AZ ELLIOTT WAVE INTERNATIONAL AJÁNLÁSÁVAL:

Oldalak

2010. július 27., kedd

Csőre töltve

Távol vagyok a Dick Diamond kurzuson, ezért nincsenek a szokásos bejegyzések. Ma csupán azért jelentkezem, hogy figyelmeztessem a társaságot, közel lehet a fordulat, amit a trend több szintjén várunk. Ezért mondom, a shortok legyenek csőre töltve.

Ha a feltételezés, miszerint az aktuális trend felfelé Dow 9.596, illetve 1.011-ről Minor 2, akkor annak egy masszív emelkedést kell(ett) mutatnia, ami akár még a 06.21-i 1.131-es lokális csúcsot is meghaladhatja. Bárhogyan is, elég jelentősnek és erőteljesnek kell lennie ahhoz, hogy mindenki bevegye, elmúlt a veszély és már csak idő kérdése, mikor megy a piac új, közel kétéves maximumra. A Minor 3-as összeomlásához kell a hajtóerő, töltse fel hát a csorda a szentiment tankokat üzemanyaggal! Elvégre utána évekig nem lesz senki optimista.

Július 13-án írtam egy hozzászólásban: "Idő kell majd neki, amíg kiforrja magát [értsd: az emelkedés], sokkal több short nyílt, mint gondoltam, kell még innen vagy 10-12 kereskedési nap, amíg minden későn érkezőt kiráznak és a vállalati eredmények átmentileg feledtetik a kilátástalan helyzetet".

Ma az S&P 500 cash index megtámaszkodott azon az 1.100-as szinten, ami előzőleg 5-6 alkalommal ellenállt, így most elvileg szabad az út felfelé. Az 1.100 pedig még fontosabb szintté lépett elő: ebben a pillanatban, ha visszatérnénk alá, az elzárná a további emelkedés útját és nagyon bearish üzenetet hordozna.

Balolah-nak írtam 20-án: "...felfelé az 1.111-nél kezdődik a célzóna, de nem tudom elképzelni 1.142-43 fölé. Ha meghaladjuk a július 13-i maximumot, az sok lehetőséget kiejtene, bár már most is ki merem mondani, hogy elérjük". Azért idézgetem magam, mert végre sikerült olyan előrejelzést készíteni, ami ezek szerint hetekig megállja / megállta a helyét. Minek mondjak mást, ha ez jött be.

Ma némi küzdelem árán, de meghaladta a piac a korábban megjelölt 1.111-es első célárat is, ahol [c]=0,618 x [a] minimális cél megvalósult. Felfelé az utolsó alhullámokat teljesíti a piac, innen már bármikor bekövetkezhet a fordulat, amit én 1.143 elérése előtt várok.

A kurzuson rengeteg indikátort vizsgáltunk meg és a piac állapotát közelről, nem Elliott hullámait, hanem jórészt túlvettséget és divergenciákat vizsgálva arra jutottunk, hogy kedd és csütörtök között meglesz a fordulat. Immár Elliott típusú üzenetre átfordítva, a piac megkezdi az ereszekést a mai bejegyzés elején említett 1.011-es szint letörése felé. Az esés a trend több szintjén harmadik hullám lesz, ezért egy komoly krach-ot is látunk majd valószínűleg benne. Nincs értelme kapkodni, találgatni; mondom, én ebben a pillanatban napon túlra nem shortolnék, amíg vissza nem térünk 1.100 alá. Azonban mindenféle longot zárnék, ahogy Dick mondja: "Addig használd ki a pillanatnyi hangulat által felkínált lehetőségét [a zárásra], amíg az nem fordul ellened".

Lesz alkalmam még mesélni a tréningről. Most csak annyit, hogy van itt minden(ki): a privát hedge fund tulajdonostól, a trombitaművészen át, a szaudi milliárdosig (utóbbi hátul ücsörög és 150 kontraktusos amerikai határidős index tételekkel "játszogat"). Sőt, meglepetésemre még egy másik magyar résztvevő is akadt. A fő attrakció persze a nem kevesebb, mint 74 éves vezetőnk, aki hihetetlen módon műveli a pár perces skalpokat. Szorítsatok, hogy legalább még egy napig ne omoljon be a piac, mert ha begyorsulnánk, akkor a rendszerét látva semmit sem fog trédelni.

Örömmel látom, hogy írogattok egymásnak, tegyétek, hajrá. Most kevesebbet szólok hozzá, mert botrányosan gyenge az internet-kapcsolatom. Mindig elcsodálkozom, ezzel az infrastrukával miként tudnak az amerikaiak együtt élni.
Nézzétek az ingyenes EWI Energia hetet is, ami még két napig tart.

24 megjegyzés:

  1. Szia, inkább örülj neki :), pár elcsípett fogással felturbózhatom az októberi kurzust.

    VálaszTörlés
  2. Előrejelzés: Úgy néz ki, a mai (szerdai) esés teljesen korrektív, amire csak ráerősít, hogy a július 20-ról induló [c] szakasz még mindig csonka; szemlátomást hiányzik az ötödik alhullám felfelé.

    Ebből az következik, hogy a csúcs SPX 1121.05-nél még nincs a helyén és a jelentősebb esés nem kezdődik el az általam hétfőn beígért időtávon belül (emlékeztetőül: csütörtök zárásig).

    Konklúzió: korai a short, gyenge a piac, de egy 5-10 ponttal magasabb divergáló csúcs még benne van. Észreveszitek majd, amikor visszatér a lefelé tartó trend. Ezt garantálom.
    Ha ezzel az óvatoskodással lemaradunk a csúcs körüli belépőről, semmi ok a bánkódásra, ugyanis 1.056 alatt akkor is gyönyörű momentum belépőnk lesz.

    VálaszTörlés
  3. Pár perces skalpok egy vén rókától? Ez eléggé felizgatott. Az hittem, a nagyok csak nagy időbontásban játszanak..

    VálaszTörlés
  4. Igen, Dani, egy öreg floor-trédertől. Ráadásul az indikátorokat kereskedi, azok vannak a képernyőjén. Az ár csak kicsiben a sarokban, jóformán csak a stoploss miatt.

    Válaszolok majd a másik kérdésedre is, de az nem olyan egyszerű.

    VálaszTörlés
  5. Ez a skalpolás tényleg jól nézhet ki az öregtől:) Látom, h decemberben is ad egy kurzust, akár meg is nézhető.
    Miféle indikátorokat és beállítást használ, lehet tudni?

    VálaszTörlés
  6. Mit gondoltok ez már annak az előszele lehet amit várunk vagy még egy visszarúgásra számítotok?Én vártam volna egy begyorsuló emelkedést lezárás képpen,de a héten már folyamatosan beleadtak sp-be és tegnap vissza is jött az elözző ellenállás alá 1098 futuresben.
    eur/usd is egyelőre szépen lefordult cimballi által elvárt szintről.

    üdv: insider

    VálaszTörlés
  7. Éreztem én, hogy indikátort is lehet kereskedni! : ) Mert végső soron az indikátor is az ár, csak átgyúrt formában. De gondolom a dolog nem olyan egyszerű, mint ahogy Móricka elképzeli, kell hozzá a tapasztalat.

    VálaszTörlés
  8. Dick azt mondja, mindegy, hogy mit használsz, mindegy milyen beállításokkal, csak az a fontos, hogy neked működjön. Tulajdonképpen be is bizonyítja azzal, hogy többféle indikátorkombinációval kiolvassa ugyanazt a piacból. A beállításokról egyáltalán nem beszélt, mert egy-egy kivételtől eltekintve nem az a lényeg.
    A kurzus szerdán ért véget, de maradtam csütörtökre, hogy együtt töltsek még időt egy az egyben vele. Természetesen tegnap egy pillanatra elkértem az egerét és végignéztem a beállításokat a gépén; gyakorlatilag minden a klasszikus default értékekekn volt.

    VálaszTörlés
  9. Aha. Csak az a baj, hogy ez eléggé szubjektív alapokat ad. Vagyis kísérletezd ki magadnak, és élj, mint hala vízben? Hogy lehet ezt továbbadni, megtanítani?

    VálaszTörlés
  10. Dani, ez első hallásra valóban így hangzik, ám egyrészt rendkívül feszes stoppokkal játszotta a játékot, másrészt nagyon szisztematikusan értelmezte az indikátorokat.

    Könyvekben lehet ilyet olvasni, hogy "a jó tréder a kockázatokat kezeli és nem a profitot menedzseli". Na, ennek láttam egy ultra deffenzív megvalósítását, amikor minden a belépés időzítésére és a rövid stopra van kihegyezve és a célárral már nem is foglalkozik a kereskedő; addig megy, ameddig a momentum tart.

    VálaszTörlés
  11. Nem vagyok egy nagy indikátor használó, csak az RSI van kirakva. Amire használom az az, hogy esetenként, ha nem egyértelmű a hármas és ötös csúcs helye sokszor csak ez segít.Tehát ha az árfolyam új csúcsra megy a momentun pedig nem akkor az már az ötös tehát vége az impulzusnak.Visszájára fordítva pedig mondjuk az RSI kezd túladottá válni 70-75-80 a magas érték után várok, hogy lejjebb jöjjön az indikátor és ismét csináljon egy csúcsot ami már alacsonyabb az előzőnél és onnan induljon lefelé. Tulajdonképpen a divergenciára kereskedést mondtam el elliottos nézetből.Kihasználva hogy az esetek nagyobb többségénél a hármas és ötös pont között momentum indikátor divergencia van.

    VálaszTörlés
  12. Én betáraztam, de egyelőre bátortalan amerika.... :)

    VálaszTörlés
  13. Mivel long irányú inpulzust hoztam példának természetesen túlvettségről van szó. Bocsi

    VálaszTörlés
  14. Ezek szerint már nem kapaszkodik 1120 fölé, ez már az esés ?! Hogy látjátok?

    VálaszTörlés
  15. Károly, nemcsak értettem, de azon egyetlen szó kivételével egyet is értek vele.

    VálaszTörlés
  16. 1.121? Az volt az elképzelésem, hogy még fölé megy, de már csak egy alig magasabb csúcs hiányzik. Ebben a pillanatban bizonytalan vagyok, mert a mai új (tegnapi alatti) low-k nyitóban már nem hiányoztak az elképzelésemhez, ráadásul a korábban megjelölt 1.100 most éppen ellenállás. Én személy szerint várok, hogy kiforrja és mutassa meg magát a piac.
    Pozitív jel a shortok szempontjából, hogy elég nehéz számolni az emelkedést július elejéről, sőt egyre nehezebb. Tehát szinte biztos, hogy korrektív.

    VálaszTörlés
  17. Igen, bizonytalan vagyok én is, nem elég meggyőző.
    Én nagyobb forgalmat várnék, ez így túlságosan is egyszerű lenne..

    VálaszTörlés
  18. Bizony bizony a korrekciók nem túl könnyű dolgok.A zig-zaggal nincs is különösebb probléma még akkor sem ha w-y-z ig mennek.(én még talán nem is találkoztam olyannal ami y-ról befejezte, általában akkor meg is csinálja z-ig =C és általában =2-es.
    No de a flatt, azzal vannak problémáim a mai napig.
    Pl. a:3-b:3-c:5=A .ez ugye ok.,
    következő irányváltással egyel magasabb idősíkra térve
    A:3-B:3-C:3 vagy :5=B ezt az idősíkot a C-vel befejeztük ami 3, vagy 5?. Ugye most agy flattal induló, de egy magasabb idősíkú mondjuk lefelé tartó idősíkú A+B+C zig-zagnál tartunk.Következik ua, fel és végül le C:3 vagy C:5 ?
    Nem bonyolítom tovább azzal, hogy ide is kitehetek egy (A)-t és kezdhetem (ha szüksége s elölröl még egy idősíkkal magasabban.Szóval nem biztos , hogy érthető amit írtam. Legnagyobb problémám az hogy néha azt tapasztalom, hogy a C hullám nem ötös, csak hármas. Vagy már begyagyutam.Pedig itt a blogon mint ha azt olvastam volna hogy "a c hullámok általában egyszerűek" meg talán azt i, hogy a c hullám általában öt hullámos.
    Tudom péntek estére ez egy kicsit zűrös, nem is várok rá válasz majd csak egyszer valamikor.
    Szép estét, jó hétvégét elliottosok!

    VálaszTörlés
  19. Azért is forszírozom én ezt a dupla, tripla flat korrekció sémáját mert az E/U páron szvsz. egy lédind diagonállall befejeztünk egy longos impulzust (H4-H1) és ha bullosok maradunk akkor valami ilyesmi alakzat látszik lefelé ((M5-M15). Viszont ha szakadunk majd indexben, hogy maradhatunk bullosak? Van itt kérdés rendesen.

    VálaszTörlés
  20. Na igen pont e/u ban vesztettem el a fonalat :P (nemrég írtam is hogy nem megy a korrekciók elemzése maradok az impulzusoknál egyenlőre) még mindig nem tudom hogy a múlt heti (07.20) csúcs úgy 1.3026 körüli csúcs az 3 vagy 5, vagy a csütörtöki (07.29) 1.3100 körüli csúcs az 5 vagy b esetleg 3 és még jön az 5 (ennek kisebb valószínűséget adok, vagy egyik se kezdjem elölről (itt most a 6. hó elejéről indulva veszem a számozást. Külön zavar hogy ez az egész emelkedés az eur javára inkább mondható korrekciónak ami külön bezavar nekem :D na mindegy talán jövőhétre megmutatja magát! sok pipet mindenkinek!

    VálaszTörlés
  21. Visszatértem: ez azt jelenti, hogy keddig felveszem újra a fonalat és újra lesz tartalom a blogban. Köszönöm a türelmet!

    VálaszTörlés
  22. Érzékelem a megnövekedett érdeklődést a folytatás iránt. 24 órán belül kezdem publikálni újra a postjaimat.

    VálaszTörlés
  23. Cimballi!

    Addig is egy rövidke updatet kérnék az SP-re meg a USDHUF-ra ha az időd engedi?!?
    USDHUF longot hol stoppolnád?
    Fontos lenne, hogy meddig tartsam mert rámhívtak egy pár putot 218-219 körülről és eléggé megindult ellenem.

    Köszi!!!

    Balolah

    VálaszTörlés

Rendszeres olvasók

Alakzatok bar grafikonon

ALAKZATOK AZONOSÍTÁSA

Prechter könyv

Kötvénybaj

Europai válogatás

A Mánia vége

Alapleckék

Magunk döntsünk

Diverzifikáció?

FOREX video

10 piaci tévhit

Mítosz a Fed körül

8 könyvrészlet

Theorist '09. nov.

15 írás ill. video a hitelválságról

Mozgóátlagok

Címkék

200 SMA (3) AAPL (2) adósság (5) Amibroker (2) André Kostolany (1) arany (4) aritmetikus (1) Barack Obama (2) báziscsatorna (4) belső nap (1) Ben Bernanke (1) Birger (1) Bollinger (1) Brikka (1) BUX (6) carry-trade (1) CFD (1) Charles Collins (2) Charles Dow (1) Club EWI (18) Conquer the Crash (2) csorda (4) csordaszellem (5) csúzli (3) DAX (6) defláció (4) depresszió (8) deviza (13) diagonal triangle (6) Dick Diamond (2) divergencia (4) DIX (1) dollárerősödés (12) double key reversal (2) Dow Jones (36) dupla hármas (7) dupla kulcsforduló (3) E-mini future (46) ék (8) Elliott magyarul (7) Elliott Wave Principle (9) Elliott Wave Theorist (9) Elliott-ciklus (18) előfizetés (8) elsődleges trend (12) ending diagonal (10) erősödő dollár (4) EURHUF (1) EURJPY (1) eurozóna (3) EURUSD (30) evening star (1) expanded flat (9) extension (12) extrém ármozgás (1) ezüst (3) FED (8) fej-váll alakzat (8) Fibonacci (33) flash crash (8) flat (17) Forex (6) Fotex (1) földgáz (1) fraktál (11) FTSE (1) Futures Junctures (4) GBPJPY (1) Goldman Sachs (3) Görögország (3) Hang Seng (1) háromszög (20) hatékony piac (2) hope (2) hullám személyiségjegye (11) infláció (1) inside day (1) IOU dollárok (1) Japán (3) Jason Farkas (2) Jeffrey Kennedy (11) jelzálog (2) Kína (3) kollektív hangulat (8) kombináció (10) korrekció (20) könyvajánló (4) kőolaj (1) kötvény (1) külső nap (1) leading diagonal (1) lineáris gondolkodás (3) logaritmikus skála (1) MACD (5) Mandelbrot (1) megnyúlt hullám (2) mérés (6) Minyanville (1) momentum (8) Morgan Stanley (1) mozgóátlag (3) munkaállomás (1) Nasdaq (28) Newsweek (1) NFP (4) Nikkei (2) Nonfarm Payrolls (3) nyersolaj (2) NYSE (4) opció (1) óriás szuperciklus (14) OTP (3) outside day (4) pánik (6) pit noise (1) Ralph Nelson Elliott (8) regular flat (3) remény (4) Robert Prechter (28) RSI (11) Russel (3) short (3) Short Term Update (3) slingshot (4) social mood (5) Socionomics (6) SP500 (107) spirál (2) SPY (55) Steve Nison (1) Stochastic (1) Stocklandyard (2) stop loss (2) szándékos csőd (1) szentiment (1) szignálvonal (1) szójabab (2) tananyag (25) Thomas Bulkowski (1) throw-over (2) tovahaladó háromszög (4) trendcsatorna (22) trendvonal (2) tréningprogram (12) túladott (5) túlvett (5) TWS (1) USD (14) USDCHF (1) valószínűség a tőzsdén (3) Vancouver (3) Venezuela (1) vertical spread (1) vezérlőelv (8) Wyckoff (1) XLE (1) Zaner (4) zigzag (35)