám volt és az én A-B jelölésem az igazából 1-2...
      http://kepfeltoltes.hu/view/120724/eurusd_d_www.kepfeltoltes.hu_.png
      http://kepfeltoltes.hu/view/120724/eurusd_w_www.kepfeltoltes.hu_.png

      kíváncsi lennék a véleményedre..
      üdv,
      timmy

      Törlés
    8. Szia Timmy,

      Korábban erre az esetre dolgoztam ki a diagonál verziót, bár akkor sem tetszett, most sem. Szerintem impulzív a szerkezet.

      Nagy kép nálam változatlan. http://www.myelliott.blogspot.hu/2012/06/eurusd-kivul-baziscsatornan.html
      Jelölésekkel van egy kis gond, majd felteszem a javítottat is egyszer :)

      Annyi update röviden, hogy szerintem lassan minor 3 végéhez érünk. Ha 1.188 fölött ér véget, akkor még él a háromszög, amennyiben alatta, akkor a primary szintű korrekciós csatorna alja lehet a végső célár, szerintem kb. 1.12, amely a ciklus szintű emlekedés fibo 61.8-as szintje...bár ez nagy tf, sok variációval.

      Törlés
    9. Még annyit szeretnék hozzá tenni, hogy bár lehetséges, hogy C=A*2,618, de én még nem láttam (1.618 fölött szerintem többször lesz impulzív a szerkezet, mint korrektív), továbbá B hullám már jóval túlment A*1,382, ami még ideális flat B szint lett volna. Ezért fontoltam meg akkor, hogy lehet még ez a verzió (ahogy Károly és Szarvasvadász is felrakta), de mivel 3 hullámban jött fel az aljtól, ezért én max. diagonálként tudtam elképzelni.

      Azzal, hogy az EU bejött 1.237 alá a nagy A-B-C-t végleg kizártam, és már csak a [4]. hullám trükközése volt a pakliban.

      1,348 környékétől indult mozgás szerkezete teljesen impulzív, egy kérdés maradt, hogy 1-2, vagy 1-2-[1]-[2] az eleje. Utóbbi esetben majd egy korrekció után lesz egy nagyobb lefelé kör.

      Később rakok fel rajzot, minor 3 szerintem kész lehet, és elindult [a] of 4...

      Törlés
  54. Dax H 4 inkább csak az elv mint a szintek (tulajdonképpen szerkezetileg ua. mint az usások)

    http://screencast.com/t/MhoGqriauyiA

    most a flat C szerkezetéből sokat nem lehet mondani, lehet egy szuszra lejön lehet Ed is , meg meddig is jön le. Nem is ez az érdekes most nekem, hanem az, hogy majd a felmenő Ed vége adjon jó beszállót 1-2 hét.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Károly,

      Nekem DAX-ban az elvártat teljesítette felfelé (JUL10_DAX_M30(ii)) ha 6490 alá megy én már csak egy nagyobb kombiáncióban, vagy flat-ben látok bika variációkat. Persze lehet, hogy a tied lesz...

      nagy képben még sok kérdés van, én kb. ezt a két fő lehetőséget nézem: JUL10_DAX_M1_(c) JUL09_DAX_M1_(II)

      közben olaj célzónából lefordult: célár 87.5 környéke JUL23_OLAJ_m15

      Törlés
    2. javítás: lehet, hogy a tied lesz jó :)

      Amúgy amcsiknál én diagonál (v) of [c]-t vártam, de ezt már este sztornózta a futi.

      Törlés
    3. károly ez mind oké meg szegig a törvény szerűséget az indexek majd az év utolsó 3 hónapjába szakadnak egyedül álló lesz az utóbbi 40 évben ez így nekem nem oké.

      kappa

      Törlés
  55. SP500 hetes utolsó 3-4 gyertya
    hát ehhez nem tudok hozzászólni, igazi pullback játék megy
    ráadásul gyorsidőben, amiknek sztem eddig a fele elég kiábrándító volt, de nem katasztrofális

    VálaszTörlés

Rendszeres olvasók

Alakzatok bar grafikonon

ALAKZATOK AZONOSÍTÁSA

Prechter könyv

Kötvénybaj

Europai válogatás

A Mánia vége

Alapleckék

Magunk döntsünk

Diverzifikáció?

FOREX video

10 piaci tévhit

Mítosz a Fed körül

8 könyvrészlet

Theorist '09. nov.

15 írás ill. video a hitelválságról

Mozgóátlagok

Címkék

200 SMA (3) AAPL (2) adósság (5) Amibroker (2) André Kostolany (1) arany (4) aritmetikus (1) Barack Obama (2) báziscsatorna (4) belső nap (1) Ben Bernanke (1) Birger (1) Bollinger (1) Brikka (1) BUX (6) carry-trade (1) CFD (1) Charles Collins (2) Charles Dow (1) Club EWI (18) Conquer the Crash (2) csorda (4) csordaszellem (5) csúzli (3) DAX (6) defláció (4) depresszió (8) deviza (13) diagonal triangle (6) Dick Diamond (2) divergencia (4) DIX (1) dollárerősödés (12) double key reversal (2) Dow Jones (36) dupla hármas (7) dupla kulcsforduló (3) E-mini future (46) ék (8) Elliott magyarul (7) Elliott Wave Principle (9) Elliott Wave Theorist (9) Elliott-ciklus (18) előfizetés (8) elsődleges trend (12) ending diagonal (10) erősödő dollár (4) EURHUF (1) EURJPY (1) eurozóna (3) EURUSD (30) evening star (1) expanded flat (9) extension (12) extrém ármozgás (1) ezüst (3) FED (8) fej-váll alakzat (8) Fibonacci (33) flash crash (8) flat (17) Forex (6) Fotex (1) földgáz (1) fraktál (11) FTSE (1) Futures Junctures (4) GBPJPY (1) Goldman Sachs (3) Görögország (3) Hang Seng (1) háromszög (20) hatékony piac (2) hope (2) hullám személyiségjegye (11) infláció (1) inside day (1) IOU dollárok (1) Japán (3) Jason Farkas (2) Jeffrey Kennedy (11) jelzálog (2) Kína (3) kollektív hangulat (8) kombináció (10) korrekció (20) könyvajánló (4) kőolaj (1) kötvény (1) külső nap (1) leading diagonal (1) lineáris gondolkodás (3) logaritmikus skála (1) MACD (5) Mandelbrot (1) megnyúlt hullám (2) mérés (6) Minyanville (1) momentum (8) Morgan Stanley (1) mozgóátlag (3) munkaállomás (1) Nasdaq (28) Newsweek (1) NFP (4) Nikkei (2) Nonfarm Payrolls (3) nyersolaj (2) NYSE (4) opció (1) óriás szuperciklus (14) OTP (3) outside day (4) pánik (6) pit noise (1) Ralph Nelson Elliott (8) regular flat (3) remény (4) Robert Prechter (28) RSI (11) Russel (3) short (3) Short Term Update (3) slingshot (4) social mood (5) Socionomics (6) SP500 (107) spirál (2) SPY (55) Steve Nison (1) Stochastic (1) Stocklandyard (2) stop loss (2) szándékos csőd (1) szentiment (1) szignálvonal (1) szójabab (2) tananyag (25) Thomas Bulkowski (1) throw-over (2) tovahaladó háromszög (4) trendcsatorna (22) trendvonal (2) tréningprogram (12) túladott (5) túlvett (5) TWS (1) USD (14) USDCHF (1) valószínűség a tőzsdén (3) Vancouver (3) Venezuela (1) vertical spread (1) vezérlőelv (8) Wyckoff (1) XLE (1) Zaner (4) zigzag (35)